Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Talis képek cukik, nagyon. Aranyos mindenki.

Benianyu
Miért ennyi???? Nem kérdezted hogy ez a több mint 8ezer mit fedez?
Az ottani levegő ilyen sok vagy mi???? Ez felháborító.

Nincs még szél. :shock: :)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


And, Benianyu
Köszönjük a drukkokat, de még egyszer mennünk kell, aztán lesz egy kis szünet, kb. 2 hónap, és aztán újra megnézik a lábát. Azért kell még egyszer menni, mert állítólag, ha valami újat tanulnak, akkor visszaromolhat az eredmény, úgyhogy most még egyszer rámasszíroz, mert ugye elkezdett járkálni. 8)

Egyébként ez nekünk nem rossz (leszámítva, hogy nem olcsó) Fanni nagyon élvezi, egyáltalán nem fáj neki, sőt nevetgél közben, a csaj imádja is, hogy járunk, mert a sok sírós baba után kikapcsolódás neki Fanni, aki jókedvű. 8)

De jó, hogy Beni ilyen jól viselte a kórházasdit, nagyon vagány!!!

Jó volt nézni a képeket, már alig várom, hogy Fanni járjon egyedül, és akkor elkezdhetem végre a szoknyás cuccokat adni rá, mert a kis hasonmásunknak is nagyon jól áll, akkor gondolom, nekünk is jól fog... 8)

És hogy Majácska milyen csinos!!!! Nyuszimaminak le fog esni az álla!!! :D

És persze a kispasik is nagyon dögösek!!!

Ja és már ezer éve akarom írni, hogy Rókicáékkal nagyon együttérzek, és teljes szívemből kívánom, hogy minél előbb gyógyuljanak meg!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Sziasztok!

Benianyu!
Nagyon örülök Nektek! :wink:

Kuha
Fütyis kérdésre válaszoljál kérlek!

Talis képek nagyon édesek. Én is pont azt néztem, hogy mennyire nagyok már. Esztit szúrtam most ki, hogy már kész hölgy!

Barbi
Leon ma anyás volt?

And
Köszi kérdésedet alakulgat. Bizonyos jelekből arra következtetek, hogy a vastagbéltágulat kezd visszahúzódni. (Remélem nagyon!)

Ma voltunk ortopédián. HÁla Istennek minden ok. Egy év múlva kell ismét tiszteletünket tenni.

Ayse
Szívemből szóltál. Bizonyos témáktól, közöttük ez is(eü) kitörne belőlem az agresszió.

Rokica
MI újság nálatok? Röntgen lesz?

Benianyu
Nekem is nagyon elszorult a szivem a gondolattól, hogy Beni egyedül a kórházban. Szerencsére ez csak fikció.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 

 
 

sziasztok!

Nagyon örülök, hogy eljöttetek, és jól éreztétek magatokat, mi is :D
Andi, annak is örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás, höogy Nati is jól viselte, kár, hogy hajnalban nem aludt vissza, reméljük ebbe is beletanul :wink:

mindjárt rakom fel a szerény kis képeimet, most nagyon sokat rontottam, nem lettek valami jók, de legalább a nem homályosakat felrakom :)

muszáj reagálnom valamire.
Rokica!! nagyon örülök, hogy jobban vagytok!
én eddig csak felnőtteket kezeltem, és ott biztos azért más a helyzet, de csak azért, hogy megállapítsam, hogy igen, meggyógyult, vagy igen, gyógyulóban van a betegség szerintem felesleges kontroll vizsgálatot csinálni. legalábbis általában. gondolom Zsuzsa nem rajong a röntgenért, ráadásul az sugárterhelés. az más kérdés, hogy hosszú ideig volt lázas, és eddig sem lehetett hallani a tüdeje felett semmit, és legutóbb még elég magas volt a fehérvérsejtszáma (gyulladásra utal, de ez lassabban fog rendeződni gondolom). de klinikailag már lényegesen jobban van, láza tegnap óta nem is volt.
azt nem tudom, hogy egy ilyen kis gyereknél mi a helyzet, de szerintem úgy kell megközelíteni a kérdést, hogy mi a mellkas röntgen következménye. mi van, ha ugyanaz van rajta, mint eddig, mi van, ha már semmi, vagy a kettő között. mi változik (mármint van-e terápiás konzekvenciája)? persze nem tudom milyen gyorsan múlik el kisgyereknél a tüdőgyulladás a röntgenen, felnőttnél sem hamar.
na a lényeg, hogy, ha klinikailag abszolút a gyógyulás jelei látszódnak, akkor nem biztos, hogy szükség van kontroll vizsgálatra. ez csak egy vélemény, csak egy kicsit túlzásnak éreztem a hozzászólásokat, a túlzott óvatosság sokszor feleslegesen terheli meg a beteget. tehát nem csak a pénzről van szó.
ezt muszáj volt leírnom a másik oldal védelmében (ettől még nem tudom a konkrét ügyben mit döntenék, mert ahhoz az összes részletet kellene tudni)

KépKép
KépKép
and
 
 


Juci, reméletem, hogy ennek a hasmenéses mizériának lesz egy kis pszichés javító hatása... hátha..

Benianyu! üdv újra itthon :D nagyon ügyes volt Beni!! Dani meg pláne!!!

állandóan ez a meddőségi izé jár a fejemeben, hogy már csak 2-t támogat a tb, na ettől nekem is felmegy a pumpa :evil: :evil:

Csibb, ezen már nem is csodálkozom, hogy Fanni még a gyógytorna közben is nevet! aki elalszik vagy "röhög" orrfújás közben!! :shock: :shock: eddig én is azt gondoltam, hogy a lányomnak van humorérzéke, na de ezt überelni nem könnyű! :lol:

KépKép
KépKép
and
 
 


Jucc
Köszi szépen az infót, holnap megpróbálom valahol Férjjel beszereztetni, mert ezek szerint már hétfőn kapnia kell egy bogyót.

Benianyu
Jó, hogy Beni ilyen jól viseli a gyógyulást. Nekem a 6. nap után kezdett el piszkosul fájni, amikor elkezdődik a sebesedés és a gyógyulás. Reméljük ezt Beni kevésbé fogja észrevenni, hiszen annyi dolga van :lol:

Tali szuper lehetett, képeket köszönjük. Minden baba tündéri és nagyon megnőtt. Gergőről a betegsége óta nem láttam képet, tényleg milyen nagyfiú lett.

Kép
Kép
maresz
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
and
 
 


csá csajok!
talis képek szuperjóóóóóóóók!Maja :P ,szivecske,szivecske,szivecske!
egyre jobban bánom,hogy kihagytuk....na mindegy! :?
Benianyu,
de jó,hogy ilyen kellemesen átvészeltétek a korházasdit,végre egy pozitív élménybeszámoló! :P kunkori nevében köszönjük! :wink: :P

kunkori nevében mindenkinek köszönjük!
Barbi
örülök,hogy jól éreztétek magatokat nálunk,velünk!igazi kellemes tali volt,jó volt beszélni is a nem jó dolgokról is :roll:
Roki
várom már a nagyon hosszú folytatásos történeted befejezését :P end-el!
Ayse
én még nem csíráztattam soha! :oops: ,de fininek fini! :wink:
és honnan veszed a megfejtést?
vihar jelentés:
mi lassan elrepülünk,mint Dorothy(?) az Ózban,sajna itt mindig nagyobb a vihar,mert völgyben vagyunk,ráadásul mindig szemből kapja a nagy ablak a lökéseket és lassan kiszakad az egész :shock:
nem tudom már hány évvel ezelött volt egy akkora nagy orkánszerű vihar,hogy elvitte az egész erkélyünk felszereltségét :evil: ,szerencse,hoyg itthon voltunk,mert így valamit megmentettünk,de nagyon féltem,most is kezdek,nyuszi is nyugtalan!
volt olyan is,hogy az egyik háztömb tetejét egész egyszerűen lekapta a szél és betakarta a tetőteresek erkélyét,na azok hogy megijedhettek!
:shock: :shock: :shock: de durva lányok!!!!!!!lehet tényleg ma mi repülünk! :roll:

most hirtelen ennyi,pedig annyira le vagyok maradva,de bevallom lányok nem vagyok túl jó passzban,sőt! :? de igyekszem összeszedni magam és akkor újra a régi leszek!
holnap,ha még itt leszünk megyünk Bükkfürdőre,de csak du.indulunk,remélem addig vége lesz a viharnak! :evil:
puszi ,jó éjt mindenkinek!
és még adós vagyok a minitalis képek másik felével,de nem volt időm a dumához!ha visszajöttem pótolom a hiányt!
:P

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
and
 
 


Kép

KépKép
KépKép
and
 
 


Totka
te meg végképp ne haragudj rám,nem felejtettelek el,csak.....de egyszer csak hoz valamit az a postás! :oops: :oops: :oops: :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Nyúlné!
hiányoztál is :wink:
de remélem bükfürdőn feltöltődsz és nagyon jól érzitek majd magatokat, és akkor majd jön a sokkal jobb passz :D :D :D

na apa burkoltan kifejezte, hogy ide akar ülni, úgyhogy megyek, jóéjt!

KépKép
KépKép
and
 
 


And!
köszi,köszi,édes vagy!
de most akkor Bükfürdő vagy Bükkfürdő,mert én most direkt megnéztem a Google-on és mindkettő variáció szerepel! :roll:
nagyon cukik a csajok ezen az uccsó képen! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Duda
Nagyon ügyes a kiscsajod! Majd bátorságot gyűjtünk mi is.
HOlnap, ha az idő is engedi elmegyünk bölcsinézőbe....

Nyúlné
Pü ment

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Juci :mrgreen:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Benianyu :) Nem semmi ez a 8Ezres horrorár! Nekem is azonnal egy olcsóbb apartman jutott róla eszembe. Persze tudom, ha szülészeten fizetős szobát választok, ott is ilyen árak vannak, de legalább van választásom. Na de ki választja azt önként, hogy nem marad a gyerekével? Csak, aki végképp nem tudja kifizetni :( Szívjanak a szegények gyerekei, nem szívnak eleget...

Talis képek nagyon jók, ez a sok csíkos nagyfiú és nagylány! :D És persze a nemcsíkosok is tündériek :) A képek alapján is nagyon tetszik a lakás, főleg a konyhabútor :)

Itt is iszonyat szél van, kezdek félni :( "Természetesen" egyedül idegeskedem, Apa valahol Nagykanizsán van asszem.

Amióta a férjem így hanyagol minket, kezdek rászokni a tévére. Kedden volt egy film, tegnap tudtam megnézni felvételről / Szitakötő, Kevin Costnerrel/, nagyon érdekes, hátborzongató, és hepiendes volt :)

Maresz :) Érdemes a www.homeopata.hu oldalon megnézni a gyógyszertárak listáját. Amelyik útbaesik Apának, azt célszerű felhívni, hogy van-e MMR / az MMR oltás kivezető szereként is lehet kérni, ahol van, ott tudják, mi ez/, el is szokták tenni, amíg odaér. Pesten dolgozik? A gazdagrétiben állítólag mindig van ilyesmi, mi most Újpesten szereztük be, és még a 3. kerületben van egy, ahol könnyen beszerezhető.
Sok sikert!

Nagyon vigyázzatok magatokra a viharos időben! Remélem, mindenkinél minden rendben lesz!!!
Nyúlné :) Ha nem jönnél már, akkor jó pihenést kívánok Nektek! Olvastam a neten, hogy Budapesten belül Dél-Budán lesz a legerősebb szél :(

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


na mentem aludni tényleg!Jóóóóóóóó éJT!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Maresz :) Rosszul emlékeztem: 2. kerület Lajos utcai patikában szokott még lenni ilyesmi...

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


így nem lesz könnyű :lol:
Jucc
hát ez az,mindig itt a legerősebb,de téged ez ne rémisszen el a környékről,mert itt látsz a legtöbb ,legtökéletesebb,dupla és teljes íves szivárványt!az összes természeti csoda megtalálható itt!tényleg!azért is sírnék,ha el kéne egyszer innen mennünk ebből a lakásból,mert elég magasan van,nagy ablakokkal és nyílt terepre néznek és eszméletlen csodaszép dolgokat láttunk már itt,amit elötte csak a tévében!arról nem is beszélve,hogy mindenféle ,pompázatos napfelkeltét és napnyugtát is végignéztünk és még anni,de annyi......ez itt a reklám helye! 8)
és köszi
páááááááááááá
Zzz-Zzz-Zzz

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


And!
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönünk szépen mindent. :D Már nagyon fáradt vagyok igy csak gyorsan feldobom a képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo
 
 


Jó reggelt!

Itt is fúj a szél, dehát azért volt már egy párszor ilyen!!
Nem akarom elkiabálni, dehát közel nem akkora a szél, mint amire a nagy harangozások után számítottunk.
Mindenesetre Apával tegnap este felkészültünk, és elővettük a mega-gyertyáinkat, hogy ha hajnalban esetleg áramszünet lesz, akkor lássa magát a tükörben reggel, mikor dolgozni készül... :lol: :lol: :lol: :lol:
De nem volt rá szükség!!

Ég a pofám :oops: :oops:

Juci! :oops: :oops: :oops:
Ne haragudj, de az utóbbi napokban inkább csak read-only voltam, vagy még az sem.
És most látom, hogy valamikor tettél fel nekem egy kukis kérdést, amire szégyenlem, de nem válaszoltam :oops: :oops: :oops:
Megtennéd, hogy megkérdezed mégegyszer???

Köszönöm, és ne haragudj!!!


Igyekszem ma jönni, de délután megyünk anyumékhoz, ott leszünk egész hétvégén, újra!! :lol: :lol: :lol:
De jó lesz már, most az ünnepek miatt jó rég voltunk már ilyen sokáig.
Bár már ott is van újra internet, azért néha-néha majd onnan is bekukkantok!

Kép
kuha
 
 


Jó reggelt! :)

Mennyire jó az többi talis kép is! :) A kedvencem, ahol Eszti és Maja kézenfogva ugrálnak a trambulinon! :)

Nálatok nyugodtan aludtak a babák? Dani felébredt 10-kor és 1/4 12-ig nem tudtam újra elaltatni. Ő nem szokott ilyet csinálni. :? Nézegettem, de nem látszott betegnek, nem is szörcsögött. Nem sírt őrületesen, nyösözrgött inkább és nagyon sokat ivott, meg rágta a takaróját.
Vagy a szél készítette így ki, vagy most jött ki rajta a feszültség, hogynem voltam vele két és fél napig. Lehet ilyen? Amikor láttam, hogy nem fog visszaaludni, gyorsan lementem zuhanyozni és lefeküdtünk a mi ágyunkba, ott is aludt el a végén, aztán átvittem a helyére és aludt reggel 7-ig egy mukk nélkül és most sincs semmi baja. :) Remélem, nem is lesz! :)

Beni viszont jól aludt és egész jól van most is a lehetőségekhez képest. Most már az ivás is jobban megy! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu!

Gergő is nyugtalanul aludt! :( :(
Bár máskor is fel szokott ébredni, de olyankor csak megitatom félálomban, és már alszik is tovább.
Most viszont nem akart visszaaludni, sírt nagyon, többször is be kellett menni hozzá, és csak hosszas simizés után aludt el.
Ilyen még soha nem volt, hogy simogatni kellett volna ahhoz, hogy elaludjon!

Kép
kuha
 
 


Kuha,
Akkor lehet, hogy a hülye szél miatt voltak nyugtalanok! :? :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu!
Náunk napközben voltak/vannak nagy cirkuszok. Tuti, hogy a szél miatt.
Daninak meg biztos, hogy fel kell dolgoznia, hogy nem voltatok együtt. És az nem egy nap.
De jó, hogy Beni jobban van!

ayse
 
 


Ayse!

Anyud hazajött végül tegnap, vagy maradt inkább egy éjszakát???

Kép
kuha
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert megyünk vásárolni, remélem nem visz el a szél :?

And!
Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást, szuper buli volt, a fiúk még a sarkon elaludtak a kocsiban.... :lol:

Beniaynu!
Örülök, hogy Beni jól viselte a műtétet, meg Dani is a távolléteteket. Sok gyógypuszi a kis betegnek! :D

Róki!
Már látom, egész szépen javul Zsuzsa, szerencsére.
Mi is úgy jöttünk ki a kórházból annó Nolcsival, hogy nem volt teljesen meggyógyulva, volt még hőemelkedése. Nekünk is azt mondta a doki, hogy ne maradjunk többet, mert még esetleg megint bekap valamit.....
Ja és fizetős szobában voltunk, ahol 6E volt egy éjszaka, mondjuk ehhez külön fürdő, tv, mikro, hűtő is tartozott, szóval szerintem nem volt ol,yan húzós. Olyan volt, mint egy szállodai szoba.

Na megpróbálom a tegnapi képeket felrakni

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Kuha,
Gergő tényleg hogy megnőtt! Olyan kis pasis! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


De édesek! :) :) :) :) :) :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Juci!

Csak piszkálta a csőrömet a dolog, úgyhogy megkerestem, hogy mit kérdeztél.
Szóval, én eddig semennyire sem tudtam visszahúzni a bőrt, mégcsak a teteje sem látszott ki.
Mondom, moccantani sem bírtam.
(Azt tegyük hozzá, hogy Gergő ordít, amint próbálkozom, kézzel lábbal hadakozik, úgyhogy nem volt szívem. Igaz, alap esetben sem szereti, ha a kukijánál matatok, de hát néha muszáj ugye, van, hogy a fütykös is kakis lesz... Igazi pasi... :roll: :roll: Bezzeg, ha meztelen van, egyfolytában a fütykössel van elfoglalva, leül, nézegeti, két kézzel húzogatja, stb., egyfolytában ott van a keze, azt markolássza :lol: :lol: )
Na, szóval, most lehet, hogy hülyén fogom leírni, de mostmár elég jól bejáratódott Gergő kukija, úgyhogy tök jól hátra tudom húzni. Teljesen.
Úgy, hogy egyszer csak "kiugrik" :lol: :lol: a bőr alól a lényeg.
Csak az a bajom, hogy a visszahúzással még bénázom, mert az nem megy olyan egyszerűen.
És mondta is a doki, hogy ne hagyjam túl sokáig úgy visszahúva, igyekezzek szépen megtisztítani, aztán már húzzam is vissza ráa bőrt.
Ja, és egyébként, azt is mondta a doki, hogy ha esetleg bereped a bőr, akkor NE Sudocremmel kenjem be (az előző meg pont azt mondta, hogy azzal), hanem inkább valamilyen szemkrémmel. Mondjuk Septosyl-lal. Mondjuk be nem repedt a bőr, de azért elég piros lesz utána, úgyhogy azzal kenem... :lol: :lol:
Röhej, nem??

A Te dokid mit mond?

Kép
kuha
 
 


Ja, még azt akartam írni, hogy nagyon jók lettek a talis képek!

És Barbi, nagyon szupi kis képet csináltál Gergőről, köszönjük!!

Kép
kuha
 
 


Kuha!
Köszi a kérdésed! Anyukám végül menetrendszerint megérkezett. 20 perc késéssel indultak, de a hátszéllel behozták a lemaradást :? és :D.

And!
Értem, persze, nem vagyunk orvosok, és hát nem tudtuk, hogy milyen kép jön ki egy gyógyultnak nyílvánított tüdőgyuszi után.
Csak két kérdésem van:
1. Akkor erről mért nem tájékoztatják a szülőket? Nyílván nem tud róla Rokica, hogy így van, különben nem hiányolná a vizsgálatot.
2. Minek hallgatják majd jól meg sztetoszkóppal Zsuzsát, ha eddig se hallottak semmit?

ayse
 
 


Csajok !

Most kaptam egy levelet az Eg.Bizt. Pénztártól, miszerint:

január 1-jétől új maximuma van a GYED-nek, 91.700 Ft
Természetesen csak akkor, ha eddig is a maximum GYED-et kaptad (és naná, hogy ez is bruttó). De a lényeg, hogy csak akkor, ha továbbra sem haladja meg az alapul vett jövedelem 70%-át.
Na, ehhez mit szóltok???
(Remélem, hogy mindent jól értelmeztem...)

Ayse!

Örülök, hogy anyud végül hazajött, és nem volt semmi gond a szél miatt. Bár gondolom, aggódtatok egy kicsit...

Kép
kuha
 
 


Ja, és mégegy levél a postaládánkból, ez viszont kimondottan dühít:

A mogyoródi polgármesteri hivatal "örömmel közli", hogy mégsem vezeti be a tervezett telekadót, helyette viszont garázsadót vezet be, melynek mértéke 500 Ft / m2!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vagyis minden olyan építményre, amit nem lakhatás céljára használunk (garázs, fáskamra, tyúkól, pajta, stb.) be kell fizetnünk ezt a nem kevés pénzt.
Na, hát rögtön elkapott a harctéri ideg, meg is néztem a lakás rajzait, potom 77,8 m2 ilyen építéményünk van, ami nem a lakáshoz tartozik (garázs, nyári konyha, fás kamra, műhely)
Gyorsan ki is számoltam, alig 38.900 Ft
Hát a hadd ne mondjam ki, hogy milyen anyukájukat!!!
Tiszta ideg vagyok, a vérnyomásom szerintem legalább 600!!!
Én biztos, hogy egy rohadt kanyit sem fogok fizetni, ennyi pénzért már le is bontják nekem a műhelytől kezdve a fás kamráig mindent!
(Amibe jelzem, még életemben be sem tettem a lábam a garázson meg a nyári konyhán kívül)
Szóval, én most tök eltökélt vagyok, biztos, hogy semmit sem fogok bevallani, vagy ha igen, akkor is max. a 20 m2-es garázst, aztán viszlát.
(A gáz csak az, hogy persze a tervrajzon minden rajta van, tehát még csak elsumákolni sem egyszerű.)
Azt persze nem tudom, hogy mennyire fognak utána nézni, hogy valós adatokat szolgáltattunk-e be, vagy sem.
Na, most így érzem magam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kuha
 
 


Még a fejem is belefájdul!!!

Sebaj, Robi rögtön itt van értünk, megyünk anyumékhoz...
Úgyhogy majd a jó kis szentendrei levegő kitisztítja a fejem... :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Kép
kuha
 
 


Na, mégegy sorminta, aztán már tényleg lelépek:

olvastam tegnapelőtt valahol (persze, most már nem találom), hogy ez a pnemokókuszos :lol: :lol: :lol: (bocsi, de gőzöm sincs, hogy kell leírni :oops: :oops: ) szóval az ez elleni védőoltást a jövőben a tb 70 %-ban támogatni fogja. Persze, főleg ott, ahol a gyerekek a korkunál fogva különösen érintettek, ill . az időseknél.
Bánom, hogy nem mentettem el a cikkek, de mivel leírni sem tudom normálisan, természetesen rákeresni sem tudok... :roll: :roll: :roll:

Megannék mikor jönnek haza??
Kíváncsi vagyok, volt-e hó, és egyáltalán, hogy Léna hogy bírta a síelést...

Róki!
Veletek végülis mi a helyzet? Megcsinálták a röntgent? Jöttök hétvégére, vagy maradtok még??
Gasztrovarázslóhoz is ma mentek, ugye? Ott mi volt??

Kép
kuha
 
 


Halihó!

Nagyon édesek a talis képek! :D
Eszti milyen kis husi pofi! :D Leonka is nagyon tetszett a "szélfútta" hajával! :D

Rájöttem, hogy én paramama vagyok. :? Ahogy láttam a gyerekeket a lépcsőn, a trambulinon, Maját a műanyag kocsiban állni, kivert a víz!
Én nem vagyok ilyesmihez szokva, Nati nem egy kis "kamikaze" :shock: :lol:

Benianyu!
De jó, hogy Beni ilyen jól van! :)
Nekem 4 éve vették ki a mandulám, de napokig alig tudtam nyelni. :( És állandóan félre nyeltem. Beni nem? Nekem hiányzott a mandulám. :D

Kuha!
Érezzétek jól magatokat! :) Gergő tiszta Apja a képeken! :lol:
Adó :shock: :evil: :evil:
Én úgy hallottam, csak azoknak a gyerekeknek támogatják ezt az oltást, akiknek valamilyen szervi bajuk van és komolyan veszélyeztetettek.

Juci!
Marci bölcsibe megy? :roll: Mikortól tervezitek?

Nati ma olyan nyűgös, semmi nem jó neki! :( Ráadásul ma már 2x visszatettem aludni, mert nem bírt magával a fáradságtól. :roll: Pedig ő éjszaka jól aludt. Biztos nyomja ez a vacak idő. :evil:

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Sziasztok!

Talis képek nagyon jók lettek! A legközelebbire mi is megyünk! :)


Zsuzsának most már csak egész diszkrét hőemelkedése volt délután, 37,6 popsiban, ami alvásidőre magától lement 37,3-ra... a tegnapi nagyvizit eredményeképpen igenis lesz kontrol röntgen és kontrol fülészet is, és hétfőig maradunk a kórházban. Nekem így megnyugtatóbb.

Viszont a gasztroenterológián nem akartak fogadni minket :evil: Úgyhogy új időpontot kaptunk február 28-ra... először azt hittem, a kis tini doki nénink cseszte el az időpontunkat mert ő beszélt velük, úgyhogy én is felhivtam őket, de azt mondták a telefonba, hogy bentfekvő gyereket nem fogadhatnak ambulánsan és hogy 28-a előtt egész egyszerűen nincs időpont mert nincs orvos... úgyhogy örüljek hogy ezt kaptuk. Hát én nem örülök - akkor fogok szülni.

And, Veres doki magánrendelése mennyire húzós? Megírnád nekem, ha nem akarod publikusan, akkor priviben is jó.

De arra gondoltam, ahogy Zsuzsa már nem köhög és kilábalt ebből a betegségből, megpróbálom neki szép lassan adagolni a savanyított tejterméket és nézem, visszatér-e neki ez a bukás/hasmenés.

Nagyon remélem hogy ha hazajöttünk javul az étvágya... most a kórházban újra elkezdett iszonyúan válogatni. :evil: Mondjuk örülök ha egyáltalán eszik valamit. De azért ez nem állapot, hogy Megannékkal ellentétben, ő a kaják 3%-át hajlandó megenni, a többi nem kell neki.

David váltig hajtogatja, hogy nem fontos a tejtermék, de mikor a gyerek nem eszik húst, hüvelyest vagy gabonát, csak pékárut és gyümölcsöt, akkor igenis baj van mert ebből nem tudok neki kiegyensúlyozott diétát alkotni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Meg még annyi, hogy a rohadt nénikéjüket hogy "bentfekvő gyereket nem fogadhatnak ambulánsan" a következő épületben, bezzeg amikor a bentfekvő gyereket ambulánsan kellett átvinni a város másik végébe fülészetre, az nem volt probléma. :evil:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


And!
Bocsi, a kérdéseim nem Neked szóltak, csak fel vagyok dúlva ezen a körházi kálvárián.

Kuha!
Megcsináltad végül a pizzát?
Mert én ma azt csináltam és a gyerekeim falták! :)
Azt nem írtam, hogy vitamill lisztet szoktam használni, ami méregdrága, de ez az az eset, amikor valóban annyival jobb.
De még így se drága kaja, mert mindenből csak egy kicsi kell:
35 deka liszt 110 forint
élesztő 70
szalámi 80
paradicsom, hagyma 50
paradicsompüré 30
sajt 200
azaz összesen 540 és négyünknek elég ebédre (jó 1-2 év és duplán süthetem :))

ayse
 
 


Sziasztok!

Nagyon klasszak a talis képek, kiscsajszik igen csinosak (sajnálom, hogy Bendegúz lemaradt :( :twisted: ), és a kispasik is nagyon dögösek voltak. Látszik, hogy jó volt a hangulat! Leonka ultravagány borzasra aludt haját én is külön meg szeretném dícsérni, annyira édes vele! Mintha direkt lenne beállítva olyan!
Azért jobb, hogy mi nem mentünk, még mindig nagyon fáj a torkom, már apának is, ma reggel nyomtunk egy Neocitrant is a C vitamin meg oscillobogyó mellé.

Rokica védelmében csak annyit, hogy én említettem neki, hogy kérdezzen azért rá a kontroll rtg-re mielőtt hazaküldik őket, pláne ha Zsuzsa még nem teljesen láztalan. Én sem emlékszem a tanulmányaimból hogy milyen hamar normalizálódik a kép tüdőgyuszi után rtg-en gyerekeknél (gyanítom ezt nem is tanultuk és én nem igazán dolgoztam klinikumban csak egy évet, úgyhogy tapasztalatom sincs még felnőttnél sem.) De én tuti nem lennék nyugodt, ha csak hallgatózási lelet alapján állapítanák meg hogy gyógyult, ha addig sem hallottak semmit. :roll: Viszont a másik oldal, azt én is mondtam, hogy lehet hogy nem akarják fölöslegesen terhelni a gyereket újabb sugárral, és ezért nem csináltatnak újabb rtg-t.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Rokica!
Ha hajlandó lesz szopizni Zsuzsa is, akkor egy időre megoldódnak ezek a gondok! :)
De jó, hogy rendesen megvizsgálják!

Kuha!
Ha az önkormi utánamegy - márpedig mért ne menne, hiyzen rengeteg pénz van benne - akkor ráterheli jelzálogként a házatokra a be nem fizetett adót, egy idő után pedig végrehajt, természetesen kamatostul. Szemetebbje évekig hagyja aszalódni az aktákat és aztán már tényleg csillagászati öszegeket kell fizetni. Szóval szerintem nem érdemes velük ujjat húzni. Nálunk van ingatlanadó, tavaly 600 ft/m2, na az is szép összeg, gondolhatod! :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Rokica!
Na, most olvastam, hogy mégis lesz kontroll rtg. Sztem megnyugtatóbb így hazavinni a gyereket.
Az nagyon jó, hogy Zsuzsa láztalan, az meg nem, hogy az étvága ilyen rossz. A nyári kórház után Bendegúz étvágya is igen ramaty volt, pedig ő nem egy válogatós fajta. Aztn szépen visszaállt, és utána rohamtempóban hízásnak indult. Mondjuk ő vérszegény volt, és kapott vasat is, az is étvágyat csinál!
Főzzél majd otthon Zsuzsának finomakat, biztos rákap!

Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond a tejtermékekkel, ha kipróbáljátok, ha ehet sajtot, joghurtot, túrót azért csak bővül a paletta!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Rokica :) Pont ez jutott eszembe nekem is, ahogy írtad, hogy nem fogadtak Benneteket :evil: Csak hogy ne menjen simán most se minden.

Talis képek még mindig nagyon jók! Gergő tényleg nagylegény, és Eszti meg Maja, akit még jobban megcsodáltam, ők is olyan hirtelen nagylányok lettek :)
And :) Jól látom a háttérben a légtisztítót? Mióta van Nektek? nálatok is olyan gyakran jelzi, hogy tisztítani kell az előszűrőt? / mondjuk 2-3 hetente/ Igaz, nálunk leginkább macskaszőrrel szokott telelenni :evil:

Andi :) Minden gyerek más, emiatt ne aggódj, hogy Nati nem ilyen fölmászós, kipróbálós akrobata :) De arra nem árt vigyázni, hogy alapból ne aggódd magad agyon amiatt, ha valamit ki akar próbálni, mert szerintem többet árthatsz vele, mint amennyit használsz. Nem fog magában bízni, félős lesz, és nehezen próbál ki dolgokat, emiatt ügyetlenkedni fog, és ebből lesz a baleset. Nem ijesztgetni akarlak, egyáltalán nem biztos ez, de sok ilyet láttam már. Az a lényeg, hogy bízzunk a gyerekünkben, ezt ő érzi, és sikerül megcsinálnia azt, amibe belekezdett. :)
Tegnap sétáltunk a sétálóutcánkban, ott több helyen is vannak elkerített füves részek, és a falacska, amivel elkerítették, olyan fél méter magas lehet. Gergő meglátott az egyik helyen egy csomó galambot, és nekiiramodott, hogy közelebbről is megnézi őket. Egy legalább kétéves fiúcska utánament. Anyukája végig jujjgatott, hogy lassan, elesel, nem menj fel oda, te azt nem tudod, stb. Közben Gergő végignyargalt a terepen, a másik végén meg kimászott gond nélkül. Kisfiú utána, anyuka rohant, hogy úristen, lezuhansz / fél méterről.../, de nem ért oda, én viszont elkaptam, amikor tényleg leesett volna. Pedig tök ügyesen kezdett hozzá. Meggyőződésem, hogy ha nem visongat, hanem bízik a gyerekben, esetleg biztatja, hogy hogy csinálja, akkor nem lesz semmi baj. De ha Ti máshogy gondoljátok, vitatkozzunk :D

Gergőm is nagyon vacakul aludt már második éjszakáján, és nappal sem az igazi, rengeteget visít. Remélem, gyorsan elemegy ez a hülye idő!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Rokica!
nehogy megharagudj rám, illetve, bocsánat, ha megsértettelek, nem állt szándékomban. ezzel a röntgen véleményemmel. csak engem bántott a már szélsőséges vélemény, az, hogy totál hülyének volt titulálva a kis doki, mert nem akart kontroll röntgent csinálni.
én a te helyedben valószínűleg hasonlóan aggódó lennék, és még egyszer mondom, nem akarok arról véleményt mondani, hogy ebben az esetben mi a helyes, csak annyit általánosságban, hogy csak a saját magam megnyugtatása, vagy az orvos megnyugtatása miatt nem csinál(tat)nák kontroll vizsgálatot, és továbbra azt gondolom, hogy minél hamarabb lehet kijönni a kórházból, annál jobb, persze csak akkor, ha már a beteg olyan állapotban van.
de rögtön ho9zzáteszem, hogy pl Eszti születésekor engem vasárnap már hazaengedtek volna, és mi is csak hétfőn mentünk haza, és ez engem annyira megnyugtatott, hogy még én is meglepődtem. mondjuk hétfőn még látta fülész és vettek tőlke egy kis vért a sárgaság miatt. valószínűleg annyira meg voltam ijedve a sok történés miatt, és annyira telebeszélték az anyámék a fejemet, hogy nekem is így volt könnyebb.
szóval megértem, hogy te is most mindezek után ezt szeretnéd, tehát anyaként totál megértelek, csak "orvos"ként gondolkodom egy kisit másképp. asszem :)

tényleg remélem, hogy ezzel nem bántottam meg senkit!

Ayse, tájékoztatás: no comment. én nem értem egyébként, hogy miért nem természetes. amikor pl be kellett feküdnöm a szülés előtt, egyik reggel behívott egy asszisztens nő, mondta, hogy vegyem le a bugyimat és feküdjek fel a székre :shock: amikor meg kérdeztem, hogy és mégis miért és mi fog történni, akkor meg volt lepődve, és ott állt nekem felhúzott gumikesztyűvel készenlétben, én meg meg sem moccantam, amíg el nem mondta.
szóval csak széttárom a kezem...
sajnos legtöbbsazör az van, hogy nincs rá idő, mármint a rendes tájékoztatásra. reggel vizitalni, aztán a vi8zsgálatokat intézni, eredmények felől érdeklődni, megbeszélés, záróírás, kisvizit, nagyvizit, beteget felvenni, elbocsátani, és akkor ehhez hozzájön, hogy az ember ambulál, esetleg ultrahangozik, vagy műt. ez a 8 órába nehezen fér bele. ezért ennek a fele el van hanyagolva, és legegyszerűbb a beteggel töltöt időt lerövidíteni.
másik oldalon viszont, marha hálásak a betegek, ha azt az ici-pici pluszt ráfordítod, azaz odaülsz 1-2 percre mellé és megkérdezed, hogy van-e kérdése, minden ért-e.
na még tudnék erről órákig beszélni, kicsit belemelegedtem, bocsánat.

ja, a másik kérdés, hogy miért hallgatjék meg, ha úgysem lehetett eddig se hallani semmit. ez alapdolog, hogy minden nap meg kell hallgatni, meg kell vizsgálni egy ilyen beteget (másmilyet is). mert hátha pont ma hallasz valami gyanúsat, valami újat, amit eddig nem.

na most tényleg abbahagyom.

KépKép
KépKép
and
 
 


Ayse, már váélaszoltam :)

Rokica, ez tényleg nagy szemétség, hogy nem bírnak korábban fogadni a gasztroenterológián. hogy ennyi empáia ne legyen bennük, és ráadásul akkor fogsz szülni, egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet ilyenkor kivételt tenni.
mindjárt írok egy pü-t.

KépKép
KépKép
and
 
 


na a legfontosabbat majdnem el is felejtettem.
sajnos Eszti ma reggelre berekedt és az orra is folyik egy kicsit. ez állítólag vírusos, beszéltem egy fülésszel. ne haragudjatok, abszolút nem gondoltam, hogy beteg lenne, mondjuk eddig szinte minden nap kiszívtuk reggel és este az orrát, de csak minimális cucc jött belőle, ha egyáltalán jött. és már nem is tudom mióta ezt csináljuk, tehát szerintem ez nem volt betegség.
láza nincs.
remélem nem adtuk át senkinek!

KépKép
KépKép
and
 
 


most látom, mennyi hibát csinálok, a csináltatnák nagyon durva volt :oops: :oops: ez még az én fülemet is sérti :oops:

Jucc, azt az anyukám szerválta valahonnan, és azt mondta, mi biztos több hasznát vesszük. ember 1-2 napja üzemelte be, úgyhogy nincs tapasztalatom, hogy milye. én nem is akarok vele foglalkozni, ez is legyen az ember dolga :) csendes, ez jó :) állítólag nagy porszennyezettséget írt ki az elején, de hol nincs olyan.

KépKép
KépKép
and
 
 


Jucc, ez tök szimpi az a hozzállás, amit írsz. nekem erőltetnem kell, de szerintem jól haladok :) már nem szisszenek fel :D

tényleg aranyosak lettek a képek, én is köszönöm az Eszti képeket (is) :)

KépKép
KépKép
and
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?