Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ildianyu,

eleg ilyeszto amit irta, el vagyok kepedve. Szerintem is menjetek el ugyeletre, ha nem javul a helyzet. Szerintem van meg olyan betegseg, ami nem jar lazzal. Nem uthette meg a fejet Lili v. ilyesmi. Lehet, hogy nem vetted eszre stb. Feltetlen menjetek el orvoshoz!!!

g.
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Ildianyu: Mi van Lilivel?

Meg tudjátok mondani, hogy egy oltás mellékhatásait hány napig kell figyelni? Azért kérdezem, mert ma Gergõ szokatlanul bágyadt volt.A reggel 6 órási szopi után 1/2 11-ig aludt, ismét evett de utána nagyon csendes volt. Úgy nézett ki, mint aki még álmos. 1/2 2-kor újra szopott, majd 1/2 3-tól az esti fürdésig aludt. Ez lehet az oltás hatása vagy nézessem meg orvossal? Az oltást csütörtökön kaptuk meg.

Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok,

Krisztina,

mi is jartunk igy asszem a 4. v. 5. honapi oltassal. Jazmin sosem volt egy nagy alvo, es az oltast hetfon kapta es meg penteken is szinte egesz nap alukalt. En fel is hivtam a dokinenit, aki azt mondta, hogy elofordulhat ilyen oltas utani letargia. Azert ha nyugtalan vagy, beszelj a dokitokkal. Mostanaban ritkan irsz! Faradt vagy?

Ildianyu,

miert nem irsz mar, hogy mi van Lilivel?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát mégis elmentünk, mert délután kicsit jobban volt Lili, de végig hasmenése volt. Egy aranyos dokibácsi volt, de õ sem tudott semmit mondani. Adott székletfogót, és mondta, hgoy hétfõn menjünk el a háziorvoshoz, lehet hogy kell székletmintát venni. Ja, még arra gondoltam, hogy ugye elfogyott a hipoallergén tápszerünk, és most vettünk rendes tápszert, tegnap meg ma reggel azt adtam neki, lehet, hogy attól. Így írt fel Sinlac-ot, de az nem is tápszer, hanem tejpép. Ja, és diétáztatni kell, ami nem lesz nehéz, mert ma csak egy fél banánt és egy kekszet evett azon a kis bébiételen kívül.
Remélem, holnap jobban lesz. Este rendesen lefektettük, azóta is alszik, pedig azt hittem, hogy most már kialudta magát. De állandóan bejárok, nehogy valami baj legyen.
Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Épp most fejeztük be a szopizást, s anmíg reggelizek írok nektek.
Ildianyu: Örülök, hogy Lili jobban van. Nagyon izgultunk miatta.

Gabomamo: Ma még figyelem Gergõt, bár hajnal 5-kor nagyon vidám lett attól, hogy át kellett öltöztetnem. Megtelt a pelus és a pisi kifolyt.Most még alszik, majd meglátjuk a nap folyamán hogy érzi magát.

Banita: Nekem is nagyon tetszik a házatok, jó tágas.

Enikõ: Szerintem ezt az edzés dolgot át kéne gondolnod még egyszer. Az nem normális, hogy a teljes kimerülésig hajt az edzõd. Én is jártam tornázni, de mindig fokozatosan emeltük a gyakorlatok számát. Hosszú ideig tartott, amíg látványos lett az alakom változása, de az eredmény tartós volt. Szerintem jobban kellene vigyáznod magadra. Úgy gondolom, hogy az izmok megrõsödéséhez idõ és fokozatosság kell.

Na megyek egyet aludni, mert az éjszaka csak 4 órát sikerült!

Kellemes vasárnapot mindenkinek! Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok,

Ildianyu,

Lili jobban van mar?
Tegnap Jazmin de uzsira Danoninot kapott . 1-et megevett. Este volt egy kis hasmenes. Ma megint azt kapott, de ma nam volt higabb a kaki. Kicsit izgultam. Ma vettem Hipp csokis es bananos oszis tejpepet. Kivancsi vagyok milyen lesz.
Sajnos bunozni nem lehet, mert azert ilyen jo a cukrom, mert vigyazok. Azert tegnap ettem csokit is+ Fruttit.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Ildianyu!
Lili hogy van? Úgy látszik most ezt a hasmenéses vírust mindenki megkapja. Legalábbis én akárkivel beszélek mostanában vagy éppen benne van a betegségben, vagy 1-2 hete volt beteg. Van akinél hányás is jelentkezik, másnál csak hasmenés. Arra figyelj oda nagyon, hogy Lili nehogy kiszáradjon! Gondolom Lili most nem nagyon eszik, de az ilyenkor nem is fontos. Mit írt föl a doki a hasmenésre?
Nekem a Smecta por nagyon bevált (ezt gyereknek is lehet adni, feltéve ha megissza), de adhatsz Lilinek Hipp sárgarépalevet rizsnyákkal (ezt mi gyógyszertárban vettük, de lehet hogy máshol is árulják), ez kifejezetten hasmenés megszüntetésére való. De jó még a bizmutos kanalas is (nincs rossz íze, és nem vényköteles), ettõl zöldes-feketés lesz a széklet, nem kell megijedni. Ez a bizmutos fertõtleníti a bélrendszert. Meg természetesen vannak homeopátiás szerek is hasmenésre, amik nagyon jók tudnak lenni (ha a megfelelõ szert sikerül kiválasztani), de ahhoz jobban kéne ismerni a kísérõ tüneteket, Lili hangulatát, a kaki állagát színét stb.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni, de az is lehet hogy mire ezt olvasod Lilinek már kutya baja se lesz!

Krisztina!
Ne csodálkozz rajta hogy Gergõ a szokásosnál bágyadtabb, hiszen õ 2 védõoltást is kapott csütörtökön!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Szijasztok!

Nagyon teccett Banitáék lakása, hát én ekkora nappalit még nem láttam, mint egy hangár, legjobban a parafa padló és a hütö teccettKép

Gabomano! Hanga már 8 hónapos kora óta kap sajtot és túrót, 11 hónapos kora óta joghurtot. Direkt rámparancsolt annak idején a doki, hogy sajtot minden nap! Mert Jázminnak még nem adtál???Tejpépek közül mind nagyon finom, a Mildi az teljes tejet tartalmaz, a Nestlé és a Milupa sovány tejet. A banános Nestlé nagyon fincsi és a Milupa vaniliás gyermekálom az isteni. Meg kell vallanom, hogy soxor nasiként csináltam már magamnak is ebböl az esti film idejéreKép
Hangának én Danone Kid rudit szoktam adni, és ö harapja a csokijával együtt. Elég vékony a csokiréteg rajta.

Enikö! Ha már kezdessz beleférni a régi ruhákba, akkor az mindenképp elörehaladás, akkor csak ér valamit a torna! Ha ilyen intenzitással tornázol, és ilyen gyakran, akkor elöbb utóbb meg is lesz az eredménye! Mióta csinálod? Az a lényeg, hogy élvezd is, mert ha kényszerböl jársz le, akkor elöbb utóbb megunod és otthagyod. Én is eccer elkezdtem konditerembe járni, nagy volt a kezdeti elhatározás, lelkesedés, de pár hónap után nagyon meguntam, mert valljuk be nem valami izgalmas dolog súlyokat emelgetni (persze van aki él-hal érte), és szép lassan abbahagytam, a végén amikor le kellett menni a konditerembe már elöre rosszul voltam a gondolattól.
Én aerobicozni járok, de nem is tudom, hogy ez aerobic-e vagy micsoda, mert itt is vannak súlyok, meg steplépcsö meg minden. Én naponta egy órát járok és a 7vége kivételével minden nap. Persze elöfordul, hogy nem birok elmenni 5-ször, mert közbejön valami. Ilyenkor Hangára az apukája vigyáz.

Ildianyu! Hangát is valami hasonló kór "támadta meg", olyan mintha menne a hasa, nem akar enni, semmi étvágya nincs, most is csak fexik itt a földön és néz..most nézem, hogy elaludt a padlón..tejóééééééég!
Tegnap elött este még a vacsoráját is kihányta, tegnap csak reggelit evett, ebédet és uzsit semmit, és ma sem volt hajlandó enni semmit ebédre...
Tegnap benyúltam a szájába és kibújt az elsö tejörlö foga. Szerintem emiatt ilyen. A másik oldalon is meg van dagadva az iinye. Legalábbis én ennek tudom be az étvágytalanságot..

Most olvasom Banitát. Akkor lehet, hogy Hangánál is virusos hasmenés van? De nem megy a hasa végülis, csak higabb a széklete, de nem hasmenénses vagy hogymondjam:-))) Hanga inkább nem akar enni. Ez ugye nem virusos hasmenés?

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Enikö! Megnéztem Bogit! Hát jó nagyot nött, hatalmas! Egyébként tényleg nagyon aranyos a rugijában!
Lara
lara
 
 


Sziasztok,

Eniko,

igaz, hogy mar nem olvasod, de mi nem megyunk ezen a heten talira, foleg, hogy ilyen megbetegedesek vannak.
Nem szeretnenk elkapni, igaz az uccan is el lehet, de csak kisebb az eselye.
Mindig ugy felek, hogy lazas lesz es akkor kezdhetjuk megint az antibiotikum kurat elolrol.

Lara,

mi most kezdtuk csak a tejtermeket, mert en is algeriaas vagyok a tejre, meg az osszes doki ezt ajanlotta, Jazmin kis sulynovekedese miatt. Turo Rudit mar parszor adtam, meg a Mildi turos desszertjet. Mult heten kezdtuk areszelt sajtot. Szombaton meg a Danoninot. Ma megint kicsit higabb volt Jazo szeklete, de ez maskor is elofordul, de most azert par napig szuneteltetem a Danoninot. Remelem nem emiatt van, mert ezt legalabb megeszi Jazmin.Tolodik a tejpep kiprobalasa is. A gyerekalom jonak tunik, remelem Jazminnak is ez lesz az alma.

Egyebkent katasztrofa mennyire nme eszik Jazmin. Most a Pick szalami a slager, van, hogy egy egesz szeletet megeszik uzsira. Kép

Krisztina,

ugy hallottam, azert aludtal csak 4 orat , mert egesz ejszaka csak interneteztel, en meg azt hittem, Gergo szorakoztatott. Most is sokat sirdogal nappal, es alig alszik? Ejszaka szopizik? Ugy e csak szopiztatod? Hasfajassal hogy alltok? Elmult az injekcio hatasa?
Jottok a telapora? En jobban varom, mint Jazmin. Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Igen, vírust kapott el Lili. De nem csak õ, hanem mi is. Vasárnapról hétfõre virradó éjszaka a férjemmel váltottuk egymást. Szörnyû volt. Jó volt az eloszlás, Lilinek hasmenés, a férjemnek hányás, nekem mindkettõ. Kép
Lili egyébként már jól van, ugyanúgy vigyorog, csak kicsit többet alszik, és nagyon keveset eszik. Itatni próbálom, általában iszik is. Most olyan HIPP sárgarépa-rizsnyákot kapott hasmenés ellen. És azt mondta a dokinéni, hogy a torka is piros. Viszont a férjem vitte el, mert én mozdulni sem tudtam. Volt itthon Smecta, gondoltam, be kellene venni, de rájöttem, hogy nekem biztos nem szabad. Na akkor felhívtam a dokimat, és azt mondta, csak széntablettát vehetek be, és hogy menjek be, hogy megnézzük, nincs-e baja a babának. Nagy nehezen elindultam, de szerencsére semmi gond nincs, meghallgattuk a szívhangját is. Csak egy héttel kisebb a mérete. És annyira rendes volt a doki, adott egy B6-szurit, mert a tabletta nem maradt meg bennem. Így aztán ma éjszaka már tudtam aludni. Sõt ma már ettem is egy tányér levest. Kép

Banita!
Köszi a leírást. Azt hiszem, az ügyeleten azt a bizmutost írták fel, de abból nem adtam, mert akkor már nem volt hasmenése, de tegnap megint volt, és most Hipp-et kapott.

Lara!
Szegény Hanga! Szerintem neki is az a baja, mint Lilinek. Én is gondoltam sokmindenre, pl. a tápszerre, de az már biztos nem, mert azóta is kapott, és semmi baja. Ráadásul neki is most jött ki egy foga, ami már 4 hónapja készülõdik, de mégsem attól van. Végülis gyógyszer nincs rá, csak hasfogó.

Sziasztok,
Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Gabomamo:
Igen, megyünk a télapóra, bár nem tudom Gergõ hogy fogja viselni.
Jó lenne egész éjszaka netezni, de ez valahogy soha nem sikerül. Mindig elalszom. Gergõt hála Istennek csak nappal kell szórakoztatni, éjszaka alszik.No persze azért felkelünk szopizni 1-2-szer.

folyt.köv.
gykriszta
 
 


Szijasztok!

Valószinü, hogy akkor Hangának is az a baja, mint Lilinek, mert szombaton családi összejövetelen voltunk, ahol összesen 7 gyerek volt, és tegnap hivtak telefonon, hogy a családi összejövetelen résztvevö összes család rosszul van, mindenki hány, és megy a hasuk...a férjem is ilyen sorsra jutott, viszont valamiért nekem kutya bajom.
Hanga tegnap csak reggelit evett, utána egész nap semmit. Ma hajlandó volt reggelizni, de ebédre nem akart enni. Próbáltam odaadni neki egy Danonínót, azt elfogadta, meg még egy túrórudit is. Nagyon ki tudja válogatni, hogy mitöl nem megy a hasaKép
Viszont még mindig levert, nyüszít egész nap.

Szegény Ildianyu, neked ez nem a legjobbkor jött, pláne, hogy enélkül is rosszul vagy és hányingered van. Tapasztaltabb anyukák azt mondták, hogy ez a virusos hasmenés 1-2 napig tart.

Na megyek megnézem Hangát, mert már lassan 3 órája lefeküdt...

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!

Lara!
Nálunk is 1,5 hete egy családi összejövetel után betegedett le a jelenlevõk nagy része. Szerencsére sem én, sem Bálint nem lettünk betegek. Beni meg az apukája viszont igen. Azt mondta a dokinénink, hogy az anyatej véd az ilyen jellegû betegségektõl, de azért vigyázzunk a babára nehogy elkapja. A párom is 1-2 nap alatt rendbe jött, úgyhogy tényleg igaz, hogy amilyen hirtelen és hevesen kezdõdik a betegség olyan hamar el is múlik.

Ildianyu!
Jobban érzed már magad? Az a szerencse, hogy a babának nincs semmi baja!

Holnap megyünk csípõszûrésre meg védõoltásra! Már elõre félek az oltástól, a múltkori is bekeményedett Bálintnak, és az oltás után néhány órával úgy visított szegény (nem sírt!), és nem lehetett semmivel sem megnyugtatni. Aztán meg úgy bealudt Bálint, hogy este 8 óra fele kellett ébresztgetni hogy menjünk fürdeni. (2 óra körül aludt el.)

Jobbulást minden betegeskedõnek!
Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok!
Anita, rögtön az oltás után (2 óra teljen csak el) borogasd hideg vízes ruhával. Akkor nem tud bekeményedni, és nem fog fájni. Jó a jégzselé is, gyógyszertárban lehet vény nélkül kapni.

Mi jobban vagyunk, bár Cumikában mindig bújkál vmi, a páromnál is kezdõdik, de remélem nem lesz komolyabb.
Most csak bekukkantottam, ha lesz vmi jövök.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Hát ebbe a vírusos hasmenés dologba jól belemásztak a gyerkõcök. Ugy tûnik mi megúsztuk. Gergõ eszik rendesen, most már nem is aluszékony, a széklete is olyan, mint máskor. Remélem ez így is marad. MINDEN BETEGESKEDÕNEK JOBBULÁST KÍVÁNUNK!!!

Gabomamo: folyt.

Természetesen csak szopizik a picúrka, és csudára élvezi. Viszonylag hosszú idõt tölt a cicin így cumikázni is van lehetõsége. A cumit ki is köpi.
A napközbeni alvással még küszködünk.A délelõttöket a gyerekülésben tölti azóta hogy kibéleltük az alját. Nagyon kagylós, mély a gyerekülésünk és ezért kényelmetlen volt neki. Láttam Anitáék gyerekülését és akkor jöttem rá, hogy miért nem szeret benne kis maszat. Délelõtt ha álmos ebben szundikál kb. 1/2 órát. Próbáltam az ágyában is altatni korábban, de görcsös sírásban tört ki ha az ágyába tettem. Egyébbként ott sem aludt többet. Délután sétálni megyünk és ott alszik 1-4 órahosszát. Szerinted elég ennyi alvás egy 9 hetes gyereknek?
A szuri hatása hétfõig tartott. Nekünk nem keményedett be, mert a szúrás után 1 órán belül beborogattam. Be sem lázasodtunk, mert az orvos javaslatára két napig lázcsillapító kúpot kapott annak ellenére, hogy nem volt láza. És a szuri után hazaérve rögtön megkapta az elsõt.
A hasfájásra nekünk bevált a Grippe water. Az elõirtnál kevesebbet kap belõle, de ez is elég.

Gergõ a hétvégén felfedezõs kedvében volt. Felfedezte, hogy a lábát nemcsak külön-külön lehet felemelni, hanem egyszerre is mûködtethetök. Azóta minden pelusozásnál hasizomra gyúr. A másik felfedezése az volt, hogy a kezét nemcsak nézegetni lehet, hanem be is lehet kapni. Sajnos túl kicsi a szája, ezért csak két ujja fér be egyszerre. Most azzal próbálkozik, hogy betömje az egész öklét.

Egyébbként mostanában nem sír olyan sokat, inkább "beszélget", nézelõdik. Nagyon szereti ha vele beszélgetünk. Olyankor nevetgél, gõgicsél sikoltozi. A kedvenc "szavai"az: eü-eü, gö-gö.
Hát ez történt a futrinka utcában.

Ti hogy vagytok?

Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok,

Krisztina,

Gergo azert nem betegszik meg, mert csak szopikazik es az ved mindentol. Tavasszal a mi babaink sem betegedtek meg. Nem tom eleg -e ennnyi alvas, de ugysem tudsz mit csinalni. Jazmin ugy emlekszem ilyen idos koraban meg tobbet aludt nappal, de o ejszakazott szinte minden nap. De most szerintem Jazmin is kevesebbet alszik nappal az atlagnal.
Aranyos lehet Gergo, amikor a kezeit nezegeti, sajnos ez nalunk kimaradt. Mi jolvagyunk, a Jazmin nemeveset leszamitva.

Ildianyu, Lara,

ma voltunk a Micimackoban es vegre megjott szulinapi szajre. A tietek is ott volt, szemely ig . szam kell hozza. Ne szamitsatok nagy dologra. Uolyan papirborond, mint amilyet a korhazban kaptunk, csak rozsaszin es kb. ugyanaz van benne, csak kevesebb a szoroanyag. Hat nem 1 nagy szam.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Szerencsére jobban vagyunk, de azért izgulok, nehogy valami baja legyen a babának.
Viszont Lilinek mégsem jó ez az új tápszer. Tiszta ekcémás lett a feje, és mindig sír, mert fáj a pocija. Így aztán elmentünk dokinénihez. Most kakit kell gyûjteni, és ha negatív, akkor el kell menni a gyerekkórházba, és kivizsgálják Lilit, hogy allergiás-e a tejre. De állítólag nem csak olyan, hogy odamegyünk, hanem be is kell feküdni. Kicsit tartok tõle, de legalább megtudjuk, mi van.

Gabómamó!
Nektek nem tartott ilyen sokáig a gasztroenterológus, ugye?
Furcsa, hogy még mindig nem eszik Jázmin. Bár egy éves kor után általában kevesebbet esznek, de azért ez Jázminnal nem biztos, hogy bejön, mert akkor nem enne semmit. De más baj nincs, ugye?

Krisztina!
Én sem tudom, mennyit kellene aludnia, de minden gyereknek más az alvásigénye. Lehet, hogy neki ennyi is elég.

Lara!
Remélem, Hanga is jobban van már! Milyen szerencséd van, hogy megúsztad! Ezt nem kívánom senkinek!

Banita!
Milyen volt az oltás? Hogy viselte Bálint? Emlékszem, Lili is sokat aludt minden oltás után.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Most szerencsére nem volt olyan vészes az oltás. Ahogy hazaértünk beborogattam Bálint lábát. De még így is bekeményedett. Du. 3 körül kapott Panadolt, és megint 8- ig aludt mint a múltkor. Úgyhogy tegnap 9-kor feküdt le (máskor fél 8-8 körül szokott). De most sem maradt el az a fájdalmas sírás. Csak az volt a különbség, hogy ez most nagyon rövid sírás (kiáltás?) volt, aztán rögtön csöndben maradt, a múltkorinál pedig egybefüggõen viszonylag hosszabb ideig sírt ( kb. 20 percig). Szóval ezt most jobban viselte. Benivel érdekes módon semmi gond nem volt, pedig neki nem is borogattam a lábát.

Sziasztok, megyek fölkeltem Benit, mert lassan már itt az esti fekvés ideje is!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Szijasztok!

Úgy tünik, hogy teljesen elmúlt a betegség, de Hanga étvágytalansága megmaradt. Mostmár tényleg a fogára kell fognom. Viszont ami érdekes, hogy a sültkrumplit, a túrórudit és a Pötidanont azt megeszi, csak a rendes kaják nem kellenek. Mostmár félek, hogy átcsapódik abba, hogy majd azt fogja csak megenni, ami a fogára való...
Már 4 napja csak reggelizni hajlandó, és akár egész nap nem eszik mást, viszont ha túrórudival kinálom, akkor arra vevö. Most ilyenkor mit csináljak? Vagy ez még mindig a virusos hasmenés utóhatása?

Banita! A rokonainknál még mindig tart a hasmenés, ott is dúl az étvágytalanság. De ök még hánynak is mellé, még mindig, lassan már egy hete..

Krisztina! Olyan aranyos lehet Gergö! Hanga is igy kezdte, hogy elöbb két ujját próbálta lenyomni, aztán jött az ökleKép

Gabomano! Még jó, hogy mondod a Micimackót, mert én úgy gondoltam, hogy majd kiküldik lakásra a csomagot. Akkor ezek szerint be kell menni érte..

Ildianyu! Hol hallottad, hogy 1éves kor után kevesebbet esznek a gyerekek?
Mikor mentek a kórházba Lilivel? és hány nap?

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!
Tettem fel új képet Gergõrõl. Az lett mgörökítve amikor az öklét majszolja.
Ma meglátogatott minket az egyik barátnõm. Neki is nagyon udvarolt a picúrka,és teljesen levette a lábáról a vendéget. Úgy tûnik a fiam nagyon ért a lányokhoz. Vigyázzatok a lányaitokra, mert mi növünk!!!!
Kellemes pihenést kívánunk a hét végére!
Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Lili ma fél 6-kor kelt, és nem is aludt vissza. Szörnyû volt. Kép

Lara!
Szerintem ez még utóhatás, Lilinek sincs étvágya, csak kekszet enne állandóan. Mármint ha kínálom, mert magától nem kell neki. Viszont tegnap már evett kiflit és bébiételt. Kép
Nem tudom, már hogy hol olvastam, de tudom, hogy több helyen is, hogy 1 éves kor után nem esznek annyit. Lilinek nagyon bejött.
Nem tudom, még mikor megyünk, dokinéni szerint hétfõn kellene. Hétfõn telefonálok a kakieredményért, és ha negatív, akkor fel kell hívni a kórházat, hogy mikor mehetünk. Azt sem tudom, hogy hány nap, de szerintem kettõ. Legalábbis nem tudom elképzelni, mi tartana még tovább.

Gabómamó!
Jó, hogy írtad a csomagot, én teljesen el is felejtettem.

Krisztina!
Jó korán kezdi Gergõ! Kép Tényleg félthetjük a lányainkat.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Elég szörnyen hangzik ez a rengeteg betegeskedõ gyerek, remélem, hogy mindenki minnél hamarabb meggyógyulKép!

Nálam minden a legnagyobb rendben. Voltam védõnõnél, inkább védõlánynak nevezném, olyan kis fiatal. Elég soká tartomm amíg mindenrõl kikérdezett, és nagyon csodálkozott, hogy miket tudok én a várandósságról. Nem is árt, ha tudja, hogy megvan a magamhoz való eszem! Kiderült az is, hogy a körzeti nõgyógyászom dr.Bácskai.

Voltam laboron, megnyugodtam, hogy a toxoplasma-fertõzést folyamatosan figyelik. Tényleg szerintetek pácolt halban lehet? Mert én imádom, és ahogy olvasgattam, emlõsökre mondják, meg olyan cuccokra, ami emlõsök ürülékével kapcsolatba léphet, ezért kell a zöldségeket is alaposan megmosni. Szóval, én a halat kizárnám, de kíváncsi lennék mások véleményére is. Amúgy a laborról még annyit, hogy kicsit rosszul éreztem magam a nagy tömegben, ki tudja, kitõl milyen bajokat lehet összeszedni. Tudjátok, mint a gyerekorvosi rendelõkben, ott is megvan az a veszély, hogy egy betegség mellé párat összeszednek a gyerekek.

A hét eleji uh klassz volt. A doki rendelõjében elromlott a gép, így átmentünk egy másikhoz, amivel nem várandósokat szoktak vizsgálni. Az ottani doktornõ teljesen meghatódott, hogy ott az én csöppségem. A doki is mondta, hogy ez a szülészet legszebb része. 12. heti uh-ra valószínûleg a Vasasba fogok menni. Tudjátok, hogy oda hogy kell idõpontot kérni?

Üdv mindenkinek:

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Sziasztok lányok!
Itt van az elveszett bárányka! Emlékeztek még egyáltalán rám Kép?
Ne haragudjatok, hogy csak most írok, de nem tudtam eddig a géphez jutni. Szinte egy percnyi idõm sincs mostanában. Mire megfõzök, ellátom a babákat, játék, szoptatás stb. már este van és nem tudok leülni a gép elé. Most is mire kirántottam a husikat, csináltam sárgaborsó és lencse fõzeléket (legyen mibõl választani a családnak), hipp-hopp eltelt két óra. Még jó, hogy Tomi csak öt hónapos és kizárólag szopik, de maholnap féléves lesz és kezdhetek pepecselni a bébikajákkal. Ti fõztök otthon? Hát nem egyszerû az biztos, fõleg két bébi mellett. B.Anita neked hogy megy?
Ráadásul most még itt van ez a vezetés is... Már elkezdtem a gyakorlati órákat, de nem kell félni Kép Kép, nyugodtan kimehettek az utakra, egyenlõre még csak a rutinpályát koptatom. Háááát..., nem én leszek a legújabb Forma 1-es pilóta az biztos, de azért igyekszem. Voltak gondok is ezzel kapcsolatban, ugyanis a vezetés heti két alkalommal 2 óra, ilyenkor mindig bebumlizunk Szegedre és anyukám vigyáz a gyerkõcökre. Sajnos a jövõ héten be kell vonulnia a Klinikára szegénynek (ciszta) Kép Kép, így gyerek-vigyázó nélkül maradtam. Szerencsére a férjem tud kivenni szabadságot, így megoldódott a dolog. Egyébként találtam itt Deszken egy kedves lányt, aki vigyázna a kicsikre ha minden kötél szakad, neki is Jázmin korú kisfia van. De azért nem szívesen bízom idegenre õket, biztos egyfolytában arra gondolnék minden rendben van e velük.
Jól van mindenki? Annyit írtatok, napok kellenének mire átrágnám magam rajta! Remélem minden anyuka, baba és kismama egészséges! Mi hál istennek jól vagyunk, a múltkori könnycsatorna átmosáson kívül semmi rossz nem történt velünk.
Nyûglõdünk ezzel a háztervezéssel, egyszerûen nem sikerül megtalálni azt az építészt aki megfelelõ lenne. Vagy nem érdekli a dolog és összedob valami hevenyészett vázlatot egyáltalán nem tartva szem elõtt a mi igényeinket, vagy olyannyira a saját stílusát akarja a házon megvalósítani, mintha saját magának építené. Nincs valakinek építész ismerõs a családjában, ismerõsei között? Ha igen szóljatok rögtön!
Húúú! Majd elfelejtettem a legfontosabbat: Tominak reggelre kinõtt az elsõ fogacskája Kép Kép Kép ! Õrület! Még csak most született és lassan már habzsolja a csirkecombokat Kép!
Puszi!
Szép napot mindenkinek!
Orsi
Most olvasom!!! Ildianyu! Útban a következõ baba??? Jaj, de jó Kép Kép Kép Kép Kép Kép!!! Gratulálok!!!!
jazmin_tomi
 
 


Sziasztok!

Nálunk megint gép szerelés volt, csak most tudtalak benneteket olvasni.

Mindenkinek, aki válaszolt a levelemre, köszönöm szépen!Kép Kitaláljátok, mit írtatok mindannyian...?!KépKépKép
Végülis, úgy döntöttem, hogy elvállalom, és biztos egy kicsit szervezni kell majd, de végülis van még rá bõ egy hónapom.
Összeállítottam egy kérdõívet, ha vki válaszolna rá, szívesen venném. A baba-mama tornát ugyanis teljesen az én ötleteim alapján fogjuk megcsinálni, szóval, ha van kedvetek majd jönni, annak nagyon örülnék, és természetesen a legjobb tudásom szerint szeretném megcsinálni.
Ha vki közületek vállalja néhány kérdésre a válasz, dobjom egy emilt, és elküldöm a kérdõívet.
No, azt hiszem ezt a témát igazán körüljártamKép.

Képzeljétek el, elmentünk ma estefelé a plázába, egy kis jó levegõt szívni Kép, kiveszem a gyereket a parlolóban kocsiból, be akarom rakni a babakocsiba, nézem, nincs rajta cipõ. Hirtelen átfutott az agyamon, biztos megint lerúgta. És akkor döbbentem rá, hogy nem adtunk rá cipõt. Ujjé, gondos szülõk!Kép

LAra, Ildianyu,
mostanában mi is hadilábon állunk a kajával. Ma azonban csináltam egy jó kis tárkonyos ragulevest, Cumika úgy nyomta befelé vacsira, mint aki 3 napja nem evett (mondjuk ebben van is egy kis igazság!). Még egy felnõttnek is nagy lett volna az adag. De végre evett. Mondta is a párom, a gyerek gondolta magában, na, végre kitaláltad, mit szerettem volna enni.Kép

Katicabogár,
a telcsiszámot, ha nem elõz meg más, megnézem, mert az elsõ kettõt-hármat nekem is ott csinálták. És megírom. De arra számíts, hogy nem mindig pontosak, mégha reggel is kérsz idõpontot, csúszhatnak. Örülök, hogy minden rendben van. Érdemes megvenni, vagy kölcsönözni a könyvtárból egy terhes könyvet, szerintem az Az a 9 hónap nagyon jó, abban benne van, milyen kajáktól kell "óvakodni a" a terhesség idején. Én mondjuk semmilyen halat, és fõleg tengeri kütyüt nem ettem, meg még van egy pár.

Csajszik,
tök jó nõ vagyok, kivettem a könyvtárból a Forrai könyvet. Elmegyek hétfõn lefénymásoltatom, de én ingyen nem tudom. Ha vkinek kell, szívesen csináltatok több példányt.

Most mennme kell lefektetni a gyerkõcöt.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,
hogy is írta Gabómamó a múltkor, "akkor írok magamnak". Kép Tegnap voltunk a Petõfi sgt-i játékboltban, hátha akartok, játékot venni a csimutáknak, csak ott tegyétek. Eszméletlen. Mondtam is a pasinak, ha kicsit nagyobb lesz Cumika, õ nem jöhet. Nagyon jó cuccok vannak. Csak forint kellene hozzá.
Tavaly ilyenkor mentem vissza a klinikára, nem is gondoltam volna, hogy "holnap" éjfélkor szülök. De érdekes, hogy uilyen volt az idõ, teljesen.
Ágci
Ahelyett, hogy ilyen volna:
Kép

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok Lanyok,

mar kezdem aazt hinni, hogy Jazminnak is vmi virusa van. Ugy latom a tunet hasonlo , mint a tobbi egykoru babonak, a nemeves. Bezzeg a Danonino es a Turi Udi az johet. Csak Jazmin se nem hany fosi sincs. Igen a babok 1 eves kor felett kevesebbet esznek es allitom, de Jazmin plusszba meg elotte is keveset evett.
Ez az uj Pampers pelus olyan mintha nem is lenne Jazminon. Olyan kis helyes popsija van benne. Kép

Orsi,

lassan mi is ugyanabban a cipoben leszunk, csak szerencsere nekem van segitsegem. Anyukam az es ha nem lenne, mar biztos osszeomlottam volna.

Banita,

kepzeld el, mar penteken megkaptam az utazocsomagot a Fixies-tol. Jo hamar megjott, a tiedhez kepest.

Csutortokon voltunk szemesznel. Azt mondta, hogy nem olyan veszes Jazo kancsisaga, de majd a kitagitas utani bemeres utan tobbet tud mondani. Nagyon helyes ferfidoki volt es Jatmin meg sem mukkant, pedig azt hittem orditani fog.

Ildianyu,
nektek csak a rendelesen csoppentettek Lili szemeben? Jazminnak 2,5 napig kell 5x cseppenteni atropinos szemcseppet, amitol be is lehet lazasodni. Nagyon orulok neki. Kép
Nem ertem miert kell befekudni a tejallergiaval kapcsolatban? En ugy tom, azt verbol is meg tudjak nezni. Hogyan nezik? Amikor felhivtam a Medicentert, azt mondtak 500 Ft-ert megnezik. Jazmin nem kiuteses, de a szeklete nem annyira kemeny. Bar ugye fozit most nem eszik. Amikor csak gyumit eszik, akkor is lazabba kakija.
Vegulis nekunk nem neztek meg a tejallergiat. A hazidokink azt mondta, ugyis kell valamennyit ennunk, hogy a teszt ki tudja mutatni. Mert mig nem eszunk addig nem termelodik ellenanyag. Nekunk azt mondta meg, hogy a liszterzekenyseget nezik biopsziabol, amihez tenyleg be kell fekudni.


3-4 het mulva mar ossze kell keszitenem a korhazi motyoimat. Tudjatok, hogy mar betoltottem a 30. hetet? Borzasto gyorsan telik az ido.

most ennyi jutott a fejembe,
keszultok mar a telapura? En mar virgacsot vettem Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Még valami: nincs valamelyikõtöknek egy megbízható, kedves ismerõse aki vállalna bébi felügyeletet?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


SZiasztok!

Bocs, hogy itt írok Ágcinak, de tudom, hogy ezt a topikot látogtaja legygakrabban: nekem is elküldheted a kérdõívet! Kép a neth@index.hu -ra! REmélem, tudok segíteni!

Nagyon korai, ha most kívánok Cuminak nagyon boldog elsõ szülinapot? Remélem, nem! KépKépKép

Márti+Ármin
márti
 
 


SZijasztok!

Átvettük a Micimaciban a csomagot. Sok kacat.

Ildianyu! Hanga még mindig keveset eszik, söt, hogy tovább menjek, a bébiételekre rá sem néz, csak a mi általunk fogyasztott darabos kajákat eszi meg. Ma dobtam ki egy egész Nestlé bébiételt, mert már 3 napja kinálgatom és nem eszi.

Orsi! Hát Tomi, mint egy gyorsitott felvétel, pedig tényleg most született és már 5 hónapos, és még foga is van...hihetetlen. Nagyon ügyik vagytok, hogy még csak anyatejet eszik!

Gabomano! Mikorra vagy kiirva? Te jó ég már csak 2 hónap...

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Kriszti! Gergö nagyon édesKép
Lara
lara
 
 


Sziasztok!
lara,
ne aggódj szerintem miatta. Nálunk is ez volt, már majd megütött a guta!Kép Csak úgy tudtam vmennyit beletömni, szinte szó szerint, hogy adtam a kezébe vmit, és azzal bütykölt, és ha odaért a kanál automatikusan nyitotta a száját. Mondjuk Cumika még kap anyatejet, hát többször szopizott, de elképzelheted, milyen ideges voltam én is. A kukamanó meg jóllakott a bébiétel maradékoktól. DE szombaton mint írtam a raguleves nagyon bejött, és ma a borsófõzelék is. AZt hiszem, most már tényleg teljesen átállunk a "felnõtt" kajára, néha-néha 1-1 bébiétel. Lehet, hogy már nem elégíti a gasztronómiai igényeiket.
Most mennem, kell, mert most meg a kakimanó látogatott meg minket, úgy érzem.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Lanyok,

nem tudom mit panaszkodtok a nemeves miatt? Amiatt a par nap miatt igy kiakadni. Azt kepzeljetek el, mi mar honapok ota ezt csinaljuk.

Lara,

februar 7-re vagyok kiirva. Kivancsi vagyok jol szamoltak-e ki?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Lilinek negatív lett a kakieredménye szerencsére. Így aztán felhívhattuk a kórházat, hogy mikor mehetünk. Erre január 13-ra adtak idõpontot. Hogy addig mit adok Lilinek, az rejtély. Kép

Gabómamó!
Remélem, Jázmin nem fog belázasodni. Elõször nekünk is azt akarták, hogy több napig cseppentsünk. De ez még az 1 éves vizsgálat elõtt volt. Akkor nem vittem vissza, gondoltam, lesz az 1 éves, és akkor már csak belecseppentettek, és 20 percet kellett várni.
Nem tudom, miért kell befeküdni, lehet, hogy nem csak a tejet nézik, de az van a beutalón. De most, amikor telefonáltam, olyan érzésem volt, hogy nem kell bent maradni. De majd elõtte felhívom õket. Egyébként bent voltam, amikor a dokinénink felhívta a gyerekkórházban ezt a nõt, és õ mondta ezt, mert hogy egy vérvételbõl nem sok mindent lehet megtudni, és akkor már rendesen kivizsgálják. Most nem tudom, mi lesz.
Úristen! 30. hetet betöltötted? El sem hiszem! Még csak most derült ki!

Tényleg, mit hoz nálatok a babóknak a Mikulás?

Ágci!
Sajnos így hirtelen nem tudok senkit, de megpróbálok utána kérdezõsködni.
Hogy nálatok mennyi manó van! Kép

Lara!
Lili is alig eszik. Tegnap reggel evett 3,5 deci kakaót, de utána napközben szinte semmit. Csak 3-4 kekszet.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!
Gondban vagyok és a véleményetekre lennék kíváncsi. Gergõ 2-3 napja szárazon köhög napjában 4-5 alkalommal. Láza nincs, a kedélyállapota a szokásos, kaki rendben csak furcsán lélegzik. Fõleg az alvás után röfögve veszi a levegõt, kapkodó a légvétele és kihagy 1-1 szusszanást. Olyan hangja van a légzésének, mint amikor náthás vagy de nem tudod kifújni az orrod. Próbálkoztam az orrszívással de nem jött ki semmi. Attól félek, hogy megfullad. Szerintetek a gyerekorvoshoz vigyem vagy egyenesen az orr-fül-gégre?
Kriszti
gykriszta
 
 


SZia Kriszti!

Ha jó a dokitok hozzá. És ne aggódj!

Ildianyu,
KépKépKép
Na, hallod ennyi folyadékot még én sem iszom meg, mint Lili! Egyébként biztos még bújkál bennük vmi.

Én arra gondoltam, hogy olyan gumilapos plüss vmit, amit az ablakra fel lehet nyomni. Legalább egy darabig el lenne vele az autóban. Nem látattok véletlenül vhol télapósat vagy rénszarvast?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Ugy tunik, Lili , Hanga es Gabo atvette Jazmin etkezesi szokasait. Az az erdekes, hogy en egyre rofibbnek latom Jazmin arcat, bar az is lehet, hogy a poficskajaba tarolja a bevitt kajat es ha megnyomnam neki a poficskajat, akkor kijonne neki 1 heti kaja. Hi-hi. Kép

Agci,

azert gondolkoztam 1 ideig , mire rajottem, hogy mi az a gumilapos pluss vmi. Gondolom arra gondolsz , amit fel lehet tappancsolni uvegre, ugyi?

Krisztina,

jo bator vagy! En mar az 1. kohoges utan hivom telefonon a dokit, mert ha nem muszaj, nem megyunk el a rendelesre, mert ott tobb betegseget ossze lehet szedni.

Ildianyu,

en csak edesseget veszek Jazminnak meg virgacsot. 1-2 csoki, majd amit en befalok. Kép En is mindig csokicsomagot kaptam gyermekkoromban es folytatni akarom szt a hagyomanyt. Ugysem tudnek milyen jatekot venni, olyan sok van. Es nalunk mindig azok a dolgok a slagerek, amik nem is jatekok. Szerintem a nagyszuloktol ugyis kap es nem akarom, hogy hozzaszokjon az allando ajandekhoz.
Nektek a kisagyatoknak mi a merete? 60x120 v. 70x140? Es nektek matrac v. szivacs van az agytokban?
Most a Coraban van nagyon olcso kisagy. 8490. Csak attol felek, ha Gomboc nagy lesz eleg lesz-e neki a 60x120-as?

Bar Agci, ugye Gabo meg mindig a 70x100-ban alszik, ugyi?

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Agci,

a borsot szorostul borostul adtad? Tehat , ugy ahogy mi esszuk, berantottad?

g.
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Remélem már mindenki gyógyulóban!

Gabomamo!
Légyszi írd meg az e-mail címemre a címedet, hogy a szabásmintát vissza tudjam neked juttatni! Már nagyon szégyelem magam miatta!

Legyetek jók!
Éva
vevike
 


Újra én!

Gabomamo!
Csak most néztem meg az e-mail címemet, úgyhogy megkaptam már a címet Kép

Éva
vevike
 


Szijasztok!

Ágci! Tényleg a bébiétel lehetett a hibás, mert ma ebédre bolognai spagetti volt, és akkora tányérral evett meg Hanga, mint én. Mostmár 3 személyre kell föznömKép

Gabomano! Hát az már tényleg 2 hónap...kezd izgalmas lenni:-)))))
Nálunk az ágy 60x120-as és szivacs van az ágyában, még úgy tünik böven elfér benne Hanga. Mert Jázminnak mekkor az ágya?

Ildianyu! Próbáltad már a ti ennivalótokból adni Lilinek? Lehet, hogy nála is csak a bébiétel nem akar bejönni mint Gabónál és Hangánál.

Kriszti! Hangánál pont ennyi idösen volt ugyanez, de emellé még totál mély lett a hangja, mint egy fiúnak. A doktornönk azt javasolta, hogy párásitsunk a szobájában, mert a száraz levegö a ludas, a fütés miatt. Lehet, hogy nálatok is ez a gond. De a biztonság kedvéért mutasd meg a dokidnak, szerintem elég a gyerekorvoshoz vinni, ha gond van, ö úgyis továbbküld.

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!

Lilinek visszajötta az étvágya! Kép

Krisztina!
Szerintem vidd a gyerekorvoshoz. Van párologtató a szobájában? Lili tavaly attól köhögött így, hogy nem volt elég párás a levegõ. (Most látom, hogy Lara is ugyanezt írta.)

Gabómamó!
Jó ez a pofazacskós történet! Kép
Én is édességre gondoltam, mi is mindig azt kaptunk. Csak nem tudom, hogy milyet vegyek, mert szerintem akármelyiket megenné.
Nekünk 70X140-es az ágyunk, és szivacs van benne. Én is gondolkoztam már, hogy milyen kiságy kellene majd. Egy darabig biztos elég a 60X120-as is, csak nem tudom meddig. Ha már nagyobb van nektek is, akkor biztos kicsinek tûnik.

Lara!
Én már szinte csak azt adom Lilinek, amit mi is eszünk, csak néha-néha bébiételt. És a bébiételt meg is ette mostanában, csak mással voltak gondjai. Pl. kenyeret sem evett, meg semmit. De ma már újra a régi volt. (Majdnem.)

Sziasztok, Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok,

Lara, nekunk is 60x120-as az agyunk, csak tudod nemsokara lesz kisteso, es Jazmin lehet, hogy nem venne jo neven, ha Gomboccal 1 agyban aludna. Gombocot lehet, hogy 1 darabig nem erdekelne. Kép

Lara, Ildianyu,

nektek ? cm vastag a szivacs a kisagyban?
Agcieknak asszem kb 5-6 cm. Es meg vagytok a szivaccsal elegedve, nem supped nagyon?
Nekunk matrac van, meg ugye Jazmin alatt nem is nagyon supped Kép

En sem bannnam, ha jazmin mar rendes kajat enne, de mar annak is orulok, ha a babipapit benyomja.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Elvittem ma Gergõt a házidokihoz. Azt mondta, hogy megfázott és pitos a torka. Kaptunk antibiotikumot, orrcseppet meg szemcseppet amit az orrába kell cseppenteni. Ezenkívül sós kamillát is kell cseppenteni az orrába, mert ez feoldja a lerakódott váladékot. De az biztos, hogy a következõ betegségnél kihívom inkább az orvost, mert a váróban még jobban megbetegszenek a gyerekek. Majdnem mindegyik gyerek köhögött vagy tüsszögött.

A mi kiságyunk 60×120 cm-es és mosható ágybetét van benne.

A picúrka tõlünk ruhát fog kapni, de a felnõtteknek 7 mikucsomagot kell készítenem.

Ti milyen ajádékokkat vesztek karácsonyra? Tõlünk a dédik 1-1 családi képet kapnak, anyõsom ruhaszárítõt meg gyertyát, apukám arcápolót, anyukám kuktát kap. Sajnos még nem tudom mit kapjon az apósom és a sógorom. Holnap megyek a városba ajándékot venni, remélem nekik is találok vmi ötleteset.

Mindenkinek szép estét kívánok! Kriszti
gykriszta
 
 


Krisztina,

meg lehet, hogy nem hallottal rola, de az anyatej a legjobb orrcsepp, ajanlom probald ki. Mi is azt hasznaltuk, amig volt. Kép

Milyen az a moshato agybetet? Szivacs?

En is igy jartam a multkor, amikor kohogott Jazo. Tele volt beteg gyerekekkel a varo, ott ultunk fel orat es inkabb hazamentunk.
Mi nem jartunk a rendelobe, Jazmin 9 honapos koraig, a doki neni jart ki hetente. Most ujra ezt fogom valasztani, legalabbis par honapig.

g.
gabomamo
 
 


Szijasztok!

Gabomano! JóvannaKép A szivacs 6cm vastag, és egyáltalán nem süpped. Ha én ráfeküdnék, úgy talán, de azért elég kemény szivacsból van, úgyhogy 10-15 kg alatt nem süpped. (süpped..dehülyeszó)

Ildianyu!Asszem elkiabáltam a spagettit. Ma roston csirkemellet föztem párolt zöldséggel, Hanga egy falatot sem volt hajlandó bekapniKép
Vagy iszonyú rosszul sikerültKép vagy ez nem volt a fogára való, de gyanús nekem, hogy az utóbbi. Nem adtam helyette semmi mást, igy ebédre nem evett semmit. Délután nem is aludt 2-3 órát ahogy szokott, hanem 1 óra múlva felkelt. Lili is szokott ilyet csinálni? Ilyenkor acc neki más kaját?

Szijasztok, Lara
lara
 
 


BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GABÓNAK!!!
Lara
lara
 
 


Sziasztok!

Ágci!
Boldog szülinapot kívánok Gabónak!
Mit kapott Cumi az elsõ születésnapjára? Milyen tortája volt? Ízlett neki?

Gabómamó!
Nekünk 70×140-es kiságyunk van. Beni majd' 3 éves koráig aludt benne, csak azért költözött át a szivacsra, mert jött a tesó. Azóta már kapott õ is "igazi" ágyat, 90×200- ast. A mi kiságyunk késõbb heverõvé alakítható, szóval Bálint úgy 5-6 éves koráig tud benne aludni.Nekünk is szivacs van benne, és nem süpped be. Bár ha Bálint ilyen ütemben nõ...

Krisztina!
Milyen antibiotikumot kapott Gergõ? Ha csak meg van fázva Gergõ miért kell antibiotikumot szednie? Szerencsére a mi dokinénink csak a legvégsõ estben írja föl, úgyhogy Beni 3 év és 3 hónap alatt csak 1-szer esett át antibiotikum kúrán (utólag már azt sem látom indokoltnak, de nagyon megijedtünk ez volt az elsõ betegsége 16 hónaposan, és az ügyeleten kötöttünk ki, mert ugye mikor betegszik meg a gyerek, természetesen hétvégén).
Beni megint összeszedett az oviban "jó kis" mandulagyulladást, de mivel ezt többnyire vírus okozza nem kell szednie antibiotikumot.

Be kell fejeznem, mert Beninek kakilnia kell.
Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok!

Ágci!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk Gabónak!!! Kép Kép Kép

Gabómamó!
Nekünk az ágyhoz adtak egy kb. 3 cm-s szivacsot, de én úgy gondoltam kevés lesz, és vettem hozzá még egyet. Így két szivacs van. És nem süpped.

Lara!
Lili is szokott ilyet csinálni. Van, hogy adok neki valami mást, (a keksz ilyenkor általában bejön), de nem akarom rászoktatni, így van, hogy nem adok neki. Ha éhes, csak megeszi, nem? Fõleg, ha eddig megette.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Ágci
Boldog szülinapot Cumikának! KépKép
Tündéri lehetett a szülinapi tortával... Kép

Katicabogár
Elvileg a toxoplazmát akárhol elkaphatod, nekem legalábbis a védõnéni ezt mondta. Az a lényeg, hogy a zöldségeket jól meg kell mosni és pucolni, a husit meg sütni. Ha szerencséd van, már túlestél régebben egy ilyen fertõzésen és már védett vagy. Ha még nem volt ilyened, akkor a terhesség alatt folyamatosan figyelik, hogy nem kaptad-e meg a fertõzést. Azt hiszem 3 vagy 4-szer nézik. Nekem is a Bácskaihoz kell járnom a terhesgondozásra. Vigyázz vele, ne mondj neki pl. olyat, hogy nem szedsz terhes vitamint. Mindent szépen rá kell hagyni, akkor talán kevésbé kötözködik.

Lányok, képzeljétek elengedett a dokim terhestornára. Olyan jó végre tornázni egy kicsit. Kép

Gabomamo
Milyen gyorsan telik az idõ...! Te is a Klinikán szülsz majd? Február mindjárt itt lesz, már nem sokáig lesztek egyben. A kiságyról csak annyit, hogy én sem tudom milyen ágybetétet válasszak. Szivacsot vagy a Ficánka bababoltban ajánlgattak valami hipoallergén kókuszrost matracot. Most nem tudom melyiket szeressük.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?