Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eni!
Ünnepélyesen irigylem tőled a sok energiád!!! Én le vagyok merülve, mint egy agyonhasznált, elemtelenített Duracell nyuszi...

Attól az egy napos jobbanléttől eltekintve megint folytonos a nyűgösség, nyálasság, fájósság :-( most valahogy rosszabbul is bírom, szerintem azon is múlik, hogy a saját alvásciklusom mennyire hasonlít Makiéhoz. Időben többet is aludtam most, és mégis, teljesen hulla vagyok.

Kiültettük a karácsonyfánkat, a kertben és ezüstdíszek nélkül is nagyon szép!

Jelentem, ma elkezdtünk szabályosan kúszni!!! Eddig főleg hátrafelé és tudattalanul ment a dolog, tehát őt magát is meglepte, hogy másutt van, mint korábban, de most egy játék megszerzése érdekében átkúszott a habtapin, és még a fenekét is emelgette néhányszor, tehát mintha a mászás sem lenne már olyan távoli álom!

Juca!
Ezt találtam egy másik topicban – ez a cipő kiválasztásáról szól, nem tudom használ-e vmit, de talán nem árt, ha idemásolom:
„Cipő, szandál

Megmondom õszintén, abban teljesen elbizonytalanodtam, hogy egy kis harántemelés (siesta) vagy kifelé döntés (dr. leo) a jobb, de ami a lényeg: ne legyen puha, párnázott a talpa, legyen kérge hátul is, oldalt is (belül). Ha szandál, én úgy látom, hogy nem elég a 2 csat, jobban állítható 3-mal, cipõbõl meg a fûzõs, bár ott nem érzek akkora különbséget a tépõzárral szemben. Ja, és ne legyen mûbõr, fõleg belül.
A Melánia viszonylag az olcsóbb márkák közé tartozik, és általában jól is néznek ki, ill. kb. ilyen paraméterekkel rendelkeznek. Konkrét márkát amúgy nem tudok ajánlani. Talán érdemes az akciókat figyelni, a Humanic szokott szezon végén Siestát kiárusítani.

Legegyszerûbb, ha viszed a gyereket magaddal, mert ahány cég, annyi méret, néha 1-1,5 cm kül. is van azonosnak mondott méretûek között. Ne csak a lábbujját nézd, hogy meddig ér, hanem a sarkát is. Ha álló helyzetben a becsukott cipõbe a sarkánál befér a mutatóujjad, akkor nem fogja 2 hét alatt kinõni, de nem is lesz túl nagy. Ha végképp nem megoldható, hogy magaddal vidd, akkor álló helyzetben rajzold körbe a lábfejét, (mindkettõt, mert lehet, hogy nem egyforma) vágd ki és azt vidd magaddal. Ez szandálnál általában mûködik, zárt cipõnél nem biztos, mert a harántboltozat magasságát nem fogod tudni és lehet, hogy fölülrõl fogja szorítani a cipõ.
Saját tapasztalat, hogy otthonra jobb a (3)-tépõzáras, mert a csat szétszedi a bútort, szõnyeget, parkettát.”
Egy Pető-s konduktor csajszi írta mozgásfejlődéses témában, ott kérdezték tőle a cipő-ügyet.
Korábban, másutt azt olvastam, hogy az első lépésekhez nem köll cipő, inkább már ha stabilan tipeg.

Viri!
Elismertem, hogy ismerjük egymást :-)
HP, amiről Kittivel értekeztünk, Harry Potter befejező része.

Kitti!
Elolvastam HP-t, viszonylag hamar, ilyen magát olvastató könyvet gyorsan szoktam, csak ahhoz nem volt még erőm, hogy írjak róla neked :-(

Reni!
Boldog félévfordulót!!! Gyönyörű a torta! Nálunk mindenki diétázik (vagy kéne neki), emiatt most teljesen visszafogom a sütést, főzést. Eddig én is fogytam 2 kg-t, de ennek nagy része víz, minden diéta először vízvesztéssel kezdődik. Mondjuk annyiból nem bánom, hogy kicsit dagadt a bokám, szóval vízből is tutti több volt rajtam a kelleténél.

Pogi!
Neked is fél óra megpucolni egy kajához a gesztenyét vagy csak én vagyok ennyire töketlen??? Maki top kedvence a te-féle almás gesztenye, csirkével dúsítva pláne nyami. Szóval csinálom, de horror lassan megy.

Katus!

Grat az eredményes diétához! Mikor kezditek Panna bölcsi beszoktatását? Ja, és nagyon ügyes, hogy négykézlábazik!!!

BR!
Nekem is ajánlgatták a Szülők lettünk-et – mi a véleményed? Érdemes, vagy nem?

Beáta!
Kolosnak jobbulást! Lakás most hogy áll, mikor tudtok várhatóan költözni?

Ex!
Édesanyádnak jobbulást! Peti mozgását látva néha én is elkámpicsorodom, hogy mi még sehol seeeem, de aztán mindig meggyőzöm magam, hogy annyira nagyok az eltérések ebben a korban még, és mind-mind (a legtöbb) még egészséges, szóval nem is vagyunk annyira lemaradva. Remélem :-)

Húú, próbáltam mindenre reagálni, ami kimaradt, de sztem tutti kihagytam vmit…
Ami még eszembe jutott:
Babakocsi: mi már elég rég döntve közlekedünk, mert Misi imád nézelődni.
Pelenkázás: az utóbbi időben valami rágható érdekes dolgot nyomok a kezébe a pelusozás előtt, és ha elég gyors vagyok, ezzel lekötöm a művelet végéig.
Keblek: nekem alapban 85B (pedig nem vagyok egy óriás, csak hát olyan „bögyös-faros” típus sajna), ami először felugrott 100B-re, hát ezt én is sokallottam, de pár hónapja már a 85B szopis melltartóba is beleférek. Eleinte alig, szorított mint állat, de használtam, amíg a nagyobb mosásban volt, aztán meg most már ez kényelmes, a másik meg nagy. Úgyhogy én nem bánom, ha nem lesz ennél kisebb, mert ezt a méretet már volt időm megszokni :-)


Na, ez most kisregény méretű lett, mindenkitől elnézést, és puszi!
Kata

Kép
wkata
 
 


sziasztok!!!

Megint csak gyors kukk.
Kata:
Őszintén szólva én nem sok hasznát vettem a szülők lettünk-nek... de vannak benne jó részek.
Ha érdekel többeteket, akkor szívesen bescennelem, és akkor közzé teszem...

Na lépek,kiélvezem hogy alszik a lányom, és a fiam meg szomszédol!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Marcy, Wawel privi ment!

Köszönöm Peti nevében is a köszöntéseket.
Holnap megyünk vissza a dokihoz és védőnőhöz is. Jó lenne ha már nem kellene gyógyit szedni, mert most már aggaszt ez az étvágytalanság, a székrekedésről nem is beszélve. Ma és tegnap 1-1 szopit is visszautasított. 6 órán keresztül se folyadékot, se szilárdat nem fogadott el.

Wkata!
A tortát meg sem kóstoltam! Szétosztogattam anyóséknak és anyáméknak, persze a páromnak is maradt bőven! Ügyi vagy te is, hogy fogytál. Bár még csak 2 napja csinálom, de elég jól viselem. Na jó, nem éhezem, csak másképp eszem.

Kisvirág!
Peti még nem ül önállóan, csak ha kitámasztjuk. Vagy ha kapaszkodik. Tegnap olyan aranyos volt. Leültettük, de elkezdett dőlni előre és akkor kitámasztotta magát a két kezével, mégpedig úgy, hogy az alatta lévő ágytakarót markolta és amikor dőlt volna valamerre, mindig visszahúzta magát!

Bea!
Szerintem jobb a fajáróka. A hálós (ami nekünk is van), akkor praktikus, ha kicsi a lakás, mert összecsukható.
Én is majdnem ütöm a 90 kg-ot. Bár a terhesség előtt is ennyi voltam. Az álomsúly nekem a 70 kg. Voltam már 70 (és remélem leszek is), amihez 60-as derékbőség párosult! Szóval jó kis erős csontozatom van!
Ti most albérletben laktok?

Meteor!
Panna gyönyörű kis húsi baba! Olyan falnivaló!!!

Jó éjt mindenkinek! Megyek elteszem magam holnapra!

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Kitti: az, hogy te ennyi idősen nem tervezel 2. babát szerintem teljesen természetes (legalábbis szerintem). Éppen múltkor gondolkodtam, hogy az is tiszteletreméltó, hogy a mai világban te ilyen fiatalon merted vállalni az első babádat is :) .
Hol voltam én 22 évesen??????????????

Kisviri: nővéreméknél első baba lesz, úgyhogy nagy az izgalom :) . Sokszor mesélek Marcinak a leendő unokahugiról, vagy unokaöcsiről és mindig jól megbeszéljük (mármint Marcival), hogy milyen nagyon fogjuk szeretni :) :) :) .

Wkata: azért azt be kell vallanom, hogy imádkoztam, hogy ne a vizsgaidőszak kellős közepén kezdjünk el nyüglődni a fogakkal. Az éjszakák teljesen változóak, most már semmi rendszeresség nincs, legújabb, hogy hajnal felé kelünk egy csomószor.
De ma este is már 3-szor keltünk, lehet, hogy a hozzátápinak köszönhető, mivel ma du. egy szép kis adagot elfogyasztott a fiatalúr :) . De az is lehet, hogy a foga, most már én sem tudom, csak találgatok.

Engem is hívtak telefonon emiatt a "Szülők lettünk" kiadvány miatt, de én mondtam, hogy nem érdekel. Porfogó...

Jó éjszakát mindenkinek, holnap jövök.

Most jutott eszembe, még jó, hogy megnéztem Marci kiskönyvét, mert az emlékeimmel ellentétben holnap kell mennünk tanácsadásra, méretkezésre :shock: :shock: :shock: .

Most már tényleg elteszem magam holnapra :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Lányok:csak egy tipp,nem tudom mennyiben különbözik izben,de én fagyasztott natúr,izesitetlen geszetnyét használok,amivel semmi bajlódás nincs.

A hálós járóka meg állitólag nem túl jó a babáknak,mert a hálón át való nézés vmi ben rossz nekik,csak most nem jut eszembe hogy mit okoz,vagy ilyesmi.Vmi idegrendszeri dologban nem jó.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Ma megpróbálkoztam az almával is. Háát...jobban fintorgott neki, mint a citromlének, amit csuklásra szoktunk adni neki :D Délután mondta anyós, hogy nem jó ládából választottam almát, (van vagy 6 fajta itthon), mert egy másik sokkal édesebb.Vágtam belőle egy szeletet, és odaadtam neki, hogy szopogassa az íz miatt, és az már jobb volt. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de amitóta próbálkozunk a szilárddal, tejből is alaposan megnőtt az étvágya.

Marcy, az ébredések oka nem lehet, hogy Marci fázik, vagy esetleg melege van? Én épp ma jártam úgy, hogy nem tudtam, miért nem alszik el Márk. Mire leesett, hogy iszonyat meleg van, biztos ez az oka.


A járókánáról: a hálós szerintem akkor jó, ha kicsi a lakás, és csak ritkán, rövid időre akarjátok beletenni a babát, amíg pl főzöl vagy fürdesz. Ez főleg akkor lesz majd érdekes, ha már tipeg, mert pillanatok alatt képes veszélybe sodorni magát.

Andi

amandi
 
 


Bea!
2 órát egy bárányhimlős gyerekkel a rendelőben? Miért nem telefonáltál le, hogy azonnal fogadjanak vagy esetleg menjenek ki? Hát ezért nem járok rendelőbe a gyerekkel, csak végszükség esetén és akkor is letelefonálok, hogy sokan vannak e. Ja és le se vetkőztetem, hanem az udvaron várok és csak az utolsó pillanatban megyek be. Én nem vittem volna a többi gyerek közé a bárányhimlős gyerekemet. Vagy akkor még nem is sejtetted? Jobbulást Kolosnak, remélem könnyen túl lesz rajta és akkor már nem kell legalább e miatt izgulnod.
Bocsi ritkán jövök, de ezen most kiakadtam, mert az ember egy kis náthával leviszi a csecsemőjét és lehet, hogy báráényhimlővel tér haza :( Csak most betegek vagyunk és hetente járunk dokinénihez ezért érzékenyebben érint.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Hellóka!

Gyors élménybeszámoló: Noi náthás, szegény. Viszont megtörtént a csoda, életében először aludt 11-től 6-ig. Mondjuk este nagyon nehezen aludt el. Nem élem bele magam, hogy ez mindig így lesz, mert tuti a betegség ütötte ki. Máténál meg új korszak jött el, a Hupikék Törpikéké. már azt hittem sosem lesz vége a Kisvakondnak...

Kata: Máté is pont 7 hós volt amikor kúszni kezdett, és 10-ig csinálta. Ő inkább a beszédet nyomta hamar. Szerintem most fordítva lesz. Szóval grat. a kúszáshoz!

Meteor: csatlakozom Marcyhoz, szerintem sosem "láttunk". A te babád is hurkakirálynő.

Kitti: 22 évesen én még férjet se akartam, nem hogy gyereket, 2-at!!

Pil: Tuti, hogy Noi nem éhes iccaka, mert hajnalban is majd elalszik a cicin egyből. Szerintem azt rontottam el, hogy nem hagytam sírni, és megszokta, hogy vissza kell valahogy altatni.

Nyanya: Én azt se bírom, hogy ha az ember gyógyszertárba megy, ott is mindenki köhög....Tuti ott is elkaphat a gyerek valamit.

Beáta: Lehet, hogy a te dokid meg túl laza? Nekem a nőgyogyim olyan. Hányadik napnál tartotok a b. himlősségbe?

Kisvirág: persze én is a cumival próbálkozom először, de úgy tud ellenkezni. Nem egy cumis. Ez majd késöbb lesz jó, nem kell leszoktatni, most viszont jó lenne.

Mentem.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Wkata!
február közepén kezdjük a beszoktatást a bölcsibe ami 3 hét lesz, március 5-től dolgozom elvileg.
Pont ma reggel mentünk be egy kicsit a bölcsibe (Kata ovija melett van) beszélgetni a vezetővel.
Felajánlotta, hogy amikor majd délután megyek Pannáért akkor ott az egyik irodában azonnal meg is szoptathatom mielőtt még haza indulnánk.
A munkahelyemről 1 órával ( 16:00 óráig dolgozunk) hamarabb eljöhetek majd mert jár 1 óra szoptatási szünet.

járóka: Katának nem volt járókája és Pannának sem lesz mert én a nappaliba leteszem a földre és ő ott "karistol".
Miután az ideje nagyrészét a bölcsibe fogja tölteni ezért mi ezt a beruházást kihagyjuk.Hétvégén pedig mindíg tud az egyikőnk figyelni rá.

Tegnap nagy volt a pofám a babakocsi megemelésével kapcsolatba itt afórumon azt mondtam, hogy még nem emeltem meg.
na déliután aztán kipróbáltam és kb 15 percig úgy toltam testszett neki de a végére kifáradtígy vissza tettem vizszintes helyzetbe.

Tegnap este pedig ezen felbuzdulva betettem az etetőszékbe és ott is szépen ült bár egy kicsit kellett tartani.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok !

Addig irok amig van időm mert lassan leragad a szemem.

tehát mi letelefonáltunk az ügyeletre h szerintünk bhimlő csak annyit mondtak menjünk 20.00 van rendelés .Mikor 20.01 odaértünk már 6 voltak előttünk és mindenki"anyázott"és nemmertünk szolni h miujság van...MEG AZ IS IGAZ MÉG 1*BABA DE MAJD LEGKÖZELEBB MAJD ÜGYESEK LESZÜNK :oops:
Csütörtökön kezdtük a betegséget észrevenni.

Jelenleg nem albiban lakunk hanem a párom+tesója 2 szobásában(egybenyílnak mi vagyunk belül brr...)
Szerintem h most nemtudok takarítani a lakásban kicsit csúszik a költözés de remélem 2 héten belül ott vagyunk.

Tegnap a párom munkája után elment ajtót pácolni,éjjel 01.30 teliztem neki hol van??Mondta mindjárt befejezi és megy a Tescoba(mert igy én most nemtudok lemenni a piacra stb..)Éjjel 03.30 jött haza akkor pakoltam ki a cuccokat.
Közben Kolos 23.00 elaludt,cicizett 01.30 és 03-00

Tehát aludtam 3*45percet reggel 07.00 cici utána visszaaludt de én felkeltem h megcsináljam a páromnak a reggelit Kolos almát ebédet stb...

Kivagyok mint a bili.

JJJJJJJa és éhes vagyok mert erősen kitartok és csinálom a 90 naposat !!!!!már 2.napja.A kezdés a legnehezebb!

Cipő:hát igen már előre félek a cipővásárlástól!
Magamnak is kell venni mindent mert 1 számmal megnőt a lábam a szülés+hizás miatt :?


Jároka!Igen asszem a hálos marad mert azt könnyebb hurcibálni és összecsukni!

Ujabb baba:annyira rossz h gondolkodni kell a babák számán azért h feltudom e nevelni,hova teszem(értsed:szobák száma )fix mh hiány stb.... :twisted:

Katus 73:az én munkahelyem nemhogy 1 órát még 5 percet sem enged el az időből és sajna 1 ó ebédszünet van asmi tiszta felesleges!!Sőt ha felálsz pontosan 17.00 akkor kinéznek és te vagy a link sajna!!
Már előre aggódom miképpen lesz ez majd megoldva!

Babakocsival az a gondom még h nemtudom miképpen fogom felvinni az emeletre,Főleg most h a "kisebbségiek"beköltöztek mellénk nem merem lenthsagyni a fsz még odaláncolva sem sajna

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok,

Colette, Marcy,
igazatok van, még nem raktam fel magamról képet, (bocsi, bocsi) mivel a legtolsó kép rólam asszem az volt, amikor véresen fekszem szülés után 5 perccel :)
Hát ilyen az ha én szeretem jobban kezelni a fotóapparátot. Egy csomó kép van Panniról, jó pár Panniról és az apukájáról (olyat is rakok majd fel), de rólam egy se. Ezt is most a barátnőm csinálta rólunk :)

Wavel,
annyira egyetértek, megértem amit mondasz. Én is azon szoktam filózni, hogyha jön a második, akkor lesz e elég időm Pannira, meg leendő Borisz/Emmára.
Nem összehasonlítható persze, de nekünk van egy Kutyink a Ropi és Panni születése előtt ő volt akit dögönyöztünk, meg üngyüm-büngyüm stb. Most meg csomószor rá van szegényre szólva, sokkal kevesebb idő jut rá, néha annyira sajnálom szegényt. Szóval félek, hogy mi lesz ha lesz még tesó gyerek is.

Kitti,
Pancsa szerintem most hét és fél kiló körül lehet, de már vagy három hete voltunk utoljára méredzkedni. Képzeljétek nekem azt mondta a védőnő, hogy nem szükséges kötelezően minden hónapban lemenni. Majd egy évesen kell legközelebb, de persze ha akarunk akkor menjünk nyugodtan. Úgyhogy én majd csak hat hónaposan viszem legközelebb.

22 év: én konkrétan Londonban vigyáztam mások gyerekeire 22 évesen és akkor még inkább világcsavargás volt a terv mint saját gyerek. Világcsavargás megvolt, de a gyerköccel utána is vártam még vagy 10 évet :) Későn érő típus vagyok és meg kellett találni a tökéletes párt és apukát a projekthez :)

Közben Pancsi elaludt a játszószőnyeg közepén. Kicsi tündérkém, szorítja közben az egyik játékát :)

meteor
 
 


Nem tudom mi volt az előbb a babanet-tel, de itt kellett bűvészkednem vagy öt percig, hogy megjelenítse a hozzászólásom. Majdnem feladtam, csak az tartott vissza, hogy nem lett volna erőm még egyszer bepötyögni.

meteor
 
 


Sziasztok!

Voltunk dokinál. Még kétfajta gyógyit szedni kell Petinek, sajna. Természetes, hogy nincs étvágy és a doki szerint ne is erőltessem a szilárdat. Fogyott is a lelkem 15 dkg-ot a 3 héttel ezelőtti súlyához képet!

22.: én akkor még nagyban tanulam és igzán akkor kezdtem el szórakozni. Későnérő típus vagyok.

Katus: Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a bölcsis beszoktatás.

Megyek, majd még jövök.

Reni
Kép
prenata
 
 


Hahó, csak bekukkantottam.
Annyi a dolgom, hogy szééétesek segítség.Délelőtt Ádival riporton voltunk hordozó kendővel, leszakad a hátam, írnom kéne de valahogy nem jönnek a gondolatok és úgy érzem magam hogy mindjárt kipurcanok.
Valaki küldjön egy kis energiát!!!

Pusz este jövök ha tudok!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

22: én akkor még itt tartottam: Kép

na akkor én mennyire vagyok későnérő? :wink:

tjuca
 
 


Juca, Te sem vagy semmi!:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Hadd kérdezzem meg, Ádi szerelemgyerek? Mert nagyon jól sikerült csak azért gondolom :lol:
Miért korainak találod? :mrgreen:

Na dolgozni!!!

tjuca
 
 


Juca,

Ádi a legszerelmebb szerelemgyerek. Még azt is tudom mikor készült.Etyeken voltunk borfesztiválon, persze színjózanon mentünk haza :-) és hát sikerült összehoznunk Ádit.

Igen, persze hogy várhattál volna még, nagyon korán kezdted. :lol:

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Ja, és Ádám életében ma ült először villamoson!
Egy olyan helyen voltam dolgozni, ahol beteg gyerekeket gyógyítanak játékterápiával. Hát, ne tudjátok meg, majd megszakadt a szívem értük és hálát adtam a jósorsomnak, hogy az én gyerekem egészséges. De annyira sok szeretet van bennük és a szüleik olyan odaadóan álltak mellettük a foglalkozáson, nagyon megható volt. Ma is tanultam valamit. :D

Persze, még nem fejeztem be mára a melót, még egy két telefont hat után is le kell bonyolítanom.

Reggel Ádi balesetezett, azaz orra esett a szőnyegen és lehorzsolta a homlokát.Volt is nagy kaibálás. Valamelyik babó balesetezett már hasonlót?

Ja, egy tipp azoknak a mamáknak, akik szeretnének vagy tíz perc nyugit ha nagyon nyűgi a babó, bár lehet hogy ezzel nem árulok el újdonságot: www.egyszervolt.hu Nagyon aranyos animációk éls gyerekdalok vannak fenn, Ádinak a pinty és a ponty című a kedvence, azt egymás után tízszer is képes megnézni és sikongatva örülni neki!:-)

Na, megyek tovább húzom az igát!:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


sziasztok!

Ma voltunk méreckedni: 7850 g, a hosszát nem tudom. Majd itthon megmérem. Mióta elkezdtük a hozzátápit hízott 40 dkg-ot. Többet, mint szopikor 1 hó alatt! :D Nagyon örülök! A doktornőnél elkezdett énekelni! Annyira tetszett neki egy cicás matrica,hogy annak rikogott. Azt hittem megzabálom! Egyébként minden rendben van vele, a bőre érzékeny. Kaptunk az arcára kenőcsöt, mert elég száraz neki.

Reni: köszönöm! Hétvégén jönek hozzánk vendégek. Asszem megcsinálom. Majd visszajelzek, milyen lett! :) Peti betegsége és súlya miatt :(

Juca: én is csatlakozom. 22 évesen valahol én is ott tartottam. :lol: Beveszel a klubba? :)

Meteor: jók a képek! Örülök, hogy láttunk (képen) :)

Katus: ma én is újból megemeltem Kornélnak a babakocsit. Nagyon ügyesen ült benne, el is aludt. Azt hiszem így is hagyom neki.

Colett ma éjjel Kornél sem evett, de 3x is fenn volt. Igaz nekünk most először volt az, hogy nem evett. Eddig éjszaka is jól szopizott, aztán 3-4 órára mindig visszaaludt. Nem tudom mi volt vele.
Kiváncsian várom a ma éjszakát!

Kitti: megnéztem a honlapot, amit küldtél. Nagyon teccik. Majd Kornélnak is megmutatom. :)

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon fájt a fejem estére, így kihagytam a netezést. Most egy kicsit sűrűbbek a napjaink, hogy anyu kórházban van (még ezen a héten biztosan), mert így én és a tesóm visszük ki a reklámújságokat. Még jó, hogy van kocsink...tegnap is kivitt bennünket Feri (vittük Petit is), így nem kellett még buszozni ráadásként.
Most van egy kis időm, Peti elaludt, a hátán a macsesz feje van, ő meg napozik. :)
Ja, a szombati túrógombócból túrópép lett. :D Én elég keménynek éreztem, de nem volt az, viszont az íze jó lett, elfogyott. A szándék megvolt...
A legújabb tudományunk, hogy bárhol felállunk, és ha nagyon el akarunk érni valamit, el is lépkedünk érte... :) És ismét visszatérünk a nyelvnyújtogatós korszakhoz.

Pogi, a krumplit Peti magában is elnyammogja, ha odaadok neki egy kis darabot. Persze kaja gyanánt natúran még nem kapott, nem is fog mostmár, de a múltkor a burgonyafőzelék pulykahússal kajcsiból bepuszilt egy üveggel.

Mári, hát remélem, hogy nem lesz semmi gond a férjeddel. Mi a baj a rokonaiddal, rossz passzban vagy velük szemben?
Tápszer ügyben nem értek veled egyet, mert egy egészséges babának marhára felesleges tejmentes tápszert adni (régebben írtam, hogy az egyik ismerősünknek alapból ilyet írt a dokija, és szorulása lett tőle a babának). Viszont a sima tápszer dobozán rajta is van, hogyha felmerül a gyanú, hogy tejallergiás a bébi, akkor azonnal fel kell függeszteni a használatát és másmilyet felíratni.
Én még nem vettem gesztenyét, de ha majd gesztenyéset pepecselek Petinek, akkor veszek natúr masszát, igaz, kb. 1,5X többe kerül, mint a cukros, de valahogy a gesztenyével nincs kedvem görcsölni.

Reni, ne aggódj, még 1-2 nap, és Peti úgy fog kanállal habzsolni, mint előtte! Boldog féléves fordulót a fiadnak! Jól néz ki a torta...ja, az én férjem is édessszájú. Tápszer...hátha egyszer nekiülnék és kiszámolnám, hogy mióta megszületett Peti, mennyit költöttünk eme találmányra, lehet, hogy dobnék egy hátast (talán kettőt is). :o

Colett, nekünk is van Aventes varázsitatónk. Elővettem...ezzel már csak annyi a gond, hogy tenni kell Peti elé valamit, mert ha megszívja, akkor ömlik a szájába a folyadék, és nem nyeli le mindet, hanem jön kifelé is.
Az öltöztetés néha nálunk is vicces. Habár tény, hogy nálunk mindig én pakolok el, már ami a tiszta ruhákat illeti. És annak ellenére, hogy mindennek megvan a kijelölt helye, nélkülem megállna itt a világ...vagy kinyitnák az összes fiókot és szekrényt, hogy megtaláljanak valamit. :D
Nálunk Peti mindig be van kötve a babakocsiba. Igaz csak 3 pontos a biztonsági öv. De a "telet" még ki akarom ezzel húzni, aztán hazahozzuk a sportkocsit.
Petinek a reklámújság már nem új téma, mióta mászik, azóta egyfolytában újságot rágcsál. Ugye mi hordunk ilyet, és mindig van itthon belőle egy rakattal. Érdekes, hogy az asztalról még nem pakol, viszont amit mászási magasságban elér, annak vége. Ma eddig kétszer húzta ki a switchből az internetvezetéket...

Marcy, ha valami ízlik a fiadnak, akkor azt add neki! Legalábbis nekünk a doki ezt javasolta, habár Petinek minden bejön, csak kaja legyen. Két napja az uzsira szánt pépet úgy tolta befele, mint akit legalább egy hete éheztetünk.
Anyukám most jól van, kap gyógyszereket. Ma lehet, hogy átviszik a kardiológiára (van ott ismerősünk, mert apukámat is szívvel műtötték régebben), de ha mégsem, akkor a jelenlegi helyén is ismerek egy lányt, általánosban voltunk osztálytársak, szóval jó kezekben van.
Peti a mai napig nem alszik el a saját ágyában. Igazából ez engem egyáltalán nem zavar, mert ha elaltatom, akkor meg alszik rendesen reggelig a saját helyén.
Mivel szerdáig tutira elfelejtem, így most kívánok neked boldog XXX. szülinapot! És persze egy nagy kalappal a vizsgához.

Közben felkelt Peti is, letettem a földre játszani.

Venczkóné, akkor ezek szerint én nagyon selejtes vagyok...én akiről tudom, hogy Peti jól elvan, szívesen ráhagyom. Igaz, mikor Peti egyhós korában elmentünk Ferivel egy lagziba, alig vártam, hogy anyukámék felhívjanak, hogy mi a helyzet a gyerekkel, és néha most is aggódom, nehogy vmi gáz legyen, de egyébként nyugodt szívvel hagyom rá Petit anyukámékra vagy a nagyszüleimre.

Pil, ne aggójd, hamarosan Ameli is belehúz, aztán meg jöhetsz újságolni, hogy milyen gyorsan fejlődik a lányod. Egyelőre még csak elméleti szinten gyakorol biztos, aztán ha tuti lesz a dolog, majd nekikezd kúszni-mászni, stb. :)

Kitti, én eddig mindig egyféle tápit adtam Petinek. Igaz, van Bebás termékmintánk, de én még nem mertem odaadni neki...
Nálunk két doboz (2*600 g) tápszer kerül 2600 Ft-ba, felíratva.

Katus, érdekes, hogy Peti meg a gyümiléért nincs oda annyira. Igaz, most a csőrösből valahogy megissza, de nálunk a szőlőcukros víz a nyerő.
Egyébként már megszoktam a férjemtől az ilyeneket...ő ilyen. Csak az a baj, hogy ezeket a "beszólásokat" pont a legrosszabkor ereszti el, amitől frászt kapok. Jó, hogy Peti a délutánt dédizéssel tölti, de az esetek többségében ebben a köztes időben se magammal vagyok elfoglalva.
Köszi, hogy szóltál szívsebész ügyben, de ahogy írtam, nekünk is van ismerősünk.

Meteor, Pancsi maximum megtépni fogja a kutyát, meg a kutya megnyalni Pancsit. Jó, persze nem kell rögtön a lányodat a kutya szájába adni, de idővel meg fog minden történni, és inkább először a saját ebeteken teszteljen, mint idegenen, aki esetleg megharaphatja!
A súlyod alapján Kisvirággal együtt ki lesztek innen utálva. :D Én le se merem írni a mostani súlyomat. :P
Ahogy nézem, ebből lassan fordulás lesz!

Most el...gyereket etetni, aztán folytatom...lassan jobb leszek, mint BR. :D
Elfogyott 2 doboz frutapura (Tjuca, ez most alma-narancs-banán volt, én ezt se éreztem édesnek).

Bea, bárányhimlőhöz nem értek, de én eddig úgy tudtam, hogy egyszer kaphatja el valaki életében...
A Kecskeméti ételek szerintem jók. Viszonylag sűrűek (pl. az Univeres kajához képest), szóval lehet, hogy első körben Kolosnak még hígítani kell rajta egy kicsit.
Mi is két gyereket tervezünk, igaz, nem most, mert akkor még szűkösebben lennénk...habár mondják azt is, hogy sok jó kis helyen is elfér. :)

Kisvirág, ezek szerint Kende is érzi, hogy minden OK nála. Lassan szaladni fogtok utána.
Nálunk csak az esti öltöztetés megy nehezen, akkor min. 10 perc kell a művelethez. :)
Nekünk még nincs etetőszékünk, de Peti a szopispárnán is forgatja a fejét. Az itthoni előkét nem tömi a szájába, viszont, amit a mamáméknál hagytam, na azt előszeretettel eszi.
Tegnap voltam UH-n, vérvizsgálatra csak 17.-re kaptam időpontot...terhes nem vagyok, az biztos. De kiakasztott az asszisztens nőci...mondta, hogy vigyek negatív tesztet, vittem is. Kijön, mondom neki, hogy hoztam a tesztet. Kérdi, hogy negatív lett? Mondom, igen. Erre visszakérdez, hogy egy csík van rajta? Mondom igen. Szerinte hülye vagyok én????? :o
Autósülésünk nekünk van, elvileg a héten be is lesz téve a kocsiba. Feri találta mindkettőt, azért tették ki őket, mert szakadt volt a huzatjuk! Szóval esztétikai hiba miatt kidobnak egyesek 20-30 ezer forintot!

Wawel, ilyen éneklés néha nálunk is előfordul, és mindig kaja után, szóval biztos ez a jóllakottság jele. :)
Tesóügyben nem tudok nyilatkozni...ill. azt tudom, hogy nálunk az öcsém a mai napig a "kiskedvenc".

Juca, szerintem senki nem kövez meg a mindenhol szopiért, valahol ez lenne a normális, ha az emberek így állnának a dologhoz.

Jurem, jó, hogy jöttél. Akkor nálatok is jól teltek az ünnepek. Az iwiwen felveszlek...azt hiszem, még "nem ismerjük" egymást...legalábbis ott. :)

Na közben a bnet is beadta a kulcsot...hát majd du. valamikor elküldöm az üzit...elárasztom a fórumot. Peti apázik, reszkessetek! :)

Wkata, teljesen normális, az emberi szervezet, jelzi, ha a kimerülés határán van. Tegnap én is elég ramatyul éreztem magam este, ráadásul a férjem se volt itthon, a végén hajnalban bevettem egy bogyót, hogy legalább aludni tudjak.
Nálunk még mindig áll a fa, még nem jutottunk el a lebontásig.
Gratula Misi új tudományához!!! És egyáltalán nem vagytok lemaradva, nálunk Feri kilenc hónaposan járt, szóval Petinek is van némi esélye erre. :)
Nekem megvan a Szülők lettünk, de én még nem nagyon olvastam bele... :o

Reni, székrekedés??? Érdekes, az antibiotikumok inkább az ellentétjéről híresek.
Nekem a 65 kilóhoz is min. 85 cm a derékbőségem...

Nyanya, gyerkőcöknek jobbulást. Egyébként nálunk van fertőző beteg váró...mondjuk ügyeleten más a helyzet, ott nálunk is csak egy váró van.

Meteor, a fotós helyzet nálunk is hasonló...engem és Petit leginkább a tesóm fotóz le, mert Feri csak este van itthon. Ja, és épp most mondta, hogy ahol dolgozik, az a cég átvette a KOMÁROMI kábeltévé üzemeltetését...mi meg ugye Szegeden lakunk. :o
Én azért szeretem levinni Petit mérésre 4-5 hetente, legalább akkor megnézi a dokinéni is.

Szerény személyem 22 évesen már házas volt. :) De a suli miatt a gyerekkel várni kellett, habár, ha jött volna, szívesen láttunk volna, de megvárta a jó időpontot.

Kitti, minden baba balesetes lesz egyszer. Ha valaki meglátná Petit, azt hinné, hogy verjük. A homloka kicsit karcos és a lábszára a sok mászástól kékfoltos. :D
Ezen az egyszervolton én már jártam még terhesen. Nálunk az a baj, hogy Peti mindig talál az adottnál érdekesebbet, igaz, most épp 10 perce egyhelyben ül és dobol.

Na mára ennyi voltam, így is ki leszek utálva.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági,

dehogy utálunk ki, olyan jó volt olvasni! Kutya általi nyalogatás meg már megvolt párszor :) Pancsi meg hangosan kacag, ha meglátja a kutyt.
Szerencsére egy rettentő jámbor gyerekimádó kis vakarcs. Múltkor halál nyugodtan türte, ahogy a barátnőm kisfia nyomkodta az orrát, meg belenyúlt a szájába.

Kitti,
a pinyty és ponyty ,erre vagyon, mert én jártam már az oldalon, meg egy barátnőmnél meg is hallgattuk, de egyedül nem sikerült meglelnem, pedig Pancsi is szereti.

meteor
 
 


hűűű, ezt a pinty-pontyot ügyesen leírtam az előbb :) magyartanárom ha látná rosszul lenne. bár mondjuk régen annyira pocsék volt a helyesírásom, hogy boldog voltam, amikor érettségin hármast kaptam :)

ja és nekünk Gryllus Vilmostól a Skót is nagy kedvencünk.

meteor
 
 


Rita, a pinty ponty az animációk között van a "kicsiknek" osazlopban.

Na meggyütt az uram, csináltam ám majonézes csirkemell falatkákat wok serpenyőben és azt most jól bekebelezzük.nyam.
:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok!


Már vagy 1000 éve nem jártam itt. Gondoltam most már ideje bejelentkeznem :)

Igazából nem nagyon volt időm mostanában, de most már igyekszem többször jönni. A gyerekekről néztem képeket, egyik szebb, mint a másik. A hozzászólásokba itt-ott beleolvastam, de nem nagyon sikerült visszamennem :?

Máté szépen növöget. 8160 g, azt, hogy hány cm, már nem tudom. Karácsony előtt 2 héttel sikerült felköltöznünk az új lakásunkba, aminek nagyon örülünk. A sulinak is a végén járok, már túl vagyok a vizsgákon, és beadandókon. Tegnap egy 11 tantárgyas szakszigorlatot is letudtam, a szakdoli is elkészült. Már csak az államvizsga van vissza. Úgyhogy ezért nem voltam eddig. 8)

Máté 2 hete ül, ügyesen kúszik, forog, próbál feltérdelni, de a parkettán mindíg kicsúszik a lába. :D

Láttam, hogy beszéltetek a járókákról. Mi eddig még nem használtuk, a héten terveztem a dolgot. Amiket nézegettünk azt tapasztaltam, hogy a fából készültek nagyobbak, mint a hálósak.

Ex, irigykedem, hogy a nagyfiad milyen szépen áll. Pil, hallom Ameli nem akar kúszni. Próbáljátok úgy gyakorolni, hogy a játékot messze teszitek tőle, és alátámasztjátok a lábát, mikor be van hajlítva a lábát. Reflexszerűen el fogja tolni magát. Naponta 5-8x gyakoroljátok, de csak addig, amíg el nem kezd nyűgösködni. elég 2-4x, aztán add oda neki a játékot, nehogy megutálja a hasonfekvést. Amúgy nem kell aggódni, majd belejön. :wink:

Tudom, hogy az itteni gyerkőcöknek nem kell, és remélem nem is fog kelleni, de ha esetleg van olyan ismerősötök, akinek jó lehet, van egy alapítvány, ahol megkésett mozgásfejlődésű gyerekekkel foglalkoznak. A szűrés teljesen ingyenes, és a gyerek állapotának megfelelő szakemberhez közvetítik ki. Ingyenes és fizetős helyekre egyaránt, igény szerint.

Tündérpöcök. Hol csináltad a riportot? Hol fog megjelenni? Csak nem a Ceizel Barbiéknál voltál? Nagyon érdekelne a cikk. Megírod, hol lehet elolvasni? Köszi!

Ja, a címet elfelejtettem felírni: www.mozgasfejlesztes.extra.hu

További szép napot mindenkinek!
Melinda és Máté

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


sziasztok!

Mai tanulás megvolt, tök jól haladok! :D

Kisvirág, enyim autósülés Römer King, és teccik. Etetőszék nálunk egyenlőre felesleges, leültetem az ölembe és megetetem, sőt újabban leültetem velem szemben, úgy, h a hátát támasztom az alsó lábszárammal h ne tudja hanyattvágni magát és úgy eszünk. A legelejétől hangosan NEM-eztem neki ha hadonászott és már szinte teljesen leszokott róla. De valszeg itt is csak szerencsém van h rendes a gyerök. :)
A doktorit meg nem folytatom hanem abba se hagytam, csak kaptam fél év nemtanítást... amit persze pótolhatok is be...

Pillepalack nálunk már uncsi, most a kupakja a sláger! :D Persze csakis felügyelet alatt, nehogy bennragadjon a szájában...

Pelenkázás sem gáz nálunk, mert rálóg a függöny és azzal szokott játszani. Vagy a pelusos zacsival, de arról le szoktam beszélni, mert oda fordul is... :D

Wawel: kistesó ügyben: a második gyerekre nem lehet ugyanannyi időt fordítani mint az elsőre, de nem ebből a szemszögből kell nézni. Nyilván nem ugyan olyan a két gyereknek, mint mindennek, a kicsinek és a nagynak is megvannak az előnyei. Ami időd neked kevesebb lesz, azt pótolja majd a nagytesó. Örök játszótárs és segítség az életben a testvér, sztem nagyobb ajándékot nem lehet adni egy gyereknek. Ja, és sztem ha van 2 szobátok az bőven elég 2 gyerekhez, nálunk is így lesz. Sok jó ember kis helyen is, nálunk 42 nm van.

Juca, szoptatásilag nyáron én se voltam épp szégyellős :D. Ha menni kellett, menni kellett, és ha éhes volt hát megetettem. Senki nem szólt be, de próbálta csak volna... :D

Jurem, jó h benéztél, gratula a fogacskához! Nálunk még mindig nincs egy se...
Melinda, te is gyere ha tucc! :)

HP befejező része már megjelent??? Én úgy tudtam, h csak a nyáron lesz.

Kata, igen, a gesztipucolás hooossszzzúúúúúú xarakodás. Nem vagy béna, van ami ilyen precíziós művelet. Pl borsó is hasonló, a héjából kinyomkodás :D, vaaagy lehet neki venni kész trutyit ilyesmiből. Amúgy azok a frutapurák meg ilyesmik holt feleslegesek, legalábbis olyan összetevőkből amit lehet kapni, mert a gyümit ugye mégcsak főzni sem kell, 5 perc alatt pikk-pakk megvan.

22 évesen házasodtunk, de attól még egészen Bogyesz fogantatásáig khm szóval bulihegyek... de ez így volt szép és jó :D.

Ex, TALÁLTATOK autósülést??? :O Ki lehet azt rendesen fertőtleníteni???

pogacsa
 
 


Pogi,

HP befejező rész még nincs. A lányok szerintem az uccsó itthon is megjelentről írtak, a hetedikkel még várat minket Rowling asszony.
Én mondjuk már régen olvastam, szinte azonnal megvettem, amint kijött angolul, szerencsére már itthon is könnyen beszerezhető volt az uccsó két rész, nem úgy mint az előző négy.
Én totál rákattantam, pedig eredetileg csak azért kértem kölcsön őket egy ismerőstől, hogy angoltudást szinten tartsam, azóta viszont már teljesen rá vagyok kattanva.
Viszont magyarul furcsa volt nekem, pedig nagyon jó a fordítás, csakhát megszoktam korábban az angol helyneveket stb.

Kitti,
köööööösziii, holnap egész nap ezt fogjuk hallgatni :)

meteor
 
 


Gergőnek gratula a 8 hónaphoz!

Milyen gyerekülést tudnátok ajánlani, ami jó, és még megfizethető kategóriába esik? A babaülést már mi is kinőttük, illetve még épp hogy jó.
Köszi

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Ma is az almát próbáltuk ki, de még mindig nincs oda érte. Lehet olyan nehéz lesz vele kajaügyileg, mint velem. :)

Autósülés:
Szerintem ez nagyon fontos dolog, és azon kevesek közé tartozik, amin nem szabad spórolni, hiszen életet menthet. Egy másik fórumon arra a következtetésre jutottak, hogy vagy Concord trimax, vagy Römer. A Concord persze kedvezőbb árú. Érdekes még a rögzítés módja is. Az új autókban már van isofix pont, így jobban lehet rögzíteni, mint az övvel. Isofixesből viszont nincs akkora választék. A múltkor Brendonban érdeklődtem, és csak a Römert és egy BéBé Confortot tudtak mutatni. :( Mivel nekem Renault-om van, még őket is megkérdezem, hogy ők milyen ülést tudnak adni, hiszen az akkor biztos passzol a kocsiba, és azzal voltak töréstesztek is. Azt viszont mindenhol mondják, hogy ülésből nem szabad használtat venni, mert nem lehet ismerni az előéletét. Ha már egyszer résztvett egy karambolban, akkor sérülhetett a szerkezete (még ha nem is látszik rajta), és akkor már nem adja ugyanazt a biztonságot.

22 év: Akkor már 1 éve együtt voltam Márk apjával, és épp egy üzlet megnyitásába fogtunk bele. Mindezek mellett persze buliztunk mi is ezerrel, hiszen nekem elötte is nagyon mozgalmas életem volt.

amandi
 
 


Melinda, én a Römert 12-ért vettem, a váza használt, a huzata új. Asszem 2 évvel ezelőtti tipus, szóval tök jó. Székesfv-i csajszi üzérkedik vele, kell az elérhetősége?

pogacsa
 
 


Rita, Pogi, mi tényleg a Harry Potter legutolsó részéről beszélünk. A hetedikről. Ugyanis már kiszivárgott és terjed az interneten, valahogy emailben szerezték meg word doc formájában a rokonaim és úgy két hónapja már ki is olvastam.Ha valaki kéri esetleg, szivesen elküldöm emailben.
Ugye mondtam Rita, hogy remek a honlap? Nagyon rá tud kattanni a gyerek.Mondjuk én csak akkor szoktam neki bekapcsolni mikor nagyon melóznom kéne ő meg nagyon nem ahgy, mert akkor ki lehet vele iktatni. De tök aranyosan tud örülni neki!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Autóülés: Én is nagyon körbe jártam a témát, mikor fiamnak vettük és a römer meg a concord győzött ezek a legjobbak. Ami miatt a Concord-ot vettük az az, hogy kényelmesebb, szélesebb. Vékony gyereknél talán nincs jelentőssége, de nekem vékony gyerekem nincs :) Mondjuk amiről most beszélek az a 15-36k-ig és egyenlőre a 9-18kg kell ami persze már 15 kg-os gyereknek is elég szűkös, szóval a kilóknak ne higyjetek.
használt: a most következőt még venném használtan, ha tudom az előéletét és hogy nem volt balesete. A 15-35kilóst már azért nem, mert nagyon hosszú ideig használjuk és eléggé elhasználódik. Persze aki meg tudja fizetni vegyen újat, de ha csak egy bizonyos keret van rá, akkor inkább a minőség használtan, mint egy új de ki tudja milyen márka.
Mi ausztriában vettük, lényegesen olcsóbban. Bőven bejön az utiköltség is, ha meg más is kell akkor tuti megéri.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


22 év: én meg már nem is emlékszem :lol:

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Pogi, mit kell egy ülésen fertőtleníteni??? Igazából nekünk is a váz a lényeg (az van meg, amit persze jól lemostunk), a huzatát meg úracsináltattuk egy kárpitosnál. A másiknak meg igazából csak egy külhuzatot kell varrni, az "steril".

Amandi, az Isofix-szel az a baj, hogy nagyon kevés kocsi tudja, meg az egy dolog, hogy a gyerekülés ilyen, meg kell venni a kocsiba való részt is, ami kb. ugyanannyi, mint az ülés maga. Nálunk a rögzítés a férjem dolga lesz, ő már tudja, hogy mit és hogy csináljon, egy gyereket már hozott-vitt ilyen ülésben a régi kocsiján. Igaz, hogy állandóra lesz betéve, de ez már nem olyan, mint a hordozó, hogy abban cipeljük le és fel a gyereket. :)

Melinda, jó, hogy jöttél ismét. Gratula az elkészült szakdogához!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok
rég voltam, de a vonalzó miatt most muszáj ...... :)

Kép
zsu11
 
 


sziasztok!
A hülye babafalva nem hajlandó képet feltölteni nekem :( nektek??? Zsu, ahogy nézem, neked se nagyon .

Ex, hát, kb mindent, ha nem tudod az előéletét az ülésnek.
Amúgy a blogban van fotó a mienkről.

pogacsa
 
 


pogi nekünk nem is volt kép...a kor a lényeg :):):):)

Kép
zsu11
 
 


Zsu!

Katának boldog féléves évfordulót!

tjuca
 
 


Zsu!
Nagyon boldog fél éves évfordulót Katának!!!

autósülés: mi Kata "levetett" autósülését fogjuk majd használni akkor amikor már nagyon!!!! stabilan tud majd ülni Panna, addig marad a hordozó.

Kép

Kép
katus73
 
 


Zsu, Katának boldog féléves fordulót!

Pogi, ahogy írtam, alaposan lemostuk. De én a használtat is lemosnám. És a huzata új lesz. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


hahó Mindenki!

Szokás szerint dolgozom. :evil:
Szegény Ádám meg félórája jól hátraesett, beverte a kobakját, megette a répás csirkepüréjét és most húzza a lóbőrt.
Mi még nem vettünk autós ülést,tök tanácstalan vagyok hogy milyet kéne.Majd szétnézünk.:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Boldog félévfordulót Katának!!! :lol: :lol: :lol:

Nyanya!

És Ausztriában hol? Nekünk csak régi kocsink van, Isofixes csak akkor lesz a közeljövőben, ha nyerünk a lottón, mert minden pénz az építkezésre kell. Szóval ahol lehet spórolunk, viszont a gyerek biztonsága mindennél fontosabb.

Pogi!
Bogyesznek boldog 8. hófordulót!

Doren!
Korábbiból kimaradt: nagyon örülök, hogy ismét jössz, és óriási gratulációm a beköltözésetekhez!!! Egyre jobban be vagyunk tojva, jövő héten érkezik az építési engedélyünk, árajánlatunk már van, szerződés még nincs egy vállalkozóval sem, van egy jó emberünk, aki a mi érdekeinket fogja képviselni az összes vállakozóval, alvállalkozóval és minden egyes munkással szemben, de egyelőre ennyi. Ja, meg a felhőtlen optimizmusunk, amit annyira szeretek a férjemben!

22 év
Mi akkor már egy éve együtt voltunk, de összeköltözésről a suli miatt még szó sem volt. És hát Gábor előtt nem volt rám jellemző a nagy élet... Igaz, hogy 19 éves koromban teljesen alkalmas lettem volna a gyerekvállalásra, de akkor még híre-hamva nem volt olyan pasinak, akivel érdemes is lett volna. Aztán elmúlt az alkalmasságom, és 2 éve Karácsonykor kezdtem érezni, hogy már tudnék gyereket vállalni. Aztán nyáron neki is láttunk, és szinte azonnal megfogant Misi :-)

Juca!
A gátlásaimtól és önértékelési szorongásaimtól nagyrészt engem is Gábor szabadított meg :-)

Mi most elég vacakul vagyunk, a fogzás átmenetileg leállhatott, mert nem jelzi a fogát, nem is jött ki újabb, viszont valamitől horror székrekedése lett Makinak már két napja :cry: :cry: :cry:
Most már második éjszakát sírdogálja, görcsöli végig, a kúp sem hat, pedig gyümit is eszik, én nem tudom. De alig alszunk, ő meg kegyetlenül szenved. Néha egy jól sikerült masszírozó mozdulat segített aludni 1,5-2 órát, aztán kezdődött előlről az egész. Totál ki vagyok készülve, remeg a kezem. Mindezt persze úgy csinálom, hogy a diétát abba nem hagynám, örülök hogy hónapok óta most először volt erőm elkezdeni, úgyhogy remélem, a mai éjszaka jobb lesz. Vettem Kubut, meg szilva bébiételt, meg Activia natúr joghurtot, mert végül is még 9 nap a 8. hónap betöltéséig, lehet hogy ha így megy tovább a dolog, akkor joghurtot hamarabb fog kapni, hátha az segít. Szerintetek?

Megyek próbálom összeszedni magam, sziasztok!
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Zsu: Nagyon boldog féléves évfordulót Katának!

Pogi: egy nappal később ugyan, de nagyon boldog 8. hófordulót Gergőnek! A tesó kérdésben nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Tegnap nagyon bánatos voltam, hogy a párom így gondolkodott, de neki vannak olyan napjai, amikor egy kicsit feketébben látja a világot. Aztán másnap már minden jobb.

Amandi: az almáért Kornél sem volt oda, bezzeg a sütőtök meg a sárgarépa! :lol: Falja ezerrel, mert édesek!

Ex: :lol: jó sokat írtál írtál! Egyébként én szertem, ha valaki sokat ír, meg ha pörög a topic!

Melinda: gratula a vizsgákhoz. Nagyon ügyi vagy! Az államvizsgához pedig sok erőt!

Ma anyukám fog Kornélra vigyázni 2 órát, mert megyek tanítani. Kiváncsi leszek, hogyan jönnek majd ki egymással. Bár anyuban nagyon bízom, hogy megoldja a helyzetet, csak a kis törpétől félek, mert elég anyás, bár sokkal jobb, mint volt. Majd szurkoljatok, hogy ne legyen gond!

Na, megyek, mert gyermek nyügi. Egyébként ma nagyon jól aludt. Szinte rekordot döntöttünk. Fél 10-től fél 4-ig egyhuzamban! :D De most napközben behozza a "lemaradást", mert semmi nem jó neki!

Szép napot mindenkinek: Anita

Kitti: Kornélnak is teccik a pinty-ponty, de csak max 2x nézi meg! De szereti az elvitte a rókát is! De most valamiért a pendrive-ot favorizálja! Mi lesz ebből a gyerekből??

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Most, hogy Vencel több időt hagy nekem, még kevesebbet jövök, mert olyankor takarítok, főzicskélek, férjezek, -aki állandóan a gép előtt ül- stb..., de azért igyekszem.

Nem bántanak a rokonaim. Aranyosak vagytok, hogy aggódtok. Csak azért néha kiakadok dolgokon. PL.:Nagyon szeretem anyósoma és eddig mindenben egyetértettünk, de néha úgy néz rám, mintha nem földlakó lennék Vencellel kapcsolatban. És természetesen itt is más véleményen vagyunk sok mindennel kapcsolatban és tiszteletben tartjuk, de nagyon rossz érzés az, amikor úgy csinálja a dolgokat, ahogy te akarod, de arckifejezésekkel tarkítva. De ezeket nem részletezném. Vagy hugi védőnőre is kiakadtam, aki pl. azt mondta nekem, hogy már nem muszály forralnom a csapvizet. Pedig őt aztán nagyon szeretem. De ő is olvashatja és biztos rosszul esne neki, hogy róla írok rosszat. Amúgy róla tényleg nem tudok rosszat mondani, egy angyal.

Ex! Anyukádnak jobbulást!!!!
Meg a beteg picúroknak! Nálunk 2 oldalról lehet megközelíteni a rendelőt, van egy beteg oldal és egy egészséges. meg betegrendelés és egészséges rendelés vagyis tanácsadás. De a multkor vittem tanácsadásra és egy apuka hozta a nagyfiát, aki csúnyán köhögött, persze az egészséges rendelésre. és be is akart menni előttünk, mikor minket szólítottak. De a sarkamra álltam, és nem engedtem bemenni. Akkor Vencel pici volt és sírós. z ő fia meg "csak" szégyenlős. És beteg is lett utána, persze akkoriban mindenki megfázva jött hozzánk. CSalá, barát, munkatárs. Azóta, mielőtt valaki jön, megkérdezem nem beteg-e. Furcsa, hogy nekem kell ezt megkérdeznem. Erre amúgy az a válasz, hogy nem kell úgy félteni, edződni kell a gyereknek, nem lehet burokban felnevelni. Igen ám, de én szenvedek betegen vele és nekem szakad meg a szívem érte. Már előre félek az infulenzás időtől, mert a sétálón is simán köhögnek, tüsszentenek az emberek a levegőbe. A tegnap pont egy hajléktalan tartott felénk és pont akkor köhögött, mikor mellénk ért, persze kezét nem rakta a szája elé én meg nem tudtam kikerülni, későn vettem észre, hogy felénk jön. Meg most kerülgessem az embereket? Szóval ha az apukája vagy én megfázunk, nincs mit tenni, vagy ha tesó lesz, de mástól igenis távoltartom!

Még annyi mindent akartam írni. Férj még megy terheléses szívvizsgálatra, aztán már minden eredménye negatív lesz, ha ez is.

ÉN még a 2 luku Aventes cumit használom, a 3 lukuból nagyon folyik és félrenyel, a 2 luku meg leizzasztja. Rendes cumink meg már az elejétől a fél éves kortól való van, mert a bimbóvédő miatt a kicsit nem tudta szopizni. Mondjuk csak elalváskor kell neki. Remélem nem lesz gond a fogacskáival, beszédével emiatt.

Pogi! Sima orrszívót vettem, mellszívó meg kézi Aventes, csak nem tudtam használni.

Azt mondta nekem egy anyuka, hogy 12x volt mellgyuszija és mindig el is apadta tejcsi, de 3 nap altt visszajött úgy, hogy a baba 3 napig cicin volt és sírt az éhségtől. Ezt én nem tudom megtenni, nem azért, mert félek, hogy éhen halna, de nagyon ordít a kajáért.

Na, mennem is kell, eddig tartott az egyedül játszás.

Mári

Kép
mári
 
 


Pil, még a multkor elfelejtettem írni: Ádi sem hajlandó kúszni, hason fekve egy ideig elvan, aztán ordít.Ha pedig valamivel motiválni próbálom, hogy mozogjon, nem próbál menni a játékért csak tehetetlenül sír.:-(

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ami az autósülést(0-13kg) illeti, nekünk noname, a Tescoban vettük 8 ezerért. A célnak megfelel, pláne, hogy nincs is kocsink. ( Ha nagyon kell, ott a szülők autója.) Peti idáig 4X ült kocsiban, ha beleszámolom azt is, amikor hazahoztuk a kórházból. És a jövőben sem fog többet kocsikázni, mivel még 10 évig, amig a lakást törlesztjük, biztos nem engedhetünk meg magunknak autót. Egyenlőre luxusnak tűnik számunkra. Hacsak nem találok másfél év múlva valami nagyon zsés állást! :wink:
A következő méretű ülést pedig ismerősöktől fogjuk kapni használtan.
Ja, és én olyan kis helyen lakom, hogy félórán belül elérünk bárhová gyalogosan. De egyébként felháborítónak tartom, hogy a gyerekből ekkora üzletet csinálnak a gyártók. Kevés az a szülő, aki ki tud adni 50-60 ezret egy babakocsiét, ill. 20-30 ezret egy autósülésért. És akkor még az olcsóbbik fajtáról beszélek.

Nekünk most ritka szar éjszakánk volt. Peti szinte minden órában megébredt, aztán 5-kor teljesen felkelt és 7-ig tök jól elsikongatott és elmorgott. Mert hogy ez az új módi nálunk: morgunk, mint egy kutya! Ja, és forog a gyerek a hátán, mint a ringlispir. Imád a rácsvédő alá bújkálni és olyan hangokat kiadni, mint aki fulldokol. Rám meg a frász jön! Ha rászólok, akkor örömében sikongat. Azt hiszi, hogy ez jó buli!

Gergőnek és Katának boldog hófordulót!

Marcynak boldog kerek szülinapot!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


köszönöm mindenkinek a gratulációt :)

Kép
zsu11
 
 


Lányok!

Blogon kérdeztem. Tudom már volt szó róla, de most összegyűjteném megint. Plíz oda írjatok!!! mármint aki érintett (most vagy volt, vagy lesz...)

Képzeljétek. Nincs ember a gázártám. elbírálására, keveset fizetnek, ezért senki sem akarja csinálni munka után. Nem fizetnek rendesen, nincsenek leírva a konkrét szabályok, csak a jól kitöltött ív beviteléért fizetnek, ami nonszensz ugye, de nincs szabály, hogy mi a jól kitöltött ív. Káosz, a papírhegyeken gázolnak, kutyát nem érdekli, mert mindenki belefásult egy éjjel után. Tehát, senki ne vegye biztosra, hogy kap, és azt se, hogy hamar. No comment. Meddig mehet ez még így??? Ugyanis fű alatt ez min. két éve így megy, de most már fű fölött is.

tjuca
 
 


Boldog fél évet Katának!

Boldog 8 hónapot Gergőnek!

Wkata! Ha kell egy jó generálkivitelező, tudok egy telefonszámot. Pest viszonlatában elég jó áron dolgozik. Referenciaháznak a miénket nézhetitek. :) És ha valamit ti akartok megcsinálni, azt is lehet. Viszonylag gyorsan 2-3 nap alatt ad árajánlatot, ha a tervet elkülditek neki.

Doren gratula a beköltözéshez!

Azt hiszem a mi autónk ilyen isofixes. Ez jobb, mint a sima bekötési mód? Akkor lehet, hogy megpróbálok olyan ülést keresni.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Ex!:ja! még annyit, hogy ha fennál a gyanu tejallergiára, pl.: állandó nyálkás széklet, kiütések, akkor meg igenis át kell térni tejmentes tápira, nem megvárni a hurotos bélgyulladást véres kakival. De még ezek után sem akart a dokinő tenni semmit, ezért mentem el egy másik orvoshoz és láss csodát, 1 hét alatt elmúlt a probléma. És az én dokinőm még képes volt azt mondani, hogy ő is allergiásoknak való tápit írt fel. Annyit nem tud, hogy ez nem elég, tejmentes kell....?

Mári

Kép
mári
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?