Halihó!
Jelentem a kicsi párosunk Blankával megérkezett.
Otthon voltunk anyuéknál pár napot és közben megszületett a legkisebb ugrifüles, azaz bátyámék 3. kisfia, Barnabás.
Sajnos személyesen már nem volt időnk meglátogatni, mert aznap reggel született, amikor jöttünk vissza, de fényképen láttuk és nagyon formás baba. Szóval lesz játszópajtása Blankának anyuéknál is.
Jó sokat írtatok is, nem tudom tudok-e még hozzátenni valami hasznosat a leírtakhoz, de azért próbálkozom.
Altatás
Nálunk a 3. itthon töltött naptól hason alvás van. A kórházban volt olyan baba, akit már ott hasra tett az egyik nővér a gyerekágyon, miután anyuka már kivolt, amiért nem aludt a pici és ez megoldotta a kérdést. De mindenkinél más jön be, szerintem ki kell próbálni minden pozíciót.
A barátnőm kisfia pl. bukós volt, ezért neki megemelték egy deszkával az ágy fejvégét és azóta is úgy alszik - most 4 hónapos.
Utazás
Blanka elég jól elvan a hordozóban, általában alszik. Ha sírás van, akkor vagy éhes (bár általában kajcsi után indulok csak el vele), vagy kaki. Eddig egyszer volt ok nélküli (?) sírás, akkor kb. 20 perc éneklés után elaludt, de az éneklés amúgy is mindig bejön - csak bírjam torokkal.
(Nekünk amúgy 1 óra 45 perc az út hazáig.)
Ranpo,
Drukkolok, hogy Ricsi átessen a holtponton és újra kérje a cicit. Remélem nem fog nálatok sem tovább tartani a sztrájk, mint Saraéknál. Sajnos ötletem nincs a megoldára.
De a férjed topic ötlete nagyon tuti!
Manó,
Tali ügyben a 2 potenciális helyszín jelenleg a budaörsi Meki illetve Ágibosziék hajléka.
Panzej,
Nem csinálsz vonalzót a lurkóknak? Sosem tudom ki mekkora - bár ez nem csak rájuk igaz.
Mágnes,
A kicsi lány a 30-40 ml-es szopikkal nagyevő az én Blankámhoz képest. Mi kb. 1,5 hónapos koráig kb. 20 ml-re voltunk beállva, mindezt kb. 40 perc alatt produkálta.
Azt hittem sosem kezd el hízni, már akkor majdnem sírva fakadtam, ha csak megláttam a doktornőt.
Na de már túl vagyunk rajta. Összességében nekünk az első hónapokban az igény szerinti szoptatás vált be - ha nem volt kakis és nem aludt, akkor szoptattam (bár Tracy Hogg ezt nem értékeli), de nekünk bejött és aztán szépen be is állt a 3 órás menetrend.
Kyra,
Üdv köztünk!
Ács dokiról én eddig csak jót hallottam és a kórház-beli megnyilvánulásai is pozitívak voltak, amit láttam-hallottam a szobatársaimnál.
Szylett,
Téged is ürdvözöllek!
Hormonproblémával nem vagy egyedül. Mi is hasonlóan indítottunk, ráadásul nekem kb. napra pontosan ismétlődtek a 2 évvel korábbi események, így még inkább para voltam, de most orvost (és kórházat) váltottam és gyorsban és kaptam hormonpótlást meg volt sok pihi és az eredmény épp nem Én nagyon szeretem a dokimat, emberileg és szakmailag is. Úgy fogta Blankát, amikor találkoztak, mintha a sajátja lenne. Amúgy a Forgácsban is dolgozik.
Szóval drukkolunk és biztos nektek is sikerül majd. A saját dokiját pedig mindenki szvísen ajánlja, úgyhogy nagyon rosszul nem tudsz választani a SOTE II-n.
Endy,
Pocakfájás esetén nem árt a babamasszázs mielőbbi elsajátítása sem. Mi nem voltunk ugyan hasfájósak, csak széklet problémásak, de arra nagyon bejött.
Lilló,
Nálunk decemberben kezdődött az éjjel többszöri felkelés és a 7 órai ébredés. Én általában etettem - cicin visszaaludt, aztán elkezdtem olvasni a Suttogót és kidolgoztam a reformot, amivel kb. 1,5 hete élünk. Most általában csak 1x kel hajnali fél 6-6 felé vagy átalussza az éjszakát (mint pl. ma
). De most, hogy otthon voltunk volt egy pocsék éjszakánk, akkor én is magam mellé vettem, de csak kivételesen.
Na megpróbálom visszaaltatni a manót, mert különben az usziban akar majd aludni a vízben délután.
Szép napot mindenkinek!
Prücs