Új privát üzeneted érkezett!

Mári!

Milyen allergiás tápot írt, amiben van tej? Ehhz tényleg művészet kell. Amúgy mit mondtak még tejallergiával kapcs? Mi is érintettek vagyunk, csak mi nem mentünk orvoshoz, mert nem kell táp, de a tünetek egyértelműek. Ha én tejet iszom, vagy túrót eszem, akkor fáj a hasa, és kiütések is vannak, súlyos esetben véres kaki, meg zöldes nyálkás. Érdekes, mert a többi tejterméknél nem tapasztaltam. Szóval az érdekel, hogyan tovább, mikor kaphat tejterméket?

tjuca
 
 


Juca,
írtam a blogra. Az első választóvonal tejallergiánál az 1 év, sokan addigra kinövik. Akkor lehet próbálkozni majd megint. Amikor hazajöttünk a kórházból, nekünk Beba HA Start-ot írt fel a doki. Ez elvileg hipoallergén, módosított tej van benne, tehát kisebb az allergia esélye. Viszont ha tényleg allergiás a babó, akkor kell áttérni a teljesen tejmentes tápra, ha jól tudom.

Nekünk nagyon kaki volt az éjszakánk, 4-kor kelt, ettünk. Utána viszont nem lehetett lerakni, mert azonnal sírt, pedig látszott rajta milyen álmos. Ittunk is még, majdnem belealudt, leraktam, sírt, ettünk még egy kicsit, ugyanez. Végül a vállamon sikerült elaludnia 6-kor. Lefeküdtem, de 6.45-kor olyan keservesen felsírt. :( Már ott tartottam hogy biztos a hasa fáj, és eldöntöttem, hogy előveszem az espumisant, amit eddig még ki se bontottunk eddig. Felkapcsoltam a villanyt, hogy megtaláljam, erre abbamaradt a sírás. Jól eljátszott a kiságyában, én meg visszafeküdtem kicsit. Ekkor már 7 óra volt! Reggel fél tízkor aludt el megint az etetést követően, aludt is fél 12-ig. Remélem most nem lesz ilyen.

Melinda, az isofix azért jobb, mert akkor nem lehet rosszul bekötni az ülést, tuti a helyén lesz.

Andi

amandi
 
 


Van egy iwiw mghívom, valakinek kell esetleg?

amandi
 
 

 
 

Amandi!

Köszi! A linket megnéztem, szuper. Most már csak a többi lehetőséget kell bevadásznom :-) Tejallergiával kapcs. is köszi.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Most nem tudlak olvasni titeket Elkaptam ezt a hasmenés-hányásos-lázas dolgot Iszonyú szarul voltam. Még most sem vagyok jól
Sajna Kende is elkaphatta tőlem, mert neki is megy a hasa
Jövök, ha jobban leszünk!
Puszi
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok Lányok,

ma pocsék napom volt, reggel 6-kor elmentem Pestre vizsgázni, ami nem sikerült, a 10.25-ös IC-vel már jöttem is haza.
13h-kor itthon voltam, utána séta Marcival, majd be a kórházba a mamámhoz.
Itthon fut a lakás, úgyhogy holnap nagytakarítás!!!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket :) . Legalább vmi jó is van ebben a napban :) !
Tegnap este (ma) későn feküdtünk le (hajnali fél 1 körül) és olyan édes volt a férjem, mondta, hogy gyakorlatilag már 10-e van és hajnalok hajnalán megköszöntött szülinapom alkalmából :) .
Imádom!!!

Holnap ismét bekapcsolódok, ma este még regenerálódok...

Szép estét mindenkinek!

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy boldog szülinapot!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Eni, Isten éltessen sokáig!Vizsga miatt ne keseregj, legközelebb tuti sikerül! Ha minden mindig sikerülne nem tudnánk örülni annak ha valami sikerül.Na ezt jól megaszondtam, én is fáradt vagyok.:-)

Kisviri, részvétem, engem épp karácsonykor kapott el aza nyavaja, király volt. Vigasztaljon a tudat hogy hamar "átmegy" az emberen.


Juca, nekem a kisöcsémnek volt baba korában nagyon durva tejfehérje érzékenysége, szegényke úgy nézett ki, mint egy kis tigris, piros pöttyökkel volt tele a bőre egészen addig amig rá nem jöttek mia baj. Attól kezdve szójatápot kapott.

No, én is nyugovóra térek, jó éjt mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Köszönjük a 8 hós köszöntéseket! :D
Eni, neked is boldog szülinapot! :D
Juca, én inkább nem írok oda, mert ötletem sincs, h mit fogok beadatni, egyenlőre semmitse.
Na megyek aludni :D

pogacsa
 
 


Kisvirág!
Jobbulást kívánok nektek!

Marcy!
Boldog születésnapot, a vizsga miatt emélem nem idegeskedsz ennyi még belefér egy kisgyerekes anyukának. (még több is)

Pogi!
Bogyeszkának így utólag is kívánok boldog hófordulót!

Kép

Kép
katus73
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

tegnap nem tudtam jönni, mert egész napos vendégségben itt volt egy barátnőm a hét hónapos pici lányával.

A hónapfordulósoknak boldog hófordulót, Eninek pedig nagyon boldog szülinapot így utólag is.

Képzeljétek a barátnőm kislánya rettentő ügyes. Elvileg Pannival egyszerre kellett volna születnie, de koraszülés volt, 7ik hónapra született, de nem is gondolnád róla.
Járnak mozgásfejlesztésre, de már ott is mondták nekik, hogy felesleges a kicsinek. Mindkét oldalára fordul, mászik, tolat és néha felnyomja magát. Egy kis pörgőcsiga volt egész nap.

Vicces volt mellette Pancsit nézni aki ha hason volt, akkor ki-kinyomta magát, de inkább olyan szépen kényelmesen, aztán ha ráunt a dolgokra, akkor visszaheveredett a hátára és elégedetten nézegetett inkább körbe.

Voltunk nagyot sétálni is, hát hihetetlen, hogy milyen gyönyörű idő volt tegnap. Remélem ma is hasonló lesz!

Kitti,
hűűű, most totál odavagyok. HP hetedik rész??????? Igen, igen, igen! Kérek szépen lécciléccilécci!

meteor
 
 


Helló lányok!

Marcy: boldog szülinapot! A vizsga miatt no para, majd sikerül! Ügyes lány vagy Te! Én már így is csodállak, hogy a kicsi mellett ennyi energiád van tanulni!

Meteor: én még mindig azon csodálkozom, hogy nálatok nem kell minden hónapban vinni a picit tanácsadásra. Nálunk minden hónapban, közel a születési napjához menni kell. A doktornő mindig megvizsgálja alaposan, a védőnő megkérdezi, hogy van-e valami probléma. Jó, nem mondom, hogy mindig kellene, de negem személy szerint megnyugtat. De hát ahány ház, annyi szokás. Már a csípő UH sem ment mindenhol ugyanúgy. Pancsi még nagyon kis "fiatal", a mozgásba szépen belejön majd. Utána majd csak csodálkozol, mint én Kornélnál. Egyik nap még szinte semmi, most meg már... Lassan mászni fog. Már tolat. Az nagyon mókás. El szeretne érni valamit, de inkább messzebb kerül tőle. Olyankor aztán nagyon beidegesedik, és inkább átfordul a hátára.

Tegnap 2,5 órát voltam távol, és az én édes drágám anyukámmal gyönyörűen elvolt. :D Nagyon boldog vagyok tőle, mert biztos emlékeztek még, mikor korábban írtam, hogy csak én voltam jó neki. Most meg már...

Kisvirág: jobbulást! Biztos hamar kimásztok belőle, csak nagyon kellemetlen. Engem pont karácsony előtt kapott el. 3 napig tartott.

Csajok: kérdeznék valamit. Lehet, hogy már korábban valaki írta, csak én felejtettem el. Bocs, ha igen.. Szóval Pogi hozzátáplálási táblázatában látom, hogy 6 hósan lehet adni rizst. Valaki adott már a kicsinek? Csak megfőzte sima vízben és turmix valamivel és kész? Bánatom van: nem találok itt natúr gesztenyepürét. Ez lehet, vagy csak nagyon béna vagyok? :cry:

Szép napot mindenkinek, lassan felkel Kori és megyünk sétálni. ragyogóan süt a nap.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok, jó reggelt Nektek!

Rita, küldj priviben egy email címet és átnyomom Neked Harry Pottert.


Anita, tök vicces, de én is karácsonykor voltam ugyanilyen beteg!Kori ügyi hogy már tolat, Ádi nem csinál mást csak mérgelődik ha leteszem hasra, hogy semmit nem ér el, de nem is próbálkozik mászni.:-( Nem szeret küzdeni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Anita!
Én már adtam rizst, de már mások is. Én a rizst jósokszor lemostam, majd 4X vízben odaraktam főni. Szarrá kell főzni, aztán lehet turmixolni. Bár én nem tudtam teljesen pépesre csinálni, de Peti simán megette. Gyümivel adtam neki!
Nálunk sincs natúr gesztenye! :cry:

Meteor!
Nálunk kéthetente kellett járni tanácsadásra féléves korig. Sőt az első hathétben hetente! Mostmár elég lesz havonta menni. Egyszer kihagytuk valami miatt és a védőnő már a rendelési idő végén telefonált, hogy minden rendben van e.

Juca!
Védőoltás terén én is teljesen tanácstalan vagyok. Annak idején mi sem kaptunk semmit! na, meg gyerekkorban jobb is túlesni a frányább betegségeken, de még gondolkodom rajta!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ja, azt elfelejtettem írni, hogy -3 kg 5 nap alatt! Na jó, a sokból könnyű fogyni!
A 90 napost abbahagytam és végül is saját kútfő után fogyózok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok, most MINDENKIHEZ szólnék, S.O.S. segítségre lenne szükségem!

Azt a feladatot kaptam a szerkesztőmtől, hogy írjak cikket olyan címen hogy "terhesen a munkahelyen". Megszólalnak benne mindenféle szakértők, és szükségem lenne ehhez két vállalkozó szellemű édesanyára, akik elmondják, hogy miket tapasztaltak a munkahelyükön akkor, amikor terhesek voltak. Persze, rosszat mondani nem kell, nem ez a lényeg, hanem hogy egyáltalán mit gondolnak a témáról.
A Meglepetésben lesz az anyag, nagy dolgokra nem kell gondolni, csupán keresztnévvel és egy babás - mamás fotóval elég a nyilatkozat.
Szóval, ha valaki kedvet érez magában egy kis szerepléshez a babójával, légyszi - légyszi könnyítse meg a dolgom és írjon nekem privit! Ahogy tudom, meghálálom!
Köszike:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok :) ,

vizsga miatt nem aggódom, több is veszett már mohácsnál :) . Majd jan. végén...

Még egyszer mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést, tudjátok így más 30. után minden nap ajándék :wink: :lol: :lol: :lol: .

A nagytakarítás közepén vagyok, de gondoltam bekukkantok. Marcika most alszik, ki kellene használnom az időt, de le vagyok lassulva, egész éjszaka fent voltunk a foga miatt :( . Lefektettem, éppen elaludtam volna, mire újra elkezdett sírni. Aludt közöttünk, aztán vissza a kiságyába, kézben, cici, volt minden.

Tejallergiához nem tudok hozzászólni :( , nincs különösebb ismeretem a témában.

Kisvirág: jobbulást kívánok neked!!!

Szőkemeli: jó hogy ismét köztünk vagy, gratulálok a vizsgádhoz :) .
Én úgy emlékeztem, hogy ti építkeztek, rosszul emlékeztem??? Örülök, hogy most már birtokba vehettétek az új lakást :) .

Autósülés: a barátnőmmel beszélgettünk még korábban, mondta, hogy az ő férje is a törésteszteket nézegette a neten és az alapján választottak. Hát ez nálunk is a férjem feladata lesz, ezt rábízom. Egyenlőre még nem tud Marci ülni, úgyhogy még ráérünk.

Kedden voltunk tanácsadáson, azt hiszem ezt még nem írtam: Marci 9300 g. Mondtam neki, hogy írjon fel tápszert azokra a napokra, amikor suliban vagyok, de aztán mondta, hogy a BEBA HA 2 azt már vény nélkül adják, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy adjak inkább főzeléket a babának a tápszer helyett.
Ti milyen főzelékeket csináltok? Ízesítitek, vagy natur megfőzitek a hozzávalókat és összeturmixoljátok?

Még valami: Marci tegnap úgy ette az almát, hogy nem győztem lapátolni a kis szájába :lol: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Wawel!

Plusban natúr gesztenye, úgy működik kb. mint a krumpli csak nem kell sót tenni a vízbe. Kb. 1300 Ft egy kiló. nem kell pucolni sem.
Rizs. Ronggyá főzöd (minden jó, kivéve az Uncle Ben's és kényes társai) kb. kétszer annyi ideig, és mehet a turmix gépbe egy kis vízzel (főző) vagy mehet a botmixer. Olyan lesz, mint a gyurma, és kb. annyi íze van, úgyhogy adni kell hozzá valami ízest. Bővebben lásd a blogban, igen sokat pazaroltam Orizsára :-) Amúgy még nem is mondtam üdv a klubban :-) A másik fórumon is van egy csaj a 22-es klubban, azt hittem, csak egyedül vagyok UFO de nem, és ez olyan jó!!!

Meteor!

Kösziköszi, remélem lesz még aki ír. Tök tanácstalan vagyok, de most nem a bárányhimlővel, hanem a többivel. Jó vagyok mi? Kofa mumpszos (így kell írni?) nem volt, úgyhogy gyorsan gyerekprojekt, nehogy baj legyen! :wink:

Reni!

Grat! de ez nagyon sok így elsőre nem?

tjuca
 
 


Kitti!

Írok privit du, ha addig elég, jó úgy? Most Kingáznom kell.

tjuca
 
 


Juca, nagyon jó délután is!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Akkora cenzációs hírem van!!!Sok sok hét kétségbeesett keresgélés után találtam bébiszittert Ádám babának!!!Az egyik kolleganőm fiának a barátnőjéről van szó, aki óvónéninek tanul és úgymond "ki van próbálva" mert már vigyázott néhányszor egy másik kolleganőm gyerekére!
Annyira örülök!Szorítsatok, hogy beváljon!Holnap jön először Ádám babóhoz, amíg értekezni leszek!

Csók mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Rita, Eni, privi ment!
Na, befogom, mert velem lesz tele a topic. :roll:
Megyünk sétálni Ádival mert gyönyörű az idő odakinn!:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

köszi a rizses infot! majd kipróbálom!

Eni: Na tessék! Marci ráérzett az evés gyönyörére! :lol: Csak bírjátok kajával! :) Kornél is már úgy eszik, hogy csuda! Először csak egy-két kanállal, most meg nem győzöm neki lapátolni!

Juca: UFO??? Akkkor én is az vagyok? :lol: Köszi a klubtagságot! :)

Ilyen jó a HP? Bevallom nektek én egy részét se olvastam. Valahogy a krimiket jobban csípem. Most is épp egy Agatha Christie könyvet kezdtem el.

Most készült egy kép Kornélról. Az egyik kedvencem, felrakom, jó?
Kép

Na, mentem: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Tyűha, dobok neki egy csajt! Mármint Kornélnak :-)

Kép

tjuca
 
 


Hajas Kinga - hajas Kornél!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :D :D

Reni
Kép
prenata
 
 


Szépek:)

Kornél tiszta pumukli, Kinga meg kis csibészke :) :) :)

meteor
 
 


Összeillő páros a Kornél - Kinga duó. Szép dúúús hajú gyerekeik lesznek.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Csajok,

most jöttünk meg a sétából, olyan szuper idő van, hogy most mindent rózsaszínben látok... tisztára, mintha tavaszodna :) .

Mellékelek egy kis levélkét, szerintem nagyon vicces, csak hogy nektek is olyan jó kedvetek legyen, mint nekem :lol: :

"Tisztelt Technikai Segítség!


Tavaly frissítettem a Barát 5.0-ról a Férj 1.0-ra, és azt tapasztaltam,hogy a rendszer teljesítménye csökken, különösen a Virág és Ékszer alkalmazásokban, melyek pedig kifogástalanul müködtek a Barát 5.0 alatt.

Ezen túlmenöleg a Férj 1.0 több kedvenc programomat is eltávolította, mint például a Romantika 9.3-at és az Odafigyelés 6.4-et, ám telepített olyan alkalmazásokat, mint a Bajnokok Ligája 4.1 és az Újpest 3.0. Most már az Elbeszélgetés 8.0 sem müködik, és ha Takarítás 2.8-at akarom indítani, visszautasít a rendszer.

Megpróbáltam a Nyaggatás 5.3-mal kijavítani a hibákat, de

sikertelenül.


Mit tegyek?

Elkeseredett



Kedves Elkeseredett!


Elöször is, ne felejtse, hogy a Barát 5.0 szórakoztatócsomag, míg a
Férj 1.0 operációs rendszer, saját utasításkészlettel. Gépelje be
következö parancssort: C:Azt hittem, szeretsz [Enter] Ezután töltse le a Könnyek 6.7-et, amellyel telepítheti a Bűntudat 3.0-át!

Ha minden rendben megy, akkor a Férj 1.0 ezután magától indítja az Ékszer 2.4 és Virágok 3.6 alkalmazásokat.

Kérem figyeljen oda, hogy ne terhelje túl a Férj 1.0-át több ilyen
alkalmazás gyakori, vagy egyidejű' futtatásával, mert ez esetben
előfordulhat, hogy a Férj 1.0 telepíti az Ingerült Csönd 2.3-at, vagy
a Kocsmázás 7.0-át, mert ezek által a rendszer fokozottan ki lesz téve a Sör 6.1 támadásainak.

A Sör 6.1 kártékony program, mely HangosHorkolás.wav fájlokat hoz létre a merevlemezen.

Egyes tapasztalatok szerint a Férj 1.0 a Pletykadélután 2.1 és a
Barátnőim Átjönnek Vacsorára 3.2 futtatása esetén lemerevedhet, ezeket csak akkor indítsa, ha előtte telepítette az Elmehetsz A Meccsre 1.5-öt!

Bármilyen hibát is tapasztal a Férj 1.0 működésében, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE telepítse az Anyós 1.0-át, és ne telepítsen új Barát programot se! Ezek nem támogatott akalmazások; a Férj 1.0 rendszer összeomlásához és a kapcsolat megszakadásához vezethetnek.

A Férj 1.0 remek program, de csak korlátozott memóriakezelési
lehetőségei vannak és nem kompatibilis néhány újabb alkalmazással (ilyen például a Vegetáriánus Étel 4.3)

Érdemes lehet fontolóra venni néhány kiegészítő szoftver beszerzését.

Személy szerint a Meleg Vacsora 3.1-et és a Rafinált Alsónemű 7.7-et ajánlom.

A legjobbakat:

Technikai Segítség"

Remélem tetszett :wink: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!

Ráwarezkedem a bogra ! 8)

tjuca
 
 


OK Juca :wink: .

Eni
marcy
 
 


Eni, könnyesre röhögtem magam, kimásoltam és elküldtem az egyik rosszkedvű kolleganőmnek.Egyébként én is virágos jó kedvemben vagyok ma hozzád hasonlóan.
:-)
Füligszáj Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Beszállok a vidámak egyesületébe. Úgy tűnik ma ilyen napom van! Mindenkihez csak csatlakozom! :lol:

JUHÉÉ! Kornélnak van menyasszonya! Vagy Kinga már elkelt korábban? Juca, nyugtass meg, plíz! Ajkán csak fiúk születnek! :( Már kezdek aggódni, hogy az oviban kinek fog udvarolni a drágám?

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt Magyarországon, gyorsan elszaladt az idő. Élveztem ,hogy világos van és süt a nap. (Itt nem nagyon látni napot és hó nélkül nagyon sötét van. Nappal is.) Norbi és Reni már nagyon várta, hogy lássa a nagyszülőket. Marcell nagyon jól viselte a repülőutat. Kenguruban volt és amikor kellet megszoptattam. Otthon aztán rendesen el lett kényeztetve (megjegyzem már előtte is elvolt). Mindig volt valaki körülötte, aki szórakoztatta és felvette. Most szívom is a fogamat. mert nem tudok semmit sem csinálni mellette. Aludni meg keveset alszik, vagy sokszor felébred. Ngayon anyás lett és olyan édesen sír utánam, mintha azt mondaná: addide.
Már próbálkozik a négykézlábbal, de csak ha valami baja van. Egyébként nagyon jól el van hason egy darabig.
Elkezdtük a húst és azóta mindegy, hogy mit kap, ha hússal van, akkor minden kaja lecsúszik. Ügyesen kanalazik, csak állandóan belenyúlkál a kanálba vagy a szájába és keni mindenfelé a kaját.
Még mindig rosszak az éjzakák. Marcell sokszor felébred, mocorog, szopni akar. Sajnos a falak nagyon vékonyak, ezért nem hagyhatom, hogy sírjon, mert Norbi felébred rá és hát másnap iskola.

Meg volt a keresztelő is. Elég rosz élményeim maradtak. Nagyon fura volt a pap. Mindenkit kizavart a templomból csak a rokonok maradhattak. Nem hagyott videózni. Azt is elrendelte, hogy honnan lehet fényképezni. A többi gyerekemet nagyon aranyos pap keresztelte, de ez az új pap kiakasztott. Sajnos 24-én volt a keresztelő, ezért nem tartottunk utána ebédet, mert mindenki sietett haza előkészülni a szentestére. Úgy döntöttünk. hogy majd nyáron rendezünk egy kerti partit.

Eni: jó ez a szösszenet, engem is felvidított.

Wawel: nagyon jó a kép. Marcell szinte kopasz. Annyira szőke a haja, hogy nem is látni.

Tündérpöcök: írd meg, hogy milyen volt a bébiszitter.

Mennem kell, mert megint sír. Majd még jövök és megpróbnálok képet felrakni.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Szép jó estét mindenkinek!
Hát, velem nem tudom mi volt ma, de olyan jó kedvem volt egész álló nap, lehet hogy a szép idő teszi, nem tudom!:-)
Olyan jót sétáltunk Nyusszal!
Az esténk is jó volt, Ádámot lepasszoltuk a férjem unokanővérének és elmentünk vásárolni meg kajálni.Tök nagy kaland a kisgyerekes szülőnek a mekiben nyugodtan elfogyasztott gyorskaja és turkálni a drogériában a sminkcuccok között. :-) Mikor még nem voltam családanya, az ilyesmi mindennapos volt, de most már legalább tudom értékelni.:-)

Esztianyó, igazán furcsa lehet hogy nálatok szinte soha nincs világos, bár Te már biztos hozzászoktál a kinti életed alatt. Majd írok, hogy működött a bébiszvetter.:-)

Jó éjt Mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Hát nekünk már a 2. rémes éjszakánk, illetve hajnalunk volt. Éjjel fél kettőkor is felébredt, pedig nem szokott, szerencsére kaja után visszaaludt. /-kor meg megint kelt, de akkor már nem tudott vsszaaludni, nagy nyüglődés volt. Hasfájós lett szegénykém, gondolom a szilárd ételtől. Hát ami nem volt kiskorában, most megtapasztaljuk. Ma este már adtam neki espumisant is, és csak úgy tudott elaludni, hogy az alkaromra fektettem hason. Ha így folytatódik, akkor nagyon izmos karom lesz. Napközben egyébként nagyon aranyos, vidámka volt, el is felejtettem minden fáradtságomat mellette.
Próbálkoztunk a répával, hát ezért sem volt úgy oda, de délután az almát már kicsit jobban ette, már olyan is volt, hogy magától nyitotta a száját a kanálnak, és nem úgy kellett becsempészni :D Kaptam ma igazi sárga almát, állítólag az a legédesebb.

Nekünk sincs túl sok hajunk egyenlőre.

A 22-höz ma még az jutott eszembe, hogy onnantól kezdtem azt gondolni, hogy pillanatnyilag még nem, de a közeljövőben úgy 2-3 éven belül szeretnék gyereket. Mindig az volt, hogy most nem, de hamarosan :D

Eni, utólag is boldog szülinapot!

Andi

amandi
 
 


sziasztok!

Nicsak kit találtam! http://www.mozgasfejlesztes.extra.hu/szakembereink.php Itt te vagy, Melinda??? Vagy ez egy druszád csak?

Képzeljétek, milyen kis cseles férjem van! Most értünk haza nemrég, mert szervezett nekem titokban szülinapi meglepibulit! Az egyik ismerősünk elcsalt, hogy dolgozzunk a közös témánkon az egyetemen, aztán rávett h menjek be a koliba vele, és ott volt MINDENKI szinte, a családom, barátaim, néhány táncostárs, volt és jelenlegi kolis, szóval :D Bogyesz jól bírta a strapát, eleinte kézről kézre járt, aztán megszoptattam, majd elaludt. A kis drága. Képek lesznek a blogban. Asszem. (Encus, köszi :))

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Kornél köszöni a dicséreteket!

Pogi: nagyon boldog szülinapot! Én is hasonlóan leptem meg a férjem az idei szülinapján, és ha visszaemlékszem, akkor olyan meglepetés ült ki az arcára. Gondolom Neked is nagyon jól esett. Ennél nagyobb ajándékot, mint a barátokkal és a kicsi fiatokkal tölteni a szülinapot, én elképzelni se tudok!

Amandi: ne nyugtalankodj! A hasfájóssága hamar el fog múlni. Mikor mi elkezdtük, KOrnél is nagyon szenvedett tőle. Aztán gyorsan átállt az emésztése, és azóta már könnyen jön a széklet! (Pffuu, de milyen!! :lol: )

Kitti: én is kiváncsian várom, hogy az új babysitter hogy válik majd be, és nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen. Én is most érzem, hogy milyen jó, hogy nekünk mindkét szülő helyben van. Szívesen jönnek Kornélra vigyázni, s nekünk lenne szabadidőnk. Azért írom, hogy lenne (sajnos), mert Peti nagyon sokat dolgozik, és csak késő este ér haza. Akkor is holt fáradt. Így aztán a nagyszülők engem szoktak tehermentesíteni, ha épp olyan dolgom van, de ezért is nagyon hálás vagyok!

Eszti: éppen most olvastam, hogy 6-7 hósan a gyerekek 52%-a ébred fel éjszakánként, majd ez az arány 8-9 hósan 72%-ra emelkedik. Ezt azzal magyarázzák, hogy a gyerekeknél ebben a korban alakul ki, hogy nagyon ragaszkodóak lesznek, és éjszaka is szeretnek arről megbizonyosodni, hogy anya ott van velük. Aztán megtanulják, hogy a dolgok akkor is léteznek, ha nem látják őket, és utána már jobb. Kitartás! Bár már két gyerkőcnél ezen túl vagy, úgyhogy minek is jár a szám? :D

Reni: nekiálltam a tortádnak! :)

Most is nagyon szép idő van, ennek fényében kívánok mindenkinek hasonlóan vidám napot, mint a tegnapi!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok Csajok,

tovabbra is nagyon jó a kedvem, az idő is szuper :) :) :) , az éjszakánk csodálatos volt, este 8-kor elaludt Marci, hajnali 3-kor ébredt csak fel egyet cicizni, aztán már csak reggel fél 8-kor.

Még jövök, de most Marcika a kezemben van, ő is szeretné verni a billentyűzetet :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Anyukámat szerda délutántól ma délelőttig hazaengedték, így egy kicsit sűrű volt a tegnapi napom... Lebontottuk a karifát is végre, mostmár csak az ajtódíszt kell leszedni. :)
Képzeljétek, Peti óriáslábon él. Vettem neki egy 20-as cipőt, és kicsi lett rá, így vásárolhattam le az árát a használtrucisnál. :o

Wkata, drukk, hogy az optimizmus végig kitartson!
Szerintem joghurtot még ne adj Misinek, ha nem muszáj. A szilva nem tudom, kire hogyan hat, de pl. Petinek megfogta a hasát. Remélem, mire írok, megoldódott a kakidolog.

Wawel, érdekes, mert Petinek pont a sütőtök és a répa nem volt nyerő. Ma már megeszi, de 4-5 hónaposan natúran nem volt gyerebe számára. :)
Petinek a modem a nyerő, de már oda van húzva tesóm széke, hogy ne férjen hozzá, így jelenleg épp a játszóállványt nyüstöli a hátam mögött a drágám...
Natúr gesztenyepürét én anno a Tescoban vettem, Tesco márkásat, ha jól emlékeszem. Rizshez passz, Peti ma fog kapni először rizottónak álcázva.
Hogy mekkora haja van Kornélnak...nekünk még épphogycsak látszik. Egyébként HP-ért én se rajongok, csak a filmet láttam, de azt is azért, mert nem volt jobb.

Mári, ahogy írtam, én még min. 4 hónapig forralom a vizet, de szerintem utána is fokozatosan szoktatom a csapvízhez. De tény, hogy vész esetén adnék neki simát is, de ha nem muszáj, akkor inkább felforralom. :)
Hát távoltartás ügyben nem egészen értünk egyet...szerintem a burokban tartás nagy hülyeség, és ahogy írtad, ha mástól nem, tőletek Vencel elkaphatja a betegséget, hacsak nem ti is a négy fal között maradtok, és mindenkit kizártok az életetekből. Én pl. Petit mindig viszem dédizni még akkor is, ha a mamám épp köhög... Most épp Peti is köhécsel, de egyelőre még minden OK. Érdekes, hogy ő a vírusos időszakban is valami bacis dolgot szed össze... :P
Igen, jól írtad, én csak megerősítettem, hogy a tápisdobozon rajta van, hogy ha felmerül a gyanú, akkor tejmentes kell. Én azt írtam, hogy alapból felesleges tejmenteset felírni, CSAK akkor (de akkor azonnal), ha allergiás lesz a tejre a bébi.

Preni, akkor minden van autósülésetek??? Én biztosan nem vennék, ha nem lenne autónk, néhány alkalomra meg csak lenne kitől kölcsönkérni, nem?
Nálunk a legújabb sikongatásra okot adó dolog a dominó. Tegnap a tatám "várat" épített belőle, Peti meg lerombolta, és akkorát sikongatott meg kacagott, hogy öröm volt hallgatni. :)
Grat a mínuszokhoz!

Juca, megnéztem a blogos kérdést...én nem adatom be Petinek, egyedül a kullancs ellenit fogja megkapni, az 100%.
A HA tápik mind allergénmentesek, kivéve a tejet... :) De Amandi érthetőbben leírta. Egyébként ahogy én tudom, az allergia kinőhető, de ha ilyen tünetei vannak Kingának, próbáld minél később a tejtermék adást.
Nekem pl. halvány lila sejtelmem sincs, hogy Feri volt-e mumpszos...

Melinda, hogy az isofix jobb-e azt nem tudom, de maga a rögzítés kevéssé macerás. De ahogy írtam, az isofixes ülés mellé meg kell venni azt a részt, amit az autóba teszel, ami legalább ugyannyi, mint maga a gyerekülés.

Kisvirág, neked és Kendének is jobbulást.

Marcy, édes volt a férjed. :) A vizsga miatt :(, de ki fogod javítani, ebben biztos vagyok.
Rendes dokinénid van tápszerügyben... A gáz csak az, hogy nem biztos, hogy a főzi elég lesz Marcinak, feltéve, ha megeszi...amit eddig én Petinek a saját kajánkból tettem el, az mind ízesített volt, persze nem volt agyonsózva vagy cukrozva, de a natúr dolgok Petinél nem jönnek be.

Én tanácsadára vittem Petit 1 és 2 hetesen, majd 3 hós koráig kéthetente, onnatól havonta vagy öthetente, ahogy épp sikerül.

Kitti, szuper, hogy találtál Ádámdadát. :) Remélem, hogy minden OK lesz.

Esztianyó, jó, hogy jelentkeztél.
A keresztelő pap viselkedését nem igazán értem...

Pogi, jó lehetett a buli. Én ilyenről csak álmodom...mármint valami hasonlóról.

Ági

Na még kiszedtem a gyereket a játszóállványból.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok, csak gyorsan bekukkantottam. Ádámban szerintem bujkál valami baci, egyelőre nem lázas, viszont nagyon kába, az éjszakánk borzalmas volt, ráadásul ma jön a bébiszitter, fél órán belül itt lesz és annyira aggódom hogy akkor most beteg lesz vagy nem, vagy fogzik vagy mi a baja???:-(
Ha estére nem lesz jobban beszaladok vele a gyermekkórházba, az ügyeletre, hogy nézzék meg.
Most mennem kell mert szalad a ház és rögtön itt a bébicsősz. Istenem, hogy tud az ember aggódni a gyerekéért!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Na, most megpróbálok reagálni néhány dologra, Marcika durmizik :) .

Tanácsadás: nálunk úgy volt, hogy 6 hétig a védőnéni jött hetente, aztán havonta kellett tanácsadásra járni 6 hónapos korig. Legközelebb 9 hónaposan kell majd menni, kivéve, ha én közben úgy döntök, hogy beadatom vmelyik oltást. Mint mondtam, én "szeretném" a bárányhimlő elleni oltást beadatni. Aztán az agyhártyagyulladás ellenit és amikor ovis lesz Marci, akkor a kullancs elleni védőoltást.
A bárányhimlő elleniben nem voltam biztos, de múltkor volt egy műsor, ahol egy csomó szövődményt elmondtak (ne kérdezzétek, de elég rosszul hangzott) és akkor már biztos voltam benne, hogy beadatom.
Szerintem ezeknek az oltásoknak az esetében nem lehet okosnak lenni, mert mi van ha... de az is lehet, hogy meg sem érezné mondjuk a bárányhímlőt a kis drága. Nem tudom...

Reni: grat. a fogyáshoz, sok-sok kitartást kívánok és akkor tavasszal már a régi formádat hozhatod :) .

Ex: örülök, hogy egy kicsit otthon lehetett édesanyád. A karifát már mi is leszedtük hétvégén (elvileg kanadai ezüst volt, aminek rászáradnak a tüskéi, ennek ellenére beterítette a lakást, amikor vitte ki a férjem :shock: ).

Kitti: szuper, hogy találtál bébicsőszt, majd írj, hogy szimpatikus volt-e az első találkozás és hogy hogy vált be. Irigy-irigy a kettesben töltött lopott órákért :) . Bár én inkább nem panaszkodom.

Pogi: szülinapod alkalmából utólag is gratulálok :P ! 11-én születtél? Akkor te is bak vagy...

Juca - Anita: Kinga és Kornél gyönyörű, mind a ketten olyan kis vidám gyerekek, kis csibészek. Gyönyörű hajkoronával :) .

Eszti: pap miatt :( . Marcellnek biztos a foga fáj, azért ébred annyit éjszaka, na meg persze ismét vissza kell állni a régi kerékvágásba :) .

Na most mennem kell, mert felébredt Marci és adok neki egy kis kajcsit :) .

Majd még jövök!

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Védőoltásost beírnád a blogomba? Csak copy paste. Most gyűjtöm az infókat, és sokan vannak, akik utánunk jönnek korban (rokonok barátok) és olvassák, és tudom, hogy minden infóra ugranak, mint az éhes béka. Köszi! Kofa úgy állította be, hogy mindent moderáljak, így ha valaki mégsem akarja, hogy ott legyen, amit írt, már törlöm is. Egyébként mindent elfogadok. Én már csak ilyen jótét lélek vagyok :-)
Kép

tjuca
 
 


Juca: védőoltással kapcs. véleményem a blogban :) .

Eni
marcy
 
 


Köszi!

tjuca
 
 


Sziasztok,

szép napot mindenkinek! Én most inkább csak belülről csodálom, mert annyira fúj itt a szél, hogy nem akarom kivinni Pancsát. Tegnap viszont két órát sétáltunk. Isteni volt. átmentünk a Gellérthegyre és azon a részen mászkáltunk, amerre még tavaly albérletben laktunk. A kutya rettentően élvezte, hiszen ő ott nőtt fel. Pancsi meg bealudt a friss levegőn. Persze itt sosem tud olyan friss lenni a levegő, mint vidéken, de azért nem volt rossz. Ráadásul találkoztunk egy ismerős kutyás párral is, szóval duplán jó volt.

Ma viszont a takarítás gyönyöreiben merültem el. Hát ne tudjátok meg. Szerintem a kutyánk csak szőrből áll, mivel kedden is takkeroltam, előtte egy halom szőrt kifésültem belőle, de már megint csomó volt a földön. Ma is vagy két maréknyi szőrtől megszabadítottam, de végre tisztaság van.

Pár vélemény: autósülést még nem néztem, de ez nálunk férfimunka lesz :)

Ha valahol beteg valaki én sem viszem oda a gyerköcöt. Persze erősödjék az immunrendszere, de azért direktben nem teszem ki baci vagy vírustámadásnak.
A cumiját régebben sterilizáltam, most már csak forró vízzel lemosom. Mellszívót, cumisüveget ha nagy néha használok azért még sterilizálom.
Víz: Panni még csak szopizik, de ha majd elkezd szilárdat enni és inni mellé, akkor nagyjából egy éves koráig forralni fogom.

Kitti,
remélem nem lesz baj és nincs semmi komoly. Bébicsőszről meg majd számolj be. Most már elsőre egyedül hagyod őket, vagy ez még csak ilyen ismerkedős rész?

Hűűű, még akartam valamiket írni, de üres az agyam nem jut eszembe :(

Ja igen: képzeljétek tegnap este a páromra hagytam a gyerköcöt és beültem két ismerős csajjal egy kicsit dumálni és sörözni (egy pohárral ittam, de nagyon jól esett). Annyira jó volt kimozdulni :)
Persze ehhez már egy hete hallgattam, ahogy a férjem poénkodik, hogy micsoda dolog is ez, meg néha a gyereknek magyaráz, hogy "ilyen anyád van, elhagy minket és elmegy kocsmázni"
Viccből mondta csak, de azért egy idő után már felidegelt és emlékeztettem rá, hogy mindketten a szülei vagyunk a kölöknek, nem csak én és ehhez képest ő azért kéthetente el-elmegy a barátival beülni ide-oda.
Erre a disznó közölte, hogy már én is kétszer voltam el? Nézek bambán, hogy mi van??? A válasz: hát amikor nőgyógyinál voltál felülvizsgáltaon :) : ) :)

meteor
 
 


Ja igen: még azt is akartam írni, hogy Pancsi a múlt heti egy éjszaka 3-4szeri felkelések után, ezen a héten azt a szisztémát követte, hogy egyik éjjel egyszer, a következő éjjel kétszer kelt, aztán megint egy, megint kettő.
Szóval most már bétran le merem írni, hogy semmilyen összefüggést nem bírok felfedezni a lányom éjszakai aktivitásában :)

meteor
 
 


És még szeretném megosztani veletek a kedvenc karácsonyi képem Pancsiról.

A címe: Buddha a lavórban.

Kép

meteor
 
 


Ciasztok!

Na, ismét itthon.Ezt az értekezletet is túléltem és ebben az a legjobb hogy most egy hétig nem lesz.:-)
Éljen, péntek, holnap - holnap után végre együtt a család!
Elhatároztuk, hogy hétvégén nagy össznépi heverészést rendezünk, mert jártányi erőnk sem maradt péntekre.

No de írom az izgalmasabb dolgokat. Hála az égnek a lázkúp hatott mikor hazaértem, már csak 36,7 fokos volt Ádi.
A bébicsősz úgyí tűnik, bevált, képzeljétek! Annyira örülök. Egy órán át játszottak, aztán meg beájult a fiam úgyhogy úgy viselkedett ahogy jó gyerekhez illik. A lányt egyébként aranyosnak találom nagyon, annak ellenére hogy tizenkilenc éves csak, szerintem nagyon érett gondolkodással rendelkezik, már amennyire ezt első látásra meg tudtam állapítani. Mindenesetre jövő héten megint jön, amikor értekeznem kell. :-)

Remélem, Ádi betegsége nem lesz komolyabb és egy két nap alatt helyrejön, de azért este úgy döntöttünk, bemegyünk a kórházba megnézetjük.

Rita, Eni, privi ment Nektek.
Rita, Ádám is ilyen kis Tömör-gyönyör, mint a Te Pancsád.Nagyon cuki a kis buddha a lavorban. :-)

Ági, Te söröztél? Vagy ezer éve nem követtem el ilyen kihágást.:-) De ami késik, nem múlik. Én is, én is.:-)

Na most mennem kell, mert a kicsinek szüksége van egy kis lélekápolásra a betegség miatt.

pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


A tapasztalt veterán 22 éves nyilatkozik a zsenge 19-esről :twisted:

tjuca
 
 


:-) Juca ez jó gondolat. Valóban tapasztaltnak és veteránnak számítok a mai 22 évesek között a karomban a gyerekemmel. amikor találkozom egy korombelivel, az mindig azt gondolja hogy idősebb vagyok, mert hát anyuka vagyok meg ilyenek.:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?