Új privát üzeneted érkezett!

De jó,sikerült elérnem! :lol: :lol: :lol:
Jövő héten vasárnap megyek hozzá délre! :lol:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!!!GYÖNYÖRŰ Jázmin, Lelle és Levi is :lol:

Pimpoka Gratula!!!!

Egy tapasztalat:Aki járókát készül venni és hálósat...ne vegyen olyat amiben két kapaszkodó van... :twisted: nekünk most olyan van, mert az előző már nem volt meg...az egy dolog, hogy Szonja félelmetesen tud vízisízni kapaszkodva...de mikor elkezd kilengeni akkor már nem egyszer majdnem felborította a járókát...muszáj volt kihajlítani a kapaszkodott és ott rögzízeni, hogy ne érje el...életveszély!!! :twisted:

Most lépek főzni...

Szép napot!
becsi
Iklad
 
 


Becsi,
Köszi! :lol:
Mi pon most kaptunk karácsonyra az öcsémtől olyan járókát,amiben 2 kapaszkodó van! :wink:
Egyenlőre nem aggódok emiatt,mert Levi még megfordulni sem tud! :lol:
Néztem az egyik képeden(azt hiszem iwiwen)látszik a járókátok.Mintha nekünk is olyan lenne! :?

Kép
mano83
 
 

 
 

Mano.

A fazekas képen is látszik...nem tudom más kapaszkodós is ilyen instabil-e, de ez szörnyű...Ami késik, nem múlik :lol: , hamarosan elválik Levi is szeret-e vízisízni :wink: hihi...gyorsan megnőnek... :lol:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Mostanában egy kicsit eltűntem, tudom. De nem könnyű egy friss anyuka dolga, asszem ebben egyet értünk... :oops: :)
Sajna most sem fogom tudni visszaolvasni az írásaitokat.
Viszont lenne néhány kérdésem:
1. Nálatok mikor jött el az a nap, amikor a picur átaludta az éjszakát. Bár Lili jól alszik, éjjelente általában 2 körül ébred egyszer, aztán meg 5 felé is. De már nagyon várom azt az estét, amikor ő is sokat tud majd aludni.
2. A hasfájás mikorra alakul ki általában? Már rögtön az elején, vagy csak pár hónapos korra?
3. Akinek a picurja nem az első pillanattól aludt külön szobában mikor kezdte el az átszoktatást, és hogyan? Gondolom valahogy fokozatosan kellene ezt csinálni...

Nos egyenlőre ennyi. Köszönöm szépen a segítséget!
Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
giga1
 
 


Pimpoka!

Vedd a válladra Manókát és simogasd a hátát, vagy fektesd a hátára és óvatosan maszírozd a pociját körkörösen, vagy hasra is fektetheted, mert jó ha egy kicsit nyomódik a pocija.

Egyébként mi is kipróbáltunk több gyógyszert hasfájásra, először valami drága angol gyógynövényes lötyit valami water... volt a neve, na azt ahogy beadtam Gergőnek utána sugárbna hányta ki, mjad jött az Espumisan, de nekünk az Infacol vált be! De szerencsére 3 hónapos kora után nem kellett már adni, mert elmúlt a hasfájás.
Egyébként nagyon sokat számít az is, hogy mit eszik az anya. Őszilé, körtelé, szénsavas ásványvíz, üdítők, káposzta, bab, karalábé, kelkáposzta, karfiol... ezek mind puffasztanak!

Szép Napot Mindenkinek!

Kép


Kép
Vendég
 


Giga

2 egyforma gyerek nincs, így tuti tipeket nem fogsz kapni...a nagyokra már nem is emlékszem...de Szonja 6 hetes kora körül már néha átaludta az éjszakát, de volt, hogy hajnalban kelt, vagy későn feküdt...szóval az alvással hadilábon állunk...főleg most hogy jönnek a fogak, néha nagyon jól esne egy egész éjszaka /kop-kop utsó 2 ilyen volt...igaz 5 óta fent vagyok 8) /
Szóval lehet hogy holnaptól alszik Lili végig ,de lehet hogy hónapok múlva sem... mindig irigyeltem azokat akiknek kezdettől átaludta az éjszakát...nem is értem miért nem lettek éhesek :wink:

Hasfájás bármikor előjöhet, de általában 12 hetes kora körül elmúlik...

Mi Bencét 8 hós kora körül raktuk át...Dorkát csak 2 éves kora körül..Szonja csak akkor fog ha már tud rendes ágyon aludni...így tudjuk megoldani...ha át akarod rakni először csak nappal altasd ott szerintem, hogy szokja, bár ő még olyan picur, valószínűleg fel sem tűnik neki ha átrakod...
én nem tudom elképzelni, hogy másik szobában legyen...így is néha ezerszer kelek hozzá...azt is utálom, nem hogy még km-eket menjek utána...de ki tudja lehet hogy pont mi zavarjuk...bár mi húznánk a lóbőrt apával, csak pihizhessünk :lol:
becsi
Iklad
 
 


sziasztok,

2 ágyas szobát személyesen, vagy a dokin keresztül kell igényelni?

tüccs
tüccs
 
 


Giga!

Mi sem aludtuk át az éjszakt sokáig, míg Gergő szopizott ő is 2x ébredt éjszaka, szopi -büfi-és vissza az ágyba. Szerencsére soha nem kellett járkálni vele, hogy aludjon, az elejétől kezdve úgy szoktattuk, hogy éjszakai szopizás után is ha visszaraktam aludt is ügyesen egyedül.

Miután a szopit abbahagytuk este kapott tápszert és még 1darabig igényelte az éjszakai evést, de csak 1x. Kb 2-3 hónapja alussza végig az éjszakát. :lol:
Szerencsére nekünk az alvással nincs gond :D , este 1/2 8 -8 körül megyünk aludni és csak reggel 8 körül ébred, aztán délelőtt 10 10,30 körül megint alszik és délután 3 körül ismét.
Mi az elejétől fogva külön szobában vagyunk és egyáltalán nem bánom! Mivel Gergő jó alvó így nem volt annyira fárazstó átmenni hozzá szopiztatni.

Mikor a foga jött :( akkor is inkább napközben szenvedtünk :cry: vele és éjszaka aludt.
A múlt héten sajna beteg volt :( , lázas és köhögött, na akkor többször keltem hozzá, lázatmértünk, teáztunk, kúpoztunk vizesruháztunk, de már kigyógyultunk belőle.

Szóval én külön szoba párti vagyok, de persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó!

Kép
Vendég
 


Tüccs!

Nekem az orvosom mondta, hogy van alapítványi szoba!
Én előre nem igényeltem, hanem amikor a szülőszobán voltam akkor kérdezték akarok-e olyat.
De azért kérdezd meg az orvosod, hogy kell-e most előre igényelni.
Általában mindig tele van. Én mielőtt odakerültem két éjszakát voltam a császáros megfigyelőben (mert császárral szültem), De volt ott egy kismama, aki normál módon szült és mikor üresedés volt az alapítványiba, akkor kerültünk át oda.

Kép
Vendég
 


sziasztok,

Giga, hat hónapos korától alussza át az éjszakákat, addig kétszer felkelt szopizni,de gyorsan vissza is aludt. Nem volt hasfájós, de néha sikerült olyat ennem, hogy hajnalban keservesen felsírt és hiába nyugtattuk, akkor főztem neki gyorsan fél deci köményes teát, lehűtőttem két három kortyot és miután megitta kispohárból két perc múlva meg is nyugodott és aludt szépen tovább.
Nircee, örülök, hogy már kezd rendbejönni a cici és ilyen ügyes vagy!
Gratulálunk Pimpoka! :D

szép sétálos napot mindenkinek :)
kispraga77
 
 


Pimpoka

Gratulálok a kislányodhoz gyönyörű baba.

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Giga,
nálunk vannak alvás gondok,mióta megszületett Levi,azóta csak 1× aludta át az éjszakát,bár azt sem lehetett teljesen átalvásnak nevezni,mert már fél5-kor felébredt!
Mióta lefekés előtt tápster kap,nem kel föl csak 1×,kb.2-3 óra körül,akkor már ciciből eszik és utána kb.4-5-ig alszik,de onnantól fent van fél óránként.
Remélem ez idővel megváltozik! :cry:

Levi új szokása,hogy folyton püföl,de ez nem is lenne baj,csak hogy evés közben is üti a cicit! :wink:
Ez mitől lehet?

Nem látszik már reggel óta a vonalzóm! :cry:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok,

Zoriann, gratulálunk mi is nektek a kis Jázminhoz! Ő is nagyon édes kislányka és a nővére is.

Köszönöm a hasfájós tippeket, a férjem elugrott a gyógyszertárban és ott az Espumisan-t adták, azzal próbálkoztunk ma. Hányszor lehet neki abból egy nap adni, nem világos a tájékoztatóból.
Már egyszer adtam neki, az apukája pórul is járt. Nagyon lelkesen ki akarta cserélni a pelenkáját, mert szopizás közben belerecsegtetett és amikor cserélte egyszer lepisilte, meg amikor krémezte, hát hogy szépen írjam, össze-vissza spriccelte egy kis fosikával. Nem tudom mikor lesz újar próbálkozás....:)

Két ágyas szoba:
Én is úgy gondoltam és a dokim is azt mondta, hogy ha van hely, akkor úgyis olyanba mehetek és ha foglalok ha nem, ha sokan vannak senkit nem tudnak kidobni, még akkor sem, ha én már felíratkoztam. Így én nem foglaltam. De miután jöttek a frontok és a szülészet telített volt, csak 6 ágyasban tudtak helyet adni.
És a kétágyasok folyamatosan foglaltak voltak, mert olyan kismamák voltak benne, akik még nem szültek, és a császárosok is előnyt élveznek. Nálam nem volt gond a 6 ágyas, mert mind a hatan két ágyas szobára vártunk :) és az is jó volt, hogy a hatból négyen egy nap szültünk.
A babukák sem zavarták egymást. Összeszoktak. Mondjuk szerintem a hatágyashoz, hogy "jól érezze" magát az emger olyan kis csapatnak kell lenni, mint most a miénk volt.
Szülés után Surányi szerzett nekem helyet kétágyasban, de csak a nőgyógyászati részlegen tudott. De onnan meg hétfőn reggel ki kellett volna cuccolni, mert műtétes jött, így én mondtam, hogy maradok a 6 ágyasban és ha lesz hely átmegyek egy másikba. Nem volt, de nem is volt gáz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


krisztinka79!

Köszi a képeket!

Van mééééég????
bobo24
 
 


Lányok, köszi a "kétágyas" válaszokat.

Azt hiszem tényleg értelmetlen foglalni, ha lesz hely, áttesznek , ha nem, hát nem.

További szép napot!
tüccs
 
 


Bobo!

A 2. számú szülőszoba az ennyiből áll, mint amit a képen is láttál, a cikk amit felraktam, abban is vannak képek az az 1. számú szülőszoba. A 3.-at nem láttam.

Kép

Ez a szülőszobák folyosója, mögöttem a folyosó végén van a császáros műtő, a jobb kezem felőli oldalon vannak a szülőszobák és az öltöző, a bal kezem felőli oldalon, pedig az előkészítő, a WC, zuhanyzó.

Kép

Ez az ágy a vajúdóban van.

Kép

Ez pedig a vajúdó egy kicsit másik irányból, ahol már a végétjárom (azaz a magzatvíz elindulása már nincs messze )és közelsem nagy fájdalmakkal, de már fájt.


Altatni azért kellett, mert nem volt tiszta a magzatvíz és Gergő szívhangja nagyon leesett. A 69. oldalon megtalálod részletesebben.

Kép
Vendég
 


Jipiii... nem kell befeküdnöm a kivizsgáláshoz :))))
Vendég
 


Csakegy!

Veled örülünk, hiszen legjobb otthon!!!!
Mostmár nyugodt napokat kívánok!
Vendég
 


Lányok köszönöm a válaszokat április 15-re vagyok kiírva az orvosom dr Vámosi Tamás Gödöllőn rendel és mátyásföldőn van a magánrendelője én ide járok és a kórházba vezeti le a szüléseket, róla esetleg tudtok valamit. Nem biztos hogy császár lesz de azt mondják hogy a lombikos babákat császárral segítik a világra hát nem értek hozzá, doki szerint ha befordul akkor lehet természetes szülés is, majd meglátjuk.A képekről nagyon tisztának és felszereltnek tűnik a kórház, egyszóval tetszik.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


krisztinka: köszi :) :) :)

(nekem meg az tűnt fel, hogy az összes képeden lelkesen mosolyogsz :) :) :) ezt tök jó látni :) valahogy megnyugtatóan hat az emberre :) :) :)

(+ köszi a képeket... rácsodálkoztam, milyen jól néz ki a szülőszoba és környéke...)
Vendég
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni én most a 33 hétben vagyok és arra lennék kiváncsi milyen méretünek kell lennie a bpd-nek :?:
pipacs80
 
 


Pimpóka, Zoriann!
Gratula a babucikhoz!

Köszönöm szépen a válaszokat lányok!
Ma voltunk a védőnéniél, méreckedni. Képzeljétek el, hogy a 2 hét 6 nap alatt 800 grammot hízott Lili. A védőnő azt mondta, hogy a 4 hét alatt szokták az 500-at már jónak mondani. Hááát Lili nagyon jó evő, ahogy észrevettem... :lol:
A kórházban szülés után 55 centit mértek, a védőnő ma meg 54-et. Nektek is volt ilyen? Én mondjuk gondoltam, hogy nem tudják olyan pontosan megmérni a picurokat hosszra. :roll:

Jó, és nyugodt éjt mindenkinek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Tüccs te voltal a pároddal és Szonja nevű, ennivalóan édes lányoddal ma este Szabó Dr.-nál? Ha igen, akkor utanatok mentem be, es nekem is nagyon tetszett a doki. ÉS nem fajt a belső vizsgalat!!!!!!!!!!!!! Uh-t is csinalt, ugy tunik, minden rendben a babaval, viszont faros :? , csucsul a medencemben, es most mar vegkepp nem latszik , h. fiu vagy lany. Vegulis tökmindegy.
Megkerdeztem a dokitol, lehet-e nala ulve szulni, azt mondta, nala akar fejen allva is szulhetek, ha ugy konnyebb nekem. :)
BArbi!
En itt Gödöllőn az sztk-bban voltam nehanyszor Vamosi Dr-nal terhesrendelesen is, szimpatikus, es nagyon lelkiismeretesnek tunt. Egyebirant noverem babaja is lombikos baba (tavaly aprilisban szuletett :) ) Huvelyi szulesnek indult, vegul csaszar lett, mert noverem mar eleg idos, es nem tagult rendesen, azaz a baba feje nem fert at a medencebemeneten. De ez mar csak a kitolasnal derult ki, es meg ott is jo orat vartak, mig kimondtak, hogy akkor legyen csaszar. A baba 9/10 Apgarral szuletett, a noverem hamar felepult, es semmi rossz erzes nem maradt benne a csaszar miatt. Vegre orulhet a fianak. :D
Szamomra meg azert erdekes, mert en is bent voltam a szulesnel. Erdekes elmeny volt, kezdem erteni, mit erezhetnek ilyenkor az apukak. Azt hittem, beleorulok az aggodalomba, meg a tehetetlensegbe. MAr azt se tudtam, kit feltsek jobban, a noveremet, vagy a babat. :?
NA, megyek a nagylanyt lefektetni, sziasztok, jo ejt mindenkinek
bors
 
 


Bors! Én fél5 körül jártam a dokinál, biztos nem én voltam akit láttál, mert nincs még gyermekem. Azért örülök, hogy pozitív volt az első tapasztalatod a dokival kapcsolatban.

Lányok, volt köztetek olyan, akinek a 32. hét környékén túlságosan "lent" volt a baba feje ??? Ma megilyesztett a doki nagyon, mert nálunk most ez a helyzet és koraszüléssel "bíztatott" ha a kicsi nem tornázza magát feljebb. Jó adag fekvést írt elő.
Kiváncsi lennék, valaki járt-e hasonló cipőben.

Tüccs
tüccs
 
 


Üdv mindenkinek!

Hogy ti egy nap alatt is mennyit tudtok írni!!! :shock: :)

Bors, örülök a pozitív élményeidnek :)

Pimpoka, nekünk az Infacol jött be, azt vagy 3 hónapos korig használtuk. Azért jobb, mint az Espumisan, mert nekünk is inkább büfis gondunk volt és az Espumisan inkább csak a bélben segít az Infacol meg már a gyomorban is. Az Espumisant úgy használtuk egyébként még a legelején, hogy 5-8 cseppet minden evés előtt. Ja és Krisztinkával értek egyet nagyon oda kell figyelni miket eszel!

thenus
 
 


Sziasztok!
Meg tudná adni valaki nekem surány tibor elérhetőségeit?
Még soha nem voltam nála de szeretnék elmenni hozzá!Ha irnátok róla pár szót azt is megköszönném.
Sziasztok
cincike9
 
 


cincike:Én is Surányihoz járok és nagyon elégedet vagyok vele :!: Nála fogok szülni, és tudom hogy jó kezekben leszek. A Mátyásföldön rendel(magánrendelő).Csak ajálani tudom :D


Azt szeretném kérdezni szerintetek melyk a job, a AVENT-VAGY A CHICCO mellszivo :?: Nem tudom melyket vegyem meg :shock:
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Tüccs,
Nekem is a 32.hét környékén mondta az orvosom,hogy lent van Levi feje,ráadásul 1 ujjnyira nyílt méhszájam volt.Azt mondta,hogy ha nem akarom,hogy koraszülött legyen a baba,akkor feküdjek.
Én is meg voltam ijedve,persze feküdni nem tudtam sokáig,mert nem bírom a semmit tevést!
Végül a 39.hétben született meg Levente,6 nappal korábban a kiírt időponthoz képest! :D
Szóval ne ijedj meg,mert az annál rosszabb!Inkább pihengess és akkor nem lesznek bajok!

Csakegy,
Tök jó,hogy nem kell befeküdnöd! :lol:
Végre tudtam beszélni Toldi dokival,jövő héten megyek is hozzá,bár ennek már kevésbé örülök,nem szeretek orvoshoz járni,de ha muszály...! :wink:

Giga,
Lili tényleg szépen gyarapszik! :D
Gratulálok hozzá! :lol:

Kép
mano83
 
 


Csajok!
Kérek
szépen valakitől Surányi doki elérhetőséget!!!
Előre is köszönöm!!
cincike9
 
 


Sziasztok!

Cs1
Örülök, hogy megúsztad! LÁtod, nem kell előre izgulni!

Tüccs
nekem már a 29. héttől lent volt a baba feje, ráadásul én a 23. héttől már feküdtem megrövidült méhnyak és
megkezdődő szülés (=vetélés) miatt, de nekem görcseim is voltak hozzá, majd később kőkemény volt a pocakom végig. Én összesen 15 hetet feküdtem, ebből 7-et a kórházban. Aztán a végén a 37. hét közepén született meg Marci, 9/10-es Apgar-ral, éretten és egészségesen, 3120g-mal. Úgyhogy ne izgulj, ha "csak" lent van a baba feje, akkor még nincs vész, de azért én a fekvést komolyan venném, akármennyire is kellemetlen! Ha én akkor hősködök, Marci nem lenne köztünk! Ezzel nem megijeszteni akartalak, hanem csak azt mondani, hogy az orvos tanácsát célszerű megfogadni, akármilyen kényelmetlen is neked, mert a babád egészsége/élete függhet tőle.

giga1
bizony meglehet, hogy eltérnek a hosszúságok, mert a szülés után még kissé csúcsos a babák feje, így érthetően hosszabbak. Marcinak olyan csúcsos volt a fejecskéje, hogy átlagoltak, így az 52 cm csak saccra ment. Mi mondjuk nem mértük utána, csak már 1 hónaposan, akkor már 56cm volt.

Bors
ugye, hogy nem kell félni! nagyon örülök, hogy jó élményed volt a dokival! Ez nagyon fontos a továbbiakhoz!

Marcikának kezd visszatérni az étvágya, már egyre többet eszik, és nekem is egyre több tejem van. Csak este és éjszaka kap cumiból lefejt tejet (az egész nap összegyűjtöttet ekkor adom oda), egyébként ciciből eszünk! A jobb mellem még mindig nagyon fáj, ebből bimbóvédővel szoptatom, de a bal (ahogy hívom: a sztármellem) nem fáj, így abból anélkül eszik. KEzdek rájönni, hogy mi a baj: a jobb mellemen a bimbó felfelé néz, így szopizás közben nem jól helyeztedik el Marci szájában. A ballal is ez a gond, nem nem ennyire. Ráadásul a férjem világított rá egy dologra: én terhesség előtt is utáltam, ha hozzáért a mellemhez, különösen a jobbhoz, az tabu volt. Így biztos velem van a gond. Csak nem tudom, mi? :?:

MEgjött a védőnéni, most megyek.
nircee
 
 


Cincike!

Dr. Surányi Tibor, szülész-nőgyógyász-endokrinológus, 06/03/977-4275.
A XVI. ker.-ben rendel, a Veres Pálné úton, a Mátyásföld-repülőtér megálló közvetlen közelében.


Ezt egy fórumban találtam. Remélem jó!


Kép
Vendég
 


Köszönöm szépen!!!!!!! :D
cincike9
 
 


Sajna nem jó a telószám :cry: .
cincike9
 
 


Bocsi mást nem találtam! Pedig nagyon akartam segíteni!

Akkor csak Pipacs segíthet, mert neki ő az orvosa!


Kép
Vendég
 


jó a szám, csak 30-as
becsi
Iklad
 
 


Tényleg én nem is figyeltem, hogy el van írva, mert hát 03-as hívószám nincs!

Meg csak bemásoltam nagy örömömben a szöveget!
Vendég
 


Sziasztok,

Cincike, Surányi telefonszáma: 06 30 977 42 75, nincs egy hete, hogy nála szültem, úgyhogy tuti jó ez a szám.
Mi találkozunk vele holnap a rendelésén, és ha tudok, segítek neked, ídőpontot egyeztetni Mártával vagy ilyesmi.

Verna, te hol vagy? Haza értetek már?


Üdv

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Giga, az semmi, nekem Elcsót 7 hónaposan 71 centinek mérték, ma pedig (holnap lesz 8 hónapos), 69-nek. na erre varrjál gombot. :roll:

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Régen nem voltam, én is beteg lettem a végére, négy napig lázas voltam, most már jobban vagyok, csak köhögök, meg meg vagyok még fázva. Sárika is jól van már, szegénykém orrát elég sokszor porszívóztam az utóbbi napokban.

Jó sokáig tartott, míg visszaolvastalak titeket!

Először is, Pimpoka, Zoriann, gratulálok a gyönyörűséges babáitokhoz!! Vernáról mi hír?

Giga, az nem előírás, hogy minden baba hasfájós lesz előbb-utóbb. De ha hasfájós is, ált. elmúlik a harmadik hónap végére.
Alvással kapcsolatban nekünk szerencsénk van, mert Sára nagyon jó alvó, újszülött korában kétszer kelt, majd egyszer hajnalban, és nyolchetes korától átalussza az éjszakát. 10-12 órákat alszik. Viszont nemrégen azt művelte jó pár napig, hogy nap közben alig aludt, egész nap 2x fél órát aludt, ez nagyon kevés. aztán nyolckor elaludt, és reggel nyolc-kilencig fel sem kelt. pár napja visszaiktatta a délutáni alvást, aminek örülök.

Mellszívóval kapcsolatban: a kórházban nem használtam, ott volt, csak idegenkedtem tőle, hogy kipróbáljam, megtanítottak kézzel fejni. Medelát kaptam használtan egy rokonomtól, jó volt, de pár hét után elromlott. Aztán Aventet vettünk, igaz, nagyon drága, de szerintem megéri, nekem nagyon bevált, mert masszív, jó minőségű, több babát is kibír. mi nem egyre ruháztunk be :lol:
Most, hogy lázas voltam, féltem, hogy ártani fog a tejemnek, de nem lett kevesebb, aminek nagyon örülök.
Meg nem is voltam biztos benne, hogy szoptathatok-e lázasan, de aztán egyik babapatikában azt olvastam, hogy igen, és megkönnyebbültem.

Hasfájásra nem tudom már, hogy ki kérdezte, de jó, ha a baba pocakját körkörösen simogatod, vagy hasra fekteted a karodon.

Ja, aki még nem vett orrszívót, elektromosat nehogy vegyen, semmit nem ér,(a férjem tegnap előtt vett egyet, hogy ne kelljen mindig összeszerelni a porszívót, csak a kézfejünkön próbáltuk ki, de alig szív, vissza is vitte a gyógyszertárba. ) a porszívós viszont nagyon hasznos dolog. Sára utálja, már rendesen hadakozunk, én sem szeretem szívni az orrát, de amikor muszáj, akkor muszáj.

Klmaria, gratulálok Alexa fogacskájához.

Holnap jön a doltornéni beadni Sárának a négy hónapos oltást
:(

Szép estét mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasni hogy a többségnék már kezébe van a kis pocok és hogyan fejlődnek. :lol: élvezet olvasni
Lenne egy kérdésem szedek haskeményedésre mgb6-ot sokat fekszem de így is keményedik, van valakinek bevált taktikája( leginkább a köldököm fölött gyomor tájékán),

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Barbi,
én elég sokáig szedtem a magneb6-ot,a vége felé már napi 4×2 :!:
És így sem múltak sokszor a keményedések,szóval szerintem ha az nem segít,más sem fog! :roll:
Persze aztán lehet,hogy van rá megoldás,csak én nem hallottam róla!
:wink:

Katica,
Jobbulás kívánok Nektek! :lol:
Múltkor én sem tudtam,hogy lehet-e lázasan szpotatni,de aztán a gyerekorvos azt momdta,hogy igen,mert az anyatej megvédi a picit a betegségtől!
Hát,lehet benne valami,mert a szüleim,öcsém,sógorom és a árom is beteg volt velem együtt és kis Levi nem kapta el SZERENCSÉRE!

Kép

Kati

Kép
mano83
 
 


Ichtus, de rég voltál tényleg!!! Azt hittem megint elutaztatok. Gyógyulgassatok, ez az enyhe idő nagyon kedvez ám a vírusoknak :? , de menjetek sokat levegőre az tisztítja a légutakat :)

Mano, neked még tegnap akartam írni, hogy a repdesés nálunk is gyakori még szopás közben is, volt, hogy tiszta lila volt a cicim. Olyankor megfogom a kezét, nem erőszakosan, de nem hagyom, hogy annyira csapkodjon, meg közben karmincáljon.

Hosszmérés: Nagyon nehéz ám egy izgő mozgó csecsemőt megmérni, úgyhogy ne is várjatok reális értéket. De próbáljátok ki otthon ti és meglátjátok mennyire egyszerű is az :lol: :lol: :lol:

Nircee, nagyon örülök a sikereidnek, ugye, hogy ugye? Nem szabad megijedni!!! :D Egyébként szerintem mindenkinek van olyan, hogy az egyik cici, úgymond "sikeresebb", mint a másik. Nekem a jobbon tuti az elalvás a bal kizárólag táplálkozásra van :lol:

thenus
 
 


Még aznap, amikor kibújt az első fogcskája meglett délutánra a 2. is! :lol:
Ichtus! Jobbulást nektek!
Sajnos úgy néz ki, hogy epekövem van, hétfőn megyek UH-ra.
Remélem műteni nem kell. :shock:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Pipacs az értékeket itt tudod megnézni:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Cs1!
Sajnalom hogy rossz lett az eredmenyed!! :(
Viszont jo hogy megusztad a befektetest!!!! :D
Megismertem Toldi Dr-t!Tenyleg nagyon kedves!!!! :D

Anita!
Jo lett az eredmenyed???Mi volt az UH-on???????
Annyira edes kislany Viki!!!!!Kis huncutka!!! :lol:

Nekem nem lett jo az eredmenyem! :(
Rengeteg osszenovesem van es mindket oldalam teljesen zart!Kurettel kellett valami polypusos valamit eltavolitani!Soha nem gondoltam hogy nekem valaha is lesz ilyenem! :cry: Csak lombikkal lehet kisbabank! :cry:

Tuccs!
Koszonom megegyszer a segitsegedet!!!!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


SZiasztok lányok én nagyon új vagyok még itt ,ugyhogy előszöris bemutatkoznék;Van három szép gyermekem egy 8 éves,4és fél éves és egy 6 hónapos picurim !Kettő babát én is kerepesen szültem és maximálisan megvoltam elégedve a szülészettel!Nemtudom,hogy ismeritek-e Erdélyi Zsoltot ,én nálla szültem tündéri orvos!Nekem is mind a három gyerköcnél mást mértek ithon mint a korházban,de szerintem ez azért van mert a szülőszobán csak megközelítőleg mérik meg őket,hiszen sietnek és a baba is sokkal görcsősebb még rögtön szülés után!De szoljatok nyugottan ha bolondokat beszélnék!!Három gyermek mellet az ember néha nem is tudja miket beszél! :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Gratula mindenkinek a fogacskákhoz! Nekünk még egy sincs. :lol:
Viszont szenvedünk velük, pláne éjjel. nappal Elcsót lefoglalják a történések, de éjjel rendszerint felsír. Tiszta duzzadt az ínye hetek óta, de nincs még fogacska. nem baj, nem sajnálom, csak szegénykémet, mert fájhat neki. :(
A Dentinox szinte semmit nem ér, ne vegyetek. A Viburcol hatását sem érezzük. Még a chamomillát nem próbáltuk.

K.
Kép
klauszka
 
 


Ancsa81
nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet! Most nem fogok okosakat mondani, de egy valamit azért mondok biztatásképp: egy barátomék 2 évig próbálkoztak, majd lombik lett belőle, az első beültetés sikeres lett, és most márciusra várják hármasiker kislányaikat!!! Remélem ez erőt ad, mert a lombik nem sikertelenség, hanem egy alternatív útvonal! És nagyon szép és egészséges lombikbabák születnek. Úgyhogy fel a fejjel!

Tiop
üdv közöttünk! Igazad vana méréssel kapcsolatban. Egyébként szerintem annyira nem is fontos a pontos méret, a ruhákon úgyis látszik, hogy mennyit nő a gyerkőc.

Ichtus
jobbulást Nektek!

Barbi
voltál orvosnál a keményedések miatt? Nem szeretnék vészmadár lenni, csak biztos, ami biztos alapon nem árt, ha megvizsgál, mert a keményedések mellett ha a méhnyak megrövidül, vagy nyílik a méhszáj, akkor komoly gondok lehetnek. Önmagukban egyébként nem jelentenek gondot. A MagneB6 szerintem nem ér semmit, de sajnos nincs más sem, ami használna. Illetve van, de az már koraszülés ellen van, és csak külföldről lehet beszerezni, receptre. Az tényleg használ, én azt szedtem a 37. hétig, persze nálam más volt a szitu. Amit még ajánlanak az orvosok is, a Flórban is: jó minőségű vörösbor. Kiváló görcsoldó hatású. De a "dózist" az orvossal egyeztetni kell. :D

Jóéjt mindenkinek!
nircee
 
 


naccempilla:köszi az infot,
az az igazság hogy a 29-héten bpd-m 79-es lett.az orvos nem mondot semmit, de a védönö azt mondta egy picit nagyob mint kellene. :shock: Na most ez roszat jelent vajon :?: :?: majd kedden megyek orvoshoz és lehet hogy meg kellene kérdeznem :? Hát egy kicsit nyugtalan vagyok ez miatt :( :(

Mindenkinek jó éjszakát:D

Kép Kép
pipacs80
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?