Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reku, Tencsi!
Üdv köztünk! Én 29 éves leszek (holnap :) ), kislányom, Violka pedig egy hónap múlva lesz kettő. A Klinikán szültem én is, úgyhogy sajna a Megyeis dokikat nem ismerem.

Reku!
Jó pocakosodást Neked!

Tencsi!
Spontán ikrek? Nem semmi lehet kettővel egyszerre, van segítséged? Majd tegyél fel képeket róluk, légyszi!

Hódocska!
Tami hihetetlenül ügyes, nagyon tetszett a video! :D

Monee!
Mizujs veled? Milyen az új munkahely? És az új otthon?

Marcsy!
Mi lehet Krisztikével? Férjed m.hely :( , drukkolok, hogy megoldódjanak a gondok! Hát igen, febr.-tól nekünk is szorosabb lesza gyeplő, akkortól már csak GYES-t kapok!

Mi jól vagyunk, hétvégén voltunk az állatkertben, kihasználtuk a jó időt! Én is igyekszem gyakrabban jönni, csak hát a kis csaj gondoskodik minden egyes percemről! :)
Megint elég későn alszik el (11-kor), de cserébe reggel 9-ig alszik, csak hát, így csúszik az egész napunk! :oops:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Üdv az újaknak!!!
Reku!
Nagyon szép, boldog, problémamentes pocakosodást kívánok!!!
Varga Tamás ügyben bírok némi kompetenciával!! :lol: 3 gyereket szültem nála! :P Én csak dícsérni tudom, szerintem eszméletlenül jó fej, nem mentem volna 3x hozzá, ha nem így lenne. Velem mindig kedves volt, udvarias és megbíztam benne. Mindhárom gyerekem császárral született, szerintem a Tamás szakmailag teljesen ott van a topon, mindegyik műtétem és a felépüléseim is csont nélkül mentek!
Azt tudom, hogy nem nagyon vállal olyat akit nem ismer, vagy valakije nem ismeri, mert rengeteg betege van és nemn győzi. :? A barátnőm is hozzá akart menni és el is cipeltem, de nem vállalta és a Hartmann doktorhoz küldte, hát.... Innen elég horrorisztikus a sztory, de nem is akarok senkit hergelni. :)

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat! Nagyon rendesek vagytok a bátorítással, csak vigyázzatok, mert ha elkapattok, le sem tudtok majd rázni, annyit fogok kérdezősködni :D
További szép napot, jó babázást!
Reku
reku
 
 

 
 

Sziasztok!

Majd jövök még reagálni, csak ezt a képet fel akartam tenni: Tami egész nap csinálta a műsort, ha már nem bírunk vele, a nagy fiziolabdámon rugóztatjuk, ringatjuk. Miközben így ringattam, egyszer csak azt vettem észre, hogy elaludt, fürdés előtt pár perccel. :lol:

Kép

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!
Jevi!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk! :)

Képzeljétek!!!!!!
Tegnap délután a férjemet felhívta a nagyfőnök, hogy menjen már be és beszéljék meg a dolgot. Megígérte neki, hogy idén többet fog keresni mint tavaly...Most marad ott, közben nyitott szemmel járunk és figyeljük az álláshirdetéseket. Amikor lerakta a telefont akkorát nevettünk, hogy a nagyfőnök felhívta, akinek az a szokása, hogy közvetlen főnökükkel üzen. Nekem azért jól esett, hogy ennyire ragaszkodik hozzá, csak azért nem szeretném ha még nagyobb hülyét csinálna belőlünk.

Timi!
Nagyon édes Tami ahogy alszik :)

A helyzet változatlan. Hisztike csak sír és sír. Ha nem változik, csütörtökön a Domcsival együtt visszaviszem. Betegség jele nem látszik rajta, nem lázas, nem náthás. Egy kicsit ugyan étvágytalan, de szerintem nem beteg. Egy kicsit kb. 20 percig le lehet kötni a figyelmét, de ennyi...Megyek is, ébredeznek a nagyok is, kezdődik a nap.

Marcsy
marcsy
 
 


Évi!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Tencsi!

Üdv. közöttünk! Gondolom nehéz lehet két babócával.Nekem van egy ikertestvérem, és anno anyukám nagyon "megszenvedett" velünk. Azt mondta az első év nagyon nehéz volt. Ő akkor még tanult , meg apukám is Pesten, így belegondolva nem is tudom,hogyan bírt velünk. :lol: Sőt 33 éve még meg sem tudták állapítani,hogy ikreket vár, csak a szüléskor derült ki. Utána meg volt nagy kapkodás,hogy ikerkocsit vegyen, meg duplán kell mindenből.Van egy érdekes sztori is, miszerint szülés után apukám végigtelefonálta a nem kevés barátot, ismerőst,hogy két lánya született, mire senki nem vette komolyan,mert azt hitték,hogy annyit ivott,hogy kettőt látott egy helyett. :lol: :lol:

Reku!

Nyugodtan kérdezősködhetsz ám! Szerintem mindegyikünk szívesen segít neked, amiben tudunk!

Jevi!

Biztos,hogy nehéz lesz, ha majd már csak a GYES lesz. Én még egyenlőre bele sem merek gondolni,hogy akkor mi lesz, de szerintem nekem legkésőbb akkor vissza kell majd,hogy menjek dolgozni, mert ennyi pénzből mi tutira nem fogunk tudni kijönni.
Te otthon maradsz Violkával 3 évig?

Marcsy!

Örülök neki,hogy a megmarad férjed munkahelye! Krisztikét sajnálom,hogy ennyit sír. :cry: Talán tud mondani valami okosat a doki.

Timi!

Hát haláli a videó. Attilával nagyon nevettünk Tamin.És hát az alvó kép is csúcs. Nekünk is van ám olyan,hogy etetés közben elaludt és tiszta tej a szája. Majd felrakom én is. :lol:
Csüti-pénteken tali?

Viki!

Petinek nagy gratula az újabb fogacskákhoz! :lol:

Rólunk: Jól felhúztam az agyam a védőnő miatt ismét immár sokadszor. Képzeljétek tegnap séta közben találkoztam vele, és kérdezte,hogy ma otthon leszünk-e mert jönni, és hogy milyen jó hogy találkoztunk mert ha nem akkor úgyis váratlanul állított volna be. Én mondtam neki,hogy a ma nem igazán jó, mert csomó mindent beterveztem mára, meg takarítást, főzést stb. Erre ma 9-kor csöngetnek ,és ott állt az ajtóban! :evil: Annyira meglepődtem és mondtam is neki,hogy nem ezt beszéltük meg. Mire ő: hát erre járt,és gondolta,hogy most reggel még talán nem zavar. :shock:
Már úgy de úgy tele van az összes hócipőm vele. Persze megint semmi újjat nem tudott mondani, ellenben azt végig kellett hallgatnom,hogy valami új számítógépes programot kaptak a kismamák nyilvántartására, és hogy ő milyen béna, és nem tudja kezelni.Nem tudom,miből gondolta,hogy engem ez egy kicsit is érdekel.
Holnap megyünk tanácsadásra, azért sem értettem,hogy ma miért kellett idetolnia a képét.

További szép napot mindenkinek! És menjen mindenki sétálni ebbe téli-tavaszi időben!

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Kép Igy tud aludni a szabadban... Kép És így evés után...

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Boldog születésnapot! :)

Reku!

Megértem, hogy még titkolóztok, anno férjem annyira örült, hogy az első pozitív teszt után felhívta a nagyikat és akkor már tudta mindenki. Ezért egyre jobban aggódtam, hogy nehogy valami gáz legyen és mikor volt (nem találták uh-n, volt vérzés, ilyesmi) akkor meg ment a nagy titkoulózás.

Viki!

Nem, még nem mászik Tami, de már nem bánnám, ha előre is haladna, mert így hamar elveszti a türelmét. :lol: Örülök, hogy eddig nincs semmi gond az oltással, ne is legyen. Az aji nem jött ám még meg. :?

Tencsi!

Üdv köztünk! :) Én is Koppán Miklóshoz jártam, de sajnos elment szabira, mikor rám került a sor. Minden elismerésem, hogy ikreket nevelsz és gratuálálok hozzájuk! Írj majd hogy telnek a napjaitok, én el sem tudom képzelni mihez kezdenék egyedül velük. :shock:

Marcsy!

Örülök, hogy férjed melóhelye marad. :) Hisztike. :( Emlékszem nyáron írtad, hogy mindent csak barackkal eszik. Hát Tami is mindig igényel valami édes ízt, így muszáj cseleznem a kajákkal. Sima zöldborsó, krumpli, sárgarépa, finomfőzelék, tökfőzelék nem kell neki. Néha belenyal, ha egy kis sütőtökkel, banánnal meg van bolondítva. Te miket adtál még, hogy egyen?

Mamavica!

Varga T-nál valóban ilyen a helyzet, elég nehéz hozzá "közel férkőzni". :lol:

Andi!

Nagyon jók a képek, az az evős-alvós főleg. :lol: Húh, ez a védőnő! :evil: Hogy lehet ennyire "értetlen"?
Nem is emlékszem erre a sztorira, hogy nem tudta anyukád, hogy ketten vagytok. :lol: Bakker, ez aztán nem semmi lehetett, gondolom volt nagy szervezkedés, te jó ég. De megoldotta, mert ügyes! :)
Talizhatunk a hét második felében, csak még nem tudom pontosan mikor, mert végre szeretnmém elhozni Kájé-tól az etetőszéket.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Andi!

Védőnő :( A képek haláli édesek!!!:):):)


Marcsy!

Sajnálom, hogy Krisztike ennyit sír még mindig! :( Az viszont jó hír, hogy férj melóhelye megmarad! :)

Timi!

Remélem már jobban vagytok! Azt gondoltam, hogy nem jött még meg az ajándék, de nem is azért szeretnék talit :wink: :D Csak már olyan régen nem beszéltünk és a múltkoriba is belesétált az apukám (aki egyébiránt azt mondta, hogy délután 5 körül jön, aztán mikor jött :? ) Szépek vagytok a képen, és nagyon édes, ahogy Tami elaludt a kezedben! :D

Tencsi!

Üdv. köztünk, és gratula az ikrekhez!

Jevi!
Boldog Szülinapot!!!!!!!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást! Igazán jól esik!
Így ismeretlenül is kívánok nagyon sok boldogságot az ünnepeltnek.

Noviandi nagyon aranyos a történet amit meséltél!! Gondolom micsoda meglepetés volt, hogy tényleg igaz a két csajszi!!Szuperek a képek a kislányodról. A kajcsi közbeni elalvás olyan, mintha a Vikit látnám, ő rendszeresen ezt csinálja. Az etetőszékben is! Látom téged is nagyon értelmes védőnővel áldott meg a sors. A miénk is hasonlóan béna és értetlen.

Hódocska, köszi a gratulációt! Nagyon édes a kislányod! Végülis kinél szültél?

Kérdeztétek, hogy milyen két gyerkőccel, hát bizony vannak nagyon nehéz pillanatok, de annál több az öröm. Most kezd igazán nehezebb lenni, mert Viki már mászik, jön megy, Domcsi meg csak nézi és már nagyon szívesen menne ő is, de még egyelőre nem megy és ettől ideges lesz, bár most már egyre jobban elvannak egymással is. Mindig is meg volt bennük, hogy a másik közelében legyenek, hogy egymáshoz érjenek, de most már bírkóznak is és olyankor meg tudnám zabálni őket. Vannak nagyon érdekes pillanatok amikor pl eszünk, nem győzőm egymás után adni a kajcsit nekik. Talán ha majd tudnak rágni akkor jobban el lesznek egy-egy falattal. Néha nagyon türelmesen kivárják egymást, de van amikor felváltva kiabálnak....

Bocsi lányok most mennem kell, mert már nagyon éhesek a manók. Puszi nektek és igyekszek képet feltenni!

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy eloszlattátok félelmemet az orvosválasztással kapcsolatban. Nemsokára (2-3 héten belül) szülünk Borsay doktornál. Egy ismerős ismerőse ajánlotta és mivel első gyermekünket várjuk, bizonytalanságból nincs hiány.
Ha esetleg tudnátok ajánlani szülési praktikákat, pl: kinél mi vált be, megköszönném.

Laura
lulum
 
 


Timi!
Adtam én neki mindent amit szeret. Tejpép, krumpli, zöldborsó, husi leves... A doki azt mondta, hogy nyugodtan adjak neki egy kis kiflit, végülis már majdnem egy éves, abból egy negyed-fél elmegy reggelire. Kapott banánt, egy kis piskótával megbolondítva, az sem kellett neki. 3. gyerek ide vagy oda, de teljesen tanácstalan vagyok. Most evett 120 tápszert, ez már jónak számít az utóbbi napokba. Érdekes módon éjjel megeszi minden szó nélkül a 180-210-et, de nappal...szinte semmi. Hétvégén pl. üres főtt krumplit evett a drágám. Sehogy máshogy nem fogadta el. Még a bébiétel sem kell neki, abból is jó, ha fél üveggel megeszik egyszerre.
Én a fogára gyanakszok, de kíváncsi leszek mit mond csütörtökön a doki. Tuti megint kapok fejmosást( még nem váltottunk dokit :oops: )
Ma nem sírt olyan sokat, de amikor sírt zengett a ház.
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Boldog születésnapot!

Marcsy!

Örülök, hogy a férjed munkahelyénél minden rendben van.

Timi!

Nálunk a Máté az elején csak a gyümölcsös főzelékeket ette meg, alma-krumpli, alma-banán-krumpli, banán-krumpli, sütőtök-alma és mostanában kezdte el megszeretni a húslevesből kiszedett húst a zöldségekkel. A Máté a májat is almával vagy banánnal bolondítva eszi meg. Kb. 2 hete megette kész bébiételből a vadast is, így már 2 sós kaját hajlandó megenni, illetve nem, mert az általam főzött krumplifőzeléket is megeszi különböző feltétekkel. Mi azért már eljutottunk oda, hogy a kisebb gyümölcsös bébiételekből 1,5 üveggel eszik meg a kis beles. :)))

Üdv Mindenkinek, akivel még nem "találkoztam"!

Megyei-s orvosügyben: a Varga Tamást szakmailag nagyon profinak tartom, emberileg nem ismerem, de uh-on őt ajánlják, mert ő nem szokott "félremérni". Hartmann Tamáshoz én 1 hétig jártam szülés előtt, mert a dokim neki adott át arra az 1 hétre amíg külföldön volt. Velem nagyon korrekt volt, bár az látszik rajta, hogy rengeteg betege van és ez kihat a hangulatára is. Végülis nem nála szültem, hanem a saját dokimnál, mert a Máté úgy döntött megvárja a "megszokott" orvost.


Képzeljétek a Máté tényleg elkezdett járni, már fel tud állni úgy is, hogy egy labda van a kezében és egyáltalán nem kapaszkodik. Tegnap annyit-de annyit gyakorolta a felállást és nem adta fel, pedig csak sokadik próbálkozásra sikerült.

Most mennem kell, mert a Máté ki akar szállni a hintából, már unja, hogy csak itt hintázik mellettem és én nem nagyon tudok foglalkozni vele.
Üdv Mindenkinek

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

JEVI!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Tencsi!
Üdv. köztünk!
Várjuk a képeket a babákról!

Marcsy!
Örülök, hogy a férjed munkahelyén rendbe jöttek a dolgok!

Netty!
Gratula Máté babának hogy ilyen kis ügyi!

Timi!
Tami is tündér a videón!
A képeken mindig olyan kis babásnak tünik, de ezena felvételen tiszta nagylány! :lol:

Rólunk röviden:
A falusi kiruccanás jól sikerült, bár egypárszor kiakadtam.
Ha rászóltam Adélra, keresztszüleim egyből a védelműkbe vették
(persze a gyerek előtt). Ezeket leszámítva tök jó volt. Adél élvezte a friss levegő, az állatokat stb.....
Elkezdtük az ovira is a bevásárlást. Már azt sem tudom hol áll a fejem! :shock:
És ez még csak az óvóda!

Dokitéma:
Jó hogy ennyien elmondtátok a véleményeteket a Hartmann-ról!
Köszönöm is nektek!
Én eddig meg voltam vele elégedve, de most azért gondolkodoba estem!
Elbizonytalanottam :? !!!!

Adélnak is van olyan képe ahol bealudt evés közbe :lol: :D !
Ha nem bánjátok megosztom veletek.

Üdv.
Erzsó Kép

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést!

Erzsó!
Nem tudom, honnan lehetek ismerős, bár Komló tényleg nem nagy város! Én a Dávidföldi ált. isk.-ba jártam, majd a Nagy László Gimn.-ba 1992-96-ig. Amúgy szőke az eredeti hajszínem, csak az utóbbi fél évben "újítottam" be. Hát, talán ad valami támpontot. :)
Adél nagyon aranyos az elalvós képen, már csecsemőként is nagyon szép volt!

Netty!
Majd kérünk képet a Mátéról, ahogy megy! Nagyon ügyes fiú!

Marcsy!
Örülök, hogy jól alakulnak a m.hely ügyek férjednél! Kíváncsi vagyok, mit mond a dokinéni! :?

Laura!
Én a klinikán szültem, háát, az én szülésem kicsit hosszúra sikeredett, mivel nem tágultam megfelelően, de sajnos a fájások már igen erősen jöttek! Nálam nem használt semmi, utólag derült ki, hogy miért nem tágultam, végülis spontán szülés volt, de már nem sokáig bírtam volna, az oxytocin sokat gyorsított végül a folyamaton! Szóval nálam nem jött be a helyes légzéstechnikára való figyelés, mert olyan erős fájásaim voltak, hogy ott már nem lehetett ilyenre figyelni, de mint írtam én kicsit egyedi eset voltam, neked mindenképp könnyebb szülést kívánok!
És hát ugye a Klinikán nem sok vajúdási lehetőség van! :shock: A Megyei mindenképpen jobb választás, az biztos!

Andi!
Zsófibaba nagyon szép! Védőnő nem semmi továbbra sem! :?

Mamavica!
Azért engem érdekelne Hartmann doki és a barátnőd sztorija!

Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!!

Jevi!
Boldog szülinapot!!
A sztori dióhéjban annyi, hogy a csajnak nagyon magas volt végig a cukra, de nem igazán foglalkozott vele a dokija. (A Hartmann doktor) Az UH-on már többször figyelmeztették, hogy a baba nagyon nagy lesz! Végül a 38. héten született meg a baba, 5,21 kg volt. Hát azt a szülést nem kívánom senkinek. Nem császározták meg, mert a doki állítólag meg volt győződve, hogy meglesz a manó simán is. Majdnem ráment a csaj és a kislány is. Az anyuka még most is nehezen jár, a kislány karját meg úgy megcibálták, hogy lehet maradandó lett a károsodás.
Hát a barinőm nem szokta a Hartmann doktort az imáiba foglalni.

Nem akartam persze senkit elriasztani, biztosan van olyan is, aki abszolut meg volt vele elégedve és nem volt semmi baj.

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!

Kopp-kopp-kopp még mindig semmi tünete az oltásnak, remélem így is marad, és nem kiabálom el ezzel!!! :oops:

Laura!

Üdv. köztünk és egy gyors, problémamentes szülést kívánok Neked. Én is a klinikán szültem, de szerencsére nagyon gyorsan, így jó volt a fekvő helyzet is :wink: (Neked is gyors, könnyű szülést és egészséges babát kívánok)

Erzsó!

Adél haláli az etetőszékben alvós képen :):):) Peti nemrég (talán 2 hónapja)csinálta, hogy virslivel a kezében bealudt az etetőszékbe, és alig bírtam onnan kivadászni, hogy letegyem, mert ez a eset ugyebár a vacsora volt már!!! :)

Mamavica!

Hát, barátnőd sztorija nem semmi! Nem írigylem érte az tuti! Remélem azért már jól vannak???
Én barinőmnek meg a faros babát nem császározták, nem is volt nagy a baba (3200), de így is nagyon megsérült a karja, amikor kihúzták, azóta is gyógytornászhoz járnak vele. És ez a sztori a Klinikán volt :(

Szép napot Mindenkinek! Gyönyörű idő van!!! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Én is Nagyon Boldog Szülcsinapot kívánok!

Viki!

Szerintem most már csak nem lesz gond az oltással. :lol:

Mamavica!

Sajnálom,hogy a barátnőd így járt! Már én is írtam,hogy az én szülésemnél sem volt a "toppon", de hál'istennek nálam kárt nem tudott okozni, ami talán a Borsay gyors megérkezésének is volt köszönhető.
A Klinikán nekem is 2 hónapja szült az egyik kolléganőm egy jó nevű dokinál/ Vizer/, és majdnem meghalt a baba, mert úgy akart szegénykém kibújni,hogy a kezét a nyaki ütőerére tette, így persze nem is nagyon fért ki, a doki vacilált a császáron de végül azt mondta,hogy meglesz anélkül is. NEm részletezem tovább a vége fogó+ vákum volt, de mire idáig eljutottak a baba már nem lélegzett. Újraélesztés, és utána másfél hónap inkubátor volt. Majd az idő dönti el,hogy nem lesz-e maradandó károsodása.


Laura!

Én is problémamentes, gyors szülést kívánok neked! Borsay-val tuti jól jársz, én is nála szültem. Én 6 órát vajúdtam, igaz elég erős fájásokkal, a vége császár lett. A helyes légzéstechnika nekem nem jött be, mert szinte összefolytak a fájások, és győztem kapkodni a levegőt.
Ha meglesz a baba, tájékoztass ám minket!

Erzsó!

Adél nagyon drága az etetőszékben! :lol:


Timi!

Nekem jó a csüti és a péntek is. Ha megvan,hogy mikor mész az etetőszékért, akkor szóljál.

Ma voltunk tanácsadáson a paraméterek: 66 cm, és 6480 gr. Képzeljétek a dokinő mondta,hogy most már ki kéne váltanom legalább a déli szopit főzelékkel. Azt mondta fokozatosan növeljem a főzelék adagot, és max. két hét alatt jussak el odáig,hogy délbe már nem kap szopit. Nem korai ez még?
Igaz, én már adogatok neki ezt-azt de azt eddig még mindig csak két étkezés között adtam,hogy azért a tejem ne csökkenjen le.
Viki, Mamavica, Erzsó, Jevi, Marcsy, Netti! Ti ezt hogy csináltátok? Mikortól maradt ki egy szopi, vagy tápszer?

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!
Most értünk haza a dokitól. Elküldött a fülészetre is, ahol azt mondták, hogy semmi baja a fülének, jön a rágófoga az átsugározhat, azért piszkálja a fülét és sír annyit. Kipucolták neki, megnyugtattak, hogy tényleg semmi baj nincs. Amikor hazaértünk már annyira éhes volt, zengett az egész város amerre jöttünk, bejöttünk, megcsináltam neki a kaját és megint nem evett...most adtam neki Neurofent, úgy néz ki elalszik.
Andi!
Szerintem nem korai, bár ezt mindenki máshogy látja. Az anyatejes babáknál 6 hónapos kor körül szokták elkezdeni a hozzátáplálást, de ezt is mindneki máshogy csinálja. Én már 4 hónaposan adtam neki gyümit, gyümilét. 6 hónaposan meg már főzeléket ettünk. De nálunk nem volt fokozat, nálunk egy teljes adagot megevett, szerencsére nem lett baja.
Gyümölcsöt már adtál neki? Nekünk annak idején a sütőtök nagyon bevállt, azt mind a 3 gyerek imádta. Most már egyik sem eszi meg

:(
Na megyek is, amíg csönd van gyorsan megpróbálok takarítani egy kicsit, idén még nem is tudtam semmit csinálni :oops:
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Laura!
Ha Gira bekukkantana hozzánk, ő biztos tudna neked jó tanácsot adni, mert neki -elmondása szerint- nagyon jól sikerült a 2. szülése. Én is császárral szültem a faros babámat, de a kitolásig ment minden rendesen, de sajnos ahogy páran már írták, tuti tippem nekem sincs, lélegeztem (lihegtem :lol: ) meg kipróbáltuk a masszírozásokat, de az engem inkább idegesített, pedig két szülésznő is próbálkozott vele, plusz a férjem.

Viki!
Az idő valóban gyönyörű :P . Jó lenne, ha esetleg jövő hétre beszélnénk meg valamit?

Tencsi!
Varga Tamásnál szültem végül. Hú, azért nagyon ügyi vagy, hogy így kézben tartod a dolgokat, hiszen már 7 hónaposak a babák és még nem kaptál idegösszeomlást. :) Jó, biztos nem ilyen tragikus, meg egy idő után nagyon jó lehet, ahogy eljátszanak egymással, egy csapásra van két gyermeked...stb. :)

Netty!
Gratulálok Máté első lépéseihez, nagyon ügyes! :P Úgy látszik, akkor nem Tami az egyetlen, aki ennyire vonzódik a gyümölcsökhöz. Már kóstoltunk husit is, de azt is csak gyümölccsel vagy sütőtökkel fogadja el. Ami viszont rossz, hogy az én főztöm nem ízlik neki. Tegnap megint bepróbálkoztam krumplival, bébirépával és sütőtökkel, de nemigen ette. A bébikajákból sem kellenek neki a "sima" zöldséges főzelkékek, de ezek szerint van remény a későbbiekben. :lol:

Erzsó!
Nagyon jó a kép, amit feltettél. Örülök, hogy jó volt falun, bár ez a "leteremtem a szülőt, védem a gyereket" nekem nagyon a halálom, utálom az ilyet, de apukám tuti, hogy ezt fogja művelni, annyira ismerem. Most karácsonykor is állandóan a kilenc éves kisöcsémet piszkálta, hogy maradjon már, üljön le, ne járkáljon, ne beszéljen, mert a Tami mindig őt nézi és nem eszik, nem alszik, kell neki az a játék amivel játszik. Pedig nincs az én lányom se cukorból, nem kell azt mindig ennyire óvni. Biztos, ha nagyobb lesz és leteremtem valamiért, akkor majd ő teremt le engem, meg fogja babusgatni, hogy szegény kislány :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Mamamvica!
Ez a történet, amit leírtál súlyos. Remélem nem lesz barátnődékkel semmi baj. :cry: Szerintem az a gond, hogy némelyik orvos némelykor rájön, hogy javítani kéne a császáros statisztikán és elkezdenek kísérletezni. Olyanokkal is, akiknél ez nem gyerekjáték. :twisted: Varga T. akit tudom, te nagyra becsülsz, ezt nálam is kipróbálta, nem jött be, de egy kismamatársamnál két napra rá sokkal kisebb bébinél sem vacakolt és mindjárt vitték a műtőbe. A különbség az volt kettőnk közt, hogy ő normálisan akart szülni én meg az utolsó 3 hónapban, mikor végig csücsült a babám már megbarátkoztam a császárral és a dokim többszöri körzőzés után meg is mondta, hogy nem fog kiférni, de aztán elment szabira, Varga T. meg csak várt, várt, már ráhúztam két hetet és akkor is csak úgy rohantunk a műtőbe, mikor a kitolásnál jött a gubanc. :cry: De a lényeg, hogy itt vagyunk. :D

Andi!
Szerintem nem korai kiváltani egy etetést, bár ha a 6 hónapig csak anyatejet vesszük alapul nem is vagy elkésve egyáltalán. Mi már naponta 2-3x mást eszünk. Majd hívlak

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, még muffint akarok sütni! Egész délelőtt a kertben voltunk, Violka nagyon élvezte!

Andi!
Én kicsit elfogult vagyok (szakmai ártalom), de a mai álláspont szerint 6 hónapos koráig szigorúan csak anyatejet kapjon a gyerek, ha van! Tehát egy jól szopó csecsemőnél nagy hiba előbb elkezdeni a hozzátáplálást, sajnálom, hogy a dr.nénitek nincs képben a legújabb irodalommal! Hiszen, ha már egy étkezés is kimarad, óhatatlanul elindul az elválasztás folyamata, amivel még bőven ráérsz, főleg, ha sokáig (kb. 1 éves koráig, vagy esetleg tovább) akarod szoptatni a babódat!
Bocsi, de ez kikívánkozott, mert tényleg rengeteg a táplálékallergia a hibásan elkezdett és korai hozzátáplálás miatt!

Mamavica!
Hát ez elég dühítő, ahogy a Hartmann a dolgokhoz állt! Remélem, már jobban vannak!

Üdv:Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Hódocska!

Szinte egyszerre írtunk! :P
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Timi!

Persze, jó a jövő hét is! :)
Ne aggódj amiatt, hogy Tami nem eszi meg amit főzöl neki. Peti sem ette meg, csak a babakaját egy jó ideig, hát azt kapott, ma meg már azt eszi, amit mi! De ha kell, és szükség van rá, néha még megeszi legalább az üvegest is. (tegnap spenótot evett tojással, ma meg káposztás tésztát :oops: :D úgy örülök neki, hogy már nem kell neki külön válogatnom a kajákban)

Andi!

Ha van elég tejed és sokáig szeretnéd még szopiztatni Zsófit, nyugodtan ráérsz még kiváltani egy szopit! Nálunk ez úgy volt, hogy Peti ugyanannyit szopott mint a hozzátápi előtt. A hozzátápi tul.képp egy plusz kajaként jött be, és nagyon sokáig nem evett meg egy üveges kaját, csak felet egy alkalomra, akkor másnap kapta a másik felet( ha nem volt megmelegítve, ha igen, vagy megettem, vagy kidobtam) Szóval, ha kóstoltatni szeretnéd, nyugodtan tedd meg, de csak alma-banán, sárgapépa, krumpli-val próbálkozz az elején, azt meglátod mit szól hozzá Zsófi, de szerintem ne akarj még kihagyni szopit, ahoz még olyan kicsi :) --- remélem nem haragszol, hogy így leírtam amit gondolok??? :roll: :oops:
Amúgy szerintem teljesen más a helyzet egy tápszeres babánál, ott korábban kezdenek minden kaját (ismerősök tapasztalataiból :))

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Csak pár szó erejéig ugrottam be. Ma sajnos nem vagyok a top-on :( !
Elöszőr is köszönöm Adél nevében is a dícséretet! Nem mondom neki, hogy ennyien dícsértétek, mert a végén elbízza magát :wink: !
Így is baromira oda van a hosszú hajával :lol: !

Mamavica!
Nagyon durva ami a barátnőddel történt!!! Reméljük nem lesz semmi károsodás a babánál.
Én ezek után totál elbizonytalanottam! (ez nem szemrehányás akart lenni ) Most már kész káosz van a fejembe :shock: :? .

Andi!
Hozzátáplálással kapcsolatban egyet értek Vikivel és Jevivel!
Szerintem is kicsi még ahhoz hogy egy teljes szopi helyett főzeléket vagy gyümit kapjon.
Mi is kivártuk a 6 hónapot. Először pár kanál sárgarépa levet kapott, aztán fokozatosan álltunk rá a gyümölcsökre meg a fözelékekre. Nálunk éjjel- nappal ment az igény szerinti szopi. Minden kaja után szopizott és délben ill. este cicin aludt el.
2 évesen volt hogy napi 6-7× szopizott! És végül 25 hónaposan én mondtam, hogy elég, befejezzük!
Ez kicsit hosszúra sikeredett, bocsika!
Most látom csak, hogy Timi is a bűvös 6-os mellett voksol
:D !

Most megyek kicsit pihenni.
További szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást és a történeteket. :D Ma voltunk férjemmel először NST vizsgálaton, szerencsére minden rendben van. Felvette diktafonra a baba szívhangjait. Sajnos anyósom nagyon beteg, ezzel próbálta kicsit felvidítani.
Szerintetek normális, ha nagyon sokat (napi 1-3 alkalommal) csuklik a pici? Vagy csak nekem tűnik furcsának? Próbáltam utánanézni, de mindenhol azt találtam, hogy a csuklás természetes, de azt nem írták, hogy mennyi a normális.

Laura
lulum
 
 


Sziasztok!

Laura!

Szerintem ne aggódj! Anno Peti is rengeteget csuklott a pocimban, naponta többször is, sőt mikor megszületett, utána is nagyon sokat csuklott, de ez őt egyéltalán nem zavarta csak engem! :lol: Az, jó, hogy az NST-n rendben volt minden, csak így tovább még azt a pár hetet :)

Erzsó!

Peti is még cicin alszik el este, és éjjel még többször kel szopizni és reggel is szopizik. Én ennek már annyira nem örülök, szívesen venném, ha legalább éjszaka aludna rendesen. A reggel, meg este ok., de éjjel miért???? Nálatok Adél éjjel is szopott ilyen sokáig, vagy az éjszakát már átaludta 16 hósan???

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Laura ne aggódj a sok csuklás miatt! Nálam Viki baba volt nagyon csuklós a pociban is és amióta megszületett azóta is nagyon sűrűn csuklik, bár most már kicsit alábbhagyott. Gondolhatod milyen volt amikor a pociban felváltva két babóca csuklott..... :lol: A szívhang nekünk is nagyon nagy élmény volt, a 4D-s uh-n rajta van és a mai napig olvadozok a hangtól. Csodaszép és könnyű szülést kívánok én is.

Andi, mi 5 hónaposan kezdtük el a hozzátápit, mivel akkor döntöttek úgy a manók, hogy nem szopiznak többet és nem akartam, hogy sokáig csak tápszert kapjanak. Először gyümit ettünk, aztán jött a főzelék. Most már három főétkezést kiváltottunk. Szerintem nincs erre szentírás, te döntsd el, hogy mikor érzed, hogy itt az ideje. Ha eddig ilyen szépen elvoltatok, akkor ráértek 6 hósan belevágni!

Hódocska, nagyon aranyos vagy és köszi a dícséretet :oops: , de hidd el, hogy te is megbírkóznál a feladattal.

Lányok, lakik közületek vki Újhegyen vagy környékén?
Tegnap mi is kint volt szinte egész nap. Jókat aludtak a gyerkőcök és sokkal nyugisabbak is voltak. Ma megyünk anyukámékhoz kertvárosba, jó lenne ha ma is olyan szép idő lenne mint tegnap. Mostam is két adagot és minden megszáradt, tök szupi. Aztán nehogy majd húsvétkor legyen méteres hó....

Hihetetlen, hogy milyen volt a Hartmann. Sokszor olyan dolgokat tudnak művelni ezek az orvosok, mintha első szülésük lenne és bizonytalankodnak a mama és a baba kárára. Mostanában nagyon sokan szülnek a Megyeiben, úgy hallottam, hogy nyár végén már a Koppán sem vállalt új kismamikat, mert annyian voltak nála. Szerencsére nekem is csodás szülésem volt.

Csajok én annyira béna vagyok, nem tudok képet feltölteni, pedig nagyon szeretnék ám!! Ja és persze nem adom ám fel!!!

Na megyek mosogatni és kicsit rendberakni a lakás. Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok!

Köszi a véleményeteket a hozzátáplálásról! Az az igazság,hogy ez a téma azért került elő, mert érzem,hogy este már egyre kevesebb a tejem. Napközben még van elég tej, de este Zsófi eléggé nyűglődik meg van,hogy sír. Így én már kb. 2 hete tejpépet is adok neki este a szopi mellé. Szerintem ezen infókból vonta le a doki ill.a védőnő, hogy akkor szerintük jobb elkezdeni a hozzátápit. De én mondtam nekik is,hogy nappal azért hál'istennek van elég tejcsi, meg az éjjeli szopikkal sincs gond. Mivel Zsófi is cicin alszik el este, fontos,hogy ne sírdogáljon a cicimen, hanem jóllakjon, aztán bealudjon. A tejpépet viszont nagyon szereti. És igazából annyira még szívem szerint én sem hagynék ki egy szopit, mert élvezem,hogy még van tej, ha persze már kevés lenne napközben is, akkor úgyis bevetném a más kajákat,mert tápszerezni nem szeretném.

Laura!

Zsófi is nagyon sokat csuklott a pocakomba, meg persze utána is. Emlékszem az NST-n mindig nevettük a szülésznőkkel, hogy amint rámtették a kütyüt, Zsófi máris csuklott. A csuklással szerintem nincs gond, és a babákat nem zavarja. Az első hónapokban amikor sokat csuklott Zsófi én általában cicire tettem, és szinte azonnal elmúlt a csuklása, ahogy szívni kezdte a tejcsit. De volt,hogy hagytam, és akkor is pár perc után abbamaradt.Igaz, legtöbbször a következő etetés után megint kezdődött. :P

Tencsi!

Én is mostam tegnap, és meg is száradtak a ruhák a jó időben! Azért ilyen se volt még,hogy januárban az erkélyre tudjak teregetni. :lol:

Viki!

Tök jó,hogy még tudod szoptatni Petikét! Éjjel szerintem tutira már megszokásból szopizik, meg biztos élvezi a közelségedet. :lol: Egyik barátnőm nemrég drasztikusan megvonta a babától az éjjeli cicizést, mert már nagyon belefáradt,hogy éjjel nem tud nyugodtan aludni.Igaz, ő mondjuk már csak éjjel kérte a szopit nappal nem. A babája 2 nap kicsit nyöszörgött, de 3.naptól már nem ébredt fel. Gondolom, akkor annyira nem okozott nagy lelki törtést. Hozzáteszem a kisfia 2 éves volt ekkor. Mostanság nekem is egyre nehezebb éjjel felkelni Zsófihoz, de ő még nagyon igényli az 1-2 szeri szopizást.Ma is pont olyan jól aludtam, és olyan szépeket álmondtam mire Zsófi jelezte,hogy mennem kéne. :lol:

Erzsó!

Minden elismerésem a tiéd,hogy ilyen sokáig tudtad, akartad is szoptatni Adélt! Én egyenlőre az 1 évet tűztem ki magamnak, persze hogyha Zsófi is szeretné, meg nekem is lesz elég tejcsi.

Képzeljétek, Zsófi tegnaptól olyan sokat beszélget. Ilyeneket: emmemme, mammmaa, ümmmümmü. És szinte egész nap mondja. Ha meg már elfáradt, vagy unja magát, akkor nem sír, -mint eddig- hanem panaszosan kezdi a mammamma-t, és közben konyul lefelé a szájacskája. Olyan kis drága, meg tudnám zabálni!

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a kérdést. Jól vagyunk és én annyira nem vagyok jól. Szeretnék már nagyon babázni én is és most valahogy úgy van, hogy mindennek sikerül ezt eszembe juttatnia. Tele van a város pocakosokkal, olyanokkal akik terveznek babát és aranyosabbnál aranyosabb bébikkel. :( Nem érzem túl jól magam ettől.
A melóval minden rendben, tetszik amit kell csinálni és úgy tűnik hogy itt is tetszik amit én csinálok. :D

Réku!

Gratulálok Neked és üdvözöllek köztünk, vigyázz a bébidre és legyen benne sok örömetek!
Én Borsay dokihoz járok rendelésre, bár gyerekem még nincs, de biztos hogy hozzá járnék a vizsgálatokra ha lenne. Nőgyógyászat ügyileg jártam már egy jó pár orvosnál, de mindegyikkel volt valami bajom. Tegnap ismét meg kellett látogatnom egy kis bajság miatt, és megint nagyon normális volt.

Laura!

Neked is könnyű és gyönyörű szülést! Borsay dokiban engem leginkább az emberiessége fogott meg.

Puszi minden „réginek”, ahogy látom nagyjából mindenkinek jól vannak a gyerkőcei.

Hódocska!

Én is bejelentkeznék hozzátok egy randira ha lehet. :)

Mi eldöntöttük hogy folytatjuk a belső felújítást, uh. Megint lesz por kosz és kavarodás, de legalább kész lesz a kéró. :)
Házasulni is fogunk valamikor hamarosan :) mostmár Norbi sürgeti a dolgot. Tudjátok, régebben leírtam hogy milyen esküvőt szeretnénk, de most ahogy áll a helyzet, valószínű csak egy csendes esküvőre fogja futni, bár én még reménykedek hogy valakinek csak megesik a szíve rajtunk és ad egy kis támogatást. :wink: De végülis mindegy, csak legyen már meg. :D:D

Legyen szép napotok!
Ahogy látom ma egy kicsit borúsabb lesz az idő.

Üdv.:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Most jöttem a kondiból, gyorsan teszek fel néhány képet a Mátéról ami mostanában készült.

Andi!

Mi is kb. 5 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, akkor a Máté tápszeres volt, gyümölccsel kezdtük: alma, barack, banán, utána krumpli, sütőtök. Később kicsit hús, máj, mostanában tojás sárgája. Nálunk ugye a tejfehérje érzékenység miatt kimarad a túró, joghurt stb. Most kezdtük el a gabonák bevezetését: búza, köles, zab stb. Nekem kb. 2 hétig tartott, mire egy tápszerezést ki tudtam váltani, de nálunk a délelőtti volt az első, utána az ebéd, aztán a vacsora, végül a délutáni, és most a reggelit nem nagyon tudom semmivel sem kiváltani, mert a kalciumbevitel miatt még muszáj tápszert egyen, amíg nem tud darabosat enni. Akkor legalább enne vajaskenyeret, friss zöldséget, de sajnos fuldoklik minden darabostól.

Van valakinek ötlete, hogyan lehet rágásra szoktatni a babát? Már 4 foga van a Máténak, de még a nagyon pici darabkáktól is fuldoklik, így még a bébiételeket is turmixolom neki. Nem zavar tulajdonképpen, de egy könyvben azt olvastam, hogy késztetni kell a babákat a rágásra, ha már ennyi foguk van és akkor a többi is könnyebben kinő. Nem tudom mennyi igazság van ebben, de nálunk nem sikerül semmilyen darabos étel megrágása.

Üdv Mindenkinek!
Netty

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Monee!

De jó, hogy tudsz jönni egy kicsit! :)
Ne legyél szomorú, hidd el, lesz Neked is babád, ha nem most, akkor nemsokára :)!

Andi!

Peti is csak éjjel szopizik már (vagyis este, éjjel, meg reggel)! Reggel 7-től este1/2 8-ig eszébe sem jut!!!

Netty!

Jók a képek! :) Rágás: nem tudom mit kéne tenned, nálunk Peti nagyon csípte a darabosat, ezzel nem volt gondom. Volt egy-két viusszaesés, amikor újra pépesíteni kellett, de pár nap és visszaállt az eredeti helyzet. Nem tudom, nem próbáltál még a kezébe adni valamit, amit meg tud enni, vagy elmajszolni, mondjuk egy darab banánt, hátha tetszene neki, hogy ő nyammogja el, és idővel rájönne, hogy harapni is lehet! (csak egy ötlet, hátha
:D )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!! :D

Andi!!
Azt hiszem a mi gyerekeink közt 2 nap a különbség, mi már 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. Szép dolog a 6 hóig a kizárólagos szopi, a legnagyobb fiammal én is úgy csináltam, de rengeteg volt a tejem. Most ádinál mikor 4 hós elmúlt, éreztem, hogy nincs már olyan sok, mint korábban és én sem akartam tápszerezni, ezért elkezdtük először gyümivel. Emellett persze szopik ahányszor és amikor akar. Most hajnalban szopik egyszer, meg reggel, 10 felé eszik tejpépet, délben szopik, kettő felé sütőtök menü (teljesen odáig van érte!) 4 felé szopi, este fél 7 felé kis gyümi, és fürcsi után alvás előtt szopi, meg éjszaka is szopi. Napközben a szopi szinte csak folyadékpótlás neki. Mi most így jól megvagyunk, nagyon szépen fejlődik, most 8100 g és 68 cm. A nagyfiam 9300 volt 5 hósan (Jézusom!!!) ő csak szopott még.
Szerintem a szabályok nincsenek kőbe vésve. A baba igényei és a tej mennyisége a döntő, nálunk bevált ez korábban is, egyik manónak sem kellett tápszert adnom.

A barátnőmék egyébként már jobban vannak, de a pici karja kétséges, hogy emelni tudja-e valaha. Gyógytornászhoz járnak és sokat javult, remélem rendbe jön.

További szép napot!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!
Monee!
Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a baba! Nekünk sem volt könnyű menet: Varga doktor tavaly, bocs 2005 végén azt mondta, hogy valószínűleg nem lehet "magamtól" babám... Mindezt a rengeteg bajságom (petefészek gyulladás, sok hólyaghurut, fertőzések és társai) valamint a "látlelet" után mondta, merthogy sajna tele vagyok pattikkal (főleg a hátam, mellkasom és a karom) (szerinte nem vészes, de nőként elég sz.r..., sőt azt is mondta, hogy örüljek, hogy nem vagyok szakállas és 120 kiló)
Ezek után annyit mondott, hogy egy évig csak próbáljak jókor-jó helyen lenni, de a valószínűsíthető PCO-m miatt "nagyon ügyesnek"kell lennem.
Erre én a nyár végén már nagyon türelmetlen voltam és meséltem a háziorvosomnak a bajaimról. Épp egy nagy afrikai vírus leküzdésében voltunk, amit a nyaralásról szereztem szuvenírnek. Ő azt mondta, hogy ha a víruson túl vagyok, megpróbál segíteni homeopátiával. Augusztustól november elejéig beállította a ciklusomat (ugyan 40 naposra sikerült, de legalább volt benne rendszer), majd szép szóval kifejezve: ovuláció indukcióval próbálkoztunk november közepétől. Ez annyit jelentett, hogy hormonális hatású, de nem hormonkészítményekkel "csináltunk" nekem peteérést és láss csodát... sikerült.
Vicces volt, hogy novemberben mentem megint vissza Vargához, hogy lejárt az egy évem és nem sikerült "nagyon ügyinek lennem"
Megkaptam a beutalókat a 3. és21. napi vérvételre, UH-ra és vártam... De valahogy nem jött a 3. nap, de az első sem... Beijedt a pocim és összehozott magának egy tökmagot.
Remélem ott is marad még egy darabig!!!
Ennyi az én történetem. Kicsit hosszú lett, de talán bítzató.
:D
Mindenkinek szép napot!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Mamavica!

Tényleg 2 nap van a babáink között! :lol:
Nekem mostanában az a gondom,hogy mindig parázok,hogy Zsófi jóllakik-e,mert napközben átlag 5 percig szopizik csak. Van aki szerint ennyi idő alatt is kitudja szívni az adagot, de én kételkedek benne! Az is érdekes,hogyha két étkezés között adok neki pl. gyümipürét, vagy mást, azt mindig úgy eszi, mintha nagyon éhes lenne. Ha viszont nem adok semmit két szopi között, akkor sem üvölt,hogy éhes lenne. Igazából ezért bennem folyamatos az aggódás,hogy evett-e eleget, nem maradt- e éhes. Már az is megfordult a fejembe,hogy lehet hogy Zsófi olyan csendben éhezős baba. Habár lehet,hogy ez is hülyeség,mert azért szépen gyarapszik.

Monee!

Melóhely :lol: . Tök jó,hogy már házasság is napirenden van! Aztán talán már a baby is jöhet már! :lol: Borsay-t neked is nagyon tudom ajánlani majd, ha szeretnél fogadott orvost. Én is már terhesség előtt is hozzájártam, és mivel ott nagyon szimpi volt, azért döntöttem mellette szülésnél is.

Timi!

Mi is voltunk sétálni délután.Úgy élveztem a napsütést. Zsófi is elaludt, és megint sikerült ügyesen becsempésznem a lépcsőházba, hogy nem ébredt fel, így még az erkélyen is aludt jó egy órácskát.

Netty!

Máté már milyen nagyfiú! :P Nagyon édi mindegyik képen.

Reku!

Érdekes volt amit leírtál, és tök jó,hogy így összejött a baba. :lol:
Most hívott az egyik kolléganőm,hogy még senki nem tudja a melóhelyen csak én,hogy ő is babát vár. :lol: Úgy örültem neki, mert neki is azt mondta a doki,hogy nem fog spontán összejönni a baba, mert sok nőgyógyászati nyavalyája volt, meg műtétek stb. Már elkezdett természetgyógyászhoz járni -aki direkt meddőnek mondott nőkkel foglalkozik-, és a 3.alkalom után nem jött meg neki. Még a természetgyógyász is azt mondta,hogy szerinte kell minimum féléves kezelés, és utána érdemes elkezdeni csak próbálkozni. Erre most 8 hetes kismama! :P

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Réku!

Örülök neki hogy nektek sikerült! Meg annak is hogy most örülhetsz! :D:D:D

Én (egyenlőre) nem azért vagyok elkenődve hogy nem sikerül, hanem azért mert már egy ideje szeretnék babázni (ezért járok baba nélkül a Babanetre), csak még nem alakult úgy az életünk hogy lehetne.
Tiszta helyzet: a Párom várni szeretne még egy kicsit, én meg ennél jóval türelmetlenebb vagyok.
Egyébként pont most nekem sem valószínű hogy aktuális lenne a "babagyártás", mert a menstruációm gondolt egyet és már 3-4 hónapja úgy dötött hogy szakít a papírformával és 2 nap alatt lezajlik. :? Ez úgy nőként nem lenne rossz ha minden hónapban így lenne (hamar megszabadulok tőle :D), de a babázás tekintetében nem ígér sok jót. Borsaynál ezért voltam tegnap. Szerdára adott egy beutalót ultrahangra hogy megnézzék hogy milyen a peteérésem (ez tök hülyén hangzik :D), aztán a hónap végén jön egy vérvétel is. Utána gondolom lesz valami okosság hogy mit kéne tenni, de remélem nem lesz baj és nem kell nekünk is mindenféle praktikához folyamodni a gyermekáldás érdekében. :)

Szép estét!
Vigyázz a Manóra!
Monee

(Az aláírásban szereplő lány --> már csajszi /nő a cickója :D/ a Párom kislánya, csak felraktam ide hogy ne lógjak ki a sorból a gyerektelenségemmel. :D)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Andi!
Köszi az elismerést szopi ügyben :) !
Már az elején elhatároztam, hogy sokáig szeretném szoptatni, de azért álmomban sem gondoltam volna hogy ennyi ideig fog menni.
Kicsit lelkiismeretfurdalásom van amiért elválasztottam, de akkor azt láttam helyesnek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy abban az időbn nagyon sok minden közbe jött.
Reméljük Zsófi is sokáig fog cicizni! :wink:

Viki!
Petikének akkor bőven van még ideje az éjszakai cicivel! :D
Mi 22 hónapig ciciztünk éjjel is. December elején azt mondtam neki, hogy elvitte a Télapó és csak reggel hozza vissza a ciciket :lol: !
Azért pár éjjel kereste, de utánna már nem volt gond!
Csak az én szívem vérzett, de már 22 hó után szerettem volna végig aludni egy iccakát!

Ma megyek este dokihoz. Megint nem tudták kiértékelni a cytomat :evil: ! De mostmár tudják hol a gond. Hát kíváncsi leszek!
Este még benézek es ha vannak fejlemények mesélek :wink: !

Sziasztok
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

Köszi! :) Nem tudom én leszek-e olyan kitartó, mint Te voltál? Tényleg nagyon tisztellek érte, hogy ilyen sokáig szoptattad Adélt, le a kalappal :D Én már néha nagyon kivagyok. A nappalok már O.K, mert nem kéri, de éjjel, már nagyon fárasztó, de mindig úgy vagyok vele, hogy miért ne adnék neki, amikor meg odaadom és még 15 perc múlva sem száll le róla, már nagyon kényelmetlen, meg fárasztó, és néha még fel is húzom magam rajta, hogy miért csinálja, pedig neki ez a jó, meg ez a természetes stb... Amúgy nem panaszkodhatom, mert nálunk is igény szerinti szopi ment éjjel nappal a születéstől kezdve, és a nappalt magától így elhagyta, reménykedem, hogy az éjszakaival is ez lesz majd nemsokára! :)

Íme pár Peti kép:

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Marcsy!
Jó, hogy minden rendben volt a fülészeten. :)

Netty!
Kondizol? :wink: Tök jó, hajrá, hajrá, csak szorgalmasan. Én nem tudom mikor tudnék elmenni Tmi mellől, de már heti 3-ra emeltem az itthoni tornák számát, ha még a kajából is vissza tudnék venni.... :lol:
Nagyon klasszak a képek, ügyesen lépked Máté, de azon mosolyogtam, hogy hiányoznak a szekrényről a fogantyúk. :) Nem árt az óvatosság!

Reku!
Örülök, hogy ha küzdelmek árán is, de összejött ez a kis tökmag! Vigyázz rá nagyon! :D

Andi!
Jó lett már a lift, mire hazaértünk. A többieknek: Ma megint bedöglött a lift és a 7-ről csámbiztam le babakocsival, Tamival, szeméttel...kicsit elfáradtam, mire leértem. :twisted:

Monee!
Kata már ilyen nőies? :D Remélem a ciklusod helyreáll, de még majd beszélünk. :D

Viki!
A Peti-képek is nagyon jók! Fodrásznak készül? :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, most sikerült letenni aludni a csirkefogót!
Két napja kikészít minket! :evil: Eddig végigaludta az éjszakát, de megjött a menzeszem és azóta előbb egyszer, majd két napja kétszer kel éjszaka! Ez még nem lenne gond, ha visszaaludna, de akkora hisztiket csap, h. zeng a ház!!!! Ráadásul megtanult a hasáról a hátára fordulni, visszafelé viszont még nem megy. Ő meg nem tud háton elaludni! Úgyhogy üvölt! :evil:
Ehhez jött ma a délelőtti "Nem akarok aludni!" cirkusz! Totál kiborultam. :cry: Átjött anyu és lefárasztotta, de így is csak többszöri nekifutásra és végül negyed óra hiszti után volt hajlandó végre elaludni! Most fürdés, masszírozás és kis játék után viszonylag könnyebben le lehetett rakni, de már előre rettegek az éjszakától!!! :cry:
Nem tudom mi a baj, éhes biztosan nem lehet, mert elalszik a cicin, meg hallom is, ahogy ömlik a szájába a tej!
Anyám szerint jön a foga! Hát nem tudom, kissé még korai lenne! :shock:


Reku!

Nézz be hozzánk a PCO-s topikra, ha gondolod (fogamzás/PCO-sok teherbeeési nehézségei).
Van honlapunk is: www.pcos.hu
Jól értettem, h. a körzetid Clostizott???? UH követés nélkül???? :shock: Kicsit felelőtlen, mert PCO-soknál gyakori az ún. hiperstimulációs szindróma, ami súlyos, kórházi kezelést igénylő probléma!
Van a PCOS-nak adekvát kezelése is és az nem a stimulálás!!!!
Megszabadít a szőröktől, pattiktól, és megelőzi a későbbiekben kialakuló 2-es típusú diabéteszt is! Segít a babásodásban is, bár látom neked szerencséd volt!
A dokidnak nincs igaza, nem minden PCO-s néz ki úgy, mint egy barnamedve!!!! :lol: Ez a létező legnagyobb baromság. :evil: Szívem szerint minden nőgyógyász konferencia megnyitóján kiraknám a tavalyi topiktali fényképeit. Nem találsz egyetlen dagadt, szőrös nőt sem!!!! (mondjuk gyanta is van a világon! :wink: )
Gratulálok a babához! :D
Én személyesen csak a Borsay-t ismerem, nekem szimpatikus volt. Sógornőm nála szült, ő azt mondta, h. nagyon kiáll a betegeiért, igen segítőkész és emberi.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Nálunk még a család többi tagja alszik. Adél az este fél 11-ig kukorékol :? , és egésznap tiszta zizi volt! Én ilyenkor mindig a frontra fogom a viselkedését :wink: .

Tegnap este voltam dokinál. Minden rendben van, ismét (immár 3×) levették a cyotot. Az AFP-m is jó lett, de ehhez még jön a hétfői Uh.

A PCO témába még nem ástam bele magam, de egy csomó közeli ismerősömnek van. És tényleg egyik sem kövér, nem szőrös, nem pattanásos.
Részleteket nem tudok, de azt tudom hogy elég komoly kivizsgálásokra jártak. Azóta már ketten babáznak közülük :) !

Viki!
Petike nagyon aranyos!
Ez a mosoly annyira jellemző rá!!!

Megint egy csomó mindent szeretttem volna írni, de elfelejtettem :roll: !
Talán a nap folyamán eszenbe jut!

További szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

jó, hogy minden rendben a Pocaklakóval, bizti a hétfői Uh. is ezt igazolja majd! :) Adél (nem)alvása :(

Rambóka!

Sajnálom, hogy megjött, és ez megzavarta a kisfiadat. :( Amikor megjön a mansi, csökken a tej mennyisége és megváltozik az íze is! (Petit az íze egyáltalán nem zavarta, viszont kb. kétszer olyan gyakran szopizott, mint szokott, igaz, nekem elég későn jött meg, akkor ő már mást is evett) Szóval csak azt akartam mondani ezzel, hogy lehet az éjszakai kelés ettől is! Ja, és a fogai is jöhetnek már, nem korai! Egyik ismerősöm kisfiának is 3 hósan már foga volt!!! :shock:

Timi!
Meggyógyultatok már?
Lift :( És Te lecipelted a babakocsit, benne Tamival a 7. emeletről??? :shock: :shock: :shock: Le a kalappal!!! Nekem erre az esetre volt a hordozókendő, ha behal a lift és már fel vagyunk öltözve, hogy ne csesszek ki szegény gyerekkel, akkor mentünk kendővel sétizni, vagy ahova kellett!
És visszafelé hogy mentél? Felcipelted? :shock:
Tali: hétfő, kedd, vagy csütörtök, ami nekem egyelőre jónak tűnik!!! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Nekem eddig most jött meg másodszorra a mensi, és én azt vettem észre, hogy Zsófi ilyenkor nem akarja annyira elfogadni a cicit. Van,hogy szív kettőt, aztán lefordul, aztán kis idő múlva újra próbálkozom. De ha elég kitartó vagyok, akkor azért előbb-utóbb szopizik persze, csakhát több időt kell rá fordítani. :lol: Tényleg igaz,hogy ilyenkor a mennyiség és az íz is megváltozik.

Timi!

De jó, hogy hazafelé már jó lett a lift! :lol: Kicsit lelkifurim volt,hogy nem vártam meg, amíg beérsz a lépcsőházba, és kiderül,hogy mi a helyzet. Ha gáz lett volna, ketten azért mégis könnyebben fölcsámpáztunk volna!

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Timi!

Hát majd elfelejtettem: Taminak nagyon boldog féléves szülcsinapot!!!

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!
NEEEM!
A háziorvosom először folliculinum (1-12.nap) cimicifuga (16-28) 10Ch kúrával csinált ciklust, majd a peteérést stimulált folliculinum - luteinum 5ch kúrával, és sikerrel.
Ezek mind homeopátiás készítmények, állítólag már másnak is használt, csak nem ilyen gyorsan. Nagyon alapos, megfontolt szakember, ezért is mertem a tanácsait követni. Elvileg a terhesség első 3 hónapjára is van egy készítmény, a progesteronum, de ez Magyarországon nem törzskönyvezett szer. Franciaországba meg valahogy most nem akartam kiutazni egy tubus homeos bogyóért... :wink:
Kedden megyek ultrahangra, szorítsatok nagyon!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Viki!

Visszafelé már jó volt a lift, de lefelé igen, levittem. De soha többé nem csinálok ilyet, hacsak nem valami fontos helyre kell menni, mert a hátamat annyira megerőltettem, hogy még azt is alig viseltem el, hogy a férjem kicsit bekenje Flectorral. :cry:

Andi!

Köszi a köszöntést! :)

Mamavica!

Ha jól emlékszem neked mind a 3 csemetéd császárral született. Az első után volt, hogy már korábban be kellett feküdnöd a heg miatt?

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Taminak nagyon boldog félévas szülinapot kívánok én is!

Reku!
Megy a drukk... :wink:

Erzsó!
UH rendben volt?

Rambóka!
Alvás ügyben még most is sokat szenvedünk mi is, csak azt tudom tanácsolni, hogy legyél nagyon következetes, próbáld minél előbb az egyedül alvásra szoktatni a saját kiságyába, mert később már lehetetlen, és kicsit fárasztó két évesen is órákat bajlódni az altatással! :(
Ez csak egy jó tanács, mert én sajnos nem voltam elég határozott, és szenvedünk vele rendesen!

Viki!
Petike képek nagyon jók, a fülhallgatós tetszik a legjobban! :wink:

Monee!
Remélem sikerül rendezni a ciklusodat! Ne búsulj, te még nagyon fiatal vagy, eljön majd az az idő, amikor te is babázni fogsz! :wink:

Netty!
Nagyon aranyos Máté! Nem akarlak ijesztgetni, csak egy kérdés, azt nézték már esetleg, hogy nincs-e szervi oka annak, hogy nem eszik semmi darabosat Máté? Amikor mi a Gyerekklinikán voltunk 7 hónaposan kivizsgálás miatt (táplálékallergia), volt egy kisgyerek, akinek valami nyelőcső szűkülete volt. és azért nem evett semmi darabosat!
Persze Máté még nagyon kicsi, csak egy kivizsgálást talán megér!

Ilyen jó időkben sokat vagyunk kinn a kertben mi is, de jó lenne, ha így maradna!
Összehozhatnánk lassan egy talit is, ha benne vagytok! Amíg még ilyen szép az idő, persze tavaszig is várhatunk! Mi a véleményetek?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!!

Timi!

Igen, mindhárman császárral születtek. Ráadásul a nagyok között 15 hónap van, szóval a hegem hamar újra bevetésnek lett kitéve. :lol: Egyébként soha nem volt vele semmi baj, nem kellett hamarabb befeküdnöm emiatt. Az UH-on a vége felé mérték a heg vastagságát, de ennyi. Ádámnál sem volt másként. Ez nem okozott semmi problémát, nem is fájt 1x sem. Volt egy csaj a kórházban, ő azt mesélte, hogy neki gyakran fájt és feszült már az utolsó hetekben.
Csak nem újabb babán gondolkodtok? :wink:
Tök jó a kis korkülönbség, én nem bántam meg, hogy így alakult! Egy füst alatt lement a pelenkás korszakuk, mára pedig úgy összenőttek, olyanok mint az ikrek. Levegőt sem vesznek egymás nélkül és a hülyeségben is remek partnerek! :roll:
Holnap megyünk tanácsadásra, kíváncsi leszek Ádi súlyára, mert köhögött és nagyon taknyos, elég vacakul eszik!

Nekem már 2 hónappal a szülés után megjött :twisted: és én is észrevettem, hogy ilyenkor bizony nem izlik úgy Ádinak a tejcsi! De sajnos ez ellen nem lehet mit tenni én is gyakrabban mellre teszem, így átvészeljük ezeket a napokat.
Szép estét Nektek!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!

Évi!

Jó ötlet a tali! Már nekem is sokszor eszembe jutott! :lol: Szerintem talán szerencsésebb lenne a tavaszt megvárni, mert hiába van most jó idő, azért lehetnek még hideg- téli napok. De persze ez csak az én véleményem.

Timi!

Sógornőm is mindhárom gyerkőcöt császárral szülte, de ő nem volt olyan szerencsés mint Mamavica.Hiába volt 7 év a legnagyobbak között, akkor is sajnos annyira elvékonyodott a végére már a heg,hogy 4 hetet feküdt a kórházba szülés előtt. A kicsik között 2 év a korkülönbség, ott már meg sem lepődött,hogy az utolsó hónapot a kórházban kellett töltenie.
Tényleg csak nem már újabb baby-n gondolkodtok?

Reku!

Drukkolunk Neked!

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést!
Holnap reggel megyek uh.-ra, és csak a hónap végén vérvételre, és utána kell csak elmenni a dokihoz aki kiértékeli a dolgokat. Szóval ez eltart még egy ideig és az a baj, hogy félek egy kicsit. A szívem azt súgja, nem túl sok jóra számíthatok. :( Túl sokat fáj nekem ahhoz a hasam mostanság (pedig direkt ez miatt mindig be van takarva a derekam, papucs a lábamon, stb.) hogy minden rendben legyen, leszámítva egy kis hormonális problémát. :cry: Pedig már Norbival is megegyeztünk szépen a baba dolgokról... Szegényemet megint én nyomtam el, nyitott felém, babázhatnánk mostantól, de most meg ez a gáz van. A franc se tudja... :(

Na azért nem búsulok ám a nap 24 órájában. :D

Kérdeztem már asszem egyszer, de nem nagyon érkezett rá reakció. Gondolkoztatok rajta annak idején hogy otthon (segítők résztvételével) szülessen meg a babátok? Pécsen hol lehet erről utánaérdeklődni? Nem tudna nekem segíteni valaki valamilyen kezdő infoval?

Réku!

Na mi volt? :)

Mimi!

Mindennap 5-ig dolgozok, utána tudnék-tudnánk csak jönni. A csütörtök eddig jónak néz ki. Jó nektek?

Puszi mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?