Sziasztok Lányok!
Nos, itt vagyok újra, bár olyan vagyok, mint a mosott kaka.
Sokat nem aludtunk az éjjel, de egyikőnk sem...
Nos, hát sokat nem javult az éjszaka folyamán Gergő állapota, sőt, még inkább romlott.
Ugye kb. 2 óra volt, mikor kapta a kúpot, akkor volt kb. 38,1-2 a láza.
Aztán nagy nehezen elaludtunk, Gergő már köztünk maradt.
Majd fél 6-kor kezdődött minden előlről. Ismét lázmérés, 39 fok...!! Azért azt elég gáznak tartottam, hogy kb. 4 óra alatt semmit sem ment le a láza a kúptól, sőt, tovább emelkedett.
Na, ekkor végérvényesen eldöntöttük, hogy reggel mindenképpen bevisszük valahová.
Ráadásul közben el is kezdett fosni szegénykém, úgyhogy nem volt kérdés tovább a dolog.
Mindegy, fél 6-kor megkapta a harmadik kúpját, és aránylag hamar el is aludtunk.
Kb. fél 8-kor keltünk, Gergő benyomta a tápiját, lázmérés (38,7), majd elvittük a Bethesdába.
Komolyan mondom, végre egyszer az életben nekünk is lehet szerencsénk, mert senki nem volt, pont akkor jött ki az előző beteg, és már mehettünk is be.
NAgyon rendes volt a dokinő, elmondtam, hogy most volt beteg, és hogy miket kapott, és hogy most hagytuk abba az antibikát.
KIkérdezett, hogy miket kaptunk, és hogy mi volt a doki diagnózisa.
Megvizsgálta Gergőt, azt mondta, hogy ez tuti, hogy vírus,és kérdezte, hogy nem fosik -e??
Még jó, hogy rákérdezett, mert a nagy izgalomban el is felejtettem volna mondani...
A lényeg, hogy azt mondta, hogy az előző betegség fertőzés volt, ez viszont tuti, hogy vírus.
Nem írt fel antibikát, hétfőn el kell menni a gyerekdokihoz.
Csak egy erősebb lázcsillapító kúpot írt fel (valami NORAMINO... akármicsoda), de azt mondta, hogy csak akkor használjam, ha 39 fok fölé megy a láza.
Egyébként 3 óránként adjam neki felválta a Mexalen-t és a Panadol szirupot.
Hát ennyi.
Egyébként még mindig lázas, és fosott is újra, mikor hazajöttünk.
És olyan kis bátyadtka, csak fekszik, szopogatja a kispárnáját.
Talán az elmúlt 20 percben kezd a régi önmagához hasonlítani egy ici-picit.
Róki!
Én meg pont fordítva vagyok az éjszakai lázméréssel: igaz, érintésre is megmondom, hogy lázas - e , de mindenképp meg szoktam mérni neki. Pláne, hogy Robi olyan jól megtanította neki, hogy nem kell sírni lázmérés közben. És mostmár olyan jól hagyja, igaz, mi mindig hónaljban mérjük. Tök nyugodtan ül, várja, hogy vége legyen. De egész idő alatt fintorog, és olyan szerencsétlen képet vág közben, hogy majd meg zabáljuk!
Jó ötlet ez a cumisüvegbe a lázcsillapító, csak az a baj, hogy azt vettem észre, hogy Gergő ilyenkor csak akkor hajlandó inni, ha ő maga nyúl oda az üvegért, amikor akar. Tudom, hogy szomjas, de olyan nyűgi, hogy hiába nyújtom neki az üveget, kiveri a kezemből.
Viszont, ha este is lázas lesz, a Panadol-t belekeverem a tápszerébe, az tuti. Igaz, lenyeli magától is, de így legalább nincs műsor közben...
Megann!
Igen, emléxem, hogy anno megdumáltátok az antibiotikumot!
Egyébként úgy mentem oda, hogy mindenképpen kérem, hogy ha lehet, ne írjon fel, nem szívesen adnék neki.
De aztán az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy fel sem írt volna semmi komolyabb gyógyszert. Szólt ugyanis, hogy hétfőn mindenképp menjünk el a dokihoz.
Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy ugye nagyon valószínű, hogy Gergő tőlünk nyalt be valamit.
Viszont, kb. 1 hónapja, mikor szintén mindketten betegek voltunk, nem kapott el tőlünk semmit.
Szóval, lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de az nem lehet, hogy ugye szedte az antibogyót, és ettől egy kicsit legyengült a szervezete, és ezért kapta el ő is ilyen hamar tőlünk????