Új privát üzeneted érkezett!

Norka ez jó hír is, meg nem is :? A fene vigye el a hormonokat, ami még inkább elkeserítő, hogy nem tudni egyéb területeken mi jön majd elő x év múlva.
Egyébként apró csomóim nekem is vannak, de mivel hol van, hol nincs (mell alsó részénél) én még nem foglalkozok vele komolyan.
Egyébként Tűű doki azt mondja, ha késik a mensi meg kell hozni a vérzést, mert nem tesz jót a hosszú ciklus !

Bogi baba egy angyal, hogy elkísért :lol:

Dimet :P
persze, fogok majd tesztelni ,de így a 16. cn-on nem lenne sok értelme, majd 10 nap múlva :wink:
mniki
 
 


Niki!

Te nagyon gyanús vagy nekem.Nálam is görcsökkel kezdődött, és szinte egész nap görcsöltem.Vérzés meg sehol nem volt, holott addig csak akkor kezdtem el görcsölni, mikor a vérzés megindult.

Szóval gyanús, nagyon gyanús :D :D :D
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Megjött a terheléses inzulinom:

0: 6,1
30: 33,9
60: 56,4
90: 82,3
120: 73,3
Legyetek oly kedves egy kis értékelést adni. Az a baj, hogy sehol nem találtam a ref. határokat. HELP!!!!

A terheléses cukromat már kitárgyaltuk egyszer, de azért még egyszer hogy tiszta legyen a kép:

0:5,3
30: 9,8
60: 11,1
90: 10,5
120: 8,1

Ne haragudjatok rohanok, délután még visszajövök.

Bee
beebeey
 
 

 
 

Norka!

Ezt találták?

"Mastopathia fibrocystica
(emlő-dysplasia, fibrocysticus emlőbetegség)

Leggyakoribb jóindulatú emlőbetegség.
Elsősorban labilis ciklusú nőknél lép fel, akiknek oestrogen-fázisa megnyúlt, lutealis szakasza megrövidült (s így progesteron-hiány áll fenn), vagy ciklusa anovulatoricus.
Létrejöttében a hyperprolactinaemiának is szerepet tulajdonítanak
Főleg a hypothyreosis enyhe, nemegyszer subclinicai formái felelősek a jóindulatú emlőbetegségek jelentős százalékáért.

Klinikai tünetek: rendszerint bilateralis (kétoldali) folyamat, leggyakrabban a külső-felső quadránsra localisalódik. A beteg fájdalmat vagy fájdalmas csomókat érez a mellében, a mellek feszülnek, különösen a praemenstrualis periódusban, néha a hónalji nyirokcsomók is megnagyobbodhatnak.
Jellemző a tapintási lelet: ún. "sörét"-mellekről beszélnek, ami lószőrpárna tapintatú. Előfordulhat emlőváladékozás is, amely víztiszta vagy ritkábban véres is lehet (a betegek kb. 15%-ánál).

Kezelés: mivel rendszerint absolut vagy relatív hyperoestrogenismus okozza, a hormonegyensúly helyreállításával gyakran megszűnnek a szubjektív panaszok, s az objektív elváltozások is.
Hyperoestrogenismusban alkalmazhatunk a ciklus második felében progestagen-készítményeket. Az esetek jelentős százalékában hatásos a helyi kezelés is, progesteron-tartalmú gyógyszerekkel (pl. MastoprofenR, amely kenőcs formájában tartalmaz progesteront és phenylbutazont, és naponta két alkalommal kell alkalmazni).

Anovulatiós ciklusokban, az ovulatio kiváltására clomiphent, gonadotropinokat, LHRH-készítményeket használhatunk.
Egyesek alkalmazzák a gyenge oestrogen-hatású és így antioestrogenként viselkedő tamoxiphent is, 2×100 mg/nap adagban, szájon át, 3-6 hónapon keresztül (ez használatos oestrogenreceptor-pozitív emlőrákok kezelésében is).

Hyperprolactinaemiás állapotokban jó eredmény érhető el dopamin-agonistákkal, így elsősorban a bromocryptinnel (2,5-7,5 mg/nap általában elegendő). Néha szükség lehet nagyobb adagokra – ezek alkalmazását mellékhatásai korlátozzák.

Hypothyreosissal társuló mastopathiákban – tapasztalataink szerint – az esetek jelentős százalékában (kb. 50%-ban) már az alapbetegség kezelése subjectiv és objectiv javuláshoz vezet. Ha ez nem elegendő, a pajzsmirigyhormon-kezeléshez progesteron-therapiát vagy dopamin-agonistákat társíthatunk.

Másik therapiás lehetőség anticoncipiensek (fogamzásgátlók) adása (3–6 hónapon keresztül), melyek leállítják a gonadotropin-secretiót. Kerülnünk kell viszont a nagy mennyiségű oestrogent tartalmazó fogamzásgátlókat. Olyan kombinált készítményeket kell választanunk, melyben a progestagen-összetevő dominál, mégpedig olyan típusú, mely nem metabolizálódik oestrogenekké. Hatásfok: 70-90%, a készítményektől függően.
Az LHRH-superagonisták a már említett mechanizmussal (a hypophysealis gonadotropin-receptorok down-regulatiója) gátolják a gonadotropin-secretiót, s így az ovariumok hormonelválasztását is.

Súlyos, előrehaladott formákban jó eredményekkel alkalmazható a danazol (DanolR), 100-400 mg/nap, 3-6 hónapon keresztül, amely gyenge androgén-hatásokkal rendelkező progestagen, és kifejezetten gátolja a gonadotropin-secretiót. Hosszabb távon is jó eredményeket ad."

Szerintem inkább egy kis Norcolut, h. vége legyen az ösztrogénhatásnak, aztán metforminra fel!!!!! Cél a normál ciklus! Menni fog!!!! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Norka! Akkor most kicsit megnyugodhatsz! Amit Rambóka írt az elég bíztató, nem? Legalábbis én annak fogtam fel.

Bogi baba mennyire jó kislány, hogy tudod mindenhová magaddal vinni! :D

Beebeey, nálam 26-ot írtak a referencia tartomány maximumának.
mamint
 
 


Bee, az éhgyomri inzulinnak 8-10et szoktak felső határnak írni. a terheléses, 2 óra 25-26. így tudom.
dimet
 
 


Sziasztok!

Lyutka!

Emeld meg egy kicsit a metforminodat és rögtön le fogsz szokni az édességről! :twisted:
Egyébként ezt a „holnaptól fogyózom!” hozzáállást én is ismerem. Sajnos jelenleg is ezt gyakorlom. Már le lettem b…va, h. 3 hónapos a gyerek, de én még mindig úgy nézek ki, mintha még csak most várnám. :oops: Sajnos a vádak igazak. Nagyon nem használt ez a karácsony! :cry:
Naponta többször körbehiénázom a fát, érintetlen szaloncukor után kutatva! „Fújj! Rossz kutya!!!!” :twisted: Hátam ragyás, hajam zsíros. Utálok magamra nézni. :cry: Változtatni kéne, de nehéz!!!!!
Tegnap hirtelen felindulásból, alig 3 nappal a legutóbbi emelés után, beiktattam déli 1/2X850-et. Ma a délelőttömet a fajanszon töltöttem. :oops: Pedig mit pofázok állandóan, h. csak lassan, türelem, mert bosszút áll! Hát bosszút állt!!! Akasztják a hóhért! :twisted:

Ezoterike!

Én végig szedtem.
Mit jelent az iwiwen, h. „bejelölnek”? :?:

Gabi!

Kérd meg a dokidat, h. szervezzen neked pótdokit, arra az esetre, ha nem lenne itthon. Mégiscsak jobb olyasvalakinél szülni, akit legalább vmennyire ismersz!

Mniki!

Szerintem ez PÉ, ha a 14. nap körül vagy! :wink:

Beebeey!

Ez elég csúnya. Szerintem neked lassan kimerülőfélben vannak az inzulintartalékaid, mert annak ellenére, h. magas az inzulinod, mégis magas a cukrod! :shock: ( Az inzulinnak az a feladata, h. kipucolja a cukrot a vérből, mert a magas vércukorszint mindenféle kóros érfalelváltozást csinál, ami vaksághoz, lábszárfekélyhez és veseelégtelenséghez vezet! Nem beszélve arról, h. közben a sejtjeid meg éheznek!)
Írj Petrányinak és kocogj el diabetológushoz, mert ezt már nagyon komolyan kell venni! :!: :!: :!:

Girland!

Mikor tesztelsz?????????

Kavits!

Hát nemtom! :( De azért még ne add fel!

Mint kiderült, kubitális alagút szindrómám van. Mivel NSAID-ket nem lehet szopi alatt szedni, pihentetni, meg nem tudom, szokom.
Nem tudom, h. javul-e v. csak már hozzászoktam a zsibbadáshoz, mindenesetre pozitívum, h. már nem fáj!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Nincsenek meg valakinek az IR-es diétás oldalak linkjei?

GI-s + CH-s táblázatok kellenének, hogy kombinálhassak :)

(ma voltam ismételt terheléses cukron... az éhgyomrim 5.0 lett, kedden lesz meg a többi eredmény... VISZONT: este is és reggel is kecskerutáztam... a doki azt mondta, hogy rám bízza, ha gondolom nyugodtan... én gondoltam... nem is lettem rosszul a cukros szmötyitől :) )

Köszi!
Vendég
 


Lányok!
dimet:Nagyon köszi a bíztatást, fogyogatok, fogyogatok!
Rambóka:: igen diabos cukorértékeim voltak.....amúgy kisumákoltam magamnak egy HgbA1c-t és hurrá! Győzelem! 6% alatt volt! Petrányi dokink mondta, hogy ezt nézessem, igaz össze - vissza hazudoztam érte a háziorvosnál, de megvan! Azt mondta a házidokim, hogy ezzel a cukorral túlzottan óvatos a dokim, más is lett már cukrosan terhes, és amúgy meg mehetnék már lombikra, mire várok, placebóhatásra? Na, no komment!
Norka: Ez durva! Ciszta,ciszta hátán. Akkor a tesómnak is ezért lehetett a foggyökereinél? rohadt pco....különben meg kell hogy fedjelek, mert úgy olvastam hanyagolod a meforalt! Ejnye! Tessék szedni......
Aranykavics:gondoltam rád, amikor néztem a táblicskut, hát, sok sikert, majd drukkolok értetek, és szedd a gógyit szorgalmasan!
7kincs: köszi a bíztatást, de még mindig 71 kilóóóóóó,fúúúú
lyutka:napi ötször keveset, így mindig van valami a gyomrodban, sok zöldséget, kumpit nagyon minimálisan, rizsből barnát, cukor nélküli teát, néha light kólát, ami tudom nem jó, de soha semmit? Az sem megy eccerre.. Főzelékeket keményítővel sűrítve. Feltét, és fehér kenyér nélkül. Saláták joghurtos, kefíres öntettel. Cukkinichipssel.Sárgarépa tök jó édes, nyersen, magában, vagy főzve pörinek elkészítve, finom mandalin, narancs, banán max.csak fél....így könnyebb....de elcsábulok én is amúgy édességre, szaloncukor, ez az lecsúszik. Szerintem nem is megy másképpen. Olyat nem főzök amit nagyon szeretek, mert abból sok lemegy. És ha édességet eszem, akkor megegyezem magammal,hogy igen, most ezt, de mást akkor nem ehetek. Mondjuk kihagyom a vacsit olyankor. És vércukormérőm van, ami egyből kimutatja, hogy kilengtem, és ilyenkor bűntudatom van. Na, ez jó fék meg kell mondjam, tudom ajánlani bárkinek!
Ja, és heti háromszor másfél óra konditerem, 20 perc futás, 40 perc kondi, 30 perc futással bezárva. Hát, valahogy így.......Napokig lehetne erről írni, nekem nem jönnek be a divatos fogyókúrák, mert mindenki más, és egyénileg kell kialakítani, hogy kinek mi a jó......Mindenesetre, ha csüggedek, akkor mindig mondom, hogy a babóért, és azért,hogy sokáig lehessek nagymami is!
szisza30
 
 


Rambóka!

A bejelölés az iwiwen azt jelenti, hogy kereshetsz rajt ismerősöket, és rákattintasz, hogy ismered, erről ő értesítést kap az iwiwen keresztül, és visszaigazolja egy kattintással, hogy ő is ismer-e vagy nem.És ugyanez fordítva, ha Téged jelöl be ismerősként valaki, kaphatsz róla értesítést az e-mailedre.
De olvastam, hogy az e-mail címedet nem adnád ki, akkor javaslom, készíts magadnak egy új e-mail címet, amit csak erre használsz, és ezt add meg az iwiw-en.

Teljesen a szülésig szedted a metformint?És teljes adagot?
És orvosi javaslatra, vagy csak úgy magadtól saját felelősségre?

Mert hamarosan fel kell keresnem a diabetológusomat, mert kiírt egy vérvételt, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok.Szóval a vérvétel után kell megkeresnem, és nem tudom mit szólna, hogy én végig metformint akarok szedni.
ezoterike
 
 


Na, de Rambóóóka! Miket olvasok itt! :D :D :D
Hiénázod a fát? Hi-hi-hi?Ez tök jó....olyat én is szoktam régebben, csak nem tudtam, hogy így hívják... amúgy én karácsonyra nem vettem szaloncukrot...... :wink:
szisza30
 
 


Ezoterike: talán Tűű dokinál mennél valamire, mert idáig ő volt az egyetlen orvos, aki, amikor megkérdeztem, hogy én szedném egész terhesség alatt, azt mondta, hogy felnőtt ember vagyok az én döntésem.

Igaz, azt is hozzátette, hogy nem ajánlja, és lebeszélne, és felesleges, inkább inzulin stb.stb.

De én Petrányi dokira hallgatok, és szedni fogom egész-egész-egész végig a gyógyszert, akárki akármit mond.....
szisza30
 
 


na, kezdek a jó formámhoz visszatérni, nlc-n is magammal leveleztem.
Csakegy már soknak ajánlottam Fővényi József: Cukorbetegek diétás könyve. Alexandra kiadó, neten is megrendelhető.
Nem vagy cukorbeteg, de jó a cukorbeteg dijéta, igaz? :lol:
szisza30
 
 


Szisza: Köszi :) Mondjuk én pont a hagyományos diabéteszes diétát akarom kikerülni... ahogy itt is többen írták + én is utánaolvastam, a GI-s diéták sokkal hatékonyabbak mint a hagyományosak... úgyhogy én is inkább egy ilyenre szavaznék...

(Itt van pl. egy cikk erről: http://health.ninemsn.com.au/article.aspx?id=1512 )
Vendég
 


Norka, Szisza mi úgy látszik cisztásodásra hajlamosak vagyunk és kész.

nekem is tele van állandóan az összes fogam cisztával.

Kép

Kép
rejo
 
 


Lányok, azt sokan elfelejtik, de teljesen másképpen kell diétáznia egy terhesnek, mint egy nem terhesnek.

Például, a terhesnek, ha ch diétát kell hogy tartson, akkor TILOS reggelire gyorsan felszívódó szénhidrátot ennie. :shock:

Szerintem a leghitelesebb, ha az NLC-n a diabéteszes kismamik topikját megkeresed, Csakegy, ők mivel cukrosak, megkapták a kiképzést ehhez.
Vendég
 


Szeretnék veletek megosztani egy infót, először még csak itt. :wink:

Valószínű (még nem biztos, én is csak hallottam róla), hogy indulni fog egy magánrendelés a XIII.kerületben, ahol belgyógyász, endokrinológus és dietetikus, kardiológus is lesz a Szt Imre kh csapatából, meg a tervek szerint betársul nőgyógyász. Az IR és metabolikus szindróma lesz a szakterületük, a hormonális zavarok kivizsgálásán belül különös tekintettel a PCOS-ra.

Tűű is benne van a csapatban.

Már most lehet előjegyzést kérni, várhatóan februártól indul. A honlapra még nem szeretném feltenni, amíg be nem indult. Ha vkit érdekel, keressen meg priviben, még nem kezeskedem nyíltan az infóért.
Vendég
 


Norka, ez aztán a jó hír !!!
Bár Tűű doki már novemberben tett ilyen célzást, de nem gondoltam volna, hogy ennyire "komoly" a dolog !

Az biztos, hogy sok nő most fog igazán segítséget kapni, ráadásul nem elhanyagolható az a tény sem, hogy így egy helyen lesz minden.
Mondjuk kíváncsi vagyok ki lesz a nőgyógyász.. :wink:
mniki
 
 


Norka,

nekem ezt Tűű somolyogva már mondta....!!! Mármint az induló rendelést..... nagyon örülök, ha tényleg megvalósul !!!! :lol: :lol:
zsizsik
 
 


csakegy, diéta: tudod, én voltam a héten a szent imrébe dietetikusnál. kaptam kisfüzetet, kispapírt, mindent. kifejezetten terheseknek!! ha küldesz privben címet, akkor lefénymásolom és elküldöm, vagy bescannelem hétfőn, és emilben átküldöm. nagyon jó.
és tényleg nem a Gi diétát,, hanem ezt kellene betartanod.

de jó, mármint ez az orvosi team!!! sok-sok nőnek mekkora segítség lesz!!!
dimet
 
 


No visszatértem.

Norka :lol: Ez már remek hír!
Ciszták: érdekes. Nekem is van a fogazatomnál.

Rambóka köszi szépen a segítséget!!!!
Sejtettem hogy nem lesznek örömkönnyek a szememben..... :cry:
Viszont már lassan kijátszom az összes orvos-"kártyámat". A diabetológus azt mondta a cukor eredményeim láttán: ne aggódjak ez a PCO-val jár. Háziorvosom: ne aggódjak, nem kell elbagatelizálni, de nincs itt gond. Az endrokinem a hormonjaimat figyelgeti csak. Most akkor melyik orvoshoz is menjek vissza???????? :cry: :oops: :twisted: :twisted:

Írtam Petrányi dokinak.

Ja! Kavicska írta itt a fórumon jó pár héttel ezelőtt, hogy Szeged egyetemi város, ahol orvosi képzés folyik, s valamin ledöbbent. Egy adalék a döbbenethez: a Klinikai laborban (!!!) nem tudják a terheléses inzulin referencia tartományát! No de sebaj! Majd én kiderítem, megtanulom, stb..... Tényleg így kellene ennek működnie?????? :twisted: :twisted: :twisted: Nem is tudom, hogy dühös, vagy szomorú, vagy csalódott vagyok e....

Nah most rátok öntöttem az összes dühömet. Elnézést érte!

Gondolataim kavarognak: kimerülő inzulin miatt indultam fogyásnak???

Csakegy ezt a GI-s étrend félét én anno az origo.hu-n találtam/nyomtattam.

Bee
beebeey
 
 


Kb. úgy érzem magam mint a nevemet alatt lévő képen a jegesmaci......
beebeey
 
 


Jah!
Kavicska hát az úgy történt..... :lol: Szóval a 33. cn-en barnáztam 5 napig. Barnázásból arra következtettem: pé nuku. Viszont úgy gondoltam betudom ezt egy ciklusnak. Jelentem a 19. cn-en tartok. Viszont1) a 10. (!!??) cn-en volt olyan tojásfehérjés nyákám vagy mim. No azóta apát csőre töltve tartom, s két naponta rá(m)mozdul. :lol:
Viszont2) 16. cn-en hasított a jobb a petefészkem.
Viszont3): fogalmam sincs hogy volt e pé vagy sem. Nem hőmérőzök - Bee ellustult. Én is úgy jártam mint Norka. Hőmérőzés közben elaludtam, s ilyen horrort álmodtam. A különbség annyi: én a számban veszem a higanyost. :roll:

Ááá. Nem vagyok babás, tele vagyok nega csíkokkal. Én lepődnék meg a legjobban ha valami változna szervezetembe.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
beebeey
 
 


Jah!
Kavicska hát az úgy történt..... :lol: Szóval a 33. cn-en barnáztam 5 napig. Barnázásból arra következtettem: pé nuku. Viszont úgy gondoltam betudom ezt egy ciklusnak. Jelentem a 19. cn-en tartok. Viszont1) a 10. (!!??) cn-en volt olyan tojásfehérjés nyákám vagy mim. No azóta apát csőre töltve tartom, s két naponta rá(m)mozdul. :lol:
Viszont2) 16. cn-en hasított a jobb a petefészkem.
Viszont3): fogalmam sincs hogy volt e pé vagy sem. Nem hőmérőzök - Bee ellustult. Én is úgy jártam mint Norka. Hőmérőzés közben elaludtam, s ilyen horrort álmodtam. A különbség annyi: én a számban veszem a higanyost. :roll:

Ááá. Nem vagyok babás, tele vagyok nega csíkokkal. Én lepődnék meg a legjobban ha valami változna szervezetembe.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
beebeey
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Jobbulást kívánok Gergőnek és a párodnak.

Niki!

Drukk, már csak 10 nap!!

Voltam 11. napi UH-n. Nagyon sovány a nyh, csak 5mm -es. Van 3 db petesejt jelöltem 23, 18, 16mm -es. Ma meg is kaptam a Choragont, + majd még kapok egyet 1 hét múlva.

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Micsoda csevely folyik itt! :D

Valami észrevétel a tickerbe???!
Bizony, jól látjátok! :?

Vasárnap de. vérvétel. Legalább ezt össze tudom hozni!

Most mennem kell, az Ember vár!

Pussz, este még leszek! :)

Sziasztok!
Vendég
 


Helló lányok,

Kavics, sajnálom, de tudod mit: akkor is irigy vagyok rád.... :wink: (persze csak jó értelemben :lol: :lol: )
Hiszen te produkáltál (már nem is tudom hányadszorra) egy igazi, tankönyvi, EGÉSZSÉGES (!!!!!) női ciklust. Hát basszus, ez valami csúcs !!! Én mit nem adnék, ha ilyen ciklusom lehetne, mint a tiéd !!! Nekem anno a nőgyógyászom azt mondta, hogy egészséges ciklusban a pé után felmegy a hő, és fent is marad,amíg el nem jön a ciklus vége. Ekkor vagy tovább fent marad, vagy leesik, és másnap megjön. Most történetesen nálad leesett, de akkor is: tátott szájjal figyeltem minden nap a görbédet, és szóról szóra azt láttam,amit a nőgyogyim mondott a ciklusról !!! Te meggyógyultál !!!
Szerintem ez tényleg már csak nagyon rövid idő kérdése, hogy mikor is sikerül végre nektek is, illetve soha ne felejtsük el (bár hajlamosak vagyunk rá ... :roll: ) hogy kettőn áll a vásár. Lehet, hogy már csak rajta. Ő is biztosan hamarosan rendben lesz, és szerintem onnantól tényleg nem lesz többé akadály....!!! :lol:
zsizsik
 
 


Szisza!

Kösz a tippet, mármint , hogy menjek Tűűhöz, mennék is, ha Bp-i lennék, de nem vagyok...
Így maradok a saját diab dokimnál, aki még nem is biztos, hogy azt mondja, hogy ne szedjem, csak én már előre kombinálok.
De az jó, hogy Te is végig szednéd, és hogy Rambóka is szedte, így legalább van előttem pozítív példa, és megnyugtat, ha végig szedném nem lenne baj.

Kavics!

Kár, pedig én reménykedtem.Na de még előtted az egész év!!
ezoterike
 
 


Zsizsik!
Nagyon aranyos vagy, amiket írtál. Valóban, augusztus közepéig azt sem tudtam milyen egy spontán mensi (2000 óta elfelejtettem :lol: ), azóta volt néhány spontán PÉ. :)

A párom miatt nem izgulok, beszedte az antibiotikum adagját, szedi a trentalt és Maca Vibet :) Ez biztosan segíteni fog. Olvasgattam a Kaális párok fórumát és ott több párnál is sperma gondok vannak és érdekes, hogy ezek a "varázsszerek" tényleg hatnak. Másrészben pedig tudom, hogy a Kaáliban jó kezekben leszünk. :)
Én úgy gondolom, hogy mivel már én is jó úton vagyok, csak egy kis rásegítés kell és a párommal sincs vészesen nagy baj. Én biztos vagyok benne, hogy spontán is összejönne, csak az a kérdés, hogy mikor és az idő telik... :) Majd a második babánál lehet, hogy spontán lesz. Most mindenképppen igénybe vesszük szakember segítségét.
Sok szempontból megértem az anyaságra és a párom az apaságra. Ezt érzem.
Ki tudnám fejteni, hogy miben látom ezt (és lehet, hogy az aktuális anyukák jót nevetnének rajtam, hogy nem is ez az anyaság kérdése :lol: ).
Úgyhogy szakember! :)

Meglesz a harmadik napi vérvétel és meglátjuk mit alakultak a hormonjaim. Mindenképpen meg fogom írni Petrányi dokinak, hogy szemrevételezze és ha valami problémát lát orvosoljuk mielött megkapnám az első hormon kezelést! :)

Egyetlen dolog, amitől kicsit tartok, talán félek is, és erről még nem beszéltem, az az, hogy hogyan fogom közölni a főnökömmel ezt az egészet? Mert gyakorlatilag rajtatok kívül senki sem tudja, hogy mire készülünk, még a család sem! (még nem sikerült velük leülni és elbeszélgetni) Hogy fog reagálni, mennyit kell majd hiányozni... húúú basszus. Ezt nem tudom. :roll: Főleg azok után amit a múltkor kijelenetett! :? Teljesen kivoltam tőle.
Azt mondta a párom, hogy csak lazán! És kész!
Akkor laza leszek! :)

Ezoterike!
Aranyos vagy te is :) Itt röhögtem, hogy előttem az egész ÉV! Így is van! Ebben az évben babásnak kell lennem!! Tudom, hogy így lesz! :)

csók csajok, még leszek! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Szisza!
Ne mosd össze! A foggyökér körüli cisztáknak semmi köze se a PCO-hoz, se a hormonokhoz! :!: :!: :!:
Az elhalt fogakon ( ill. nagyritkán fogfejlődés során visszamaradt hámszigetekből alakul ki)!

Gratula a fogyáshoz! :D :D :D

Hiénázásnak én neveztem el, mert a hiénák szokták úgy koncra várva körbejárni a falatozó oroszlánokat, ahogy én szoktam a karácsonyfát! :oops: :lol:
A főzelék liszt helyett, keményítővel való sűrítésének nem látom értelmét, ugyanis 100 g finomlisztben a szénhidráttartalmon kívül sikérnek nevezett fehérje is van, ugyanakkor 100 g keményítő az pontosan 100 g szénhidrát!!!!! :wink:

Ezoterike!
Köszi az infót! Volt freemail címem, de annyira nem használtam, h. a címet és a jelszót is elfelejtettem!Hiába ez a szenilitás! :oops:

Igen az utolsó pillanatig szedtem. Az orvosom tudtával és beleegyezésével, de magamnak írtam. Azóta beszéltem vele erről és azt mondta, h. ő magától nem írhatja, de, ha vinnék diabdokitól javaslatos papírt, akkor írhatná!
Diabdokid mit fog szólni? Ha volt a tihanyi konferencián, akkor talán felírja, ha nem volt, akkor nem hiszem! :(
Dimettel dolgozunk egy anyagon, holnapra kész vagyok a fordítással, ő csinál belőle ábrát, ha felkerül a honlapra le lehet vele támadni a dokikat!!!!!

PCO-s szakrendelés? De jó!!! :D :D :D

Beebeey!
Szegedi vagy? Ezt nem figyeltem eddig, de pont ma találtam ezt:

Vérzészavaros, glukózintoleranciás tinédzser lányok fél éves
antidiabetikummal, metforminnal történt kezelésének eredménye
Dr. Lehotzky Helga

Helga Lehotzky - IFEPAG Hungary: Metformin in regulating menstrual disorders

PCOS korai diagnózisának fontossága menarche után / Lehotzky Helga

A doktornő szegedi, próbáld meg megkeresni!!!!
Te szedsz már metformint?

Kavics!
Sajnálom! :cry: :cry: :cry:
De egyvalamit gondolj végig bíztatásképpen: rendbetetted magad hormonálisan, részedről immáron semmi akadálya a babásodásnak! Ha egy kis segítséggel is, de lesz babád!
Ha nem jutsz el ide, akkor most egy hormonkavarból próbálnának erőszakkal babát csiholni!
Épp most van a Családineten egy csaj aki már két sikertelen lombikon van túl, elsőre 1 hétig volt intenzíven hiperstimuval, másodiknál is túlstimulálódott, és most mondta csak el neki egy másik doki, h. PCO-ja van! :evil:
De az is lehet, h. pár hetes Maca Vibe után, már segítség sem kell!

Fejtsd ki!!!! Én kíváncsi lennék! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sehol senki????? :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
Kavics itt lapul a gép mellett!!! Kép

Kezdek elálmosodni, a párom már húzza a lóbőrt! :) Kép

Kandika!
Merre vagy???? Rég nem jelentkeztél. Mi lehet veled??? Kép

Kriszta!
És te? Nemá, hogy tanulsz! Kép

Én ma egész nap ezt csináltam Kép , kivétel persze, mikor nem Kép
Vendég
 


Gyors átfutás,mert most értünk haza,és apa ilyenkor nem szereti ha itt ülök :oops: :wink:

Kavicska
Sajnálom! :( Őszintén szólva a kétcsíkost láttam magamelőtt mielőtt megnyitottam a topikot! :oops:
Vizsgáztam ma szociológiából,és népegészségtanból. :x

Holnap leszek!
Pusszantok mindenkit upp-cupp!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Kavics :cry: Pedig már annyira biztos voltam benne hogy végre elűzöd az átkot a tábla elejéről! De a következő ciklusban is jó lesz ha megteszed! :wink: Drukkolok érte nagyon! :)

vöcsök
, a kistesó ajándéka-dolog nagyon tetszik! Tök jó ötlet! :D

norka ez a magánrendelés nagyon jó lesz! :D :D

off
gyakorló anyukák adjatok tanácsot! Mit lehet kezdeni egy kétévessel aki jó evő volt és most iszonyú válogatós lett? :shock: Virslit megenné minden mennyiségben, csúszik még a sóska és a tápszer (tejet nem issza meg, öklendezik tőle - én is így álltam a tejhez...)Ja és a Túró Rudi, esetleg a joghurt...Amúgy nincs rossz husiban...

Bocsi, hogy ezzel fárasztalak Benneteket de kezdek kikészülni tőle... :cry: :oops:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Jó reggelt!

Megint jól lemaradtam! :oops: Pedig olvasok ám rendesen, de a szenilitás legyőz! :oops: :lol:

Norka!
Háát...Ez a cisztásdi görény dolog, az biztos...És még örülni is kell neki, hogy nem más :? :roll:
Szóval ha meghozod a mensidet és megszűnik az ösztogén-túltengés, akkor felszívódnak???
Nem csodálom, hogy elment a maradék kedved is a hormonstimutól! Bizony, elgondolkodtató...Nekem is...

Rambóka!
Azért ne ess kétségbe, 3 hónapos babával még nem kötelező nádszállá soványodni! :)
A hóhér-akasztáson jót röhögtem! Legalább aznap tuti nem híztál a lehiénázott szaloncukroktól! :lol: Hja, a metformin valahogy nem bírja a szénhidrátot! Én soha nem eszem édességet (nem érdem! nem szeretem!), nálam ilyen hatást vált ki, ha egyszerűen többet eszem a kelleténél...Ami sajna előfordul :roll:
Iwiw : én is fenn vagyok már pár hónapja. Nem vagyok rá nagyon beindulva, de gondom még nem volt belőle. Néha jó, ezer éves ismerősöket lehet levadászni.

Mniki!
Izgulok!++++++

Beebeey!
Szeded a gyógyit? A táblában nem látom.. :oops:

Szisza!
Nagyon ügyi vagy, irigyellek!

Okr!
Nem is írod, hogy sikerültek a vizsgák?!
Továbbra is csak bámulok, milyen stramm csaj vagy!

Kavicska!
Sajnálom az 1.cn-ot!
Most mész először Kaálizni? Megbeszélés lesz? Akkor még nem tudod, mit fognak csinálni???
Kb úgy vagyok, mint Te. Gondolom, hogy előbb-utóbb összejönne spontán. Az "előbb" nem is lenne baj, az "utóbb" aggaszt inkább...
Nem tudom, írtam-e már, hogy nekem a 3. nap természetesen dec.25-re esett. A házidokim levette a vért, én meg betettem a hűtőbe. 27-én tudtam elvinni a laborba. Egyszer már voltam így, akkor vasárnap vették le a vért és hétfőn vittem be. Akkor sikerült értékelni. A hormonos eredményeim már megvannak (azok mindig jók szoktak lenni, remélem most is), de az inzulin csak a jövő héten (két hét alatt!!!) lesz kész, mert a laborban összevárnak többet! (megáll az eszem!) Addig viszont nem adják oda a többi hormont sem, mert nem szabad két részletben nyomtatni! Nincs pénz! Elkeserítő!
Nyomozgattam a neten, lehet, hogy az inzulin fals eredményt mutat majd, mert nem szabad túl sokáig állni a vérnek a plazmán (vagy mi?) Szerinted??? Ha nem lesz jó, levetetem majd a Kaáliban (3500-ért) 17-én, amikor megyek. Ott egy óra múlva van eredmény...

Zsizsik!
Magadról nemigen írsz! Mi a helyzet??? Lehet, hogy csak figyelmetlen voltam?! :oops:
Amit az egészséges ciklusról írtál, az szöget ütött a fejembe! Asszem én ilyen görbéket csináltam mostanság, mégsem hiszem el, hogy volt pé-m. Nagyon off lenne, ha megpróbálnám feltenni?

Kép Kép
backa
 
 


Backa!
Megértelek én is téged. Az a helyzet, hogy kettőnk között van kb. 8 év. A te javadra, vagy az enyémre? :roll: Attól függ honnan nézzük. (ez most nagyon csúnya volt tőlem, nem megbántani akartalak téged), csak ahogy telik az idő..! Az ember , hogy is írjam..., Aggódik egy csöppinkét. :?

Az a gond, hogy egy normális ciklus esetén is csak havonta van esélye a szegény embernek. Ha PCOS és változó ciklussal már lehet, hogy nem 13 esélye van egy évben hanem csak 5, vagy 4. A lombikkal csak háromhavonta... :? De a lényeg Backa! HOgy összejön!!! :D Előbb vagy utóbb, de összejön!!! :D

A görbéidet nyugodtan felpakolhatod, hiszen ez a topik erőől is szól! :D

Én is úgy oldom meg a vérvételt, hogy leveszik, hűtő, majd hétfőn labor! Másképp nem megy. Megkérdeztem okosabbakat és azt mondták, hogy nyugodtan csináljam így, mert nem fog változni az érték. Inzulinról nem tudok semmit. :oops:

Ez lesz a legeslegelső Kaális találkozás.
Lassan összegyűjtöttünk minden papírt. Ha még kelleni fog valami, akkor majd pótoljuk.
Érdekes, hogy izgulósan várom az első találkozást. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Már meg is szerveztük a párommal, hogy mindketten menni tudjunk. :)

No, már megint én csevegek csak!

Várom, hogy kelljen fel az uracskám , már kész a reggelije. :)

....vagyok....
Vendég
 


Nahát Kavicska!
Éltes korommal viccelődni! :lol: :lol: :lol:
Egyébként júliusban már 35 leszek. Mindig úgy voltam, hogy majdcsak lesz valami, van még időm. Háát, ennek vége. Így is előre röhögök magamon, hogy egy ilyen matuzsálem bálna hatalmas pocakkal hogy fog majd mutatni a csini 20 éves kismamik között mondjuk a terhesgondozáson... :lol: Bár már ott tartanék...Esküszöm, röhögni fogok! :lol:

Melyik Kaáliba mész? És mikor? Tudod már, hogy mi lesz először?

Na, megpróbálom a görbéket, reméleg nem lesznek túl nagyok! :oops: Nem vagyok egy pc guru! :oops:

Kép Kép
backa
 
 


Kép Kép

Kép Kép
backa
 
 


Sziasztok lányok!

backa annnnyira örülök hogy írsz!! :D bee te is végre előkerültél! :lol:

Hát backai gazad van, nem várhatsz tovább (jól biztatlak én is mi? :wink: ) Hát azért ezek a görbék nem éppen tankönyviek, ne haragudj meg. Sztem nem elég kétfázisosak, nem határolódi el egyértelműen a két fázis, kicsit rövidnek tűnik a luteális fázis is...A másodiknál a 21-22.napon szépen megugrik, de miért nem marad fent? Az elsőnél meg számomra nem egyértelmű a megugrás.Szóval ezekben a görbékben én sem bíznék...(na most okoskodtam egy sort, remélem nem haragszol meg)

Reggelente mindig gondoltam rád, mikor hat körül itt ültem! :wink: :lol:
Szóval vágtass akaáliba ezerrel, ahogy Kavicska mondja, majd amásodik összejön spontán, úgy becsúszik majd, hogy észre sem veszitek lányok! :wink: :lol:

ja, és hidd el manapság nagyon kevés a 20 éves kismami, a folyóson a ygerekágyon én még a fiatalok közé tartoztam a 30 évemmel, és szinte csakén voltam második gyerekkel, huszonéves kismami egy-két ha akadt, de azok sem a huszas éveik elejéről...

mikor indul a lombikot? Mi lett végül, elölről kezdik számolni a lombikot, marad az öt finanszírozása?? Ezen totál ki vagyok akdva, de gondolom nem neked kell mondani, könyörgöm MO. népessége csökken, és ezen akarnak spórolni?? Ezeket a gyerekeket legalább akarják nagyon...És persze te is fizeted a TB-t , itt kaphatnál vissza belőle valamit...Emlékszel alice mit írt, Fro-ban még a gyógyszerek is ingyen vannak egy lombikhoz...tököm tele van a magyar eü-vel, bárcsak omlana már össze, és lehetne tiszta lappal kezdeni. én csak fizetenm a TB-t mint a kisangyal, de maire nekem szükségem van nem kapom vissza, se a fogorvost, se a szemüveget-kontaktlencsét, se az UH-t terhesen, szülésért is fizettem, szülésznőnek, még szerncse, hogy terhesgondozásra SZTK-ra járhattam. megengedhetjük magunknak ezekt oké, de felháborító és igazságtalan ,na. A sok alkesz állat májműtétjét meg cigis tűdőműtétjét meg én fizessem! :twisted:

na bocsi lányok, ne haragudjatok! Amúgy napsugaras szép reggelt! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Szóval én ha CH diéta kell akkor nem vetném el teljesen, hanem kombinálnám a GI-vel... erre rá is kerestem és kiderült, hogy ezt nem csak én találtam ki (pedig milyen jól hangzott... már elképzeltem a Nobel díjat :twisted: dehát mit lehet tenni... túl logikus ahhoz, hogy ne találják ki már ezer éve :) )

Szóval a Harvardon már kitalálták ezt és klinikai teszteléssel meg is állapították, hogy ez a GI-s diéta SOKKAL hatékonyabb, mint a sima szénhidrát-számolós... szóval az egész lényege, hogy nem a glikémiás indexet, hanem a glikémiás terhelést nézik a diétánál - ami lényegében a glikémiás index és a szénhidráttartalom szorzatának súlyozott átlagából jön ki...

Nekem is ez a logikus... mert hiába ehet meg az ember ebédre 50g szénhidrátot - ha azt a nem megfelelő kajából viszi be, akkor a vércukra ugyanúgy ingadozni fog - max. a csökkentett mennyiség miatt nem megy fel az egekig... de közben lehet, hogy éhenhal az ember. (Elég belegondolni, mekkora szénhidráttartalma van a babnak / hajdinának stb. mialatt a glikémiás index szempontjából azok nagyon is jó helyen végeztek és az ajánlott ételek között vannak a diabétesznél...)

Szóval én valami ilyesmit csinálgatok most - csak most nem számolok hozzá - tehát csak úgy érzésre... (pl. ha zöldségleves akkor nem rakok bele krumplit hanem helyette lencsét vagy babot... így nyugodtan ehetek annyit amennyitől már nem vagyok éhes...)

Az viszont hasznos infó, hogy reggel tilos a gyors szénhidrát! (úgyhogy marad a zabpelyhes, hajdínapelyhes, rozspelyhes stb. műzli... aminek lehet, hogy magas a szénhidráttartalma viszont a glikémiás indexe alacsony... )

Mindenki másnak meg megy a szurkolás ezerrel :)))))))))

(megjegyzem vicces, hogy most a CH-t kellene számolgatnom.. a metformin alatt az volt a legnagyobb bajom, hogy TÚL KEVÉS szénhidrátot vittem be... csak közben terhesség alatt kicsit visszaszoktam a tejre -azóta megint leszoktam róla :) - meg a reggeli éhenhalás ellen sokszor xar fornettit és hasonlókat vettem... és melóbol hazafelé is sokszor vettem hasonlókat nehogy éhenhaljak amíg haza nem érek... na ehhez képest itthon már csak a szokásos kaják vannak... nincs pl. évek óta cukor, csak teljes kiörlésű kenyeret eszünk stb. stb. Tök jó táppénzen lenni :twisted: :twisted: :twisted: )

Szóval ha valaki beszállna ebbe a CH - GI kombinálos dologba az szóljon... mostanában megpróbálok majd számokat szerezni hozzá a netről és valami táblázatot összeállítani... szóval ha valaki beszállna ebbe a dologba az tök jó lenne :) (utána persze közkinccsé teszem a táblázatot...)
Vendég
 


Sziasztok!

Kandika!

Javíts légyszíves: 1 cn!

Már akkor gyanús volt, amikor kedvenc dokim lazán kiejtette a száján az " Amíg napi legalább 5X szoptat, nem fog menstruálni!" mondatot. :lol:
Aztán dec. 15-én csak azért nem mentem kórházba vakbélgyulladás gyanúval, mert annyira konkrétan a balabbik oldalamban éreztem a késszúrásokat. Két napi döglődés után esett le a tantusz, h. esetleg PÉ! :shock:
Utána tankönyvszerű tojásfehérje.
Szilveszterre vártam, de ugye ne legyek már maximalista! :lol:
Kicsit később, de végül megjött.
Hát most kicsit ambivalens érzéseim vannak.
Tudom, h. sokan összetennék a két kezüket egy igazi mikulásért, meg örüljek, h. beindult a szervezetem!
De nekem a mensi sosem volt várt vendég:
- A tinikoromat végigdöglődtem vele (a fogigátlót is részben ennek megoldására kezdtem el szedni!) :cry:
- Utána meg mindig azt jelentette, h. abban a hónapban is sikertelenek voltunk!!! :cry: :cry: :cry:
Amikor már biztos volt a terhességem, összepakoltuk az összes tampont és jól elraktuk mondván " erre most egy jó darabig nem lesz szükség!". Erre most meg nem találok egy darabot sem! :oops:
A másik aspektusa a dolognak, h. a császár után egy évig nem javasolt a teherbeesés, én meg nem nagyon akarok fogigátlót szedni! ( A dokim azon mondatát, h. a felszívódó varrat spirálként funkcionál egy darabig, már nem merem komolyan venni! :lol: )
Nem beszélve arról, h. félek, h. a menzesz miatt elfogy a tejem.
Szóval nem vagyok boldog! :cry:
Ráadásul szopi alatt nem lehet Apranaxot szedni sem, úgyhogy most döglődhetek! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Backa, szerintem se leszel"öreg" A 35 éveddel. manapság ritka a 20as anyuka. barátnőim többsége még nem is akar gondolni a gyerkőcre, pedig mindneki 30 körül van már. hm.

zsizsik, majd beszéljünk hétvégén, mi van veled?

én mentem takarítani, mindnekinek szép hétvégét!!!!
dimet
 
 


Backa!
Akkor ezt jól megbeszéltük.
Ami a korodat illeti, Rajokával egyet értek. Sok manapság a "koros" kismama.
Ez a világ, már nem az a világ!

Ami az eü-t, lombikot és minden egyebet illeti.
Undorom van az egésztől :roll: , Rajókával mélységesen egyetértek, sőt még ki tudnám egészíteni vagy negyven gondolattal, de nem teszem, mert jól felidegesítem magam és így is mindennap ebben vagyok, ezért szándékosan nem szoktam hozzászólni ehhez a témához! Legalább a topikban legyen politika és eü elemzés mentes az élet! :roll:

Most nem tudom írjam e vagy sem, de az az igazság, hogy úgy tűnik vaklárma volt...... a tegnapi havi. Tény hogy tegnap volt valami (mensiszerű, piros, ugyan nem nagy mennyiségű), de estére már semmi és ma szintén megint semmi. :roll:
Elég idegesítő ez az egész. Ugrott a holnapi vérvétel. Továbbra is a 56-ik ciklusnapon vagyok. Átverésnek érzem az egészet. Már csak azért is, mert teljesen megszünt a cickó fájás. A hasam fájdogál, de csak időszakosan.
Nem foglalkozom vele (hehe könnyű mondani!), megfog jönni, mert a hőm alacsonyka.

Kéretik nem kiröhögni Kavicsot :lol: , de tény hogy tréfálkozik velem az anyatermészet! :shock:

Gyorsan kinyírom a tickerem a profilomból! :?
56cn.
Vendég
 


Hogy lássátok miről beszélek! :?

Kép
Vendég
 


Rejo!
Miért haragudnék??? :shock: Tök egyetértek veled! Egy lyukas garast nem tennék rá, hogy volt pé-m. Egyébként a hőmérést jobbára szórakozásból csinálom, amíg a következő lombikra kerülök.
Ez lesz a 3. tb-s programom, már amennyiben nem előz be az új rendelet. :evil: Az már állítólag biztos, hogy gyerekenként 2 ingyenes lesz, azt még nem tudni, visszamenőleg számolják-e.
17-én megyek a Kaáliba az eredményekkel, akkor lesz egy cisztakizáró uh. Ha minden oké, utána kezdek. Reménykedem, hogy a következő ciklussal mehet, de most már várólista van, nem biztos, hogy sikerül. Ugyanis hiába vagy jogosult tb-sre, a tb nem finanszíroz annyi beültetést, amennyit a Kaáli elbír, csak x darabot havonta.
Aztán meg itt a gyógyszerek ára. Az összes lombikos szurin eddig 50%-os támogatás volt, asszem jan. 15-től ez csak 25 lesz. Eddig 250 ezerbe kerültek az injekcióim, most 300 fölé megy rendesen. Tényleg aggódok, nem is tudom, hogy tudjuk kifizetni... :cry:
Amit a tb-ről írtál :csak egyetérteni tudok...sőt :evil:
Ja! Én is itt ültem majdnem minden reggel 6-kor! Csak lusta voltam írni! :oops: de tudok ám mindenről! Johanna meg egyre szebb! :)

Csakegy!
Nem semmi profi lettél itt menet közben! Vigyázz magatokra ügyesen! :)

Kép Kép
backa
 
 


Kavicska: Te nekem több vagy mint gyanús.... én azért megcsináltatnék egy hormonvizsgálatot a helyedben...

Backa: ez nagyon durva :(((( Hogy mennének a francba... senki se tudja majd kifizetni a lombikot ezek után... ez népírtás :(((((( (ráadásul egyre több embernek lesz majd rá szüksége... főleg, hogy a lombiknál a rosszabb spermaképű ffiak is esélyt kapnak... az meg szépen továbbörökíthető ha jól tudom... )

Elmennek a francba :((((

Emiatt nem lesz aláírásgyűjtés? Azt szívesen aláírnám!

(ja... és még nem lettem profibb... csak tegnap délután elkezdtem filózni a dolgokon és eddig jutottam :) :) :) még dolgozni kell a projekten :) :) :)
Vendég
 


Az anyját, de lemaradtam! :lol: Mire leírtam az előző regényt, beindultatok! :lol:

Rambóka!
Hát, ez elég gáz. De ezek szerint volt szép kis pé-d! Azért beájulok ám! Egy "meddő pco-s" a fogamzásgátláson parázik! :lol:
Bocsi, tudom, hogy ez Neked most nem olyan vicces! A helyedben én sem bíznék a varrat hatásában. Fogigátlót sem szednék. Mi lesz most akkor?

Dimet!
Köszi! Nem aggódom ám! De tényleg igazatok lehet, más idők járnak...Csak valahogy nem fogom fel! :lol: Nekem is takarítanom kell, most szedem le a fát, és úgy nézem szemöldökcsipesszel eshetek a szőnyegnek, csupa beleragadt tűlevél! :evil: :roll:

Kavicska!
Én is ilyen megfontolásból nem írtam le az idevágó gondolataimat! :evil:
Nem röhöglek ki, de a helyedben már áztatnám is azt a tesztet!!! Lehet, hogy csak egy jó kis progi-hiány! Neem???

Kép Kép
backa
 
 


Na, tessék . megint fáziskések! :lol:
Most látom, hogy fél 12 van...Tudtam én, ha elkezdek egyszer írni, megint itt nyaralok egész nap! Semmiben sem tudok mértéket tartani! :lol:

Csakegy!
Ugye, hogy Kavicska gyanús??? 8)

Hát, ilyen szemetek ezek...A férfiak spermaképe pedig tényleg rohamosan romlik. A Kaáliban többen vannak fiú-gond miatt, mint lány-gond miatt! (nem reprezantív, saját felmérés :lol: )
Valaki azt mondta, hogy ha ez így megy tovább, 50 év múlva csak lombikkal születnek majd gyerekek! :shock: (olvastam valahol, de remélem ez azért túlzás!)

Van aláírásgyűjtés, assze a www.lombikbaba.com oldalon van a lombikpetíció. Aláírtam az összes családtagom nevében!

Hát, ha ezt tegnap óta csinálod, akkor nem is profi vagy, hanem zseni. Hiába, az ember kínjában kénytelen utánajárni. Ismerős a szitu... :roll:

Kép Kép
backa
 
 


Backa!
Őszinte leszek!
Pont emiatt, hogy így alakult teszteltem egy negativat :( ! Úgyhogy menszit várok!

Rambóka!

Volt PÉd és mensid ilyen "gyorsan" :D Ne haragudj, akármennyire is zavar ez most téged, de gratulálok hozzá. :D Isteni!
Azt a meddő mindenségit neki! :lol: :lol:

Nehéz ügy.
Először is, császár után tényleg nem javalt nagyon korán teherbe esni!
Hőmérőzni gondolom Gergő mellett nincs lehetőséged, mert nincs garancia, hogy átalszod az éccakát. :roll:
Tablettát semmiképp ne szedj amíg szoptatsz. (de ha szeretnél második babát akkor nem sok értelme van)

Két ötletem van:
1., krónikus szex absztinencia :lol:
2., coitus interruptus (fejleszti a reflexet! Kép ) Ez utóbbi a leg"kézenfekvőbb" megoldás.

Jujj, teljesen el vagyok ájulva tőled! :)
Nahát PCOS! :lol:

Én még mindig az első gyerek projektemnél fogok tartani, amikor te már a szíved alatt hordod a másodikat! :lol:

De ígérem összekapom magam! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok,

Kavics, nézd máá meg, hogy nem vagy-e terhes.... :roll: :roll:
Tudom, nem akarsz több negatív tesztet látni, elhiszem, de mondd magadnak azt, hogy csupán csak arra szolgál a teszt elvégzése, hogy esetleges tehességem esetén a progi pótlást azonnal beindithassam, illetve megbizonyosodjak arról, hogy valóban nem terhes vagyok, tehát így akkor már nyugodtan tudom várni a mensit... (saját tapasztalat)

Backa, sziamia bébike, jó régen nem jelentkeztél ám !! Irgum burgum!

Az a helyzet, hogy elzavartam a családot itthonról, hogy tudjak takarítani, ezért most ég a pofám, hogyk özben itt netezek, úgyhogym ost húzok porszívózni, majd még később benézek !

Dimet, vagyok ám !! Majd hívjuk egymást !!
zsizsik
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?