Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fejés:
Fejek egyet délelőtt, egyet pedig elalvás előtt. A 250ml tejért mindösszesen, amit leadok a babáknak. A kereslet-kínálat már teljesen beállt, így nem dől ki ez a 250ml sem, azért kell érte dolgozni, míg az elején le kellett magam állítani, hogy elég lesz már...

Bunny!
Nálad azért van ennyi tej az éjszaka, mert reggel sokat szoktál lefejni. cicid azt hiszi, hogy Máté ilyen irdatlan mennyiséget eszik reggelire! :D
Úgy tudod csökkenteni, hogy reggel nem nagyon kényelmesre fejed a melled, hanem kevésbé kényelmesre. Napont mondjuk 20-20 ml-rel kevesebbet fejsz, akkor is ha szíved szerint plusz 60-at fejnél.
Lassan csökkenni fog a reggeli felesleg. Ha már mindent kiszorított a tej a frigóból, akkor nincs kedvet tejcsit leadni? A kora-babák biztosan örülnének....

Mágnes!
Nem is tudtam, hogy a babód ilyen válogatós az evésben...
Ez egy rendes cumizavar....
Nagyon jó, hogy tudsz neki fejni. Az anyatej fontosabb, mint a cici. Csak a cici sokkal bensőségesebb és egyszerűbb. Van erre a szoktatásra egy heted?
Leírom szívesen, hogy mi az, ami leggyakrabban beválik... Van benne sírás is sajnos, de babaéheztetés nincs.
Meg kell tanulni pohárból itatni Pannit, ő tud. Aztán csak abból etetni, ezzel egyidőben MINDEN cuminak látszó tárgyat eltenni a sufni aljába, hogy senki ne találja meg. Aztán amikor csak éhes, megitatni pohárból, cicinek közelébe se kell hozni, viszont összebújni, bőrkontaktust tartani, együtt fürdeni és sok-sok szeretet adni előnyös. Lesz nyávogás, mert szopimozgást nincs min csinálni. Másnap már lehet úgy testkontaktálni, hogy a cicid is szabadon legyen, de Panna legyen jóllakva, nehogy azt higgye etetni akarod. És ha nagyon vergődik, akkor fel lehet neki ajánlani szopogatás céljából. Ha a komfortszopira kapható, akkor lehet, hogy azt is pozitívan értékelné, ha tej is megjelenne a szájában. De még egy ideig ne számítsatok arra, hogy abból eszik. Az nagy haladás, ha nem kezd üvölteni a cici látványára. Csak lassan, óvatosan....

A MÁV anno bababarát volt. Amihez az is hozzátartozik, hogy minden dolgozónak havonta frissítik szopisismereteit, éppen hogy ne legyen sokfajta információ az anyukáknak, hanem egységes, megbízható....

Sebesedés: anno nekem 5 percet szopó gyermekem volt, így meggyőződés nélkül állítottam mindenkinek, hogy a hosszú szopás nem sebesíti ki a mellett. Aztán jött a Prücs, aki órákig le sem szállt a ciciről és tényleg nem lett sebes....
Eszti!
Nem lehet, hogy az elején még nem volt elég nagy a babók szája, hogy elég mélyen benn legyen a cici, aztán pedig hozzánőtt a feladathoz?
Csak egy tipp...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Most nem az a 300.-,inkább az admnisztrációra fordított időt sajnálnám.... :( ,hogy ez mekkora hűlyeség!

Bunny!
Minden etetéskor méred? Vagy honnan tudod,hogy mennyit eszik hajnali 4-kor? :oops:

Szépen fejlődtök nagyon!

Cic!
Csak nem Gergő van az egyik képen???? :D
Már azt hittem véletlenül tetted fel kétszer ugyanazt :D nagyon aranyosak mindketten.És mennyire hasonlítanak,nem semmi...az a kéztartás...
Tetszik,ahogy eltakartad az intim részeket :wink:
És tényleg nem nagyon látszik a sérve Léna babának.

Ja és köszike,reménykedem,hogy gyorsan megoldódik Dávid féltékenykedése :?

A sapit még ősszel vettem a Búcsúba itt helyben,mikor a babát,emlékeztek?? :D raktam is fel róla képeket,ez volt az első dolgok egyike amit vettem :D már nem tudom hol is mondta a kereskedő,hogy hol van boltjuk,de azt hiszem itt a 18.ker-be van valahol...

Mágnes!
Az tényleg jó,hogy van tejed és le is fejed Pannának..
próbáld meg amit Snoopy javasolt,hátha sikerül visszacsalogatni cicire,az olyan jó dolog.

Örülök,hogy első gyerek lévén is ilyen gyors szülésed volt,azért várjuk a beszámolót...és képeket!

Snoopy!
Ha jól értelmezem adsz le más babáknak is tejcsit? :D Az tök jó!

Csak azért kérdeztem a fejést,mert
én már nem fejek,beállt a kereslet-kínálat szisztéma,nem is nagyon durran be a cicim. Létezik,hogy háromhetes korára már beálljon?
Van egy két zacsi tartalék,de anno nagyon sokat kidobtam,így most nem nagyon fejek,csak ha muszály lesz. :roll:
ilgya1
 
 


jaja, a felső Léna, alul Gergő :)
cicmerák
 
 

 
 

http://www.egyszervolt.hu/ret/fomenu/index.html

nagyon helyes ajánlom kicsiknek, nagyoknak

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Ilgya: Igen megkaptam és válaszoltam is csak megtelt akkor a postaládád és ne haragudj hogy itt nem válaszoltam :(Mindenesetre köszönöm jól esett.
Vizitdíj csak februártól lesz és 18 év alatti gyerekeknek nem kell fizetni érte

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Ildi, nekem is nagyon tetszik a kép, meg a sapi :). haláli :)

Bunny, a tali ötletet támogatom!!!! már ősszel is próbálkoztunk, nem jött össze, de talán most. Meg ez a menyasszony / vőlegény válogatás is tetszik ;) jó kis kerítő mamák leszünk :) :) :)

Mágnes, tök jó, hogy ilyen gyors zsülésed volt, várjuk a sztorit! Meg drukk, hogy ülni tudjál...... :?

Ma voltam védőnőnél, itt a zuglóinál, ő sokkal jobb fejnke tűnik, mint az álmatag XII. kerületi, már bocsánat. Némely kérdésben konzervatívnak tűnik (pl baba méricskélése), másban viszont modern lesz szerintem (pl homeopátia). de kedves, és bíztató volt, és most ez kellett a lelkemnek a tegnapi doktornős történet után. Ő pont azt mondta "ránézésre", hogy szerinte, úgy látja az arcomon - no nem tudom, mit lehet ebből látni, de jól esett :) :) - hogy max 1 hét. Na most ha 3-ból és az 1-ből átlagot vonok, akkor megkapom a kiírás szerinti kettőt :)
Meg ott volt a gyerekdoki is, és megvannak a receptek is, nem kell érte külön menni.

Ti hogy áll(ta)tok lábgörcsökkel? nekem eddig csak elvétve fordult elő, de ma éjszaka + reggel 5ször görcsölt, mindig máshol, elég durva volt..... ma gyorsan ittam calciumot is, meg este fogok magnéziumot, most két napot kihagytam....

na megyek, apa lassan jön haza, gondolom, fog kérni vacsit :)

ja, és tök jó, jövő kedden jön upc, bekötik a netet, így már nem csak mobilosnet lesz ! :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: nekem inkább régebben voltak lábgörcseim - leginkább éjjel, aztán sok tejet ittam és el is múlt. Viszont ma (ill. tegnap) éjjel megint volt. Szóval azt hiszem, én is iszom egy kis kálciumot, meg utána magnéziumot. Nagyjából ezt a két verziót hallottam, hogy van, de hogy melyik? :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


SOS

Mit tudtok a biotinidáz hiányról? :(
ilgya1
 
 


Anyagcsere betegség, melyet a biotin hiánya okoz. A kialakult betegség következménye szellemi fogyatékosság, súlyos esetben a gyermek elvesztése. Szűrése részét képezi az újszülöttkori szűrővizsgálatoknak. Pozitív eredmény esetén biotin adásával a következmények elkerülhetők.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Cisztikus fibrózis: egy új szűrés
NCurse, k, 2006-11-28 18:12
Hosszabban írtam a témáról az angol scienceroll-on. De itt a dolognak más aspektusát vetném fel. A napokban kérdeztem a klinikai genetikusokat, hogy milyen szűrést lehetné még bevezetni kis hazánkban. A dolog jelenleg így néz ki: az újszülötteknél 4 dolgot kötelező jelleggel kell megvizsgálni:

* fenilketonúria
* veleszületett pajzsmirigy alulműködés
* biotinidáz-hiány
* galaktozémia

Azért ezeket szűrik, mert ezek gyógyíthatóak vagy kezelhetőek, van értelme a terápiának és ha nem kezdik el korán, akkor súlyos defektusokkal járnak. Csakhogy jóval több olyan defektus van, amit érdemes lenne szűrni, csak a mostani egészségügyi rostán ezeket átvinni kész hőstett lesz. Na de:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Köszi Bunny,nagyon gyors voltál!
Idáig én is eljutottam...

Most kaptam kézhez egy levelet a Budai Gyerekkorháztól,hogy meg kell ismételni a vérvételt Rékánál,mert kétes eredményt adott a szülészeten levett vérminta Biotinidiáz irányában. :(
Most nagyon szomorú vagyok,alig látok a sírástól...annyira félek! :(
ilgya1
 
 


Ne sírj... az nem jó. Ha Snoopy olvassa majd, biztos megnyugtat. Sajnos, csak ennyit találtam a neten... De látd, ezek gyógyítható betegségek... Engem is ijesztgettek, hogy Máténak trafó kell... És megúsztuk :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


elegge el vagyok keseredve azoktol a szamoktol amiket irtok. az en gyerekem 2710-tel szuletett es most egy honap multan csak 40 dkg-t hizott. en max 10-20 ml-t tudok fejni szoptatas utan, a nap barmely szakaban. nekem soha nem folyik a masik mellembol a tej szoptatas kozben. nagy ritkan hajnalban, amikor nem 3, hanem 4 orankent etetem meg misat fordul elo, h a 4 ora fele kozeledve elcsoppen egy-ket csepp. mult heten voltunk merlegelesen a dokinonel akkor egy het alatt 160 grammot hizott uh nem irtak fel tapszert, de az azota eltelt heten ujra csak 110-et.
es ami meg ijesztobb, nemregiben eszrevettem, h a gyerek a legtobbszor egyfele (neki baloldalra) nez, figyeltem egy ideig aztan szoltam a vedononek, aki ma feljott, megvizsgalta es kozolte, h nemcsak egyfele nez, hanem az egesz jobboldalat sokkal ritkabban hasznalja. hetfon megyunk a gyerekorvoshoz, nagyon felek.

KépKép
felixanyul
 
 


Ilgya, Felixanyul: természetes, hogy féltek, de gondoljatok arra, hogy minél hamarabb kiderül, ha van valami, annál gyorsabban el lehet kezdeni a gyógyítást, kezelést! A legjobbat teszitek a babáitokkal, amit csak lehet, vagyis a legjobb anyukák vagytok! Ezt ők is biztosan érzik! Drukkolok nektek, hogy kiderüljön, csak vaklárma volt!

Kép
Kép
tinu
 
 


Ilgya, ne keseredj el, először is, lehet, hogy a következő eredmény jó lesz, csak vmi technikai hiba miatt kell megismételni a vérvételt. Ha meg nem, akkor meg éppen azért szűrnek erre (is), hogy hamar kiderüljön, és egészségesen tudjon felnőni a babád!
Szóval fel a fejjel, szerencsére van gyógymód, de én azért drukkolok, hogy a köv. eredmény jó legyen! :)

Felixanyul, Te se keseregj! Snoopy majd ad szopis tanácsot, én csak annyit tudok Neked írni, ha netán tápis lesz Misa, akkor sem dől össze a világ, az én lányom 3 hetes kora óta kapott pótlást, 3 hónapos kora óta már csak tápit kapott, és most, 15 hósan érte az első betegség. Vidám, kiegyensúlyozott kisbaba, az meg egy baromság, hogy a kötődés rovására megy, ha nincs szopi.
De persze megy a drukk, hogy legyen tejcsid, próbálj pihenni, és nem görcsölni, és igyál sokat! :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


sziasztok,

MÁr én is akartam erről a szopis témáról írni, ugyanis pár napja nálunk sem rózsás a helyzet.:( Mikor visszajöttunk 1-jén Dani 4100 volt és azt azt hiszem jónak mondható, de azóta alig eszik, és egész nap sír ha nem alszik, vagy nincs kézben.Gyakran még szopi közben is felsír. Már az angol vizet próbáljuk hasfájásra, és mivel nem volt széklete mióta visszajöttünk glicerinkúpot is kapott, azóta megint semmi. 3. napja.

Viszont pl ma reggel 9 óta 70 gr-ot evett. Pedig szerintem lenne több tej, csak nem szívja, kb két -öt perc és elalszik. Hiába ébreszgetem, bezzeg ha az ágyába teszem rögtön felébred. Utána megint két perc szopi és alszik, vagy mammog. Korántsem szív úgy mint az első hetekben, és a mellemet sem érzem, hogy annyira telítődne. A melgyulladásomkor leszoktam a laktoherbről, most megint visszaszokom.:(Ja és fejni sem tudok, vagy Dani miatt, vagy mert nekem 20 ml is órák alatt jön ki.:(
Ja és teljesen összevissza eszik, én még mindig a kezdetleges anyuka szintjén állok, hogy akkor most miért sír Dani???

Szóval fel a fejjel mindenkinek,

Ilgya,
Biztosan nincsen semmi komoly, csak 2 teszt biztosabb eredméynt ad.Az elsőnél bármi is történhetett.

Félixanyu,
Látod nálam sem rózsás a helyzet szopi terén.


Az milyen mikor a baba tápit kap? Milyen tevékenységgel jár?

csernusn
 
 


Ilgya: fel a fejjel, még semmi sem biztos, tényleg lehet, hgoy a vizsgálatnál volt valami bibi, és biztos ami biztos megismétlik a vérvételt! Ez még semmi rosszat nem jelent, próbálj meg nem kétségbeesni előre, mert az a tejcsi rovására is mehet! Tudom, hogy könnyen beszélek, de nagyon szoríok, és nemlesz semmi baj, csak nyugi!!! Mikor mentek a köv. vérvételre?

Félixanyu: neked is szorítok, biztos nincs semmi gáz. mikor mentek dokihoz? Csak nyugi, ez a babának is nagyon fontos!!!!!

Snoopy: mint szopitanácsadó és specialista. Jelent az a későbbiekre nézve valamit, hogy nincs még csak egy csepp előtjcsim sem? Vagyis még semmi sem csepegett a didkómból!

Mikor kezdjem inni a málnalevél teát????

Na, beindultak nálam a babás rémálmok.
Tünde: tegnap veletek álmodtam. Ugye te vagy előttem kiírva, és nálatok is Ákos lesz. Na hát erre én azt álmodtam, hogy előbb megérkezett nálunk a baba, és oda kellett adni neked, mert hogy te vagy a soron! És ha nálatok is megérkezik Ákos, akkor meg én kapok babát!!!! Hát teljesen kivoltam reggel!!!!! Milyen hülyeségek járnak az agyamban éjjel!!??

Tegnap voltun egy újabb bevásárlókörúton, egy csomó apróságot beszereztünk még, ami kellett. Most már szinte teljesen megvagyunk, már cska el kell mindent rendezni, na meg a komplett mosás van vissza. Azt majd jövő héten!

Jó pihenést mindenkinek!
Vendég
 


Felixanyu!

Javasolhatok valamit? Én kihívtam egy Dévény Anna tanítványt, aki Mátét megnézte... Most megyünk egy másik fejlődésneurológushoz, aki állítólag profi.... A Dévényes tanítvány 3000 ft jött házhos, és megvizsgálta Mátét. Akkor mindent rendben talált és azt mondta, hogy azért még februárban megnézné még egyszer. HA felhívod a központot, akkor a kerületedben meg tudnak adni egy számot, aki kimegy hozzátok... Ez az egyik legjobb módszer. Akik elvégzik a Dévény módszert, vagy gyógytornászok, vagy orvosok... Nem biztos, hogy a gyermekorvos ehhez annyira ért...

Ha a fejlődésneurológus száma kell, azt is megadom, oda be kell jelentkezni. Tegnap hívtam őket és febr 1-re kaptam időpontot :-)

Ne izgulj, minden rendben

Tej

nekem sok van és folyton csomósodik, mert a Drágám nem szívja ki teljesen és napközben lusta vagyok pumpálni.... Most is 200 ml evett... Ne szomorkodjatok, emlékszem amikor sikítottam, hogy Máté 10 ml szopott... Mert a misztikus 5 ml volt a csúcs... Azóta ez nőtt... ne izguljatok... nekem is volt olyan érzésem, hogy nincs elég tejem... Most meg fagyasztom le a 240 ml... ..

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Na most nem akadékoskodni akarok, de tényleg mértek még mindig? Itt van Bunny példája, hogy úgy érzi keveset evett Máté, holott van teje. Nem kell ám mindig a meghatározott adagot kiszívnia. Valamikor csak szomjas, szopik kettőt és alszik tovább. Ja és egyidő utánmár nem nem fog dudákká nőni a mell a tejtől, mert beáll. Szóval no para. Léna is bealszik sokszor.

A Dévény Anna szerintem is jó megoldás, ráadásul a masszírozást te is megtanulhatod. Lehet , hogy csak a kelleténél jobban kötöttebb az egyik oldalon az izomzata. Hívd őket, ennyit megér.

Szilvi! Majd teszel képeket a beszerzett cuccokról? Biztos álom szépek. :)

Niki! Mikor Dani sír, akkor húzkodja fel a lábát? Tekereg közben? Akkor tuti a hasfájás. Én bizony kipróbálnám a szélcsövet, mert gyorsan és hatásosan segítessz rajta. Léna egy ilyen akció után hat órát aludt egyben!!! A másik, lehet hogy a testi közelségre vágyik, vannak ilyen babák. Gergő is csak úgy tudott elaludni, ha kézben volt. Próbáld ki a hozdozókendőt.

Ja, még a tejhez. Szóval én úgy tudom, de majd Snoopy kijavít ha nem jól tudom. Hogy az első tej, ami először jön, mikor mellreteszed a babát, az elsősorban szomjoltó, hígabb tej. Sokszor ettől van a hasfájás. Ami utána jön, az a zsírosabb, tápláló. Valakinél bejön az, hogy az elejét lefeji, és már csak a táplálóbb tejet adja a gyereknek. Viszont, hogy ne legyen egyszerű az első tejben van a legtöbb vitamin enzim és ásványi anyag, ami a szellemi fejlődésért felelős. Tehát valahogy ezt is meg kellene, hogy igya. :roll:

ILdi! Biztos nem lesz semmi baj. De ne sírj, próbálj megnyugodni. Mikor kell mennetek? És mikorra lesz eredmény? Szorítok neked nagyon.

Mentem. cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Köszi Mindenkinek a biztató szavakat....

Álmomban se gondoltam ilyenekre,de tényleg,nem is hallottam még hírből se erről a biotin akármiről,azért estem annyira kétségbe,mert itt se találtam semmi "használhatót" ez most valyon mennyire súlyos formája a szellemi károsodásnak? Vagy tényleg lehet gyógyítani? Most a papíron is írja,hogy ez önmagában nem ad ijedelemre okot,de én akkor is nagyon bepánikoltam,sőt még most se vagyok nyugodt...
Most nem rögtön a legrosszabbra gondol az ember?
Gondoltam itt vagyunk egy páran,hátha valamelyikötök halott róla, de akkor ezek szerint nem annyira... :(

Hétfőn hívom ki a dokinkat és ő vesz vért az újjbegyéből,küldtek a levél mellé egy szűrőpapírt,és azt kell visszaküldeni nekik.Hogy mikor lesz eredmény azt nem tudom,de én fogom őket zargatni telefonon az tuti.
Mondjuk ennek marhára örülök,hogy pont most jött a levél péntek este, hétvége így beleesik,most meddig kell izgulnunk? :( :( :(

felixanyul!
Én is csak biztatni tudlak,fel a fejjel,minden rendben lesz Misu babával,majd a gyerekdoki hétfőn szépen megvizsgálja,és majd kiderül,hogy kellenek további vizsgálatok,de ha ennyire jó ez a módszer,mint ahogy a csajok írják,akkor érdemes kipróbálni.

Tinu!
Ismét köszi a kedves szavakat!

Zitaanyu!
Neked is nagyon kösz.

Niki!
Nálunk is vannak "roszabb" napok,de szerintem mindenhol,és akkor szinte egésznap csak ölbe és cicin vannak el a kisbabók,ez sok mindentől függ,ez nem azt jelenti,hogy nincs elég tejed vagy nem eszik eleget...

Mivel fejsz különben?Én annak idején az elektromos "........-val" jártam így,hogy fél óra alatt sikerült kisajtolni magamból 20 ml-t,és mikor áttértem a kézire,sokkal egyszerűbben és gyorsabban a duplájára,sőt később egyre jobban nőtt a mennyiség.

Még eddig nem volt szerencsém a tápszerekhez,de ahogy én láttam nagyon sok meló van vele, a vízforralástól elkezdve a lehűtésig, a méregetésig,keverésig,akkor mire kihül addig a baba már türelmetlen,és ordít a sírástól,akkor ilyen üveg meg olyan üveg...ááá.....inkább ne tudd meg! :?

Szilvi!
Már most elkezdheted inni a teát,sőt már a 34. héttől is ihattad volna. Én is így kezdtem valahogy.

A rémálmok téged se kímélnek úgy látom,muris lehetett...

Cic!
Nagyon kedves vagy, köszi!

Winnie!
Nekem is a magneB segített a lábgörcsökre,amit a 36. héttől nem szabadott szednem,így az utolsó hetekben még nyújtozni se mertem,mert rögtön begörcsölt,kitartás már nem sok van hátra neked se!
Ügyesek vagytok,hogy a recepteket is már elintéztétek!

Ildikó
ilgya1
 
 


Ildi!

Nekem anno a védőnő azt mondta, hogy ha hiányzik ez az enzim, akkor lesz szellemi károsodása a gyereknek, na de nem most, hanem kialakul, szóval ha netán hiányzik, attól még nem fogyi Réka, mert akkor kap más formában (gondolom vmi tabletta vayg ilyesmi lehet), és nem lesz semmi baja, csak pótolni kell. Éppen ezért szűrik a babákat mindjárt a kórházban, hogy megelőzzék a bajt.
Amúgy biztos én is azért kétségbe lennék esve, szóval megértelek!

Szilvi, micsoda álmod volt! :D:D:D
Ákost nem cserélünk! :wink:

A Dévény módszerről én csak jót hallottam, sőt én úgy tudom, naygon sok kis újszülött féloldalas, tornával lehet korrigálni.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


koszi a biztatast, nagyon kivagyok.

bunny, a deveny.hu nem mukodik, honnan szerezzek szamot? a 12. keruletben lakunk. a gyerekorvoshoz azert kell elvinni, mert o adhat beutalot a fejlodesneurologushoz.

csernusn: mintha szo szerint leirtad volna ami nalunk folyik. elkepeszto, ejszakankent annyira kemenyen nyomja ezt a musort, h lassan ott tartunk, h nem 3 orankent eszik, hanem a fejes idejet leszamitva allandoan. 3 reszletben sikerult 4 orat aludnom az este, nem mondom, h nezek ki.

cic: muszaj merni a gyereket, legalabb hetente, mert nagyon kicsi es a szopasproblemak miatt nem tudhatom, h h allunk, szarul.

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok!!! :D :D

Csak gyorsan bejelentkezem!MARTINKA 2006.12.16-án 9.50 perckor megszületett!! :D Pont ma 3 hetes! 3630g.,57 cm volt,mostmár 4260g.!Nagyon szerencsésnek mondhatom magam,mert 4 és fél óra alatt kibújt,és nem is fájt igazán! :D Sokszor még most sem hiszem el,hogy van egy gyönyörű kisfiúnk!Ez tényleg szerelem!!Sokat szopizik,alszik.Néha fájdogál a hasa,olyankor Espumisan cseppeket adok Neki,az bevált.igény szerint eszik,úgyhogy van hogy 2 óránként,van hogy 3-4 óránként.Ebben az a rossz,hogy sosem tudok előre tervezni,semmit.Valami rendszer mégiscsak kéne.Hát nem egyszerű!Eddig itthon volt a férjem,de hétfőtől megy vissza dolgozni,kíváncsi vagyok,mi lesz!

Mindenkinek gratulálok a kisbabájához!! :D

Majd valamikor megint jövök!Sziasztok!
ALEXA :D
alexa2006
 
 


Felixanyu

hát én csak felhívtam a tűzoltó utcai gyermekklinikát és kértem időpontot minden beutaló nélkül... Balázs Mária doktornőhöz fogunk menni, aki szuper :-)

a Dévény címe: http://www.deveny.hu/ nekem most is bejött az oldal

Központ: - egyéni kezelések és jógafoglalkozások-
1122 Budapest, Moszkva tér 16.Telefon/fax: 06-1-3555-392,

email1: deveny@deveny.hu
email2: devenyalapitvany@freemail.hu

Földszintes épület, előkerttel és kovácsoltvas kapuval, ott ahol a 18-as és 56-os villamos kanyarodik a János Kórház felé


Tornaterem: - csoportos órák-
1054 Budapest, Október 6. u. 24.

Én a központot hívtam fel és kaptam meg egy 14 ker dolgozó dévényes számát :-)

Cic

Azt hiszem mi más tészta vagyunk, hisz koraszülött Máté. Az igazság az, hogy engem megnyugtat, ha tudom, hogy mennyit evett. Akkor is ha csak 20 grammot... Amúgy nekem meg folyamatosan csomósodik a cicim.... Ez van :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


sziasztok,

Felixanyu,

Én áttértam két napja a snoopy által javasolt módszerre, hogy 3 óráig csak az egyikből, 3 óráig csak a másikból szopizunk, de ma is pl. majdnem egésznap cicizett.:() Valahol jó, hogy sír és felveszem a kezemben megnyugszik, de hogy semmi mást nem tudok csinálni, az is biztos.

Cic, bunny és a többiek akik még írtak nekem,

Dani tuti hasfájós, mert produkálja az összes tüntet. Engem mégis a széklethiány szomorír el a legjobban. Vissza fog állni még a napi kakira?

egyébként beleolvastunk a Spock könyvbe, amit ott leírnak a hasfájás alatt az mind igaz Danira kisebb nagyobb mértékben.
Ja és eddig szerencsések voltunk az éjszakákkal, mert nekünk csak nappal volt Dani ilyen egészemberes, de ma már 3 tól nem aludtam. :( Az az érdekes hogy nem vagyok még fáradt és karikásnak sem karikás a szemem.
Kíváncsi vagyok meddig bírom.

Már több mint 3 órája alszik a "70" gramjával. de keltem mert fürdetés van.

Alexa,

Gratulálok Martinhoz, gyorsan fejlődtök!!!:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

Ilgya, drukkolok, hogy minden rendben legyen, de én is úgy gondolom, hogy azért van ez a szűrés, hogy a baj megelőzhető legyen, úgyhogy ne aggódj!!!!!

Felixanyul, a deveny központról én is tök jókat hallottam!
szintén jó a Gézengúz Alapítvány, egy barátnőm odajár tornázni a babával, neki is hasonló volt az elején, és rengeteget fejlődtek, most már semmi baj. És én is hallottam, hogy viszonylag sok babánál van, hogy kötött az egyik oldala, és tornával teljesen korrigálható!
a harmadik amit hallottam a dévény és a gézengúz mellett a Pető Intézet, ahol szintén vannak ilyen tornák!

Alexa, gratula a babához! ha lesz időd, majd Te is tegyél fel képet, no meg az a 4,5 órás történet is érdekelne :)

a szopikhoz drukkolok mindenkinek!!!

Álmok nekem is vannak, nekem is volt valamikor fórumos álmom, azt álmodtam, hogy 4-en akik hasonlóan vagyunk kiírva, egyszerre bementünk a kórházba, engem is befektettek, de jó fejek voltak, mert egymáshoz közel fektettek minket, és kettőtöknek megszületett már x. napon a babája, ketten meg még vártunk.... sajna több részletre nem emlékszem :)

még valami, már akartam kérdezni, mi az a flowmetria?

bbaócám tegnap nyugisabb volt, azt hittem, na csak készül már lassan, erre ma megint hiperaktív. Bazi jól érezheti magát odabenn :) :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Flowmetria



Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen működésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentősen elmarad attól, amit a trehesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 



KépKép
KépKép
bunny75
 
 


na jó éjt, mentem aludni, hulla vagyok 8)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Mennyi gond és baj! :(

Biotinidázhiány: én is csak annyit találtam, mint Bunny. A gyerekgyógyászatkönyvben sincs sokkal több. A szellemi károsodás később alakul ki, ha nem pótoljuk az enzimhiány miatt a szervezetből hiányzó anyagot. De ha időben észrevesszük és pótoljuk, akkor semmi baj nem történik. Azért remélem az újyabb vérvétel jó eredményt hoz.

Félixanyu: ami a szopit illeti. Alapesetben ha a baba eleget pisil és kakil, akkor eleget evett. A babáktól az első 3 hónapban minimum 115g hízást várhatunk el. Felső határ is van. Amit azonban egy csak szopizó baba túlléphet, nem baj. Ha a hízás üteme nem éri el ezt a minimumot akkor kell elkezdeni gondolkozni, hogy mi is történt. Volt-e betegség, nőtt-e nagyot a hossza, tanult-e valami újat a héten, stb.
Egyébként Misu igény szerint szopizik, akkor kap cicit amikor csak szeretne és addig van rajta, amíg csak szeretne?
Az, hogy nem tudsz sokat fejni, az nem jelent semmit. Van aki sose tud. De eredményesebb a fejés, ha akkor fejsz, amikor a másik cicidből a baba szopizik, vagy amint leveszed a mellről máris fejsz, a büfiztetést is más csinálja. A babát ébren tarthatja, ha a belealvó babát átteszed a másik mellre, vagy ugyanarra, de hónaljtartásban, vagy nagy felületű bőrkontaktust teremtesz vele. Mondjuk Te csupasz vagy felül és őt is csak pelusban szoptatod.
A féloldalasság és egyebek: mindenképpen vizsgálódásba kezdenék, de ezzel látom nem mondok semmi újat.
Ha a baba nem gyarapszik megfelelően (ami erre az esetre szerencsére nem is áll), akkor nem az első feladata a gyerekorvosnak a tápszer felírása, hanem az abban való segítség, hogy a szopi eredményesebb legyen. Ha a baba hízik bármennyit is és nem szárad ki, vagy nem éhezik, akkor van idő a megfelelő segítség kidolgozására. Látjátok milyen gyorsan szomorúvá tehető egy anyuka? Csak azért, mert a gyerekek nem gyarapodnak egyformán. De ettől még mindegyik jól csinálja!

Előtej: nem baj, ha sose látunk előtejet előtte. Ott van az attól, hogy nem csöpög. Pánikra semmi ok. Tedd mellre a babát, ha megszületik és rögvest kiderül, hogy van.
:D :D :D

Hasfájás. Büfi, kaki egyaránt okozhatja. Ha zöldet kakil, akkor 3 óránkénti mellcsere, ha nem, akkor sok dajkálás. Rossz látni, ha fáj a pocak és a babó szenved, de ha a dajkálás, hason fektetés, vállon hordozás, kendőzés segít, akkor nem kell szerintem valami kémiai anyagot bevinni mindenképpen...
Kismanó esténként azért ordít, mert szopizna, csak tej nem kell neki. Különbenis van, hogy az elalváshoz igényel 5 perc üvöltést és még vagy egy órát elszenved kézben, de ha lerakom 5 perc alatt elalszik. Minden baba más, ráadásul sokat változik és jó gyakran. Ez fárasztó. Rendszer? Majd féléves korában. Addig legjobb, ha hippivé változunk és nem érdekel bennünket, hogy délben reggelizünk pizsamában és végigszunyókáljuk a délutánt, csak táplálkozni kelünk fel, stb

No, megyek teregetni.... :(

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Nika, Winnie, Andi: ti hogy vagytok az éjszakai alvással? Én tegnap is éjfélkor feküdtem le, de már 6-kor fenn voltam. :shock: Az egyik oldalamon a csípőm, a másikon a vállam zsibbadt el... Sehogy sem kényelmes, aztán meg jön a pisilés és kész, már ki is repült az álom a szememből! :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu nálam az alvással nem sok gond van kb 10 körül már alszom a forduláskor mindig felébredek és elég nehézkes is éjszaka kb egyszer kelek fel de van amikor kétszer ez attól függ hogy mennyit ittam este.utána tök hamar visszaalszom de reggelre vagy a kezem vagy a combom mindig elzsibbad attól függően hogy melyik oldalamion aludtam többet.Fél nyolckor viszont kipattan a szemem és nincs tovvább alvás,viszont napközben ebéd után mindig alszom kb másfél órát.Igaz a vasat mindig elfelejtem bevenni lehhete emiatt is alszom ilyen jól meg szerintem a vérnyomásom is alcsony mostanában.

nika70
Salgótarján
 
 


Bunny
Na laltod,ezek szep mennyisegek,ezet is eszik 4 orankent,ez azert mar konnyu igy ,nem?
En tegnap lemertem kivancsisoagbol,meglett a multkori szopimarathon eredmenye.Tegnap amr csak 3 orankent evett es 100-150 kozott mindig.A napi vegeredmeny 730ml lett.Ez nalam mar alomhatar szamba megy 8)
Neke mne malsuza at,de a cic miatt nem is szeretnem,alszik 4-5 orakat az boven eleg.Na ennyi pihenes utan annyit eszik, hogy csak na.
Talaka jo otlet,bara Varosligetben a sok kutyagumi miatt kcisit gaz,dea Szt Istvan Park tuti lenne mert az tiszta is.
Mi is a Tuzoltoban voltunk Alexxal,mert a koponya UH-n talatak cisztat,mire az ottani neurologus(kikerestem neked,mert ismeros volt a nev amit irtal,szoval Balazs Maria volt!!!),elmondta hogy talan jarni sem fog tudni,es ha igen akkor korlatozva...Na akkor en nagyon kivoltam.A Svab hegyre kaptunk mastol egy idopontot a neurolgushoz es az meg kinevetett minket, hogy ennek a gyereknek nincs baja,kollegina tevedett de erosen :!: :twisted: Na akkor szikla esett le a szivemrol.
Most is gondolkozom rajta, hogy elviszem hasi+koponya UH-ra,mert jo ha minden Ok,de megegyszer azt nem szeretnem....

Tenyleg akinek mar van babaja,viszitek oket?Nem kotelezo,de manapsag ez is divatos vizsgalat.


Ilgya
Sajnalom a levelet,gondolom hogy megijedtel.Nagyon remelem hogy a kontroll vervetel megnyugtat majd.Drukkolok nagyon!!!!
En azert is vittem a magandokihoz,mert minden mast is megnezett,nem csak szethuzta a labat ketszer mint a Heimben anno Alexnak.Es sebesz is tehat serv es hasonlokat is kizart.
Kek-feherbe Rekat,hat ez megbocsathatatlan bun :lol: :lol:

Magnes
Sajnalom, hogy nem akar szopizni,de egyet ertek Snoopyval tarts ki mert ez nagyon faraszto elsz neked.Vagy esetelg a szopis tanacsado hatha tud jo parktikat mondani hogyan kell visszaszoktatni cicire.Ha minden Ok a babaval akkor meg kell hogy tudja tanulni.


Felxi
Akkor Misu meghizta a minimumot.Nekem sem hizott az elso honapban csak 50dgkt (legkisebbhez kepest 70-t )Es eleg volt neki.Van akinek kell 4-6 het hogy novekedej na tej mennyiseg,en is ilyen vagyok.En sem tudtam csak 20-30akat fejni.Es kell a 3 ora hogy termelodjon eleg tej neki.Van ilyen :?
Drukkolok hogy jo hireket kapj a dokitol,bar szerintem csak beutalot fog adni Neurologiara.Kulonben lehet osszefuges a keves szopas es a akozott hogy az egyik oldalat nem igen hasznalja.Ugyhogy a gyogytorna (akar Devenyes,akar Gezenguzos )csak segithet.


Tunde
Egyet ertek :lol: Tapos Alexem olyan anyas,hogy jatszohazba egyedul be nem tenne a labat,csak anyaval :) 16 hoig O sem volt beteg,sot azota is csak ketser volt lazas es kesz,mas egyeb sosem :D
Ugyhogy en a szopi-betegseg osszefuggesben nem annyira hiszek,ez is inkabb genetika.

Niki
Lehet hogy hulyeseget irok,de talan azert nam kakil Dani mert mindent felhasznal amit megeszik.Csak azert gondoltam mert mondtad hogy keveseket szopik.Ha hasfajos en is hasra fektetesre szavazok,meg a sok bufiztetesre,eseleg a hason karba dajkalasra.Ezek bejonnek.A Grippe Water meg biztos segit.
Tap:
Uveget kimosni+fertotleniteni,vizet foralni-lehutein.Oszekeverni.Beadni babanak,ami kb anny ido minta szopi egy pici babanal.Aztan megint mosni-fertotleniteni.
Persze tudom a fertolenitest nem mindenki dijazza,de par hetes babanak azert ajanlott szerintem.Esetleg ha mosogato gep van akkor nem kell.
Bar megjegyem a noverem az USA-ban mindig csapvizbol adta a tapit a korababainak.Ott senki nem nyomatta a forralt vizet,erdekes ez :shock: :roll:

Alexa
Martinhoz nagy gartula,tegyel kepet is!

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Snoopy! Amikor én anno hagytam Zitát addig szopizni, amíg akar, akkor se lett több a tejem. Sőt, lemértem 20 perc után, és 1 óra múlva is (addig cicin volt) és semmivel nem lett nehezebb, ergo, nem szopott többet. Ezt eljátszottam többször is. :(

Kata, lehet, hogy az amcsiknál jobban működik a víztisztítás, azért nem forralják ott a vizet.

Itt egy kép, hogy mekkora a lánc:

Kép

Winnie, talán Te kérdezted, a borostyánkő immunerősítő és fogzáskönnyítő.

Tinu, igaz, engem nem kérdeztél, de én is nagyon rosszul alszom. Én is kb éjfélig fent vagyok, aztán vagy pisilni kell, vagy elzsibbadt vmim, vagy a torkom iszonyat száraz a terheshorkolástól. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!
Én a 2005 őszi babás topikból olvasok bele néha a tiétekbe, mert a második kisbabám, Anna, 2006 december 31-én született, épp egyhetes :)
Mivel nehezen követem a saját fórumomat is, nem jelentkeztem be, de néha benézek.

Amiért most irok:
Ildi, az unokahúgom kislányánál megállapitották ezt a betegséget. Hetente be kellett vinni a kórházba és akkor megkapta az enzimadagját, amivel elkerülhető a baj. Most másfél éves a kislány, én úgy tudom, hogy csak az elején kellett kórházban beadni, aztán otthon. De egy biztos: teljesen egészséges, normális, okos kisbaba, mint mindegyik kisbaba, akinél ezt a bajt megállapitják és kezelik.

További jó babázást!

Zsuzsa

Ja, és szia Tünde :D

KépKép

KépKép
majola
 
 


Kedves Majola!

Ez nagyon megnyugtatóan hangzik,köszönöm szépen!

Gratulálunk Anna babához!
ilgya1
 
 


Hahó!

Nálunk volt egy kis izgalom. Reggelre kicsit bedagadtam, aztán olyan dél körül éreztem, hogy elég izgatott vagyok, olyan belső feszkó volt/van rajtam. Megnéztem tesztcsíkkal a pisimet, volt benne egy kevés fehérje, amitől persze még jobban ideges lettem. Bementünk a munkahelymre (véradó) vérnyomásmérésre, 140/90 Hgmm volt. :( A stülésznőm azt mondta, ha nem megy lejjeb, akkor menjünk át a szülészetre, és akkor be kell feküdni. :( De ha ma nem, akkor holnap mindenképp keressem meg a dokimat. Később visszamértük a nyomásom, már csak 120/70 Hgmm volt.
Felhívtam a dúlám is, ő azt mondta, igyak sok csalánteát, és kaptunk kölcsön tőle vérnyomásmérőt, meg egy fél ubit, hogy egyem meg. :)
Szóval most ez van, pihenek, és próbálok megnyugodni, de egyelőre nem nagyon megy.

Szia Majola! :) Gratulálok Annához, meglestem ám, nagyon szép!
Julcsi kapott tőle ajándékot?
Én nem tudom eldönteni, de azt gondolom, Zita ajándékkal se értené jobban az új helyzetet.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy "zavarok", de szoktalak benneteket olvasgatni. Én Brigoval egy napra voltam kiírva, szintén az egri kórházban szültem. Október 17-én született végül a kislányom.

Ilgyának szeretném írni, hogy annak idején az első lányomnál visszajött nekünk is a papír, hogy ismételni kell a vérvételt, mert nem találtak rendbe valamit. Tudom, hogy mit érzel most!!! Visszaküldtük a vérmintát, és írták, hogy csak akkor válaszolnak, ha gond van. Ennek már két éve! És szerencsére semmi nem jött tőlük azóta! Remélem nálatok is elintéződik ennyivel a dolog!

Jó babázást, és babavárást mindenkinek!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Kedves mindenki...

Mostanság igen csak keveset vagyunk internetközelben... meg gépközelben meg csak úgy egyáltalán...
Nagyon le vagyunk maradva.....
Ha kérhetem, az új információkat, aki gondolja, küldje által nekünk a telibabak@altavizsla.hu -mail címre...
Így esély van rá, hogy hamarosan felkerül, mert sajnos mazsolázni nagyon nincs időm, energiám mostanság, viszont nem lenne jó, ha a weboldal ebben a hideg időben teljesen "kihülne" :D
Segítségeteket előre is köszönöm.....

Üdv Sleepy
sleepy
 
 


Sziasztok!

Bunny, köszi a választ. Csak Ti is említettétek már, meg a kórházban is pont néztek valakinek, azért érdeklődtem :)

Tünde, neked is köszi.

Tinu, én baromi jól alszom. Mindig is jó volt az alvókám, és most is alszom megszakításokkal néha közel 12 órát, tudom, ezt már szinte pofátlanság leírni. :oops: És akár még délután is. 1-1 éjszaka van, amikor nem alzsom jól. Nekem is benne van 2-3 pisi az éjszaka, fordulásos nyögések párnával, de vissszaalszom, meg reggelre már fáj mind a két csípőm, akár vállam is, de olyan még nem nagyon volt (szerencsére), hogy mindezek miatt nagyon kidobjon az ágy :) :oops:

Leszedtük ma a karácsonyfát. Most megint tök nagy hely van itt... pedig oan szép fa volt, hiányzik.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok Móni vagyok Érdről
Nálunk A pici Márk Már lassan két hónapos és mostanában az utolsó napokban esténként rájön a síró görcs mitől lehet kap vacsit meg minden .Mi lehet?
moni82
 
 


Szia Móni!

A két hónapos babák még ifjúak nagyon. Előtte nem sírt sokat esténként?
Mit jelent az, hogy kap vacsit? Szopizik? Esténként többet, mint egyébként? Hasa fáj? Mennyit alszik napközben, hogyan alszik éjszaka?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


:lol: Máté fél 6kor kelt ma, úgy, hogy este 8-kor fektettem le, és szopizott, azóta is alszik :-) Kitartás csajok :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!

Ilyet illetlenség írni egy csomó kialvatlan anyukának! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti,

na jól van na, én is keltem vele 3 óránként... Ezt csak azért írtam, hogy hamarosan elérkezik ez az idő, amikor ilyen jól alszanak :-) Olyan büszke vagyok rá :-) AZ első nap, hogy nem érzem fáadtnak magam... Lehet, hogy a 2-3 órás séták segítenek??? Bár akkor is végig alszik :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


sziasztok,

bunny, hány hónapom van még addig, 3 ???:)))

Dani sajna már éjszka is felkel, kb 3 után és nehéz nagyon elaltatni, általában az ágyunkban tér nyugalomra.:(
És szerintem napközben is többet sír, olyan olyan ordítósan.

Viszont ha elmegyünk sétálni, vagy a bébihordóban van, akkor bealszik, meg végülis most is alszik a kezemben, de ha letenném, már ki is pattanának a szemei. Meg egyszer egy nap az ágyában is, csak győzzem kivárni:)

tegnap adtam neki egy fél glicerinkúpot megint 5 nap után, és 3xra jött ki neki a kaki. Szerintem hülyeség, hogy nem baj az ha nem kakil. kellene valami, ami visszaállítja őt a nap rendszerbe, vagy a gyakoribba, mert szerintem azért sír ennyit.

az a szélcső milyen? fel kell neki vvalamit nyomni? Nekünk csak a kakival van problémánk, a büfi és a puki az szépen megy.

Holnap elviszem a pisijét vizsgálatra, a dokinő mondta, hogy bizti kedvéért nézzük meg.



Lányok ti hogy mentek a hathetes kontrollra? Babával? És ti véreztek még?

Kata, minket a dokinő küldött el az UH-ra, de jan 30-ra van időpontunk. és jan 15-én megyünk a csípőszűrésre. 18-án baba vissza kontroll a kórházba... azt hiszem erre a hónara ennyi elég orvos látogatásból.:)

Nektek minden héten megy a védőnő ki?

csernusn
 
 


Niki!

Szélcső: nagyon pici, vékony gumicső. Igen, picit a popsiba kell rakni.
Nekem anno a párom ment el venni, és mikor mondta,hogy szélcső kellene, megkérdezték, hogy neki kell? :lol: :shock: :shock: :shock: Visszatérve, pici krém kell rá, popsiba be, aztán jön vele minden. Nálunk tegnap este kellett, ugyanis a párom isteni szarvastokányt csinált, csak elfelejtette közölni, hogy három fej hagymát tett bele :twisted: :twisted:

védőnő: elvileg kellene minden héten az első hat hétben.

Hathetes: én még vérzek :x Gergőnél nyolchetes lett a hat helyett, de még akkor is folytam. Mindezek ellenére megvizsgált a dokim.

Ehez kapcsolódóan: ti mivel fogtok védekezni? gyogyi ugye kizárva, csak az a fajta van amit szoptatás alatt lehet szedni, de sokan panaszkodnak rá, hogy összevissza vérzik tőle az ember, meg más lesz a tej. Én most olvastam erről a depo provera injekcióról, három hónapos védettség, és elvileg nincs hatással se a tejre, se a babára. Eddig nem foglalkoztatott a téma, mivel bármikor jöhetett a kistesó, most viszont nem nagyon vállalkoznék egy harmadikra. :shock: :shock: Ötlet? Tapasztalat?

Bunny! A friss levegő csodákat tesz :wink:

Beszti, Niki! Kata! Meg mindenki akinek megvan már a bébi! Tegyetek már fel kéepeket!! :P

Majola! Üdv. itt, én meg titeket szoktalak néha olvasni :)

pussz, cic
cicmerák
 
 


ja, alexa! Az én lányom pontosan ezekkel a paraméterekkel született 8)
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Tünde, miújság vérnyomásilag? remélem, minden ok.

Ma voltunk uh-n, 2 héttel ifjabbnak mondták babócát, de kül minden rendben, kicsit azért parázom. De ugye nem kell? max annyi, hogy nem lesz óriásbébi, no meg jó eséllyel kihúzza a kiírásig....
BPD 92, HC 301, AC 297, FL 75 mm. 36+1 ezalapján szemben a 38+3-mal szerintem. Lepény II-s, de már a 32 hetesen is annyi volt...
kicsit azért aggódom, de apa kiröhögött :) , hogyha azt mondták, hogy minde nrendben, akkor ne csináljak magamnak problémákat.... :oops: :? súlyt nem írt a lapra, lehet, hogy a képernyőn volt, de nem láttam, utána meg nem kérdeztem...

tegnap elszóltam, ma én sem aludtam jól. de mindjárt megyek még egy kicsit aludni...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok

En is csatlakozom kipihent anyuakak taboraba :) Tulajdonkeppen,az elso par het ejjelei voltak rosszabbak, mert akkor ebresztgetni kelett hogy egyen,hogy elerje vegre a 3 kg-t.De karacsony ota nem ebresztem es ejjel elalszik 4-5 orakat,aztan kel es kajcsi utan vissza alszik reggel 8-ig.A delelottot es vegig alussza,csak enni kel fel 3 orankent pontban 8) Svajci oraja van :lol: Delutan 3 korultol van fent,akkor mar kezben vagy cicin, este 10-ig.De akor sem sir csak minimalisat amig oda nem erek etetni.
Mivel delelott es kora delutan mindent meg tudok csinalni,mar fozk is rendszeresen,miota ritkabban eszik,sot a takicsajt sem hivtam mar egy honapja,mert mindenre van idom.Szoval elvezem en ezt a babazast megint.Bar en szolni sem merek mert nekem Alex sem volt nyugos baba 8)

Tunde
Hogy vagy most?,remelem mar jobban.
Zita nagyon hasonlit rad,ezen a kepen meg plane,tunderi :)
En megertem amit risz,Alexxal sem szaporodott a tej hiaba voltallandoan cicin....Most egesz maskepp csinaltam mindent(vagyis tobb segitseget kaptam a korhazban ), mar az elejen es csak ennekk koszonhetem most hogy sikerult.

Majola
Gratula Annahoz!

Winnie
Mi is kivegeztuk,vagyis Apa Alexxal karifat szombaton,ezt en uuugy nem szeretem csinalni...

Moni
Este a gyerekek sirosabbak,van akit nehez megnyugtatni,turelem kell hozza,mas otletem nincs.

Niki
Es ejjel jol bealkik Dani?Mert ha igen akkor aludna nem?
En is a szelcsot mondom nektek,amignem kakil magato les latod hogy szenved talan ez segit.Egyel sok rostosat is.
Bar en nem ismerem hogy mukodik,nekunk nem kellet,meg most is minden pelusban van kaki,de kicsit tuti fel kel nyomni,hiszen ettol hatasos.
En csutortokon megyek a 6 hetesre,bar mar tul vagyok rajta,de most tudtam megoldani Leon vigyazasat.Nem viszem magammal.En amr nem verzek a 4.hettol.
A vedono surun jott hetente,vagy a tobbszor is maikor segitett fejni.Most kari elott ota nem volt,de szabin volt,felhivott meg otthonrol si hogy jol vagyunk-e.Szerintem a heten mar biztosan jon.

Cic
a hagyma nem jo ababanak?pedig en ugy raszoktam,meg nyersen is falom :oops:
Jaj de jo hogy felvetetted a temat,mar en is akartam.En gyogit szedtem Alex elott es utan ,de azt a fajtat is probaltam amit lehet szopi altt.Viszont meg kevesebb lett tole a tej anno.Ugyhogy azt most kihagyom,ja es osktol hallottam ugyanezt :?
Gyogyszert nem szeretnek szedni egy eleten at..spiralt meg csak akor lehet ham ar megjott,meg valahogy idegenkedem is tole.Volt mar valakinek???
Ovszert apa nem preferalja :oops: ,bar en sem.
Ezt az injekciot meg nem hallottam en most a pharmatex dolgoknak neztem utana, meg is akarom kerdezni a dokinotol majd a heten,de ezt a injekciota is megtudakolom amit te mondtal.

Winnie
Tenyleg no para,lenyeg hogy minden Ok vele.Az hogy hany kg total mindegy.
Nekem egy ket ^egyszeru^ ismeros mondta, hogy :Jaj de picivel szuletett a babad.... Hat most nem mindegy majd megno idekint.MEn egyebkent nem ettem edesseget egyaltalan,inkabb sok gyumolcsot,az legalabb egeszseges is nem csak cukor.Az en dokinom szerint a nagy babak a furak :roll: Meghat en sem vagyok csak 50 kg,mitol lenne 4.5 kg-s babam.

Na pusz megyek ebedelni
kata

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?