Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!
Én is olvastam, hogy megijesztettek, de nagyon örülök, hogy végre kiderült, semmi ok az aggodalomra. Hála Istennek! Nagy kő leesett, lehet tovább nyugisan babázni! :D

Winnie!
Ennyire a végén (de akár az egész terhesség alatt is) a vizsgálatoktól lehet vérezgetni, szóval ne aggódj. Nekem mondjuk nem volt még ilyen tapasztalatom, de a doki mindig felhívta a figyelmem, hogy ha előfordul, ne ijedjek meg, ez "őmiatta" lesz. :)

Nika!
Jelek még nálam sincsenek, szerintem a kisasszony hirtelen fogja meggondolni magát és akkor jön majd ezerrel (legalábbis remélem, hogy ezerrel :wink: ). Ami a fájásokat illeti, itt Győrben nem is nézik, csak ha már aktív vajúdóként mész a kórházba, szóval én nem fogom megtudni, hogy fájok-e, attól függetlenül, hogy eddig semmit nem érzek. Bár, van fogadott szülésznőm és ő csinálja az NST-t, lehet ráveszem, hogy kukkantsuk meg, ha lehet. Kíváncsi lennék, hogy a gép érzi-e, amit én nem.

Tinu!
Hogy sikerült a vizsga? Jól esett a séta? Lehet, hogy majd ez indítja be Tündikét. :wink: De gondolom, már nem nagyon bánod. Mostmár akármikor jöhet, nem? A kozmetikuson még én is gondolkodom, ki kéne gyomláltatni a szemöldökömet, mert úgy nézek ki, mint egy boszorkány, de magamnak csak a jobb oldalit bírom kiírtani, a bal nem áll kezemre. :x

Andi


Kép
andykamama
 
 


Winnie:
Teljesen normális a vérzés, nekem egész nap volt az egyik vizsgálat után. Az is lehet, hogy most távozik a nyákdugód. Figyeld, bár én sem vettem észre...:)

A védőnőnek én sem adok pénzt, neki ki kell jönnie az első héten, Az enyém erre a hétre is ígérte magát, de eddig még nem mutatkozott....
A gyerekorvosnak viszont adtam pénzt, bár s.o.s.-ben hívtuk..:)

Lányos mamik!
Anna puncája belül kakis maradt, ezt akkor láttam, amikor nagyon széthúzta a lábát. Széthúzni nem lehet neki a nunit, de akkor hogyan töröljem ki onnan?? Próbálgattam, de széthúzás nélkül egyszerűen nem megy!
Ja! Leesett a köldökcsonkunk!!

Egyébként Anna hajától mindenki el volt ájulva a kórházban :) Én csak Sünikének hívom, mert olyan forgója van, hogy folyton feláll a haja. Hogy fogom azt majd fésülni..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kórházi cucc:
hülyeségnek tartottam, és nem vittem be, pedig jó lett volna:
ÚSZÓGUMI!!

A gyors szülés miatt ugyanis olyan b****om nagy aranyerem lett, hogy másfél hétig nem tudtam ülni. Szóval nem árt betenni egy kisebb fajtát, mert megváltás, amikor ráülhetsz.Van, hogy nem az aranyér miatt, hanem a varrat miatt nem tudsz ülni. Csak ne hattyúnyakúsat vigyetek. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok, remélem ma nem veszik el,

Zsuzsu,
Grat a tejcsihez, csak így tovább, és igazán jól néztek ki a képen.Én ilyen idősen még nem meretem kimenni sétálni, viszont most jó idő van:)

Snoppy,
minden elismerésem a tiéd az éjszakával kapcsolatban. Én most úgy érzem, hogy Dani mellett semmi és senki másra nincs időm.:( Néha a férjemre.:)

Az Új babucikhoz sok egészséget és boldogságot kívánok!!!!

KÉpzeljétek Dani ma hajnalban rém mosolygott, és követt a szemével. :) Ezt azóta nem produkálta ennyire egyértelműen.:(

Hasleszállás:
Nekem olyan fenn volt a hasam mikor szültem szóval az semmit nem jelent.

Megyek, mert Dani sír. 15 percig bírta egyedül a kiságyában.:(

Remélem éjszaka tovább alszik, mert már nekem is volt olyan hogy 5 órát egybealudt, csak akkor egész nap ébren volt.:)

Majd folytatom....

csernusn
 
 


Andi: nem tudom, hogy sikerült, mert írásbeli volt, de annyira nem lehet rossz. Mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy megírtam.
Winnie: és mit mondott a doki, miért nem jó a szex? Mármint szülésmegindításra?

Kép
Kép
tinu
 
 


magnes,

gyonyoru a kiscsaj. huzos a torteneted, a dokid nem ert be, h ekkorat repedtel? a szulesznod (vegul a domotor margit volt?) nem segitett tagulni?

brigo,
meg nem jutottam el a bababoltig. nemtom mar ki kerdezte, de igen, ez mar a 2. rossz merleg. most 90 grammot tevedett, ami azert tenyleg eleg sok. de ugy dontottem, h visszavisszuk es nem hozunk ujat, majd a gyerekdokinal merjuk, nem akarok tobb ilyen onmarcangolos napot (marmint, h nincs eleg tejem es eheztettem a gyereket).

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, még mindig duopack...

Újabb babákhoz gratulálok, bocsi, hogy nem név szerint. :oops:

Ma jó nagyot sétáltunk Zitával délelőtt, olyan szép idő volt.
Biztos érzi, hogy nemsokára vége a kiskirályságnak, mert már 2. nap délután sírva ébredt, és utána a mi ágyunkban aludt csak tovább. Ilyet napközben nem szokott csinálni.
Délután voltam mkozmetikusnál, szombat fodrász, aztán jöhet Ákosbaba. :)
Biztos ami tuti, a természetes prosztaglandin adagolását elkezdtük. :oops: :D

Szilvi, én is a héten taliztam az új szülésznőmmel, mert a másik babát vár, és veszélyeztetett.
Még jó, hogy van köztünk vagy 200km, még a végén összekevernénk Ákosainkat. :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Hello Mindenkinek!

Mágnes!

Nekem két lányom van! :) Annyira szét szoktam húzni a punciját a csajszinak, hogy a kívülről bekerült szennyeződést, mint a kaki, ki tudjam törölni. Viszont ami "bentről jön ki", tehát termelődik, azt nem szoktam bántani, hagy tisztuljon magától.

Brigó!

Ki volt a szülésznőd és az orvosod? Az enyémre Istenként tekintek a szülésem óta. :)
Ha csak faros lett volna a kisasszony, akkor is jobban féltem volna. De itt más is bejött a képbe. Mégpedig, mire odakerütünk, hogy szülünk, addigra Csenge odatette az egyik lábát a kijárathoz. :( Far-lábtartásosan pedig nem szoktak normál úton szülni. Ezért mondta a dokim, hogy megcsászároz. Katéter fent, hívták az altató orvost, megbeszéltük a részleteket, infúzió bekötve, borotválás megtörtént. Már csak a beteghordóra vártunk. Csakhogy ő nem került elő, és Csenge meg nagyon ki akart jönni. Így katéter ki, dokim elkezdte beigazgatni Csenge lábait, hogy mind a kettő ki tudjon jönni. És megszültem hüvelyi úton lábbal előre a drágámat. Ezért volt "kicsit" stresszesebb a dolog. Mikor már hazajöttünk, felhívtam a gyerekdokinkat, elmeséltem, hogy mi van, ő rögtön azzal nyitott, hogy "kellett éleszteni?". Mondtam, hogy nem. Mondta, hogy sokszor kell a faros babákat éleszteni. :(
Privibe szívesen megírom a dokim nevét. Nekem nagyon bejön, de sokmindenkinek nem.

Niki!

Az nem baj, ha "csak" 15 percig bírja. Ez is teljesítmény. Majd később jobban bírja. Hiszen még csak most kezdett ismerkedni a világgal. :)

Jóéjt Mindenkinek!

Lányok letéve, én is pihenek egy kicsit!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!

visszaolvastam......Dávidot elvitte az apucija,mi meg Rékával netezünk egy kicsit a nagy boldogság közepette....
mert tényleg nagyon megijedtem,annyira ismeretlen volt nekem ez a helyzet,most nyugdtam meg teljesen,szerintem ti is hallottátok a nagy követ...

Alexa!
Gratula Martinkához!
Akkor született mikor mi jöttünk haza a kh-ból :) hogy alakulnak a napjaitok férj nélkül?

Winnie!
köszi.
Jó lehetett a forumos álmod :lol: és továbbra is azt mondom,hogy használd ki,hogy ilyen jól alszol :wink: kivéve mikor nem :wink: :D

Tényleg ne aggódj a baba súlya miatt,Ficánka kisasszony majd itt kint megrerősödik,az a lényeg,hogy a doki tényleg mindent rendben talált.

Szerintem is ez lehet a nyákdugó egy része,készülj! Napokon belül babázhatssz,szorítok!!!

Hogy ti mikre nem jársz,tök jó!A kismamamasszásnál a párod is elkisér vagy ki maszíroz? :D

Snoopy!
köszi neked is!

Kata!
Én is gondolkodok a koponya uh-n,ezt csak addig nézik,míg össze nem zárult a kutacs,ha jól tudom.
Ti mikor mentek?
Jól megijedhettél Alexnél,én teljesen átérzem,amit érezhettél...brrrr...

Tetszett a svájci óra hasonlat :D

Nekem is már kezd aktuálissá válni a 6 hetes kontroll és a fogi
gondolkodom,hogy mi legyen...az algopyrin se egy rossz megoldás :wink: :wink: :wink:
Nekem nem csökkentette a Cerazette a tejtermelést :? igaz csak fél évig szedtem,mert utána probálkozni kezdtünk a Rékával/ Dávid 22 hónapig cicizett,6 hónapig kizárólag anyatej,sőt 1 éves koráig is ez volt a fő tápláléka. :D és tök duci volt végig. -csak ezért gondolom,hogy nem :? :shock: ./

A táppénzel tényleg mennyit szórakoznak röhejes,ha neked kell valami akkor több hónap mire elintéződik,de ha véletlenül nem fizetsz időben vagy mit tudom én akkor rögtön elővesznek.... :evil:


Zitaanyu!
Nagyon édes a lányod! :D
Örülök,hogy nem lett semmi komoly a bedagadásból....
Majd a szüléstörténetedre kíváncsi vagyok,remélem kitérsz benne részletesen a dulára,ez nagyon izgatja az én fantáziámat....

Niki!
Kitartás Dani babához! Meglestem ám a képeket,nagyon édes a babád!

Vérzés :?
Én néha napokig semmit nem produkálok,aztán meg ellönt valami véres trutyi, aztán két napig megint semmi,két hét múlva megyünk a hathetes kontrollra majd meglátjuk mit mond a dokim.

Nekünk a védőnő kint se volt,imélbe tartom vele a kapcsolatot,a doki viszont minden héten jön,jövőhéten is hétfőn. De hogy minek azt ne kérdezzétek...különben tudja valaki,hogy miért jönnek ki ilyen sűrűn,ahova kijárnak? Semmi gond nincs a a babával,szépen szopizik,fejlődik,akkor miért :?: :?: :?: csak úgy érzem illetlenség lenne rákérdezni tőle.

Brigó!
Aranyos Zsombi,tök jó,hogy már kacag. Rékánál általában álmában szoktam elkapni ahogy mosolyog,ébren talán egyszer volt rá példa.Már én is alig várom,hogy nevessen. Síros képünk nekünk is van
/ Kép
Szerintem is kérdezz utánna a gyerekdokitól a csipőszűrésre,és ide nem azért kell menni,mert baj van,hanem ez is egy szürővizsgálat,mint a vér :wink:

Nagyon hősies volt Zsombi a szurinál,ügyik vagytok.
Tényleg benzinkutaknál is lehet kapni azt a fürdetőt? Ez olyan hűlyén hangzik,most mész tankolni aztán kérek még egy ......fürdetőt is,aki ezt kitalálta,komolyan.......áááááááá.

Köszi a szorítást!

Szilvi!
Hát ezek tényleg szép méretek,lehet,hogy csak elszámolták a kiírást nem?
A táska azért nem árt,ha össze van pakolva. :wink:
Ákos cserés álom Kép
A hálóinges elmélkedéseden jókat mosolyogtam :D

homeó:
Én felváltva szedtem félóránként a CIMICIFUGA RACEMOSA CH15 és a CAULOPHYLLUM CH30-t. És aznap kezdtem el mikor beindultak a "rendszeres" fájások.
Nekem a szülésznőm a CH30-as dózist ajánlotta,a cimicifugaból csak ilyen fajtát kaptam.

Cic!
[quote]E írta:zt a kicseszést, egyszerre szartak be.

ismerős :mrgreen:

Zsuzsu!
Fanni nagyon helyeske!És gratulálok a szopihoz,csak így tovább!
Én a csuklásra is a cicit vetem be! :wink:

Sziszike! Angyaliak a gyerkők!


Tinu!
Te hol találtad meg Winnie nevét? Én még az iwiw-en se találom. :D

Sapit vigyél egy vékony cérna sapit,rögtön fürcsi után ráadják,azért a pociban ideális volt nekik a hőmérséklet,kint azért meg....
Lehet,hogy szülinapi ajándékotok lesz vasárnap? Milyen tutti lenne egy napon lenne a szülinapja az apukájával... :D

Timi!
Mi az hogy baj,örülünk neki,ha irogatsz.... :D gyere gyakran!

Andykamama!
A humorod a régi Kép

Bunny!
Nem lehet,hogy a frontra vagy érzékeny és azért fáj a fejed?

Mot! Aranyos a lányotok!

Mágnes!
Megható volt a szüléstörténetetek,nem tudom ti hogy vagytok vele,de engem mindig megríkatnak ezek a történetek,pedig már olvastam egy párat... :cry:
Anna baba édes nagyon!

A nunival én is bajban vagyok,de kiszoktam törölgetni neki óvatosan,ha kakis lesz neki. A kórházba azt mondták,ohgy még magzatmázas,és ne törölgessem,de a kakit csak ki kell törölni neki belőle. A krémezésnél is annyira félek,hogy ne kerüljön neki csak épp a peremére...

Szana!
Már hiányoltalak!Várom a részleteket!

Régen volt már fent tábla,de Nika,Winnie,Tinu és minden finiselőnek hajrá!!!

Körkérdés!
Adtok a babáknak K (Konakion) és D-vitamint?

Na jó éjt és Kismamik kitartás!!!! Kép

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Brigó, végülis az Algopyrin alternatívájaként a fáradtság sem rossz fogamzásgátló :)
És köszi a szívószálötletet, ha nem felejtek el beszerezni, akkor rakok be :) én sem bírok fekve inni.... :?

Mágnes, úszógumit én is raktam be :) egy barátnőm ajánlotta és adta kölcsön. Valami szép kék gyerekmintás, de hattyúnyak, vagy teknőcfej nincsen rajta :)

Tinu, az én dokinénim elég óvatos, szerintem fertőzésveszély miatt mondta, hogy ne..... de tudom, hogy más meg simán mondja, úgyhogy szerintem ne aggódj :wink:

Tünde, ez a duopack kifejezés tetszett :wink:

Timi, ez a lábas szülés elég keményen hangzik, de szerencsére minden ok lett :) és a dokid lélekjelenléte sem volt semmi, hogy meg merte hozni ezt a döntést!

Ildi, a kismamamasszázst speciális gyógymasszőr végezte :) de olyen jól esett, ha belefér, még jövő héten is megismétlem. Páromra a görcs, meg zsibbadás utáni vádli, comb, csípőmasszázsok maradnak :)
édes a picilány :) eddig nem voltam rózsaszínpárti, de egyre jobban tetszenek a rózsaszín ruhás képek :) :) :)

Tök jó a legújabb netezős pózom. Ülök a nagy fotelben, lábam a lasztin, ölemben a gép :) tök frankó. csak a behelyezkedés meg kiszállás nehéz :)

no, jóéjt mindenkinek.
azt hittem, ma fürcsizek végre, de inkább megvárom a holnapot most ezzel a vérezgetéssel..... :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Snoopy!

S O S
Légyszíves csörögj rám a mobilomra, minél előbb, visszahívlak.
Nagyon fontos!
A számom: 06-30/2835747
Köszönöm:
Krista

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséreteket. :wink:

Konakoint, 2hetes kortól adom a picinek és hetente 1et kell adni.
D -vitamint meg napi 1cseppet adok, 2éves korig, illetve nyáron nem adok.

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Csak bejelntkezem de még egyben vagyunk és semmi jele hogy babázunk a héten :)

Puszi minden babó pocijára és winnie,Tinu kitartás nincs már sok hátra :)

nika70
Salgótarján
 
 


Szana
Varjuk a kepeket :wink:

Winnie
Elallt mara verzes?mertakkor leheta vizsgaltottol,nekem nem volt de hallottam mar ilyet.
Orulj hogy nincs befektetes,rosszabb ott varni mint otthon az uj keroban apaval :)

Brigo
jovo heten nekem is oltas :oops: Nem lazasodott be Zsombi vegul?
Hat en ontegy eve voltam rakszueresen,azert iscsinalta meg most. De legalabb tul vagyok rajta.
Hati gen rend csak akkor van ha Alex az oviban vagy alszik,de ez igy helyes :lol:

Magnes
Milyen sos helyzetben kellett a doki?Enyem vedono tok rendi,mindig felhiv elott hogy johet-e.ma is jon pont ot varom.

Niki
ugyi Dani hogy mar moslyog:) nagyon jo erzes latni,igaz?
Hogy alltok az evessel-alvassal?
Es ha tobbet vinned ki a babakocsiban ??tuti elaludna es utana nem lenne nyugos mert kipihent.

Timi
Szerencsed volt a szulesnel az mar egyszer biztos :D

Ildi
Februar 6-ra van idopontun,tavaly adtak.Az I-es gyerek klinikan volta barinom es mondta hogy nagyon kedvesek.Hat vegyes erzesekkel megyek,de nagyon remelem hogy minden OK lesz.
Hat igen nagyon megijedtem,napokig sitam,a tejnek nem tett jot..minezt azert mert az a neurologus rossz diagnozist allitott fel... :shock: :roll:
Siros kep kiraly,a rozsaszinben is sirnak??? :wink: :lol: :lol: :lol:
A K vitamint adtam hetente de mar elfogyott egy doboz es tobbet nem kell adni.D vitamint naponta 1 csepp.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


sziasztok,

megpróbálok fél kézzel írni,de legalább most a jobbik félkezem a szabad.:)
Ilgya,
Köszönöm a dícséretet,igazán jól esik.

jó hír, hogy Dani újra naponta kakil, remélem egy darabig így marad:) tuti, hogy a környezetváltozás is befolyásolta őt.


K és D vitamin:
én adom mindkettőt úgy hogyan kell napi ill. heti adagokban.

nekem Dani két három nap óta rengeteget mosolyog:)))) hurrá!!!!


most szoktatom őt, hogy már nem kézben tartom egész nap, hanem egy pokrócon fekszik,én meg mellette, hátha így könnyebben megszokja az ágyat.

csernusn
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Nos, babuci szépen növöget, már megjött a tejci is! Volt vérvétel a picitől (sárgaság gyanú), de minden rendben, holnap megyünk haza!!!!

:)

3 hétig nem leszek, de majd a szomszédnál teszek fel egy-két sztár fotót!!!

Millió puszi!!!!

:)
mot
 
 


Szijjasztok!

Egy gyors bekukk két takarítás között...

K-vitamint heti egy ampullát adok, egészen addig, amíg csak anyetejes a picur. Ha már mást is kap, akkor már nem kell.
D-vitamin napi egy csepp, három éves korig. Nyáron nem kell, csak ősztől (szeptembertől) tavaszig. Lilla is kapja, ha nem felejtem el. :o

Winnie!

Dokim más döntést nem hozhatott, mert Csenge jött. :( Max. kiszaladhatott volna a szülőszobáról, de ahhoz túl jó szakember! :)

Én voltam hat hetes vizsgálaton, de nem csinált rákszűrést a doki, mert azt mondta, hogy menjek tavasszal, addigra a szülés nem zavar be az eredménybe.

Megyek, CSingike reklamál, takarítani is kell, lassen enni kell Lillának...Hajjjaj. :lol:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, kicsit eltűntem...
Csütörtökön ugye kérdeztem, hogy kinek is küldjem majd az SMS-t, de aztán végül nem írtam fel egy számot se, mert hogy ugye ráérek...
Aztán este 9 körül rögtön 5 perces fájásokkal indítottam (nekem soha előtte semmi jóslófájás, görcs egyéb nem volt), majd 3-kor bementünk a kórházba, és végül 12.40-kor kibújt Márk 4250 gr és 56 cm-es nagyságában :-)

Az alternatív szobában szültem, ami nekem nagyon jó volt, mert ha véletlenül az ágyra fel kellett feküdnöm valami miatt, akkor nagyon szenvedtem. Végül sok póz után, szülőszéken született meg a "picúr", gátvédelemmel.
Igaz egyszer már a doki kezében volt az olló, de aztán végül sikerült kinyomnia a 38 cm-es buksiját, így vágni nem kellett, és csak apró sérülések lettek (2-3 öltés a rend kedvéért), de szinte rögtön tudtam már ülni is, és azóta sincs semmi gond vele.

Szopizás megyeget, most vagyok én is abban a stádiumban, hogy mégis mennyit kellene enni, milyen időközönként, meg persze úgy összesen, meg keltegessem-e vagy nem, de talán összességében jól haladunk.
Nekünk az éjszakáink eddig rendben teltek (kopp-kopp), csak evett Márk aztán meg már aludt is, inkább napközben vannak 0,5-1 órás intervallumok amikor sír.

Na megyek is, majd még jelentkezem ha már nyugisabbak a napok.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Dorka, tök jó, hogy jelentkeztél :) és hogy jól vagytok!
majd ha tudsz gyere még, meg rakjál fel képeket Márk-babáról!

Kata, köszi, nagyjából elmúlt a vérezgetés, ill hát nagyjából rózsaszínről visszasárgult a folyásom... még kicsit sötétes, de szerintem már ok.

Niki, tök jó, hogy kapsz már mosolyokat. :) én is úgy várom majd azt az időszakot. :) persze előbb még azt, hogy bújjon ki..... :wink:

Különben nálunk is helyzet változatlan, azaz semmi az ég világon :)
Babóca mostanában nekem is csinál olyat, amit írtatok régebben, hogy úgy mozog, mintha tök gyorsan "remegne", kicsit ijesztő, de jó, hogy más is tapasztalta.....
most mosom a kisasszony ágyneműjét, meg baldachinfüggönyét :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Dorka!

Gratulálok Márk babához, kívánom nektek a világ összes jó dolgát, de egyenlőre sok tejcsit és továbbra is nyugis éjszakákat!

Várjuk majd a képeket és a szüléstörténetet. Sejtettem ám, hogy van valami, mert rég jelentkeztél! Nem semmi méretei vannak Márknak, de nagyon ügyik vagytok, hogy gátvédelemmel sikerült megszületnie!

Nálam a helyzet változatlan, csak a kedvem depis ma egy kicsit. Babaszoba komplett kész, minden kimosva, kivasalva!

Ziat: félelmetes a sok hasonlóság! Találkoztatok már az új szülésznővel? Minden ok?

Niki: tök jó, hogy Dávid már vigyorog neked, csodálatos érzés lehet...hát ha majd először mondja ki hogy ANYA! :D

Ilgya: örülök, hogy minden ok, és megnyugodtatok, félelmetes lehetett az a pár nap bizonytalanság! :cry:

Tinu: akkor kész minden viszga, meg referálás? Ügyi vagy, hogy kihúztad, és baba nem jött előbb. Most akkor hajrá!hát az tényleg csúcs lenne, ha az apukájával lenne egy napon a szülinapja. Ennél nagyobb ajándékot...!!

Van egy tanítványom, akik 11-en vannak testvérek (szőke, kék szemű, diplomás család), és van 4 testvére, akik egy napon születtek (nem ikrek), és még pár, akik pár nap eltéréssel! Na itt aztán számolhattak a szülők!!! :lol:

Mot: várjuk a képeket, és sok sikert otthon!

Timi: hát nem semmi a szülésstory, te mennyit észleltél a vészhelyzetből? Nem volt mindenki ideges körülötted? A lényeg, hogy minden rendben van! Azért gondolom ilyen szülést senkinek sem kívánsz!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma reggel megvolt a kozmetikus is, úgyhogy már csak a várakozás... Végülis azzal nyugtatom magam, hogy én amúgy sem 15-ét számoltam (ez van a terheskönyvemben), hanem 18-át és ahhoz képest még simán van idő. De már minden jelet produkálok: leszállt has, felpüffedt arc :lol: ... Már ideje szülni.
Látom, már nektek is nehéz kivárni az utolsó napokat. Gondoltam rá, hogy most ebben a szeles időben beindul néhány kisbaba, de ezek szerint még nem. Esetleg Andi? :)
Dorka: hányadikán is született Márk? Eddig szinte minden alkalommal, mikor NST-n voltam a szülőszobán, született egy kisbaba. Bár 12.40-kor azt hiszem, már egyszer sem voltam ott... Én is szeretnék az alternatívban szülni, de a szülésznőm azt mondta, hogy a kitolásnál átmegyünk a normál szülőszobába, hátha kell gátmetszés. Bár nem tudom, lehet, hogy megkérdezem, hogy nem lehetne-e mégis ott maradni, pl. a fürdőkádban? :wink: Te nem próbáltad a fürdőkádazást?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Dorka!

Gratulálok a "kis"babádhoz! :)

Szilvi!

Számomra teljesen nyílvánvaló volt, hogy gáz van. Alapjáraton a szülésznőm mindent mond, ezt csináld, ezt ne csináld. Ne nyomj, lélegezz...Ekkor semmit nem mondott, csak megfogta a kezemet. Síri csend volt, a doki intett, hogy vegye ki a katétert. Ez is egyértelmű volt számomra. Na meg az, hogy ekkor már ott volt körülöttem a dokim, szülésznőm, két ügyeletes doki, egy, aki nem volt ügyeletben, de szülő nőjével épp végzett, egy ügyeletes szülésznő, és egy altató orvos.

De asszem lassan beteszem a szüléstörténetemet. :roll:

Itt akkora szél fúj, hogy attól tartok bedől az ablak. :(

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Niki
Gratula Daninak a napi termeshez,na akkor megnyugodhatsz :lol:

Mot
Jo babazast otthon!!!

Timi
Szerintem nekem azert csinata meg a rakszurest,mert csaszis voltam.A masik dokim is pont igy csinalta azelozo szules utan.
Erdekes neke am gyerek doki azt mondta egy doboz K vitamin eloeg,ha elhogy nem kell tobb.A vedono is azt mondta ma hogy mindegyik doki mashogy mondja :shock: .

Dorka
Nagy gratula Markhoz,minden szepet nektek!!!Pihenessetek aztan johetnek a kepek :wink:

Winnie
Akkor tuti a vizsgalattol volt,jo hogy elmult.
Leoni s mosolyog mar egy hete,azt a teli szajat,imadom,olyan kis termeszetesek meg ilyenkor :)
Vedonore is mosolygott ezerrel ma.

Szilvi
Depi lehet a szules elojele,de azert csak elvezd ki meg ezta par napot,mert tobbet a eletben nem lesz ilyen nyugalmad.Tudod a gyerek mar orok aggodas,feltes.Persze jol kell ezt kezelni,hozza lehet szokni,de megis. :)

Tinu
Hu de izgalmas mar neked :)

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


DORKA: Nagy Gratula a kis Márkhoz:) Szép méretek :) Sok tejet és továbbra is nyugodt éjszakákat kívánok.

nika70
Salgótarján
 
 


Tinu!
Még semmi... :) A "na, még egyben?" telefonok viszont már beindultak... pedig még van 10 napunk. Az nem olyan kevés még.
Nekem a hasam helyett a vérnyomásom szállt le. A hétfői NST-n sikerült 100/60-at produkálnom. :oops:
A lábamon kívül más nem dagad, az ábrázatom se változott, alszok, mint a medve, megszűnt még a korábbi derékfájás is, szóval semmi, semmi, semmi... :) A kisasszony nagyon jól elvan odabent. Esténként jókat hancúrozik, ha apa odabújik és csalogatja. Apa odanyomja a száját a pocakhoz és dumcsizik neki, ő meg egyből odanyomja a popóját, vagy a lábikóit apa szájához és éktelen viháncolásba kezd. Persze apa el van olvadva, hogy már most mennyire apás a kiscsaj. Én meg persze kettőjüktől olvadok el, úgyhogy még kiélvezem a maradék néhány ilyen idilli napot. Aztán meg már egész másképp örülünk egymásnak. :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Ja, holnap babalátogatóba megyünk apa egyik kollégájáékhoz. Ott 1 hónapos a kislány és még meg akartuk látogatni, mielőtt a miénk is kipottyan, utána már nehézkes lenne. Minden esetre a nagy táskát már berakom a kocsiba, hátha onnan kell menni szülni. :wink: Meg ha már el is megyünk valahova, már vastag betétet pakolok magam alá, anélkül nem merek elindulni, hátha elönt valahol a magzatvíz. Kicsit ciki lenne. Az egyik győri kismami járt úgy, szegény, hogy bementek a Mekibe NST előtt, elment pisilni és a magzatvíz meg elöntötte. Szegény várta, hogy valaki bejöjjön végre a klóba, hogy tudjon segítséget kérni, de senki... Erre kénytelen volt csuromvizesen végigmászni a kajáldán, hogy szóljon a férjének, menni kell. Szegényke már sírdogált, szólni is alig tudott, a férje meg csak mosolygott, egyből vette a lapot, hogy indulni kell. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy: én is azon gondolkodom, hogy mi van, ha a buszon "csinálok magam alá". :D Ilyenkor az ember elkezd takaríni? :shock: Vagy mi van? Mi holnap moziba megyünk a Zurammal. Kérdezte, hogy melyik moziba szeretnék megszülni. :lol: Az érdeklődő telefonok már nálunk is jönnek, de azért még főként a szüleim, meg a férjem szülei hivogatnak non-stop. Mintha attól félnének, hogy elfelejtünk nekik szólni, ha megvan az unoka! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Tinu, Andi, No, arcpufadás már nálam is van kb 1 hete, erre mondta a védőnő, meg a sógornőm, hogy szerintük kb 1 hét van hátra, hát nem.... :? :)
én valahogy ettől a magzatvíz dologtól nem félek, ha elfolyik, hát elfolyik, akárhol. érdekes, hogy én amúgy paragép, ettől nem para :)
érdeklődő telefonok, hát ez az, utánam nem érdeklődik senki :( :) épp mondtam apának, hogy mi van már, senki nem foglalkozik velem, mást már ilyenkor idegesítenek a telcsik, nálam semmi. erre mondta, hogy ugye a (közös) munkahelyen őt kérdezgetik naponta, és őt bizony már időnként idegesítik :wink: :) erre mondtam, hogy a megszületett.... sms-ek az én telefonomról mennek majd el, legalább a gratu sms-ek hozzám jöjjenek be, ha már az érdeklődésről lemaradok ;) ő meg majd bezsebeli személyesen.
bár jut eszembe, ma már volt egy telcsim :)
meg egy barátnőm mondta, akinek hétvégén írtam valami hétköznapi sms-t, hogy már más jellegű sms-t vár tőlem, de hát egyelőre még olyannal nem tudok szolgálni :)

Timi, ez így egyre durvábban hangzik, várjuk a teljes történetet. Hát én borzalmasan be lettem volna tojva.... gondolom Te is paráztál rendesen....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Dorka:
Gratulálok a picúrhoz, sok örömet, és kitartást hozzá!!!

Felixanyul:
A dokim ott volt. A kitolási szakasz akkor kezdődött, amikor a szülőszobába vittek a vajúdóból. Akkor akart Szólni Margit a dokimnak, hogy átköltöztünk, dehát akkor már nyomtam is. Ezért nem volt idő szinte semmire, még az infúziót sem tudták rámkötni, olyan gyorsan eltűnt a méhszáj.:) A nagy repedés meg azért volt, mert én aztán nyomtam ezerrel, és elég sűrűn.:)

kata.:
az első éjszaka és második napon Anna folyamatosan ordított, nem is aludt, tiszta görcsbe volt az egész gyerek, ki volt merülve. Azt gondoltuk, fáj a poci, én ugyanis be eperleveztem... :?
Este már nem bírtuk, kihívtam a gyerekorvost. Kiderült, hogy Anna éhes!!
A hülye anyja ugyanis, mondván, hogy az eperlé bántja, fejt mint az őrült, és öntötte ki, hogy távozzon a tejcsiből, közben Annának nem mertem adni tejcsit, mert hogy attól van rosszul! Amikor megelaludt, nem volt szívem felébreszteni, olyan kimerült volt.
Apa elment tápszerért, a pótlás miatt, és láss csodát, Sünikénk azóta teljesen rendben van! Én meg ott bőgtem, hogy milyen anya vagyok én, éheztettem a gyerekem! Hiába, mindig tanul az ember, csa most sajnos nem az én bőrömön..... :(

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mágnes!

Nálunk pont fordítva volt a helyzet. Pedig nekem második gyerkőcöm...Folyamatosan sírt Csenge, gondoltam a pocija fáj (hát az is fájt neki), s folyamatosan evett. Így már nem csak alapból fájt a pocija, hanem attól is, hogy túlette magát. :? De már "nagylány", már csak annyit eszik, ami belé is fér. :D

Most elküldöm, aztán előbányászom a szüléstörténetemet, és felteszem azt is.
Mindjárt jövök. :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Itt vagyok ismét. Nem tudom mi van ma Csingivel, de nem alszik. VAgyis elszundít, majd felsír. Következő felsíráskor, enni adok neki, hátha attól bealszik. :)

Szóval a szüléstörténetem! Kicsit korábbról kell kezdenem asszem. Lilla lányom koraszülöttként látta meg a napvilágot, ezért a terhesség végefelé a dokim nagyon odafigyelt mindenre. Már a huszonegypáradik héten elkezdtem kinyílni. A méhszájam eleve 2000es volt már régóta. A harmincadik héten elkezdett görcsölni a hasam, ezért úgy döntöttem, hogy nem várom meg, még ismét megszülök, hanem bementem a kórházba. Kaptam magnéziumos infúziót, tüdőérlelőt... Görcsölés elmúlt, viszont dokim azt mondta, hogy csak akkor enged haza, ha egész nap fekszek, csak wc-re mehetek ki. Ezt nem tudtam megígérni, sőt tényleg nem tudtam volna megtenni, ugyanis itthon várt a nagylányom. Így a doki "kórházfogságra". Hat hetet töltöttem kórházban. A 36. héten hazaengedett a doki azzal, hogy ha már jön a baba, akkor jöhet, nem lesz belőle gond. A hat hét kőkemény fekvés alatt sikerült egy centire rövidülni és egy ujjnyira nyílni. (mi lett volna, ha nem fekszek bent ?! ) Visszarendelt vizsgálatra egy hétre a hazaengedés után. Épp betöltöttem a 37. hetet. Nézett magzatvizet, mindent rendben talált. Mondta, hogy ha semmi nem történik, akkor egy hét múlva, azaz a 38. héten uh. Elindultam hazafelé, még beugrottam a "cellatársamhoz", aki még akkor "fogságban" volt. Nem sokat időztem nála, mert nem éreztem jól magam. Kifelé menet találkoztam szülésznőmmel, aki rá is kérdezett, hogy fájásom van e, mert fogtam a hasam. Mondtam, hogy nem, csak a vizsgálat miatt van...Hazafelé- és délután is fájdogált a hasam, de számomra ez nem ismeretlen, vizsgálat után nálam általános. Este Lillát megfürdettük, letettük aludni. Kilenc körül a fájdogálásból fájásszerűség lett. De nem mondtam volna, hogy ez AZ a fájás, ugyanis elég sűrűn és rendszeresen jöttek, viszont volt, ami jött és ment is. Tehát nem voltam biztos magamban. De mivel tudtuk, hogy faros a drágám (ekkor még legalábbis úgy tudtuk, hogy sima faros), fürödtem egy jót, majd bementünk a kórházba, hogy nézzenek meg. Fél 11 körül értünk be. Az ügyeletes szülésznő figyelte, hogy hogy jönnek a fájások, és ő is arra a következtetésre jutott, hogy ráérünk, így szép lassan elkezdte az adatokat felvenni. Majd 11-kor jött az ügyeletes orvos, megvizsgált. Méhszáj bő 2,5 ujjnyi. Ő folytatta az adatfelvételt, én álltam a vizsgálóban, mikor elöntött a magzatvíz. Rámkiáltott, hogy fussunk a szülőszobába, nehogy előre essen a köldökzsinór, azonnal le kell feküdni. Tocsogva a magzatvíztől megpróbáltam "futni", ami még sietésnek is elég rosszul nézett ki. :) Hívták a szülésznőmet, és a dokimat. Hamar beértek szerencsére. Ekkor már elég erős fájásaim voltak, az ügyeletes doki még mindig csak gépelgetett, és kérdezgetett, de a fájások alatt nem tudtam beszélni. Ő meg rámüvöltött, hogy "nem hallja? milyen úton lakik?" Egy állat!!! Megnyugodtam, mikor megláttam a dokimat és szülésznőmet. Dokim megvizsgált, és csak enynit mondott halkan (ugyanis nem egy beszédes típus), hogy "itt egy láb". Egymásra néztek szülésznőmmel, aki elkezdett rohangálni, majd egy altató orvossal tért vissza. A dokim közölte, hogy megműt, mert far-lábtartásost inkább nem szülünk. Az altató orvossal megbeszéltük az érzéstelenítést, bekötötte az infúziót. Szülésznőm megborotvált, katétert feltette. Ekkor már bőven tolófájásaim voltak, amit próbáltam "ellélegezni", de egy idő után már nem ment. Vártuk a beteghordót, aki cska nem jött. Csenge viszont nagyon akart jönni, és én már nem bírtam visszatartani sehogysem. Dokim intett a szülésznőmnek, hogy vegye ki a katétert, és könyékik merült bennem. Próbálta CSenge lábacskáit igazgatni, hogy mind a kettő ki tudjon jönni, mert asszem az egyik keresztben volt. Ekkor már ott volt az egyik oldalamon az egyik ügyeletes doki, a másikon a másik ügyeletes, a lábamközött a saját dokim és egy épp szüléssel végzett doki. Fejemnél az ügyeletes szülésznő, lábamnál a saját szülésznőm, mellettem az altató orvos. Senki nem mondta, hogy mi történik, de mindenki tudta, többekközött én is. Síri csend volt, mindenki cska koncentrált erősen. Majd mikor a lábacskái már egyenesben voltak a picurnak, lehetett nyomni. A lábai hamar megvoltak, viszont utána nem jött több fájás. Az egyik ügyeletes fogta a hasamat, és kérdezte, hogy jól érzi e, hogy jön most egy fájás. Hát jött az a fájás, de egy menzis görcs is nagyobb volt annál. Mondták, hogy márpedig most már meg kell, hogy szülessen a drágám, nyomni kellene. Kérdeztem, hgoy fájás nélkül is nyomhatok e. A válasz igen volt, így én teljesn erőbedobással nyomtam, az egyik doki a hasamat nyomta (még egy hét múlva is ott volta z öt ujja nyoma), az ügyeletes szülésznő a fejemet nyomta előre, az én szülésznőm a lábamat nyomta hátra, a dokim meg fejtegette kifelé a picur karjait-vállát-fejét... 0.05-kor megszületett Csenge 3000g-mal és 52 cm-rel. :) Ott nem sírt fel, de nem kellett lélegeztetni. 7/10-es apgart kapott. Kicsit megtörölgették, majd rámfektették, ami isteni érzés volt, ilyenben még nem volt részem. (Lilláért azonnal jött a Cerny mentő és vitték fel pestre) Férjem mindeközben kint várta, hogy szülünk e, vagy megyünk még haza egy kicsit. :lol: Mikor az ügyeletes kiment, a lifttől visszafordulva közölte vele, hogy "jaa, egyébként a felesége és a baba is jól vannak". Férjem meg nézett magán körül, és vissza is kérdezett, hogy hozzá beszél e, mert ő nem tudta, hogy szülünk. Aztán megmutatták neki is a manót magzatmázasan, majd tisztán is.
Ami még érdekes volt számomra, hogy még a többi babának a fején látszottak a szülés, erölködés "nyomai", addig az én lányomnak a lába volt térdig lila egészen sokáig. :)

Kicsit hosszú lett, de még így sem teljesen részletes. :D

Én mindenkinek, aki még egyben van, csak azt tudom kívánni, hogy ha természetes úton jön a gyerkőc, hát jöjjön, ha császárra van szükség, hát legyen. Csak az a bizonytalanság ne legyen, hogy ott van a kórházban, és mégsem tudják megcsászározni időben., mert épp nem találják a beteghordót.

Jóéjt Mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Timi: fú, nagyon izgi volt ez a szülés. Én azért szeretnék egy kicsit nyugalmasabbat, ha választhatok. Persze nyilván más benne lenni, talán te nem voltál olyan stresszes, mint az orvosok, mert épp mással voltál elfoglalva. De én leizzadtam olvasás közben... :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Krista!
Sajnos csak most olvastam....Hívtalak, de nem vetted fel! Holnap újra hívlak, OK?

Dorka!
Gratulálok a kisfiatokhoz!
Sok boldogságot benne! Hamar múljon el a melled érzékenysége, ne fájjon a tejbelövellés és a babó hasa egy percig se!
Legyen viszont elég tejcsi, önbizalom és sok mosoly! :D

Mágnes!
A sztori végét nem egészen értem. Akkor tápszert kapott? Vagy mégis mellre tetted? Vagy hogyan is?

Timi!
Ez tényleg izgalmas volt. Szegény tappancsok!
A Cernysek még mindig adnak képet az újdonat babáról?

Várakozóknak sok türelmet, vidáman fickándozó, de éjjel alvó babákat!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Timi : nem semmi történet. izgalmas bár szerintem neked akkor ott abban a pillanatban nem ez volt az érzésed :)

Nekem még az arcom se püffed :D Semmi fájás szóval még nem nagyon akarunk szülni úgy látszik :D

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!!!

Timi, le a kalappal előtted! Nem semmi szüléstörténet!
Azt szabad tudni hogy Lilla miért lett koraszülött, és hogy mikor született? (bocs, ha már volt itt szó róla, de még nem tudtam visszaolvasni az elmúlt napokat, inkább csak egyenlőre felvettem a fonalat...)

Nika, nekem sem volt semmi jele a szülésnek, még csütörtökön délután írtam egy e-mailt a dokimnak, hogy mi a folytatás túlhordás esetén, ezek után teljes hirtelenséggel este 9-kor 5 perces fájásaim lettek, aztán másnap megszületett Márk.
Én eddig mindenkitől kérdezgettem, hogy van-e olyan, hogy az ember nem érzi hogy mikor fog szülni, hát jelentem, van!!!

Snoopy, mint a mi külön bejáratú szoptatási tanácsadónk, szeretnék kérdezni tőled :-)
Most úgy szoptatok, hogy mindig csak egy mellet kap meg Márk, közben azonban a másikból kicsepeg kb. 20 ml-nyi (tegnap 1 nap alatt 160 ml gyűlt össze). Viszont ha szoptatás után ebből a mellből megpróbálom kifejni a tejet (Medela Mini Electric), akkor jó esetben jön 10 ml, de inkább csak pár csepp... Pedig gondolom hogy kell benne lennie, hiszen csöpögni csöpög szoptatás alatt, illetve a másikból Márk kieszik 50-90 ml-t. Mi lehet a gond?
Egyenlőre nem nagyon zavartatom magam, mert ha naponta ezt a 160 ml-t le tudom fagyasztani, akkor az nekem vésztartaléknak elég, de nem tudom mennyi ideig fog tartani ez a csepegés, illetve ha kell valamiért több tej, akkor nem tudom mit fogok tudni tenni...

Másik dolog, hogy jelenleg Márk 50-90 ml-t eszik meg egy nap, és 7-8 szoptatás van (néha van egy pici köztes, de azok max 10 ml-ek lehetnek). Naponta eddig 400-450 gr-ot evett meg.
Ha jól tudom mostmár a 150 gr/nap mennyiség lenne az ideális, de mivel mi nagy babák vagyunk, az nálunk 600 gr lenne.
Mint írtam is, mennyiség az valószínüleg lenne, így nem az a gond hogy éheztetem, inkább az, hogy ő ennyit akar csak enni. Ez nem gond?
Illetve a másik dolog, hogy állandóan bealszik. 10 percig gyönyörűen megeszik mondjuk 50 gr-ot, aztán utána már belassul, ébresztgetni kell, és akkor még jó esetben eszik hozzá valamennyit. De sokszor 40 percet is kitart egy szoptatás, annyit kell "macerálni" hogy egyen. Gondolom nem jó ez így... Ötlet?

Bocsánat, hogy ennyi kérdésem van, de ugye az első gyermekes lét, nem is olyan egyszerű... A válaszok nem extrán fontosak és sürgősek, szóval ha van időd válaszolni annak örülök, ha nincs, akkor sincs harag :-)

Ja, és változott a vonalzóm, ott egy kép Márkról.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


És itt egy tábla is (mot-ékon és rajtam kívül szült valaki?)
Átküldtem Sleepy-nek remélem felkerül lassan a weboldalra is. A szüléstörténeteket meg légyszi mindenki küldje át maga. Olyan jó lenne egy helyen látni az összeset, akkor bármikor bárki vissza tudja olvasni őket...

1168678852.57.xls

Dorka
szdorka
 
 


Sziasztok!

Dorka!
Gratulálok a kisfiadhoz! Sok boldogságot nektek! :)

Ildi!
Ugyanolyan rucija van Fanninak is, mint Rékának. Egy a baj, hogy már éppen csak jó rá.. Hiába, nem sejtettük, hogy egyből ovis lesz a lelkem! :)

Niki:
Én sem nagyon mertem először Fannit kivinni sétálni, de belegondoltam abba, hogy most jó az idő, de 2 hét múlva meg már nem. Akkor meg elvileg márciusig be legyünk zárva a négy fal közé? Jujj, az nem lett volna túl jó.
No ha megjön az igazi tél, akkor úgyis az ablakban levegőztetés lesz. Úgyhogy kihasználtuk azokat a szép napos órákat.
Fanni jól be is aludt rendszerint, mikor elindult a seneke alatt a babakocsi. :)

Arcpuffaás és hasleszállás:
Nálam a has az utolsó percig fenn volt. Szinte fulladtam is tőle.
:?
Az arcom viszont előtte már jócskán püffedt volt, bár egyesek szerint nem annyira, de én láttam a változást magamon, hogy alig néztem a tükörbe, mondván, ki ez a bálna? :shock: :lol:


Mi megvagyunk.
Vannak nyűgösebb és kevésbé nyűgösebb napjaink.
Fanni nagyon anyás...Vagy csak én kényeztettem máris el? :wink:
Mert leginkább ölben szeret lenni.
Kiságyat nem csípi, ha beleteszem félálomban, mintha megérezné, 3 perc múlva újra ordít. Ha felvesszük, akkor meg elcsendesedik.
Próbáltam, hogy nem veszem fel, de nincsen szivem hallgatni az ordítását.
Totál lila lesz a feje olynkor, meg szinte leizzad és a hangja is elmegy annyira feltúráztatja magát.
Szóval nem bírom hallgatni ha sír. Nem kéne felkapkodnom, tudom én, hogy hagyni is kéne, had szokja a dolgokat, de egyszerűen nem megy sokáig, hogy ezt hallgassam. Akkor magamhot veszem, hasamra teszem és ott perceken belül nyugi van és álomba is esik.
Ha ez megtörtént volt, hogy visszatettem a kiságyba, de mihelyt rádöbbent, felébredt és ment a műsor újra.....
Ettől eltekintve nyugis egy baba.
Nyilván a frontok is közrejátszanak, mert azért ez a cirkusz nem állandó és mindennapos azért. :)

Szopi:
Szerencsére továbbra is csak jókat tudok mondani Fanniról cici témában. Olyan ügyeske, bár az első pár szívás nagyon fájdalmas. Utána elviselhetőbb. Igaz próbáltam a bimbóvédőt is, de azzal is nagyon meg tudja szorongatni, bár az elviselhetőbb azért. Úgyhogy alakulnak a dolgaink. :)Nagyon örülök is ennek.
Kapja a tápszert is, mert nem túl sok a tejcsi mennyiség, de minap sikerült sokat fejni és akkor fele-fele arányban kapott anyatejet és tápszert.
Csak el ne kiabáljam ezeket a jó híreket. :)

Csuklás:
Köszi a tippeket, én is alkalmazni fogom, ha legközelebb rájön. Mármint cicire teszem.

Akik a célvonal felé haladnak:
Újra csak drukk, és drukk és drukk! :)

Mindenkinek jó hétvégét!

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Zsuzsi: szerintem nyugodtan vedd fel, ha sír. Ez nem kényeztetés. Szüksége van rád, hogy biztonságban érezze magát és ennyi. Ez fontosabb, mint akár az evés. Most nem idézem Harlow majomkísérleteit a témában. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Lányok!

Nálatok is nyűgösek a babák??? Máté általában nyugodt fiú, de az elmúlt két napban ebben a szeles időben nyöszi, d nagyon... Na ráadásul tegnap oltást is kapott, jól tűrte, meg sem nyikkant.... De ez a front, na ezt rosszul viseli a Drága :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


BnéhTimi

írod, hogy Lilla koraszülött volt. Hány hétre érkezett meg? Máté is az, 29+4 nap :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Snoopy:
Anna most 450 és 570 ml között eszik naponta. Sajnos nincs ennyi tejem, éjszakára már teljesen lecsapolom a melleim, így pótolni kell tápszerrel. A ciciztetés még mindig nem megy.... Olyan mohó Anna, hogy egyszerűen nem hajlandó várni egy percet sem, tömi befelé a pelust, vagy éppen amit talál a szájába, kivéve az én cicimet....

Én meg tiszta depinek érzem magam, folyton bőgök, egyedül érzem magam a négy fal között és hiányzik a terhesség...Tiszta hülye vagyok!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


bunny:
Anna tegnap volt hisztérika, ma teljesen nyugodt :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes

ne légy depis, már csak 3 hónapot kell kibírnunk, aztán lehet menni ide, oda...

A depi rossz hatással van a tejre. Miért nem hívsz fel egy szopis tanácsadót? Rózsa ibolya 6000 ft kimegy címre is :-) Nem olcsó, de lehet, hogy sokat tudna segíteni.

a weboldala:
http://www.iboly.hu/

ISzol eleget? Pihensz? Próbáltad már bimbóvédővel??? Ne add fel, menni fog :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Timi, hát ezt én is végigizgultam... szegény apa próbált hozzám bedszélni olvasás közben, de nem voltak túl reaktív.....

LÁnyok, mindenkinek drukkolok szopi témában. Tök tanulságos már most olvasni, hogy milyen problémák léteznek, mi várható majd nekünk is....

Nálunk a helyzet változatlan..... kisasszony boldogan ficánkol odabent.

Viszont ma (magunkhoz nem szokásosan :) ) tök sikeres napunk volt, megrendeltük a maradék függönyt, meg ülőgarnítúrát meg dolgozóasztalt is. Úgy álltunk hozzá, hogy vagy ez a hétvége, vagy talán 3-4-5-6 hónap múlva, hát nem tököltünk sokat, és sikerült. :D :D :D csak azért rendesen lefáradtam.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szép napot mindenkinek....
Egy kis frissítésen esett át a http://telibabak.fw.hu/
Táblázat... születéstörténet....

Továbbra is várom képek, történetek.. hasznos cuccok... javaslatok, meg még ki tudja micsoda :) de minden jöhet, amitől szép nagy és kerek lesz

Üdv
Sleepy
sleepy
 
 


sziasztok!!

látom sokan járunk egy cipőben:)mármint a telefon ügyben.minket sem hagynak békén,főleg anyósom nem.minden nap vagy 10-szer hivja páromat hogy mivan velem!!mintha attól félne hogy majd csak akkor hivjuk ha már megvan a pici.hogy valaki ilyen "kuka" legyen!!

1 kérdés:hogy csinálják a magzatviz vizsgálatot??????????????????????????????aki tudja lécci irja meg!!!nagyon odáig vagyok hogy mi lessz belőle!!!!holnap csinálja a doki.
kismama18
 
 


Dorka : Most megnyugtattál :lol: :wink:

Nálunk nem a telefon megy :) Anyós minennap megkérdezi van már folyásod? gondolom a nyákdugóra gondol egyszerűsitve:)Meg hogy mi van már nem akarsz már szülni? na ettől a falnak tudok menni:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Jót "kirándultunk" ma. Felmentünk Pestre, vásároltunk, majd meglátogattuk tesómékat. Jó nap volt. :)

Kismama!

Nekem most volt részem magzatvíz vizsgálatban, de mégsem tudom, hogy hogy működik. :? :lol: A doki csinált egy méhszáj vizsgálatot, majd utána kért valamit az aszisztenstől, és azzal nézett magzatvizet. De én ebből semmit sem éreztem. :wink:

Bunny!

Lilla tovább bírta, mint a Te fiad! Viszont valamivel kisebb volt. :) 32. hétre jött, 1650g és 46 cm volt. Na ehhez képest 2,5 évesen már csoda szép magas lány, majdnem egy méter. 8) Nálatok milyen utógondozásokra kell járni? Szeme, légzése, mozgása hogy alakul a kislegénynek? Szerencsére mi mindent kinőttünk. Lélegeztetőn is egy napig volt csak, a jobb szemén ROP II-t diagnosztizáltak, de "meggyógyult" minden beavatkozás nélkül, 11 hónaig hordtuk neurológushoz, a bal oldala feszes volt, de azt is rendben elhagytuk. :)
Csenge is tiszta nyekergő volt a nagy szélben. Nem aludt, helyette folyamatosan nyikorgott. :(

Dorka!

Nem tudjuk sajna, hogy miért lett koraszülött Lilla. Fájásokkal indult a szülés, négy napig próbálták megállítani, és nem siekrült. Nem valószínű fertőzés sem.

Szopi ügyben nem engem kédeztél, de talán tudok segíteni, hiszen én is úgy vagyok vele, mint Te! Szopi után a másik ciciből (amiből nem eszik)nem tudok fejni, csak minimálisat. Viszont rájöttem, hogy szopi előtt nagyon sokat le tudok fejni. :) Így fordítva csinálom. Szopi előtt fejés, majd szopi, aztán a mardék kínzása kifelé. Ezzel a módszerrel én naponta olyan 4-500 milit adok le anyatejgyűjtőbe.

Snoopy!

Adnak a Cernysek fotót! Az tartotta bennem a lelket végig, amíg én egerben feküdtem LIlla meg Pesten.

Most megyek, megjött a pizza meg a sali. :lol:

SZijjasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Timi

Mi is járunk havonta kontrollra. Hál Istennek a trafót megúsztuk és nálunk ROP I volt, de két héttel, hogy hazaengedték, az is rendbejött. Volt egy kis könnycsatorna dugulás, felszúrták, már az is rendben.

Kontrollon nézi a neonatológus, vizsgálják a hgb-t, vasat, fejlődését. Járunk fejlődésneurológushoz, és már kihívtam egyszer a Dévényes tanítványt is. Kontroll februárben. Úgy tűnik, hogy minden rendben van :-) Máté imádja a pocakját, most 6570 gramm :D kb 62 cm. Már rám mosolyog, gögicsél, nyakát szépen tartja. Ha kezébe adok valamit fogja egy darabig. Már pakolgat, szerintem kezdi felfedezni kezét, lábát :-) Szemével követi a dolgokat. Imád kézben sétálni is felfedezni a világot. Amikor angolul beszélek hozzá, nagyokat vigyorog, hogy Mami ez nem az anyanyelved :-) Szóval egészséges a kisfiam :-) Remélem, hogy nem marad semmi vissza a koraszülöttségből....

Fejés:

nekem a 7-7-5-5-3-3 bejött.... Olyan szépen fejek, hogy csak na. De energiám már nincs, hogy anyatejgyűjtöbe leadjam... Ha valakinek kell tej, szívesen, mert van a afagyasztómban elegendő 2 gyerekre is, de azt, hogy még én is vizsgálatokra járjak ohne segítség nélkül, hát sajna nem vállalom :-( Le a kalappal azok előtt, akik ezt teszik :)

Mi nem kaptunk képet a Cernytől.... Na meg el is felejtetettek szólni, hogy elvitték a gyereket a másik kórházba....

Megyek gyorsan megnézem az almáspitét, mert az illatát már érzem...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Akartam kérdezni, ki hogy és mikor tervezi a szilárd ételek bevezetését? Nekem a doki néni 5 hónapos kórtól javasolta, de én még várnék...

Más, szeditek még a k-vitamint?? Nekünk már abba kellett hagyni, pedig mintha valaki azt mondta volna, hogy azt addi g kell szedni, míg csak anyatejet kap a gyerkőc.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?