Új privát üzeneted érkezett!

... folyt köv. (BAla most aludt el! Ilyen még sosem volt! 1:29-kor szusszant el :o . Addig mint egy Duracell nyuszi...)

Mircike!
Ez a nem alszok egész nap semmit, nálunk tegnap volt, csak azt tegnap már nem írtam le. Én naívan azt hittem, hogy ha nem alszik egész nap, akkor majd este sikerül korán ágyba dugni. Áááááááááááá..........
Plusz éjjel felkelt, s csak Apa keze volt jó neki, hogy vissza tudjon aludni. Így Apát is átcitáltuk a földre, pedig próbáltam Apát megajándékozni azzal, hogy Ő a kényelmes ágyikóban aludjon, s nem a földön. Nem sikerült. :?
Ez a nyomda jól hangzik, bár egy kicsit tartok tőle, hogy a flra is kerülne belőle. :roll: Bár ha jobban belegondolok a gyurmától is féltem, s semmi gond.
Bocsi, de a fejelős Storytokon én is jót kuncogtam. :lol:
Bala is csinálta egy időben, de egyszer úgy sikerült, hogy neki is igen fájt, s így abbahagyta. Mirkó mit szólt a mai kocchoz? Nem sírt? Főleg, hogy téged sírni látott?

Reni!
Úgy látszik Niki és Barnus kezet foghatnának. Mind a ketten a tv-állványt találták el. Remélem jobban van Niki kobakja.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

S amit a végére hagytam, a mai, azaz tegnapi képeinkből egy pár.
Nóritól kedvet kapva, reggel azzal keltettem Apát, hogy nosza, menjünk csavarogni. Alig nézett rám nagy kerek szemekkel.

- Hova akarsz menni?
- Hát a Tropicariumba.
- Ma?
- Igen.
- Ezt éjszaka álmodtad meg?
- Nem, tegnap éjjel a babanet...
- Hajaj...
- Na akkor megyünk?
- Ma?
- Igen, miért?
- Mire mi összeszedelőcködünk, s kiérünk oda bezár.
- 20:00-ig nyitva.
- Az meg már későn van.
...
ÉN GYŐZTEM! MEGGYŐZTEM!!!
(nehéz kimozdítani, de ha sikerül, akkor már jól érzi magát :) )
...

Íme a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
timtom
 
 


Balának, meg nekünk is nagyon tetszett. Köszi Nóri!!!
Bala úgy felpörgött a sok infó láttán, hogy szerintem azért nem tudtuk ma időben letenni. De hogy enniyre felpörögjön, arra nem gondoltunk.
Ma sem aludt sokat. Odafele 45 percet, hazafele 20 percet.
Apa vezetett, így én is elszundikáltam a kocsiban.
Amikor beparkoltunk a házhoz, elég kábán ébredtem. Mondtam is Apának, hogy most így ahogy vagyok tovább tudnám húni a szunyát reggelig, csak fel kell valahogy botorkálni a lakásba az ágyig. Apa egyetértett, de hát ugye Bala módosítja ezen álmunkat. Erre felvetettem Apának, hogy mivel Bala úgyis elaludt (s kész csoda, nem ébredt fel ahogy szokott, hogy megállt az autó), aludjunk mi is, ne menjünk még fel. A kocsibólvaló kivétel közben úgyis felébred, s akkor fuccs késő estig a tervezett szunyának. Úgyhogy hátradőltünk, s egy 10 percet pihiztünk. Apa egyszer csak megszólal:
- Hát mi sem vagyunk komlettek. Alig nézhetünk ki hülyén. Itt csövezünk a kocsiban, a lakásunk előtti parkolóban.
- Hát mondom ez igaz, csak hogy a csövesnek se kocsija, se lakása.
Aztán csak összeszedtük minden erőnket, s felcuccoltuk magunkat. Reménykedve, hogy Bala elfáradt, rögtön pancsizni mentünk, majd kaja, de az alvás váratott magára 1:29-ig. :shock: :lol: :roll:
Mi már felváltva ájuldoztunk Apával. 1,5 órát küzdöttünk azzal, hogy a kiságyban volt, hátha elfárad. Ááááááááááá
Aztán kivettem, hogy akkor fárasszuk valami játékkal. Áááááááááááááá
S ami meglepett, inkább evett, minthogy aludjon.
Mircike! Kérdezted a pizzát. Ma kipróbáltattam vele a Camponában, de egy falat után közölte, hogy ilyen nem kell, köszi.
Most este viszont a mi vacsinkból "lakmározott" :) Amit máskor sosem tudtam megkóstoltatni vele. Tésztából eddig csak az üres kifőtt tésztát ette. Próbáltuk már ketchup-el, tejföllel, sajttal, lekvárral... nem és nem, csak üresen. Ma pedig a jó fokhagymás, bazsalikomos, kakukkfüves, fehérborsos, tejszínes, gombás, sajtos, csirkés tésztámat falatozta. Nem sokat, de ette. :lol: De szerintem egyedi eset volt, csak aludnia ne kelljen. Na majd ha legközelebb ilyet csinálok, akkor megkóstóltatom vele. Hátha.
NA megyek vissza aludni, csak Bala felsírt, s én leültem kikapcsolni a gépet...

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 

 
 

Sziasztok Csajszik!!
Annyira de annyira jó ide jönni, mindig feltöltődöm pozítív energiákkal, mindannyian eszméletlenül aranyosak és kedvesek vagytok. Komolyan, ha csak egy napig nem tudok jönni, már elvonási tüneteim vannak. :roll: :D :wink:
Ma már sokkal jobban vagyok, de azért még a reggeli kávémat nem tudtam meginni.

Még csak a képeket nézegettem meg, de ovcsi után bepótolom a lemaradásaimat.
Mirkó annyira cukorfalat, zabálnivaló kisfiú!! Marci is hasonló kaliberű gyerek. Mirkó-Samu-Marci= a szumós babaválogatott :lol:

Edu, szuperek a repcsis képek, látom nagyon élvezik a gyerekekek (vagy az első 5 percben készültek a képek :P ) Majd jelentkezz ha tudsz!!

Márk is milyen ügyes pasi. Az a vállfa látom többet ér mint a legdrágább Fischer Price játék :lol: . A szemei elképesztőek!!Csuda szép.

Lizu eszméletlenül gyönyörűséges és egyre csajosabb az arcocskája. Igazi kis hölgyemény. Ügyesen nézeget már, teljesen jól fókuszál a kamerába. Az avataros képetek valami eszméletlen..az a szempár.... :D . Kata kitartás!!!! Ez a gyogyóbeállítás nem egyszerű dolog, de ha sikerül. akkor már sokkal egyszerűbb lesz az életetek. Tündér lehet Lizu, ahogy gőgicsél. Látod, ebben (is) megelőzi a korát, pl Marci 3 hósan még néma gyerek volt... Millió pusszok, és gyógyuljatok meg gyorsan a takonykórból. Gondolom a kórházban szedtétek össze.

Samu meg annyira kis huncut csákó, sírnak még a csajok a válladon Zsófi.. :lol: Szerintem sem kövér, tök norm. testalkatú.
A védőnő jó ötlet. Én Marci 7 hónapos korában riasztottama mi védőnéninket, mert nem tudtam stabilan ültetni, és ugye mindenhol azt olvastam, hogy pár mp-re meg kellene tartania magát ennyi idősen, na marci mindig borult. Persze apa jól lehurrogott, hogy milyen hüle vagyok, semmi gond nincs a gyerekkel stbstb.
A védőnő is u.ezeket mondta, csak szebben fogalmazva. Azt mondta, hogy egy gyereken Ő 5 perc után látja, ha valami igazi problémája vagy csak lusti, a fiam az utóbbi kategória. Egyébként mindent picit később csinál, mint az átlag, kb olyan időpontokban produkálta a mozgásokat, mint amiket dévény írt, de azért pl a kúszáshoz adj hozzá 2 hetet, a mászást meg most kezdte pár hete, más vele egykorú gyerekek már javában ácsorognak, lépegetnek. Na ez az én köv. parám, miért nem áll meg a lábán?? :roll: :shock: Lehet, hogy én is felhívom a védőnőnket :roll: :oops: . Na most jól megnyugtattalak, mi?

Még jövök, csak indulunk az oviba. pussz

KépKép
logi
 
 


Jóreggelt, csak gyorsan mert eszembe jutott, hogy nehogy ám valaki idegelje magát, amiért nem ír fel mindenfélét ilyen részletesen. Tényleg teljesen felesleges, ahogy Reni is írta. Én is alapvetően az allergia-para miatt írtam. Ráadásul, ezeket nem mind eszi meg. Konkrétan pl. a burgonyát mai napig nem szereti főzve, se pürének, se tésztával. Ezért van olyan, amit csak akkor egyszer adtam neki, mert utálta. Pl. hal, brokkoli...
Mondjuk, ha húst vagy tejet kezdtek el adni, akkor nem árt néha felírni, hogy mit mikor. Egy-két nap múlva jelentkezhet valami és akkor már nem emlékeztem volna, hogy mit adtam, ráadásul mivel üvegest is adtam, még a márkát is mindig felírtam biztos ami biztos alapon :)
De ez tényleg nem normális ám!!! :)

Mondjuk a mozgásfejlődést azért adom majd szívesen oda Zsófinak, hogy teljesen megnyugodjon. Mivel Mirkó nagyon-nagyon későn kezdett mindent :)

Mivel teljesen egészséges a gyermek, ezért simán megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy parázzak és idegesítsem magam, ahelyett hogy fontosabb dolgokkal foglalkoznék. De ahogy Kata írta, ha komolyra fordul a dolog, akkor az ember kénytelen komolyan venni saját magát is, és akkor mindent kibír!!!

Timi nagyon jók a képek! Nekünk apának van éves bérlete a Tropicariumba :) Bemennek Mirkóval, én meg nézelődöm máshol. A kis autókban sokat szoktunk játszani, de szerencsére nem lehet százast bedobni, mert ha elindul, akkor fél, úgyhogy olcsón megúszom :) Csak sajnos az összeset ki kell próbálni, ha már ott vagyunk. Kedvence a C&A előtti Fimblik, mert azt még be is kell kapcsolni, tényleg nagyon édi. Mondjuk a meséjét is nagyon szereti.

Reni: Elvileg elegáns típusú kellene, tekintettel a foglalkozásomra :) De egy sima fekete sztreccs farmert is vennék, mert amikor beszoktatom, akkor olyan kell, ami kényelmes is, de az 1-2 órás első otthagyások alatt át lehet ugrani dolgozni is.
Plusz: abszolúte nem vagyok valami nagy divatlédi, holt konzervatívan öltözködöm, ezért a márka is mindegy :)
Hol is van a bolt? :)

Még valamit akartam, majd eszembe jut.

M.
mircike
 
 


Jaj Bala lemaradt!!! Pedig annyira felcsigáztak engem is a képek, mi is elmegyünk majd valamelyik hétvégén. Szuper jó hely , én is imádom, jó régen voltam utoljára (kb 4 éve?).
Látom teljesen lenyűgözte Balát a látvány, annyira édesen figyel, cukormaci kiskrapek.A képek csúcs jók, szokás szerint.

KépKép
logi
 
 


Mircike, Mirkó mikor állt föl??

KépKép
logi
 
 


Nyolc hónapra emlékszem, de délutánra pontosan megnézem :) Remélem fog aludni a gyermek, és lesz szabadidőm! :)
M.
mircike
 
 


mircike, és ez a nagyon-nagyon későn?? Húúú, most én is beparáztam kicsit, Marci még csak nem is próbálkozik a felállással :roll: :shock: .

Már régen szerettem volna írni, hogy apáról azért nem tettem fel még soha képet, mert nem szeretne a világhálón mutatkozni én meg tiszteletben tartom a kérését. Ezek a jogászok már csak ilyenek, ugye mircike?? :lol: :lol: :lol:
Különben Marci tiszta apja, mindketten kuglifejűek :lol: . marcus beceneve pl többek között kugli :P .

KépKép
logi
 
 


jó reggeleket!

na látom kedves anyucik, elindult a para-lavina! tessék szépen abbahagyni ezt! ezeknek a babáknak tutttttttttttti semmi de semmi baja nincsen, ha lenne, azt már szerintem észre lehetett volna venni előbb... ne haragudjatok rám, de muszáj "leszidnom" benneteket!!! Zsóka - unokatesóm kislánya decemberben volt 1 éves és még nem ült akkor! ha jól tudom akkor most már igen, és kezd térdelni is (nem hogy felállni!!!F) de semmi baja !!!
na grrrrrrrrrrrrr............
jó-jó persze tudom, mindenki a sajátja miatt aggódik a legeslegjobban, és ennek így is kell lennie, de higgyétek el hogy MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN! NA! :wink:

hol lelhető fel az a híres Mircike-táblázat?? a blogon?

jaaaj Zsófi annyira gyönyörűséges a hasonfekvős kacagós kép!!!!!!
és tényleg retrós. magamtól nem jutott volna eszembe, de hogy Mircike írta, igaz! :lol:

édes Bala a tropicariumban! hogy élvezte!! :roll: :lol:

Nagyon várom a tavaszi talit, dettó Zsóka amit írtál, 1 nap és hiányoznak a virtuális barátnők (Zsófi után szabadon :lol: )
hát még képzeljétek el akkor az 1 hetet kórházban, ráadásul net nélkül! :?

Zsóka igen, tudom türelem, csak minket meg egyfolytában riogatnak h milyen károsodásai lesznek Lizunak a mozgás meg értelmi fejlődésben emiatt az epilepszia miatt... és én ezért plusssszban nagyon kivagyok, és azért várom már h leállítsák a görcsöket és mehessünk végre fejlesztőbe!
de ugyanakkor basszus ha nem fejlődne, akkor nem gőgicsélne, nem???? na ezt meg is kérdezem dokinénitől!

pusszok

ja, Zsófi :wink: (igen amúgy igaz h csak bizonyos szögből hasonlóak a bébijeink, lehet h az arcforma.. :roll: ):
Kép

Kép
lmkata
 
 


Jujujuj de gyönyörűűű Lizi!!! Az első kép indulhatna egy babaszemszépségversenyen :wink: .
Még nincs három hónapos a csaj és olyan kis értelmesen néz, pedig még le is van szedálva. Ez a szteroidos kúra bizti el fogja mulasztani a görcsöket Kata. Hajrá-hajrá-hajrá csajok, megahiperdrukkok mennek felétek, hogy mielőbb mehessetek tornázni!!!
Az, hogy ilyen édesen gőgicsél, tuti, hogy jó jel!!!!!!!nagyon jó jel!! :wink: :P :D :)

(na most jól elszégyelltem magam, hogy még te nyugtatsz minket, pedig a sok pozitiv energy nektek kell...én le is állok a parákkal, hogy felétek áradjon a sok +++++++++++++++erő :wink: ).
Ezek szerint holnap mentek be Kata?

Húúú ezt a tavaszi talit már én is nagyon várom. Mondtam Borcsinak is, és persze ő is szeretne jönni...

KépKép
logi
 
 


Zsóka, hát még szép hogy jön a Bori is, nem??? ott a helye!
jaaaaj nem azért írtam h szégyeljétek el magatokat hanem csak úgy hogy ne stresszeljetek feleslegesen!:oops: :? :lol:

nem megyünk még vissza a kórházba, most beszéltem épp a dokinénivel !! hanem megpróbáljuk a második gyógyi adagot emelni tovább, mert azzal végülis csökkentek a görcsök.
nem is bánom h később vágunk neki a szteroidoknak. még egy sansz előtte!!! csak attól nagyon nagyon aluszékony és kis rongybabás lesz a drágám, alig bírja a kis fejét tartani :cry: szóva óvatosan emelgetjük az adagot, hogy legyen ideje nagyjából hozzászokni.

na azért örülök, jobb itthon mint ott természetesen.
lmkata
 
 


De jó Kata, gondolom már jó egy kicsit otthon lenni!!!
Na akkor méginkább drukkolok, hogy hasson a gyógyszer minél előbb!!!! Jó étvágya van Lizinek? Van még tejcid??( lehet,hogy ezeket már írtad, de bevallom, még nem mindent olvastam vissza :oops: ).

Persze, Bori is jön, majd meglátjátok milyen kis besz@ri idegenek társaságában. Meg sem fog mukkanni egy darabig... :oops: Az oviban is ő az egyik legjobb kislány. Mintha nem is az én lányomról mesélnének az óvónénik, amikor mondják, hogy milyen jó és szótfogadó.
Itthon meg alig lehet leállítani, olyan virgonc, meg szemtelen :roll: .
Akkora a szája, hogy csak na...

Zsófi, tényleg, tesóprojekt mikor indul?? :)


Nóri, ülni ül Marci, csak állni nem akar. Azt mondod változott Marci? A haja jól megnőtt, az bizti. Pedig egyszer már lenyírtam nullásgéppel (még nyáron). Az oviban is mondják, hogy tiszta Bori.

Julcsi, én még nem teszem fel a tálcát az etetőszékre, csak bekötöm Marcit és úgy etetem. Még így sem könnyű, tálcával szinte lehetetlenség lenne, tuti mindig csapkodná..
Megnéztem az iwiwes képeket, naaaaaaaaagyon édibédi Barnus, ő is gyönyörűen ücsörög már (Ti is nagyon szépek vagytok).

KépKép
logi
 
 


Ja és Zsófi, nálunk is mindig azzal traktálnak a rokonok, hogy "felállt már Marci?", "Eszik már kiflicsücsköt, egészben répát :idea: , felestejet :?: ". Mondd már valamit :?: :idea: "
Szóval a fő paráztatók a rokonok, ismerősök. Pedig jóindulatúak, imádnak minket, csak egy kicsit idegesítenek ezek a kérdések.. :? Ez még rosszabb, mint amikor 40 hét 2 naposan percenként kérdezik, hogy "még nem szültél??", pedig az is borzalom..

eldugulok...

KépKép
logi
 
 


A leginkább nagyika ötlete akasztott ki, pedig imádom!!!
A következőt ajánlotta: felhozta a sámliját (alattunk lakik) és mondta, hogy állítsam bele marcit, mert régen így tanították állni a babákat... :? :( :roll: (no komment...)

na most már tényleg mentem......

KépKép
logi
 
 


Kata: Teljesen igazad van!!! Ezért is írtam, hogy nekünk marha nagy luxus ez a paradolog, és felesleges is. De ez az aggódás teljesen természetes, és relatív is egyben. Szerencsés az, aki csak súlyon, mozgáson, beszéden aggódik, de valamin muszáj aggódni :) Nem is tudok elégszer hálálkodni a sorsnak, hogy legalább a gyermekkel minden rendben van, és a problémák csak az én fejemben vannak!

Annyira okos édes nézése van Lizának, én azt mondom, hogy ki van csukva, hogy nagy gondokat okozzon ez a hülye epilepszia. Annyira jó, hogy korán kiderült, és hogy lehet küzdeni ellene, és hogy tudtok is küzdeni ellene.

Ja Kata a táblázat itt volt és itt is lesz, de Zsóka férjéhez hasonlóan jogászhoz méltó üldözési mániám van, és egy nagyon láthatatlan helyen benn maradt az IRL nevem, és gyorsan kiszedettem az egészet :)

Zsóka: Néha én is elcsodálkozom, hogy mi hogyan nőttünk fel? :) Nyers répától majdnem meg lehet fulladni, a feles tej se normális, meg a fél évesen bilire ültetés (ezt most hallottam...) se. Én megtaláltam anyu egyik füzetét, ill. Mirkó rámolta elő apuéknál. Elég megható volt... Ráadásul még részletesebben írt, mint én. És három hónaposan bizony mai szemmel nagyon durva kajákat ettem. Minden fel van írva, legalább egy évig :)

Azért írtam, hogy későn állt fel, mert nekünk csupa kis pipaszárlábú mínusz kilós baba barátunk van, és azok már nagyon hamar ugráltak. Három hónaposan jártam babamasszázsra, ahol a többiek már forogtak meg ilyesmi. Mondta a védőnő, hogy nagy a feje Mirkónak, ne aggódjak, szerencsétlennek még azzal a súllyal is meg kell küzdeni. Nem a mozgásfejlődése lassú, hanem eleve nem mozgékony, plusz nehéz a buksija :)
Van egy fél évvel kisebb haverunk, és már most felmászik a székre, felhúzódzkodik az etetőszékbe. Ugrál, rohangál. Nem bír egy percet se egy helyben ülni. Mirkónak eszébe nem jutnak ilyen majom-trükkök szerencsére :) Lásd egy órát ül a tévé előtt, Teletubbies-t, Yoho Ahoy-t, Balamory-t nézve. Esetleg akkor megmozdul, ha éhes :)
Valszleg Marci is inkább szemlélődő típus lesz :)

M.
mircike
 
 


sziasztok én is itt vagyok!

jó sokat írtatok, megpróbálok visszaolvasni.

rólunk: ma voltunk a 2. hós oltáson, én jobban paráztam mint Bende :oops:

olyan édes fél 12 óta alszik, remélem lesz hőemelkedése, milyen tapasztalotok van, szokott lenni? vagy már ezek olyan anyagok amitől nem? de gondolom ez is babafüggő.. :)

Mircike, majd nagyon várom én is a táblicskut!!! :))

a képeket láttam, minden baba megint csak gyönyörű!! kiemelem Lizababát!!!!! tündér kicsi leány!!!!
mangó
 
 


jaj, de bolond és figyelmetlen vagyok!!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:
remélem nem lesz hőemelkedése!!!!!!!
mangó
 
 


na voltunk ma mi is dokinál (kb 2 perc alatt lezavartak minket mert valahogy duplán könyveltek és minden időpontra két baba jutott és tömeg volt...)
ahogy sejtettem a fiatalember kb 7800 gramm... volt ott egy másik 5 hónapos baba akit én kapásból 3 hósnak néztem mert fele akkorának tűnt mint samu ki is derült h 6 kiló (samu 2 hónaposan volt annyi...) mondjuk őt meg 8-10 hósnak nézik.

mangó nálunk mindig volt hőem meg nyűgi, szal én oltás után új oltóanyag ide-oda mindig adtam egy fél kúpot. de erről megoszlanak a vélemények, van aki csak lázra ad. én adtam mert kb 3 órán át sírt samu és nagyon levert volt.

amúgy a doki szerint aggodalomra semmi ok, mutatta h esetleg h forgassam samut, h így ösztökéljem. amúgy minden reggel tótágast állva találok rá- szépen körbeforog az ágyában. ez a legújabb dili. a doki szerint azért mert mozogni akar, de nem szeretné különöseben megeröltetni magát, és körbe forogni jóval könnyebb mint átfordulni :)

amúgy frászt kapok, h beszorul és a kis fejét megnyomja.

Lizi gyönyörű!!! nagyon nagyon szép a szeme!!!!
Balás akváriumos képek zseniálisak!!!!

Zsóka köszi a bíztatást, hát igen. mirkó, marci meg samu szép nagy nyugis babók. ennek is van előnye..

:D :D

úgy látszik tegnap volt vmi a levegőben, h nem akaródzott a babáknak aludni..??

tesóproject: folyamatos agyalás h mikor. apa szeretné ha tavasszal (tavaszi-nyári babát szeretnénk, mert akkor nem kell télre két gyermeket bugyolálni..) én viszont kicsit elbizonytalanodtam és sztem a jövő május környékére szavazok. akkor kb 2.5 évlesz a korkülönbség ami nekik még jó én meg nem pusztulok bele, h nagy pocakkal rohangálok egy épp járni tudó babó után. de most az az álláspont, h "amikor úgy érezzük". samunál is volt egy ilyen érzés.

jövök mééég.
kerekpocak
 
 


mármint h jövőre kezdjük. (de aztán lehet h mindenre fittyet hányva vmikor teljesen idióta időben kezdünk hozzá..... mindig szépen megtervezünk mindent racionálisan, aztán sutba dobva az érzéseinkre hallgatva csináljuk a dolgokat. kész csőd..)
kerekpocak
 
 


Mangó, pusszancs Bendének h ne legyen lázas !!!
igen, néztem is h miért akarod oly' nagyon h hőemelkedése legyen :wink:

Zsófi, akkor 2008-ra érted h jövőre? nem is csőd!!! tök jó így :lol:
rosszabb lenne ha megterveznétek, és ha valami nem pont úgy történik, akkor azon szenvednétek h miért nem...

amúgy a legjobb barátnőm apukája gyerek háziorvos - most ment nyugdíjba- és mondta h mióta megjelentek ezek a mikor mit kell tudniuk könyvek, meg internet meg túl sokat olvasnak utána az anyukák, kész "rémálom" az a sok felesleges aggódás amit csitítani kell :lol: mondta nekem amikor itt volt még Lizu születése után nem sokkal, és megtiltotta h valaha is ilyet tegyek :lol: persze ennek ellenére teszek/tenni fogok :lol:

Zsóka, hogy lehet a sámliba beleállítani a babát??? :shock: :shock:
nagyika! de aranyos! :? :lol:

van még tejem szerencsére :wink: néha magam is rácsodálkozom hogy nem apadt még el :roll:
Lizinek most szombat óta megcsappant az étvágya, meg gyakorlatilag péntek-szombat aludt. alig volt ébren, alig evett :roll: ezért szombaton nem is adtam neki oda a teljes gyógyszer adagját. de azt mondta a drnéni jól tettem. valszin a nátha még plusszban rátett és így szegény totál ki volt ütve.
nem kicsit ijedtem meg amikor hideg vízzel mostam a pofiját és arra sem ébredt fel. semmire. aztán másfél óra múlva azért felkelt enni kicsit... de tegnap meg ma már jobb volt!!!!!
lmkata
 
 


sziasztok!

hát ma sem maradt/lett több időm!

Pár reagálás...

A képeket gyorsan átgördítettem, minden baba nagyon helyes, aranyos! (érdekes Samu "élőben" ducibbnak látszik.... 8) )

HÓFORDULOSOKNAK SOK BOLDOGSÁGOT ÍGY UTOLAG IS!

BOLDOG SZÜLINAPOT ÍGY MEGKÉSVE ZSÓKA, ÉS MIRCIKE! (az 1 hónapban még benne van 8) )

Kata, örülök, hogy jól vagytok, és lassan, és szépen haladtok a cél felé! Nagyon jó a hozzáállásotok! Klasszul csináljátok! Én is mindig arra törekedtem, h zsigu ne érezze, lássa rajtam, ez sokat segített neki. háát igen a mosoly, aztán majd jön az első puszi, ölelés, szeretlek anya, és társai, és én is ezt mondom, ez megér minden küzdést+fáradtságot! Az a jó, h kinőhetik, látod zsigusznak is csecsemőkori volt. na jó otthon előjött, ennyit az otthoni jó kis szmogos levegőről, és a minimális zöldről! de összességében elmondható, h kinőtte. Nálatok is 1-1,5 év múlva csak emlék lesz. :wink:

Nóri, majd írok a fulldásról. lehet, h privi lesz, nem akarok senkit untatni vele...de ahhoz egy kicsit több szabadidő kell!

Marcsi, csak átfutottam, de ha jól emlékszem, gratulálhatok már a beköltözéshez?! 8)


[quote="mircike"]
írta:
mircike
Azért írtam, hogy későn állt fel, mert nekünk csupa kis pipaszárlábú mínusz kilós baba barátunk van, és azok már nagyon hamar ugráltak.

M.


huuu kamaszkoromban hányszor hallottam eme megjegyzést...., akkor is rossz volt hallani :cry: pedig ahogy "nekünk áll a zászló", még hallgathatom a fiaimon keresztül. Szal lehet, h ennek köszönhetően, de zsombor egész napi tevékenysége, h kihúzogatja a székeket, és felmászik az asztalra. már csináltam azt is, h összeszedtem a székeket, és elzártam, de sajna, azért hiányzik, ha gyorsan le szeretnék ülni. Azt meg, h megüljön, akár 2 percre??!!!

Zsófi, remélem, nem az én 2 fiam vette el a kedvedet a tesó projekttől? Imri mondta is, amikor eljöttünk tőletek, h te biztos átgondolod még a témát.... Pedig gyerekfüggő, egy nyugodt baba mellett teljesen más az egész. De tudod, majd jön, ha jönni szeretne! 8)

Zsóka, sámlis történet aranyos, jót nevettem. Nekem is néha olyan ötletekkel jöttek elő, h nem tudtam, valóban gondolták, vagy csak viccnek??!! :roll: :oops: a hasimasi sajna engem is megtalált, és szépen lassan átment a fiúkon is. szerencsére annyira nem volt vészes! Neked jobbulást! :D

Timcsi, képek szokás szerint szuperjók! Szépek vagytok nagyon! És nem tudom hogy van, de zsombor pl rengeteget eszik, mindenki megjegyezte otthon, és ennek ellenére nem sok marad rajta??? :idea: (és ahogy a képeket elnézem a te párod is magas vékony, lehet, h Bala rá hasonlít alkaltilag. nem baj, mi szeretjük őket így is!ugyi! :) :P )

így elsőre ennyi maradt meg a lóugrásból, akit kihagytam, még írok. most megyek, még jövök... 8) pusszok
mazsolák
 
 


Mangó, Bende babának hatalmas gyógypusszancs az oltás helyére! :P
mazsolák
 
 


nem is kövérebb élőben edus nem is nem is :D :D :lol: :lol:

dehogy a zsék vették el a kedvem! a kedv most is meg van, de a ti példátok (is) lebeg a szemem előtt- nem 1.5 év hanem szép két év van a fiúk között. nem tudom h számít e valamit fél év difi-- mondjuk sztem kellene egy kis idő h lefogyjak, nő legyek stb. persze ugyanakkor ellenvélemény: most jobb lenne "letudni" gyorsan, és utána ráérek fogyni meg minden szal pro és kontra rengeteg minden van. ááááááááááááá

kata 2008-ban kezdenénk a gyártást :D tehát 2009-ben születne. tavasszal (2.5 év korkülönbség. de mondom lehet h még előbb??!!)
kerekpocak
 
 


Edus: Ne haragudj, nem szántam bántónak a pipaszárlábat. :( Nem vagyok valami píszí, életben sem, igaz, hogy néhányan megbántódnak, bocs, ha nyersnek tűnök, mindenkitől.

De remélem ennyi idő után már azért kiderült, hogy mindenkit úgy fogadok el, és úgy szeretek ahogy van. Semmiféle rangsor nincs aközött, aki ugrálós vékonyka, meg aki nem ugrálós nagyobb testsúlyú. Nem véleménynek és nem minősítésnek szánom a jelzőt, csak egyszerű ténykérdés. De nyilván társulhatnak hozzá érzelmek.

Mégegyszer bocs, természetesen megértem, ha valaki erre érzékeny. Én pl. a cinizmuson és a pontatlanságon szoktam kiakadni, de ezen végképp nem lehet segíteni :)

M.
mircike
 
 


Mangó, remélem nem lázasodtatok be...

Táblázatokat délután.

M.
mircike
 
 


Timi, nagyon jók a Tropicariumos képek ! Balán látszik, h. elemében volt és nagyon élvezte. amikor ilyen kék háttér előtt fogjátok (2.és 3. kép) olyan, mint vmi moziajánló spotjai a bejáratnál, szóval mint egy filmrészlet !

Mircike, ezen én is néha megdöbbenek mit mikortól ettünk mi, és érdekes módon mégis kevesebb volt az allergiás gyerek, mint mostanság. bár anyukámnak csak nyomokban van emléke mindenről sajna, h. mikor kezdtem ezt-azt,de neki nem nagyon volt teje, szóval én már az elejétől nyomattam a finomabbnál-finomabb dolgokat..
nekem a másik ilyen :shock: : az a textilpelenka. ezt hogy bírták annak idején a szülők, illetve hogy bírtuk mi a popsinkkal? szóval szerintem ez az eldobhatós jó találmány..

Zsóka, nekem a másik utált kérdésem: az a "na és jó baba"?
(ennyi idős korban milyen a rossz??)

Edus, igen köszi a kérdést, már itt vagyunk, átköltöztünk. bár konyhabútor csak a hétvégén jön.

Mangó, hogy viselte Bende végülis az oltást? mi is mindig félkúpoztunk a nyügi miatt, ami általában este lefekvés előtt jött elő.

Zsófi, tök jó, h. megnyugtatott a doki !
nem semmi Samu súlya, főleg, h. mindezt anyatejtől. sőt, gratulálok, h. egy ilyen súlyú gyerek még csak anyatejezik.. bár a kora miatt lassan nálatok is jön a hozzátáplálás.

Kata, tök jó, h. maradhattok otthon. mindkettőtöknek jobb, az otthoni, megszokott környezet. és megadrukkok Lizának.

és most én is végre képek:

Kép feltérdeltem...

Kép megpihenek térdelésben

Kép uralom a káoszt

Kép céklaevés

Kép 4kézláb

Marcsi

KépKép
alon
 
 


még ezt fel akartam tenni, de kimaradt:

Kép van egy játszópajtim, és mindig utánoz

ja, Laura azért van mezítláb evés közben, mert mindig bekapja a lábát teliszájjal.

reggel már a földön fekve a franciaágy szélébe kapaszkodva térdelt fel, és szerintem frusztrálta, h. nem megy tovább se felállásba, se fekvésbe vissza, mert kiabált közben.. olyan aranyos volt.
eddig amikor rákapott vmi új tudományra, egész nap azt gyakorolta, le sem lehetett állítani (pl.forgás). úgyhogy sejtem, h. ma milyen napnak nézünk elébe... :lol:

szinte most hoztuk haza a kórházból, és már lassan áll.. úgy megy az idő ! :?

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Marcsi, képek szuperjók!!!!!!!!!Nagyon édes Laura! best of a céklaleves, de az első képen is gyönyörű a mosolya! :P

Mirkó anyu, nincs semmi! szerintem is vagyunk olyan viszonyban.8)

Zsóka, Zsófi (neked még küldtem +-ba,m amit kértél tőlem) írtam nektek privit az aria babakocsival kapcsolatosan... ha lesz egy kis időtök írjátok meg a vleményeteket, h megéri-e, lécci, lécci. Köszi előre is! :wink:

na készülödés oviba, még benézek. :)

pusszok:e
mazsolák
 
 


vélemény akart lenni, bocsi.. :oops: 8)
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Laura gyönyörű!!!ÉS nagyon ügyes! Készülj Marcsi az állásra, térdelés után már hamar jön. :)
Régen textilpelenka: régen volt ágnes nevű betét a pelenkába, nedvszívó. tehát nem csak a sima textilpelus volt. Viszont ma lehet kapni méregdrágán gumibugyit, plusz méregdrágán mosható pelust bele viszont ilyen betétet nem. Én szerettem volna mosható pelust használni (persze amíg még nem született meg), kaptunk is ilyen szettet, de betét híján tök hülyeség. Belepisil és a vízbe ül.

Edus elfeljtettem írni vmilyik nap, hogy a repülős képek nagyon jók. Fulladásos sztori ráér, csak azért kérdem, mert Farkas ha sokat pörög kifelé sípol egy kicsit,már egész kicsi kora óta. ÉS mivel nekem is volt nehézlégzésem,ezért ez érzékenyen érint.

Mircike, a táblázat nagyon jó. Majd akarok kérdezni, de most nincs időm. A precíz jegyzetelés meg hihetetlen!!!! :shock: A stílusod nekem nagyon tetszik, mindig jót mulatok rajta ahogy "dühöngsz" vagy "osztasz" néha. :)

Timi,
örülök, hogy így bejött a tropicarium! BAla nagyon édes a képeken!

Alvás: nálunk egy hete a nappali alvás nagyon nehéz. A délelőtti alvás megszűnt, ebéd utáni lett helyette. A délutáni is megszűnt, késő délutáni babakocsis szunyókálás lett helyette. Én mostnaában csak azt mondom mindenkinek hogy kamaszodik a gyerek, mert megint felrúgott minden eddigi rendszert. Nem baj volt már ilyen. Mostanában különösen türelmes vagyok. :) Lehet, hogy a tavasz.:)

Most megyek, este próbálk még jönni.

MIndenkinek puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


sziasztok!

apa és lánya fent szunynak (eddig én is ezt tettem, csak lejöttem teát főzni, meg közétek!!mert hiányoztatok :wink: )
kicsit nagyon ledöntött minket ez a takony-szarság..ááááááá :twisted:

el is hívtam a dokinénit ma délutánra, és még ami nagyon hiányzott: lizinek sztem szájpenésze lett !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megőrülök szép csendben itt a hegytetőn, úgyse fog senkit zavarni! :twisted: tuti attól h csomószor alszik mikor beadom a gyógyszert de úgy hgy nyelni is alig nyel, és hiába küldök utána még kiskanállal tejcit, nem öblítődik ki rendesen a szája :twisted:

na kidühöngtem magam! :twisted:

mingyá folytköv csak leveszem a vizet a tűzhelyről.
lmkata
 
 


szia Edusó!!
visszazökkentetek a kerékvágásba? ovi?
na igen, a levegő az baromi sokat számít!! de akkor már minden rendben, ugyi?
reméljük kinövi Lizi, persze.....reméljük.
de én már a legkisebb rossz elvével élek egy jó ideje, szóval végülis nincsenek nagy vágyaim asszem...

Marcsi: az allergia sztem nem attól jön ki mit eszik a gyerek, azaz attól, de nem úgy értve hogy krumpli vagy nem krumpli, hanem úgy értve hogy régen nem voltak génkezelt cuccok, a tej az nem fehér agyonbizbaszolt lötyi volt, hanem tej, nem voltak agyonvegyszerezve a dolgok na és nem volt ennyi szupertartós e-betűs lószar a kajákban mint manapság!!!

jajj de édes a laura! a tükrös nagyon cuki, meg a céklaevős :) és hogy bekapja a lábát!!! de komolyan mit ki nem találnak!!! hatalmas! :-)

Zsófi, alapból én is úgy gondoltam h lizutesó 2008-ban készülne, de mondjuk én most ezt a kérdést egy ideig parkolópályára állítottam, most ő a legfontosabb, meg hgy vele mit hoz a 2008-as év! de azért egyszer mindenképp lesz kistesókája ám! :-) :wink:

képzeljétek fogyott Lizi 1 hét alatt 26 dekát!!! :cry: :cry: :cry: :evil:
Zsóka itt a válasz a kérdésedre :arrow: étvágya is csökkent sztem, meg ez az álomkór kikészít! alig bírok belediktálni 100 ml tejcit! az a rekord. az eddigi 130 helyett, az átlag meg 70 ml az eddigi 100 helyett na és hát látszik. :cry:
emiatt nagyon el vagyok kettyenve ám ! :cry:

na megyek is ébresztem őt, egyen valamit...

pusszok!
lmkata
 
 


amúgy ma újra lemérem őt mert nagyon soknak tűnik a 26 deka... vagy a múltkor mértünk szarul vagy most de ez sok.. :roll: nem akarom elhinni :?
lmkata
 
 


köszöni Laura a dicséreteket !

az igen,kis álomkóros brigád.. :)
remélem Lizu étvágya visszatér hamarosan !

btw, nem attól van ételallergia, h. a gyerek meg tudja-e emészteni a dolgot v. sem? tehát tud olyan emésztőnedvet v. enzimet bármit termelni a szervezete, h. lebontsa a tejfehérjét, glutént, ezt-azt-amazt?
és ha nem ismeri fel a szervezet, mert túl korán adják, akkor ellenanyagot termel ellene = allergia?

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Nos akkor a táblázatok. Elsőben alul munkalapok = hónapok. Második pedig az érdekesség és Zsófi kedvéért :)
Ja és Zsóka: majdnem tíz hós volt, amikor leírtam ezt a tőmondatot, hogy stabilan áll! :)



Hozzátápis táblázat

Fejlődéses táblázat

M.
mircike
 
 


Laura nagyon édi :) Eddig minden korszakra azt mondtam, hogy ez volt a legjobb, de hát ez a 6-12 hóig... ez tényleg a legjobb!!! :)

Kata: Ugyanaz a mérleg? Szájpenészen ne izgulj, remélhetőleg lehet a sok gyogyi mellé adni a rá való kencét, és akkor hamar eltűnik.

Régóta hiányzók igazoltan vannak távol??? :)

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Edus, köszi a puszit, átadtam :)

az este nyugodt volt, Bendének volt egy pici hőemelkedése, úgy hogy kapott egy fél kúpot.

Mircike, köszi a táblázatokat!!! :)

Laura, nagyon nagon édes! és gyönyörű :)
Edus, a pasik is édesek, meg a szülők is!!!
Bala nagyon pasis!!! :)

Kisjulcsi, Bende többet eszik, lehet, hogy az akkor olyan napja volt :)

Kata, kitartás!!! és le a kalappal előttetek!!!!!! ügyesek vagytok!! :) tudod: +++++++++++++++++++++++++
mangó
 
 


Sziasztok!

Jelentem megvagyunk, csak a mai napunk egy kicsit elszaladt..

Laura nagyon cukkancs, csudaszép kislány!!!
Marcsi, hogy csinálod a céklát? Én még soha nem adtam Marcinak, de most azt hallottam, a tv-ben, hogy adjunk sokszor a babáknak főleg télen, mert jól karbantartja az immunrendszert. :wink:

Edu, írtam :wink: :P !!

Kata, fel a fejjel, ne keseredj!!! Ha meglesz a megfelelő gyógyszer és a hatásos adag, szépen hozzászokik majd Lizi és nem lesz ilyen kis mormota. Mondtad a dokinak, hogy kevesebbet eszik a Cicamica?

Mangó, örülök, hogy semmi probléma nem volt Bendével, hőemelkedés nálunk is volt, de csak az első oltás után.

mircike, köszönjük a táblicskut, mindjárt megnézem, csak előbb etetek :lol: .

Nóri, Marci is alig alszik nappal. Ebéd után egy órácskát azt annyi. :roll:

Zsófi, akkor megnyugodtál?? 8)

Bori kiabál, hogy kéééééérek mééééég aaaanya...úgyhogy megyek..
pusszok

KépKép
logi
 
 


Mircike, ugyanaz a mérleg, persze. sajnos ...

szájpenészre boraxos vizes törlést mondott a dokinéni minden evés után, amúgy nem vészes lizus megfázása, de arra is kaptunk c vitamin cseppeket meg sinecod szirupot mert a köhögése az azért rossz.

Marcsi, biztos persze ez az enzimes a tudományos magyarázat, de sztem régen sem volt ez az enzimekkel máshogy, mégsem volt ennyi allergiás gyerek szóval számomra inkább az e-betűs az ok.

ja amúgy a 2-es aventes cucliból már eszik a kisasszony, csak az 1-esből nem akart... most megint kicsit pótlom tápival a szopit, mert nagyon keveset eszik, elalszik és ennek nem lesz jó vége :cry:
aztán majd úgy csinálom h fejek evés után, és akkor lesz mindig a köv. evéshez tejcsi pótlás és nem fog kelleni a tápszer.
csak megint jön a kevés tejem van műsorszám...................
lmkata
 
 


mit eszik az a nagylány, hogy így kiabál a repetáért, Zsóka?? :lol:
még nem mondtam a nem-evést, holnap beszélünk, akkor mindenképp jelzem neki. de nem fogjuk elkerülni az injekciós dolgot, mert ezt a gyogyót így emelni nem tudom, akkor fel sem ébredne már egyáltalán :roll: a görcsök meg vannak rendíthetetlenül :? .
csak a héten már nem lenne jó visszafeküdni, még lábaljon ki a takonyból előbb ő is meg én is. remélem nem baj az a pár nap csúszás...
lmkata
 
 


Kata, szájpenésze Laurának is volt, mikor hazajöttünk a kórházból. (szerintem az ottani cumisüveg miatt, de ki tudja, állítólag gyakori a babáknál)
mi is kaptunk anno ilyen bóraxos vackot, de nem igazán használt, pedig jól megkínoztam vele Laurát, ahogy töröltem a száját, nyelvét. plusz mindent átkentem még vele, a mellemet, a cumit, meg Laura kezét is. amikor mondtam a dr-nőnek ezt, akkor kiegészítette C-vitamin injekcióval, amit szintén gézdarabra kellett cseppenteni és jól áttörölni vele a szájüreget. na ez pár nap alatt elmúlasztotta a penészt.

tényleg mondott vmit a doki arra, h. kevesebbet eszik Liza?
a gyógyszereket a Sváb-hegyen írták fel? a saját dokitok mennyire folyik bele ebbe? elfogad mindent, amit ott adtak és mondtak..? csak amiatt kérdezem, h. a dr. urak szeretnek egymással rivalizálni.

Zsóka, a céklát én sütöm. bár én minden zöldséget sütök, amit eddig kapott, bár nem túl széles a repertoár még. (krumpli, répa, cékla, sütőtök, meg ha főzelékbe teszem és nem uzsinak, akkor az almát is megsütöm -> nagyon fincsi)
azért sütöm,mert a főtt dolgok nem jöttek be Laurának - és valjuk be, tényleg íztelen(ebb)ek. ezeket meg lapátolja.
szóval a céklát is megsütöm, héjában, alufóliában be a sütőbe, krumplival együtt - és összeturmixoltam ezeket, plusz egy pici főtt pipimellel megbolondítottam. 8) tényleg fincsi, mert a céklának megmarad az édeskés íze.

ja, ma kipróbáltuk a rizst, szerencsére ízlett neki. sült répával és főtt pipivel, tiszta rizottó ...

ma ahogy sejtettem egész nap a feltérdelés-gyakorlat ment, mert tiszta kész van, mert alig aludt, mert alvásidőben mentünk intézni vmit, és felébredt, ahogy kiszálltunk a kocsiból.

Anyukák, ha a gyerek 1 éves korában visszamegyek dolgozni, akkor jár a gyes a 4 órás fizu mellé. asszem ennyi, amit én tudok.
de az én esetemben úgy lesz,h. Laura 10,5 hós korában állok munkába 4 órában. ekkor mi van? másfél hónapig nem jár a gyes, és ahogy eléri Laura az 1 éves kort, megigényelhetem? v. ugrik a gyes teljesen, mert nem vártam ki az 1 éves kort? tudtok erről vmit, h. hogy van?
(a munkaügyesünk az uccsó, akit meg fogok erről kérdezni... :lol: )

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


sziasztok lányok!

laura nagyon nagyon édes! mennyit változottt! most már igazi nagylány!

kata: kérlek ne aggódj! biztos minden rendben lesz. tudom, hogy mostanában igen csak rátok jár a rúd, de hidd el végül (hamarosan!) csak rossz emlék lesz az egész! gyönyörű okos kislányod van, akit mind imádunk!! kitartás!! +++++++++energy a szájpenész és társai elleni küzdelemben!!

zsóka: hát ja. mondjuk mircike táblázata (AMIT NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) nem annyira nyugtatott meg, mert mirkó nagyo nagyon ügyesen már időben csinált mindent! (samu viszont lusti!!) tegnap azonban oldalra fordult. na nem olyan nagy dolog, de remélem ebből lesz hamarosan a hasrafordulás!!

ma egész nap ügyeket intéztünk, már nagyon rutinos bkvsok vagyunk!! samu ügyesen elszenderül a kocsiban én meg loholok ide-oda.

mircike én birom a stílusodat. szeretem a karakán, erős nőket. akik megmondják a dolgokat. (én ennél beszaribb nagyszájú vagyok...de azért nem kell félteni..- kicsit meggondolatlan is volnék.. sajna)

írtam emailt, privit mindenkinek aki várta. puszik
kerekpocak
 
 


Mircike klasszak a táblicskuk! thx!!!!!! :lol:

KomiszLizi alszik mint egy mormota:
Kép

majd miután betettem a helyére, kipattantak a szemek , így anya gondolta bepakolja őt a játszóházba kicsit vizuálisan ingerlődni :lol:
Kép

amúgy még annyira nem érdekelte a dolog... de most volt az első alkalmom. na majd gyakorlatozunk :wink:
lmkata
 
 


hát kata: az alvós képen mintha samut látnám!!!!!
kaphatunk képet a játszóházról??? úúúúúúúúúúúgy szeretném látni!!
kerekpocak
 
 


Jaj, nagyon édes Lizus! Teljesen meghatódtam most ettől az alvós képtől. Úgy adnék egy nagy puszit Neki!
Kata, igaza van Zsófinak, most összejöttek a rossz dolgok, de ha túllesztek rajta, akkor meg majd csak jó dolgok lesznek. És ez biztos!

Zsóka, szóval Marci se alszik nappal? Hát akkor jó, akkor megnyugodtam...:) Céklát én is fóliában sütöm, 200°C-on, krumplival turmixolom és vízzel. Farkas nagyon szereti! Örülök, hogy jó az immunrendszernek, ezt nem tudtam.

Marcsi, ezt a GYED dolgot nem tudom, úgy lenne logikus ahogy írod, de fogalmam sincs hogy van.

Jaj, nekem ma derült ki, hogy februárban le kell tennem a köztisztv. szakvizsgát. Novemberben kellett volna, akkor kérvényeztem, hogy kicsi a gyerek nem tudok, visszaüzentek, hogy jó, erre ma kiderül, hogy átjelentkeztettek februárra én meg nem is tudtam. Ráadásul kötelező felkészítője van 2x5 nap reggel 8-4-ig. JÓ tudom,hogy a panaszomnak itt helye nincs, de akkor is bajban vagyok. Farkas nem annyira van el nélkülem, plusz nekem meg hajnalban kell tanulnom.... na mindegy :roll:

Mircike, a táblázatot még csak átfutottam, de a hagyma szemet szúrt. Te hogy adtad? mert én még régen megkérdeztem a védőnőt, hogy hagymát azt hogy? olajban? erre azt mondja, dehogyis! aztán a beszélgetés eltérült így nem tudtam meg hogy hogy, de ha megfőzöm és összeturmixolom az undorító nem? Legalábbis én nem enném meg...vagy így kell?
Másik kérdés: olajat, fűszereket egyenként vezetted be? olajat hogy? abban sütöttél vmit?
Bocs a hülye kérdésekért, de a te táblázatod alapján rá kellett jönnöm, hogy a mi repertoárunk elég szegényes.

Zsóka, nagyikád ötletén jót mulattam. :) :)

Most pedig megyek.
Jó éjt.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, én nem nagyon tudok főzni... :oops: Ezért is volt a sok üveges kaja az elején. Az biztosan sima volt, semmi darabka, könnyebben csúszott.

A hagyma úgy volt, hogy hihetetlen apróra vágtam újhagymát, hangyányi olajon megpirítottam. Majd arra répát és rizst pároltam fele-fele arányban, víz, nagyon kicsi só. Aztán leturmixoltam. Ez ízlett a drága gyermeknek :) Szerintem nyolc hósan már nyugodtan lehet ezzel próbálkozni. Vagyis a már megszokott többi kaját turbósítani (először kávéskanálnyi) étolajjal is, és kevés hagymával is.

Hiába adtam kipróbálásként ennyifélét, valójában nem eszünk ennyifélét korántsem. Főleg mert, mint említettem nem vagyok valami nagy szakács.

A fűszereket is nagyjából egyesével adagoltam. Illetve amit már kapott egyszer, ahhoz már adtam mást is. Talán a borsot kivéve, azt sokáig nem adtam.

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Annyit írtok, hogy mire végigolvasom már nincs időm írni :roll: :oops: :lol:

Laura nagyon szép!!! És ügyes nagyon!!! Sürübben kérünk képeket róla!!! Pár nap és fel fog állni!


Lizi nagyon cuki alvós mormota!

Ma körbejártuk az üzleteket. Apa nemrég megérkezet!!! Végre!!!

(Mircike, a www-re ha rákkattintasz ott megtalálod az üzletek címét stb., ha úgy döntesz, hogy elmész, küldj privibe címet és küldöm a kedvezményt, de az is elég ha szólsz és én meg szólok az üzletbe. Na belebonyolodtam már teljesen... :roll: )

Én is adtam már züldhagymát. Zöldbabhoz fozzáfőztem, de csak kicsit nagyon. A spenóthoz meg iciripiciri fokhygymát raktam. Olajat már 8,5 hós kora óta adok (extra szűz, hidegen sajtolt olivát). A vitamínfelszívódáshoz kell!

Marcsi,
én párolni szoktam sokmindent, úgy nem fől ki az íze és a vitaminok is bennemaradnak. Úgy sem ízlik Lurának?

Én még egyszer sem sütöttem Nikinek :oops:

Nóri,
kitartást a tanuláshoz! Biztos izgi lesz Farkas mellett...


Megyek szunyálni!

Puszz!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Reni: kösz, megnézem www-t.

Marcsi: Áttérhetsz gyes-re minden további nélkül.

M.
mircike
 
 


Jah Reni, de hülye vagyok láttam én ezt már régebben, csak akkor még nem izgattak a munkába járós szép ruhák egyáltalán. Hogy te milyen jól nézel ki, elképesztő :)
Igen, szeretnék menni vásárolni :)

M.
mircike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?