Új privát üzeneted érkezett!

Hú, tök írigy vagyok a 4 óra alvás miatt :mrgreen:

Ha találsz valami rucit akkor a pénztárnál a hölgynek mond, hogy azt üzeni a Reni, hogy Mircike. Ez a jelszó :D Melyik boltba mész, ha mész?

Ja, Zsófi, Niki is két hétig köpködött, fintorgott mindenre... Az almát azóta sem csipázza...

Na jóccakát!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Zsófi, naná, h. az édeskés anyatej után fanyalog a savanykás almára. Laura is csinálta, bár mára már megszerette ezt is, meg majdnem mindent, amit eddig kapott.
ha nem lesz túl pépes, akkor öklendezik egyedül, bár mióta botmixerünk van, nincs ez a gond sem.
vegyél édesebb fajtát, pl. jonagold v. a Hipp is jó.
bár mióta Laura jó étvággyal eszik, rászoktam én is a főzőcskézésre még akkor, amikor Anyukámnál laktunk. előtte rossz érzés volt, h. pepecselek, és le se bagózta. de mára már.. :wink:
csak olyanból veszek üvegest, amit nem tudnék megcsinálni, v. nincs szezonja (őszibarack). pl. pont ma vettem gesztenyés-almás pipit.

Mircike
, majd mesélj a bölcsiről légyszi !
amúgy ugyanígy dilemmázok én is mint te ! (deigen, denem)

Timi jó mulatást mára !!

Nóri, ahogy én számoltam a gyes+4 órás fizetésem többre jön ki, mint a gyedem. aztán remélem nem lesz szívás, és nem rosszabbul járok, mintha itthon lennék.
hidd el, itthonmaradnék, ha tehetném, de vmiből élni kell, elég sok kiadásom, -unk van. pl. az autóm leasingelt, meg egyebek stb.. nem untatnék itt ezzel senkit. stb.. szóval kényszerhelyzet. sajna.

jó éjt !

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


na vettem tegnap ugye hippet, de ma nem kell majd felhasználni, mert 10 ig aludt a gyermek. asszem rájöttem miért nem aludt vissza tegnap meg az előtt meg az előtt (:...), este megittam 2-3 bögre teát és (már máskor is figyeltem...) nem bírja a drága a koffeint. (pedig nagyon ovis tea... citromsárga, alig tesszük bele a filtert).
szal amig lehet (6. hónapig) csak anyatejet szeretnék, ez csak kényszerhelyzet, h oda muszáj lett volna beszúrni egy kaját és ha megszoptatom, akkor viszont nem eszik este rendesen ergo nem alszik rendesen. nemtom érthető e, de nem is olyan fontos. szal ma aludt rendesen úgyhogy marad az egyszerű 4 szopi.
azért itt vannak a hippek, hátha vmelyik nap jóval korábban kel és akkor kell....
:)


most itt fekszik mögöttem és a hasán forog-pörög hehe
kerekpocak
 
 

 
 

Hahó!

Itt is vagyunk :)
már tegnap akartam jönni, de mire végigolvastam mindent, elment a net. nekünk a háztetőn van a kütyü, és ez az őrült szél nem tett túl jót neki... :?
aztán estére lett, de akkor meg mást csináltam :wink:

naszóval amik megragadtak :lol:

mircike: a mellkasröntgenes duma h oldalsó középtartásban marad a gyerek.. na azon kb fél órát röhögtem konkrétan :D meg a vészhelyzetesen is hihihi még most (na felültem mert hason sajna nem tudok gépelni) szóval még most is röhögök ahogy másodszor olvasom....

Na Nóri, ez a sejtöregedős para asszem a díjnyertes mind között!! ;)
anyukád mit szól a földönmászáshoz?? :D
mikor teszed el az ígért képet? pocirugdosós?? hallod, Farkas brutál korán csinált mindent! jujj! 12 hetesen hátról hasra?????? nem írtad el???

Reni! nagyon édes ahogy lépeget Niki azzal az izével! te aztán jó nagy vaterás bagy hallod! majd lehet h téged kérlek meg ha kell valami h happold el :D

Marcsi szépek vagytok a képeken! jó nagy kocsicipője vagy mije van Lolonak! tényleg az mi a lábán?? :)

KÖSZÖNJÜK A HÓFORDULÓS GRATUKAT !!!
biony, bizony átléptük a mágikus 3. hónapot is! a 6 hét után ez volt a következő sokat emlegetett állomás.
Mi jön most?? vagy innen már mindig ér majd minket valami jó kis meglepi a fejlődésben?? :)
lmkata
 
 


ma voltunk második szurin reggel. kicsit zokon vette a lelkem, hogy álmában vágták bele a tűt, de panaszkodott, nyafizott párat és annyi.
ehhez hozzátartozik h sajnos előtte reggel itthon volt egy nagy rohama :cry: :evil: :cry: :cry: és be kellett adnom neki a nyugtatós végbél-lötyit hogy leállítsa. ez volt 8:45-kor, azóta gyakorlatilag alszik. enni azért evett, tápit üvegből.
rájöttem ha amikor ilyen nagyon alvós, akkor jó esetben üvegből tudom etetni, szopizni nincs ereje/kedve, illetve az rá alapból altatós hatással van ugye.
most már fejtem, úgyhogy a köv. evészet már tejcsi lesz :)

az a szar, hogy azért görcsöl jobban, mert az egyik gyógyszer adagot lecsökkentettük a felére, mert tudjátok írtam h egész nap aludt, csak 4 órát volt fent 0-24 alatt!!!!!!!!!!! meg nagyon rongybaba volt illetve kezdett fogyni a nem-evéstől.
na itt az "eredménye" :arrow: kurva görcs erősödik :cry:
remélem lesz a szurinak hatása, hétfőn jön a következő, a 3. és annak már illene látszódnia!!!!!

kicsit magamba zuhantam h nem vagyok jó anya, mert nem estem kétségbe reggel ezek közben. szerintetek normális hogy ennyire higgadt tudok maradni????? persze idegesít a dolog, meg nagyon féltem Lizit h ne legyen baja és nagyon aggódok h vége legyen már ennek, de ugyanakkor valahogy tök higgadtnak érzem magam ezek ellenére :shock: :? értitek ezt????? én nem...............
ákos szerint épp ez a jó, jó-jó, de.........
na látjátok, már semmi sem jó. ha meg itt behisztériáznám magam, akkor meg most azon aggódnék nektek.....

megyek is inni :roll:

pusszok!
lmkata
 
 


öööö inni, azaz almalevet még mielőtt valaki totál félreérti!!!! :wink:
(csak most tudatosan iszom, mert rájöttem hogy pár napja alig iszom meg a 1,5 litert, és a dupláját kéne ugyebár........)
lmkata
 
 


Kata! Szerintem pont az a jó, hogy higgadt tudsz maradni. Ráadásul azt hiszem minden para idegeskedés azért van, mert félünk valami újdonságtól, milesz hogylesz, neked meg sajnos már hozzá kellett szokni. Az a jó ebben, hogy tudod mivel állsz szemben. Mindig tudod, mit kell tenni, megvannak a módszerek, meg az utasítások, és megteszed, amit tudsz. Lizi annyira édesaranyos tündérkislány, biztosan a sok alvás közben rendezgeti bent a fejecskéjében a sorokat. Komolyan, ezt képzelem róla :)

Az is jó hír, hogy a szurikat nem kellett későbbre tolni a gyógyszerek miatt.

Zsófi: Én értem a szopi-alvás-evés paraalgoritmust, írd csak le nyugodtan mindig :)

Reni: Jó, majd mondom, köszi :)

M.
mircike
 
 


Szolgálati közlemény :!:

Nem lesz moderálás. Ha az érintett orvos kérné, akkor esetleg.

Egyébiránt jófej rendszergazda telefonon csókoltatja az összes Jánosos kedves anyukákat 8) Topik közösségként valójában remekül megoldottuk a helyzetet.

Na erről ennyit. Ha bárkibe bármi még beleszorult volna, akkor mehet a privi.

M.
mircike
 
 


samu megfordult!!!! hátáról hasára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


kata nem vagy te rossz anya sőt!!!! csúcs szuper anya vagy!!! szoktuk is beszélni csabával, h mekkora mákja van ennek a lizu babónak, h ilyen helyre született (mert azért az apuka is fantasztikus!!!!)!!!

köszönjük a rendszergazdata kedves szavait :)
mircike: akkor jó!
kerekpocak
 
 


sziasztok!!!


Zsófi, nagy nagy gratula!!!!!! :lol: :lol: :lol:
a karfiolleves nem puffaszt nagyon? mármint nekem azt mondják, hogy ne egyek olyan dolgokat amitől szélgörcsei lehetnek a babónak, szerintetek?

Kata, szerintem sem vagy rossz anya, véleményem szerint Lizinek arra van szükséges, hogy a szülei biztosak legyenek a dolgukban és mindig tudják, hogy mit és mikor kell tenni és Ti pont ezt teszitek! szerintem!!!!! :)

Marcsi, köszi, meg is néztem ezt a bébikompot! :) így már rémlik, hogy láttam ilyet, csak nem tudtam, hogy ez a neve :lol:
mangó
 
 


amerikában pl nincs ilyen, a szptatós anyák azt esznek amit akarnak. úgy tartják, h amit a terhesség alatt ettél azt ehetsz kisbabázás alatt is. meg pl egy orvos barátunk (3 fia van) mesélte, h ez egyáltalán nincs tudományosan megalapozva, inkább amolyan népi hiedelem.
valszin babája válogatja. (egyébként főleg a az első 3 hónapra vonatkozik a tiltás) mindenesetre én pl hagymát, borsót, babot, banánt, szőlőt is ettem-eszem. samunak soha semmi baja nem volt. szal mi eszünk. de mondom biztos babán is múlik.
kerekpocak
 
 


köszi Zsófi!
mivel Bende az elején hasfájós volt (ha minden igaz kezdünk kilábalni belőle :) ) így én próbáltam figyelni erre, de hallottam már én is, hogy talán nincs összefüggés, csak olyan sok minden lehet hallani.....
mangó
 
 


na látod, babafüggő.
kerekpocak
 
 


HŰŰŰŰŰ SAMU BABY FELTURBÓZZA MAGÁT! MEGUNTA A LUSTASÁGÁRÓL TERJENGŐ MENDEMONDÁKAT ÉS LÁÁÁÁM!
GRATULA!!

de ahogy én ismerem őkelmét, fogadjunk hogy komisz módon most megmutatta neked hogy felhergeljen, és várd minden nap, aztán majd csak úgyis akkor csinálja ha kedve lesz hozzá :lol: :lol: :lol:

ezek a babák így bosszantják az ő anyáikat :lol: hihi
lmkata
 
 


Köszönöm szépen a megnyugtatásokat!! egyébként már lehiggadtam a témában :wink:

Lizi ma délután extra nyügi volt, még ilyen sokat SOHA nem sírt a 3 hónap alatt!!!!! sehogy és semmi nem volt jó, kétszer lehányt... na nem sorolom :roll:
de megnyugodott úgy 7 körülre és most alszik békésen.
gyanítom h a háttérben a 4. napja nem kakilunk téma állhat :roll:
pedig iszom minden nap a bögre laktoherbet. eddig elég volt ennyi is. :roll:
nagy kalandok árán 2 óránkba telt mire találtunk ügyeletes gyógyszertárat, de kaptunk szélcsövet!
csak ébredjen fel a kisasszony... remélem segít neki....
lmkata
 
 


Sziasztok!

MOst csak gyorsan írok...

KAta, szerintem nagyon jó, hogy ilyen higgadt tudsz maradni, hiszen Lizinek így tudsz segíteni a legjobban. Ez egy nagyon fontos és nagyon jó tulajdonság, mert Lizinek értő kezekre és segítségre van szüksége nem pedig egy paragépre aki azt se tudja mihez kezdjen a rohamokkal. (nekem gyerekkoromban volt egy pár balesetem, és anyukám mindig elájult. Olyan is volt hogy kijött a mentő és anyukámhoz ment először, nem hozzám pedig be volt törve a fejem.)

Mircike,kár hogy nemment el aprivi pedig írtam. Holnap megírom mégegyszer.

MOst rohanok, mert szétfő a tészta. Holnap jövök.Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri a te beszólásaidon is mindig jókat derülök... a múltkor is hogy majd az anyukád mászik a földön Farkassal, most meg ez hogy hozzá ment előbb a mentő... :lol: :lol: :lol:
jaj de jót röhögtem! már bocsi, mert egyébként nem vicces h betört a buksid :cry:
:wink:
lmkata
 
 


Mégis visszajöttem.

Zsófi,most látom csak, hogy Samu megfordult!!!!!!!ÉLJEN ÉLJEN!!!:) :)

(Kata a 12 hetet nem írtam el, én is alig hittem a szememnek akkor....:) )

Kata, ma Farkas is iszonyú nyűgös volt, szerintem brutális frontok járhatnak, én arra gyanakszom.

Marcsi,én csak arra gondoltam, hogy várhatnál másfél hónapot a dolgozással, mert akkor nem vennék el a gyedet és még a 4 órás fizud is meglenne. nem? Vagy ha visszamész elveszik a gyedet?

Végezetül néhány kép:

Nagymamánál voltunk ma:

Kép


Kép


És az igért kitüremkedős :)

Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Kata, tényleg hozzá ment először!!! :lol: :lol:

Kép
nóri8
 
 


nagyon édes a mosolygós farkas kép!!!!!! milyen szépek vagytok együtt!!!! kérünk még képet!!!!

ilyen kitüremkedés nekünk is volt ám!! samu is bírt ilyen furcsa dolgokat produkálni...

samu ma nem volt nyüszi hál'istennek. apával sokat játszottak együtt!!

amúgy kata valszin igazad lesz, most átfordult, aztán heteket várhatok arra h megint... mindegy legalább valami. meg mostanávan atom sokat emelgeti húzogatja, fogja a lábát!! fürdés közben is :)
kerekpocak
 
 


mastanávan= mostanában...
kerekpocak
 
 


A tegnapi vihar elvitte a netünket tévéstől mindenestől. Ma jöttek megcsinálni, persze pont akkor, mikor letettem Barnust a nagyalvásra, úgyhogy ez 20 percre sikeredett, utána már sehogy sem sikerült visszaaltatnom.

Egész nap olyan mérges voltam. Barnus halálra idegelt. Éhes, elkezdünk enni, nem éhes, hanem már álmos, beviszem, átöltöztetem, akkor kaki, csere, altatom, már nem álmos, átöltöztetem, kiviszem, persze álmos, kezdjük újra, megint semmi, kijövünk, mert kajaidő, nem éhes, kiszedem a székből, elpakolok, ordít, kiderült, hogy nagyon éhes... És ezt játszotta egész nap! :mrgreen: Aztán az alvás is elmaradt, a vacsinál már esett le a feje. Szóval most alszik, végre!!!

Tegnap megírtam egy hosszú levelet, az elköszönésnél rondított be a vihar. Már nem tudom miket írtam.
Ami eszembe jut:

Lizácskának boldog 3. hófordulót! Kata, Te meg egy Isten vagy! Olyan talpraesett vagy, hogy csak na! Pedig biztos nagyon nehéz, Te meg mindig tudod mit kell csinálni. Remélem kaki ügyben minden rendben!

Marcsi! Laura nagyon vagány kiscsaj! Annyira szép! Te meg valahonnan olyan ismerős vagy nekem, csak nem jövök rá honnan. Visszajelöltelek iwiw-en.

Reni! Te tényleg haláli csinos vagy, akár szülés előtti, akár utáni. Niki baba jól van?

Zsófi! Gratulálok Samuhoz! :D Tök jó, hogy megfordult!!! De tényleg ne várd szegénytől mindennap, ezt lehet, hogy csak azért csinálta, hogy Anya ne parázzon már annyit, megmutatom, aztán lustizok tovább.
Ja! A kengurus ruhák mindig félmérettel kisebbek.

A puszik! Nálunk ez úgy megy, hogyha odatartjuk az arcunkat (előtte persze 20x megmutattuk), Barnus szószerint belenyal a szánkba. Még ha összeszorítjuk is nyelvezni akar. Remélem nem lesz b! Főleg az apjával szeret csókolózni. :shock:

Nóri! Farkas arcra tök olyan mint régen volt! Csak már nem olyan babás, hanem kisfiús, de a vonásaik megvannak. Nagyon édes kis arca van! Hú, jó nagy hasad lett a végére. Én ezt már nem is láttam, mert akkor pont nem jöttél be egyszer hozzánk a Korára mikor mentél ctg-re.
Nem semmi, hogy mindent milyen hamar csinált Farkas!!! Te jó ég! 12 hetesen? Barnus közel féléves volt, mikor megfordult, sőt ha hasra tettem is csak sírt, és nem csinált semmit nagyon sokáig. Nagyon ügyesek vagytok!!! :P
Ja! Még szopizunk, de ez már csak olyan cicizés inkább. Reggel este 1-1 perc kb, fekve, tök jó "összebújni", számára ez még elmaradhatatlan. Hát sokat nem nyel szegényke, de azt a 10-20 milit összevadássza magának. :)

Kilóra Barnus is ogyanott lehet, mint Ti, csak kb. 6-7 cm-vel nagyobb, szóval mi nem vagyok olyan husikásak. Néha alig eszünk. Mint ma! Csináltam (először) 'Mirkó-rizottót', csak nem hagyma, hanem répa (+rizs + husi), alig evett pár kanállal, de azt a pofit látni kellett volna! :evil: Kb ilyen volt. Fényképezni meg nem tudtam, mert lemerült az elem.

Mircike! Nem jutott eszedbe mit akartál mondani?
Nekem meg most az jutott eszembe, hogy Nóri mondta, hogy majd érdekel, hogy mi volt a dokinknál fütyi-ügyben. Érdekel még? Ide írjam vagy privibe?

Mangó! Bendének mit adsz hasfájásra? Barnus is nagyon hasfájós volt, 6 hónapos koráig (4-ig nagyon-nagyon, 5. hó - csak nagyon, 6. már alig - aztán semmi). És se ettem semmit ami puffaszt, pedig hú de kívántam sokmindent!

Timi! Miből írod a szakdogát? Lehet, hogy már írtad, bocsi! Jól telt a vacsizás? Bala bírta a Mamánál?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sajnos a séta elmaradt a rossz idő miatt, így a lemaradásom csak nő.... :roll: :oops: :?

mindegy, most reagálok a napi aktuallításokra aztán, majd ha visszaolvasgatok, és eszembe jut vmi, akkor megírom. :wink:

-szal akkor folytatom, mert közben apa idejött, és kiburította a serét..., :evil: :evil: :x és persze már azt sem tudom, mit akartam írni.. :roll: :oops: -

Nóri, Farkas annyira cuki!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon szép kispasi! Amit írtál anyukádról, én is jót nevettem! :lol: Ja, és csak így a félszavakból, valami vizsgaféléről van szó: drukkolok, kiartást, menni fog! :) Ügyes csaj vagy! Pocis és Farkasos képek szumma nagyon klasszak! :D

Kata, mért is lennél te rossz anya??!! :roll: :roll: :oops: :shock: Tudod, amikről beszéltünk! :wink: minden tök jól csinálsz/tok Apával! :P Lizunak is jobb, ha érzi és látja rajtatok a biztonságot! :P

M. Anyu, köszönjük!!!!!!!!!!!mind a rendszergazdait, mind a szorítást! 8)

Zsófi, gratula Samubabának! :lol: De én is csak Katához csatlakoznék, most elhúzta előttetek a mézesmadzagot.... 8)

Timi, te is vmi szakdoliról írtál..., :oops: :? neked is kitartást, sok sok++++++++energyt! :P Apával jól sikerült a kiruccanás? :wink:

Zsóka, ha visszajöttél várjuk a "szaftis pletyit", mi történt veletek, milyen volt, ja és a képekről se feledkezz meg ám! :wink:

Mangó, neked is már oly régóta szeretnék írni. :oops: :? Akkor ezek szerint még van egy kis pocakfájás Bendénél. :cry: Ezt leszámítva még mindig nagy a szerelem, ugyi?! :wink: ha tudsz, tegyél majd fel képeket! :P

A kaja szerintem is babafüggő, van sajna, amelyiknek mindnetől fáj a kis pocija, nagyon kis érzékenyek, van, akiknek meg az anyatejen át jutatott székelykápi+karfiollal sem hatná meg a kis emésztő rendszerét...(huu, ez egy kicsit bonyeszra sikerült..) :roll: :oops: :shock: :?

Anaci, Nóra a minap néztük apával a képeiteket, annyira édesek, szépek a lányok!!!!!!!!!!!!! :P Sokat segítenek? Pelusozták már a legkisebb hugit? (onnan jutott az eszembe a kérdés, mert egyik nap meglepett zsigusz, amint kicserélte "mamamaci" pelusát, és annyira ügyesen csinálta. persze az öccsével már nem menne ilyen könnyen, hiszen vele én is hadakozok.) :oops: :evil: )
mazsolák
 
 


Szia Julcsi! :wink:

Pont egyszerre írtunk! :wink: 8)

Én is nagyokat nevettem apukád megjegyzésein. :lol: Sajnos nekünk is voltak harcaink, a best of a tehéntejes téma, és a még mindig szopizik a baba... :roll: :oops: :? De jól teszed, h kiállsz... :) Ja a fáradtság..., én is így vagyok, mert nálunk gyerekbiztos a lakás, ott meg egész nap üldöznöm kell, h ezt sem szabad, meg ezt sem....Perzse azért jó nagyiéknál is, csak néha fárasztóbb ezek miatt... :wink: 8)
Lakásról még írok, nem felejtettem el, de azért olyan kálváriánk nem volt, mint nektek!! :roll: :oops: :evil: Az nagyon durva! :shock: De mi is mindig letisztítottuk a penészfoltokat, meg festegettünk. Én már végigjártam a házat, felmértem a dolgokat, mert minden lakás, szinte ugyanott penészesedett. :evil: :evil: Aztán már nem volt időm utána járni, meg szakembert hívatni, de az volt a sejtésünk, h kisebb radiátort szereltek fel...na majd még írok neked.., most már megyek, mert érzem, h ráborulok az asztalra....

Lehet, h már írtam, de akkor megismétlem magam. Marcsi Laura nagyon szép kislány :P , és tök jól áll neki a rózsaszín szín! :P (olyan rossz, h a mai világban - részben - az anyagiak döntik el, h mennyi babát vállaljon valaki, illetve, h mennyi időt tölthet otthon.., ennyit a kényszerhelyzetekről... :evil: :cry: )

bocsi mindenkitől, ha egy kicsit összevisszára sikerült volna.. :oops: :? :cry:

Puszi, jó éjt nektek! :wink:
mazsolák
 
 


a hibákért is bocsi, de már nem olvasok vissza! 8)

Cserébe kaptok ilyet:

Kép

Kép
mazsolák
 
 


Zsófi: Gratulálunk a tündér kisfiadnak, édes drága megfordult :) Gondolom ő is meglepődött, nem? :)

Julcsi: Fogalmam sincs mitakartam, tegnap már kettőig nem láttam, annyit neteztem (a ráérős anyuka ugye), meg intézkedtem meg fontoskodtam, hogy szóval nem tudom :oops:

Úgy sajnálom, hogy nálatok állandóan jönnek-mennek a szerelők. Mondjuk nálunk se volt semmi az első évben, igaz, hogy kertes ház, de pont a gyerekszoba felőli szomszéd üres telekre építettek házat. Hát a flexet nem kívánom senkinek. Kimentem, elmagyaráztam az agyatlanjának, hogy hol flexeljen. Kész voltam. Egyesével a téglákat, aztán meg a cserepeket. Persze a gyermek árva kukkot se vett észre belőle, aludt rendesen, de én akkor még nem lehettem biztos benne, hogy egy mormotát szültem :)

A kukitémát sztem írd ide, ha publikus. Kíváncsi vagyok, bár azt hiszem nálunk ez magától megoldódott... Főleg az elején, fiús anyukáknál nagyon is hasznos infók lehetnek ezek. A lányos anyukák majd addig befogják a szemüket :)

Ja meg még az apás puszilkodásra akartam írni, hogy nálunk az én kisfiam, a drága, az én magas sarkú cipőimben mászkál, teljesen magabiztosan, még a tükörben is megnézi magát, majd keresek képet. Új ruhákat felpróbálja és megnézi tükörben. Kicsit én is izgulok, hogy mi lesz, de maximum nem lesz menyem, hálistennek, nem lesz kinek az idegeire menni :wink:

Nóri: Annyira helyes kiskrapek Farkas a két fogával. Hát ilyenkor a legédesebbek :)

Mangó: Én sem ettem semmi tiltott ká betűset :) Asszem úgy fél évig biztosan nem.

Edus: Jó neked, hogy apa odamegy, és érdeklődik, hát istenem néha nyakonburít sörrel, de legalább ott sertepertél körülötted :) Enyém nem hiszi el, hogy én valódi emberekkel beszélgetek, szerinte ez hülyeség, ez az egész net :)

M.
mircike
 
 


mircike annyire vicceseket írsz!!!!!!

edu, most te is csak reagáltál, veletek mi van??
kerekpocak
 
 


ide is beteszem, hátha itt "kezdesz":

Julcsi, röviden, mert már alszok... :wink: 8)
szal bejelöltelek az iwiwen, és ha tudsz, írj lécci privibe!!! saját emilcímet... :wink:
a többire majd később... :oops: :wink:

M. anyu, én is nagyokat nevettem! :lol: Csúcs lehet, ahogy M. a magassarkúdba feszít, meg a tükrök...., megvigasztallak nálunk is csinálják a fiúk! Zsig is imád vásárolni, ruhákat próbálni, stb...(magassarkú csak azért nincs, mert sajnos én sem tudok benne járni, nem vagyok - sajna - az a tipikus nő... :oops: :cry: :wink: )
ja és apa, ő is imád titeket - Te is az egyik kedvence vagy, imádja olvasni a soraidat! :oops: :wink: - , és mindenkit nagyon bír, nemhiába segít rajtunk. Néha ő informál, ha már nagy a lemaradásom... Anya, írjál már Te is vmit a csajoknak! 8) :wink:

na most már tűztem, mert leszedik a fejemet..
mazsolák
 
 


Edus! A szülészeteshez írtam neked, meg Zsófinak is! Még jó, hogy mindkettőt az Anyócák 'uralják'.
A lakásos témát én sem felejtettem el. Már a tökünk ki van tényleg!

Mircike! Hát Mirkó nem semmi, hogy mindent átalszik a Drága! Remélem, hogy a fiaink csajos dolgai lassan elmúlnak. Zsolti is mindig mondja neki, hogy fiúkat nem hozhat a házhoz.

Fütyi! Nekünk nem volt vele semmi baj. Ezért is nem értettem miért akarja megnézni.
Még a kh-ban mondta, hogy majd elmondja, hogy pár hónapos korában mit kell majd csinálni vele. Aztán ez ott elmaradt. Mentünk kontrollra Barnussal a Korára, mondta, hogy menjünk be feltétlen, azt is elmondja, elfelejtődött persze. Majd a 6 hetesen, elfelejtettem rákérdezni. Még egyszer voltam nála (leszedte a nyakamról a szemölcsöket a lézer-kütyüjével), elfelejtettük.
Majd egyszer írtam neki, hogy félévesek vagyunk, mikor hívhatom fel fütyi-ügyben. Nem akartam zavarni, mert nem tudtam, hogy szabin van-e stb.
Annyit írt vissza, hogy "szeptemberben megnézzük". Na bumm! Gondoltam jól félreértette! NEm mutogatni akartam, hogy úgy szóban stb. Aztán október lett belőle, a Jánosba mentünk megint kontrollra (szívzörej, vesemedence tágulat, neurológia), bevittem hozzá, megnézte, és megmutatta, hogy mit kell vele csinálni. Nem húzta fel teljesen vagy ilyenek, csak éppenhogy megmozdította, mondta is, hogy ennél tovább nem szabad, mert berepedezhetnek a hajszálerek, de ennyire meg kell napi rendszerességgel a fürdések során, bár sokan azt mondják, hogy nem kell még ilyenkor, volt már egy pár ilyen műtéte, ami letapadásból eredt.
A gyerekdokinknak mondtam, ő is azt mondta, hogy ne, de én csinálom, és minden ok vele, úgy ahogy a doki mutatta.
Ja! LEgalább 4-szer megmutatta, Barnus nem tudta, hogy mi van. Olyan szemekkel nézett rá, tök cuki volt.
Meg még mondta (amit megint nem nagyon értek), hogy majd félév múlva megint megnézzük. Végülis inkább nézze, minthogy baj legyen vele.
Szóval ennyi volt.

Nem vagyok álmos..........

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Egyszerre írtunk, Edus! Mindjárt nézem az iwiw-et.
Jó éjt!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, a Balogról beszélünk? :) Két dolgot nem értek. 1. Milyen lézerkütyüvel? (Azt tudom, hogy gyereksebész is, de lemaradtam volna arról, hogy bőrgyógyász is?) 2. És hogy írtál neki? (Smst, emilt?) És ilyenekre válaszol is?

Sztem tök jó, hogy megmutatta, meg érdeklődött meg ilyesmi, biztosan sokkal jobban törődik a korababákkal, ez nagyon jó dolog.
Azért kérdeztem már annó ezt a sztorit, hogy merjek-e babával kapcs. eü. dolgokat kérdezni tőle, vagy ne. De aztán, tekintettel arra, hogy nem voltam képes elmenni hozzá, relevanciáját veszítette a probléma. De most már mindenképpen megyek, április 30-ig adtam magamnak határidőt.

Edus: Tipikus nőci, na az én se vagyok. Két éve csak edzőcipő van rajtam és farmer, vagy papucs és mackógatya, de a munkáscipőim között vannak magassarkúak :) Imri szia 8)

M.
mircike
 
 


Kata!

Az a legjobb hogy higgadt tudsz maradni, mert ha te is bepánikolnál, az mindenkinek ártana. Az agyad ilyenkor tudja hogy mi a dolga. NEM VAGY ROSSZ ANYA!!!! SŐT!
Kitartás nektek a gyógyszerbeállításhoz!

Mircike!
Az első gyerek mellett még nekem sem volt időm semmire, a másodikkal könyebben vettem az akadályokat, és ők mostanra nagyon összenőttek. Ez nem azt jelenti h nem kell foglalkozni velük - mert persze sokat kell - de meg lehet velük mindent beszélni, és ha úgy adódig h nem érek rá, remekül elszórakoztatják magukat.
Liza még nagyon kicsi, sokat alszik, a gondok majd akkor jönnek ha mobilizálódni kezd, mert akkor már nem lesz nekem sem ennyi időm, de majd azt is megoldjuk. Az élet egy nagy harc, attól szép.

Sziasztok! Mindenkinek kellemes napos, sétálós, nyugis vasárnapot.

Nóra

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Adus!

A lányok még nem cserélnek pelust, de mindenben nagyon segítenek. Hozzák a textilpelust, és törölgetik Liza száját cicizés után, kiviszik a koszos pelust a szennyesbe, szagolgatják a tesót nem kakis e (persze szerintük mindíg kakis), este kikeresik a rucit, amit fürdés után radok a babára. Macit, cicát, nyuszit és játékbabát profin pelusoznak, de Lizával nem engedem őket kisérletezni.
Köszi a bókot a képpekel kapcsolatban.
Nálatok is nagyon helyesek a fiúk!!!! Nekem nem jutott fiúgyerek. Mi csupa csajok vagyunk, szegény apa meg erős elnyomásba került. :D

Sziasztok!
Nóra

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Adus = Edus, bocsi az elírásért.
anaci
 
 


Nóra, de így is tök klassz, h 3 lányod van! :wink: (talán majd 4.jére?, mintha vhol olvastam, h te benne lennél...? :oops: :wink: )
Különben, amiket M. anyunak írtál tök igaz! :) Bár nekem 2 van, de ugyanazokat tapasztaltam, amiket írtál a 3. babáról. zsigunál nekem is alig jutott időm vmire, mikor zsombeszt vártam, féltem, milyen lesz majd. Ráadásul mindenki mondta, h meglátom, milyen nehéz lesz majd. :oops: :roll: :shock: Felkészülve a legrosszabbakra, sztem nem volt annyira vészes :wink: . Az elején zsombesz aludt, evett, nem volt hasfájós, így sokat tudtam zsigusszal is foglalkozni, kb 6 hós korukig együtt aludtak délután, - akkor én is pihengettem - , aztán jött a kavar, na az egy nehezebb időszak volt, de most megint könnyebb. Most a harcok a közösen kinézett tárgyakért mennek, de annyira nem vészes. 8) Sztem lehetne rosszabb is, és egy kis féltékenységet leszámítva - ami vhol természetes - annyira imádják egymást! :P És ugyanezt a harmoniát láttam a ti képeiteken is, h imádják egymást a csajok, és olyan testvér, barátnőség lesz közöttük nagyobb korukra is. :wink:

M. anyu, lehet, h már írtál róla, akkor bocsi...., de ha megy bölcsibe a nagyfiú, akkora már nem fog szopizni, mert mintha még vhol azt olvastam volna,h szoktatok összebújni?! :oops: :wink:

Timcsi, szobatisztaság, sztem se stresszeld magad. Majd idén tavasszal elkezdheted, ne aggódj, ügyes nagyfiad van, megoldjátok. :wink:
Majd megírom, h én hogyan csináltam, ahogy Nórinak a fulladást, Julcsinak meg a lakás cuccost...ezeket írtam fel magamnak házifeladatként. :oops: :lol:

(igazság szerint most én is tervezek egy kis tanulást, de ez önszorgalomból, ahogy a pasik engedik..., ezért is vagyok elmaradva, na meg a háztartás is... :roll: :oops: :wink: )

További jó pihenést mindnekinek! :wink:
mazsolák
 
 


ma megkóstoltuk a hipp alma-barackot. az eredmény:

1. hmm. ez mi? Kép

2. szeretem én ezt???????
Kép

3.asszem ez nem is rossz!!!
Kép
kerekpocak
 
 


összegezve tehát: Kép
kerekpocak
 
 


Nóri, én is mosolyogtam anyukádon, bocsi :) :oops: :?
Farkas tündéri, milyen nagy szemei vannak és ahogy ott csücsül!!! szuper :)

Kisjulcsi, én espumisant adok Bendének hasfájásra, szerintem hat, bár ez is olyan, hogy folyamatsoan kell adni nem akkor amikor fáj, így vagy tényleg hat, vagy kezdi kinőni :) :?
Azért remélem inkább kezd elmúlni, bár amikor kezdek örülni neki, akkor mindig rácáfol :)

Edus!!!!! a szerelem nagyon nagy!!!! nem is gondoltam volna, hogy ilyen létezik!!

Mircike! elképzeltem Mirkut, nagyon édes lehet, ahogy mászkál a cipődben! majd írd meg, hogy mi lesz a jele, komolyan én is izgulok!!! :lol:

Zsófi!!!! Samu eszméletlen!!!!!! :lol: :lol: :lol:
(köszi a receptet)
ezek szerint csak kipróbáltátok?
Zsófi, milyen szék ez amiben Samu ül?

tényleg mikortól szokás adni ilyen dolgokat a babáknak? eddig azt hittem, hogy 6. hó után, de ma az anyósom azt mondta, hogy 3. hó után, bár én szeretnék ragaszkodni a 6. hóig, pláne ha szoptatok.
mangó
 
 


ez egy fisher price pihenőszék 9kilóig lehet használni és rezeg is, mi kölcsön kaptuk.
elvileg 6. hónapig elég csak az anyatej, de 5. hónaptól (orvosa válogatja) el lehet kezdeni kóstolgatni a gyümiket. nálunk csak a praktikum döntött: azért kezdtük most, mert nem alszik mindig eleget délután, ezért pl mint ma is 2-kor tettem le aludni, 2-f8ig nem bírja ki kaja nélkülo, ha f6kor (amikor kelt) megszoptatom, akkor viszont nem lenne éhes este és nem aludá végig az éjszakát ezért kóstolgattunk. mert így viszont remekül bírja.
remélem érthető volt!
Angéla tegyél föl képet Bendéről!!!!!!
kerekpocak
 
 


sziasztok!!!!

köszönöm Mircike, Julcsi és Anaci bíztató szavait is. Tök igazatok van, apával is kitárgyaltuk h valszin ez van mögötte (t.i. a nem-parázás mögött) hogy tudjuk mit kell tenni, mit tudunk tenni, és tesszük amikor amit kell. na köszi azért mindenkinek noch einmal. :lol:

Lizus elég nyügi. ettől a szuris gyógyszertől állítólag meg nyügik szoktak lenni, nyugtalanok a babák. az előzőtől meg aludt. az sem volt jó, de ez sem az a hűdeszupi. na megint a semmisejó kategória, mi? :lol:
lmkata
 
 


Nóri de jók a képek!!! a kidugom a popsim - nekünk is volt, de ennyire azért nem.
hát ahogy az asztal alatt ül Farkas a slusszkulccsal - az az, ugye?
olyan kis "én aztán hűű de jó gyerek vagyok és semmi csibészet nem csinálok" arccal :lol:
na ja. majd pont elhisszük, mi? :lol:

Jajj a Samu! Már megint a híres Samu-kacagás!!!! :lol:
Hát valami mesekönyvbe illő ahogy a fiatalúr nyomja ezt a témát!
:lol:
lmkata
 
 


igen, igen kérünk Bende képeKET! nem ám csak egyet! :wink:

jó ez a szék! 9 kg-ig? hm... :wink:

Ja, Anaci! akartam már írni h olyan furi látni a Liza nevet nálad is :lol: :lol: annyira édesek a nagylányaid h így segítenek. na meg ez a szerintük mindig kakis is édddddesss! :wink:

Ja Kisjulcsi - kaki téma : ez nagyon vicces!
tegnap ugye 2 óra alatt beautózva Fót cityt és környékét, kaptunk 1078 azaz egyezerhetvennyolc forintért egy kb 8 cm hosszúságú szélcsövet! komolyan mondom majd lefotózom, mert nagyon nem akartam hinni a szememnek h ennyi az annyi. ritkán akadok ennyire ki, de tegnap konkrétan fél órán át nézegettem a kezemben h rájöjjek mi az amiért ennyibe kerül, ugyanis családom minden tagja 35 ft-ra értékelte amikor megkérdeztem szerintük mennyi.

naszóval a vicc:
letisztogattam azért for sure alkohollal a művelet előtt, és mondom na Lizu jön anya. És erre hopp, az én drágám 4 nap után tök magától tojt egy hatalmasat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:
végülis lehet h ezért ennyi mert valami bűv-ereje van, elég megmutatni és nem kell a gyereket szadizni vele?? :shock:

ja amúgy hozzátartozik, hogy 14-kor kapott Lizi glicerines kúpot, és ezzel együtt este 20-kor tojzlizott, és a kúp egyben jött ki akkor !!! :shock:
ez hogy lehet szerintetek??????? vagy normális? még nem használtunk ilyet.

na puszákok! :lol:

Zsóka????? ma jöttök haza?
lmkata
 
 


én mindig ja-val kezdek mondatot??? :shock: :roll: :oops:
lmkata
 
 


Zsófi, Samu nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!És ez a nevetés!!!!!!!!!! :lol: nagyon döglesztő ám!!!!!!!!!!ezek szerint mégiscsak "jöhet bármi" kategória az evést illetően. :wink:

Kata, gyógyító puszikat küldünk Lizutündércicának! :P :wink:

M. anyu, én is izgultam, milyen jele lesz zsignek. Gondoltam én, válasszon ő, de őt minden más - főleg a játékok izgatták - lekötötte, nem holmi jel választás.... :shock: :roll: :oops: 8) :lol: Így én a legsanblonosabb, legegyszerűbb jelek közül a hajót találtam a leghozzáillőbbnek. :) (ezért választottam itt is, a vonalzóba a hajócskát :wink: Azért remélem, nem lesz annyira "nagyutazó", mint apája... :oops: :? ) Sztem te is magtalálod M.nak a jelleméhez illőt. (különben voltak a fejemben tervek, jöttem is ötelet szintjén, de sajna a válasz: "anyuka a választék adott" ... :roll: :oops: :?
nálunk ma hajnyírás volt, így "Zsigának van ám frizurája anya!" "Apa, mosd le rólam a tusfürdőt, mert büdi szeretnék maradni...!" ja és öltözés közben, apja hiányolta a zokniját, mire zsig: "nem tudok egyszerre..., apa :lol: :wink:
És mivel zsombesz úgy vélte, nem engedek meg neki vmit, így cserébe akkorát belémharapott, h járni is alig tudok... :oops: :? :cry:

na megyek krumplipürét készíteni, mert felettük a déli adagot...

na pusszancs mindnekinek: a hadirokkant, lesérült anya 8) :wink:
mazsolák
 
 


Kata, én is, meg "és"-sel, de azért mert azzal sem illik.... 8) :lol:, de tudod, mi már csak ilyenek vagyunk :wink:
mazsolák
 
 


Csak gyors bekukk!

Farakas teljesen kisfiús lett!!! Nagyot fejlődött! =sürübben tessék képet felrakni!

Samu :lol: Haláli :lol:

Kata
Nemrég tudtam meg, hogy a glicerines kúp kijön kaki közben, nem olvad szét (teljesen) :shock: Én is használtam régen és ugyanígy csodálkoztam :roll: Ez így a normális!

Edus
Jobbulást :lol:

Megyek fürdetni- szopiztatni,-eltenni a gyereket holnapra :lol:

Ja, és Niki köszöni jól van, csak valszinű megint foga jön :roll:

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


ja kuki téma:

én mindenkitől úgy tudom (még a jánosos szülésfelkészítős cuccon is azt mondták) h a kis előbőrt MUSZÁJ húzogatni, mindig csak nagyon nagyon kicsit. sok orvos azt az igen csak idejétmúlt meggyőződést vallja, h nem, pedig akkor mindenféle trutyi felhalmozódik (mesélteék a felkészítőn). szal mi óvatosan kb 2 napos korától fürdés közben húzogatjuk (mikor ki..).
amúgy samu képzeljétek péntek óta 30 perceket van hason és nincs kiborulva meg emelgeti a popsiját erőszakosan forgolódik körbe körbe.

kata nagyon vicces a kais téma. én ilyen szélcsőről még életemben nem hallottam. amúgy nálu nk a laktoherb kb 1 liter szokott lenni és akkor garantált a hatás (4 filter) de amióta volt egy ilyen 4 napos cirkusz nálunk is, azóta lakto nélkül is van minden reggel kaki.

edu mi ez az új divat, h mircikét m anyuzod?? lemaradtam vmiről? amúgy fiaid halálosak! kérünk képet zsig új hajáról. zsombnak maradt a sérója?

niki fogacskájának drukk a gyors kibújáshoz!!
kerekpocak
 
 


ja még pár szösszenet:

Anaci- Nóra, a Baba, ahogy zsig az öccsét hívja, nekünk is mindig "kakás", meg "pisis" . "Anya, cserélj pelust, mert baba bekakált, és büdi!" 8) :lol: :wink:

és akkor egy- két mai életkép:
apa szerel nagyfiával:
a: "ez az anya csavar.", erre zs.: "jó akkor ez pedig a zsiga, ez a baba, ez pedig az apa csavar..." :oops: :P :lol:
zs.: "apa, én nagyon szeretlek!", a: "és miért?", zs: "mert nem vagy csúnya..." :oops: 8) :wink:

Zsombornak ma megérkezett a 7. és 8. fogacskája - megvolt a nyűgik oka-. :wink:

Reni, jó készülődést az estére, és pusziljuk a szépséges kicsilányt! :P

Kata, lehet, h a márkáját kellett megfizetni?? :roll: :shock: :oops: :lol: 8) , vagy mint írtad "a csodatévő szélcső" :wink:

na megyek kaját csekkolni, aztán kaja time... 8) :wink:
mazsolák
 
 


Kata, figyelted a "ja"-t, és az "és"-t, látod, tök spontán... :oops: :? 8)
mazsolák
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?