Új privát üzeneted érkezett!

Nika: hát egy közepes méretű bőrönd. Úgy értem, Kínába azért nagyobb bőrönddel mentem. :D De én egybe pakoltam mindent, mert a vajúdóba be lehet vinni a bőröndöt és onnan visszük át a szülőszobába a cuccokat. A papírülőkét a DM-ben vettem.

Andi: ezen a kispárnán gondolkodom. De ezek szerint nagyjából ugyanazokat visszük. Nyilván te is egy hatalmas bőrönddel mész. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Vigyek sapit a babának? Persze elmentelkor majd lesz rajta, de a kórházba nem kell, meleg van, nem?

Kép
Kép
tinu
 
 


Andi: azért csak félliteres ásványvizet raktam, mert azt mondta a szülésznőm, hogy a nagy üveget majd nehezen fogom tudni emelgetni egy idő után. :lol: Majd át lehet bele tölteni még vizet.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Sziasztok!

Csodaszépek a gyermekképek! :D :) :D

Zsuzsu!
Gratula a mellelfogadáshoz! Csak így tovább. Ahányszor csak hajlandó rácsatlakozni, annyiszor engedd oda! Ha annyira lelkesek vagytok, akkor a pótlást is lehet cicin adni! Ki lehet iktatni a cumisüveget és a pótlás alatt is a cicidet ingerli több tej termelésre....
Hajrá, ügyesek vagytok! :D

Tinu!
Tök felszerelt leszel a kórházban! A szobában meleg szokott lenni, a folyosó azonban cúgos lehet. Ilyenkor jól jön a sapi. De a csecsemőosztálynak is lehet, hogy van.
Miért viszel cumit? Kérték a csecsemősök?
Nálunk a kórházi védőnő mondta, hogy vigyek be cumisüveget Aventost, mert a szopibarát. Ránéztem, mintha a holdról jött volna.
És mondtam, hogy 24 órás roomong-inhez minek az üveg még csak elméletben is? Aztán nem forszírozta tovább a témát... :D

Gondoltam elpanaszolom nektek az elmúlt két éjszakát. Fiúk 20:30-tól ágyban. Hanga nyafog, ordít, folyamatosan cicizik 22:15-ig. Majd elalszik. Nekilátok teendőimnek az éjben. Prücs egyik éjszaka 01: 30-kor, másik éjszaka 02:30-kor jön ki, másodszorra bepisilve zuhanyzással, ágyhúzással, teljes felébredéssel, majd még kétszer üvölt a Zsombi mellett, mert pl leesett az egyik plüssállata. Anya félájultan dől az ágyára végre. Kb 3-kor.Hanga 5-kor kell enni. Hátrány, hogy úgy is marad. Ébren. Szórakoztatásra, heje-hujára várva a sötétben, különben nyafog, amitől a guta kerülget. Elalszik 6:45-kor. Fiúk kelnek 6:50-kor és itt a reggel! :x :?
Egy gyerek képtelen úgy szivatni az anyját, mint 3. akartam én ezt?

Apa egész héten munkával tölti az éjszakákat máshol. :(

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Köszi az aggódást.
Vasárnap este végül bementünk a kórházba, mert már 150/100 volt a vérnyomásom. Gyorsan lezuhanyoztam, meg bedobáltam a cuccokat a táskába.
Mire beértünk, egészen megnyugodtam, nem is találtak semmi eltérést, vizelet neg., nyomás 120/70 2x is, nst is jó volt, szerencsére.
A doki nem vizsgált meg, csak a papírjaimat, és abban maradtak a szülésznővel, hogy valszeg rosszul mértem, mert a digit. gépek nem annyira megbízhatóak. Azért mondtam, hogy 10 évig dolgoztam a kórházban, és az első mérés higanyossal volt a véradóban...
No mindegy, örültem, hogy nem kellett bent maradni.

Apával arra gondoltunk, hogy biztos annyira bepánikoltam, hogy 3 napig egyedül lennék itthon, hogy attól volt, + a melegfront.
Egész éjjel jártam a wc-re pisilni, ill. volt egy kis hasmenésem is.
Apa holnapra is szabit vett ki, szóval nem utazik, tényleg nagyon megijedt, meg Zitát is nagyon féltette, hogy mi lett volna, ha nem vele van, amikor kell, egyáltalán elfogadta volna-e a kaját mástól, és akkor az alvásról már ne is beszéljünk.

Ma voltam nst-n, az orvosom a vasárnapi dolog miatt berendelt péntekre is, amúgy csak jövő kedden kellett volna mennem. Ha pedig 140Hgmm, vagy a fölé megy a vérnyomásom, akkor azonnal menjünk be. Remélem több ilyen nem lesz, mondtam, hogy stresszhelyzetben voltam, és valszeg attól volt a vasárnapi magasabb érték is, szerencsére így nem olyan vészes a helyzet, meg amúgy sem vagyok toxikózisos alkat.
Ja, és képzeljétek, a stressznek és a csalánteának köszönhetően fogytam 2,5 kilót, már "csak" 65,5 vagyok. De ennek nem igazán örülök, tök gyenge vagyok, szédelgek, alig tudok enni.
Anyum bejelentkezett hétvégére, ha tud, már jön péntek este, és marad vas. délutánig, Jajj, annyira várom! És persze szokják egymást Zitával, mert remélhetőleg ideér, ha megyek szülni, és akkor Apa is ott lesz majd velem. Meg is beszéltük Apával, hogy milyen jó lenne hétvégén szülni, ha anyum itt van, minden klappolna. Én a szombat délutánra szavaztam, mert délelőtt még fodrászhoz vagyok bejelentkezve. :) A dúlámnak is jó az időpont.

Csak naygjából olvastam vissza, nem emlékszem sok mindenre, bocsi.

Szilvi, huhh, azért még kicsit maradjon bent Ákosod, tudod, különben nekem kell adnod!
:wink:

Andy, sztem a faygi tea nem jó, a gyógynövényeknek nem tesz jót, a hatása tuti elillan. Én anno vittem be vízforralót, áram volt, és ott főztem meg.

Babák nagyon kis helyesek, nemsokára ákostól sem menekültök!
A kérdés, hogy melyik Ákos lesz előbb. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Ha már többször beleszóltam, gondoltam most is leírom a véleményem. :)

Én az orvosnak nem adnék pénzt az első (kötelező) kijövetelért. Az más, ha házhoz hívja az ember a beteg gyerekhez, bár a miénk akkor sem fogad el semmit.
A védőnőnek meg egyáltalán nem adtam még pénzt, eszembe sem jutott. Asszem neki ez a feladata, ezért fizetik.

A másik...jó olvasni, hogy miket visztek a kórházba. :) Én is tervezgettem sokmindent, de egyik szülésemnél sem jött be semmi. Ha lenne egy harmadik, lehet, hogy "üreskézzel" mennék. :lol:
Első szülésem koraszülés volt, ezért ott utólag hoztak nekem be mindent, bugyitól elkezdve a wc-papírig.
A második szülésem pedig extra gyorsra sikeredett (bár snoopy-t nem pipálnám le- asszem Te voltál olyan gyors...), így apa a szülőszoba előtt a vizsgálat eredményére várt, hogy szülünk e, mikor kiment az ügyeletes doki, és a lifttől visszafordulva közölte vele, hogy "jaaa, egyébként a baba és a felesége is jól vannak". És a szülőszobás táskám ott várakozott a szülőszoba előtt. :lol:

Ugye nem baj, ha írogatok néha ide :?: :!: :)

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Snoopy: csak a biztonság kedvéért viszek cumit, meg mert kaptam a reklámanyagokkal. Nem akarom használni, csak legyen, ha ... Nem tudom, mikor, de beraktam. Nem szeretnék cumit használni egyébként. Nem semmi volt az éjszakád, felolvastam a férjemnek is tanulságul. :D

Tünde: én is a hétvégére "tervezem" a szülésemet. Csütörtökön még vizsgázom, péntek reggel kozmetikus. És nincs több terv, viszont már örülnék, ha az én Tündim már kint lenne.

Kép
Kép
tinu
 
 


Timi: nem baj, ha írsz, örülünk neki. :D Vicces volt Csenge születése. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Lányok, most vettem (-tük) észre, hogy teljesen leszállt a hasam! :shock: Éreztem tegnap a nagy nyilallásokat alul, de azt hittem, csak a szokásos. Úgy látszik, hogy most ékelődött be teljesen a feje a csajszinak. Lehet az?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!

Ha nem szeretnél cumit használni, akkor nemhogy nem kell vinni, de a kukába kell dobni :lol: :lol: :lol:, de legalábbis totál elérhetetlen helyre kell rakni.
Csak ez mentheti meg attól az embert, hogy az éjszaka 10 percenként felébredő, vagy épp nappal minden ok nélkül ordító ded szájába ne dugja az ember.
Minket anno az mentett meg a legnagyobbnál a cumisüvegezéstől, hogy nem volt otthon, így egyrészt kiskanállal etettünk lefejt tejet első este (amikor nem tudtuk vele elfogadtatni a cicit), másrészt a gyerkőc kénytelen volt a későbbiekben ciciből enni, mert nem volt más.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Én vittem a kórházba Csengének cumit! Lilla az ujját szopja, és úgy vagyok vele, hogy jobban szeretném, ha Csenge cumis lenne. Arról le tudom szoktatni, de az ujját nem vehetem el Lillától! :? Már most elkezdek fogszabályzóra gyüjteni. :shock:

Megyek aludni. Fáradt és beteg vagyok. :( Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Hali!

Tinu!
Miért, a férjed 3 dedet szeretne? :D

Eszti!
Szerintem is :)

Timi!
Igen én voltam. A Te szülésed sem lehetett semmi, sajnos így a férjed kimaradt belőle :( . Vagy Ő nem sajnálja annyira?
Örülünk ha jössz! :D

Most olvastam utána a cuminak épp. Azt mondják, hogy a gyerkőc elhagyja az ujját, amikor beszélni kezd, vagy kell a keze a játékhoz. A hosszasan fennmaradó ujjszopás nem kiegyensúlyozott lelkivilágra vall, mondják a források. És hogy ekkor ki kell deríteni, hogy miért is állandósult ez a rossz szokás. De a cumival mindent lehet csinálni, még beszélni is, ezért tovább használják a dedek. elvenni meg brutál dolog, elvégre a felnőtt adja neki és mégis elveszi utána, pedig a gyerek azért használja, mert szüksége van rá.
Nálunk Zsombi cumis volt, de a bölcsi végén a gondozónők teljesen stresszmentesen kivonták a forgalomból a bölcsiben, aztán trauma nélkül elhagyta otthon is. de az szörnyű, amikor a gyerek szájában még oviban is ott lóg.
Hangánál néha megpróbálkozunk vele, szigorúan akkor, amikor a gyerek cicizne, de már tejet nem kér. De egyrészt egyszer fogadta el úgy igazán, tőlem meg sose, másrészt inkább az ujjamat kínálom fel, az gyakrabban bejön. Nehogy azt higgye, hogy ott akarom hagyni. Merthogy tényleg csak segíteni szeretnék rajta.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Szép estét!

Csak azért ugrottam be,hogy Motéknak Gratuláljak Krisztinához!!
Kép


És köszi Timi! Neked el felejtettem megköszönni a kedves és megnyugtató szavakat a biotinidázzal kapcsolatban! :)

Holnap jövök részletesebben!

Nyugodalmas és pihentető éjszakát kívánok Mindenkinek !(Snoopy! Neked külön álommanókat!!!! :wink: )

Ildikó
ilgya1
 
 


Snoopy: igazából én tervezek 3 gyereket, őt csak készítem ennek a lehetőségére. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Csajok !!!

Hétfőn megszületett Sebes Krisztina!!!!

51 cm, 2900 gr!!!

Fotó, szüléstörténet később!!!

:)
mot
 
 


Jó Reggelt!

Snoopy!

Apás szülést terveztünk eredetileg, de utólag azt mondta férjem, hogy nem bánja, hogy nem volt bent. Kicsit kacifántosra sikeredett a szülésem, a kisasszony gyalog (lábbal) érkezett. Így elég sokan voltak körülöttem, elég feszült volt a hangulat, nem is tudom, hogy hová fért volna. De az tény, hogy sokkal tovább tartott neki Csengével összebarátkozni, mint annak idején Lillával! Kicsit rosszul is esett nekem az elején. :cry:

Nem gondolom, hogy Lillának lelki problémája lenne. Persze akkor szopja az ujját, amikor álmos, vagy épp valami sérelem éri. Játék közben, beszéd közben nem. :) De én nagyon sokáig szoptam az ujjam, ezért aggódom,hogy ő sem szokik le róla előbb. :?

Most megyek. Szalad a lakás. Nagylányom játszik, visongat, kicsi aludna, de mindig felköhögöm. :x

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


lányok nekem még a hasam sem szállt le.Gergőke nem nagyon akar kibújni igaz éjszaka megint vvolt egy kis josló de semmi más most semmi nincs.Holnap megyek nst-re

Timi üdv körünkben és szívesen olvassuk a jótanácsaidat.Gyere gyakran :)

nika70
Salgótarján
 
 


Íme egy fotó a Drágaságunkról!!! :) Kép
mot
 
 


Húha, most olvasom, hogy a lelki világom nem éppen volt rózsás? :D Én ugyanis még általános iskola alsó tagozatán is szoptam az ujjam (igaz, csak este elalváshoz...). A lelkem szerintem eléggé rendben van, mostmár az ujjam is, ugyanis hatalmas bőrkeményedéses dudor tud kijönni rajta a szopástól. Nekem bizony sokáig megvolt mire felszívódott. :oops: A nagypapám meg mindig azzal ijesztgetett, hogy majd bekeni az ujjamaty tyúk....-ral, vagy erőspaprikával, hogy ne szopjam. :D :D

Tinu!
Hű, neked már lecsusszant Tündi? Az én hasam még mindig előre áll, mint egy antenna, semmi változás. Jó, nekünk még van a jövő hét is, de mostmár elkezdhetne készülődni a kis ördögpalánta.
A batyum nekem is jó nagyra sikerült, bár tulajdonképpen csak egy nagyobbacska utazótáska, meg egy szatyor a szülőszobára, nem annyira vészes. Akartam róla fotót feltenni, de állandóan hibát jelez a gép a feltöltésre.
A babának sapit, meg cumit én is csak bizti kedvéért viszek, viszont az evőeszközt, poharat, tányért lefelejtettem a listáról (konzervnyitó is ajánlatos).
Az ásványvízzel úgy vagyok, hogy azért tettem nagyot, mert viszek hozzá poharat, ha ki leszek ütve, majd emelgeti aki bent lesz velem. Apa, szülésznő... ennyit megtehetnek, nem? Azért fizetem őket! :D (Apa poénból megjegyezte, hogy ha azt akarom, hogy bejöjjön, akkor neki is kell tiszteletdíjat fizetnem. Mondtam, rendben, Te viszont a gyerek láthatásért fogsz akkor keményen perkálni... :D :D )

Snoopy!
Nem semmi éjszakád lehetett. Hát, nem egyszerű 3 gyerkőccel, főleg, ha egy ilyen kis apró tündérke is van köztük. Szegény, egyáltalán mikor tudsz pihizni?

Tünde!
Köszi az ötletet a teával kapcs. Erre nem is gondoltam. Akkor sztem a már kész adagot szépen megiszogatom a málnalevéllel együtt, mi baj lehet belőle, vízforralóm nekem is van, akkor majd ezzel ügyködök a kórházban, vagy hozza valaki a kész adagokat. Úgyis mindig jönni fog valaki. Az egyik ismimnek is üvegben hordták.

Mot!
Ezek tökéletes méretek! (A babára gondolok, még mielőtt...
:wink: :oops: :oops: :D ) Akkor végülis csaszi lett, ugye? Anya hogy viseli? Nem fáj nagyon a sebe? Gyors gyógyulást és örömteli babázást!

Andi


Kép
andykamama
 
 


Jaj, de drága ez a kislány!!! Én is szeretnék már babázniiiiiiii!! :D :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Mot!
A lányka gyönyörű! Éppen ez volt a plédünk és épp ilyen polárt kapott Hanga is a feje alá. Először csak csodálkoztam, hogy miért ilyen ismerős a kép, aztán rájöttem! :D

Ujjszopás: elalváskor és stresszhelyzetben még iskolásnál sem ritka, állítja a szakirodalom. Kismama.hu

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Szili
Drukkolok hogy meg par napig ben legyen a fiucska,bar meretei alapjan mar reg nem lenne koraszulott :D
Ugyes vagy hogy mindennel elkeszulsz,legalabb az aggodas ezen resze letudva :wink:
En nem hasznalok oblitot,a mosodiohoz nem is kell.Szerintem a mosogel+oblito egyuttes szaga mar sok tud lenni,plane ha te is erzed.

Sziszike
nagyon helyes Anna :)

Zsuzsu
Fanni egy igazi hajas baba,lanyban ezek az igazi szepsegek :lol:
UGyi vagya szopi,latod beindult,ha ilyen jol emegy par het es elfelejted a tapszert.A setalos kepen latszik hogy mennyire kiegyenslyozott vagy te is :D

Winnie
En penzt meg nem adtam a vedononke,na adtam volna,mert a krizis helyzetben 5 perc mula jottes hetente tobbszor segitett de nem fogadottel penzt.Bonbont azt igen.
Atalg esetben ha csak csevegni jon,plane ha meg csak nem is hasznos akkor nem adnek neki.
A gyerekorvosnak elsore nem fizettem,azota volt mar egyszer akkor igen,meg az oltasokat is hazhoz kerem ugyhogy fogok adni,nem sokat de neke megeri hogyne kelljen parkolohelyet vadaszni arendelojenel.Merta mienk messzebb van,homeopatias ezert valasztottam ot.

Snoopy
Jaj ezt meg olvasni is rossz volt.
Enyem nagyobb mar fel9-kor agyban es csak reggel jon ha felebredt.Leon cica meg 11-kor elalszik es 4-kor ker enni,na ezt az idot extra mely alvasban toltom :wink: Aztan 7-kor Alex kel ,eg en is reggeli teendok vele majd oviba el es ekkor kel Leon.

Tunde
Na ezek aztan a toretenetek.A fodraszt meg jatszd meg,ki tudja meddig nem els ra lehetoseg,aztan hajra Akos :wink:

Timi
Persze gyere csak,na akkorextra gyors szulok csapatat is megalapithatjatok lassan. :)

Beszti
Leon sem cumis meg,de igazad van ha orditos lenne mar az lenne :shock: :oops: :lol:
Alex cumizott de csak elalvashoz es 10 honaposan kikopte es anyja meg nem adta vissza neki :wink:
Most a cumizavartol tartva meg megnyugszik amugy is ,tehat nincs.
Az ujat meg nem talata meg,de en sem orulnek egy ujjszopos gyereknek evekig.baratnom kisfia a a bort is leszedte az ujjarol...

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Andy: ne aggódj még én is szoptam az újjam 12 évesen néha :) Igaz nagyon nem emlékszem hogy gond lett volna a lelkivilágommal de biztos úgy van :)
Nem semmi a párod :lol: :lol:

Mot: Tündéri a babád gratula sok örömet hozzá :)

nika70
Salgótarján
 
 


Csajok

szédülök, meg már 3 napja mindig fáj a fejem? Valakinek ismerős ez a tünet???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


főleg ha lefelé nézek....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Hát lányok írtam egy k* hosszút, mindenkihez szóltam külön külön, és emszállt. :x
Most nem kezdem újra....:(

csernusn
 
 


Sziasztok!

Tinu, Andy, tök jó, hogy leírtátok a táskatartalmat, az enyém is hasonló. Konzervnyitó nálam nincs, ami plusz esetleg, az konyharuha, dezodorkendő, vagy hogy hívják, MP3 lejátszó, na nem tudom, fog-e kelleni, de elfér :) beraktam még Garmastan kenőcsöt.
Andy, a gátsebre mit viszel?
és a homeobogyókból milyen higítást? és hogy is kell szedni? :oops: nekem azért vannak kis kétségeim a homeobogyókkal, mert hogy közben állítólag nem lehet inni, viszont én szerintem a vizet tökre kívánni fogom. Úgyhogy most nagy a dilemma, hogy víz, vagy bogyi....
A Laktoherbet mi is úgy oldjuk majd meg, hogy apának megmutattam, hogy hol a doboz, és majd ő lefőz és hoz be nekem.

Tünde, tök jó, hogy semmi baj.

LÁtom, minden még kismamára rájött még a szépítkezhetnék/kényeztetés. Én tegnap voltam fodrásznál, ma délelőtt kozmetikus, de csak arcmasszázst kértem, nem akartam, hogy "kínozzon" :), holnap meg bejelentkeztem egy kismamamasszázsra a jóga utánra :)

A hasam még nekem is tök fent van.
Ma reggel nálam is voltak fájogatások, de nem olyan görcs szerű, meg zéró összehúzódás, csak olyan mensis tompa fájdalomka. ez már ilyen jósló dolog lenne?

Bunny, jobbulást, lehet, hogy a frontok készítenek ki? vagy fáradt vagy? vagy lezuhant a vérnyomásod..... vagy meg fog jönni? több tippem nincsen..... :?

Mot, édes a kicsilány! :)

Timi, ez valóban vicces szülés volt, legalábbis olvasni, megélni gondolom kevésbé.

KÖszi a védőnős válaszokat!

Snoopy, ez az éjszaka remélem jobb volt....

Na, most ennyi, holnap nekem is CTG, dokinéni csak jövő héten vizsgál meg.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie nekem is csak mensiszerűek szerintem ezek csak joslók meg nekem egész nap nem volt csak tegnap éjszaka egy kicsit nehezen is aludtam vissza tőle de aztán sikerült.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Bunny!

Én is időváltozásra tippelek, nekem is fáj a fejem. :(


Winnie!

Már így utólag én is vogyorgok rajta. Férjem még vissza is kérdezett, hogy jó emberhez beszél e... :lol: De belegondolva...ott nagyon be voltam sz*rva. :oops:

Én Betadine kenőcsöt használtam gátsebre, nagyon szuper volt! :)

Kettő lányból még csak egy van vízszintesben, így még akad dolgom...

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Na, a táska kész! CSak a kozmetikai van vissza, de azt majd gyorsan bepakolom, ha menni kell.
Mostanra megnyugodtam teljesen, ma voltunk az új szülésznőnél (akit megkértünk, szintén babát vár, tök az elején van, és táppénzen otthon, mert veszélyeztetett lett! Ő ajánlott ezt a szülésznőt) Nagyon szimpatikus, kb annyi idős mint mi, és tökre megnyugtatott, hívhatom bármikor. Ő ajánlotta a homós bogyót, amit ti is írtatok, annyi, hogy ugye nem lehet előtte mentholosat enni, meg inni előtte, utána, de hát szülés közben sem nagyon lehet inni, max pár korty, úgyhogy Winnie itt a megoldás! A dokimmal is bsezéltem ma, ő is megnyugtatott, hogy minden rendben van.
Ákos baba viszont ma olyan aktív, mint eddig még soha. Férjemmel ültünk, én ugye ruhában, hát ő majdnem rosszúl lett, hogy jár a hasam a boxtól. Most már kb 3 órája folyamatos a harc. Lehet hogy most rugaszkodik el.... :P
Tök jó, nálunk lehet a babának ruhát bevinni!

Mot: nagyon tündére Krisztina baba, büszke apuka lehetsz!

Bunny: szerintem is inkább vérnyomás illetve ezt a bolond meleget érzed. Én ma majd szétizzadtam magam, itt 15 !!! fok volt nappal.

Védőnő:Winnie: szerintem sem kell neki pénzt adni,ez neki a kötelessége. Ha szeretnéd meghálálni a segítségét, és meg voltál vele elégedve, szerintem vigyél neki egy nagy Mercit, vagy ilyesmi, de pénzt én sem adnék!

Cumi: hát én azért viszek egyet be magammal! De ez szerintem saját döntés, az aki alapból cumiellenes, az úgysem fog....én meg majd meglátom, hgoy kell-e neki!? Az tuti, hogy a pocakomban szopizza az újjait.

Tünde: igen az álom...hát pedig ez azelőtt volt, hogy dokinál lettem volna. Azért ez még nem jelent semmit! De ígérem, nem foglak kérni, hogy cseréljünk! :lol: Hihetetlen, milyen hülyeségeket tud az ember álmodni.

Ma voltunk gyorsan rövid újjú elől gombolós hálóinget venni! Szegény férjem, hát az annyit röhögött, miket ajánlottak az eladók. jó tudom, hogy ez nem divatbemutató, de hát azért egy csipkés virágos fodros lepelben csak nem fogok bemutatnkozni a kicsi fiamnak, még megijed, és visszafordul! :shock: Na azért kaptunk valami hihetetlen rondát, de legalább fodor nélküli! :? Szüléshez jó lesz, utána meg tuti nem abban fogok a meghitt éjszakákon hódítani! :oops:

Na most ennyit, majd még jövök holnap!
Vendég
 


Halihó!

Délelőtt voltam NST-n. Semmi fájás... Legközelebb hétfőn megyek, elvileg aznapra vagyok kiírva. De a szülésznőmmel megbeszéltük, hogy majd vasárnap éjjel szülök. :lol: A férjemnek vasárnap van a szülinapja. Majd jól "megünnepeljük" és remélem, beindul a szülés! :D Ha nem, akkor jövő héten hétfőn, szerdán, pénteken NST, majd a köv. héten hétfőn befekvés. Ez utóbbit nagyon nem szeretném!

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu:
neked az NST-n hogy nézik hogy van e fájásod????én már 3 szor voltam de nekem csak a picúr szivét meg mozgását nézik.lehet hogy itt nem olyan a gép??már csak azért mert nekem volt hogy közben fájt de semmit nemláttam a papiron meg a doki se mondta.ma megint megyek kivi vagyok mit mond a doki.én vasárnapra vagyok kiirva de egy hete már 2 ujnyira nyitva voltam:)!akkor aszt mondta a doki hogy 90%hogy 1 héten bellül nem lessz babó:(igaza lett.hétfőn meg megnyugtatott hogy ha ilyen jó marad a görbéje a picinek akkor 24.éig nem bántják!!!!!!csak akkor 22.-én bekell feküdnöm amit énsem szeretnék.de remélem már haladtunk tágulásilag mert az utóbbi napokban már keményedtem is jópárszor:)de a manó nagyon jól érzi magát:)és az a lényeg hogy neki jó legyen!!
mielöbbi babázást kivánok neked!!!!!!
kismama18
 
 


Jó reggelt Csajok!! :)

Előtej reggel megérkezett!! :)

Babuci jól van, Kedvesem is!!!! :)

Fotók délután, vagy holnap reggel!!!!!

Szüléstörténetet anya fogja megírni, de azért azt elmondhatom, hogy nem pite a dolog, akárki akármit mond, hogy " húúú de jó, hogy császár tök hamar " meg így meg úgy!!! Ez nem igaz, ki van kötve az ember Kedvese és rendesen dolgoznak " BENNE" a dokik!!!!

Kellemes napot!!! :)
mot
 
 


Kérdés:
akik homeóztak szülés előtt, alatt:

Caulophyllum thalictroides 9 ch - ugye ez könnyíti meg a szülést?!
Mikor kezdtétek el szedni? Már napokkal, esetleg hetekkel a szülés előtt, vagy csak amikor jöttek a fájások?????
Van még valami amit jó ha beszerzek???
Vendég
 


Na lányok, elkészült a szüléstörténetem:) Megpróbálom feltenni.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Anna érkezése:
Mivel kislányunk nem igazán akart kikukkantani a nagyvilágba, ezért dec. 27-én befektettek a kórházba. A szülésnek semmi jele nem volt, berendezkedtem hosszútávra.
Másnap reggel az orvosom megvizsgált, egy ujjnyi méhszáj. Azt mondta, 2 ujjnyival már esetleg kezdhetünk valamit, visszajön egy óra múlva, hátha a vizsgálattól történik valami, addig egyek igyak. Ágnes jól bereggelizett, megjutalmazta magát paradicsomlével, és csokival is 
Egy óra múlva vizsgálat: szűk két ujjnyi méhszáj, lemegyünk a vajúdóba, megnézzük van – e fájás.
Telefon a szülésznőmnek, aki szabin volt, azt mondta robog be.
9 óra 30: A vajúdóban egyedül elvoltam, Apának azt mondtam, ne jöjjön, nem lesz itt semmi egyhamar, menjem csak kereket cseréltetni. Közben jöttek be szülőszobát látogatni, és az egyik szülésznő közölte, hogy „ide azok kerülnek, akiknek elhúzódhat a dolog” Na köszi…. Gondoltam.
10 óra 30 körül a derekam kicsit sajgott, de egyébként semmi különöset nem éreztem.
11 óra 30 és 12 között megjelent az orvosom egy szép nagy tűvel, hogy akkor ő most burkot fog repeszteni. Mondtam neki, hogy a nyákdugóm sem távozott még, de ő közölte, hogy az régen nincs már meg… Észre sem vettem ,hogy eltűnt, pedig annyira lestem minden nap!
A repesztéstől kicsit féltem, de egyáltalán nem volt vészes, így dél körül elfolyt a magzatvíz!
A szülésznőm mellém rakta a gimnasztikai labdát, de én nem mertem felkelni egyedül, féltem, hogy egy –egy fájásnál nem bírok ülni rajta segítség nélkül. Akkor már voltak fájásaim, rögtön 3 percessel kezdődtek.
A labdát próbáltam magam elé rakni, de az sem volt jó, így jobb híjján, mint valami jó havert a hónom alá csaptam, és ücsörögtünk az ágyon kettecskén.
Közben néztem a monitoron a százalékot, ami a fájásokat mutatja. Megállapítottam, hogy 60% körüli, tehát még egyszer ennyire már nem fog fájni..:) (tévedtem)
Apát változatlanul visszatartottam, ráér még estig, gondoltam én.
12 óra 45 körül a szülésznőmmel átbattyogtunk egy szülőszobába, de már járás közben éreztem, hogy egyre rosszabb.
Apa ekkor toppant be, én markolásztam az ágyat, ahová mindenáron fel akartak fektetni.
A szülésznőm bekötötte a branült, és közölte, hogy mindjárt hozza az infúziót meg egy állványt, és akkor sétálgathatunk. Ekkor már markolásztam Apát, szegény alig bírt tartani. 
Egyre mondogattam, hogy nyomnom kell. A szülésznő azt mondta megnézi, mert ha kakilni kell, az már haladás.
13 óra körül közölte, hogy eltűnt a méhszáj és nyomhatok. Gyors telefon a dokinak, hogy kitolási fázisban vagyunk. Nekem csak az járt az agyamban, hogy: mi??? Dehát első gyerek nem jön ilyen gyorsan, estére vártam!!
Az, hogy nyomhattam ,maga volt a megváltás.Apa nagyon ügyes volt, tartotta a fejem, és mondogatta, hogy csukjam be a szemem. Ezt az ember alap állapotban tudja is, de akkor, abban a helyztben minden kiment a fejemből Egy fájással négyet-ötöt tudtam nyomni, nem emlékszem pontosan, de talán a negyedik fájásra a fejecskéje kint is volt. Ettől kezdve csak arra emlékszem, hogy nyomok, közben mosolygok, és földöntúli öröm árad szét bennem.
13 óra 23 perckor kicsusszant a kislányunk, és én egyszerre sírtam és nevettem, ilyen érzésben még életemben nem volt részem! A köldökzsinórt Apa vágta el, aztán méregették, engem pedig varrogattak… Sajnos nagyon csúnyán repedtem, tekintve, hogy a leányzó így kirobbant, ezért a varrogatás majdhogynem hímzőszakkörbe ment át, de nem érdekelt, csak Annában gyönyörködtem. Mindenki a hajacskáját dícsérte, és hogy milyen szép baba. Nekem mondhatták volna az ellenkezőjét is, azóta szerelmesek vagyunk a lányunkba.


Én folyton attól féltem, hogy kiabálva fogok szülni, de Apa és a doki szerint egyáltalán nem kiabáltam. Büszke is vagyok magamra. 

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1168522845.43.jpg[/img]

Anna 2 hetesen :)[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kismama (Eszter)!
Győrben nem néznek fájástevékenységet, csak ha már aktív vajúdóként érkezel a kórházba. Én rákérdeztem hétfőn. Szóval, majd ha már Te is érzed, akkor rád teszik a gépet, addig nem.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Ági!
Anna tényleg gyönyörűséges, és hát, hogy őszinte legyek, most, hogy már engem is csak napok választanak el a szüléstől, magamnak is ilyen fantasztikus sztorit kívánok! :D Annyira szeretném gyorsan meglátni a picúrkámat!
A hímzőszakkör meg kit érdekel már akkor? :wink: :)

Tinu!
A szülés közeledtének még nálam sincs semmi jele. Persze én már bármi kisebb "elváltozást" érzek, rögtön az fordul meg az agyamban, hogy nemsokára menni kell. :D A minap pl. egy kicsit szorulásom volt és hát fájdogált a pocak. Meg voltam győződve, hogy kezdődik! Aztán kiderült gyorsan, hogy azok a "tolófájások" nem az igaziak voltak... :oops: :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok
En ma megjartam a 6 hetes kontrollt.Rakszeruresen is tulvagyok mar.
Beszelgettun ka fogamzasgatlasrol,jo sok mindent megtudtam.
-Szopi alatt csak a Cerazette tabletta mehet,de nekem az anno is csokkentette a tejet,tehat kilove.
-Cic altal emlitett 3 hos szuri,azert nem mert csak progeszteront tartalmaz es mellcsomokat okozhat .Nekem volt mar, ugyhogy ez is kilove.
-Spiralt ,amugyis csak szopi utan elhetne,de ket csaszi utan ezt nem lehet,ugyhogy kilove.
-Pharmatexrol nincs jo velemennyel,csak 80 %-os biztonsagot mutat,neki volt mar ket terhese is emelett....,tehat ez is kilove.

Maradt az ovszer vagy az Algopiryn ket terd koze :lol: :wink:
Szopi utanra meg ajanlott egy huvelygyurut amit havonta kell az embernek cserelni maganak, es ez tuti biztonsagot ad,a nevet elfelejtettem,de egyenlore meg nem is aktualis 8)

En most azzal szenvedek hogy a tappenzem,TGYASom postan jon,mert rosszul toltotte ki a penzugyesunk a lapomat.Na ez meg Ok is lenne,de ennyit a postas nem hozhat ki,mert TUL nagy osszeg. Haha szerintuk,en el tudom kolteni fel ora alatt is akar :lol: Ugyhogy mindig be kell mennem egy tok messzi postara erte.Mar ketszer irtam levelet meg faxot is hogy javitsak mar ki es a szamlamra utaljanak de az OEP-ben nem sietnek el semmit :x

Bunny
UGy latszik front erzekeny vagy.Ilyen idon nem is lehet csodalkozni.
Csodaszep,de en aggodom hogy mit okoz ez a felmelgedes hosszutavon...

Szilvi
Ugyi vagy,mar csak varkozni kell olbe tett kezzel :D
Haloingeken apa is nagyot nezett,de gyorsan emgnyugtaamhogy a korhaz utan mennek vissza anyu szekrenyebe,nagyot sohajtott :wink: :lol:

Tinu
Vessetek be par szulesinditot,ha nem akarsz befekudni,hatha bejon :wink:

Mot
Gondolom tejet akartal irni,mert elotej az mar a szules ota van :D
Hat igen nem tul szep latvany ahogykedveseda mutoasztalon fekszik,de ez ugye mutet,ilyen a portokollja :roll: Bent voltal vegig?

Magnes
Ugyi voltal,es az haj,gyonyoruseges :)

Hasznaljatok ki a joidot es setaljatok,mi is egy jo nagyot kerultunk,Leon meg sem varja hogy induljon a kocsi mar alszik is :D

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Csak a jó hírrel ugrottam be,most hívtam a kórházat,és minden rendben Rékánál,lezárták a dolgot! Én úgy örültem neki,még most is a hatása alatt vagyok!

majd este megprobálok jönni,pusz
ilgya1
 
 


Ildi
Ez SZUPER,orulok hogy vege az aggodalomnak!!!!
Tenyelg az egeszseg a lenyeg,semmi mas :roll:
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Most értem haza a vizsgázásból. Jó sokat sétáltam utána, úgyhogy már kezdtem aggódni, mert majd leszakadt a derekam. De most végre itthon vagyok, és szerintem ma sem fogok szülni. :) Viszont mindjárt lefekszem egyet aludni. Persze így este nem sokat fogok tudni, de mostanában este nem is alszom jól.
Holnap reggel még elbattyogok kozmetikushoz, aztán már csak malmozok itthon és várom a Jeleket. Kíváncsi vagyok, hogy melyikünk lesz a következő. Most sok esélyes van. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Elsősorban gratulálok minden újdonsült anyukának, bocs hogy nem név szerint, de nagyon le vagyok maradva...ugyanis az elmúlt hetekben kerültem a számítógépet...Az esetleges helyesírási hibákért bocsi, de a kisasszony itt alszik a karomban, így egy kezem marad az írásra.

Szüléstörit is felteszek még a napokban...ha sikerül még ma, s persze fotót is mellékelek hozzá.
Egyébként kicsikém jól van, ma valamiért ugyan extra nyűgös, de ha ettől eltekintek azt mondhatom, hogy jó gyerek :)
Annyira le vagyok maradva,hogy gyorsan elkezdek visszaolvasgatni...

Kép
Kép
szana80
 
 


sziasztok!

Először egy gyors kérdés, aztán olvasok vissza:
megvizsgált ma a doki, és utána egy kicsit vérzek. Először rózsaszínes volt, most már barnul. Ez normális? múlt héten nem volt ilyen.

(különben a helyzet változatlan, méhszáj tök zárt, tök hátul, azt mondta a dokinéni, hogy lelkiekben akár készüljek túlhordásra..... :? )

folytköv

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ilgya: akkor most már megnyugodtál tök jó hír :):):)

Andy, Winnie, Tinu: nekem még mindig semmi legalábbis én nem érzek semmit igaz az nst valami aprócska fájást mutatott de a doki azt mondta hogy ez még nem az.Hétfőn újra megyek nst-re. ha csütörtökig nem szülök meg akkor be kell majd feküdnöm mert itt ez a rendszer.

Mágnes: anna babának tényleg szép nagy haja van:) Tündéri kilányod van.Sok tejet kívánok

Winnie ilyen nekem is volt már hogy vizsgálat után kicsit rózsaszínes váladék volt de ez szerintem normális de azért várd meg a többiek véleményét is :)

nika70
Salgótarján
 
 


Winnie!

Ez szerintem természetes dolog. Vagyis én minden vizsgálat után véreztem kicsit, még akkor is, ha nem is túrkáltak sokat.

Egyébként anynira jó olvasni, hogy ilyen sokan vagytok már célegyenesben! Izgulok értetek! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


MÁgnes, én is ilyen szülést szeretnék... de egyelőre vannak kétségeim.

Szana, tök jó, hogy újra itt, várjuk a történetet ;)

Kata, ez a táppénzes mizéria elég gáz.... remélem átírják rendesen a lapot, és nem kell mászkálni.a jó idővel nekem is vegyes érzéseim vannak, most ok, de én is tartok a következményektől... :?

Ildi, tök jó, hogy semmi baj nem lett.

Tinu, minden elismerésem a vizsgával, hogy bírtad. MOstmár tényleg pihi, aztán jöhet a babó :)

Kérdeztem én is a dokit a "természetes" szülésmegindításról, de azt mondta, egyelőre inkább ne, viszont fürödhetek megint kádban, tök jó :)

jövő héten nekem is hétfő, szerda, péntek CTG, pénteken kukkant be megint a dokinéni, mizujs odalent. Remélem addig azért történik valami... Bár apa kijelentette, hogy jövő vasárnap reggel indulunk szülni, hát meglátjuk, hallgat-e rá a kisasszony :) de elkezdtem vele beszélgetni, hogy ne túlórázzon sokat, mert azt nem szeretném :( befektetés az Istvánban nincsen, de ha jövő vasárnapig semmi, akkor utána naponta kell menni, és max 10 napot várnak, azt mondta.
A mai CTG-n 160-180 között volt a kisasszony pulzusa, szülésznő kérdezte, nem vagyok-e lázas, de kötve hiszem. MOndjuk szinte végig ficánkolt, doki néni azt mondta, ne aggódjak, max pontot adott rá.

na, megyek jógára, meg utána kismamamasszázsra, este még jövök. :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Timi, Nika, köszi!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Ma megjártuk a dokit, Zsombi megkapta a 2 hós szurit. Nagyon hősiesen viselte, el sem sírta magát, és pár másodperc után már mosolygott a "gonosz" doktorbácsira. Most még alszik, ha felkel adok neki megelőzésképp kúpot, remélem nem lesz semmi gond!!! Írattam egy csomó receptet, mert elvileg hétfőtől gyógyszeráremelés, és képzeljétek, a hidrofiles fürdető is kapható lesz benzinkutaknál, így nekem azt mondták, hogy már nem írják fel receptre, és drágulni fog. Kíváncsi vagyok, mindenesetre holnap kiváltok mindent. És tegnapi adatok szerint Zsombi 61cm és 5030gr.

Ildi!
Ez szuper hír :) , majd mesélj!!!

Kata!
Nekem meg nem csináltak a 6 hetesen rákszűrést, azt mondták még túl korai lenne, majd menjek vissza egy hónap múlva :?
Fogamzásgátlás terén mi is az óvszert használjuk, bár nem gyakran, mert mindig hulla vagyok :(
Sajna én is rendmániás vagyok, ezért is zavar annyira, hogy sokszor kupi van. Na, de Jázit sem zárhatom a pincébe, hogy rend legyen.
Majd fényképezd le, hogy Leonon hogy áll a ruha!!! Biztos ő is csinos lesz benne :)

Szana!
Jó hallani felőletek. Azért írj részletesebben! :)
Jázmint Mininek becézitek? Én Jázimra el nem tudnám képzelni. Annyira nem mini :D , hogy még diétáznia is kell. 21 hónapos és 90cm és 17,41kg tegnapi adatok szerint.

Mágnes!
Nagyon szép Anna, és tényleg mekkora haja van!
Szülés tényleg nem volt gyors, és jót nevettem a "labdahaveros" sztorin :P

Szilvi!
Csak akkor kell elkezdeni szedni a bogyót, amikor megindulnak a fájások, semmiképp sem hetekkel hamarabb!!! Félóránként 5 golyót kell elszopogatni.

Mot!
Hatalmas gratula Krisztinához! Nagyon gyönyörű!! Mesélhetnél, mint apuka hogy éled meg a dolgokat!!!

Védőnőnek én sem adok manit, egyszer adtam neki ajándékokat, Jázi születése után, de azóta se, pedig rendes nagyon. A dokinak akkor adok pénzt, ha én hívom házhoz, illetve egyszer adtam neki, amikor Jázinak intézett Pestre időpontot, és így egy hetet vártunk, nem fél évet!!!

Niki!
Azért vmit mégis csak írj magatokról!!! Hogy van Dani baba?

Timi!
És nehezebben élted meg a faros szülést? Mindenesetre gyorsak voltatok. :) Nincs tipped egri dokit illetően? Az enyémet nyugdíjazták :( Jöhet priviben is, ha esetleg van valakiről pozitív véleményed. Fogggalmam sincs kit kellene választani, bár a szülésznőmet és a volt dokimat is megkérdezem, hogy ők kit tanácsolnak (főleg szakmai szempontból)

Nálunk Zsombi cumizik, és Jázi is cumizott, mégis leszokott 8 hónaposan róla, és semmi baja. Ha őket ez nyugtatja meg, tőlem legyen....

Snoopy!
Nem semmi éjszakád volt. Sajna nekem is volt már ilyenben részem, csak Jázi nem bepisilt, hanem annyira köhögött, hogy mindent lehányt, így új ágynemű, stb.


A kórházi cuccba szerintem rakjatok szívószálat, mert pl. a szülés után 2 óra hosszáig nem kelhettem fel, viszont inni ihattam, ha tudtam volna. Én fekve nem bírtam kivitelezni.


Sziszike!
Édesek a gyerekek!!!

Zsuzsi!
Nagyon jól néztek ki a képeken! Szopihoz drukk!
Ha Zsombi csuklik, én meg szoktam szopiztatni. Ha esetleg nem jön tejed, és tényleg zavar, adj neki egy kis forralt vizet. De elvileg őket nem zavarja. Bár azért ha sokáig tart, csak nem jó, ha nem múlik el nekik.

Andi!
Beledumálsz, beledumálsz???!!! :D
Ma megkérdeztem én is a védőnőt, és azt mondta, hogy CSAK akkor küldenek, ha vmi probléma van. Hát, akkor itt ez van, remélem nem megyünk soha az életbe!!!

Bunny!
Miért nem volt neked 6 hetes?

Felixanyul!
Ez szuper, hogy Misa ennyit hízott!!! Mit mondtak a boltban a mérlegre?

Cic!
Zsombi is tartja a fejét, meg emelgeti.
Egyébként elárulom, hogy a lányok ügyesebbek, így Léna biztos ezért csinálja már ilyen hamar! :D
Nálunk is ez van, a két gyerkőc mindent egyszerre csinál. Egyszerre sírnak, egyszerre éhesek, egyszerre ébrednek fel, stb.


Jó hosszú lettem, bocsi.


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?