Sziasztok!
Zsófi!
Miért lenne okoskodás, amiket írtál! A gondom csak ott van vele, hogy Bala az esti elalvást egyedül 100 %-osan tudta, mert mi is arra szoktattuk, ahogy Te leírtad. És olyan jól működött 19 hónapig. Mintababa volt. Mindenki minket irigyelt. A nappali egyedül elalvás meg sosem ment. Akárhogy küzdöttünk. Úgyhogy alapjában véve, meg volt a tudása ahhoz, hogy egyedül el tudjon aludni, de csak este. Az automatikus elalvás miért szűnik meg 1,5 évesen? Vagy az erre való megtaníthatóság szűnik meg?
Tegnap előszedtem én is a Suttogó harmadik kötetét, s találtam rá megoldást, úgyhogy most ezt gyakoroljuk. Aztán majd kiderül. ELég fárasztó, s kényelmetlen, de hátha. Valahogy ösztönösen jól sejtettem a dolgot alapjaiban, hogy mit kell tenni, csak mindenki azt mondta rá, ha ezt tezsem, akkor mégjobban elrontjuk a szitut. Hát most kiderül. A lényeg, hogy nem szabad közénk venni, hanem nála kell aludni. Először pár napig a közvetlen közelében, majd mindig egy kicsit távolabb. Hogyha felkel, akkor érezze, hogy ott vagyunk vele. Aztán (állítólag) egyszercsak, vissza lehet költözni a saját ágyikónkba. Hát ebből tegnap az lett, hogy Apa átcuccolt elsőként, mert az Ő keze kellet Balának, majd én is átcuccoltam magam Apa mellé. Reggel úgy ébredtünk mind a ketten, mint akin átment az úthenger. Bala meg vigyorgott ezerrel (nem ébredt többször éjjel).
Kata!
Hatalmas baba Lizu! Annyira édes lehet, ahogy gagyarászik!
Tényleg nem hangzik jól ez a rengeteg gyógyszer, de a fő cél, hogy megtaláljátok a megfelelő gyógyszereket, s adagokat, s akkor tovább tudtok lépni.
Jobbulást nektek!
Megy a drukk ezerrel!
Nóri!
Hú Tropicarium! Egyszer már majdenem eljutottunk oda! De jó lenne! Itthon szalad a lakás, de lehet, hogy reggel bepróbálkozok Apánál, s felvetem neki, "Mi lenne, ha ma...". Hétfőtől nála is beindul a mókuskerék, eddig szabin volt. Olyan jó volt.
Bala meg teljesen Apás lett ezidő alatt. Mindenben csak Apa kell. Nem tudom mi lesz hétfőtől...
.
Én is jót mosolyogtam, hogy hlnap nem mentek szülni
.
Edus!
Örülök, hogy siekresen visszatértetek!
A fiúk már nagyon jól megszokták a repdesést.
Várjuk soraidat!
Panni!
De jó, hogy jelentkeztél!
Jobbulást nektek is!
Nagyon édi Márk! A fogas nálunk is nagy kedvenc
.
Mircike!
A bölcsi elég jónak hangzik így, meg a kezdeti munkabeosztásod is.
Mirkó mikor kezdte az egyedüli szerepjátékokat a babákkal, plüssökkel? Bala karácsonyra kapott egy babát, s tetszik is neki, s lelkesen eteti, itatja, de csak akkor, ha mi mondjuk neki.
A házimunkákat viszont tök magától csinálja
Remélem kamaszként is ilyan lelkes lesz majd, s nem szokik le róla.
...
Tegnap pl. a kölesgolyósöprögetésen kívül mással is meglepett:D
: VAsalgattam ezerrel, míg Ő játszott körülöttem, s cipelte magával a teáját. Nem vettem észre, hogy kilötybölte a földre. Egyszer csak azt látom, hogy kimegy a konyhába, s jön be a konyharuhával, s karattyolja hangosan, hogy "pö-pö-pö"=Lepötyögött valami
, s törli fel a teát a földről. Ott olvadoztam tőle, s persze hatalmas dícséretet, s puszikat kapott, s segítettem neki befejezni a takarítási műveletet. Aztán ez ismét megismétlődött, mert feldölt a cumisüveg. A szitu annyiban volt más, hogy a konyharuha, amivel korábban takarítottunk, felkerült a pultra, ahol nem érte el. Feltalálta magát a Lelkem, s megjelent a WC-papír gurigával, s tépegette le róla a szeleteket, s azzal takarította fel a cseppeket.
A teregetés továbbra is az egyik kedvenc. A múltkor pl. amikor még csak befelé rámoltuk a gépet (ezerrel dobálja befele az összekészített ruhakupacot a gépbe
), kezdte kirángatni a szárítót a helyéről, hogy "te-te-te", azaz teregessünk ki.
Nem tudom, hogy 15 év múlva rá lelek e majd még visszalapozva ezen jegyzeteimre itt a babaneten, de ha igen, akkor majd előszedem neki, s megmutatom, hogy "Látod, kicsinek milyen lelkes voltál? Jó lenne, ha most is besegítenél Anyának."
A legújabb hóbortunk szintén házimunka, csak annak nem igen örlök, az a mosogatás. Fel áll a konyhaszékre, s mivel még úgy sem éri el a csapot, felhasal a mosogató szélére, ott libikókázik a szélén, kalimpálva a lábaival, majd teljes slunggal kinyitja a csapot, ami ha éppen rossza irányban áll, vagy valami eltéríti a vízsugárt, akkor telibe Balát találja el. Volt, hogy egymásután háromszor öltöztünk át. És ezerrel visít, ha le akarom beszélni eme elfoglaltságáról. Egy a szerencse, hogy csak Anyuméknál tudja gyakorolni, mert itthon nincs konyhaszékünk, amire felállna.
Puszi: Timi