Új privát üzeneted érkezett!

Neva!

Megnéztem a képeket. Laura ki van pofisodva, mint a kölyökgólya Kép Kép Teljesen kikerekedett. Olyan aranyos.

kriszta
dkriszta

NevaKép

Hogy milyen gyönyörû!Kép Szóhoz sem jutok! Nagyon sokat szépült, fejlõdött Laura baba! És már látszik, hogy figyel mindenre!

MarikaKép

Örülök, hogy minden oké!Kép Csak így tovább!Kép

Sok puszika, Lina
Lina

Még egy pillanatra visszajöttem. Most már tudom, milyen az, ha be van duzzadva az ínye! Húú, most nagyon-nagyon vastag neki lenn, de érdekes, hogy annál a fogánál, ami kibújt, ott nem, csak a másiknál. Fájhat rendesen, mert alig hagyja, hogy hozzáérjek, és megnézni sem könnyû. J lenne, ha hamar kibújna. Szorítsatok, jó?Kép

Pusz, Lina
Lina

Neva!

Én is megnéztem Laurát (még nem is láttam) és nagyon szééép baba!!! Nem is látszik Rajta, hogy milyen hamar született! Nagyon ügyesen behozta a "lemaradását". Gratulálok Hozzá, büszke lehetsz Rá!!! (És milyen kék szeme van! De láttam, az apukájától örökölte. Vagy Neked is ilyen?)

Naptár: ma megcsináltam én is Berni jövõ évi naptárját. Elküldöm azt is, akkor nem kell vele görcsölni!

Marika!

Köszi az infót. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy most már mindenhol ez a cukros izé van... Bernivel még én is zsemléztem. Na, akkor majd holnap okosabb leszek és én fogok beszámolni! :-)
roxane

Lányok!

Holnap nem leszek, mert szabit kértem a vizsgára készülésre. Így sajnos már azt sem fogom megtudni, hogy milyen volt Gyöngyöske férjének az élménye ezzel a vizsgával kapcsolatbanKép De Ti azért mind szorítsatok nekem pénteken 9-10-ig. Csak görbüljönKép

Pénteken még jövök!

Megnéztem Laurát és hátKépKépKép.... Naaaaaaaaagyon édes, szép, aranyos, tündéri babuci! Büszkék lehettek rá Neva! De egyik képen sem sír, úgyhogy én el sem hiszem, hogy ez a kis tündérke sírni is szokott.Kép (Ezért a mondatért ne akarj megölni!Kép)

Dodus
Dodus

DodusKép

Engem tanított Papp Gábor. Bár nekem nem volt szimpi elõször, de államvizsgán nagyon rendes volt. Hát, azt nem tudom, mennyire lehet nála puskázni, nálunk elég komolyan vette az alkotmányjogot, és szigorú volt. De igazságos!

Szorítok!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Meg vagyok ám én is. Munkahelyen szerencsére lement a hajtás, remélem már nem jön semmi rossz és gyakrabban tudok majd jönni közétek.

Tegnap voltunk UH-on, babucival minden rendben vanKép, már az UH szerint 816g. Voltam a dokimnál is, ott is minden rendben volt (látom Dodus beszámolt a talinkról), alig akarta elhinni, hogy nincs semmi panaszom, vagy 5× rákérdezett. Ma terhesgondozáson voltam, most kivételesen ott sem toltak le semmiért. Annyi rossz azért volt a dologban, hogy nem fogadják el a terheléses vércukor eredményemet, amit a megyeiben csináltak, hiába lett teljesen jó és ráadásul ugyanazzal a módszerrel, így 2 hét múlva itt az SZTK-ban is meg kell csináltatnom. De legyen meg az örömük, annyira nem szörnyû és itt csak 2× szúrnak.

RoxiKép
Terheléses vércukorvizsgálat: reggel éhgyomorra leveszik a vért, utána egy 75g-os szõlõcukros oldatot kell meginni (ez olyan 2-3dl, ha minden igaz az SZTK-ban friss citromlevet is tesznek bele, de enélkül is meg lehet innni. Nekem leginkább a szagával volt bajom, nem az ízével.) Ezután 2 óra múlva vissza kell menni és akkor van egy újabb vérvétel. Ez jó esetben így mûködik, de múltkor mesélte egy lány, hogy neki levették az éhgyomorit és másnap kellett visszamennie a terhelésre, mert a laboros azt mondta, hogy õ nem ér rá aznap megcsinálniKép.

NevaKép
Laura nagyon-nagyon aranyos és hogy mennyit nõttKép

MarikaKép
Örülök, hogy dokibácsi megnyugtatott és hogy minden rendben van. Védõnõ súlyt nem mért? Mennyinél tartasz? Képzeld, úgy néz ki, hogy a héten mi is megvesszük azt a babakocsit. Igaz, hogy már csak a mintadarab van belõle, de csak nem mutogatják olyan sokszor, hogy emiatt valami baja lenne. A háttámla állítást nektek is olyan nehezen tudta megmutatni a nõ? Nekünk annyit szerencsétlenkedett vele, azért remélem nem olyan bonyolult.

DodusKép
Nyugi, párom sem ismert meg egybõl. Azt mondta, hogy olyan ismerõs voltál neki, de hirtelen nem tudott hova tenni. Amikor kijöttem és elkezdtünk beszélgetni, akkor ugrott be neki, hogy honnan ismer.Kép Babaprojekttel kapcsolatban ha bármi kérdésed van csak nyugodtan kérdezz, tudod én már sajna profi vagyok a témában. De nektek úgyis egybõl össze fog jönni.Kép A vizsgádhoz meg egy kalappal, majd gondolok rád.

KataKép
Dóri baba is nagyon-nagyon édes. A haja nekem is nagyon tetszik.

KrisztaKép
Kingának jobbulást. Szorítok, hogy kontrolon minden rendben legyen.

LinaKép
Remélem hamar ki fog bújni az a fogacska és nem fogja sokáig kínozni Martint.Kép

Hú, már egy regényt írtam, pedig le sem írtam mindentKép. De olyan jó ismét itt lenni. Már néha komolyan elvonási tüneteim voltakKép

Puszi, Panka

panka

Dodus!
Van sírós kép, amikor fürdés után a fehér kifogóban van. Nagyon jellemzõ arckifejezés.Szoktam mondani ilyenkor: a szája négyzet alakú és bümbükézik. Persze ez nem az igazi "alig kapok levegõt, cékla-hadmûvelet". Mert olyankor aztán bevörösödik és lehetetlen megvigasztalni, de egyre ritkább ez a mûsorszám. Különben meg mit magyarázkodom, ne légy gonosz és kész KépKépKépMajd hamarosan te is tapasztalni fogodKép
Roxi!
A férjem olyan csodálattal nézte a lányodat, hogy teljesen meghatódtam tõle. Alig várja, hogy Laura is ilyen kis copfoska legyen.Kép
Panka!
Vigyél magaddal citromot/citromlevet mert nem adtak. Én vittem és engednek beletenni. Ihatóbb volt.
Mindenkinek sok puszi!
neva
neva

Neva!
Aranyos vagy! :-) Aranyosak vagytok.

Panka!

Én is úgy tudom, hogy citromo/citromlevet vinni kell (lehet). Nekem javasolta a védõnõm. Én vittem ma is, bár szerintem én meg tudom inni anélkül is. Szóval úgy készültem, hogy ma megcsinálják, de ebbõl nem lett semmi, mert a tanácsadás úgy elhúzódott! :-( Úgyhogy holnap megyek majd.

Tanácsadás: pechemre, szabadságon van az orvosom, úgyhogy csak az ott lévõ asszisztenseknek tudtam elmondani a panaszaimat.
A folyásomra irt fel egy másik doki Canestent.
A keményedésre azt mondták, szedjek Magne B6-ot (szedek).
A kismedencei fájdalmakra azt mondták, hogy ez "természetes", a csontok tágulnak...
A kevesebb babamozgás miatt (kb. vasárnap óta) elküldtek UH-ra, ahol mindent rendben talált az UH-os doki.

És ami elkeseritett: az elõzõ mérés óta (4 hete volt) hiztam 3,5 kg-t! :-((( Le is lettem csesszintve érte. Most vagyok a 27. hétben és már 9 kg-t hiztam!
Kérdezték, hogy nem vizesedem-e, de nem. Egyszerûen csak minden rám rakódik. Azt mondta a nõ, hogy figyeljek oda az étrendemre. De tényleg: ennél kevesebbet nem lehet enni. Néha igy is "éhezni" szoktam... Ha én mindig ennék, mikor éhes vagyok (rögtön), akkor már 15 kg-t hiztam volna!

Nincs valami jó - kismamáknak szóló - diétás étrendedetek? Teljesen el vagyok keseredve!!! Pedig úgy biztam benne, hogy kevesebbet fogok hizni, mint Bernivel! :-( Hát ez nem fog összejönni! :-(((
roxane

Roxi!
Egy kismama ne diétázzon. Nekem a cukor miatt kellett és Laura nem is fejlõdött a megfelelõ mértékben. 32 hetesen már kb.2 kg-nak kellett volna legyen és 1,4 kg volt. Hízni valóban nem sokat híztam (8 kg) de ez a babának nem jó és az ellenkezõjérõl senki nem tud meggyõzni.
neva a fafejû Kép
Többiek hol vannak?
neva
neva

Neva!

Köszi a biztatást, de most eléggé el vagyok keseredve...
Kispicur a mai UH-on sac/kb. 952 gr volt.
roxane

Sziasztok!

RoxiKép

Engem egyszer úgy lecsesszintettek terhesgondozáson, amiért sokat híztam, hogy sírógörcsöt kaptam otthon.Kép Ez a sok az én esetemben is 3.5 kiló volt. De emiatt már egyszer háborogtam itt 2002. július 05-én is, olvasd esetleg el.A férjem azt mondta, hogy legközelebb rájuk borítja az asztalt, mert többet árt a babának, ha sírok, mint ha hízok pár kilót. Nekem a dokim azt mondta, hogy amíg nem vizesedek és jó a vérképem (végig szuper volt) addig õt nem érdekli, hogy mennyit hízok, nekem kell többet lefogyni utána.

Jövök még ma!

Puszika, Lina
Lina

Ja, majd elfelejtettem, a legdurvább az volt, hogy azt is mondták nekem, hogy: "Bezzeg Auswitz-ban nem volt kövér kismama!" Hát erre nem tudtam mit mondani!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Hízás: most én is 4 hét alatt 4kg-ot híztam. Így most a 25. héten +8kg-nál tartok. Egyedül tanácsadáson tolnak le miatta, de a múltkor megfogadtam, hogy nem érdekel a dolog, így most sikerült magam nem felidegesíteni rajta. Én is gondolkodtam diétán, de belegondoltam, hogy ha ettõl kevesebbet ennék esetleg a baba látná kárát, meg egyébként is minden eddigi ruhám jó rám, kivéve a nacikat derékban. Most varrattam nadrágot és a varrónõnél kiderült, hogy combból még fogytam is, meg az arcomra is mindenki azt mondja, hogy vékonyabb.

Képzeljétek, most olyan boldog vagyok, ma megvettük a babakocsitKép. Ahogy hazaértünk egybõl összeraktam és gyönyörködtem benne. Olyan jó érzés. Itt megnézhetitek, hogy milyen, még a szine is olyan, mint a képen. Egyébként megsúgom nektek, hogy Marika is ilyet vett.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

PankaKép

Nagyon szuper ez a babakocsi!Kép Remélem, Ti nem fogtok úgy járni, mint én Martinnal, hogy kezdettõl alig marad meg a kocsiban. (Szinte vadiújan örökli majd a tesója!Kép) Most azért vagyok meglõve, mert a sok ruhában nem tudom betenni a kenguruba sem, a kocsiban pedig már nem marad meg egyáltalán. Próbál kimászni belõle, és méltatlankodik. Ha valakinek van ötlete, az árulja el, hogy lehet egy ilyen gyereket sétáltatni, mert fogalmam sincs róla. Most bevallom, hogy szörnyû mami vagyok, de mostanában az erkélyen levegõztünk csak, mert nem tudok rájönni, hogy mit lehetne tenni. Azt várom már, hogy elinduljon egyedül, mert az sem megoldás, hogy leszakad a derekam, ahogy a két kezemet fogva tipeg.

És képzeljétek, kijött a második foga!!!! Egyszer felsírt hajnalban, de nem volt vészes, gyorsan visszaludt.Alig várom már, hogy rendesen kinõjön a két kis fogacska, olyan lesz, mint egy kisegér.Kép

Ma még jövök, addig is puszi, Lina
Lina

Sziasztok Lányok!

Panka!

Akkor Te kb. ott tarthatsz, mint én (súlyilag). Megsúgom Nektek (és ez minden könyvben benne van), hogy a kismamák a 23 és 28. hét között hizzák a legtöbbet és ez - ebben az idõszakban - természetes. Nem értem, a tanácsadók hozzáállását!!! És teljesen igaza van Linának, mikor azt irja, hogy ez még többet árt a babának, mint az a + pár kiló...

Más: voltam reggel vércuki vizsgálaton. Negyed 9-kor levették a vért és egy óra múlva kellett visszamenni, hogy megnézzék, milyen lett az eredmény és, hogy megigyam a cukros lötyit. A reggeli értékem 3,7 lett. Ezt tekintve, bizom benne, hogy rendben lesz minden!
Most két óra múlva kell visszamennem (11:40-kor), akkor vesznek megint vért.
A lötyi nem is volt olyan szörnyû! Sõt: tök fincsi volt! (Mondjuk én amúgyis nagyon édesszájú vagyok.)Nem értem azokat, akik kihányták, meg azt mondták, hogy borzasztó! Én még ittam is volna belõle... :-) Nekem izlett! (2 dl vizben feloldottak vagy..., nem tudom..., x gr szõlõcukorport és azt kellett meginni.)
roxane

RoxiKép

Te édesszájú!Kép Szerintem is minden rendben lesz! Írd meg azonnal!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Megjöttem. Levették a második adag vért is. :-) Sajnos eredménnyel jó ideig nem fogok tudni szolgálni, mert azt a tanácsadásra fogják küldeni, oda meg csak 3 hét múlva megyek. Úgyhogy a legközelebbi infó rólam csak 3 hét múlva lesz! :-(
roxane

Roxi!
Szerintem borzasztó volt a lötty. Utána órákig hányingerem volt. De hát ízlés dolga. Persze az egész terhesség és az azt követõ dolgok közül még mindig a cukros lötyi volt a legjobbKépLátod, minden relativ.
Érdeklõdj hamarabb eredményért szerintem ne várj 3 hetet. Sose tudni.

Nálunk a helyzet változalan Laura éppen üvölt de már kész vagyok, inkább be sem megyekKép
neva
neva

Neva!

Nekem nagyon izlett! Bár én a szõlõcukrot is szeretem. (Meg minden édes dolgot :-) Én még simán tudtam volna belõle inni... :-)

Eredmény: oké, de csak azért, mert kiváncsi vagyok: jövõ héten felhivom a tanácsadót és megkérdezem :-) Nem fognak elzavarni?

Kellemes hétvégét mindnekinek!
roxane

Sziasztok!

Jövök panaszkodni. Kristóf babus nagyon beteg. Mindent kihányt, beleértve a gyógszereket. Este mire lefektettem, addigra 3x öltöztünk (beleértve engem is) át. A legnagyobb baj viszont az, hogy aszmás fulladós köhögése van. Szegény úgy zihál, hogy rossz hallgatni. Így reggel megtanácskoztam dokinénivel, hogy ezt a gyógyszit lehet-e injekcióba kapni. Jó-nemjó, kicsi fiam seneke szita lesz, mert reggel és este megyünk szurira. És ez még csak a nátha+hurutos köhögés kezelése. A fulladásra jobbhíján inhaláló készüléket kaptunk a dokinénitõl, meg olyan rendes spray-t, amit az aszmások szoktak a szájba fujogatni. Kép Csak mivel Kristóf még kicsi, kell hozzá ez a készülék is.
Így most eléggé kivagyunk. Kép Szegényt most tudtam nagy küzdelem árán lenyomni egy kicsit aludni.
Ja azt majd el felejtettem, hogy kúpot is kaptunk a fulladás enyhítésére, amit a drágám rendszeresen nagy vigyorogva kikakál. Kép
Úgy egyébként szegénykémnek elég jó a kedélye, vigyorog, ha éppen nem köhög veszettül. Kép Kép

Na most, hogy kipanaszkodtam magam van jó hír is. Kész a házterv. Jön este az építész. Majd beszámolok róla.

Megyek, megpróbálom egy kicsit utolérni magam, de elõre látom, hogy ez hallott vállalkozás. Azt sem tudom, hogy jövök-e vagy megyek. Nem igazán aludtam az éjszaka. Fél füllel a babyphone-t figyeltem. Ha csend volt, akkor miért volt olyan nagy csend, ha meg köhögött szegény, akkor miért köhög. Ismeritek, ez a sapka tipikus esete, ha van az a baj, ha nincs akkor meg az.

Jó kis szómenést kaptak. De olyan jól esik kipanaszkodni magam.

Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Én is kész vagyok!Kép Nem Martin miatt, mert ma minden oké vele, de egyébként semmi nem stimmel. Jelentkeztem végre szakvizsgára, de felhívtak, hogy nem stimmel a munkahelyem által kiadott igazolás. Jó, hívom a munkahelyemet, könyörgés a személyzetisnek, hogy léccii, csináljatok újat, mert így nem fogadják el. Hát, õ nem is tudja, stb, de majd megnézik, mit tehetnek, mert eddig is így csinálták. Oké, mondom, az eddig volt, most meg nem jó így. Kép Komolyan, elfáradt a nyelvem, úgy nyaliztam! Kép Mintha az én hibám lenne!

Utána, megyek a lépcsõházban, egyik lakó (idõsebb néni): "De régen láttalak Katika, híztál?" Na erre, azt hittem ott robbanok fel! Mondjuk a melegítõgatyóm tényleg nagy rám, de látszik, hogy nem töltöm ki, hanem lóg rajtam, majd leesik, de itthonra kényelmes! Mondom, nem híztam, hanem fogytam! Férjem itt nyugtat, hogy mit húzom fel magam ilyeneken, amikor látszik, hogy szépen fogyok. De azért akkor is, olyan szarul esik az embernek az ilyen.

Puszi mindenkinek, Lina

Ui:Remélem, Nektek jobb napotok van!
Uii: Dóri babának boldog fél éves szülinapot!Kép
Lina

kaptak=kaptam

Nézzétek el nekem az elírásokat. Kép

Kriszta
dkriszta

Na, mivel Krisztával egyszerre írtunk, most látom, hogy neki sem lehet jobb napja! Jobbulást Kristófnak!
Lina

Sziasztok!

Kriszta!
Nem irigyellek, biztos rossz lehet Kristófot így látni. Remélem hamar túl lesz rajta és segít a sok szuri.
Háztervrõl részletes jelentést kérünkKép Biztos nagyon szép leszKép

Panka, Roxi!
A 24. héten 6,5 kg-nál tartok és védõnéni szerint nem sokKép Mindenki szerint csak a pocmra híztam (na jó ment egy kicsi a csípõmre is). Egyébként senkinek semmi köze hozzá, ha akarok 30 kg-ot hízok, én dolgom. Babucinak nem attól lesz baja, hogy az anyukája sokat eszik, hanem ha keveset.
Roxi! Szerintem nálatok is minden rendben lesz. Ezek a vizsgálatok csak azért vannak, hogy a kismamáknak legyen min aggódni.

Lina!
Szomszéd nénivel ne foglalkozz, ezek a vén asszonyok már csak ilyenek. Nekem is mindig akkor mondták, hogy "de jól nézek ki" , amikor fogytam vagy 5 kg-ot. Ja tudni kell, hogy falun azoknak mondják ezt, akik jó húsban vannakKép Kis vámpírhoz gratulálok.

Ma engem a buszon húztak fel, mert ott felettem beszélik meg az 50 éves nyanyák(akik ezt egyébként kikérik maguknak), hogy mi fiatalok miért nem tudjuk átadni a helyünket. Legközelebb már kiírom magamra, hogy terhes vagyok és különben is van még ülõhely az enyémen kívül is.
Tegnap este is jól felbosszantottuk magunkat, bár a végén még jól is sült el az egész. Úgy kezdõdött, hogy 5 hete megrendeltünk egy sarokülõt, amire azt mondták, hogy 2 hét múlva kész. Végre tegnap délutánra meg is jött az üzletbe, csak a sarokülõ hátát elfelejtették lekárpitozni (pedig kétszer is lettek figyelmeztetve), így jövõ hétre ígértek a véglegesítést. Mi biztos, ami biztos inkább hazaszállítattuk anélkül és majd kijön a kárpitos. Még ez volt a szerencsénk, mert a bejárati ajtón nem fért be... Mindenre számítottunk, de azért erre nem. Végül leszedték a hátulját és kiszedtek pár farészt a sarokülõbõl és ugy hozták be. Még szerencse, hogy nem a drága szövetet kellett leszaggatni róla. Most a lakást majd csak a sarokülõvel együtt tudjuk eladni, ha arra kerülne a sorKép

Lányok nem akarunk összefutni karácsony elõtt, hogy lássuk, mit fejlõdtek a kis babucikKép Szóval meghirdethetnénk a 2. Miskolci Babanetes TalitKép Bár lehet, hogy most mindenkinek sok dolga van?

Puszika mindenkinek, jó hétvégétKép Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Sajnos olvasni nem volt idõm az elmúlt napokban, mert anyukámat ápoltam. Vizet kellett leszívatni a térdérõl. Kép

A lényeg, hogy pótolom a lemaradásom, de most egy óriási hírem van!!!!!!!!

Dorcikám ma fél éves, és pont ma kibújt az elsõ fogacskánk!!!!!!!!
Apa még nem is tudja mert Pesten van. Már alig várjuk, hogy hazaérjen, mert ezt ugye nem akarjuk telefonon elmondani. Ezt látni kell, és a koccanást hallani. Kép

Martin!
Mit szólsz hozzá?????? Kép

Pusssz mindenkinek! Kata és a 1/2 éves Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Hát elég rossz híreket olvasok itt. Kép

Na akkor megyek sorban.

Lina!
Most már ismerõs amit az evésrõl írtál kedden. Ma Dóri ugyanezt csinálta. Ekkor elkezdtem szórakozni a kanállal, ami megkoccant. Kép Azt hittem eldobom magam. Tegnap még semmi sem látszot. Nem volt nyûgös, nem ment a hasa, szóval a világon semmi, csak a szokásos kis hisztik.

Félek milyen éjszakánk lesz, hiszen még nem szakította át teljesen az ínyt a fogacska, csak kb. a felét.

Gratula a második fogacskához!!!!
Csak így tovább!

Dodus!
Akkor ismétlem önmagam:
A karácsonyfa alá, egy kétcsíkos tesztet kívánom Nektek! Kép

Neva!
Hát Laura csodálatos. Kép
És mennyit változott mióta láttuk. Kép Nagyon sokat nõtt. A férjem szerint az egyik képen (0185-ös), annyira az apja, hogy csak a bajusz hiányzik róla. Kép Szóval a párod le sem tagadhatná ezt a kis tündért!!! Kép
Ja, és engem se fojts meg érte Kép, de tényleg hihetetlen, hogy õ egy sírós baba, hiszen olyan aranyosan mosolyog minden képen. Kép

Marika!
Én a terhességem alatt is és a mai napig is imádom a teát. Ittam és iszom is rendesen Kép, Dóri mégis annyit alszik, hogy néha már nekem sok. Kép

Panka!
Szuper, hogy minden ok a babucival, és már egész emberi méretei vannak! KépKépKép

Roxi!
Igaza van nevának! Egy kismama ne diétázzon!
Ennek a baba látja kárát, ha sokat hízol, akkor pedig Te. Melyik jobb???? Akkor már inkább fogyózol majd a szülés után, nem? Én a szopi alatt rendesen lefogytam, diéta nélkül! Kép
Fel a fejjel! Majd lemennek azok a fránya kilók! Kép

Kriszta!
Annyira veled érzek! Hát nem volt még elég Neked? Tarts ki, tudom, hogy egy "anyatigris" mindent kibír!
Jobbulást nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát remélem nem hagytam ki senkit!

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok.
Érdeklõdve olvastam mindenapjaitokat, bár negyedik gyerme künk 7 hónapos, de nagyon sok hasznos dolgot találtam itt. Kicsit?? eltérve a témától, ha lehet kérnem annyit, hogy valaki elküldené nekem a naptár programját. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a gyerekek miatt egy teljes évszak jut mindenkire:-))))

Köszi.

Ui. én is itt élek családommal.
bbendi

Sziasztok!

Kata007Kép

Gratulálok a fél évhez, és az elsõ fogacskához is! Mondtam is Martinnak, hogy most már haraphatják egymást a menyasszonyával kölcsönösen!Kép Dórika nem semmi csaj! A könyvekben azt írják, hogy az elsõ fogak 6 hónapos kor körül jönnek, erre õ produkálja rögtön a napján!Kép

Anyukádnak jobbulást kívánok!

MarikaKép

Szomszéd néni tegnap este szépített, mert látott normálisan szoknyában, blúzban, nem pedig kinyúlt melegítõben, és azt mondta, hogy nahát, milyen csini vagyok, nehogy jobban lefogyjak, mert sokkal jobban nézek így ki, mint régen!Kép Persze, én folytatom rendületlenül a fogyókúrát, mert elhatároztam, hogy ha lefogyok, veszek magamnak valami nagyon csini ruhát az áprilisi érettségi talimra! (Na, ez is jó motiváció, hogy lefogyjak!Kép) És szerdán mérlegelés lesz, kíváncsi vagyok!

A tali jó ötlet, de szerintem decemberben nem fog összejönni. Legalábbis nálunk ilyenkor sok névnap, szülinap van, és ugye jön a karácsony is. De a januárt lehetne egy jó kis összejövetellel kezdeni. Azon is gondolkozni kell majd, hogy hol legyünk.

A hely átadás meg akkor is így volt, mikor én vártam babát!Kép Ne húzd fel magad, és ülj nyugodtan!

Tetszett az ülõgarnitúrás sztori!Kép

KrisztaKép

Remélem, kicsi fiad már jobban van. Hogy bírja a szúrásokat? És ez az asztmás jellegû köhögés a megfázástól van? Gondoltam Rátok este, remélem, tudtatok aludni valamennyit.

RoxiKép

Hát ez nem semmi, hogy 3 hetet kell várni az eredményre! És mi van akkor, ha valakinél gond van? Az is csak 3 hét múlva tudja meg?!

Ha szépen kérlek, elküldenéd nekem a 2003-as naptárt? Köszönöm szépen!Kép És azt elárulod, hogy a lapok összefûzését hogyan oldottátok meg?

DodusKép

Remélem, akcióztok a hétvégén!Kép

NevaKép

Hogy van a kis sírós királylány? Vajon miért sír ilyen sokat? És ha felveszed, megnyugszik? Vagy ilyenkor vigasztalhatatlan? Kívánom, hogy hamar abba maradjon a bümbükézés! Legalább a hétvégét tartsa tiszteletben!Kép

GyöngyöskeKép

Megint tanulsz?Kép

PankaKép

Ti is jól vagytok? Mostanában nagyon ritkán jössz! Bár a múltkor pont akkor írtál, mikor már majdnem megdorgáltalak, hogy Dodustól tudunk Rólad is, mert Te nem írsz!

Lécci egy táblicskut dobj fel az oldalra! Köszi!Kép

ZoliKép

Üdv közöttünk! Érdekes lenne, ha egy férfi is írogatna ide!Kép Ha van idõd, akkor gyere, és mesélj magatokról! Négy gyermek, nem semmi! Gratulálok hozzájuk! Van egy táblázatunk, biztos láttad már, ha megadod a szükséges adatokat, Panka biztos szívesen beletesz Téged is.

SOS! Martinnak most nem ment a hasa tegnap, hogy kijött a foga, viszont estére piros lett a popsija. Nem is ez aggaszt, hanem az, hogy kicsit kiütéses is. Ez lehet a fogzástól? Néztem a száját, de penész nincs, úgyhogy nem az ütött ki a fenekén! Megnyugtatást kérek!Kép

Jó hétvégét, és puszika! Lina, akinek szómenése van!
Lina

Sziasztok!

LinaKép
Gratulálok nektek a 2. fogacskához. Kiütésben sajna nem tudok segíteni. A mérlegelésrõl majd azért remélem beszámolsz nekünk?
A naptárt szerintem spiráloztatni kéne és akkor olyan lenne mint a boltiak.

RoxiKép
A cukros lötyi szerintem is ihatóKép Biztos minden rendben lesz, ne aggódj. 2 hét múlva majd én fogok izgulni az eredmény miatt. Egyébként megmondják az eredményt hamarabb is, én az AFP ereményemért mentem be és nem ettek meg miatta.
A naptárt én is elkérhetném?

NevaKép
Küldök neked egy kis pozitív energiát, biztos jól fog jönni. ++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hátha már lassan véget ér ez a síros korszakKép

KrisztaKép
Nagyon gyors gyógyulást kívánok nektek. Sajnos és tudom, hogy milyen asztmásnak lenni.

MarikaKép
Neked mikor lesz a következõ UH?
Ha ez megnyugtat én is sok teát iszokKép

KataKép
Nagy-nagy gratula az elsõ fogacskához.
Párodnak meg nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok!Kép

ZoliKép
Üdv nálunk. Gratulálok a 4 gyerkõchöz. Hány évesek?

LányokKép
Taliban én is benne vagyok, de karácsony után lehet, hogy jobb lenne. Valami nyugisabb helyre kéne menni, nem? De hova? Nincs valakinek valami ötlete?

Lenne egy kérdésem a babák öltöztetésével kapcsolatban, de nem nevessetek ki, jó? Addig eljutottam, hogy ujjatlan rugi alá hosszú ujjú bodyt kell adni, de mi van a hosszú ujjú rugival? Az alá adtok bodyt, ha igen milyet, hosszú ujjút vagy ujjatlant?

És akkor a táblicsku:
<pre>
Név / Foglalkozás Kor Lakhely Kórház / Orvos Gyerekek Szülés ideje
Dkriszta /könyvelõ/ [size=-2]Zsolti[/size] 29év Tapolca Semmelweis / Dr. Sándor Csaba Kinga 00.02.03. Kristóf 02.09.03. ________
Dodus /kontroller/ [size=-2]Tamás[/size] 26év Arnót Megyei / Dr. Kerchner Csaba ________ Babaprojekt folyamatban
Gyöngyöske /GYED/ 30év Gyõri kapu Semmelweis / Dr. Sándor Csaba Gyöngy 2,5év Hanga Kincsõ 02.09.24. ________
Kata(killes) /titkárnõ/ 29év Jókai ltp. Semmelweis / Dr. Pócsi Tamás Karina 02.10.07. ________
Kata007 /GYED/ [size=-2]András[/size] 36év Avas Megyei / Dr. Gyurkó Anita 15év Daniella 7év Dóra 02.05.29 ________
Lina /GYED/ [size=-2]Marcell[/size] 27év Gyõri kapu Szikszói kórház / Dr. Szemcsák Miklós Martin 02.02.13. ________
Marika /tanár/ [size=-2]Viktor[/size] 24év Bulgárföld Vasgyári / Dr. Hollósy ________ Márc.24.
Neva /könyvelõ/ [size=-2]Csaba[/size] 29év Avas (III.) Megyei / Dr. Farkas László Laura 02.08.15. ________
Panka /könyvelõ/ [size=-2]Laci[/size] 26év Népkert környéke Megyei / Dr. Kerchner Csaba ________ Márc.16.
Ritaa /otthon van/ 30év Martintelep Semmelweis / Dr. Shittu Gafar Dani 6 év Dorka 3,5év ________
Roxane /?/ 30év Avas (III.) Semmelweis / Dr. Pócsi Tamás Berni 99.11.02. Márc.05.
</pre>

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok (igaz, hogy az idõ nem túl kellemesKép!

Puszi, Panka

panka

Sziasztok ismét.
Köszi Lina az invitálást, nagyon jó a topik, mert sok olyan helyi sajáttoság, info van benne ami megkönnyíti a mindennapokat. És majd lejebb ha olvasod akkor megérted pontosan mire gondoltam.
Tehát magunkról, a nemek megosztása a gyerekek között 1 leány 1 fiú, majd ismét 1 leány és a változatosság kedvérét egy fiú. A életkoruk 19, 16, 10 év, 7 hónap.

A legkisebb Down tünetegyüttessel született, miatta keresgélek minden hasznos dolgot, a neten, s ha van olyan amiben én tudok infot adni azt megteszem örömmel.

Mindenrõl szívesen beszélek, mert a munkamegosztásban rám jutott a szofver, mig a feleségem a hardver.
Jár valaki a kora ambulanciára közülletek?

Zoli
bbendi

Sziasztok!

PankaKép

Köszi a táblicskut!Kép A fogyókúra eredményérõl természetesen beszámolok, remélem, mindenki szorít nekem.Kép Ha jól emlékszem, már írtam, november 4-én 66 kilóval kezdtem el. Már én is nagyon kíváncsi vagyok!

A bodyval az a helyzet, hogy az az alsóruha, tehát hosszúujjú tipegõ alá is kell, mint minden ruha alá. (Mondjuk nyáron a napozó alá nem kell!) Hogy ujjatlan ill. hosszú- vagy rövidujjú bodít adok, az attól függ, hogy milyen az idõ. Mivel nálunk télen is meleg van, Martin sokszor van ujjatlan bodyban, és rajta egy póló és egy nadrág.

ZoliKép

Sajnálom, hogy a picike Down szindrómás. Tudtátok már a terhesség alatt is, számítottatok rá? Vagy csak a szülés után derült ki?

Azt tudom, hogy Pesten sok hely van, ahol már pici kortól fejlesztik az ilyen babákat, de nem tudom, Miskolcon van-e hasonló. Szerintem kellene lennie.

Pusz mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!
Zoli!
Sajna mi járunk havonta az ambulanciára koraszülés miatt.Ha van kérdésed akkor bátran írj.

Lányok alig várom a talit, de ötletem sincs a hely vonatkozásában. Az elõzõ hely sokmindenben rossz volt. Nem sorolom, tudjuk, hogy alig hallottuk egymás hangját és a csúszás-mászás megoldhatatlan.
"Hát akkor gondolkodjunk!"
neva
neva

Helló
Lina sajnos csak a szülés reggelén derült ki nekem, a mamának a 4. napon, jobb lett volna hamarabb, most már tudom, borzalmas volt. Most sokkal jobb. Járunk itt helyben fejlesztõre, de pici még.

Neva
Csak azért kérdeztem, mert mi is koraiak vagyunk ott találkozhatunk élõben, keddenként járunk, tornázni, amb-ra csak januárban kell menni.

Ha van bárkinek gondja, kérdése állok rendelkezésre, vagy tudok tanácsot adni hol keresse, ha kíváncsi valamire.

A naptár amérete miatt küldhetõ E-mailben?
bbendi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt, azóta már nagyon látszik a 2. is, de az még nem bújt ki.

Panka!
A párom köszöni a névnapi jókívánságot!

Lina!
A kiütés is természetes, ha 2-3 napon belûl elmúlik. Nálunk /pill. csak a "tudom, hogy finom, de nem akarok enni" dolog van, de remélem hamar elmúlik. Pedig ma etetõszéket is kapot a drágám... Kép

Zoli!
Üdv köztünk! Kép
Én már ismerlek, mert olvastam írásodat a legkisebb gyerekrõl egy másik topicban. Felfigyeltem rád, mint "földire". Kép
Na meg mert minden Down-os dologra felfigyelek, mert a korom miatt nekem ajánlották ezt szûrést. Kicsit hosszú a történetünk, nem részletezem, de szerencsére minden rendben volt.
Jó, hogy hozzánk is bejelentkeztél!

Lina!
Hát valószínûleg a következõ talin már sírás is lesz, ha a két tökmag megharapja egymást, hiszen már van mivel. Kép

Errõl jut eszembe, hogy nekem sincs tippem a tali helyéhez, de a taliban benne vagyok!!!

Panka!
Nálunk nagyon jó idõ van, így Dóri csak egy rövidujjú body-ban van, kisnadrággal. A rövidujjú alatt nics ujjatlan, mert Dóri nagyon izzadékony, nem fázós mint az anyja! Kép A hosszú ujjú rugihoz az idõtõl függ, hogy milyen body kell, de valamilyen mindenképp kell. Én legalábis szeretem a bodyt mer nics ki a dereka és fõleg mert tartja a pelust. Kicsit nagyobb babánál az a jó, ha laza a pelus, hogy könnyen tudjon mozogni, de ha laza, lecsúszik, viszont a body tök jól megtartja.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

bocs: kapot=kapott!

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Megfõztem ma a céklát, és tök fincsi lett!Kép Legalábbis nekem ízlik, Martin csak holnap eszik belõle, mert a nagy eszemmel elfeljetettem, hogy ma fõzök neki, és már reggel kiolvasztottam egy adag sóskát neki.Kép

Köszi, hogy mondtad, ezt a kiütéses dolgot, mára sokkal szebb lett a popsija, már alig piros.

Úgy látom, ez a két fogacska Dórikánál is együtt jár, Martinnak is csak 1 hét telt el, hogy kijött a második foga.Alig várom, hogy rendesen kinõjenek, olyan aranyos lesz, mint egy egérke.Kép

Nem emlékszem, mikor voltatok az allergia vizsgálaton, mikor lesz eredmény?

Írtad, hogy a korod miatt Neked ajánlották a szûrést. Te megcsináltattad? Azért kérdezem, mert az egyik ismerõsöm babát vár (36 éves) és nem tudja eldönteni, hogy belevágjon-e az amniocentézisbe.

A taliba mi is benne vagyunk, de vagy a két ünnep között, vagy január elején kellene szerintem. De hol???? Egyszerûen semmi ötletem nincs. A pestiek hol szoktak talizni? Valami olyan hely kellene, ahol csak mi vagyunk, bár ez elég kilátástalannak tûnik.

Puszi mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!

Dodus!

BOLDOG NÉVNAPOTKép

Majd késõbb jövök

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Lina!

Megirnád az e-mail-edet, mert igy nem tudok semmit küldeni Neked. Azt irja ki, hogy a profilod nem elérhetõ, igy nem tudtam itt megnézni :-)

Zoli!

A 2003-mas naptár (amit én csináltam) 1,6 M. Tõlem elmegy. Te tudsz ekkorát fogadni?

Roxi
roxane

Panka!

Elküldtem neked a naptárt, de visszajött ezzel: "sorry, that
message size exceeds my databytes limit"
Én, a kis angol tudásommal azt gondolom, esetleg van valami limit (1 M?), ami fölött már nem fogad fájlokat a postaládád. Vagy tele van és ez már nem fér bele... Nem tudom. Mit csináljak?

Roxi
roxane

RoxiKép

Fogalmam sincs róla, hogy én mekkorát tudok fogadni, de azért próbáljuk meg. Elõre is köszi. Most láthatod az emil címemet a nevemnél.

DodusKép

Nagyon boldog névnapot kívánok!Kép

Puszi, Lina
Lina

RoxiKép

Köszi, szuper lett! És gyönyörû a leányzó!Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

DodusKép
Nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok!

RoxiKép
E-mailt megkaptam. Köszi.

Tali helyszínnel kapcsolatban ami eszembe jutott (bár ez sem a legtökéletesebb): a Corában hátul van az éttermi rész, itt már nem üzemel egy étterem sem, de vannak asztalok és székek, és sokkal csendesebb, mint a Szinvapark. Csak nem tudom, hogy a gyerekõcöknek ez csúszás-mászás szempontjából jó-e? Vagy ez már nektek messze lenne a babákkal?

Puszi, Panka

panka

Panka!
A múltkor ott valami kiállítás volt berendezkedve. Biztos, hogy szabad az a hely?
Nincs messze. Majd viszünk takarót csúszkálniKép
Még gondolkodunk, de egynek jó!

Szomorú vagyok, mert a hétvégén Laura egy kicsit visszaesett. Megint nyûgi volt. Mellesleg kiderült ma, hogy 1 hét alatt 10dkg-ot hízott. Hát ez elég kevés. Megkapta a védõoltást ma, most alszik, mint a bunda. Azt mondta dokinõ, hogy kezdjem el a fõzelékeket. Kicsit félek, de megpróbálom.
neva
neva

Sziasztok!

Lányok, melyik naptárban láttátok, hogy ma Dodus névnap van?KépKépKép Mindenkinek köszi a köszöntést!

A hétvégénk úgy elrepült, hogy husssss. Egész hétvégén csak takarítás, fõzés, sütés. Nem is pihiztem. És nem is akcióztunkKép Talán majd ma. Reggel néztem a hõmet és ma lement.

Kata! Gratula a fogacskához és boldog feledik (ha van ilyen szó) szülinapot Dórikának!Kép

Lina! Kitartás fogyóilag. Az öreg nénikkel sosem kell foglalkozni. Persze ezt könnyû mondaniKép Nekem is mindig azt mondja a férjem keresztanyja, hogy ugye híztál? De Te bizti fogytál és kíváncsian várjuk az eredményeket szerdán!!! Martin már nem pöttyös?

Neva! Lauránk hogy van? És Te? CSak nem lettél valamelyik sör reklámembere?KépKépKép

Marika! Ez jó lehetett a sarokülõvel. A barátaink a franciaággyal jártak így. Hívni kellett az asztalost, hogy vágja ketté az ágyat, bent pedig összerakták valahogy. Te komolyan gondolod, hogy január végéig dolgozni fogsz???Kép

Panka! Mizújs Nálatok? Hétvége jól telt?

Kriszta! Úgy látom Rátok jár a rúdKép De azért kitartás, jönnek majd a szebb napok is.Kép Ha panaszkodni akarsz, vagy kell egy kis pozitív energia, gyere ide nyugodtan! Jobbulást a kis Pocoknak. Puszika Nektek!

Tali jó ötlet, én is gondoltam rá a hétvégén, hogy jó lenne karácsony után, vagy a jövõ év elején találkozni. Majd gondolkodom a helyszínen.Kép

Lányok, olyan sokan felköszöntöttek ma (Veltek együtt), hogy én nem is gondoltam rá, hogy ez így lesz. De tényleg. A férjecskémre, szüleinkre, meg itt a közvetlen kollégáimra számítottam. De más kollégák is, van akitõl még virágot is kaptam, meg évfolyamtársam, akivel már hónapok óta nem beszéltem, meg a férjem barátai is... Ez annyira jó érzés, hogy ennyien gondolnak rám. Köszi még egyszer Nektek is!

Ja, szia Zoli! Gyere gyakrabban! Képek nincsenek véletlenül a gyerkõckékrõl?

Mindenkinek további szép napot kívánok.

Puszi Mindenkinek, Dodus
Dodus

NevaKép
Biztos a dinos kiállításra gondolsz. Azt már lebontották. Most éppen üres a hely.

DodusKép
Párodat ma mindenképpen kapd elKép Hanyadik napon tartasz?

Panka

panka

Sziasztok!

Zoli!
Üdv közöttünkKép Pont múlt héten gondolkodtam azon, hogy talán én vagyok az utolsó, aki belépett a fórumra. Erre jössz teKép Most már kezdünk megint gyarapodniKép Képekre én is kíváncsi lennékKép

Dodus!
Hajrá-hajrá, bár a hétfõ estével már biztosan elkéstem, de szurkolok, hogy összejöjjönKép

Kata!
Köszi a gyors segítséget. Gratulálunk a szép fogakhoz.

Lányok! Most kezdem érezni, hogy jön ki az elsõ bölcsességfogam. Mit mondjak nem írigylem pici babucikat, mikor én is majd meghalok tõle, néha úgy fáj és érzékeny. Szegény gyerekek és még csak el sem tudják mondani nekünk.

Legyetek jók, puszika mindenkinekKép Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Dkriszta nevében írok, a férje vagyok(Zsolti). Ma reggel bekerültek a Gyek-be, mert Kristóf tegnap este 9-tõl kihányt mindent amit evett. Így reggelre a kiszáradás jelei mutatkoztak rajta. A történet viszonylag rövid, bocsi, hogy nem szmájlizok meg stb., de most még kissé a dolog hatása alatt vagyok. A további fejleményekrõl beszámolok...

Dzsolt
Névtelen

Sziasztok lányok, de jó érzés hiányozni másoknak, egy kicsit is.

Roxane, jöhet a naptár, tud fogadni a levelezõ, de ha mégsem akkor van több címem is, mert néha egyik másik elérhetetlen. Köszi.

Jó köztetek, ezért közkívánatra egy képet megpróbálok elérhetõvé tenni, remélem müködik.
Kép
Kép.

A találkozótok helyszine szerintem lehetne egy un. mûvház kisterme is, biztosan örülnének egy kis életnek a nagy csendben a vezetõk.

Rgyébként sürün vagyok a neten, mert naoközben dolgozon, este pedig késõn alszom el, sajnos sokan nem tudják mennyire jó dolog ez, mi éppen hétvégén szerkesztettünk a nagylánynak egy dolgozatot, csudajó képekkel.
bbendi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?