Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Szkata: Szerintem össuebeszéltek a srácok ellenünk, tegnap bencus is fél1kor "szenderült" el, most sem alszik és a cicimen ma is csak 2x5 percet votlt!! Kiakasztó.... :shock:

A talinkról remélem ma még sikerül képeket feltenni.. Most üvölt, megyek, majd jövök...

KépKép
Kép
jadey

Most ő is itt vanés nyugi van.
A minitali szuper volt, kár, hogy ilyen messze lakunk, sűrűbben is lehetne. Kata annyira édi volt, hogy még ebédet is csinált nekem. Ráadásul istenit, azóta is mondogatom itthon, hogy a közelgő szülinapomra én vokot szeretnék, majd jól meglepődök :lol: Tényleg, mikor lesz a nagytali????

Dorka: Hozzád is megyünk, ha hívsz :lol:

Siba: Múlt hét volt, az tuti :lol: Na jó, megnézem a dátumot :wink:

KépKép
Kép
jadey

Melódia: nagyon sajnálom, szörnyű lehet és drukkolok, hogy minél hamarabb meggyógyulj és a tejcsi se menjen el!!! Puszi Neked!

Siba: 214 o. január 1/ 19h03p, aztán Rönci képek: 215 o. jan2/ 18h

KépKép
Kép
jadey

Rolex: Csodaszép a kisasszony!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Edit24!
Nekünk azt mondta a doki láz esetére, hogy testsúly függő a dolog, kb. 10 kg-ra van 1 kúp. Tehát én fele kúpot adtam amikor a nátha elején Gesztinek felment a hője. Oltásoknál szerencsére nem lázasodott be. De én előre sem adtam kúpot.

Tejpép rajongók!
Ma délelőtt kapott Geszti egy kis sinlac-ot (ami amúgy nem is tejpép, pont ez a lényege, hogy glutén és tejmentes pép, antiallergén), mert tegnap lemértem és csak 50 gr-t hízott 1 hét alatt... :roll: Totál nem értem egyébként, mert múlt szombaton 6050 gr volt, szerdán az oltáskor a rendelőben 6140 gr, tegnap este meg 6100 gr... :roll:
Szóval úgy döntöttem, hogy minden nap adok neki egy kis sinlac-ot, mert már lehet, hogy hiába lakik jól, nem elég neki a tejem, nagyobb az energiaigénye, mint amennyit meg tud enni. Iszonyú mozgékony csajszi egyébként, lehet hogy lemozogja azt a kis kalóriát is amit megeszik és a gyarapodáshoz már nem elég?... A védőnőnk egy s...gg amint már korábban kifejtettem, ezért hozzá nem fordulok ilyenekkel. Inkább írtam a neten egy védőnőnek, még várom a válaszát.
Amit még akartam ezzel kapcsolatban, hogy persze csak pár kanállal kapott belőle Geszti, láthatóan csodálkozott hogy mi a fene ez, de azért nyelte. Első alkalommal nyilván nem fog utána kapni. Inkább a kanál érdekelte. :wink: A maradékot pedig megettük a párommal!!! Nagyon mókás lehetett ahogy álltunk a konyhában, és kanalaztuk a babapapit. Egyébként hami után Geszti kapott cicit is, és úgy bealudt, hogy már 2 órája nyomja az ipart.

Járóka és etetőszék:
Sajna járókát mi nem hiszem hogy veszünk itthonra, mert kicsi a lakás és már tényleg nem férne el. A puzzle-szőnyeget is úgy erőltettük be a kisszobába, szörnyű hogy milyen kicsi egy lakás, ha már gyerek is van! :roll: De ahogy Anikó is írta, nem valószínű hogy Geszti meg is maradna a járókában, annál ő sokkal mozgékonyabb, és főleg akaratosabb. Viszont párom szüleihez lehet hogy veszünk egy járókát, mert ők kertes házban laknak, és szeretnénk tavasszal minél többet ott lenni, hogy a jó levegőn legyen Geszti, ott viszont a kertben és akár a házban is elkél majd a járóka. Amíg mi bográcsolunk vagy grillezünk, Geszti jól ellesz a járókában mellettünk a füvön. :D (remélem!)
Etetőszéket biztos hogy veszünk, még nem tudom milyet, de valószínűleg a legegyszerűbbet ami a célnak megfelel. Én fát szeretnék, de majd meglátjuk.

Na megyek, mert ebédelünk.
Még igyekszem jönni.

Kép
mamy

csak gyors bekukk, megyünk sétálni.

Mamy, nem lehet mindig kétszáz grammokat hízni, lufik lennének fél éves korukra. :lol: sztem ne aggódj, Geszti gyönyörűen fejlődik.
A súlymérés meg annyira kiszámíthatatlan: tudod, hogy pontosan kaja előtt vagy után, pisis vagy tiszta pelussal mérted? :wink:
ha jó a kedve Gesztinek, nem nyűgös, akkor semmi gáz.

(egyébként nekem is aszonta a gyerekdokink, hogy betöltött 5 hónapos kortól próbálkozhatok szigorúan egy-egy kanál biogyümilét adni Ricsinek, hogy szokja az ízét. a banános ízű espumisant imádja, szóval sztem én kihagyom majd az "ízszoktatást", ezzel nálunk sem lesz gáz :lol: :lol: )

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Mamy,

a mozgékonyabbá válás időszakában lelassul a gyarapodás, érthető okoból. Tudom, nem az én dolgom, de én továbbra sem értem, miért hiszed azt, hogy nem elég jó a tejed és egy zacskós por valami jobb. De ha már ennyire akarod tápozni, legalább ne szopi előtt, mert tele pocival jóval kevesebbet fog szopizni :arrow: ergó kevesebb tejed lesz :arrow: és pillanatok alatt elapad a tejcsi. Kár lenne érte. Az általam és Krisszi által feltett cikkek tanúlsága szerint sincs semmi ami táplálóbb az anyatejnél.
De most már tényleg nem szólok bele többet, ez a te döntésed.
sz_kata

Tegnapi minitali:
Megvolt a baráti kézfogás is, no és ott sétáltunk, ahol a sztárok szoltak :lol: Barátok közt parkjában :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Sz_Kata!

Megértem a nézőpontodat, hidd el. Csak az a baj, hogy te nem értesz meg engem. Persze, nem is kell hogy megérts, és azt is tudom hogy csupa jószándék vezérel.
Két dolog van amit félreértesz: nem azért adok neki sinlac-ot vagy bármi mást a tejen kívül, mert ez a heppem, a mániám, hanem azért, mert úgy érzem, hogy nem fedezi a tejem teljes egészében Geszti igényeit. Nem a mennyiségére gondolok, hanem hogy talán nem elég neki a felvett energia. Persze lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem nem teszek neki rosszat azzal, ha kiegészítést adok, sőt.
A másik, hogy nem hiszem azt, hogy bármiféle por jobb lenne az anyatejnél. A kiegészítés sajnos egy szükséges dolog, amit az ember nem örömmel tesz. De azt sem akarom, hogy miattam esetleg éhezzen a gyerekem, vagy rossz legyen a közérzete azért, mert nem jut elég kalóriához. Ezek a tápszerek (egyébként a sinlac nem tápszer), kifejezetten antiallergének, pontosan azon okok miatt amit leírtatok (tehéntej allergia stb.).
A dobozon ez pontosan rajta van, de gondolom ez nem érdekel téged.

Krisszi!
Minden méreckedést meztelenül, kajálás előtt szoktunk végezni. A védőnőnél amikor voltunk, valóban nem sokkal előtte evett Geszti, lehet hogy ez is benne volt az ott mért súlyban. De szerintem heti 50 gr akkoris kevés gyarapodás. Bár igaz, hogy nem nyűgös, általában jó kedvű, jókat alszik stb.

Na mára eldugultam, megyek videófilmet szerkeszteni :wink:
Vettünk egy kamerát és most beleestünk a filmszerkesztésbe (alá zene, effektek stb.) valami isteni!!! Persze mondanom sem kell, hogy a főszereplő Geszti :wink:

Kép
mamy

Sziasztok lányok!!

Köszönöm mindenkinek a drukkot!!
Jól vagyok, és ma elkezdtem szoptatni újból!!
Pistike rögtön rákapott, semmi ellenkezés nem volt!! Olyan boldog vagyok!!
Dobunk fel egy pár képet is!!
Most egyenlőre csak ennyit írok, mert egy kicsit be kell pótolnom a teregetést, ami elmaradt!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Melódia!
Neked további gyógyulást. Örülök, hogy újra mehet a szopi. Szépek vagytok a képeken. Jó nagy már Pistike. :)

SzKata-Jadey!
Látom jó hangulatban telt a minitali, édesek a fiúk. Hol taliztatok?
SZKata! A babakocsidat eladod, vagy majd nyáron használjátok?

Sue/Edit24!
Kitartás a szopikhoz. Sok pihenés, innivaló, semmi stressz. Sue nem sírjál az nagyon visszavetheti a tejcit. Nyugodj meg (tudom könnyű mondani) Vikinek jobbulást, hogy van most?

Nálunk megvolt az első kacagás (tegnap is volt kis ideig), de ma 10percen keresztül nevetett Kata. Hason feküdt és egy zacskót lóbáltam, annak nagyon örült. Mi is könnyesre nevettük magunkat, Kata majdnem megszakadt úgy nevetett. :D Nagyon ari volt.

A másik, hogy totál kivagyok akadva. Akkora a hasam, hogy nem igaz, a körforgatot le sem merem írni. Csináltam 100hasprést, még fogok és odafigyelek a kajára. Bár ma is ettem mézeskalácsos szerű sütit, ami csokival volt bevonva. :(

Tandíjmentesség Gyes/GYed alatt: inkább nem nyílvánítom ki a véleményemet. Ha tudtam volna beiratkozok és halasztok....Terveim között szerepelt jővőre elkezdeni vmit.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edit
Nálunk is vannak kacajok,de inkább rikonyálásnak (Angel,van ilyen szó?) nevezném.Laurának van 3 kockája ami puha plüss ,meg orkán anyagból van,színes is és mindenféle figura van rajt :méhecske ,virág ,cica.....de van egy favorit:piros alapon egy nagy mosolygó arc!!!Na ezért teljesen odavan:magyaráz neki,gögicsél meg mosolyog meg kurjongat meg rikonyál nagyokat !!!Annyira édi! :lol: A kocka meg csak hallgatja és csak mosolyog tovább.... :wink:

Rolex
CsipkeZsófika nagyon "csipke" :wink:

Chesti
Laura is nyáladzik de fogat még nem láttam.A felültetés meg csak a hasznára válhat nem lesz tőle semmi baj a babának,mi nap mint nap gyakoroljuk.

Melódia
Újra szopi :lol: A képek is szupik!

Edit 24
Ne parázz a mennyiség miatt :wink: sosem esznek egyforma adagokat a babák sem,mint ahogy mi sem :lol: Lauránál van úgy még most is hogy csak 60 -at eszik ,pedig tud 170 -et is :!: Már nem sokáig fogom méricskélni mert lejár a kölcsönzése a mérlegnek.Csak azért mérem hogy kihasználjam ha már havi 1800 ftér nálunk van,de bizti nem fogok aggodni ha már nem lesz :wink:

Sue
Hajrá tejcsi!Gondolod hogy az injekció is befojásolja a dolgot ?Még nem adattam be magamnak ,lehet nem is fogom.

Bujka
Hajrá neked is!

Betti
Alvás:örökletes :shock: :roll: ilyet még nem lőttem!
Nekem a hajammal inkább az a gond , hogy hamar bezsírosodik,(kb egy hónapja)pedig eddig sosem volt gond vele,elég volt heti 1 mosás,mostmeg....
Benjamin ficus:hát....hümm.....szóval nem a legtutibb növény a lakásban,sajna.De próba szerencse:Nagyon világos és huzatmentes helyet kedveli(na meg persze a trópusi őserdőt a sok másik búja növényhaverjaival eggyütt:lol: )télen mérsékeltebben kell öntözni,tavasztól 3 hetenként tápos vizzel locsolni.Ne öntözd agyon:ha meleg a lakás heti 1x bőven elég,de ne álljon vízben!!!
Remélem jól viselkedik majd nálad,drukkolok!

Üdv mindenkinek:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Ma vasárnap délelőtt jött hozzám a védőnő.Már kb 4 hete nem volt, nem nagyon érdeklődik felöllünk.De ez van.Sok tanácsot nem tudok tőle kérdezni.

Ma már 80-at és 90-et is szopizott Gabesz.Nagyon örültem.Igaz két ciciből de így legalább több anyatejcsit kapott.Most estére már visszament 50-re de ez már így is haladás.

Angel79:

Szoktam enni johurtokat is.Bár néha tényleg hanyagolom az evést.Néha arra eszmélek fel hogy 3 óra és még nem ebédeltem.Lehet hogy ez is közrejátszik és figyelnem kell rá, hogy mindig időbe egyek.Inni nagyon sokat iszom, 2 liter fitolac, gyümölcslé á-víz, és persze mostmár beiktattam egy fél liter sört is.
Ami nem igazán jön be.Most tesztelem hogy melyik a legjobb.Ma elment a tesco-ba a párom és majdnem minden fajtából hozott egyet.

Suezika:

Hát sajnos nekem nem megy hogy szopi közben fejjek mert avent kézi fejőm van és úgy elég nehéz.Mennyibe került a gépi ami neked van?

Edit

Kép
edit24

Mamy, a digimérlegünkön is tudok ám kilókat csalni, attól függ, hová állok :lol: szerintem ne parázz :wink:

pár kép, aztán majd jövök még, de fürdetés van. Apát kell fürdetnem :lol:

Király a székem, kösz Anya!

Kép

Csak nem fényképezkedünk megint?

Kép

Most azonban hagyjatok...

Kép

krisszi

Czmelinda:

Már két napja csak hébe-hóba rakom gabeszt a mérlegre.Próbálom egy kicsit hanyagolni.A jövőhétem mér lejár a kölcsönzés és úgyis vissza kell adnom.Aztán viszem hetente mérni.Remélem bírni fogom mérleg nélkül.Sajna ez tényleg egy ördögi kör.Ha már nem mutatott annyit a mérleg amennyit szokott enni akkor kétségbe voltam esve.Hát ezen túl kell lépnem.

Edi78 és Sz_Kata köszönöm a drukkot.Úgyérzem jó úton vagyunk!

Na megyek mert nemsoká fürcsi és evés!

Kép
edit24

Szép jó estét!

Na nem is kell gondolom ecsetelgetnem, hogy ma is miylen szuper idő volt. Komolyan mondom ez a jóidő a 2006 őszi babáknak lett kitalálva :) :lol:
Botond kinn volt ma 2+3 órát :) most meg alszik, mint a bunda.
Egyébkétn nekünk is nagyon jót tett a séta.

Anikó! HA azt mondod nálatok a két csajszi elfér a 100×100-as járókába, akkor biztos nekünk is elég lesz :) :wink:
babaúszás :(

Sue! jaj sajnálom a kevés kajcsit, de a lényeg, hogy hízik a bébi! Mielőbbi jobbulást Neki!!!
tegnap sikerült Botit benn is elaltatnom napközben, úgyhogy van azért remény :) ja éd nem kellett hozzá cici :)

Chesti! Én írtam a nyáladzást 2 hónaposan, de most a szájpenésszel megijesztettél. MAjd megnézem én is :shock:

Krisszi! Gondolom már mindegy, de én is a 2. verzióra szavaznék. Jó, hogy van segítség, de az nem, ha az ember szájában :(
apafürdetés :lol: :wink: lehet, hogy mi is kipróbáljuk :)
Nagyon édes RIcsike!

Csengő! tetszik a mondás :) én olyat ismerek, hogy legalább olyan messze lakj az anyósodtól, hogy papucsban ne tudjon átmenni :) nekem nem jött be :?

Orsi! Árkád :( nos továbbra is húzogatjuk igen, finoman a kukit :) kitartás a két babócához! Ne keseríts el, mi is kis korkülönbséget akarunk :) :?

Sz_Kata, Jadey! Nagyon édesek együtt a fiúk!!!

Sz_Kata! Haláli Peti sapkája, nagyon tetszik!!

Jadey! mit rejtettél Bencus pofija alá? :lol: nagyon kis husi!!

Melódia! Ez jó hír! Ügyesek vagytok! Nagyon jók ak épek! Micsoda jó húsban van a Kisfiad is!! Nagyon jól nézel ki!

Edi! No tessék kell a francnak a drága játék, mikor ott egy jó kis zacsi! Tök jó lehetett :)

Szélcső: nek okoz "függőséget"???? mÁrmint, hogy anélkül előbb utóbb nem fog menni a kakilá :? Kicsit félek, hogy igen. MOstanában elég gyakran használom, mert látom, hogy kínlódik. Próbálom előttem masszírozni, de az nem segít. Úgy sajnélom szegénykét, hogy végül csak előkerül a cső.
Ja és mivel ugye popsikrémmel kell bekenni az balamennyire bekerül a végbélcsílásba. Ez nem gáz??

Úgy örülök, hogy végül a gyerekszobába díszcsíkot vettünk, méghozzá macisat, mert Boti kezdi felfedezni őket. Hangosan nevet rájuk, meg "szól" nekik, olyan cuki, csak az a baj, hogy a pelenkázóról, így fölfelé a háta mögé kell néznie, aminek nem nagyon örülök.

Én azt hiszem most kezdek kicsit kimerülni az éjszakai kelések miatt. Nem kell sokszor, végülis minden éjjel csak 2× kelek szopizni, utána Botond szépen visszaalszik, nem kell "virrasztanom" de azért csak megvisel no.
Egyébként már kezdek aggódni, hogy nem fog ritkulni az éjszakai etetés. Igazából nem is bánom, legalább éjjel is együtt lehetünk egy kicsit :) majd csak kipihenem magam valahogy :)

na megyek, eldugulok mára, jó éjt!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Köszönöm a nyáladzós hozzászólásokat. Azt hiszem bevetem az előkét, mert annyira szétnyáladza magát, hogy a mellkasa nedves :? Mi lesz ha jön a foga? :)

Jadey nagyon aranyosak ahogy barátkoznak a kis Picurok :)

Melódia látod-látod nem kell aggódni a cici azért mégis csak cici :) örülök, hogy meggyógyultál, és Pistike is jól van :) Mindig rácsodálkozom mennyi haja van :) Hihetetlen :D Szépek vagytok együtt :) Pistike hány kilós, szép nagy legénynek tűnik :)

Edi de aranyos lehetett a kacagás :) Én is nagyon várom már, egy kis ízelítőt kaptunk már belőle, de csak egyszer kacagott fel. :)

Krisszi tündériek vagytok :) Gratulálok a vizsgádhoz :)

Mamy én is csináltam Nikiről klippet :) Te mit használsz? Én uleadban szerkesztettem, ha gondolod nézd meg, szerintem jó lett :) Ugy gondoltam többet is fogok csinálni, tök jól elszórakoztam vele :)

http://www.mozgo.hu/starknikoletta/klipp/ (majd ott jobb klikk, és letöltés)

Na megyek, ez a kép tegnap készült igy jó nekünk anyával, apát nézve :)

Kép

chesti

Csajok, hogy ma micsoda isteni idő volt! És hallottátok, hogy a következő héten akár 12C° is lehet. Nem semmi ez a tél :shock: , de én azért örülök neki mert utálom a hideget :evil: és így legalább nem kell halálra öltöztetni a babákat.

Jadey, Kata: már haverkodnak a fickók. Majd együtt fognak csajozni is mi? De nagyon édik a képek. Kata 30 ezres kendő? :shock: Aranycérnával varrták? :lol:

Linda: köszi az infót a fikuszról, hátha nátha és megmarad. Olyan szép mint egy fa. Hát nálunk egyedül van szegény, még egy pálma árválkodik a konyhába, lehet össze kéne hoznom őket? :lol:

Krisszi:milyen szép széke van Ricsinek, és nem is látszik hogy 8 kiló.
Mi az a micimacis lufis bigyó a háttérben?

Mamy: vicces lehetett ahogy befaltátok a pároddal a babahamit. Ejnye megeszitek előle :wink:

Pénteken voltam a kispesti baba-mama körbe. Kittike elég jól bírta. Az összes nagyobb gyerek rá volt kattanva a csörgőjére meg a játékaira amit vittem neki, úgyhogy jó sok nyálat begyűjtöttem. :roll: Hazaérve mosogathattam őket :D

Járóka ügyben: van valami abban amit baba írt. Lehet hogy mi se veszünk mert szuperul elvan a földön, viszont jó ötlet a rács az ajtóra és akkor az egész szoba a járókája. Gondolom olcsóbb is. De egy utazóágyra mindenféle képpen be szeretnénk ruházni, mert mi gyakran visszük ide-oda, ottalvós bulikba stb.
Dorka ha tudsz megint olyan szupi auscanos akciórol akkor szóljál izibe légyszi. Mert a múlkoriról sajna lecsúsztam :cry:

Puszó: Betti

Kép
bettus79

Adit24!

Nagyon-nagyon ügyi vagy!!!!! Csak így tovább!! :lol: :lol:

Mamy!
Bevallom, én sem értem, miből gondolod, hogy nincs meg a szükséges energia... Azt írtad, jókedvű, mozgékony stb. De valószínüleg nem lesz semmi baja, akkor sem ha, adsz neki és akkor sem, a nem. :)

Sz_Kata!
Mi tud az a kendő, hogy annyiba kerül? Egyedül is elviszi a gyereket sétálni? :wink: :lol:
Még jó, hogy 15ezer forintos babakocsit vettünk, mert az enyém is utálja... :roll:

Chesti!
Az enyém is nyálgép, de még sem adta neki még Chamomillát, mert nem vagyok biztos benne, hogy a foga miatt van kizárólag. Nem tudom... :roll:

Betti!
Tavaly én is megöltem egy fikuszt, úgyhogy nem tudok segíteni... :lol:

Jadey!
Megcsináltam a Te baconos, kockasajtos csibédet is, nagyon csípték a fiúk!

Jaj, olyan sokan vagytok, elfelejtettem, mit akartam írni! :lol:

Jároka: eszembe se jutott venni, errefelé nem divat...Meg nem is nagyon férne el.
Etetőszék: Nagyon imádtam a miénket anno, Brevi márkájú volt (illeptve még most is használják a barátaink gyerekei), de ekkor 100 nm-en laktunk, most meg 53! :shock:
Ja, mondtam már, hogy nagyon lakást akarunk venni, hogy elférjen a harmadik baba is! ...majd! Na ugye, hogy az én heppem a legdrágább!!!

Rolex, Melódia, Jadey, Sz_Kata!
Nagy helyesek a kölkök!! :lol: Nem is egyformák! Ki mondta, hogy a babák egyformák? Úgy látom, csak a Melódiáé asonlít az anyjára, a többiek az apjukra... :lol: :lol:

Krisszi!
A Te Ricsiddel kapcsolatban még gondolkozom. Az apukáját ugye nem láthattuk, így nehéz.. kérünk még rólatuk közeliket! :lol:

na mennem kell, mert apa magányos... :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Chesti!
Istenem, mennyire édes volt ez a klip!!! Bevallom, hogy megkönnyeztem. Nagyon aranyos rajta Niki és az egész olyan szépen van megcsinálva!!! Gratulálok!
Apának is megmutattam, utólagos engedelmeddel, és most böngészi a neten, hogy tudná letölteni ezt az Ulead-et, eddig én még nem is hallottam róla. Mi a Movie Maker-t használjuk, de abban nincsenek ilyen szép effektek, mint a pillangó, stb. Remélem sikerül letölteni és akkor én is csinálok ilyet.
Én ma délután gyártottam egy rövidke filmet, összevágtam amikor Geszti pucéran tornázik, alatta megy a Karel Gott Lady Carneval-ja, hát be kell pisilni rajta a nevetéstől! :lol:

Bettus!
Csak azt ettük meg, amit meghagyott... :roll: de komolyan mondom, hogy ízlett!!! :roll:

Na jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Melódia: juj de jó, már nagggyon vártam ezt a hírt!!! Látod, hatottak a gyógypuszik :lol:

Melódia, Krisszi: Szépek a babák nagyon!!!! Ás persze a mamák is :wink:

Krisszi: Én is a 2-esre szavazok!!! 1-es szóba se jöhet, tuti megbánnák... :wink:

Chesti: Nagyon jó lett a klipp, szuperügyi vagy, jó a zene, ötletes, jó a vágás! Szőp emlék lesz majd Lencsilánynak, ha megnő :D Én, mint extévés egy minioszkárt adnék érte :wink:

KépKép
Kép
jadey

Bettus: Remélem, egyedül minden rossz, nem?? :lol:

Szkata: 25ezerért én is varrok Neked :wink: Na jó, legyen 20 :lol:
de csak azért, mert nem tudok varrni...

Bali :Örülök, hogy bejött.Gyors, egyszerű és finom :wink: Hála Röncikének, ő adta a tippet nekem is anno.

KépKép
Kép
jadey

Bocsi a sok képért, néhány kedvenc még a közelmúltból :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Képzeljétek ma a fürdetésnél hallottam egy pukkanást gondoltam a kiskád leeresztője kipattant, nézek körül jön-e a víz és akkor egy tized másodperc alatt összedőlt a kádállvány, benne a káddal és Katával. Még szerencse, hogy az állvány széle benntartotta a kádat, sok víz kifröccsent a gyerek a háttámláról oldalra csúszott. Elkezdett sírni, de rögtön kivettem, megnyugodott, csak nem ütütte be magát akkor. Úgyhogy a mai fürdés kb 20sec-ig tartott. Holnaptól az ágyon vagy a földön fürdetjük, állványnak annyi. :(

Csináltam további 150felülést, de utána ettem egy szendvicset, túró rudit, 0,5camamber sajtot és egy narancsot...

Jadey!
A 18-ai tali képeit, amin mi vagyunk átküldenéd normál méretben az astax@freemail.hu címre? Anno küldtél vmit, de nem nekem és a gmail lel vmi nem stimmelt. Köszi.

Chesti!
Lánykád szeme mindig elbűvöl. :)

Krisszi!
Jól néztek ki! De ez nem újdonság. :) Mikor lesz a köv. vizsgád? A jogon simán lehet vizsgázni anélkül, hogy bejártál volna? Vagy levelezőn nyomod?

Edit

Kép
Kép
edi78

Szasztok Csajok!

Nagyon pezsegtek itten - alig bírom szusszal a visszaolvasást! :lol:

Krisszi:
Én is ám nagy babakocsi fun vagyok. még mindég betegesen nézem, hátha mégis van tökéletes. De én extrán lesem ám az olcsó árakat is. (Pl. baráznőm kifogott pár hete egy ABC design Avantit 5000 HUF-ért. Tök újonnan...)

Amúgy Option 2!!!! Szigorúan. Még 3 gyerek mellett is...

Milyen pihiszék ez Richike alatt?? Naggyon designos!

Eljárásjog: kitartás - én bevallom soha nem tanultam meg egy árva kukkot sem belőle. Vagy ouskáztam (bünti), vagy szerencsém volt (közig).

Tandíjmentességtelenség: eldobom az agyam! Pedig én balek ezért tavaly felvételiztem egy @rva angol szakra (fel is vettek), de nem kezdtem el, gondoltam majd most. Szrettem volnakihasználni a tandíjmentességet és a 2 lezárt nappali félév után járó GYED témát. biztos azt is megszüntetik. Ezek alapján lehet, hogy tényleg vissza kéne mennem dolgozni már a nyáron???!!! különben elveszik az állásom...

Rolex: A 3 kerekű Chicconkat kaptuk, egy régebbi modell Tech Rider 3 WD a neve. Abszolút terep cucc, 15 kg, de komolyan mondom a 15 centis farönkökön is úgy gurul át, mint menzakés a Ráma margarinban. Szóval erdőben királyság.

Siba: Ne tétovázz nagyon - menjetek!!! Síelésre fel - (lejtőn meg le!!!).
Én Erdély előtt azért paráztam eléggé, de főleg a romániai közgyógyellátás válságos helyzete miatt. Féltem nehogy kórházba kerüljünk valami miatt. UV fénysugár eszembe sem ötlött, mint lehetséges babaszemevilágát veszélyeztető komoly tényező. Ám most megoldásként felsejlik előttem egy gyerekeknek való UV szűrős úszószemüveg.
(Amúgy rátapintottál a lényegre: már hívtak minket is síelni - és meg is néztem az adott síutat, ahol lenne termálfürdő is. De azt hiszem termálozni tényleg nem lehet vinni egy ekkorka babát. Síelni meg én úgysem mehetnék, páromnak meg gerincsérve van. Szóval azt hiszem maradunk.)

Osoa: Gondolom akkor nem az előrevarrt belsőt vettétek, hanem a pamut hajtogatós pelenkáket, ugye? Amúgy köszi a tippet. Ki fogom próbálni.
Ja, hol olvastad a Monapelről a rossz vásárlói véleményeket???

Sz_kata:
Figyuka én 20-ért még meg is szövöm Neked az anyagot - kívánt arcképpel, monogrammal!!!

Jadey: képek aranyosak - ha csak a híváson múlik, akkor ezen nem múlik!!!

Mamy:
Próbáld meg megmérni Geszti hosszát is. Nekem Bendus egyszer 3!!! hétig nem hízott semmit és akkor tapasztaltam, hogy ennek ellenére nőtt több centimétert is. Szoktad mérni a hosszát?

Mérlegelés: én a nagy mérleg párti ki kell jelentsem, hogy a szopisztrájkjaink megszűntek, amióta egyáltalán nem méregetem Bendust. Nem értékelte, hogy leteszem a mérlegre akkor, amikor már ciciközelben van. Úgyhogy le a mérlegeléssel!!!

Na megyek hunyok egy nagyot.

Szép álmokat minden kis manókának!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Edi!

Úristen! most olvastam a mai fürdős esetet. Hú, de megijedtem, mi lesz a vége. De akkor szerencsére Katának nem lett semmi baja. Nagykádban együttfürdést próbáltátok már ? Szenzásciós!

boróka1973

Ismételten elnézést kérek az összes általam vétett magyartalanságért és helyesírási hibáért!!!
boróka1973

Még egy utolsó bekukk, nagyon érdekeset találtam:

"Az 1970-es évek végétől a legtöbb fejlett országban olyan növekedési görbéket használtak referenciákul a csecsemők és kisgyermekek fejlődésének megítélésére, amelyek egy kis minta alapján készültek, ráadásul elkészítésükkor nem vették figyelembe a gyermekek táplálási módját. Márpedig a mesterségesen vagy keverten táplált csecsemők gyarapodása lényegesen eltér a szoptatott csecsemőkétől. Ez oda vezetett, hogy három hónapos kor körül – amikor a kizárólag szoptatott csecsemők gyarapodása akadozni látszott a mesterségesen táplált csecsemők adatai alapján készült növekedési görbékhez képest – sok szoptatott gyermek feleslegesen tápszerkiegészítést kapott. Ennek következményei közé tartozik az idő előtti elválasztás és a későbbi elhízás.

Az új növekedési standard a szoptatott csecsemőt tekinti biológiai normának, és annak adatain alapul. Ez első ízben teremt összhangot a csecsemőfejlődés megítélésére használt eszközök és a nemzetközi csecsemőtáplálási ajánlások között, amelyek egyöntetűen a szoptatást javasolják mint optimális táplálékforrást a csecsemők számára.

Az új növekedési görbék a WHO oldaláról letölthetők."
(forrás: www.szoptatasportal.hu)

Szép álmokat!

boróka1973

Sziasztok!

még alvás előtt egy utolsó szószátyárkodás, alis a nap fénypontja...

SzKAta, Jadey, tök jók a képek!!! A kissrácok zabálnivalóak. Kata, tök jól nézel ki a hordozókendővel.

Bettus, hiába 8 kg, 74-es ruhákat hord, szal hosszú gyerök, nem dagadt. csak a horcsögpofija. :lol: a Micimackó egy plüss felakaszthatós díszecske, az unalmas szekrényt feldobandó.

Bali, Ricsi senkire se hasonlít, a Papára főleg nem. :lol: hehehe. A gyerekkori képeimre talán, de azt is egyre kevésbé... pedig télleg nem csábultam el egy jóképű idegennel. :lol:

Melódia, királyság, így tovább! Szépek vagytok, tök jó az a fekete felsőd. Pistikének meg úgy adnék egy nagy puszit a pofijára. :lol:

Edi, levelező, szerencsére. ez már másoddiplomás cucc. de tavaly pld voltak szemináriumok is, arra be kellett járni. nagyon jó volt. gondolhatod. :lol: meló mellett.

Dorka, ugye, hogy a babakocsi SZENVEDÉLY?! :lol: Mindig ki lehet fogni valami csúcs darabot, ha ügyes vagy. Volt egy Jané, 3kerekű, vadiúj, hordozóval, 140 a boltban, 60-ért elhozhattam volna. de az is olyan batár, hogy nem lehet vele megfordulni a sarki boltban.

Pihiszék Fisher Price, 2 in 1, állítólag átalakítható ovis székké. Ricsi amúgy szereti, mert vibrál az alja. :lol: kis kujon.

jaj, ne is mondd, oly béna vagyok, sose tudok puskázni. Inkább már meg sem próbálom. inkább magolok. BEJ szerintem meglett, közig nem lett meg, most a BJ-t nyomom. pénteken lesz ebből a party.

GYES- tandíjmentesség. a Kisnyanyában olvastam róla. Viszont nem értem, hogyhogy nincs hírverés és bulvártévé hírözön??? Ne vegyétek készpénznek, utánajárok. Dorka, nem iratkoztál be a suliba??? Mert ha beíratkoztál, akkor minden ok.

A hibákért én is elnézést kérek, de néha egyszerűen nincs erőm shiftet nyomni a nagybetűkért. :oops:

ps. annyit pofáztam a szoptatásról, hogy egyre kevesebb a tejem. Ricsi kb két napja üvölt a délutáni szopi után, hiába szoptatok két mellből. marha jó. a tetves vizsgák miatti feszkó miatt van. ja, meg azért, mert Ricsi átaludja az éjszakát. valamit valamiért..... asszem holnap előkaparom a Medelát a szekrényből. fujj, úgy utálok fejni. a 10 centire nyúló mellbimbóm látványa valahogy nem hat jól az érzékeimre. :lol:

Mamy, mostan jut eszembe, hogy a múltkor nekem is mondta a védőnőnk, hogy van olyan is, hogy "hosszra gyúrnak" - így mondta - a babák és a súlyuk stagnál vagy csak minimálisat gyarapszik. ez tök normális. de ha megnyugtat a pép, akkor hajrá. asszem kiváltok én is egy placebo tápszert és elsüllyesztem a kredenc aljába, hátha megnyugtató lesz a tudat, hogy van itthon és akkor ismét tejjel-mézzel folyó KÁnaán lesz minálunk.

hasta la vista és mindenkinek békés éjt kívánok!
(Beuka, két hét múlva már Ti is csak 1x keltek, meglásd) :wink:

Krisz

krisszi

Dorka, nagy vagy, csúcs ez az idézet! asszem ennél velősebben nehezen lehetne összefoglalni a lényeget. :wink:

krisszi

"Ha az elítéltet az életfogytig tartó szabadságvesztés végrehajtása alatt elkövetett bűncselekmény miatt az életfogytig tartó szabadságvesztés végrehajtása alatt határozott tartamú szabadságvesztésre ítélik, a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját a határozott ideig tartó szabadságvesztés tartamáig, de legalább öt és legfeljebb húsz év közötti időtartamra elhalasztja."

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

végem van. :lol: és ezt kell még hetekig (évekig!) magolnom.....

krisszi

Dorka!
A nagykád fürdést még nem próbáltuk. Ki kellene suvickolni hozzá a kádat, de nagyon nincs kedvem. Bár a mai eset után lehet, hogy összekapom magam.
Ilyenkor együtt szállsz ki a babával a kádból vagy adod apának? Hogy működik nálatok?

Edit

Kép
Kép
edi78

Kata beájult: Kép

Kép
Kép
edi78

Szép napot Mindenkinek! :lol:

Gondolom ma is nyár lesz a télben!! Jó is ez, csak sajna a bacilusoknak is extrán kedvez!! :cry: Talán nem kapunk el semmi kórságot!! :? Én már tiszta hypohonder kezdek lenni, a sok göthösség után!! :oops:

Apa dajkálja a kisherceget, úgyhogy most próbálok többet reagálni, mert eddig csak saját gondjaimon nyavajogtam!! :oops: Aztán menek főzni, meg mosogatni, mivel a felmentésem megszűnt!! :wink:

Edi!!

Nem semmi, hogy összedőlt az állvány!! Legalább vadi új volt?? Ennyire lehet bízni ezekben a termékekben?? Szerencse, hogy nem lett semmi baja Katának!!
Nekünk nincs álvány, én 2 széket tolok össze, azon pancsiztatom!!

Mézeskalácsszerű süti :lol: Csak nem a Pilóta puszedlire gondolsz?? mert én azt mazsoláztam az elöbb, epreset, de kipróbáltam már a marcipánost is!! :wink:
100 hasprés, úristen, hogy bírod?? Én 10 után is nyögök mint állat!! habár én elég puhány vagyok torna terén!! :?
pedig ott van az az aranyos párnácska az én hasamon is!! igaz, mindig is volt!! :oops:
Nálunk Pistikének a lámpa a favorit, csomó ideig el tudja nézegetni, és közben teli szájjal vigyorog rá!!Meg van 2 üvegfestmény a falon, szép élénk csillógó színekkel, azokat is imádja!!

Linda!!

Neked is köszönöm a jókívánságokat, ari vagy!!

Szia Edit24!!
én is drukkolok neked a szopihoz, az evésre tényleg figyelj oda, ilyenkor tényleg kettő helyett kell enni, nem úgy mint terhesség alatt!! legalábbis nekem ez a tapasztalatom, néha furán is néz rám a családom, amikor ők már rég befejezték az ebédet, én meg még mindig csak eszek, és eszek...közben pedig egyáltalán nem hízok, leviszi a tejtermelés!! :roll:

Ha már szépen szopiznak a babák, és van bőven kakis, pisis pelus, dugjátok el azokat az "idegesítő" mérlegeket, csak halálra idegeli az embert!! :cry: nekem soha nem ment, még a lánynál volt egy-két suta próbálkozás, de nem ment, idegzsába lettem tőle, mert össze-vissza mért, így gyorsan visszaadtam a védőnőnek!! Pistikét még soha nem mértem, nyugodt is vagyok!!Persze ,más tészta, ha szükséges!!

Krisszi!!

köszi neked is a drikkot, majd megpuszilgatom pistike pofacsát helyetted is, olyan jó kemény!!
Ricsibaba is nemsemmi nagy gyerek már!!Olyan szép pofija van!! Tiszta te vagy, habár apát ugye még nem láttuk...
Mi leszel, ha nagy leszal?, Mert amit beírtál részletet, szörnyű volt, nem csodálom, hogy apad a tejed!! :roll: Nemsemmi lehet ezeket bebiflázni!! :!:
Drukkolok, hogy visszajöjjön a tejcsi!!
:wink:

Beuka!!

köszönöm neked is a bókot!! Boti is nagyon sokat fejlődött már!4 Mi valahol 7 kiló felett vagyunk, igazából nem tudom, majd 3 hósan fogják mérni!!
Szerintem ne félj a kis korkülömbbségtől, igaz nekem ez ügyben nem sok tapasztalatom van, de nekem teszett volna!! Most ha összejön egy 3. bébi, kicsit szeretnék én is, legalább együtt nőnek fel!! Habár az új gyógyszertámogatási rendszer mellett, még jobban aranyárában fogják mérni a lombikhoz szükséges sturikat!! :cry: Szélcső!! igaz, én nem használom, de szerintem próbáld csökkenteni a használatát, mert én úgy tudom, hogy hozzá lehet szokni, mint az lázmérőzéshez, vagy a kúphoz!!
A popsikenőcs ha illatmentes, akkor használhatod hozzá, mert akkor az nem irrítálja a végbél nyálkahártyáját!!
Még én is kelek éjszaka 2*, úgyhogy kitartás, nemtudom mikor hagyják el a lurkók, mert Pistike semmi hajlandóságot nem mutat, hogy szeretné!4
persze még én is bírom, nem panaszkodom, dehát azért jó lenne már egy picit többet szunyálni egyhuzamban!! :lol:

Chesti!!

Olyan gyönyörű Nikibaba, lestoppolhatom menyemnek?? :lol: te, jól látom, hogy kékül a szeme?? nem barna volt neki??

Livi!

Tudom, hogy rám hasonlít Pistike, csak apa meg ne tudja!! :lol: :lol:
Egyébként annyira vegyes!!van benne apa, anya, anyós, az egész família beleszorult!! :lol:
Ti mikorra tervezitek a 3. bébit??

Jadey!! Nagyon szépen köszönöm a gyógypuszikat, hatottak!!
Király Bencusról az összes kép, nem semmi hapi!! :lol:

Már én is szerettem volna kérdezni, hogy az én közelemben senki nem lakik??X ker?? Hmm?? :lol: :lol:
Asszem Nózi írta a múltkor, de kérdeztem, és nem válaszolt!! :lol:

Na, mentem lányok!!

puszi!! Melódia
8)

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Ma megyünk a 2 hós szurira! Nagyon izgulok remélem nem lesz nagy sírás.Bár szerintem a fiúk sokkal hisztisebbek mint a lányok.Úgyhogy lehet hogy számíthatok sírásra.
Máskor vitem Gabeszt az ortopádiára és még hozzá sem nyúlt a doki csak odament hozzá, már annyira sírt hogy levegőt is alig kapott.
Hát azért remélem most jobb lesz.

Mindenkinek szép napot!

Kép
edit24

Helló Csajok,

Képzeljétek Peti fél tízkor beszunyált :shock: azért tizenegyig még árgus szemekkel figyuztam, hogy mikor gondolja meg magát :lol: Aztán négykor evett legközelebb, de gondolhatjátok, hogy minden neszre haptákba vágtam magam, szóval én semmit nem aludtam. hiába nó, nem szoktam én ehhez hozzá :lol: :lol:

Krisszi,

áááááááá. el sem olvastam a mondatot végig. Jaj régen volt olyan vizsgám, ahol már a kérdést sem értettem 8) :roll:

drága kendő: van néhány szupi külföldi oldal, ahol egyszrűen gyönyörű kendőket árulnak. Divatosak, szépek és sokfélék. Itthon mi van? Azért mert hordozni akarom a gyerekemet, úgy nézek ki, mint egy homeless, aki minden vagyonkáját a batyujában cipeli :P
Ez a 30 ezres amúgy biopamutból van, és magyar, de inkább rendelek külföldről olcsóbbat. Szép ruhát úgysem veszek, nem is látszana ki a kendő alól, a farmerem meg befoltoztam...
:lol:

Dorka,

ja a múltkor már akartam írni, hogy ha úgy alakul, én is szívesen meglátogatlak, aztán sétálunk egy nagyot az erdőben. De Téged is dzívesen látlak.

Melódia,

Úgy örülök, hogy Te is és Pistike is jól vagytok!! Nagyon drukkoltam a szopiért :lol:

Edi,
hát ez a kádas sztori sem semmi...... :shock:

Edi 24,

majd ne felejtsd el, hogy szurik után kissé lelassul a gyarapodás, szóval ne ijedj meg ha nem egyforma ütemben hizik tovább Gabesz.

úgy irnék még, de mennem kell..
sz_kata

Edi78!

Jazi is a nagykádban fürdik kb. 3 hete, mert kinőtte a sajátját. Ha kinyújtózott, végig ért benne, a vizet pedig rendszeresen kipancsolta. Odavan a nagy kádért és a hosszabb, lubickolós fürdésekért. Van amikor a fiúkkal fürdik, de az nehezebb, mert akkor a kádba hajolva kell tartani, és kiáll az ember háta, ezért jobban szeretem, ha velem fürdik. Mindketten nagyon élvezzük! Csak ez kétemberes móka, a Párom szokta kivenni.
az első közös fürdés:
Kép
végre elférek:
Kép
Kép
Ja, és extra kádsurolást nem csinálok, csak ahogy eddig is.

A múlt héten mérték Jazit, és egy hónap alatt csak 100 gr-ot gyarapodott, viszont 3 cm-t nőtt. De nincs gond, hiszen már kereken 8 kg. Látszik is a képeken, hogy nincs lefogyva :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Edit!
Jézusom, ez a kádállvány sztori szörnyen hangzik. Képzelem, hogy megijedtél... :roll: Az a lényeg, hogy semmi baj nem történt.
Mi egyébként a 10 éves hajdu energolux mosógépen fürdetünk, jó stabil... :wink:
Aranyos Kata, ahogy oldaltfekve alszik! Érdekes, Geszti nem szeret az oldalán feküdni. Csak torna közben viseli el.

Juborka!
Nagyon jók a képek! Szépek a gyerkőcök! Az egykádban fürdés a babával, tényleg elég strapás, mármint ami a kádból kiszállást illeti. Én egyszer úgy másztam a kádba Gesztivel, hogy egyedül voltunk itthon. Na soha többet. Amit én össze bűvészkedtem, hogy ki tudjunk szállni! :roll:

Lányok, lehet hogy most egy irtózatos hülyeséget fogok kérdezni, de reggel óta ezen filózok.
Akiknek már próbálkozik a felüléssel a babája, hogyan csinálja?
Geszti is próbálkozik, ha megfogom mindkét kezét, mintha hasizom gyakorlatot csinálna, fekvő helyzetéből kb. 45 fokban felemelkedik, látom rajta hogy erőlködik, de teljesen még nem megy, szoktam neki egy kicsit segíteni, azaz felhúzom ülő helyzetbe, gyönyörű szépen egyenesen tartja a hátát, de csak éppen 1 mp-ig hagyom, aztán visszafektetem. Ezt egymás után 3-4-szer megcsinálja. Látom rajta, hogy szeretné, én nem erőltetem. Ha megunja, abbahagyjuk.
Az érdekelne, ha éppen nem fogom a kezét, de próbálkozna, akkor hogyan tud? Mibe kapaszkodik? A rácsos kiságyba nappal nem teszem be, ott csak aludni szokott. Van pihenőszéke, abban is szokott próbálkozni, de abban csak lecsúszik szegénykém.
Remélem, érthetően fogalmaztam meg, mit is akarok kérdezni... :roll:

A másik, hogy válaszolt a védőnő a hozzátáplálással kapcsolatos kérdésemre, és nagyjából azt válaszolta, amire számítottam. A lényeg, hogy ha a baba, aki addig átaludta az éjszakát, felébred egymás után többször (több éjszaka) azt jelenti hogy eljött az ideje, mást is kaphat, mert az esti szopi nem elégítette ki az igényét. És ezt biztos nem fogjátok elhinni, de éppen múlt éjjel történt először, hogy Geszti (aki addig 9-től másnap 8-ig aludt), felébredt éjfélkor és éhes volt.
Én most már tényleg abbahagyom a témát, mert mindenki azt csinál amit jónak lát, senki sem lesz több vagy kevesebb a másiknál, azért mert más a véleménye.
Mindenesetre Geszti ma délelőtt benyomott fél üveg (kb. 70 gr) gyümölcspürét (hipp őszibarack-banán) és nyelte mint liba a nokedlit.

Szép napot mindenkinek! :lol:

Kép
mamy

Melódia!
Anyukámék szomszédja adta az állványt, használt volt. Fémállvány, műanyag borítással.

Jubi!
Szépek a gyerekeid. Hát ilyen nagy kádban elhiszem, hogy élvezet a fürcsi. :) Jól elfér Jázmin. Szép a súlya, formás.

Mamy!
Kiváncsi vagyok hogy fogadja ma Kata a fürdetést. Remélem nem hagyott benne rossz élményt a tegnapi dolog.
A képen Kata hason, oldalt vegyesen fekszik, akkor jöttünk haza, levetkőztettük és ilyen bénán befordult és kómázott egyet. :)
Amúgy háton alszik, de néha befordul balra és hátat fordítva nekem szöszmötöl a játékával. :)
Van vmi listád ami alapján kezded a hozzátáplálást? Milyen gyümivel kezdesz stb??

Nálunk az oltások nem befolyásolták a hízást. A 3. hós után hetente ugyanúgy 200-250g-ot hízott Kata. 2hós után nem hízott, de akkor beteg volt.

Edit

Kép
Kép
edi78

Kedves Topiklakók!
Nemrég anyával otthon eszünkbe jutott, hogy mennyi diafilmünk van gyerekkorunkból, de diavetítőnk nincsen hozzá!
A kérdés, melyet mindenkinek címezve tenném fel, hogy létezik e még olyan diavetítő, amivel a régit le lehetett vetítetűni??
Az új vetítők vajon kompatibilisek e a régi filmekkel??
valakinek esetleg tapasztalata ebben??
Vendég

Boróka!
A véleményekről talán a pelenkatopicban olvastam, meg valaki mondta is, hogy pár mosás után már úgy nézett ki, mintha évekig használta volna. Szóval mi ilyen megfontolásból nem vettünk monapelt. De ettől még lehet jó!
Mi bm belsőt vettünk, hajtogatósat. Nagyon jól bírja. MIndig cserélek 3-4 óránként és a fele még száraz. :shock:

Sz_kata!
Bejött a háti megkötés?
Én most gondolkozom azon, hogy vennék valami más kendőfélét is... De nem 30-ért :roll:
Mikor lesz babanetes tali?

Sue!
Hogy vagytok?

Beuka!
Kelés: pont ez van nálunk is, de fárasztó-sajnos. Viszont így jobb a cicinek is, nem áll be, nem kell fejni, stb. Ezzel vigasztalom magam...

Kis korkülönbség: én örülök, hogy nem 2, hanem 2,5 év a különbség a gyerkőcök között. Persze jobb nekik a kevesebb meg talán nekem is hosszú távon, de most??? Néha nagyon gáz velük, pedig a nagy már tényleg nagy. Elég önálló. De mégis.
Olvasgattam egy topicban erről és az összes anyuka azt írta, hogy az első év naggyon gázos, aztán már ok... :shock: :roll:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Edit!

Hát remélem, hogy semmi negatív élmény nem marad benne a tegnapi miatt. Szerencsére a babák viszonylag hamar túlteszik magukat az ilyesmiken, szegény Gesztikém is amikor legutóbb fájt a pocija, utána 1 perccel már belevigyorgott az én aggódó képembe... :roll:
Nincs listám, a netről nézegettem tippeket, hogy mivel érdemes kezdeni, mi az amit nem szabad stb. Megvan mindennek a maga ideje. Pl. húst még véletlenül sem szabad ilyenkor adni, csakis zöldség és gyümölcspürét. Ezt a bio hippet próbából vettem, mert azt olvastam róla (és ez igaz is) hogy ilyen kicsi mennyiségben amíg a hozzászoktatás folyik, nem érdemes otthon pepecselni a kajával. Meglátom, mi az amit szeret, és ha lassacskán jön a tavasz, majd mindenkből a legjobbat kapja, persze házilag.
De azért most január végén (amikor betölti az 5 hót) ki akarom próbálni a házi sütőtökpürét. Csak meg kell sütni, mint ahogy magunknak szoktuk, a belsejéből a finom édes puha részt kikaparni és anyatejjel higítva lehet adni. Semmi más nem kell bele.
Nézelődj a neten, nagyon sok jó tippet, ötletet lehet találni, pl. a sinlacot nem csak magában lehet adni, hanem gyümölcsökkel keverve, stb.

Az oltás nálunk sem befolyásolt semmit, hálistennek még csak nyűgös sem volt Geszti, a 3 hós után sem, és most a 4 hós után sem. Szépen evett, aludt mint eddig.
Nagyon kíváncsi vagyok a hízására majd a következő mérlegelésnél, mert bár igaz, hogy összességében kell nézni a gyarapodást, azért egy anya milyen?... Hát aggódik minden sz@rért, többek között azért is, ha az addig 150-200 gr-t hízó csemetéje csak 50 gr-t hízik a héten. Ha azt nézem, 1 hónap alatt kb. 700 gr-t hízott. De az igaz, nem is tudom ki írta, hogy a hosszát is mérni kell. Látványosan megnőtt a csajszi, már 64 cm, (én annyinak mértem itthon), a védőnő szerint "csak" 63 de hát egy centi mit számít... Múltkor ráadtam egy 68-as rugit, és éppen hogy csak picit volt hosszú a lábfejénél. Egyébként pont jó rá, a karja is kellő hosszú. A 62-es már feszül rajta... (most kapott Apájától szép Micimacisakat karira...)

Na megyek gyorsan házimunkázni, mert Geszti elaludt. :wink:

Kép
mamy

Chesti!
Tegnap a párom letöltötte az Ulead bemutató verzióját, és próbálkozott is vele, (és ő aztán tényleg profi ilyen téren mert hasonló a munkája), és azt mondta neki a Movie Maker jobban bejön... De azt is mondta, az Ulead jobb abból a szempontból, hogy kisebbek lesznek a kész fájlok, mert a MM-ben hatalmasak. Én sajnos nem fértem még hozzá, nem tudok véleményt mondani. De nagyon tetszettetk a klippedben a pillangók, varázspálca stb. Azt hogyan hívtad elő? Nekünk olyan nem jött elő, nem találtuk... Csak betűk voltak, (ahogy az A betű átvált egy effekttel B betűbe stb.) lehet hogy ami neked van, az a "rendes" verzió, amit többet tud?
Megírnád, honnan töltötted le??? Én azért szeretnék próbálkozni vele egy kicsit... :wink:

Kép
mamy

Sziasztok,

Orsi,

én már nagyon ráindultam néhány szép darabra. (mármint kendőre) külföldön már ebből is divatot csinálnak,van téli meg nyári kiollekció :lol: :lol:
két oldal nyálcsorgatáshoz: :wink: :
www.cottoncradles.com
www.kangarookorner.com
Ja, és a 30 ezret én is nagyon sokallom. De úúgy szeretnék egy szép darabot....majd eladom a babakocsit ;)
A háton hordást még nem próbáltam, de már itt az ideje. És Peti olyan szépen tartja magát, hogy most már akár csípőn is hordozhatnám..
Tényleg, nem tudod, meddig lehet egy gyerkőcöt hordozni? Másfél év?

Csajszik,
van ma valami front? Peti ma tiszta zizi, rohamokban tör rá a hiszti, nagyon sír és fogalmam sincs mi a baja. :? még a ringatás sem jön be :cry:

Még egy kérdés: van valakinek kedve jönni az aranytízbe szerdán Bóbita klubba, zenélni és mondókázni?
sz_kata

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy meg fog jönni :D :D :D Azért örülök ennek annyira, mert akkor talán meg van a magyarázata annak, hogy eltűnt a tejcsi!!! Már ötödik napja küzdök ezzel a kevéssel, bár Benikémen semmi problémát nem látok (bár Róla az eddigi 4,5 hónap tapasztalatai után elmondható,hogy az a csöndben éhező gyerkőc - valaki írt már erről, talán Livi). A lényeg az, hogy Ő sem nagyon akar szopizni, illetve ezt a kevéske tejcsit sem eszi meg teljesen (ennek ellenére gyarapszik :shock: :roll: :lol: ), úgyhogy ma már azon voltam, hogy lefejtem a maradékot és üvegből adtam Neki oda. Már totál pánikban voltam, amikor most 1 órája annak jeleit látom, hogy meg fog jönni. Most bújom a szakirodalmat mensi-szopi téren. Azt eddig is tudtam, hogy más ízűbb lehet a tejcsi ilyenkor. Azt viszont most olvastam, hogy a mensi megjövetele előtti héten lehet kevesebb a tej, ahogy megjött, akkor visszaáll.
Létezik, hogy kalóriadúsabb ilyenkor a tej, hogy Beni ettől a kevéskétől is gyarapszik, plána szuri utána?
Ha Valakinek vannak gyakorlati tapasztalatai ezen a téren, vagy szakirodalma, kérem ossza meg velem!!! Köszönöm!

Bocsi, hogy nem reagálok semmire, de amint időm és tejcsimennyiségem engedi, jövök rendesen!!!

Jubi!
A fürcsis képek nagyon klasszak! :D Kár, hogy ebben a lerobbant lakásban, ahol most vagyunk ideiglenesen, nagyon lestrapált a kád, Bendzsót nem raknám bele... De majd az új házban :wink:

Chesti!
Lencsilányotok a kedvenc babám, ezekkel a gyönyörűséges szemekkel!!! :D

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Edi :Ok, küldöm majd, pedig múltkor 1 óra volt, mire sikerült átküldenem :roll:

Szörnyű lehetett a kádas sztorid.. Én tuti kaptam volna egy miniinfarktust :shock:
Gyugyónak üzenem, hogy játékboltokba még lehet kapni a régi diavetítőt, elég drága szerintem, 10e körül van. Nekünk még megvolt a régi :wink: Viszont egy diafilm ma már egy ezres! Nem semmi, mi?

Szkata: Mi jönnénk, ha még nem unsz :lol:

Jubi: Töndik a gyerekek! Ilyen nagy kédban én is állandóan velük pancsiznék :wink:

KépKép
Kép
jadey

Bocsi: kéd:kád

KépKép
Kép
jadey

Szkata :Miért nem varratsz???? Olyan szép anyagokat lehet kapni, hogy csuda!

KépKép
Kép
jadey

Köszi Jadey, annyit röhögtem a képeken! Ezek szerint nem sikerült tökéletesen visszaolvasni mindent! :) Édesek a manók együtt!! :) Juj, most úgy beparáztam... A Bencus mióta nyomja így fel magát? Mert az Andris ezt abszolút nem csinálja, ha hasra tesszük, kepest felnyomja a seggét, mintha mászni akarna, de a feje nem hagyja, mert azt nem emeli meg...

Etetőszék, ez az ikeás tök szép szerintem asszem Bujka írta? .. bhttp://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/ ... ctId=11083 biztos praktikusak a műanyagok, de én annyira m.anyag ellenes vagyok... Erről jut eszembe, a pénteki gyerekzsúron amikor betettem a mikroba melegíteni a babatápit szívbajt kaptak a rokonok, hogy nem szabad mikrózni semmit műanyagban, mert nagy kampány van az USAban, h. egy vizsgálat igazolta, hogy a mikrohullám káros anyagokat bocsát a benne műanyagban melegített kajába.

Melódia, szupi, ügyes vagy! És Krisszivel együtt nagyon babán néztek ki :)

Pusz: Siba

Kép
siba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?