Új privát üzeneted érkezett!

Angel,

most olvasom, amit a pihiszékről írtál :( Jajj, ez nagyon rossz hír nekem. Bár úgy gondolom, hogy a mértékkel alkalmazott pihiszék talán nem káros. Én egyszerűen nem tudom megoldani a tisztálkodás, főzés, pakolás, öltözés problémáját nélküle, mert Peti a járókában csak akkor "van el" ha ott vagyok mellette, és beszélek hozzá, figyelek rá, és ő lát engem. De akkor is max leghosszabb idő eddig a tíz perc volt. Szerinted mit csináljak, hogy megszokja? vagy a max tíz perc az normális? Sokat foglalkozok amúgy vele földre tett takarón, nehogy már ne mozogjon eleget :wink:

na, mennem kell, mert a járókában ordít, pedig most tettem le :( :(
sz_kata

Sziasztok lányok!
Boroka:
Hordozo:Azok az autosülések amelyek 0-18 kg-ig vannak álltalában 3 fokozatban döntehtök.Mi amit veszünk a Concord xline ultimax.A Brendonban a hétvégén pont ez az ülés volt beprobálva és beleraktam a gyereket jobban fektet mint a hordozo sokkal stabilabb és viszintesseb.Ami elönye hogy adapteres és ez mellett menetiránynak háttal is beköthetö.Ha megvettük dobok képet rola.Nekünk szerencsénk van mert Mercinek megvan a 4-12 éves korig valo Lift ülése.

Itt a bekötésröl video:Szemben:
http://www.concord.de/videos/englisch/e ... l_mpeg.mpg

Háttal:
http://www.concord.de/videos/englisch/e ... l_mpeg.mpg
Vendég

Sziasztok!

Nekünk nagyon rendi védőnőnk van,tegnap járt itt,persze épp nagytakarítás közepette voltam,na mindegy, ültünk a kupi közepén.Fél órát volt,kérdezgetett:hogy szopik,hogy gyarapszik,hogy tornászik,bukik e,nézelődik,hason szeret e lenni,meg ilyeneket.Kérdeztem az agyhártyagy. elleni oltóanyagról is azt mondta ezekben a kötelezőkben benne van ,egy éves kor után meg szűlői kérésre adható:de az hosszú folyamat :mindig emlékezni kell arra hogy emlékeztető oltást is kapjon :roll: :wink: Azt mondta még ráérek bármilyen hozzátápival,majd mikor elhagyja az 5 hónapot akkor kostoltassam meg vele az almalét két szopi között meg egy kis sütőtököt.Megbeszéltük a szurit is ,eltelt 4 hét úgyhogy Laura szerdán megkapja a 3 hós szurikát.A sütőtökről jut eszembe:nagyon szeretem a minap is ettem ,a maradékból másnap meg ( recept alapján)krémes levest csináltam,de valami borzasztó lett :shock: azt hiszem maradok simán a sült formánál :wink:

Angel
Érdekeset mondott a doki a phiszékről,de hisz tudod nekünk nincs is :lol: csak néha az autós,de olykor tényleg bele kell tenni ,szerintem az a kevés idő ártalmatlan,hiszen az anyukák nagyon szeretnek a kisbabájukkal foglalkozni. :lol:
A borsó és zöldbab főzeléket én is paprikázom és tejfölel habarom be ,mert utálom ha olyan beton lesz belőle:én hígan szeretem :lol:
Laura is este csak 70.80 akat szokott szopizni de mától már nem méricskélek ha éhes majd jelez.

Ákata
Ma képzeld megébredtem 4 kor és megetettem Laurát :lol: legközelebb meg csak 9 kor,egy órát fennt volt és azóta alszik,fél 1 kor én fogom megébreszteni.A védőnőt is kérdeztem hogy elég e az 5 kajci ,mondta hogy gyakorlatilag igen,arra ügyeljek hogy nappal ne teljen el 4 óránál több a kaják között.Egyébként nekem sosem vagy csak nagyin ritkán feszül a mellem ,és nem érzem hogy lenne benne tej:pedig van hála Istennek :lol: :lol: :lol:
Mondjuk neked 2 gyerkőc nyüstöli :wink:

Simigabi
2 fog!Hűha :lol:

Dorka
Szerintem tök jó lehet az a retró szopis könyv, ami mai nem használatos szavakat rejt mint a "dudli" és társai :lol:
anyós meg a kamilla :x :roll:

Jubi
Olyan édesek a gyerekeid!Én sem szeretnék semmilyen mű dolgokat adni a Laurának , sőt a szelektív hulladékgyűjtésre is korán meg fogom tanítaní :hisz ő a jővő!Néha én meg túlzásba is viszem ezt a szelektálást,mindent szétvélogatok,elmosok.... :roll:

Osoa
A te fiad is gyönyörű kis kerek baba :lol:

Napi
Én is imádom az egyszervoltot,vannak ott diafilmek is :wink:

Mamy
Nem tudom ám mi az a sinlac,de örülök hogy Gesztike szeret mindent és gyarapszik :wink:

Szép napot mindenkinek!
Linda

Kép

Kép
czmelinda

Röptetek ide pár képet,egészen frissek :lol: Kép Kép

Kép

Kép
czmelinda

Sikerült visszaolvasom kicsit.
Edi:
Hát csupa olyan dolgot vettem ami létszükség :lol: :lol: .Melegittöt cipöt sapibol hármat is, pufi mellényt.

Linda:
Laura hatalamassat nött.Nagyon hasonlit rád.

Jubi:
Tök jol csinálod már ami az édességet illeti.Nekem a lányom ugy volt nevelve hogy (és ez viccen kivül) csokinak csak turo rudit evett.Annak is a csoki részét leszedte..a mai napig sem szereti a csokit.Rudinak mindig kell itthon lennie mert anélkül összedöl a világ.A csoki mikulások és nyuszik hada általában valamilyen sütikben végzik,pedig mindenki tudja hogy nem szereti mégis azt kap..De nincs is lyukas foga a drágámnak.Mondjuk a kinder tojás néha leveszi a lábárol. :D Chips helyett chocapic vagy nesquik pelyhet szeret inkább majszolni.De azt töménytelen mennyiségben.

Mamy:
Tegnap este adtam neki pépet fél adagot bevágott.Plusz megevett 170-et tápot..És ugyanugy megébredt fél3-kor.Mondjuk nem zavar mert amugy is megébredek csak csodálkozom rajta hogy ennyi kaja után hogy képes nem végig aludni az éjszakát. :shock:

Simigabi:
2 fog? Gratula hozzá..Képet kérünk rola biztossan nagyon cuki vele.Marvin pár napja érdekessen kidugja a nyelvét és rágcsálja.Lehet jön neki is?Bár még nagyon korainak tartom..

Jadey:
Merre vagytok????????
Vendég

Rozsagi!
Én bizony kávézok. De csak olyan 3in1-t iszok, abban nem túl sok a koffein. Olyan jól esik ebéd után...

Czmelinda!
Nekem is az volt az első gondolatom, amikor megláttam Laura friss fotóit, hogy mennyire hasonlít rád! Gondolom másik is mondták már :lol:

Védőnő: az enyém minden hónap első vagy második hétfőjén jön dél körül. Jól elbeszélgetünk, túl sok újat nem mond, de kedves. Itt a topikon több új infót kaptam már, mint tőle :D

Nekem is van egy körkérdésem: lányos anyukák, fülbevaló kérdése foglalkoztat valakit rajtam kívűl?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Hát komolyan, ez a visszaolvasás nem könnyű! Mire a végére érek elfelejtem, hogy mire is kéne reagálnom. De azért megpróbálom....

Ákata!
Etetőszékünk még nincs de nagy erőkkel rajta vagyok az ügyön!Most már igen aktuális lenne, mert a főzelékezés abból azért mégis könnyebb lenne.
Dobok egy képet arról, amit választottam, csak még várok a válaszukra hogy mennyi a küldési dij!
Kép

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

1,5órát sétáltam Katával, kenguruban. Derekam majdnem leszakadt, de jólesett a séta. Kata nézelődött, bealudt, aztán megint nézelődött. Szerintem élvezte, hogy látott embereket, autókat stb., a babakocsiban csak a borítást látta.
Voltam vele gyógyszertárban, meg néztem neki zoknit, harisnyát (nem kaptam).

Napraforgo!
Jól néz ki az etetőszék, milyen márkájú? Majd írjad meg, mennyibe kerül.

Orsi, Melinda, Jubi!
Szépek a babók. Szépen kerekednek. :D

Orsi!
Igen érdekelne egy kép hogyan viszed a babót. Nem idegesít, hogy nem látod mit csinál a hátadon? :shock:

Mamy!
Érdeklődésből kérdeztem hogyan haladtok Gesztikével. Mik a tapasztalataid. Igen én még nem szándékozok Katának adni gyümit, de már elkezdtem nézegetni a kínálatot. Februárban veszek már 1-2üveget. Többfélét, más márkában. AZtán ha vmelyik beválik, akkor mehet kartonnal. :D Amúgy neked hogy ízlenek ezek az üveges kaják? Asszem egyikre azt írtad rossz.

Edit

Kép
Kép
edi78

Folyt. köv......

Elszállt az előző... :(

Nózi!
Köszönjük a fiúk nevében is a bókot, ténylek nagyon huncutkák! Még a védőnénink is azt mondta a Zsombikámra, hogy még a szeme sem áll jól :lol:

Czmelinda!
Igen, én is szoktam a diafilmeket nézni, majd szeretnék venni a fiúknak diavetitőt is, én is nagyon szerettem.
Egyébként én még játszani is szoktam az egyszervolton... :oops:
kifestőzök, meg memóriázok meg ilyesmi......jó egy kicsit megint gyereknek lenni!

Osoa75!

A Zsombika nagyon szép nagy fiú lett! Igazi kis vasgyúró!

Simigabi!
Én is gratulálok a Tomika második fogacskájához! Nem semmi ennyi idősen már két foggal! Képet én is szeretnék látni, biztos nagyon édes vele!

Bujka!
Nekünk a gyógytornászunk mondta, hogy az esetleges csípőproblémát a nem szimetrikus hurkák is mutathatják, de azért ez nem mérvadó. Esetleg kérsz egy beutalót csípőszűrésre megint, csak hogy megnyugodj és ott majd jobban megnézik. Egyébként ki a gyerekorvosotok Vácon?

Edi78!

Az etetőszéket az ebay-en (www.ebay.at) rendelem, németországból jön. Az ára 15000 Ft, most akcióban és úgy gondoltam ha a postaköldség 5000 ft alatt van akkor megrendelem, mert így 20000- ből meg van egy szék és az nem olyan vészes!
5 pontos biztonságiöv, 7 féle magaságban állítható a háttámla pedig 3 fokozatban dönthető.
A márkájának még utána nézek, mert nem tudom, de két év garancia van rá!

még jövök......

KépKép
napraforgo13

Sziasztok

Sue
Kitti 8-kor már alszik és legközelebb (mostanában) 3-kor kel, egy gyors kajcsi és utána alszik 5-6-ig. Persze ez csak akkor van, ha napközben nem aludt maratonit 3-4 órát. Habár mostanában nem szokott.

Nózi
Ez a pénzügy? Szerintem ezt nagyanyáink rontották el amikor elkezdték tukmálni a suskát mindenért, hátha jobb ellátásban részesülnek. Aztán szépen hozzászoktak a dokik.
Múltkor is apám itt papolt, hogy nem akar turkálni a pénztárcámba, de hogy illene adni annak a védőnőnek ha már idejön. Én meg mondtam neki, hogy illik neki ide jönnie mivel ez a munkája. Mondtam neki, hogy ő se kap külön pénzt azért mert elfuvarozza a főnökét vhova. (Sofőr)

Mamy
A kecskeméti babahami most 189 ft környékén van a rossmannokban. Valami akcióféle van most.

Pampers
Csajok ti kaptatok ilyen hűségpont gyűjtő füzetet? A pampers pelus vonalkódjait kell gyűjteni és ha visszaküldöd különböző ajándékokat lehet érte választani. Nekünk már van 8 pontunk és 10 pontért már kapunk valami formaevő dobozkát. Tudjátok amibe majd bele kell pakolászni a különböző alakú formákat.

Boróka
Hipp-hopp ülni fog mindjárt Bende is. Szoptatós hálóing + Szoptatós zsámoly  jót nevettem rajta. Én még a szoptatós melltartóimat se hordom.

Bujka
Nekünk még az elején nézte, és el is küldött minket az ortopédiára. 4 hónapos koráig terpeszpelust hordott, de bevallom egy idő után már csak éjszaka adtam rá, mert nem fejlődött volna semmit, de elvileg így is helyrejött.

Melinda
Két szopi közt ne legyen több 4 óránál? Hmm… nálunk van, hogy délben evett utoljára és csak 5-6 felé jelez, hogy enne, addig meg elvan, alszik meg izeg-mozog. Hát lehet, hogy akkor majd beteszem a cicit a szájába.

Edi
Képzeld anyám megtalálta a szekrény aljába a diavetítőmet. Olyan mint egy porszívó. De diafilmeket egy darabot se találtunk. Majd nézegetek a vaterán.
Igaz kenguruval sokkal könnyebb, meg valóban élmény lehet neki az ég után amit a kocsiban látott.

Osoa, Meli
Édik a bébik. Látom Lauránál még ott figyel a miki.

Jubi
Nálunk nincs fülbevaló. Majd ha nagy lesz és szeretne akkor kilöveti. De ez csak az én heppem mert én se hordok fülbevalót. Amúgy meg zerintem már kikapta volna a füléből, az arca is állandóan sebes, pedig csutkára vágom a körmét és még mindig agyon vakarja az orrát, homlokát. Másnál van még ilyen arckarmolás???

Bukás/hányás: nálunk soxor van hányás. Mindig a földte csattan, szerintem majd megemlítem a dokinőnek mert elég sűrűn van taccs.

Ma betettem a babakocsiba. Segítettem neki felülni és ott csücsült kapaszkodva vagy 10 percig. Aztán mikor visszafeküdt ment a hiszti, hogy ülni akar :shock:

Hangulat jelek megint nincsenek (word) bocsi.

Pusszantás: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

Orsi! no végre egy "jó" Magyarázat a zöld kakira! mostanában nálunk is egyre gyakrabban fordul elő :( de nem állandó! Annyira édes Zsombi! És már nem is hasonlítanak egymásra Botival :) ilyen szépen tartja már magát hason??? Hogy sikerült elérned, vagy magától ilyen ügyes?
NEkem nagyon bevált a koszmó elleni sampon 4× használtam, és eltűnt a koszmó!
Ikea :) nos tőlün sajna nagyon messze van :( de jó lenne..

NApraforgó! Gratulálok Zsombinak a kúszáshoz!

Gabi! Gratula a 2. foghoz!

Hettie! igen zenesuliban furulyáztam, klaninétoztam sokáig, és ez volt az "előfeltétel". a zongora is tök jó lehet, kárm hogy nem tudtátok hazavinni :( kérdezted, én nem laktam arra (Edelény mellett) mert anyukám ide jött férjhez. CSak nyaralni jártun kminden évben :)

Angel! pihenőszék :( mondjuk mi sem használjuk olyan sokat, DE mi van akkor a babakocsival????? Abban sem tud igazán mozogni, főleg ilyenkor télen, amikor 33 réteg ruha van rajtuk!!! Akkor abban sem szabadna sokat lenni?

Dorka! Hordozó, anyós :( :evil:

Bujka! igen nálunk is nézia gyerekdoki a csípőt, és én is hallottam már, hogy számítanak a hurkák! nézesd meg szerintem is, már csak a megnyugtatás kedvévért is :)

Á_Kata! Igen, már írtam, én is nagyon várom, hogy így sétálhassunk, hogy nézelődni is lehessen :) ilyenkor feléd nénnek, vagy előre?

Linda! Nagyon édes Laura! Olyan nagy már!

Edi! másfél óra kenguruval? Az igen! Előre nézett? NEm nyomta nagyon a vállad?

Betti! Én sem hordom aszopis melltartóm :oops:

mi holnap megyünk, beadatjuk az agyhártya gy. ellenit.

BEA

Kép
Kép
beuka

SUE,

ezt neked találtam, így olcsóbb, mint a boltban
http://teszvesz.hu/item156580306_nandu_ ... kendo.html
sz_kata

Angel,

gondolkoztam a pihiszéken:
1. nem törik meg benne a gerinc vonala, mint az autós hordozóban, tehát gerincre nem káros.
2. bejön Beuka által emlitett bbkocsi párhuzam, ha azt nem kárhoztatja senki, akkor sztem a pihiszék sem gáz, és abba sincs többet, mint mondjuk egy átlagos nap egy átlagos baba a babakocsiban.
sz_kata

Kata,
babakocsi-párhuzam: ez azért sántit, mert a pihiszéktől függetlenül még viszed levegőzni a gyereket (gondolom, a kendőben sem tud szabadabban mozogni, mint a bkocsiban), tehát ha sétáltatás jelent egy egység nem-mozgást, meg a pihiszék egy egység nem-mozgást, akkor a pihiszékeseknek két egységük van... (bocs a hüjje megfogalmazásért).

Napraforgó,
tök kirájjjj a szék! És nagyon ócsó! Újonnan van v. használt? Előző esetben igyé van ám!

Beuka,
nem felém néznek, sajna. Ez mongyuk nem okoz gondot nekik, és úgy igazán nekem sem.

Sok szó esett a nem-szoptatásról, hát én most leirnék egy történetet, ami viszont egy maratoni szopó kisfiúról szól:
nem messze lakik egy mama, négyéves a kisfia. Ma elbeszélgettünk. A gyermek a mai napig szopik (ez első hallásra nekem tetszett, a folyt. kevésbé), húsz hónapos koráig szinte minden mást elutasitott, és éjjel két óránként evett. Mostanáig a szüleivel alszik egy ágyban, és sose volt hajlandó megmaradni a saját ágyikójában. 8 hónapos koráig minden nap este hattól éjfélig sirt, a mamája csak úgy birta, hogy a nagymama és a testvére jöttek esténként segiteni, és még ölben is sirt. Egyedül sose akart játszani, mióta óvodás, kezd anyu nélkül is játszogatni. Hát bevallom, én nem birnám, az anya is mondta, hogy mire a gyerek 8 hónapos lett, ő már nem látott a fáradtságtól, és folyamatosan el akart ájulni... Ja, és nem akarnak több gyereket. Mit mondjak - igy én se akarnék. Lehet, önző vagyok, de ez az igazság...

Na megyek, Lizókám még nem uzsonnázott...

Puszi - Kata

ákata2

Bettus
Jo hogy mondod a pamperses pontokat, mert mi is azt használunk, de még nem is hallottam róla, sajna, pedig már elhasználtunk egy párat. Ezt neked a boltban mondták, vagy ott adnak is hozzá füzetet?
Én hordom a szoptatósmelltartót, mert a régit nem bírom elviselni, na meg kicsi is. én szivacsosat hordtam régebben, azt meg most nem szabad, mert nyom rendesen.

Védőnő: Miota megszületett Arti még csak egyszer volt, valamikor dec elején. Azt mondta hogy majd jön, azóta se híre se hamva. :evil:

Épp sörözök, mert esére nekem is kevesebb a tej és akkor akarna feltankolni éjszakára, és nem elég neki, hátha bejön, de az íze , fujj, lehet hogy teszek bele valamit.

Holnap megyünk a 3 hós oltásra, remélem úgy lesz, mint multkor és nem lesz lázas.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Hettie

Ez azokra a babákra vonatkozik csak sajnos akik :
2005. október 1. és 2006. március 31. között született vagy
2006. április 1. és 2006. szeptember 30. között született.
Szerintem ha most Arti 3 hónapos akkor ebből pont kicsúszott :cry:

Amúgy elvileg a kórházban kellett valami papírt kitölteni és akkor küld a Felicitas cég egy pongyűjtő füzetkét amit nekem nem küldtek és a pampers.hu-n reklamáltam és akkor küldtek.

Úgyhogy ha van valaki aki a fenti időpontban született és pempit használ akkor szerintem érdemes gyűjteni mert májusig lehet gyűjtögeni addig csak összejön valammenyi. És ha regizel a pampers.hu-ra akkor egy pluszpontot is kapsz egy kóddal.
Bővebben: http://www.pampers.hu/hu_HU/news.php?id=13

Na eldugultam nem csinálom itt a reklámot tovább a cégnek.

Puszi: Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat csípőügyben. Már kezembe is vettem az intézkedést és péntekre van időpontunk uh-ra.
EGyébként tiszta idegbeteg vagyok miatta, mert ez a hülye dokker sose ellenőrizte, és most magamat is szidom, hogy miért nem nézegettem én itthon (ki tudja mióta aszimetrikus a két combija :cry: ). Mi van, ha baja van? Most, hogy már egyre inkább mozogna és már elég idős, hogy fogom korlátozni Szegénykémet valami terpeszpelussal vagy komolyabb dologgal :cry: Nagyon félek a péntektől.

Rozsági!
Marcinak - igaz még csak 2 éves múlt - is van koszmója. Én fésűvel esek neki és kaparászom fel, majd hajmosás.
Matyika mikor lett nálatok szobatiszta? Oviba beszoktatást hogy fogod tudni megoldani majd, Pannika mellett? Én is már ilyeneken töröm a fejem, pedig mintha most született volna Marci :roll:
Én a terhességek-szopik alatt leszoktam a "rendes" kávéról. Aztán néha-néha befigyel egy-egy 3in1 kávé, egyébként koffeinmentes gabonakávét (Inka) iszom. Egyébként ha a 3in1-t iszom, gyakran jobban alszik Beni :wink: (Ma speciel ez nem jött be :( )

CzMelinda!
Laura nagyon cuki! Jól van tartva, az tuti! :lol: Édes a mikulás a rózsaszín babacipellőben :D

Tina!
Csoki: Marcinak szintén csak túrórudin létezik a csoki, igaz Ő még csak 2 éves, de ezt nem nagyon akarjuk megváltoztatni. Anyósomék meg veszik Neki mikulásra a félkilós, bazi nagy mikulásokat, hagyj "zabálja" a gyerek, hisz gyerek :twisted: Nekik tudnék ugrani: minek egy 2 éves gyereknek töménytelenül csoki???!!! :twisted: Nálunk most a kölesgolyó a sláger!

Napraforgó!
Dokker nevét csak így: H. Hedvig (ebből szerintem tudod). Anyukádék utcájának végében a Deákvári főúton van a rendelője.

Ákata!
A 4 éves kisfiú esete tényleg egy kirívó eset, szerencsére nem ez az általános (sok egyke lenne, az tuti!). Attól én is tartottam, hogy mi lesz, ha nem akar leszokni a szopiról Marci. Mástól hallottam, hogy nyilvános helyen is rángatta a 2 éves vagy idősebb gyerkőc az anyuci pólóját, hogy CICI-CICI!!! Persze nem ez az általános, gondolom Orsiéknál sincs ilyen :wink:

Bettus!
Igen, nekünk van ilyen Pampersös (hú, de hülyén néz ki leírva :shock: ) gyűjtönk. Én gyűjtöm, csak az a bibi,hogy a 4-es méret, már lassan nem jó Benire és a kinézett játékhoz (fürdőjáték) még két Jumbo csomagos 4-es pelus kellene. És én két játékot néztem ki :( Azt hiszem, örülök, ha egyre összegyűjtöm a vonalkódot.

Ezen felbuzdulva, akinek van felesleges (mert nem gyűjti) Pampers vonalkódja (Midi 3-as vagy Maxi 4-es, óriás vagy jumbo csomag), én szívesen elfogadnám :oops: Köszönöm!

Marci épp most halmozza el Benit játékkal (dobálja be Neki a csörgőket az ágyba) :shock: :lol:

Megyek vacsit "főzni" (bedobok két fagyipizzát a sütőbe :oops: )

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Napraforgó!
Köszi! Hát igen nem mindegy, hogy 20e vagy 38e (peg perego pl.)

Beuka!
A kengurutól a derekam fájt, de a vállam nem. Hazajöttünk ettünk, aztán 3as etetés után Katával aludtam fél 6ig. Kipihentem magam. :)
Kata már 8x evett és még hol a nap vége. Növekedési ugrás? Súlya megvan...hát nem tudom mire kell neki az energia, de 2napja szinte csak fekszik, alig tornázik, növeszti a fenekét. :wink:

Bettus!
Pampers vonalkód gyűjtő: én is gyűjtöm, de a 6játékból a formadobozka és sütievő megvan, karira kaptuk. Én a telefonra és a pancsimanókra gyúrok. :lol: Maxi csomagot veszek legközelebb és már küldöm is be, minél hamarabb megkapjuk a telefont. Megnéztem kb. 3000-3500ft ez a játék, de a másik is (pancsimanók). Igazából az utolsó játék tetszik, de nagyon sok pont kell annyit nem tudnánk összegyűjteni. :cry: Ennek a kis telefonnak meg már meg is van a helye. :wink: Amúgy azt írják pár hónap amíg küldik, hát kivi leszek. Te csak a formaevő dobozkára hajtasz?

Bujka!
Drukkolok ne legyen semmi gond Benikével!

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Megírtam a közigjogot, drukkoljatok lécccci....
SzKata, nem én vagyok a McBaron, az indapass-on felhúztam magam és csak csendben füstölögtem. Ezt a baromságot, valamelyik írta, hogy az a nagyon hülye 40 fölötti anyuka, hát ne csodálkozzunk, ha nem tud felkelni éjszaka a babához. MI VAN???? a gyereket ez szerinted mennyire érdekli? Nem normálisak.
(azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy negyvenéves nőtől pont elvárnám, hogy éretten és megfontoltan tud dönteni és nem az anyjára hallgat, aki 70 éves és dudlinak hívta a cumit)

Pihiszék - ugyan már, az égvilágon semmi baja nem lesz a gyereknek, ha napi 10-20 percre belerakjuk. a gerincét támasztja - a miénk legalábbis olyan, újszülöttkortól használható típus.
Ma reggel pld nem akart megmaradni a járókában és a bölcsőben, nekem meg ENNEM KELLETT :lol: . Beraktam a pihiszékbe, MTV bekapcs, ment a Justin Timberlake, Ricsi meg röhögött. 15 perc volt, szerintem jobb, mintha végigüvöltötte volna a járókában.

Koszmó - BABÉ SAMPON. csodaszer. 1700 forint, de mikulásig jó. 3 nap alatt lehozta a koszmót, amivel hetekig szívtam, olajoztam, kapargattam, fohászkodtam, semmi. ennyit megér.

Védőnő, hú, hozzánk utoljára akkor jött, mikor Ricsi 1 hós volt, azóta én megyek a tanácsadásra. Sétával egybekötjük és itt van egy háztömbre. Sokkal jobb, mint lesni a kapucsengőt és várni. A mi védőnőnk amúgy szuper, jó fej, tapasztalt, de nem oldschool. Telefonált csomószor, hogy jönne, én meg leszereltem, hogy majd én megyek. Elfogadta.

Olyan szépek ám a babók, hogy olvadozok!!!

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

pihiszékes komoly tekintet

Kép

Bejött ám a járóka, ajánlom mindenkinek! Hatszögletű, 125x125-ös, fel is avatta Ricsikénk iszonyatos rögtön pörgés-forgással, amit eddig soha nem csinált. Kivehető 4 léc az oldalán, így nem is érzi magát úgy, mint egy kis ketrecbe zárt vadállatkölyök. :lol:

Kép

krisszi

Ákata,

azért a kendőzés nem egyenlő a babakocsizással, mert a babakocsiban "csak" rázkódik a gyerek, a kendőben az anyjával együtt mozog, és ezáltal fejlődik a mozgáskoordinációja és az egyensúlyérzéke. Szóval én minusz egyről indulok. Pihiszék nélkül meg megbolondulnék.

Amúgyis...szóval, ha most kicsit aggresszivnek tűnök, az nem nektek szól ám!! Csak totál kész vagyok, a fürdőszobaajtónk nemkülönben, merthogy azt rugdosom (á la Krissz)
Komolyan, én is kezdem azt érezni, hogy még egy gyereket nem bírnék ki ép ésszel :( Petinek egyszerűen SEMMI SEM JÓÓÓÓ. és kezdem úgy érezni, hogy szimplán csak hisztizik :x
Még a férjem is beszól, hogy sok gyerekes anyuka van, ééérdekes, ők bírják idegileg. Na legközelebb tuti kinyírom, ha megszólal :x :evil:

megyek, lehiggadok iszom egy ALKOHO?OS sört, aztán fürdete, meg ilyenek....
sz_kata

Sziasztok!

Lányok, segítsetek! Nagyon el vagyok keseredve. Már egy ideje itt bömbölök. :( :cry: :cry:
Bocsi, de csak bekukkantanék. Párom már azt mondta inkább írjak nektek, mert már Ő nem bír elviselni így. Teljesen magam alatt vagyok.
Ma megjött a mensim. Ricsi nem akar szopizni. Hiába próbálom 2 óránként etetni,csak pár percig eszik, de van amikor nem is akar enni. Fujjog, és sokat sír nyűglődik. Fogalmam sincs mit csináljak.

Egyébként a söri tényleg bejött. Lett sok tejcsi, csak most Ricsi sztrájkol. :cry: :cry:

Párom azt mondta, Ő meg csinál egy olyan topikot, aminek az a neve, hogy "Kitaposott lelkű, szegény, szerencsétlen férjek topikja." :roll: :oops:
Fel se fogja, hogy milyen szarul esik nekem az, hogy most Ricsi sztrájkol és tehetetlen vagyok.

Ne haragudjatok, hogy így kiírtam magam, de talán Ti megértitek ezt az egészet.

Krisszi
Nagyon édi a kis Ricsikétek! :) És tök jó a járóka is.

CzMelinda
Laura gyönyörű, kislány. :D Kis husikás. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

RANPO,

ezt olvasd el:
http://www.lll.hu/node/278
sz_kata

Sziasztok!

SzKata, dobj be egy sört!!! megnyuxol, tej ömleni fog, rózsaszín lesz a világ. Take it easy. SZUPERANYA VAGY!!!
Következő gyerek kibírása ép ésszel - dehonnem! a next baby mintagyerek lesz, észre sem veszed majd, hogy megszületett.

Ranpo, nyugi, nyugi. Tanácsadóval beszéltél? NÁlunk nem volt ilyen, max nagyon rövid ideig, nem tom mi volt a baja, éhes volt, üvöltött, de nem volt hajlandó bevenni a cicit. lefejtem egy kicsit, kínálgattam kanálból, kínálgattam másik mellből, istennek se. Aztán egyszer csak bekattant neki és rámcsatlakozott ezerrel. NEm próbálod meg elterni a figyelmét, mondjuk egy fürdés erejéig. hátha... Bocs, nem jut más az eszembe.

jóéjt,
Krisszi

ps - HÚÚÚ, Csajok, a velveten elszabadultak az indulatok. EZEK A NŐK HÜLYÉK, ABERRÁLTAK, de teljesen. Egymást szapulják, anyázzák, köpködik. Ahelyett, hogy babáznának, ütik a gépet és bőgnek és k...anyáznak.
ja, a vantejem nick a volt gimis osztálytársam - egy padban ültünk - és panaszkodott ezerrel szeptemberben, hogy nem tud szoptatni, mert nincs teje. és most lett neki, 5 hónap után, méghozzá nem a fejéstől, szoptatástól, mert azt eddig is csinálta szegénykém.

krisszi

Sziasztok!

Á_Kata! tanulságos történet :) :wink:

Bujka! Nagyon drukkolok péntekre, de ne gondolj egyből rosszra! nem lesz gond!!

Hettie! Mi kb egy időben söröztünk :) én szüzet ittam 7up-al (nem kaptam sio citromot :evil: )

Edi! irigyellek az együttalvás miatt :) ezekszerint Kata jókat alszik benn :)

Krisszi! NAGYON DRUKKOLOK!!!! ugye a BABE sampon! Nekünk is nagyon bevált, én ki is hagytam az olajozós részt :) Annyira nagy már Ricsi! Tök jó a járóka!

Évi! Jaj elshiszem hogy kivagy! Én is kilennék! Nagyon drukkolok, hogy visszajöjjön a szopási kedve a kisfiadnak!!
Nos igen, előfordul, hogy idegességünkben (ami persze teljesen jogos :() kicsit keményebben szóéunk a fiúkhoz, és Ők a szívükre veszik. Kicsit jobban megérthetnének minket :oops:

én kv-zok reggelente, mert ha kihagyom, megőrülök délre a fejfájástól. Én úgy vettem észre azért van jó alvókája ettől Botinak :)

ja és ma megvettem az anyagot az erszényhez, hát nem mondom elég durva :? :? ja és még be kell avatnom. Annyira szégyellem, de én nem tudom ez pontosan mit jelent. :oops: :oops: :oops: gondolom ki kell mosni az anyagot varrás előtt, de hány fokon? LÉcci segítsetek!!! kiccsit hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz :oops:

Jó éjt, Bea

Kép
Kép
beuka

Kata,
igazad lehet a hordozókendővel (bár ha a gyerek az én mozgásomhoz idomulna, hát később nem köszönné meg nekem, amilyen bénán közlekedek :wink:)
Ajtórugdosás: hajrá! Sétálj egyet, ordits kicsit a klotyóban, vagy ahonnan nem hallják mások, bőgj egy jót, sörözz, szőrtelenits vagy ilyesmi - tuti jót fog tenni. Én is valahogy rosszul viselem mostanában a gyermekhisztit, és olyasmikre áhitozom, mint egy komplett délelőtt egy szépségszalonban, korlátlan "fogyasztással". Ilyenkor aztán rámvigyorog a gyerek, és már nem áhitozom semmire... Sz'al ebből azt akarom kihozni, hogyha nagyon trének érzed a helyzetet, gondolj a gyerek mosolyára, rögtön jobb lesz... bár ezt tuti te is tudod.

Krisz,
drukkok mennek! Járóka nagyon szuper! Nekünk jövő héten jön.
Te, ha ez a Velvet ilyen tré, miért jártok oda? Ha a mi oldalunkon ilyesmi lenne (egymás gyepálása, leorditása, ilyesmik) én tuti nem jönnék többet. De szerencsére nálunk ez nincs, mert ide a jófely mamák járnak :D :D :D

Bujka,
ne aggódj, ha valami lenne, tuti kiszűrték volna a hathetes vizsgálaton. Egyébként neked egyforma mind2 combod? Na, szóval a gyereknél is lehet különbség.

Beuka,
remélem, nem értette senki félre a sztorit, abszolút nem a hosszú szopi ellen szól, csak vhogy úgy érzem, hogy ez az anyuka - teljesen akaratlanul - nem engedi kisgyerekkorba nőni a fiát. Nem tudom jobban kifejezni, de gondolom, értitek. Beavatgás: gondolom, ez úgy 30-40 fok, de én se értek hozzá, viszont én a szines ruhákat ennyin mosom.

Ranpo,
ne idegeskedj, nekem nem jött még meg, mégis vannak ilyen napok. Csak kitartás, vissza fog találni Ricsi a cicire... Férjed meg rendes, hogy minket ajánl, elvégre mondhatná azt is, hogy nerinyájjámá, hanem adjál tápszert. Drukkok mennek!

Meg megyek én is, megkinálom egy kis cicivel a csajokat.

Jó éjt, puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Az idegileg lerobbant kétgyerekes anyuka (bár néha csak egyszerűen szörnynek érzem magam) jön lelket ápolni.

Sz_Kata, alias Sorstárs!
Hidd el, együttérzek Veled!!! Bár tudom, hogy ebben az állapotban baromira nem segít, DE valahogy ki kell bírni, azaz bírnunk. Beni is tisztára olyan zizis (bocsi) gyerkőc, mint Petike. Ha nem agyabugyálom egész nap, akkor csak visít, ordít, mostanság pedig már sikít is (a fülünk belefájdul). Én meg szimplán begolyózok mellette. Ja nem a saját bajomról kéne írnom... A légyeg, hogy örülj annak, hogy Petike első babának született, mert így "csak" Őt kell kiszolgálnod. Az égiek nem lehetnek olyan szadik, hogy másodikra is ilyen nehéz babát kapjatok, úgyhogy Nektek másodjára tutira egy olyan mintababa érkezik, mint az én Marcim (alig sírt, no fogzás, tuti alvóka soroljam?!)
A gőzt add ki magadból, mert ezt máshogy nem lehet kibírni. Én sokat sírok, nekem így jön ki. A Pároddal pedig próbáld megértetni, hogy Te ezt a visítást-bömbölést stb-t hallgatod egész nap, pihenés nuku. Én ezen próbálkozom (mármint a megértetésen) cirka 4-5 hónapja Férjemmel, Anyámmal, de szerintem még nem jutott el hozzájuk igazán.
FEL A FEJJEL, HIDD EL ENNÉL CSAK JOBB LEHET!!! ÉS ADD KI MAGADBÓL A FESZKÓT, AZ NEM JÓ A GYÜLEMLIK!!! JA ÉS AZT ELFELEJTETTEM, HOGY ÜGYES VAGY!!!
Még annyi:Párodnak üzenem, mint többgyerekes anyuka, hogy én sem bírom idegileg :(

Ranpo!
Ricsit biztos a tejcsi íze zavarja és sztrájkol mellé. Nem könnyű helyzet, én a sztrájkról regényt tudnék írni. Türelem kell hozzá dögivel, ami gondolom a sok idegeskedés miatt alig van, de muszáj!!! Hidd el, Marcim nagyon sokat sztrájkolt, de kitartottam, mondhatni én voltam az erősebb és sikerült!!! Neked is fog!!! Ügyes vagy!!! A Párod pedig adjon Neked erőt és ne magát sajnálja (bocsánat, hogy ezt írom, mert tudom, hogy kurvára nehéz most Neked). Egyébként a Párom is ezt csinálta anno. De azért emellett jó tanácsként fogadd el, hogy próbálj a Pároddal is beszélni arról, amit érzel. Lehet, hogy nem érti meg teljesen, de legalább látja, hogy próbálod belevonni a dologba.
Olvasd el, amit Sz_Kata linkelt be és a www.szoptatasert.hu oldalon is sok jó dolgot olvashatsz, mind a menstuáció, mind a szopisztrájk kapcsán. A szopis tanácsadó felhívása is jó lenne, én is felhívtam anno egyet és a beszélgetés vele nagyon megnyugtató volt. Drukkolok!!! :D

Krisszi!
Ricsike zabálnivaló a pihiszékben és a járókában is! :D Én meg eszem a kefét, hogy ebben a kis lakásban nem tudom beüzemelni a cirkuszkirályfimnak a járókát. Mire átköltözünk, lehet hogy már "késő" lesz.

Edit, Beuka!
Köszi a drukkot! :D

Ákata!
Neked is kösszi a drukkot! Ja egyforma mindkét combom,mindkettő jó nagy, elhízott :twisted: :cry:

Beuka!
Szerintem annyi fokon mosd, amin egyébként a későbbiekben is fogod. Pl. ha majd 60 fokon akarod mosni, akkor most is annyival avasd be - szerintem :oops:

Én is baromira kivagyok, Beni csak visított este, meg úgy egész nap, azt hittem menten kiugrok az ablakon. Marci is túráztat minket, most kóstolgatja a határait. Na ezektől úgy egybevéve az idegeim cafatokban...

Szerintetek normális, hogy egy pár hónapos kölkec cirka 1-1,5 órát alszik napközben és ezt néha csak szopi közben az édes anyukáján??? :evil: :evil: :evil: Persze néha vannak kivételek,mert gondolom, már totál ko és alszik 1, max. 1,5 órát az ágyában, de ezt lassan már feljegyezzük, olyan ritka. Van úgy, hogy kínkeservek árán ringatva bealtatjuk, ágyba be, majd 5 perc múlva (nem rögtön!!!) elkezd visítani, ordítani (na ilyenkor mennék én a Dunának). Bocsi, hogy én is kiborultam...

Mindenkinek szebb, nyugodtabb estét!!!

Pusz:Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Beuka
Én is szüzet ittam. :D

Bujka
Kipróbáltam a hónaljtartásban való szopit és bejött. :D Köszi!

Ranpo
Sajnálom hogy nem akar szopizni a babád. Ha nálunk ilyen van én cumival nyugtatom meg, persze fogni kell neki, mert kiesik a szájából, és aztán becsempészem a cicit.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Akata! Nekem egy ismerosom volt ugy, hogy a ferjerol meselte az anyja, hogy kegyetlenul sirt gyerekkoraban. Naluk ez 10 eves korig tartott. Addig hiaba vitte dokihoz, mindig azt a a valaszt kapta, hogy a gyerekek ilyenek, sirnak....Aztan az egyik alaposan kivizsgalta es egy polip volt az agyaban a fule mogott. Megmutottek es utana nem sirt. Ne ijeszd meg a csajt, de szerintem ki kene vizsgaltatni a gyereket. Lehet olyan valami, ami nem okoz mas tunetet, csak fajdalmat (es mint tudjuk a szopi fajdalomcsillapito is). Ha mas nem, akkor kiderul, hogy egeszseges...

Velveten en is kapkodom a fejem....

Evi! Ne legy nagyon elkeseredve. Sajnos nem olvastam az lll-es linket, mert nem jon be, de remelem ott volt valami hasznaos. Ket eve en is igy jartam. Masnap elmentem a dokihoz es irattam tapszert. Mikinek az sem kellett, utana meg szopizott tovabb es meg 18 honapos koraig. De nekem a gond felidoben jelentkezett. Amikor megjott akkor csak kevesebbet evett, de az elso peteereskor szinte csak cseppeket. Most biztosan nem kerek majd B-nek tapit, hanem kibekkelem azt a napot. Persze csak ha nincs keserves siras.

Bujka! Kivagyok en is. Annyi mindent akartam irni, de a nagyfiu 2 napja porog napkozben egy szemet sem alszik, raadasul ma osszehanyta a szobat,majd ahogy vittuk ki apat, engem a furdot stb...mostanra vegeztem a takaritassal. Szegeny B meg varta hogy jatszak vele...ebben az a legroszabb, hogy o olyan turelmes es jo baba, hogy meg igy is nevetett amikor vegre bementem megszoptatni...masodikra tenyleg hozzank is egy kisangyal jott :)

Bettus! Nalam a nagyfiu volt bukos, hanyos. Allitolag az etkezesek utani bukas, amig anyatejes nem gond, a heti egy-ket hanyas sem. Sajnos mint irtam, jo szokasa megmaradt.

Ma voltunk dokinal. Persze neki nem eleg a 430g gyarapodas kezdjem el a hozzatapit. Vedono szerint meg nagyszeru a gyarapodas, nem kell semmi csak anyatej, mert vegig beteg volt raadasul mar megint 5! cm-t nott. Ugyhogy meg kivarok.

Pampers: nekem meg nem vilagos hol kene regisztralnom, de van rengeteg zacsi, mert mar Mikinel sem dobtam ki. Raadasul akkor sem tudtam hol kene jelentkeznem.

Krisszi, drukkolok!

bocsi a tobbiektol
cs
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok tippet, segítséget. Elolvastam mindent. Most itt bőgök, mert a helyzet változatlan sajnos. Annyit sikerült elérnem, hogy hajnalban 1-kor meg 5-kor evett félálomban, de azóta nem sikerült újra megetetni, nem fogadja el sehogy sem. 7-kor lefejtem a tejet és betettem a hűtőbe. Ricsi folyamatosan nyűgös és most már sír is, úgyhogy ketten sírunk. :cry: :cry:

Na, mennem kell. Teljesen össze vagyok törve. :cry: :cry:

Majd még jövök. Köszönöm a lelki támogatást is. Nagyon rendik vagytok és nagyon jól esik.

Köszi

Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Bocs mindenkitől, nem tudok most visszaolvasni mindent, csak ezt az oldalt futottam át. Nagyon sűrűek a napjaink, Geszti szinte semmit nem hajlandó aludni napközben (kábé egy héttel ezelőttig legalább aludt délelőtt és délután is 1-2 órákat), hiába álmos, elringatjuk a fenekét és letesszük, lábujjhegyen járkálunk, 5 perc múlva már ébren van.
Ismerős Sz-Kata és Bujka amit írtatok, néha én is úgy érzem, hogy Gesztinek semmi se jó, folyamatosan megy a hiszti, csak karban hajlandó meglenni, de néha még úgy sem, ha leteszem tornázni, max. negyedórát bír ki egyedül, hiába vagyok mellette, egy idő után elunja magát és üvölt, de olyan szintre fejlesztette már az üvöltést, hogy olyan mintha hasfájása lenne, de ha felveszem akkor persze semmi baja. A hátam már leszakad az örökös hurcolástól, már majdnem 6,5 kg a kiscsaj, mi lesz később??? Egyszerűen nem tudok néha vele mit kezdeni, mert már ha csak ránézek, ordít. Máskor meg tök jókedvű, vigyorog és nevetgél ezerrel, mert persze azért nem egész álló nap üvölt. De rájöttem, hogy a fáradtságtól ilyen nyűgös. Aludni viszont nem hajlandó. Tegnap egy órán keresztül hurcoltam a lakásban mindenféle pózban, ringattam, dúdoltam, stb. mire nagy nehezen elszenderedett, letettem, és aludt negyed órát... Estére már olyan szinten fáradt, hogy vörösre dörzsöli a szemeit, tépi a fülét, meg a ruháját, szopi közben bealszik de ahogy megmozdulok azonnal felridad és sír. Aztán este az utolsó szopi után úgy elájul mint akit fejbevertek, mikor leteszem olyan mint egy rongybaba. Tegnap is 9-kor tettem le, és ma reggel 7-ig aludt. Ez mondjuk jó, de a nappalok nagyon nehezek. Én nem rugdosom az ajtót, mert az hangos... én inkább az ágyat verem ököllel.... :roll:
De amikor türelmetlen vagyok Gesztivel, és nagyon kiborulok, akkor rögtön eszembe jut, hogy milyen sok beteg baba van, akikkel még nehezebb lehet, (akár testileg, akár szellemileg), és mennyien küzdenek gyerekért, hosszú éveken vagy egy életen át, miken mennek keresztül emberek, házaspárok, hogy szülők lehessenek. Ilyenkor elszégyellem magam, és hálát adok a sorsnak, hogy ilyen gyönyörű és egészséges kislányom van, akármilyen ördögfióka is, hát legyen az inkább ezerszer!!! Valahogy csak kibírom ezt a pár évet, más is kibírta, én is ki fogom. Nem fog mindig sírni, persze később jönnek az egyéb problémák (dackorszak, kamaszkor stb...) de hát ez van, szülők vagyunk.

Ranpo!
Nagyon sajnálom a történteket... :cry:
Szorítok, hogy minél előbb megoldódjon a helyzet. Most akkor mit eszik Ricsi?

Járóka téma:

Mi megbeszéltük a Párommal, hogy nem veszünk járókát, mivel baromi kicsi a hely, nem nagyon tudnánk hová tenni. Ehelyett vettünk egy utazóágyat, mindenkinek a figyelmébe ajánlom, hogy az Auchanban most 7999 Ft! Párom majd szerel a sarkaiban lévő műanyag borításra kapaszkodókat, amilyen a járókán is van.
Nekünk amúgy is jobb az utazóágy mert májusban megyünk Hajdúszoboszlóra egy hétre, aztán szeptember elején Horvátországba, ott ünnepeljük Geszti első szülinapját :lol: ami igaz ugyan hogy aug.19-én van, és persze akkor is kap majd valamit :lol:

Na megyek mert Őnagysága megébredt és éhes. (9-kor elaludt, és most aludt 20 percet...)
Majd még igyekszem jönni.

Kép
mamy

Napraforgo:privi ment!
Vendég

Sziasztok!

Évi!
Annyira segítenék Neked! Nagyon jó lenne, ha nyugodt lennél, bár tudom, hogy ez nagyon nehéz!!! A feszültséget sajnos a babóca is átérzi és esetleg Rá is átragad. A szopis tanácsadó felhívását rendületlenül ajánlom, annyira megnyugtatóak tudnak lenni. Nekem ebben az esetben a közvetlen testkontaktust ajánlotta, bőr bőrrel érintkezzen: Te melltartóban (vagy anélkül), Ricsi pelusban bebújtok az ágyba és ott vagytok akár egy napon keresztül is. Ott játszadoztok és ott próbálod etetni. Bebújhattok együtt egy meleg fürdőbe is (bár én ezt egy visító gyerekkel eléggé elképzelhetetlennek tartottam :roll: ). Nekem egy barátnőm ajánlotta, ami még a mai napig bejön, ha Beni cirkuszol és nem fogadja el a cicit, hogy felállok és ringatom bölcsőtartásban, majd szép lassan a cici magasságban ringatom és ilyenkor nekem általában rátalál a cicire és elkezd szopizni.
Ha na adja ég, ezek nem jönnének be, akkor próbáld félálomban etetni. Marcit nagyon sokáig így kajcsiztattam és nem halt éhen! :wink:
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek és sokat gondolok Rátok! Hidd el, sikerülni fog, csak ez a pár nap nagyon nehéz.

Mamy!
Sajnálom, hogy Geszti is belépett a nemalvó babák táborába. Igen, én is felállítottam már ezt a "diagnózist", hogy mivel már baromi fáradt Beni, csak visít és sehogy sem jó neki. De sajnos aludni nem tudok helyette :(
Én is jópárszor elszégyenlem magamat, amikor bosszankodott a Srácaim miatt és rájövök, hogy mennyi beteg baba, gyerek is él közöttünk. Nekik és szüleiknek ezerszer, milliószor nehezebb.

Hettie!
Nagyon örülök, hogy sikerült a hónalj tartás!!! :D :D :D

Csengő!
Látom, Neked sem könnyebb a helyzeted a pici+kicsi párossal :( Hányás miért volt, "csak" könnyen visszajön nála a kajcsi. Marci szinte már a sáltól is öklendezik, könnyen hányós, annyira rossz.
Nem értem, miért nem elég a 450 grammos gyarapodás? Mennyi kellene??? 20 kilós gyereket kéne produkálnunk 1 éves korukra??? Én ettől annyira kivagyok! Marcis topikomban is van egy kisfiú,aki bármennyire evett nem hízott "elvárt" szinten, az ő anyukáját tápira erőltették, adott neki pohárból kevesett, de a gyarapodás akkor sem lódult meg, úgyhgoy hagyta a csudába. A kissrác azóta is egészséges, értelmes, csak nem az a guruló fajta.
Tarts ki szerintem és pár hét és már úgyis kaphat Bálint mást is. :wink:

Beni legújabban amiatt cirkuszol, hogy nem tetszik Neki hasonfekve. Leteszem hanyatt, 10 mp és már hasra vágja magát, utána meg jön a nyüszítés :evil: :roll: :shock: Befeszíti magát, mint egy ejtőernyős, és nyög-nyüszög kínjában. Visszafordítom hanyatt és az egész kezdődik előről!!! Most is ezt produkálja, kezdek már most bekattanni.
Marci Anyuéknál 8)

Megyek, visítás van!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Lányok!
Már kérdeztem asszem 1-2 hete, van valakinek azirányban ötlete, hogy ha a baba már nagyon fel akar ülni, és kézzel segítve már hipp-hopp megy is a dolog, és láthatóan élvezi, akkor hogyan tud felülni magától??? Konkrétan arra gondolok, hogy Geszti a pihiszékében állandóan előregörnyed, a fejét már teljesen előrebillenti, látszik hogy már nyűg neki a fekvés de a félig fekvés is. Ha simán hanyatt fekszik mondjuk a játszószőnyegén, akkor persze nem tud magától előregörnyedni, de ha megfogom a kezét, azonnal húzza fel magát. Ilyenkor már úgy is sikerül, hogy nem fogom, hanem csak ő fogja az ujjamat, és ő tartja meg saját magát, úgy ül fel.
Mivel járókánk nincs és nem is lesz helyszűke miatt, az utazóágy meg még nincs megcsinálva kapaszkodó ügyileg, elég nehéz.
A nyűgösködésének egyik oka ez is lehet, hogy már baromira unja magát fekve. De felülni meg nem tud még önállóan, de így nem is fog, ha nincs mibe kapaszkodni.
Van valakinek tapasztalata, ötlete??? Segítsetek mert tanácstalan vagyok.

Kép
mamy

Sziasztok, Lányok,

ezt a nyűgösködést, amiről irtatok, én is ismerem. Nálunk nincs karban ringatás (kettőt egyszerre nem lehet - mert persze ha nyűgösek, egyszerre azok), én mind2t ölbe veszem, lovacskázunk, ill. ha fáradtságtól jön a hiszti, akkor cumi és hassimi a megoldás. Van, hogy az a baj, hogy elunják fekve az életüket, olyankor szintén az ölbeültetés megy - onnan sokkal tágabb a világ... De én nem panaszkodhatok, a lányok angyalok. Reggel Liza mosolyogva kurjongat az ágyban, arra ébredek... Most is a kiságyukban játszanak és rikoltoznak, mig én a másik szobában verem a gépet. Délelőtt általában igy megy ez. Persze csak úgy fél-háromnegyed óráig tart, én addig felseprem-mosom a köves helyiségeket, rendet rakok, előkészitem az ebédet. Megyek is, hogy végezni tudjak...

Ranpo,
nyugi! Ilyesmi előfordul, tarts ki! Nekem Liza közel két hónapig cirkuszolt, tekergett a mellemen, a bal nem is kellett neki, most meg simán elfogadja, és elég jól szopik. A miértjéről fogalmam sincs. Úgyhogy ne aggódj, vissza fog térni a cicihez!

Mamy,
a lányok nekem is mostmár csak jórészt délután alszanak, sétánál. Napközben legfeljebb szundikálnak egy negyed-félórát. És nálunk 11 után alszanak el, és fél 10-10-kor kelünk, és van egy hajnali etetés félálomban.

PS: tegnapi hsz-em jól elszállt... Most már nem másolom be, úgyse aktuális.

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ákata, Edi78!

A peg perego etetőszék nekem is tetszett csak hát az ára :?
Bár megfogadtam, hogy etetőszékben "mindegy" mennyi, csak jó legyen, azért nyilvánvalóan az a mindegy nem olyan mindegy. Gondoltam, hogy azért körülnézek mindenhol, én is átlag 38000 ft körül láttam jó etetőszékeket!
Tegnap visszaírtak, hogy a 2! etetőszék és a postaköltség együtt 148 euro, azaz kb 37000 Ft, úgyhogy megrendeltem.
És természetesen új, eredeti csomagolásban!

Bujka!

Igen ismerem, ő volt anno az én gyerekorvosom is. Bár akkor még anyukám nem választhatott saját orvost, körzetre volt osztva!

Beuka!
Köszönjük a gratulációt! Én azt hittem, hogy majd könnyebb lesz, ha a gyerekek önállóan tudnak helyet változtatni, hát nem így történt!
Zsombikát mindenféle sarkokból kell kihúzgálni, pedig már szinte mindent likvidáltam a nappaliból :lol:

Krisszi!
A Ricsi baba gyönyörű! Azok a szemek......és az a nézés.....tünemény!

Pihiszék stb.!
Ha mindenre hallgatnánk, hogy mi nem jó a babáknak akkor nem lehetne sehol a gyerek!
Ha Vácra utazom nekem a fiúk kb 3 órát ülnek a hordozóba. Nem tudok mit csinálni, ennyi az ut! Vagy álljak meg minden húsz percben félórás szünetre? És akkor hová tegyem a gyerekeket?

Sz Kata, Bujka, és a többiek akiknek hisztipiszti babájuk van!
Nekem a Zsombikám hiperaktív és hisztis, de nagyon! A Kiri szerencsére nyugodtabb, bár ő is el tudja engedni magát!
Sokszor én is kiborulok, hogy na most mit csináljak?!?!
Ilyenkor megpróbálok játszani velük énekelni nekik megnyugtatni őket!
Ja és ilyenkor tojok a házimunkára meg ilyenekre, megvár!

Ezt a hsz-t kb 2 órája írom....

KépKép
napraforgo13

Tina73!
Válasz ment!

KépKép
napraforgo13

Napraforgó,
adnál egy linket, hogy honnan lehet megrendelni az etetőszéket? (Érdre is szállitanak ennyiért vajon? Vagy neked Ausztriába szállitják? Férjem tud németül, majd ő lelevelezi velük...)
Köszönöm!

Nálunk a csajok még nem másznak, bár Lilit ettől nem sok választja el. Ti jártok gyógytornára? Nekünk eddig egyetlen doki se mondta, hogy kéne... Bár tervben van, hogy megnézetem őket egy Dévény-módszeres gyógytornásszal.

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Most néztem át a mai adag reklámújságot, és a spar-ban lesz akciós jan.18-tól az univer bébiétel, ha hármat veszel, akkor csak 129 ft/db. Ugyanitt lesz Hamé bébiétel 119 ft-ért - ilyennel még nem találkoztam. A Tesco-ban pedig jan.19-től a kecskeméti lesz akciósan 169 ft. Jazi ma univer sütőtök-alma-körte pépet evett (kaptuk), és ízlett neki. Csak az adag fele fogyik el egy ebédelésre, holnap délben kapja a másik felét. Utána újra én fogok "főzni" rá.

Sz_Kata!
Kitartás!! (húúú, most nagyon bölcs voltam :oops: ) Az én nagy fiam is nagyon nyűgös-pörgős volt, ezért is vártunk bő három évet a másodikkal, ki kellett hevernem a fáradalmakat :wink: A második már sokkal könnyebb eset volt, Jazi pedig csak eszik-alszik-mosolyog :D Csak azért írtam, hogy nehogy feladjátok a tesó projektet :D
Egyébként nem csoda, ha ingerűlt, feszűlt és kimerűlt vagy négy hónap éjszakázás után. Szerintem kérj több segítséget (apa, anyukád, anyósod stb.), és aludd ki magad, menj el sétálni, kapcsolódj ki egy kicsit. Ha feszűlt vagy, az átragad Petire, ettől ő is az lesz, aztán ettől te még jobban....szóval ez egy ördögi kör, amiből csak te tudsz kilépni!! Nagyon drukkolok!!! Ugyanígy a többi megviselt kismaminak is!!!

Krissz!
Ricsi annyira más komolyan és vigyorin, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne :D

Nálunk még mindig elég sok az alvás. Nappal 3-4 óránként eszik Jazi, és minden kajcsi között alszik 1-1,5 órát. Az esti lefekvés 8-kor van (mind a háromnak :D ), utána hajnali 4 körül van egy szopcsi, aztán reggel hét körül kelés. Ez így elég kényelmes nekem. Az viszont nem, hogy két napja a királylány nem hajlandó elfogadni a jobb mellemet, így azt fejnem kell. Kézzel fejek, és eléggé megviseli a kezemet és a mellemet is :( REmélem rövid lesz ez az időszak, és visszatér Jazi a diszkriminált cicihez is :wink:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza a mai termést, így csak Bujkának írnék. Ha Matyika delel (HA!) akkor visszaolvasok, és talán írok is...

Bujka!
Matyika tavaly tavasszal éppen elmúlt 2 éves mikor szobatiszta lett nappalra. Bárányhimlős volt, és rengeteg pöttye volt, a fenekén is, így sokat kellett pelus nélkül lennie, ekkor kapott rá a wc-re. A pisit azóta is odaengedi, a kaksi megy a bilibe csak. Kb. a nyár közepén lett éjjelre is szobatiszta, kezdte azzal, hogy nem engedte felvenni a pelust, majd mikor elaludt akkor ráadtam, de reggelre mindig levette. Így szépen meguntam és nem adtam rá. 1-2x volt baleset, de az akkor volt mikor beteg volt. Még Pannika születésénél sem esett vissza, pedig vártam hogy majd kéri újra, de nem. :P
Szerintem nem szabad erőltetni. Nálunk a bili mindig kéznél volt, de 1 percet sem ült rajta, a tigris annál inkább :shock: :lol: Szóval tudta mire való, de nem ért meg rá. (Éppen most is trónol :lol: )

Oviba szoktatás:
több esélyes a dolog. Gondolom Apa szabit vesz ki, meg esetleg Anyu is. Gondolom 2 hét elég lesz rá. Meg hát ugye Anyós itthon van, már nem dolgozik, úgyhogy ha kibékülünk addig akkorő is vigyázhat addig Pannikára. Akkor már 1 éves lesz a kisasszony. :lol: :lol:

JELENTEM MA ÁTFORDULT TÖBBSZÖR IS HASÁRÓL HÁTÁRA PANNIKA!!! Imádom!

Jubi!
Mi sem akarunk fülbevalót, én félek hogy beleakad vagy ilyesmi. Szerintem még pici hozzá. Majd ha ő akarja akkor.

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Az e-bay-en csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak.
Minden vásárlásnál meg lehet kérdezni, hogy mennyi a postaköltség, magyarországra is!
Előre kell fizetni, de miután minden eladó és vevő regisztrált elég sok adattal így szerintem nem olyan rizikós, mert utánna tudsz járni.
Nekem ausztriába jön, de németországból, tehát az is külföldnek számít.
Ha kell bármi segítség a rendelésnél, írj nyugodtan!

Mi járunk gyógytornára már 2 hós koruktól, hetente 1szer.
A fiúk nagyon élvezik! Dévény féle gyógytorna és egyáltalán nem fájdalmas!
Eddig ajánlott volt nekünk, de most már azt mondta agyógytornásznő, hogy a fiúk szépen fejlődnek, nincs semmi gond velük, tehát ha nem akarom nem kell vinni.De én szeretném továbbra is úgy 1 éves korukig!

Ti voltatok koraszülött utógondozáson? Nekünk 3 hónaposan kellett menni, meg most fél évesen kell! Ott is a fejlődésüket nézik, hogy hogy érik utol a velük egykorúakat!

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Geszti most egy extra hiszti után bealudt. Kérdés, hogy meddig?

Ákata!
Mi is szoktunk lovacskázni, Geszti is imádja, nagyon szeret ülni, persze csak a maga módján ahogy tud, és karban is legjobban azt szereti ha háttal nekünk fogjuk a fenekét, mellkasát és Ő előrefelé nézelődik. Akkor nagyon-nagyon elégedett tud lenni.
Ébredéskor Geszti is angyalka, mi is arra ébredünk általában, hogy játszik, persze szétszedi az egész ágyat ilyenkor, bebújik a fejvédő mögé stb. de amikor fölé hajolok, fülig szalad a szája. :lol: A nyűglődések inkább nappalra vonatkoznak.
Hű, 11 után alszanak el a lányok? Hát mi még néha 8-ig is alig bírjuk, Geszti már annyira álmos, hogy általában a fél 7-es szopi után már végig megy a nyűglődés. Eleinte 9-kor volt fürdés, de már előrehoztuk 8-ra, mert képtelenség kibírni, meg látszik is rajta hogy nagyon fáradt, minek kínozzam még tovább az ébrenléttel? És ez be is vált, 8-kor fürdés, aztán hami, és általában 9-kor, legkésőbb fél 10-kor teszem le.
Mászás még nálunk sincsen. Miért akartok gyógytornára menni? Mi az a Dévény-módszer?...

Juborka!
Köszi a bébiételes infót. Geszti tegnap univer zsenge zöldborsófőzeléket kapott (bio) hát ha 2 kanállal megevett, sokat mondok... Nem nagyon ízlett neki. Aztán megkóstoltam, és semmi íze, sőt kicsit keserű is volt, szóval lehet hogy azt nem erőltetem. Viszont tegnap vettünk jópár féle üveges kaját, többek között egy 5 hós kortól adható hipp édeskömény burgonyával és nyúlhússal nevűt is, ezt persze majd csak 2-3 hét múlva kapja meg, kíváncsi vagyok a fogadtatásra.
Fülbevalót mi sem akarunk Gesztinek, én is úgy gondolom mint Ági, hogy még kicsi hozzá, beakadhat bármibe, belekap és kirántja stb. szóval inkább nem. És nem is vagyok híve az ékszereknek egy kisbabán. Majd ha eljön az ideje, és szeretné, kap fülbevalót, de az még odébb lesz.

Diszkriminált cici: sajnos nálunk is van, méghozzá a jobb, de már kezdetektől fogva. Soha nem működött olyan hatékonyan mint a bal, és szerintem már nem is fog. Kábé negyedannyi tejet ad mint a bal. És ez már így van pár napos korától, észrevette a különbséget és mindig a bal cicit részesíti előnyben, sokszor volt hogy a jobb láttán sírógörcsöt kapott, aztán a balon helyreállt a lelki békéje. Hiába fejtem, nem jött több tej a jobb ciciből, én is ekkor vettem észre, hogy mennyire gyéren csordogál, míg a balból több sugárban ömlött. Többek között ez is volt az oka, hogy ilyen "korán" kezdtem a hozzátáplálást, mert félek hogy a bal már nem elégíti ki az igényeit (erre több jel is utal, pl. éjszakai ébredések stb.) és így egy mellből azért elég nehéz egy 5 hónapos babát táplálni... Ezt nem is tudom anno írtam-e, de sajna ez a rideg tény, ennek tükrében talán jobban megértitek miért adok már egyéb kaját is Gesztinek.

Kép
mamy

Sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltatok már néhányan :wink:

Napokig nem volt netünk, most meg fejreálltak a gépek-de jó, hogy több van, így egyszerre állhatott fejre mind :shock: Most bütyköli a paárom, de íjade gépe már üzemel, arról írok. Veszekedtünk is emiatt, mert az összes családi kép a nagygépen volt, persze, hogy nincsenek lementve... Sírtam is, hogy biztos mind elszállt, de szerencsére úgy néz ki, hogy menthető!!!!

Bocsi, de csak kutyafuttában tudtam visszaolvasni, így csak félig -meddig vagyok képben.

Krisszi: Ricsike még mindig várhat rám :lol: nagggyon jóképű kiskölök :wink:

Czmelinda: Gyönyörű a lányod és jó látni, hogy nem csak az én fiam "alultáplált" :lol:

Az elmúlt napokban Bencus is nagyon nyűgi volt, főleg tegnap este. Az ajtót ugyan én nem rugdostam, de csak azért nem, mert Jadi aludt és felkelt volna :roll: Azért jól bírjuk a nyügit, bár nekem is eldurran az agyam, amikor odaadom Bencust az apjának és ő 5 perc múlva visszaadja, hogy húúú, de nehéz már ez a gyerek :shock: Bammmmmeg, én szinte egész nap kézben tartom!

Tegnap voltunk séta közben kulcsot másoltatni. Egy vén szipirtyó volt a boltban, akitől meg mertem kérdezni, hogy nagyon hangos-e a gép, mert akkor inkább kint megvárnám az alvó babával. Mire ő: Honnan tudjam, hogy mi a hangos neki???? Majd kifejtette, hogy neki is van három gyereke, mégsem nevelt belőlük hülyegyereket. :twisted: Több se kellett, megmondtam neki, hogy ilyen öregen valszeg már én sem tudom majd, hogy mi a hangos és mi nem, amúgy meg menjen a pxxcsába! Elég alpári voltam, de kellett a füstölgésemnek, jobb, mint a tetlegesség, nem??? :wink:

Mi most vettük meg az agyhártyagyull. elleni oltóanyagot, a dokim szerint nincs benne a kötelezőkbe és ő nagyon is ajánlja. Nemtom, 1008-ban jár le, addig még van időm átgondolni :lol:

Megyünk sétálni, majd jövök: Puszi

KépKép
Kép
jadey

Geszti megismerkedett legújabb "haverjával" az ásványvizes palackkal. :lol:
Akkor ittam meg amikor a karomban tartottam és úgy nézte, hogy muszály volt neki odaadni az üres palackot. Teljesen lázba jött tőle.
Kép Kép

Kép
mamy

Napraforgó,
köszönöm szépen! :D
Voltunk koragondozáson, és ott is, meg a dokink is azt mondta, hogy minden OK a lányok mozgásával. A babaúszáson is ezt mondták. Nem baj, azért elviszem őket...

Jubi,
Jazi egy alvósbaba :D Nálunk ma még nem volt alvás (igaz, fél tiz után keltünk), ill. rövid szunyóka, de nem baj, mert legalább ebéd után hosszabb időre beájulnak. Férjem nincs itthon, ki ki tudom takaritani a dolgozószobát...

Ági,
hű, de ügyes Pannika! Érdekes, Lilike játszi könnyedséggel fordul hátról hasra, de hasról hátra valahogy meg se próbálja. Vajon miért? És melyik lehet a nehezebb? :shock:

Mamy,
az egy gyógytorna, segit a mozgásfejlődésben.
Nálunk 7 és 8 közt van fürdés, utána meg egy kaja rögtön, és egy úgy fél 11 tájt. És csak az után van alvás. Addig "csendes játék", vagyis nézelődés, fogdosás.

Puszi - Kata

ákata2

Ági!
Gratula Pannikának!! Jazi még mindig csak az oldalra fordulásnál tart, túl nehéz a feneke :D

A fülbevalós hsz-eket köszönöm! Én is attól tartok, hogy beakadna a ruhába, takaróba stb., de állítólag van már olyan bébifülbevaló, aminél erre is figyeltek.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Nem semmi mennyit termeltetek megint...:)

Mi az e Velvetes dolog? Kérem a honlap címét, most már kivi vagyok....

Ma volt a védőnő, nem volt semmi extra, mondta 6hóig csak szopi legyen. Meg majd ha kell kiegészítés akkor irassak fel vmi hipoallergént, de hogy a dokinéni nem híve ennek, nem biztos, hogy felírja (most vki ezért át is ment más dokihoz). Egyelőre nem érdekel a téma. Majd ha megtudok vmit leírom.

Krisszi!
Megy a drukk. Ricsike nagyon sármos. :) Akkor ezek szerint vettetek játszókát. MEnnyi ideig van el benne?

Beuka!
Igen szerencse Katának jó az alvókája, most is alszik, felöltöztettem és kinyitottam az ablakot. Van dolgom és ma nem megyek sétálni...

Jubi!
Jazi is olyan alvókájú akkor, mint Kata. Ő is alszik 2 szopi között, sőt etetés előtt mképpen szeret szundizni és felébredés után kajcsi. :)

Évi!
Kitartás! A mensi elmúlik akkor visszaáll minden, tudom kivárni nehéz. Próbáld meg etetni óránként, 2 óránként, vmit csak eszik nem?? Nem tudok semmi okosat mondani. Gondolom elolvastad SzKata linkjét.

Napraforgó!
Jól jársz nagyon azokkal az etetőszékekkel. :)

folyt.köv.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Újabb képek Geszti háton való közlekedéséről. Cirka 3 perc alatt lemászott a játszószőnyegéről... még jó, hogy itt ülök mellette. Jól látható ahogy "hidal" és ilyenkor teljesen rosszul vagyok, félek a kis nyaka miatt...

Kép Kép

Kaja: az előbb benyomott fél üveg hipp gyümölcsdesszertet... Most baromi elégedett, és őrült energiával játszik.

Kép
mamy

Mamy!
Kata 6800g-6900g és a hátam 2hete leszakadt...egy ponton szinte állandóan szúr, próbálok odafigyelni a testtartásra. Kata is mostanában sokat sír, nem akar egyedül lenni, megváltoztatta a sírását is. Kézben kus van...meg el is alszik. Próbálom nem kézben tartani, de esténként sokat kell. :( Remélem ha már többet tornázik ellesz. Meg azt figyeltem meg, ha sír és kiveszem a kiságyból, kicsi megnyugtatás után visszateszem, megint sír, de kijövök a szobából és elkezd játszani. KI érti ezt?
Geszti új haverja. :D Kata is kinézi a kezemből az üveget, poharat, kaját...

Évi!
Én is azt csináltam amit Melinda írt, hogy eldajkáltam Katát, (a mellkasomon feküdt) a szája ciciközelben és amikor kezdett ébredezni, elkezdett enni....Próbáld meg te is.

Ági!
Gratula Pannikának az átforduláshoz. :) Ügyes.

Jadey!
Ismerős a szitu. Apa is látja leszakad a hátam, de nem veszi át, mert azt mondja én értek ehhez. Ja, de ha ő is gyakorolna meg úgy tartaná, ringatná megtanulná. Neki a 7kg kevésbé kottyan meg, mint nekem, és igen szinte egész nap nekünk kell fognunk!! És lesznek még nehezebbek is.

Jubi!
Fülbevalót mi sem tetetünk be, mert kikaphatja, beleakad vmibe stb.

Edit

Kép
Kép
edi78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?