Új privát üzeneted érkezett!

R.zsana.Nanett:
Aznap,amikor a kisfiam született,egyáltalán nem voltam éhes. Ez nálam nagyon fura.. És nem is ettem,egyszerűen nem ment le a torkomon semmi.. (Na ilyet mondjuk nem csinálok még egyszer,mert pont a szülésre,késő éjjelre annyira fáradt voltam,hogy 2 adag infúziót is belém kellett nyomni..)

Anido:
Ez nagyon aranyos ötlet! Mi a 25. héten voltunk 4D-n,és tökéletesen látszott - már amit engedett... Azt mondta a Brendonos (doktornő?),hogy a 25-és a 30. hét között érdemes menni,mert akkor lehet a legjobban látni mindent,és persze már szépek az arányok is.. A 30-32.hét után már nem olyan jó,van olyan hely,ahol akkor már nem is csinálnak.. Hát legalábbis ezt mondta. De nektek az a Valentin napi éppen tök jó időben van!! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Lányok!

Az integrált vagy komplex vizsgálatra (uh+vérvétel) gondoltam az Istenhegyi Klinikán vagy Rózsakerti Medical Centerben vagy egyéb helyen. Hányan voltatok az első vagy második trimeszterben?

Kép
nap12
 
 


sziasztok!

Megpróbálok képet feltenni a 4D-uhról. Nem sikerült valami jól mert mindíg elbújt. Kép Kép

Kép
rena12
 
 

 
 

Zsana
Nem tudom mi ez, de én is érzek ilyen hányingert, meg szar a közérzetem, de nem tudom mitől. De ezt mindig délelőtt érzem. Délutánra már jobb. Szinte egész délelőtt csak nyűglődöm. Pedig nekem még a szülés egy kicsit odébb van. Bár nálad ezek már tényleg lehetnek a szülés jelei is. Nem vagy a szülés miatt egy kicsit ideges? Én ezt azóta érzem, mióta tudom hogy a méhszájhoz közel van a méhlepény és egy kicsit beparáztam a lehetséges komplikációk miatt. Pedig egyenlőre semmi "vészjel" sincs.

Anido
szerintem az pont jó időpont. Mi 20 hetesen voltunk, teljesen jól látszódott minden. Áronnal anno 27 hetesen voltunk, nagyon édes volt , az arca tök jól látszódott. Olyan igazi babás volt.

berzkat
 
 


Megint en vagyok az utolso de azert is Gratulalok Vitte-nek a kis Noah-hoz! Remelem minden OK, sok tejcsit es nyugalmas ejszakakat! Alig varom, hogy irj minel tobbet es tegyel fel kepeket persze csak miutan kisse kipihentetek magatokat es hazaertek.

Ozi hogy ez a baboca milyen edes!!!! Imadom a kis hurkait, biztos finom kis babaszaga van! :D Lehet, hogy ez csak az en perverziom, de annyira imadom a kisbabak finom puha szagat (azon ritka pillanatokban, amikor tiszta a pelus :D ) Meg kell hagyni hatalmas baba, egyszeruen nem is tudom, hogy tudtad megszulni. Nekem ez teljes lehetetlensegnek tunik, minden elismeresem a Tied! Irj te is minel tobbet, hogyan birkoztok meg az elso napokkal!

Dijcsi biztos nagy elmeny volt a fotozas :D mikor latunk az ujsagban? A cicinyomogatasra visszaterve (remelem jol emlekszem, hogy Te irtad) en amilyen lokott vagyok, miutan megvettem a mellszivot nem tudtam megallni, hogy ki ne probaljam. Nekem elkezdett spriccelni az elotej! :D :shock: Szoval jol meg is ijedtem es lealltam a kiserletezgetessel. De ez sztem sem indithatja be a szulest. Amugy nekem spontan is folyik az elotej egy honapja mar, szinte minden nap :( Melltarto nelkul nem merek jarkalni. (amugy sem, de aztan igy meg plane)

Zsana, Nanett Ez a nyugosseg nekem is ismeros, nekem altalaban segit ha eszem valamit (meg akkor is ha hanyingerem van es nem kivanom), azt, hogy ez a szules elojele lenne nem tudom... Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de en mar annyira varom, hogy minden kis elterest a megszokottol a szules elojelenek velek :D Fajasok jonnek mennek nalam folyamatosan, de nem hiszem, hogy akarmi komoly, a doki szerint meg legalabb 2-3 hetunk van...

Benoka: nagyon megdobbentettel, mar miert ne lennel ide valo???? En mondanam, hogy respektalom a dontesed, de akkor ez ugy hangzana mintha elfogadnam amit mondasz, pedig oszinten megvallva sztem is butasag, de nem akarlak megserteni (bocsi, hogy zavaros vagyok...) Szoval lszi irj meg barmikor amikor kedved tamad, igenis kivancsiak vagyunk Rad!!!!

Korkerdes Nekem a doki azt mondta, hogy raerek akkor bemenni a korhazba ha a fajasok 3 percesek es 1 perc koztuk a szunet? Nem keso szerintetek? En mindenutt egy perces fajasokrol olvastam... Es a korhaz Athen kozpontjaban van, mi meg kb 1-1,5 oranyira lakunk forgalomtol fuggoen. Tudom, hogy elso baba alt lassan jon, de nagyon nem akarok az autoban megszulni...

KépKép
KépKép
pannica
 
 


bocs a korkerdes megint, mert hibasan irtam: en mindenutt azt olvastam, hogy 5 perces fajasoknal kell bemenni, nem 3 perceseknel. Mi az igazsag???

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Pannica
Koszi a dicseretet! :)
Nekem is 3 percesekkel kellett volna bemennem, de a dokim azt mondta, hogy ha nem erzem magam teljesen biztonsagban, akkor mehetek elobb is. Hat en elso szules reven, szepen ott sorakoztam nala az 5 percesekkel. De akkor meg messze volt a szules, meg is nyugodtam, ugyhogy elmentunk vasarolni, meg setalni a parkba. Aztan amikor par ora mulva kezdtek surusodni es durvulni (ez igy utolag viccesen hangzik, hol volt ez meg ahhoz!) a fajasok, akkor hazaugrottunk lefurodni es bementunk megint. Ezuttal maradtunk is :) . Ja azt nem mondtam, hogy mi 10 percre lakunk a korhaztol, szoval joval egyszerubb volt a helyzet.

Nanett, Zsana,
Nalam egyetlen szokatlan dolog jelezte a szules kozeledtet, hogy nem volt etvagyam. Eszre sem vettem, hogy nem ettem... Aztan tomnom kellett magam, mondvan kell az energia a nagy megmeretteteshez. Lehet, hogy most mar ti jottok? :) Addig is kitaras lanyok!!!

Nanett,
Szoval ha addig nem, akkor jovo het kedd. Remelem nem busulsz a csaszi miatt! Igy meguszod a szem- es gatproblemakat, es Domi es te sem keszulsz ki nagyon.

Na ennyire futotta ma. De meg egy kepet felteszek az en Levibabamrol!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Õzi 2009.11.26 08:22-kor.

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Sziasztok!én az apaságit január elején csináltattam meg mert én is úgy hallottam,hogy 3 hónapnál nem régebbi kell!
Őzi:hatalmas és nagyon édi ez a babus!

KépKép
vicuska
 
 


Sziasztok!

Özi gratulálok ehhez a szépséghez!Hatalmas és gyönyörü baba.

Barbamami:A donalgin az csak receptre van.Nekem van itthon,és most a fogamra is azt kell szednem.Tegnap gyökérkezeltek,de még mindig fáj az egész.
Meg a doki irt fel dalacin c-t.Nem tudom ismeri-e valaki,de én nem mertem bevenni,mert állitólag egy lórugás.Felhivtam a kórházat és azt mondta a doki,hogy inkább hagyjam ki ha lehet.Hát naná.
Annyira nem fáj,hogy bevegyem.
Nálam szerencsére csak kicsit voltak betegek a gyerekek.
Gergőnek a szeme kezdett begyulladni,de kamilláztam és elmult.
Szerintem is jó ötlet,ha elviszitek a gyerekeket egy rendes orvoshoz.
A sóbarlang az nem jo ilyen erős köhögésre?
Kiváncsi vagyok a fejleményekre.

Mi a 22-ik héten voltunk 4d-n és nagyon jol látszott minden.
Végig ásitozott,itta a magzatvizet.A pofija is teljesen látható volt.

Szép napot mindenkinek!

Kép
dorcacs
 
 


Vicuska az ember apasági nyilatkozatot egyszer csináltat az ember .Házasodni meg akár naponta lehet.Nekünk a csaj azt mondta hogy tudja apuka hogy ezt nem vonhatja vissza? Ezért nincs értelme az apaságihoz időpontot írni. A házassági anyakönyvihez meg érthető hiszen azt bármikor megmásithatod.vagyis újra házasodhatsz.

Özi: Levi baba nagyon kis édes el vagyok olvadva tőle.

Lassan már én is babázok előbb utóbb.Holnap fekszem be mert lejár a terminusom. Aztán meglátjuk de majd jelentkezem ha megvan a baba majd párommal üzenek.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Őzi,
Édes a kis Levi! Már egy hetes a kis drága :) Hogy boldogulsz a teendőkkel, nehéz így az elején? Vagy esetleg van segítséged?

rekanna,
A "Kismama" magazinban leszünk, a májusi számban, a "hónap kismamája" rovatban. A babóm is benne lesz :)

Pannica,
Pont gondoltam rád, hogy mivel pár napja nem voltál, már azt hittem babázol :)
Nekem azt mondta a doki, hogy az 5 percesek fájásoknál kell bemenni a korházba. Viszont azt nem tudom, hogyan kell mérni a fájásokat... Az egyik kezdetétől a másik kezdetéig, vagy a fájások közötti szüneteket?!?!? Hogy is van ez?!

Luisa,
Vitte nem üzent semmit? Vajon hogy vannak?

Kép
dijcsi
 
 


Sziasztok!

Nika70! Van akinek küldesz sms-t ha túl vagytok a szülésen, vagy majd apa jelentkezik?
Ha nincsen senki akinek üzit küldhetnél, én szívesen elvállalom a hírhozó szerepét!
Szólj és akkor priviben átküldöm a számom!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Még nem tudom de ha megadod a számod priviben akkor küldhetem neked is.

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!

Privi ment!

Drukkolunk, és küldd nyugodtan a sms-t akár éjjel is!!!!!!!!!!!!!!!!4

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Lányok!

S.O.S! Nem értem ezt az apasági nyilatkozat dolgot! Akkor is kell az apának apasági nyilatkozatot tenni ha ő a férjem? Másfél éve vagyunk házasok. Nem automatikus, hogy beviszem az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot és kész?

Nap12: Én írtam neked, hogy voltam az Istenhegyi Klinikán kombinált vizsgálaton. Szerintem megérte. A 12.héten voltam. Hívd fel őket, mindenről tájékoztatnak.

Akik már szültetek, vagy közel jártok: Milyen babaápolási termékeket (márkákat) fogtok használni? (Fürdető, popsikenőcs, stb.) Használ valaki gyógyszertárit?

Köszi!
Kép
Vendég
 


Ancsa megkaptam köszi és majd értesitelek :)

Edi ha házasok vagytok akkor csak a házzasági anyakönyvi kivonat kell.apasági csak akkor kell ha nem vagytok összeházasodba.

nika70
Salgótarján
 
 


Edi!

A házassági anyakönyvi kivonatból viszon azt hiszem, hogy 3 hónapnál nem régebbi kell!

De kérdezd meg az illetékes anyakönyvi hivataltól!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Edi én gyógyszertárit illetve Gabit fogok használni.

A házasságira nem elég az eredeti azt kell 3 hónapnál nem régebbit. De azért kérdezd meg a kórházban mert hallottam már olyat is hogy 30 napnál nem régebbi kell.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika! Először is nagyon szorítok kektek,biztos minden rendben lesz,ne izgulj! De én annak drukkolok,hogy ne kelljen mesterségesen indítani...Jelentkezz majd,gondolunk rátok!

Edi! Ha nem vagytok házasok,az apának apasági elismerő nyilatkozatot kell tenni,önkormányzati hivatalban teheti meg. Ha házasok vagytok,akkor pedig kell egy házassági anyakönyvi kivonat,ami 3 hónapnál nem régebbi. Gondolom ezt ott adják ki,ahol házasodtatok,nem tudom...
És nekem a védőnőm azt mondta,amíg újszülött a bébi,1-2 hónapig csak a gyógyszertári készítményeket használjam. Egyrészt olcsóbb, felírnak receptre mindent,másrészt nem okoz allergiát,mint a márkás cuccok. Amúgy utána Johnsonos szeretnék lenni,valamiért az tetszik,ha Samu bírja majd...

Őzi! Levi nagyon-nagyon tetszik! Én is ilyen töltöttkáposzta babát szeretnék! Vigyázzatok magatokra!!!

Rosszullét: Vírusok jönnek-mennek, nagyon meleg van!!! Nem biztos,hogy szülünk attól még,hogy szarul vagyunk...Vitamin,gyümölcsök...

Valaki,bocs,nem sikarült visszakeresnem érdeklődött...Még mindig pihi az előírás,de nem bírok feküdni,kikészít,és még jobban hízom,mint eddig. Tudom,hogy sokkal többet kéne,de képtelen vagyok már rá...
Anya-magzat kapcsolatanalízisről meg annyi,hogy nem volt rá már pénzem,ezért abbahagytam. Szoktunk itthon "beszélgetni" több-kevesebb sikerrel! Köszönöm az érdeklődést!!

Ja,a mai jó hír,hogy a táppénzem ugyan megjött,de vagy 20-30 ezerrel kevesebb,mint amit kiszámoltam. Akinek van tapasztalata,az írja meg nekem legyen olyan jó hozzám,hogy ez az 1. táppénzem,viszont az 1. 15 nap az ugye betegszabi,amit a cég fizetett ki. Azért lett ilyen kevés a TP,mert azt levonták belőle,vagy amit kaptam,az egy tényleges 1 havi juttatás,ennyi,és kész???Éhenveszünk....

Lakásról semmi,várjuk,hogy mit mond az eladó az ajánlatunkra,még mindig igénylem a szorítást...

Kép
babzsák
 
 


Dijcsi: azt hiszem ugy kell merni a fajasokat, hogy a kezdetetol a vegeig (kicsit elkezd gorcsolni, van egy csucspontja majd elhal es teljesen megszunik) aztan a szunetet is a kezdetetol a vegeig (amikor nem erzel semmi fajdalmat es tudsz pihenni). szoval az 5 perces fajas azt jelenti, hogy a gorcs tart 5 percig es a szunet kulonbozo ideig tarthat, de sztem 1-2 percnel nem tobb. Remelem jol irtam, ha nem kerem a tapasztaltabbakat, hogy javitsanak ki!!!

Edi: nem tudom ez otthon letezik-e, itt minden gyogyszertaros erre eskuszik, Propolin a neve az Apivita-tol, csak termeszetes hatoanyagokat tartalmazo, olivaolajos termekek. Van furdeto, hintopor, popsikenocs, mellbombokrem meg minden... :) Amugy sztem ha hazasok vagytok akkor nem kell apasagi nyilatkozat, legalabbis a hugom ferje csak a hazassagi anyakonyvi kivonattal ment be a korhazba

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Edi
Kérdezz utána, nálunk Esztergomban ha itt házasodtál a polgi hiv.-ban, akkor semmi sem kell. Itt intézik az anyakönyvezést is, egyszerűen utánanéznek. Hála istennek.

berzkat
 
 


Zsana:A becslésekről csak annyit, h egyik bnőm babáját 37 hetesen 3700 gr-ra becsülték, erre 40 hétre született 3050 gr-mmal. Szóval szerintem ezt nem igazán lehet pontosan belőni, illetve biztos vlami hosszas számítással v méréssel vagy szuper technikával. Bár a bnőm is a legjobb uh-on lett nézve!!! :wink:

Kép
gyanixi
 
 


Van valaki aki tervezi szülésnél az epidurálist?? :?:

Kép
gyanixi
 
 


Köszi lányok a 4D-s hozzászólásokat! Eldöntöttem, hogy 26 hetesen megyünk.

Ancsa:
Eddig úgy terveztem, hogy a Kenézyben szülök. Dr. Osváth Péterhez járok. Úgy gondoltuk, hogy apás szülés lesz, de még nem jártam utánna a teendőknek.
Te babás szobát szeretnél?

Kép
anido
 
 


gyanixi: en nem tervezem, valahogy nem szivesen szurkaltatnam ossze a gerincem, es mi van ha felremegy? tudom, hogy kicsi a lehetosege, de en ugy tervezem, hogy csak kibirom valahogy.... (persze lehet, hogy majd konyorogni fogok erte, ember tervez...)

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Anido!

Igen én babás szobát szeretnék.
Az apás szüléshez be kell jelentkezni a szülőszobára és ott adnak időpontot, hogy mikor kell mennetek apával egy pár alkalmas oktatásra.
Mindenképpen érdemes minél hamarabb, mert összegyűjtik a jelentkezőket.
Én pont ma hívtam őket fel, bediktáltatm az adataimat és azt mondták, hogy majd küldenek levelet, amiben benne lesznek az időpontok.
Én Dr Rajnai Lászlónál szeretnék szülni.
Ő jár ki Hajdúböszörménybe rendelni, így nem kell bemennem vizsgálatokra sem Db-be, meg nála a terhesgondozásért nem kell fizetni, mert a Rendelőintézetben körztileg rendel, de magánrendelőben.
Több barátnőm is nála szült, azt mondták elég neki szólni a 25-30. hét környékén. Én jövő héten kedden megyek hozzá és akkor megbeszélem bvele, hogy vállalná e a szülést, egyébként szerintem nem hiszem, hogy akadálya lenne, mert eddig is hozzá jártam.

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Anido!

Szóval, nem magánrendelőben rendel az orvosom, hanem a Rendelőintézetben.
Visszaolvastam ez előzőt, és elég zavarosan írtam le.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Jó reggelt!

Ma a hátamon aludtam, jó sok párnával a fejem, vállam alatt és jobban, mint valaha. Persze az elalvással még mindig vannak gondjaim, de a háton alvás érdekes, hogy ment.

Gyanixi:
az epidurálról azt hallottam több helyről is, hogy eddig a legtöbb kismama eldöntötte, hogy minden nélkül szeretne szülni és csakis vészhelyzetben kér, de aztán ahol lehetett, kértek is. Egy barátnőmnél meg azt mondta a doki, hogy ha gátvédelemmel akar szülni, akkor 1 órát adjon hozzá és erre ő azt mondta, mindent csak nehogy még 1 óráig tartson. Erre vágtak. Ez állítólag, a dokim szerint hülyeség, de az biztos, hogy pár óra vajúdás után sokmindenről megváltozik a véleményünk és valószínűleg bármit megtennénk, hogy enyhítsük a fájdalmakat.
Én különben szintén nem szeretnék epidurált, de azt hiszem, nálunk a kórházban nem is adnak olyan egyszerűen. Majd ma megkérdezem a bábám, megyek jozzá NST-re.

Kép

Kép
rekanna
 
 


Rekanna: kepzeld mostanaban nekem is megy a haton alvas :D meg is lepodtem rendesen, mert kb. a 10 hettol kezdve (nagyon koran) nekem kenyelmetlen volt. Biztos lejebb helyezkedtek a babaink :D :D :D

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Sziasztok!

Lanyok: Nem hiszem el, hogy nem eleg a hazassagi anyakonyvi kivonat, vagy annak masolata!!! Kell bemenni es kerni egy masikat? Bocs, ha nem jol ertem, de errol lemaradtam. Es ezt hova kell vinni? A korhazba? A TB-kifizeto helyre szules utan? Koszi elore is, ha valaszoltok!

Anido: a 4D UH barmikor jo, szerintem :) Amig 20 het koruli, azer tjo, mert latszik, hogy mozog, milyen szepek a vegtagjai, csak nagyobb az eselye, hogy elrejti a kis arcat. Kesobb meg azert jo, mert az arca, a vonasai jobban latszanak. Ha unneplitek a Valentin napot, akkor szerintem ennel nincs is jobb otlet!!!

Elizabeth, nagyon szurkolok, hogy mielobb eljohess a korhazbol egeszsegesen!

Par nappal/hettel szules elottiek, pihenjetek sokat, nagyon szurkolunk!

Kép
Kép
-macsek-
 
 


Macsek!

Sajnos az a törvény,hogy csak úgy anyakönyvezik az apa nevére a babát,ha beviszel a szüléskor magaddal egy házassági anyakönyvi kivonatot,ami 3 hónapnál nem régebbi,illetve van,ahol 30 napnál nem régebbi.Ha nem viszed,vagy nem ennyire frisset,akkor a te nevedre anyakönyvezik a babát,és a névváltoztatás sokkal bonyolultabb procedúra. A kórházban megmondják,hogy milyet kell vinned. sajnos ez van.

Kép
babzsák
 
 


macsek: tenyleg kell egy uj hazassagi anyakonyvi kivonatot kerni attol a polgarmesteri hivataltol ahol osszehazasodtatok. (a lanyok korabban irtak, hogy mennyi idosnek kell lennie) Amugy nem adjak ki a leleteidet a korhazbol amikor hazamennetek. Legalabbi a hugomnal meg a babat sem akartak kiadni! (A Janosban szult) Aztan a ferje gyorsan beszerezte a kivonatot, ok sem tudtak elore...

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Mecsek igy van. Nálunk három hónapnál nem lehet régebbi a kivonat.

nika70
Salgótarján
 
 


Nagyon köszönöm a sok választ! :)
Vendég
 


Hello Lányok!

Mindenkinek köszönöm a véleményeket, ma már jobban vagyok, és jobban is aludtam...

Nanett: Te hogy vagy? Veled álmodtam két kislányod volt, egy 4-5 éves és egy pici... :wink: ki tudja 4-5 év múlva még visszatérünk erre. :wink:

Őzi: imádnivaló a kisfiad. Látszólag Ő meg van elégedve mindennel... és te? Hogy vagy? Mi van Veled?

Nika: nagyon szurkolok érted! Remélem minden rendbe lesz! Azért adj hírt magatokról!

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Házassági Ak.: nálunk a kórházban ki van téve mit kell bevinni feltétlenül. Ott 365 napnál nem régebbi okmányról írnak. Most már nem értem, ez területileg változhat? Mondjuk elég nagy h..nek tartom így is úgy is

Gyanixi: igen nekem a barátnőmnek is rosszul saccolták a gyerek súlyát, úgyhogy én is úgy vagyok vele, hogy majd ha kint lesz akkor megtudjuk mekkora. :wink:
Az epidurálról annyit, hogy a hiedelemekkel ellentétben, szó sincs bénulás és hasonló mellékhatásokról... mellékhatásként erős fejfájás léphet fel az elkövetkezendő napokban (ami lehet nagyon kellemetlen), a legveszélyesebb mellékhatása ha begyullad a helye, mert annak hosszadalmasabb a gyógyulása. Csak azért vagyok ilyen okos, mert a barátnőm aneszteziológus orvos és kikérdeztem részletesen. Egyébként a beadástól kb 20-30 perc múlva hat, és általában max 2-3 ujjnyi tágulásig adják, addig el kell dönteni, hogy kér e valaki vagy sem. A császárt spinális érzéstelenítésben adják (kicsit más helyre mint az epit), és rögtön hat!
Én nem tudom még mi lesz, most úgy gondolom, hogy szertnék mindent természetesen végig csinálni...de nem zárkózom el tőle. Ráadásul, jobban tágul az ember és több ereje marad a végére.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Babzsak, Nika, Pannica: Koszi a gyors valaszt a haz. kivonattal kapcsolatban, imadom ezeket a tiszteletkoroket! Pannica, amit a hugodrol irtal, kulonosen felhaborito, lassan mar sehova sem lehet ilyen vagy olyan papir nelkul mozdulni. A mostani eg.ugyi reformokrol meg talan ne is beszeljunk...

A fonok megehezett, ebedelni ment, azt hiszem nekem surgos vasarolnivalom van :)

Kép
Kép
-macsek-
 
 


Őzi, hogy Levi milyen egy drága baba! Milyen cukin alszik és tényleg olyan aranyosan duci.

Én már nem bánom a csaszit sem, csak túllehessek végre az egészen, nagyon várom már.

Zsana, remélem, nem rémálmod volt miattam :D Érdekes lenne, ha bejönne ez az álmod. Ma már én is jobban vagyok, bár a méhkeményedések miatt még most sem tudok nagyon itt ülni. De már lényegesen jobb. Lehet, hogy csak utánozni akartalak? :D De az alvás nekem sajnos továbbra sem megy.

Beszélgettél a szülésről a szülésznőddel?

Nika, én is nagyon drukkolok neked és a babádnak is, hogy minden rendben menjen. Várjuk majd a híreket.

KépKép
nanett
 
 


Elfelejtettem valamit megkérdezni. a TH mit jelent az UH-n? Eddig ezt nem is nézték.


Köszi

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Most neked megy a drukk Nika! Sok szerencset es gondolok Ratok!

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Nika:szorítok neked,biztos minden rendben lesz!
A reggeli műsorban mondták,hogy Görög Zita a szülőszobán van már-érte is izgulok!!
Nemtudom ki,hogy van az anyós témával!?Nekem egyre jobban kezd az idegeimre menni.Mindent tudni akar és állandó tanácsokat ad-már most!Mindent ő akar irányítani,a páromnak már mondtam előbb-utóbb ebből nagy probléma lesz.Teljesen úgy képzeli neki szülöm a babámat,sőt én mehetek vissza dolgozni,mert ő úgy is ráér....Már néha nehezemre esik tisztelettudónak és nyugodtnak maradni!

KépKép
vicuska
 
 


Most jöttem az NST-ről, minden oké. A következőket tudtam meg a szülésznőmtől:

Epidurál:
A Szt. Imrében tényleg csak indokolt esetben adnak, de ez mindegy, mert az én dokim nem pártolja, tehát ki kell bírnom nélküle. Javaslom, hogy mindenki kérdezze meg az orvosától, hogy egyátalán mire számíthat, nehogy aztán hiába kérje.

Házassági anyakönyvi kivonat:
Nálunk elég a 300 napnál nem régebbi, tehát kb. amikor a gyerek fogant. Szerintem mindenki kérdezze meg, hogy mikorit kérnek, mert úgy látszik ez kórházfüggő.

Szülésbeindulás:
Elvileg mindent lehet csinálni, akár fürdeni, lépcsőt mászni, szexelni, a szülés nem fog emiatt előbb beindulni, csak ha amúgy is megindult volna. Persze ez nem vonatkozik azokra, akiket a doki valamitől eltiltott valami rendellenesség miatt.

Málanlevéltea:

Ha segít, mindenkinek ajánlom, mert ma tudtam meg, hogy lecsökkentheti a vajúdás időtartamát, mert könnyebben tágul a méhszáj. Ez jó hír, én már 2 hete iszom és most meg lehet duplázni az adagot (4 ek tea 1 literre).

Ennyit a szüléshez, mindenkinek kitartás a vége fele!

Kép

Kép
rekanna
 
 


Vicuska!

Az anyós téma hallatán nem tudok csendben maradni.Én sehogy nem viselem az enyémet,bár"idegen" társaságban nagyon tudom türtőztetni magam,csak vele nem megy. Én hiába próbáltam fékezni,eddig soha nem ment,szóval én csak havonta egyszer megyek,pedig pár buszmegállónyi a távolság...Az én anyósom annyira ....le se írom. Csak annyit,hogy én már megmondtam a páromnak,hogy én inkább soha sehova nem megyek,de 10 percre sem hagyom az anyósomra Samut,ez tuti!!!
Na,megint behergeltem magam :lol:
MEGÉRTELEK,KERÜLD EL MESSZIRE A TIÉDET!!!!!!

Kép
babzsák
 
 


Luisa: tudsz valamit Vittéről? Mi lehet velük? Remélem jóél vannak.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Vicuska :D nalunk meg teljesen az ellenkezoje a problema anyossal, azt hiszi, hogy en vissza akarok menni dolgozni es majd ra akarom hagyni a gyereket. Nem tudom honnan szedte az otletet, en mar tobbszor mondtam neki, hogy ugy tervezem egy par evig biztos otthonmaradok a babaval. Sztem fel attol, hogy nagymama lesz, nem az a tipikus nagyi tipus :? Inkabb egy rohangalo "businesswomen" ha erted mire gondolok. :D

Probald meg elkerulni anyost en is ezt teszem az utkozesek elkerulese vegett! (Remelem nem laktok egyutt) Azert persze erdemes kommunikalni vele es tisztazni, hogy te is ugyanolyan izgatott vagy mint o es az a terved hogy otthon maradsz 1-2-3 evet es biztos vagy benne, hogy a paroddal remekul megbirkoztok majd mindennel! Hatha megerti :oops:

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Vicuska és Babzsák!

Nos, anyós. Nekem nem kimondottan rossz az anyósom, csak elfelejti, hogy neki nem egy, hanem három gyereke van. Nála az élet megállt, mikor megszületett legkissebb fia, Gergő, akiről sajnos kiderült, hogy autista.Borzasztóan sajnálom, ami vele történt. De bizonyos dolgokat nehezen nyelek le.
például, mikor van két nagy gyermeke, miért vállalja be úgy a harmadikat, hogy tudja, párja, akivel még csak össze sem költözött, tíz fillérrel nem fogja őt támogatni! Sőt, a férfi továbbra is azzal a nővel él együtt, aki szintén szült neki már 2 gyereket! De oké, megszüli, mert szeretné, mert vágyik még egy gyerekre. Az is oké, hogy a beteg gyereket nem dobja el, nem adja intézetb. De hogy először a fiát, majd a lányát nézi madárnak, és tartatja el velük magát, az felháborít! Nem bánom, ha valaki segíti a szüleit, nekem is ott van az apám, ha baja lesz, vagy segítséget kér, megyek is, és ez anyósra is áll! DE hogy a 26 éves lányának még egy kapcsolata nem volt, mert szerencsétlen dolgozik, utána meg megy haza, mert bevásárlás, meg házimunka, és vigyázni kell az öccsére, akit nem lehet sajnos egyedül hagyni hosszú időre. Ha feljön hozzánk, hatkor már cseng a telefonja, hogy kislányom, gyere már haza! Na, én ezért vagyok rá mérges, nem magam miatt, hanem ahogy a saját lányát kihasználja.
És így bizony az én kisfiamra sem fog vigyázni a nagyi, csak ha én is ott vagyok, mert az autista kisfiú miatt nagyon félek. Nem bántott engem sosem, de a zajokra, idegen dolgokra ideges lesz, és tombol. Vajon hogy regálna egy síró csecsemőre.
Tanácsot meg nekem adhat, megfogadom, vagy nem, ahogy tetszik, ahogy jónak látom. Mondjuk jó egyórányira lakik tőlünk, így csak telefontanácsadás volt leginkább eddig.
Viszont én is azt mondom, gyerek témában legyetek következtesek, a gyerek a szüleié, legyen egy egészséges határ húzva, mielőtt elmérgesednek a dolgok.

Kép
horpika
 
 


Vicuska! Az én anyósom is az eljén teljesen abban a hittben volt,hogy majd ő fogja nevelni a gyerekemet,de nost már kezdi kapisgálni,hogy ez nem egészen így van.De majd még tuti lesz egy menet a szülés után..... De sajna nekem ami baromi szar,hogy egyenlőre vele lakunk,de bizok benne hogy áprilisig össze jön a lakás.Bár az de lesz egyszerű beadni neki,hogy költözzünk!!!Már nem tudom ki kérdezte de én szeretnék epidurált kérni vagy is azt hiszem......ANIDO mi 21+3 naposan voltunk 4D-n ,szerintem nagyon jól látszik a baba rajta ,ha van kedved nézd vissza feltettem valahol jan eleje körül.De én még egyszer menni akarok majd februárban ,ugyanis akkor lesz a névnapom és ezt kértem ajándékba már alig várom :D ZSANA nekem van ilyen uh-s papirom amin rajta van hogy mi mit jelent de ez a TH sajna nincs rajta :( VALAKI írta hogy az apás szülést előre be kell jelenteni a kórházban.Ez minden hol így van???? ŐZI a kisfiad egyszerűen tündéri olyan kis puszilgatni való baba!!! :D
Vendég
 


Sziasztok!

A kismama jógát próbálta már valaki??? Én holnap megyek először, kicsit megkésve ugyan, de csak most tudtam meg, hogy van a városban, és nagyon kíváncsi vagyok rá. Sok jót hallottam róla, de nem tudom milyen lesz. Könyvem ugyan van, abból próbálgattam csinálgatni ezt-azt, mikor mim fájt éppen, és tényleg jó volt, de azért ez nem ugyanaz. Itt legalább mondják, hogy hogyan is kellene valójában. Legalábbis remélem!!! Ha van valakinek tapasztalata, ossza meg velem!!! Köszi

Kép
Kép
nikole
 
 


Bacsbern!

Nálunk Db-ben be kell jelenteni, mert az apukák csak abban az esetben jöhetnek be a szülőszobába, ha elvégeztek egy pár alkalmas tanfolyamot és arról papírjuk van.

A kórházban kellene szerintem megérdeklődnöd, mert mint minden más ez is kórházfüggő!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


köszike a bíztatást :)

Anyós nálunk is tukmál minden hülyeséggel de eleresztem a fülem mellett

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?