Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rita! Gyönyörűek a lányok!

Szilbee! Igazából nem kellett semmi extra a leválasztásnál, mert ezt a baba kezdeményezte. Cirkuszolt, nem fogadta el a mellemet!Már elsőre simán ivott cumisüvegből. Aggódtam én is , meg szomorú is voltam, hogy ilyen könnyen lecseréli anyát egy cumira, de minden rendben ment eztán is a vacsikkal.

Jaj, Minyu! Én még nem is referáltam képeslap -ügyben! Úgy, de úgy örült mindenki! Tényleg igazi meglepi volt, pláne , hogy én nem is szoktam írni képeslapot évek óta! A húsvétira is tuti vevő vagyok, nagyon édesek!

Puszi!

bockbrigi

Sziasztok!

Minyu: Ezek nagyon jók, nagyon ügyi vagy! Meg foglak kersesni, ha nem gond!

Csucsu

Kép
csucsu74

Sziasztok!

Rita!
Nagyon édesek a képek! Leoninak is ezek a nagy kék szemek...imádom őket!

Úgy néz ki meggyógyult mindenki. Mostmár kezdünk visszatérni a "normális" étrendre. Eddig pirítóst ettünk kamillateával. Szerencse, hogy Vanessza ennyire szereti a fokhagymát és a citromot, erőt gyűjtött belőlük.

Minyu!
Nagyon jók a képeslapok, ügyi vagy! :lol:

Kép
patrisa

Patrisa!
Örülök, hogy ti is meggyógyultatok! :)
szilbee

Sziasztok!

Ritago! Nagyon jók a képek! :)

Minyu! Hol lehet hozzájutni a képeslapjaidhoz? Nagyon jók :!:

Andi
andrea27

Andrea :)
Küldesz képet a nyaff@vati.hu vagy nyaff@vipmail.hu -ra, megirod, melyiket szeretnéd és megcsinálom :)

Csajok, nemtom, mi a kórság van a torkommal, de hetek óta küzdök vele. Estére teljesen bedurran a garatom, alig birok nyelni. Napközben nincs vele semmi gond. :roll: Ha szedem a Homegene-t,akkor 2 nap alatt elmúlik, 2 napig nincs semmi, aztán megint kezdödik. :cry: Nagyon bosszantó, mert nem tudok aludni töle. Volt már valakinek ilyesmi? Hogy csak este fáj?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Minyu! Rendben! Számíthatsz rám, én vevő vagyok rá. Nekem nagyon tetszenek. :)
Még egy kérdés. Mennyibe is kerül?

Andi
andrea27

Minyu!
Én hasonló cipőben járok. Allergiás tüneteim jönnek elő estére: orrfolyás, tüsszögész, és nem érzek ízeket illatokat. Ha szedem az Aflubin cseppeket, másnapra elmúlik. Okát sajnos én sem tudom. :cry:

Puszi!

Kép
patrisa

Irok privit :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Megkaptam a privit. :) Akkor húsvét előtt mindenképpen jelentkezem képeslap ügyben. :) Köszi

Andi
andrea27

Hanyadikára esik most Húsvét hétfő :?:

Minyu!
Tudsz olyat is csinálni, hogy esetleg két gyerek fényképét montálod a képekre?
szilbee

Liliennek!
Boldog Szülinapot kívánunk!

Kép
szilbee

Időközben megtaláltam a kérdésemre a választ!
Április 9. - Húsvét Hétfő!!!
:)
szilbee

Kedves Topiklakók!
Nemrég anyával otthon eszünkbe jutott, hogy mennyi diafilmünk van gyerekkorunkból, de diavetítőnk nincsen hozzá!
A kérdés, melyet mindenkinek címezve tenném fel, hogy létezik e még olyan diavetítő, amivel a régit le lehetett vetítetűni??
Az új vetítők vajon kompatibilisek e a régi filmekkel??
valakinek esetleg tapasztalata ebben??

Minyu, bocs nem a BME Építőn tanultál véletlen?? Annyira ismerős vagy nekem :S
Vendég

Gyugyó :)
Lehet kapni régi tipusu (púpos) diavetitöt is, pl a Vaterán, de teljesen komaptibilisek az új vetitökkel a régi filmek.
Nem a BME-n tanultam, hanem az ELTE-n (elötte 1 évet Veszprémben) :)

Szilbee :)
Persze, megoldjuk a 2 fotós montázst is :)

Jé, Lilien ma 4 éves Boldogságosat neki! :P
(Szilbee, te milyen figyelmes vagy)

Ma voltam dokinál, azt mondta, nagyon ronda a torkom, kaptam antibiót, ha csütrötökig nem múlik, vissza kell mennem. Nagyon rendes dokink van, de 3 órát kellett sorban ülnöm, vmi új jogszabály miatt (olcsóbb gyógyszert kell mindenkinek feliratni, ezért a csak gyógyszerhosszabbitásra váró nyugdijasoknak "újra kellett kódolni" a a gyógyszereket. :evil: :shock: )

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Liliennek mi is boldog szülinapot kívánunk!

Gyurgyo! Ünnepek előtt láttunk diavetítőt a játékboltban. Apa szerint nem olyan anyagból van egészen, mint a régi és talán 3.000.,-be került. Úgyhogy még mindig lehet kapni!

bockbrigi

Andi!

Lilinek mi is gratulálunk szülinapja alkalmából.

Kép

Kép
patrisa

gyugyó :D :lol: :roll: :wink:
ezt tölem is nyugodtam megkérdezhetted volna msn :P nekünk is van egy új..és a régi filmeket is tudjuk nézni vele:-)...honnan van neked annyi film?!?elhoztad? :shock: akkor az az enyém is :lol:

Boldog szülinap Liliennek tölünk is!!!! :lol

Patrisa! :)
nem lehet nálunk Aflubint kapni.. :( pedig a neten is olvastam,hogy szuper...osztrákok gyártják..majd megnézem,hátha a nemzetközi gyógyszertárral megrendelhetö :?

Kép
Kép
ritago

Minyu!
jobbulást!van még mandulád,hogy kaptál antibiót?várakozás :( ..nem semmi,3 óra.hogy bírtad ki?? :shock:

Kép
Kép
ritago

Vettünk végre egy sportkocsit a másikat már nagyon kinötte :lol: :o
ma fel is lett avatva.Tök jó,semmi nyafi,mint eddig..talán mert uj?na majd meglátjuk :D Kép Kép

Kép
Kép
ritago

Rita!

Minek nektek még babakocsi? A Te lányod még beleül? :shock: :shock: :shock: Mi kb. fél éve már nem használjuk, kifeszítette magát belőle és ordított. Ha sietünk inkább bicajozunk.
Egyébként szép kis kocsi. :P
Aflubin: itt is csak egy gyógyszertárban van, a többiben rendelni kell. :?

Kép
patrisa

Ja még valami:
Flocika!
Ma megcsináltam a kuglófot, tényleg nagyon finom. Örök hála a receptért!!! :)

Kép
patrisa

Ritago :)
Hmmm, klasz kis járgány! Mi is babakocsizunk még, de csak Pesten, és mi kisebbre cseréltük a régit :lol: Nemtom nálatok milyen a tömegközlekedés, de itt babakocsival elég botrányos. Aluljáróba le-föl, lépcsözni, cipelni. A legrosszabb a "hannoveri" villamos, mert arra egyedül nem tudom feltenni :(
De ha itthon vagyunk, akkor miis bringázunk inkább :)
Várakozás: hja, gondolkodtam rajta, hogy hazajövök, de a kártyám már benn volt a dokinál. Sudokuztam. Még jó, hogy vittem magammal :) Mandulámnak még megvan jó nagy része, az gyulladt most be :(

Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu :)
Nálunk metron van lift,ahol nincs,ott MINDIG számithatsz segítségre,sokszor még nem is kell szolnom és már emelik a babakocsit :lol: Buszon problémamentesen,emelés nélkül fel lehet szállni,a buszvezetö(jo,nem mindegyik)még külön le is süllyeszti a buszt,hogy egy szintbe legyen a patkával.De ha nem,akkor sem kell emelgetni.Viszont ezzel a kis sportkocsival mégiscsak könnyebb lesz a közlekedés+autóba is egyszerübb nekem berakni,olyan könnyü,hogy egy kézzel is elbírom :D ..a másikat is nagyon szerettem,de bazi nehéz volt!!
Hannoveri villamos :? :cry: Hamburgban hál istennek NINCS villamos :)
Sudoku :lol: :lol: ..nálunk is nagyon népszerü,lányom kedvenc idötöltése :)
Mandula :( nekem amig megvolt mindig antibiotikum volt a nátha vége :( :( 18 évesen vették ki,tele volt már lyukakkal,csak egy nagy góc ilyenkor a szervezetben.Már szívzörejeket is okozott,ki kellett kapni.Azota egyszer sem szedtem antibiotikumot,most viszont a hangom megy el állandóan,ha lebetegszem...de sebaj :wink:

Patrisa :)
Hu,mi szerintem sokáig fogjuk használni a járgányt(remélem is)..Nina kb. 3 éves koráig ült babakocsiban :oops: Meg szükségünk is van rá,bicózni majd tavasszal akarunk elkezdeni,még nincs bébiülésünk se hozzá.Bevásárolni autoval megyünk ugyis és ott beleül a bev.kocsiba(imádja)...ha pedig csak kisebb dolgokra van szükségem,vagy sétálni megyünk,akkor babakocsi.Na meg a legfontosabb,hogy márciusban,ha jövünk M.o.-ra repülövel azt a nehéz babakocsit nem tudtuk volna igazán hozni,a kicsit meg felvihetjük az utastérbe. :) Leni sem akar mindig beleülni a kocsiba,akkor hagyom,hadd menjen egy kicsit,aztán ujra probálkozom trükkökkel(zsemle stb...szinte mindig beválik) :wink:

Asszem te irtad nemrég,hogy az anyatej állitolag gátolja a kálcium felszívodását a szervezetben.èn most utánanéztem,vagyis utánakérdeztem.A gyerekorvosunk nem tud erröl...de én nem elégedtem meg ennyivel,irtam a la leche ligának :) (ismered,ugye?)ök azt irták,hogy ez definitiv nem igaz.Ugy igaz,hogy kevesebb kálcium van benne,mint a tehéntejben,de mivel a tehéntej kis borjak felnevelésére specializálódott,ezért az emberi szervezet a benne lévö TÖBB kálciumot nem tudja olyan effektiven felhasználni,mint az anyatejben lévö kevesebb!!meg sok minden olyat irtak,ami még jobban arra ösztönzött,hogy tovább szoptassak :D :D...én biztos vagyok benne,hogy annak is eljön az ideje,ha már nincs szüksége rá....és akkor is szép lassan.hiszen ebben a korban már rég nem csak a jóllakásrol van szó számukra :wink:
Majd tudosítsál ám továbbra is szopi ügyben,hátha én is egy két tippel gazdagabb lehetek,ha elválasztásra kerülne a sor :D sok sikert! :D

Bocs,hogy ilyen litániát irtam,de most valahogy kedvem volt :) meg idöm is..Leonie alszik én meg már kialudtam magam :) ami ritkaság :oops:

Kép
Kép
ritago

Sziasztok!

Ritego: Szeretni fogod ezt a kocsit, nagyon praktikus és könnyen cipelhető. Nekünk is ilyen van, de sajna már mi sem babakocsizunk,
csak ritkán. Ha helyben megyünk boltba, és sokat kell vásárolni akkor babakocsizunk.

Boldog szülinapot Lilinek!

Minyu: Jobbulást!

Csucsu

Kép
csucsu74

Sziasztok! Köszönjük szépen a köszöntéseket! Átadtam Lilinek. :)
Tegnap csak így négyesbe felköszöntöttük, meg apától kapott virágot. A bulija majd szombaton lesz.

Tanácsot szeretnék kérni. Lili sokszor felébreszti a Bálintot (pedig külön-külön szobába vannak) :evil: , akkor viszont olyan hisztibe tud kezdeni, hogy öklendezik (volt már hogy hányt is). Akkor már nem lehet visszarakni a kiságyba. De egyébkéni is ha nem tetszik neki valami hisztizik, üti a falat, levágja magát a földre. :shock:

Andi
andrea27

Ritago!
Mióta nem szoptatom Leventét (csak egyszer) kb. 1 és fél hónapja van ez így, 8 foga jött ki egymás után! Előzőleg csak 2 havonta jött kettő. Szerintem ez azért sokat alárul arról, hogy mennyire jól szívódik fel a kálcium ha nem csak anyatejes már! :wink: Én azért annyira megbízom a főorvosasszonyban, hogy nem hinném, hogy a levegőbe beszélne. Nem egyszer olvashattunk arról, hogy míg az orvosok egy része bizonyos betegségeket abszolút nem tud kezelni, néhány képzedtem rutin szerűen oldja meg a felmerülő problémát. Tudnék neked mesélni erről, ha gondolod pü-ben mesélek egy kettőt! :wink:
Mellesleg engem nem kell győzködnöd semmiről. Én sem vagyok a szoptatás ellen, hiszen még napi egy alkalommal szoptatok, de nekem az a meggyőződésem, hogy ezt is ésszel és mértékkel kell csinálni és nem szabad átesni a ló tulsó oldalára. Sok tényezős dolog a szoptatás! De elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a babának és mamának egyaránt jó legyen!

Más!
Lányok!
Egy darabig nem jövök, mert költözünk. Kaptunk a Szolnokon egy lakást. Ma vettük át a kulcsokat! Ha már újra lesz net majd írok, meg addig is amíg el nem viszik a vonalat a fenekem alól! De ha hirtelen eltűnnék, az a költözés és a nethiány miatt lesz. Majd anyuméknál bekukkantok hozzátok 2-3 hetente.
Legyetek jók! És írjatok jó sokat, hogy tudjak majd visszaolvasni! :D

Pusza! Mindenkinek!
szilbee

jó költözködést,gyere vissza hamar..ha tudsz :wink:
még egy kommentárt engedj meg szopihoz:Leonienak 5 hónapos korában jött az elsö foga..azóta rendszeresen..ma már 16 van neki,fontanella már nem is tapinthato. :wink: ..ugyhogy ezt sem lehet igy általánosítani :)ismerösöm kislánya kilenc hó,egy foga sincs pedig már régóta nem szopik.
Nem akarlak én gyözködni,ne értsd félre..csupán leirtam a véleményemet a témával kapcsolatban :)
Téma orvosok:inkább ne,nap mint nap hallom beteges anyukámtól milyenek az orvosok :shock: :cry:,elhiszem! éppen ezért kérdeztem meg egy NEM orvost is....na most már eldugulok :D :D

Hiszti :( ..Leonienak volt egy ilyen korszaka,mikor kb 1 éves lett,harapott stb....de hál istennek saját magátol elmúlt.Nálatok is talán egy rövid ideig tartó dolog lesz.

puszi

Kép
Kép
ritago

Rita
Nem általánosítottam! Olasd el légyszi mégeccer a hsz-omat!
szilbee

Sziasztok!

Jöttem titeket képekkel bombázni!

Anna 1naposan:

Kép

Bence 1 naposan:

Kép

Anna 16hónaposan:
Kép

Számomra ezis ő.....

Kép

Kíváncsi leszek Bencére, milyen lesz. :wink:

De Zsolti se maradjon le.!
Kép

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike: gyönyörűek a gyerkőceid! Gratula!

Hiszti: Anna is szokott ő ilyenkor leül földre. Eddig nem volt még veszélyes remélem ennél nem lesz durvább.

Na megyek aludni!
Jó éjt mindenkinek!

Csucsu

Kép
csucsu74

Andi :)
Sajnos Nándi is nagyon hisztis, bár vannak jobb-rosszabb idöszakok. Ha nagyon bedurvul, akkor ö is hasraveti magát, a fejét csapkodja a földbe, nem lehet elterelni a figyelmét játékkal, teljesen felhergeli magát. Ilyenkor beviszema szobájába, elmondom neki, miért kerül oda("mert ok nélkül hisztiztél,stb" ) mondom neki, hogy ha lecsillapodik, kijöhet és nagyon szeretem. Max 2 percig marad benn, tehát kiengedem elöbb, de arra mindig figyelek, hogy olyankor nyissam ki az ajtót, amikor épp csendesebb. A Zone Club csatornán szokott lenni délutánonként (4-6ig) a Vásott kölykök cimü müsor, onnan lehet ötleteket meriteni.
Ha éjszaka lenne ilyen, én hagynám (hát, lehet, hogy nagyon szivtelen vagyok...) mert sztem egy idö után rájön, hogy hiába üvölt, hisztizik, azzal nem lesz jobb. Én Nándinál azt csinálom, hogy ha felébred, és nem tud visszaaludni, akkor 1x átmegyek, vizzel kinálom (ált. nem kell neki) megsimogatom, nem-e lázas stb, cumi be és rácsukom az ajtót. Mostmár max 1-2 perig sir utána és bealszik. Eleinte 30 percig is nyomta, hát az nagyon gáz volt. Tudom, ebben sokaknak eltér a véleménye, de nekem is szükségem van arra, hogy aludjak (volt idö, hogy 7-8szor is felébredt, másnap én zúzott voltam stb) és tudom, hogy neki is meg kell tanulnia a visszaalvást.

Sziszike :)
csodaszépek a gyermekeid!!!

Nah, megyek. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

off topic:
Minyu!
Csinos vagy a képen,jól áll a hosszu haj :lol:
én olyan béna vagyok,nem sikerül egy kis képet beraknom,már annyira lekicsinyitettem(4X3 px),de még mindig kb. 7 KByte a kép és nem megy...bocs,hogy ilyennel zaklatlak,de te hogyan csináltad?

Megvolt ma az oltásunk,náthásan :roll: ..most bealudt a csajszi,nem csoda,úgy üvöltött a dokinál mint a sakál! :shock: Kivi leszek,jön e a láz.

megyek,kihasználom,hogy alszik :wink:

Kép
Kép
ritago

sziszike,
nagyon jók a képek! :D tényleg mennyire hasonlítanak egymásra az újszülött képen :) Annának milyen szép haja van.Vágátok is már?

Kép
Kép
ritago

Rita :)
Ha Iview-val csinálod,ott be lehet állitani a minöségét is, és akkor sokkal kisebb lesz a fileméret. Ha nagyon nem boldogulsz vele, küldd el a képet (nagyon is, vagy olyat is amiböl le kell vágni) és megcsinálom, visszaküldöm :) nyaff@vipmail.hu

pusz
köszi a bókot, gondoltam már ideje lecserélni az 1 évvel ezelött készült rövidhajas képet 8)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Sziszike!
Nagyon szépek a gyerkőcök!

Hiszti!
Mirtill is próbálkozott,lefeküdt a földre,ütötte a fejét a földbe és mindent harapott.Amikor a földre feküdt mindig kimentem abból a helyiségből ahol Ő volt és nem vettem tudomást róla.Ilyenkor 1-2perc és abbahagyta.Mindig akkor mentem be amikor már csend volt.Ő már játszott és rég el is felejtette.Most már hónapok óta nem csinálja.
Ha mégis hisztizik rászólok,hogy fejezze be és el is hallgat.Hát ennyi.

Babakocsi!
Mi szinte mindig kocsival megyünk le és el is üldögél benne.Van amikor mondja,hogy:"kiszállsz"akkor kicsit sétál de aztán visszaül a kocsiba.
Nekünk is Peg Pérego kocsink van és nagyon elégedett vagyok vele.

Nekem is folyik állandóan az orrom de csak benn a lakásban.Főleg hajnalban és reggel nagyon rossz.Viszket,ég és ömlik az orrom.Már nagyon idegesít.

Mirtill elég jól viseli a kacsalábazást remélem fog használni mert nagyon nem szeretném ha sínbe raknák a lábacskáját.

Kijött a felső két rágófoga is így már 11foggal rendelkezik!De jön az alsó szemfoga is.Szóval kínlódunk.

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Fogunk nekünk is jön sorba, 13-nál tartunk, de nemsoká áttöri a következő is.
Hiszti ügyben elég jól állunk...egyenlőre. Talán fél perces "rohamai" vannak, gyorsan elmúlik. Biztos később jön a neheze. :?

Az alvás viszont egyre nehezebben megy. Egyszerűen nem akar még lefeküdni. Mindent kitalál, csakhogy fent lehessen még délután (éhes, szomjas, kakil). Miután sikerül lefektetni már gyorsan elalszik. Esténként sötétben alszik el, úgy, hogy fekszünk mellette. Aztán mi felkelünk még, de simán átalussza az éjszakát (12 órákat), így én hajnali 1-ig fent szoktam lenni.

Egy kérdés: a ti gyerkőceitek játszanak? Az enyém nem. Hiába van annyi játéka, ő egész nap házvezetőnőt játszik. Megállás nélkül reggeltől estig takarít, mos, tereget, főz, porszívózik és miegymás. Akár mehetnék is dolgozni, mert ő ellátja a házimunkát. Ma este is még 9-kor takarított. Pedig az oroszlánra nem jellemző ennyire a tisztaságmánia, inkább a szűz-jegyűekre. Tegnap már a húst kloffolta, és pácolta. Azért csinálja, mert látja tőlem? :shock:
Fura egy csaj!

mai fotó:
Kép

Sikítós:
Kép

Kedvenc időtöltése...fejjel lefelé lógni:
Kép

Kép
patrisa

[quote="ildikó74"]
írta:
ildikó74Nekem is folyik állandóan az orrom de csak benn a lakásban.Főleg hajnalban és reggel nagyon rossz.Viszket,ég és ömlik az orrom.Már nagyon idegesít.

Ildiko :)
Nem lehet, hogy atka allergiád, vagy valami más allergiád van, és azért leszek ezek a tünetek hajnalra? Volt már ilyen vizsgálatod? Lehet, hogy meg kéne nézetni.

Lógós Vani :lol: Egyébként Nándi is imádja, ha bolondozunk vele. Lógatjuk, repülözünk, dobáljuk, stb. Csak már sós-zsák. Nekem. pedig alulról súrolja a 10 kg-ot 8)

Rita :)
Hogy boldogulsz az avatar képpel?

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Jah,és persze lemaradt:

A szerepjátékok (háztartási, orvososdi, pénztárosi stb) általában kicsit késöbb, 3-4 éves korban kezdödnek, de egyáltalán nem baj, hogy Vani már most gyakorloja. Néha kölcsönadhatnád :lol: Vasalni szeret??
Nándi egyébként imád játszani, ö olyan szöszmötölös fajta, szereti ha egyhelyben játszunk (pl formaberakós, formabedobós, bogyóhúzogatós, puzzle), de néha rájön az ötperc és elkezd rohangálni az étkezö és konyha közötti részen oda-vissza. és röhög. Odakinn is inkább egyhelyben játszik: van egy "kavicsozó részleg: egy régi alacsony peremü faládát kinnhagytam, abba szokott belecsücsülni és kavicsokat rak a peremére, meg belülre, van "homokozós" részleg, a kerités mellett, ahol a kutya ugrálni szokott, ott fellazult a homokos talaj, nagyon jó homokozónk lett. De azért sétálgat elölre-hátra :)

Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Mi már ezer éve nem babakocsizunk, kb 1éves kora óta.

A haját Annának még nem vágtuk, de nyárra levágjuk a hosszabb tincseket...

Az oroszlán igenis szereti a rendet! Sztem tisztaságmániás..legalábbis, akike én ismerek.:)

Jól vagyunk, de napközben még nagyon kevés időm marad másra, mint a 2gyermekemmel foglalkozni, d.u. meg jön haza Zsolti is, párom is, s etig nincs megállás.
A picurka nagyon jó baba és este 5órákat alszik, aztán eszik, majd visszaalszik.
Nem panaszkodhatom, megint minta babót fogtunk ki. :P

Most megyek, mert Anna hiányol!

Puszi.
sziszike1000

De jó,hogy ilyen sokat írtatok,van mit olvasni :D

Minyu :)
nem sikerült a kép,nekünk FastStone képnézö van,azon nem találtam olyan opciót,amit mondtál..még próbálkozom másképp,ha nem sikerül,tényleg küldhetem a képet? :lol: elöre is köszi
Játszás :) dejó neked!Nálunk ez nagyon ritkán fordul elö,akkor is max 10 percig van el egyedül.állandóan szalad utánam,inkább segít,csak velem lehessen :lol:

tudod,mi is hasonló helyzetben vagyunk,mint alvás,mint "játszás"terén :? bár Leonie pár napja csodák csodája tologatja a kisbuszt,ami hetekig a sarokban állt,ki be rakosgatja az embereket és nyomja a dudát :) Most már az építökockákat is egymásra helyezi,de nincs sok türelme,ha nem sikerül neki,akkor féláll és más foglalatosság után néz :arrow: mint például fiókok kipakolása...stb. :cry: .Múltkor pl. aprópénzzel játszott(persze figyeltem)dugdosta a lábujjai közé,utána felállt és úgy akart menni :D :roll: ..vigyorgott,fülig ért a szája :D
jók a képek :D

Ildikó :)
fogak :( hát igen,a szemfogak rázósak..kitartás
Sztm is nézessd meg,hogy nincs e allergiád..nagyon úgy hangzik :?

nagyon szar éjszakánk volt,tegnap oltás,mikor visszajöttünk,elaludt,kb. 10-kor és délig aludt...Este nyolckor annyira fáradt,nyügös lett már,hogy lefektettem,hamar beszunyált.Örültem is,de jo,nyugodt este. :lol: Erre éjfélkor ugy gondolta,hogy ö kialudta magát :evil: nem bírtam visszaaltatni..éjjel kettöig szenvedtem vele.Egy kicsit höemelkedés,orrdugulás.Peluscsere.Persze ma meg is volt az eredménye,mind a ketten 10.30-ig aludtunk :oops: (jó,én 7-kor fentvoltam Nina miatt,de utána visszaaludtam)úgyis olyan sötét volt kint délelött,vihar,esö..de utálom.

sziszike :)
neked jó babázást :) hmm...talán nekem is kellene még egy picur,de nem most.
Rendrakás:ööö..nagylányom is oroszlán,de iszonyu rendetlen :cry:

Megyek,sietünk fogorvoshoz kontrollra(lehet,hogy Ninának kell fogszabályzó)

puszi mindenkinek!

Kép
Kép
ritago

Sziasztok!

Voltam pár évvel ezelőtt allergia vizsgálaton akkor az jött ki,hogy a fűfélékre vagyok allergiás semmi másra.De ez változhatott azóta úgyhogy el fogok menni mert már rosszul vagyok.Most is nagyon folyik az orrom.Egy 100-as zsepi nem tart ki 4-5napnál tovább.És most már sípol a tüdőm is és köhögöm is.Ha kimegyek a levegőre minden rendben de mihelyst zárt helyiségbe megyek már folyik és viszket az orrom és százezret tüsszögök.
Gondoltam homeos bogyóra de az jódos nekem pedig pajzsmirigy túlműködésem van és nem szedhetek jódos dolgokat.A régi allergiagyogyimtól meg csak aludtam.Na mindegy!

Mirtill szokott játszani sokat babázik és a babakocsit tologatja.Elég soakt lapozgatja a könyveket is.

Ti milyen fogkrémmel mossátok a gyerekek fogát?

Nem tudtok olyan cipőt ami keménykérgű,nincs benne betét és sarokdöntés?Mirtillnek ilyen cipőt kell hordania és sehol nem találok ilyet.Köszi ha segítetek!

Ritago!
Nekünk is spánielünk volt most halt meg karácsonykor.

Teszek pár képet!
Sziasztok!

A kutyuskánk
Kép
Mirtill a barárnőjével
Kép
Ilyen csini
Kép

Kép
ildikó74

Ildikò :)

Szegény kutyuskátok :cry: hány éves volt?betegeskedett,vagy hirtelen halt meg?és pont karácsonykor.fú,az marha szar lehetett.Mi nagyon szeretjük a spánielünket,most lesz 4 éves.

De aranyosak a csajok! :) ülnek a fotelban egymás mellett,mint a testvérek :)

Majd mesélj,ha megtudsz valamit az orrfolyásoddal kapcsolatban!

fogkrém:mi blend a med Blendi gél-t használunk,málna ízü.De az elmex is nagyon jó(a gyerek változat).Bár nem tudom nálatok milyenek vannak forgalomban.Az a lényeg,hogy 500 ppm legyen a fluortartalma.én csak nagyon picit rakok a fogkefére.2 éves korig elég,ha naponta egyszer(legjobb este) mosnak fogat,késöbb legalább 2-szer.Leonie szeret fogat mosni.Lefekvés elött az esti rituáléhoz tartozik :D

jó éjt

Kép
Kép
ritago

Sziasztok!

:twisted: Már másodjára járok úgy, hogy egy mozdulattal kitörli amit írok.! :twisted:
Na mindegy csak annyit akartam, hogy mi Elmex fogkrémet és Braun elektromos fogkefét használunk. Esténként van rendes fogmosás (apával, fogkrémet használva) , de ő napközbe többször is megmossa magának. Megtanulta be és kikapcsolni.

Na megyek, mert kisült a kenyér...reggelizünk.

Kép
patrisa

Sziasztok!

Ritago!
Már 14éves volt a kutyusunk.Már egy éve nem nagyon látott,a hallása sem volt az igazi és télen mindig fájtak az ízületei.1éves volt amikor elütötte az autó és a két hátsó lába azóta nagyon érzékeny volt.Nem volt beteges de amikor meghalt este lefeküdt és nagyon vonyított.Anyuéknál volt a kutya Ő megpróbált gyógyszert adni de kihányta.Hajnalban halt meg.Itt éjjel és hétvégén nincs állatorvos sajna. :(

Itt is van gyerekeknek való Elmex tegnap néztem a dm-ben.Azt nem baj ha lenyeli mert még nem tudja kiköpni?
Mirtill is szeret fogat mosni de eddig csak vízzel mostuk.Mi az Oral b fogkefét használjuk nekünk jó.

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Ildikó :)
spániel :( nálunk van mindig állatorvosi ügyelet,meg klinika is.De csak azért,mert nagyváros,amugy nem nagyon. :( Mirtill nem hiányolja a kutyust?Leonienak az az elsö,ha felkel,hogy keresi a "vauvau"-t:-)

fogkrém:nem baj,ha lenyeli,ne rakj rá borsónyi mennyiséget,éppen hogy csak egy picit.Az is elég.Nálunk egyébként két lehetöség van:vagy adod két éves korig a Fluor tablettát és fogkrém nélkül mosod a fogait,vagy kis fogkrém és nyugodtan lenyelheti.én fluortartalmú sót is használok.Az´egész családnak jó és nem kell félni a túladagolástól sem,mint ahogy sokan gondolják.
mi signal fogkefét használunk Leonienak.

puszi

Kép
Kép
ritago

Ildikó!

Az Elmex-et lenyelheti, éppen ezért ajánlja a fogorvos, és gyerekorvos ezt a terméket.
A cipővel kapcsolatban pedig az jutott eszembe, hogy meg kéne kérdezni a gyógyászati segédeszközök boltjában. Már ha felétek van olyan. Ott hátha tudnának szerezni.

Kép
patrisa

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki jól van!
Allergiakérdésben nem tudok segíteni, de a hisztaminos homeoról azt hallottam, hogy jó...

Gyerekek nagyon édik!

Fogkrém: Gabi
Fogkefe: Oral-B
Regi imád fogat mosni, napközben csak vízzel, este fogkrémmel.

Oroszlán: én is az vagyok, de nem mondanám rendmániásnak magam :oops: :lol:

Szeged: a héten pár napot ott voltunk és Regi nagyon élvezte. A lakás sokkal nagyobb, egyfolytában rohangál, motorozik, vannak kutyusok a szomszédban, közel a Tesco, ott mindig a halakat nézi! Gyorsan eltelik egy nap! Net még nincs, de nemsokára lesz!

Játék: nem nagyon játszik egyedül, szeret mellettem lenni, ha mosogatok, inkább kihozza a játékait oda, csak ne legyen egyedül. Ha mégis, akkor néha kiabál, hogy "anya", akkor le kell jelentkeznem, aztán mehetek :D

Kedden megyünk oltásra, ha beadják, mert nemrég volt beteg! Most a Bronho-Vaxom-ot szedjük, ami immunerősítő, remélem, ezek után nem lesz beteg!

Puszillak benneteket!
HIányoztatok! :D

Kép

Kép
kajla

Sziasztok lányok!

Elösször is boldog szülinapot Liliennek!

Megjöttünk a síelésből, nagyon jól éreztük magunkat.A pályán egész jó hó volt, azon kívűl minden zöld.Csicseregtek a madarak és darázzsal is találkoztunk. Brigi torokfájósan, lázasan jött haza, de a nagyobb bajok szerencsére elkerültek.
Kép
Andris is elég jól bírta nélkülem, nem is kereste a cicit. :(
Nagymami mindig gyümit adott neki ha nyűglődni kezdett.

Sajna egy halom mosni és rámolnivaló vár rám, de figyelem a topikot és amint tudok reagálok mindenkinek.

Szép hétvégét mindenkinek

Kép
flocika

Sziasztok!
Mi is visszajöttünk az éjjel Erdélyből,nagyon jó volt, ránkfért a gyönyörű havas táj látványa :D

Gyorsan visszaolvastam.
Oral B a fogkeféje, Elmex a fogkrém, de a Veledát hallottam még jónak.

Játék:
Zalán autózik ezerrel, meg szerel, porszívózik, és persze rosszalkodik :lol: Hisztisnek hisztis, de nem a fölhözvágós tipus,viszont szerintem tartós marad...

Sziszike,
Nagyon szép Bence baba!!! És tiszta nővére :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?