Sziasztok!
Jaj, nehogy összevesszetek miattam!!!! Nagyon aranyosak vagytok, tényleg, és köszönök mindent! De annyira nem tragikus a helyzet, hogy emiatt vita legyen!
Andibab, nagyon köszi!!! Jól esett!
Úgy látszik, nálunk nagyon hullámzik a dolog: ma már csak eddig 470g-nál tartunk 3 szopiból, ami nem rossz. (Tegnap egész nap 590g volt az adag). Az első kettőnél már nem is fájt a mellem, sajnos a harmadiknál Marcika épp akkor csukta össze a szájacskáját, amikor bekapta a cicit, úgyhogy ismét sebes lett egy kicsit, ezért a köv. kettőt ismét lefejem és üvegből adom, de aztán ismét jön a szopi. Így kombinálva nekem bevált, nem látok csillagokat, és már nem nyűglődés a szoptatás, hanem kezdem élvezni is.
Elapadni semmiképpen nem hagyom, ez fel sem merült bennem. Én is azt hallottam, hogy ha az ember elkezd tápot adni, akkor egyre többször fog adni belőle ("csak még most az egyszer"), és így egyre kevesebbszer fog szoptatni. Persze ez nem törvényszerű, mert nem vagyunk egyformák, de ismerem magam, hajlamos lennék inkább tápit adni, mert annak legalább tudnám a mennyiségét.
Egyébként tegnap mértük Marcit, és 10 nap alatt 390grammot hízott, tehát aggodalomra nincs ok, úgy tűnik kicsit "rájátszik" az éhségére. Olyan, mint az Apja: addig eszik, amíg rosszul nem lesz, inkább kihányja, de eltüntet mindent maga elől. Marci is inkább kibukik egy csomót, semmint kevesebbet egyen. Ezért, ha néha akkora mennyiséget kap, ami pont elegendő lenne, akkor ezt már keveselli, hiszen sosem lehet tudni, kap-e legközelebb is, vagy a mostani mennyiséggel kell már vegetálnia élete végéig.
Ezzel persze az őrületbe kergeti az anyját...
A tápot csak biztonsági tartalékként tartjuk, mert sokszor tényleg úgy tűnik, hogy szükség lenne rá, de amikor már épp elhatározom, hogy na jó, adok egy kicsit, akkor mindig elegendő tejem lesz. Ki érti ezt?
No, eleget beszéltem erről a témáról, szerintem már unjátok is. Minden infót megtudtam már, hogy ha kell, mit csináljak a táppal, ha meg nem kell, annak nagyon fogok örülni. Most már elleszünk, köszi Nektek!
Hétfőn megy valaki Fábián dokihoz? Mi 11-re megyünk.
És jövő szerdán a Flórba? Akkor megyünk csípő uh-ra.
Ja, egyébként tegnap voltunk csípőszűrésen, halljátok, milyen tömegnyomor van ott a gyerek ambulancia előtt!!!! Épp azt beszéltük a férjemmel, hogy ha eddig nem kapott el semmit Marci, akkor majd tegnap...
Volt egy kislány, nagyon csúnyán köhögött, de persze a szája elé nem tette volna a kezét. A folyosón meg ezer ember, és semmi levegő, képzelem, 1 köbcenti levegőben mekkora lehet ott a bacikoncentrátum!!!