Új privát üzeneted érkezett!

Kép

mir
 
 


Húbammeg! :shock: :shock: :shock:
Én egyiküknek sem lett semmi baja?
Még jó, h. az anyósülésen nem ült senki!

Mir!

Hogy állsz? Én már tűkön ülök! :lol: Most is csak azért néztem be, mert megláttam a neved! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


hú, ez az autó.....de jó,hogy megúszták!!

zszsik, látom,hogy bent vagy!!! mesélj, mi a helyzet????

itt szenvedek, fáj a torkom, tök erőtlennek érzem magam. brühü. ez a szenvedés a köbön.

Mir, akkor a teszt nem mutatott semmit?? nem emlékszem,hogy írtad volna, vagy elkerülte a figyelmemet (bocs).
dimet
 
 

 
 

Rambóka!

Teljesen egyetértek veled, én egy vetélés, majd 2 év sikertelen próbálkozás után (és több nőgyógyász elfogyasztása után) kerültem a BMC-be (mint kiderült, a leleteimben ekkorra már tökéletesen azonosítható volt a PCO), 1 hónap kivizsgálás (petevezető átjárhatósági, 3. vérvétel, + férjem katonái) után rögtön inszeminációba kezdett volna a doki, ha nem olvasom a BMC-s fórumon egy lány üzenetét (Estrella - ide is írt néhányszor - örök hálám neki), akinek 4 sikertelen inszem után derült ki, hogy PCO-ja van. Ekkor kezdtem utánnaolvasni a dolgoknak. Mindig is zavart, hogy az alapproblémámat - a hormonjaim rakoncátlankodását - senki sem vizsgálta, illetve csak Clostyval és Medrollal :shock: :roll: kezeltek - ami most már tudom - csöppet sem volt szerencsés. Levél következett Petrányi doktor úrnak, akiről akkor még nem tudtam túl sokat, aki a 2 év alatt összegyűjtögetett leleteim alapján ki tudott zárni minden más betegséget, és egyértelműen kimondta, hogy ez bizony PCO.
Külön procedúra volt a BMC-ből megszereznem a leleteimet..., de ezzel már nem untatlak titeket, a lényeg, hogy más utat választottam, és biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem!

Üdv mindenkinek: Jutka
lyutka
 
 


Rambóka, hozzá lehet szólni cikkhez az FN felületén, ezt amit leírtál, oda is nyugodtan leírhatod... :roll: nincs vesztenivalód.

Ez a kocsitörés nem semmi... az öcsém 4 éve az enyémet törte így össze, megkapta tőlem 2 napra míg Horvátországban voltunk egy hosszú hétvégén, és már rögtön az első napon (péntek) főiskoláról hazajövet ilyen állapotba hozta... :evil: neki és kedves társainak, akik ott hujjogtak mellette, kutya baja se lett.... de amit kapott...
Vendég
 


Kandi, sajnálom, hogy ilyen csúnyaságot kellett átélnetek, de azért szerencse, hogy ti megúsztátok sérülés nélkül.

Kavics, nekem rendben van a cukrom, viszont a koleszterinem nagyon durván magas. A nődoki és a védőnő azt mondta, hogy ez terhesség alatt normális. De vajon tényleg az?

Hazafelé a péktől szomorúan tapasztaltam, hogy se a HVG, se a Figyelő nem jutott el a postaládánkig. Biztos a postás is érintett a lombik témában és lenyúlta :D

Csatolok egy pocakfotót, múlt héten készült, azaz a 36. héten. Háttérben a gyerekszoba tapéta :D
Kép [/img]
espero
 
 


Norka!

Máris!
Így jó???? :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Helló lányok,

itt vagyok, megvagyok.
Ma reggel voltunk a Sportkórházban, ahol egy igen neves és roppant szimpatikus láb specialista főorvos megnézte a szakadást, és természetesen műtétet javasolt - de hétfőre. A menstruáció alatt ugyanis nem műtenek, csak ha nagyon sűrgős lenne, de szerinte az én szakadásomnál nem számít az idő faktor.
(Orvos nénik: miért nem szoktak műteni menstruáció alatt ?? )
A nagyon jó hír, hogy nem vág, hanem laparoszkópiával műt, 6 kicsi lyuk lesz rajtam csak, így sokkal gyorsabb a gyógyulás. Helyi érzéstelenítésben... :shock: :? Attól félek egy kicsit...
És utána 3 ( !!!) hét fekvő gipsz. Utána jön még a járó gipsz, és utána gyógytorna. Szóval mire járó képes leszek megint, szerintem már akár terhes is lehetek.... :wink:

Mir, tényleg nagyon izgi !!! :lol: :lol: Szép lassan bújik ki a pocok !

Espero, de jó, hogy bekukkantottál ! Nagyon szép nagy pocid van !
És a tapéta is csinos !

Dimet: no para, amíg nincs ismétlés, ne idegesítsd magad légyszi !!! És ne figyled magad túlzottan.... ! :lol: :wink:

Mandula műtét: csak javasolni tudom, ha már állandósult a tüszős mandula gyulladás... és 16 éves koromig kínlódtam 2 havonta vele, versenysport mellett, állandó hőemelkedéssel... a műtét nem túl kellemes, az utána jövő lábadozás sem, pár napig, (a legjobb, hogy fagyit kell enni !!! :lol: :lol: ) de ha rendbe jöttél, tényleg megszűnnek a problémák. Sajnos a továbbiakban a légúti fertőzések nem állnak meg, mennke lefelé. Nekem azóta ha torok gyuszi van, akkor egyből fülfájás és hangszál gyulladás is van.... :twisted:
Bár a fülem nem a torkom alatt hordom.... de akkor is begyullad mindig az is....

Backa macka, jó lenne, ha tényleg úgy lenne.... mármint hogy nem kellene menni a lombikra.... várakozó állásponton vagyunk.... !! :wink: :wink: :wink:
zsizsik
 
 


Rambóka, ott röhögtem, hogy a felkiáltójeled ott is megvannak!! :lol: :lol: :lol:
De nagggyon jó!!!

Zsizsik, szegényem... és milyen pózban fogjátok csinálni a gyereket? Hm... jaj ne haragudj. :oops: Csak nemtom, fekvőgipszben izé... hát... :lol: :lol: :lol:

Eszembe jutott a Rendőrakadémia 2. részből az a felpolcolt gipszkarú szerencsétlen, ahogy fordult egyet, a kitámasztott kezével gyorsan tarolt egy kicsit. :lol: :lol: :lol:

Backa, milyen tavaszi fáradtság? :shock: ez kérem szépen, ez egy kis lény energiaelszívó hatása lesz...

Na mit is akartam írni.

:shock: Elfelejtettem. Szerintem fel vagyok ajzva, mert 1 óra múlva jön anyós.
Vendég
 


sziasztok!

Dimet!

Negatívnek ítéltem. Főleg mivel ma reggel azaz este, mivel mindig fel kelek jó párszor, épp azon kaptam magam, hogy megint szivározgat és most határozottan tudom, hogy Ő férfisége rákönyökölt és meg is nyomta, biztos mondja" óóó, de jó kis puha bigyó megnyomom és spriccel:-))" na szóval most ezt elkaptam és mentem ki bugyi csere, pizsi csere . Napközben meg semmi csak ha, Bubóka megint fejelni kíván akkor. :-)))

Espero!

Nagyon kis csinos vagy. Lány? az enyém olyan böszme :lol:

Rambóka!

kedves tőled. A te lsitád szerint csomagoltam :lol: biza :P
Be fogok tojni a fájdalomtól, de várom, hogy kint legyen. Épp bent voltam a szülőszobán , ott nézték Vince szívét és épp vajúdot egy nő. Hát borzasztó volt hallani. A férjem olyan fehér lett, hogy még ilyennek nem láttam. Tiszta kétség volt. Szegény csajszi 12 órája küzdött elsimult méhszáj meg minden, de a medencén fennakadt, mire visszamentünk császárral kint volt egy 3500g-os fiúcska épp, akkor is ott voltunk mikor felsírt. FANTASZTIKUS! Pedig nem is az enyém volt és egy villanásnyira láttam. Vitte az apuja.

mir
 
 


Norka!

Ja, akartam kérdezni csak gondoltam nem izzítalak fölss, mivan Botox-anyóssal?

mir
 
 


Még nemtom Mirecske, majd este nyilatkozok, remélem nem verem fejbe a hülye bébikompjával, azt akarja most hozni.
Vendég
 


huuuuu, na azt mondtam, hogy ne!!! nekem is itt villogtak vele, hogy jaj majd komp meg minden. Én nem vagyok pártján. A mozgás és a lábak miatt, másrészt nálunk lépcsők vannak , amiket nem lehet lekeríteni, az maga a bukó!!!

Ültesd bele!!! :P

minden esetre kitartás!!!

képzeld az enyémnek meg szemőlcs szerűek nőttek a kezén, amit idestova nyár óta kezel valami fekete genyával (lápisz) én kátránynak hívom. na és az azóta nem múlt el, hanem mintha ott figyelne egy újabb.
Most akkor ezzel a manccsal fogja meg az én gyünyörűmet?
Vagy már túlzás vagyok?! mi?! De, valóban felmerült bennem, hogy az biztos nemjó a picinek.

mir
 
 


Espero, fúúú, nagyon csini a pocid ! Édes a tapéta !!!

Mir, azért jó, hogy nem a magzatvíz szivárog, nem ? A szemölcsödhöz meg annyit, hogy férjem járt így anno, kezelgették, kezelgették, már sokkal több volt, aztán leszedték neki, majd az egész keze tele lett újra :evil: na, itt dokit váltottunk és a másik - igaz szintén vágással -, de leszedte a futószemölcseit és azóta koppkoppkopp nem is jött elő.
Nem tudom, hogy másra nézve fertőző-e, nem hinném..

Zsizsik, akkor hétfőn nagyon nagyon fogunk drukkolni !

Norka, a cikk nagyon jó ! Volt otthon duphaston és utro receptem, mindkettőt kiváltottam, bár nem spóroltam max 1 ezrest, de kihasználtam még az 50 %-os támogatottságot :evil:
Anyóshoz kitartás... !

Kavicska, sikerült beszélnem K-val, én csüt. reggel megyek, úgyhogy nem futunk össze. Egyébként soha ennyire fáradtnak vagy rosszkedvűnek nem hallottam :roll:

mniki
 
 


Espero!!!

Ez ám a gyönyörű pocis kismami!

Sárgulok!
szisza30
 
 


Mniki!

Persze,hogy jó! De valóban nehéz megállapítani. Ha péntek óta folyna lassan ma lenne egy hete, akkor meg azért csak kéne valami fájás is meg egyéb..... akit ismerek és folyt vagy elfolyt jöttek a fájások szépszerivel. Csak aggódtam,mert hát mit várna az ember, ha bemegy egy kórházba, még ha az ügyleets is van ott, hogy meg tudja állapítani biztonsággal. De itt nem az lett...

szisza!

Te ne sárgulj, az sem semmi, hogy valaki ennyit tud fogyni és még fog is... :lol:

mir
 
 


lehet ismeritek:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/terhcukor2.htm

espero, nagyon formás vagy, vagyis vagytok.
dimet
 
 


na de van is miből ám fogyni! mág mindig nem az igazi!58-60 kinak kéne lennem! :mrgreen:


húú dimet töktyó ez a honlap!

figyelem! étrendminták, étrendminták!!!! :shock: :shock: :shock: :D :D :D
szisza30
 
 


Dimet, ez tök jó tényleg, köszi ! El is mentettem a kedvencek közé, remélem, hamarosan szükségem lesz rá ! :lol: :lol:

Köszönöm a részvétet nyílvánításokat, eléggé béndzsón érzem magam ezzel a gipsszel és főleg a tudattal, hogy ez még 5-6 hétig így lesz...

Norka, a gipszes lábbal történő gyerekgyártásról még nincs tapasztalat, de mi is filóztunk már rajta az urammal.... :roll: Nehogy véletlenül fejbe vágjam a gipsszel, mert elájul, vagy esetleg elroppantsam a derekát miközben rászorítok.... szóval érdekes és pikáns kalandnak nézünk elébe.... :lol: :lol: :lol:
Majd szőr mentén beszámolok az élményeimről..... :wink:
zsizsik
 
 


Zsizsik!

Szerintem fel fogjátok találni magatokat!!!!! :wink:

Espero!

A kis csinos pocis! :D Én is ilyen kis aranyosat szerettem volna a 10 kilós dinnyém helyett! Csak ahhoz még 20 centivel magasabbnak kéne lennem. Benne lettem volna! :wink:

Mir!

Szemölcsre a vérehulló fecskefű nevű növény narancssárga nedve a leghatásosabb. Gyomnövény és tuti, h. még Pesten a belvárosban is van építési telkeken, árnyasabb parkokban, a nedvesebb helyeket kedveli. Télen is megtalálható csak ilyenkor kevesebb nedvet lehet belőle kipréselni.
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9reh ... skef%C5%B1
Ha találsz vhol, ásd ki, ültesd cserépbe és szalaggal átkötve add át anyósnak! Mondd, h. napi használatra! :lol:

Norka!

Kérdezz rá, h. szeretne-e egy kerekes járókeretet, mert az kb. ekvivalens a bébikomppal!!! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Gina, jó ilyen pozitív sorokat olvasni! Ez az, 1-2 hónap és újra zebrás leszel!

Sunny, 1 hét szerintem nem olyan vészes, főleg ha nem 1500 mg-t szedsz. De lehet, hogy Norkáék mást tudnak, hallgass inkább rájuk, ők a profik :)
Mandula ügyben még: sokszor azért gyullad állandóan a mandula, mert nem tud ürülni, és újra visszafertőzi önmagát. Nem vagyok füll-orr-gégész, és nincs is műtét-lobbim, deha orvos is tanácsolja, vágja bele a műtétbe!

Kandika, ez vicces, amikor engem műtöttek, volt a szobában egy fiatal anyuka, aki nagyon szenvedett, és amikor azzal próbáltam vígasztalni, hogy gondoljon arra, hogy már 2 szülést átélt, ez ahhoz képest semmi, azt felelte, hogy a szülés jobb volt :)
Egy bölcsességfog vésésnél viszont a mandulaműtét ezerszer jobb. De az is lehet, hogy a mandula állapota is számít. Bár nekem se voltak valami szépek.

Rambóka, én kértem altatást, mert nagyon féltem, de a doki azt mondta, hogy NEM. Oka? Az altatás után könnyebben hánynak a betegek, az pedig egy torok műtétnél nem éppen ideális. Elfogadtam. Nem mondom, hogy a műtét közben nem gondoltam néha arra, miért nem erősködtem jobban. ;)
Mézespuszi? Ez eszembe se jutott. Rengeteg vizet, teát kell inni, az hihetetlenül gyorsítja a gyógyulást.

Backa, álmosság??? Ez szerinted minek a jele?


Dimet, én is biztos vagyok benne, hogy valami félreértésről van szó! Drukkolok!

Espero, csini a pocid!

Norka, kitartást az anyóshoz.


Ma reggel úgy ébredtem, hogy szabályosan remegtek a kezeim, alig tudtam felállni, vagy 1-2 percig csak ülltem remegő kezekkel az ágyon. Amikor felálltam elsötétült előttem minden aztán szépen lassan kivilágosodott, szédültem kicsit, és tántorogtam. Na ez mi volt?
A metformin a folsav mellett a B12 felszívódását is gátolja. Okozhat annak hiány ilyen állapotot? Vagy csak egyszerűen leesett a cukrom? Lehet, hogy nekem se ártana egy kézi cukor mérő??? Mostanában, ha nem is ilyen dúrván, de többször szédelgek. Próbáltam cukrot nézetni, de az összes útba eső patikában elirányítottak máshová. Így az egyetemen a dokinál próbáloztam, aki közölte velem, hogy nincs cukor mérője, de egyébként is, nem méregetni kell, hanem cukrot enni. Áhh. Azért kíváncsi lettem volna, hogy vajon mitől lettem rosszul, de mindegy...
mamint
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon rövid leszek!

Norka!
Gratulálok a cikkhez! Nagyon profi! :)
Minden szavad igaz!

Rambóka!
Ugyanez volt az első gondolatom, amit te leírtál.
Úgyhogy miről is beszélünk???? :roll:

Zsizsik!
Örülök, hogy jó kezekbe kerültél. Túl leszel rajta! :)
Ezek szerint olyan tipusu a szakadásod, amit nem műtenek azonnal.
A lényeg, hogy talpra állj! :D
A gipsz nem lehet szex közben akadály! :lol: :lol:

Mniki!
Sebaj, majd összehozunk egy találkát! :)
eccer csak!

Puszika csajok, jók legyetek!

Norka!
Anyóshoz kitartást!
Szójj be neki vazze, há ne szívasson téged, holmi komppal.
Rambóka, a gurulós járókereten hangosan röhögtem! :lol: Ilyet csak te javasolhatsz!!! :lol: :lol: (alig bírok írni, úgy röhögök! :lol: :lol: )
Vendég
 


Sziasztok!

Espero!

Csini kismamipocid van. :)

Norka!

Nem csoda, h rossz a közérzeted...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Méééér? Szerintem direkt csinálják a hülyeségüket.

Kép
lara26
 
 


Sziasztok csajok!

nem tudok jönni mostanában, mert sűrű nálunk a helyzet, apa vidéken dolgozik, egyedül vagyok a két gyerekkel, + most fogunk valszeg internetszolgáltatót váltani, lehet nem is lesz pár napig internet.

Nóra1 írtam privit kiságyügyben, de légyszi telefonálj, mert nem leszek netközelben pár napig!

na, és most visszaolvasok! :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Valamikor regebben tonhalas receptekrol van szo...Most vacsira finom tonhalkrémet csinalok. Nagyon fini kis piritossal meg esetleg salival...gyorsan bepotyogom...

Tonhalkrem

Hozzavalok:
- 1 doboz natur tonhalkonzerv,
- 4 fott tojas,
- 1 ek majonez,
- 1 ek tejfol,
- 1 tk mustar,
- petrezselyemzold vagy snidling/zoldhagyma/sonkahagyma(échalotte)...ami eppen van...

A tojasokat megfozzuk, kettevagjuk, es kiszedjuk a sargajat amit osszekeverunk a tonhallal, majonezzel, tejfollel, mustarral es az aprora vagott petrezselyemmel/snidlinggel ugy hogy jol kenheto legyen. Sozzuk, borsozzuk es betoltjuk a sargaja helyebe.

Hat ennyi, most rohanok, mert a tojasok megfottek...
alice27
 
 


Mamint!

Engem nem altattak, de elfelejtették, h. rossz a véralvadásom (pedig ott lobogtattuk vagy 5X a labort! :evil: ), és némi vérfürdőbe torkollott a dolog, így én is hánytam a lenyelt vér miatt. Úgyhogy duplán szívtam! :evil: Akkor inkább az altatás!
Tuti a cukrod az oka!
Mennyi metforminnál tartasz?
Vércukormérő patikára az Egy csepp figyelem honlapjáról találhatsz infót!

Kavits!

Króm v. porfestett váz, tömörgumi kerekek (gondozásmentes!) és még fékek is vannak rajta! :lol:
Tök szuper! :lol:

Rejo!

Tervezitek már a februárt? Mikor jöttök??? :D

Alice! Pogi!

Időjárásjelentést szeretnék kérni! Tényleg olyan szörnyű a vihar? :shock: Mert akkor elállunk a kocsival a platánok alól!! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na még pár sort!

Rambóka egy hétre megyün khaz úgy , hogy febr. első hétvégéje beleessen. (nagyvásár :lol: ). hívlak előtte majd mindenképpen. Öcsém fiát Bendegúznak fogják hívni. Ugye tudod/tudjátok miért? :lol:

Backa szupi a görbéd, jó a mnyh, és az álmosság!!!!! Te aki éjfélig fent szoktál lenni???? Druuuuukkkkkk...

lara te melyik nap tesztelsz??

Szisza 3 babát vesztettél a 20 héten?? :cry: nagyon sajnálom. :cry: Azok már félidős babák, hát erős csajszi vagy te is.

rohannom kell csajok, puszi! :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka!!! És minden topiklakó!!!

Amint lehet parkoljatok olyan helyre, ahol nem lesz veszélyben az autótok!!! 120km/h- szél várható a hajnali órákban!!


Rejo!

Szombaton kell tesztelnem, orvosi javaslatra! :D

Kép
lara26
 
 


Rambóka, az nem semmi lehetett. Jaj te szegény! Nekem elfelejtettek nyálgátlót adni... de az azért nem volt vészes, megtiltották a nyelést.

metformint 3X500mg-t szedek már majdnem egy hónapja. Hű a fenébe, most, hogy így belegondolok, lehet, hogy Tűű nem hiába mondta a banánt és a gyümölcsöt. Ennyire vészesen leesik a cukrom? Pedig milyen büszke voltam magamra, hogy mostanában jól bírom a cukormentességet.
mamint
 
 


Sziasztok,
Elnézést hogy megint csak magamról írok, de felhívtam Tűű doktort a + teszt miatt, és azt mondta, hogy szigorúan hagyjam abba a metformint.
Arra a kérdésemre, hogy fokozatosan-e, azt mondta, hogy nem, már a déli adagot se vegyem be..
Említettem neki a min. 12. hétig történő szedést, de azt mondta, hogy ő ezt soha senkinek nem javasolja, ez a 12 hetes verzió az Iványi doktor álláspontja..
Szóval abszolut nem tudom mit higyjek.. vasárnap lépek be a terhesség 7. hetébe, és nagyon féltem a babát..
Írnátok tapasztalatokat, ki meddig szedi/szedte?
Volt olyan esetleg közületek aki rögtön abbahagyta?
girland
 
 


Sziasztok!
Régen jelentkeztem már, de olvastalak titeket mindig.
Nyár óta és immár 10-év után végre már haladtam előre egy kicsit a pcos-mal. Elmentem Tüü doktor úrhoz és kedden viszem neki a terheléses inzulint.Nem tudom, hogy jók-e, de a 2 órásim nem szimpi.Elkezdek fogyózni.
Aztán az uram elment spermium-vizsgálatra is.
Ott OAT szindrómát állapítottak meg nála.
Több kérdésem lenne most ezek után.
Gondolom metformint fogok kapni.Talán fogyok is végre.De a férjemnek azt mondták, hogy nem lehet természetesen gyereke.Mit ajánlotok mit szedjen?Olvastam egy másik fórumon Macát,Maca-vibét, e,c vitamint,ginsenget,q10-et...
A másik. El szeretnénk menni a Kaáliba.Mi ott a rend?Melyik nőgyógyihoz menjek?ajánlanátok valakit???Olvastam két dokit a pcos.hu-n: Kovács Péter és Krizsa Ferenc.Mennyi idő, mire időpont van?
Egyáltalán mi a különbség inszem és lombik között?melyikkel kell kezdeni egy párnak, akiknél van pco és rossz katonák....
és mennyi a pénzügyi háttere mindezeknek?inszem és lombik ára, tb-támogatottsága, magánrendelések és gyógyszerek ára, stb....
Köszönöm nektek ismét, hogy segítetek.
tudom, hogy hosszúra sikerült, de pcos-ban már oké vagyok de ez egy új helyzet és ki akarom művelni magam, mert a férjem problémája még új és az inszemről és lombikról sem tudok semmit még.
Vendég
 


Mamint!

Várj egy kicsit! Lehet h. kevés a 3X500! Attól függ mennyi volt a kiindulási inzulinod. Ugyanis a hipozást többnyire az okozza, h. a magas inzulinszint kitakarítja a vérből a cukrot!!!!
Én pl. most javulok, ahogy elértem a 2X850-et, de lehet, h. még megyek feljebb is!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 



Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ramboka es mindenki akit erinthet...Itt tegnap 120-140-es szel volt...Mar irtam, hogy nalunk leszakitotta a keritest...Bar mondjuk ez nem igazan relevans, mert kozvetelenul a tengerparton lakunk egy fennsikon es alattunk a tenger, ugyhogy itt sokat fuj a szel...persze alt. nem ilyen erovel. Ejszaka ugy suvitett, hogy nem lehetett aludni tole...Tehat autokat tessek biztonsagba helyezni, redonyoket leengedni, az erkelyrol behozni a mozdithato dolgokat...
alice27
 
 


Alice!

Köszi, akkor átállunk famentes helyre! Remélem nem lesz baj, nincs casco-nk!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


mi is elmentettük az autókat egy biztonságos helyre... a férjem még azt is megnézte, nehogy egy villanyoszlop vagy a szelektív hulladékgyűjtő rádőlhessen :) :)

(khm... hidegfront jön... a vacsora előtti cukrom 4,2, utána 4,7... a lencse tényleg jó dolog... szemmel láthatóan alig befolyásolja a cukrot... )

Tényleg .. valahol olvastam egy cikket amiben azt írták, hogy sokszor a cukorproblémák ételallergiát jeleznek... csak hát senki sem gondol rá... én most azon filózok, hogy nálam ilyen kaja lehet pl. a rizs... (szigorúan barna...)... vélemények? (ez persze nem befolyásolja az IR-t, csak lehet, hogy van 1-2 kaja ami jól bekavar az embernek... mialatt nagy naívan megnyammogja... és mi van, ha valaki pont a szőlőcukorra allergiás? :) :) :) )

Készülnek a réteseka sütőben :)

Egy káposztás (TK lisztes réteslapból...)... ebben csak a réteslapban van CH... és egy almás... amiben csak alma és dió van... ez mondjuk másfélszer annyi CH... (viszont a káposztásból fél rúd is megehető uzsonnára :) :) :) )
Vendég
 


Fúúú... eszméletlenül jó lett a káposztás rétes :) (az almást még nem próbáltam... de az is jól néz ki :) )

Nyami :)

(pedig voltak kétségeim... mert az összes receptben szerepelt cukor a káposzta karamellizálásához... de úgy tűnik tök feleslegesen :) )
Vendég
 


Sziasztok!
Kavics köszönöm ,megígérem, hogy gyakrabban is bejelentkezek, mint eddig.
Vendég
 


Jó reggelt !
Lafead írtam pü-t :wink:

Csakegy, a káposztás rétesedre összefutott a nyálam.. annyira imádom a káposztás dolgokat !!

Norka, túlélted anyóst ???? :x

Zsizsik, el tudom képzelni, amint az új pozitúrákat probálgatjátok :lol:
hajrá csajszi, menni fog :wink: :lol:

Nálunk éjjel olyan erős szél volt, hogy a szoszéd cserepeit lekapkodta a szél és hozzánk fújta át :x Mielőtt kiálltam a garázsból, lapátolhattam a törött darabokat. Most sem aludtam sokat :roll:

mniki
 
 


csakegy, kérem szépen a káposztás receptjét!!! :D

girland, írtam privit.

niki, akkor megdolgoztad magad reggel :)

ma megint lecsapoltak+pisi. az aszsisztens is azt mondta, hogy az elmérés lehet...61es karbamiddal nem illik élni :lol:
már csak a vizeletre vagyok kíváncsi. de semmi tünet felfázásra, egyébre.

nem is volt vészes szél. nekünk csak egy dobozt vitt el az erkélyről :D pakolós dobozok, unoktesóméknak akartuk őket vinni, mert költöznek...de elláztak. szívááás.
dimet
 
 


Sziasztok Lányok,

Ma vetettem 3. napi vért - jelentem, Budaörsön is működik a laborigo labor (akinek Csepel messze lenne), kicsit burrogtam magamban, amikor fizettem a végén :evil: -mire is jó a TB meg az OEP???? Hétfőn vagy kedden majd beszámolok az eredményről...

Norka,
Jó a Figyelő-s cikk, egyetértek Veletek, Rambókával, mindenkivel...
sajnos, ez a helyzet... :twisted:

Ginuska,
Hogy vagy?

Mir???

Kandika,
Remélem túlvagy az autós mizérián :wink:

Espero,
csinos kis zöldcsíkos pocakod van, gratulálok :wink:

Zsizsik,
Drukkolok majd a műtéthez... :cry:
kikka
 
 


Kikka, ügyes voltál !!!

Látom a babanet mást sem engedett be :wink:

Járt valaki Arwen tornára ? A lombikbabán olvastam róla és nekem tetszene (az időpont is jó és legalább mozognék valamennyit..)

mniki
 
 


dimet: nem spiláztam túl a receptet :)

Fogtam káposztát, apróra csíkoztam... 1 órán át besózva letakarva állni hagytam, utána kifacsartam a levét... és a férjemmel kifacsartattam a maradék levet :) Utána hagymát fonnyasztottam, bele a káposztát... és fonnyasztottam, sütögettem... bele egy kis borsot + sót + köményt, hogy ne puffasszon...

Utána van egy teljes kiörlésű réteslap (Kaisersben, Intersparan szoktuk venni, lefagyasztjuk és ha kell, fél nappal előtte elővesszük...)... abból két kapot egymásra pakoltam (repceolajjal kenegettem, az egészségesebb mint a sima olaj:) ... feltekercseltem és sütöttem...

Az almás egyszerűbb... ott simán fogtam a réteslapot, ráraktam darált diót, reszelt almát és darált diót... és tekercs... és ez cukor nélkül is édes :) (a férjem kapott egy külön tekerccsel amibe már mazsola is került csak az most nekem tilos)... de egyikbe se tettem mézet vagy hasonlót...
Vendég
 


Niki!
Köszi. Olvastam az előbb.
Amúgy kedden megyet Tüü-höz és mindenről beszámolok neki, mi van velünk aztán majd meglátjuk, hogy mit ajánl. Gondolom, helyre rak , metf. meg egyebek.Sokat agyalok, hova is forduljak. Ajánlják a Nyírőböl Fülöp dokit, János Kórházat, Kaáliból mindkét dolit. Nem tudom, kit válasszak, melyik a jó. Klinika vagy állami?Bár megjegyzem, marhára unom az állami kórházak mentalitását, mert eddig nem hazudok, 2x vesztettek el véreredméyneket ill magát a vért.
3.napos vérem még nincs, de ami késik....:) Most már a nőgyogyim is ajánlja a metformint miután meggyőztem a ti érveitekkel...Be akart utaltani endokrinológushoz, de mondtam neki, hogy már van egy. ahhoz képest, hogy kezdetben leszidott, hogy a neten hülyeségek vannak, végülis belátta a dolgokat.Szerintem ez haladás felőle. Azt is beismerte, hogy innentől már szakemberhez kell fordulnom, mert ez már nem az ő területe.Szerintem, ez jobb,mintha össze-vissza kezelne, nem?
Kértétek az eredméyneket:

Éhgyomor: SE glükóz 3, 98 mmol/l referencia:3,30-6,10 Se insulin 17,12 mU/L referencia:2,80-24,90 prolaktin 488,5 mU/L referencia 25,2-628,5
2 órával később 75 gramm cokros ital elfogyasztása után: Se glükóz 6,32 mmol/l referencia 3,30-6,10 Se insulin 152,00 mU/L referencia:2,80-24,90.
Vendég
 


Rambóka,
Köszi, a reagálást. A magasabb metforminra már én is gondoltam, valószínűleg ha a 3 hónap letelik, Tűű is emelni fog a kontroll után, de magamtól nem merek.

Egyébként az októberben, metformin előtt mért értékek:
éhomi: cukor: 4,74 inzulin: 3,58
120 perces:cukor: 6,66 inzulin:117

Túl sok az inzulinom, az biztos. és a 2 órás cukor is elég magas szeritnem a magas inzulinszint ellnére. Lehet, hogy a 117 még nem a csúcs volt? :shock:
Megpróbálom betartani Tűű gyümölcsös tanácsát. És valami rendszerességet vinni az étkezésekbe, és a gyógyszerszedésbe. A gond, hogy nem mindig ugyanakkor veszem be. És reggelizni nem nagyon tudok.


Ne haragudjatok, hogy most csak magammal foglalkozom. Kicsit idegesít ez a dolog.

Mir, mi van veled? Régen jelentkeztél!!
mamint
 
 


Helló lányok,

ugye nálatok sem lehetett belépni egy darabig ??
ez a babanet..... :twisted: :twisted:

Lafead, mamint: őrületesen magasak az inzulin értékek !!!!! Tű ettől biztos hátast dob.... szerintem ti is az avandametet kapjátok majd.... már akinek a metformin nem elég magában....

Csakegy: jó ez a rétes recept, én is megcsinálom majd.... bár csak széken térdelve tudok a konyhában állni.

Én amióta fekvő gipszem van, elkezdtem komolyan diétázni. És fogytam !!! Nem tudom mennyit, mert a gipsz is van pár kg, de tuti ! Csoki nyista, édesség kizárva, két naponta csak gyümölcsöt eszem, és már vagy 2 kg szerintem lemehetett....milyen meglepi lesz majd ha végre rá tudok állni a mérlegre....!!! Komolyan mondom, kezdek egyre bizakoódbb lenni !!!

Megyek a csemetével dvd-t nézni, majd még jövök ! ( ma itthon tartottam, hogy anyámnak is legyen egy szabad napja)
zsizsik
 
 


skacok... a csicsókaléről mit gondoltok?

Most vettem egy kiló csicsókát... délután lecentrifugálom....

Állítólag képes rendezni a szervezet cukorháztartását (na nem végleg persze) és elveszi az éhségérzetet... ezért ideális növény a cukorbetegeknek és a diétázóknak...
Vendég
 


Kutyafuttában :lol:

Lafead, úgy látom neked már az éhgyomri inzulinod is magas, a 120 perces meg igencsak sok :roll: Majd írd meg, mit mondott Tűű..

Még annyit, hogy én anno a BMC-ben kezdtem (állami), de hála a Jóistennek, váltottam a Kaálira. Soha többet nem mennék a BMC-be és kövezzetek meg, de én bizony mindenkit lebeszélek a BMC-ről :oops: Ha nektek úgy is lombik kellene, akkor már inkább a Kaáli, mert ott is TB finanszírozott a kezelés, úgy, mint az állami intézetekben, de legalább kultúrált, normális dokikkal és nem egész napos várakozással...

mniki
 
 


Sziasztok!

Na engem nehezen engedett be ez a rendszer ma.

egyben.

Ma reggelre is 2 pizsit áztattam, de megint rajta kaptam, ahogy mozdul és prés. Hát halljátok. Ha állok akkor meg csiszitol a remélhetőleg kis fejévelm na ez egy élmény. Rém kellemtlen.
Csak nekem ????? Akik szültek neketek nem volt?

Holnap megyek be 9-10 között dokkancshoz sasra.

Este volt két görcsösebb feszengésem, de mensi szerű volt nem brutál. keményedni meg mondhatni sorra, főleg, ha fizikázom.

Norka!

Mi volt tegnap?

Rejo!

Köszönöm! Ment priv.

Rambóka!

megyek csokrot kötni:-)), de kipróbálom komoly,mondjuk hála nem magamon kell.

kikka!

köszi az érdeklődést.

még benézek.

Ja a magzatvíz tesztemből maradt 2. Ha nem használnám el, akkor szívesen felajánlom valakinek, akinek kell.

Mirgömb

mir
 
 


Kép

mir
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?