Új privát üzeneted érkezett!

Melinda!

Szerintem ne aggódj azon, hogy keveset eszik Laura, ha látod rajta, hogy elégedett, akkor nincs gond. Örülj, hogy szeret aludni. Mi egy bő hónapja visszaszoktunk az egyszeri éjszakai szopcsira, de azért vannak még átaludt éjszakáink is (pl. a tegnapi, olyan jóóóóóó volt).

Egyébként nem nehezebb három gyerekkel, mint eggyel vagy kettővel. Egyedül a szervezés része nehéz a dolognak (mindig mindenkit időben leszállítani a megfelelő helyre :D ), egyébként nincs gond. Nálunk 4-4 év a korkülönbség. A két nagy már önállóan eszik, öltözik, fürdik stb., remekül elszórakoztatják egymást, és ha megkérem őket, akkor Jazit is. Napközben oviban/suliban vannak, tehát akkor megint nem jelent pluszt az, hogy sokan vagyunk :D
Tehát nekünk a viszonylag nagy korkülönbség bejött. A múltkor nálunk voltak a sógórnőmék. A legkisebb gyerkőcük másfél éves. Nagyon aranyos, csak olyan, mint egy kis ágyugolyó. Folyamatosan figyelni kellett Jázmin testi épségére, mert véletlenül hozzávágott egy csörgőt (labdázni akart vele :D ), majdnem átmászott a hasán, a kisautó is Jazi felé repült, befogta az orrát és száját egyszerre, és a szemét is megpróbálta kinyomni...Másfél napig tartott a látogatás, de vagy a Párom vagy én el sem mertünk mozdulni Jazi mellől, amikor ébren volt. Én azt mondom, hogy nekem gyerekjáték az élet azokhoz képest, ahol egy pici és egy kicsi van.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Kata,
bevallom, én simán ott merem hagyni őket egyedül a szobában, ha biztonságban vannak (úgy értve, nem történhet baleset). Persze rájuk nézek időnként. Hozzáteszem: nekünk egy szintes és kicsi a ház, bárhonnan odaérek pár lépés alatt a szoba ajtajához...

Linda,
ha aggódsz a nap öt etetés miatt, megteheted, hogy hajnali négykor, mikor felébredsz, óvatosan felveszed és mellre teszed Laurát. Én ezt csinálom. Igy legalább nem pang órákig a tej a mellemben, és nem lesz csomós reggelre. Múltkor elaludtam, és fél hétkor ébredtem (egyébként ötkor kelek etetni, aztán fejek és tizig alszunk), és rémesen bedurrant a mellem.
Mi egy éves korig tervezzük, hogy egy szobában alszunk a lányokkal.

Krisz,
annyira jó, hogy igy gondolkoztok a pároddal! (Örökbefogadás) Mi állatotthonokat szoktunk igy-úgy támogatni.

Ma megyünk kirándulni a Velencei-tóhoz :D Megyek is, nekiállok a rendrakásnak, aztán a déli etetés után hajrá! Drukkoljatok, hogy jó időnk legyen...

ákata2

Juborka
Na, Sztem Miskolc nem is szürke :) , csak ahogy bejössz a városba rögtön az Avast látod, ami betondzsungel és az tényleg nem szép látvány, De a sétáló, meg Tapolca és Lillafüred az nagyon szép. Eddig csak egy lánnyal találkoztam aki szintén szivesen lakna ott, pedig megvan minden. Nekem nagyon hiányzik, meg azért is mert vannak ott barátaim, meg onnan nem messze, Edelényben laknak rokonaim, meg szintén barátok. Nem is tudtam hogy lehet teologiát is tanulni ott, mert azt tudom hogy van még zeneművészeti, meg ápolói, meg még ki tudja mi. Egyik évfolyamtársam volt teologus, de ő Sárospatakon végzett. Sok szerencsét akkor a főiskolához! :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Peti bealudt, piac projekt elhalasztva :lol:

Ákata,

tudom én, hogy símán otthagyhatnám, csak valahogy nem megy. :?
kirándulásért irigy irigy :) merre szoktatok kószálni? szopit hogy oldod meg?

Beuka,

szerintem nem késő kendőzni sosem, de az fontos, hogy akkor tedd bele Botit először, amikor tele a pocak és jó kedve van. ja, és ajánlott a leghosszabb kendőt megvenni, azzal bármilyen kötési módot lehet használni.
szopi az étteremben: szerintem a fiatal felnőtt generáció, akiknek még nincs gyerekük, annyira összeköti még a gyermek táplálást a cumisüveggel, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni a szoptató anya látványával. na és persze a gyerek mindig akkor lesz éhes, amikor épp nem szeretné az ember lánya előkapni a cicijét :lol:
sz_kata

Beuka - Boti jó nagyot nőtt! Nagyon aranyos! Férjemmel mi is jót nevettünk a pelusos képen :lol: - Boti igazi férfi! :lol:

Melódia - hangosan nevet??? Zsoltika még csak most kezdett hangosan kacarászni, úgy látszik azért jó hatással lehet egy tesó - gondolom nálatok inkább zajlik az élet, mint nálunk - mi szerintem túlságosan csöndben vagyunk (amolyan öregesen :lol: )- de majd a következő babánál már lesz kinek "bandáznia" -ahogy Bujka fogalmazott! Ja el is felejtettem, hogy tél van.... illetve, hogy bármikor várható a hó. Így tényleg inkább tavasszal tudnánk sétálgatni. Újhegyig elsétáltál? Jó messze van még tőlünk is! Nem messze lakunk az Óhegytől, ide is közel van a Pataki. :)
Szorítottam a szopiért - örülök, hogy minden rendben lett!

Bujka - a doktornőd nem semmi - gondold el, hogy hány anya hallgat rá, pedig lehet sokaknak nincs valós tejgondjuk, pusztán ez a korosztályos izé van, amiről sz_kata írt.
Védőnő - a mi védőnőnk háromszor volt nálunk - minden problémát nélküle kellett megoldanom - de jobb is - íme néhány aranyköpése:
- "a koszmótól ne féljenek, az csak nagyon koszos családoknál fordul elő"
- "csuklásra jó néhány csepp citrom" (én úgy tudtam a citrusfélék allergizálhatnak) ekkor volt Zsoltika egy hetes.
- "ha maguk nem akarják, hogy jöjjek alá írhatják, hogy lemondanak a szolgálatról" mondja ő miután ő nem jön...

Jubi - Nagyon szépek a gyerekeid! Jó is, hogy nem eszed meg a maradékot, a mai világban az éhezésnél nagyobb probléma az elhízás...

Angel - a tej termékeket Zsoltika miatt iktattam ki - mindig hányt, ha ilyesmit ettem. Érdekes, hogy már pocakos koromban megundorottam ezektől a termékektől - ahogy akkoriban mondtam , nem kívánós, hanem utálós lettem...
Gergő tényleg gyönyörű kisbaba - hiába no, őszi gyerek! :lol:

Dorka - nálam is szakmai ártalom - erősáramos villamosmérnök vagyok :lol: szóval a hidrogénautó azért nem terjed el mert nagyon drága (gondolom a fejlesztést kell megfizetni - úgy mint a plazmatévéknél - azok is egyre olcsóbbak) meg nagyon lassú. Szerintem a közeljövőben a hibrideknek nagyobb terük lesz. De amíg van olaj, addig az a legegyszerűbb, ha marad minden a régiben. (már amíg meg is lehet fizetni) a kőolajlobbyknak nem kell megakadályozniuk, egyszerűen nem támogatják az ilyen irányú fejlesztéseket.
Elképzelhető a háború - nagyon is.

Sz-kata - köszönöm a drukkokat és a receptet is! Ez a korosztályos felkeléses dolog meddig tart??????? (jó lenne már aludni - hehe - jónak panaszkodok! - bár te biztos megérted! :lol:
Ökopelust én is használom, persze a libero mellett.

Bettus - Kitti nagyon menő! Gyönyörű szemei vannak! Kevesebbet alszanak tudom - de azt hittem nappal.... Mostanában ugyanakkor fekszünk 11 - kelünk hajnal 2-kor, 5.30-kor, és 8.30-kor már játszani akar - aztán egy óra múlva ismét elalszik hát a játékot kihagyhatná és alhatna.

Linda - jó az idézet!

Kép
nózi

Kata,
kószálás - eddig csak Érd környékén, meg itt a városban (bkocsival nehéz kirándulni, pedig nagyon vágyom már az erdőbe!), van egy kis házunk a Balatonnál, oda gyakran fogunk menni tavasszal és nyáron is, kocsival egy óra mindössze... Szopi: a déli szopi után általában négy óra csönd van, akkor van a nagy alvás is (egyébként csak negyed-fél órás szunyálások vannak már csak). Ezért akkorra időzitünk. Viszünk szendvicset, és a parton megebédelünk :D
Ilyenkor, ha Peti alszik, nem tudod óvatosan betenni a hordozóba, és alszik tovább?
Gratula egyébként a hosszabbodó alvásokért!

Nózi,
hibrid:
a legjobb egy levegővel működő autó lenne, ami levegőt eszik és azt is bocsát ki, szennyezés nélkül. Tuti, hogy feltalálták már, csak a kőolajlobbi, anyagi érdekek... Tejtermékek - sajtot sem eszel?
Nálunk Lilikén az ütött ki, hogy szotyit ettem... Egy hétig csalánkiütése volt. Tuti attól, mert már elmúlt, és mást nem iktattam ki az étrendemből.

Puszi - Kata

ákata2

Köszönöm mindenkinek a hsz-t Anyós ügyben!!!!

Apával természetesen megbeszéltem a dolgot. Jól kiakadt, talán még jobban mint én. Ha nem fogom vissza szerintem elmegy az Anyjához és lekiabálja a fejét...
Nem sokat aludtam az éjjel, sokat gondolkoztam. Aztihszem majd elmegyek hozzá, és kérdőre vonom, hogy ezt mégis hogyan gondolja. Mitől látja Ő, hogy én itthon mit csinálok a gyerekkel, mennyit foglalkozok vele? Nem lakunk együtt, kocsival 5 percre laknak, de kb heti 1x találkozunk, néha sűrűbben. Viszont Matyit nagggyon ritkán fogom elengedni hozzá addig amíg nem hagyja abba az italozást, dohányzást! Ha ő így akkor én meg....
Egyébként én se értem honnan vette hogy Anya nem mondja el nekem, hiszen jóban vagyunk nagyon.

No nem negatívkodok megint...

Beuka!
Matyikánál a pelust mi is elégettük kezdetben, de aztán leálltunk vele, mert ahogy Áktata is írta eléggé dúrva füstöt eregetett, meg lekátrányosodott a kazán-kémény is tőle. Szóval szerintem gondold át!

Egyébként a szemetet mi is külön kezeljük, de csak az éghető dolgokat. Vegyetüzelésű kazánunk van amiben elégetjük a papírt. Nem fűtési szezonban is gyüjtjük, így elég sok fát spórolunk meg. Ja és már telepítettünk egy csomó erdőt is. Takarákosság szempontjából is meg, no hogy ne csak kivágjuk. Már Matyinak is van erdője. Pannikáé 2 hónaposan lett telepítve. :P

Bujka!
Tegnap én is egy gyerekes Anyuka voltam és vagyok, majd csak du-n jön haza Matyika. Anyuval van, elmennek majd táncházba és utána jön haza.

Hű, mennem kell pannika felébredt! :P

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés: a Ti babáitok is tiszta zizik ma?! Én kezdek begolyózni. Délelőtt egyedül voltam Benivel itthon és ha nem cicin volt (ott legalább aludt 3/4 órát), akkor csak nyüszögött vagy sírt. Azt hiszem, nem kell kutatnom a nyitját, hogy miért volt tegnap egy tündérjó baba: VÉLETLEN VOLT! :twisted: :cry:

Na megyek, Párom ringatja, megpróbálkozom a cicivel :roll:

Pusz és szebb, szélmentes napot (nálunk megint meg kell őrülni a széltől :evil: ): Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Nózi!
Egész véletlenül nem ugyanaz a védőnőnk???... :evil:
Pesze tudom hogy nem, de a miénk is dettó ugyanilyen okosakat tud mondani, és a legutolsó mondata ugyanaz - amikor legutóbb (vagy 3 és fél hónapja) váratlanul beállított, mondtam neki hogy legközelebb szóljon ha jön, mert nem vagyok rá felkészülve, erre amikor oltáson voltunk, közölte hogy majd én szóljak ha akarom hogy jöjjön, mert ő nem tud telefonálni mert nem fizetik ki neki (és nekem ki fizeti ki??? :arrow: neki ez a munkája!) szóval ha nem akarom akkor írjam alá hogy lemondok róla.
Hát nem írtam alá, közöltem vele hogy ki tudja, még szükség lehet önre. Persze azóta sem hívtam, de már gondolkodtam hogy kihívom és felteszek neki tök banális kérdéseket. Csak ez azért nem jó, mert ebből még képes azt a következtetést levonni, hogy tök hülye anya vagyok.
Na mindegy.

Bujka!
Nekünk tegnap volt ilyen napunk, Geszti képtelen volt meglenni magában, egész nap sírt, csak kézben volt csöndben úgy-ahogy. Ma már javult a helyzet. Biztos a széllel függ össze mert ma már nincs szél, és nyugodtabb is.

Na megyek mert most mentek el a barátaink, és nemsokára jönnek Anyósomék.

Kép
mamy

Sziasztok, Lányok,

Ági,
hol laktok, hogy erdőtök is van? Klassz lehet... (nekünk a kertünk volt kész erdő, muszáj volt kicsit kiritkitani, igy is maradt vagy tizenkét gyümölcsfánk...)

Mamy, Bujka,
nálunk tegnap volt nagyon nagy szél, és ezzel párhuzamosan nagy sirás-rivás. Bár a ma késő du. se volt semmi...

Előtte viszont kirándultunk a Velencei-tóhoz, ami nagyon jó volt - napsütés, isteni levegő, vizillat... Sétáltunk egy nagyot, közben elrágcsáltuk az itthon készitett szendvicseket, aztán egy kis part menti presszóban kakaóztunk (ill. férjem kávézott) rá egyet, majd haza... A lányok végigaludták az egészet, és jó pirospozsgásak lettek a szeles, friss levegőn. Persze itthon felébredtek és rámvetették magukat - megpróbálkoztam a tandemszoptatással, aminek az lett az eredménye, hogy jól megsértődtek, és teli torokból üvöltöttek. Többet nem próbálkozom - megszokták, hogy külön-külön foglalkozom velük, plusz valahogy nekem is olyan furcsa volt, mintha nagyüzemben szoptatnék (akár egy kutyus...). Minden tiszteletem azé, aki ezt birja, de tuti, hogy nem nekem találták ki.

Itt a fürdésidő, de a lányok alszanak (egyszerre! Ez is ritka), szerintem a jó levegő áldásos hatása. Hiába itthon is jó a levegő, azért más a viz mellett, ahol nem ontják a házak kéményei a füstöt.

Nem tudom, jövök-e még ma, ha nem, nagyon jó szombat estét kivánok nektek.

Puszi - Kata

ákata2

szép estét mindenkinek!!

Csak egy gyors bekukk, ma nem tudtam jönni, mert anyóséknál voltunk, ott ültük apa szülinapját, 32 éves lesz a drágám 16-án!! :lol:

Egyébként a szopi csak tegnap ment jól, mára valahogy kudarcba fulladtunk...Nekiáll nagy hévvel, szívja, szívja, majd egy idő után keserves sírásba kezd, tekergölődzik jobbra-balra, mintha a pocija fájna!! aztán ha megnyugszik, újból cicire teszem, de ugyanaz megismétlődik!! aztán adtam neki próba képpen tápszert, hát 100 ml-t úgy benyakalta, hogy csak pupilláztam! :roll:
most fürcsi, és szopi után szintén 90 ml-t pótlást benyakalt!!
Úgy látszik azért negsínylette a tejtermelésem is ezt a betegséget!!
De inkább adok neki pótlást, minthogy éhezzen!! :oops:
persze továbbra is cicizünk, de ha utána is sír, adok neki tápit!!
A cicim elég lapos, tudom, ez nem jelent semmit, viszont ha megnyomom, spriccel a tejcsi!! Úgyhogy nem igazán értem a dolgot!! De majd a következő nepokban kiderül, hogy mi is van?? :roll:

Nózi!!

A hangos kacagás mégcsak olyan pici sikongatásokra korlátozódik, de már nekem az is kacagás, ahhoz, hogy mégcsak 3 hónapos lesz!! :lol:
Az Óhegy parkaba sétáltunk el a múltkor, a barinőmmel taliztunk ott, az se itt van,asszem ott kezdődik az Újhegy!! :roll:
Akkor tényleg közel vagyunk, van egy közös kiindulási pontunk, a Pataki műv.ház!! :lol:

Na, metem lányok!!

Puszi mindenkinek!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Bujka! No valahogy én is így próbálkoztam a popsimasszírral, de most megerősítettél :) köszi! szerintem itt az egész városban nincs olyan hey, ahol külön szopis helység van :? :?
"hazajött" Marci? Beni kipihente magát, mehet újra a bandázás :lol: :lol:
EZtm ég akkor írtam, mielőtt írtad, hogy ma egy kicsit zizi :( sajnálom. MA Boti is többet sírdogált :?

Hettie! a sógornőd mire alapozza azt a kijelentést, hoyg nehezen fog rászokni az ételre? NEm most mentünk Gyöngyösre, még nem tudom mikor fogunk, de nekünk csak oda az út 3 óra, úgyhogy nem tudom még most hogy jöhetne össze egy talu, talán majd tavasszal, ha nagyobb lesz Boti.
Az édesanyám Szendrőládról származik :)

Angel! Én már olvastam ezt a szöveget, nagyon tuti :). shrek 3 :) én is várom!! Jégkorszak 2 hogy tetszett ?? :)
Gratula a majdnem hasraforduláshoz! Én épp ezen gondolkodtam, hoyg ha egy bébi nem nagyon szereti a hasonfekvést, mi fogja motiválni abban, hogy mégis átforduljon? De úgy látszik, van remény :)

Á_Kata! Az állatotthonokról jutott eszembe, hogy a múltkor láttam a tv-ben, hogy valahol kolbászt készítettek, és a ládák mellet kutyaürüléket talátak, és ezért megsemmisítették a husit. De könyörgöm miért nem lehetett azokat a kolbászokat odaadni egy állatmenhelynek?????
Drukkoltam ám Nektek a jóidőhöz! NEm csoda, hogy végig szunyáltak a lányok :)
tandemszopi! Én már elgondolkodtam rajta, hogy azt meg hogy lehet. Arra nem is gondolnék, hogy a lányok megérzik, hogy nem külön külön foglalkozol velük :?

Jubi! Sajnáélom, hogy nem fértetek be :( egyébként nem csodálom. Jó sok cuccotok lehetett 3 gyerkőccel. Jót nevettem a sógornőd gyerekén, ahogy az ovónéninél bepróbálkozott. Nemsokára ti is mentek étterembe, bár akkor ezekszerint Nektek a kaja szempontjából nem lesz nagy dolog :)

Linda! Nagyon jó a szöveg, és mennyire igaz! Szerintem se aggódj, ha gyarapszik Laura! Én még kelek éjjel 2×, de szerintem tudnék nyugodtan aludni (mi külön szobában alszunk)

SZ_Kata! És tudnál nekem tanácsot adni, hogy honnan és pontosan milyet rendelhetnék? (mármint kendőt) igen, a fiatal generáció.. de szerintem az idősebbeknél is akad, aki nem néz jó szemmel egy szoptató anyát. Pedig valóban mennyi ember eszik az utcán!

Nózi! Köszönjük a dicséretet :oops: no akkor mi a védőnőd szerinte egy nagyon koszos család lehetünk :) micsoda szakmád van Neked!

Ági! rendben nem égetünk több pelust. De papírt továbbra is gyűjtöm Nálunk sajnos nincs szelektív hull gyűjtő konténer :(
Tök jó ötlet a fatelepítés!!! Mi elmulasztottuk, pedig ősszel mi is akartunk.

lányok! Én régebben hallottam, hogy a babáknak 1 év alatt tilos mézet adni ez oké, nem is adnék, de most jöttem rá, hogy én a teába, és a kávéba mindig azt rakok magamnak :? mennyire mehet át a tejbe, vagy egyáltalán ez lehet-e baj? tud valaki erről valamit?

Kép
Kép
beuka

SZ_Kata! Megnéztem a babközelbent, a rugalmas kendőt, vagy az erszényt javasolnád nekem?

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka
Ok, akkor majd találkozunk a tavasszal! :D
Nem tudom honnan veszi sógornőm azt hogy nehezebben fog rászokni, lehet hogy onnan, hogy ő sztem kb 1 hónapig ha szoptatott, aztán már jött is a többi. gondolom neki nehéz volt rászoktatni, de azért mert tul hamar kapott mást is.
Szendrő az tényleg edelény után van. :) akkor te arrafelé laktál még anno?

hettie

Mamy
Olvastam joval lentebb, hogy a pelusbol néha kijön a cucc, mert nem mered megszorítani a pelust a hasán. Erre a megoldás az - amit nekem a korházban mutattak- hogy addig szorítsd meg a hasán a pelust, hogy egy ujjad beférjen. én mindig igy csinálom, még nem is jött ki arrafele semmi.

hettie

http://velvet.hu/poronty/2007/01/12/cse ... #more28005

Sziasztok, csak közkinccsé teszem ezt, aztán húzok tanulni, meg fejni meg szoptatni.
Angel, megittam egy liter Bucklert-komolyan! Délután végre nem volt sírás... köszi a tippet!!!!

Pusz,Krisz

Csecsemőtáplálás: anyatej vagy marhapörkölt?
csecsemő etetés olvir
A csecsemő táplálása sokrétű, izgalmas feladat. Régen nem volt ebből kérdés, mert kapta a mamutot, amit apa hazahozott. De mai rohanó világunkban ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Van, aki szójayofuval és bulátával operál (bármi is legyen az), és van, aki megelégszik annyival, hogy egy ideig nem zsírral csinálja a marhapörit. És az a jó ebben, hogy legalább 30 évig ki se derül, hogy ki csinálta rosszul.

Mert persze nem azonnal jön elő az ételallergia, ha pedig hatvanévesen valaki stroke-ot kap, kevéssé valószínű, hogy csecsemőkori táplálására vezetik vissza. Pedig ki tudja, talán kiskorában rászokott a sós/édes cuccokra, egész életében egészségtelenül táplálkozott, aztán kész a baj. Szóval nem könnyű ez sem. Szokás szerint két iskola csap össze. Az egyik a tudományra fog mindent, a másik a nagyanyjára. Az óvatos duhajok szerint csakis anyatej vagy tápszer hat hónapig, aztán pici alma, pici banán, aztán őrült nagy fordulatként jöhet egy kis sütőtökös krumpli. Félünk a gluténtől, a liszttől (vagy az ugyanaz?), a cukortól, sótól, allergiától, bacilustól, tejtől, méztől, kánaántól.

Fehér ember ebből nem sokat ért, de benne volt a tévében, úgyhogy biztos igaz. A másik csoport, az énisfelnőttemvalahogyok, adnak a babának mindent, amit ők esznek, oké, pálinkát meg szusit azért nem. Ez is egy hozzáállás, pláne ha a gyerek nem olyan jó étvágyú, könnyű megállapítani, hogy „mert csak szart kap”, és jól megfokhagymázni meg megcukrozni mindent. Ez rövid távon működik, hosszú távon ld. fent. Szerintem.

Szóval ki mivel tömi a kölköt? Receptektől kíméljetek, úgyse tudok főzni, és utálom elolvasni a hosszú kommenteket

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

http://velvet.hu/poronty/2007/01/12/cse ... #more28005

Sziasztok, csak közkinccsé teszem ezt, aztán húzok tanulni, meg fejni meg szoptatni.
Angel, megittam egy liter Bucklert-komolyan! Délután végre nem volt sírás... köszi a tippet!!!!

Pusz,Krisz

Csecsemőtáplálás: anyatej vagy marhapörkölt?
csecsemő etetés olvir
A csecsemő táplálása sokrétű, izgalmas feladat. Régen nem volt ebből kérdés, mert kapta a mamutot, amit apa hazahozott. De mai rohanó világunkban ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Van, aki szójayofuval és bulátával operál (bármi is legyen az), és van, aki megelégszik annyival, hogy egy ideig nem zsírral csinálja a marhapörit. És az a jó ebben, hogy legalább 30 évig ki se derül, hogy ki csinálta rosszul.

Mert persze nem azonnal jön elő az ételallergia, ha pedig hatvanévesen valaki stroke-ot kap, kevéssé valószínű, hogy csecsemőkori táplálására vezetik vissza. Pedig ki tudja, talán kiskorában rászokott a sós/édes cuccokra, egész életében egészségtelenül táplálkozott, aztán kész a baj. Szóval nem könnyű ez sem. Szokás szerint két iskola csap össze. Az egyik a tudományra fog mindent, a másik a nagyanyjára. Az óvatos duhajok szerint csakis anyatej vagy tápszer hat hónapig, aztán pici alma, pici banán, aztán őrült nagy fordulatként jöhet egy kis sütőtökös krumpli. Félünk a gluténtől, a liszttől (vagy az ugyanaz?), a cukortól, sótól, allergiától, bacilustól, tejtől, méztől, kánaántól.

Fehér ember ebből nem sokat ért, de benne volt a tévében, úgyhogy biztos igaz. A másik csoport, az énisfelnőttemvalahogyok, adnak a babának mindent, amit ők esznek, oké, pálinkát meg szusit azért nem. Ez is egy hozzáállás, pláne ha a gyerek nem olyan jó étvágyú, könnyű megállapítani, hogy „mert csak szart kap”, és jól megfokhagymázni meg megcukrozni mindent. Ez rövid távon működik, hosszú távon ld. fent. Szerintem.

Szóval ki mivel tömi a kölköt? Receptektől kíméljetek, úgyse tudok főzni, és utálom elolvasni a hosszú kommenteket

krisszi

Sziasztok!

Bujka: Nálunk is tegnap dettó zizi nap volt!
Estére már majdnem bediliztem - ennyit egy nap még sosem sírt a gyerkőc, s végül az est csúcspontjaként előjött egy egyórás hasfájós üvöltés is rajta!!!
Éjjel meg felkelt 1-kor és 3-ig nem akart elaludni.
De tegnap már rutinosan este 9-kor elaludtam, hogy bírjam tartani a lépést vele.

Sz_kata: én is szeretnék nyugodt estéket - és volt is már olyan, de most viszaestünk megint.

Amúgy Bendus is elkezdett éjjel is felébredni és kajálni. Pedig már annyira jó volt a sok alvás. Biztos növekedési/fejlődési lépcsőhöz értünk, mert amúgy is állandóan a cicin lóg.

ettie: pelusozási tipp jó - majd kipróbálom, mert nekünk is sokszor kifolyik a cucc.
Beuka: ha vettél kendőt/ersznyt, majd számolj be légyszi!

Egyáltalán az az erszény pontosan milyen???

Dorka

Krisszi: cikk jó!

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Beuka,

nekem még nincs erszényem, mert abban bölcsőtartásban vannak az ilyen pici babák, és Peti azt nem szereti, merthogy ugye, az már fekvő póznak számít :D De, akarok venni egyet, mert ha Peti már satbilan tartja magát, akkor szuper lesz csípőhordozáshoz.
A rugalmas kendő nekem nagyon bejött, mióta megvan, a nandu kendőmet már aliog használom. A nandu nekem kicsit "daróc" jellegű, nem olyan kényelmes, mint a rugalmas pamutkendő, ráadásul, ha nincs benne épp a gyerek, eszméletlenül idétlen. a rugalmas kendő meg szépen rámsímul, ha kiveszem belőle Petit, akkkor sem néz ki bénán. viszont valamivel rövidebb az élettartalma, illetve kihasználhatósága, mint a nandunak, mert ugye egy 10 kg feletti babánál már erőteljesen megnyúlik a pamutkendő. De kezdetnek akkor is ezt a pamut változatot javaslom, mert tényleg sokkal kényelmesebb és könnyebb vele bánni is. aztán ha nagyobb a gyerkőc, és igazi fan vagy, akkor jöhet a nandu, az erszény, a karikás, a ........... :lol: :lol:

Krisszi,

a velvet cikkeinél a hozzászólások az igazán tanúlságosak. Bár tegnap az éjszakai kelős cikkhez volt egy olyan hozzászólás, hogy azt hittem eldurran az agyam. Egy csaj azzal dicsekedett, hogy ő bizony már nyolchetes korára leszoktatta a gyereket az éjszakai kelésről, mert nem adott neki enni!!!! és még büszke is volt magára az a nagyon hülye :evil:

megyek, nyügi van
sz_kata

Sziasztok, bocs, hogy megint ego, de tök kivagyok.

egy nagyon kedves csoporttársam hívott, hogy meghalt a fia karácsonykor.................
26 évesen, tök váratlanul, nem tudják a halál okát sem.
A nő teljesen egyedül van, senkije sincs, csak a fiának élt. Azt mondta, hogy küzd a túlélésért, mert így semmi értelme az egésznek.
Annyira szar, hogy ilyenkor még csak nem is lehet mit mondani.

Írtam neki reggel egy mailt, hogy hívjon nyugodtan, ha beszélgetni akar, olyan furcsa volt, nehogy csináljon valamit...

SzKAta, be fogok írni annak a csajnak, ez nem normális. A hsz-eket amúgy nem szoktam elolvasni, mert vagy tudálékos, vagy csak simán ostoba (BUTA) emberek írogatnak oda, zéró humorérzékkel. Tisztelet a kivételnek.

Jó vasárnapot mindenkinek, menjetek sétálni :wink:
Krisz

krisszi

Sziasztok!

Látom, szó volt megint a a textilpelusokról :lol:
Higgyétek el, nem okoz sok pluszmunkát és ami a lényeg, nem termelődik az irdatlan sok pisis, kakis pelus a szemétben, ezek 100 év alatt bomlanak le!!! :cry:
Amúgy a textilpelus több gyereket is kiszolgál általában, tehát olcsóbb is, mint az eldobható.
Én is sokszor gondolkozom azon, hogy pl az unokáink milyen világba születnek majd bele, ha mi nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt a környezetünkért...

A környezettudatos mama topicban rengeteg környezetbarát lehetőséget ismertem meg. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Sz_kata!
Az ökopelust mi is használtuk, de állandóan kifolyt belőle a pisi, nem gumírozott hátul...

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok Lányok!
Osoa:
Mennyi pelust kell megvenni ahhoz hogy napi szinten kielégitse azt hogyha én nem akarok eldobhatot használni?És legföképpen milyent ajánlasz?Ehhez pluszban kell megvenni a mososzert is ami környezetbarát mert gondolom csak igy van értelme.Átnéztem a linket amit Szkata rakott fel.ott horibilis árak vannak.Nekünk 3 csomag eldobhatos elég egy honapra ami 150 darab.
Érdekelne a dolog..
Vendég

Krisszi:
Nagyon megrázott, amit írtál. Mondani nem tudok én sem semmit. Talán csak együttérezni lehet vele...

Osoa; Fruzs:
Tegnap teszteltem a BM belsőt monapel külsővel, majd rögvest ki is kellett mossam, mert egy óriási hasmars érkezett sajnos. De a teszt jó volt, könnyű volt kimosni, csak kicsit lassan szárad a BM belső. Monapel belsőt is tesztlem majd még. Ti hogy szárítjátok? És a használt belsőket ecetes vízbe áztatjátok, vagy csak szárazon gyűjtitek???

Tina; Angel:
Sokféle megoldás létezik a mosható pelusra is, talán az általános alapelvek a következőek:
- kell kb. három darab külső
- kell valamilyen belső kb. 18-20 darab, ami így napi 6-tal számolva háromnaponkénti mosást feltételeuz a mosógépben. vagyis két napig gyűjtöd a belsőket, utána kimosod, és egy napig szárad, addig használod a harmadik 6 darabot.
- és ami nagyon könnyűvé teszi a dolgot, hogy be szoktak tenni egy lebomló hártyavékony papírbetétet a belső fölé, közvetlenül a babapopsi alá - így ez felfogja a kakit, és ezt le lehet húzni a WC-be, lebomlik. Így sokkal kevesebb folt marad a pelusban, és könnyebb is kimosni.

Az igazán legolcsóbb megoldás a hagyományos nylon megkötős nadrág, bele Tetra pelenka, de ez szerintem nagyon kényelmetlen. Egyetlen előnye, hogy gyorsan szárad.

Költségeket megtaláljátok a www.monapel.hu és a www.babanatura.hu oldalon.

dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Krisszi,

én éppen nemrég beszélgettem a férjemmel erről, és mondtam neki, hogyha Petivel valami történne, és meghal, én bizony nem akarnék tovább élni. Szóval, lehet hogy nagyon jó lenne, ha meglátogatnád, vagy felhívnád a barátnődet. De lehet hogy nem kellene ilyet írnom, én azt is megérteném, ha már nem látná értelmét tovább az életének.

annak az idiótának egyébként én is beírtam volna, csak kifog rajtam az a hülye indapass :oops: Egyébként tényleg döbbenet, hogy mennyi "okos" hozzázólás van :shock:

tina,

a akörnyezettudatos "mosószer" állítólag az ecet! :wink: szépen tisztít, nem károsítja a környezetet.
Én veszek textilpelust, még nem döntöttem el melyiket, de szerintem fogok mellette használni eldobhatót is...
sz_kata

Jó reggelt, Lányok,

Beuka,
kösz a drukkokat! :D A lányok totál érzik, ha nem kizárólag velük foglalkozom (pl. olvasni egyre nehezebben tudok szopi közben), és igénylik a kizárólagos (egyenkénti) szórakoztatást is.

Krisszi,
ez iszonyú! Szegény csoporttársad... Nincs rokon, szerelem, senki, akiért élni tudna?
Olyan meg nincs, hogy egyszerűen csak meghal vki - biztos volt vmi ok, bár engem - szülőként - ez tuti nem érdekelne az elsődleges gyász ideje alatt...
Velvet: bevallom, én nem olvasok ilyeneket.
Most minek bosszankodjak, szóljak be - aki ilyen hülye, annak úgyis felesleges...

Dorka,
bevallom, a két gyerek mellett én nem győzném a textilpelust :oops: Másik, hogy emésztőnk van, nekem a vizzel, mosással nagyon kell takarékoskodnom, csakis úgy mosok, ha fullra tömhetem a gépet.
A gyereknek egyébként mennyire kényelmes a viselése?
Az tuti, hogy korábban szobatiszta lesz, mint az eldobható pelust használó társai...

Melódia,
ne csodáld, hogy türelmetlenül cicizik a fiad - napokig könnyitett módon jutott hozzá a kajájához, idő kell, mig visszaáll arra, hogy meg kell dolgoznia a "betevőért". Próbálj ilyenkor poziciót váltani (ha a karomban nyűgös, fektetve etetek tovább), egy picit úgy is szopik még. Meg az is segithet, ha hajnalban, mikor a legtöbb a tej, félálomban mellre teszed. Olyankor egyrészt sokat eszik, másrészt megmarad benne a sikerélmény. Ez hülyén hangozhat, de nálunk Lizánál bevált.

Kata,
lassan kiállitást nyithatsz a hordozókendőidből :lol: Félve kérdezem: nem próbálod meg néha a bkocsit is? Egy idő múlva nehéz lesz Petikét hordozni...

Hű, de szép idő van! Mindenkinek kellemes napot!

ákata2

sziasztok!

Jó sokat írtatok nemis tudtam mindent visszaolvasni!

Ma reggel örömtáncot jártam,Gabesz 120-at szopizott. :lol: :lol: Alig hittem a szememnek!Igaz aztán már csak 70-et de ez is már nagyon jó.

Suezika:
Kipróbáltam a fejést szopizás közben, de kézi fejővel.nem igazán szopizott többet.Neked már az első alkalommal sikerült?

Sajna mennem kell főzni.

Kép
edit24

Sziasztok!

Krisszi sajnalom a baratnodet, most tenyleg eleg nehez lehet neki.

Acetonos lehelet: en mar egy honapja felhivtam a nagynenemet, mert aggodtam. Persze az is benne van, hogy mivel B nagysulyu, igy persze rogton mondtak, hogy biztos cukros, vagy ha nem, hat az lesz. Jol beijedtem, de a nagynenem azt mondta, hogy eves elott teljesen normalis, eves utan meg ugyis tejcsi szaga van a szajanak.

Kata, nekem is bedurran az agyam az ilyen nagyszeru anyukaktol. Foleg azert mert Miki olyan eleven volt, mint a ti Petitek. Es persze megkaptam mindenkitol, hogy mar reg teaztatnom kene estenkent es muszaj lenne ataludni az ejszakat. Aztan most dagad a mellem, hogy B-vel ugyanazt csinaltam megis atalussza az ejszakat 1 honapos koratol. Persze, ha taknyos es napkozben nem eleget eszik, akkor ejszaka jelentkezik potlasra. Valaki kerdezte, hogy nem baj e ha ejszaka alszik a baba es nappal "csak 4-5-6"-szor eszik. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha ehes felkel, ha nem az akkor minek keltsem. Az teny hogy olyankor feszul a cicim rendesen, de ilyenkor reggel extra sokat, aztan normalisat, este meg cseppeket eszik. Szoval elgondolkodtam azon, hogy igy hogy igeny szerint szoptatok, szinte mindennap mas a menetrend. Es lassan feleves lesz B, de meg mindig aggodom, hogy eleg e a tej. Pedig nagyszajjal hirdettem, hogy eleg, ha az ember igeny szerint szoptat. Es mar az elmult 5 honapban is mennyit aggodtam. Pedig ki kellett volna irnom a hutore, ELEG A TEJ! Na majd a harmadiknal tenyleg okossabb leszek...

Beuka! Nyugodtan egyel mezet! Az elso honapokban azert tilos, mert nem tudjak megemeszteni es belehalnanak a babak. Aztan nagyobb korban azert, mert ugye szinte csak pollenbol all. Allergizalhat. De nem hiszem hogy anyatejen keresztul ez kijonne.

Kepzeljetek. Balint dec 12-jan5-ig nem fejlodott semmit! Erre a mult heten 300g-ot. Mar 7270. Ez azert furi, mert mindig a dokis mereckedes elott egy hettel huz bele, en meg aggodom, hogy most biztos elkap minket a dokiba es johet a tapszer. Lehet hogy direkt csinalja???Majd kedden megnezem mit szol dokiba.

Kata, most eld ki a kendo maniadat, mert Petike lassan szaladni fog...Remelem nem haragszol, de jot rohogok rajta, hogyan tudod megmagyarazni miert tetszene egy ujabb kendo. Ez olyan mint a szingliknel a 20. taska. Habar ha jol emlekszem, te varandos korban meg a pelenkazotaskakat nezted ilyen elvezettel. Bevallom irigykedem is, mert az en pocak es egyeb mereteimhez nem lehetne kendot kapni, maximum egy fuggonybe csavarhatnam a gyereket.
udv:
cs
Vendég

Ja nagy okossagomban kihagytam par dolgot. Tudom, hogy nincs nagy tapasztalat a hatam mogott, de azert leirom nalunk hogy volt az alatatas. Eloszor mellettem a franciaagyban. Aztan valahogy mar sokat mozgott es a fejere huzta a parnat, na ekkortol a kisagyban aludt, de azt odahuztam az agy melle. Aztan mar tok jol aludt ejszaka is, max egyszer kelt. Ekkor jott a kulonszoba. Ezzel sem volt baj, minden esetben mindkettem "megertunk " a valtozasra. En nem csinaltam ebbol gondot. Az mas dolog hogy fogzas eseten minden felborul es akkor jon hozzank aludni. De amugy tenyleg nem kell kulon altatni a babat, csak mert a tarsadalom nagy resze ezt varja el es azert sem kell melletted, ha azt olvasod, hogy ez milyen trendi es jo dolog.Tenyleg vicces, hogy most meg el sem tudom kepzelni, hogy B ne mellettem aludjon...

cs
Vendég

Sziasztok!

Ákata és Jubi!
Köszi a hozzászólást és a jótanácsokat!Laura tegnap is csak 5x evett no meg délután volt egy akkorra rotty :shock: hogy még a háta közepe is olyan volt,mondanom sem kell hogy teljes garnítúra cserét kellett végeznem :lol: De mindezek ellenére esti mérés 4 grammos gyarapodást mutatott az előző estéhez képest :roll:
Gondoltam hogy ma hajnalban megetetem ahogy Ákata tanécsolta:persze ma nem ébredtem meg 4 kor .csak 2-kor,utána meg 6 kor.6-kor megettetem majd fél 10 kor ismét álmában,de nagyon nem teszett neki csak 50 et szopizott egy ciciből,a másik nem is kellett neki(én mindig 2 ciciből etetem)utána szépen visszatettem a kiságyba aludni,most nemsokára felkeltem mert ma még nem is tornászott:reggell nem merem mert nagyon éhi,délelött meg nagyon álmi :lol: úgyhogy most lesz a jó :wink:
Szóval köszi mindent,Laura jól van és ez a lényeg :wink:

Edit 24
na látod hogy megy a szopi!Egyébként reggel mindig több a tejci,aztán délutánra zsírosabb lesz az összetétele és akkor kevesebbel is jól lakik a pici. Ne aggodj!

Mamy
Kiváncsi vagyok hogy többet hízott e Gesztike amíóta kap tejbepapit is.Megírod?Volt olyan is hogy esetleg nem kérte?

Na most megyek,tornázunk meg eszünk.
Kajáról jut ezsembe:vasárnap ide,vasárnap oda nálunk ma paprikás krumpli az ebéd :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Linda,
sajnálom, hogy nem jött be. Nekem igy hajnalban, álmukban 170-200-at szopnak, aztán reggel tizig nem kérnek enni. Akkor is nagy az adag, aztán estig csökken, és a fürdés utáni etetésnél megint 170-200. Az utolsó esti etetés már csekély, úgy 70 körül (de persze volt már ennél jóval több is). Ez csak egy "átlaggörbe", vanna ettől nagy eltérések is nálunk.

Megyek, férjem ebédelni vágyik, bedobok egy pizzát a sütőbe :wink:

ákata2

Tina!

Asszem Dorka leírta a lényeget. :)
Én mosószódát használok (nagyon olcsó és ajánlott), öblítésre ecetet. És ecetes vízben áztatom a pelust mosásig, előtte növényi mosószappannal mosom át a kakifoltot. Lehet szárazon is tárolni a használt pelust, jól zárható vödörben, pár csepp illóolajat(levendula, teafa) a vödör aljára cseppentve. Erről a környezettudatos mama, meg a pelusos fórumon többet olvashattok, mi miért jó, stb.

Nekünk egy éjszaka alatt megszárad a bm belső. Kb 20 van nekünk is, 3 külső. Nem mosok minden 3. nap, azért tartunk eldobhatót is.

Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!

Orsi

osoa75

Ja és kényelmes viselni, legalábbis nem veszem észre, hogy megviselné Zs-t, hogy nem eldobhatósat adok rá. Csak itt nagyobb a bugyor, úgyhogy + 1 ruhamérettel kell számolni.

Orsi

osoa75

Sziasztok!

Olyan szép az idő!!!

SzKAta, tegnap beszéltem vele egy órát, furcsa volt, mert a hozzátáplálásról kérdezgettem és egyfolytában azt mondogatta, hogy sz@rjam le az iskolát, csak a gyerekkel törődjek és vigyázzak az okos tanácsokkal, mert egy generációt már tönkretettek a "szakértők"... és ezt elmondta vagy háromszor. Utána mondta meg, hogy meghalt a fia. Elég érzékeny gyerek volt, testileg is meg lelkileg, többx volt depressziós, de amúgy járt egyetemre, bulizni, lecsúszott egy-egy adag speed vagy ecstasy... de nem volt drogos!!!! sajna manapság a fiatalok nagyrésze él ezekkel a partydrogokkal. (én is kipróbáltam anno, nem vagyok rá büszke, de ez nem extrém eset manapság)
leállt a légzése, de nem tudják, h miért, volt valami huzavona az orvosszakértői eljárás során, nincs még eredmény.
Szerintem én a helyébe elmennék önkéntesnek gyerekeken segíteni vagy magamhoz vennék egyet. Más élet-értelmet nem tudok elképzelni.

Rohadt indapass, engem is az tartott vissza... de nem adom fel.

ÁKata, jól tettétek a kirándulást!!!

jujj, vettünk ám egy járókát - vatera - , megmutatom majd, szerintem tök tuti, hatszögletű, bükk. 9 ezret megért. :wink: ezt nem lehet leharcolni....

By the way, a környezettudatos mamik amúgy gyakran vesznek használt gyerekcuccokat, hisz egyébként még töménytelenebb mennyiségű hulladék keletkezne... bkocsik, etetőszékek, járókák, bútorok, nem igaz?

További szép napot!
pusz,
Krisz

krisszi

Csengő,
függöny kendő helyett :D Manapság olyan szép függönyanyagokat kapni :wink:
Acetonos lehellet: gondolom, egy vérvétellel ki lehet zárni a cukorbetegség veszélyét... Tényleg, vérvétel nincs a kötelező vizsgálatok közt? A lányokat nézték 3 hónaposan (ekkor derült ki, hogy Liza vérszegény egy kicsit, de a doktornő már ránézésre mondta - a vérv. uis a Péterfyben volt, ahová visszajárunk. A háziorvosunk nem csinált.) Ja, és a vérv. alapján azt is mondta a dokinő, hogy Lilikének nagy ütemben fejlődnek a csontjai - és tényleg, ezt követően hihetetlenül megnyúlt.

Krisz,
járókát használja már Ricsi?
Hát ha a használt rucikon/bébicuccokon múlik, mi nagyon környezettudatosak vagyunk :wink:

megyek, Liza felsirt odakint.

ákata2

Lányok köszönöm a választ!
Képzeljétek hogy jártam.Gondoltam berakom magam egy adag jo habfürdös vizbe egy Story ujsággal.Mikro belépek a fürdöbe gözhegy fogad még jo hogy megnéztem a vizet majdnem leégettema sejhajomat.Bevetettem Marvin vizhöméröjét.Lányok kiakadt!!!55 fokig mér és kiakadt.Hát normálissak?
Vendég

Tina,
hogyhogy kiakadt? Tönkrement?
Még jó, hogy nem ültél bele a vizbe...
Anyukámnál csinál ilyeneket a gázbojler, nálunk kisebb hőfokra van állitva.

Pusz - Kata

ákata2

Krisszi,

nem kell ahhoz drogosnak lenni, hogy belehalj a kábszerbe, elég csak egy szennyezettebb extasyt kifogni. hallottam már olyat is, hogy patkányméreggel keverték....amúgy meg szerintem ma kevés olyan huszonéves rohangál a világban, aki nem próbált ki még semmilyen drogot. én pl a marihuánát próbáltam, de csípett a füstje és marta a torkom. nem is jöttem rá, mi a jó benne :roll: :) lehet hogy majd igy veszem el a kamaszfiam kedvét tőle: elszívunk közösen egy jó könnycsorgatós jointot, hehehe :lol: (na jó, meg próbálom úgy nevelni, hogy ne segédeszközökkel tudjon csak boldog és vidám lenni)

Fruzs,

otthon Peti nagy sértődötten bekajált, vigyorgott egy kicsit, aztán kezdte előlről a panaszkodást. :? jó lenne tudni, mi ez a nyügösködés. :shock:

használt cuccok: alig használt monapel pelusokat lehet venni a vaterán is, olcsóbban a boltinál. ha jól ki van mosva, ugye nem gáz?

Csengő,

20. cipő: pontosan!! :lol: a pelenkázótáskának nem sok hasznát veszem különben, bár szinben tökéletesen passzol a hiperszupi babakocsihoz, mert válltáskát nem kényelmes hordani kendőzéskor.

Ákata,

én igazából szeretem hordozni Petit, nem is akarom már babakocsiba tenni. és a hátam is tök jól megerősödött tőle :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Még mindig nem tudtam visszaolvasni, tök kivagyok...eddig ilyen nem volt. Megvonási tüneteim vannak :shock: ...

Tegnap is vendégek voltak: anyósék, anyáék, sógornőék...

Ma meg Brendonban, Kikában voltunk etetőszéket, bútorokat stb. nézni. Vettünk Katának egy hiperszuperszőnyeget (nem volt vmi olcsó darab, de nagyon szép), majd pár hét múlva amikor Kata megkapja a kisszobát és átrendezzük a lakást, lefényképezem. Szép színes.

Brevi etetőszéket néztünk ki, latolgattuk a fát, műanyagot, árakat, előnyöket, hátrányokat. Most úgy néz ki azt vesszük meg, de majd meglátjuk.

Ma szedtem le előbb a karifát, apa porszívóz. Kenguruban ma átmentem anyáékhoz, tök jó volt, nem is fájt a derekam, hátam. (bocs, hogy csak magunkról írtam)

Na megyek, majd vmikor remélem lesz több időm, 4napot kell visszaolvasnom, érdekel kivel mi van. :)

Pusz : Edit

Kép
Kép
edi78

Krisszi,

be tudtam lépni az indapass-szal. Jól megmondtam a véleményem, :) most már kicsit jobban érzem magam, de még most is síkideg vagyok, hogyha arra gondolok, néhány ember mit művel a gyerekével "nevelés" címszó alatt :evil:
sz_kata

Ákata:
Hát ez az.nálunk központi fütés van. :shock: kIAKADT FULLRA FELMENT..
Vendég

Ranpo!
Nem veszélyes az úszás? Mi is nagyon szeretnénk menni, de úgy látszik, hogy a drnőnk nem úszás párti, mert ellenezte a dolgot. Arra hivatkozott, hogy még kicsi hozzá, hideg van kint (nem az utcán úszna :shock: ) és mindenféle fertőzést, fülgyulladást kaphat tőle. Nektek még nem volt semmi gond? Mi ugyanis nagyon szeretünk úszni járni a férjemmel és hamar szeretnénk bevezetni Barnit is a jóba :lol: .

Jadey!
Ti már elkezdtétek a babaúszást? Esetleg priviben megírhatnád az elérhetőséget, ha nem gond. Köszi.

Beuka!
A furulyával azért vigyázz, mert nálunk a szomszéd kislány próbálkozott vele az udvaron és néha a falra másztam tőle, amikor huszadjára ugyanazt a hangot tévesztette el. Arról nem is beszélve, hogy órákon át képes volt gyakorolni kint, ami egy csöppet zavaró tudott lenni hétvégén, amikor az ember olvasni vagy pihenni ül ki a kertbe.
Igen akkor sikerült neki először igazán kinyomni magát, de szerintem csak azért vagyunk lemaradva, mert én 3 hónapos koráig nem is erőltettem a dolgot.
Esetleg írhatnátok, hogy milyen gyakorlatokat érdemes a babókkal csinálni (tornáztatni), amitől fejlődnek és erősödnek. Első gyermekes anyaként még van mit tanulnom :roll: .

Melódia!
Csak nem Pharmatex kúpról van szó? Még mindig él az ajánlatod? Mi azt használjuk és szívesen átvennénk tőled.

Rozsagi!
Miért nem a szemedbe mondta, ha már ilyen okos? Szerintem is az a legundorítobb, ha valaki nem meri vállalni a véleményét mások előtt és a háttérben kavarja a sz@rt.

Krisszi!
Az ilyen dolgok mindig is megviselik az embert, főleg ha közeli hozzátartozó elvesztéséről van szó. Az a legjobb, ha megpróbálsz egy kis lelket önteni belé, hogy ne akarjon a gyermeke után menni.
Én tavaly nyáron vesztettem el a pótnagyit, majd decemberben a pótnagypapát és 1 hétre rá meghalt az anyukája is. Valószínüleg nem tudtak egymás nélkül élni és a szervezetük feladta (lelkileg nagyon egymásra voltak hangolódva).

Barni kb. egy hete újból felkel az éjszaka közepén enni. A dokinő megvan róla győződve, hogy este nem kap eleget, így a tápszerre szavaz, de én inkább felhívom azt a szopis tanácsadónőt, akinek leírtátok a mobilszámát. Az igazat megvallva nagyon hozzászoktam a jóhoz, hogy 23 órától kb. 5-6-ig alszik és most nagyon nehéz 2-3 felé felkelni etetni. Ráadásul attól is félek, hogy kimerülök (mert az eeg-m rosszabb lett a múltkor) és akkor még ennyire sem tudnám szegényt ellátni, arról nem is beszélve, ha netalán rosszul lennék (de erre inkább nem is gondolok).

Tegnap először utaztunk vidékre Barnival. Veresegyházán voltunk egy baráti párnál, akiket felkértünk keresztszülőknek és nagy örömünkre elfogadták a felkérést.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Gesztenye,

Werner Kati, aki a talin volt szoptatási tanácsadóként szerintem szintén viszonylag könnyen elérhető: 20/944-0225

Osoa,

ti csak bambinomio pelust vettetek, vagy próbáltátok esetleg a monapelt is?
sz_kata

Sziasztok!

vendégségben voltunk, először Geri születése óta, tök jó volt, leszámítva, hogy lepisilte a vendéglátók ágyát... :oops:

Linda, sztem elég a napi 5-szöri kaja, mi is így vagyunk születése óta...ha vidám, gömbölyű a baba, akkor minden ok.Laura ügyesen tornázik!

Szkata, sólámpás olvasásnál vigyázz, nem túl szembarát a fénye...

Rozsagi, hohyhogy erdőt telepítettetek?

Melódia, szopi azóta hogy alakult?

Krisszi, örülök, hogy bejött a sör! A szomorú hírnek viszont nagyon nem...sajnálom.

Beuka,a jégkorszak 2-t nem láttam....de majd dvd-n megnézzük!!!

Edit24, szuper, látod milyen szépen tornázod fel a tejtermelést?

Tegnap megrendeltük a járókát (brendon :oops: ), még életemben nem voltam ott, a terhesruhák árát meg sem mertem nézni...
viszont a colorado járóka árában volt, 120x120-as, kerekes, 3 szinten állítható... több gyereket is ki fog szolgálni.

rávettem apát, hogy vegyünk pihiszéket...a vendégség volt, kipróbáltuk, és Geri úgy trónolt benne, mint egy herceg, vigyorogva, úgyhogy kap egyet...
Reggeli csúcs-ezt már NEM hiszem el, hogy normális, ha ennyit eszik egy gyerek...290 gramm!!!!! egyszerre!!! és utána boldogan nevetgél, rugizik, mintha nem a 3szorosát ette volna meg a normál adagnak...nem akarom borzolni a kedélyeket, mert tudom, hogy valaki minden cseppért megküzd, de ez már a másik véglet....nem tudom, mennyit bír a gyomra.

Megyek, jó éjt, pussz, Angel
Vendég

megvarrom a kötős kengurut, mert a kismamás hordikendőt nem tudom használni...lesz belőle kötős kengu... :D :D
Vendég

Sziasztok!

Ma szinte csak enni voltunk benn :)

Dorka! Jaj nem lehetett jó za éjszakátok :? az erszény, is egyfajta kendő, amiben bölcsőtartásban, meg csípőn lehet a bébi. A babaközelben honlapján van róla kép is.

Sz_kata! köszi a kendős hsz.t azt hiszem mégis az erszény mellett döntök, mert attól félek a kendőt nem fogom tudni megkötni :? szetined érdemes a babaközelben honlapról rendeli, vagy van olcsóbb lehetőség is?
na kívácsni lennék az az anyuka, aki 8 hetesen "leszoltatta" a babát az etetésről hol volt, amikor szegény baba éjjel keservesen sírt, mert éhes volt :shock:

Á_Kata! szegény nem lehet könnyű a lányok kizárólagos igényeit egyenként kielégíteni :?

Krisszi! Csoporttárs :(

Csengő! igaz, hogy végigaggódtad,de nemsokára eljuttok a 6 hónapos korig, és elmondhatod, hogy végig szoptattad! Én is nagyon bízom benne! Az utána lévő idő, már szinte ajándék, ha sikerül :) 1 hét 300 gr! AZ igen! Köszi a mézinfót!
NOs nálunk Boti külön szoibában alszik, kezdettől, és nem azért, mert a társadalom ezt várja el. ÉN is nagyon szeretnék vele aludni, állandóan Vele lenni, de tudom magamról, hogy ha ott aludna mellettem én egy percet sem tudnék pihenni, és ezt nem önzőségből mondom, hanem ha nem lennék kipihent valamennyire, napközben nem tudnék 100%-os lenni vele, pedig Ő akkor van ébren. szerencsére nem volt gond a különalvással. TErmészetesen ha beteg lesz, vagy a foga miatt lesz nyűgüs együtt alszom Vele.

Orsi! Én nagyon tisztellek azért, amit a környezet megóvásáért teszel két pici gyerek mellett! ÉN nem vagyok ilyen "erős" nem lennék képes minden nap mosni. pedig tudom, hogy másképp nem tudok majd jó példát mutatni a gyermekeimnek, arra, hogy hogyan vigyázzanak a környezetükre. Talán egyszer, nem is olyan sokára én is eljutok odáig, hogy mosható pelenkát használjak. a hulladékot (amennyire itt lehetőség van rá) szelektíven gyűjtöm, de tudom, ez kevés :(

Gesztenye. eddig nem kergettem őrületbe senkit a furulyával. Igatz, még csak délután próbáltam ki, ha a férjem csúnyán nézett, abbahagytam :lol: valamikor furulyáztam.
Na megvannak a keresztszülők! Tök jó!
Én nem értek annyira hozzá, de nem lehet, hogy este, vagy valamikor a fejsz egy jó adag tejcsit, és éjjel, ha felébred a bébi a párod cumisüvegből megeteti. mégsem tápszert kap, és Te is tudsz tovább pihenni. CSak egy ötlet.

Angel! 290 gr! szép! jól néznek ki a Brendonos járókák!

Ma szereztem egy furulyát :) játszottam is már Botinak, tetszik neki :) nekem is jó móka! :) igaz apát egy kicsit idegesíti, de majd akkor vetem be, ha kettesben leszünk Botival :)

Én is feltankoltam (igaz egyenlőre még csak a hűtőt, magamat még nem) alkoholmentes sörrel. :lol:

Kép
Kép
beuka

Lányok,
ma megkóstoltam azt a sárgbabarackos Hippet, amit végül is nem adok oda a lányoknak, mert inkább igazi gyümölccsel akarom kezdeni fél éves korukban. Sz'al higitottam egy picit egy pohár vizzel, és olyan szomjas lettem utána, hogy csak na. Megnéztem, mennyi cukrot tartalmaz, és nem találom a csomagoláson :shock: :shock: :shock: Nem kellene feltüntetni, hogy tartalmaz-e hozzáadott cukrot?!?!

Angel,
290 :shock:

Megyek a lányokhoz, puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Hettie!
Köszi a pelusos tippet. Én is hallottam ezt, hogy 1 ujjnyi hely maradjon, általában így is csinálom, csak mostanában már Geszti úgy ficánkol pelusozás közben, hogy ember legyen a talpán, aki megbirkózik vele. Homorít, oldalra fordul, sőt átfordulni is próbál, pedig olyan pici a pelenkázónk, persze nem nagyon sikerül ott neki, meg nem is hagyom, mert lever mindent... :roll:

Krisszi!
Részvétem a csoporttársadnak... iszonyú lehet, nem is merek jobban belegondolni. Mostanában tudatosul bennem, amikor régebben hallottam milyen iszonyatos egy szülőnek a gyerekét elveszíteni, ha csak rángondolok már a hideg kiráz, szerintem én sem bírnék élni tovább nélküle, vagy legalábbis begolyóznék és az már nem én vagyok.

Linda!
Kábé egy hete kap Geszti kiegészítést, de nem tejbepapit, hanem sinlacot ami tejmentes. Emellett minden nap általában délelőtt kap gyümölcs vagy zöldségpürét, ma pl. burgonyás sütőtökpürét evett (hipp) és nagyon ízlett neki, cicizés után még majdnem fél üveggel megevett. :roll: Olyan még nem volt, hogy ne kérte volna a hamit.
Nem győzöm persze hangsúlyozni, hogy folyamatosan kapja továbbra is a tejcit, ugyanúgy eszik, mint ezelőtt, semmi változást nem tapasztaltam hogy mióta mást is kap, kevesebbet cicizne.
Tegnap volt méreckedés, és 6310 gr most Geszti! Tehát 1 hét alatt majdnem 200 gr-t gyarapodott.

Tina!

Sejhaj leégetés (majdnem): :roll: :lol:
Hogyhogy kiakadt a hőmérő? Hogyan?

Edit!
Most szedtétek le a fát? Hát akkor jól kitartott nálatok! Mi sajnos már 4-én le kellett hogy szedjük, mert már az ágyban is tűlevelet találtunk... :roll:

Voltunk ma kirándulni Esztergomban, Geszti nagyon élvezte, az autóban jókat aludt, a levegőn jót nézelődött a babakocsiban, nagyon jókedvű volt egész nap! Az autóban cicizett, és pelenkáztam, tök profi vagyok :wink: mintha már ezerszer csináltam volna. Aztán még ebédelni is tudtunk egy vendéglőben, Geszti ott is nagyon jól viselkedett, persze ki kellett venni az üléséből, és karban volt végig, hol Apa evett félkézzel, hol én, de egyáltalán nem volt gáz mert egy szimpi családias hely volt. Úgy nézte a kaját amit ettünk, mintha kinézte volna a szánkból, természetesen kapott egy kis hamit Ő is (sütőtökpüré burgonyával, falta) és megvolt a lelki békéje, aztán hazafelé végigaludt az utat. Itthon is nagyon jókedélyű volt, szerintem a jó levegő hatása. Torna után jól bekajált, és most alszik a Kincsem.

Megyek én is. Apa már hiányol. :wink:
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sz_Kata! Elolvastam a hsz-odat a velvet-en .NAGYON tetszett!!! És a dokinénié is! Ezek után kíváncsi vagyok mivel jön a csaj :)

Kép
Kép
beuka

Ákata!
A hippre rá van írva hogy "hozzáadott cukrot nem tartalmaz, édes íze csak a gyümölcsé". Nem az összetevőknél van, hanem külön egy kis kerek felirat az üveg elején. Legalábbis a bio hippen rajta van, amit én adtam, őszibarack-alma volt. Sárgabarackot hanyagolom, pont a Te tanácsodra.
Na most már tényleg jó éjszakát.

Kép
mamy

Mamy! jól hangzik a mai napotok, nagyon ügyes volt Geszti! Mi is egész nap levegőn voltunk. Mégvíz mellett is :) Boti még nem tud nagyon nézelődni, hisz az ég nem annyira érdekes :) már nagyon várom, hogy ülhessen a kocsiban.

Ma anyukám hozott egy csomó tököt. Beraktam a ládába, majd május környékén előveszem, és megkóstoltatom a bébimmel.

Kép
Kép
beuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?