Új privát üzeneted érkezett!

1169062429.63.pdf

Ez a szülőszoba.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi szépen a tanácsokat és a biztatást! A tejeltető teákat ezentúl abbahagyom, meglátom, mi lesz. Pótlást még mindig nem kell adnom, de nagyon pengeélen táncolunk, de amíg nem életbevágó, addig nem adok.

Képzeljétek, hogy jártam: az előbb lefejtem egy csomó tejet, ennyit régen sikerült (160ml), de sajnos rosszul tekertem a cumisüvegre rá a tetőt, és kifolyt a fele!!! Épp Anyu etette meg Babuskát, és mikor láttam, mi történt (MArci ruhája és Anyu nadrágja is csupa tej lett), úgy elkezdtem sírni! Nem hittem el! Végre egy normális adagot adhattam volna Marcikámnak, erre kifolyt! :cry: :cry: :cry:

Murphyke
örülök, hogy jobban vagy!

Most mennem kell, a kis fogacskásoknak gratulálok, a szülés előtt állóknak nagyon drukkolok, a betegeknek meg jobbulást!

Legközelebb majd többet írok!
nircee
 
 


Sziasztok!

Csanomano!
Koszonom! :D

Cs1!
Orulok hogy minden rendben van veletek!!!!!
Keresgelek hogy hova kene menni.... :?

Bogar!
DRUKK............... :wink:

Kép
Kép
ancsa81
 
 

 
 

Ancsa: Kaáli intézet? Ott az orvosoknak tilos elfogadniuk a hálapénzt! (a többi helyen általában elvárják ami azért nagyon nem mindegy...) ... ha jól tudom az első konzultáció 10-12e Ft lehet, aztán fizetni kell az első vizsgálatokért is... DE! megmondják mi kell és máshol, TB-re is megcsináltathatod őket... a többi meg ugyanannyi mint máshol... (csak sajna itt is korán be kell jelentkezni mert nagyon hosszú a várólista... úgyhogy talán nem hülyeség bejelentkezni már most... aztán max. lemondjátok...)

Én róluk hallottam eddig a legtöbb jót... (hozzáállás stb.)

www.kaali.hu ha jól tudom a honlapjuk!
Vendég
 


Cs1!
A Kaali nekunk nagyon messze van! :(
A SOTE-n gondolkodom most!Te a Szabolcs utcaiba jarsz??
A Baross utcainak olvasgattam a forumat es ugy latom ott nincs varolista!Hallottal rola esetleg??? :?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Ancsa: én anno a Sote 1-re (Baross utca) mentem csak amikor rájöttem, hogy a PCO-t ők is még a hagyományos módszerekkel "kezelik" (ld. műtét és hormonok)... és abból nem lesz egyhamar baba... szóval ott hagytam őket... (akkor átmentem a Sote 1 belklinikára - a Korányi utcaiba... most is oda járok, nem a nőgyógyászatra)

Bevallom én semmi jót nem hallottam róluk... alacsony sikerráta, hálapénz, lassú folyamatok... (ld. a lombiknál!)... ja, és ott volt az, hogy bementem UH-ra az első vizsgálaton, megállapították, hogy tényleg PCO ... és elfelejtettek szólni (észre se vették sajna), hogy úgy mellesleg néhány napon belül peteérésem lesz (ami ugyebár PCO-nál igencsak hasznos infó:) ... jól le is késtük akkor...

Nekem mondjuk elég gyorsan ment a vérvétel... de az eredményekre iszonyú sokat kellett várnom... és a tömeg is nagyon nagy, ha nem érzed jól magad pl. egy csapolás után vagy terhelik a pajzsmirigyed akkor szurkolhatsz, nehogy beájulj az ácsorgás közben... de a várakozás sajna az összes helyre jellemző (a Kaálira is)...

Szóval én azért a helyedben átgondolnám ezt... (a Kaáli lehet, hogy messzebb van de ilyen árak mellett nem mindegy, mennyi idő alatt és hogyan jön össze a baba...)

Megnézted az indexen a fórumot? Szerintem érdemes... ők tényleg képben vannak... (én elfogult vagyok mert nekem nem jöttek be... )
Vendég
 


Sziasztok!

Nircee: mivel mi szinte végig tápszereztünk, igazán van a dologban gyakorlatom sajna. (ráadásul mi Pesten lakunk, anyuék Debrecen mellett, anyósék Győr mellett, szóval utaztunk eleget... és akkor is kellett ennie a csibének) Azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy hőtartós táskát - nekünk Avent van, nagyon jó - és abba tedd bele a felforrósított (azért forrót, mert valamennyit úgyis fog hűlni) babavizet a cumisüvegben. A tápszert pedig mérd ki vagy a tápszeradagolóba, vagy zárható kispohárba, és ha megéhezik a pici, akkor csak össze kell rázni és lehet enni. Olyan számomra nem létezett, hogy sehol nem lehet tápszert melegíteni, én gond nélkül bevágtattam akár egy McDonald's-ba is, és nagyon kedvesen segítettek (általában vettem egy kiskrumplit meg egy teát magamnak), de bárhol, ahol enni-inni lehet, segíteni fognak, akár a benzinkúton is, hiszen nekik is van mikrójuk! Nem kell aggódni, bátran kell kérni. AMIATT PEDIG NEM SZABAD PÁNIKOLNI, HA KEVESEBB A TEJED ÉS HOZZÁ KELL TÁPLÁLNI! ETTŐL NEM VAGY KEVÉSBÉ JÓ ANYA, MINT AZ AKI KÉT-HÁROM ÉVIG SZOPTAT! BÁRKI LEBECSÜL EMIATT, CSAK SZÓLJ, MAJD JÓL LERENDEZEM!!! :twisted: (én az ilyennek mindig hátat fordítottam, és soha többé nem voltam hajlandó szóba állni az illetővel, akkor sem, ha rájött, hogy milyen hülyeséget beszélt és elnézést kért, nálam ilyesmire nincs bocsánat!!!) A PLUSZ AGGÓDÁSTÓL CSAK IDEGBETEG LESZEL(=kevesebb tej), NE CSINÁLD!!!!

Dettike: ne aggódj a császár miatt, ha az a jó megoldás, akkor ez van és kész! Anno én végigvajúdtam egészen a kitolásig, és amikor már jött volna a baba kifelé, akkor mondták, hogy ne nyomjak, megyünk műteni... hát kösz szépen! Ha tudtam volna előre, akkor biztosan nem éltem volna meg olyan tragédiaként, mint így, bár utólag már nem érdekel a dolog... Nekem eda-val csinálták, hat órával a műtét után már felkeltem (számomra létfontosságú volt, hogy a katétert minél gyorsabban eltüntessék belőlem, szóltam a nővérnek, ha nem veszi ki, majd én megoldom magamnak - és abban egyeztünk meg, ha fel tudok kelni segítség nélkül, akkor kiszedi). Ráadásul az eda nem csinál fejfájást, a spinálistól meg akár két napig is csillagokat láthasz, plusz 24 órát vízszintben kell lenni. Az a lényeg, hogy döntse el az orvosod, és ha császár, akkor legalább megspórolod magadnak a hosszú vajúdást, nem leszel annyira kimerült fizikailag. Nekem megmutatták a babát, amikor kivették (sőt, végignéztem a műtétet egy tükörben - én már csak ilyen kíváncsi vagyok) és odahozták a fejemhez pár puszira, mielőtt kivitték apához. Szóval fel a fejjel, a lényeg az egészséges baba!!! :D

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Annyit korrigálnék Andinál, hogy a spinálisnál 12 óra fekvés, viszont a fej-és nyakfájás akár 4-5 napig is eltart (sajnos én tudom...) :(
Nircee, kicsit lemaradtam, miért van kevesebb tejed? történt valami, vagy te érzed úgy?

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!!!! :lol:
Kezdek irigy lenni itt a "nagy" lassan 1 évesem mellett...ráadásul a szomszéd csaj 40+1 napos :lol: legszívesebben rohannék helyette szülni... :oops:

Nircee azért még messze van a 3 év szoptatástól, szerintem amíg van tej addig ha nem muszáj ne hagyd elapadni...A szoptatós tea elhagyása jó ötlet lehet, hátha attól fáj a pocak.

csak1 örülök, hogy minden ok :lol:

Valaki fentebb szülés előtti tejserkentő teára kérdezett, szerintem nincs ilyen...
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok,mert mennem kell vasalni,míg Levi alszik! :?

Andi,
teljesen egyet értek veled szopis témában! :D

De Nircee,
Becsinek igaza van: ha még van tejed,ne hagyd elapadni,hiszen az sok mindentől megvédi a piciket!

Klauszka,
de jó,hogy néha azért be nézel! :lol:
Jól vagytok?
Eliza miket csinál már?
Még mindíg a papucs és a virágföld a kedvence? :lol:

Kép

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Megint segítséget szeretnék kérni!
A doktornéni felírt egy Normaflore nevű ampullás gyógyszert, de azt nem mondta, hogy kell adagolni az útmutatója meg számomra nem egyértelmű. Egy ampullát kell adni egy nap, de egyszerre, vagy felosztva? A tápszerbe belerakhatom, vagy csak teába?

Annak ellenére, hogy Laura egész nap nyűgös az éjszakáink nagyon jók. Este 9-10-től reggel 6-1/2 7-ig szundizik. Evés után visszaalszik és 9-1/2 10 körül kel fel.

Nircee nagyon sajnálom a tejes dolgot! Sajnos én is jártam úgy, hogy a lefejt tejet beleöntöttem egy cumisüvegbe és elfelejtettem berakni a hűtőbe. Ottmaradt a konyhapulton és mosogatásnál azt hittem, hogy maradék tápszer és beleöntöttem a csapba. Azt hittem a szívem szakad meg!

Kép

Pilla
Vendég
 


pilla

szerintem egy olyan adagba rakd amit tuti megiszik és úgy jó lesz...tejbe és teába is lehet
becsi
Iklad
 
 


Pilla, mi is kaptunk norrmaflort, 2x felet kellett ennie, én a szájába adtam, először kanállal, majd már csak az ampullából nyomtam a szájába, utána etettem meg. a doki néni mondta, hogy lehet egyből szájba is adni. így nem kellett pepecselnem.

Andi, teljesen igazad van, nem attól jó, vagy rossz egy anya, hogy mennyi teje van.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Becsi, Ichtus, köszönöm a segítséget!
Vendég
 


Nircee! Igazuk van a többieknek, nem leszel kevesebb, ha nem 1,5- 2 éves korág szoptatod a babád!
Sajnos a természetet nem lehet befolyásolni, én pl. hiába szeretnék most kistesót, lehet hogy csak hónapok múlva akar jönni.
Egyébként mikor 4-5 hónapos volt Manó nekem is kevesebb tejem volt egy ideig, én is tisztára kétségbe voltam esve, de aztán helyrerázódott, megtalálta egymást a kereslet-kínálat, de sajna Gergő 8 hónaposan úgy döntött nem kell a cici, de akkor már csak éjszaka szopiztunk. Egyébként 6 hónapos koráig semmi mást nem kapott csak anyatejet (tápszert sem), utána kezdtük a gyümölcsöket, majd a pépeket és bébiételeket.
Szóval fel a fejjel és kitartást. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nircee, sajnálom, hogy kidőlt a tej! Viszont az nagyszerű, hogy 160-at lefejtél!!! Ha elhagytad a teát, 1-2 napon belül kiderül, hogy az volt-e a ludas! Egyik barátnőm a madártejjel járt így, elejétől fogva ette, és 1 hónaposan esett le, hogy lehet, hogy attól van a balhé. Először azt hitte, kevés a teje, alig bírtam erről lebeszélni! :wink: :lol: Amikor abbahagyta, abbamaradtak a balhék is! A rostos levekkel is óvatosan, van baba, aki meg azt nem bírja... Szóval nem egyszerű! Az enyém csak a teától ordított!

Andibab, nem tudom, rám céloztál-e. Csak annyit írtam, hogy próbálja meg tea nélkül, mert lehet, nem is a mennyiséggel van a gond! És ha 160-at kifejt, akkor tuti, hogy van ott elég! Persze abban egyetértünk, ha kevés, akkor pótolni kell, nem szabad éheztetni, de Nircee-nél korántsem biztos, hogy a mennyiséggel van a probléma... Nem hinném, hogy a pótlás miatt bárki is lebecsülné a másikat, viszont tényleg nem szabad rajta stresszelni, amiatt csak csökkenni fog.

Viszont nem értem, miért írtátok, hogy ne hagyja elapadni tejet! Szerintem esze ágában sincs! :roll:

Pilla: Normaflore-t én 2x-re adtam neki, csak úgy simán, mert Csanád nem teázik, nem tápszerezik, a cicibe meg nem önthettem! :lol:

Murphyke: igen, ahogy Anita is írta, én múltkor elfelejtettem, hogy egy kis citromlé, és nem lesz vízköves a kifőzött cucc.

Anita: mi most gyorsan pótoljuk a lemaradást, 2 felső őrlő is be van duzzadva. :roll:

Pipacs, szerintem szülés előtt nem nagyon lehet tejet serkenteni, de nem tudom... Én nem hallottam ilyenről! A tej szülés után a hormonoktól indul meg és a szopizástól! :wink: Nekem egy csepp előtejem sem volt szülés előtt, mégis sokkal több és tovább van, mint a barátnőmnek, akiből előtte folyt... :roll: A törcsis masszírozást hallottam én is (gondolom azért, hogy utána nem fájjon a szoptatás), de nem próbáltam, mert nekem nagyon érzékenyek voltak a mellbimbóim. No ehhez képest soha nem fájt a szoptatás, pedig erre számítottam! :roll:

Klotild, gratulálok Neked én is a pocaklakóhoz! Nagyon szép és problémamentes terhességet kívánok, olyat, mint az enyém volt! :wink:

Na megyek, mert ez a kölök már megint kipakolta az apja ruhásszekrényét! :lol: :lol: Pár percig nem figyelek, tuti rosszalkodik! :D

Kép
csanómanó
 
 


Nem úgy gondoltam, hogy direkt hagyja elapadni, csak én magamból indultam ki, mikor Bencénél úgy éreztem én is, hogy éhezik és elkezdtem pótolni szépen lassan átszokott a cumisüvegre és inkább nem szopizott annyit amit lehetett volna csak hogy üvegből ehessen, mert kényelmesebb volt...így szépen , lassan elapadt a tejem...
becsi
Iklad
 
 


Hahó!

Csanómanó, nyugi, nem céloztam senkire, saját tapasztalataimat írtam le. Ráadásul anno én ihattam a teát, szedhettem a homeo-bogyókat, nem volt elég a tejcsi, de kb 2 nap alatt rendbe lett rakva a dolog a lelkemben, ezermillió hála a gyermekorvosunknak ezért, aki egy nagyon karakán és határozott idősebb dokinéni, olyan kiképző-őrmester stílusú :lol: de nagyon rendes és lelkiismeretes.
Ráadásul az unokahúgom már a második babáját is tápszerezi (az elsőnél egy betegség miatt apadt el a teje 6 hét után), és nála pl. most kiderült, hogy a teje hiába elég mennyiségre, nem megfelelő minőségű és azért ordít egyfolytában a pici, tehát nekik KELL a tápszer... De most én is nagyon készülök arra, hogy a második baba majd anyatejet kap, de nem lesz égretörő katasztrófa, ha mégis máshogy alakul.

Pilla: a normaflore íztelen, én is közvetlenül a baba szájába öntöttem, így biztosan megkapta a megfelelő mennyiséget.

Pipacs: én szülés előtti teát csak a málnalevelet ismerem, az olyan hogy tejserkentő szerintem kacsa!

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Andi,
De aranyosak vagytok!!! :lol: :lol: :lol:
Jó ez a kis kép! :D

Kép
mano83
 
 


Becsi, ja, igen, csak nem értettem! :oops: Én nem tapasztaltam, az én fiam nem kultiválja a cumisüveget szerencsére, így ez nekem eszembe sem jutott. :lol: Csak hallottam már másoktól... Ezért is tartom azt, hogy jobb előbb minden mást is kipróbálni, mert tényleg nem biztos, hogy kevés a tej... Sokszor érzi úgy sajnos az ember, aztán mégsincs úgy, vagy csak átmeneti...

Andibab, ebben egyetértünk! Nem szabad ezen stresszelni! Az csak ront a helyzeten. Én úgy álltam és állok hozzá, hogy ha van tejem, az szuper, a lehető legjobb, ha nincs, tápszeren is felnő, nem dől össze a világ, sose stresszeltem magam rajta. És annál több van... :wink: :wink: Persze, nem adnám fel könnyen, de ha nem lenne elég, nyilván én sem éheztetném, előbb-utóbb belenyugodnék. :wink:

Kép
csanómanó
 
 


Sziasztok!

Jaj, nehogy összevesszetek miattam!!!! Nagyon aranyosak vagytok, tényleg, és köszönök mindent! De annyira nem tragikus a helyzet, hogy emiatt vita legyen! :D

Andibab, nagyon köszi!!! Jól esett! :) :) :)

Úgy látszik, nálunk nagyon hullámzik a dolog: ma már csak eddig 470g-nál tartunk 3 szopiból, ami nem rossz. (Tegnap egész nap 590g volt az adag). Az első kettőnél már nem is fájt a mellem, sajnos a harmadiknál Marcika épp akkor csukta össze a szájacskáját, amikor bekapta a cicit, úgyhogy ismét sebes lett egy kicsit, ezért a köv. kettőt ismét lefejem és üvegből adom, de aztán ismét jön a szopi. Így kombinálva nekem bevált, nem látok csillagokat, és már nem nyűglődés a szoptatás, hanem kezdem élvezni is. :D

Elapadni semmiképpen nem hagyom, ez fel sem merült bennem. Én is azt hallottam, hogy ha az ember elkezd tápot adni, akkor egyre többször fog adni belőle ("csak még most az egyszer"), és így egyre kevesebbszer fog szoptatni. Persze ez nem törvényszerű, mert nem vagyunk egyformák, de ismerem magam, hajlamos lennék inkább tápit adni, mert annak legalább tudnám a mennyiségét.

Egyébként tegnap mértük Marcit, és 10 nap alatt 390grammot hízott, tehát aggodalomra nincs ok, úgy tűnik kicsit "rájátszik" az éhségére. Olyan, mint az Apja: addig eszik, amíg rosszul nem lesz, inkább kihányja, de eltüntet mindent maga elől. Marci is inkább kibukik egy csomót, semmint kevesebbet egyen. Ezért, ha néha akkora mennyiséget kap, ami pont elegendő lenne, akkor ezt már keveselli, hiszen sosem lehet tudni, kap-e legközelebb is, vagy a mostani mennyiséggel kell már vegetálnia élete végéig. :D Ezzel persze az őrületbe kergeti az anyját... :?

A tápot csak biztonsági tartalékként tartjuk, mert sokszor tényleg úgy tűnik, hogy szükség lenne rá, de amikor már épp elhatározom, hogy na jó, adok egy kicsit, akkor mindig elegendő tejem lesz. Ki érti ezt? :?:

No, eleget beszéltem erről a témáról, szerintem már unjátok is. Minden infót megtudtam már, hogy ha kell, mit csináljak a táppal, ha meg nem kell, annak nagyon fogok örülni. Most már elleszünk, köszi Nektek!


Hétfőn megy valaki Fábián dokihoz? Mi 11-re megyünk.

És jövő szerdán a Flórba? Akkor megyünk csípő uh-ra.
Ja, egyébként tegnap voltunk csípőszűrésen, halljátok, milyen tömegnyomor van ott a gyerek ambulancia előtt!!!! Épp azt beszéltük a férjemmel, hogy ha eddig nem kapott el semmit Marci, akkor majd tegnap... :( Volt egy kislány, nagyon csúnyán köhögött, de persze a szája elé nem tette volna a kezét. A folyosón meg ezer ember, és semmi levegő, képzelem, 1 köbcenti levegőben mekkora lehet ott a bacikoncentrátum!!! :evil:
nircee
 
 


de hogy veszünk össze :lol:

azért vagyunk, hogy segítsünk, ötleteket adjunk, aztán mindenki úgy csinálja ahogy neki beválik...
becsi
Iklad
 
 


Skacok.. gondoltam szólok (hátha van valaki akit érint:) , hogy a hétvégén a Padmában (www.jogastudio.hu ha jól emlékszem) lesz szüléselőkészítő workshop... talán 3 óra az egész és egy dúla mond majd hasznos tippeket trükköket a szülésre! (fájdalomcsökkentési módszerek stb.)... ja, gyógyteákról és ilyesmikről is szó lesz.

Ez kispapás foglalkozás mert itt őket is felkészíti majd arra, milyen feladatok várnak majd rájuk a szülőszobában... (4000 Ft, kispapáknak ingyenes)... szóval akkor hasznos ha valaki nem vihet be magával dúlát (és most beszélgettem azzal aki tartja és mondta, hogy neki Kistarcsán még egy kismamával se sikerült bejutnia a szülésre mert a kórház nem engedte :( pedig direkt így reklámozzák magukat :( )

(én most iratkoztam fel - sajna csak személyesen lehet)

Azt hiszem legközelebb márciusban is lesz - ami a várandósság alatti dolgokkal is foglalkozik majd (sajna én a decemberit lekéstem pedig valszeg hasznos lett volna)

Szóval ez ha jól sejtem kicsit más lesz mint a kórházi felkészítő...

(tényleg... arról nincs véletlenül valakinek valami infója?)
Vendég
 


Ancsa :D én a Budai meddőségi centrumba ( János kórház)jártam, vizsgáltokért nem kellett fizetni a teljes kivizsgálás kb. másfél hónapot vett igénybe. Nagyon megvoltam velük elégedve, váró lista.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Ancsa véletlenül lemardt várólista nincs vagyis tavaly szept. voltam utóljára és akkor még nem volt.

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok


A Norrmaflort miért kellett adnotok? Nekünk nem kellett :?


Kép
picurk
 
 


sziasztok!

Kati, bocs az uh-ért :oops: Remélem, mindent rendben fog találni a doki. nekem februárban kell mennem rákszűrésre. Tényleg, kell még Levinek a terpesz pelus? Milyen időközönként adsz Levinek gyümölcsöt? naponta, vagy hébe-hóba?

Nircee, mi is majdnem voltunk tegnap az ortopédián a kh-ban, de nem sikerült időben beutalót szerezni, így két hét múlva megyünk kontrollra. remélem, rendben lesz a csípője.

Picurk, azért kellett a Normaflore, mert Sárika meg volt fázva, és egy csomó váladékot le is nyelt, és volt egy kis hasmenése tőle. ez meg béltisztító, bélflóra helyreállító lötyi.

Lányok, nemrég volt szó az ovulációs tesztről, én még nem használtam soha, ez jó fogamzásgátlás céljából is? ugyanis még nem jött meg szülés óta, és nem tudom, hányadán állok a peteéréssel, ha már egyszer megjött volna, legalább tudnék számolgatni, és tudnám, mikor kell jobban vigyázni. most gőzöm sincs :oops: :? Lenne egy kérdésem, ha túl intimnek tartjátok, ne válaszoljatok: ti szoptatás alatt hogyan védekezt(et)ek?gyógyszert nem akarok szedni, nem bízom bennük, hiába mondják, h nem árt a babának, még senki nem tudja, milyen hatásai vannak. jelenleg óvszer van, de nem nagyon szeretjük.

Klauszka, Cincérke, hogy vagytok, régen láttunk képeket a leányzókról. Elcsi hogyan fogadja a bébipapikat?Még két hónap, és mi is elkezdhetünk kóstolgatni, ha addig marad elég tejcsi.

Giga, veletek mi újság? szépen növöget Lili?

szép estét mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!
Katica,
Semmi gond az uh miatt! :lol:
Levi még hordja a terpesz rugit,de remélem már nem sokáig!
Jövő héten csütörtökön (25-én)megyünk vissza csípő uh kontrollra,utána elvileg már nem kell hordanunk,legalánn is utoljára etm mondta a doki! :roll:
Heti 2-3 alkalommal kap Levi almát mézzel,vahy banánnal.
Ma például sütőtök pürét adtam Neki és hát a 190 g-os üveg felét meg is ette,negyon ízlett neki! :D
Veszek majd többféle bébi ételt,amit már lehet 4 hónapos kortóla adni,majd meglátom mi ízlik Levinek!
Persze emellett kapja az anyatejet is,így tápszer helyett most ez volt a pótlás! :wink:

Sokan biztos rossz szemmel néznek rám emiatt,mint pl:a védőnőm,de nem érdekel!
Hiszen nekem sem lett semmi bajom attól,hogy 3-4 hónaposan már kaptam ilyen-olyan szilárdabb ételt! :roll:
Amúgy meg ha ártana a babáknak,nem lehetne árulni,sem pedig ráírni,hogy 4 hónapos kortól adható! :?

A másik kérdésedre is válaszolok,Katica:
nekem felírt Toldi doki egy olyan fogamzásgátlót,amit lehet szedni szoptatás alatt,de nem váltottam ki,ugyanis még csak gondolni sem merek az együttlétr,míg nem jöttem helyre;na meg félek attól hogy fájni fog! :wink:

Tami,
mi a helyzet,hogy vagytok?
Gyógyulgat Kristóf?

Kép
mano83
 
 


mano83,
én csak 6 hetes koromig kaptam anyatejet, aztán próbálták a tápot, de egyiket sem bírtam, így már 2,5 hónapos koromtól kezdtek adni főzelékeket. És itt vagyok lassan 29 évesen, semmi bajom, nem vagyok beteges, és allergiás sem vagyok semmilyen kajára, vagy vegyszerre. Szóval aki rossz szemmel néz Rád, azzal ne foglalkozz. Persze nem azt mondom, hogy ez a követendő példa, de semmi baj nem származik abból, ha nem tápot, hanem ilyen bébiételeket adsz.

Védekezés: még én sem merek a szexre gondolni, félek tőle, de a párom már számolja a perceket a hétfői kontrollig - egyébként ma 6 hete szültem. Majd én is megkérdezem, hogy mit lehet szedni, de szerintem majd marad az óvszer egy ideig, nem szeretnék egyelőre hormonokat szedni. Egyébként van olyan fog.gátló, amit lehet szedni szoptatás alatt, azt hiszem, a csak 1fajta hormont tartalmazókat, de ezt a dokidtól kérdezd meg.

Ti néztétek a gátsebeteket? Nekem már régóta nem okoz gondot, de azért a látvány kicsit rémisztő - valahogy "nagyobb lett ott a lyuk". Mindkettő. Mikor fog ez visszarendeződni?
nircee
 
 


Sziasztok!

Krisztinka köszönöm a linket! elég erős volt az elhatározás, de igy a szülőszék képe láttán biztos hogy ott akarok szülni! :)

Csanómanó köszönöm a biztatást!! Nagyon szeretnék nagyon gyönyörű problémamentes terhességet! sajnos az elsőt nagyon megszenvedtem... Toxaemia, majd 40 kilos hizás, 18 órás vajúdás után császár..szóval nem volt egyszerű!

De most szeretném, ezért már nem eszem egy gramm sót sem, sokat iszom, és úgy döntöttem, hogy eljárok hetente 3 szor úszni Kerepestarcsára.. szóval mindent megteszek hogy elkerüljem a toxaemiat.....


holnap megpróbálok bejelentkezni...remélem kapok időpontot, de dokit még most sem tudtam választani...főleg mivel nem működik a korház saját honlapja!:(

Sziasztok!

Minden babónak sok egészséget kivánok!

Pilla a Normaflort két részletben kell beadni, a felbontott ampullát viszont hűtőben kell tartani!
Simán higitás nélkül beadhatod neki, de átlagban a tejes babáknak evés közben kell beadni!

Katica több fogamzásgátló létezik amit szoptatás alatt lehet szedni! ( Pl. Cerezette) csak bármit is ir fel a dokid, az első 10 napra nagyon figyelj oda, mert már sok embertől hallottam ( sőt saját magam is tapasztaltam) hogy teljesen lecsökkentette a tejem mennyiségét!:( nekem fontos volt a szoptatás, igy abbahagytam a gyógyszert, és 3-5 nap után mikor kiürült, megint egy "tejcsárda" lettem!:)
mi akkor a spirál mellett döntöttünk ami nagyon jó választás volt, nem hiztam tőle, nem okozott semmi problémát, és most levétel után rögtön terhes lettem!:) :)

Sziasztok

Klotild

Klotild
klotild
 
 


Nekem is Cerezettet írt fel a doki, csak nem váltottam ki. mint írtam, idegenkedek a hormonoktól, meg te is írtad Klotild, hogy a tej is lecsökken. ezt nem is tudtam. a spirálról azt hallottam, hogy akkor ajánlják, ha már nem akarsz több babát. de ezek szerint ez nem igaz :wink: Tényleg nem lehetett egyszerű így a terhességed. reméljük, most nem lesz semmi gond, és szép élményként fogsz visszaemlékezni rá.

Nircee, Kati, mi a 6. hetes kontroll után már voltunk együtt a férjemmel, az elején párszor kicsit fájt, de mára minden a régi :wink:
a gátsebre nem emlékszem pontosan, de 6-8 hét után visszanyerte "eredeti fazonját"szülés után el sem tudtam képzelni, hogy valamikor olyan lesz, mint régen... :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Ichtus az újfajta spirálok már nem szüléshez és korhoz vannak kötve! én nagyon tudom ajánlani!:)
( a barátnőm az első terhessége előtt is hordta már, és most szülés után rögtön felrakatta megint!)

többféle van ebből is, van sima, meg hormonos. a sima kb 6000 forint és 5 évig hordhatod. ( én 3 ig hordtam. Problémamentes volt a felrakás, a "hordás", a levétel 2 percig sem tartott!) és van a hormonos ami majdnem 50 ezer forint de ez 7 évig véd és tuti hatást fejt ki. szóval ez tényleg akkor szerintem ha nem akarunk több babát...

remélem nagyon csodálatos lesz, de még nagyon gondban vagyok a dokiválasztás miatt!:(

mi is 6 hetesen voltunk együtt először..nagyon nagyon türelmes és figyaelmes volt férjem...egy icipit fájt akkor, de utána semmi gond nem volt! :D ( csak a két "tejcsárdám " zavart néha! :D :D :oops:)

sziasztok

Klotild
klotild
 
 


Sziasztok!

Ichtus! Az ovulációs teszt nem jó fogamzásgátlásra!!!!

Védekezés: Nekem a szülés után 7 héttel megjött :evil: , Fábián doki azt javasolta semmi gyógyszer, gumi vagy megszakításos. Na mi ezeket alkalmaztuk, de szeptember óta nem védekezünk és sajna még nincs kistesó a pocakban. :twisted:

Egyébként én alig vártam, hogy elteljen a 6 hét, annyira vágytam a szexre :oops: , na meg a férjem is. De lehet ez azért van , mert császárral szültem!


Manó! mézet 1 éves korig nem igazán ajánlott adni a babának!!!! Egyébként minden mást ami 4 hónapos kortól ehet a baba, szerintem adhatsz neki, bár én csak 6 hónaposan kezdtem el.Itt beszúrok egy táblázatot, ami azt mutatja mikortól mit ehet a baba:
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Szép estét Mindenkinek!
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Nircee, dehogy veszünk össze! :lol: 10 nap alatt a 390 gramm nagyon szuper! Hidd el, nem lesz semmi gond! Mi megyünk a Flórba jövő szerdán, csak délelőtt a nefidokinkhoz, uh meg du. van, úgyhogy éppen elkerüljük egymást... :( Gyermekambulancián a 4.-en vagy a földszinten voltatok?

Ichtus, a PG/53 nevű ovulációs teszt (törpemikroszkóp) elméletileg jó fogamzásgátlásra is, bár amikor én használtam, nekem nem mutatott semmit. Nagyon valószínű, hogy nem is volt mit... :( Aztán eltettem a szekrény mélyére, nem használtam, mert ez is csak stresszben tartott. De lehet, hogy lassan előtúrom, kipróbálom. Kíváncsiságból...

Védekezés: gumi... Nem szeretjük, de nincs jobb. Hormont nem vagyok hajlandó szedni soha többé, nem bízom a szoptatás alatt szedhetőkben sem... Elég rendesen tönkretett a Diane-35 Csanád előtt... :(

Manó, szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod a gyümik miatt, jobb pótlás a tejcsi mellé, mint a tápszer. Viszont a mézet még hanyagold! Én még most sem merem Csaninak adni...

Klotild, akkor jól megszenvedtél... :( És a babáddal minden rendben volt, ugye? Akkor most csak jobb lehet! :wink: :lol: Nem is meséltél még elsőszülöttedről! Vagy csak figyelmetlen voltam? :oops: A "tejcsárda" szindróma ismerős! :lol:

Krisztinka, jönni fog a picúr, amikor itt lesz az ideje! A babák már csak ilyenek, megváratják az embert! :roll:

Tényleg, ki mennyit várt a pocaklakójára? Mi 8 hónapot, de szerencsém volt, meg biztosan sokat segítettek azok a vitaminok, amiket szedtem, mert nekem borzalmas ciklusaim voltak világéletemben... Már amikor éppen voltak... A bizonyos 8 hónap alatt 5x jött meg... Előtte a diane abbahagyása után 3 hónapig abszolút nem, akkor is csak a norcoluttal!

Na megyek, elteszem magam...

Jóéjt!

Éva

Kép
csanómanó
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a sgítséget! Két részletben adtam be neki a tápszerébe öntve.
Mano 13 évvel ezelőtt, amikor Sára született még nem volt ez az anyatejmizéria. 3 hetes korában (orvosi javaslatra) már őszibarackot evett az anyatej mellett. Kb. fél éves volt amikor a volt anyósom vigyázott rá, akkor már ehetett a levesből kiszedett zöldségeket és csirkehúst. A drága mama meg fogta és a bablevesbe belefőzött zöldségeket lepürélte és odaadta Sárának. Már a kapuban halottam, hogy üvölt a gyerek. Egy éjszakán át fájt a pocakja, de azóta is az egyik kedvence a bableves! :D
Szerintem Lauránál is el fogom kezdeni 1-2 héten belül az őszibarackot, annak ellenére, hogy a védőnő 3 hónapos korig nem javasolt semmilyen szilárd ételt.
Fogamzásgátlás: nálunk is egyenlőre marad az óvszer, bár én már nem szoptatok, de gyógyszert nem akarok szedni.

Mindenkinek további szép szeles napot!

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és tapasztalatot.

Krisztinka, én csak józan paraszti ésszel gondolkozva gondoltam, hogy jó lehet az ovulációs teszt fogamzásgátlásra, mivel megmutatja, hogy mikor lehet baba, de akkor azt is tudom, mikor kell vigyázni, (védekezni)hogy ne legyen, nem? miért nem jó?

Klotild, legközelebb,
ha megyek a dokihoz, meg fogom érdeklődni a spirált, köszi.

Pilla, még nem is gratuláltam, hogy Laura ilyen szépen alszik éjszaka. Sára ugyanezt csinálja, hogy alszik éjszaka 10-12 órát, és nappal meg alig. örülök, ha nagy ritkán összejön egyhuzamban 1,5-2 óra, egyébként ált. 2x vagy 3x felet szokott aludni.

épp most kelt fel 25 perc után...

a ti babócáitok mennyit alszanak?

szép napot mindenkinek!

Ja, és Pilla, BOLDOG NÉVNAPOT SÁRÁNAK!! :lol: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok !

Szerintetek normális dolog hogy szinte egésznap tudnék aludni :?: Most már ott tartok hogy rendszeresen alszom délután és este hulla fáradtan dölök az ágyba :?: Pedig semmit nem csinálok egésznap :!:

Nem ismeritek e véletlenül a Canpol Babies mellszívó milyen lehet, mert ilyet néztem ki :?: Jó lenne valaki segitene döntenem :?: :?:

Olyan vihar volt itt éjszaka Kistarcsán, szinte féltem hogy ránk döl a kémény :shock: :shock: És hideg is az idö
Kép


Nekem szerencsém volt mert tudtam mikor van pete érés és akkor probálkoztunk és most jön a kis manó :D :D

Mindenkinek szép napot!


Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok !

Szerintetek normális dolog hogy szinte egésznap tudnék aludni :?: Most már ott tartok hogy rendszeresen alszom délután és este hulla fáradtan dölök az ágyba :?: Pedig semmit nem csinálok egésznap :!:

Nem ismeritek e véletlenül a Canpol Babies mellszívó milyen lehet, mert ilyet néztem ki :?: Jó lenne valaki segitene döntenem :?: :?:

Olyan vihar volt itt éjszaka Kistarcsán, szinte féltem hogy ránk döl a kémény :shock: :shock: És hideg is az idö
Kép


Nekem szerencsém volt mert tudtam mikor van pete érés és akkor probálkoztunk és most jön a kis manó :D :D

Mindenkinek szép napot!


Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Manó:mézet semmiképp se adj a babának, míg el nem múlt 1 éves, ugyanis a mézben él egy egyébként teljesen ártalmatlan baktérium, ami kizárólag az 1 év alatti babákra veszélyes, de náluk akár olyan súlyos betegséget is okozhat, hogy (inkább le se írom a mondat végét). :!:

Fogamzásgátlás+szex: először is, nekem anno azt mondták, amikor és ahogy jólesik... fura, de így van. Mi 10 hetet vártunk (addig véreztem ugyanis) gumival próbálkoztunk, de valahogy nagyon zavart mindkettőnket, pedig tök jópofa ízesítettek is vannak :oops: és így muszáj volt tablettázni, mert a megszakításos varázslásban nem lehet teljesen megbízni (van ún. előváladék, amiben lehet elég sperma a megtermékenyítéshez!), a spirált meg köszönöm szépen, rakja fel magának az, aki kitalálta! :evil: Egy ismerősömnek ugyanis meddőséget okozott. :cry: Így semmi értelmét nem láttam a kockáztatásnak, főleg, hogy az első babánkat 2 hónapos terhesen elvesztettük, Bogi rá egy évre jött össze. Ehhez képest a kistesó mindössze 4 hónapi "torna" eredménye (nem vicc: a gyertyaállás segít!!!).

Krisztinka: a fő, hogy ne görcsölj, és szinte azonnal össze fog jönni a baba!!!

A baba uh szűrésével kapcsolatban azt tanácsolnám, hogyha megtehetitek, a gyerekorvostól úgy kérjétek a beutalót, hogy a Tűzoltó utcai gyerekklinikára szóljon, igaz, hogy kb 1,5-2 hónap az időpont a jelentkezéstől számítva, de nekünk pl. ott vették észre a vesetágulatunkat, amivel egy évig kellett ellenőrzésre járni (szerencsére kezelést nem igényelt), máshol is voltunk ugyanis uh-n, ott nem vették észre, még szerencse, hogy amikor megszületett Bogi, a kórházi gyerekorvos a Klinikára adta a beutalót, és úgy gondoltam, ha van, akkor nem árt még egy ellenőrzés... Egyébként ott max 15 percet vártunk eddig a legtöbbet, és nincs tömeg a váróban!

Na, mára elég belőlem! :lol:

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Csanómanó,
kár, hogy elkerüljük egymást. :( Az ambulancián a földszinten voltunk.

Pocaklakóra mi szerencsére nem sokat vártunk, egy összejött elsőre, de el is ment még abban a hónapban, aztán a következő hónapban épp a peteéréskor nem voltunk együtt, majd utána hónapban egy ovulációs teszt segítségével "összehoztuk" Marcit.
Én a Yadine-t, majd a Meliane-t szedtem (vagy fordítva? Már nem is emlékszem :oops: ), és nekem semmilyen problémát nem okoztak, igaz, az elhagyásuk után vártunk fél évet, míg elkezdtünk próbálkozni.
Utána azonnal beállt a ciklusom 40napra, így Marcinál már a 41. napon tudtam, hogy mi a helyzet, de azért gyorsan megerősítettem egy teszttel. :D

Pipacs
ilyen hülye időben, meg már így a 3. harmadban normális, hogy egyre fáradékonyabb vagy, ne aggódj! Használd ki ezt az időszakot, és ha teheted, pihenj sokat!!!

Sajna a Canpol Babies mellszívót nem ismerem, nekem Avent kézi van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár néha elfog a vágy egy elektromos után, de az annyira drága, hogy inkább pumpálok. Legalább a kézfejem izmos lesz. :D

Itt Csömörön is erős szél volt, én mindig attól félek, hogy épp szopi közben megy el az áram ilyenkor, és én meg rettegek a sötéttől. :oops:

Na, megyek, Marcika elkezdett szirénázni, etetés jön. :D

Valamit még akartam írni, de Marci megzavart, elfelejtettem. Na, majd legközelebb.

Ja, megvan: megjelöltök az iwiw-en? Kéri Nóra vagyok. Köszi! :D
nircee
 
 


Sziasztok!

Ichtus! Itt van előttem az ov. teszt leírása és abban ez sz szerint: A teszt nem alkalmas fogamzásgátlásra!
Egyébként jogos a gondolatmeneted!

Ja nem görcsölök annyira a babatémán, depis se vagyok, ha nem jön össze és akkor szexelünk amikor arra vágyunk, tehát nem babagyártás van, de azért hónap végén mindig reménykedek!!! :?

Manó! Reméle segített a táblázat amit bemásoltam, abban is az van hogy MÉZ csak 1 éves kor után. Még én sem adtam mézet Manónak!
Vendég
 


BOLDOG NÉVNAPOT SÁRÁNAK! Ne haragudj Ichtus, teljesen kiment a fejemből.

Kép

Laura 2 napja alszik szinte egész nap. Ma reggel óta kb. 2 órát volt ébren. Gondolom ez az idő van rá ilyen hatással.
Vendég
 


Sziasztok!

Katica! Védekezésről: Én eleve nem szedhetek semmilyen hormontartalmú gyógyszert, mert én nagyon hajlamos vagyok a trombózisra, a carezett-től meg 2 hónapon keresztül folyamatosan!!! megvolt. Szóval maradt az a módszer hogy "vigyáztunk" Aztán mikor már összeházasodtunk, elköltöztünk, úgy voltunk vele hogy mostmár jöhetne a baba, első hónapban össze is jött. :lol: (Ahhoz képest hogy nekem még anno azt mondta a dokim hogy ugyis nehezen lehetnék terhes, mert hátrahajló méhesm van. :? ) Aztán szoptatás alatt megint maradt a megszakítás, óvszer, mosakodás... de hát mégiscsak terhes lettem, szóval ezek nem nyújtanak 100%biztonságot. Még a szoptatás sem!!! Én szülés után mindenképpen spirált fogok használni. (Mivel egyenlőre nem tervezünk harmadikat...) Andibab, én meg olyat is halottam aki spirál mellett lett terhes!!!

Kovács doktornőről akkor valahogy ugyanaz a véleményünk. Engem nem vizsgált, én csak láttam ahogy másokkal beszélget a folyosón és hát nem igazán volt szimpi. És ugyebár sokat számít az első benyomás, ezért nem mentem hozzá.
Jurkó doktornő nagyon kedves, rendes volt egész terhesség és szülés alatt. Most nem részletetzem..., de én nagyon meg voltam vele elégedve, sajnálom hogy most nem szülhetek nála.
Igen, én is néztem az Anna babát az iwiwen, nagyon édi. És ő pont lányt szeretett volna. :wink:

Annyi mindent írtatok hogy elfelejtettem kineki, mit akartam válaszolni... :roll:

Ma este 7-re megyünk babamozizni. Nagyon remélem hogy megmutatja mi van a lába között! Remélem lóg ott valami. :lol:

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Kisztinka, köszi.

Sárika mégis visszaaludt, még mindig alszik :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

SÁRÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Anita számolj be mit láttatok a moziban :wink:

A PG/53-al az a gond, hogy nem fogamzásgátló.....szerintem nagyon megbízhatatlan...és még ha mindig meg is mutatja a peteérést tegyük fel egyik nap azt mutatja, hogy nincs , megtörténik a dolog...aztán másnap meg már peteérést mutat...a katonák pedig ott várakoztak... :wink: és 9 hónap múlva.... :lol:

Henus vagy??

Kérek címeket honnan veszítek a képeket!!!!
becsi
Iklad
 
 


Ichtus!

BOLDOG NÉVNAPOT SÁRÁNAK!!!!


Kép
Vendég
 


Boldog névnapot Sárának!

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK SÁRÁNAK!!!

Hajni

Kép
khajni
 
 


Henus!

:lol: SZONJÁNAK BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT!!! :lol:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Ichtus, Pilla: boldog Névnapot a Sáráknak!

Voltunk ma dokinál, Lilivel minden rendben van, teljesen irányban áll. igaz a méhszáj még teljesen zárt (bár már 2000), de egyelőre semmi jelét nem adja a kisasszony, h hamarabb akarna érkezni. Most van olyan 3000 gr körül. szóval most úgy néz ki, kihúzzuk 28-ig. Mi kedden délelőtt megyünk a kh-ba nst-re, nem lesz ott valaki?

ja azt tanusíthatom, h a gyertyaállás hatásos, nekünk elsőre összejött Lili, pedig csak poénból csináltam miután a férjem szólt, h kárba ne vesszen semmi :lol:

Pipacs: nekem is volt ilyen időszak, h délután már alig láttam (mondjuk én dolgoztam elég sokáig), most meg rendszeresen 11 körül kelek föl és egész nap nem nagyon csinálok semmit, vagy ha mégis tökre elfáradok. viszont délután nem szoktam aludni, mert észrevettem, hogy akkor nagyon hozzászokom és sokkal fáradtabb vagyok olyankor.

murphyke

Kép
murphyke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?