Új privát üzeneted érkezett!

And!
Jaj szegények, ez nem lehet könnyű :(
Mikor is kezdte apa az altatást? És ott ül mellette, vagy otthagyja egyedül?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó éjt Nektek, mentem én is aludni, mert alig látok!
Csók.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nekünk Vademecuum Junior van, Beni azt szereti. Daninak épp, hogy csak megérintem vele a fogkeféjét, persze ő is leszopogatja róla. Viszont fogat mosni nagyon utál. Úgy visit, mintha nyúznám. Én meg úgy vagyok a fogmosással, mint az orrszívásas. Muszáj, ki kell bírni napi kétszer egy percet. Nem szeretném, ha tönkremennének a fogai és neki már 16 van, van mit mosni. :wink:

Megann,
Daninak is másképp alakul az alvása, ha az Anyuéknál vagyunk. Bár, igyekszem úgy menni, hogy már a kocsiban aludjon, az a biztos. :)
Eddig az összes babatalira is alva érkeztünk. :) :) :)

Totka,
Én nem műtetném meg, félnék, hogy nem sikerül. Nem olyan nagy dráma ez a kontaktlencse ki és berakás. :) Szemüvegben meg nehéz búvárkodni. :)

Barbi,
Verdás fogkrém. :)
Igen van szemüvegem is, de azt szinte sosem hordom. -3,5/-2,25 dioptriás a szemem. :( De már lassan 15 éve kontaktlencsém van. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

And,
Eszti tényleg kitartó! Mennyi időig tartott, másfél óráig? Szegény, ő is szenved biztosan. :cry:
De én nagyon drukkolok, hogy elérjétek a célotokat és akkor mind a hármatoknak könnyebb lesz az elalvás. :wink:

benianyu

Hajni!
apa ma nagyon-nagyon jó volt! először is ma itthon volt egész nap! aztán reggel hagyott sokáig aludni (igaz 6-fél8-ig én voltam fent az Esztivel). etette, itatta, pelenkázta, öltöztette, játszott vele, nekem alig volt ma dolgom vele. fürcsit is egyedül csinálta, aztán az esti szopi után átvette. és az egész mizériát tök egyedül csinálta végig, mondta, hogy inkább ne menjek be... szóval ma nagyon-nagyon-nagyon rendes volt! :)

nagyobb képeket mindjárt csiholok, végülis új oldalt kezdtünk :wink:

sapka: nekem van egy igazi boszorkányos. fekete nemez sapka. volt, hogy azt hordtam munkába is :D
de pl van nyári kalapom, amit imádok.

KépKép
KépKép
and

Én is elrakom magam holnapra. Jó éjt! :) :)

benianyu

másfél-2 óra volt kb. először bennt volt, mese, éneklés, odabújás (ekor aludt el állva), aztán kijött és bemegyegetett.
hétfőn megkeresem azt az alváslabort vagy mi a szöszt, asszem a madarászban vannak, hátha adnak tanácsot.

KépKép
KépKép
and

közkívánatra :)

csibészvigyor:
Kép

szende mosoly:
Kép

csikizés:
Kép

és egy ráadás egyedül hajmosós :D:
Kép

KépKép
KépKép
and

And
Hogy megy az alvástanítás? Nálunk (nem akarom elkiabálni) úgy tűnik hatásos. Tegnap éjjel 1x volt fennt és csak f6-kor kapott először cicit. Ma délután kb. 20 perc sírás után 1,5 óra alvás, most cicin bealudt, Apa átvitte az ágyába és kb. 5 perc sírás után alszik. Iszonyat pozíciókat talál magának, de Anyukám azt mondta ne mozgassam, majd ha kényelmetlen neki úgyis vált. Nagyon jó lenne ha ennél rosszabb már nem lenne, mert minden nappal, illetve altatással a percek óráknak tűnnek, mikor hallgatom a sírását.
A sapkád egyáltalán nem rossz, látnál engem sapkában. Férj mindig körberöhög ha valamelyiket felveszem. De igaza van Megannak, ahogy öregszünk egyre fázósabban leszünk. 10 éve még popsitakaró szoknyákban rohangáltam ilyenkor is. Most meg harisnyát veszek a nadrág alá is :wink:
Eszti képek nagyon jók, főleg a szánkós és a sapkás tetszik.

Megann
MENJETEK !

Thomasanne
Jó, hogy végre itt vagy.

Kuha, Rókica
Mielőbbi gyógyulást nektek, illetve a gyerkőcöknek.

Kuha
Már akartam kérdezni, hogy minden rendben van ezzel az Il-Ferros dologgal? Mi is nagyon gondolkozunk Férjjel. Másképp most nem tudnánk autót venni.

Kép
Kép
maresz

én is megyek, átadom a gépet apának
sziasztok, jóéjt!

KépKép
KépKép
and

And
Most olvasom. Tényleg nagyon kitartó Eszti. Brigi is ilyen, de a fáradság úgy látszik erősebb nála. Most is fel-fel sír, de remélem magától vissza alszik.

Én is megyek, jó éjt mindenkinek !

Kép
Kép
maresz

Sziasztok,

azt akartam írni még tegnap este,nem tehetek róla hogy Rolinak ekkora a lába :)

And, nagyon jók a képek Esztiről. Meg szerintem a sapkával sincs semmi baj. Nekem is vannak kicsit "érdekesebb" sapijaim.

Igazából nem tudom mit akartam írni, mert Roli itt dumál és hiába olvastam át nem maradt meg ... :)

Mea, remélem sikerül párodnak műhelyt találnia. Drukkolok neki.

Róki, szerintem is próbálj egy orvoshoz járni. Akiben megbízol.

Na mentem füdeni, meg kipakolni a mosógépből és bepakolni a mosogatógépbe.

Jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
Kép
csikken

Beleestem a tescosztori könyvbe,
ezért csak annyit, hogy Hajni!
Van dioptriás búvárszemüveg! :wink:

ayse

Sziasztok!

Anyukám itt van, de azért bekukkantottam :)

And :) Nagyon fantasztikusan gyönyörűségesek a képek Esztiről! Egyre szebb ez a kislány!!!

Minden betegnek jobbulást, sajnálom, hogy sokan betegek :(

Gergőm ma jobban volt, egy hasmenés még becsúszott, de a nyűgi valóban a foga miatt van, mert már érzem az egyik rágóját, és annyira hálásan tartja, amikor masszírozom :)
Délután anyukámmal elmentünk az Europarkba, mindkét fiú imádta, Gergő egy csomót sétált / persze mindig máshova, mint amerre mi mentünk volna/, és a legdrágább holmikat pakolta le a polcokról :) Vettem nagyimtól kapott pénzen kameratáskát, és egy morzsaporszívót, amit már annyira rég szerettem volna :) / hallod Ayse :) nem is volt drága! /
Holnap Ikea a terv, bár tesóm szerint ki van fosztva, de talán találunk így is szép dolgokat, és játszanak a srácok egyet. Délután meg engem akar anya és hugi felköszönteni :oops:
Ja, és Balázs is, Gergő is nagyszerűen elvan anyukámmal, édesen játszottak egy csomót :) Igaz, a fürdésnél már mindkettőnek csak én voltam jó, de sebaj, ez is haladás.

Teszek néhány karácsonyi képet, bár ez nagyon kevéske, csak a telefonommal készültek vannak meg, a gép átjátszó kábelét nem találjuk...

Kép
Kép
Kép
Kép

Ez már anyáéknál:
Kép
Kép
Szilveszter kölyökpezsgővel:
Kép
Kép

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt! Vagy jó hajnalt, vagy mit tudom én, hogy mit!! :twisted: :twisted: :roll: :roll:

Ilyen még soha nem volt, hogy ilyenkor jelentkezzek be.
Nálunk áll a bál, már ami Gergő állapotát illeti. Kb. fél egy óta fennt vagyunk.
Nagyon szarul van, szegény, küzd a vizes borogatás ellen. Egyenlőre úgy néz ki, hogy mi győztünk..
Szóval, este fél 7- kor ugye letettük, 38 fokos lázzal. Aztán olyan 9 körül megmértem neki, semmi láza nem volt, meg is nyugodtam, hogy a kúp megtette a hatását.
Kb. fél 12-kor arra ébredtünk, hogy majd megfullad, úgy köhög, és nagyon sír.
Újabb lázmérés, 37,7... adtam neki egy Panadol Baby-t.:cry: :cry: :cry: :cry:
Majd fél 1-kor nagyon keservesen elkezdett sírni, akkor át is hoztuk hozzánk, akkor volt 38,7
Nagyon forró volt a kis teste, tettünk is borogatást a csuklójára, de nem nagyon díjazza.
És kapott egy kúpot is.
Apa most mérte meg a lázát, 38,1...
Hát nem az igazi, mit mondjak...
Most ott tartunk, hogy Gergő teljesen el van bágyadva, szopogatja a kispárnáját, és miután egy fél órát pihegett az apja nyakába bújva, most mindketten a tv-t bámulják. :twisted: :twisted:

Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak.
Igaziból a lázzal még csak-csak kezdünk itthon valamit, de ez a köhögés nagyon zavar. Legutóbb ugyan azt mondta a doki, hogy Rinathiol-t adjunk neki, de félek, hogy esetleg a torka is be van gyulladva. Azt ugye meg nem tudom megnézni, és hát nem örülnék, ha a fülére is rámenne...
Szívem szerint reggel fognám, és bevinnénk valamelyik ügyeletre...
Csak nem szívesen adnék neki egy újabb adag antibiotikumot, most hagytuk abba az előző adagot...
Tök tanácstalan vagyok, szerintetek??? :roll: :roll: :roll:

Kép
kuha

Sziasztok...

hát mi sem állunk fényesen...

Tüncsi 2 napja köhög...de amúgy más nincs, viszont száraz köhögéssel kezdte...elkezdtem adni a stodal szirupot (homeos) kezdett is felszakadni, de mivel nem szakad még fel teljesen, van, hogy egy egy hosszabb köhögés után hányt is egyet...bizti fáj is neki, mert éjszaka jobban nyüszög...így megint csúszott a 15 hós oltás is...

a baj az, hogy ennyi tünettel még nem viszem orvoshoz, mert szerintem ő sem tudja ennyiből, hogy vírus, vagy baci...csak feleslegesen antibikázna...úgy voltam vele...hogy ha a köhincsélések rosszabbodnak...ne adja Isten köhögési roham lenne akkor kihívom a dokit...addíg most figyelgetem...de ma reggel mintha jobban szakadna fel neki...nem köhög olyan nehezen...

Kuha, szerintem nálatok sem egyértelmű, hogy vírus vagy baci, de ha úgy érzed rosszabbodik, akkor nézesd meg azért!

Kép

Kép
prüntyi

Kuha!

Írtam egy litániát és kitöröltem az egészet véletlenül!!! :evil:

Szóval részvétem, nekünk is nagyon szar éjszakánk volt... Zsuzsa is nagyon nyugtalanul aludt. Én bementem mellé aludni és mikor nyugtalan volt, simogattam vagy adtam neki inni meg a különféle lázcsillapítókat.

Az ismerős doki bácsink azt mondta, a Nurofen mellé kaphat más lázcsillapítást is, de a Nurofent kapja mindenképpen háromszor egy nap. Én megörültem mert tegnap délben kapott egy adag Nurofent és utána másra már nem is volt szükség egész estig, és gondoltam, a következő adag Nurofent megkapja az esti tápijával. Sajnos fürdetésre nagyon hirtelen felment a láza (egyébként ő ilyenkor a legnyűgösebb mikor megy felfelé a láza), és utána az esti tápiját nem itta meg egészen, tehát nem vette be az egész adag Nurofent. Úgyhogy egy félóra múlva felébredt és nagyon nyűgös, nyugtalan volt. Akkor kapott egy kúpot. Ez volt kb 8-kor este. Utána továbbra is nagyon nyugtalanul aludt, forgolódott, nyöszörgött, úgyhogy idő előtt, már 11-kor kapott még egy kúpot. Háromkor kapott egy adag rizstejet Panadol Baby-vel, utána már nyugodtabban aludt negyed nyolcig. Ezek között is fel-felriadt, de akkor ivott egy kis vizet és aludt tovább, vagy csak megsimogattam, hozzámbújt és aludt tovább. De így is eszméletlen soknak találom ezt a lázcsillapítást, és ő is annyit nyöszörgött, felsírt még az éjjel első részében, hogy bennem is megfordult, biztos fáj valamije és beviszem az ügyeletre. De végül ő aludt, illetve ilyen félálomban volt még akkor is amikor felsírt, és szerintem rosszabb lett volna felvenni, felöltöztetni, berakni az autóba és elmenni vele, mert akkor mégannyit sem pihen. A reggeli tápijába megkapta a következő Nurofen adagot, és most nincs láza.

Egyébként én éjjel meg se mérem a lázát, ha érzem hogy forró, akkor amúgy is kap lázcsillapítást, nem akarom még azzal is szivatni, hogy lázat mérek neki. Borogatást/hűtőfürdőt is csak akkor adnék neki éjjel ha végérvényesen nem tudna aludni.

Különben úgy tűnik a leghumánusabb lázcsillapítás éjjel a cumisüvegébe folyadékba keverni valamelyik szirupot, mert azt megissza és visszaalszik. De a leggyorsabb a kúp, csak hát azt nem díjazza ha már amúgy is nyűgös állapotban kibontom a pelenkájából és felnyomok neki egy kúpot. De kétségtelenül az a leggyorsabb.

Úgyhogy ma este már nem fogom megvárni a fürdetést a Nurofennel, hanem megkapja vacsora tájt 6 óra felé, és utána fürdetés után már kúppal teszem le aludni, hogy ne emiatt ne tudjon elaludni. Remélem békésebb éjszakánk lesz...

Egyébként általában meg szeretem kivárni, míg van indok adni neki, nem szeretem megelőzően gyógyszerelni, de most kivételt fogok tenni mert olyan rosszul aludt tegnap éjjel.

Igaz, most itt visong mellettem és tök jó kedve van. És láza sincs.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!

:(
Én bevinném...
Max ha antibogyót javasol, akkor felvetheted, hogy kaphattok e még egy nap haladékot...
A mi dokinéninkkel lehetett beszélni..és Léna meg is úszta az antibiotikumot.tudod, mikor kruppos volt... :roll:
És hát azért jobb ha meghallgatják a tüdejét..nem???? :roll: :roll:

Jobbulást....

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Nektek is jobbulást!

Kuha:

Még annyit, hogy egyetértek Prüntyivel, nem biztos hogy baci okozza Gergő lázát, és akkor feleslegesen kapna antibiót, ami egy dolog, de miután nálunk annyira megkínozta az antibiotikum Zsuzsát, én inkább bevállalom a pár nyugtalan éjszakát és a lázcsillapítást és kivárom, elmúlik-e, minthogy megint kitegyem annak az iszonyú hasmenésnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hmm, most olvastam vissza (bocs, kicsit kómás vagyok), ha más tünete is van, nemcsak láz, akkor lehet tényleg jobb ha látja orvos.

Csak ugye a rendelőben várakozás a többi beteg gyerekkel... nálam most ez a másik mumus...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

jaj,mennyi beteg!!!! :( :( :(
jobbulást,gyógyulást,gyóóóóógypusszancsokat!!!!!!!!!

egy ideje a topikot átnevezhetnénk a "már megint valami fránya kór"topiknak! :evil: :evil: :evil:
fene!

úgy lett,ahogy gondoltam,ma izomlázzal keltem! :? de tiszta a lakás! :P
Totka
takarító néniktől meg kellett válnunk,sajnos!ez van!de így legalább biztosan tudom,hogy mindenhol tisztaság van :roll:
azért sajnálom nagyon,mert aranyos nőci volt és pont Kisnyuszi születése óta volt itt!pocakosan megbeszéltük,hogy mit,hogy ,mennyiért és mikor.....aztán már a kórházban voltam,amikor először takarított!na ő volt az igazi nyuszinapló,mert hetente 1szer látta és mindig felfedezte az apró változásokat és ami a lényeg,nyuszi imádta és vele takarított :P
most engem imádhat és velem takaríthat! :twisted: :wink: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

tűűűűléééééény :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rókica!

Nem gondoltál még arra hogy a kúp mellett priznicelsz???
Lénánál ez mindig bejött..
Kapott egy kúpot és kötést a csuklóra, bokára..és nem jött vissza a láz....

Tűlény nekem is nagyon bejött :P :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Jó reggelt!

Jaj, ez a sok beteg baba :(

Évi, Róki!
Jobbulást mind a két csemetének!

Évi!
Szerintem figyeld Gergőt és ha nem köhög nagyon sípolósan, nagyon csúnyán, a kedve aránylag jó, akkor én a helyedben nem rángatnám az ügyeletre. Ott ha sokat kell várni, az szerintem sokkal rosszabb neki. :(
Leon is köhögött csúnyán, meg 5 napig esténként belázasodott, de jó volt a kedve, ezért mertem várni.
Ja meg ő éjszaka sem kelt, 39 fokos lázzal is végigaludta az éjszakákat...de ez más tészta, ő még soha nem kelt éjszaka, talán 1-2x felsírt, amikor jöttek a szemfogai.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Nos, itt vagyok újra, bár olyan vagyok, mint a mosott kaka.

Sokat nem aludtunk az éjjel, de egyikőnk sem...

Nos, hát sokat nem javult az éjszaka folyamán Gergő állapota, sőt, még inkább romlott.
Ugye kb. 2 óra volt, mikor kapta a kúpot, akkor volt kb. 38,1-2 a láza.
Aztán nagy nehezen elaludtunk, Gergő már köztünk maradt.
Majd fél 6-kor kezdődött minden előlről. Ismét lázmérés, 39 fok...!! Azért azt elég gáznak tartottam, hogy kb. 4 óra alatt semmit sem ment le a láza a kúptól, sőt, tovább emelkedett.
Na, ekkor végérvényesen eldöntöttük, hogy reggel mindenképpen bevisszük valahová.
Ráadásul közben el is kezdett fosni szegénykém, úgyhogy nem volt kérdés tovább a dolog.
Mindegy, fél 6-kor megkapta a harmadik kúpját, és aránylag hamar el is aludtunk.
Kb. fél 8-kor keltünk, Gergő benyomta a tápiját, lázmérés (38,7), majd elvittük a Bethesdába.
Komolyan mondom, végre egyszer az életben nekünk is lehet szerencsénk, mert senki nem volt, pont akkor jött ki az előző beteg, és már mehettünk is be.
NAgyon rendes volt a dokinő, elmondtam, hogy most volt beteg, és hogy miket kapott, és hogy most hagytuk abba az antibikát.
KIkérdezett, hogy miket kaptunk, és hogy mi volt a doki diagnózisa.
Megvizsgálta Gergőt, azt mondta, hogy ez tuti, hogy vírus,és kérdezte, hogy nem fosik -e??
Még jó, hogy rákérdezett, mert a nagy izgalomban el is felejtettem volna mondani... :oops: :oops: :oops:
A lényeg, hogy azt mondta, hogy az előző betegség fertőzés volt, ez viszont tuti, hogy vírus.
Nem írt fel antibikát, hétfőn el kell menni a gyerekdokihoz.
Csak egy erősebb lázcsillapító kúpot írt fel (valami NORAMINO... akármicsoda), de azt mondta, hogy csak akkor használjam, ha 39 fok fölé megy a láza.
Egyébként 3 óránként adjam neki felválta a Mexalen-t és a Panadol szirupot.
Hát ennyi.
Egyébként még mindig lázas, és fosott is újra, mikor hazajöttünk.
És olyan kis bátyadtka, csak fekszik, szopogatja a kispárnáját.
Talán az elmúlt 20 percben kezd a régi önmagához hasonlítani egy ici-picit.

Róki!
Én meg pont fordítva vagyok az éjszakai lázméréssel: igaz, érintésre is megmondom, hogy lázas - e , de mindenképp meg szoktam mérni neki. Pláne, hogy Robi olyan jól megtanította neki, hogy nem kell sírni lázmérés közben. És mostmár olyan jól hagyja, igaz, mi mindig hónaljban mérjük. Tök nyugodtan ül, várja, hogy vége legyen. De egész idő alatt fintorog, és olyan szerencsétlen képet vág közben, hogy majd meg zabáljuk! :lol: :lol:

Jó ötlet ez a cumisüvegbe a lázcsillapító, csak az a baj, hogy azt vettem észre, hogy Gergő ilyenkor csak akkor hajlandó inni, ha ő maga nyúl oda az üvegért, amikor akar. Tudom, hogy szomjas, de olyan nyűgi, hogy hiába nyújtom neki az üveget, kiveri a kezemből.
Viszont, ha este is lázas lesz, a Panadol-t belekeverem a tápszerébe, az tuti. Igaz, lenyeli magától is, de így legalább nincs műsor közben...

Megann!
Igen, emléxem, hogy anno megdumáltátok az antibiotikumot!
Egyébként úgy mentem oda, hogy mindenképpen kérem, hogy ha lehet, ne írjon fel, nem szívesen adnék neki.
De aztán az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy fel sem írt volna semmi komolyabb gyógyszert. Szólt ugyanis, hogy hétfőn mindenképp menjünk el a dokihoz.

Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy ugye nagyon valószínű, hogy Gergő tőlünk nyalt be valamit.
Viszont, kb. 1 hónapja, mikor szintén mindketten betegek voltunk, nem kapott el tőlünk semmit.
Szóval, lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de az nem lehet, hogy ugye szedte az antibogyót, és ettől egy kicsit legyengült a szervezete, és ezért kapta el ő is ilyen hamar tőlünk????

Kép
kuha

Maresz, Nszoke!

Kérdésetekre nem felejtek el válaszolni, csak majd egy kicsit később, ha nem baj!!!
Köszi!

Kép
kuha

Sziasztok!!!

Huuu jó beteg mindenki vagyis a többség. És nemis gondoltam volna hogy már ennyien antibioztok. Vagy már ilyen korán.

Nekem szerencsém van a dokikánkkal mert mindig felírta(eddig 3szor) 1szer ki is válottam de nem adtam neki. 2éjszaka virrasztás és a javán túl is voltunk. Szomorú történet a családdal az antibiotikum így nem akarom neki adni soha ha lehet. Majd max ha nagy lesz. Apa se én se vagyunk gyógyszeresek én szeretek ősi módszerektől meggyógyulni meg saját erőből, de nem is vagyok csk 3-4évente beteg de akkor keményen, kidőlök 2napra, fel sem bírok kelni és szedek valamit általában torokra és kész. Meg csillapítom a lázam. A Zsebit is ilyesmire szeretném csinálni. Karácsonykor volt beteg akkor pénteken, kikúráltam mézzel citrommal, gőzzel, porszívóval, szeretgetéssel. És meggyógyult pedig rohadt rondán köhögött anyukám már kérte vigyem ügyeletre és semmi. Azóta dokinéni látta és mondta ügyi vagyok, olyan mint a makk. Csak akkor viszem orvoshoz ha tudom vagy érzem hogy nagy baj lehetne ha nem látná doki.
De antibiotikumot nem!!!!!!!!!!!!!!!

Ancsi!
Honda :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csudaszép!!!!

Meg a karácsonyi és szilveszteri képek.
Barbapapa karácsonyi puszija is édes.
Imádok képet nézegetni nagyon főleg ha ilyen szépek.
Annababa pedig GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!

Na de jobbulást mindenkinek és kevés szenvedést!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Ja és Kuha! Tuti hogy gyengítette az antibiotikum az önálló ellenállóképességét.
Na ezt jól megmondtam!

Kép
Kép
nszoke

Kuha!

Azért jobb hogy elvitted szeritnem, mégis nyugodtabb vagy. :roll: :roll:

Mi lementünk a kocsimért a szerelőhöz, mert nem volt jó az ablakmosó...
Nos kiderült hogy alig van benne olaj és kb 400 km.-t birnak még az első fékbetétek :shock: :shock:
Király...úgyhogy jövő héten sprói van a kilóméterekkel..mert csak akkor tudjuk letenni a verdát, ha elmentünk sielni... :?

Ezen kivül meg annyira felpiszkáltatok itt a körömpörkölttel..hogy elszaladtunk a piacra...és már ott rotyog a tűzhelyen 2 fazékban 10 köröm :P :P :P :P :P
Incsifincsikörömpöri :P :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Ja igen és a legfontosabb...

Úgy néz ki döntöttünk....

BEVÁLLALJUK, MEGYÜNK :shock: :oops: :P :roll: :mrgreen:

M.

Kép

Kép
megann

Kuha,
Jaj, de sajnálom ,hogy Gergő is elkapta tőletek és ilyen szörnyű éjszakátok volt. Szerintem is jó, hogy elszaladtatok az ügyeletre, főleg, hogy még várni sem kellett. Legalább megnyugodtál egy kicsit. Valószínű, hogy amiatt nyelte be, mert most kicsit gyengébb a szervezete az előző betegség miatt. Az a "Norami..." szerintem amidazonfenes lázcsillapító kúp. Nekünk mindig ilyet ír fel a doktor néni.
További gyors gyógyulást kívánok nektek! :)

Prünyti, Rokica,
Zsuzsának és Tüncsinek is mielőbbi jobbulást kívánok! :)

Megann,
Éljen a nagyon megkívánt körömpörid! :)

benianyu

Megann,
De jó, hogy mentek! Élvezni fogjátok nagyon! :) :) :)

Dani tökélyre fejlesztette a székmászást, már simán fellép a támla középlécére (vagy hogy is hívják). :wink:
Itt azért van a szék fordítva az asztalnak, nehogy előre billenjen Danival együtt. Egyébként, ha nem vagyok mellette, akkor szorosan be vannak tolva a székek az asztal alé, nehogy felmásszon nélkülem. :? :wink: :oops: :?
Beni épp az egyszervolt.hu - n játszott és az nagyon izgalmas néznivaló volt, főleg megfelelő magasságból. :wink:

Kép Kép

ezen a közeli képen elég jól látszik az ügyeletes kék-zöld-lila folt a homlokán, amit még kedden szerzett + egy kis nyálcsorgatás (hihetetlen, hogy még mindig így ömlik a nyál a szájából, csak a fénykép miatt vettem le a pártedlit róla, különben egy perc alatt eláztatja a ruháját. :? :?
Kép

benianyu

Megann!

Körömpöri???
És két fazékkal??? Az anyját!!! Te aztán tudsz élni!!! :lol: :lol:
Na jó, befogom, én úgyis 90 napozom, ráadásul ma gyümi napom van!

Utazás :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen-igen, én tudtam!!!! Szerintem jól döntöttetek!!!!

Nszoke!

Privi ment!

Maresz!

Nekünk eddig még csak egyszer kellett, hogy fizessen az ilferro, és fizettek is rendesen...
Így utólag nem bánom, hogy belevágtunk, bár akkor nekem is voltak kétségeim...

Benianyu!

Igen-igen, az az!! Amidazofenes...

Csak nem tudom, hogy mit csináljak, mert mondom, azt mondta a dokinő, hogy 39 felett adjam, mert ez egy erősebb kúp.
Viszont, van egy olyan gyanúm, hogy Gergő mégsem a vírus miatt kakil hígat, hanem esetleg a kúptól. Most kapott egyet, kb. fél órája, és már ki is jött belőle, igen híg formában.
Utoljára reggel fosikált, szintén a kúp után.
Szerintetek lehet ez??
Mert ha igen, akkor sok hatása nincs a kúpnak.

Enni ma még semmit sem akart, a reggeli tápszeren kívül.
A húsilevesből evett két katona sárgarépát, és a banánból is harapott kettőt.
Ennyi. Pedig ha valaki, akkor Gergő aztán nagy banános...

Nem tetszik nekem ez a gyerek, a láza még mindig 38,6 , és egész nap csak fekszik. Semmit sem csinál. Fekszik, és nézelődik, vagy alszik 5-10 perceket.

Ja, és még valami, ne nevessetek ki légyszí, és elsősorban fiús anyukákra számítok most:
Lehet a láztól az, hogy olyan piros Gerő herezacsija, hogy csak na?? És olyan más az "állapota". Na, nem tudom hogy fejezzem ki, de olyan kis löttyedt, aszott, olyan, mintha üres lenne.

Szóval nem vagyok nyugodt egyáltalán, igazán kétségbe vagyok esve, mondom, nem tetszik nekem ez a gyerek!!!
Legfőképpen az, hogy fekszik egész nap!

Kép
kuha

Na, akkor most tényleg nem tudom mit csináljak!!!

Kb. háromnegyed órája kapta a kúpot, amit ugye kb. 15 perce egy híg fisi-fosi követett.
Most megmértem a lázát, 39 fok!!!

Mit csináljak????????

Kép
kuha

sziasztok!

annyi itt a betegség, hogy lassan kezdem várni, hogy mi mikor dőlünk ki :(

Maresz!
hajrá alvás! nekem az éjszakai felkelésekkel már nem igazán van gondom, azt elviselem. mondjuk ma reggel 6-kor fent volt, aztán a kezemben aludt vissza, amint letettem felkelt, aztán vártam egy kicsit, lefeküdtünk a kanapéra, és legalább ő aludt 8-ig. de általában vissza tudom hamar altatni szopi nélkül. csak a lefekvéskori ringatás az, ami nagyon zavar és fárasztó. a délutáni alvásnál is, általában mire odaérek vele a kiságyhoz már alszik is.

én is elkezdtem bölcsik után nézni. muszáj volt végig gondolnom, hogy hogyan csináljam ezt az évet, és hogyan tudok dolgozni, majd szakvizsgázni és kistesót bevállalni, úgyhogy idén leszek 32 :( hát nem könnyű eldönteni. mindenesetre májustól lemegyek szegedre 2 hónapra utána meg úgy néz ki dolgozok :( még a főnökömmel kell egyezkednem. pedig már úgy megszoktam az itthon létet :wink:

szerintetek azt honnan lehet tudni, hogy jó-e egy bölcsi? Megann, te hogy néztél utána? érdemes valami fórumot elolvasni? vagy mire kell odafigyelni?

és Megann, nagyon izgi az utazás :D na én már várom a képeket! :D :D

éjszakai láz: nekem a fülhőmérő bejött, Eszti már magának csinálja. nem totál pontos, de tájékoztató jelleggel jó. a popsijába nem tudom bennt tartani a hőmérőt, de a hóna altt sem igazán, pedig digitális. szerencsére viszont a panadolt úgy eszi, mint kacsa a nokedlit.
hát remélem minket elkerül ez a menet is, és drukk, hogy ti is hamar túl legyetek rajta!

KépKép
KépKép
and

Kuha,
Igen a betegségtől olyan a kis zacsija, olyan löttyedt! Én is tapasztaltam már.
A másik, hogy lehet az is, hogy a kúp ingerli és amiatt kakil. Ez nem a kúp hatása, hanem inkább az ingertől. Csak az a baj, hogy így tényleg nem hat rendesen és nem csillapodik a láza. Szerintem, add be a kanalast.
Sajnos a magas láz ledönti a felnőttet is, nehogy a pici gyerekeket. És próbáld meg a hidegvizes kötést a kezére és a bokájára, ahogy Megann írta. Vagy esetleg hűtőfürdőt.
És próbálj ne nagyon idegeskedni! Ha tudsz!

benianyu

And,
Bölcsi ügyben próbálj olyan anyukákkal beszélgetni, akiknek már odajár a csemetéjük! :) Ami még fontos szerintem, a tisztaság és a jó nagy udvar. Természetesen a dadusokon kívül.

benianyu

Benianyu!

Köszi szépen! Akkor legalább a zacsi miatt nem aggódom... :roll: :roll:

Viszont már én is bőgök, mert olyan kis tehetetlen.
De most priznicelünk mi is. Betekertük vizes lepedőbe, rá egy réteg száraz, most épp Apa karjaiban piheg, ahogy elnézem, rögtön elalszik.
Azt hiszem, megcsináljuk mégegyszer, aztán meglátjuk, mi lesz...

Kép
kuha

Kuha,
Az jó, ha sokat alszik! Az alvás gyógyít! Szegénynek kivette a láz az erejét! :( :(
Nem akkora nagy baj, ha Gergő most nem eszik, de itasd nagyon sokat! Nehogy kiszáradjon, főleg, hogy hasmenése is van! Hányt is?
Nekünk azt javasolta a doktor néni hányásnál, hogy sós-cukros vízet/teát adjunk, hogy pótoljuk az ásványokat.
Ugye, And? Jól mondom?

benianyu

Hűű, Benianyu!

Akkor most megint megnyugtattál az alvással kapcsolatosan! Nemhiába, látszik, hogy Te kétgyermekes, nagyon tapasztalt anyuka vagy.
Én meg itt görcsölök, mikor az első komolyabb problémával kell szembe néznünk.
Hát enni tényleg nem eszik, viszont szerencsére hányni nem hány.
Ha én kínálom meg az itallal, akkor nem akar inni, hisztis lesz, de ha mondom neki, hogy "Gergő, nem vagy szomjas?" Akkor bólogat, megy, megkeresi a cumisüveget, és iszik.
Azért ez is valami. Erről a sós-cukors teáról nem hallottam, én most szőlőcukor port tettem a teájába, úgy tudom, az is egyensúlyban tartja a dolgokat.

Hát, ha látnátok, be van csavarva a vizes lepedőbe, rajta egy hatalmas száraz fürdőlepedő, Apja tartja a kezében, és Gergő most épp horkol a vállán...
Olyan kis elesettke, remélem, holnapra már jobban lesz...

Kép
kuha

Évi!
Örülök, hogy hamar megjártátok az ügyeletet és nem kellett várni.
Mi is mindig amidozafenes kúpot kapunk, az tuti leviszi a lázát.
Ha kikakilja és magas, akkor tényleg prizniceld, az nagyon jó, ha az egész teste be van csavarva. Vagy hűtőfürdőzd.
Tényleg nem gáz, ha nem eszik, szerintem darabosat ne is próbálj, Leon se evett két napig szinte semmit. Monte-t, danoninot viszont ette, azon élt. Alapból nem esznek ilyeneket, de most vettem, persze azóta Nolcsi minden este követeli a montet-t........ :?
Meg itasd, az a fontos. Inkább cukros teát, mint vizet adj neki. Vagy amit szeret, Leonnak adtam rostos levet is.
Próbálj meg nem izgulni, egy-két nap és jobban lesz Gergő, meglátod. NEM lesz semmi baj!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And!

Hát mi az alapján választottunk bölcsit, hogy az ovi mellette van, így nem kell két helyre hordani a gyerekeket.....
Mondjuk állítólag jó nagyon, nem is könnyű bejutni. Nolcsit még nem vették fel az oviba, remélem ő is bejut.

Ha két hónapra lemész Szegedre, mi lesz Esztivel? Viszed magaddal, vagy itt marad apukájával?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszi Lányok, nagyon aranyosak vagytok!

Mostanra már lenyugodtam egy kissé, úgy tűnik, Gergő is egy kicsit feléledt. Na, de azért nem viszi túlzásba.
Képzeljétek, még a Danonino, Jogobella sem kell neki (pedig abból az almás-fahéjas a nagy kedvence!!!), de szerencsére inni tényleg iszik bőven, úgyhogy emiatt nem kell aggódnom legalább...

Kb. negyed órája mértük, akkor volt 38,1...
Remélem, már csak lejjebb megy, de estére még azért jön egy kis hűtőfürdő...

Na, jól van, azért Gergő kezdi rámolni a fehérneműs fiókomat, és húzza a nyakába a bugyijaimat.(ez a mániája, remélem, időben le fog szokni majd róla... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: ) Akkor csak javulgat a helyzet...

Hasmenés most sincs, úgyhogy a kúp számlájára írom, és valószínűleg Benianyu teóriája látszik beigazoldóni, hogy ingerelte őt...

And!
Tényleg, mi lesz Esztivel, ha elmégy 2 hónapra? Költözik veled Apa és Eszti is???
Vagy ne is idegesítsünk ezzel, mert még Te sem tudod, hogy lesz... ?? :roll: :roll:

Kép
kuha

jaj, de jó, hogy pont tapasztalt két(fiú)gyerekes anyukák voltak itt ma, amikor szükség volt rájuk!!! egy okos tapasztalt anyuka felér egy fél orvossal :wink: néha egy egésszel :(

sréhen szemben lakik egy szipmi anyuka két fiúgyerekkel, a kicsi annyi idős, mint az Eszti, de csak 8,5 kg :( állítólag alig eszik valamit, candidát találtak a székletében szegénykének. pedig tényleg olyan kis helyes, úgy sajnálom őket, nagyon nehéz lehet. Eszti persze kiszúrta a babakocsijukban a zsemlét, amit megkaparintva majszolni akart, én nem engedtem volna, de mondta az anyuka, hogy olyan jó nézni, ahogy eszik... úgy összeszorult a szívem, mit lehet ilyenkor tenni?

Barbi:
úgy tervezem, hogy addig a szopit elhagyjuk (már fél hete eszünk sajtot :wink: ), egy napot ellógok az ötből (mert gyakorlatra kell lemennem), egy nap eddig is nagypapás volt. marad 3. anyu is azt mondta fix napot be tud vállalni, apu is elbír kettőt, ember is alkalmanként tud rá vigyázni, csak megoldjuk valahogy azt a 2 hónapot. és tudom, hogy ott rendesek, majd alkudozom. inkább az utána következő időszaktól félek. persze abba sem gondoltam bele, hogy egyik napról a másikra nem látom az Esztit négy napra.... jujj, de nehéz lesz, apa már most vígasztal...

KépKép
KépKép
and

Évi, elképzeltem a bugyival a fején a fiadat :lol: később majd a lányok bugyiját fogja a fejére húzni, nyugi :lol: :lol: az a lényeg, hogy igyon, kaja nélkül tovább bírja, majd holnap már enni is fog :)
egyébként jól látod, egyelőre csak idegesítem magam miatta...
na nekem most pakolja a harisnyás fiókomat, hallom :D

KépKép
KépKép
and

a lényeget elfelejtettem, szóval a szemben lévő kisfiú, aki sovány... nekünk ugye közös a területi gyerekorvosunk. a szomszéd gyerek bátyjának nem ismerte fel az aztmáját, egy másik közeli gyereknek meg az agydaganatát! állítólag már hónapok óta dülöngélve járt a gyerek, és azt mondta ez még normális :shock: :shock: de nem ad mindenre antibiotikumot, mondtam, hogy remek, akkor biztos jó :evil:
szóval csak néztem nagyokat, egyszerűen nem értem hogy lehet egy ilyet elnézni?????
na én inkább egy tapasztalt anyukára bíznám a gyerekemet, mint egy ilyen orvosra. kicsit előítéletes is vagyok, az is igaz....

KépKép
KépKép
and

Andrea!

Azért ahogy elnézem, csak sikerül külsős beavatkozás nélkül (bébisitter) megoldani ezt a két hónapos elutazást. Azért gondolom, az megnyugtat, hogy mégis közvetlen rokonok fognak rá vigyázni.
Az nyilván más dolog, hogy neked nagyon rossz lesz.

Gyerekorvos... :twisted: :twisted: :twisted:
Na, az ilyenektől félek én.

Nekem van egy uncsitesóm, karácsony előtt jött ki a 4 éves kislánya a kórházból, mert a gyerekdoki félre diagnosztizálta a dolgokat.
Képzeljétek, a kislány beteg volt, a szokásos megfázásos tünetekkel először. El is vitték a gyerekdokihoz, felírt gyógyszert, majd útjukra engedte őket.
De a kislány állapota csak nem javult, egy hét múlva tök rosszul volt, egész nap csak aludt, semmit sem csinált, nehezen vette a levegőt, stb.
Visszavitték a dokihoz, újra megvizsgálta, majd közölte, hogy nincs nagy gond, egy kicsit visszaesett, szedje továbbra is a gyógyszereket.
Erre a nagymama (anyum nővére) csak nem nyugodott, fogta, és elvitte egy másik dokihoz a kislányt, be a tatabányai kórházba.
Elmondta , hogy mi volt.
Na, az ottani doki így nézett :shock: :shock: :shock: már haza sem engedték a kislányt, azonnal intenzívre tették. Vizes volt a tüdeje...
Erről ennyit, karácsony előtt 1-2 nappal jöhetett ki a kórházból...
Unokatesóm állítólag kis híjján neki ment a gyerekdokijuknak, az meg csak annyit mondott, hogy hát eddig mindig felismerte, ha baj van... :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval Eszti is rámolja a fehérneműs fiókot... :lol: :lol: Ennek örülök, mert akkor nem csak a mi szobánk néz ki időnként úgy, mint a csatatér...
Egyébként, utána az apja fejére rakosgatta sorban a bugyijaimat, szét röhögtem magam.

Hosszas kérlelés után Apa megengedte, hogy feltegyem ide nektek a képet:
Kép

Ez meg Gergő, a türcsi alatt a vízes lepedővel, Apja vállán...
Kép

Kép
kuha

Kuha a szívem szakad meg ahogy kinéztek, jóég!!!!!
Nyomjátok a priznicelést, az a legtutibb lázcsíllapító és mindig friss legyen a levegő!!!!!

Kép
Kép
nszoke

And: hova kell elmenned két hónapra, ahova nem mehet veled Eszti vagy miért???? :shock: :?

Kép
Kép
nszoke

Évi!
Gergő tényleg olyan szívszorítóan kis gyámoltalan, rengeteg gyógypuszi az édes kis fejére! :)
apát még bugyizuhatag nélkül sem engedi, hogy feltegyem ide nektek :lol: pedig van végre családi képünk :)

Noémi:
gyakorlatra kell mennem (szakvizsgára oda jelentkeztem be - a részletekkel nem untatlak benneteket), azaz be kell járnom dolgozni, így nem tudom Esztit magammal vinni, apa meg nem tud budapesttől elszakadni két hónapra :( szerencsére két hónapot családilag meg tudunk valahogy oldani, most jut eszembe, hogy még van férj családja is, azért anyósra is lehet számítani, biztos. ezért mondtam, hogy utána talán húzósabb lesz. egyszerűen nem tudom elképzelni ezt a bölcsis dolgot. belegondoltam, hogy nincs velem egész nap, áhhh, még szoknom kell a gondolatot, én nehezen elengedő anyuka leszek asszem....

tényleg, ti hogy álltok ezzel a munka dologgal? van, aki 2 éves kor előtt visszamegy dolgozni? persze tudom, pl Rókica, Zsuzsa is dolgozott a pici mellett (nem is tudom hogyan bírták), de nekem csak olyan alternatíva van, hogy teljes állás vagy semmi :( így is az ügyeleteket valahogy ki kellene bekkelni...

és, hogy mégis beavassalak benneteket a dilemmámba: 3 év ez a fránya kardiológia szakvizsga, azaz 35 leszek, mire letehetem, előbb nem lehet, mert teljes munkaidőben kötelező dolgoznom min. 3 évet :evil: szóval utána jönne kistesó. ha akar... és ráadásul apa is úgy van vele, hogy nem zárkóznánk el a harmadiktól sem, mondjuk lehet, hogy kettő után már el fogunk zárkózni :roll:
de ha meglenne ez a vacak vizsga, utána minden és mindenki le van tojva, minden papírom megvan, ami feltétlenül szükséges, és maradhatok itthon, ameddig bírjuk anyagilag. viszint, ha most szülnék újra, 2, esetleg 3 gyerekkel nem tudom hogyan lehet levizsgázni, és ami még nehezebb ezt a munkát csinálni éveken át (szakvizsgáig).
tudom, hogy nem én lennék az egyedüli, aki ebben a cipőben van, de én gyerek nélkül is totál kizsegerelve éreztem magam, tök keveset voltam itthon, és akkor is stresszes és feszült voltam.
azóta tudom mi a stresszmentes élet, mióta itthon vagyok, férj szerint is elviselhetőbb vagyokm így :D
valahogy úgy érzem, menne a teherbe esés, de ha mégsem, inkább nem is gondolok rá.... Eszti is express érkezett.
na mégis kiöntöttem a bilit :) tudom, hogy most sokan azt gondoljátok, hogy szarjak az egészbe, a család a legfontosabb, és alapjában én is így gondolom, de mégis... nem akarom feladni, amiért már ennyit dolgoztam, és minden nyavalyájával együtt szeretek csinálni. nem tudok mást elképzelni magamnak.
de ha valakinek van valami jó munka/biznisz ötlete azt meghallgatnám :wink:

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?