Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Pipacs, szerintem nem nagy, nekünk a 30. héten volt 8,23 cm.
Végig kicsit nagyobb volt az átlagnál, de még bele fért a normálba. Surányi többször is viccelődött, hogy hogy fog ez a gyerek kijönni. Az utolsó hétre 41. nem érte el a 10 cm-t. Teljesen normális lett. De se az apjának, se nekem nincs olyan kis fejünk, úgyhogy mi valami ilyesmire számítottunk.

Üdv

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Ancsa! Sajnálom. :cry: Egyébként hogy érzed magad?

Az Afp-m még mindig nincs kész, szóval feleslegesen mentünk be. Dokinál minden rendben volt, azt még nem látta pontosan mi van a lába között. De jövőhét pénteken megyek 4D-re ott remélem kiderül. :D

Barbi! Én Vikivel már napi 6 megneB-t szedtem, aztán spiropentet, (egyik sem használt) és a mostani terhességemnél is elkezdődtek a haskeményedések, görcsök. Most voltam dokinál és azt mondta hogy szerinte nem a méhem keményedik, hanem csak a gyomrom. Az emésztésemmel lehet valami. És milyen igaza van... ettől a hülye elevittől csak 3 naponta tudok wc-re menni. :roll: Ugyhogy megnyugodtam hogy a babóval semmi gond. Nem lehet hogy esetleg nálad is ilyesmi van, főleg ha azt mondod hogy a köldököd fölött fáj? :roll:

Becsi!Nekünk is olyan kapaszkodós járókánk van, de nem volt vele semmi gond, pedig Viki is próbálkozott a vizisível. :lol:

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!

Ancsa,
Sajnálom,ami veled történt! :cry:
Te is Toldi doktorhoz jársz?
Én jövő héten vasárnap megyek hozzá
Tényleg,jön akkor valaki a kórházba?
Vagy már megint olyan időpontot fogtam ki,amikor nem futhatok össze senkivel! :?

Megpróbálom vissza rakni a másik vonalzómat,hátha most nem tűnik el! :roll:

Kép
mano83
 
 

 
 

Kép


Tiop! Üdv. közöttünk!

Kép

Ancsa! Nagyon sajnálom, hogy nem simán alakulnak a dolgok! Nircee-hez csatlakozva én is azt mondom, hogy ez egy másik lehetőség, hogy babád legyen! Nekem is van olyan ismerősöm akinek csak lombikkal lehetett babája és már most a második lombikbabával várandós és az első gyönyűrű baba, pedig a 30. hét előtt született meg.

Mi is szeretnénk babát és rajta is vagyunk a témán, de sajnos ma reggel megjött, így ebben a hónapban sem jött össze a kistesó. :(
Persze ez a Te problémádhoz képest nagyon kicsi!
De amíg valamilyen remény van, nem kell feladni!!!!
Szóval elkeseredtem egy kicsit reggel, de azért nem esek depibe!

Pipacs! Szerintem azon ne aggódj, hogy a baba egy kicsit nagyobb, mert pontosan úgy sem tudják meghatározni szerintem a korát, hiszen nem tudhatják pontosan mikor is fogant a baba. Persze ez csak az én eszmefuttatásom (és lehet, hogy tök hülyeség), az orvos pedig biztos tudja, hogy ez jó-e vagy sem.

Ichtus! Örülök, hogy túl vagytok már a betegségen! Az én Gergőm is most gyógyult ki egy lázasodós, köhögős vírusból, de szerencsére antibiotikumot nem kellett szedni, hanem homeopátiás bogyókat kaptunk a dokinénitől meg egy belélegzős sprayt, amit egy hosszabb csőre kellett csatlakoztatni és a másik végén volt egy maszk, amin keresztül kellett belélegezni a sprayt. Nagyon ügyesen csinálta Manó és amikor nem használtuk és megtalálta, akkor fogta ezt a szerkezetet és odarakta a szájához és nagyokat szippantott belőle. Csoda édes volt!! :lol:

Klmaria! Gratula a fogacskákhoz! Nekünk 8db van és most várjuk a 9-est és a 10-est!

Kép

Szép Napot Mindenkinek!



Kép
Vendég
 


Ancsa!
Én is nagyon sajnálom ami veled történt, és csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és biztosan egy (vagy akár több is... :lol: ) egészséges babátok lesz nemsokára.

Lányok!
Az lenne a kérdésem, hogy a babák tajkártyáját ti mikor és hogyan kaptátok meg? Jól tudom, hogy a kórházban kellett kitölteni papírt róla? Vagyis a recepcióról jött föl egy csajszi és ő kérdezgetett mindenfélét. Az a tajkártyával kapcsolatos volt? Én már nem is emlékszem. Kéne már intéznem a mindenféle papírokat, de anélkül még nem tudok semmit sem tenni.
Köszi a segítséget!

Kép
Kép
giga1
 
 


Ancsa!

Fel a fejjel, ez még közel sem tragédia! Ha szükséged van lombikkal kapcsolatos segítségre, abban is tudok segíteni.
tüccs
 
 


Giga!

Nekem Gergő dec. 1-én született és a Taj kártyáján dec. 21. a kiállítás dátuma és csak jan-ban kaptuk meg amikor 5 hetes volt.
Úgyhogy várj türelmesen.
Visszamenőleg is kifizetnek mindent, ne izgulj!!!



Kép
Vendég
 


Giga,
a kórház küldte el a TAJ kártya igényt a Teve utcába és az igényléstől számított 30 munkanapon belül meg kell kapni!
Levi szep.5-én született,6-án lett leadva a papír és csak valamikor október elején kaptik meg,a lakcímkártyát meg még később.
De nem vagy elkésve a papírokkal,mindent visszamenőleg a szülés napjáig kifizetnek!
A családipótlékot én már novemberben kaptam,akkor kaptam meg az egyszeri anyasági támogatást is,de a többit vsak december elején,de akkor szeptemberig visszamenőleg! :?

Klmaria,
Gratulálunk a 2.fogacskához! :lol:
Te nem féltél attól,hogy Alexa megharap szopizás közben?

Klauszka,
szegény Eló! :(
Kis Levi is szenved a fogzással,de nekünk még annyira nem vészes!
Amúgy nekem is csak 8 hónapos koromban bújt ki az első fogam!
Sőt,anyu azt mondta,hogy öcsémnek meg 2 éves korában! :wink:
Már azt hitték,hogxy valami baja van,vitték őt mindenféle orvoshoz! :D

Thenus,
akkor nem csak mi vagyunk így a cici püföléssel! :wink:
Amúgy nekem nem szokott belilulni,csak sokszor nagyon féj!
Van mikor "beszél" is a cicihez,meg mosolyog rá! :wink:

Tiop,
Üdv közöttünk! :lol:

Kép
mano83
 
 


Nircee :D

Nem ijesztettél meg, három hetente járok dokihoz mert a20 hét környékén 3000ről, 2000-re ment le a méhszájam doki szerint nincs baj mert mind a belső és a külső méhszáj zárt sokat kell feküdni,azóta nem ment lejebb hála az égnek.

Anita :D lehet hogy csak emésztési gondok de nem jöttem rá hogy melyik kaját nem bírom, mostanába párom szokott itatni velem 3-4 naponta egy kevés vöröbort, de mindig bűntudattal iszom meg pedig utána könnyebbnek érzem a hasam. :oops:

Lányok elfelejtettem mondani Nektek hogy tegnap voltam az Aushanba 350 ft ha jól emlékszem vannak body-k rövid és atléta változatba nagyon egyszerűek de 100% pamut anyagból, mi vettünk egy párat.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Ancsa :D ne keseredj el a lombik miatt én is szívesen segítek neked benne, nekemmis lombikos baba növekszik a pocakomba

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok!

Nem olyan régen találtam erre a topicra, és a segítségeteket szeretném kérni.

Már van egy 4,5 éves kisfiam, és szeretnénk kistesót neki. Tavaly augusztusban már össze is jött, de sajnos műtéttel kellett befejezni a 8. héten.
Igazából orvosváltás előtt vagyok, és érdekelne a véleményetek, mielőtt döntenék.

A régi orvosom, akinél a fiamat szültem illetve még a terhesség előtt jártam hozzá több évig, sajnos már nem a régi, igen furcsán viselkedik, nem érzem, hogy ismét jó kezekben lennék a következő terhességemnél.
A másik, hogy nemrég költöztünk a XVI. kerületbe és a régi kórház (XII.ker) nincs a legközelebb. Az első szülésem is elég pikk-pakk volt, 3,5 óra, másodjára nem merném megkockáztatni, pedig a kórház nagyon jó volt, de nem a távolság miatt szeretnék főként váltani, hanem az orvos miatt. Bár nem tudni mitől ment el a bébi, de lehetséges, hogy sárgatest elégtelenség miatt, és a jelenlegi dokim, azt mondta, hogy nem szeret vizsgálódni, mert macerás, majd jöjjek akkor, ha ismét terhes leszek. Csak én meg nem szeretnék nekiindulni úgy a következő terhességnek, hogy nem tisztázom, hogy rendben van-e minden hormon, azt meg végképp nem, hogy ismét át kelljen élni egy ilyet...

A vetélés miatt voltam kontroll uh-n Dr. Fábián István -nál (véletlenszerűen), aki nagyon rendesnek és főleg alaposnak tűnt, ami az én dokimban már eltűnt, és ez szerintem nagyon fontos.
Így gondolkozom, hogy esetleg őt választanám.
Ezért szeretnék tőletek véleményeket kérni, milyen ő szakmailag, emberileg, milyen szülésnél, milyen, ha komplikáció van akár terhesség, akár szülés alatt, mennyire a természetes szülés híve (nem szeretnék semmilyen sürgetést, gyorsítást, indítást) stb.
A Flór Ferenc kórház is érdekelne, milyen maga a szülészet, a kismamához való hozzáállás, csecsemősök.

Ajánlották még Dr. Surányi Tibort is, aki hormonos dolgokban is otthon van, a róla kialakult véleményekre is kíváncsi lennék.

Köszönöm, és remélem tudok majd dönteni, mert lassan ismét jöhet a babaprojekt :), ezúton remélem már sikerrel is.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Szia Gumicukor!

Kép

Az én orvosom Fábián doktor és én nagyon meg vagyok vele elégedve! :lol: :lol:
Én akkor mentem hozzá először amikor terhes voltam a teszt alapján és ő erősített meg benne, hogy tényleg az vagyok és mindent részletesen elmondott, hányszor kell majd menni, mi mennyibe fog kerülni.
A vizsgálatokon is mindig nagyon alapos volt, ha valamit kérdztem tőle, pl. apás szülés, szülésznő választás, akkor részletesen kifejtette a véleményét róla.
A vizsgálatok mindig fájdalommentesek voltak!
Szülésnél is nagyon rendes volt és minig odafigyelt rám, sőt Manót is mindig megnézte, pedig ő a Patológiás gyerekosztályon volt és szólt, ha épp sírt Manó. Én így a Patológiás csecsemősnővéreket ismerem jobban, mindegyik nagyon segítőkész volt, amikor ott voltam, segítettek a szoptatásban , a fejésben, megmutatták a pelenkázást. Szóval nagyon aranyosak voltak. Éjszaka pl. kihozták Gergőt szoptatni a szobámba, tehát ébresztettek is, akár hány óra volt!

A szülészetről az előző két oldalon találsz képeket , én tettem fel!
+ egy cikket is beszúrtam valahová, de most is iderakom:
1168605961.57.pdf

REmélem jó, ha nem akkor csak emailben tudom elküldeni!!!

Szóval én teljes szívvel tudom őt ajánlani!
Vendég
 


Sziasztok!

Gumicukor,
Üdv közöttünk! :lol: Kép
Sajnálom ami Veled történt! :(
A kórházról én csak jót tudok mondani,de itt a többségünk is jó véleménnyel van a kórházról!
Én szeptemberben szültem ott Toldi dokternál és én meg voltam vele elégedve.
A szülőszobák nagyon szépek,tiszták és modernek,az előző oldalakon képeket is találsz!
A csecsemős nővérek nagyon rendesek,segítőkészek,bár van 1-2 kivétel ezalól! :?
Ha bármi kérdésed van kérdezz nyugodtan!

Kati

Kép
mano83
 
 


Ja a magánrendelőt megtalálod itt: www.matyasfoldklinika.hu
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanában nem nagyon voltam, de azért amennyire tudtam visszaolvastalak titeket!

Üdv az újaknak!!!

Ancsa!
Én is nagyon sajnálom, ami veled történt! Fel a fejjel!!!

Klmaria!
Gratula a fogacskákhoz!

Petrának ugye január 2-án bújt ki az első foga és most szinte egyszerre jön 3. Szegénykém eléggé megszenvedi a dolgot! De holnap biztos jobb kedve lesz (remélem), mert holnap tartjuk a
szülinapját!

Mindenkinek további szép napot!

Hajni

Kép
khajni
 
 


sziasztok !az én picim is nagyon szenved a fogzás miatt hőemelkedésünk is van egész nap nyügös!!!A cici harapástol ne féljetek mert nekem a középső lányom 2és fél éves koráig szopizott!!! :roll: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


lányok valamiről nagyon lemaradtam !!!mi történt szegény Ancsával? :?: :( Remélem nem az amire én gondolok!!!!!!!!!!!!! :(

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hajni!


NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT PETRÁNAK!!!!!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Ancsa: nagyon sajnálom :((( Nagyon szurkolok, hogy minden OK legyen és bele tudjatok vágni a lombikba!)... bár gondolom még fel kell dolgozni ezt a hírt... de talán jobb a biztos rossz hír, mint az állandó bizonytalanság ...

Ja... Surányi és a hormonok: hát nem tudom... PCO-val senki se menjen hozzá könyörgöm... engem anno hozzá irányítottak és semmit se tud a XXI. századi megoldásokról... (bár valszeg szülésznek nagyon jó mert itt mindenki oda van érte :) )

Ja... és ma bementem egy potya UH-ra a SOTE-ra (elegem lett abból, hogy csak ijesztgetnek, hogy a cukor miatt sok lehet a magzatvizem + biztos óriás a babám + már vagy 1,5 hete folyamatosan csúsztatják az UH-t... ami ilyenkro azért elég stresszelő...)... szóval a kezembe vettem a dolgot...

Tök jó volt, 3D-vel is megnéztük a babát :) (jól bemutatott nekünk... aztán megszámolta az ujjait :) és 100%, hogy kislány :) ) videót is kaptunk, képet is nyomtattak és én is végignézhettem az UH-t a vizsgálóasztallal szemben felszerelt monitoron... (mindezt ingyé persze ... OK, egy kis protekcióval)

A lényeg: nemhogy több lenne a magzatvíz, hanem a normális ALSÓ határán van... a baba meg nemhogy nem nagyobb, hanem kb. 1 héttel kisebb... (de mindez úgy, hogy a flowizétől kezdve minden teljesen rendben van... a méhlepény is tökéletesen eteti a babát tehát azzal sincs gond)... szóval fene érti ezt az egészet (a cukor miatt ugyebár több magzatvíznek kellene lennie...)

Ja... ami viszont kicsit lelombozott: a szonográfus amikor meghallotta, melyik kórházban fogok szülni csak annyit mondott, hogy annak már vagy 5 éve be kellett volna zárni a szülészetét, olyan szakbarbárok (olyan baromság leleteket küldenek neki, hogy feláll a hátukon a szőr) ... hát ez bíztató volt... (azért persze maradok Kistarcsán... csak a komolyabb dolgokkal inkább a SOTE-ra megyek...)
Vendég
 


Csakegy!

A SOTE 1. sz. nőiklinikán voltál?

Mert nekem meg ott van rossz tapasztalatom.
Régebben oda jártam egy nő nődokihoz és állítólag az egyik kenetemben találtak valamit és 2 héttel ezután csináltak egy újat amiben nem volt semmi persze, de vizygálatkor ketten is kukucskáltak és arról faggattak hány partnerem volt, tök megalázó volt.
Nekem akkor csak a barátom volt, meg neki is csak én , szóval tökre renben volt mind a kettőnknél minden! Persze a 2. eredmény teljesen jó volt, úgy hogy a két vizsgálat között semmit nem szedtem, amitől az előző rossz eredmény megjavulhatott volna. Szóval nagyon elnéztek valamit.
Ráadásul az első eredményemet, elmondta a sógornőmnek az orvos (mert a sógornőm ajánlotta ezt a nődokit), szóval, hol itt az orvosi titiktartás.

Egy másik: egyik ismerősöm odajárt orvoshoz, ráadásul jó ismerősök is voltak és amikor szülni ment, akkor este mentek be, mert elment a magzatvíz és tudták azt is, hogy császárral fog szülni, mert az elsőt is úgy szülte és az orvosa csak reggel ment be hozzá, hogy megcsászározza, holott este 11-kor már megtehette volna.

Lehet, hogy nem voltam elég világos, de akkor nyugodtan szóljatok!


Ja használt már valaki ovulációs tesztet? Érdemes venni? Vagy már kérdeztem?

Szóval szerintem egyik se jobb a másiknál!
Vendég
 


Krisztinka: igen... mondjuk én nem dokinál voltam hanem csak UH-n... (az viszont hiper-szuper volt és a szonográfusnak is jó híre volt... és hát mi direkt hozzá mentünk...)

Én nőgyógyászatra a Sote2-re szoktam volt járni az ambulanciára és ott az összes doki szuper volt eddig... teljesen naprakészek voltak mindenben... csak azért nem mentem oda szülni, mert nagyon magas tarifákkal dolgoznak privátban és ambulánsan nem lehet mindig csak 1 dokihoz járni... (na meg azért mert az oktatókórház is és nem akarom, hogy a szülésnél 10 medikus lessen alulnézetből...)

A Sote 1-ről egyébként nem sokat tudok (én belgyógyászhoz járok még oda de ő egy marha jó orvos és egy rossz szavam se lehet rá... szóval vele teljesen elégedett vagyok)

Ovulációs teszt: szerintem nagyon jó! Csak ne a DM-ben vagy a gyógyszertárban vedd meg mert ott aranyáron adják hanem rendeld meg a neten... lehet Kanadából is rendelni (asszem a http://accuratepregnancytests.com -ról vagy valami hasonló... szerintem ha ezt beírod a googliba megtalálod:) vagy ha jól tudom Zuglóban is van egy olcsó lelőhely de azt nem tudom, hogy hol van... ha neten át rendeled akkor max. 100 Ft/db-ra jön ki... (ha kettévágod akkor még olcsóbb)... így nyugodtan pazarolhatod... és igazából úgy van csak értelme...
Vendég
 


Csakegy köszi az infókat!

Egyébként a Fábián dokinál is szupi uh van a magánrendelőbe. Babamozi is van. Bár mi még ezeket nem tapasztaltuk ki, mert mikor Gergővel a terhesség végén jártam akkor lettek a dokibácsinak ezek az új műszerek.
De majd a következő babánál kipróbálunk mindent! Bár csak ott tartanánk már! :roll:
Ebben a hónapban nagyon reménykedtem már, erre ma beköszöntött a Mikulás! :cry:
Vendég
 


Hát ilyen hírek után biztos nem mennék Tarcsára szülni....azért a baba mindennél fontosabb :wink: Gondold meg csak1!
becsi
Iklad
 
 


:) á... a szülésől nem tartok :) (főleg, ha tényleg nem lesz óriásbabám :) :) :) sőőőőt... rendes kis baba aki tudja, hogy majd ráér jó nagyra nőni ha már kibújt :wink: )

(a körítés az más... ld. UH-k és most a cukor... bevallom ebből a szempontból a bizalmam eléggé a 0-hoz konvergál... de ez legalább megoldható máshol is :) végülis már a 18. heti UH-t is dupláztuk ... hála a jó égnek... a következő babánál meg a 12. heti is duplázva lesz...)
Vendég
 


Tényleg... nem tudjátok, hogy lesz-e mostanában valahol babaruhabörze?

Azt hiszem ideje lesz elkezdenem ruhákra vadásznom... (asszem néhány 50-est is beszerzünk :) :) :) )
Vendég
 


sziasztok!

jó rég jártam erre, pedig már nem is dolgozom, csakhát nagyon lefoglal a babavárás (mi lesz ha ki is bújik :lol: )

üdv az újaknak, valamint nagyon-nagyon szorítok a próbálkozóknak!
csajok, jól gondolom, h elvileg most én vagyok a soros a 2 hetemmel? bizti nincs senki még előttem? ne már! eddig mindig olyan jó volt, h csak szemléltem a dolgokat és olvastam a jobbnál-jobb és meghatóbb történeteket, most meg már kezdek parázni!

tényleg, ti hány fokon mostátok ki a cuccokat első használat előtt? és milyen mosóporral? öblítőt használok?

huh, összevissza kavarognak a fejemben a teendők, pedig még el sem kezdődött :shock: olyan mint régen a vizsgaidőszakban, végig halál nyugodt voltam, és mindig az uccsó pillanatban jött rám a para.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Pedig szerintem a szülést is el lehet barbálkodni. :wink:
becsi
Iklad
 
 


becsi: jaja... tudom... ebbe sajna bele kell törődnöm... és keresni egy dúlát biztos ami biztos alapon... :) :) :)

(ja... és holnap megyek intimtorna tanfolyamra... hátha akkor nem kell gátmetszés - vagy csak minimális kell... vagy ha mégis akkor talán hamarabb regenerálódok majd... aztán megyek szüléselőkészítő workshopra is... ennél többet nem tudom mit lehet tenni...)
Vendég
 


Murphyke!

Én csak 30 fokon mostam ki az új ruhákat és Arielt használtam és Coccolino öblítőt. Nem kell sok bele, így is jó illata lesz.
Persze a használtakat 40 fokon mostam én is , amiket kölcsön Kaptunk!

Kíváncsi vagyok mikor dönt úgy a babókád, hogy kíváncsi már a világra! :lol: :lol: :lol:

Ne izgulj minden rendben lesz, úgyis sodorni fognak majd az események és nem lesz időd parázni!:shock:


Kép
Vendég
 


Otthonszülés? :D
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok Lányok!

Alig győzlek benneteket visszanézni. A munka mellett csak annyira volt időm, hogy elolvassam az oldalakat, de már hozzászólni nem tudtam. De most itt vagyok!!!!!!! Végre ma dolgoztam utoljára :D Éppen itt volt az ideje a 30. hétben.

Krisztinka
Nekem az ovulációs teszt mindig ovulációt jelzett. Nem is gondoltam, hogy ilyen jó csaj vagyok, de két évig semmi. A meddőgési centrumban megmondták, hogy alig van peteérésem. Két inszemiből sem lett baba. A második után úgy bedühödtem, hogy egy hét múlva összehoztuk a gyerkőcöt.
Na ennyit az ovulációs tesztekről. De van még egy bontatlan dobozzal, a dm-ben vettem. Neked adjam? Legalább Te ne dobj ki érte pénzt.

Lányok! Volt már valaki az AquaNatal-nak nevezett "kismamás vizibaletten"? Azt írták róla, hogy átmozgat minden izmot, de nem árt a babának és a mamának és csuda jó légzőgyakorlatok vannak benne.

Bajban vagyok a légzésfigyelővel. AngelCare, Álomvirág vagy BabysenseII??? Már minden létező fórumot végignéztem. Vagy nagyon jót vagy nagyot rosszat írnak róluk. Úgy látszik nincs tökéletes. A végén fogok egy kalapot bedobom a három nevet és amit kihúzok azt vesszük meg :?

Kép
dettike
 
 


becsi: hja :) jó ötlet :) az egyik ismerősünk otthon szült (a 2. babát) és oda volt meg vissza :)

Dettike: az LH teszt akkor pozitív folyamatosan, ha az LH szint megközelíti a 25-öt (bár lehet, hogy már 10-nél is beriaszt de ez elvileg az érzékenységétől függ... és a 25-ös a normális)... szóval ha valakinek folyamatosan jelez annak folyamatosan magas az LH szintje ami nagyon nem kóser... Valszeg mázlitok volt a babával... :)

Egy rendben működő szervezetnél teljesen OK az LH teszt... igazából az jelzi legjobban előre a peteérést az összes módszer közül... (a hőmérőzés már csak az utólagos bizonyításra jó...)... megjegyzem nálam volt, hogy tévesen riasztott... de az a PCO miatt volt... és olyankor a tesztcsík mindig sokkal halványabb volt mint a kontrollcsík... (ld. csak akkor számít pozitívnak az LH teszt ha a kettő ugyanolyan erős ... )
Vendég
 


Hát pedig ha valami komplikáció adódik, esetleg császár a dúlával nem sokra mész és mi van ha egy "szakbarbár" kezébe kerülsz....
Én a te helyedben kórházt váltanék...

Gumicukor

Talán Halacska már mondta :wink: , hogy nekem is és nagyon sok barátnőmnek hozta össze Surányi doki hasononló problémák után a babát, én őt ajánlom.na ezt jól megaszondtam :D
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!


Nem is tudom hogy vegyek e légzés figyelöt?
kedden lesz a Kistarcsai korházban szülés felkészités :D
Jön valaki esetleg közületek :?:
Most mostam ki én is a gyerek rucikat 30fokon, azt mondta a védönöm kétszer kell öbliteni ,öblitö nélkül, mert alergiás lehet rá a baba böre :D M,ost fogom át vasalni öket :D Olyan jó cumisüveget vetem hajlitot és megakadályoza hogy a baba levegöt nyeljen ,igy valoszinü nem fog fájni a pocija :D :D A sogornöméknek bevált :!: Chicco :D
pipacs80
 
 


becsi: őszintén? amennyit én eddig orvost láttam hót mindegynek tartom a dolgot... (ld. utoljára az 5. héten vizsgáltak, azóta volt 2 genetikainak nevezett 2 perces UH 2 ismeretlen dokinál, volt talán 3-4 vérvétel és talán egyszer 5 percre az orvosommal is találkoztam ahol átadta a vérvételem papírjait + a vérvételek előtt beszéltünk telefonon néhány percet....

ez történt az elmúlt 29 hét alatt...

Kell ennél problémamentesebb beteg-orvos kapcsolat? :) (és ez teljes mértékben a kórházi protokollt követte, tehát tök szabályos volt - és igazából az UH-k kivételével kifejezetten örültem is neki, hogy nincs túlspilázva az egész... egészen mostanáig ahol "enyhe" pánikot érzek)

(egyébként úgy látom teljesen kiakasztottalak mert nagyon a torkomnak akarsz ugrani :) nagyon a lelkedbe gázoltam azzal, hogy vannak kétségeim a kórházzal és a terhesgondozással kapcsolatban... érdekelne, hogy hasonló szituban kinek ne lennének.... de most ott tartok, hogy lexarom... majd szépen mindennek utánajárok, ha gond van azt megnézetem + kezeltetem, a baba meg majd megszületik... )

ja... és hozzánk Kistarcsa van a legközelebb... így logikus választás...
Vendég
 


Murphyke,
igen,Te vagy a soros! :lol:
Na meg Tami!Tényleg,mi lehet vele?Már nagyon régen nem írt!

Kép
mano83
 
 


Kép :
Hajni,
BOLDOG SZÜLINAPOT PETRÁNAK!
Kép Kép

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Hű, de pörög ez a fórum mostanában! Csak kapkodom a fejem!

Pipacs
nekem Angelcare van, azért vettük, mert koraszülött babát vártunk, ráadásul fiút, de amúgy is vettünk volna, és meg kell mondjam, engem nemhogy idegesít (sokan ezzel indokolják, hogy nem vesznek), hanem ellenkezőleg: nagyon megnyugtat. Így nyugodtan alszom éjszaka, az első hónapban Marci szobájában, azóta már a mi hálószobánkban, és így nem ugrálok fel 10 percenként, hogy megnézzem, lélegzik-e. És így napközben sem kell, hogy mindig mellettem legyen (persze sokat vagyunk együtt, de pl. zuhanyozáskor/wc-zéskor/kajáláskor nem viszem magammal), és nyugodtan alhat a kisáyában, míg én teszek-veszek. Eddig egyszer riasztott be, akkor mire Marcihoz értünk, lélegzett, lehet, hogy téves volt, de az is lehet, hogy addigra már vett levegőt. Szóval én ajánlani tudom, de nem mindenki fog ezzel egyetérteni.

Mosás: én először is 40fokon mostam, meg azóta is, babamosószerrel és babaöblítővel. Pamut programon, előmosással mosok, az előmosásba csak egy adag Vanish-t teszek, mert a kaki- és bukásfoltokat azzal nagyon szépen ki lehet venni. Enélkül volt, hogy 40fokon foltos maradt a cucc. A textilpelusokat és fehér kombidresszeket 95fokon mosom, ugyanígy Vanish-sel.

Gumicukor!
Nekem is Fábián István az orvosom, tiszta szívből tudom ajánlani, nagyon jó szakember, lelkiismeretes, kedves, a szülésnél végig nagyon rendes.
Nálam voltak komplikációk terhesség alatt is és a szülés alatt is, és nagyon örülök, hogy ő volt az orvosom! A többiek már szerintem kiütést kapnak, hogy mindig ezt írom, de ez az igazság: én a gyerekem életét köszönhetem neki!!! Ha gondolod, megírom priviben a történetet, fent van a fórumon is, de ha nem akarsz visszaolvasni, szívesen leírom még egyszer.
A szülésnél csak akkor avatkozik közbe, amikor kell, egyébként csak ott áll az ágyad mellett, és figyeli, mi történik, segít, bíztat.
Engem többször is felhívott a terhességem alatt amikor front volt, hogy hogy vagyok, mert a frontokra nagyon érzékeny voltam, bármikor elindulhatott volna a szülésem.
Jól járnál vele, az biztos!

Ovulációs teszt:
nekem bevált, azzal jött össze Marcika, elsőre!

Mindjárt lesz a Lost, megyek, nézem. Jó éjt!
nircee
 
 


Légzésfigyelő:
nekünk nincs és már nem is lesz!
Mivel kis Levi ágya tőlem csak pár méterre van,nem találtam indokoltnak,hogy vegyek.
Ráadásul hajnaltól meg ki sem lehet rakni az ágyamból,mellettem van! :wink:
Kép Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!
Kati és Levi

Kép
mano83
 
 


Gumicukor, Nekem is Surányi az orvosom kb 10-11 éve úgy mint Becsinek. Sosem volt rá panaszom, szerintem jó doki, hormonális dolgokban biztosan otthon van. Nem egy bratyizós fajta ami nekem külön tetszik.
Csakegy, nem biztos, hogy nincs otthon a PCO-s dolgokban, lehet, hogy más oka volt amiért nem vállalt el téged. :roll:

thenus
 
 


Köszi az infókat!

Én a Kútvölgyiben (SOTE) szültem a fiamat, 4,5 éve még zöld csempe volt és csak szülősámli és labda. Ennek ellenére nagyon szép élmény volt a szülés, pedig nem volt választott szülésznőm, hanem az ügyeletes, de maximálisan ott volt mindenben. viszont ott nem volt intenzyv, hanem átszállytják a SOTE-ra, az üllőire.. hát kösz... itt az hallottam a flórról, hogy az ország egyik legjobb csecsemőintenzívje van.
A Fábián vagy Surányi dokiról az is érdekelne, hogyan varr, mondjuk gátsebet, mert az sem mindegy ugye... Remélem másodjára megúszom, mert most is csak kb. 1 cm volt az egész.

Krisztinka
a magánrendelőben már voltam, ott nézettük a kontroll uh-t, hátha mégis van szívhang. tényleg sokkal szupibb berendezés volt, mint amivel a fiamat nézték, ugye már van összehasonlítási alap. pl. itt az is tetszett, hogy a doki nemcsak a méhet vizslatta, hanem a petefészkeket is meguh-ta, a mostani meg csak kézzel jól agyonnyomkodott... a babamozis uh-n is megnézte a Fábián ketteskét, és szólt valami aláfestő zene, ami akkor nagyon szar volt, gondolom, ha él a baba, akkor sokkal jobban passzol. ő egyből fel is hívta a sárgatesthormonra a figyelmemet, hogy legközelebb mindenképpen utána kell járni.

PCO- az a baj, hogy mindenre ráhúzzák... nekem stressztől simán felborult a ciklusom kb. fél évre, és az uh-n azzal riogattak. aztán ahogy lenyugodott az az időszakom, úgy állt vissza a normál ciklus, hőmérőzés és ovulációs teszt alapján is volt pé. meg szerintem egy ciklus eredménye alapján nem lehet követleztetést levonni.

csakegy
hát a gátvédelem nemcsak az intimtornától függ. én is jártam szorgalmasan félidőtől, meg búzacsírás olajos masszázs, málnalevél tea stb, de ennek ellenére kellett egy pici vágás. maga a vágást nem is érezni, mert fájás csúcsán csinálják. nekem a fiam nagyon gyorsan jött kifelé, ezért kellett, addig végig gátvédelem volt, így tényleg csak picivel megúsztam. inkább amíg a varratok benn vannak, addig rossz, meg tüsszentésnél, meg az első WC-zés..

az aquanatal-ról már hallottam, az a csaj tartja, aki a kollégám volt, és közben dúla lett. a csaj otthon szülte mindkét gyerekét, majd feltette a céges hálóra premier plánban. hát elég fura volt... de a csaj egyébként maga a megtestesült anyaság.

ov teszt- a magas LH szint nem mindig von maga után ovulációt. úgy jó használni, ha közben hőmérőzik is valaki, a felugrott hőből és a közeli LH csúcsokból jól látható, hogy tényleg volt-e pé.

nircee
jöhet a privi.

a két doki tarifáiról mit tudtok? (magánrendelés, szülés) jöhet priviben

köszi és jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


thenus
valamit félreértettél, én még nem voltam a Surányinál. A még jelenlegi dokim húzódozott a hormontükörtől.
na, majd csak sikerül döntenem, melyiket válasszam.

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Gumicukor, nem értettem félre semmit, tudom, hogy még vacilálsz, én csak a véleményemet írtam röviden róla. :) Nem tudom mire gondolsz? :shock:

thenus
 
 


ja visszaolvastam, Csakegy neve kevert meg, még nem ismerem a topic hozzászólókat, azt hittem, hogy engem nem vállal el, de most már ok. bocs :)

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


csak1

Én a torkodnak ugrani...? ugyan, csak érdekelt miért akar valaki az általa szapult kórházban szülni...most már tudom /közel van/, de továbbra sem értem...igaz zavar is, hogy szinte minden hozzászólásodban szidod a kórházat, egyrészt mert nekem "háromszoros" más tapasztalatom van, másrészt ,mert sajnálom azokat a kismamikat akik szülés előtt olvasgatnak téged...totál beijeszted itt őket, hogy milyen dilettáns helyre kerültek.....ha tényleg ez a véleményed akkor felelőtlenség itt szülni, mert ha esetleg műteni kell akkor te fogod magadat?vagy ki?...akkor nem lesz baj, hogy a baba és a te egészséged ilyen emberek kezében van?
Azt pedig tényleg nem értem miért nem látott havonta az orvosod...ez vagy az ő felelőtlensége, vagy a tiéd....

Remélem 3 hónap múlva megváltozik a véleményed!Ha nem akkor sem biztos, hogy csak a kórházon múlott...

A gátmetszésről nekem is az a véleményemmint gumicukornak...

Nekünk egyiknél sem volt légzésfigyelő.

Ancsa fel a fejjel és csodák is vannak!! :wink: /és én a te helyedben több doki véleményét is kikérném/

Anita meg tudod nézni ki gyártotta vagy forgalmazza a járókátokat?Miénket a Visegrádi utcában a Mária nagyker...gyártó nincs rajta...

barbi nekem volt olyan terhességem amit eleve 2000-es méhszájjal kezdtem..a vörösbor tényleg jó, a 3.-nál nekem is javasolták...2 nehezebb hónapban iszogattam 1/2 -1 dl-t naponta.

így állunk fel helyből...

Kép


Szép napot!
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
Becsi,
Szonja még mindíg tündéri! :lol:
Már én is alig várom,hogy Levi legalább csak megforduljon! :wink:

Csakegy,
én sem értem,miért nem lát sűtűbben Toldi doki!? :shock:
Én mindíg,mikor felhívtam,rögtön időpontot is beszéltem vele.Amikor elkezdtem hoozá járni,akkor megvizsgált,majd a köv.vizsgálat rá 1 hónapra volt (kb.26.hét környékén)
és utána én 2 hetente elmentem hozzá.Aztán a 32.hét után már sűrűbben. :roll:

Kép
mano83
 
 


gumicukor: én a terhesség végén nem is a szüléstől, hanem a gátmetszéstől és a varrástól féltem leginkább. Nekem nagyon jól sikerül, a metszés és varrás is. Tolófájás közben adta be Surányi az érzéstelenítőt a metszéshez. Varráskor szintén körbe injekciózta és nem így nem fájt, hanem inkább az volt rossz amikor a vért tisztogatta ki, hogy tudjon varrni. Hajnalban szültem, rögtön ültem és nem volt vele problémám. Javasolta, hogy naponta többször hideg vízzel zuhannyoztassam és akkor hamarabb gyógyul. A varratszedésnél is nagyon óvatos volt, így nekem ez nem fájt. Persze azért leizzadtam, hogy mi lesz, de nem volt gáz. Most meg már nem is érzem, mintha nem is lett volna ott beavatkozás és ennek egy hete. Azt hittem sokkal rosszabb lesz, mert bizony van olyan barátnőm, aki több héten át csak két szék között tudott ülni és nagyon fájt neki.

becsi: tegnap nem sikerült, mert a férjem itthon felejtette a gépet. De, ha megyünk 6 hetesre, akkor biztos visszük már. Ha addig nem lesz késő neked, akkor szívesen átküldöm majd.

Szép hétvégét Mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok, én is gyorsan bekukkantok.

Január 6-án meg kellett indítani a szülést, de így is császár lett a vége. A lényeg, hogy még akkor éjjel megszületett Flóra lányunk, 3390 gramm, 54 cm. Tegnap jöttünk haza a kórházból, tejcsi van bőven, nagyon nyugis, kiegyensúlyozott a kiscsaj. :)
A többit majd később, ha lesz egy kis időnk...



Kép [/img]
Vendég
 


sziasztok,

huhh, nem semmi amiket írtok, még jó , hogy már van itthon egy gyerek azt tudom mi is hogy történik :)

Nekünk volt légzésfigyelőnk, és nem csak mi, de az egész család megnyugodott, 3lapos Baby-Controll, és a következőnél is majd használjuk, nekünk bevállt.
Mosás, kapott ruhákat 60fokon mostuk, rendesen sok mosópor és öblítő, majd még egyszer Mix 30fok, kevés mosópor és kicsi öblítő, pelust (textil) mindig főző és mindig vasaljuk is, az újakat meg a Mix 30-on, de ahogy írtátok érzékeny a bőrük, így nem szabad sok mosószert és öblítőt használni. Ha valakinél a ruhás részen jönnének ki pöttyök, akkor gondolhat, hogy a mosóportól van, ilyenkor érdemes a folyékony változatát választani.

Ancsa, szorítunk nagyon, hogy a program sikeres legyen!

szép hétvégét mindenkinek
kispraga77
 
 


Jaj, látom, érdeklődtetek Tamiról, úgyhogy beszámolok Róluk is, mert nem tudom, mikor tud jönni.

Akkor éjjel császározták, amikor engem, és mivel még csak a 34. héten voltak, lettek nehézségek. Sajnos a kisfiának légzési nehézségei támadtak, meg valami fertőzést is kapott, ezért oxigénre kellett tenni, és még aznap elvitték másik kórházba. Tami nagyon szenvedett tőle, hogy nem lehetett a kisfiával, de szerencsére mikor utoljára beszéltünk, egyre inkább biztató híreket kapott az állapotát illetően.
Most már biztosan együtt vannak, reméljük, mielőbb otthon is együtt lehetnek!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?