Rokica,
Dedi
, ne idegesitsd magad ezen, lenyeg, hogy anyukad maskepp latja es o legalabb melletted all! Gyors gyogyulast kivanok neked is, hogy minel hamarabb menni tudj te is hozza! Koszi a Rokica szeru tomor de atfogo
hozzaszolast, jobban aterezheto igy, hiszen mi csak foszlanyaiban jutottunk itt a hirekhez es az eleg szornyu es igenis nem is tudom kifejezni erzeseimet, de valoban, nem is ismerlek titeket, de nagyon sokszor gondoltam erre a szegeny kislanyra, min mehet keresztul. Irasaidbol talan mostmar jo utra tert, a gyogyulas fele!!!! Igenis, igy kell, hogy legyen!!
Nagyon csodallak, hogy ennyire jol fogod fel a dolgokat, nekem nem hiszem, hogy ennyire terhelheto az idegkuszobom, de valoban, ha jobban belegondol az ember, ki vagy teve nekik minden szempontbol, hat jobb egyuttmukodni veluk. Meg aztan, ha nem vagy benne sajat magad, akkor nem is tudod aterezni igazan!
Orulok, hogy talaltal egy normalis orvost vegre!!
Itt kanyarodnek Majola kerdesehez is, hat en nem tudom, mi a helyzet Parizsban, csak az itteni del Aquitaine helyzeterol tudnek nyilatkozni! Azert is talaltam felhaboritonak nehany dolgot, mert talan nem elek otthon es csak nehany cikkbol, anyuektol stb. tudom, hogy milyen valtozasokon megy keresztul az egeszsegugy!
De nem tudok sajnos megerositest irni erre a vizsgalati dologra, mert "szerencsere" meg nem volt reszem benne! Nalunk az a jo, hogy peldaul nekem is van fogadott gyerekorvosom, aki ugyanazon a klinikan dolgozik, mint ahol szultem. Ott volt mindket szulesnel es o vizsgalta meg eloszor a gyerekemet. Utana rajtam all, hogy hozza viszem vagy mashoz, de ha nala maradok (igy van ez mindket gyerekemnel, akkor a kovetkezo modon tortenik. Meg van hatarozva, mennyi idonkent kell visszavinni a gyereket kontrollvizsgara! Vedooltasokat o irja ki, o adja be. Matthieunak volt egy nagyon durva lefolyasu asztmaja meg ugy keteves koraban. Bevittem a dokihoz, az elkuldott rontgenre, vervetelre, stb-stb, mindezt ugyanazon a korhazon belul, ki sem kellett mozdulni es szinte azonnal csinaltak mindenhol
Valoban most igy visszagondolva eleg sok vizsgalatra felirt bennunket! Majd visszamentunk hozza, nala mar ott voltak a leletek es ezen alapjan adott gyogyszert! Nem tudom, ez nem igy van nalunk? Az biztos, hogy itt eloszeretettel irnak fel mindenfele vizsgalatot, kisebb bajoknal is! Nem tudom melyik a jobb, engem mindenesetre ez jobban megnyugtat!
Eda-val kapcsolatosan!! Most beletapintottatok!! Hat akkor csak erositeni tudok!!! Itt mindenkit Edaznak, csak akkor nem, ha valoban surgosen jon a baba es mar keso beadni. De ennek kikuszobolesere valoban egy latatlan szerzodes van a nodoki meg a paciens kozott, ahol a doki kozli kozli a kb. 34. heten, mikor fogsz szulni pontosan es a felkeszulesi adatoknal elmagyarazzak, hogy ez igy jobb, mert egyutt a csapat, mert idoben erzestelenitenek, mert ez igy gazdasagosabb a klinikanak stb.
Valamint itt a mi korzetunkben egyre tobb csaszaros szules van, egyreszt mert a klinika jobb penzt kap, maskepp meg meg lehet hatarozni, hogy pontosan mikor csaszaroznak!!! Gazdasagos nem??? Ezert is szultem en ketszer csaszarral es ezt a masodiknal nem tudom elfogadni, mert bementem szerdan hajnalban szulesi fajdalmakkal a 38. heten voltam es a dokim adott valami szar gyogyszert, hogy megallitsak a fajasokat. De mivel nem allt le es tagulni kezdtem, nagy aranyosan bejelentette, hogy akkor csaszarozni fog. Mire en, nem szulhetnek normalisan?? A baba jol fekudt, megkezdodott a munka, de erre o, nem lehet tudni mikor jonne a baba, igy o osszehivta a csapatat es punk-tum, csaszar!
Az Eda viszon vegig van, nem erzel semmit normalis szulesnel sem, ezt nagyon precizen csinaljak az biztos, kiveve mondom, ha mar keson jossz be. Vagy itt is rosszul adjak be, mint a baratnomnek, aki 3 eve szult es az Eda felfele hatott nem lefele, ami azt jelenti, hogy derektol felfele lezsibbadt es nem is volt magatal a szulesnel!
Na remelem ertheto amit irtam, a lenyeg, hogy szerintem dokija valogatja, talan az, hogy itt meg azert tobb szakember akad mint otthon, bar ki tudja meddig. Egyre tobbet sztrajkolnak ok is!
Persze nem lehet megelnie a kb 15 000 €-os fizujabol!!
Kuha,
De jo, akkor vegre rendes kezekben vagy te is!
Ayse
En sem tudok feladatozni vele, bar nem is igazan akar mostanaban!
Aniko