Sziasztok!
Verna
nagyon megható a történeted! Krisztinkának igaza van, minden szülés csodálatos, akárhogy is alakul! Hidd el, idővel minden megszépül, és Te is ugyanígy fogsz érezni! Csak még frissek az élmények. Sajnálom, hogy a végén kétszer szenvedtél meg Babócáért, de mindent megér egy ilyen Kiscsoda!
És sajnálom, hogy az osztályon ilyen rosszul érezted Magad, a telt ház tényleg nagyon borzasztó, de sajnos ezzel nem lehet mit tenni. Szerencsére nekem sikerült a családi szobában lennem végig, de ahogy hallottam, a 6 ágyas is nagyon jó tud lenni, amennyiben olyan a társaság... Hát igen...
Krisztinka, Mano
Gergő és Levi nagyon kis cukipofák! Majd nem győzitek a lányokat levakarni Róluk! Bár ahogy anyósom mondja, nem kell, majd azok fogják egymást lekoptatni.
Mano, tök jó, hogy Levi ilyen jól tűrte az oltást! Nem szokott utána nyűgös lenni? Mi majd csak februárban megyünk az első oltásra, remélem, nem fogja Marcikát megviselni.
Tami
Remélem, hamarosan hazamehet Kristóf! Mi lett végül a szopizással? Megy?
Lányok, lenne még egy kérdésem:
aki tápszerezik, és viszi magával valahova, az hidegen viszi? És hogyan adja oda, ha nem lehet melegíteni, hidegen?
Mi még mindig pengeélen táncolunk tej ügyben, vannak napok, mikor van éppen elég, de 2 napja megint lecsökkent a mennyisége, és Marci nagyon nyűgös és éhes. Sajnos a többszöri mellretétel sem segített, egyszerűen nem termelődik több tejem, pedig minden nap 4 tejserkentő teát iszom, plusz 1 üveg alkoholmentes sört, és 1,5-2 liter ásványvizet, meg még Plussz Kalcium tablettás vizet, és sok levest és mandarint eszem. Aztán minden evés után kifejem az utolsó cseppig, és a bimbóvédőt is elhagytam, hogy több inger érje a mellem, pedig őrülten fáj a szoptatás, néha végig is sírom. És ezzel együtt, ha 3 óránként eszik Marci, akkor még éhes marad, ha 5 óránként, akkor elégedett, de ahhoz ki kell bírnia ennyi ideig.
Az a baj, hogy Marci ritkábban szeret enni sokat, tehát ha kevesebbet kap, akkor nem azt csinálja, hogy hamarabb éhezik meg, hanem addig sír, amíg nem kap többet. Ez lehet akár 3 óra sírás is! Így amennyiben felborul a napirend, pl. kibukik egy adagot (múltkor majdnem a teljes megevett adagot kihányta!), akkor éhes marad, de már nem tudok többet adni neki, és akkor sír keservesen, míg nem tudok adni egy kicsit (ez 1,5 óra), de ugye ez még mindig nem elég, így tovább sír még 1,5-2 órát, mikor megint kap, és ez így megy egészen addig, míg egyszer csak nem tudok neki annyit adni, hogy ismét visszaálljon az 5 órás rend. Ez rendszerint akkor fordul elő, mikor már szegénykém annyira kimerül a sok sírástól, hogy elalszik, és 5 óra múlva ébred fel.
Sokszor elgondolkozom, hogy megéri-e ennyit szenvedni ezzel az egésszel. Jó az, ha Marci szenved? Ahelyett, hogy kapna egy kis pótlást, és akkor kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lenne Ő is, én is? Bele kellene nyugodnom, hogy csinálhatok akármilyen trükköt, nem lesz több tejem, de legalább ennyi van, és minden etetésnél kapna tejet, és csak kicsit kellene hozzáadni. Persze én is igyekszem ezt minél tovább kitolni, de ez a mostani állapot már lassan az én idegeimet is felőrli. Ha mérem, ha nem, Marcin látom (és hallom), hogy nem elég, amit kap.
Miért ilyen bonyolult ez a szoptatás???