Új privát üzeneted érkezett!

Hát lányok, elkiabáltam a szopit, mivel én túl hamar hagytam abba a gyógyszer szedését, és folytatnom kell a doki szerint! :oops:
Úgyhogy még kb 4 napig szednem kell, addig tápszer!!
de megíhgértem, hogy nem görcsölök rajta, és nem idegeskedem, mert nehogy amiatt apadjon el a tejem!! meg kell gyógyulnom, és kész!!Továbbra is fejek ezerrel, és meggyógyulok teljesen!
Pistike nagyon ügyes kisfiú, szereti a cicit, bízom benne, hogy visszaszokik rá!! :lol: Úgyhogy NO para!! :oops:

Köszönöm Szkata neked is a drukkokat, olyan arik vagytok!!

Gyugyo!!

Nagyon jó dolog a diavetítő, tényleg,nekünk is maradt meg gyrekkorunkból!!
Szewrintem érdemes lenne utánanéznetek a neten, hátha van valakinek a jó bevállt régi fajtából!! Pl. írjátok be a babanet Piacra, hogy kerestek, bizti jelentkezik valaki!!

Puszi, Lányok!4

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok,

Jubi, nagyon szépek a gyerkőceid!

Mamy, kövesd az ösztöneidet. De - bocs, hogy kotyogok - először szoptass és utána adj hozzátáplálást. amúgy pikk-pakk volt tej, nincs tej.

már előre fosok az esti szopitól, kiváncsi vagyok, hogy visszaállt-e a tejgyáram nívója.

Képzeljétek, Apa valami iszonyat szlengekkel teli, feka rapszámot énekelget Ricsinek félhangosan - gondolom, hogy ne halljam - , majd bepisilek a röhögéstől....
Ricsi kedvenc száma azonban a Tankcsapdától az, amelyik úgy szól, hogy "Gyerek mondd el mi a baj bébi, figyelek rád. Előttem ne legyen titkod én nem vagyok az apád" persze az én előadásomban. az "én nem vagyok az apád"- ot jó hangosan szoktam énekelni....

megyek tanulni, pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Húúú már egy hajszálam annyi sincs. Kitti ma egész nap üvöltött mint a fába szorult féreg! Már mindent csináltam vele de semmi sem volt jó. VÉgül úgy aludt el (továbbolvasás csak erős idegzetűeknek) hideg vízzel megmostam az arcát. Aztán belenézett a tükörbe és mosolygott?! Tiszta kattant ez a gyerek?! Aztán kapott egy kis cicit és hamar elaludt mert vagy 2 órát bömbölt egyhuzamban, bizti kifáradt szegény. Utána még egy fél óráig hüppögött álmában szegény :cry:
De még jó hogy elfelejtik. Legalábbis remélem :roll:

Edi: Ez a kádállvány nem semmmi! Nekünk is olyan van. Remélem nem lesz semmi baj :?

Krisszi: Tanksapka :lol: Hát még nálunk is repkednek a "szép" szavak, úgyhogy lassan oda kell figyelni nehogy az legyen az első szava, hogy : vazze anya lökd ide a sört :lol:
Tanulás: jézusom miket kell manapság tanulni? Mi leszel Einstein?

Gyugyo: diafilm! Vissza a jövőbe (múltba) :D TIszta Retro. Úgy látszik minden téren visszajönnek a régi dolgok a divatba. Azt hiszem elteszem a holdjárómat a lányomnak :lol:
Annó nekem is volt diaveítőm, anyám mozis volt és előszeretettel "vetített" otthon is filmeket. Na majd megnézem, lehet még megvan nekem is valahol a szekrény alján?

Kata: tényleg vannak csini kendők. Nem rossz 5let a babakocsi eladása. Már nagyon bánom hogy egyáltalán megvettük :cry: Most már alig kapunk majd érte valamit és egy rakás kaki már hónapok óta ki se mozdult a "garázsából" :?

Chesti: nagyon szép a kisfilm. Páromnak is mutattam, még a tv-t is lehalkította miatta (ez nagy szó). Ugyanis nekünk is van kameránk, de még csak ott tartunk, hogy hogy is kell rámásolni a sz.gépre a filmet? Megnéztem ezt az ulead progit, kb. 3* lefagyott tőle a gép, és amúgy nem értettem belőle semmit. Mondjuk nem vagyok egy sz.gép guru, de gondoltam ezzel még megbírkózok, de mégse
:cry: Nem baj nem adom fel. És a kiscsajnak mekkora szemei vannak. Nagyon kis bájos!

Rolex: a te kis tündérkéd is cukorfalat!!!

Megyek felpiszkálom a gyerkőcöt, rég hallottam már sírni :lol:

Betti

Kép
bettus79

Kenguruban hordozó anyukák!
Mit adtok a gyerekre?????Kivinném holnap Katát kenguban, de nem tudom mennyire öltöztessem be ilyen időben. Részletesen kérném a rétegeket. köszike :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Bujka - nekem megjött :( , pont karácsonykor. Lent voltunk anyósoméknál - a férjem rohant a benzinkútba betétért, az apósom meg értetlenkedett, hogy minek megy a fia a kútba, hisz van otthon minden. Anyósom félrehúzta és elmagyarázta neki - újra tininek éreztem magam.... na mindegy. Teljesen megfelejtkeztem a mensiről és felkészületlenül ért. Igazi tapasztalataim mégsincsenek, mert Zsoltika épp akkor volt megfázva, és ráadásul oltás után voltunk, így összejött minden. Sokszor szopiztunk egy nap, nem is számoltam. Éjszaka meg már három hete háromszor kelünk- elég fárasztó. A nátha idején kezdődött, tehát a mensivel ez nem változott. Dec. 18. óta 150 grammot hízott csak, de elég sokat nőtt, hirtelen majdnem mindegyik rugiját kinőtte. Mensi ideje alatt, mintha kevesebbet szopizott volna egyszerre, de többször. Az tény, hogy alig hízott, de a többiek beírása alapján ez normális: oltás után, megfázáskor, valamint, ha hosszra nagyobbat nő. Nálunk mindegyik bejátszott. A kedve jó, csak a mensi ideje alatt volt egy kicsit nyűgösebb.
Remélem nálatok is minden rendben lesz. (Zsoltika amúgy nagyon keveseket szopik már nem is mérem, hisz eddig jó volt a súlygyarapodása.) Ugye mennyivel jobb lenne, ha nagyétkűek lennének a babáink? Ha többeket szopizna, biztos nyugodtabb lennék, de így is úgy hagyja abba a szopikat, hogy nagyokat nevet és csurgatja ki a száján a tejet, tehát csak elég neki - gondolom én. Benike menyiket szopizik?

Edit - a kádas eseted nagyon ijesztő! Jó, hogy nem lett semmi baj! Azt hiszem te kérdezted, hogy hogy van időnk főzni, hát úgy, hogy a férjem mosogat :D valamint olyan kajákat csinálunk, amik hamar kész vannak (csirkemell vmi szósszal, rizzsel stb)

Beuka - remélem te is meg tudod győzni a rokonságot, hisz nektek a hozzátáplálásig még sok hónap van - gondolom nem lesz egyszerű. Ezért jó a nagy távolság - igaz így mindig ha megyünk akkor több napra - de még mindig jobb.

Krisszi - hajrá! (jog) nem semmi, hogy van energiád tanulni. Főleg ilyen magyartalan mondatokat szó szerint bevágni! Nekünk a szabványok voltak ilyenek. Ricsike milyen nagyot nőtt - nagyon szép, és persze a mamija is! :wink:

Melódia! Jobbulást neked!!! Szorítok a tejcsiért! Ti is nagyon szépek vagytok - Pistike egyszerűen zabiznivalóan aranyos!

Baba - üdv itt! Aranyosak a kislányaid! Tea, víz ügyben én a WHO-ra hallgatok, amíg minden rendben, (egészségileg) addig elég a tejcsi, szomjoltónak is jó. Mi elég sűrűn szopizunk, egy időben próbálkoztunk a napirenddel, de aztán hagytam a francba, mert amúgy is keveseket szopizott, inkább sűrűn raktam cicire. Ezen ne (se) vitatkozzunk, szerintem mindenki a legjobbat akarja a babájának és eszerint jár el. :D

na megyek vacsizni (ma a férjem főzött!)

Kép
nózi

jó rég raktam be képet Zsoltikáról, ezért most dobok egyet

Kép

Kép
nózi

Sziasztok!

Hát ezt meg kell mutatnom nektek... :shock:
Geszti ma ezt tanulta. Rájött, hogyan kell helyet változtatni :roll:
Félelmetes! Ezentúl nem hagyhatom egyedül a pihenőszékében sem, nem hogy a játszószőnyegén!!! :shock:
De természetesen örülök neki, :lol: nem gátolom meg a mozgásban!

Itt a székéből akar kimászni kb. 10 mp leforgása alatt. Beletettem, és mire ránéztem már így találtam...
Kép

Itt meg gondolom látszik, hogy hol van a szőnyegéhez képest...
Kép

Mire feltettem a képeket, Geszti már az ágy szélén volt... :shock:

Kép
mamy

Jadey,

tudod, hogy bármikor jöhetsz :lol: és én is kapható vagyok minden jóra :lol: kendőre vettem már anyagot, azzal hogy majd megvarrom, de utólag derült ki, hogy az anyag erre nem alkalmas. kidobtam 5 ezer pénzt a nagy semmire....

Dorka,

most találtam fent az lll. honlapján hozzátápi infókat, meg tanácsokat. azt olvastad már?

azt nem tudja valaki, hogy meddig buknak a babák? utálom, hogy mindenem hányásszagú. most éppen a hajam. pedig most mostam meg :roll:

Peti hol tombol, hol vigyorog továbbra is,bár inkább tombol.
Tegnap így dolgozott:
Kép
sz_kata

Nózi!
De aranyos Zsoltika!!! Mondjuk mindig is az volt... :lol:
Dettó ugyanez van nálunk kajcsi ügyben, sokszor eszik keveset, és a végén csurgatja ki a tejet. Persze nem mindig, de előfordul.
Mensi: nekem is megjött már, karácsony előtt. Egy hétig tartott és erősebb volt mint régen. Kíváncsi vagyok, most milyen lesz a ciklusom. De az a legjobb, hogy nem fájt! Eddig mindig megszenvedtem vele, most meg semmit sem éreztem! Gesztin sem lehetett észrevenni, ugyanúgy evett mint máskor.

Bettus!
Egyáltalán nem csodálom, hogy megmostad Kitti arcát hideg vízzel. Néha már én is gondolkodtam rajta, amikor Geszti hisztizett. Mert már persze meg lehet különböztetni a hisztit a többi sírástól.
Geszti is szokott hüppögni álmában, ha alvás előtt sírt, olyan rossz hallgatni, de őt nem zavarja valószínűleg, mert aludt tovább, és egy idő után abbamaradt.

Most a legújabb, hogy a "helyváltoztatás" közben, amit feltettem képeket, olyanokat rikoltozik, sikongat, hogy megfájdul a fülem tőle. De teccik! :lol:

Kép
mamy

Edi,

a testen hordozáskor figyelembe kell venni, hogy ilyenkor flyamatosan "melegítve" van a baba, szóval kevesebb ruci elég nki.
Ettől függetlenül, én mindig azon parázok, hogy alul, vagy túlöltöztetem :roll: De általában: egy ujjatlan body, hosszú ujjú body, ujjatlan plüss rugi, egy mellény és az overállja. ja, és a lábára plussz zokni, mert az fázhat! És így néha össze szoktunk izzadni, de ezen a téren parás vagyok, ennél kevesebbet nem merek ráadni.
sz_kata

Sz_Kata!

Bukás addig van, amíg vízszintes helyzetben kajcsiznak. Ha már tudnak űlni, és kanállal kapják a kaját, akkár megszűnik a bukás...legalább is nálunk így volt mindkét esetben.

Mamy!
Nem semmi kis sajtkukac ez a Geszti :D Jazi még mindig ott tart, hogy "meg kéne máááán fordulni, de nehéz a fenekem" :D Inkább a kúszással próbálkozik, nem túl nagy sikerrel.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Boróka - mosható pelus
Hát a saját belsőjével biztos sokkal jobb a Bambinomio, mostmár kevésbé vagyok lelkes tetra-belső szempontjából. A múltkor teljesen átázott a pelenka, pedig nem sokat volt rajta. Úgyhogy én is be fogok szerezni több saját belsőt.
Az a lány azt mondta, hogy ő a kushies kettő az egyben változatát használta és szerette, de szerinte a legjobb a popolini. Szerintem az a legdrágább. A bambinomio-t ő nem használta, de az a legkisebb csomag a babócák fenekén, és ő azt tapasztalta, hogy a legtöbb anyukának leginkább ez jön be. A monapel és a carolino az egy és ugyanaz csak a monapel ketté vált, és az egyik fele monapel, a másik carolino lett. Én a carolino-t láttam és fogdostam, de nagyon műanyag volt a külsője. A bambinomio-ban nekem az nagyon szimpatikus, hogya külső vízzáró részének csak a belső fele műanyag, kívülről az is textil, és nagyon jól néz ki, és vékony.
Egyébként mióta ilyet használok Ábel nem kakil pelenkába :lol: . Mindig akkor kakil, amikor eldobható van rajta, illetve ma pelenkázás közben tojt. Szóval a legfontosabbat, hogy milyen nehezen jön ki a szar a pelenkából, még nem tudom. Lehet, hogy csak ezért vagyok még lelkes. 8) Éjszakára eldobhatót adok rá, még nem mertem kipróbálni a textilt. Hát ti Orsi?

Sz_Kata!
Megszakadt a telefonvonal, vagy valami történt, de pont jókor, mert én elmondtam mindent amit akartam. :lol: Ma szerencsétlenkedtem Ábellel és a hátra felkötéssel, de nem voltam túl sikeres, aztán pedig Ábelnek elege lett.

Fruzs
Vendég

Fruzs,

vissza akartalak hívni, de meghallottam, hogy jön a férjem Petivel. Pedig még csak akkor fordultak az utcába. képzelheted...

Peti most már nagyon durván ordít, pedig kendőben van, és ringatom...toporzékol is hozzá. Lehetséges, hogy a foga jön? Hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmán?? ezt nem lehet kibírni :cry: :cry:
sz_kata

Sz_Kata!

Ujjadat be a Peti szájába, és masszírozd az ínyét.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!
2-3 napig nem tudtam fellépni, erre 2 napig olvashattam (keveset jutok a géphez) a termést. Most egy maratoni választ írtam, remélem, hogy bírjátok szusszal és nem haragszotok, hogy így lefoglalom az oldalt.

Dorka!
Klassz lehetett Erdély és jó, hogy nem hallgatsz azokra, akik ilyen hülyeségeket mondanak. A nagyvilágot megismerni csak jó lehet.

Baba!
A nyakigerinc torna megvan cd-n is, így otthon is tudom csinálni, de mióta Barni megvan ez kimaradt az életemből. Remélem hamarosan már hosszabb időre is lefoglalja magát (nem csak 10-15 percre) és akkor újra csinálhatom ezt és a jógikus mélyrelaxációt (ez is cd-n van). Mielőtt tornázni kezdtem volna nagyon fájt a nyakam és a vállam, már a táskát is inkább kézben vittem és ezért mentem el dokihoz. A torna nagyon sokat segített, de nem szabad sok időre abbahagyni, mert megint bedurranhat.
Mikor mennétek a Margitszigetre? Ugyanis mi a Honvéd kórháznál lakunk és az Árpád hídtól a kis busszal el tudnánk menni. Esetleg telcsiszámot cserélhetnénk priviben, hátha tudunk időpontot egyeztetni. Szívesen találkoznék veletek.

Beuka!
Nálunk is a párom szülei jönnek azzal, hogy hamarosan már húslevest is ehet, de én mindig megemlítem nekik, hogy az még azért odébb van. Végülis én döntök, hogy mikor mit kezdek el Barninak adni és nekik nincs túl sok beleszólásuk.

Jadey!
Hogy a férfiakra micsoda hatással van az anyukájuk :? . Már a párom is rákérdezett, hogy mikor kap majd mást is az anyatejen kívül és természetes, hogy az anyukája említette meg neki, hogy ő már 2-3 hónaposan főzelékeket evett :shock: . Azóta azért már eltelt 33 év és egy csöppet változtak a dolgok.
Bencus nagyon szépen tartja már a fejét.

Siba!
Ne aggódj Barni sem tudja még úgy tartani a fejét, mint Bencus és inkább ő is a fenekét tolja fel az ég felé :shock: . Mondjuk Barni még csak 5,5 kg körül van, így lehet, hogy egy kicsit erősödnie kell. Viszont ha megfogja a két kezem, akkor már magától húzza fel magát ülésbe és még élvezi is az erőlködést :shock: .

Mamy!
Nálunk is már előfordult egyszer, hogy a fürdés és utolsó szopi előtt bealudt Barni, mert elég zsúfolt volt az a napunk, de éjszaka 3-kor felébredt és bepótolta a lemaradást :lol: . Mi az a nagy L alakú szivacs a játszószőnyeg mellett?

Krisszi!
Jó, hogy felvetetted a járóka témát, mert mindenki rákattant :lol: . Ahogy olvastam már nálatok is kezd szűkös lenni a bölcső. Lassan nekünk is át kell költöztetnünk a kiságyba, mert a bölcsőben nem tudja tanulni a forgolódást a kis hely miatt.

Edit!
Örülök, hogy megúsztátok a kádas történetet, azért legközelebb vigyázzatok. Az etetőszékkel kapcsolatosan még mi sem döntöttünk, de szimpatikus az asztalra szerelhető változat, mivel nekünk kicsi, falhoz rögzített asztalunk van, így kevés az esély a borulásra.

Melódia!
Jobbulást és vigyázz magadra. Ne aggódj a cicit mindig is jobban fogja favorizálni Pistike. Ez a pár nap biztos nem hagy benne olyan mély nyomot, inkább örülni fog, ha újra visszakaphatja az etetőkéjét :lol: .

Chesti!
Én már lassan egy hete előkét használok, mert anélkül 2 óránként cserélhetném Barni ruháját, annyira telenyálazza. Viszont fogacskát vagy dudort nem érzek :roll: . Remélem hamar átvészelitek a szájpenészt.

Edit24!
Sok sikert a tejcsi gyarapításához és termeléséhez. Néha nálunk is kevesebb az átlagnál és akkor mindkét mellemet kiüríti, de volt olyan időszakunk is, amikor váltott mellből szoptattam (1 szoptatás egyik mell, majd következőnél másik) és eleget termeltem.

Sz_Kata, Jadey!
Láttam mindkettőtök játszószőnyegét és nagyon megtetszett. Esetleg megírnátok, hogy hol vettétek, mert én eddig elég rosszakat láttam.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

..még gyorsan felteszem az egyik kedvenc képem Jazusról:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sz-Kata!
Chamomilla? Hűtőrágóka?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok, Lányok,

holnap, úgy néz ki, tudok majd többet jönni, szabadabb lesz a gép :D Visszaolvasni esélyem sem volt, csak átfutottam vagy két oldalt. Gyönyörűek a bébik!

Ma voltunk oltáson, kiderült, hogy Lilike öt centivel hosszabb már, mint Liza, és 35 dekával nehezebb is (pedig ő volt a kisebb súlyú). Most bevágták a szunyát...

Mamy,
uolyan a játszószőnyegünk! A csajok is lemásznak róla, ha nem bástyázom körbe párnákkal. Asszem, jövő héten menesztem a férjem a járókáért anyuhoz...

Megyek, vár a vacsi, még csak annyit: nemrég szotyit ettem, és valszeg ettől Lilike csalánkiütéses lett - piros foltok, fehér középpel, és mindössze negyed óráig látszik. Már múlik, szerencsére. A doki szerint tartósitószertől is lehet. Kirájjjj.

Puszi, és holnap igyexem már lépést tartani...

PS: megütötte a szememet, hogy esetleg eltörlik a tandijmentességet. Hát hajam égnek állt, mert szerettem volna szeptemberben vmi másoddiplomás etvaszt... Tudtok erről vmi biztosabbat?

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Csak átfutottam az oldalakat. Már megbocsássatok, de képtelen vagyok naprakész lenni, és még írni is. Amit lehet megteszek 2 kisember mellett. Így ha nem bánjátok nem válaszolok névszerint, viszont van 1-2 téma amihez hozzászolnék.

Egyik a szopi:
Sajnálattal olvastam, hogy másoknak is vannak/voltak szopigondjai mostanában. Nekünk is voltak. Remélem már múltidőben írhatom. Kezdődött azzal, hogy valami miatt nagyon késett a tejleadó reflex, majd jelentősen megcsappant a tej mennyisége is. Kipróbáltam mindent: laktoherb, fitolac, homeos bogyó, fejés, szopi ezerrel, sör. Nálam a fejés+sör vált be. Gondolom mindenkinek más és más jön be. Még mindíg nem tökéletes a dolog, de azon vagyok, hogy az legyen. Sajnos tényleg nem fenékig tejfel a szoptatás mint azt sokan hiszik. (főleg azok akik még nem is szültek) :?
A tejleadó reflexet azzal segítem elő, hogy elterelem a figyelmem, ami ugye nem mindig megy. Akkor könnyebb ha a fiam ébren van, mert ő bármikor eltud csábítani :P Ja és amit a védőnőm ajánlott az is bevállt, hogy amíg mondjuk a balon szopizik a jobb mellbimbót enyhén fejni kell, de csak annyira hogy ne csorogjon belőle a tej.
Hát remélem segítettem, ha mással nem azzal, hogy nem vagytok egyedül. Gondok másnál is vannak.

Másik az etetőszék:
Éppen ma vettük meg! :lol:
Csatolok képet és a linket (itt leírnak mindent) róla:

Kép

http://www.fotexnet.hu/sid000016/page/item/55310

Mivel van némi tapasztalatom ez ügyben leírom őket:
Anno Matyival fa etetőszéket vettünk amit kisasztallá lehet átalakítani. Na ilyet NE VEGYETEK! Matyika állandóan kimászott, kicsi a tálcája, instabil stb.
Ami fontos hogy masszív legyen, 5 ! pontos övvel ellátott, és a tálca jó nagy legyen, peremmel!
Higyétek el nincs annál bosszantóbb mikor összekoszoltál vagy 3 edényt, turmixot, és egy laza mozdulattal a gyerek lelöki a tálcáról, míg Te egy pillanatra félrenéztél... :shock: :lol:
Szóval szerintem ne sajnáljátok rá a pénzt, mert megbánjátok. Oké a fa, természetes meg minden, de nem praktikus, sajnos tapasztalatból mondom, legalábbis ami nekünk van. Arról nem beszélve, hogy azzal kezdtük a használatát, hogy újralakkoztam, mégis évek múlva már nem lehet olyan szépen letakarítani.

Járóka:
Ne hagyjátok sokáig, mert aki azt szeretné, hogy a gyerek beleszokjon időben kezdje el. Ez olyan mint a kendő. Ha 4-5 hónaposan akarod elkezdeni, nehezen fog menni.
Mi nem veszünk járókát, nem szeretem.

Egyébként nekünk nagyon bejött a megkötős kenguru, imádom. De a babakocsit is sokat használjuk, viszont a kiságyat csak éjjel "látja" Pannika.

Nos most mennem kell, Pannika éhes.
Bocs mindenkitől, hogy ilyen ritkán írok, olvasni szoktam, de sokszor oldalakkal vagyok lemaradva, így csak akkor írok ha valamihez érdemben tudok szólni. :P

Jó ájt mindenkinek!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Túl vagyunk az első szurin! Borzalmas volt.Ma egész nap tiszta nyűgi volt Gabesz és most még a szuri rátett egy lapáttal.Nagyon sírt. Szegényt alig lehetett megnyugtatni.Mire kiléptünk a rendelőböl már elaludt. Eddig még láza nincs, remélhetőleg nem is lesz.

Juborka:
Nagyon cuki Jázmin a képen.

Sz_Kata:
Petike nagyon dolgozik a hogy beférjen a keze a szájába. Nagyon édes.

Na megyek mert apa most ért haza.

Kép
edit24

Sziasztok lányok!
Sajnos visszaolvasni nem tudok épp csak átfutottam amit irtatok..Apa gépe bedöglött és az enyémet nyuzza egész nap. :(

A babák gyönyörüek..Nagyon sokat nött mindegyik lurko.Nem vagyok szerintem elfogult de ebben a topikban vannak a legszebb babocák..

Szkata,és többiek akik szopiztatnak:
Most megprobálom leirni azt hogy miért is tápszerezik az én fiam.Sokáig gondolkoztam egyáltalán leirjam-e de ugy döntöttem semmi szégyelni valo nincs benne..
2003 év elején egy csomot találtam a jobb mellemben..Sajnos mint kederült müteni kell.Ha nem akkor elrákosodhat amire nagy esély van..A mütét alatt a szövettan megállapitotta hogy szerencsére joindulatu daganatom (fibroadenomám)van de ami elkeserittö volt hogy a tapintássnál sokkal nagyobb volt 3x2 centis és ezt a részt sajnos és plusz a körülötte levö szöveteket ki kell vágni,ami elég nagy terület..Az orvosom elmondta hogy ha esetleg babát tervezek a jövöben akkor a tejtermelést nagyon is befolyásolja ami sajnos be is jött alig-alig jött belölle szinte semmi..A bal mellem nem tudta kielégitteni a szopit plusz az állando ideg ami bennem volt hogy éhes marad a fiam.Igy nálunk a tápszer volt az egyetlen megoldás..Sajnos a fiam volt olyan lusta és nagyon is hamar rászokott a ciciröl a cumira és ezzel egy idöben hiába is fejtem le a tejet hogy üvegböl odaadjam az már egyre csak tünt el..Röviden ennyi.Elhiheted hogy nagyon is fáj az hogy nincs tejem de a mellemen éktelenkedö 10 centis vágás emlékeztet arra hogy muszáj ezt tennem. Rentgeteget sirtam és örültem egyszerre, hiszen nem vagyok beteg de a babám nem tudtam szoptatni ez miatt..Remélem megértitek..És tényleg minden elismerésem azoké akik igy küzdenek azért hogy a babák minél tovább anyatejet kapjanak.Köszönök minden segitséget ez ügyben..
Krisszi:
Köszönöm az infot a börze ügyben..Nem hiszem hogy oda el tudunk menni az nekünk nagyon messze van..A XIII-ban lakunk.Nagyon szép a "pici" fiad..Igen a tápos babák elhizása tényleg csak statisztika lehet..

Ime az én tápos lányom:
Kép
Kép
Kép

Kép Na lányok megismertek ki vagyok?

Most gyorsan megprobálok visszaolvasni..
Vendég

Sziasztok!

Gesztenye!
Az nem szivacs, hanem a szopis párna kieterítve :lol: Muszály körbebástyáznom a szőnyeget, mert Geszti mostanában nagyon ficánka, ma főleg, ilyen tornamutatványokat ma csinált először, legalábbis ilyen szinten.

Ákata!
Milyen érdekes, hogy Lilike "lehagyta" Lizát. De ez biztos ingadozik folyamatosan, nem? Mármint hogy éppen melyikük a nehezebb.
Szőnyeg: :lol: nagyon jópofa, és Geszti imádja a tükrös virágot, jókat tud vele dumcsizni. :lol: Most már el is éri, és tépi-cibálja. :lol:

Tina!
Valóban semmi szégyellnivaló nincs abban amit leírtál!!! Ez teljesen rajtad kívül álló ok. Ne foglalkozz semmivel, a lényeg, hogy a gyermekeid gyönyörűek, Marvintól mindig elolvadok... :wink:

Jó éjt!

Kép
mamy

Tina!
Tényleg nincs semmi szégyelni való abban amit leírtál, inkább legyél büszke magadra, hogy még így is megpróbáltad. A te helyedben a legtöbben még a gyereket sem vállalták volna be, mert féltik a saját egészségüket.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Krisszi! 2 hét.. úgy legyen :) én is csak azt tudom mondani, mint Melódia, hát csoda, hogy csökkent a tejed ilyen mondatoktól :shock:

Edi! Nagyon édes Kata! Állvány :(
mi a földön fürdetünk.

Melódia! 7 kg :shock: az igen! köszönöm, hogy leírtad a szélcsőves véleményed, látod nem is használod, mégis csak Te válaszoltál rá :) a popsikrém gyógyszertári, úgyhoyg megnyugodtam. Én sem látok még hajlandóságot Botin, hogy ne 2× keljen éjjel, Igen jó lennem ár egy hosszabbat is aludni :)
jaj sajnálom az újragyógyszer szedést :( DRUKKOLOK a tejcsiért nagyon!

Jubi! jazi 8kiló! Az igen! NAgyon jók a képek! oylan aranyosak!!
különösen a kapucnis édes!

Orsi! Igen, így legalább nem kell fejni! Én sem szeretek. Csak az első év nehéz?? Csak. hát az jó sok. Egy szobában alszik BAlázs és Zsombi?

Nózi! Igen, irigyellek is a nagy távolság miatt :) egyébként komoly aggodalmaim vannak, mivel a sógornőm és az anyósom már meg akarták etetni Botondot tejszínhabbal :evil: azt hittem megüt a guta. Atóra is célozgatnak :evil:
Nagyon édes Zsolti!

SZ_Kata! Édes Peti az ujjaival a szjában! Még nem szedtétek le a karácsonyfát?? :lol: :lol: csak viccölök ám :) semmi közöm hozzá.

Gesztenye! igazad van, végül úgyis mi döntünk a bab etetéséről, de komolyan félek ráhagyni egy két emberre :?
No meg majd miket kapok, hogy vaskalapos vagyok, meg miért csak tej... már lőre hallom..

Á_Kata! 5 centi és 35deka! Az igen! tök érdekes!

Tina! NAgyon jó, hogy leírtad! A lényeg, hogy jól vagy, legalábbis testileg. Gondolom lelkileg mennyire megvisel. NAgyon erős vagy!
Nagyon csinos a tápos kiscsajod! És a copfos MArvin kép!!! már nem is tudok rá jelzőt mondanni anniyra..... SZerintem be lehetne küldeni bármilyen versenyre, tuti nyerő!!!

valaki írta, hogy Huggies popsitörlőt használ. Vettem én is, a doboza nagyon tuti, de atörlőkendő nem tetszik, mert olyan darabok maradnak a popson, mint mikor kimosunk véletlenül egy zsepit :?
Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Köszi a bókokat Ricsi úrfi nevében is. :lol:

Tina, sajnálom a történteket! Viszont: szopi ide vagy oda, van két gyönyörű, egészséges gyereked és kész. ez a fontos.

(a statisztika meg statisztika, kivételek mindig vannak és lesznek. például a Nagymamám, aki 70 éve mezítlábas Kossuthot szív és kutya baja a tüdejének :lol:)

(A mi családunkban meg két ökör hülye p. is direkt elapasztotta a tejét, hogy szép maradjon a mellük. NAgyon várom, hogy személyesen is elmondjam nekik a véleményem. Nagy szerencséjük, hogy rohadt messze laknak. de tényleg... az egyik kisbaba - Ricsivel egyidős - ráadásul alultáplált a doki szerint, mert a barom anyja elfelejti megetetni a sorozatbámulás közepette. gyönyörű. Az a legszebb az egészben, hogy mindketten betrükközték a babát, hogy megfogják a két szerencsétlen, fiatal srácot a családunkban... undorító.)

Csajok, valaki írta, hogy olcsóbb a védőrács az ajtóra, mint a járóka. megnéztem, a vaterán 7-nél kezdődik 1 db rács, a járóka meg 5. húúú, egy vagyon lesz bababiztossá tenni a lakást. konnektor-dugók, élvédők, stb. és ez nem over-para, hanem tényleg veszélyes...

ma volt valami a levegőben, mert annyit üvöltött Ricsi, hogy ki kellett mennem az erkélyre és párszor bele kellett rúgnom a korlátba, hogy lenyugodjak. mire visszamentem, már nevetett. biztos rajtam. :lol:

buona notte :wink:
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Rolex, csucs a kishercegno!

Persze a tobbiek is MArvin es nagylany, Minitalisok, Jazmin es a nyelve, Gesztike menekulese a jatszorol, Zsoltika es persze Jade es Bencus!
Bocsi akit kihagytam, de mire letoltom az oldalt elment az este.

Ma vettem meg a januari kismamat es annak a vegen, vagyis a hozzacsomagolt naptar vegen pont a hozzataplalas tablazat van. NEm olyan, mint ket eve, de jo. Balinttal szigorubb leszek, mint Mikivel, persze lehet hogy nem jon be...

Hulla vagyok, pedig szerettem volna reagalgatni is, de majd ha lopok egy kis delutani szunyat :(

Ja, Tina jol irtad, tenyleg semmi szegyelnivalo nincs, inkabb orulok, hogy joindulatu volt az elvaltozas. Jo, hogy idoben eszrevetted es az is jot, hogy vallaltal gyereket!!!

Sz_Kata, ugy latom Te lettel kikialtva az ugyeletes szopismindenesnek :D Azert kerem meg legalabb 20-an itt vagyunk!

cs
tegnap elutaztunk es ma megcsak atfutottam az oldalakat
Vendég

Sziasztok!

Nózi!
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. Nálatok tényleg minden előfordult akkor, ami problémát okozhatott, de az a lényeg, hogy azóta minden rendben.
Ahogy olvastam a soraidat, mintha Benimről írtál volna: nálunk is még mindig a "nagyon keveset - nagyon sokszor eszek" esete áll fenn. Én mérni nem mérem, mert félek, hogy belehajtom magamat abba a hülyeségbe, hogy netalántán keveset eszik és pótolnék. Én Benit csak esténként mérem, hogy mennyit gyarapszik, de kajcsiját még egyszer sem. (Bár megjegyzem, ma majdnem elcsábultam, de végül én győztem és nem a mérleg :D ).
Mi sem tudunk és már nem is próbálkozom napirend kialakításával, mert Benivel állandóan cicivel készen kell állnom, még kimozdulni is nagyon nehéz így Vele. Megjegyzem, Marcim detto ilyen volt: sokszor keveset evett, így Nála is kb. 8-9 hónapos korára alakult ki egy ténylegesen napirendnek mondható rendszer. szerintem azért ilyen későn, mert ekkor kapott már mennyiségnek nevezhető hozzátápit, bármennyire kezdtük 4,5 hónaposan, Vele az sem ment könnyen. Kíváncsi vagyok, Beni ezen a téren milyen lesz. De Vele szeretném kivárni a 6 hónapos kort.
Mi is már jó ideje 3-szor kelünk éjszaka, de mostmég különösen örülök is neki, mert így tudom, hogy legalább este összehoz valami mennyiséget ebből a kevés tejcsiből. Viszont baromi fárasztó ez az állandó kelés, reggel mint a mosott rongy, úgy érzem magam.
Zsoltika nagyon édes, tiszta mosolygós szemecskéi vannak :D És nem tűnik úgy, mintha éhezne :wink:

Mamy!
Tök jó, hogy Nálatok nem kavart be a mensi.
Geszti nagyon ügyesen mozog. És mindezt háton viszik véghez? :shock: Nálunk inkább hason van a forgolódás, tekergés, elmocorgás.

Melódia!
Drukkolok a szopihoz, bármikor is kezded újra! És további jobbulást!!!

Krisszi!
Sorstárs, drukkolok a tejcsihez!!!

Edit!
kádbaleset iszonyú lehetett :( Szerencse, hogy Katának semmi baja nem lett. Most belegondolva, nálunk Marci csimpaszkodni szokott rajta, amíg Benit fürdetjük. Most mindig azt fogom lesni, hogy mikor nyekken :roll: Persze az állvány és nem Marci :lol:
Mi ugyanazt adjuk Benire, ha kocsiban toljuk, vagy ha kenguruzzunk. Kocsiban pléddel van alulról és felülről védve, míg kenguruban melegítjük. Body+rugi (valamelyik hosszú ujjú), polár kabátka, plusz zokni a lábra és az overál.

Sz_Kata!
Sajnálom az extra nyügit. A kézrágással spékelve lehet,hogy a foga. Mi mondjuk már 1,5-2 hónapja rágunk mindent ujjakat, öklöt, anya-apa ujját, játékokat, Marci kisautóját stb. Ömlik a nyál.
Fogzásra homeos cucc: Chamomilla vulgaris 15 CH félóránként-óránként 5 golyócska vagy Podophyllum peltatum 9CH minden kakiklás után 5 golyócska (fogzás miatti vizes hasmenés esetére).
"Hagyományos orvoslás" a Dentinox gélt javasolja, amit ínyére kenve csillapítja a fájdalmat, de naponta csak 3-szor használható, ha jól emlékszem. Én most szopinál este bevetettem (homeos még nincs a házipatikánkban), mert csak dörzsölte a szemét, orrát, szája környékét (mindig kisodort a cicit a szájából :roll: ), gondolom a foga miatt. Utána egész jól megnyugodott.

Jubi!
Jazi nagyon édes :D Rád hasonlít, ugye jól látom?! :wink:

Kata!
Jó fejek a csajszik, hgoy felcserélték a "súlysorrendet" :D

Ági!
Látom, tényleg nem vagyunk kevesen a szopiért küzdők táborában :( De csak ügyesen, sikerülni fog, mert SIKERÜLNIE KELL!!! :wink:
Fa etetőszék vélemény detto, de csitt, mert szerdán jön rá vevő :wink:

Edit!
Nyugis éjszakát és holnapot!!! Drukkolok, hogy egyéb mellékhatása ne legyen a szurinak.

Tina!
Szomorú, amit írtál a melledről, de egyben szerencse is, hogy időben felfedezésre került. Egy percig ne legyen lelkiismeretfurdalásod a tápi miatt, hisz küzdöttél a szopiért, de a természet nem így akarta. Szerintem légy büszke magadra!!!
Merci nagyon csini!!! Ugye jól emlékszel, hogy táncol vagy RSG-zik, hogy ilyen csinos.
Marvin helyes kiscsaj lenne :lol:

Orsi!
Te kérdezted még talán a múlt héten, hgoy hogy bírom a két gyerkőccel. Hát iszonyatosan nehezen (használhatnék csúnyább jelzőt is :oops: ). Néha ki szeretnék futni a világból, mert Marci rosszalkodik, Beni nyüszizik, én pedig azt sem tudom, hogy hová kapjak. A múlt hét iszonyatos volt (fél napot bőgtem :oops: ), de ma hihetlenül jól bírtam, fogalmam sincs, hogy miért, pedig a tejjel is küzdök.

Biztos akartam még valamit, de már így is sokat írtam és késő van (fejni is kéne :roll: ).

Mindenkinek jó éjszakát és sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Tina :Minden elismerésem a Tiéd. Hogy leírtad, hogy megpróbáltad és hogy sikerül pozitívan gondolkoznod. Az a lényeg, amit már többen is írtak, hogy meggyógyultál és a gyerekeid pedig gyönyörűek és egészségesek! Tina ugyanolyan tápos, mint Jade, de szerintem naggyon csinik. És neki is jó kis hajkoronája van, mint Marvinak. Kinek van ilyen jó kis haja, Neked, vagy az uradnak?? :lol: Mázlisták!!!

Jubi: Nagyon klassz ez a kép, nem csoda, hogy az egyik kedvenced!

Mamy: Nem semmi, hogy "elmászlál" Gesztike! Ezek szerint Neked is majd 8 kéz kell, hogy résen legyél. JAde volt ilyen ficánka :roll:

Ákata: Tényleg érdekes, lehet, hogy egyévesen meg pont fordítva lesz. :wink: Szegénykék-oltás: puszi Nekik!

Szkata: Sajna a fogakkal megszenvednek, én is a hűtőrágcsákra szavazok, a patikában lehet kapni ezerfajta kencét, én vmi dentoakármicsodát vettem Jadenek, ami hatott is és azzal masszíroztam. Ettől függetlenül volt üvöltés...
Mikor lesz ez a zenés klub??? Mennyi a beugró? Már várjuk nagyon!!

Gesztenye: Mi ajiba kaptuk, de megkérdezem Neked holnapra, ha elérem a barátnémat.

Siba: Örülök ,hogy tetszett! Nem kell parázni, minden baba mást és mást csinál uabban a korszakban. Mondjuk nagyon nem szabad lógnia a fejének, szerintem minél többet rakd hasra, én is azt csináltam. Nem ijesztgetésnek írom, de már kb 2 hónaposan emelgette rövidebb időkre, aztán kb 2 hete nyomja ki magát ilyen szépen. Edig utálta, mert " billegett" a feje, most meg már élvezi, hogy hason is klasszul tud nézelődni.

KépKép
Kép
jadey

Nózi :Tündéri ez a kép is Zsoltikáról!!!

KépKép
Kép
jadey

Szép jó reggelt!

Jadey! Már épp akartam kérdezni, hogy mit "tettél" azárt, hogy Bencus ilyen szépen, és biztosan tartja magát hasonfekve.
Én is szoktam hasaltatni Botit, gondolom kell hozzá, hogy majd olyan szépen tartsa magát. Nem mindig szereti, és még csak bagy nehezen emeli a fejét. JA és persze még nagyon imbolyog. De most már látom, hogy van remény!

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka,

Én legtöbbször a pelenkázóra raktam, az jó kemény, biztosabb a tartása ott. MegfordÍtottam, hogy felém legyen az arcocskája és dumcsiztam hozzá. Szerintem az a lényeg, hogy az elején ne túl sokáig csináld, mert megunhatja és ezáltal megutálhatja. Hajrá :lol:

KépKép
Kép
jadey

Ákata!

2006. dec. 31 után beiratkozottaknak már nem jár... Én is gondolkodtam a tanuláson, de apa azt mondta, nem is baj, hogy járok el valamik béna szakra, csak mert ingyen van... :D

Sz_Kata!
ööö... szerintem túlzás ennyi ruha, de bizti, hogy az én gyerekem a legalulöltözöttebb a topikon! :lol: Bevallom, én veszélyesebbnek tartom a túlöltöztetést, mint az alult...Bár szerintem meg lehet állapítani, hogy fázik-e, így szerintem nem lehet igazán alulöltöztetni... Ok, befogtam! :lol:
ja, ideje beszerezni a Chamomillát, azt még az is használja, aki egyébként nem szokott homeos dolgokat... Még nem próbáltam, de már megvettük...

Tina!
Marvin így is gyönyörű és egészséges, egy pillanataig sem szabad rosszul érezned magad a tápi miatt! :D

Csengo!
Hova utaztatok? :)

Beuka!
Ne izgulj, még hivatalosan sem kell tudniai tartania a fejét! Jadeynak igaza van, gyakorolni leet, de nehogy megutálja a dolgot! :D

Edit!
Ez hogy történhetett, nem értem! Kirázott a hideg! :shock:

Krisszi!
A múltkor írtad, hogy macerálnak az ismerősök a teáztatás stb. miatt és valami ilyesmi is volt: sötétben alvás! :shock: Mi van??? :shock: Nem lehet sötétben aludni a gyereknek vagy világosban nem lehet, nem értem! Még nem allottam egyiket sem... :lol:

Ne haragudjatok, lányok, de nem tudok mindenkinek írni, mert egyszerűen nem marad meg a buta kis fejemben, hogy kinek mit akartam. És olvasni is elég felszínesen olvasok. A fiam óvónénije már diagnosztizált: diszlexia... Akkor azért utáltam a kéttannyelvűt?! :wink:
u.i.: egyébként nem utáltam...

Új lakást akarok, de senkit nem érdekel a kis panelünk... :roll:

Livi

bali78

Sz-Kata!

Ennyi szerintemet még nem láttál egy mondatban, mi? :wink:

Livi

bali78

Tina,

Jaj, ugye nem gondolod, hogy lenézlek amiatt mert anyatejpótló tápot adsz Marvinnak? (aki mellesleg a nővérével együtt gyönyörű) Aki anyatej helyett kénytelen tápot adni, az duplán pótolja ezt az anyatejhiányt szeretettel, nemigaz?
Én csak azért vagyok ennyire szopibolond, mert szerintem ma az országban sokkal többen tápszereznek, mint az indokolt lenne. És ez mindenképpen az információhiány számlájára írható!! Pl: a védőnők és orvosok elavult ismeretei, és a rengeteg hülye tanács amit adnak, valamint a tápszergyártók őrületes nyomulása témában.
Szóval, ugye nem értettél félre??
:lol:

Krisszi,

kedves rokonnőid csak nem a Cosmón nőttek fel? :twisted: A múltkor volt alkalmam beleolvasni a novemberi számba, és úgy felb@sztam az agyam, de úúúgy :twisted: :twisted:

Lányok,
nem tudom, hogy Peti fogzik vagy sem, de este tíztől elvágták a rinyát nála. Pont jókor, mert már síkideg voltam....Ma reggel egy órát játszott az ágyában felkelés után, próbált kúszni, mászni, elérni a játékát, nagyon édes volt. Most megint kezd nyügi lenni, hát nem tudom ez már a fog, vagy csak ilyen a hangulata.. :roll:

Jadey,

holnap van az első Bóbita csoport foglalkozás. Van kedved jönni?
sz_kata

Nyugi Bali, én is dislexiás voltam, majd Zsolnay-tagozaton magyarból osztályelső, később gyerekszínész, felnőttként meg riporter :lol: Igaz, minden másból szxr vagyok :lol:

KépKép
Kép
jadey

Bali,

tökre igazad van :lol: Szerintem is túlöltöztetem a kölköt, de mentségemre legyen mondva, hogy vékony az overállja :lol:
Jajj, az a baj, hogy én annyira fázós vagyok, és nálam állandó para, hogy fázik a kis szaros...

én meg rájöttem, diskalkuliás vagyok 8) de komolyan :roll:
sz_kata

Sziasztok!

Tina:

Nagyon sajnálom ami veled történt. De szeintem semmi ok az aggodalomra hiszen két gyönyörű gyermeked van!! Szerintem ez a legfontosabb.
Mi is küzdünk a szopival,de nem adom fel.Bár kap tápszeres kiegészítést, mégis a legfontosabb hogy jókedélyű és vidám legyen a gyerkőc.

A tegnapi szuri után semmi láz nem volt!Ma viszont még csak 50 és 60-at evett semmi nem kell neki a tápi sem.Szerintetek ez a szuri miatt lehet?Közben megjött a menszim is lehet hogy ez is közrejátszik.

Meodia:
Kitartás, gyorsan eltelik az a 4 nap és biztos hogy Pistike visszamegy a cicire.Szerintem egy ciciimádó picurt nehezen lehet eltéríteni anyuci melléről.Drukkolok

Megyek is mert vár a házimunka! :?

Kép
edit24

Sziasztok!

Sajnos valahogy nem érem utol magam......Mire visszaolvasok pár oldalt, már nincs időm írni! :roll:

Köszönjük szépen a fiúk nevében is a dicséreteket!

A hozzáátáplálás témához nem nagyon tudok hozzászolni, hogy ki mikor kezdje, mert mi már másfél hónapja eszünk főzit almalevet, tejpépet, de ugyebár mi nem szopizunk.
De szerintem fél éves korig nyugodtan lehet várni vele esetleg gyümilét néha-néha.
De mindenki ahogy érzi. Én azért akartam már nagyon, hogy ne csak azt a hülye tápit egyék.... :?

Járóka!
Én is vettem használtan fa járókát ikresektől vagyis kettőt, amit ossze is lehet építeni így 120*240- es lesz, amiben a srácok jól elférnek majd, de egyenlőre nem nagyon díjazzák. Túl lent érzik magukat, szerintem azélrt.

A kiságy nállunk is csak éjszakai dolog, nappal egy percet sem maradnak meg benne. Marad a járóka, a padló ( nagy takaró van leterítve ), esetleg a babakocsi.....

Etetőszék!
Na én itt eldöntöttem, hogy kerül amibe kerül szupcsi etetőszéket kell vennem, ami 5 pontos övvel van ellátva, mert két gyerekkel nem lesz könnyű az etetés főleg egyszerre és nemazt szeretném folyamatosan figyelni, mikor melyik gyerek akar éppen kiborulni a székből.
Barátnős tapasztalatból tudom, hogy a fa etetőszék ami később kisszékké és asztallá alakitható, nem éppen stabil és a gyereket sem lehet rendessen belekötni.
Az ikeás is csak max 1 gyerekes anyukáknak ajánlott. Igaz olcsó, de szerintem párna is kell bele, mert a műanyagon csak csúszkál ide oda a gyerek.

Még jövök de most kajatájm van....

KépKép
napraforgo13

Sziasztok, Lányok,

csajaim mostanáig oly szépen eljátszadoztak (én olvasgattam, két hatalmas szelet zsiroskenyér mellett az ágyon :oops: :P), de amint most kitettem a lábam, hogy irjak picit, rögtön lázadnak...

Kata,
én mindössze egy hosszú ujjú body-t és egy pamut rugit adok bent a csajokra (20-22 fok), és overált adok rájuk, plusz beteszem őket a téli zsákba, ha kimegyünk. Merthogy én meg a túlöltöztetéstől félek... (sapka-sál persze játszik még.) Cipőt sose kapnak, zoknit csak akkor, ha a ruginak nincs lábfejrésze. Ja, és vmelyik nap olyan meleg volt, hogy az overál helyett termórugit kaptak. Ezzel együtt októberben voltak csak megfázva...

Bali,
hogy a jó büdös ...., rohadt, ...., szakadt... és a többi...
ezt a tandijmentességre értem. Merthogy lecsúsztam.
És végül is miért is nem mentél?
Off: kiváncsi vagyok, hogy a gyerekeink után mikor kell majd tébét fizetnünk. Gondolom, nem is olyan soká, mert vihetjük őket külföldre kórházba, mert az összeset bezárják kis hazánkban... És majd fizethetünk az ovi és az általános után is...
Na nem ragozom.

Krisszi,
hű, de mennék börzézni én is! De a feleslegesnél is feleslegesebb lenne, mivel a csajoknak most annyi ruhájuk van (zsákszámra kaptuk a babás sógornőktől és anyutól), hogy igy is gondot jelent elpakolni... Azért számolj majd be, mi jót sikerült beszerezned...
Lemaradtam biztos: hányas lett a vizsgád?

Tina,
ne viccelj, az a csoda, hogy egyáltalán próbálkoztál igy is a szoptatással! Lényeg, hogy időben észrevetted azt a csomót, és nem lett nagyobb baj belőle. A lányod, akár egy kis sellő! :D

Lilike és Lizike közti méretkülönbség:
valszeg megmarad, mert valahogy a csontozatuk is teljesen más.

Jaj, beütött a hiszti, mennem kell.

Puszi - Kata

ákata2

Folyt köv.

Túlöltöztetés!
Sajnos én is eléggé aggódó vagyok! Itthon nekem is hosszú ujjú body és rugiba vannak a srácok. Ha kimegyünk, akkor erre egy meleg pulcsi vagy kardigán egy vastagabb gatya és úgy az overál. A babakocsiba pedig alul felül takaró. Na jó, ha süt a nap és 12 fok van akkor elmarad a takaró felülről.... :oops:
Lehet, hogy ez egy kicsit sok, de még eddig nem izzadtak le, hogy azt gondoljam, túl sok volt a ruha.

Tudom, hogy még korai, de ti vesztek majd bébikompot?
Mi kaptunk karácsonyra de nem tudom mikortól lehet azt igazán használni? Majd ha már ülnek? vagy ha már stabilan állnak is? :roll:

Ákata!
Nekem a két fiú közt most már 900 gramm külömbség van.
Kirike erős olyan golyó efekt, A Zsombika meg kis vékonyka, de ő rengeteget mozog is.
Tewljesen más felépítésű a két gyerek, úgyhogy nálunk szerintem meg is marad ez a nagy külömbség.

Dobok még egy-két képet, miután a jézuska meglepett minket egy új géppel és most már tudok kedvemre fotózni!!! :lol: Kép Kép Kép Kép

KépKép
napraforgo13

Napraforgó,
nagyon édesek a srácok!
Összehozhatnánk egy ikres talit Anikóval :D

Bébikomp: én úgy tudom, egészségtelen, az ötgyerekes sógornőm viszont használta a két legkisebbnél, és mind2 nagyon ügyesen mozog (egyikük 3 éves múlt, másikuk 1). Úgy tudom, csak akkor lehet, ha már állnak.

Te hogy tudod öltöztetni a srácokat? Én leizzadok, mire a babakocsiba varázsolom őket... Most is ez történt, csak épp elaludtak hamar, és nem visitanak a kapuig... Na megyek, kirándulunk egyet a távolabbi boltig, ott kapni Kismamát is :wink:

Puszi - Kata

ákata2

Napraforgó,
nagyon édesek a srácok!
Összehozhatnánk egy ikres talit Anikóval :D

Bébikomp: én úgy tudom, egészségtelen, az ötgyerekes sógornőm viszont használta a két legkisebbnél, és mind2 nagyon ügyesen mozog (egyikük 3 éves múlt, másikuk 1). Úgy tudom, csak akkor lehet, ha már állnak.

Te hogy tudod öltöztetni a srácokat? Én leizzadok, mire a babakocsiba varázsolom őket... Most is ez történt, csak épp elaludtak hamar, és nem visitanak a kapuig... Na megyek, kirándulunk egyet a távolabbi boltig, ott kapni Kismamát is :wink:

Puszi - Kata

ákata2

Sz_kata
Jadey

Bocs, hogy beleköhögök :D:D de nem bírtam megállni, hogy ne írjam, ami az agyamban tekereg.
szal tök ari, ahogy felállítjátok saját magatok diagnózisát: "diskalkulia", "dislexia".
Nálam plusz pontot ér az a tulajdonság, ha valaki saját magáról felismer hibákat... Végül is csak azt akartam.. tom semmi értelme, de mégis hátha...

Ja és örülök, hogy a felöltöztetésről annyi mindent írtatok, remélem anya mielőbb leül a babanet elé és jegyzetel, mert ma 13 C fokban kicsit túlöltözöttnek találtam a katababa egyetlen aranybogárkámat.
(kicsit lógtam melóból, de olyan szép idő van :):):)
Vendég

Sziasztok,

Napraforgó,

a mi védőnénink nagyon nem ajánlotta a bébikompot, nem csak mozgásfejlődési rendellenességet (kivételek persze vannak) hanem nagyon csúnya baleseteket is okozhat.

Gyugyó,

szóval, mi lenne a mondatod vége? :) Én kérem szépen, télleg diskalkuliás vagyok, a férjem is megmondhassa. Pl mindig többet költök, mint a fizum 8) izé, na, elszámolom magam egy csöppet :oops:

Ma egyébként volt másfél órám az Árkádban, elvégre fizu után vagyok :lol: olyan cuccokat vettem Petinek, de olyanokat, hogy.....a nap szerzeménye egy halálfejes rockergatya :lol: zabálnivaló benne a kölök :)
Ja, és bevezettetném a külön kasszát kisgyerekes anyukáknak, meg azt, hogy a buszsávban is lehessen közlekedni, amennyiben az anyuka bekapcsolta a "rohanokhazaetetniababámat" megkülönböztető jelzést :lol:

pusszancs,
rohanoketetnipetit :lol:
sz_kata

Mindenki kirándul, hogy ilyen csönd van?

Gyugyó,
lógás :D
Öltöztetés: azért ez is egyénfüggő - jobban mondva babafüggő. Nálunk Lilike a fázósabb (legalábbis a talpacskája finoman ellilul, ha hosszabb ideig "boritás" nélkül van. Lizánál ilyenről nincs szó, igaz, az ő bőre kreol...).

Hogy jártam ma. Az ideg megevett.
(Már hogy ilyen randán fogalmazzak.)
Drága Lilim úgy tud üvölteni, mint egy sakál és egy légvédelmi sziréna különösen sikeres keresztezése. És sajna e dicséretes tulajdonságát boltban/bolt előtt szokta igazán sikeresen bemutatni. Ma is előadta repertoárját, mig én bementem a lottózóba Kismamáért. Sajna, a kocsi az ajtón nem fér be, ezért úgy szoktam (szoktam! Havi egyszer ha előfordul) leállitani odakint, hogy egy az egyben rálássak, és csak beszaladok, megveszem a lapot, aztán gyorsan ki (rákmozgással, nehogy a gyereket elrabolják v. mittudomén - az öcsémet eltolták annó a közért elől; egy részeg fószer volt, anyám a harmadik utcáig rohant utána, a gyalogosok igazitották útba). Tehát. Berongyoltam az újságért, az egyetlen eladó telefonon egyeztette a végehosszanincs rendelést, én meg az aprót guberáltam (leteszem-aztán-megyek-is), közben nézek kifelé. Hát látom, hogy egy nő behajol a bkocsiba, ringatja. Kiszóltam, hogy köszönöm szépen, hagyja csak, nem használ. Hát vagy nem hallotta, vagy nem is akarta, de többször kellett kiszólnom. Végül - mikor már csak négy forint aprót kellett volna a zsebeimből kitúrni, és az eladó persze még mindig telefonált, visszaadni nem tudott volna - otthagytam a Kismamát és kirongyoltam az üvöltő gyerekhez (az egész dolog ha egy percig tartott). A nő, aki a kölkicéimet ringatta, odaszólt, hogy nem akarta bántani őket. Tudom, mondtam, és füstölgő fejjel, az üvöltő gyerekkel és kismamátlanul elindultam hazafelé. Aztán azon törtem a fejem, hogy csak én vagyok-e allergiás arra, ha idegenek odahajolnak a gyerekeimhez (a megkérdezésem nélkül), ill. ringatják őket, vagy Ti is? Én soha nem nyúlnék egy idegen babakocsihoz, és nem is hajolnék a más gyermeke fölé a szülő megkérdezése nélkül.
(PS: Lilike a sarkon persze már aludt...)

Puszi - Kata

ákata2

Még mindig én.
Hát a számokkal jómagam is hadilábon állok. Sajna, nem a pénzbeosztás terén (vagy inkább szerencsére? :wink:), hanem úgy általában már az alapműveletek is gondot okoznak. Komoly agyi tréninget jelent a férjem kislányával osztókártyázni :oops: :oops: :oops: Viszont egy nap alatt elolvasok akár hatszáz oldalt. És ez hasznosabb, elvégre számolni ott a zsebszámológép, amikor meg épitkeztünk, a profi férjem minden számitást elvégzett :lol:

Kata,
édes lehet a gatyó... Teljesen egyetértek a külön sávval és kasszával kapcsolatban :D

Na mostmá megyek, körüldongom édes lányaimat, nem szürcsölnének-é egy kis tejet :D

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Jadey! köszi a tippet, ki fogom próbálni, és ügyelek, hogy ne legyen sok. Micsoda?? gyerekszínész :) tök jó!

Livi! oké nem izgulok! Csak gondoltam ideje lenne "szoktatni" picit :)

Edit24! fú Neked már ilyen hamar megjött :(
Írták már többen, hoyg az első (lehet, hogy a többi után is) szuri után kb 2 hétig lecsökkenhet a bébi étvágya. Azt hiszem Angel Gergője épp így volt.

Napraforgó! Na ná, hogy nálatok első szempont, hogy egy pillanatra se legyen lehetősége a bébinek kipottyanni. Fúú nem lehet egyszerű egyszerre két bébi evésére figyelni :?
MI nemsokára kapunk bébikompot, de egy jódarabig még ugye nem használjuk. Én ismerek olyat, aki már akkor beleültette a bébit, amikor még nem járt, csak szépen ült. Ügyesen megy vele. Nem tudom, hogy szabad-e.
Nagyon édesek a fiúk! Tök jül áll Nekik a baseball sapi!

Á_Kata! Én is épp így öltöztetek kintre!

Sz_Kata! Az a nacit muszály lefényképezned!! Persze csak Petivel együtt fogadom el :)

Én ma túlöltöztettem Botit :( nem gondoltam, hogy a napon akár szinte 18 fok is lehet :shock: :shock: szegény, amikor behoztam tiszta víz volt :( utána mikor megint kivittem már jóval kevésbé csomagoltam be. Most az ágyában alszik :)

Ma kitereggetm, nincs ezen semmi extra de januárban még soha nem csináltam ilyet :shock: :shock: :shock: hozzáteszem meg is száradt :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Bea,
ügyes vagy, hogy többször kiviszed Botit. Bevallom, nekem nincs idegrendszerem naponta többször végigjátszani a felöltözős-üvöltős tortúrát. Igaz, az egy alkalom általában jó másfél óra (mármint nem az öltöztetés, hanem a séta :lol:), főleg ilyen időben - és ált. kora délután. Délelőtt sosincs időm, legfeljebb egy gyors levegőztetésre, annyiért meg nem éri meg a ruházós vacakolás. Már alig várom a tavaszt, hogy gyakrabban kint lehessünk.
Teregetés: lehet, legközelebb én is megpróbálom...

Puszi - Kata

ákata2

na jó így tényleg nincs semmi különös a dologban, szóval az utolsó mondatomból kimaradt, hogy az UDVARRA teregettem ki :oops: :oops: :oops:

Gyugyo akkor én most miben is szenvedek??? :lol:

Kata! Na jó, nekem csak egy bébit kell öltöztetnem! EGyébként én úgy csinálom, hogy az overallt, és a zsákot kicsontom teljesen, egymásra rakom pont és ráhelyezem Botit, és csak össze kell patentolni, zipzárolni. A sapkafeladás már ehgy kicsit macerásabb :)
TAvasszal már nem kell ennyi cucc, és jobb lesz :)

Kép
Kép
beuka

Kata,

nanná, hogy zavarna!! tulképp, a hordozókendőt ezért is szeretm, mert a kedves nénik, bácsik nem tudják benne megfogdosni a gyereket :wink:
öltöztetés mizéria: P minden alkalommal sikitva üvölt, szóval, utálok öltöztetni :?

Beuka,

multkor kérdezted a karácsonyfát: le kellett volna már szedni? :roll:

Gesztenye,

én a mini manóban vettem a szőnyget.

jajj, bocsi a sok elütésért, de félig fekve szoptatok és alig érem eél a billentyűzetet..

Krisszi,

az erkélyrács rugdosás nagyon jó stresszoldó hatású, receptre lehetne feliratni :lol: :wink:

Jubi,

az inymasszázs nagyon tetszett Petinek, köszi a tippet :wink:
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?