Új privát üzeneted érkezett!

Na reggel óta sikerült végre visszaolvasnom :?

Ma leszedtem a fát, a Kitti végigüvöltötte, meg én is mert baromira szúrta a levele és nagyon hullik. Most olyan vagyok mint egy süni :lol:
Aztán felvettem, betettem egy cuclit a szájába és már aludt is. Úgy látszik használt az a kis üvöltés :lol:

Krisszi: én a fürdőszoba ajtaját szoktam ütögetni, a múltkor lila lett a kezem, de csak nekem fájt :cry: Viszont a füldugót már alkalmaztam amikor a vállamon is sírt. Néha azt hiszem hogy megsüketülök olyan frekvencián tud "dalolászni" :roll:

ÁKata: nekem rendszeresen "nyúlkálnak" a gyerekemhez. Anyós kikapja a kezemből. A múltkor is a baba-mama talin egy öreg nyanyó kikapta a kocsiból, hogy majd ő segít amíg én levetkőzöm. A védőnő ua. Sőt ma kenguruba voltam a közértbe, és kiesett a Kitti cumija. (kiköpte, tehát nem kellett neki) erre amikor pakolászok a kosárba odanyúl egy nő hogy visszatuszkolja a szájába. :shock: Hmmm... ez érdekes volt, mert így még senki nem nyúlkált?
Amúgy már hozzászoktam, de ez még nekem is furi volt :?

Edit: öltöztetés. Én mindenhova kenguruba viszem, de most nagyon jó idő van, és így sokkal könnyebb mert nem kell annyi ruci. Én egy hosszú újjú body-t rakok rá+zokni+fölé egy újatlan rugi általában plüss. Effelé egy vékonyabb de fini puha szőrős kabi és egy naci. Sapi+kis zokniciő féleség. Én még nem tapasztaltam hogy fázott volna. Viszont a legrosszabb az, hogyha bemész egy boltba akkor te döglesz meg mert még a kabátod se tudod kizipzározni :cry:

Tina: a kislányod is csodaszép, majd ha nagyobb lesz meg fognak őrülni érte a pasik. Gondolom már most is. Marvin meg még mindig csodaszép. Valóban beküldhetnéd a képét vmi szépségversenyre. Habár nem tudom, hogy most azzal a kis copffal melyik kategóriában indítanád. Fiú v. lány?:lol:

Lányok lehet hogy hülye kérdés, ti szoktatok mesélni a babátoknak? Nekünk már egy hete délután úgy alszik el, hogy mesélek neki. Hülye vagyok hogy egy 4 és fél hós babynek mesélek? Tapasztalt anyukák ti mikor kezdtétek?

Megyek mert a fán még találtam egy-két díszt, bebújok alá kibányászni.

Pusz: Betti

Kép
bettus79

sziasztok

nem tudok nagybetűzni, uis eszem közben....

szkata, nem is tudtam, hogy van babakocsid...

melódia, ne keseredj el, nemsokára rendbejössz.

linda, azóta használom a rikonyálás szót, nagyon király.
te kellnál nagyim mellé, ő merő szeretetből minden sobanövényét hazavágja...nem szeretnek nővény lenni nála...

edit24, én ízesítem a sört, mert én se szeretem...laktoherbet próbáltad már fitolac helyett? nekem most jobban bejön. kaja fontos, néha egy szendvics is sokat jelent. ha megjött a mensid, az sajna megváltoztathatja a tej ízét, ez átmenetileg bekavarhat.
Oltás után meg kevesebbet esznek, nálunk uez volt, korábban sue.nak bemásoltam a szopis tanácsadó erre vonatkozó levelét.
komolyan, nagyon becsüllek, hogy így kitartasz, nagyon ügyes vagy!

(megettem a szendvicset, most már lesz nagybetű...)

Krisszi, szuperek a képek, úgy látom neked nem kell tornáznod...

Beuka, tudtommal csak a hőmérőhöz lehet hozzászokni,a szélcsőhöz nem.

Chesti, Niki csodaszép! a pillantásából ítélve már dúl az apa-lánya szerelem...

Edi, a kádas baleset rémes... mi nemsokára átvisszük őfelségét a nagykádba, ehhez vettünk egy fürdetőfotelt, kíváncsi leszek...már most nagyon pancsol, mi lesz a nagykádban???

Juborka, nagyon helyesek a srácaid Jázminnal! Így le mered fektetni a kádban? Nme megy víz a fülébe? bocs a hülye kérdésekért, de tényleg érdekel, mert 3 gyerkőccel jóval tapasztaltabb (és gondolom kevésbé parásabb vagy :D )

Melinda, na tényleg mensi lett belőle? az tényleg nyugtató, ha legalább van oka a kevesebb szopinak...

Siba, nálunk csak a popó lendül a magasba hason, amúgy ordítás van ezerrel, úgy utál hason lenni...azért naponta többször leteszem hason, már kezdem megszokni a zengedezést...

Szkata, mindig tud Peti büfizni kaja után? én mrgfigyeltem, ha kimarad a büfi, utána tuti van bukás...
tegnap reggel megint 230-at evett (ezt én komolyan nem értem, hogy fér ennyi belé...) majd egy öblöset büfögött, és semmit nem bukott. Máskor meg 50 gr után is képes egy csomót bukni, ha nincs büfi.

Tina, őszintén tisztellek, hogy egyáltalán szoptattál...a nők 99 százalékának meg sem fordult volna a fejében...itt a fórumon inkább azt nem értjük, aki gondolkodás nélkül dönt a tápszer mellett, és rögtön feladja, de aki megpróbálja, és úgy sem megy,vagy aki hasonló dolgon esett át, mint te, azt- legalábbis én- megértem és teljesen elfogadom. És becsülöm, nem is kicsit, amiért ennyit küzdött.
Gyönyörűa lányod! A nagy hajkorona, úgy látszik,a család sajátossága, mert a lányodnak is elég dús a haja, marvinra meg csak rá kell nézni... :D

Naoraforgó,a bébikomp tudtommal is ártalmas, mozgásfejlődésileg, és balesetileg is...nagyon szépek a srácok!

Ákata, én is utálom, ha idegenk akarják tapizni a fiamat...könyörgöm, vegyenk egy plüssmacit, azt fogdossák, de ne egy csecsemőt...főleg megkérdezés nélkül...

közzé teszek egy újabb receptet-ha már elegetek vanbelőle, szóljatok nyugodtan, nem fogok megsértődni! :D

Brutális krumplileves (gyors, egyszerű, laktató, tápláló-kisgyerekes anyák álma... :D )

pucolj meg és vágj apróra egy vöröshagymát, 3 szelet szalonnát, és karikázz le 10 karika parasztkolbászt. A hagymát pirítsd meg, vele a szalonnát és a kolbászt is. Szórj rá fél kk pirospaprikát. 3-4 nagyobb krumplit pucolj meg, és kockázd fel, dobd a hagymás-szalonnás-kolbászos egyvelegre, és önts föl vízzel. Sózd meg, dobj hozzá egy babérlevelet, és zellerszálat. Forrás után 5 perccel dobhatsz bele fél marák levesbetét-tésztát (kockatésztát, vagy amit szeretsz). 5 percig még főzd, hogy a tészta is megfőjön. A krumpli elvileg ekkora már finom puha. Egy pohár tejfölt keverj össze egy kis levessel, és lassan öntsd a leveshez, majd 2-3 percig forrald, és kész. kenyérrel edd, nagyon laktató, és finom.

Na, lelőttem magam, megyek, még eszem egy kicsit... :D

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Elszállt minden amit írtam :( :evil:
Ez is annak a jele, hogy szét aludtam az agyam. 11kor keltünk kis játszás, sétálni mentünk, megjöttünk ebédeltem. Bebújtunk az ágyba és most keltünk...Kéne takkerolni, de alig bírok mozogni, aludni akarok!!!! :)

Tina!
Szép karcsú a lánykád. Marvin haja direkt van copfban? Nem akarsz neki tüsifrizurát?
Nem kell szégyelned amit leírtál, más nem vállalta volna be a gyereket, de te még a szopit is megpróbáltad. :) A fő, hogy egészségesek vagytok.

Napraforgó!
Jó nagyok már a fiúk. :)

Jadey!
A www.mammutmail.com -on könnyebb átnyomni a képeket, főleg, ha előtte zip-eled őket. :) Köszi.

SzKata!
Miket vettél Petikének? Te is olyan vagy, hogy van sok rucija, de sosem elég...?

Mamy!
Fürdetés földön zajlott, leszakadt a hátam, derekam. Semmi gond nem volt. Majd 2szék közé teszzük a kádat és egyedül nem fürdetek.
A kád nagyon nagy nem fér bele a normál felnőttkádba, illetve a mosógép tetején sem fér el, akkor meg nem is férnénk a gyerekhez. 50nm átka, nincs hely.

Na megyek vhogy feléledek.
Edit

Kép
Kép
edi78

teszzük= tesszük :)

Ja Kata ma 4hónapos, holnap kapja az oltást.

Edit

Kép
Kép
edi78

Á_Kata! Most vettem észre, hogy írtál még előttem is. Én is kiakadtam volna a helyedben!!! :evil: nem szeretném, ha idegenek néznének be a kocsiba.. ma pont én is kiakaddam .Anyóséknál voltam edédelni, ő addig kiment, áttolta a babakocsit a szomszéd elé (se szó se beszéd :shock: :evil: )., és csak annyit látok, hogy nyakig benne van :evil: :evil: :evil:

SZ_Kata! IGen, a kendő ebből a szempontból is nagyon jó lehet!
Igen, már le kellett volna szedni, de ez csak egy szokás. Ki hogy gondolja.

Betti! Nagyon megdöbbentett a cumis dolog. EGyébként nálunk is előfordult már, hogy anyósom kikapta a kezemből a bébit. Hirtelen meg sem tudtam szólalni, annyira ledöbbentem. Ilyenkor mi a bánatot tehet az ember????
Én már akkor meséltem neki, amikor a pocakban volt. Tulajdonképpen mindegy volt mit, csak beszéjek hozzá. Azóta is szoktam, mert nem biztos, hogy tudok neki ilyen folyamatosan csak úgyy beszélni :)

Angel! Köszi a szélcsős infót!

Edi! húú de irigyellek az alvás miatt!!

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Jövőhéttől (12-től) az auchanban lesz akciós járóka, pihenőszék, babaápolási szerek stb.

Mennem kell, tomol aprajafalva... :shock:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Angel!

Hát tény, hogy lazább vagyok, mint az elsőnél :D Igen, belemegy a fülébe a víz, de kitörlöm belőle :D

Napraforgó!
Gyönyörűek a pici pasik!! :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Hello Csajok!
Tina, mellműtét :( nekem is volt, de más ügyből kifolyólag és én is azt hiszem, hogy ezért kevés a tejem... meg lehet, hogy az elején kitartóbbnak kellett volna lennem, de 1. betápszereztették a kórházban 2. üvöltött éjjel nappal, nem bírtam.. muszáj volt neki enni adni.. Marvin haja SZENZÁCIÓS! :)
Rozsági, meg mindenki aki hozzászólt az etetőszékes történethez: jelentem meggyőztetek félre esztétikum, ide nekem a műanyagot!!!
Napraforgó bébikompról én is rosszat hallottam, de a családban volt 10 éve és azt nagyon imádta a kölök és semmi baja nem lett!
Krisszi, kemény, hogy valaki elfelejti etetni a gyerekét! :(
Ákata, én is utálom, ha más felkapkodja.. vagy ha bőg és hagyják magára... a múltkor rajtakaptam a barátnőimet, amikor rájuk bíztam 10 percre.. majd megtudják a szinglik hamarosan!!! :)
Jadey, köszi az infót nem izgulok, mert gyakorlatilag születésétől kezdve forgatja,emeli a fejét, csak ezt a fekvőtámaszt várom már bazira! :)

Ja és a kendőben asszem alulöltöztetem, mert harisnyanaci, kiscipő, farmer, rujju body, hosszuujju body, kapucnis kardigán és pufmellény plusz sapkát szoktam ráadni mostanában.. ha hideg van dzsekit, de overált nem, mert bundazsákunk van, aminek az alja nem olyan... mennem keeeeeeeeeeeellll

Na megyek fürdetni! :) Jajjjj, apa megint rákezdte a favilla, fakanál, fatányért, egész hétvégén nem tudtuk kiverni a fejünkből, mert valamelyikünk elkezdte... A másik az EDEDEBEDEZODOROZTADMAGAD.. képtelen vagyok kimondani.. vezetés közben szoktam gyakorolni :) :) :) :lol:

Kép
siba

Lányok,
ez az anyós-kiveszi-a-gyereket-a-kezemből-dolog nagyon abszurd nekem - saját anyám nem tenne ilyet. A cumis dolog meg mindennek a teteje. A helyzet az, hogy nekem ilyen esetben minimum olyan tekintetem lenne, mint késcsikorgás az üvegen, de lehet, hogy modorom ráspolyos felét is megcsillogtatnám...

Beuka,
a kádas dolog nem megy ki a fejemből... Mi is állványon fürdetünk, és most fosok. Nektek is kampós (volt) a cucc?
Az a baj, hogy nekünk süllyesztett a nagykádunk, úgyhogy vagy elékuporodva tudok fürdetni, vagy beleülve, aztán a másik gyereknél cserélnénk a férjemmel, de ez az, ami nem megy, mert ilyenkor én szoptatom az egyiket, a másikuk meg kapja a napi aktuális tápját (mert ekkor a legkevesebb a tejem), és ez az a napszak, amikor egyszerre kell őket etetni, mert gigatürelmetlenek... Úgyhogy a káddologgal várunk, amig rendesen ülni tudnak.

Angel,
benned egy szakácsnő veszett el... Nagyon klassz kajákat tudsz ám!

Siba,
ez az Ededolog... Megpróbáltam magamban kimondani, és még úgy is alig ment...

Bettus,
én mondókázom (saját kreálmányokat, főleg), meg Halász Judit és Gryllus Vilmos megy (meg a tévé késő délután :oops:) mesére úgy fél éves kortól fogok altatni, de akkor is rövid mesékre (most inkább a "leoltok-kilopakodok" módszer jön be). De tök jó dolog, hogy már csinálod!

Asszem, ma már nem tudok jönni, férjemnek restanciái vannak (most is csak azért tudtam ideszabadulni, mert Lizát eteti).

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok lányok!

Ismét gyors bekukk mert apa gépe még mindig rosz és most éppen hárman viaskodunk ezért az egyért.Mercit elküldtem fürdeni apának engedélyeztem egy cigit.. :lol: :lol:

Köszönöm mindenkinek a bátorito szavakat.!Már tulvagyok rajta csak a szopi miatt kicsit ideges voltam ez miatt.De lényeg az hogy a fiam egészséges lett nagyon vártuk már öt..Nagy haj:Hát igen..Nekem volt ilyen rokker hajam kicsinek és mind a kettö örökölte bár Marvin apukájának is ekkora volt igy ö duplán.

Edi78:
Nem akarom még levágni a bébi haját mert sajnálom.Elöl már kicsit levágtam de be szoktam picit babaolajozni hogy ne álljon össze visszaA csatot lányom rakta bele hülyeségböl..
Oltás:Mi is holnap kapjuk :(

Beuka:
A huggies-os törlökendöt én mondtam de nekem bevált.Aloe verás van nekünk.Ilyen tapasztalatom mint neked még soha nem volt..

Ákata:
Biztosan hülyét kapnék ha igy letámadnák a gyerket.Mi tegnap probáltuk ki elösször a kengurut.De igy sem kerültük el a házban lako "fiatalasszonyok" ugyuputyuját..A babakocsiba meg egyenessen bele akarnak mászni..Szép nagyon a lányok Lilike tényleg nagyon hosszu lett.Gondolod ez meg is marad köztük?

Szkata:
A nacirol Petikével képet kérünk :) .Vásárlással nem vagy egyedül.Apa szerint én még a zöldségesnél is tudok babaruhát venni :lol: :lol:

Napraforgo:
Nagyon szépek a kispasijaid :D .Tök szuper a hinta amiben ülnek..

Chesti:
Letöltöttem.Megnéztük.Csodaszép a kis lencsilány..Tiszta apukája..

Juborka:
Szépek a srácok.

Bettus:
A védönénink nekünk is ilyen segittökész pedig amugy tök aranyos.Csak ne vetköztesse már az én gyerekem..Egyébként mindig meglepödik mikor lekerül a pelus hogy hoppá nekünk fütyink van..Hogy birod a kenguruban cipelést?Nekem majdnem leszakadt a hátam pedig csak 10 percig volt rajtam..Vagy rosszul kötöttem fel?

Mamy:
Gesztike tényleg nagyon ügyes..Kis örökmozgo..Most már nagyon figyelni kell rá..A "szeme sem áll jol" kis huncut a nézése is... :D
Marvin is eszi a tejpépet..Nekünk a banános meg a vaniliás jött be..A bébiételekböl mi ettünk már sütötökösset azt imádja de persze hogy akkor kell neki tüsszenteni ráadásul kettöt,amikor a szájába rakom a falatot..

Angel:
Marvin is utál hason lenni de ugy elviseli ha odafekszem mellé és lát engem,és valami csecsebecsét mutogatok neki..Egyébként meg csak akkor ha nagyon álmos..

Jadey:
Igazad van mi mi kiscsajaink nagyon csinik..Jade haja is csodaszép..Bencus hatalmas baba..

Bujka:
Köszi a bokot Merci nevében is..Akrobatikus Rock and Roll-ra jár..Oviban meg alsoban uszott is.
Beni és Marci nagyon egyformák ,pár év és összenönek teljessen magasságban..(ezt jol leirtam :oops: )

Rozsagi:
Köszi az infot.Épp etetöszéket tervezek venni ,de akkor kinézek oda..Hogy vagytok?Pannika biztossan nagyot nött már..

Bébikomp:Mercinek volt de csak akkor ültettem bele amikor már a lábaival elbirta a saját sulyát.A lényeg az hogy nem szabad hogy a gyerek lába behajlitva legyen és lábujjhegyen sem szabad állnia.Csak teli talpon.Ami a balesetveszélyt illeti nos az inkább rám volt veszélyes mert mikor a gyerek ráérzett az izére akkor könyörtelenül áthajtott a lábamon vele..Persze a küszöbnél volt sirás rivás.. :shock:

Elnézést ha nem irtam valakinek de párom már itt toporog mögöttem..
Jo éjt mindnekinek..
Vendég

Siba:
Hát ez az edés dolog kitöri a nyelvem :lol: :shock:
Vendég

Háháhá már ketten bekapták az EDE horgomat! :) :) tessék csak szépen gyakorolni.. :) EDEDEBEDEZODOROZTADMAGAD

Kép
siba

Sziasztok!

Tina!
Melyik fajta tejpépet adod Marvinnak? Én Milupát vettem, vaníliásat, de még nem merem neki adni, mert tejszármazék is van benne (még jó, ezért tejpép...). Csak sinlac-ot adok neki egyelőre, azt is csak pár kanállal, de imádja!!!
Viszont vettem neki többféle zöldség és gyümölcspürét, többnyire bio hippet, de van benne nestlé és kecskeméti is. Utóbbit nem akartam venni, csak hippet és nestlét, de sima sárgarépapüré csak olyan volt. Na mindegy, majd szép fokozatosan kipróbáljuk.
Eddig amit kapott (tegnap először), őszibarack-banános gyümipüré, nagyon ízlett neki, (bár nem annyira, mint a sinlac), de azért megette, és hálistennek az égvilágon semmi probléma nem volt, ma délután gyönyörűet produkált a pelusba, és ennek aztán már volt bukéja... :roll:
Egyébként Marvinnak nem csak a haja szép, de ő maga is annyira bájos!...

Ákata!
A történeted egy őrület! Hát én is ugyanígy viselkedtem volna, ha nem csúnyábban... Nekem egy olyan sztorim volt még amikor Geszti kb. 1 hónapos volt, a lakás ügyben mentünk ügyintézni az építő irodájába és mindkettőnknek mennie kellett, aláírás miatt. Gesztit is vittük persze. Az autós hordozóban volt. Amíg aláírtuk a papírokat, letettük egy fotelba az ülést, tőlem kb. 2 méterre. Befordítottam a fal felé hogy ne zavarja a fény, és asszem épp aludt. Egyszer csak látom, hogy egy kis gizda csaj (kb. 45 kiló vasággyal együtt) de olyan kifestett típus, ráadásul tök bagószagú, épp akkor nyomta el a csikket, egyenesen oda veszi az irányt, és mondja a kolléganőjének, hogy "gyere nézzük meg a babát" - erre persze felkaptam a fejem, de hát gondoltam nézni lehet. Erre mit csinál? Odaült mellé, és maga felé fordította az ülést, és behajolt, és ungyulubungyulu.... és ha ez még nem lenne elég, benyúlt hozzá és meg akarta simogatni!!! A koszos bagós kezével!!! De ekkor én már természetesen ott voltam, és egy határozott mozdulattal visszafordítottam magam felé az ülést, a nő rám nézett döbbenten, és közöltem vele: ne haragudjon, de nem szeretném, ha hozzányúlna! Erre nagy szemekkel felállt és odébb ment. Hát teljesen ki voltam akadva!!! Hogy egyesek mit képzelnek??? Sajnos vannak ilyen primkó emberek, akik nem is veszik észre, hogy mennyire tapintatlanok, mert igazából semmi rossz szándék nincs bennük, egyszerűen csak ennyire sötétek, hogy nem tudják felfogni, mi az amit illik és mi az amit nem.

Siba!
Nahát ez az Ede... :roll: :wink: És vezetés közben nem húzod fel magad rajta? Én jó párszor próbáltam mire sikerült valahogy kimondani, de már égnek állt a hajam...

Bettus!
Szerintem nincs olyan hogy korai elkezdeni a mesélést, nekünk is ott van a polcon a 77 magyar népmese (gyerekkorom kedvenc könyve! imádtam a meséket, még amikor már nagyobbacska voltam akkor is!) és már én is gondolkodtam rajta, hogy olvasok neki belőle. Egyébként nálunk is sokszor megy Halász Judit, annyira bájos és kedves dallamok. Kedvencünk az Ákom-bákom :wink:

Edit!

Szétaludtad az agyad??? De jó neked... Bár azért mi sem panaszkodhatunk. De ma reggel azért úúúúgy tudtam volna még aludni...
Fürdetés: hát igen, nálunk is ez van nagyjából, ez a hülye szűk panelek hátránya. Sok egyéb mellett, persze (pl. fúrás...)
Örülök hogy Kata már nem emlékezett a tegnapira. Hogy akarod 2 szék közé tenni a kádat?... Az nem labilis?

Angel!
Brutális krumplileves: :lol: köszi, nagyon jól hangzik!

Lányok!
Vajon mi lehet Gabriellel, megsértődött?... De hát miért?... Remélem nem bántottam meg, mert az utolsó írását nekem címezte. Pedig én ugyanabban a helyzetben voltam, mint most ő.
És Tűzmanó? Nagyon régen jelentkezett. Violáról (fj35) nem is beszélve.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Siba!
Ezt az Edét még végigolvasni sem könnyű, legalább 3-szor futottam neki, mire egyáltalán felfogtam, mi ez?...
De nekem már sikerült kimondani!!! Hehe!!! :lol:

Kép
mamy

Mamy:
A tejpép,Milupa banános és Hipp alma-vanilia.ezeket szereti.Olyan édes mikor meglátja a kanalat keze lába jár és alig várja adjam neki nyalogatja a száját..Bébiételböl vettem vegyesen hipp nestlé és mildi-t.Eddig nekünk a csak az édes cucc jött be probáltam áfonyás pürét(kicsit savanykás) meg csirkemellet rizzsel(semmi ize sincs) mind a kettö a kukában landolt..Kaki az van böven nálunk is .. :shock:

Na tényleg mentem jo éjt mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Bréking nyúz: örökbefogadtam egy kisgyereket!!!!
(Na jó, csak névlegesen és még nem is tudom, hogy fiú vagy lány és mekkora, csak azt tudom, hogy nincsenek szülei és Erdélyben él. Havi pár ezerrel forinttal kell hozzájárulnom a neveléséhez és nyáron elhozhatjuk nyaralni, meg meglátogathatjuk... Jaj, úgy várom, hogy küldjék a képét...)

Na, lehiggadtam.

Ági, tuti a szék, asszem, ilyet veszek én is, ha nem bánod. Az ára is szuper.

SzKata, ezek a csajok a Cosmohoz is hülyék. egyszerűen sötét, primkó agyatlan surmók. Hol vetted a rockergatyót?

ÁKata, a benyulkálás a babához gyilkos ösztönöket kelt bennem is. a múltkor a kisboltunkban egy bagószagú csaj tömködte Ricsi szájába a cumit, mert üvöltött, én meg pont a pénztárnál álltam és fizettem. nem akartam komfrontálódni, ezért csak finoman arrébbtoltam. de olyan ideges lettem, hogy kivert a víz. legközelebb nagyon elküldöm a búsba, aki ilyet csinál.

Viszont: soxor kisgyerekek hajolnak be a kocsiba, simogatják az arcát, kezét... Ilyenkor próbálok finoman beszélni, hogy ne fogd még meg, mert ő nagyon picike, de belül qrva ideges vagyok.
volt, hogy hurutos köhögése volt a kiscsajnak és úgy hajolgatott Ricsihez. próbáltam sokatmondóan és szúrós szemmel nézni a nagyit, aki vigyázott a kislányra, aztán kivettem Ricsit a kocsiból és arrébbmentem. a kislány meg jött utánunk... hogy lehet egy felnőtt ennyire hülye?????

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

ÁKata, kérdezted a vizsgákat, nos a mérleg:
Polgári jog-4
Büntető eljárásjog-4 (másodszorra, hehe)
Közig-1
még tehát 4 van.

Írtad, hogy saját Anyukád nem venné ki a kezedből a lányokat, hát jelentem, hogy az én Édesanyám nem is, viszont anyósom simán. :evil: ezek márcsak ilyenek. na jó, tisztelet a kivételnek.

Livi, azt kifogásolták a családtagok, hogy hogyhogy Ricsi tud sötétben aludni???? Jé, b@ssza meg, ilyet még nem is hallottam, sötétben aludni??? Deviáns egy magatartás, nem? :lol: mert ők úgy szoktatták a gyereket, hogy a nagylámpának egész éjszaka égnie kell.

Angel, kösz a bókot, van egy tuti receptem a fogyásra: azokat a képeket, amin hombár vagyok, shift+dellel törlöm. :wink:

Dorka, elküldöd a számod priviben? meg kell kérdeznem Szilvit, hogy 13 vagy 18 a börze napja, mert tök hülye vagyok!!!! Ha 18, akkor nem tudok menni, mert akkor pont BJ lesz. Bakker. viszont sose szombaton van, tehát sztem nem 13. miért emléxem 13-ra????

Ma voltunk 4 hós oltáson, paraméterek 7700 gramm (csal a digimérlegünk), 71 centi. "gyönyörűen fejlődik" - állítólag, de aggodalmaimra kaptunk egy csomag ajcsi tápszert egy anyukától megnyugtatásnak, amit a védőnő utasítására elsüllyesztettem a fiókban. aszonta, csak akkor "merjek" adni, ha beszéltem vele. mert változatlanul üvöltés van nálunk délutánonként a csökkenyő tejhozam miatt. A védőnő egyébként aszonta, hogy legalább 1 éves koráig szoptassam Ricsit. hmmmm.

eldugultam, kicsit egosra sikerült ez a hsz.

jó éjszakát!!!
Krisz

krisszi

komfrontálódás = konfrontálódás

IQ felezőt bekapcsolva hagytam, bocs....

krisszi

Sziasztok,

Szinte egész nap nem volt hozzáférkőzésem :roll: Most meg már mindjárt holnap van... Tényleg, holnap jün valaki velünk az Arany10be???

Picizával mi lehet? Sokat gondolok rá és hiányzik is!!!
Babókáról se tudtok semmit???

Ma egy gigasétát rendeztünk Simigabival,közel 3 órát sétálgattunk, hatalmasat dumcsiztunk. Még csodálkoztunk is, hogy jááá, folyik a tejcsink. Észre se vettük, hogy már majdnem 4 órája nem ettek a gyerkőcök. :roll: Miccccsoda anyák :lol:

Edi : Küldöm nemsokára!

Krisszi:

Mondtam én, hogy Te egy tündér vagy!!! Adsz kontakto? Jó, hogy vannak még olyan jóérzésű emberek, mint Te.

Geaztenye: bocsi, egyelőre csak annyit tudok, hogy a játszószőnyeg forgalmazója: Bébi varázs kft XII: Fürj u. 10.b.

Sajna sok ilyen szülő van. Én akkor kapok agybajt, amikor a moziba hozzák el a beteg gyerekeket, meg játszótérre, meg a Cirkuszba...MAjd később szembesültök ezekkel. Számomra is érthetetlen az ilyen fokú felelőtlenség. :evil:

Siba : Jó kis nyelvtörő! Cserébe kettő: Derengett, borongott, merengett, szorongott, kerengett, dorongott, de nem vett korongot! És akkor jöjjön még1 az angolosoknak: She sells seeshells at the see show. The shells that she sells are seeshells I am shure. :lol: ( ejtsd: Sí szellz szísellz et dö szísó. Dö sells det sí szellz ár szísellz ájem sur.) :lol: Hűűűűű, leírni nehezebb, mint kimondani! Persze mindkettőt egyre gyorsabban kell :lol: Következő telin kikérdezem!!! JA, van még egy, de az hülyeség, mindenesetre nekem fogadásból kellett megtanulnom az Osztyapenkó szobortól Törökbálintig... kb 15perc alatt: A szifilisztikai helyzet ügy orientálódott, hogy a bakurbinációs desztiglobális-az én véleményem induvizionális- tehát a lényeg lényege lényegében lényegretöróen lényegtelen. :lol: <indezt egy tábla csokiért...

Következő talin kikérdezem :wink:

Mamy, Tina: Nekem már ott figyel bent a szekrényben Bencus első Hipp csokitejpépe. Jadenél is így ünnepeltem a 6.hónapot :wink:

KépKép
Kép
jadey

Bibibbi, én csak jót tudok mondani az anyósomról :lol:

KépKép
Kép
jadey

Kösz a reakciókat, lányok,
ezek szerint nemcsak én rühellem, ha a lányaim fölé (kvázi az intim szférájukba) hajolnak idegenek... És látom azt is, hogy nektek is megvannak a magatok szép kis idegenes történetei... :evil:

Mamy,
ha próbálkozol a gyümölcslékkel, a sárgabarackkal vigyázz, nekünk nagyon nem ajánlotta a védőnő, mert hányást, hasmenést okozhat. (Én székletproblémák miatt akartam adni egyszer pár kanállal, de aztán megoldódott magától a kérdés. Úgyhogy marad fél éves kortól a reszelt alma.)

Tina,
ezeket a cuccokat már három hós kortól lehet adni?
Te nem próbáltál még pepecselni egy kis csemegét a csemetének? (Hű de rossz szóvicc volt :? Mind1, mostmár itthagyom...)

Krisszi,
én az általad elért jegyeket nappali tagozaton, no munka-család produkálnám... Mindent tiszteletem! Rácsrugdosás :D Engem akkor kap el az idegbaj, mikor a lányok hisztiznek (jobban mondva üvöltenek) az öltöztetés miatt, a kutyák pedig szolidaritásból vonyitanak, de nagyon. Hát legközelebb, ha ilyen van (vagyis holnap, illetve már ma :shock: merthogy éjfél múlt), kipróbálom a rugdosást. Eddig beértem a kutyák lekussolásával :oops:

Megyek, alszom 1et

Jó éjt mindannyiótoknak! Puszi

ákata2

Szép jó reggelt!

Siba! igen, nálunk is van így, hogy valamelyikünk elkezd egy nótát, és kb egy hétig a nyelvünkön van. Én nem is értem azt a szót, amit ki kellene mondani :? :? :oops: :oops: :lol:

Á_Kata! Nem tudtam mit mondani, amikor anyósom kivette a kezemből. Te mit tettél volna? AZ egy dolog, hogy csúnyán nézek, az nem hatja meg :?
A kádas dolog Ediéknél történt, nem nálunk.
TÉnyleg a kutyusok nálatok hogy viszonyulnak a lányokhoz? A síráás miatt vonyíkolnak? A miénket különösebben nem zavarja. ELőször megszagolta, amikor sírt odafigyelt (már ha meghalotta, mert ugye a kutsus kinn van) de most már békésen alszanak egymás mellett a teraszon. A bébi a kocsiban, a kutya a földön. Bántani nem fogja, ahhoz túl lusta.

Tina! Akkor én lehet, hogy nem jó fajta törlőkendőt vettem :?
Milyen volt az oltás? Zöldségesnél is babtuhát :lol:
Köszi a bébikompos infót!

Mamy! Ügyesen a sarkadra álltál a múltkori esetnél!

Krisszi! Ez nagyon szép dolog Tőled :)

Lányok tippeket szeretnék TŐletek kérni, és ez most elég furán fog hangzani. (ezt jól írtam?? :? :? :oops: :oops: )
Február 4-én lesz Botond keresztelője, és egy páran kategórikusan kijelentették, hogy ruhát nem vesznek, viszont mondjuk meg, hogy mire van szükségünk.
Egy ajándék már tuti, egy komp, amit mostmár egyre jobban bánok azok után amit leírtatok, de már nem tudom lebeszélni őket.
Viszont semmi ötletem nincs, hogy mit kérjek a saját bébimnek ( :? :? ), ami nem fölösleges, viszonylag praktikus, és nem is olyan drága.
Az etetőszéket, és a járókát nem kérhetem, mert amilyet szeretnénk, az attól azért drágább, hogy ajándéknak kérjük. Lehet, hogy pénzt kellene bele kérni?
HA tudtok valami tuti tippet adni ajándékra szívesen fogadom.
Ja egyébként lesz még valakinél keresztelő?

Bea

Kép
Kép
beuka

Jó reggelt!

Köszönöm a véleményeket a bébikompról, hát most nem tudom, hogy mi legyen velük.
Egyenlőre félretesszük!

Ákata!
Nekem is elég húzós az öltöztetés, a végére nekem már nem is kell ruha, olyan melegem van....
Én felöltöztetem először az egyik babót, kiviszem a teraszra, majd a másikat, őt is kiviszem és utánna jövök én! Aztán indulhatunk :)
Én is utálom, ha a babakocsiba derékig eltünnek az emberek, úgy szemlélik a babócáimat. Ilyenkor durván odaszólok, hogy utálják az idegeneket és egy határozott mozdulattal továbtolom a kocsit, lehetőleg az illető lábán áthaladva!
Na ő többet biztos nem fog bekukkolni, de minden sétára jut egy ilyen barom.
Azt szeretem még mikor mindenki rácsodálkozik, hogy jéééé ikrek?!?

Lányok visszanézegedtem a képeket, gyönyörűek a babák!
Valaki írta, hogy szerinte ebben a topicban csak szép babák vannak, hát tökéletesen igaza van és ez cseppet sem túlzás!! :lol:

Én is olyan szivesen elmennék egy talira, hogy lássalak benneteket meg a babókat is, de sajna olyan messze vagyok.
De azért egyszer mindenképpen elmegyek egy talira.....

Krisszi!
Gyönyörű méretei vannak Ricsinek! Gratulálok a vizsgáidhoz, én erre biztos hogy nem lennék képes :oops:

Tina73!
Marvin babának ez a hajkorona!!!!! Gyönyörű

Bujka!
Az ünnepek alatt én sem akartam erőltetni, hogy talizzunk de megyek még Vácra és akkor mindenképpen összefutunk. Én is nagyon kíváncsi vagyok a fiúkáidra :lol:

Most mennem kell de még jövök........

KépKép
napraforgo13

Sziasztok,

Krisszi,
Hát le a kalappal előtted. úgy mindenért :lol:

Angel,

böfizik Peti szép öblöseket, de utána és egyébként mindig bukik. emiatt voltunk már gasztroenterológián, de azt mondták, minden ok, és a gyarapodását látva, marad is benne valami :wink: Amúgy az elején volt csak ilyesztő, hogy szinte ömlik belőle a tejcsi, de most már látom, hogy őt nem zavarja, én meg legfeljebb többször öltözöm át egy nap, na meg Peti is elhasznál egy-két rucit. Szóval, moshatok, mint a güzü :roll: Ha hat hós koráig nem javul a helyzet, újra megyek kivizsgáltatni...

Siba,

bebebe, én ki tudtam mondani :lol: :P Amibe viszont beletörik a nyelvem, az a JAMAIKAAJAMAIKAIAKÉ :lol: :lol:

Jadey,

anyós: :lol: :lol: TE MÁZLISTA!! :lol: Na jó, én sem panaszkodhatom.

Érdekes, nálunk még senki nem próbálta kikapni Petit a kezemből. Lehet hogy azért, mert előre szólok, hogy VIgyázz, le fog hányni!! :wink: :P :lol:
sz_kata

Szió mindenkinek!

Tina
Műtét :cry: nem semmi de így is nagyon ügyi voltál hogy mindent megprobáltál!Marvin haja még mindig eszméletlen :wink: Mercike is gyönyörű nemsokára már nem is lehet így becézni hiszen lassan nagy lány lesz :wink: Hát az sem semmi hogy ilyen fini kajákat kap Marvin,örülök neki hogy szereti!Én még várok ezzel,majd esetleg a köv .hónapban próbálkozom ,de csak alma vagy narilével nem pedig ilyen komplett kajcival.

Angel
Rikonyálás :lol: jó mi??? :lol: :lol: :lol: A keresztanyádnak üzenem hogy ne öntözze agyon a virágokat,csak akkor kell nekik víz ha teljesen száraz a földjük!!!!!!!!!!!Az meg egyenesen halál,rájuk nézve ha vízben tocsognak :cry:
Holnap sütök egy kis kalácsot,úgy meg enném :D

Betti
Én is mesélnék a Laurának de szerintem az még ráér,pláne a 77 magy.nép.mesék.Én inkább verseket meg mondokákat mondok:Weöres Sándortól,bizti te is tudod ezeket:bóbita bóbita táncol.....őszi éjjel ízzik a galagonya........paripám csudaszép pejkó-ez a kedvece,nagyon jó ez a retró könyv még az enyém volt:18 ft-ba került :lol: már egy csomó verset megtanultam,későbbiakben is jó lesz,oviban mondjuk.

Na mentem főzők egy kis gombalevest.
Ma is olyan szép ídő van :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Sz_Kata!

Nekem másodjára sikerült kimondani a Jamaikásat. :roll: De a Krisszi féle változat nem megy...

Linda!
A 77 magyar népmese valóban nem arra van hogy 4-5 hónapos kisbabáknak meséljük, nem is a tartalma miatt gondoltam, hanem hogy egyáltalán az ember hozzá beszél, neki olvas, hogy lássa, most ő van a középpontban, (ami egyébként mindig úgy van, na mindegy....) Sajna nekem nincsenek ilyen retró könyveim (ki tudja már,hol vannak?) de a netről töltök le folyamatosan mondókákat, versikéket, nekünk is a Weöres félék jönnek be a leginkább. Ja és Zelk Zoltán. (pl. Ákom-bákom amint már említettem).

Krisszi!
Azta, micsoda szép nagy baba lett Ricsi! Épp most üzizett a hugom, neki most múlt 3 hónapos a kisfia, és már 6700 gr, 66 cm. Nem semmi, ezek a fiúk hogy nőnek! Azért Geszti sem panaszkodhat, a maga 6200 gr és 64 cm-jével, ahhoz képest, hogy Ő kb. 1 kg-val kisebb volt mint az átlag újszülöttek. Tegnap megmértem, itthon 6190-et mutatott a mérleg. Nem tudom, mi volt a múltkor.

Valóban gyönyörű idő van, megyünk is majd sétálni, de most letettem Gesztit aludni, mert nagyon ásítozott és dörzsölte a szemét, hű de látványosan tud álmos lenni! De legalább tudom, hogy mit akar mondani, és veszem a lapot. Ilyenkor mindig olyan hálásan helyezkedik alvó-pózba, amikor beteszem a kiságyába. :wink: Reggel is szupi volt, 7-kor ébredt, cicizett, 8-kor visszatettem mert láttam hogy álmos, és 10-ig aludtunk tovább mindhárman! Isteniek ezek az alvós délelőttök!!! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

GYors bekukk:
Kendőtéma és öltöztetés:
mi most háton hordunk és csak sapi+zokni kell rá(szerintem ez se fontos). Aztán én veszek fel egy polárt+kabit és így is izzadunk rendesen. Aztán ha bemegyünk valahova, ő marad bent és nem kell öltöztetni, vetkőztetni, szóval nagyon jó. Ebből a szempontból inkább a bkv-t preferáljuk, mert a hordozós autókázást utálja (öltözés, hordózóban ülés, piros lámpáknál megállás...)

Kata! Szerintem sokáig lehet hordozni, de ez csak a te erőnlétedtől függ. Másfél éves korig simán, de szerintem utána is. Bár már akkor lehet, hogy inkább gyalogolna a gyermek...

Fruzs:
pelus: jó a bm. Kaki is kijön szépen, csak az a sz@r, amikor a külsőket kell sikálni, mert a folyós kaki ált. megfogja a gumis lábrészt. Ha sok kaki van, akkor elég hamar cserélek külsőt és ebből csak 3 van... Éjszaka még eldobható, de a múltkor már majdnem kipróbáltam a bm-t. Majd beszámolok.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Jajj ezt le kell írnom!
Miért van az hogyha az ember le akarja kamerázni a kis Drágát ,akkor ő lemerevedik és mire újra kurjongatna addigra meg a kamcsi merült le :shock: :?:
Hát most így jártam!Nemrég evett Laura,aztán beraktam a pihiszékébe ,ami nálunk az autós babahordozó jól kibálelve :wink: majd elépakoltam mindent és örömét kifejezve rikonyál!A kamera meg lemerült.......Na mindegy lesz ez még jobb is :wink:

Mamy
Nyugodtan olvass neki amit akarsz,persze jó hogy ha hallja a hangod :wink: Találtam a neten (édes otthon) olyan gyerekoldalt ahol igazi diafilmek vannak,még a kép is olyan,csak neked nem tekerni hanem egyett klikkelni kell a továbbolvasásért :lol:
Ja és még valami :Laura imádja a reklámújságokat is nézegetni,nemrég a szmacss küldött egy akkora lepedőt hogy majd be teríti a fél nappalit :lol: azt kihajtogatom neki és csak nézi csak nézi és magyaráz a húsoknak,yoghurtoknak......

Na lassan elpilled,megyünk sétálni.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Linda!
Ez tök érdekes, Geszti is imádja a szines újságokat, először gyűrögeti, magyaráz ő is neki, de aztán sajna a szájába akarja gyűrni, és én ettől nagyon félek, hogy felázik a papír, és lenyeli, a nyomdafestékről nem is beszélve... Te oda mered neki adni?

Mi is megyünk sétálni, majd estefelé még jövök (ha tudok :roll: )

Kép
mamy

Sziasztok!

Nagyon termékeny a csapat! :lol:

Ákata!
Nem semmi történet a behajolós kedves emberekről! :shock:
Mondjuk én már megszoktam, így a második gyereknél ezen nem is akadok fenn. Viszont azt nagyon rühellem, ha kenguruban van Pannika és akkor akarják b@szogatni, mert akkor az én szférámba is betörnek. No nem a családról, barátokról beszélek, mert őket nem bánom, hanem az idegenekről. Szeretem a 2 lépés távolságot betartani.

Beuka
Törlőkedndő. Nekem is voltmár ilyen, de nem volt vele bajom, a tartóját nagyon szeretem, mert nem szárad benne ki a kendő. Van pici változata is, és azt a akkor viszem ha megyünk valahova.

Szkata!
Képet kérünk Petiről. :lol:

Juborka!
Mi is nagykádban fürdetünk már. Mivel jó nagy kádunk van (olyasmi mint Nektek) így Apa+Matyi, és Pannika bitorolják. :lol:

Siba!
Beletört a nyelvem, csak nagyon lassan megy a EDE...

Bea!
Ajándék: pénzre szavazok, aztán félretenni, és menetközben kiderül mi kell még. Szerintem...

Ma volt a védőnő, és mondta hogy 3 hónaposan nagyon megnő a babok étvágya, és ilyenkor segít a gyakori szopi. Nagyon sokan szokták ilyenkor feladni a szopit, mondván elfogyott a tejcsi, pedig csak pár napi türelem kell.
Mértünk is: 5300 gr-s Pannika, azért nem rossz, hiszen 2300-ról indult. :P

Lányok, nálunk kaki 5-6 naponta van, jó folyós... de nem zavarja addig Pannikát. Másnál is van ilyen ritka termés?

Még 1 kérdés:
mostanában Pannika este 6 felé szopik, majd 7-kor fürcsi, aztán levág egy olyan sírást, hogy már én is belezöldülök. Kb fél óra és BÁRMIT csinálok, csak sír és sír, majd bealszik hajnalig 4-5g. Ilyenkor gondolom túl fáradt, nagyon sajnálom, MAtyika nem csinált ilyeneket. A pólyázon még mosolyog, aztán rákezd.... :shock:

No csatolok pár képet, ha nem gond. :P

Pannika kipróbálja az etetőszéket. Van olyan, hogy beleteszem és nézi ahogy főzök.
Kép

Nagyon "kreatív" vagyok, lefényképeztem a mai kenguruzást. :oops: :P
Kép

Matyika segít Panninak a tornáztató alatt. :P (büfifolt jóóóól látható :wink: )
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Linda!
Tegnap Pannika is feldezete a rekléám újságot. :P Apa mondta is hogy tiszta nő, már most vásárol... :lol:
MAmy! Még nem eszi, de annak is eljön az ideje, akkor majd nem adom neki oda.

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ez lemaradt, levegőzik.
Van rajta, hosszú újjú body, plüss rugi, kabátka, sapi, de mivel nekünk a babakocsiban van ez a vastag bundazsák ezért más nem is kell. Kenguruban ez helyett overál van.
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági,

de jó, hogy feltetted ezt a kengurús képet! Tudod, nekem is van ilyen kötős változat, de eddig még nem nagyon használtam, mert engem zavart, hogy a láábát "be kell húznia" a teste alá. Nem kényelmetlen az nekik, nem nehezedik rá nagyon a testsúlyuk? Én egyenlőre félretettem ezt a lengurút, majd előkapom, ha már oldalt ki tudom lógatni a lábát Petinek?
Neked milyen tapasztalataid vannak?
sírás: bizti álmos, de még szeretne fent lenni. Peti minden alkalommal sírva kapálózva tiltakozik az alvás ellen, aztán megadja magát a karomban... :P
sz_kata

Sz_Kata!
Ne izgulj, a lakosság 80%-a diszkalkuliás, különben mivel lehetne magyarázni, hogy az emberek ötször annyit hitelt vesznek fel, mint amennyit valaha is ki tudnak fizetni... :D
Képzeld el, az én drága kisfiam már befelé nem akar a kendőben lenni, sőt oldalt sem igazán, csak kifelé fordítva, az meg nem igazán jó, mert homorít..., babakocsi szóba sem jöhet, viszont 7és fél kiló, nem lehet csak úgy sétálgatni már vele...... Javaslat?

A többieknek is akarok írni, de megint mennem kell! :(

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Nem tudom vissza olvasni a 3om napos lemaradásomat ,annyit írtatok, :(

Viszont visszajött a tejem,péntek óta csak fejek-fejek,mikor Viki eszik,először 20akat tudtam kicsikarni,ma már 80 a rosszabbik ciciből.....
:)
Mióta nem szedi a gyógyszert köhögésre ,érdekes nem szörcsög és nem is kuckucol,és ami a fontos kezd visszajönni az étvágya.Szerencsére a reflex is többször jön mostmár,úgyhogy fel is hívom a hétvégén a szopitanácsadót megköszönni neki a segítségét.
Amiket írtatok,hogy felakar ülni az Nálunk is megvan,sőt valamelyik nap ült az ölembe fogta a kezemet és egyedül felhúzta magát,annyira erős ,imádni való.Viszont éjjelek egyre nehezebbek,lehet jön a foga,sőt 3om óránként eszik megint.Úgylátszik amit nappal nem evett meg ,azt bepótolja éjjel..pedig annyira de annyira aludnék mostmár Én is sokat....

Edit 24,
Nekem medela mini elektromos van 19.000ft.Próbálj venni egyet ha nem sajnálod rá a pénzt és még szeretnétek egy babát ,mert akkor mindenképp megéri.Ha Nálunk lesz tesó ,akkor az elejétől kezdve ezzel a módszerrel fogok dolgozni.Rohadtúl fájnak a bimbóim a sok szívatástól, de egy idő után megszokod és Nálunk most sorakoznak a tejek a mélyhűtőben.Oltást, hogy vészelte manócskád?Ha jól emlékszem Te kérdezted a kúpot,Nekünk doki mindig a súlyát kérdezi,mert 8-10kgnál kell egy egész germicid kúpot adni.most legutóbb a 5760gnál 3/4et kellett volna adni 39foknál ha belázasodott volna ,de szerencsére nem tette és remélem jövhéten se fogja.

Czmelinda,
Ha eddig nem adattad be az injekciót ne is tedd meg ,mert Nekem 2 hétre rá megjött és kevesebb is lett azóta a tejem,de most nem panaszkodom...:)

Krisszi,
vizsgákhoz nagy-nagy gratula, én nem is tudom ,hogy baba mellett ha tanulnék,hogy és mikor tenném.

Mamy,Rolex,Siba,
köszi,hogy leírtátok a szörcsögés nálatok meddig tartott,és mindenki kérdezte adom e neki a cebion cseppeket,nem ,mert nekünk doki ilyet nem mondott..majd megkérdem Tőle úgy is jövhéten kapja az oltást.

Sz-Kata.Orsi,
Kipróbálnám én is ezt a kendőt hol vettétek és mennyiért?Kenguruba nemigazán van meg, rögtön elkezd üvölteni,de hátha abban nem fog.

Most megyek ,mert mindjárt felébred,de ezt még elmesélem,mert vicces volt nagyon ahogy tegnap az érzéseim rohangáltak.Megígértettem magammal,Viki 16 hetesen a kiságyában fog aludni,nem mellettünk.Hát mikor arra került a sor ,ott álltam a sötét szobában ,fogtam az alvó babámat és hol a nagyágy ,hol a kiságy felé fordultam.Közben zakatolt a szívem mit csináljak ,mi a helyes.Erőt vettem magamon és megbeszéltem ,hogy sokkal kényelmesebb szoptatás céljából ha velem alszik,de jó lenne ha megszokná a kiságyat.Nem lehetek ennyire önző és lusta.Leraktam az ágyikóba,kipattant a szeme,megint fel ,elringattam,megint le kiságyba ,megint felébredt,megint altatás,megint kiságy, baba keservesen elkezdett sírni.Megint elaltatás és a nagyágyba lerakás 1 perc múlva és a baba aludt tovább....
na ennyit ,hogy hol aludt az éjjel és most azon gondolkodom ,hogy szoktatom a kiságyba, egyeltalán lesz e erőm hozzá,mikor tegnap olyan fura érzés volt mikor néztem hova rakjam le.Őszintén megmondom,nekem borzalmasan fájt,hogy nem mellettem aludt volna,de nekem is meg kell tanulnom,hogy van egy kis saját része és nem lehet mindig velem.:(
mostmár tényleg megyek
sue
suezika

Vikiről friss képek
:) Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
suezika

Sziasztok!

Kata megkapta az oltást, gagyarászott előtte, alatta, utána, semmi sírás. :) Adtam neki germicid kúpot igaz összekakilta magát, kezemre is jutott. Második nekifutásra sikerült beadni, betettem a kiságyba, betakartam és alszik. :) Jól beborogattam a combikáját.

Megkérdeztem a dokit, nem kell őt felhúzni és tornáztatni, mert így is erősebb és előrébb van a koránál.
Mondta, hogy 2-3hét múlva mképpen kellene neki gyümit adni?? (nem szopi helyett!!) a vitamin végett. Kérdezte és szedek-e vmit, meg egyek normálisan.
Nem mondott semmit arra, hogy házi vagy üveges kaja legyen...(neki végülis mindegy), meg hiába mond üvegest ha azt nem engedheti meg magának az ember. Ki ki maga eldönti.

Mondtam még nem akarok neki adni semmit. Hozzátettem majd meglátom menetközben...Mondjuk én kivárom az 5,5-6hónapot. Ha addig lesz rendesen tej akkor nincs semmi gond.

Sikerült felvenni Kata hangos nevetését. :) :)

Jamaika...ment elsőre, de az EDEDE...este itt fetrengtünk férjemmel, mert nem bírtuk kimondani, de nem adtam fel. :D

Gyerekhozzányúlás: nekem is szétpattan az agyam, még ha rokon fogja is meg...Szerencsére idegennel még nem volt semmilyen szituáció...

Ákata!
Igen ilyen beakasztós volt az állvány, de a mi kiskádunk hatalmas, szinte jakuzzi, és nem bírta az állvány a terhelést és kipattant, illetve használt volt már. :(

Mamy!
Kádas megoldásra párom azt találta ki, hogy fürdessük innentől a nagykádban. Persze, mert ő akarja fürdetni, utána meg nekem kiadja öltöztetésre...Mondtam nem! Én is akarom fürdetni és ő öltözteti, de ő nem akarja. Erre azt mondta együtt fürdessük, dehát így is nekem kell 1x kiszállni és rendbe tenni...

Krisszi!
Szép hosszú Ricsi!. :) Neked mondott vmit a hozzátápiról a doki?

Sue!
Na látod beindult a tej, csak pár nap volt gázos. Hajrá. :)
Tök jók a képek, a kedvenc amikor az ágyon fekszel és Viki a hasadon.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sue
Szupi hogy van sok tejcid :lol:
Nagyon jók a képek!Szép formás Viki!Mennyi idős?
Az injekciós receptet eltettem a fiók aljára! 8) Nem akarom hogy megjöjjön és kevés tejcit sem akarok :lol:

Ági
Ti is szépek vagytok a képeken!Ilyen tükröset én is szoktam kreélni,de te ügyibb vagy mint én :wink: Laura is csak 5-6 naponként kakil,valamikor neki is hígabb de őt sem zavarja,esténként Laura is sirdogálos még kaja közben is belesír a cicimbe :lol: de hála Istennek azután hamar elalszik a kiságyában :wink:

Mamy
Dehogy adom neki az újságot :lol: Csak messziről bambulázza!Laura még nem is tud fogni csak azt amit beletuszkolok a kezébe ,de azt nem is nézi és még nem is kostolgatja :wink:

Jubi
Ti is olyan aranyosak voltatok a kádas képpel :wink:

Mentem...
Linda

Kép

Kép
czmelinda

Bali,

én még elöl hordom Petit, de a tibeti háti hordozás szerintem bejöhet Nándinak, főleg, ha fentre kötöd és a vállad felett tud skubizni. Petit befelé forduló kötésbe teszem, de az egyik vállát szabadon hagyom, és így tud kifelé is figyelni. mondjuk ő "csak kicsit több, mint hat kiló :) ) a teljesen kifelé forditás szerintem nem túl jó a ababa gerincének.
megkötési módokat, tök jó fotókkal itt találsz:
www.wearyourbaby.com

Sue,

kendő ügyben nézz szét a www.babakozelben.hu , és a www.bababolt.com oldalakon. Ajánlom még a babaneten található hordozókendő topicot is!! Ja és a www.hordozokendo.lap.hu -t.
Viki nagyon szép, egyáltalán nem tűnik éhező babának :wink: :lol:

Edi,

a nagykádas fürdés király, de valakinek bizony be kell vállalni a felöltöztetést :lol: nyugodtan bizd a fürdetést apára, neki is jusson a jóból, ne légy féltékeny :wink: :lol:

Csajszik,
A bóbita foglalkozás nagyon jó, irtóra élvezték a srácok (Peti és Bencus) :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Livi!

Diszkalkulia: ez jó... és mennyire igaz... csak kár, hogy inkább tragikomikus, mármint az a sok hülye hitel. Mi is belevágtunk ugye egy lakásvásárlásba, 20 évre, hát nyugdíjasok leszünk, mire kifizetjük... :shock: De legalább lesz egy lakásunk öreg éveinkre... (remélem!) - aztán úgyis Gesztié lesz.

Ültetés, kenguru:

Lányok, lehet hogy nagyon tájékozatlan vagyok, vagy le vagyok maradva, látom hogy többen is már kenguruba teszitek a babát, meg etetőszékbe. Nekünk is van egy szobai babahintánk, olyan önműködős, de nem mertük még beletenni Gesztit, mert a doki azt mondta, csak akkor szabad ültetni, ha már magától is tud ülni. Hát remélem, ez nemsokára sikerül, de addig akkor biztos hogy nem szabad? Kengurunk is van, többféle is, úgy kipróbálnám, de Apa is azt mondta hogy várjunk még vele. Viszont azt imádja Geszti, amikor karban van, hogy háttal van nekünk, a fenekét fogjuk, lóg a lába mintha ülne, a hátával nekitámaszkodik a mellkasunknak, és persze fogjuk kézzel elöl hogy nehogy előrebukjon. Ebben a pózban órákig képes ellenni (csak mi bírjuk karizommal...)
Szóval mit mondtok erről, most akkor a kenguru mehet? Mert gondolom, a hinta még nem.

Voltunk sétálni, teszek fel pár képet, mi így levegőzünk.
Van rajta alul body, rajta plüss rugi, azon meg az overáll, aminek van lábrésze, így cipő nem kell.
Kép Kép Kép

Kép
mamy

Sz_kata

Köszi!
sikerült pont nekem előbb olvasni a nagykádas fürcsit :lol:
Anygyal vagy... (csak nehogy erre is féltékeny legyen anya :lol: sebaj majd privibe enyelgünk :wink:

bali78

"Ne izgulj, a lakosság 80%-a diszkalkuliás, különben mivel lehetne magyarázni, hogy az emberek ötször annyit hitelt vesznek fel, mint amennyit vissza tudnak fizetni"
ŐŐŐŐ szerintem azért van, mert ma magyarországon másképp nem megy... [/i]
Vendég

Mamy, Gyugyó!

Én nem a lakáshitelre gondoltam, hanem a harmadik mégnagyobbképernyős-tökfeleslegestévére!!!!!!! :lol: Azaz arra, hogy amikor a fiammal beköltöztünk albérletbe, akkor fél évig kézzel mostam, mert annyi idő alatt gyűlt össze a mosógépre való. Nem szeretem elkölteni azt, ami nincs. Meg arra, hogy nem tetszik nekem, hogy mindenkinek mindenből egyre nagyobb kell, egyre csillógóbb, egyre plazmább... :wink: Remélem, értitek mire gondolok! Szerintem egyre több felesleges lomunk van, és az én gondolkodásom ettől lényegesen egyszerűbb... Nem amish-os, csak egyszerűbb...... :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Livi!
Tökéletesen értem, mire gondolsz és teljesen igazad van. Ezt én is elítélem, ezt a sznobizmust. Én sosem értettem meg az ilyen embereket. Szerencse, hogy Apa is ilyen szemléletű, mint én, ötször meggondoljuk, hogy megvegyük-e amit gondoltunk. HOsszú évek óta az első nagyobb beruházás a videókamera volt (kápére vettük, nem hitelre). Ezt is Geszti miatt vettük meg, hogy megörökítsük, amíg ilyen pici. Olyan szép lesz majd 10-20 év múlva visszanézni... Meg hát neki is egy élmény lesz, látni saját magát babaként.

Na eldugultam, Geszti hiányol hogy miért nem játszom vele. Már végigkúszta (hanyatt fekve) az ágyat, nem győzöm terelgetni. Asszem bemegyünk a kisszobába a kirakós szőnyegére.

Kép
mamy

Sziasztok!

Beuka: én odaadom anyósnak a baby-t aztán amikor már megunta és elkezd sírni akkor mondom neki, hogy most már nem kell a gyerkőc? Ajándék: mesekönyv, horror árban vannak, vagy nyissanak neki szlát. A szó: Ede de bedezodoroztad magad. Ede egy pasi és bekente magát deóval. Hi-hi

ÁKata: hát mesélgetek, de jóformán csak magamnak, mert úgy érzem a falnak beszélek. És a legjobban azt bírom, amikor mondom neki mérgesen, hogy : ROSSZ Vagy, nagyon rossz és ő meg 1000-el vigyorog Hát lehet ilyenkor haragudni?

Tina, le ne vágd Marvin séróját. Ez a szexepilje :) És már olajozod (zselézed)? Kis punkosra. Hi-hi. Hát nem könnyű kenguruba cipelni+ a piacon vásárolt több kiló áru. Olyan vagyok mint egy málhás szamár. Bizti azt hiszik hogy csórók vagyunk, de azért nem kapunk semmit olcsóbban.
Nálatok mennyi Marvin adagja a baba kajcsiból? Negyed,fél üveg?

Jaj a kengururól jut eszembe. Nekünk a napi séta azt jelenti hogy elmegyünk a piacra bevásárolni. A végére már alszik a Kitti, nem is látni, és bírom amikor az árus azt mondja, jaj de szép baba. Még én se látom, nem hogy ő. Tudjátok biztos ilyen vevőcsalogató bók.

Mamy: Szerintem Gabi megsértődött valóban. És nem merem biztosra mondani, de talán SZ_Kata írása lehetett neki velős. De nem tudom, mert talán még írt utána valamit, visszanézni már nem lenne erőm. 77 magyar népmese, az nekünk is itt figyel a polcon. Olyan szavak vannak benne, azt se tudtam mit jelent…. Ciki

Krisszi rokonok nagyon gazdagok lehetnek hogy fényárban altatják a babát. Biztos jót tesz neki. Gondolom nem is tudja hogy van nappal meg éjszaka? Micsoda emberek vannak?
Örökbefogadás: szép gesztus.

Rozsági: nálunk is ritka jelenség a kaki.

Sue: Szerintem hogyha a kenguruba nincs meg a gyerkőc akkor a kendőbe se lesz. Állítólag szoktatás kérdése. Én viszonylag hamar beletettem, de lehet hogy ha most kezdeném el akkor már nem tetszene neki. Ua. mint a járókás dolog. De ez csak egyéni vélemény.

Hangulat jeleket meg gondoljátok oda légyszi mert word-ben írtam, és oda nem tudtam tenni itt meg nem oda teszi ahova én akarom :twisted:

Magunkról annyit, hogy egyfolytában ki van kaparva a szemem. Kitti egész nap a szájában jár és a mutatóújját előszeretettel dugja le a torkán mintha hánytatná magát. Pukik vannak, de valami óriásiak, buborékfújás lufi nagyságúra, és berreg egész nap mint egy motor.
Na ennyi most "röviden".

Puszi: Betti

Kép
bettus79

Bali,

kipróbáltam a kötős kengurút háti hordozással, abban is jól lehet nézelődni, így:
Kép Kép

ez pedig a cuki halálfejes gatyó :lol: :lol: ugye, éédes? :wink:
Kép

ja, és így néz ki, ha kifelé nézve hordozom Petit:
Kép

na megyek, befejezem a rakott krumplit
sz_kata

Sziasztok!

Emlékeztek, hogy írtam a belgáknak a babysoft pelus miatt?
Na, ma megállt a gls futárszolgálat autója, és átadtak egy jó nehéz,nagy kartondobozt...
8, azaz nyolc csomag pelenka, és egy csomag popsitörlő volt benne, valamint egy magyar nyelvű (a cseh leányvállalattól jött a csomag) levél, amiben elnézést kérnek a kellemetlenségért, és remélik, hogy ez a kis csomag enyhíti a káromat...

Lányok, én csak néztem, mint egy birka...nekem egy csomag ment csak pocsékba, ez 1000 ft volt, a levél fealdása volt 300, erre a csomag kb. 8300 ft-ot ér...tehát 7000 ft-nyi ajándékot kaptam, mert írtam egy levelet. én már egy sima válaszlevélnek is örültem volna, persze reméltem, hogy vmit küldenek, de ennyore azért álmomban se gondoltam volna.
Nagyon rendes ez a cég.

Úgyhogy, ha gáz terméket vesztek, bátran reklamáljatok!!! :D

Sue, jaj, de örülök!!!! éreztem én, hogy enyi kitartás nem lesz hiábavaló!!! Gratulálok!!! Viki gyönyörűszép!

Rozsagi, hát, nálunk naponta többször is van kaki...hajjaj, nem is akármennyi :D , néha jut a body hátára is...

Ruha, azt hiszem, Gergő a legalulöltöztetettebb (na, ezt mondjátok ki!!! :D )
Otthon: r. ujjú body, h. ujjú pamutrugi, slussz.
Kintre: uez, meg sapka, és polár overall. Ennyi. és soha nem fázott még.
A plüss cuccokat nem is ismerjük jóformán...

Linda, köszi a növ. tippet, sajnos ezt állandóan elmondom Nagyinak, de nincs foganatja...volt egy 30 éves pálmájuk, aminek állandóan vágták a leveleit, ha picit megsárgultak...2 évvel ezelőtt az akkor30 éves pálmának volt 5 (!!!) levele, erre elhoztuk hozzánk...most kb. 25 levele van...A titok: néha kap vizet, és nem b@szogatom az ollóval :D :D
Az autósüléssel vigyázz, mert nekünk a csípőszűrésen azzal indítottak, hogy :ugye, csak és kizárólag az autóban van EBBEN? (az EBBEN-t úgy ejtette ki, mintha egy különösen gusztustalan csótányról lenne szó...) merthogy iszonyú rossz a gerincüknek.Én ezért nem vagyok híve a pihiszéknek sem, mert nem tudnak benne szabadon mozogni, és sztem ebben a korban még jobb, ha a gerincük lapos és kemény helyen van.

Beuka, sztem pénzt kérj...bár egy picit fura, hogy kikötik, hogy ruhát NEM adnak...miért? hát nem azt kellene adni, amire szükségetek van?

Jadey, az a kagylós biznisz az őrületbe kerget! :D :D

Ákata, ami a szakácsnői mivoltomat illeti...én nem tudok ám főzni... :oops: csak mostanában kezdtem el, szakácskönyvből és nagyi-féle receptekből, és egyre jobban megy...Sütiket már 2 éve csinálok, az jobban is megy, de a "rendes" kajákat még csak most tanulom...amiket leírok ide, azokat már kipróbáltam, megcsináltam, megettem, és jó volt. de nygon élvezema főzőcskét, főleg az egytálételek készítését, ha gyorsak és könnyen elkészíthetőek...

Siba, lassan csomót lehet kötni a nyelvemre ettől a pacsuliszagú Ede haverodtól... :D :D

Bettus, jó ötletet adtál, ma én is elkezdtem mesét olvasni, Hársvirág hercegnő történetét osztottam meg sarjammal, aki tompa hangon (mivel a fél ökle, plusz egy rágóka volt egyszerre a szájába tömve) fűzte hozzá velős kommentárjait:
Ogügügüleeee! Hauauauhő! grrguglieö! brrrgli! :D :D
Bár tőzsdei kimutatásokat is olvashatnék neki, kb. abból is annyit éretne, mint a meséből, de azért én inkább a mesékre voksolok... :D

Mamy, asszem a kecskemétit is a Hipp gyártja...ez olyan lehet, mint a mediamarkt meg a satur, mindakettő egy kézben van...

Krisszi, bréking nyúz, tú, mi tavalyelőtt fogadtunk örörkbe egy 16 éves srácot egy évre, bár mi nem nyaraltattuk, csak anyagilag támogattuk havonta. Szintén a Dévai Alapítványon kersztül?

Pussz, megyünk fürdetni (azaz, én tisztában teszem, Apa fürdet, állja a vizek árját, ami a sarj pancsol ki a szőnyegre, szárít, öltöztet, vigantolozik...)

Angel
Vendég

Sziasztok!

Sajna még ma sem változott Gabesz étvágy még mindig csak 50 et eszik egyszerre aztán 3 óráig semmi.

Suezika:
Lehet hogy megpróbálom én is az elektromos melszívót hátha sikerül.A kézi fejővel nem nagyon ment, sőt egyáltalán nem. A kúp nem kellett, nem lázasodott be Gabesz.Viszont nagyon rosszul viselte.Nagyon sírt.De már túl vagyunk rajta.

Sz_kata:
Nagyon édesek vagytok így Petivel.Eddig még em is láttalak téged csak Petit.Tök jó hogy felraktad ezt a képet, mert már nagyon sok tanácsot adtál és nagyon jól is estek.Csak már nagyon kíváncsi voltam hogy kitől.

Valaki hordja már a picurját babaúszásra?
Én már alig várom, hogy mehessünk, bár nekünk még meg kell várni a 3 hós oltást.Nekem barátnőm pont ilyen oktató és már mondta előre hogy kezdjük minden fürdésnl leönteni a fejét.Mikor öntjük mondani kell hogy hoppá.Ma lesz az első mikor leöntöm a fejét.Remélem jól fogja tűrni és nem lesz sírás.

Na megyek, mert most ébredt Gabcsi és megyünk fürcsizni!

Kép
edit24

Beuka!
Pont tejszínhabbal akarják tukmálni. A lehető legédesebbel kezdenék, hogy jól elrontsák :? .

Krisszi!
A hasam szerencsére nem lett csíkos, de a mellem nagyon, viszont aaaannyira nem érdekel. Milyen furcsa, hogy másoknak fontosabb a tökéletesség, mint az egészséges anyatejjel táplált gyermek.
Hol fogadtad örökbe és hogyan? Akkor talán ez a vágyad is teljesült, mégha nem is nálatok lakik :lol: .

Ákata!
Én sem hajolgatnék másokhoz oda, mert engem is idegesítene, főleg, ha idegenekről van szó. Esetleg megkérdezném szívességből, hogy figyeljek-e addig a babakocsira, amíg a hölgy vásárol, de akkor sem nyúlnék a babóhoz.

Beuka!
Ti már a keresztelőnél tartotok? Nálunk még csak most dőlt el, hogy ki legyen a keresztszülő, így még csak most fogunk intézkedni, de már előre látom, hogy milyen macera lesz összeegyeztetni az egész családot, mert hát senki sem akar lemaradni róla. De végülis a lényeg az, hogy Barni és a keresztszülők+ mi ottlegyünk :lol: (azért nem leszünk annyira bunkók, hogy kihagyjuk a többieket, de nekik is illik alkalmazkodni).

Sue!
Gratula a tejcsihez, örülök a sikerednek.

Sz_Kata!
Mit csináltatok a foglalkozáson és hogy viselkedtek a fiúk? Mennyi ideig tartott és mennyibe került? Mi pont ma voltunk a dokinál, mert Barni megkapta a 3 hós oltását. Most egy csöppet nyűgösebb az átlagosnál, de nem lázas. Remélem nem is fog belázasodni.

Örülök, hogy ennyire favorizáljátok Weörös Sándor írásait, mert rokoni szálak fűztek hozzá, így én is sokat olvastam tőle. Benedek Elek szintén rokon volt, de sajna bennem nem jelentkezett az írói tehetség és hajlam :cry: .
És még egy jó hír: Barnival vasárnap óta gyakoroltuk a hasonfekvésből felnyomást és tegnap este (természetesen mikor már le kellett feküdnie :wink: ) a bölcsőben nagyon szépen felemelkedett és körülnézett. Mi meg csak néztünk a férjemmel, hogy milyen ügyesen feltolta magát. Azért nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül, de úgy látszik, már elég erős a nyaka és a gerince hozzá.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Mamy!
A megkötős kengurut pár hetes kórtól lehet használni. Gondolom ha nem lenne jó a gerincének akkor nem ajánlhatnák! Egyébként ennél is úgy van mint a kendőnél, hogy helyesen-szorosan megkötve nem lehet baja tőle.
Meg én nem is tudnék semmit csinálni ha nem hordoznám, mert ebédet főzni kell Matyikának, meg Apának, takarítani is kell stb... és sajnos nem mindig akkor kell megtennem amikor ráérek, mert a 3 éves bratyónak nem mondhatom, hogy bocsika, de most csak 2-3 felé lesz ebéd... :? Pannika meg még igen keveset van el magában.
Matyit nem hordoztam anno, no de akkor jobban én osztottam be az időmet.

SzKata!
Jó a kengurutok, fekete? :P Így még nem próbáltam ki. Nem lóg nagyon a feje? Lába hogyan állt a hátadon hordva?
Egyébként mikor Pannit viszem egy pelust összehajtva a feje mőgé teszek, hogy ha elalszik és le kell hajolnom ne mozogjon a feje. (na ezt jól leírtam...) Eddig nem tünt úgy, hogy nem szeretné Panni, hogy maga alatt van a lába. Olyan magzati a póz, de éppen ma raktam bele úgy, hogy terpeszben volt, így is csípte. :P

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Mamy!
Persze az etetőszéket csak extra esetben vetem be, mondjuk egy rántás erejéig. Ja és donthető a háttámlája 3 fokozatban.

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?