Mandula!
Édi-bédi a kishölgy! És nagyon köszi, hogy ilyen gyakran teszel fel képeket, mert nagyon nagy élmény nézegetni őt!
Azért remélem nem kell sokáig őrködni a picur fölött!
Nyanyus!
A naptár miatt meg ne bosszankodj, szerintem abban a leges-legnagyobb érték úgy is a gyerekeid képei. Annak örülnek a nagyszülők leginkább.
Melinda!
Hát mit is mondjak! A mi Barnink kamaszodik! Nem igazán szeret tanulni. Pedig most ötödikben rá kellett volna kapcsolnia a tanulásra. Ezzel szemben ő nem hogy többet, hanem inkább kevesebbet tanul, és arra is nehezen tudom rábírni. Az ellenőrzője néha sok-sok hétig nincs meg, mondjuk amúgy is elég szeleburdi, és eddig még nem vettem észre, hogy valami olyan jegy lett volna az ellenőrzőjében, amit ne mondott volna, egy matek egy kisegyest kivéve, amit felszerelés hiány miatt kapott. De amit ott láttam, az azért nem dobott fel! Örülök, ha a négyes átlaga meglesz, bár amiért ilyen ritkán látom az ellenőrzőjét, eléggé nem látom most át, hogy ilyen is lesz a félévi bizije. Azért remélem megúszom idegbaj nélkül. Na, ez most már rövidesen kiderül!
Az egészsége! Hát a szokásos. Most egy elég neves bronhológus, pulmonológus, orr-fül-gégész orvoshoz járunk, szerintem már írtam, hogy ő a svábhegyi intézet igazgató helyettese. Egyszer jártunk nála a svábhegyen, aztán igaz járhatnánk hozzá hétfőnként az intézeti rendelésére, de az azt jelentené, hogy hétfőnként nem járna suliba, és az idén már így is sokat hiányzott, ezért kedd esténként a magán rendelésére járunk, de ez hetente 7.000.-Ft. És hozzá hetente új gyógyszert ír neki, hogy próbálja, hogy melyik válik be neki, és az sem olcsó. Most utoljára egy szteroidos orrsprayt kapott, ami először a gyógyszerek közül hatásos volt, eddig egyik hörgőtágító, más fajta orrsapray, infrás melegítés, antibiotikum sem volt eredményes. Ami még állandó, hogy ACC 200-ast is kell kapnia, most már több mint egy hónpaja, mert a torokváladék még mindig ott van nem múlott el semmitől. Abból rendszeresen mintát vesznek. Kitenyésztik, hogy a váladék melyik gyógyszerre érzékeny, mivel lehetne elpusztítani, de hiába, az nagyon makacsul ott van. A doki legutóbb azt mondta, hogy a legnagyobb baj ebből a szempontból, hogy az emberiség két lábra állt, azóta vannak a mandulával, és a felső légutakkal gondok, már csak azt a néhány évet kell kibirni, amíg megnő a Fiam, mert a mandula már nem nő, de az egyéb szervek légutak a növekedés során tágulnak, nagyobbak lesznek, ezért nem fognak ott ekkora gondot okozni. És egy új kifejezést is tanultam, mert eddig mindig azt kérdezték, hogy száraz, vagy hurutos a köhögése (úgy általában száraz szerintem), de a doki most azt mondta, hogy hörgőből jövő öblös köhögése van! Hát okosodik az ember,
De szerencsére most egy ideje már nem hiányzott az iskolából, remélhetőleg, ha lassan is, de gyógyulásnak indult!
Icus!
Anna baba jól van? Nagyon tünemény a kislány! Beszéltél a doki nénitekkel a forgás ügyében. A forgással kapcsolatban csak mondanám neked, hogy a Barni unokatesója, most 11 éves fiú, kb 7-8 hónapos koráig nem igazán volt aktív mozgás terén, egy aranyos figyelmes, kiegyensúlyozott baba volt, de esze ágában sem volt forgolódni, vagy mászni, kúszni. És egy éves korára minden mozgásban tudta ugyanazt, amit az én fiam, aki mindent időben csinált. Azóta sincs semmi baja a kisfiúnak! Tehát ne aggódj, biztosan minden rendben van a picurral. Még nincs késee el semmivel. AZért nagyon jó, hogy így tudod mozgatni , labdáztatni Annát, mert ez nem csak a mozgásfejlődésnek jó, de láthatóan nagyon élvezi is. És nagyon-nagyon jó, hasznos most neked, hogy tudod mivel lehet rásegíteni, fejleszteni a mozgását! Nagyon ügyes vagy!
Szép estét mindenkinek!