Sziasztok!
Régen nem voltam, én is beteg lettem a végére, négy napig lázas voltam, most már jobban vagyok, csak köhögök, meg meg vagyok még fázva. Sárika is jól van már, szegénykém orrát elég sokszor porszívóztam az utóbbi napokban.
Jó sokáig tartott, míg visszaolvastalak titeket!
Először is, Pimpoka, Zoriann, gratulálok a gyönyörűséges babáitokhoz!! Vernáról mi hír?
Giga, az nem előírás, hogy minden baba hasfájós lesz előbb-utóbb. De ha hasfájós is, ált. elmúlik a harmadik hónap végére.
Alvással kapcsolatban nekünk szerencsénk van, mert Sára nagyon jó alvó, újszülött korában kétszer kelt, majd egyszer hajnalban, és nyolchetes korától átalussza az éjszakát. 10-12 órákat alszik. Viszont nemrégen azt művelte jó pár napig, hogy nap közben alig aludt, egész nap 2x fél órát aludt, ez nagyon kevés. aztán nyolckor elaludt, és reggel nyolc-kilencig fel sem kelt. pár napja visszaiktatta a délutáni alvást, aminek örülök.
Mellszívóval kapcsolatban: a kórházban nem használtam, ott volt, csak idegenkedtem tőle, hogy kipróbáljam, megtanítottak kézzel fejni. Medelát kaptam használtan egy rokonomtól, jó volt, de pár hét után elromlott. Aztán Aventet vettünk, igaz, nagyon drága, de szerintem megéri, nekem nagyon bevált, mert masszív, jó minőségű, több babát is kibír. mi nem egyre ruháztunk be
Most, hogy lázas voltam, féltem, hogy ártani fog a tejemnek, de nem lett kevesebb, aminek nagyon örülök.
Meg nem is voltam biztos benne, hogy szoptathatok-e lázasan, de aztán egyik babapatikában azt olvastam, hogy igen, és megkönnyebbültem.
Hasfájásra nem tudom már, hogy ki kérdezte, de jó, ha a baba pocakját körkörösen simogatod, vagy hasra fekteted a karodon.
Ja, aki még nem vett orrszívót, elektromosat nehogy vegyen, semmit nem ér,(a férjem tegnap előtt vett egyet, hogy ne kelljen mindig összeszerelni a porszívót, csak a kézfejünkön próbáltuk ki, de alig szív, vissza is vitte a gyógyszertárba. ) a porszívós viszont nagyon hasznos dolog. Sára utálja, már rendesen hadakozunk, én sem szeretem szívni az orrát, de amikor muszáj, akkor muszáj.
Klmaria, gratulálok Alexa fogacskájához.
Holnap jön a doltornéni beadni Sárának a négy hónapos oltást
Szép estét mindenkinek!
Katica