Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy gyors bekukk. Bálintnak hurutos a fülecskéje, így aztán melegítem, meg kataflant kap. Mi már sosem mászunk ki ebből! :( Karácsony óta benne vagyunk, és mindig valami új jön. :( Tegnap megtartottuk a Lili születésnapját, és délutánra Bálint belázasodott 38,2. Mehetünk vissza a dokinénihez. :(

Tettem fel képeket:
http://kepeim.hu/userlapok/kepek.php3?u ... lkid=44643

Andi
andrea27
 
 


Nyuszi
En sem vltam senkibe az oviba szerelmes,a suliban is csak talan 6.ban.Bezzega kozepsulis az mar meghatarozo volt,a ami napig baratok vagyunk.
Virag anyukaja szerint a delutan masrol sem szol naluk mint Alex igy meg Alex ugy.. :lol: Olyan fura ez nekem meg,bele sem gondolok hogy amikor mar igazibol fog udvarolni egy lanynak :shock: :lol:

Gumicukor
Alexet is foglalkoztatja a halal,de szerintme az o modjan mar megerti.Tudja kik azok akikhez jarunk a temetobe:anyosom,nagyszuleim.
A multkor elgondolkozot es megkerdezte:-Anya, minek szuletunk ha ugyis meghalunk?.Csak neztunk apaval, hogy miket kombinal.Aztan elmagyaraztam neki valahogy,de vegulis van racio a kerdeseben :oops: :?
Azt hogy szerelmes lenne Vikibe nem mondja hanem hogy Viki a leghelyesebb lany,bar szerintem Virag helyesebb :lol: Viszont neki is sokkal tobb fiu baratja van az oviban es sajnos a barati korunk is inkabb fius.

Panda
De legalabb mara sajatban takarithatsz,nics is annal jobb :wink:

Ilke
jobbulast neked!!!!

Bea
Lekvaros gomboc,imadom :D Meg is kerem nagyimat hogy jovo hetvegere ha megyunk csinaljon.Az nalam a favorit,senki mas nem tudja a csaladban csinalni. Mi makkal esszuk leszorva.Ti?

Andi
Jok a kepek :D

Judy
Sopronban vagytok?ott 17 fok volt :D

Mamitali
Jo hetvege nem jo sajnos,de ha tobbsegnek jo legfeljebb kimaradok.

Na megyek ,mert hianyolnak a fiuk.
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok, mi tök jót kirándultunk ma. Normafáig busszal, mivel szegény autónk ugye beteg, onnan meg átgyalogoltunk Hűvösvölgybe. 7,1 km, Dodesz simán végignyomta, Jánoshegyi kilátótól lefelé egy csomót futkározott is. Működik a libegő amúgy és a kilátónak is ki lehet menni a leges legtetejére is végre így tizen x év után. :))

GC
én is valami ilyesmi kivitelezésre gondoltam, csak nem szivacsból, hanem polifoamból - az van itthon, inkább a mintájával leszek gondban, mert egyrészt jó lenne az anyagot még újrafelhasználni, másrészt strapabírónak kell lennie, mert ők ilyenkor egész nap abban játszanak.

Panda
Miért lenne gáz?? Szerintem més simán jó mese az a kisiskolásoknak is.

szerelem
Dodesznál nincs semmi ilyesmi, max az apjára szokta mondani, hogy belé szerelmes. Viszont irtóra figyel mikor megcsókoljuk egymást és ma pl. meg is kérdezte, hogy akkor ő most kit csókoljon meg, ő is akar! :):)

rit
anemona7
 
 

 
 

Ovilove: én nem emlékszem, hogy szerelmes lettem volna oviban, de a tesómnak volt menyasszonya. Solymi viszont bánatos, mert a Hajni a Viktor szerelme, és nem az övé...

Farsang: apa most kitalálta, hogy robot legyen, és ez tetszik is neki, de majd apa megcsinálja a robotjelmezt, ha már ilyen jól kitalálta...

Csongi az éjszaka tök lázas lett, de napközben szerencsére jól volt, és este is. Remélem, ma éjjel már nem lesz semmi. Ettől eltekintve kivételesen egészségesek vagyunk (kop-kop-kop)

Zit
parazita
 
 


Sziasztok!

Sajnos csak most tudtam jönni mert szar volt a gép.
Szerencsére a Petrácskának nincs semmi baja. Megvizsgálták, vettek tőle újból vért (7 kémcsővel). Most már sírt mert pontosan tudta, hogy mi vár rá. Meg kellett várni a leletet és így szerencsére egyből kiderült minden. Valami vírus okozta, hogy rossz volt a vérképe. Azért azt mondta a doktornő, hogy hónap végén menjünk vissza és a biztonság kedvéért megcsinálja újból a vizsgálatot.

Manó
Mi is ezt a két biciklit néztük. A caprine jobb lett volna mert a Petra csak 98 cm de neki az a csicsás rózsaszín hauser tetszett, erről viszont nem ér le a lába. Egyszer-kétszer már esett vele de remélem hamar hozzánő. Szerintem majd vigyed el az Emmát és akkor majd választ.

Gumicukor
Az Olivér is nagyon szeret énekelni és rendszerint nála is a közértben jön rá de nem ám halkan hanem üvöltve, hogy zeng az egész üzlet.

Banyóci
Először mi is két gyereket szerettünk volna csak nálam is mikor az első terhességgel gond volt akkor beszéltünk meg apával, hogy inkább három legyen. Most csak én filózgatok itt apa szinte mindennap megkérdezi, hogy akkor mi lesz.

Parazita
Hiszti nálunk is van most tartunk kb. a napi 50-nél. Én már nem foglalkozom vele. Ilyenkor beviszem az Olivért az ágyába és rácsukom az ajtót. Ilyenkor rendszerint lenyugszik magától. Érdekes a Petrával nem voltak ilyen problémák.

Magdi
Esküvő nálunk is van csak a Petra azt mondja, hogy neki az Olivér lesz a férje. Nekem megvan még a fátylam és azt is felszokta venni.
Azért irigykedem, hogy így eltudtok menni egésznapra (állatkert 10-15ig). Mi ma elmentünk egy kicsit a Margit szigetre és kb. 1/2 14-re értünk haza. Amíg megmelegítettem az ebédet addig az Olivér elaludt a kanapén. Ő kb 5 órát tud ébren lenni pedig mindjárt 3 éves lesz.

Szilcsike
Jobbulást nektek!

Halál
Én nem beszélek neki róla. Én úgy gondolom, hogy ez még nagyon korai és nem tudja feldolgozni. Én emlékszem mikor kicsi voltam és megtudtam akkor utána úgy féltem, nagyon sokáig nem tudtam elaludni esténként. Pedig a Richinek ebben az évben (2006) halt meg az egyik papája és a mamája is. Mikor mentünk hozzájuk kérdezte a Petra hogy hol van a dédimama. MOndtam neki, hogy az angyalok között és ezzel el is volt intézve nem kérdezősködött tovább.

Védekezés
Nekem a spirállal nincs jó tapasztalatom. Az Olivér után feltetettem. Annyira véreztem tőle minden hónapban mikor meg kellett jönnie hogy azt hittem elvérzek. Utána már köztes vérzések is voltak majd a végén már szinte csak véreztem. Majd egyik éjszaka annyira rosszul voltam, hogy az ügyeletre kellett mennem mert annyira görcsöltem. Ott teljesen mást mondtak pedig kérdeztem hogy nem lehet a spiráltól. Másnap elmentem a nőgyógyihoz és mondtam, hogy már teljesen le volt csúszva mert kilökte a szervezetem. Így én többet nem próbálkoztam vele, maradunk a számolgatásnál.

ParaZita
Olyan hüvelygyűrűt én felírattam de nem váltottam ki, azóta itt van a recept. Nem tudom, hogy az milyen lehet.

Nyuszi
Beírnád a boltod honlapját mert szertném a szandikat megnézni mert a Petra kinőtte.
Emi már nem szokott félni? A Petra előbb jött ki, hogy fél a cicától mert megfogja enni a kezét. Mondtam neki, hogy nincs itt cica és nem tud bejönni mert csukva van az ajtó és az ablak is erre ő, hogy betud jönni mert kikarmolja az ablakot. Minden nap van valami. Van amikor a gonosz mostohától fél, vagy a Maugliba a Sirkántól...

Ági
petra2
 
 


Rit
Nektek a kirandulas dupla edzes ,Reget cipelni :)

Zsuzsa
Drukk a szemeszethez ,hogy veglegesen meg tudjak oldani.Leragasztjak a szemet nem ilyenkor?

Agi
Jo, hogy Petraval minden Ok.

Nyuszi
Szolj hogy mikor lesz Leo. Valamikor megyunk arra feletekvagyis Ujpestre ismerosokhoz,talan a jovo hetvegen ,kivinnem a figyelot,meg ha lesz szandi(A Salus is szoba johet )akkor megneznenk azt is,ha lehet :wink:

Na megyek, mert lejart a mosogepem,
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Elképesztő, hogy már megint mennyit irtatok :lol: , alig győzöm olvasni :oops: Mi hétvégén játszótereztünk, sétáltunk, vásárolgattunk, Tropicariumban voltunk. Én ilyenkor örülök, hogy együtt vagyunk végre, takaritás nagyon szóba sem jöhet nálam :oops: Hétköznap próbálom utolérni magam, már amikor hagynak.

Ma reggel úgy ment el a Drágám oviba, hogy közölte: "anya, ma megpróbálom odaadni a gyűrűt" :lol: Érdekes ez a "szerelem" téma egyébként. Gyurmának már a bölcsiben is volt "szerelme", 2 is :lol: A mostani ovis szerelme tavaly még csak az egyik barátja volt, aztán valamikor évközben közölte, hogy odavan érte, ő lesz a felesége, és majd a babáinak az anyukája (!!!) :lol: Ő is szokta mondani, hogy én vagyok a szerelme. Valamelyik nap meg közölte, hogy "apa nagyon ügyes, nagyon jó anyukát választott nekem" :lol: :oops:
Hogy mikortól természetes, hogy szerelmesek valakibe, én azt nem tudom. Arra viszont szintisztán emlékszem, hogy én oviban olyan szerelmes voltam egy fiúba, hogy átlógtam az Ő csoportjukba amikor az udvaron sorakozni kellett, hogy megyünk be. Aztán hogy végül hogy sikerült elintézni azt nem tudom, de onnantól kezdve a másik csoportba jártam :lol: Mindig egymás mellett volt az ágyunk, és fogtuk egymás kezét :lol:

Csics, Zita, Gyurci csak olyankor fáradt, ha épp valamilyen neki nem tetsző dolgot kéne csinálnia. Pl. ha rendet kéne rakni a szobájában, akkor jön a "nem tudok mindenért lehajolni, fáj a derekam", vagy a "nagyon fáradt vagyok" c. dumák valamelyike.

Bea, mit csináltatok hétvégén? Gyurma 2 éves volt, amikor összeházasodtunk, és természetesen ott is volt velünk. Nem azt mondom, hogy mindenre, de sok mindenre emlékszik az esküvőből. Meg szoktuk is nézegetni a képeket, látja a gyűrűt az ujjonkon, kérdezget. Tudod, Ő amúgy is az a kis tudálékos fajta, neki mindig mindenről, mindent tudnia kell :lol:
A halál téma az nálunk is elő szokott kerülni. Tavaly meghalt a dédije, nagyon szerették egymást. Azóta is sokat emlegeti, kérdezget a halálról, nézegeti a csillagokat, hogy vajon melyik lehet a dédimama...Azért én is próbálom rövidre zárni ezeket a beszélgetéseket, kicsi még ehhez. Viszont sokszor mondja, hogy ugye mi nem leszünk öregek, és ugye mi nem fogunk meghalni...

Védekezés: ezzel én is nagy bajban vagyok mindig. Gyógyszert nem akarok szedni, spirált soha. Igy most már egy ideje számolgatás, gumi... De úgy érzem, hogy ez sem egy tartható állapot :roll:

Farsang: Tavaly mi is lemaradtunk betegség miatt, sőt már a bölcsiben is :? Már tavaly is pókember akart volna lenni, most is az akar. Már meg is van a rucija, remélem idén sikerül ott lennie. Ez mikor is szokott pontosan lenni?

Panda, igen, helyes kislány a menyem :D Majd azért számolj be, hogy mennyit érnek Norbi igéretei :lol: Én is már többször nekiveselkedtem a tornázásnak a szülés óta, de valamiért mindig fel kellett függesztenem :oops: Szép lassan tán újra belevágok :D Vasoszlop :shock:

Conti, hú, ha én ezt engedném, akkor az egész lakás úszna a játékokban 8) Muszáj esténként elpakolni, különben teljes káosz van, apja meg különösen háklis az ilyesmire.

Gumicukor, ezt én nem is tudtam, hogy kell egy pihenőnap a tornában :oops: Édes Dani ezzel a kajadologgal:D

Szilcsi, jobban vagytok már? Ez szörnyű!!! Ezt már sajna én is megtapasztaltam, hogy milyen sz@r hulla betegen istápolni a szintén beteg családot :evil: Gyógyuljatok!!!!

Kata, köszi a drukkot :P , rámfér. Én mindig be vagyok tojva az ilyen vizsgálatok előtt. Most úgy vagyok a gyerektémával, hogy a 3 felé simán hajlok, de legfeljebb 4-ig vagyok hajlandó elmenni. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a élet. Romantika apától :roll: ? Az kizárt :wink: ! Ő inkább gyakorlatias, és mindig 2 lábbal a földön járó tipus. Gyurci lelkülete az enyémhez van nagyon-nagyon közel. Szerelmi háromszög :lol:

Ilke, jobbulást! Jó, hogy apukád otthon van már :) !

Andi, jobbulást nektek is! Jók a szülinapos képek :)

Zsuzsa, akkor jó :D Drukk, hogy hamar rendeződjön Lucus szeme!

Ági, szuper, hogy jók lettek az eredmények :) Nektek még a 12" bringa is elég lett volna. Besztiék is azt vették Nátánnak. De úgy emlékszem erről akkoriban is volt szó.

Na lépek gyorsan rendezkedni. Délután végre eljutok fodrászhoz :D , el sem hiszem 8) Nagyon kell már vágatnom a végéből.[/b]

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


HAliho

Banyoci

Ez nagyon edes, ez a hosszerelmes Gyurci!!!:):):) Azert remelem nem fog csalodni!:)

Agi

De jo, hogy nincs semmi baja a lanykadnak! Szegenyt jol leamortizalta a virus akkor.
Emi is Dannyhez akar ferjhez menni...:)
Hanyas laba van Petranak?
Ez a boltom honlapja, de a szandik nincsenek fent. Ha gondolod kuldok at nehanyrol kepet arral. Ird meg milyen szineket szerettek. Lanyos van rozsaszin, narancssarga, piros.
http://www.bobitabolt.tar.hu/
Dehogynem szokott felni Emi. :) Iszonyu fantaziaja van mindket gyerekemnek. Mar Danny is fel.:(Ilyenkor vert izzadok, hogy megmagyarazzam miert NEM kell felni. A cicas dologra en inkabb megkerdeznem Petratol, hogy miert harapna meg? Meg hogyha rakialt, a cica fel az embertol es elszalad.:)Hacsak nem olyan verengzo a cicatok.:) Egy idoben Emi is felt a cicatol, ugy 2 eves lehetett es mindig azt mondtam neki, hogy o sokkal nagyobb nala, ha fel, ne simogassa, ha nem akarja hogy a cica dorgolozzon riassza el. De ha baratsagos a cica es ovatosan simogatja nagyon fogja ot szeretni.
Az enyimek most leginkabb a rossz emberektol felnek, hogy ok jonnek be ejszaka a hazba. Persze en is magyarazom hogy minden zarva van. Sajna itt rossz elmeny, hogy kis baratnojukhoz nemreg betortek es persze a kislany mindenkinek elmeselte az ovodaban.

halal kerdese
Szerintem nem biztos hogy jobb ha semmit nem mondassz nekik, mert ezzel az o fantaziajukra hagyod a dolgot. Persze nem tudjak tokeletesen felfogni mi is az meg sokaig, de valamilyen szinten talan igen.
En ezert hagyom, hogy nezzek a jobb sorozatokat a Minimaxon peldaul ,mert ezek tanito jelleguek. Nemreg kettoben is tema volt a halal. Az egyikben egy suni halt meg, a masikban a foszereplo aranyhala.(pl.Milo, Hunyor Major)


Oviszerelem

Most meseli anyu hogy mar bolcsiben volt egy rajongom....:)

Kataa

Asszem itthon leszunk a hetvegen. A bolt szombaton csak delig van nyitva, de ismerosoknek barmikor kinyitom.:)
Dr Leos uzletkotovel tovabbra is tele van a hocipom, mert 2 honapja igergeti, hogy jon.:( Majd ma megint racsorgok. A SALUSTol pont a heten hozok egy sor lanyos szandit, meg fogok rendelni meg fiusakat.

Zsuzsa

Koszi az erdeklodest apos ugyanugy van. es felo hogy ez mar nem fog valtozni. Sajnos nagyon suru a vere es neha rogok maradnak az agyaban, ami zavarokat okoz. Inkabb nem reszletezem. Egyelore nem utazik hozza a parom ,de folyamatosan keszenletben van.
Drukkolok, hogy Lucus szeme gyorsan rendbejojjon. Volt szemproblemas a csaladban?
Nalunk is viragzik ez-az, a krokuszok es a narciszok nyomakodnak kifele ezerrel. Nem tudom nem kene letakarni oket, mert nem szeretnem, ha lefagynanak.:(

na egyelore eldugulok:)

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Ági,
ha esetleg mégis kipróbálod majd a hüvelygyűrűt, kíváncsi lennék a tapasztalataidra.

Banyó,
Solymi is olyankor fáradt, amikor nem akar valamit... Bezzeg ha a tesómékhoz kell menni játszani, mindjárt magához tér.

Halál: Solymi szerencsére még nem nagyon foglalkozik ezzel. Azt mondtuk neki, hogy ha már valaki nagyon öreg, vagy baleset éri, akkor vége lesz életének: már nem mozog, nem lélegzik, nem érez többé.

Zit
parazita
 
 


hali

Rit
Danesz is tök jól elvolt a kilátóig és vissza, még 2 ünnep között, végig havat gyűjtött a hógolyóhoz a fák aljáról. És furcsállottam, hogy nem is aludt be hazafelé a kocsiban, pedig Bp másik felére mentünk vissza. A polifoam nem túl merev és meleg?

Makkos gombóc :)

Zit
Robotot lehet kartondobozból. Szólj, ha kell, nálunk a cégnél mindig van egy csomó üres PC-s doboz. Apropó, a Mikulás jelmez még mindig nálam van, amit hoztál, mikor és hol adhatom vissza?

Ági
Nálunk a hugom volt extra hisztis, velem ellentétben. Az akaratossága még megvan, a hisztiből alábbadott. Hát igen, nem mindig egyforma mentalitásúak a tesók, és pont ez a jó benne.Én me azért irigykedem, hogy így el tud aludni Olivér. Nekünk még az életben nem dőlt ki Dani, max a kocsiban, de hogy kifogyott volna az elem, és ott ahol van bealszik, még sosem... ellenben este gyorsan elalszik és éjjel végig alszik.
Akkor most már megnyugodhatsz, hogy nincs komoly gond.

Halál téma
Én sem beszélek róla, csak ha kérdezi, nem kerülöm a témát, ha szóba jön. Meg a gyerekek sokkal jobban el tudják fogadni, mint a felnőttek, csak mi gondoljuk, hogy az egy rossz dolog. Sajnos ez az élet természetes velejárója. Én mondjuk nem mondom neki, hogy aki öreg az meghal, csak annyit, hogy vannak akiknek el kell menniük, elvégezték a dolgukat, elfáradtak, mi meg emlékezünk rájuk. Nálunk az első ilyen élmény anyósomék cicája volt, aztán meg a kutyájuk.

Banyóci
Ez az ovis szerelem, nagyon édi! Mármint a tiéd! :) Kiíváncsi vagyok, összeszedte-e a bátorságát Gyurci a mai lánykéréshez :)

Hüvelygyűrűről vélemyének itt a beneten:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/mes ... 1118786231
(Nekem ez a megvonásos vérzés nem tetszik.. + mi van, akinek egyébként nem 28 napos a ciklusa? további cikkek:http://www.fogamzasgatlas.hu/index2.php)

gc

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


na, pont most msn-ezek tesómmal, és ő használt ilyen gyűrűt pár hónapig, valami NuvaRing a neve, és kb. 3000 Ft, ez egy havi adag. Először furi volt, de pár nap alatt megszokta, meg kicsit tartott tőle, hogy kiesik nagy WC közben :) Kicsit a párja érezte, hogy van ott valami, de nem volt vele gond. De már ő sem használja, mert idén esküvő lesz, és hamarosan szeretnének babát.Ő sem szeretne többet hormonos dolgokat.

na, én is eldugulok

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Gumicuki,
Köszi az infókat és a papírdobozos felajánlást - lehet, hogy kelleni fog...

Megyek, Csongi felébredt..

Zit
parazita
 
 


Sziasztok!

Ági! Örülök, hogy minden rendben van Petrával!

Andi! Nagyon szép a kis szülinapos! Jók a képek!

Banyóci! Gyurci csoda édes kis krapek! :lol: Majd számolj be a fejleményekről :wink: A Te ovis szerelmed is nagyon édes lehetett!

Halál: Én sokszor beszélek a gyerekeknek a szüleimről. A halálukat abszolút az élet részének tekintjük, ugyanakkor átadom azt a hitemet, hogy a halál után is van valami, mindig mondom, hogy nekünk vannak őrangyalkáink. Angyalmama és angyalpapa :lol: Egyébként a gyerekek tényleg nagyon okosak és érzékenyek. Szerintem nem szabad ezt a témát titkolni, Érdekes volt, meghalt 2 évvel ezelőtt egy idős néni a családban. Talán 5-6x találkozott vele Nóri, utoljára 2 éves korában. És emlékszik rá, amikor a temetőben vagyunk mindig viszünk virágot Bözsi néninek is :)

Farsang: Nóri tündér akar lenni :lol: :lol:
Panda! én kislány koromban mindig valami "lányos" jelmezbe bújtam. Szerintem teljesen természetes, ha egy kislány erre vágyik :wink: Noémi igazi csaj és ez így van jól!

Erről az jut eszembe, hogy az unokatesóm kislánya imád táncolni, énekelni (12 éves). Néha séta közben az utcán jut eszébe "rázendíteni". Az unokatesóm (igazi pasi :? ) meg mindig rendszabályozza, hogy ez milyen ciki, és hogy mit szólnak az emberek és különben is.... én meg egyfolytában vitatkozom az unokatesómmal, szerintem egy 12 éves éneklése az utcán egyáltalán nem antiszociális viselkedés.

Körkérdés: Ki hogy áll az R betű tiszta ejtésével? Mármint a gyerekek :lol: Nóri még sokszor L betűt mond. Azt vettem észre, hogy attól is függ, hogy a szóban hol áll az R betű. Helyes-e, hogy javítom a kiejtést? Ti szoktatok szólni?
pusza:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Húú ez is jó téma Magdi, mit szólnak az emberek, mit gondolnak...
Hát persze kell azért más véleményét is tisztában tartani, de ha én éppen showműsort akarok csinálni valakinek az utcán, akkor nem fogom vissza magam, akár 12 évesen, akár 30 vagyok. Valszeg ez jön a kiscsajból és nem lenne szabad elnyomni. (ha ez vigasztal 20 évesen még én is énekeltem az utcán, Varga Miklós Európáját, teli torokból és nem buli után, persze nem egyedül azért...)

Én is éppen eleget hallottam, lévén kisvárosban laktunk, hogy mit szólnak az emberek. Ma már leráztam magamról, és sok vitánk van anyukámmal, hogy nem érdekel, hogy mit szólnak, ha éppen melegítőben megyek a piacra és nem tűsarkúban, pl...

Az L betű az jó, a J már kevésbé. Az L-ből jön a lepattintása, pörgetése az R betűnek, a J-ből nehezebb, ott jobban oda kell figyelni, különben Farkasházi Tivadar effektus jön be. A párom gyerekkori barátjának a felesége logopédus, ő mondta ezeket.
Nálunk már megy az R, bár még nem minden esetben, meg sokszor olyan helyeken is mondta az R betűt, ahol L volt, pl. reklám helyett, lekrám, vagy rekrám :) azt mondják nem jó folyton kijavítani, mert úgyis a gyerek fogja érezni, megfigyelni hogyan is kell. persze azért ha már beszédhiba van, ott érdemes szakemberhez menni. a párom is volt mikor ovis volt, csak utálta, mert mindig a játékidőben volt a logopédia óra. de jót tett neki, mert állítólag raccsolta a r-t kicsinek, de most már teljesen jól pörgeti.

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Magdi
Nálunk is felmerült ez a "probléma" pár hónapja de én nem erőltettem helyesen a betűket mert éreztem, hogy ez csak bébi beszéd még és helyes beszéd lesz ebből. Sztem ezt te is érzed. Anna félrehall szavakat és aszerint mondja de ez is javul már. Sőt, pont a múlt héten kezdett annyira tisztán beszélni, hogy fel is kaptam a fejemet. Mondjuk akkor megdicsértem (megbicsértem szte :lol: ) és nagyon boldog volt. Ő a klasszikus répa, retek mogyorót mondókában csak a mogyoróban mondta ki az r betűt a többiben L-et mondott de ma már ez is megy. Nyugi, tuti jól pörget majd, ala GC.

Bocs, csak ennyi most.

ja, Brigi
Sehol nem voltunk, itthon takiztam és bezabáltam az isteni gombócot. De vmikor mehetnénk játszóházazni, GC-vel is "beszélünk" róla.

Kata
prézlivel de azt is vhogy másképp készíti mint én, naon fincsi.

Ilke
Főztél nudlit?

Andi
Szépek a gyerekek!
Elnézést de csak memóriából írtam pár sort, az meg mostanában nem az igazi. :oops:

Tud vki római tálban készíthető éltelreceptet? Bombázzatok!
Pusz,
én

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska
 
 



Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska
 
 


Hal!
Én pont ugyanezt (római tál) akartam kérdezni szombaton, de nem jutottam a géphez :lol: . Szóval, nekem is jöhetnek a receptek!!!!

Banyóci!
Majd beszámolok az eredményről torna ügyben. Már nem érzem magam mosogatórongynak utána (1 óra 20 perc) és nem zihálok, mint aki maratont futott, lehet, hogy ez jelent valamit... Legalábbis annyit, hogy a tüdőm erősödött :lol: .

Beszéd
Ádám abszolút pösze, de vagy 2 hete az "L"-t nagyon szépen mondja, de az "R"-ről egyelőre nem is álmodozok. De nem is erőltetem, megmondom őszintén, Noémi is még csak 1 éve tudja mondani, járt logopédiára (bár a logopédus szerint magától is kialakult volna nála, de biztos, ami biztos alapon hordtam, hogy sulira tuti meglegyen rendesen a hang). Ádámnak a "gy, ny, ty, cs"-vel is is problémák vannak. Önmagában az összes hang megvan, de hangkapcsolatokban már nem ejti ki. Illetve mostár kezdi, de eddig nem. Hihetetlen, hogy tényleg napról napra tisztul a beszéde, de ez, mondom, kb. 2 hete kezdődött. Most tudatosan gyakorol, nagyon figyel az "L"-re, és a többivel is próbálkozik. Nem javítgatom folyton, nincs baj a hallásával, tudja, ő magától is, mikor mondja jól vagy rosszul.

Magdi
Van egy helyes ruhája Noéminek, (rózsaszín, két részes= alsó és felső ruha), bokáig ér, ha kell kölcsön adom nektek farsangra, már csak szárnyat kellen hozzá csinálni. Biztos jó lenne Nórira, kb. 104-110-es méret. Eredetileg kostorúslány ruha volt, de már jelmezként is funkcionált, tavaly kölcsönadtuk Noémi ovistársának.

Ja, és van egy tűzoltó jelmezünk is (Ádám tavalyija), azt is felajánlom kölcsönbe, bár 98-as, nem tudom, jó-e ez a méret itt még valakire :lol: .


Mai "házi poén"
Noémi állandóan olvas. Ma ment a Szomszédok a tévében, és kivételesen volt címe is: BŐHM naplója. Noémi hangosan olvassa:

Böhöm naplója :lol: .


Szép estét mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


hali

Emi sajna megint nagyon kohog, ugyhogy egy-ket napot itthon tartom.

beszed

Eminek jol megy az osszes hang, szerintem ove az egyik legtisztabb beszed a csoportjaban, de o is felrehall dolgokat. Pl az egyik szomszedos csoport ovonenijet folyamatosan |Marvo neninek hivja Margo helyett... meg neha versben, mondokaban amit az oviban tanul, beugrik egy-ket felrehallott szo.:)
Danny viszont posze es meg nem mennek neki a l,r hangok sem vagyis j-t mond sajnos...lehet ez az ujjszopas kovetkezmenye?Igaz meg csak 2.5 eves ,meg sokat fog alakulni.

Panda

Ez a koszoruslanyruha otlet nagyon jo, Emi ugysem akar farsangra menni, hatha ezzel ra tudom beszelni. Neki is van egy tavaly novemberrol, szerintem meg jo lesz ra. :)Ha nem akarja en is felajanlom, aki szeretne tunderke lenni. Kep is van rola. nemtom milyen meret, de majd megnezem.
Olvasas.:)
Es szereti Noemi a sulit? Emi meg mostanaban folyton azt kerdezi hova mi van irva.

Gumicukor

Elkepzeltelek, amint az utcan uvoltod az Europat....:)

Ilke

Hogy vagy? Mit mondott a doki?

Kepzeljetek lehet megis utazik Angliaba a parom, ugy nez anyost kell operalni.:(

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


ha tudtok várni pár napot, akkor lesznek római tálas receptjeim, uis pont a hétvégén rendeltem innen: http://holloboks.hu

még karira kaptam ebből a sorozatból egy muffinos kötetet, és ma összedobtam egy narancsos csokisat, hát valami isteni lett, ha kéritek íme:

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

1 narancs
1,75 dl narancslé
12 dkg barna cukor (nem volt itthon, csak sima porcukor)
20 dkg finomliszt (de lehet bármilyen liszt)
2 teáskanál sütőpor
1/2 teákanál szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
5 dkg étcsoki reszelve
1 tojás
10 dkg margarin vagy puha vaj

Sütőt 180°osramelegítjük.

Narancsot megmossuk és meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és kis darabokra vágjuk. A narancslével együtt püré állagúra mixeljük.

Egy tálban a lisztet öszekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, reszelt narancs héjával és a csokidarabokkal.

Egy másik edényben a tojást, a vajjal a cukorral és a narancspürével mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egy villával lazán összekeverjük az egészet.

Muffinsütőformába adagoljuk, tetejére tehetünk tortadarát, és 20-25 percig sütjük.

Lehet még díszíteni porcukorból (15dkg), narancshéjból (1 kiskanál) és campari/narancslé (2-3 evőkanál) kverékéből fényes cukormázat. A muffinok felső részét az öntetbe mártjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, vagy narancshéjcsíkokkal.

Én a mázat kihagytam, mert szerintem már túlzás lett volna, de így is nagyon fincsi.

Van még citromos muffin, legközelebb azt próbálom és majd közzéteszem, milyen lett.

Na, csók.
Gc

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Nyuszi!

Szerintem nem az ujjszopástól van Danny pöszesége. Noémi még mindig szopja az ujját :oops: , de ő tisztán beszélt az "r"-en kívül. Ádám soha be nem vette az ujját a szájába, nem is cumizott, mégis pösze. De alakul, szerintem Dannyt se féltsd. Ádi 2,5 évesen alig makogott valamit...
Igen szereti a sulit Noémi, csak olvasás órán unatkozik. A tanító néni szerint 4. osztályos szinten olvas, úgyhogy megértem, hogy untatja a betűtanulás.
Anyósod :cry: .


Ja, képzeljétek, van új (rossz) hírem az autónkról. Ma elvitte apósom a szerelőhöz, aki azt mondta neki, hogy ezzel a kocsival már nem érdemes foglalkozni, mert rengeteget kellene rákölteni, hanem hagyjuk az egészet a csodába, vigyük el egy bontóba :cry: :cry: . Igaz, most összeszedte magát a drága (megijedt volna????), és 2 napja mindenféle betolás nélkül indul. De ha megint eléri a nyavalyatörés, akkor talán tologatjuk egy darabig, és utána könnyes búcsút veszünk tőle :( . Csak akkor mi lesz? Ugyanis másikra (nem ÚJra, csak egy kevésbé korosra) nincs keretünk... Mindenhová utazhatunk tömegközlekedéssel vagyonokért.
A múlt héten meglátogattam a barátnőmet Újpesten a kórházban, és mire oda-vissza megjártam, 2400 Ft-ot hagytam ott mindenféle jegyekre... Autóval a fele sem lett volna, pedig a mi kocsinknak nem is olyan jó a fogyasztása.

Na, mindegy, majd csak lesz valahogy, végülis már nem olyan kicsik a gyerekek. Addig is buszoztunk, amíg Ádám meg nem született, csak utána vettünk autót. Azért remélem, még egy darabig fogja bírni az öreg csotrogány :wink: . hiába, na, csak elkényelmesedtem én is...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Panda! Köszönöm a felajánlást, nagyon nagy segítség lenne, ha kölcsön tudnád adni a ruhácskát! Fúú, nagyon örülök! Esetleg egy fényképet tudnál róla küldeni? magdolnamate@freemail.hu

Helyes beszéd: köszi a válaszokat, én is úgy érzem, hogy nincs nagy gond. Már csak ezért is jó ez a topik, az ember megerősítéseket kap, hogy ebben az életkorban mi az általános :wink:

Panda! Ádám 2.5 évesen mennyire beszélt? Márk májusban lesz 3. Most már mindent mond, gyönyörűen leutánozza a szavakat, de pl. mondatokat nem mond és sokszor használja a babanyelvet.
Biztos fog még fejlődni a beszéde, de izgulok egy kicsit, hiszen májusban van a beiratkozás, mi lesz, ha ott is nekiáll gagyarászni? :shock: Emiatt elutasíthatják?

Panda! Autó :cry: A mai BKV árak mellett bizony jobban megéri autóval járni. És persze kényelmesebb és gyorsabb is. Főleg a város peremén élőknek nagyon nagy segítség. Elhiszem, hogy nagy érvágás lenne, ha teljesen tönkremenne az autótok :cry:

Gumicukor! :lol: Én is énekeltem az utcán a barátnőimmel. Kellenek szabályok, jó dolog az etikett, de az ilyen fafejűség (unokatesóm) láttán kinyílik a bicska a zsebemben. Regényt tudnék erről (is) :wink: írni, de most ébredezik a család.

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok

Én is vagyok, csak megint tanulok, pénteken vizsga lesz, egy törvényt kéne benyesni :? a múltkori vizsgákat még nem tudom, de remélem meglesznek.
voltunk 7végén bálban, nagyon jó volt, Sopronban egy szállodában. horvát bál volt, bár nincsenek ilyen gyökerteink, csak az ismerősöknek, de szupi volt, végre táncoltunk kicsit.

beszéd: még nálunk sem tökéletes, sokszor a h helyett mond v-t :shock: :shock: de az oviban van logopédus, csak még a kicsikkel nem foglalkozik.

Magdi
Gellért sem akar beszélni, igaz ő csak 2 éves és 3 hós.
Gergő ovijában volt egy kisfiú, ő sem beszélt még szavakat sem, mikor bekerült, az anyukát megnyugtatták, hogy 2 hét múlva mondatokban fog beszélni és lőn :lol: :lol: rá volt kényszerülve a közösségben.

Panda
autóügy :(hihetetlen hogy mennyire lemegy az áruk. 3 év után már fele annyiért sem veszik be az enyémet sem.
ha kijössz a szalonból már buktál is rajta félmilliót. nem is érdemes sem új sem hasznát autóba fektetni pénzt. csak hát ugye kényelmes. meg ezek szerint olcsóbb is mint a bkv, na ezt nem is gondoltam volna :shock: :shock:

farsangra én még nem tudom. tavaly nem díjazta a beöltözést a fiam. idén talán már bátrabb lesz.

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti
 
 


Sziasztok!

Lánykérés továbbra is elnapolva :lol: A stratégia már megvan, hogy hogyan tudná úgy intézni, hogy mások ne lássák, bátorság még nincsen :P Gyurmát ismerve, még egy darabig ott lapul majd a táskájában a "kincs" :D

Ági, Nyuszi, Gyurci is szokott félni :? Hogy ez mennyire valós félelelem, vagy csak műsor nekünk, azt nem tudom. Szerintem is-is. Ő mindig kérdezgeti, hogy be van e zárva az ajtó, másnak nincs e kulcsa a lakáshoz... Vannak állatok is amelyektől fél, pl kutya. A macskákkal jóban van.

Zita, dettó, ha játszani, ugrálni kell, akkor rögtön nincs semmi baja :lol:

Gumicukor, Magdi, hát igen, az én szerelmem is aranyos volt, és az iskolába menetelig ki is tartott. Mi viszont már sajnos nem tudunk együtt nosztalgiázni ezen, mint a Bea által belinkelt cikk irója, mert szegénykém 16 évesen elment... :cry: :cry: :cry:

Magdi, fura pasi az unokatesód :shock: Én mindig hagyom ilyen esetben érvényesülni a szereplési vágyát. Amikor viszont az oviban "kell szerepelni" valamilyen műsor keretében ahol a szülők is ott vannak, akkor rögtön szégyenlős lesz. Ki érti ezt :roll: Nálunk az R betű kiejtésénél dettó ugyanez van. Amit én észrevettem: ha figyel, akkor gond nélkül ki tudja mondani, amikor viszont "hibázik", az általában az R betűvel kezdődő szavaknál fordul elő, illetve ha a szó közben mássalhangzó után következik. Magánhangzó után MINDIG tisztán mondja. De sztem is ez még alakul, és gondolom az sem véletlen, hogy csak nagycsoportban kezdenek el ezzel a témával foglalkozni.

Gumicukor, Európa :lol: :lol: :lol: , nekem is volt ilyen utcán éneklős korszakom :lol:

Bea, nálunk is van félrehallás, főleg az oviban. Ez nekem azért jelent gondot, mert ott tanulnak valamit, Ő félrehallja :arrow: rosszul tanulja meg. Én itthon próbálok neki segiteni, hogy hogy is van az adott nóta, vers valójában :arrow: Ő meg balhézik velem, hogy én tudom rosszul, mert az oviban igy tanulták :? Nem egyszerű meggyőzni a kiscsávót. Remélem azért ki Annáztad magad :D Játszóházazásban benne vagyok, majd dumáljunk meg valamit. Pont beszéltük Gy.-val, hogy neked is és Gc-nak is távolságra még jó lehet a Kalandpark is ami a 17-ben van. Azt ismeritek? Sokkal nagyobb mint a Gvadányin lévő és sztem jobb is. De persze nekem az aprónép is megfelel, csak gondoltam egyszer elnézhetnénk a másikba is :D

Panda, Böhöm naplója :lol: Autó :? :(

Judy, drukk a vizsgához :D Autótéma igy igaz, újat soha nem vennék.

Amit már hetek óta akarok mondani, csak mindig elfelejtettem:
Eléggé elszomorodtam és tanácstalan is vagyok. Gyurcinak eddig hibátlan fogsora volt, és szép fehérek. Az oviban viszont történt vele egy baleset, egész pontosan akkora lendülettel csúszott a csúszdán, hogy kirepült belőle és felrepedt a felső ajka illetve belül a szája is :( Eléggé vérzett neki az inye is és az ajka is. Akkor még csak azon aggodalmaskodtam, hogy nem potyog e ki a foga stb. A seb/ek azóta szépen begyógyultak, a fölső első fogai viszont csúnyán elkezdtek sötétedni :( Dokinak mutattam, és azt mondta, hogy valszeg elhalt ott az ideg és attól lett ilyen. Neki már nem fáj és nem zavarja, csak engem baromira :cry: Bevallom most attól parázok, hogy mivan ha a maradandó fogait is érinti majd ez a dolog. Szerintetek? Ráadásul hol van még a tejfog kihullása :roll: ?

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Hangok: R betűről szó sincs, örülök, hogy a CS és az S kezd menni valahogy. Nálunk már családi mondás lett, hogy "Ez szupej!"

Zit
parazita
 
 


Magdi
Szerintem ne aggódj ezen, májusig még sokat alakulhat a beszéd. Daniéknál van egy kisfiú, és még most sem lehet érteni a beszédét, Dani is mindig kérdezi, hogy mit mondott, mert nem érti. de ennem ellenére szívesen játszanak vele, nem cikizik, pedig elég furin beszél. Állítólag lelki nála a dolog, elég furi az anyja, mind elképzelésben, mint a gyerekkel való megnyilvánulásaiban.
Akkor megnyugodtam, hogy nemcsak én voltam ilyen :)

Én is osztom az észrevételt, hogy olcsóbb kocsival járni, plána, ha nem egydül jár az ember. A párommal, mivel egy helyen dolgozunk, így kocsival jövünk megyünk, reggel bedobjuk Danit az oviba. Kettőnknek a BKV bérlet majdnem 15000 Ft lenne, a benzin meg havi szinten 12, amiből 1x le tudunk menni vidékre is, + amit még a munka mellett megyünk ide-oda a városban. Én a BKV-ban a tömeget és a koszt utálom, mert az árakat emelik, de nem nagyon látom, hogy változna valami. Na jó, felújított metró, de maguk a kocsik uazok a csotrogányok, a trolik többségéről nem is beszélve, a buszok is majd szétesnek. Meg sokszor az utazóközönség is. Meg hát az idő sem mindegy, mennnyit kell zötyögni. Én tőlünk bkv-val 45 perc alatt, rosszabb esetben 1 óra alatt vagyok bent, kocsival mindez 20 perc, max. 30, de akkor már sokan vannak. mióta itt lakunk elég ritkán volt dugó, pl. legutóbb, amikor megszökött a börtönből a rab.

judy
jó fejtágulást, és sikeres vizsgát!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok

Banyoci
Na mi ujsag gyuru ugyben? :lol:
Alex is odavan a dedikert,mar elore felek ha nem lesznek ,mert biztos nehez lesz elfogadni neki.O arra is emlekszik hogy a masik dedi meghalt amikor O masfel eves volt,pedig meg nem beszelt,meg nem is mondtuk neki,kesobb kerdezett ra :oops:
Leon is kezi baba eppen ,itt kuksol a olemben :lol:
Szerintem jo ha egy ferfi(mert egyszer azok lesznek a fiaink) romantikus,persze nem tulzottan de arra vevok a lanyok,meg Gyurci amugy is sharmos pasi ,nem lesz gondja kesobb sem :wink: :lol:

Nyuszi
Ok,nem kell kinyitni a boltot,eleg ha hozol haza 27.28-as fiust,aztan megnezzuk melyik jo neki,ha igy nem kenyelmetlen neked.
Meg kerdes a hetvege,ugy volt anyuekhoz megyunk,de a kandallos szerdan kezd dolgozni,nem bizt hogy a nagy kosz eltunik pentekre.
Majd hivlak :wink:
Ja szegeny ferjed,hogy most mindketten betegek.A novere azert gondoskodik roluk?

Gumicukor
Hat igen tesok nem egyformak,en voltam az akaratosabb,meg kisebb leven ugye tobbet engedtek,gondolom mint nalatok is :wink:

Beszed tema
de jo hogy feljott,mert kerdezni akartam.
Nalunk minden betu, hang tokeletesen megy az elejetol fogva,semmit nem cserel vagy nem tud helyesen ejteni.Babybeszed sincs,teso ota sem.
Viszont miota ovis neha nyujtja a szavak elejet.Mindig a mondatban levo elso szoet.pl Gyeeere ide,Eeez az anyem.
Logopedus megnezte,szerinte ez nem dadogas es ki fogja noni siman.
Sokszor teljesen eltunik,aztan visszajon.Megfigyeltem hogy az ovis szunetekben meg teljesen szepen beszel.Es csak akkor van ha hirtelen sokat akar elmeselni, tehat gyorsabb az agya minta nyelve :)
A vedono ajanlotta a Beszedjavito Kozpontot az V.kerben,jovo hetre kaptam idopontot toluk (egy logopedus-pszichologus csinal vele egy oras beszelgetest,amin en is ott vagyok termeszetesen ),erdekel mi masnak is a velemenye,kell-e kezelni vagy tenyleg igaza van az ovis logopedusnak es magatol mulik el.

Bea
Te aztan haziasszony vagy a javabol ha gombocot is csinalsz :wink:

Panda
Hat akkor megijedta szerelotol az autotok :wink: Remelemmeg birni fogja legalabb a telen.

Judy
Tanulashoz kitartas :)
Beindult a bali szezon :)
Autot ahogy mondod,most 3 eves az enyem es valaki megvenne de csak a feleert annak amiert vettuk.Es sajnos tenyleg ez az ara,hiaba csak 21.000 km van benne :roll:

Ne bealudt vegre a kezembe,persze raadas szopiban ugyhogy leteszem.

par uj kep rolunk
Kép
Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


Na mire irok ,csomo uj hsz jon,ez jo :lol:

Banyoci
Latom gyuru ugy nemileg elhalasztva :lol:
Jaj szegeny szerelmed...
Azt hiszem Emmanak volt ilyen szrkulet a fogan ,majd bizti jones megnyugtata.Az uj fogat serintem nem erinti mar ez,ne aggodj.
Noverem egyik ikrenek meg letort egyik foga ,elvitte fogorvoshoz ,aki azt mondta ez mar igy marad,oruljon ha nem torik le a masik fele is,ahogy a rosszcsontot nezi :lol:

Gumicukor
Osztom a bkv-s velemenyt.Szornyu hogy milyen budi van,meg sokan vannak,tolakodas ,stb,plane babakocsival gaz ugye.Nem is beszelvea tolvajokrol.Volt ugy hogy baratnomet ugy raboltak ki hogy szemben alltam vele es emmit nem vettunk eszre :oops: :shock:

Kép
Kép
kataa
 
 


Jövök én is, csak kicsit nehéz. Dodi összeszedett egy vírust - ez az orrfolyásos fülfájásos valami. Na szokás szerint nála 1 nap alatt lement az egész, csak közben megkapta Zsebi, úgyhogy most vele szenvedek. Tegnap éjjel f2-től nem aludtam szinte semmit, csak kézben volt el, meg tegnap napközben is. Egész délelőtt próbáltam rendesen altatni, már mellé is feküdtem - semmi. Végül elaludt kézben, de ahogy letettem, felkelt. 3 ilyen után feladtam, végül 3,5 órát!!!! öltem a fotelban, míg ő aludt a kezemben :( Ma éjjel jobb volt egy fokkal, csak 5 után nem tudott nélkülem aludni, 6-ig kihúztuk úgy, hogy ffélig átlógtam az ágyába, fogta a kezem.... remélem javul, mert ez szürnyű...

Magdi, Zsuzsa
Nálunk is bejönnek az egzotikus halak, volt is tengeri akváriumunk, csak egyszer egy hétvége után Belfike azzal fogadott, hogy felzabálta bosszúból a bohóchalunkat, mert őt a szomszédokra hagytuk :( Azóta akvárium felfüggesztve

Gumicuki
Dodi sem aludt be, pedig ez kb 2x olyan hosszú út volt + villamos hazáig. Mostanában mindíg szójátékozunk utazáskor, most állatokat kellett felváltva mondani, egész sokat tud már, de persze azért velünk nem veszi fel a versenyt. A vége felé apja mondja: kecskebéka, erre ő gondolkodik, majd macskabéka!!!! :):)
én egy vékony - 1 cntis - polifoamgyűrűre gondoltam, a merevsége pont jó, megtartja az anyagot és megadja a tubusformát. majd kialakul - még el sem kezdtem, csak elméletben. :)

panda
és ez még cak roszabb lesz. mi is azt számoltuk, hogy kocsival nemcsak kényelmesebb, de olcsóbb is. nem is tudom, hogy akarják így rávenni az embereket a tömegközlekedésre. Sőt tegnap volt a tvben, hogy nyugdíjasszámlálást tartanak utazási szokásokt illetően és vagy ők fognak fizetni kedvezményes 20ft/jegy körüli összegeket vagy még ezt is beépítk a jegyárakba!!! csóró bkv.. persze monopolhelyzetben van

banyóci
nálunk is pont ez az ovis verses-nótás félrehallás a gond, ő meg váltig állítja, hogy így tanulták. Pedig Dodi olyan tisztán beszél, hogy megdícsérték, szebb és választékosabb, mint a nagycsopisoké.
szerintem biztonság kedvéért kérd ki más fogorvos véleményét is, de én úgy tudom ez még zerencsére nincs beflyással a maradandó fogakra. Addig viszont sajna ilyen marad, ezen nem tudnak segíteni, Dodinak is van egy ilyen csopitársa, ráadásul kiscsaj.

Kataa
hogy változik az arca!! mostmár nyoma sincs az újszülött babónak, csak a szája olyan kis szopizós még :D nagyon csini kiscsávó!!!

rit
anemona7
 
 


Szerintem nagyban hozzájárul az éneklős beszédhez, hogy az óvónők hogyan beszélnek. Nekem a halálom, ahogy énekelnek, mármint a sima beszédnél, és a szülőkkel is úgy beszélnek. A verset is úgy mondja Dani, ahogy hallotta, énekelve, amit én tőlem tanult, az teljesen normális. Nem értem, miért kell egy gyerekkel, csak azért mert gyerek, ügyülü bügyülüzve beszélni. Meg nálunk a csopiban van pár affektáló kiscsaj, azokat időnként hallom Dani dumáiba szőve. Daninál a légvételeknél van, hogy kapkodja a levegőt beszéd közben, annyi mindent akar mondani, közben meg elfelejt levegőt venni, amikor meg gondolkodik mit is akar mondani, akkor meg nyeldekel. Nagyon muris.

Nekünk lassan el kellene már menni egészséges rendelésre, nyáron voltunk utoljára, és ég a fejem, hogy nem voltunk azóta. igaz szeptember végén voltunk a dokinőnél, akkor volt legutóbb beteg. ti milyen gyakran viszitek a gyerkőcöt egészségesre?

Banyóci
Nincs is az olyan messze, 5-6 éves korban kezdődik a fogváltás. Nagycsopiban már láttam, akik foghíjasak, és nem azért mert rossz a foguk. Szerintem mivel nem rossz fog volt, amivel a baleset történt, ezért nem fogja károsítani a maradandó fogat, a szuvas, elfeketedett fogaknál már annál inkább gáz van, de ez nálatok nincs.

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Banyóci, neked akartam írni, te bizto snem emlékszel de Emam fogával is ez történt kb 1 éve, én is jól megijedtem, de gyerek fogorvos és gyerekorvos is megnézte és azt mondták hogy nem vészes és nagyon gyakori eset. Emmának az egyik első foga sötétedett el. De csak kicsit, nem lett nagyon sötét (én attól féltem fekete lesz). Azt mondták néha nem árt belülről megsimítani, hogy nincs e duzzanat, mert akkor szokott baj lenni, de azt mondták az első fogaknál ritkán van ilyen bonyodalom, inkább a rágó fogakra jellemző ha azok halnak el. Szóval fel a fejjel, bár megértelek, mert én is nagyon elkeseredtem, hogy vigyáztunk a fogára és mégis ez lett. Ő egyébként motorral esett el és bevágata betonba.

Beszéd: Hát Emma selypít. De nem vészes, lehet érteni. nekem azt mondták csak nagycsoportban nézik meg, addig nem kóros. Hát nem tudom. Egyértelműen javul neki magához képest, de így is hallani.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kataa
Nagyon szépek vagytok :) :) Leon gyönyörű, milyen szépen fejlődik, és milyen kis értelmes arca van 8) 8)

kocsi: na most hívott a férjem, nem is feléért, hanem harmadáért veszik be a kocsit :twisted: :evil: :twisted:
na mind1. most megkapom az övét, mert az biztonságosabb, mivel nagyobb.
tényleg ilyen gáz a bkv????azért a kocsi sem olcsó, mondjuk én keveset járok vele, nem sok a benzinköltségem, csak a biztosítások. de a férjemnek az üzemanyag is sok.

na pá
mér nem tanulok???? :roll: :roll: :?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti
 
 


Hali csajok,
Köszi Nyuszi az érdeklődést! Tegnap alig vártam, hogy este hazajöjjön apa és elmehessek a dokihoz, hát sajna tüdőgyuszi lett a sok köhögésből :( . Kaptam bazi erős gyógyszert, mert hörgök, és annyit köhögök, hogy el sem lehet mondani, na meg szúr bal oldalon a tüdőm. Ma reggel Lilit sem vittem oviba, képtelen voltam kimenni a -2 fokba ilyen szarul. Lehet, hogy lemondom az egész hetét, mert a szokásos: nem tudom senkire sem bízni hogy hozza vigye. Apa túl korán megy és túl későn jön. Tegnap meg kifogtam ezt a gyógyszertáras mizériát is, közel 1 órát álltam sorba, pech.
Bocsi, hogy most nem írok senkinek, de bújok vissza az ágyba, semmihez sincs kedvem sem erőm.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Ilke! Jaj, Te szegény :cry: Jobbulást!

Kata! :lol: Nagyon szépek vagytok! Leon annyira cuki :lol: tényleg kezd gyerek formát ölteni, már nem babás az arca.

Panda! rajtad felbuzdulva én is elkezdetm tornázni :lol: Te milyen kazira tornázol. 1 óra 20 perc???? :shock: :shock: Nekem 3 tornakazim van, egyik sem több 1 óránál. :lol: Nem is bírnék jelenleg többet :lol:

Talival kapcsolatban akartam írni, hogy KATA!!!! Nyuszika!!! :wink: (mint állandó tagok) a jövő hét vége jó nektek?
Becélozhatnánk egy konkrét napot és akkor a Többiek is tudnak szervezkedni, hogy el tudjanak jönni :wink:
NAAAAA?

fúúú, 1 órája a neten lógok :oops:
szép napot Mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Tali: jövő hét jónak tűnik...

Ilke,
Nagyon vigyázz magadra! A tüdőgyuszi nem tréfa! Kérj meg egy ovistárs-szülőt, hogy vigye el Lilit az oviba! És kérj segítséget a Kataa-féle otthon segítő társaságtól!

Kataa,
Nagyon cuki Leon, és már kezd Alexra hasonlítani :)

Én BKV-patkány vagyok :), csak akkor ülök kocsiba, ha nagyon messzire kell menni, vagy nagybevásárlás van, vagy ilyesmi... Persze külterületről vagy agglomerációból bejárni, az más tészta, főleg ha többen is jönnek.

Zit
parazita
 
 


Magdi!
Nekem a jövő hét jónak tűnik, gyorsan lestopplom magamnak, nehogy ne legyen senki, aki vigyáz a gyerekekre :lol: . De csak a szombat jöhet szóba...
Hát, képet azt nem tudok küldeni a ruháról, mert nincs se digitális fényképezőnk, se fényképezős mobilunk :oops: . Most, az atomkorszakban... De a talira elviszem, vagy esetleg hamarabb is be tudom dobni hozzátok, mert úgyis megyek Cseoelre az unokatesómékhoz, ott laknak egy köpésre tőletek az Ady Endre út felétek eső végén.
Ádám iszonyatosan érthetetlenül beszélt, mikor oviba került, még a magánhangzói sem voltak tiszták, jóformán csak én értettem, mit mond. De nagyon gyorsan tisztult , és mostanra alig maradt valami a beszédhibákból. Szerintem egyáltalán nem kell aggódni!!!!
Én az "Aerobik norbival" dvd-kre tornázom, és valóban olyan hosszú, de nem nagyon veszi észre az ember. Igaz, az elsőnél azt hittem, meggebedek, mire végigcsináltam, de már könnyebb.


Kataa!
De jók vagytok így együtt Leonnal :lol: !

Ilke!

Jobbulást!!!!
A gyógyszertár mizéria, ami tegnap volt, engem elriasztott, de nekem nem volt sürgős, csak a gyerekek immun-vackát akartam kiváltani. 4 patikánál is voltam, de mindenhol kint állt a sor az utcán, én meg nem voltam hajlandó beállni a sorba.

Gumicukor!
Én utoljára a 3 éves oltásnál voltam Ádámmal egészséges rendelésen. Mivel szedi az immunerősítőt, mindig megyünk felíratni a receptet, szóval, találkoznak. De eddig még nem reklamált sem a doki, sem a védőnő, hogy kellene menni.

Judy!
Tanulás :roll: . Azért próbálkozz vele :lol: .

Zit!
Én is BKV-zom, engem nem zavar a tömeg, csak, mivel én mániákus lyukasztó vagyok (és vidéki lévén nincs bérletem), anyagilag picit sok. Főleg most, hogy már Noéminek is kell jegy, és itt nincs diákjegy, mint mondjuk a Volán járatain. Ráadásul ha 2 megállót mész, ugyanannyit fizetsz, mintha egyik végállomástól a másikig mennél. Na jó, a metrón van szakaszjegy.

Na, tüntem, jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Hali

Kozlekedes

En is eveken keresztul tomegkozlekedtem, amig egyetemista voltam vonatoztam sokat (Debrecen-Pecs). Aztan alberlet Pesten , munkahely par evig, aztan kaptam a vallalati jarganyt. De tomegest is ki lehetett birni.

Banyoci

Szegeny Gyurci! Remeljuk tenyleg nem lesz kihatassal a maradando fogakra a balesete.

Magdi

Mar megint aggodsz! Emlexem mikor voltatok itt a nyaron es Mark meg egyaltalan nem beszelt hogy aggodtal, aztan par honap es beszel, nemsoka jonnek azok a mondatok is, meglatod!:)
Nalunk mindket gyerek ilyen koran dumalos fajta, en voltam ilyen, az en csaladombol orokoltek. A parom 4! eves koraig alig beszelt!
Jajj, mindig elfelejtem Emi kerdezte a minap:
"ANya, hogy hivjak azt a kislanyt akinek a kistestvere MArk?"
"Nori"
"Mar regen voltak itt, majd hivjuk meg oket megint."
Esetleg egyik hetvegen nem lenne kedvetek....????

Es van egy tok jo Mikibulis kepem a 2 csajrol. Vagy mar feltetteM?


Kép

Kataa

Ez a Leon nagyon kis formas! En is akarok egy ilyen babat!!!!:)
Nem nagy cucc kinyitni a boltot, 5 percre van gyalog, 2 percre kocsival.:) AMugy a Salus szandibol az egesz sorbol az az egy meret volta barna, a tobbi kek!

Agi, Forti meg barki akit szandi erdekel:

Letrehoztam egy masik albumot is a boltrol, abban vannak a szandik. Meg holnap berakok vagy kettot, de a nagyja kesz.:)
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=11608&page=1

MAmiTALI

Nekem a jovo hetvege jo.:) AKkor eddig:

Magdi
Panda
Kata
Nyuszi

Ilke

Tudogyuszi.:( Tessek a jovo hetvegere meggyogyulni!!!! Es jonni a mamatalira!:)

Beszti

Mi ujsag a bebikevel??? Es a tesok hogy fogadtak?

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Banyóci
Persze elég lett volna a Petrának méretileg a 12-es bicaj de pont azért kapott a szülinapjára mert már volt neki egy 12-es csak folyton összevesztek az Olivérrel rajta és nem akartam már még egy kicsit venni, most az az Olkáé.

Nyuszi
A Petra asso szandija 22-es. Hát olyan 23-as körül kellene és persze rózsaszínben, de az is lehet, hogy 24-es mert azért az asso elég nagyméretű.
Ide tudsz küldeni képet: jakoesrichi@t-online.hu
Előre is köszi

Félés: nem tudom, hogy honnan szedte a Petra ezt a cica dolgot mert nekünk nincs semmilyen állatunk. Múltkor nézte a szépség és a szörnyeteget és a végén úgy elkezdett sírni. Megkérdeztem tőle, hogy mi a baj és akkor azt mondta, hogy nem akarja, hogy a szörny átváltozzon királyfivá.

Virág: én azt találtam ki, hogy amelyik nagyon kibújt kb 10 cm azt óvatosan kiásom és elültetem egy cserépbe és beviszem a házba mert ha jön fagy akkor az tuti ki fog fagyni.

ParaZita
Nincs szándékomban kiváltani a receptet mert még mindig gondolkodóban vagyok a harmadikkal.

Gumicukor
Nekem is ezt a Novaringet írták fel. Az én dokinőm azt mondta, hogy most ez a legjobb fogamzásgátló. Nem szívódik fel a gyomorba, vese, máj...

Magdi
Én nem javítom ki ha hibásan mond valamit. Nálunk az oviba szokott jönni logopédus és nem mondta, hogy kellene járnia. Állítólag szólnak azokkal akikkel baj van. Nálatok nem volt még?

beszéd: ez is annyira változó, az Olivér másfél évesen beszélt már mondtokban sőt már akkor pár mondókát is tudott. A Petra pedig két évesen csak pár szót tudott. Szerintem az óvodában emiatt biztos nem lesz gond meg hát fél év még rengeteg idő.

Panda
1.20 perc ez nem semmi. Hányszor tornázol egy héten? Én már többször elkezdtem de sajnos mindig abbahagytam. Az én egyszerre csak fél órát szoktam de attól is kivagyok. Mikor szoktál tornázni? Az a baj, ha én akkor tornázok mikor itt vannak a gyerekek akkor az Olivér tuti alám fekszik mikor emelgetem a lábamat.

A Petra is királylány vagy hercegnő szeretne lenni. Mindegy hogy hogyan hívjuk csak hosszú földigérő ruhája legyen. Én is pont arra gondoltam, hogy megkérdezek egy esküvői ruhakölcsönzőt. A koszorúslány ruha az pont jó erre a célra.

Nem tudom tovább olvasni mert nagyon álmos vagyok, hihetetlen hogy mennyit tudtok írni.

Ági
petra2
 
 


Beszéd: Csongi is mindjárt 2 éves, és csak szavakat mond (cica, tyutya, hoppá, ilyesmi)

Fog.gátlás: nekem is azért szimpi ez a gyűrű, mert nem szisztémásan nyomja az ember a hormont, hanem csak lokálisan, azaz nem megy végig az egész szervezeten, csak helyben fejti ki a hatását (ahogy Ági is írta). A természetes módszerekben nem bízom, főleg hogy mindig is rettentő rendszertelen volt a ciklusom.

Panda,
Hát igen, ebből a szempontból jó a városban lakni. Én annyit utazom, hogy még most is veszek bérletet, mert lyukasztani mindig elfelejtek, a blicceléshez meg már öreg vagyok :).

Zit
parazita
 
 


Csak amíg futja :D :

Ági!

Koós-Hutás doktornő volt az orvos, de szerintem csak ő van ott nőként. Már a terhesség elején gondolkodtam rajta, hogy átmegyek hozzá. Ő volt, aki Hanna után kivette a gátvarratoksat, egyébként is szimpi. Bár most már nem ragaszkodom annyira választott orvoshoz, de azért jó volt, hogy ő volt pont ott, és ha esetleg még kell, akkor is jó lenne ő.

Kataa!

Nem tudom, kire hasonlít Simon.:D
Eddig azt tudtam meg:
1. 2 vélemény szerint tiszta Beni, 1 vélemény szerint Hanna (még nem látták sokan, így tömeges véleményről nem tudok beszámolni)
2. A régi képeket nézegetve Hanna hasonlít Nátánra, de Simon hasonlít Hannára. Mind hasonlítnak Benire.
3. Az ma is jól látható, hogy Hanna tényleg hasonlít Nátánra.
4. Állítólag Nátán tiszta apja, viszont a régi fényképek szerint Hanna rám (is)hasonlít (az én kiskori képeim szerint).
Szóval ennyiből számomra csak az derül ki, hogy nem lehet tudni, kire hasonlítanak, csak egy biztos, hogy egymásra igen! :D:D.
Bár apujuk már megkérdőjelezte a származásukat (viccesen :D:D), mert Nátán a kezdeti nagyon szőke után (ő sokkal szőkébb volt, mint Beni, tejfölszőke) kezd vöröses árnyalatú lenni. :D Érdekes viszont, hogy annak ellenére, hogy Hanna is barnán született (mint Simon), most ő a legszőkébb hármuk közül. Simon még barnás.
Szóval jó kis családi kavarodás van!

Gyerekszám, korkülönbség: ki kell próbálni! :D:D Szerintem egy gyereknek nem árthat a testvér, ha mindenkivel rendesen van foglalkozva, csak előnye származik belőle. mondjuk én inkább a kisebb korkülönbségre szavazok, nálunk ezt a 2 év körüli különbséget a természet intézi így (egyrész a szopi miatt sokáig nincs menzeszem, másrész 4-5 hónap ált. kell a fogantatáshoz is érdekes módon). Mi Beni és Nátán között is kevesebbet terveztünk, csak ő valamiért nem akart megfoganni hamarabb.
Az elegendő foglalkozás meg úgyis a szülőn múlik, tehát szerintem inkább az a kérdés, hogy egyénileg ki mit bír. (Sok-sok tényezővel együtt persze, pl. mennyit tud a család segíteni, mennyire vesz részt a férj a gyerekgondozásban, ki hol lakik (ez is számíthat, pl. intézmények távolsága miatt).
Érdekes módon, a páromnál a szülés előtt nagyon úgy nézett ki időnként, hogy elég a 3 gyerek, és a 4. még nincs helyretéve a sorba, de Simon születése után mégsem okozott gondot, hogy eggyel többen vannak. Olyannyira nem, hogy már az 5. is szóba került :D (és nem nálam, ő kérdezte meg még a szülőszobán). Szerintem nekünk itt volt egy akadály, amit meg kellett ugranunk, és most megint nem okozna gondot, ha bővülne a család. Érdekes, mert Hannánál ez nem volt így, őnála nem éreztünk ilyen váltást.
Ja, azért még nem lesz 5., legalábbis előbb épüljön fel a házunk, aztán oda elgondolkozhatunk, elfér. :D:D Aztán ki tudja, addig hogy alakul, mennyire terhel meg mindket a 4.
Az is érdekes, hogy mennyire ki lehet szokni a picibabás családságból. Hihetetlen, de nagyon fura, hogy megint bárhol kellhet a szopi, hogy mennyi mindent kell pakolni induláshoz (csak 1 hivatalos ügyet kellett intéznünk tegnapelőtt egy okmányirodában, oda vittük, meg orvoshoz, először mentünk el autóval együtt születése óta). Pedig Hanna még csak most múlt 2 éves, fél évvel ezelőtt még szopizott, és mégis... Milyen lehet annak, aki sok éve babázott utoljára!

Bocs, hogy nem írok többet, még mindig kihasználom, hogy alszik, megyek mosógépezni! Legközelebb remélem személyesebb leszek, és tudok reagálni.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ezt a cikket az Index-velvet-Porontyban olvastam, és jót derültem rajta... magamat leginkább az Autszájder típusban vélem felfedezni :) Jó szórakozást!

Zord tekintetem és önhibámon kívüli fitymáló szájtartásom az oka, hogy hozzám soha jönnek oda a szintén GYES-es anyukák barátkozni a játszótéren. (Pedig csak éppen leszokom a cigiről és kívánom, vagy éppen visszaszokom rá, és bűntudatom van, na mindegy.)

Így viszont 3 év játszótéri unatkozás, egyik lábról a másikra való álldogálás, homoksütik álkóstolgatása, „oda ne mássz fel”-ezés közben alkalmam volt megfigyelni a játszótéri mamatársadalmat. Egy kis áttekintés kezdőknek, így szezon előtt.

Bioanya

Gyolcsruha, saru. Festetlen haja mindig frissen mosott. Csupa mosoly, derűsen hajol le a kisdedekhez, kicsit énekelve beszél, NAGYON türelmes. A gyereke szájába biokekszet dug, rizstejet önt, természetesen vegetáriusak. Ha a csemetéje bántja más fiát, nem szól rá, némán nézi két méterről, mert azt tanulta a reformovi előkészítőn, hogy nem szabad beavatkozni a konfliktusba. (Na ilyenkor jön a Tigrisanya, haha!) Csak hasonszőrűvel áll szóba. 4-5 évig szoptatja. (A gyerekét, nem a hasonszőrűt.) Meglepően sok az Eszter nevű köztük!

Nasimama
A terhesség és a szoptatás alatt felszedett kilókat még nem sikerült leadnia. Lomhán közlekedik kicsijével, hatalmas feneke még nagyobbnak tűnik, ahogy rátámaszkodik a babakocsi tolójára. Hazafelé menet a cukrászdában bevág egy jól megérdemelt háromgombócos Csokólia kelyhet a barátnőjével.

Az ’A’ típus mindig szarbaharapott arcot vág, haragban van a világgal, szotyizik, rágózik vagy cigizik, egyszóval orálisan fixált és szemetel. A ’B’ típus –egyik kedvencem- nem szemetel, viszont könnyen barátkozik, vidám természetű, nevetése kigurul a játszótérről.

Verőleány

Jól összeszokott társasága van, akivel minden nap a itt találkoznak, kitárgyalják a dógokat. Túl fiatalon került ebbe a mama-dologba, egyelőre még csak kín neki az egész, a gyereke voltaképpen zavarja, habár már szalad. Fogalma nincs, merre jár a baba a téren, esetleg a visítására felfigyel, vagy amikor előkerül saras szájjal, bepisilve. Ekkor üvölt vele, elveri – jó esetben - a fenekét, „Már megint mit csináltál???” - ordítja, aláz. Mi lehet otthon… Tudom, hogy nehéz neki, de akkor is… Egyszer – nem, nem csak egyszer - vele kéne megcsinálni.

Paramama

Oly nett ő is és babája is! Általában kislánya van, akit halványszín ruhácskákba öltöztetve hoz le a játszóra. Udvarias nő, szintén pasztell árnyalatokban nemezik egész délelőtt: „Nem, most nem sarazunk, ne ülj le légy szíves, zárd el a csapot, ne kérj a kislánytól kekszet, ne piszkold össze a kezed, látod milyen lett a dzsekid?” Szeme aggódva ugrál tereptárgyról tereptárgyra, te jó ég, itt minden orvul arra vár, hogy bepiszkolják az ő gyerekét! Nem osztja azon nézetemet, hogy egy gyerek koszosan a legédesebb és hogy nyáron kötelező sarazni. Sokszor a Paramama egyenlő a nagymamával, és a szülő mit sem sejt anyukája laza terrorjáról. A gyerek annyira vágyakozik a sarazó-visongók közé, hogy majd kiesik a saját szemén.

Tigrisanya

Harc az élete a játszótéren is. Bármikor képes más gyerekére rászólni. (Nem tom’ mér’ de ciki rászólni arra a gyerekre, aki bántja a többit! Miért?) Egyébként is általános rendfenntartó, utálja az agressziót, rendet vág, nem ügy neki. Csukja a játszótér kapuját más után is, hogy ki ne szaladjon egy pici. Jaj annak aki a fiát bántja: egyetlen, három méteres ugrással terem síró kölyke mellett, villámlik a szeme, a kis pitbullok ledermednek, eljött az igazság pillanata. (Kedvencem.)

Autszájder

Morc tekintettel megfigyel. Kommunikációban a szigorú minimumot hozza: köszön esetleg, vagy kölcsönkér egy lapátot, de nem elegyedik szóba. Játszik a gyerekével, de sokszor azt érzi, nem éli túl ezt a délelőttöt, annyira fáradt. (De mitől?) SOHA nem beszél ebben az idióta többes szám első személyben a gyerekéről, mint más anyák: nem „bizony, már tudunk beszélni”, és nem „tegnap kicsit lázasak voltunk, de már jól vagyunk”- ozik! (Fal híján a mászóka hűvös vasát kaparja tőle.) Habár imádja a gyerekét, teraszon ücsörgős-újságolvasós-kávézásról ábrándozik, és tudja, erre évekig esélye nincs. Vagy letette a cigit, vagy éppen le akarja tenni.
parazita
 
 


Jaj, olyan sokat írtam és megnéztem a szandikat és már nem tudtam visszamenni.
Akkor megpróbálom emlékezetből:

Gumicukor
Mi is régen voltunk egészséges rendelésen, tavaly áprilisban mikor a Petra kapta a kullancs elleni oltást. Pont a napokban gondoltam arra, hogy el kellene menni és kértem is időpontot, február 8-án megyünk.

Judy
Jó tanulást és kitartást!

Ilke
Probáljál pihenni ( már amennyire a gyerekektől tudsz). Ezt ki kellene rendesen feküdni. Jobbulást!

Sasha
Mi van veletek, ugye nem vagytok betegek?

Rit
Nektek is jobbulást! Tudom mennyire kitudja készíteni az embert ha éjjel nem tudja kialaudni magát, próbál egy kicsit napközben aludni már ha alszik délelőtt.

Panda
Sajnálom a kocsitokat, sajnos nagyon hozzá lehet szokni. Főleg akkor vesszük észre ha nincs. Anyukáméknak nincs és szenvednek tőle rendesen mert anyu férje elég beteg (a tüdeje). Két lépést megy és már fullad is . Az orvoshoz nem is tud elmenni mindig mentőt kell hívni hozzá. Ja és a nagybevásárlásoknál sem egy hátrány.

Kataa
Tényleg milyen babás már Leon.

Nyuszi
Köszi, hogy feltetted. Megnéztem és majd ha hazajön a Petra az oviból akkor megmutatom neki.

Beszti
Örülök, hogy megvoltál elégedve vele. Érdekel másnak is a véleménye. Én háromszor szültem nála is mindig nagyon kedves volt velem, ha esteleg lesz harmadik akkor is hozzá fogok menni. Pl. múltkor olvastam a Boros Juditról és olyan rosszakat írtak róla pedig nekem a kismamás cikkei után nagyon szimpatikus volt.

Hát irigyellek is nagyon, biztos nagyon jó újra babázni. Az Olivérre sem lehet azt mondani, hogy már nagy (még nincs 3 éves) és már én is elfelejtettem ezeket a dolgokat. A Petra annyira szeretne. Tegnap is megkérdezte, hogy mikor költözik be a pocimba a kisbaba. Mondtam neki, hogy csak akkor fog ha anya és apa is szeretné. Erre rohant apához és hozzám is hogy akkor megkérdezze, hogy szeretnénk e. Meg azt is kérdezte, hogy a testvéreknek is kell akarni, olyan édes.
Nálatok pl Beni szokott játszani Hannával? Mert nekünk lenne kb ennyi korkülönbség. Én itt most parázok hogy a három milyen sok pedig, hogy mi öten vagyunk annyira jó volt nem éreztem azt, hogy milyen sokan vagyunk.

Ági
petra2
 
 


Agi

Milyen kicsi laba van Petranak!:) Bar Emi magasabb is nala, 104cm, neki 26-os szandija van. Rozsaszin szandi csattos van 23-asban, de azert meg biztosra megnezem.Ez:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=255301
Vagy ez is nagyon edes kis szani:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=255318

De mindenkeppen el kene jonnotok felprobalni. Ha gondolod megirom a mobilszamomat es megdumalhatjuk. Ha szeretned latni a boltot akkor kene jonnotok, amikor ott vagyok. Altalaban fel napot vagyok minden nap. Vagy atjohetnetek egy kis jatszasra, akkor hazahozom a kivalasztott szandikat es nalunk fel lehet probalni.
A koszoruslanyruhat mi is kolcson tudjuk adni. Ha nem egy napon lesz a farsangunk. 98-as meret. Rozsaszin ketreszes selyem, kis masnikkal diszitve es van abroncsos alsoszoknyaja.:) Itt a kep rola:
Kép

ZitA

Nagyon tetszett az iras...:)

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Nyuszi
Megbeszélem apával, hogy mikor tudjuk megnézni a szandikat. Az a baj, hogy én elég fostos vagyok és csak itt Veresen merek vezeti, máshova nem nagyon szoktam menni csak ha apa is jön velünk, így marad a hétvége. A koszorúslány ruha nagyon szép. Nem tudom, hogy a farsang mikor lesz majd kedden lesz szülői, kérdeztem de még nem tudták megmondani. Ha nem egy napon akkor én szertném kölcsönkérni. A Petra 98 cm. A lábát meg elnéztem mert az a benti szandija és én tegnap írtam az ugye meg az oviba volt. 23-as a mostanija szóval akkor 24-es kell. Én mindenképp olyat szeretnék ami még tartja a bokáját.

ParaZita
Nagyon jó amit bemásoltál!

Ági
petra2
 
 


Sziasztok
Talán most tudok kicsit hosszabban írni, Matyi alszik.

Beszti
Én is Piroskánál szültem, mindkettőt. Nekem nagyon jó volt, hogy ő volt ott velem, nagyon jó doki.
Hát engem is elfogott a babázhatnék :oops: , olyan régen voltak kicsik a mieink....................

ParaZita
ez nagyon jó volt :D

Kataa
szépek vagytok! :D

méretek
Szilcsi 105 cm, 16 kg, lába meg 26-os. És majdnem a legkisebb az oviban. Van 32-es lábú csoporttársa (lány)

Banyóci
szegény GYurci-fog. Nálunk Tominak van egy csúnya foga, megütötte, elsötétedett, most meg töredezik. Sógornőm fia ráesett a felső fogsorára, neki visszatörtek tövig fél év alatt. Ők járnak valamilyen ecsetelésre, hogy ne legyen ennél rondább.

beszéd
most a bölcsiben azért látok pár 2 éves gyereket, és van aki egyáltalán nem beszél még, de van nagydumás, mondatokban beszélős, verselős-éneklős. Úgyhogy eléggé változatos. Tomi már mondókázik is, és nagyon szépen beszél mondatokban, ragoz stb.

közlekedés
most hogy mi járunk kocsival, nekem egyszerűbb lett az életem. Apa tömegközlekedik, hát neki 1 órával meghosszabbodott az utazása, meg állandóan panaszkodik, de így anyagilag jobb.

Gc
mi egészséges rendelésen ezer éve nem voltunk. Így is lát minket eleget a dokinéni :( , nem is tudom, miért kéne mennünk. MÉreckedni, vagy miért?

Ilke
gyógyulj meg gyorsan, és pihenj minél többet.

Nálunk Tomi még itthon, köhög. Szilcsi már oviban. Úgy néz ki, hogy túl vagyunk a víruson, szerencsére az ab-m is elfogyott, úgyhogy az ájuldozásnak is vége (le is kopogom)

Na ez nem volt sok alvás, felébredt a fiatalúr!
szilcsike
 
 


Sziasztok!

Tali: jövőhét szombat (január 20.)
Nyuszika
Kata
Panda
Zita
Magdi
NAGGGYON JÓÓÓÓÓ! :lol: :lol:
Többiek? :wink:

Nyuszika! De jó ez a kép :lol: Szívesen elmegyünk hozzátok. Nóri is szokta emlegetni Emikét :wink:

Gumicukor! Nálunk Harasztiban 1 éves korig havonta mérik a babákat, aztán elég évente vinni. Én mindkettőt szoktam vinni a születésnapokon, így évente 2x méricskélik őket. Ha nincs probléma, akkor szerintem bőven elég évente 1x mérni a gyerekeket.

Panda! Ha jó nektek, akkor hétvégén elugranánk a ruhácskáért. (közben megkukkantanám a házatokat is :wink: ) Szombat, vagy vasárnap lenne jobb nektek? Délelőtt, délután?

Beszti! Ki kire hasonlít fejtegetésed nagyon tetszett :lol: Kívülállók szerint: nálunk mindig pont arra a felmenőre hasonlít a gyerek, akivel éppen látják :lol: :lol: Így mindkét baba volt már tiszta apja, tiszta anyja, nagyapja, nagyanyja, nénikéje stb... :lol: :lol:
Milyen igaz, amit írtál: Annyira jó, hogy nekem már nem kell az egész háztartást bepakolni, ha megyünk valahová :wink:

FIÚS ANYUKÁK!!!!! szobatisztaságot tanuló kisfiúnál: ÁLLVA, vagy ÜLVE pisiljen? Tapasztalatokat várok. Bili, vagy WC ülőke? Ja a bilivel van egy olyan gondom, hogy kilóg a kukac. Mindig attól félek, hogy kipisil Márk. Láttam olyat, aminek van egy pici pereme elől. Fiúknak olyat kell venni? :shock:

Szép napot mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Magdi,
Én a JÖVŐ hetet mondtam a talira!!! Most szombaton apának Age of Empire partija lesz... Bár lehet, hogy csak este.
Szobatisztaság: Solymi csak párszor ült bilin - egyből a WC-re akart menni... És persze eleinte ült, de aztán Apa megtanította :))))

Csongi rondán köhög, Solymi tűrhetően :(

Zit
parazita
 
 


Zita! Jövő hét szombat=január 20. Most szombat =január 13.
:wink: Így el tudsz jönni? Direkt azért írtam a jövő hetet, mert Kata sem ér rá ezen a hétvégén és Te is írtad, hogy a jövő hét jobb lenne. :lol:
Köhögés :cry: Jobbulást a srácoknak!

pussz:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Ez a 7vége nekem sem jó. A jövő szombat jó lenne, ha nem rúgnak ki semmiből és levizsgázom.
De Magdi tényleg elnézted a naptárt, az már 27-e lesz :lol:

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti
 
 


Bili
Nálunk először Dani bilizett, és így ugye ülve. először a WC-n is ülve, mindig bedugtuk a kukacot, megtanulta, hogy lefogja, így nem jön kis a pisi. Aztán elkezdte érdekelni, hogyan pisilünk, és apát utánozta, azóta csak állva hajlandó, na jó a kakinál ülve. Amúgy a peremes biliből is ki tud folyni, ha nem figyel oda, a kukacka bármerre képes elkalandozni... :)

Magi
Most hétvégén volt 13-a. most már 20-a lesz. Nekem tuti nem jó a jövő hét, úgyhogy ha máskorra teszitek, annak örülnék, de ha nem, akkor jó talizást. Ez csak mamatali lesz?

Ági
Én is így kezdtem a tornát, hogy Dani folyton rám és alám mászott, de idővel megszokta és már nem zavarog, hanem közben elmolyolgat mellettem valamivel, vag olyankor a párom foglalja le, vagy néha ő is csinálja, mint pl. a jógát, az pl. nagyon tetszik neki.
A Boros Juditról én is rosszakat hallottam, pedig a Szülőszobás sorozatban tetszett, csak ugye más a kamera és a média előtt vetíteni, mint a valóság. Az én dokim is pálfordulatot vett kedvezőtlen irányba, úgyhogy valszeg nem fogok már hozzá járni. Mindig rossz érzés, amikor csalódni kell emberekben.

Nekem időnként vannak kihagyásaim tornaügyileg, van, hogy egyszerűen nem tudok 1-2 hónapig, aztán megint sikerült 2-3 hónaig heti rendszerességgel csinálni. most éppen ebben a stádiumban vagyok :)
én max. heti 4x szoktam, ebből kettő intenzívebb 1 órás, a többi meg rövidebb, mint pl. a jóga, vagy a lépcsőzőgép. meg ha kihagyás van, akkor nagyon fontos a fokozatosság. először csak 10 perc, majd lehet emelni fél órára az adagot, de nem szabad egyből lenyomni 1-1,5 órákat, mert az tuti izomláz napokig. kell az izmoknak is a bemelegítés, nem szabad egyszerre terhelni, mert nagyobb az esély a sérülésre, húzódásra. Norbi ezt nem tartja fontosnak?

Beszti
Ti elvileg mindketten szőkések vagytok, és onnan jöhet vöröses vonal, emlékszem még biosz óráról.
Hát én már várom azt a kavalkádot a sok évi nem babázás után, hogy végre megint legyen. Meglátjuk majd mire emlékszem még :)

Zit
Ez nagyon jó!!! Én amolyan Mixed Mother vagyok, keveredek a leírások alapján, ebből is abból is.

Ilke
Ez nem hangzik túl jól, próbálj pihizni, hogy rendbejöjj hamar!!!

Kataa
Nagyon cuki Leon bébi, és tényleg kezd hasonlítani Alexra!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok
Banyoci
Ismerös a szöveg :D

Farsang
remélem mi is eltudunk menni majd rá ,mert tavaly nem volt petike betegség miatt.

Magdi
Én is imádok,táncolni,és énekelni volt hogy munkámat is énekelve csináltam meg mert jobban ment ugy a munka söt volt hogy az egyik bevásárlo közpntba is táncoltam söt én még a kocsiba is táncolok igaz ülve :lol: .pedig én már rég elmultam 12 éves :wink:

Gumicukor
én is inkább melegitöbbe megyek piacra amugy nem kell kisváros az ilyen beszolásokhoz anyukám is öröké azért aggodik mit szolnak az emberek vagy mit mondanak az ismerösök neki rolam .

Logopédia
nálunk én javitom petike beszédét de ö komolyabb esett heti2x logopédia és itthon is gyakolás várja anélkül nincs semmi :) .

Na Megyek fáradt vagyok

Csics
csics
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?