Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mandula!
Húúúúúúú, tüneményes a Kiscsajszi! De édes fotók!!! :)
Kitartás a folyamatos őrködéshez! Ügyesek vagytok, hamarosan rendben lesz, egészen biztosan. :)

Nekünk sem vált be egyik gyerkőcnél sem a Pampers, viszont a Libero annál inkább. :)

Vadvirág
Vendég

Mandula!

Édi-bédi a kishölgy! És nagyon köszi, hogy ilyen gyakran teszel fel képeket, mert nagyon nagy élmény nézegetni őt!

Azért remélem nem kell sokáig őrködni a picur fölött!

Nyanyus!

A naptár miatt meg ne bosszankodj, szerintem abban a leges-legnagyobb érték úgy is a gyerekeid képei. Annak örülnek a nagyszülők leginkább.

Melinda!

Hát mit is mondjak! A mi Barnink kamaszodik! Nem igazán szeret tanulni. Pedig most ötödikben rá kellett volna kapcsolnia a tanulásra. Ezzel szemben ő nem hogy többet, hanem inkább kevesebbet tanul, és arra is nehezen tudom rábírni. Az ellenőrzője néha sok-sok hétig nincs meg, mondjuk amúgy is elég szeleburdi, és eddig még nem vettem észre, hogy valami olyan jegy lett volna az ellenőrzőjében, amit ne mondott volna, egy matek egy kisegyest kivéve, amit felszerelés hiány miatt kapott. De amit ott láttam, az azért nem dobott fel! Örülök, ha a négyes átlaga meglesz, bár amiért ilyen ritkán látom az ellenőrzőjét, eléggé nem látom most át, hogy ilyen is lesz a félévi bizije. Azért remélem megúszom idegbaj nélkül. Na, ez most már rövidesen kiderül!

Az egészsége! Hát a szokásos. Most egy elég neves bronhológus, pulmonológus, orr-fül-gégész orvoshoz járunk, szerintem már írtam, hogy ő a svábhegyi intézet igazgató helyettese. Egyszer jártunk nála a svábhegyen, aztán igaz járhatnánk hozzá hétfőnként az intézeti rendelésére, de az azt jelentené, hogy hétfőnként nem járna suliba, és az idén már így is sokat hiányzott, ezért kedd esténként a magán rendelésére járunk, de ez hetente 7.000.-Ft. És hozzá hetente új gyógyszert ír neki, hogy próbálja, hogy melyik válik be neki, és az sem olcsó. Most utoljára egy szteroidos orrsprayt kapott, ami először a gyógyszerek közül hatásos volt, eddig egyik hörgőtágító, más fajta orrsapray, infrás melegítés, antibiotikum sem volt eredményes. Ami még állandó, hogy ACC 200-ast is kell kapnia, most már több mint egy hónpaja, mert a torokváladék még mindig ott van nem múlott el semmitől. Abból rendszeresen mintát vesznek. Kitenyésztik, hogy a váladék melyik gyógyszerre érzékeny, mivel lehetne elpusztítani, de hiába, az nagyon makacsul ott van. A doki legutóbb azt mondta, hogy a legnagyobb baj ebből a szempontból, hogy az emberiség két lábra állt, azóta vannak a mandulával, és a felső légutakkal gondok, már csak azt a néhány évet kell kibirni, amíg megnő a Fiam, mert a mandula már nem nő, de az egyéb szervek légutak a növekedés során tágulnak, nagyobbak lesznek, ezért nem fognak ott ekkora gondot okozni. És egy új kifejezést is tanultam, mert eddig mindig azt kérdezték, hogy száraz, vagy hurutos a köhögése (úgy általában száraz szerintem), de a doki most azt mondta, hogy hörgőből jövő öblös köhögése van! Hát okosodik az ember, :roll: De szerencsére most egy ideje már nem hiányzott az iskolából, remélhetőleg, ha lassan is, de gyógyulásnak indult!

Icus!

Anna baba jól van? Nagyon tünemény a kislány! Beszéltél a doki nénitekkel a forgás ügyében. A forgással kapcsolatban csak mondanám neked, hogy a Barni unokatesója, most 11 éves fiú, kb 7-8 hónapos koráig nem igazán volt aktív mozgás terén, egy aranyos figyelmes, kiegyensúlyozott baba volt, de esze ágában sem volt forgolódni, vagy mászni, kúszni. És egy éves korára minden mozgásban tudta ugyanazt, amit az én fiam, aki mindent időben csinált. Azóta sincs semmi baja a kisfiúnak! Tehát ne aggódj, biztosan minden rendben van a picurral. Még nincs késee el semmivel. AZért nagyon jó, hogy így tudod mozgatni , labdáztatni Annát, mert ez nem csak a mozgásfejlődésnek jó, de láthatóan nagyon élvezi is. És nagyon-nagyon jó, hasznos most neked, hogy tudod mivel lehet rásegíteni, fejleszteni a mozgását! Nagyon ügyes vagy!

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Mandula!
pampers nekünk sem jött be. Liberó nagyon jó, de drága. Sokat használtam, amíg tudtam olcsóbban a börzén meg a babakuponnal venni. Tesco pelus viszont jó és olcsó a világosabb lila csomagolású. Mert a sötétlila (vagy inkább kék?) olyan nylonos szar.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Jobbulást a fiadnak! Remélem kitalálják a gyógymódot. Homeopata dokihoz nem viszed el? Nem lenne jó, ha a szteroid lenne az egyetlen kiút. :(

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga!
Múltkor volt egy kis ekcéma a karomon és a bőrgyógyász főorvos nekem is szteroidos kenőcsöt írt fel, amit a gyógyszertárban kevertek ki az általa megadott paraméterek alapján. Három egymást követő este kellett bekenni vékonyan a kezelendő felületet és szerencsére hipp-hopp el is múlt. :)

Nagyon drukkolok nektek hogy a lehető leghamarabb a végére járjatok és megtaláljátok a megfelelő gyógymódot.
Őrjítő lehet, hogy már ezerfélét próbáltatok és még mindig nem vált be semelyik sem.

De mostmár egészen biztosan közel vagytok a célhoz! HAJRÁ és KITARTÁS mindkettőtöknek! :)

Vadvirág
Vendég

Mandulácska!
A pampers nekünk is folyton kifolyt, ugyanis a derekában hátul nincs gumirozás. Viszont a dm-es Babylove nagyon bevált, mindig azt használom, és az ára is elég jó.
Ez a lányzó milyen édes! Szinte mosolyog a képeken!
Paga!
Nem semmi, amit Barnival végig kell próbálnotok! Remélem hamarosan megtalálják a megfelelő gyógymódot.
Nem akarlak elkeseriteni, de a kamaszság még brutálabb formát is önt majd hamarosan. Viszont ugy nyolcadikra nagyjából lehiggadnak :evil:
Mi kihasználjuk a tavaszt, elkezdtünk játszóterezni, amit a hölgy nagyon élvez. A mérleghinta és a csuszda a kedvenc, sikongatva csuszik, nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen apró gyerek igy élvezi. A homokot eddig meg se közelitette, inkább futkos, nem marad egy helyben.
Pötty folyamatosan mocorog :D
Máté beiratkozott autóvezetésre.
Nyanyuska!
Végül aztán meggyógyultatok?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Mandula!
Gyönyörű a kis hölgy!!!!
Pelenkával kapcsolatban mi már mindent kipróbáltunk. Legjobban a Huggies jött be,de nagyon drága nagyobb méretben. Míg kicsi volt Marcell a Pampers nem volt jó,most viszont valamit javítottak rajta és nagyobb a nedvszívása is,most meg vagyok vele elégedve. A Liberot is használtuk,de legutóbb a popsijára ragadt a zselé és ez nem tetszett. Aztán lehet,hogy csak ennek a csomagnak volt rossz a minősége. A Tescos pelus is jó volt.

Melcsi!
Mi még nem voltunk játszótéren Marcellel,de viszont ő is imádja a csúszdát és a libikókát, van itthon nekünk.
Hogy telik az idő,most néztem a picid vonalzóját. Tudjátok már hogy milyen nemü lesz? Lehet,hogy írtad,bocsi,nem emlékszem :oops:

Paga!
A kamaszodás sajna valóban még csak most kezdődik. Az biztos hogy marha sok türelem kell,főleg a fiúkhoz. Szerencsére mi már túl vagyunk ezen az időszakon,de emlékszem annak idején néha nagyon ki tudott borítani Dani.

Kriszta!
A naptáros programot honnan lehet letölteni? Vagy ez fizetős?
Meggyógyultatok már?
Nálunk úgy tűnik nem lesz vége a betegeskedő időszaknak. Valaki mindig beteg :(

Icus!
Ne aggódj a forgások miatt.Kyra nekem hamarabb ült egyedül,minthogy forgott volna. Nem minden gyerek fejlődik azonos ütemben.

Bea
beátab

Ma voltunk dokinál, már mindkét gyerek jobban van. Balázs hétfőn mehet oviba. Blankát jövő csütörtökön még visszaviszem. De sokkal jobban vannak.

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!

A kisnaptárhoz ezt az oldalt használtam.
http://www.utazona.hu/general/calendar.htm?melyik
Innen loptam le a naptárat, de az egészet ki kell jelölni havonta, különben össze vissza tördeli.

és ezt vittem be a CorelDraw-ba a képeket meg photoshop-al vágtam és szépítgettem
Ez mindkettő nagy program 1-1 cd-n.
Gondolom Te valami naptárkészítő progira számítottál.

Ha küldesz képet szívesen megszerkesztem neked és visszaküldöm úgy, hogy azt már csak elő kell hívatni és kész a naptár. 2 db fér egy 10*13-as fényképre. Megéri :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket Mese nevében :lol: !

Paga! Kamaszok..... Mit ne mondjak, kettővel kell megbirkóznunk :lol: ! Remélem Barnának megtaláljátok végre a jó gyógymódot!!
Babaügyben hogy álltok? Remélem nem adtátok fel :!:

Ma már úgy berágtam a pelenkára! Mindíg az van, hogy eszik, aztán rögtön észreveszem, hogy valami nedves. Nyilván tisztába teszem, átöltöztetem, de ezzel úgy összerázom, hogy visszajön a fele kaja :twisted: :twisted: .
A tescós pelust sokan dícsérik, meg a Huggiest is. Majd hétvégén veszünk valamit, bár jó sokat vettünk ebből a pampersből, nem tudom mit csinálok vele.

Melcsi! Mi is kihasználjuk a "tavaszt", ma már másfél órát aludt a jó levegőn :lol: . Persze most meg nem akar elaludni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
Ha originál csomagok, akkor szerintem pl. meghirdethetnéd a neten akciós áron. :)

Vagy esetleg ahova jártok tanácsadásra, oda is kirakhatnál egy A/4-est. :)

Talán tedd el és lehet hogy a következő bébinél majd pont ez fog beválni. :)

Vadvirág
Vendég

A két kisebbik gyerkőcöm ma kommunikálni kezdett.
Pörike a lábát támasztotta a hasamhoz, közben persze nyomogatta. Egyszercsak Pötty elkezdett mocorogni. Emese persze nem vette még észre, de ugy morzéztak, mintha mindkettő tudta volna, hogy ott a másik. :D :D :D

melcsi1967

Mandula!
Balázsnál nekünk az volt a baj, hogy a pelenka majdnem száraz volt mégis elázott a ruci, mert a fütyije a fodorig ért :) Na kulisszatitkokat elárultam :) Fiúknál nehezebb megtalálni a jó pelust.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga
Köszönöm kérdésed, Anna jól van. Igen voltunk a dokinéninél, kettőnél is. A körzeti orvos azt mondta, tegyem sokat hasra, 1 m-re a játékokat és küzdje oda magát ( ugyanezt mondta 3 hónapos korában is). Legyen 2 óra hosszát hason ( kb. 20 percet bír egyszerre, aztán nyavalyog). Vegyem rá hogy erölködjön. Elvileg igaza van, de Annát nem nagyon lehet ilyesmire rávenni. Tény, hogy lusta, nem erölteti meg magát, inkább sír, és ha nem segítek rajta akkor sem tesz semmit a cél érdekében, csak belehergeli magát a sírásba de annyira hogy a végén már megnyugtatni is alig lehet. Azért próbálkozom.
Voltunk neurológusnál is, ismerős ajánlotta. Megállapította hogy a figyelme jó, idegrendszere rendben, de enyhén hypotón ( gyengébb izomtónusú, talán a nyakára csavarodott köldökzsinór miatt) de nem kóros mértékben, emiatt lassabb a mozgásfejlődés. Majd behozza, csak várjunk türelemmel. Hátráltatja hogy egy csecsemőkori reflex még túl erősen fennáll ( ezt én is megállapítottam már) de kóros reflexek nincsenek. A labdás és lepedős tornára mondta hogy nagyon jó, folytassuk tovább, és mutatott még pár tornagyakorlatot. És azt is mondta hogy már ebben a korban látszik a babákon hogy milyen az egyéniségük, viccesen mondta hogy Anna tipikus „befőtt” gyerek, vagyis „el van mint a befőtt”, nem erölködik, és hogy az ilyen babák csak azt csinálják amit ők akarnak, nem nagyon van mit tenni, nem lehet eröltetni, ilyen a személyisége ( na azért nem gondolom hogy mindent rá kellene hagyni, sőt...)
Azért remélem nem lesz amolyan „megalszik a szájában a tej” típusú gyerek :shock:
Köszi a bíztatást, amit írtál a fiad unokatesójáról.
Barninak hetente kell új gyógyszert kipróbálnia? Nem túl gyors a váltás? Na jó, az orvos biztos jobban tudja. Drukk a megfelelő gyógymódhoz. Tényleg, homeopátiát érdemes lenne kipróbálni, vagy más alternatív gyógymódot pl. akupunktúrát? Mégsem gyógyszer lenne... Sokmindenre jó, bár kicsit kellemetlen. Az Ormos Intézetben 10 kezelés egy kúra, és van ott egy nagyon jó doktornő, én is jártam hozzá.

Bea
Neked is köszi a bíztatást, igen tudom hogy nem egyformán fejlődik minden gyerek. De a sajátjánál az ember mégiscsak aggódik ha eltér az átlagtól...

Mandula
A Pampers nekünk sem vált be, viszont minden más igen, amit a többiek is írtak: A Babylove, a Libero, a lila Tescos-s, a Huggies, sőt a Háppy-s is ( ez az Auchanban kapható, elég jó áron)

Kriszta
Blanka betöltötte a fél évet, Isten éltesse! Mikor kezditek és mivel a hozzátáplálást? És milyen ütemben? Írhatnál erről folyamatosan hogy hogyan haladtok, ha van kedved. Lassan mi is kezdjük az almalével, meg a pürével.
Blanka bír 2 órát hason lenni? ( A dokinéni szerint Annának kéne...)

Körkérdés a kisgyerekesekhez:
1. Először szopi után adom majd a gyümölcslét, fokozatosan egyre többet. Mennyi idő alatt kell egy szopit teljesen kiváltani a gyümölcsnek vagy főzeléknek :?:
2. Eleinte csak napjában egyszer kapjon mást a tejen kívül. Mennyi idő múlva kell naponta 2-3x kínálni ilyesmivel :?:
A védőnőnk akit nagyon szerettem és akivel ezt megbeszélhetném karácsony előtt elment, azt sem tudom ki van helyette...

Melcsi
Morzézó babák :lol:
Azért csak vigyázzatok azzal a hashoz támasztott lábbal! :wink:
Mindjárt félidős leszel! De izgi! Ha megtudod a baba nemét, légyszi tájékoztass minket! :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szücsi!
Szerintem Annával minden a legnagyobb rendben. :)
Ő pontosan fogja tudni mikor és mit csináljon. :) Ráadásul az orvos is azt mondta hogy minden OK. :)

Én az új étkek bevezetését mindig úgy kezdem, hogy az egyik szopi helyett kínálom. Ha ízletesnek tartja a gyerkőc, akkor minden nap kap belőle 1x mondjuk 2 hétig, aztán valami újabb dolgot is megpróbálunk, valami más ízt...

A nagy kedvencek: Hipp mindenféle gyümi magában, gyümi valamivel kombinálva, csokis és gyümis jóéjt tejbepapik, meg a Nestlé gyümölcsös tejpép. :)

Mi pl. ilyeneket találtunk ki annak idején: mondjuk reggel 7-kor Nestlé tejpép, tízóraira túrórudi, 11-kor Hipp, 15-kor Nestlé tejpép, uzsonnára Danonino joghurt, 19-kor megint Hipp

A bio kölesbogyót és a karobos-kókuszos bulátát is imádják mindannyian. :)

Vadvirág
Vendég

Icuskám!
Jól mondta az a doki, van olyan gyerek, aki tök nyugodtan elvan, a másik meg sajtkukac, de a nyugis is megtanul mindent, fogsz még szaladni utána, ne félj! A hugom kisfia is pont ilyen, hónapokkkal később csinált mindent, mint Emese, ma mégis lépeget már ő is.
Hozzátápi: ha a szopit akarod kiváltani, akkor cici előtt kellene kinálni a gyümölcsöt, nem amikor már jóllakott a tejből. egyféle izt 1-2 hétig próbálgass, minden nap kicsi kanállal többet, amig el nem éri 1 evés mennyiségét. Ha megvan 1 evés tej nélkül, 1-2 hét mulva kezdheted a következő étkezést kiváltani, az már a főzelék, tehát az ebéd lesz.
Mi komplett gyümölccsel, almával kezdtük, Emese nagyon hamar rácuppant. Én nemigen adtam Neki konzervet, viszont ment az alma, banán, mandarin és a mélyhütött meggy, meg a sárgarépa reszelve, és ezek kombinációi.
A Vadvirág által emlitett turórudi és társai még várhatnak, ugyis sok tartósitó van bennük. Viszont ha a gyümölcs már jól megy, icipici kanál turóval is adhatod 1-2 hónap mulva.
A főzelékből a krumpli, répa meg a sütőtök az elsők, a tökből február vége felé érdemes 1-2 nagyobbat megvenni, megsütni és adagonként eltenni a mélyhütőbe, mert nagyon szeretik a babák, és a tavaszi primőröket még nem lehet adni ugyse.

melcsi1967

Icus!
Mi a héten kezdtük a kóstólgatást egyik szopi helyett. Mivel nálunk igény szerinti kajálás megy, ha nem elég a gyümölcs maximum előbb szól, hogy éhes. Olyan kis dagi, hogy a kaja miatt nem idegesítem magam :) Szopi előtt egyen. Eleinte csak pár kanállal aztán mehet több is, mondjuk fél üveg bébiétel (ezt csak a mérce miatt mondtam, mert gondolom Te csinálod) Én almával és krumplival kezdtem. Mivel a só és cukor tabu ezért a Főtt pépesített krumplit reszelt almával ízesítem. Almát lehet magában is nyersen símán reszelve, de így egy kicsit savasabb ezért ha Anna nem bírja akkor lehet ezt is főzni. Állítólag így jobban ízlik nekik. Mindent saját főzőlevével higítani. Én alma és krumpli után a sütőtököt és répát fogom bevezetni. Sütőtököt fagyasztottam 3 zacsival. Banánnal még várok. Lehetne, de én úgy vagyok vele, hogy nem véletlen nem terem nálunk, talán azért, mert a szervezetünk nem is igényli. Ezt egy barátnőm mondta és belegondolva nagyon igaz. Majd 1-2 hónap múlva kap banánt is. Bébiételeket szelektáld, mert a bébiétel gyártóknak fogalmuk sincs melyik korban mit ehet a baba. Nekem úgy tünik csak saccra írogatják rá a korhatárt. Az egy kaja 1-2 hétig azért lényeg, mert ha egyszerre több félét adsz és valamelyiket nem bírja, akkor nem tudod melyik volt. Ezért szokták azt mondani, hogy 1 kaja és fokozatosan mindig hozzá még egy.
Bébiétel hátránya még, hogy cukrozzák és sózzák. Persze finomabb mint ízesítés nélkül. Ezen a téren tanácstalan vagyok, mert a saját készítésű agyon permetezett műgyümölcsből készül. Hacsak nem biopiacon vásárolsz, ami ugye még mindig nem garantált, hogy bio. Balázs szinte csak bébiételt kapott annó. Blankának már vegyesen fogom adni.
Küldök egy táblázatot az emailedre, hogy mikor mit lehet enni.
Ja és a K vitamint elhagyhatod, ha elkezded hozzátáplálni, mert akkor már kialakulnak a bélbaktériumok, amik maguktól kitermelik a K vitamint. Ez csak addig kell amíg csak szopi van. De ha tápszereztetek akkor mindegy, mert abban van és akkor már abbahagytad.

Vadvirág listájából ezeket kihagynám: csokis és gyümis jóéjt tejbepapik, Nestlé tejpép, túrórudi, Danonino joghurt

Balázs 2 éves koráig nem ivott tehéntejet. 1 évesen kezdte el a tejes dolgokat, amiket Vadvirág is felsorolt, de a túrórudit csoki nélkül.

Egyenlőre ezek jutottak eszembe, majd mindig írom, hogy hol tartunk, de azért kérdezz rá, ha elfelejteném.

Hasonfekvés: Blanka bármeddig bírja. És nagyon támaszkodik és nézeget. Sőt már feltérdel kutyába és himbálózik. Nemsokára négykézláb elindul.
Anna mit csinál, ha hasrateszed? Nem lehet, hogy csak lusta a kisasszony? :)

Tegnap voltunk egy gyógytornász csajnál. HRG-hez hasonló (nem ugyanaz) tornát csinál és elvállalta Balázst. Időpontja neki is elég szűkösen volt. Csak csütörtökön 16 orakor és kedden 13-kor ér rá. Úgyhogy jövő hét csütörtöktől heti 2x járunk hozzá. Ezek tuti jó időpontok, mert csütörtökön az ovis alvás után tudunk egyből oda menni, kedden meg ebéd után alvás helyett és még pont nem lesz fáradt. Max a kocsiban elalszik hazafele. Csak Balázs lesz egy nagy ovodai tornateremben egyedül. 2000Ft/alkalom ez 3/4 óra. És a XV. kerületben van, ami közel van nekünk. Sokkal jobban tetszik, mint a HRG. Valahogy úgy tudnám összehasonlítani a kettőt, mint az sztk-t a háziorvossal. Mindkét helyen szeretik a gyereket és értenek a dolgukhoz, de a háziorvos jobban ismeri és személyesebb a kapcsolatuk. Hát itt első alkalommal ezt éreztem.

Képzeljétek ma váratlanul beállított a védőnőnk, persze a szopi közepén, pedig már csak kb 4-5 óránként eszünk és 5 percig tart, de még így is beletrafált. Utoljára kb 4 hónapja járt itt. Próbáltam oldani a feszültségét nem sok sikerrel. huszon x éves csajszi, nincs gyereke és tapasztalata sem a szakmában, mindehhez nagyon szégyenlős és határozattlan. És csak a suliban bemagolt szövegeket ismételgette, azt meg se hallotta amit én mondtam. Ugy beszélt, mint aki vizsgabizottság előtt felel :) Vicces és sajnálatraméltó volt egyaránt. Kb 20x kért bocsánatot amiért beállított. Szóval fárasztó csajszi.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Most küldöm a táblázatot, de közben most vettem észre, hogy 14 megás, szóval lehet, hogy át se megy, akkor más módon próbálom
Majd jelezz vissza.

Kép

KépKép
nyanya67

Ja és a legfontosabb: JELENTEM MEGGYÓGYULTUNK
kis utózönge, de az már nem lényeg.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
mail ment

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
Szerintem tudják is :)

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Csak most nézem Milyen gyümölcslé? Vagy csak a gyümölcsre gondoltál? Én folyadékot csak vizet fogok adni, de egyenlőre nem iszunk, mert elég a tej. Ti még csak szopiztok? Vagy kapott tápot? Régen emlékszem volt egy hét, de aztán visszaált és mostanában nem beszéltél róla, de ha jól emlékszem Te is kihúztad anyatejjel.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Szuper hogy végre meggyógyultatok! HURRÁ! :) A napocska is fényesen ragyog... :)

Szücsi!
Igaza van a csajoknak, nekem mindig is elég meredek elképzeléseim voltak az étkek tekintetében is. Hihi! :)
Általában semmit nem úgy csinálok ahogyan az a nagykönyvben megvagyon írva, meg ahogy a védőnő javasolja. :)

Úgy néz ki jól manőverezek, mert teljesen egészségesek, energikusak, vidámak és talán ha évente egyszer kapnak el valami vírust, de általában akkor az mindenkit leterít egész Budapesten. :)

Viszont találtam neked egy tuti oldalt, ami nagy segítség lehet a hozzátáplálás első időszakában a rendesebb Mamiknak. :)

http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ kajcsi ügyben :lol:

Ma bepróbálkoztam pár kiskanálnyi almalével, mérsékelt sikerrel :wink:
Voltak fintorok, meg nagyrésze kifelé jött, de azért valamennyit gondolom le is nyelt belőle. Holnap újabb próba, aztán holnapután már reszelve adom.

Határozottan emlékszem hogy a védőnő azt mondta, ne szopi előtt adjam a gyümölcsöt hanem utána, vagy két étkezés között. Végül is nem cél az elválasztás, csak ismerkedünk más ízekkel. Vagy szerintetek már kell hogy elválasszam 1 étkezésre?

Vadvirág
Köszi a linket :D
A kölesbogyót hogyan eszik a gyerkőcök, meg a bulátát? Egyáltalán mi is az? Már láttam valahol de nem emlékszem.
A tejpépekről még anno lebeszélt a védőnő, mert hízlal, és Anna súlyánál ugye erre nincs szükség :wink: Azt mondta anyatejes baba nem hízik el, de a hozzátáplálásnál figyeljek hogy fölösleges szénhidrátot ne kapjon, csak tisztán zöldséget, gyümölcsöt.

Kriszta
Köszi a mailt :D
A gyümölcslét azért írtam, mert valahol azt olvastam hogy először a gyümölcs levét adjuk és csak később a pépet. Vagy ez nem fontos?
Mi egyébként szoktunk vizet inni, a nyári kánikulában rászoktunk és megmaradt. Amúgy valóban csak pár nap volt tápi 1 hónapos korában, azóta csak szopizik Anna, sőt tele van fagyasztott tejcsivel a mélyhűtő, majd a főzibe teszek belőle. És örülök hogy sikerült fél évig szopin nőnie, és remélem még sokáig fog szopni.
Banánról egyezik a véleményünk, ráér, van más, amit ehet.
Kész bébiételt csak vész esetére tervezek pl. ha megyünk valahová, vagy nagyon nincs időm pepecselni.
A biozöldségek nálunk anyósomék révén garantáltak, ők termelik a földjükön :D
A hasra tevésnél Anna nézelődik, vagy a keze ügyében lévő játékokkal eljátszik, de csak amit karnyújtással elér. Távolabb lévőért sehogy sem próbál odajutni. A maximum 30 perc volt amit hason bírt, de a vége felé azt is csak úgy hogy szórakoztatni kellett, ez még egy ideig motiválta mikor fáradt. Igen, lehet hogy lusta IS, de ehhez jön a hypotónia sajnos, a kelleténél gyengébb az izomtónusa. Na de majd megerősödik :lol:
Jól hangzik amit a tornáról írtál. Majd mesélj, hogy tetszik Balázsnak!

Melcsi
Sütőtököt már fagyasztottam megsütve, mert féltem hogy egyszer csak eltűnik a piacról. Így jártam az őszibarackkal, későn kapcsoltam és mire tettem volna a mélyhűtőbe, lejárt a szezonja :cry:
A sárgarépának a levét, vagy nyersen reszelve, vagy főzve és pépesítve kell először kóstoltatni? Vagy mindegy?

Akinek még van véleménye a témához, ne tartsa magában :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Én főzve adtam először, később nyersen almával turmixolva.
Nyanyuska megirta a tutit, a cukorral kapcsolatban, de én megmondom őszintén, icipici sót kezdettől raktam az ételbe, és később cukrot is olyanba, ami megkivánta, pl. sóskába. Ugy gondoltam, az a célom, hogy olyannak szeresse meg az izeket, ahogy mi esszük.
Persze ha csak kóstolgatni akartok, akkor szopi után, vagy 2 szopi közt próbálkozz, egyáltalán nem kell még elkezdeni az elválasztást, ha van bőven tejci. Viszont ha majd leszoktatod, akkor mindig szopi előtt kell adni.
Nagy türelem kell hozzá, uj a kanál és az iz is, természetes, hogy nem mindenki fogadja rögtön szivesen.
Kár hogy lecsusztál a barackról, mert azt is lehetne adni, és szintén közkedvelt.
Milyen szerencsés vagy, hogy saját biopiacod van!
Nyanyuska!
Ez a torna már sokkal jobban hangzik, mint az előzőek! Remélem Balázs is ugy találja majd!
Gondolod, hogy már tudnak egymásról? Mindkettő olyan picike! Bár Emesét stresszelem folyamatosan :lol: , na és Pötty is hallja, amikor mondom neki, hogy Emese felkelt, stb

melcsi1967

Melcsi!
Pötty tuti tud Emeséről, hisz nap mint nap hallja és már ismeri a hangját. Emese meg valószínű csak azt érzi, hogy valami változás lesz, de még nem tudja felfogni, hogy mi. Ki tudja mi játszódik a kis fejében. De ha meglesz Pötty tuti örülni fog neki.

Képzeljétek ma hátulról belémszaladtak, mikor lefékeztem egy piros lámpánál. Az én kocsimnak csak a műanyag sárvédője horpadt és előrébb csúszott, nagy kár nem keletkezett, de szegény srácnak jobban összetört a kocsija. Úgy sajnáltam, mert bár egyértelműen Ő volt a hibás, mindketten elbambultunk, csak szerencsémre én voltam elől. Kicsit lelkiismeret furdalásom van, még akkor is ha tudom, hogy követési távolság is van és hát ugyan az a piros lámpa volt neki is, de akkor is tényleg hírtelen fékeztem. Szó mi szó a fehér vonalnál megálltam.
Hát ez történt ma.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Szücsi!
Mi pl. a DM-ben szoktuk megvásárolni ezeket, nagyon finomak és egészségesek, mindannyi remek élettani hatással bír a szervezetünkre. A kölesről, karobról és a bulátáról is találsz sok minden érdekeset ha rákeresel a Google-n. :)

A bio karobos-kókuszos buláta afféle édesség tulajdonképpen...

Oh, most jutott eszembe, a gyerkőcök imádják kezdetektől a Kinder tejszeletet is, meg a különféle grízpudingokat. Hihi!

Dominika 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplálkozott, a másik három gyerkőc pedig max. 3 hónapos koráig szopizott csupán.

Dominikánál mindent úgy tettem, ahogy a védőnő javasolta a hozzátáplálást, stb-t illetően.

A kicsiknél már egyáltalán nem követtem ezeket az alapvető szabályokat.

Mindent egybevetve a 4 gyerek testi-lelki fejlődése, súlya, egészsége az égvilágon semmiben sem különbözött egymástól. :)

Azt nem szeretem a szabályokban, hogy kb. 5-10 évente homlokegyenest változnak...

Régen azt szuggerálták a védőnők, az volt az elfogadott és követendő hogy a bébiket következetesen kizárólag 3 óránként szoptassák a Mamik, valamint este 22 óra és reggel 6 óra között pihenjenek, ne etessenek.

Hagyják üvölteni a gyereket akár órákon, heteken át, majd előbb-utóbb hozzászoknak a rendhez és abbamarad a sírás.

Pár éve meg mindennek az ellenkezőjére buzdítanak, azaz a baba igényei szerint szoptassanak a Mamik éjjel-nappal, akár 1,5 óránként is ha erre van éppen kereslet.

És természetesen 1 percig se hagyjuk sírni a bébiket, azonnal rohanjanak és vígasztalják meg.

Én egyértelműen azt mondom, hogy ha 30 évvel ezelőtt szültem volna, akkor is a józan eszemre, a megérzéseimre hallgatok és nem pedig arra, amit abban az időben elfogadottnak tekintett és követendő példának állított fel az egészségügy. :)

Szerintem nagyon fontosak lehetnek a saját tapasztalatok is, mert ahány gyerek, annyiféle, nem hinném hogy létezik olyan tanács amelyik mindegyiknél egyformán beválik... :)

A legtöbb dolog esetében valószínűleg igaz, hogy érdemes a megérzéseinkre hallgatni, még akkor is ha ellentmond sok mindennek.

Nyanya!
Hát ez nem túl kellemes. Remélem hamar túlteszed magad ezen a balszerencsén. :)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Én már az ütközés pillanatában túltettem magam rajta :) Csak a srácot sajnálom.

Kajával kapcsolatban teljesen igazad van és egyet értek. Nekem mindkét gyerekem fehér érzékeny bőrű, Balázs ekcémás és Blankát is elég korán kellett bőrgyógyászhoz vinni. Ezért én inkább óvatos vagyok a tejes és allergizáló dolgokkal. Amúgy ha két kis kreol jó bőrü gyerkőcöm lenne, lehet én is tojnék rá :) Szabályok sose érdekeltek azok amúgy is csak arra vannak, hogy megszegjük és tényleg 5 évente változnak.

Kép

KépKép
nyanya67

ja és a bulátát én is a DM-ben vettem Balázsnak. Az még Blankánál vár pár hónapot

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Akkor jó, örülök hogy minden OK. :)

Persze, teljesen igazad van, vannak olyan helyzetek, amikor jobb óvatosnak lenni. :) Nyilván akkor én is kevésbé lennék kísérletező kedvű. :)

Felénk megint ragyog a napcsoka. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés:
3 napja próbálkozunk az almával, de nagyon piciket eszik meg belőle Anna. Nem is ez a baj, hanem az hogy azóta folyamatosan kakil, naponta 5-6-7x, holott az alma állítólag fog :?: :shock:
És csupa piros lett a popsija, azt nem tudom hogy a gyakoriság csípte ki vagy savas lett és az? Ez normális reakció vagy valami allergia :?: Aki tud valami infót légyszi segítsen :!:
Köszike

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Normális.
Képzeld Blanka meg egész éjjel hányt. Valószínű az almát nem bírta a kis hasa. Pedig már 5 napja kapja és most jött ki. Beszéltem a csajokkal skypen és többeknél gondot okozott az alma, ezért gyanakszom arra. Vigyázz vele Te is. Csak apránként. Pedig én még főztem is, így nem olyan savas. Blanka is többet kakil mióta kóstólgatunk és büdösebbet. Lehet a gyakoriságtól is és attól is, hogy savasabb, de szerintem semmiképp sem allergia. Az inkább pöttyös lenne. Neogranormon nagyon jó rá. Vagy ha nagyon durvának tartod, akkor kamilla teás vattával törölgesd, csak vigyázz, mert az amellett, hogy fertőtlenít és nagyon jót tesz szárít is, úgyhogy jó zsíros krémmel kend be utána.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta

Köszi
Kicsit pöttyös is a popója :cry: Lehet hogy mégis allergia?
Holnap megpróbálom párolva :wink:
Az "apránként"-tel nincs gond, ma negyed almát reszeltem le és annak is talán ha negyedét megette, csak fintorog, és löki ki a nyelvével.
Viszont este mikor én ettem almát, nézett nagyon, hát egy nagyobb szeletet adtam a kezébe és azt lelkesen nyalogatta :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta

Jobbulást Blankának :!: :D
Gondolom nem sokat aludtatok az éjjel :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szücsi-Nyanya!
Hipp-hopp legyenek jobban a csajok! :) :)

Annak idején egyik gyerkőc sem ette meg az általam (bármilyen módon) elkészített (akármelyik típusú) almát...

Érdekes módon amikor HIPP-el próbálkoztam, rögtön felfalták az egész üveg tartalmát. :)

Vadvirág
Vendég

Icus!
Sajnálom hogy egyelőre nem jön be Pankának az alma. Nekünk soha nem okozott gondot.
Szerintem a gyakoriságtól lett piros a popó. Nekünk legjobban a Neogranormon, ill. a körömvirágkrém vált be ilyen esetekben.
Nyanyuska!
Remélem Blanka már nem hány. Szegény bébi :cry:
Nála is mutatkoznak az ekcéma jelei?
Nekünk az idei télen még nem okozott semmit, ámde ma reggelre a kézfején kijött 1 pici érdes foltocska, be is kentem az Alkcemával, remélem holnapra eltünik.
Nem tudom, mit sejt Pöri, de a játszótéren van 1-2 kisbaba, akik alszanak a kocsiban, mig a tesójuk játszik. Pörike ugy csinál, hogy csuszunk egyet, majd fut megnézni a babákat, közben mondja lelkesen, hogy baba prrr (ez a horkolás, tehát az alvás szava), baba prrr, de mindig meg kell nézni őket. Ma meg az egyiknek oda akarta adni a labdáját, amit futkosóknak nem szokott felkinálni :lol:
Koccanás :( Ilyen van...

melcsi1967

Sziasztok!

Megpróbálok írni amíg Mese a teraszon levegőzik és alszik. Sajnos nem sok időt hagy nekem egyéb dolgokra. Amíg nem volt meg és olvastam, hogy a kismamáknak a pici mellett nincs ideje semmire, mindíg azon gondolkodtam, mi az a sok elfoglaltság amit egy baba adhat. Na, már tudom :lol: :lol: !

Kriszta! Remélem Blankánál nem volt semmi komoly! Nem is tudtam, hogy ilyen gondokat okozhat az étkek bevezetése :shock: . Bocs, lehet, hogy már írtad, de Balázzsal voltatok már az új foglalkozáson?

Icus! Gyógyul a popsija Annának? Biztos írtad akkoriban csak már nem emlékszem, hogy mikor lett beradva Annának a fülbevaló? És orvos rakta be vagy kilövettétek?

Kriszta, Icus! A lányok esznek még éjszaka? Vagy már végigalusszák? Ha igen, mióta?

Vadvirág! Teljesen egyetértek Veled, szinte 4-5 évente változik, hogy mi a "trend" a babákkal!

Paga! Mi van Barnával? Meg van már a megfelelő gyógyszer? És Te hogy vagy?

Melcsi! Hogy szalad az idő :lol: ! Már mindjárt félidősek vagytok! Nem tudjátok még a nemét? Vagy nem is akarjátok előre tudni?

Képzeljétek, egy pár napja megint kevesebb volt a tejcsi, erre nagy elkeseredésemben írattam tegnap tápszert, biztos ami biztos.
És szerencsére (kopp-kopp) ma már megint van bőven. Nem tudom miért ez az ingadozás :( ? De nem adom fel!!!

Na és újra egy pár kép..... Kép
Kép
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Édes a mosolya Mesének, Mese-szép! :D

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula!
Húúúúúúúú de csodaszép ez a Csajszi!!! :) Hatalmasat nőtt szerintem. :)

Láttátok tegnap a Született feleségek c. sorozatot?

Érdekes felvetés volt, hogy egy Mami az 5 éves fiát még mindig szoptatja amikor az szomjas.

Szerintetek meddig elfogadható? Esetleg bármeddig?

Vagy inkább egy idő után inkább csak lefejve, nem közvetlen mellből?

Vajon hol húzódik a határvonal ebben az ügyben?

Vadvirág
Vendég

Icus!
Bocsi, hogy nem írtam előbb. Szerintem azért a pötty sem egyértelmű allergia. Inkább csak azt akartam mondani, hogy ha az nincs akkor tuti nem az, de ha van akkor sem biztos. És tényleg a körömvirág krém nálunk is bejött, azt kihagytam.

Már jól vannak mindketten, de most meg a szeme piros Blankának. Nem fáj neki és jó kedvű, csak félek nehogy vírusos kötőhártya gyulladás legyen, mert férjemnek az van most mindkét szemén. Ma voltunk dokinál és szemcseppet kaptunk rá.

Egyenlőre almaszünet van. Csak krumplit eszünk. Lassan kiengedem a fagyasztott sütőtököt, amit megsütve és pépesítve fagyasztottam. És nemsokára bébiételt is kap. Az tuti finomabb lesz, mint az én íztelen kajáim.

Vadvirág! Jóhogy jobb a hipp, tele van cukorral :)

Melcsi! Blankánál szerencsére még nem jött elő az ekcéma.

Mandula!
Blanka már nem kel fel éjszaka enni, bár a mai nap ez alól kivétel volt :) Kb 2 hónapja végigalussza az éjszakát, azaz 4 hónapos kora óta, de pontosan nem is emlékszem.
Ma megyünk először az új foglalkozásra. Múlt héten voltunk ismerkedni és akkor megnézte a csaj, hogy mit tud. Ma már élesben megy. Heti 2x kedd és csütörtök fogunk járni
Remélem ma még a vihar előtt hazaérünk, bár a nagy vihar csak péntekre és pestre.
Szopi: Tápszert jól dugd el vagy ha még nem váltottad ki akkor tépd el a receptet. Amíg nem fogy és nem ordít, hogy éhes addig ne aggódj. Előfordul, hogy úgy érzed kevesebb a tejed de valójában nem ez van csak többet eszik a baba és amikor átáll a nagyobb mennyiségre a cicinek is hozzá kell igazodni ez meg lehet pár nap. A másik, hogy amikor meg kéne jönnie, de persze nem jön meg mert szoptatsz akkor is lehet kevesebb sőt más ízű és akkor a babának nem ízlik. Ne aggódj, mert az tuti árt. Csak igyál sokat. Látod az a mérleg mégis csak jó lenne :) Annó nagyon mondtad, hogy minek. Most megnyugtatna, ha látnád, hogy gyarapszik.
Nagyon helyes kiscsaj :) Nem tűnik úgy hogy éhezik :)

Vadvirág!
Szerintem 5 évesen már kissé perverz. Erre már nem is a gyereknek, hanem anyukának van szüksége. Ráadásul akkor már kezd érdeklődni a másik nem után, úgyhogy még csak nem is elfogadható. Én a max 2 évre szavaznék, de ez már nagyon a felső határ és csak ha a gyerek alakítja így. Én örültem, hogy Balázs 14 hónaposan magától abbahagyta. Ha nem így lett volna én finoman megpróbáltam volna leszoktatni másfél 2 éves koráig. Ekkor már az anyatejnek sincs olyan tápértéke. Max azért jobb, mert mégsem tehéntej és a szervezet könnyebben feldolgozza.
Fejegetni meg a francnak se lenne kedve még 5 év után is. Én már 3-4 hónapos kora óta nem fejek és nem is fogok már. És még mindig kizárólag szopi van. Na jó a múlt hét óta nem mert már kóstólgatunk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Hát igen, az tuti! :) De én megpróbáltam itthon elkészíteni nekik natúr, aztán savanykásan, meg cukrosan is és akkor sem volt jó nekik. :) Tényleg nem értem. Lehet hogy a Hipp-ben igazából nem is alma van. Hihi! Vagy tényleg annyira más ízű lenne a bio gyümi?

Attól a szuper szemcsepptől biztosan elmúlik hipp-hopp a nyuszi szem. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kriszta , Melcsi
Köszönöm a jótanácsokat! Popó rendben, elég volt a Sudocream.
Az almával mi is leálltunk, mert a védőnő ezt tanácsolta. Most 2 nap szünet volt, most már kezd rendeződni a bélműködés. Ma a krumplival próbálkoztunk, anyatejjel higítottam, tetszett Annának, tátotta a száját az újabb kanálért. Olyan édes volt :lol:
Képzeljétek, nem hízott a héten. Gondolom a felgyorsult anyagcsere miatt.

Melcsi
Pöri biztosan érzi hogy valami készül. A picik hihetetlenül szenzitívek.
Igazán kedves Tőle hogy odaadná a labdáját is!
Máténak sok sikert az autóvezetéshez!

Én múlt héten bementem egyedül a városba ( nem szoktam vezetni, főleg nem egyedül és nem a belvárosban), alig tudtam hazakeveredni... ahol én elképzeltem hogy majd balra fordulok, ott nem lehetett, aztán egyszer nem mertem besorolni a jobbra kanyarodáshoz a buszsávba, mert tele volt busszal... aztán elnéztem valamit és egy másik úton kötöttem ki... Tiszta ciki... :oops: :shock: szóval egyszerre vezetni is és tájékozódni is elég nehéz számomra. Elmeséltem a férjemnek, hát a könnye potyogott úgy nevetett...

Paga
Hogy megy a vezetés? Még mindig úgy szállsz ki a kocsiból hogy „ hú, ezt megúsztam”?

Mandula
A fülbevalót a védőnő lőtte be 3 hónaposan.
Anna egy időben átaludta az éjszakákat ( 6 hetes korától majdnem 4 hónaposig), aztán kezdődött a fogzási fájdalom, többször felsírt éjjelente. Azóta a fogzás szünetel ( fog nincs), de a felébredés megmaradt. Szerintem azért mert akkor nyugtatásként ciczni kezdtünk, és erre visszaszokott. A neten olvastam hogy 6 hónapos korban a babák 50%-a, 8 hónaposan 70%-a felkel éjjelente, mert meg akar bizonyosodni arról hogy anya ott van vele. És igazán az éjjeli cicizés az elmélyült, mert a nagyobb babáknak nappal már érdekesebb a világ.

Vadvirág
Igazad van, a trend folyton változik. A dokinénink a régi módi híve, a védőnőnk az újé... én meg találjam ki, kinek van igaza. Marad a józan ész.
5 évesen cicizni szerintem is nonszensz... én kb. másfél évesig tartom normálisnak, aztán lehet hogy ha odajutunk, változni fog a véleményem... De sokszor eszembe jut most is, milyen jó hogy még szopik Anna, imádom ahogy a kis puha kezével megérinti a cicit, szuszug, cuppog, sóhajt, nevet ha meglátja és messziről nyitja a száját... ilyen meghitt pillanatok talán sosem lesznek azután.Szerintem nekem lesz nehezebb leválnom... :oops: :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Vezetés: ezt akár én is mesélhettem volna :) Tisztára magamat láttam :) Azért vigyázzatok ha Pagával egyszerre mentek az utakra nehogy összefussatok :)
Meghitt pillanatok helyett majd lesz más pillanat. Balázs tegnapelőtt megkérdezte, hogy miért olyan nagy a cicim. Épp nem volt rajtam melltartó, ami mostanság a szopi miatt ritka. Aztán elkezdte nyomogatni és kérdezte mi történik, ha nyomogatja :) És még csak 4 éves. Valyon mi lehet annak az 5 éves kissrácnak a fejében aki még szopizik?

Kép

KépKép
nyanya67

Blanka se hízik már 2 hete, de nem izgat, mert van miből leadnia

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta

Pagával majd vigyázok :lol: :lol:
Most 2 napja sokat vezettem mert a férjemnek szemműtéte volt és én hoztam haza, meg vittem kontrollra. De azért ő navigált :lol: és így sokkal egyszerűbb volt :lol:

Hát, a szexuális érdeklődés és a nemi identitás intenzivitása bizony jellemző oviskorban :wink:

Én sem bánom hogy Anna nem hízik, neki sem árt ha nem nő "keresztben", ha ez amúgy normális és nem jelent problémát. Szerinted a vegyes táplálkozás miatt van ez vagy amúgy is leállt volna a gyarapodás? Én már jó ideje várom hogy a nagy gyarapodás csökkenjen, csak kicsit furcsa hogy ilyen hirtelen... előző héten még plusz 20 dkg, most meg egy sem, sőt talán mínusz 2. Bár ennyi kakilástól... A krumpli most furcsa módon úgyanígy hat... pedig elvileg fog...nem is értem :shock:

Mandula
Lemaradt tegnap: édes a kis Mese baba. Találóan írta Melcsi: tényleg Mese-szép :lol: :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Szerintem nagyon ügyes vagy, hogy vezettél! Ha gyakorolsz akkor egyre jobban fog menni!! Remélem rendeződik Annával ez az evészet, nem is gondoltam, hogy enni gondot okozhat az átállás :shock: ! Én úgy emlékszem a nagyokkal nem volt semmi gond, bár akkor hamarabb kezdtük.

Kriszta! Kiváltottam a tápszert, de ahogy írtad el is dugtam :lol: ! Ja, és van mérlegünk, egy brátunk adta kölcsön a nagyszülők megnyugtatására! Szépen gyarapodik Mese!

Vadvirág! 5 éves korban szopizni :shock: ! Hú hát az elég gáz!! Szerintem max 2 éves korig "normális". De nekem már az is kicsit fura :oops: .

Lányok! Azért Én is szivesen nézegetném a babás képeket amiket Ti raktok fel :lol: !

Hol vannak a többiek?

Nálatok milyen volt az éjszaka? Mármint volt nagy vihar?

Itt közepes volt, de így is lett egy kis kár az ideiglenes tetőben amit a hozzáépítésre tettünk :( . De már Gábor megjavította!
Most már itt alig fúj a szél és nagyon szép idő van :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Icuskám!
Emlékszel, egyszer én is kétségbeesve irtam, hogy 1 héten nemhogy nőtt, hanem leadott Emese a sulyából kicsit. Ez jöhet ilyen hirtelen, és szerintem a héten megint nőni fog. Lehet az átállás az oka.
Milyen jó lehet egy ilyen nagyobbacska babát szoptatni! Aki már nem ösztönből csinálja. Nekünk ez mindkét gyereknél kimaradt :cry: Biztos hogy varázslatos, feledhetetlen pillanatok! Ha lesz tejed, biztos Neked fog nehezebben menni a leszoktatás... De azért ne várj ötéves korig, az tényleg gáz :oops:
Mintha magamat láttam volna a vezetéssel! :lol: Én ugy megyek Pestre, hogy kinézem térképen, hová, becélzom a legkevesebb kanyarodással járó utvonalat, aztán reménykedem hogy nincs sehol utlezárás, stb. Pedig ott éltem 20 évig. Számomra a jobbkezes kis utcák vagy az egyenrangu kereszteződések okoznak gondot, na meg az utcára párhuzamos parkolás :oops: Szóval csak akkor megyek, ha muszáj. Ezért reménykedhetünk, hogy nem fogunk összetalálkozni :lol: Bár még sose okoztam balesetet.

melcsi1967

Sziasztok

Jelentem megvagyunk. Niki elöszeretettel élvezi a bölcsit,minden elönyével és hátrányával,,,elöny társaságba van ,hátrány nos hát amennyire szobatiszta itthon annyira nem az a bölcsibe.

Nekem érthetetlen ha itthon tud szolni hogy wcbe ott mért nem? vgy simán egyszerübb ha pelusba haggyák?Mondtam itthon nincs rajta napközbe sose pelus,bölcsibe is kiprobálták hát mit ne mondjak totál átázás lett a vége(annyi váltoruhát nem vittem be)
:twisted:

Egy nagy problémám van a lányzoval nem tudom leszoktatni a cumisüvegröl(igaz ez meg csak itthon van )bölcsibe sose viszem vele és állitolag nem is kéri ott. Szal erre lányok ha lenne tippetek hogyan ........

mandula nagyon szép a babád :lol:
Lányok nagyon szépen fejlödnek a babák, azért mert nem irok naponta,azért még olvaslak benneteket ám:
Na most nekiálltam volna irni de máris mennem kell Nikim hiányol(élni se lehet nélküle) :P

majd jelentkezem pápuszka

Kép
zsenge

Zsenge!
Nálunk még mindig cumisüvegből megy a reggeli és esti kakaó. A nappaliról úgy szoktattam le, hogy egyszerűen azt mondtam, hogy nappal a mosogatógépben van, hogy estére tiszta legyen. Azért még nappal is megtalálja, mert mikor terhes lettem visszaszokot apa és a nyagyszülők mellett.

Icus!
Lehet a hozzátápitól, hogy másként hízik vagy nem hízik. Főleg, mert a kaki is megindul tőle. Azt nem tudom, hogy amúgy mi lenne, mert 6 hónaposan minden baba elkezd kajálni. Erre inkább az tudja a választ, aki előbb kezdte, mert nem volt elég teje, hogy ez a folyamat előbb beindult e.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Zsenge, Kriszta!

Remélem nem haragszotok meg, ha leírom a véleményemet e cumisüveggel kapcsolatban. Szerintem a megoldás (sajnos ez már így utólag nem segít), ha egyáltalán rá sem szoktatjuk a kicsiket a cumisüvegre. A kisbabák nagyon ügyesek tudnak lenni és hamar megtanulnak pohárból inni. Persze egész más a helyzet azoknál, akik féléves korukig kizárólag szopnak, mint akik tápszeresek. Bár szerintem még mindig egyszerűbb náluk is a hozzátáplálás megkezdésével egyidejűleg leszokni a cumisüvegről, mint 2-3 éves korban. Nálam egyik fiúnál sem volt gond, mivel gyakorlatilag nem is használtunk cumisüveget. Talán még Péternél egy darabig, de nála is nagyon hamar abbahagytuk.
Még a csőrös pohárnak sem vagyok nagyon híve. Nálunk is csak azért van az emeleten, hogyha Benji lefekvés után kér inni (kizárólag vizet kap olyankor), akkor nehogy véletlenül kiöntse. Kinek van kedve fölöslegesen ágyat húzni?! Egyébként annyira hozzászokott a rendes pohárhoz, hogy van, amikor ő kéri, hogy vegyem le a csőrös pohár tetejét.
Abban, hogy nagyobb gyerekeket hogyan lehet leszoktatni, nem tudok tanácsot adni. A véleményemet is inkább azok kedvéért írtam le, akik még előtte állnak ezeknek a dolgoknak. Hátha tudtam ezzel segíteni, hogy nekik ilyen gondjuk ne legyen.

Egyébként én most nagyon magam alatt vagyok. Ma mentünk volna Alsópáhokra, a Kolpingba. Erre rajtam kívül mindenki beteg a családban.(még az apósom és az anyósom is) Benji kezdte 10 napja. Lázas és nagyon bágyadt volt, hurutosan köhögött. Kapott gyógyszert és elég hamar rendbejött. Csak a köhögés maradt meg, de egyre csökkenő mértékben. Úgy tűnt, hogy tőle elutazhatunk. Péter hétfőn jött haza az iskolából lázasan. Néhány napig igen ramatyul volt. Hiába mondtam neki, hogy gyakorlatilag a szobájából ne is jöjjön ki, ezt sajnos nem tartotta be. Erre Bence csütörtök estére, a férjem pedig péntek estére lázasodott be. Még tegnap estig bizakodtam, hogy azért elmehetünk. A kérdést Benji döntötte el, mert tegnap estére ismét hőemelkedése lett. Így lemondtam a foglalást. Szerencsére Benjinek gyakorlatilag a hőemelkedésen kívül nincs más baja.(remélem nem is lesz) Bence és a férjem viszont egész nap fekszenek, mert továbbra sincsenek valami jól. Így nem lett volna jó miattuk sem elmenni.
Nagyon-nagyon vártam ezt az utazást. Számoltam a napokat, mint a gyerekek karácsony előtt. Annak ellenére, hogy alapvetően szeretek itthon lenni, már nagyon vágytam rá, hogy kiszakadjak az itthoni taposómalomból. Lehet, hogy túlzásnak tűnik, de szerintem szüksége van az embernek néhány olyan napra, amikor még a mosogatógép ajtaját sem kell kinyitnia. Elvégre, ha például valaki szabadságra megy a munkahelyéről, akkor jó esetben abban az időben ő sem a munkájával foglalkozik.
Benjinek kedden lesz a 2. születésnapja. Szerettük volna ezt aznap kis családunk körében a Kolpingban megünnepelni. A nagyobb körű ünneplést mához egy hétre tervezzük, remélem az nem hiúsul meg.
A szállodában egyébként nagyon korrektek voltak. A befizetett előleget egy későbbi időpontra történő foglaláshoz beszámítják. Pedig a megrendelés visszaigazolásában elvileg 60%-os kötbér szerepelt. Kérdés viszont, hogy találunk-e megfelelő időpontot, mivel a szálloda igen népszerű. A most elmaradt üdülésünket is még októberben foglaltam le. A „hármat fizet, négyet kap” akció viszont csak február végéig tart.
Elnézést a panaszáradatért, de nagyon jólesett leírni.

Mandula!
Emese valami csodálatos! És az a ruha? Hiába, a lányruhákért azért kicsit irigykedem.

Icus!
Én gyakorlatilag kezdetektől fogva csak Liberót használok. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindig a Kismama vásáron veszem meg a megfelelő mennyiséget. Legutóbb már nem mertem annyit venni, amennyi a tavaszi vásárig kitart, mert nem tudom, hogy mikor dönt Benjámin a szobatisztaság mellett. Most még egy jó hónapra való adag van. Ezután már csak kisebb mennyiségeket veszek. Remélem már nem sokáig.
Hozzátáplálást mi is csak féléves korban kezdtük meg. A Kriszta által jelzett okok miatt (allergia) én is óvatosan bántam a tejfélékkel és más allergizáló ételekkel. Halat és mézet még most sem adok. Egyébként könnyen ment az átállás. Benji gyakorlatilag mindent elfogadott, amivel megkínáltam. Mondjuk arra emlékszem, hogy az első kanál őszibaracklére (július lévén, mi azzal kezdtük) hatalmasakat fintorgott. Néhány kanál után viszont már jókat cuppogott.

Melcsi!
A gyerekeknek tényleg nagyon érzékeny antennájuk van. Emese biztosan érzi, hogy valami készülődik. Gondolom nem lesz könnyű eleinte két pici gyerekkel, de nagyon jó lesz nekik együtt felnőni.
Szóval már Máté is itt áll a jogosítvány kapujában? Majd mesélj róla, hogy hogyan tudjátok megoldani az autó használatát, milyen feltételekkel kaphatja meg majd a kocsit!

Paga!
Hát igen! A kamaszkor! Erről én is tudnék mesélni. Bencénél igazából csak mostanában kezdődött el. Őt se látom szinte soha tanulni. Várhatóan nála is nagyjából a 4-es átlag fog kijönni. Mondjuk én azt sem értem, hogyan lehet tanulás nélkül például kémiából egy jegy kivételével csupa ötöst szerezni. Ugyanakkor viszont az eddigi nagy kedvenc, a biológia, most már nem annyira tetszik neki. Érdekes, hogy amíg természetismeretnek hívták, addig imádta a biológiai vonatkozású részét, most meg mióta különvált a földrajztól, azóta azt mondja, hogy a földrajzot már jobban szereti. (pedig a biológiát ugyanaz a tanárnő tanítja, mint tavaly a természetismeretet)
A másik nagy gondom a barátoktól való túlzott függés. Illetve Bencének egy olyan barátja van, akitől nagyon függ. Valamelyik nap felhívott az osztályfőnöke, hogy Bence rendszeresen késik a délutáni un. kollégiumokról(ez egy szakkörszerű valami a jobb képességű gyerekeknek.) Ugyanis tanítás után rendszerint felmegy az iskolához nagyon közel lakó barátjához(hazajönni és visszamenni nem lenne elég ideje) és valószínűleg a barátja hatására nem jön el időben. A barátja ugyanis nem jár ezekre a foglalkozásokra.(bár a képességeit tekintve nyugodtan járhatna.) Én viszont ragaszkodtam hozzá, hogy Bence járjon, mert nem mindegy hogy hová sikerül majd jövőre felvételt nyernie. Azt azért nem merte Bence megtenni, hogy egyáltalán nem megy kollégiumra, de rendszeresen 20 percet késik.
Az osztályfőnök függetlenül tőlünk megállapította, hogy ez már nem egészséges, amennyire Bence függ a barátjától. Ezt már mi is mondtuk Bencének a férjemmel. Most igazolást nyertünk, hogy nem mi láttuk rosszul a dolgokat. Elég nehéz ügy, mert az eltiltás nem hiszem, hogy eredményre vezet. Marad az, hogy a baráttal és az édesanyjával (aki egyébként tanítónő és egyedül neveli a gyerekeit) leülünk megbeszélni a dolgokat.

Örülök, hogy Barna már gyógyulásnak indult és járhat iskolába. Remélhetőleg lassan a gyógyszereket is csökkenteni lehet.

Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?