Új privát üzeneted érkezett!

Krisztinka
Köszi, majd próbálkozom!

Verna
Olvastam a szüléstörténetedet nagyon megható volt. Azt élted át, ami nekem is a legnagyobb félelmem, hogy nagyon sokan szülnek és, hogy császározni kell a végén. Nagyon tetszett a történeted vége.

Móni

Kép
móni30
 
 


Verna és is nagyon meghatódtam a szüléstörténetedtől!
Azért akármennyire is fáj a szülés, azért a legcsodálatosabb dolog a világon! Bár én szerencséra a fájdalomból kimaradtam a császár miatt!

Oltás: mi most váltottuk ki és nem sokára megkapjuk. Szerintem érdemes beadatni a babának, főleg ha véletlenül egyszer elkap egy ilyen vírust.
Vendég
 


Sziasztok!

Verna
nagyon megható a történeted! Krisztinkának igaza van, minden szülés csodálatos, akárhogy is alakul! Hidd el, idővel minden megszépül, és Te is ugyanígy fogsz érezni! Csak még frissek az élmények. Sajnálom, hogy a végén kétszer szenvedtél meg Babócáért, de mindent megér egy ilyen Kiscsoda!
És sajnálom, hogy az osztályon ilyen rosszul érezted Magad, a telt ház tényleg nagyon borzasztó, de sajnos ezzel nem lehet mit tenni. Szerencsére nekem sikerült a családi szobában lennem végig, de ahogy hallottam, a 6 ágyas is nagyon jó tud lenni, amennyiben olyan a társaság... Hát igen...

Krisztinka, Mano
Gergő és Levi nagyon kis cukipofák! Majd nem győzitek a lányokat levakarni Róluk! Bár ahogy anyósom mondja, nem kell, majd azok fogják egymást lekoptatni. :D
Mano, tök jó, hogy Levi ilyen jól tűrte az oltást! Nem szokott utána nyűgös lenni? Mi majd csak februárban megyünk az első oltásra, remélem, nem fogja Marcikát megviselni.

Tami
Remélem, hamarosan hazamehet Kristóf! Mi lett végül a szopizással? Megy?

Lányok, lenne még egy kérdésem:
aki tápszerezik, és viszi magával valahova, az hidegen viszi? És hogyan adja oda, ha nem lehet melegíteni, hidegen?

Mi még mindig pengeélen táncolunk tej ügyben, vannak napok, mikor van éppen elég, de 2 napja megint lecsökkent a mennyisége, és Marci nagyon nyűgös és éhes. Sajnos a többszöri mellretétel sem segített, egyszerűen nem termelődik több tejem, pedig minden nap 4 tejserkentő teát iszom, plusz 1 üveg alkoholmentes sört, és 1,5-2 liter ásványvizet, meg még Plussz Kalcium tablettás vizet, és sok levest és mandarint eszem. Aztán minden evés után kifejem az utolsó cseppig, és a bimbóvédőt is elhagytam, hogy több inger érje a mellem, pedig őrülten fáj a szoptatás, néha végig is sírom. És ezzel együtt, ha 3 óránként eszik Marci, akkor még éhes marad, ha 5 óránként, akkor elégedett, de ahhoz ki kell bírnia ennyi ideig.

Az a baj, hogy Marci ritkábban szeret enni sokat, tehát ha kevesebbet kap, akkor nem azt csinálja, hogy hamarabb éhezik meg, hanem addig sír, amíg nem kap többet. Ez lehet akár 3 óra sírás is! Így amennyiben felborul a napirend, pl. kibukik egy adagot (múltkor majdnem a teljes megevett adagot kihányta!), akkor éhes marad, de már nem tudok többet adni neki, és akkor sír keservesen, míg nem tudok adni egy kicsit (ez 1,5 óra), de ugye ez még mindig nem elég, így tovább sír még 1,5-2 órát, mikor megint kap, és ez így megy egészen addig, míg egyszer csak nem tudok neki annyit adni, hogy ismét visszaálljon az 5 órás rend. Ez rendszerint akkor fordul elő, mikor már szegénykém annyira kimerül a sok sírástól, hogy elalszik, és 5 óra múlva ébred fel.

Sokszor elgondolkozom, hogy megéri-e ennyit szenvedni ezzel az egésszel. Jó az, ha Marci szenved? Ahelyett, hogy kapna egy kis pótlást, és akkor kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lenne Ő is, én is? Bele kellene nyugodnom, hogy csinálhatok akármilyen trükköt, nem lesz több tejem, de legalább ennyi van, és minden etetésnél kapna tejet, és csak kicsit kellene hozzáadni. Persze én is igyekszem ezt minél tovább kitolni, de ez a mostani állapot már lassan az én idegeimet is felőrli. Ha mérem, ha nem, Marcin látom (és hallom), hogy nem elég, amit kap. :( :( :( Miért ilyen bonyolult ez a szoptatás??? :roll:
nircee
 
 

 
 

Krisztinka
Látod, már sikerült is a vonalzóm! Nagyon örülök neki, köszi, hogy leírtad!!! :lol:

Móni

Kép
móni30
 
 


Sziasztok!

Megint pár napig nem jövök, és van mit olvasni :wink:

Verna, gratulálok Flórácskához, gyönyörű baba, és megkönnyeztem a történetedet, pedig nem vagyok egy sírós fajta.

Tami, Kristófhoz Gratulálok nektek, és örülök, hogy már jobban van. Sok erőt és kitartást kívánok nektek, hamar megerősödik majd, meglátod!A szopinál meg ne keseredj el, ha nem megy elsőre, kitartás, és minden rendben lesz!

Pimpoka, talán te kérdezted a mellbimbó érzékenységet, nekem az elején fájt, amíg ráharapott, utána etetés alatt már nem fájt. Pár hét múlva az az érzékenység is elmúlt. Nemsokára te is fájdalom nélkül tudsz majd etetni, és csak örömötök lesz benne! :D

Murphyke, tényleg úgy néz ki, te vagy a soros :wink: Még én sem láttam olyan kiskádrögzítőt, nekünk állvány van. össze lehet csukni, ha nem használjuk. arra rakod a kiskádat, és így csak minimálisan kell hajolni(én magas vagyok, aki alacsonyabb, annak kevesebbet.)

Kati, köszönjük, már jól vagyunk, meggyógyultam én is. Csak most azért tudok kevesebbet netezni, mert jövő héten lesz egy szigorlatom, meg két vizsgám. Tanulni kell. már teljesen elszoktam tőle, két félévet kihagytam, rossz visszarázódni.
Köszi a hófordulós köszöntést!

Hajni, Petrának utólag is boldog szülinapot kívánok! Nagyon cuki a kis ünnepelt a képen!

Kati, Picurk, milyen szépek a gyerkőceitek!!Levinek gyönyörű szemei vannak. Nagy hódító lesz belőle Gergővel együtt!
:wink:

Sárika is szeretné a tv-t nézni, ha engedném neki. De nem nézheti, nem tesz jót a szemének a vibrálás. De olyan huncutul tekergeti a fejét, ha nem vagyok résen, bizony teljes odaadással bámulja. De 3-4 éves koráig egyáltalán nem szeretném, ha tv-t nézne. én a mesekönyvek, a mesélés meg a diafilmek híve vagyok.

Ügyes volt Levi az oltásnál, holnap Sára is megkapja. Előre sajnálom, ő mindig szokott sírni. Hogyhogy ti nem kaptatok a kórházban babacsomagot? Nekünk adtak, mikor jöttünk el. Egy papírt kellett kitölteni, hogy szeretnénk-e még termékmintákat kapni.

Tegnap született meg az egyik barátnőm kisfia. Pont négy hónap van a gyerekeink között. Milyen furcsa, hogy ilyen hamar eltelt ez az idő. Nemsokára már azt veszem észre, hogy itt fog rohangálni Sárika körülöttem. :shock:

Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Becsi :D !
Írtam privit!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Nircee, most láttam csak a hozzászólásodat. Sajnálom, hogy kezd fogyni a tejcsi. Nem tudok saját tapasztalatot mondani, nekem hála Istennek van elég tejem, de ha tényleg ennyit sír, szerintem pótolhatnál egy keveset. Én is kizárólagos szoptatás párti vagyok, de ha napokig sírna a gyerekem, biztos adnék neki pótlást. Klmaria járt úgy, hogy kellett pótolnia, de aztán újra lett több teje, és már csak nagyon kevés pótlást kap Alexa. Szerintem kicsit pótolj, aztán lehet, hogy pár nap után el is lehet hagyni, ha megint több tejed lesz. De a fejést ne hagyd abba. Az fontos.

Most hogy álltok ezzel Klmaria?

Az előbb nem sikerült ezt a képet feltennem.
Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Myrphyke a Barndonban és a Babyoutletben szokott lenni olyan kád bigyó.
Csak a cím miatt másoltam ide: http://www.babyoutlet.hu/
Nekünk olyan kiskádunk van aminek kerek üreges talpai vannak és apa csinált neki tartót a kádra. Ha gondolod lefényképezem.
Vendég
 


sziasztok!

Verna, tényleg nagyon megható a történeted! Gratulálok Flóra nagyon szép kislány!

Képzeljétek éjszaka a kórházban kötöttem ki, begörcsölt a vesém :( szörnyű volt, annyira fájt, h nem tudtam lábra állni, úton a kórházban meg csak az járt a fejemben, h meg ne császározzanak. persze mindenki azt hitte a kh-ban h szülni megyek hiába mondtam, h nem. még szerencse mert teltház volt. kaptam szurit meg minden, és megcsinálták az nst-t amit amúgy meg kellett volna ma délelőtt, szóval legalább azt is letudtam. babóca szerencsére tök jól volt, az nst alatt néha úgy fickándozott, h majd lerúgta rólam a korongokat. aztán már én is jobban lettem szerencsére, de azért megijedtünk egy kicsit.

hát nem tudom, akkor lehet kádállványt veszünk, csak olyan pici a fürdőszobánk, h nem igazán fér el :(

még egy olyan kérdésem lenne, h miután kifőzöm a mellszívót stb, le lehet hideg vízzel öblíteni? mert tiszta fehér lesz az egész (gondolom a vízkőtől), olyan mintha behintőporoztam volna.

további szép napot mindenkinek! nagyon édesek a gyerkőcök, már alig várom, h Liliről is kerüljön föl kép!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Ichtus! Tündéri a kislányotok! Mekkora szemei vannak!!!
Vendég
 


Murphyke! Örülök, hogy jobban vagy és nem történt semmi baj.
Izgulunk ám érted mikor indul be a szülés?!
Vendég
 


krisztinka, megteszed, h lefényképezed? nagyon megköszönném, hátha az én férjem is csinál egyet. néztük a brendonban mi is, viszont csak káddal együtt van, mi meg azt már vettünk :(

Kép
murphyke
 
 


Itt vannak a képek. Azért nem raktam a kádra, mert időközben kicseréltük a nagykádat. Remélem tudtam segíteni, bár lehet, hogy így fejjel lefelé nem egészen érthető a kép, csak szólj nyugodtan , ha egyéb magyarázat kell!

Kép

Kép

Kép


Kép
Vendég
 


Sziasztok
Mano, Krisztinka, Ichtus gyönyörűek a picurkák. :lol:

Mi is csúsztunk az oltással igy még ő sem kapja meg a 4. oltást majd jövőhét vagy utána. Én is szeretném beadatni az agyhártyagyulladás elleni védőoltást, de nekem a védőnő azt mondta hogy a kötelezők után lehet kérni vagyis 5 hónaposan.

Mi is kaptunk csomagot bár akkor eléggé kavaródások voltak a csomagok miatt, a szobatársam is ugy szolt a csecsemősőknek hogy miért nem kap csomagot (második babája volt igy tudta hogy van ilyen),és igy hoztak neki. Nekünk 2 nap mulva nem kellett már szólni mert hozták.

Nircee szerintem is pótold ha nem elég nem kell elkeseredni lehethogy csak kimerültebb vagy és azért nem termelődik annyi, pihenj sokat aztán reméljük hogy lesz ujra elegendő, addig is próbáld pótólni hogy szegény picurka ne legyen éhes.Kitartás


Kép
picurk
 
 


Majd vasárnap megyek orvoshot és reklamálok,hogy nem kaptam csomagot! :wink: :lol: (na jó,csak vicceltem!)

Agyhártya gyulladás elleni oltás:
nekünk ma azt mondta az orvos,hogy 1 hónap múlva menjünk vissza,hogy ha kérjük és akkor megkapja az elsőt!
Aztán rá 2 hónapra a másodikat,a harmadikat pedig 1 évesen! :roll:

Becsi,
mildibé Ha tápszerünk van,eddig fizettem 1 dobozért (3×350g) 1900 Ft körül,most 2700Ft hörül volt,de majd holnap megmondom pontosan,megnézem a blokkot!
Most nem otthonról írok,azért nem tudom megmondani,meg vettem mást is!

Katica,
Sára gyönyörűűű! :lol:
Rengeteg haja van, mit csináltatok Vele? :lol: :wink:
Sok sikert a vizsgáidhoz! :D

Nircee,
Nekem van dupla rekeszes cumisüveg melegentartóm (termosz)
én abba szoktam rakni a tápszert és a teát,ha megyünk valahová!

Murphyke,
nekünk is olyan kádunk van,amihez van egy összecsukható állvány.
Nekem ez a megoldás szimpatikusabb volt,mert a szobába még raktam egy hősugárzót és fürdés előtt bekapcsolom,hogy jó melegben tudjon Levi pancsizni!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Laura holnap kapja meg a 2 hónapos oltását. Kicsit félek, de remélem minden rendben lesz. Viszont szerintem jön a foga!!! Tudom, hogy meglepő 2 hónaposan, de minden tünetünk megvan. Egész nap nyűgös, torkaszakadtából sír, állandóan rágja az öklét és hasmenése van. Holnap megnézetem a doktornénivel. Anyukám azt mondta, hogy nekem is és a tesómnak is meglepően korán kezdtek el kibújni a fogacskáink.
A kórházban mi is kaptunk ajándékcsomagot.
Murphyke nekünk is kádállványunk van. Nagyon jó, mert mobil és végülis akárhol fürdetheted benne a babát.
Nircee én előre elkészítem a tápszert, ha megyünk valahova. Kicsit melegebbre csinálom és termosztáskába teszem. Van egy Avent termosztáskánk ami eddig nagyon bevált. Viszont, ha anyuékhoz megyünk akkor van egy Avent tápszeradagolóm, abba kimérem a tápszeradagokat és viszek mellé babavizet meg cumisüvegeket. Azért van mindenből Avent, mert egy ismerősünk ott dolgozott és a mai napig kedvezményesen tud vásárolni, de biztos más gyártók is csinálnak ilyen termékeket, bár nekem nagyon bevált a márka.
Ha valakinek kellenek kismamaruhák vagy 50-56-os bébiruhák, mellszívó, stb. az írjon privit, mert összegyűlt már egy-két dolog és nem igazán tudom hova rakni.

Pilla
Vendég
 


Ichtus!
Micsoda szép nagy lány lett Sára! :lol:

A pótlásra már nem is emlékszem mikor adtam utoljára, szerintem már volt vagy 3 hete, jut eszembe ki is kell dobnom a bontott csomagot, a cumisüvegeket már rég elpakoltam.
Holnap megyünk mi is oltásra.

Kaptunk babaitalokat, amiket már 4 hónapos kortól adhatók.
A védőnő viszont szoptatáspárti, azt mondja, várjam meg a 6 hónapos kort és csak utána próbáljam ki. A lisztes dolgoktól is óva int, a babapiskótát is minél később kapjon, nehogy lisztérzékeny legyen.
Majd meglátom, mi legyen. Egyenlőre várok vele.

Voltam magánrendelésen UH-n, másfél órát vártam hiába. :evil: Alexa már nem bírta a gyűrődést. Hatvanba csak márciusban tudnának fogadni.
Felhívtam a Várkonyi doktor urat és egyeztetett nekem időpontot Kistarcsára. Nagyon kedves és szimpatikus, csak ajánlani tudom. Amikor bent feküdtem napjában többször is benézett hozzám és mindig volt egy-két kedves szava. :lol:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Kicsit nem voltam, zűrösek a napjaink.

Móni, én július 19.-én szültem. Ugye a 2006-os nyár tudjuk milyen döglesztő volt, hát ne tudd meg.... Sokan is voltak, azt hiszem 22-23 babó volt azokban a napokban, de nem volt pont akkor túltengés a szülőszobán. Talán 3-an szültünk aznap. ( mindenki előbb kikerült ki onnan mint én, pedig én mentem oda elsőnek :? )
Szóval nagyon meleg volt és előtte szinte semmi érdemes dologra nem voltam képes, csak pihi. A légkondis családi szoba pedig nagyon jól jött. Ja és harcok mentek a szobákért. Szó szerint.

Nircee, tudod én nagyon szopipárti, tápi ellenes, de én is azt mondom, ne kínlódjatok, hátha csak pár napról van szó, mint klmarianak. :wink:

Becsi, majd írok ha lesz egy kicsit több időm, még a holnap és megkönnyebbülünk.

Szonja megint dörzsöli az ínyét, nem akarom elhinni, hogy megint a foga jön. :shock: :roll:
Egyébként nem volt nyűgösebb, Mano, a fölsőket szinte csak véletlenül vettem észre. :shock: Az elsőnél lázas volt, ennyi. Harapni nem harap, de mikor felfedezte, hogy van neki alul kettő azzal próbálkozott néhányszor, de szerintem már megszokta. :D Újabb szórakozása, hogy rájött összeér az alsó, meg a fölső és előszeretettel csikorgatja. :lol:

thenus
 
 


Sziasztok!

Koszonom szepen az infokat!!! :D :D

Anita!
Mar kivancsian varom a penteket hogy mit fogtok latni az UH-on!!!!! :D

Ichtus!
Annnyira edes Sarika azzal a nagy hajaval!!!! :D

Cs1!
Mi volt az orvosnal????

Murphyke!
Nem hianyzott ez igy most a vege fele gondolom!!! :( Orulok hogy mar jobban vagy!!!

Bogar!
Helyzet??????????????????????????????????

Krisztinka!
Ha jol emlekszem te irtad hogy meg jon a tej pedig mar reg nem szoptatsz!?Lehet hogy hormonalisan nem allt vissza a szervezeted meg es igy nehezebben is lehet teherbe esned! :( Ha mennel mostanaban az orvosodhoz emlitsd meg neki!De ez csak az en velemenyem!Remelem nem irtam nagy butasagot! :?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég voltam, nem volt jó a netem, vagy mire oda jutottam volna, hogy írjak, valamit alakított Csanád!

Először is szeretnék gratulálni az újdonsült anyukáknak!

Verna, elolvastam a szüléstörténetedet! :cry: :cry: :cry: Szerintem is utólag fog szépülni az emlék! :wink:

Tami, remélem, hamar felépül Kristóf és végre hazajöhet!

Üdv az újaknak! :wink:

Nircee!!! Nem akarok okoskodni, meg ilyenek, de szerintem egy dolgot próbálj még ki, mielőtt pótlást adsz. HAGYD EL A SZOPTATÓS TEÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csanád soha nem volt hasfájós, csak 2x pár napig, amíg a Laktoherbet, illetve a Fitolac-ot teszteltem!!!!!!!!!!!! Nem tudtam mi baja, miért ordít, kevés a tej? Minden megfordult a fejemben, míg valaki fel nem hívta erre a figyelmem egy másik fórumon!!! És azóta akit kérdeztem, 10 gyerekből 6 tuti hogy nem bírja ezeket a teákat!

Móni: ne legyenek félelmeid, mert sajnos azok szinte mindig bejönnek! Nekem 2 félelmem volt: a befektetés és a mesterséges indítás! Mind a kettő bejött! :( A császár meg sem fordult a fejemben, és az sem, hogy nem lesz elég a tejem. És egyik sem következett be!

Klmaria! Végre egy Várkonyi-fan! :lol: :lol: :lol: Komolyan, én csak pislogtam, mikor múltkor ő volt a téma... Én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon kedves, segítőkész, ezenkívül az egyik legjobb szakember a kórházban... De akárki akármit mond, én jövőre is hozzá fogok járni!

Apropó, dokihoz járás: hát én is rosszul voltam, hogy havonta 1x kellett menni, néha nehezen bírtam ki! 1x volt is, hogy elmentem hozzá korábban, mert nagyon megerőltettem magam és kegyetlenül elkezdett fájni a szeméremcsontom. Tudnom kellett, hogy Csanáddal minden rendben van-e. De szerencsére rendben volt!

Hajni, boldog születésnapot Petrának utólag!

Nagyon jók a képek, gyönyörűek a babócák, úgy látszik, Kistarcsán már csak ilyen csodaszép csemeték születnek! :wink: :lol:

Csanádnak pár napja kijött a 7. foga, ami a 6.-nak indult kb. 2 hónapja a párjával együtt, csak időközben megelőzte a jobb alsó ketteske. :lol: A bal alsó ketteskének se híre se hamva, de a párját se vettem észre, csak amikor már kint volt! Viszont duzzadnak az őrlők... Most gyorsan bepótoljuk a lemaradást??????? :roll:

Mit akartam még???? Szenilitás... :oops:

Ja, megvan!

Ancsa, kitartás Neked! Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!!!!

Jóéjt Mindenkinek!

Éva

Kép
csanómanó
 
 


Murphyke, sajnálom a vesegörcsöt! :cry: Állítólag a szülés kevésbé fájdalmas... :(

Jaj, az én sztorim meg sem közelíti, de azért leírom! 2005. november 13-ára (vasárnap) voltam kiírva. Ahelyett, hogy alul fájtam volna, a fogam kezdett hasítani. De kegyetlenül fájt! Na, mondom, ha eddig nem történt semmi, akkor várjunk még egy kicsit, amíg a fogorvost letudom, nehogy mindkét irányból egyszerre fájjon, mert az kicsit gáz lett volna... 14-én reggelre már azt se tudtam, melyik fog a ludas, az egész állkapcsom lüktetett, majd kihúzták az egyik bölcsességfogam, és megszűnt minden fájdalom! No ehhez képest csak 22-én szültem indítással... :? :lol: Ez így utólag már vicces, de akkor pokol volt! :?

Kép
csanómanó
 
 


Henus, kitartás... :) Tüncsi 3 hónapos kora óta folyamatosan fogzik (1,5-2 havonta) most 16 hónaps, és 14 foga kint van...mi még csak 4 napja alusszuk át az éjszakát :? :wink:

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Thenus, Csanómanó

Szép kilátások! :? A családi szobához hogyan lehet hozzájutni? Persze azt tudom, hogy igényelni kell, de befekvési sorrendben adják? Vagy hogy van ez?

Móni

Kép
móni30
 
 


Sziasztok!

Verna! Sajnálom hogy kétszer kellett megszenvedned... :(

Murphyke! Hát nem jön jókor az ilyen vesedolog... remélem jobban vagy! Ha kifehérednek azok amiket sterilizálsz, nem sokat ér ha leöblíted sima vízzel, hanem inkábba főzővízbe tegyél egy kevés citromlét! Attól nem rakódik rá a vízkő! :wink:

Katica! Sára egyre szebb!!! :D

Csanómanó! Akkor utolértetek, ill megelőztetek a fogakban. Vikinek még csak 6 van kint.

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!

Nircee!
Szerintem is hagyd el a teát, nekem sem bírta Gergő. Esetleg próbáld kia az URTICA URENS 5CH nevű homeopátiás bogyót, naponta 3X5 golyócskát a nyelved alatt elszopogatsz, nincs semmi íze, csak előőtte és utána kb. 20 percig ne egyél és igyál semmit. A fogmosás meg legalább 2 órával előtte vagy utána legyen, mert a mentolos semlegesíti a hatását. Nekem bevált.


Csanómanó gratula a fogacskákhoz!!! Mi a 9-est várjuk!
Kép



Szép Napot Mindenkinek!

Kép
Vendég
 


Murphyke!

Szólj, ha láttál valahol ilyen kiskádhoz való támaszt. Engem is érdekel.

Verna
Tényleg elkönnyeztem magam a történeteden. Olyan megható volt.
Én a 31. hétben vagyok, de még mindig nem tudni, hogy mindjárt császárral indulunk, vagy próbálkozunk a normális szüléssel. Talán csütörtökön kiderül. A lényeg az, hogy mind a kettőtől nagyon félek. Sebaj, majd lesz valahogy, csak mazsolával legyen minden rendben.

Kép
dettike
 
 


Ancsa: Minden a létező legnagyobb rendben van, a méhszáj tökéletesen zárt, a baba napra pontosan annyinak lett most nyilvánítva mint amennyinek lennie kell, úgyhogy legközelebb 5 hét múlva megyek... (most azért megnyugodtam, hogy minden OK a méhszájjal...). Ja... az UH-t Erdélyi Zsolt csinálta elsősorban, a dokim csak a végén vette át (a cukrom miatt jobban megnézték a babát)... szerintem korrekt volt Erdélyi doki is, úgy tűnt tényleg precíz és megjegyzem sokkal tovább nézte a babát -és részletesebben- mint a többi doki a 12. és a 18. heti UH-n... úgyhogy most egy rossz szavam se lehetett...

(ja... megjegyzem vettem egy vércukormérőt és a cukrom néhány nap szénhidrátmegszorítós diéta után teljesen OK-nak tűnik... úgyhogy tök jó, hogy nem hagytam magam befektetni és a belgyógyászomra bíztam magam :) Hétfőn lesz a nagy ellenőrzés... de nem hiszem, hogy gond lenne... )
Vendég
 


Ancsa: egyébként most Nálatok hogy állnak a dolgok? Most pihentek egy nagyot?
Vendég
 


Dettike!

Köszi még egyszer a tesztet!

Miért lennél császáros?
Vendég
 


sziasztok!

köszi a biztatást, szerencsére mostmár semmi bajom :)
csanómanó azt mondod a szülés kevésbé fáj, akkor az szupi mert én mondtam a férjemnek, h ne parázzon már most a szülés százszor jobban fog fájni, szegény teljesen kész volt :)
akkor te is kellemesen töltötted a szülés előtti napokat :shock:

krisztinka: köszi a képeket meg is mutattam apának, remélem megcsinálja ha nem kapunk (legalább nem fog unatkozni míg a kórházban vagyunk).
igaz gondolkodom az állványon, mert ahogy pilla írta azt a szobába is be tudjuk tenni ha úgy van, mi is vettünk hősugárzót, mert nálunk elég hideg a fürdőszoba.

Anita köszi a citromleves ötletet, ki is próbálom mert marhára idegesít, h szinte tejfehér minden.

Móni: én megkérdeztem a dokimat, h lehet családiba v. kétágyasba menni, ő azt mondta a saját betegeit automatikusan a kétágyasba íratja, de ha teltház van, akkor ő sem tud semmit tenni. szóval sztem tökre a szerencsén múlik. pedig nagyon nem szeretnék a hatágyasba menni én sem, mert tényleg ritka a jó társaság.

hm, vettem laktoherbet, de akkor lehet nem fog beválni, de legalább tudni fogom h mi a helyzet vele.

bogár, klauszka mi a helyzet veletek? régen jártatok erre.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Murphyke!

Egyébként fából van a kádtartó, csak vettünk rá olyan szivacsot, hogy ha víz éri, akkor a fa ne ázzon el. Így kb. 1000-1500 Ft-ba került.

Egyébként jó az álvány is , csak jó stabil legyen!
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttünk az oltásról! Laurának szinte egy szava sem volt hozzá (3 mp nyüszi), de én majdnem elájultam, pedig oda sem néztem! Elfehéredtem és a doktornő rögtön kérdezte is, hogy nem fogok -e elájulni... Szerencsére nem!!! :D
Kaptunk beutalót Dr. Palotai Andreához, koponya-, hasi- és csípő uh-ra. Időpontot kell kérni, de néztem a kórház oldalát és valamiért nem működik!
Valaki tudna nekem adni egy mellékszámot, vagy egy telefonszámot (a központi számot tudom), ahol időpontot lehet kérni? Előre is köszönöm!
Ja... És nem vagyok annyira hülye, mert Laurának tényleg valami megindult a szájában, bár a doktornéni szerint még kell egy kis idő, hogy abból fogacska legyen!
Vendég
 


Sziasztok,

nálam az a helyzet hogy szombat óta hasmenésem van illetve hasfájás, szédülés , görcsök,. szóval voltam tegnap dokinál és ugy néz ki elkaptam ezt a virusos hasmenéses dolgot :( addot bogyókat azt szedem most, remélem segit. Péntekig táppénzre rakott.

ugy döntöttem hogy csak vasárnap tesztelek, ha addig nem jön meg. elvileg holnap kéne megjönnie, ha jól számoltam...

szóval nem tudom hogy mi lesz most, hogy ilyen sz*rul vagyok....
nem nagyon bizok hogy pozitivat tesztelek, illetve hogy nem fog megjönni :?

Kép


Katica
bogár78
 
 


sziasztok,

nagyon szépek a babócák!, öröm nézni a képeket :D
Verna, hát többször kellett neki futnom, hogy végig tudjam olvasni, alig láttam valamit a könnyeimtől, de örülök, hogy már túl vagy rajta
Nircee, Remélem nem lesz kevesebb tejci, hanem még szaporodni is fog!én nem ittam teákat, de tejet és madártejet annál többet, a mennyiség egyező, de én tartalmasabbakat ittam. (őszilé 100%,, vegyes gyümi levek, ananászlé, levesek)
Krisztinka, tök ügyes a férjed, te meg szuperül fényképezel!
Mi is a kilencest várjuk, de sokat felsír éjszaka mostanság, úgyhogy kéne már jönnie :?
Bogár, jobbulást kívánunk!
Krisztinka, jut eszembe, mikor elhagytuk a szopit, három nap után már semmi nem jött belőle, de egy-két héten belül a nők többségénél alapad. Tényleg szólnod kéne!

én nem ittam teákat, de tejet és madártejet annál többet, a mennyiség egyező, de én tartalmasabbakat ittam. (őszilé 100%,, vegyes gyümi levek, ananászlé, levesek)
kispraga77
 
 


bocsánat,
a vége rossz lett beillesztve :oops:
Kép
Kép
kispraga77
 
 


Szia Bogár!

De rég jártál erre!
Remélem hamar meggyógyulsz! Nálunk Gergő volt hasmenéses beteg még tavaly, nagyon rossz volt! :cry:

Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a baba, már én is szeretnék, bár nekem már van egy, de egyedül nem jó!

Naccempilla! Nagyon ügyes a kislányos, hogy így tűrte az oltást gratula neki!!!


Kép
Vendég
 


Krisztinka!

Bárcsak ez egy "babócás szerencsehozó" teszt lenne :) Holnap küldöm.

Azért van kilátásban a császár, mert olyan, mintha idegbecsípődésem lenne, de előfordulhat, hogy sérv. A terhesség miatt nem tudtak az ortopédiai klinikán sem komolyabb gépekkel megvizsgálni, viszont a fájdalom pokoli tud lenni és sokszor menni sem tudok. Véleményük szerint adódhat olyan helyzet normál szüléskor, hogy annyira feszül minden, hogy tovább nyomja esetleg az ideget és nem biztos, hogy ki tudom nyomni a babát. Szerintük megfontolandó a császár. Emellé adódik az is, hogy én elég kicsi vagyok, de mazsola már most a kosárlabda csapatba pályázik, akkora. Mindenki azt hiszi, hogy egy hét múlva szülök. Úgyhogy csütörtökön megyek Fábián dokihoz és a lelet birtokában talán megmondja, hogy mi legyen. Nagyon bízom a jó ítélőképességében. Amit a császáról eddig olvastam tapasztalatot, totál betojtam.

Kép
dettike
 
 


Ne félj a császártól én is fétem tőle, de nem volt rossz! Fábián dokibácsi meg nagyon ügyes, szépen varr és utána sem fáj! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

most derült ki hogy babát várok!!! :P de már nem akarom ott szülni ahol az elsőt, és ezért nagyon gondolokodom a F.F. korházban.
A szemléletük nagyon tetszik....és most nekem az a fontos.

Elolvasom majd amit irtatok..de nem mindre lesz időm. ÉS tudjátok most új modszer van, be kell előre jelentkezni..de nem tudom hogy kihez menjek?
Vagy ha oda járok terhesgondozásra, akkor itt is alap hogy azzal a dokival szülök? vagy előtte konkretizálni kell vele??? ( boríték?)vagy már itt is az új szabály van, hogy csak az ügyeletessel lehet szülni?

bocs a sok kérdésért...de szeretnék egy nagyon jó dokit találni...(aki szükség esetén még jól is császároz..)

válaszokat előre is köszönöm

Klotild 5+1

Klotild
klotild
 
 


dettike: nekem is porckorong sérvem van, és szóba jött a császár. az ortopéd orvosom azt mondta próbáljuk meg a természetes szülést (igaz van rá esély, h kiszakadjon vagy mi, de az bármikor bekövetkezhet akár egy tüsszentésnél is). szóval én is be vagyok szarva egy kicsit :( de most úgy indulok neki, h próbáljuk meg természetes úton, aztán majd alakul.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Klotild

Azt hiszem az orvosokról azok tudnak leginkább nyilatkozni, akik már szültek. Én Erdélyi Zsolthoz járok, megvagyok elégedve vele. Sokan dícsérik őt.
Nállam az volt az egyik döntőszempont, hogy az ő magánrendelője az Örsön van, nekem az esik közel a munkahelyemhez.

Móni

Kép
móni30
 
 


Szia Klotild!

Üdv közöttünk! NAgyon nagy gratula a pocaklakóhoz!

Az előző oldalakon találsz képet a szülőszobáról és egy cikknek a linkjét!

Én csak ajánlani tudom a kórházat ott szültem és orvosnak meg dr. Fábián Istvánt! (www.matyasfoldklinika.hu)

Szerintem még nincs ez az orvosos-ügyeletes mizéria!
Vendég
 


Sziasztok!

Pilla, gratulálok Laurának az oltáshoz, mi is megkaptuk a 4. havit, hát volt sírás, de közel sem volt olyan vészes a helyzet, mint először. Két hét múlva megyünk csípőficam vizsg. kontrollra. Az uh-os telefonszámot sajnos nem tudom.

Klotild, gratulálok a kis pocaklakódhoz!!Mennyi idős a gyerkőcöd? Kisfiú, kislány? Ő hol született? Nem tudom mikortól vezetik be az ügyeletesnél szülést, még úgy van, hogy akihez jársz terhesgondozásra, annál szülsz. Én sajnos nem az orvoomnál szültem, mert idő közben ő is elment szülni, így egy másik orvosnál szültem, Kovács Réka doktornőnél. De a következő babát szerintem nem nála szülném, így orvosválasztásban sajnos nem tudok segíteni.

Egyszer kérdezted Anita, milyen volt Kovács drnő. Igazából kétszer találkoztam vele szülés előtt, egyszer két percre, míg megnézte az utolsó leletet, amit még Jurkó drnő csinált, és mondta, hogy akkor ő most nem csinálna semmit. egy hét múlva megvizsgált, az is két perc volt, aztán megállapodtunk, h a köv héten szabira megy pénteken, akkor Hurkó néz meg, de elérhető lesz, ha mégis szülnék. Péntek reggelre, mire kellett volna mennem nst-re, már meg is született Sára. Így ugrasztottuk az orvost. Hamar bejött, rendes is volt a szülés alatt, bár néh kicsit fájdalmasan vizsgált. De azért mondtam, hogy nem őt választanám legközelebb, mert nem is volt idő rendesen megsmerni, meg kicsit hangulatembernek tűnik.
És milyen volt Jurkó doktornőnél szülni? Megnéztem az iwiwen, szép kis Anna babája van:)

Kati, miért kell menned uh-ra? Csak nem????

Bogár, szurkolok, hogy pozitív legyen a teszt.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Klotild, én is ilyen helyzetben vagyok, és már érdeklődtem itt a lányoktól, és néha bekukkantok...de én még nem vagyok várandós... :cry:

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Klotild!

Nekem a barátnőm is a Fábián dokinál szült császárral és minden oké volt, a kolléganőm pedig normál úton és a gátsebet úgy varrta össze, hogy már másnap ülni tudott! Ez is szempont szerintem!
Vendég
 


Sziasztok!

Katica,
vasárnap csak azért megyek orvoshoz,hogy megcsinálja a rákszűrést,meg megnézni,hogy meggyógyultam-e már,azt meg csak Uh-val (hüvelyi) tudja megnézni! :wink:
Sajnos nem várok babát,egy ideig biztos nem lesz Levinek kistesója! :cry:
Azt mondta a párom,hogy még egy jó pár évet (5-6) várunk a következő babával! :cry:
Pedig én nagyon szeretnék újra szülni,ráadásul minél előbb,de majd kialakul! :wink:

Pilla,
Laura ügyes volt,nagyon! :lol:
Szerencsére Levi is jól viseli az oltásokat!

Bogár,
szorítok Neked még mindíg! :lol:

Csak1,
örülök,hogy minden rendben van Veletek! :D

Henus,
Biztos édes lehet Szonja,miközben a fogacskáit csikorgatja!
Tényleg belázasodott,amikor jött a foga? :shock: :( Szegényke!
Remélem Levivel nem lesznek gondok!

Klmaria,
jó neltek,hogy nem kell annyit pótolni!
Mivel nekem viszonylag sokat kell pótolni így én már adok Levinek bébi italt és már evett almát is banánnal.
Most vettem neki sütőtök pürét,majd holnap adok belőle,hátha ízleni fog Levinek! :roll:

Kép
mano83
 
 


Köszi lányok! Tényleg nagyon jól viselte az oltást és eddig nem is lázasodott be tőle (kopp-kopp). 2 napja viszont baromi nyűgös. Napközben, ha nem alszik akkor nyüszög, vagy torkaszakadtából sír. Egyre nehezebben bírom.
Klotild üdv köztünk és jó pocakosodást!
Megnéztem a képeket! Olyan gyönyörű itt az összes baba! Át is nevezhetnénk a fórumot a "Babanet legszebb gyerekei" - re. :D
Közben sikerült időpontot kérnem az Uh-ra. Február 7-én megyünk, de azt mondták, hogy érkezési sorrendben hívnak be és készüljünk fel rá, hogy nagyon sokat kell várni. Nagyszerű lesz...
Vendég
 


Sziasztok,

köszi lányok aranyosak vagytok :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


Tegnap voltam az orvosnál s minden rendben van a kis lurkoval :D :D
Nagyon mocorog ,jó lenne ha már kint kopéskodna :D :D De azért várja ki az idöt :!: :!:
Szigoru diétára vagyok utasitva ,mert idáig16-hiztam :( :(

Gyönyörüek a babák :D :D
Nem tudjátok milyen teát érdemes szülés elött inni hogy sok tejcsi legyen :?: Meg valami olyasmit is halottam hogy érdemes a mellbimbot törölközövel maszirozni :shock: :?:



Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok!

köszi a gratulációkat.....

próbáltam olvasni a főrumból, de iszonyatosan sok hsz. van! :D :D

de amit szeretnék kérdezni: itt minden doki csak a magánrendelésén fogad?
a kórházba nem lehet járni terhesgondozásra? mennyibe kerül most egy ilyen vizit ? a magánban és a korházban? ( én régimódi vagyok és eszem ágában sincs magánrendelőbe járni!)

szülésznőt tudnátok ajánlani? mert inkább azt szeretnék! vele kb mikor érdemes felvenni a kapcsolatot??

és valaki ajánlott egy linket a korházról amit nem találok..be tudnád másolni??

előre is köszönöm

Klotild és a Kisbab

http://babafalva.hu"><img

Klotild
klotild
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?