Új privát üzeneted érkezett!

Nóri, Reni, köszi a tanácsokat, recepteket !
jövő héten vmelyik nap rottyantok neki egy ilyen rizses vmit ! most van 3 napra a mélyhűtőben előrefőzött kaja, megvárom, míg elfogy.

hú Nóri, akkor tényleg mindjárt ül Laura. aztán ő is kezdi majd a borulásokat :?: :?: már előre félek. ma is csámborgás közben beleduccolt az ágyszélébe akkorát, h. nekem fájt, de próbáltam mosolyogni és úgy puszilgattam őt, nehogy rázendítsen a sírásra. nem is zendített, ment tovább.. :lol: csak egy picit lett piros a homloka.

hová mennek az Apukák? dolgozni?

Zsófi, köszönöm az infót !...
Laura is 2x alszik még egyelőre, egyszer kb.11-f12-től másfél órát, meg 3-f4-től megint másfelet. csak nem tudom, h. hogy kell elhagyni a délelőtti alvást. és mikor. tartsam ébren? v. egyszercsak hipp-hopp nem alszik már, mert nem igényli? egyelőre szerintem még messze vagyunk ettől, mert 11 felé már nagyon nyűgös, csak érdekelne hogyan tovább.
nekem meg ti vagytok a védőnőim, őt már megsem kérdezem erről. az okoskönyveim meg még el vannak ásva még vhová a kupiban, meg jobban hiszek a ti tapasztalataitoknak.

Kata, nem semmi amit írsz. ez egy felnőtt embernek is sok gyógyszerből, kórházból, mindenből, nemhogy a pici Lizának. de tényleg remélem és nagyon drukkolok, h. legyen eredménye ennek az egész tortúrának, kínzásoknak és mindennek.
ha nem hatnak a gyógyik, minek kell adni akkor még?
megfázás: köss vmit a szád meg az orrod elé (figyula?), és akkor nem kapja el jobban Liza.
tök jó, h. ilyen dumagép a kiscsaj ! :lol:
puszi nektek !

Julcsi, jó disznótorozást, jó pihenést ! erről jut eszembe, h. egy jó kis házi hurkát-kolbászt toroskápival most én is betolnék. nyam-nyam.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Timi: Örülök a rántottának :) Nagyon jók a képek. Házias kisfiú Bala!

Nóri: Nem aludt el, csak játszottak a babákkal :) De hasra fekteti őket, ahogy ő is alszik, simizi a hátukat és dünnyög hozzá a kis külföldi beszédével, amit még mindig nem érteni, de nyomatja megállás nélkül :)

Marcsi: Bölcsis kérdések nekem is felmerültek, de az általános dolgokat elmondták, amikor jelentkeztünk. Állami bölcsi, én eleve nem vinném magánba, nemcsak a pénz miatt, hanem az a direkt szegregáció idegesítene. Már mitől lenne jobb neki, hacsak gazdag és/vagy sokdiplomás szülők gyerekeit látna maga körül? Ahová viszem, ott enyhe fogyatékosokat is be lehet iratni. Ebből gondoltam, hogy valszleg akkor eleve profik lehetnek. Persze nem rossz a környék se, első kerület. Cumit engedik, sokszor vannak levegőn, negyvenféle főzeléket fog ebédelni, saját konyhában főznek. Negyed tizenkettőkor van ebéd, déltől háromig alvás. Ezért is szoktattam már régen a déli alvásra, persze mázli, hogy hajnalban kel. Gondozónővel most fogok megismerkedni. Egy kérdés most jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha nem eszi meg az ebédet, mert nem ízlik neki? Adnak-e akkor neki valami mást? Ja, meg hogy mi lesz a jele, mit kell vinni meg ilyesmi fontos dolgok :)

Munka: februártól csak délután dolgozom négy órát úgy, hogy kiveszem az x nap gyed alatt gyűlt szabimat. Így 2x napot tudok 4 órában dolgozni. Az pont március közepe. Addig úgy lesz, hogy reggel apa elmegy dolgozni, mi itthon maradunk, mint szoktunk. Ebéd, én elaltatom, ami ugye a legszűkebb keresztmetszet lenne. Elalszik max 1 órakor. Apa hazajön, mivel öt percre dolgozik. Egy hónapra megoldja ő is a fél napozást. Én meg elindulok (fél-egy óra...), és 2-6-ig dolgozom. Addig majdnem alszik a gyermek is, alig fogja észrevenni. Fél hét, hétre meg már itthon is vagyok :) Ez nekem is jó beszoktatás lesz a két évi irodamentesség után. Márc. közepétől már együtt megyünk reggel, beszoktatás, akkor ugye egy hétig nem nagyon dolgozom, mert haza jövünk aludni. Áprilistól már ottalvás, és akkortól már rendes napirend. Reggel megyünk, bölcsi, munkahely, bölcsi, haza. 20 másodpercre van a munkahelyemtől és az irodámból rálátok az udvarra :) Mintha egész nap velem lenne. Bármi baj van, fél perc alatt ott vagyok. Lehet, hogy az elején szopizni kell átjárnom még ebéd után, nem tudom, majd ezt is megkérdezem :)

Zsófi: Ja most néztem, egy hónap alatt tényleg nem valószínű, hogy 2 kilót hízna Samu :)

Kata: Nagyon-nagyon drukkolok. Valamelyik gyógyszer csak jó lesz végre!!! Jól bírod te is! Nagyon ügyik vagytok. És még szép, hogy a legjobb szobában vagytok, ilyen kis tündérnek az a minimum :)

Alvás: Én se hagytam sose sírni, illetve nem is sírt, mert nem próbáltam otthagyni :) Úgyvolt, hogy pár hónaposan mindig vagy szopi közben aludt el vagy a vállamon. Aztán betettem a kiságyába, ajtó becsuk, kimentem. Egy éves koráig!!! (Három hónapig én is az ő szobájában aludtam. Ma is van ott ágy, néha abban alszik el mellettem, és ott marad.) Amikor már nem aludt el szopi közben, vagy a vállamon, akkor úgy volt, hogy szopi után betettem a kiságyba, nyitva hagytam az ajtót és kimentem. Ha sírt, akkor nem akart aludni, nem volt álmos. Akkor játszottunk még egy fél órát. De mivel megvolt a rendszer, ezért megszokta, hogy ebéd után 10-15 perc emésztési játszás, utána peluscsere, utána szopi, utána kiságy és aludni kell. Ezért tehát szopi után betettem kiságyba, ajtó nyitva, kimentem. Kint 10 percig teljes csendben voltam, ő dünnyögött magában, majd jobb program híján elaludt. Akkor betakartam és becsuktam az ajtót. Éjszakainál ugyanez van. Mai napig működik. Mivel van éjjeli fény a szobájában, nem fél, ha felkel éjjel, simán visszaalszik magától. Biztos ez is mázli egy részről, de szerintem másik része az, hogy minden egyes alvásánál ott voltam. Bizalom. Tudta, hogy ott vagyok, és ha sír, akkor azonnal, tehát azonnal megyek. Ma már nagyfiú, és nincs szüksége mindig rám, és ez később még inkább így lesz. De szerintem az első napok, első hónapok megéri azt az áldozatot, hogy csak és kizárólag én vagyok vele, de én mindig.
Aztán lehet, hogy csak nálunk működik ez, nemtom :)

Ja és megszültem a hozzátáplálásos táblázatot, csak fogalmam sincs, hogyan tegyem fel és hová. Ha ide csatolom excel fájlban, idegesítene, hogy az adatoknál látszanak az én gépem adatai :) Lehet, hogy blogba rakom, nemtom megkérdezem az okos supportot, micsinájjak, és akkor majd rakom valahová.

M.
mircike
 
 


halihó! :lol:

húúú ez a bölcsiszoktatós dolog sem lehet egyszerű, már így elolvasni is sok volt ... :wink: de egyszer mindennek eljön az ideje (ahh mily" bölcs lettem! :? ) de viccen kívül: ezért is jó hogy itt ilyen abszolute vegyes korban vannak a babák, sokféle állapotot látni egyszerre :lol:
Mircike :arrow: 20 másodpercre van :arrow: vicces, ilyet még nem halottam :lol: :lol:

Kiscicám a változatosság kedvéért alszik. Persze biztos a náthától is, hiszen én is ilyenkor aludnék all day.

Marcsi, kötöttem! :lol: még apa vett 100-as pakk orvosi maszkot mikor kórházból hazajöttünk. de csak a szája volt nagy, nem merte ráadni a nagyikra baba-látogatáskor! :lol: :lol: (igen, kicsit féltettük a kiscicát így az elején.. :roll: )
azért kell adni a gyószert ennek ellenére, mert ha nem adnánk, valszin rosszabb lenne. Így meg nem annyira durva.

Zsóka, Marcus: elnézésem!! nem zöld pulcsi hanem nadrág és nem két fog hanem 4 :oops: :oops:
:lol:

szaunáztam. remélem tejcinek nem árt!!! :shock: :? :roll: :?:

képzeljétek, kalandjaink miatt még a 2 hós oltást sem kaptuk meg, nem hogy a 3 hóst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de dokinéni azt mondta egyáltalán nem gáz.....

ja és Lizu nem hajlandó cumisüvegből inni! pedig múltkor még ment.
tesóm itt aludt tegnap hogy ő éjszakázik Lizivel, meg eteti. na nem ment :cry: kelnem kellett cicizni, de legalább utána visszaájulhattam, mert ő állta a sarat! :lol:
lmkata
 
 

 
 

természtesen nem úgy kell az alvásra tanítást elképzelni, h ajtó becsuk samu üvölt én meg jót tévézek a nappaliban. :)
ajtó becsuk- ő tudja h most alvás idő van. az elején babagami (bebugyolálás) segített. ha sírt akkor bementem puszi-puszi simi , suttogás a fülecskébe, erre megnyugszik és ezt addig ismételtem amig el nem aludt. biztos mázli is! -nemtom az meg tök igaz amit mircike a bizalomról írt, de nyilván ezt mind így csináljuk, nem? samu csak ránk számíthat.

húú mircike bölcsi-- munka nagy izgalmak!!!

kata nyugodtan szaunázhatsz!!! képzeld samu régebben simán cumisüvegezett és most már ő sem hajlandó üvegből inni!!! ( tök felesegesen fagyasztottam le a tejet...nem fogja meginni)

marcsi mircike azt írta korábban h 1 éves korában kezdte mirkónak a nagy alvás tanítást. szal sztem a 2 alvás még simán ok. vagy van valami gubanc és azért szeretnéd az 1 alvást??

na pusszok még jövök.

edu majd jelentkezz. immár angliából!
kerekpocak
 
 


Mircike, egyetértek, h. nem kell egy szeparált világba íratni a gyereket magánbölcsi által. nem a leendő csoporttársai által. én naiv azt gondolom, h. a dadusok mások, bár az államiakkal sincs még tapasztalatom. nekem az a parám, h. majd sírni hagyják Laurát, v. megtömik vmi olyan kajával, amit nem szeret.. és mivel Mo-on élünk, úgy gondolom, h. ahol fizet az ember, más elbánásban részesül (pl.kórház v. más intézmény). de bizti csak ez az én hülyeségem, és ne legyen így, kopp-kopp-kopp. főleg, kár ezen húznom magam, mert. most nem lesz pénzünk alapítványi bölcsire. (itt 100e egy év, ami a közelben van)
de majd ha lesz időd akkor, írj légyszi a beszoktatási tapasztalataidról !
hogy van Mirkó? sikerült köpnie végülis?

Kata, akkor mégsem vette Apa azt a csomagot hiába.. :wink:
szauna tuti nem árt, a babaúszás végén lett volna lehetőség mamának-babának is :!: szaunázni, bár mi kihagytuk.

Zsófi
, ki ne dobd a fagyasztott tejet ! jó lesz majd főzelékbe !
tényleg, adsz még a barátnődnek?
meg régóta akarom már kérdezni, h. akkor febr-tól indul a tesó-projekt? v. mi lett a döntés?

ma Laura mindent szétrámolt a szobában amit talált és elért. a legújabb, h. felkapaszkodik az ágy szélébe és felhúzza magát térdelőállásba. le is csente a távirányítót. a ki nem csomagolt kartondobozról letépte a celluxot. a papucsom az ágy alól a favorit, a kábelek meg régi spanok. ja, meg a dvd-ket pakolta le még a tv-állványról. én meg nem győzöm elhúzni, meg megmagyarázni, h. ezt meg azt ne. de közben irtó jól szórakozom, és mosolygok rajta - persze közben komoly arccal magyarázok.
míg anyukámnál laktunk, nem volt kirakva "szabadon", mert nála járóka van, és ott "biztonságban" volt, így 1 hónap alatt magam is csodálkozom mennyit fejlődött és milyen kis felfedező lett. :lol:
egész nap a fényképezőt kerestem, de nem találom.. :cry:

na megyünk fürdeni, Apa dolgozik, ma egyedül vagyok.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kata, sokat gondoltam ám rátok, nagyon jó hogy ilyen pozitív vagy. Férjemnek mesélem is mindig itthon hogy mi van veletek. Szorítunk nektek nagyon. Amikor görcsök vannak azok milyenek? Tök jó, hogy a húgod így segít. Meddig kell még a kórházba mennetek. "Csak" a jövő héten vagy utána is?

Mircike
, nagyon édes lehet Mirkó, ahogy magyaráz a babáknak, meg simogatja őket! :) Akartam írni, hogy szerintem tiszta apja, a wiwes kép alapján.
Hát a munkaprogramod tényleg kemény. Az viszont nagyon jó, hogy látod az udvart, és hogy ha kell átmehetsz szoptatni.
A táblázatot előre is köszönjük!!!

Zsófi, alvással kapcsolatban azt akartam mondani, hogy azért elég rendesen sugalljuk neked, hogy így nem alszanak 5-6 hónap után meg úgy nem alszanak. De lehet hogy Samu aludni fog akkor is,mert úgy rémlik, hogy Judy Zsombija is ilyen jó alvó mint Samu, és náluk – legalábbis amíg én tudom – nem volt probléma az alvással. Ja, a bizalom az fontos.

Marcsi, Laura tök ügyes, ahogy írod. Nálunk is a papucs nagy kedvenc. Mondtam is Zsoltinak, hogy a papucs az első szavai közt lesz, mert mindig mondom: a papucsot azt ne (amikor nyalogatni kezdi a talpát :) )
Nálunk a papa (Zsolti) hobbi zenész. És Európa turnéra megy márciusban. Az egészben az a rossz, hogy mindennap több száz km-t vezetnek,én meg itthon izgulok, hogy rendben odaérjenek az adott országba/városba.

Jaj nekünk ma jó napunk volt: voltunk a Camponában a tropicariumba. Farkasnak nagyon tetszett! Teljes eksztázisba jött! Nekem is nagyon jó volt kimozdulni, meg azért is mert utoljára szülés előtt egy nappal voltunk itt, és olyan jó volt hogy holnap nem megyek szülni. :)

Edus, remélem hazaértetek sírás és nyűg nélkül. A mai hírekben már megint volt vmi repülőtéri gond, hirtelen azt hittem érint titeket is de aztán mondták, hogy nem. (na jó kikapcsolom a gépet, mert már fogalmazni sem tudok...:) )

Jó éjt, Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


ja Zsófi, nem válaszoltam a kérdésre.
csak kíváncsiságból érdekelt ez a napi 1 alvás, h. kb.mikortól van a váltás, mert nekem fogalmam sincs. amúgy én addig örülök, amíg 2x alszik Laura, mert igazából akkor tudok bármit is csinálni, főleg, amióta így beindult, mint a motolla.

Mircike kifelejtettem az előbb, h. köszi a táblicskut !
meg javítom előbbi magamat: "egyetértek, h. nem kell egy szeparált világba íratni a gyereket magánbölcsi által. nem a leendő csoporttársai MIATT. "

Nóri, ez a tropicarium tök jó ötlet ! én sem voltam még, sőt még a Camponában sem. fel is vetem itthon, h. menjünk el mi is. főleg, h. írta is vki, asszem Zsófi, h. nyílt ott egy H&M.
"holnap nem megyünk szülni..." :arrow: :lol:

tényleg, Judyval mi lehet. mintha írta volna h. visszamegy dolgozni, meg babysittert keresett.

wow, Európa-turné? nem semmi ! majd nézem az MTV-n, hátha adják. :lol:
hát ez tök izgin hangzik amúgy valóban.

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Köszi az érdeklődést, szerencsésen megérkeztünk. A fiúk nagyon jól viselkedtek.

Kép

Éjfélig pakolás - hatkor kelés után kicsit fáradtan
Kép
Apa, az apa!
Kép

Majd még jövök,
Puszi mindenkinek 8)
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Sajnos csak olvasó üzemmódban vagyok, mert Márk még mindíg lázas estére (Kb. 37,5), orra folyik - porszívózás. Dokinál voltunk, torka nem piros, tüdeje tiszta. Így kaptunk AB-s orrcseppet. Ezenkívül még a férjem is taknyos és itthon van. Ez monjuk nagyon kellemes, így lassan már 3 hete. Meg tudnám szokni...

Sajna nem tudok mindenkinek reagálni, csak amire hirtelen emlékszem...

Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel

Boldog hófordulót Nikinek és Samunak!

Kata - de jó, hogy írtál. Örölök, hogy haladtok a cél felé! Cumisüvegből Márk is ivott az elején, de aztán hanyagoltuk - a kánikulában nem mentünk sehova és elfelejtette, hogy kell. Most hogy beteg iszik belőle, de csak ha már félig alszik.

Reni - Gartula a lépkedéshez! Kérdezted a darabosat. Én egyenlőre üvegeset adok neki. Hát abban a legnagyobb darab a rizs. Amúgy azt mondták nekem, hogy villával kell összetörni a zöldségeket, a húst pedig csíkokra kell széthúzni. De ezt még nem próbáltam ki.

Timi - már nagyon hiányoztál! Bala nagyon helyes a képeken. Mindíg csodálom, hogy tud ilyen nagy dolgokat becipelni! De jó, hogy megette a rántottát!

Zsóka - hú Marci is már milyen ügyesen ül már. Csoda egy mosolya van és mennyi foga...

Mircike - de jó hogy tettél fel képeket. Hát engem most az orrszívós hatott meg...napi 5x-i program. Munka - hát én még nehezem tudom elképzelni magam. De jó, hogy a bölcsi ilyen közel lesz hozzád. Nem semmi lehetett kitalálni, hogy lesz a legkönnyebb a beszoktatás.

Zsófi - Edus - talis képek nagyon jók! Ez vár ránk is pár hónap múlva, 1 perc alatt szerte szét minden - de ez olyan jó, hogy így pakolásznak...

Alvás - hát én az igazi ringatós vagyok! Amíg Márk szopizott, mindíg a cicin aludt (ájult) el és leraktam hasra aludni. Amióta nem szopizik, azóta ha elálmosodik szopipóz és kb. 10 perc múlva alszik és már rakom is le az ágyába. Még soha nem tettem le ébren, mert ha úgy teszem le, csak forgatja a fejét, dörzsöli az arcát, illetve most már feltérdel és "szól", hogy hej jöjjön már valaki. Ilyenkor kiveszem, ringatás újra és pár perc múlva már alszik is. Hogy később hogy lesz még nem tudom, most egyenlőre a szopi hiányt próbálom így áthidalni...

Puszi mindenkinek és jó éjszakát

A kis betegem...

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


"utoljára szülés előtt egy nappal voltunk itt, és olyan jó volt hogy holnap nem megyek szülni." :arrow: ez a szöveg haláli :lol:

Edus,
örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek! Az apás és anyás kép csúúúcs! :D

Panni
Márknak jobbulást!!! Márk édes nagyon! Mi mindennel eltudnak játszani :lol:

Marcsi
Egy idő után már majd vissza sem pakolod amiket szétrámol Laura :lol: Semmi értelme :lol:

Na megnyugodtam, hogy nem csak én altatgatom a gyerkőccöt napközben :oops: :D
Zsófi, mázlid van (remélem így is marad nálatok, nem úgy mint nálunk és a többségnél :roll: )! a délután 3-5 alváson kívül mikor alszik még Samu?
Köszi a levelet, hát nagyon gáz a story...

Nagyobb babás anyukák, mikor alszanak a gyerkőccök napközben amikor már csak 1x alszanak?

Timi
Még akartam írni, hogy örülj neki, hogy van kire bíznod Balát és hogy jól elvan ha nem vagy ott! Nekem sajnos nincs kire bíznom, nem is voltam még nélküle sehol :oops: Pedig néha jólesne... Idegenre meg nem szívesen bíznám...

Mi bölcsibe bizti nem fogjuk berakni, majd az ovi (esetleg pár hónappal ovikezdés előtt benézünk). Szerencsére nem kell visszamennem dolgozni. Viszon olyan oviba szeretnénk járatni ahol angolul is tanulnak. Nekem semmi bajom sem az állami sem a magánbölcsi-ovikkal... A magánnal annyi a bajom, hogy nem hiszem, hogy kitudnám fizetni... :roll:

Kata
Iszonyat sok erőd van!!! Gratulálok! Szívből kívánom, hogy minden rendbejöjjön Lizivel. És gyógyuljatok meg gyorsan!!!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 



url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
Miért lenne okoskodás, amiket írtál! A gondom csak ott van vele, hogy Bala az esti elalvást egyedül 100 %-osan tudta, mert mi is arra szoktattuk, ahogy Te leírtad. És olyan jól működött 19 hónapig. Mintababa volt. Mindenki minket irigyelt. A nappali egyedül elalvás meg sosem ment. Akárhogy küzdöttünk. Úgyhogy alapjában véve, meg volt a tudása ahhoz, hogy egyedül el tudjon aludni, de csak este. Az automatikus elalvás miért szűnik meg 1,5 évesen? Vagy az erre való megtaníthatóság szűnik meg?
Tegnap előszedtem én is a Suttogó harmadik kötetét, s találtam rá megoldást, úgyhogy most ezt gyakoroljuk. Aztán majd kiderül. ELég fárasztó, s kényelmetlen, de hátha. Valahogy ösztönösen jól sejtettem a dolgot alapjaiban, hogy mit kell tenni, csak mindenki azt mondta rá, ha ezt tezsem, akkor mégjobban elrontjuk a szitut. Hát most kiderül. A lényeg, hogy nem szabad közénk venni, hanem nála kell aludni. Először pár napig a közvetlen közelében, majd mindig egy kicsit távolabb. Hogyha felkel, akkor érezze, hogy ott vagyunk vele. Aztán (állítólag) egyszercsak, vissza lehet költözni a saját ágyikónkba. Hát ebből tegnap az lett, hogy Apa átcuccolt elsőként, mert az Ő keze kellet Balának, majd én is átcuccoltam magam Apa mellé. Reggel úgy ébredtünk mind a ketten, mint akin átment az úthenger. Bala meg vigyorgott ezerrel (nem ébredt többször éjjel).

Kata!

Hatalmas baba Lizu! Annyira édes lehet, ahogy gagyarászik!
Tényleg nem hangzik jól ez a rengeteg gyógyszer, de a fő cél, hogy megtaláljátok a megfelelő gyógyszereket, s adagokat, s akkor tovább tudtok lépni.
Jobbulást nektek!
Megy a drukk ezerrel!

Nóri!

Hú Tropicarium! Egyszer már majdenem eljutottunk oda! De jó lenne! Itthon szalad a lakás, de lehet, hogy reggel bepróbálkozok Apánál, s felvetem neki, "Mi lenne, ha ma...". Hétfőtől nála is beindul a mókuskerék, eddig szabin volt. Olyan jó volt. :D Bala meg teljesen Apás lett ezidő alatt. Mindenben csak Apa kell. Nem tudom mi lesz hétfőtől... :roll: :? .
Én is jót mosolyogtam, hogy hlnap nem mentek szülni :P .

Edus!
Örülök, hogy siekresen visszatértetek!
A fiúk már nagyon jól megszokták a repdesést. :P
Várjuk soraidat!

Panni!
De jó, hogy jelentkeztél!
Jobbulást nektek is!
Nagyon édi Márk! A fogas nálunk is nagy kedvenc :lol: .

Mircike!
A bölcsi elég jónak hangzik így, meg a kezdeti munkabeosztásod is.
Mirkó mikor kezdte az egyedüli szerepjátékokat a babákkal, plüssökkel? Bala karácsonyra kapott egy babát, s tetszik is neki, s lelkesen eteti, itatja, de csak akkor, ha mi mondjuk neki.
A házimunkákat viszont tök magától csinálja :) Remélem kamaszként is ilyan lelkes lesz majd, s nem szokik le róla. :)

...
Tegnap pl. a kölesgolyósöprögetésen kívül mással is meglepett:D :D : VAsalgattam ezerrel, míg Ő játszott körülöttem, s cipelte magával a teáját. Nem vettem észre, hogy kilötybölte a földre. Egyszer csak azt látom, hogy kimegy a konyhába, s jön be a konyharuhával, s karattyolja hangosan, hogy "pö-pö-pö"=Lepötyögött valami :lol:, s törli fel a teát a földről. Ott olvadoztam tőle, s persze hatalmas dícséretet, s puszikat kapott, s segítettem neki befejezni a takarítási műveletet. Aztán ez ismét megismétlődött, mert feldölt a cumisüveg. A szitu annyiban volt más, hogy a konyharuha, amivel korábban takarítottunk, felkerült a pultra, ahol nem érte el. Feltalálta magát a Lelkem, s megjelent a WC-papír gurigával, s tépegette le róla a szeleteket, s azzal takarította fel a cseppeket. :lol:

A teregetés továbbra is az egyik kedvenc. A múltkor pl. amikor még csak befelé rámoltuk a gépet (ezerrel dobálja befele az összekészített ruhakupacot a gépbe :lol: ), kezdte kirángatni a szárítót a helyéről, hogy "te-te-te", azaz teregessünk ki. :)
Nem tudom, hogy 15 év múlva rá lelek e majd még visszalapozva ezen jegyzeteimre itt a babaneten, de ha igen, akkor majd előszedem neki, s megmutatom, hogy "Látod, kicsinek milyen lelkes voltál? Jó lenne, ha most is besegítenél Anyának."

A legújabb hóbortunk szintén házimunka, csak annak nem igen örlök, az a mosogatás. Fel áll a konyhaszékre, s mivel még úgy sem éri el a csapot, felhasal a mosogató szélére, ott libikókázik a szélén, kalimpálva a lábaival, majd teljes slunggal kinyitja a csapot, ami ha éppen rossza irányban áll, vagy valami eltéríti a vízsugárt, akkor telibe Balát találja el. Volt, hogy egymásután háromszor öltöztünk át. És ezerrel visít, ha le akarom beszélni eme elfoglaltságáról. Egy a szerencse, hogy csak Anyuméknál tudja gyakorolni, mert itthon nincs konyhaszékünk, amire felállna. :lol: 8)

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Itt miért nem tudok képet feltenni? Na mindegy, itt van kettő!

Megvettük az etetőszéket. Hááát, csúcsszuper!!! Köszi, Zsófi! Nem zöldes, kék-sárga, tök szép!
De hogy kell benne enni?
Eddig babahordozóban ettünk én adtam a szájába egy kanállal, nála a másik kanál, azzal meg a fogát "vakarta". Minden egyes falatnál az ő kanalát kiszedtem, betoltam az enyémet. Most meg, hogy letettem a tálcára a kaját, két kézzel belemászott a tányérba. Hogy kell megtanítani majd kanalazni? Vagy ez még korai? Vagy én ugyanúgy etetem, ő meg csak ül? Vagy nála legyen a kanál, és kenje világnak a főzit? Ti hogy csináljátok?

Reggel rosszul voltam, azt hittem kistesó! 3 körül feküdtem, 4-kor arra keltem, hogy hányingerem van piszkosul, wc - ok, fogmosás, fekvés, de aludni nem tudtam, 5-ig bírtam, akkor megint wc... Közben Barnus is felkelt reggelizni, de apa hozta ki a nappaliba, mert meg sem bírtam emelni. Utána Zsolti bevitte aludni, de én nem bírtam mozdulni, szédültem, émelyegtem, fájt a fejem, csikordult a hasam - hasmenés. Többször! Akkor ez valami vírus-pajtás ugye, nem 9 hónap? Azóta már jobb, de a székért sem én mentem, hanem a fiúk. Du-n 3-ig, csak 4 db háztartási kekszet tudtam lenyomni, mindentől hányingerem volt, még a mosogatószer szagától is. De most volt meg két ünnep között, csak nem!!!

Alvás! Nálunk csak ringatás megy, illetve, ha melléfekszek, akkor még hamarabb elalszik, csak akkor tovább kell várni, mert ha felemelem perceken belül, akkor arra felébred. Viszont azt meg úgy szeretem, amikor átfogja a nyakam és beleliheg az arcomba. Úgy még soha, ismétlem soha sem aludt el, hogy beteszem az ágyba, szia Drágám, aludjál! Akkor simiztem, akár énekeltem stb. nincs hatása. Sőt! Sírt, majd egyre jobban sírt, majd rugdosta a rácsot, majd tiszta erővel rugdosta a rácsot, amíg ki nem vettem.

Jön a 3 fogunk, lehet, hogy már írtam, tegnap is alig aludt, ma meg már a vacsit is végigordította szegény. Jó lenne, ha reggelre gyorsan kijönne, aztán lenne egy kis pihi!

Mircike! Köszi a táblát!
Panni! Márknak jobbulást! Hátha a vállfától meggyógyulna!
Edus! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek, édesek a képen a fiúk.
Marcsi! És ez a pakolás még csak fokozódni fog...
Nóri! Köszi a Fatimás privit!
Kata! Tényleg nagyon erős vagy! Csodállak, csak így tovább!!! Gondolunk Rátok akkor is, ha épp nem tudsz írni!
Timi! Majd megkeresem amit a lakásról már leírtam, mert csak felhúznám magam, ha mégegyszer össze kellene foglalnom. Lehet, hogy elküldöm priviben, a többiek már úgyis olvasták, így ha Te nem tudsz megint jönni valameddig, akkor se kelljen keresgetned. Na mindjárt megkeresem!

Visszatérve erre a Kaszás témára, gondolom már mindenki olvasta a másik oldalát az éremnek, nem semmi! Létezik, hogy ennyi gonoszság össze tud gyűlni egy emberben pusztán azért mert...? Még jó, hogy Fatima így tartotta magát és nem voltak álmatlan éjszakái! Örülök, hogy tisztázódott az egész, számunkra is, mert ha legközelebb beír, majd jól leállítjuk!

Még egy csomó mindent akartam, de már minden kiszállt az agyacskámból. Bocsi!

J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Micike!

Huhhh..
Nem semmi ez a táblázat!
Köszönjük szépen!
Én ezen a téren aztán semmiféle táblázatot nem tudnék felmutatni Bala fejlődéséről. Mindig csak eltervezem, hogy na, akkor ezt most felírom, aztán semmi. :oops: :lol:
Pedig olyan jó lenne visszaolvasgatni.
Egyedül itt a babaneten vannak meg visszamenőleg, a "meséim" alapján, hogy mikor mit csináltunk.
Ha egyszer ez itt valami miatt befuccsol, foghatom a fejemet. :oops:

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi (Bagoly-társam)!
Ha itt vagy, akkor ide másolom.
Legfeljebb a többiek kihagyják.
Puszi

Egyébként jól vagyunk, vagyis tele vagyunk mi is gondokkal.
Új lakás, baromi jó, beköltöztünk, földszint, jól be is áztunk, falak vizesek, majd penészesek, javítások, lekaparták a falakat kb comb magasságig, gépekkel szárították kb 2 hónapig, addig faltól minden fél-egyméterre, kb mint meszeléskor, majd festés, de még ne pakoljunk teljesen vissza stb. Ja! A gépeket úgy kell elképzelni, mint a régi vonatokban a kálykák, és egész nap zúgtak, 2 hónapig. Már rohadt elegünk volt. Októberben kész. Erre most újra minden tök penész, víz, hétfőn jött a kaparós ember, és kezdődött minden előről. Pont az ünnepekre! Szétszedték a lakást, és kb január közepén jönnek "megcsinálni". Beruházó köcsög, ugye ez garanciális javítás, szakembert hív, majd kisütötték, hogy ez a víz+penész már a mi hibánk, nem azért van, mert az előző víz nem száradt ki rendesen, hanem (ezt hallgassátok meg!) ez mind pára, ami azért van, mert belihegjük a lakást, talán ha nem lennénk ennyit itthon. Férjem dolgozik, én Barnussal biztos marha sokat lihegek! Meg azt is mondta, hogy nem kéne ennyit főzni vagy mosni, mert az is párásít. Hú, nagyon bepöccentünk! Mondtam is a pasinak, hogy akkor ezek szerint úgy van megtervezve ez a lakás, hogy pont lakni nem lehet benne, pláne gyerekkel, akkor miért nem úgy hirdették meg! Aztán végül megcsinálják "ingyen", de már féléve ki sem pakoltunk,még mindig van egy csomó dobozunk, meg a nagy felfordulás állandóan stb. Ja és még vezetni kellett egy hétig egy füzetbe, hogy hány percet szellőztetünk, 2x10 van előírva, nálunk ez átlag 300, szerintük kevés. Úgy kellene, hogy amíg az egyik szobában vagyok a másikat le kell hűteni tárva nyitva, aztán menjünk át oda Barnussal, és ahol voltunk ott hűtés, és ezzel játszak egész nap, kb. 1-2 órás intervallumban. Szóval mire az egyik helyen végre kezd meleg lenni, menjünk át a hidegbe, majd utána át a másik hidegbe stb. Nem hiszem, hogy ez a megoldás a penészre.
Na bocsi, hogy ezt így túlrészleteztem, kijött belőlem.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

Ismét együtt az éterben! :lol:
Köszönöm a lakás storyt, várom!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


GYorsabb voltál! :lol:

Azt a mindenit! :shock: :o :? :cry: :roll: :evil: :x :twisted: :( :?: :?: :?: :?:
Hát ez nem semmi!
Azt hiszem én már a (penészes) falnak mentem volna fejjel.
És ez egy új építésű lakás (vagy ház)?.
Más lakásoknál is előfordul ez? Vagy csak nálatok?
Rossz belegondolni, hogy esetleg nálunk is előadódhat majd ilyen? Na neeeeeeeeeeeem!!!!!!!!!!!!
Ez a belihegéses szöveg egyszerűen felháborító! Költözzön be Ő oda, s fulladjon meg! Meg a folyamatos szellőztetés is. A fűtésszámlát meg ők fogják állni ezekután?
Azóta javult a helyzet?
Nincs valami jogi, műszakiellenőrös megoldás?
Hajaj....

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Julcsi írok privit is!

Kép

Kép
timtom
 
 


Ez azóta annyit változott, hogy tegnap voltak itt a konyhabútor mögötti falat padlótól felcsempézni, kíváncsi vagyok, hogy így mi lesz, ha penészedni akarna megint. Ja és a baromi drága, most csináltatott konyhabútorunk (fa!) több része is tiszta penész volt, hátlap, oldallap, az egyik legalsó polcon a sarkon, ahol a legvizesebb volt, egy csomó mindent ki kellett dobni, mert átpenészedtek bent a cuccok - szendvicssütő (szétette a penész), tefal serpenyő stb.
A falaink meg még ugyanúgy sehogy, tőle minden elhúzva befelé, nincs szegőléc sehol, porzik mint állat a fal, nem biztos, hogy januárban tudnak majd vakolni.

JA! És úgy néz ki sajnos, hogy nem tudunk hazautazni sem. Nekünk nincs kocsink. Tesóm haverja vitt volna le minket 5 napra, ő is maradt volna, ismeri a család. De ő is kölcsönkocsival jött volna, tesóm másik haverjáéval. Erre ma ideszólnak (2 hete már le van fixálva), hogy mégsem oké a kocsi.
Apu ki van akadva, hogy akkor menjünk vonattal. A falunkig 2 járat van, egy reggel 6.10-kor a Keletiből, az délre van otthon, és egy 15.00-kor, az este fél 9-re van otthon.
Na ezt mi nem vállaljuk be BArnussal, hogy etetem, reggel nem tudom felcitálni, este mikor fogok fürdetni vacsizni, meg hova teszem a vonaton stb? És rohadt hosszú az út még nekünk is!
Még megy a harc, tesóm már hazament vonattal, mi meg jól ittragadtunk, nem tudom mi lesz, elvileg most kéne hazamennünk.

De édes Bala, hogy ennyi mindent segít! Tök cuki lehet, és hogy magától!!! Remélem ez az alvás-stratégia bejön majd!
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Újépítésű. A "pára-szakember" pasi szerint szinte minden újnál vannak ilyen gondok, nálunk tetézte az, hogy pont a költözésünk előtt két nappal volt egy rohadt nagy eső, az akkor itt lakók úgy mesélték, hogy itt tenger volt. Akkor még a kinti vízelvezetés nem volt jól megoldva, illetve a külső falakon "kicsit"sz@r volt a szigetelés. Azóta (elvileg) ezt megcsinálták, de hát ha egyszer már mi bevizesedtünk, akkor már bevizesedtünk. A földszinti lakások közül azoknak száradt ki jól (talán), akik akkor még nem költöztek be, és az üres lakásokat jobban tudta szárítani a gép, de azért vagyunk egy páran, de nálunk a legrosszabb.
Most is van egy gép a nappaliban, kb áprilisig kell "zúgatnunk", nagyon élvezzük!

Meg lehetett nyitni az iwiw-es képet?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia!

Hopsz, az iwiwes képen átsiklottam valamiért, de igen meg tudtam nyitni, úgyhogy működik. :) (Bejelöltelek! 8) )
Tündéri Barnusotok, meg Ti is Apával! És milyen stabilan csücsül, lagalább is itt a képen. :) Látom a játékmobil már nálatok is a kedvencek közé tartozik! :lol: Elemes? Mert akkor vigyázzál vele, mert a milyenkéből egyszer csak elkezdett kifolyni ezerrel az elem savja. Jó mi? Alig kaptam frászt!

Sajnálom, hogy a hazautatok stornózódott. :cry: Titeket is, meg a Papádat is megértem. Gondolom ezerrel várták az uncsit. :cry:
Merre laktok (eredetileg?) Együtt jöttetek fel pároddal vidékről? Vagy Ő budapesti? Másik nagyi közelben?

Ez a lakás storyd egyre jobban felhúz..., pedig én csak olvasom az esetetek. Kívánom, hogy valahogy sikerrel záródjon ez az egész ügy, s egy lakható lakásotok legyen a végén belőle. Kárrendezés (konyhabútor, edények, ...) jogi alapon megvalósítható valahogy? Vagy csak nyeltek-nyeltek? Melyik újépítésű lakáskomplexumról van szó?

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Írtam privit, Timi!
Bala alszik?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


na csak gyorsan

Reni samu így alszik: (most)
1. kb 7-9 ig
2. f1 -1 (babakocsiban ált 20 percet- csak elszenderül)
3. 3-5ig
és 8-regel kb 6-7 ig.

NAGYON ÉDES MÁRK!!!
EDUS A KÉPEK ÉDESEK!! JÓ LÁTNI TITEKET. MOST MÁR GYERE!!! HIÁNYZOL!!

Kata sztem Lizu nem óriás baba. a barátnőm unokahuga 8 hetes és több mint 6kg! -éljenek a dagik!!!! (meg a vékonkák is!!)

Julcsi- akár kistesó is lehet ??? :wink:

Timi hajrá!!! sok kitartást kívánok!!!

mi vacsizni voltunk ma, van már állandó babaőrünk (egy nagyon kedves barátom húga), nagyon jó volt kimozdulni!!!

ZSÓKA??

lányok, mirci001es téma valóban nem semmi. hihetetlen mik vannak.

jó éjt, holnap jövök!!! (amúgy, annyira jó, h vagytok!! mindig úgy emlegetem a fórumot, h a virtuális barátnőim így meg úgy...)
kerekpocak
 
 


na csak gyorsan

Reni samu így alszik: (most)
1. kb 7-9 ig
2. f1 -1 (babakocsiban ált 20 percet- csak elszenderül)
3. 3-5ig
és 8-regel kb 6-7 ig.

NAGYON ÉDES MÁRK!!!
EDUS A KÉPEK ÉDESEK!! JÓ LÁTNI TITEKET. MOST MÁR GYERE!!! HIÁNYZOL!!

Kata sztem Lizu nem óriás baba. a barátnőm unokahuga 8 hetes és több mint 6kg! -éljenek a dagik!!!! (meg a vékonkák is!!)

Julcsi- akár kistesó is lehet ??? :wink:

Timi hajrá!!! sok kitartást kívánok!!!

mi vacsizni voltunk ma, van már állandó babaőrünk (egy nagyon kedves barátom húga), nagyon jó volt kimozdulni!!!

ZSÓKA??

lányok, mirci001es téma valóban nem semmi. hihetetlen mik vannak.

jó éjt, holnap jövök!!! (amúgy, annyira jó, h vagytok!! mindig úgy emlegetem a fórumot, h a virtuális barátnőim így meg úgy...)
kerekpocak
 
 


ja és megnéztem barnust aki HIHETETLEN ÉDES!!!! HOGY NÉZ!!!!

örülök, hogy neki ment a szék végül!! remélem megbarátkoztok vele!!!!
mirci köszi a táblázatot!! gondosan elmentettem!!! lassan aktuális!!
marcsi, de ilyen 2dl vannak lefagyasztva. ha felengedem, akkor azt mind nem tudom rögtön felhasználni, nem? és ki kell dobnom a nagy részét, nem? vagy hogy?

na megyek aludni!
kerekpocak
 
 


Családi lakópark, de már az internetről is levették.

Párom Borsod megye, én Békés, majdnem román határ, egy kis lepukkant falu, kb. 3-400 lakossal. Hétfőn disznótor lenne, de mivel a fél malac (250 kg) a miénk ( a másik fele a tesómé), így nem tudom, hogy levágják-e. Szerdán meg hagyatéki tárgyalás van, ha nem tudunk lejutni, meghatalmazást kell írnom, de nem biztos, hogy oda a világvégére egy nap alatt leér elsőbbségivel.
Másik nagyi? Összesen egyszer érdeklődött, amikor megszületett Barnus és Zsolti felhívta, hogy megvan az unokája, aztán eddig szünet, most karácsonyra több rokonnal együtt küldtek Neki csomagot (szaloncukor, függönydarabok, hímzett poháralétét - az életbe nem fogom használni, 2 undorító plüssvalami - az egyik talán róka, másik passz, és 3 body 98-as méret, ebből egy rózsaszín). Ennyit anyósomról.

A telefonos sztorit nem olvastad? Gyorsan megkeresem!

Íme:
Képzeljétek! Ma megint csak jól megijesztett Barnus!
Kapott karira egy gagyi kis játék telefont, zenélős, mert mindig a miénket akarja megenni. Mosogatok, hátranézek és látom, hogy nagyon sunnyog a játszószőnyegen és mintha rágózna. Odaröpülök, hogy de jó, biztos kijött a 2. fogunk, de nem engedi, hogy megnézzem. Végre benyúlok a szájába, erre mit találok? A telefonnak a hátulján lévő kis kb 2x2 cm-s lapkáját eszi, ami az elemeket fogja oda. Két kis gombelem van benne, tehát nem olyan nagy ez a műanyag bigyó. Kiszedem, ordít, nézem a telefont, sehol a két elem. Basszus, felforgattuk a lakást, de csak az egyiket talátuk meg. 40 percig kerestük a másikat, totál megijedtem, az elem önmagában is tök veszélyes dolog, mi van, ha bent feloldják a savak, mint az őrültek úgy kerestük azt a hülye elemet. De már a szőnyeget felszedtük, az ágyat elhúztuk, aztán a tv állvány alatt megtaláltuk. Hú, azért a sportszelet bent volt a gatyánkban, már pont hívni akartam a dokinénit, mikor szól a férjem, hogy a tv alatt van.

Úgy látszik, most már minden napra kijut valami "érdekes" és aggódni való esemény.
________________________________________



Zsófi! A tejet nehogy ám megmelegítsd - szó szerint. Kiveszed a hűtőből és max langyos vízbe állítod, vagy a sima hűtőbe teszed kb ilyenkor éjjel, és reggel odaadod a felét, vagy egész nap elosztva, 24 óráig jó. Melegíteni nem is szabad, mert "megromlik" benne a lényeg!
Szeretjük a széket, tetszett neki, még olyan kis pici benne, a hordozóhoz viszonyítva, ahonnan meg már kifolyt szinte, de élvezi, csak még nem tudunk enni.

Pusza

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Huha pörögnek a baglyok :lol: !

Nem egyszerű innen elszakadni (szakdolit kéne írnom, vasalni is lehetne, mert magukat nem vaslják ki a ruhák, kb. két hónapja készülök, hogy átválogatom a gyógyszerraktárunkat (nappal ugye Bala mellett ez nem kivitelezhető projekt), s a felesleget leadom, rendezgetni kellene a számláinkat, leveleinket, ...), de közben meg olyan jó, hogy vagyunk itt az éteren keresztűl egymásnak. A család már néha, nem is olyan néha :oops: babanetfüggőnek nevez.

Zsófi!

De jó, hogy találtatok egy ismerős bébicsőszt! Így legalább nyugod(tabb)an tudtok elmenni romantikázni, vagy ügyeket intézni.
Ez a Mirci001-es téma most nagyon kiborított, de csak priviben ömlengtem Julcsinak. :| :roll:
A lefagyasztott tejcsiket ne is emlegessük. Az egyik rekeszünk csak azzal van tele. Balának felolvasztva ugyan megette volna, de nem kellett kiegészítésnek. A nemevészete miatt meg a kajákhoz nem tudtam felhasználni. Eddig sajnáltam kidomni őket, hisz nagy kincs, de a napokban megteszem, hiszen egyes zacsik már 1,5 évesek. Húha most jut ezsembe, hogy én ma elhoztam Anyumtól két zacskó mélyhűtött zöldborsót, s nem tettem be a fagyasztóba. :? :oops:

Julcsi!

- Válasz privi ment!
- Bala egyelőre szerencsére alszik, csak a gond ott van, hogy Apa visszabújt a kényelmesebb ágyába (nem igazán hisz a teóriában), én meg itt ülök a gép előtt, így ha felébred, akkor megint csak nem talál ott minket, így a "tervezett terápiánk" haszontalan lesz így.
- Barnusnál is voltak hasonló tünetek? Mármint ami a reggeli roszzullétedet illeti.
- Hát nem irigyellek, hogy ennyire magadra vagy maradva nagyiilag. Az anyósodat meg inkább nem kommentálom. :evil:
- Hagyatéki tárgyalás? Ugye nem...
- A telefonos őrületetek azt hiszem magasan felülmúlta a mienkét. Azt hiszem a valódi szívbaj kerülgetett volna.
- Abban meg teljesen igazad van, hogy egyre inkább aggódhatunk minden nap, ahogy okosodnak, s ügyesednek a lurkók. Tudod: Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. S ez az állítás csak egyre inkább igazabb lesz.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Hajaj....
Mennyire gáz, hogy kiolvadt a zöldborsó + egy kukorica félig-meddig? Inkább jobban, mint nem. Most ugyan betettem a vagyasztóba őket, de felhasználható ez így még? Elvileg nem lehet őket visszafagyasztani.
A szívem facsarodik ráadásul :cry: :evil: , mert 23 (~23x200ml) zacsi anyatejcsit raktam ki a mosogatóba, hogy beférjen a zöldborsó és a kukorica. :cry: :? Olyan lelkesen gyűjtgettem anno őket!
Na mostmár én is megyek aludni. Bala mellé a földre. :roll: :wink:
Jó éjt/reggelt!

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


De, Anyukám!

Nekem is van tejem, volt két mellgyuszim, Barnus nem szopizott, így az egyiknél kerek 1 hónapig csak fejtem és belecsempésztem a sinlacba, stb, csomó ment a lefolyóba. A szívem szakadt meg, mert ugye tejem mindig alig volt. A másiknál csak 3-4 nap nem cicizett. Szóval maradt valamennyi, amit lefagyasztottam, pár kis kh-i üveg, meg jégkockatartós adag (10 ml) is van vagy 60-80 db. Majd rakok a főzikhez, már 4 hónaposak, úgyhogy lassan fel kellene használni.
Jó, hogy mondjátok!
Na megyek lefeküdni! Éhes vagyok, eszek egy kis háztartási kekszet, abból bajom csak nem származhat az éjjel.
Pusza

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Mircike - KÖSZÖNJÜK A TÁBLÁZATOT! Nem semmi munka lehetett. De hogy ilyen szuperül felírtál mindent, hogy mit mikor...

Timi, Julcsi - ti hogy bírjátok másnap ezt az éjszakázást? Mi ma fenn voltunk 3-1/2 5-ig, de úgy érzem, mintha egész éjjel nem aludtam volna.

Julcsi - még visszatérve a kórházas borzalomra - én nem értem, hogy akinek nincs türelme a kisbabákhoz és főleg az őrülten aggódó ANYUKÁJUK-hoz, az miért dolgozik ilyen helyen?! Nekünk eddig szerencsénk volt - kopp-kopp- a csipő dologgal (Budai Gyerekkórház, Újpesti Rendelő) és a gasztroenterológiával (Madarász Rendelőint.) is. A János kórház ambulanciájáról is csak nagy betűkkel tudok írni.
Etetőszék - Márk kb. 5 hónapos kora óta eszik benne. Őt csak pár napig érdekelte a kanál :D , szóval én fogom a kezemben a tányért, üveget és adom neki. Néha (nem olyan régóta) szeretne belenyúlni a tányérba, üvegbe), illetve észrevette, hogy már nézegeti, hogy milyen feliratok, képek vannak az üvegeken, mert így mutogat rájuk. Egyenlőre nem látom rajta, hogy nyúlna utána, vagy hogy ő szeretné a kanalat fogni. Viszont kb. egy hete, ha iszik a pohárból, akkor két kézzel megfogja és én csak éppen annyira tartom, hogy ne a nyakába ömöljön. Egész jól megy neki.

Jobban vagy már?

Nekem is volt egy csomó anyatej a hűtőben, de Márk semmit nem volt hajlandó megenni, amitbe beletettem, így sajnos a mosogatóban végezték :( pedig igazán keményen megdolgoztam értük)

További jó pihenést mindenkinek!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!
én is vagyok, csak sajnos rámtalált valami hasmars féle vírus, ezért az elmúlt két nap jelentős részét a mellékhelységben töltöttem.. :? :cry:
Ma már egy kicsit jobb, de még mindig harmatgyenge vagyok, Marcit pl alig bírom felemelni. Komolyan, a szülés után nem voltam ilyen fáradt és kimerült...
Na ezért remélem már kifelé jövök belőle, és főleg abban bízom, hogy a család három másik tagját nem támadja meg...
Még nem sikerült visszaolvasnom, látom jól beindult a topik :wink: .

Zsófi, Dévény Anna szerint az optimális mozgásfejlődés egy éves korig a következő:
"Mozgásfejlődés: 4és fél-5 hónaposan fordulni kezdenek, 6-7 hónaposan kúsznak, 8-9 hó a mászás, 10-12 hó a fölállás, majd a járás ideje".
Bori ezt kapásból felrúgta azzal, hogy 7 hósan felállt, Marcinál kb ebben az ütemben történt eddig minden.
Szóval nyugi, Samu teljesen normálisan fejlődik.

Holnap már remélem a visszaolvasgatásra is jut időm.
puszi

KATA DE JÓ, HOGY ITT VAGY!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
logi
 
 


Zsóka - GYÓGYULJ!!!!!!!!!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


sziasztok!

jobbulást Zsóka!!! én meg takonykóros vagyok... szörnyűűűű
a visszaolvasás nem lesz egyszerű! :wink: nekem legalábbis nem megy.. de azért igyekszem

Panni, nektek is jobbulást! mi is porszívózunk, de meglepően jól viseli Lizi. csak kapálózik picit, de van hogy azt se! :shock: és nem is sír. Márk hogy bírja??

Edus, klasszak a repcsis képek! majd gyere ám ha már tudsz, de persze most meg kipakolni..... :roll: két ilyen kis romboló mellett :lol: :lol: annyira tetszettek azok a before-after kis MMZS-k fotók a Zsófiéknál a habtapival :lol:

Zsófi, nekem is van fagyasztott tejci, mondjuk nem sok, meg én sosem tudtam egyszerre mennyiségeket fejni. úgyhogy pont jó adagok lesznek a főzibe! ezt a jégkockatartós dolgot amit Julcsi mondott már hallottam máshol is, ki fogom próbálni! pont azért mert kaja után már csak pici tejci marad a cicben, viszont csapba önteni nagyon fáj a szívem
nem óriásbaba Lizu, de kétségkívül nagy. hosszú! magam is mindig meglepődve nézem, hogy milyen hatalmas lett ezalatt a majdnem 3 hónap alatt :lol:
jó lehetett a vacsi kettesben apával !! :wink: tényleg! tesó-projekt???

mi ez a mirci001-es dolog???? lemaradtam... :roll:
lmkata
 
 


Nóri, imádom a Tropicariumot!!! épp valamelyik nap gondoltam rá, hogy mikor mehetünk már Lizivel :)
hát jót röhögtem én is a de holnap nem szülök szövegen :lol:
görcsök nem néznek ki brutálisan szerencsére, de így is épp eléggé fáj a szívem h nem tudok mit tenni ellene :cry: :cry: :cry:
kis összehúzódás kifli pózba a bal oldala felé, ha erősebb akkor szemecskéjével felfelé néz közben....és ezt egymás után többször.
innen tudni h görcs és nem csak úgy épp ilyen kedve van. régebben is csinálta, de nem ilyen sokat, és nem erőset, ezért nem tudtuk hogy ez az.


Marcsi! találd meg minél előbb azt a masinát, oszt friss fotókat kérünk! :lol:
igen, ez így igaz, hogy ha jó sok helye van a babának, akkor aztán nagyon megy a felfedezősdi és így a mozgásfejlődés. olvastam. :roll:

kis elmélkedés: erős vagyok, mert muszáj annak lennem. ha elhagynám magam és a hitemet, hogy minden a lehetőségekhez képest a legeslegjobban fog alakulni velünk, akkor csak naphosszat sírnánk. az meg kinek jó? nekünk tuti nem, a gyereknem meg méginkább nem. meg ahányszor ránézek illetve most hogy már gőgicsél! mindig új erő tölt el!
és ma reggel akkora 3 mosolyt kaptunk !!!!!! nem hittem el, ilyet még nem csinált!!! örömömben majdnem sírtam :)
szóval erősek vagyunk, mert csak így van értelme csinálni!!! :wink: :!:
lmkata
 
 


ez a sapis kép mai, és dezsavűűűűm volt...
Kép
lmkata
 
 


hogy miért???? hát ezért!!!!!!
Kép
lmkata
 
 


mai lizu-mix :lol:
Kép

na megyek...........
lmkata
 
 


ANNYIRA ÉDES VAGY KATA!!! ÉS PERSZE LIZI IS!!!!!!!! (és samu is- hehehe)
na megnéztem samu pont 2 hósan volt 5980 és 62 cm. szal elég hasonló mint lizi. most bezzeg (bár holnap megyünk dokihoz és lesz hivatalos a mázsálás) már a 8kilót súroljuk ..

SZERETNÉM KÖVETELNI H AZ ÚJ VONALZÓS ÉS AVATAR KÉPEKET IS TEDD FEL!!!!

Zsóka jobbulást!! (kicsit azért megijedtem. samu nem nagyon forog ám. semerre sem. -kb havonta 1x sztem csak véletlenül- hasról hátra, de olyan istenigazából forgolódás már nincs- lehet h a súlya miatt. körbe forog a tengelye körül néha-néha. hason továbbra sem szeret lenni, bár mindennap eröltetem. remélem lassan lesz valami előrelépés. csak megnyugtatás véget. a könyvek szerint -a fenébe velük- oldalra kellene már RÉG fordulnia, meg mindenfelé, meg felemelni a fejét háton, meg ülésbetornásznia magát a pihenőszékben meg ilyesmi. arról nem is beszélve h most pont azt olvastam h ilyeneket kellene mondania h ma ma ma stb. hát nálunk ilyen sincs. BOCS H ÁLLANDÓAN EZEN SZENVEDEK. csak olyan rossz, h állandóan mindenki azzal traktál a környezetünkben, h mit kellene már csinálnia.hallod samu. anyád parázik!- néha)

Kép Kép
kerekpocak
 
 


bocs a kiemelésért!

a képek. tömör gyönyör- avagy nudista samu.
kerekpocak
 
 


Kata, Liza gyönyörű !! mindegyiken ! a kedvencem az, ahol a kis öklét a szájába tömi ! annyira okos tekintete van !
amúgy Kata csodállak, én már rég összeomlottam volna szerintem, de tök jó, h. te ilyen optimista és erős vagy.
gratula a mosolyhoz !! :D
ja, és jobbulást nektek !!

Zsófi, ne csináld már, nagyon szépen tartja magát Samu a fotókon ! meg szerintem nem is dagi, tök formás.. (v. ha pocakra hízott, mint a ffiak általában, az itt nyilván nem látszik.. hihi)
majd írd meg mennyi lett a súly !
meg ha úgyis mentek dokihoz, rá tudsz kérdezni erre a mozgástémára.

ma Laurának lejjebb állítottuk egy szinttel az ágyát..
nekem is eszembe jutott, h. még csak most hoztuk haza a kórházból, aztán mostmeg feltörli a lakást teljesen, annyit kúszik-mászik. ma kiment a folyosóra úgy, h. már elbarikádoztuk ezzel-azzal a játszóhelyét, de ügyesen áttornászta magát rajta.. (hengerpárna)

Zsóka, neked is gyógyulást !

Mircike, köszi a táblicskut ! nagyon profi ! szerintem ennek analógiájára mától vezetem a mi étkezéseinket. kár, h. nem kezdtem el előbb !!

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Samu és Lizu páros GYÖNYÖRŰ!!!!! Mindketten tömör gyönyörök!

Szegény Márkon látszik, hogy beteg, jaj úgy nem szeretem az ilyen beteg szemeket. De már biztos csak pár nap.
Azért a játékos kedv megmaradt azt látom! :)

Zsófi, egy ismerősünk unokája 5 hónaposan és mitagadás jó súlyban még nem tudott hasrafordulni. További részleteket nem tudok, de mostmár 9-10 hónapos körüli a kislány és teljesen rendben van a mozgása. Szerintem ha gond lenne, azt az orvos, védőnő mondaná. Nem volt nálatok a védőnő mozgást nézni? Hívd ki, hogy megnyugodj.

Lányok, Julcsi üzent, hogy mégis el tudtak menni az Apukájához, úgyhogy megoldódott a dolog! :)

Hát én nem vagyok éjszakai bagoly. Ilyenkorra úgy lefáradok, hogy még. Pedig tudnék még mit írni, de most inkább kikapcsolok.

Kata, ügyesek vagytok ezzel a pozitív hozzáállással. Mi pedig szoritunk,és nagyon várjuk Lizit a tavaszi babapartin!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


köszi lányok. holnap mindent megkérdezek.

csabával azt néztük, miért hasonlítanak lizi és samu- arra jutottunk, h bizonyos szögből nagyon nagyon hasonló a fejformájuk. mindkettőjüknek szívalakú az arcocskája., nem??
kerekpocak
 
 


Hahó!

Csak gyorsan írok, mert altatózseni anyuka (én) mai napot átidegbajoskodta. Gyermek fél nyolckor kelt, eleve később. És NEM aludt egy huncut másodpercet se délután. Eleve délben meg se próbáltam, csak kettőkor. Cici, kiságyba rak, kijöttem, csendben voltam, illetve marha nagy csend volt, mert a kis gazember a kiságyban dumált egy órán keresztül. Nem sírt, csak ácsorgott és dumált. Aztán már olyan ideges voltam háromkor, hogy átvittem anyósomhoz, én meg elmentem vásárolni H&M be meg C&A ba saját magamnak, mert tegnap óta rájöttem, hogy három éve nem volt rajtam normális ruha. Aztán egyrészt semmit se vettem, mert nem tetszett semmi, hiába a leárazás, másrészt a gyerek még fél nyolckor is alig akart elaludni ÁÁÁÁÁÁ tiszta ideg voltam :)

Hol lehet normális fekete sztreccs nadrágot kapni ???? :)

Lizaééédes főleg az utolsó sor tetszik nagyon! Samu képei meg olyan kis retrósak, mintha 30 évvel ezelőttiek lennének tökjók! Márk pici arcocskáján látszik, hogy ki van pirulva a kis beteg. A Zs-k pedig édes rosszcsontok a gépen is :)

Timi: eszembe jutott a nyomda. Majd keresek képet, Simba, két darabos állatos, 500 pénz körüli. Normál bélyegző elven működik, mint egy céges vagy dátumos. Saját magát tintázza be, és a tinta maga lemosható. Mondjuk falról nem :) De pl. amikor vettem, dumáltam egy anyukával a játékválogatás közben és ő mondta, hogy náluk a dokinéni ilyennel ad kis tetkót a bátor gyerekek kezére :)

Evés közben kanál: Nálunk én etetek. Szigorúan :) Azazhogy úgy volt, hogy amikor elkezdtük a hozzátápit, akkor persze hat hónaposan minden nagyon érdekes, főleg a kanál. Gyermek mindkét kezében kanál volt, de én etettem. Nem erőltettem, mert nem végeztünk volna sose, majd megtanulja, remélem :) Most nagyon szereti a műanyag villát, amit kajáldákban adnak, az a party-villa szerűség. Camponában egyszer már nagyon éhes volt, nem volt idő hazamenni, meg ilyenek, és vettem egy pizzaszeletet, és felvágtam neki, kis villával megette. Azóta otthon is azzal eszik szinte mindent :) Vagyis a kanál nem műxik még, de a villa igen.

Ja tényleg Timi: Balának Pizza esetleg? :)

Még vissza kell olvasnom, mert most már lehiggadtam, hogy írtam egy kicsit.

Ja és párdon, a táblázatot levettem, de visszateszem hamarost!!!

Zsóka jobbulást!

M.
mircike
 
 


Mircike! samu se aludt ma! f6kor evett- aztán 8kor már talpon (hehe) volt és onnantól este 8ig kemény 1.5 órát volt hajlandó aludni azt is két részletben...
lehet h volt valami a levegőben? 3-kor letettem és 4 kor még javában szövegelt, pedig ilyenkor már RÉG alszik...

megpróbállak ám belinkelni, eddig nem sikerült ááá
KÖSZI A TÁBLÁZATOT MÉG 1X!!!!! nem is tudom mit kezdenék nélküle! iszonyú nagy segítség!!!

kérlek írd meg mirkó mikor kezdett mit csinálgatni!
kerekpocak
 
 


Zsófi: A mikor-kezdett-mit-csinálnit komolyan kéred? :) Mert megvan ám a naptárban, még az is, hogy két hetesen büfizett először, mikor hallgatott Kalákát először, mikor mennyi gyógyszert adtam, mikor mennyi volt a láza... :) Mindenféle lényegtelen adat precíz ismerete, ez a jogászagyam azaz a hüllőagyam sajátja :)

De lényegi szempontból: Szívesen megnézem és kiírom neked, hogy a nehéz fejű szumós kisfiúk melyik testrészüket hány hónaposan (és naposan) milyen irányba mozdítják meg :)

Ja: látszott ám a nevem az excelben!!! El volt rejtve, de aki nagyon akarta az megtalálta, úgyhogy átszerkesztem, és majd újra visszateszem név nélkül :)

Ja és a lényeget lehagytam, a naptárba a mai naphoz még azt is be kellett írnom, hogy úgy lefejelt a gyermek, mint Zizou Materazzit. Gyerekek, én egy métert estem hátra, sírtam és folyt a nyál a számból. Mindezt az egész napos nem alvás után. Fürdés után pelenkázón állt, adtam rá a bugyipelust. Mindig mondom neki, hogy "kapaszkodni" és akkor fogja a vállamat a kis édes. Sokszor próbált már így lefejelni, mint a filmeken, de el tudtam hajolni, vagy csak kicsit fejelt. Most apám, kajakra, fogta a vállamat, szemembe nézett és durrrr. Miközben hátra estem fognom kellett ugye őt is, hogy ne essen le a pelenkázóról, de azért elborult. Apa rohant be megfékezni a pankrációt... Csajok, öt percig sírtam :) Nem bírtam lehajolni úgy fájt az orrom. Persze nem tört el, de még most is fáj :)

Édes gyermek, remélem bölcsiben nem adja elő ezt a K1-es stílust :)

M.
mircike
 
 


jaj mircike elképzeltem az egész jelenetet- és bár nagyon sajnálom- hangosan röhögtem. annyira viccesen írtad le!
hát igen, csak a mérföldkövekre lennék kiváncsi jelesül:
-oldalrafordulás
-hasra
-hátra
-ülés stabilan
-felülés
-kúszás
-mászás
-állás
-első lépések

-valamint beszéddel kapcsolatos lényegi állomások.
de csak ha van időd. akár több részletben. (mirkó szeretett hason feküdni?)
bocs, bocs, bocs, bocs én nem vettem észre a nevedet... :oops: :oops: :oops:

na hát szép napotok volt akkor... :D
kerekpocak
 
 


nem tudom h kell linkelni ááááááááááááá
kerekpocak
 
 


mármint gügyögés gagyogás ilyesmi a beszéddel kapcsolatosan. -tom h a fiúk később érnek.
kerekpocak
 
 


Lizi nagyon cuki!!!!!!!!!!!

Samu meg egyáltalán nem dagi! Niki dagibb volt sokkal. Teljesen szép formás. És nagyon szépen tartja magát! Nagyon huncut a tekintete!

De fölösleges hasonlítkatni másik babákhoz a mozgásfejlődését, mert minden gyerkőcc más. Van aki előbb van aki később. Pár év múlva már teljesen mindegy lesz, hogy mikor kezdett el járni, beszélni stb. Én is sokat paráztam az elején emiatt, de fölösleges... Ez csak attól van, hogy egész nap a gyerkőccel vagyun és ezért van időn agyalni ilyesmin :oops: hozzátenném, fölöslegesen...

Nekem is megvan valahol a kajcsibevezetés, egy ideig írtam, az allergia miatt. Én eléggé máshogy kezdtem :) Sokáig nem adtam neki üvegeset. Mondjuk nekem mázlim volt mert épp gyümiszezon volt! De az első 2hétben alig akart 1-2 falatot megenni :lol: Azóta meg zabagép!

Akkorát koppant ma Niki lefekvés előtt az üveg TVálvány szélébe, hogy azt hittem felreped a homloka :roll: ... Gyorsan jegeltem is neki. Meglepően keveset sírt viszont a hupli annál inkább nagyobb volt. Kíváncsi vagyok látszik-e majd holnap...

MircikeMilyen fekete szteccsnacira gondoltál?! Mi árulunk fekete rugalmas anyagból készült nacikat, de azok inkább elegánsak. De vannak kordnacik is. (-5% minden János Korházas Anyucinak jár :) )
Hú, durva lehetett a fejelés :shock: ...

Niki ma csak 2x aludt!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Zsóka!
A fene ezeket avírusokat! Mindenkit megtalál valamelyik válfaja? :evil:
Jobbulást, s drukkolok, hogy más ne kapja el a családban.

Kata!
De jó, hogy itt vagytok!
Gyönyörű Lizus! Annyira jók a képek! A mosolyhoz meg gratulálok! Tényleg annyi energiát tudnak a Picúrok a mosolyaikkal, gögyögésükkel adni. :lol:
Annak, hogy ennyire pozitívan álltok a témához, meg hogy sokan drukkolunk értetek, csak pozitív kimenetele lehet, s kell lennie! (Ezt az agykontrollos múltam mondatja velem :)) Csak így tovább, annyira jól csináljátok! Kitartás!
Lizu méretei nekem tűnnek csak óriásnak, hisz Bala mindig egy pehelykönnyű baba volt/van, meg hosszra is inkább az alsó normaértéket súrolja a Mackónk. :roll:

Zsófi!
Samu nudizós képeitől elolvadtam! Ez a mosoly, s ezek a hurkák! Nagyon szépen tartja magát!
Amúgy, mintha csak magamat, azaz leginkább páromat hallanám, amikor Bala kisebb volt a soraid olvasása közben. Mi is (azaz inkább Tomim) állandóan paráz(t)unk, hogy Balának már ezt meg azt kellene csinálnia, s sehol nem tart ahhoz képest. De én időközben rájöttem, hogy ezzel csak hajtjuk az időt. Így, hogy BAla már elmúlt 1,5 éves, s szalad, mint a csík, megmosolygom, hogy mennyit aggódtunk, hogy MIÉRT NEM forog MÉG MIÉRT NEM kúszik MÉG, MIÉRT NEM ül MÉG... . De ez a 1,5 évet végig sürgettük Balát az éppen aktuális "EZt már tudnia kellene" parákkal. Mindig volt/van egy aktuális para. S ez persze természetes szülői tulajdonság, hiszen mindannyian aggódunk a szemünk fényéért. S hiába jötem rá erre, hogy nem kell hajtani a gyerek fejlődését, s nem kell összehasonlítgatni másokkal, még is ezt teszem rögeszmésen. Az én jelenlegi parám, mint azt már korábban is írtama beszéd. S persze tudom, a lányok általában mindent előbb lkezdenek, így eleve rossz a helyzetünk a hasonlítgatások terén, mert a mi környezetünkben csupa lány van, de egyfolytában azon kattog az agyam, hogy perszer a DOrka, aki egy hónappal fiatalabb BAlánál, már félig elmond egy mondókát, tisztán megnevez mindenkit, s lassan szép, kerek mondatokat mond. Bala meg használja a saját, édes kis nyelvezetét, amit koránt sem mondhatnánk beszédnek. Én a mai napig Aa vagyok Anya helyett. De azt olyan szeretettel tudja mondani, hogy megzabálom!
Úgyhogy hajrá parák, szerintem sosem fogyunk ki belőlük :lol: S ami a legjobb, hogy mindezt itt megtudjuk osztani egymással, s támogatjuk egymást. :lol:
(na ez most jól kijött belőlem, sorry)

Nóri!
De jó, hogy hírt adtál Julcsiról! Annyira drukkoltam nekik, hogy valahogy sikerüljön hazajutniuk. :lol:

Ezt most elküldöm, s majd még jövök...

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?