Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sue!
Köszi a dokitok "felajánlását". Azért nem akarok más dokkerhez menni, mert tavasszal, de legkésőbb nyár elején úgyis elköltözünk, ha felépült a házunk. Akkor úgy is megint új dokkerünk lesz. Addig meg remélem nem lesz a mostanira sem szükség :arrow: nem lesznek betegek a gyerekek.
Barátnődék gyerek kocsiban hagyása engem is felhúzott :twisted:
Gyarapodás: egy idő után lecsökken a gyarapodás, ne izgulj. Ha nem így lenne, akkor 30 kilós kölkeceket cipelhetnénk 1 évesen :lol:

Edit!
Őszintén én nem főzök a két gyerek mellett, egyszerűen képtelenség. Ha Beni alszik (mondjuk nagy ritkaság), akkor Marci nem grasszálhat ordibálva a 1,5 szobás lakásban, így a konyhában kéne lennie. Ott is az etetőszékben... Na ezt én nem tudom véghezvinni. Ha meg fenn van Beni, akkor nagyon nincs el magában, mire igazán belekezdenék a főzőcskébe, már visítana. Úgyhogy nálunk a Foodexpress főz :oops:
Takarítás úgy ahogy van, nem csillog minden. Sajna. :( Napközben nekem semmi pihi nincs jóformán. Ha Párom hazajön, akkor meg rohangálok megcsinálni azt, amit napközben nem tudtam. Gondolhatod...
Nálunk nincs ilyen tornáztatás. Minek, ha nincs Katával gond. :?:
Teszt: én is ledöbbentem, mint Mamy, hisz én mindig perfekt voltam helyesírásból :roll:

Gabi!
Abban én is biztos vagyok, hogy ha az egyik gyerkőc lebetegszik, egy-két nap és tuti, hogy a másik is beteg lesz. Hogy lehetne Őket teljesen elzárni? Szerintem lehetetlen.
Nagyon szépek a Fiúk!!! Imádnivaló Tomi kicsattanó mosolyú pofija :D És mennyire hasonlítanak :shock: Nekünk is van még októberből ilyen játszószőnyeges képünk. Peti nem akarja leszedni Tomi elől a lógó játékokat a játszószőnyegről? Marci állandóan azokkal játszana :roll:
Kép

Csengő!
Miki még mindig féltékeny az öcsire? Vagy van valami javulás?

Beuka!
Igen, van szűk és van letapadt kukac. Marcinak sajna mindkettő meg van :( Azért kell vigyázni a húzogatással, mert ha "csak" letapadt lenne és véletlenül bereped a bőr és ez többször előfordul, akkor előjöhet a szűkület, ami elég súlyos méreteket is tud okozni (persze nem ez a gyakori eset). Ha most szűk Nektek, de a pisi oké, akkor hagyjad.
Popsitörlő :lol: Nálunk is az van, mint Tináéknál: Párom a múlt héten mindkét gyerkőcnél így járt :arrow: totál kaka - törlő elfogy :lol:

Bettus!
Munkaügyben nincs infom, de szerintem csak olyan helyre "fizess be", amit már ismerőstől vagy valahonnan leinformáltál. Annyi szélhámos van manapság.

Edit24!
Ügyes vagy, csak így tovább!!! Sz_Katához hasonlóan én is csak azt tudom mondani, hogy ne mérd állandóan, hogy mennyit eszik. Én csak tudom, mert Marci nagyfiamnál én is állandóan méregettem és ebbe kattantam majdnem bele, hogy csak ennyit, csak annyit evett, te jó ég!!! Teljesítménykényszerbe hajtottam saját magamat. Viszont most Beninél - annak ellenére, hogy sokkal többet küzdök Vele, mint anno Marcival tettem - nem mérek egyetlenegy etetést sem, nehogy megint a régi ördögi körbe jussak. Hajrá, ügyesen!!!

CzMelinda!
Uh :D Tudom, milyen nagy öröm ez :D
Írigy a sok alvásért :oops: Ma 1 és egy negyedórát aludt Beni és azt is két részletben.

Angel!
Nem jött még meg, de ennek ellenére van ciklusszerű "kesebb tejcsi" szindróma nálunk. Marcinál is tapasztaltam anno. Viszont most tegnap furán fájdogált a hasam, mint mensi előtt szokott, de eddig semmi, csak a tejcsi kevesebb látványosan.

Ma tutira valami front van! Beni alig aludt és ha fenn is volt, szinte csak ölben akart lenni, de néha még akkor is sírt. Tiszta zizi volt. Ja és annak ellenére, hogy kevés a tejem, még enni sem akart. Még az a kevés sem kellett Neki, akkor hogy szaporítsam így? :roll: Bár a viselkedésébe lehet, hogy a tegnapi szuri is bejátszik.
A front (meleg) tutibiztos :arrow: szétreped a fejem :(

Pusz és jó éjszakát: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Hű, órákig tart, míg visszaolvasok, meg írni kezdek. :P

Beuka,
a kocsiban szerintem a klíma a legjobb, persze módjával, kellemes hőfokra és szélvédőre fújatva, nem szembe. A popsitörlővel régebben én is megszenvedtem, ha még a csomagos módszert használod, vegyél egy műanyag dobozt, amibe áttöltheted, ennek a szélén azért könnyebb lehúzni és szétválasztani őket, vagy ahogy Boróka is írta, előre vegyél ki párat! :D

Tina,
Marvin gyönyörű pasi, annyira helyes vonásai vannak!

Szkata,
nálunk is gyakran beindul a tejci a szopi végén -bár én nem tartom őket egy órán át a cicin (szép is lenne, a kettővel egész nap csak etetnék :lol: ) -, de ha már "elfogyott" és még kicsit szopizza, nyalogatja, cumizik vele (én ezt magamban csak úgy hívom, hogy csalogatja a tejet :wink: ) akkor beindul. Csak az a baj, hogy egy ideje lusták csalogatni, viszont nyavajognak, hogy még éhesek, olyankor én csalogatom a két ujjammal és mikor érzem, hogy bezsibbad mindkét mellem, akkor jön, gyorsan odadugom a szájába. Még szerencse, hogy megennem nem nekem kell helyettük.
Hűűűű, te tudsz szoptatás közben írni? Laptop? De még úgy is...hogy is? :lol:

Napraforgó,
nagggyon helyesek a srácok, és majdnem egyidősek a lányaimmal. :wink:

Edi,
nekem ez a felültetés elég vadul hangzik. Mármint a mennyiség, hogy minden pelusozásnál legalább 5x?? Megindokolta?

Simigabi,
láttam, hogy párom huga mit szenved a kislányával, mikor jött a foga, egy másik barátnőm ugyanannyi idős babával meg semmit. Rákérdeztem, ő mondta a homeost, hát bekészültem. :wink: :lol:
De szerintem ez is egyénenként változik, csak reménykedhetek, hogy nem lesz nagyon horror. :roll:

Edit24,
Igaza van Szkatának a mérlegeléssel. Mivel az enyémek koraszülöttek voltak a kórházban mérni kellett őket, hogy mennyit esznek ciciből, mert ha nem az előírt mennyiség volt, akkor még pótlást kellett adni nekik cumisüvegből. Ez a beidegződés megmaradt nekem mikor hazajöttünk, és 4 hónapos korukig mértem minden evést, jajj, ha kevesebbet evett, már melegítettem is a lefejt tejet, de miért nem eszi meg? Most miért ennyit, most miért annyit, ráadásul nehezítette a dolgot, hogy Zsófi hasfájós volt, és nem mindig tudtam, hogy most azért üvölt mert még éhes, már nem éhes, vagy a hasa fáj? :twisted: :cry: Aztán egy szép napon fogtam a mérleget és feltettem a szekrény tetejére. Azóta boldog ember vagyok, a csajok szépen híznak, jól érzik magukat, esznek amennyi jólesik, ha nem éhes úgysem tudok többet beletuszkolni. Hetente egyszer megmérjük őket.
És ami fontos, az éhes gyerek nem mosolyog, nem jókedvű, hanem bőg, mert éhes, mert nem lakik jól.

A tejpépet én is imádom, mindig nézem mennyit hagy nekem Zsófi, de apával meg kell osztozni a maradékon! :lol: :lol:

Nem tudom már ki írta, hogy most nem hízik annyit a babcija, mint eddig, hát persze a gyarapodás sem egy állandó törvény, hol ennyit, hol annyit. Párom izgult egy időben, mikor Zsófi lemaradt Anna mögött a hízásban, hogy "az elmúlt két hétben csak 70 grammot hízott, ez bőven a minimum alatt van, kérdezd meg az orvost, vagy adjunk neki tápszert", stb. Mondom persze, mikor ott a tejem. Na megnéztem a füzetkét, azt persze elfelejtette az én drágám, hogy az azt megelőző két hét alatt meg 310 grammot hízott... :P

Maratoni gépelés... :shock:

Kép
baba888

Sziasztok!

Boróka!

A sűrűbb szövésű pelust a Csalogány utcai Babyfunban vettem, de teljesen véletlenül. Csak akkor jöttem rá, hogy ez sűrűbb, mikor mástól kaptam pelenkát, és az nagyon vékony. Szóval nem tudom, hogy rá volt e írva, hogy sűrűbb szövésű, de az tuti, hogy ugyanaz volt a gyártó, de mégis teljesen más a két pelus. Mondjuk az hozzátartozik a történethez, hogy nagyon jó vastagabb pelenka anyagú kifogót vettem ott, aztán mikor megróbáltam még egyszer ugyanolyat venni, egy csomagot a kezembe nyomott az eladó, hogy ez az, aztán mikor itthon kibontottam láttam, hogy tök más (méretre és vastagságra is).

A Bambinomio-t és egy Hajdúszoboszlói boltban vettem, gondolom oda nem ugrassz el érte. :lol: Ráadásul a bolttulajdonos csajjal egy gimibe jártuk és megmutogatta a típusokat, elmagyarázta és elmondta a tapasztalatait. Többek között azt is, hogy az anyósa 3 db Kushies all in one pelenkát (2600 Ft/db) simán kidobott, mert azt hitte eldobható. :shock:

Fruzs
Vendég

Edit24!
Milyen volt az ejszakatok? Ejszaka is cicizteted? Nalam B amikor taknyos volt alig evett napkozben, bezzeg ejszaka...Ilyenkor ejfelre mar volt annyi tejem, hogy visszaaludjon. Persze ha keservesen sirna, az ehes vagyok sirasaval biztosan adnek neki tapit, de szerencsere neki ez eleg volt. Szerintem nagyon jol csinalod, hogy egesz nap mellen volt, es csak estere kellett potlas. Nem tudok mast mondani, mint hogy minel tobb inger eri a cicit, annal tobb tej termelodik.
Nalam ha B a pukikkal tekereg ugy nem tudom cicire rakni, mert keservesen sir, szajaban a cicivel, ilyenkor felveszem ameddig hallhatoan nem konnyebult meg. Utana mar elfogadja a cicit, vagy ha nem is az ehseg miatt sirt, akkor varunk meg.
Szopis tanacsadot hivtal mar fel? Tudom hogy nagyon kevesen vannak es nem veszik fel, de kitartoan kell csongetni minden szamot es akkor biztosan lesz talalat. Nekem a 13. vette fel, de maximalisan megnyugtatott, es igy nem is probaltam ki a tapit.Szerintem a szopis pozok a szoptatas.hu-n es az lll honlapjan is fenn vannak.

Ugy latom a topicban egyre no a tejpep es gyermeketel fogyasztok szama....Az biztos hogy hizlalnak! Jobban,mint a csoki.....

Megyek mert Miki egy kinai zenelos kutyuvel remisztgeti a kisoccset.

Bujka, javul a helyzet, de azert meg nem rozsas. Majd meg viszem Miki tanacsadoba.
Baba, jo hogy elhagytad a merleget, szerintem is neha feleslegesen idegesit. Persze engem meg is nyugtat, ha ugy erzem, hogy lapos a cicim es megis 130-at evett...
cs
Vendég

Sziasztok lányok!

Én sem érzem, hogy sétagalobb volna ez a szoptatás-projekt! :roll: Én is ültem már mellszívóval sírva a fürdőkádban, amíg apa sétált Nándival, hogy ne sírjon... De aztán mindig kisütött a nap! :lol: Tudjátok, hogy nálunk sosem volt mérleg (most 7400gr körül van!), de onnan tudom, hogy kajásabb időszaka van, hogy olyankor extra sok csokira van szükségem... :lol: Érdekes, de ezt vettem észre. Van amikor elég egy fél Twix a kielégüléshez, de van hogy 3 Mars kell! :lol: :lol:
Jobb lesz, ha nem kóstolom meg azt a tejpépet, félő, hogy rákapnék...

Nem számoltam, most a fütyihúzogatósok tábora a nagyobb vagy a nemhúzogatósoké? Nem akaroooooom! :oops:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Hála Istennek most nem vagyok érintett a fütyihúzogatás témában, de leírom, hogy a fiaimmal mit tapasztaltam. Amikor Beni született, akkor az volt a trend, hogy huzogatni kell. Csináltuk is, bár nem mindig, így hát letapadt neki. A másfél éves vizsgálatnál a gyerekorvosunk feltépte (szó szerint), amitől vérzett, csípte a pisi, és egy fekete kenőccsel kellett kenegetnünk. A doki akciója olyan mély nyomot hagyott Beniben, hogy még most is (elmúlt 8 éves) emlékszik rá!, és borzadva emlegeti, ill. még mindig érzékeny pontja a fütyi esténkénti felhúzása és megmosása. Szóval vele ez egy rémálom (volt). Ezzel szemben Daninak rendszeresen húzogattuk, és már teljesen fel van válva neki (4,5 éves), nem volt vele semmi gond. Az is lehet, hogy alkat kérdése....

Szopi-hozzátápi: Hát, én mindent csinálok :D Napközben három óránként szoptatom Jazit, délután két szopi között van egy kis almapép (házi készítésű), lefekvés előtti utsó szopi után pedig táp.
Nekünk ez így jól működik, és szerintem ez a lényeg. Csinálja mindenki úgy, hogy a babájának a legjobb legyen! :D

Mi tegnap kaptuk meg a három hónapos oltást, igaz lassan már öt hónaposak vagyunk. A bárányhimlő és az azt követő gégehurut miatt tolódott a dolog, de remélem most már sínen vagyunk...ja, és a BCG-t is újra kell oltani, mert nem hogy nem fakadt ki, de nyoma sincs, hogy egyáltalán megkapta volna :shock:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Juborka,
szép név a Jázmin, nekem is listán volt, csak apának nem. :P
Nálunk Annának nem eredt meg a BCG-je, úgyhogy szintén megyünk ismétlőre. Párom hugának a kislánya is kapott ismétlőt, és az sem eredt meg neki.. :)

Kép
baba888

Sziasztok!

Juborka, Baba!
Nektek mikor lesz a BCG újraoltása? Beninek sincs még nyoma sem, hogy megkapta volna :( Nálunk, itt Vácon majd talán féléves kora után jön ki egy értesítő, hogy be kell menni a tüdőgondozóba és ott leellenőrzik. Feltételezem, hogy ha nem oké, akkor rögtön meg is bökik Szegénykémet. :cry:

Jubi!
Nagyon tartok tőle, hogy Marcinál is játszik majd ez a felrántásos módszer, mert nagyon le van Neki tapadva. Mivel Beninél most nagyon szépen feljön, inkább hetente 1-szer húzigálunk, nehogy annyira letapadt legyen, mint Marcinál.

Megyek, mert Marci szétszedi a szobát.

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Baba888! Bujka! Mamy!

Nincs semmi baja Katának.
A védőnő minden átmenet után mondta/kérdezte, hogy ugye felültetem-e? Én meg néztem mint a moziban. Nem érdekel mit mondott, mert napi 7*5 felültetést soknak és erőltetettnek érzek.
Majd jön a doki rákérdezek, de tudom más lesz a véleménye, ő már gyümit akarja, hogy adjak. A védőnő szerint meg szopi. Ugyhogy felültetésben is mást fog mondani, szerintem nem kell ültetgetni, vagy legalábbis nem ennyiszer.

Mamy!
Éjjel Kata 2x kelt. :) Úgyhogy nem aludt reggelig egyhuzamban. Viszont 3x evett és végleg reggel 10.40kor keltünk. :) Jó volt ennyit aludni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Bár Nekem csajszim van, huzogatós témában leírom,sógornőmék osztrákoknál élnek és ott a gyerekdoki azt mondta 2 éves koráig nem szabad hozzá se nyúlni kukachoz.Hát be is tartotta, de már meg is műtötték a kissrácot....
Úgyhogy hajrá a kukacokkal.

Viszont Én teljesen el vagyok keseredve.Vége a szoptatásomnak.
20g egyik cici 10 a másik, fejéssel és agyon gyötréssel 2-3om csepp és kész.Óránkénti ciciztetés megvolt, semmit nem ért,összebújás se.Laktoherb se ,masszíropzás se.....
Mindent kipróbáltam de semmi.Most adom neki ami van és tápszer ezek szerint elkezdődik.Tejleadó reflex is alig van amikor csócsálja.Ezt nem gondoltam volna,de nem vagyok az a szerencsés tipús akinek minden megy,hozzászoktam a kudarcokhoz.
Na megyek ,süt a nap leviszem levegőre.
Ja és képzeljétek, azért tegnap jó dolog is történt,apával együtt voltunk legalább fél év után.... :)de 15hét és 2 nap szülés óta az tutti idő
sue
suezika

Sziasztok!

Voltunk ma a csípő uh kontrollon a Királyhágó u-ban. Szerencsére minden teljesen rendben van, mondjuk már az első alkalommal is rendben volt, de hát kell egy kontroll. Geszti most nagyon hősiesen viselte a tortúrát, csak kicsit sírt. Igaz, jól lepisilte a vizsgáló asztalt, vagyis rajta a papír alátétet, de hát ez van... :wink:
Most már nem kell több ilyen csípő kontrollra menni, annyit mondtak hogy tornáztassam tovább, mert az csak használ.

Edit!

Gondoltam én, hogy semmi baja Katának, ez a lényeg. Nekem nem mondták a felültetést, de én magamtól csinálom, minden este a tornánál 2-3-szor. De már azt vettem észre, hogy húzza fel magát, tiszta hasizomgyakorlatokat csinál, összehúzza magát és picit meg is emelkedik fekvő helyzetéből, ha éppen a kezembe kapaszkodik, akkor még följebb is jönne, ilyenkor persze bátorítom, de hát a felülés még korai.

Suezika!
Szopi vége: :cry: De örülök hogy nem esel kétségbe, nem is szabad. Éhezni nem fog az a gyerek... :wink:

Na megyek mert Geszti mégsem alszik (azt hittem, igen...) de úgy magyaráz, meg kell zabálni. Ilyenkor foglalkozni kell vele, mert különben sírásba fullad a dolog.

Kép
mamy

Bujka!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy fél éves kora után fogják újraoltani, de pontos időpontra fognak hívni, mert 10 adagos a BCG oltás csomagja, és összevárnak 10 gyereket :shock:
Nem is írtam, de olyan fura volt tegnap az oltásnál, amikor Jazi egy kicsit felsírt a szurinál azt mondta a védőnő, hogy "Látom, jól el vagy kényeztetve" :shock:
Ha Marcit viszed fütyirángatásra, beszélj előtte a dokival, hogy kíméletes legyen, nem hiszem, hogy csak olyan drasztikusan lehet, mint ahogy a miénk csinálta...

Sue!
Ne keseredj el!! Nézd úgy, hogy legalább eddig volt tejed!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sz_Kata!

Képzeld a farmer reklámos fotótok (ami nagggyon jóóó!) volt az utolsó csepp a pohárban ahhoz, hogy elkezdjek fogyózni. A felszedett 26-ból még mindig 13 van rajtam. Szóval most vagyok 67 kg, de 54 kg a cél. Vacsorára salátákat eszek piritóssal, a csokit próbálom nullára redukálni, és minden nap csinálom a 100 hasprést ill. fenék- és láb gyakorlatokat. Ja, és szobabiciklizni is kellene, de arra olyan nehezen szánom rá magam :oops: A cél havi 2 kg minusz, így nyárra már hoznám a formámat...nagyon elszánt vagyok :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Juborka!

100 hasprés??????? :shock: :shock: :shock: Minden tiszteletem a Tiéd! :lol:

Sue!
Nagyon sajnálom és nem is igazán értem! :cry: Szopis tanácsadóval beszéltél végül? Ha írtad, bocsi!

...még mindig nem akarok fütyit húzogatni! :(

Most olvastam, hogy egyik kedves ismerősömnek nem sikerült a lombikja... :cry: Annyira szurkoltam! ...minden nap eszembe jut, milyen borzasztó szerencsések vagyunk...

Livi

bali78

Sziasztok!

Sue, kérlek-kérlek, beszélj egy szopis tanácsadóval!!!! (nem tudom, eddig beszéltél-e már, de ha nem, akkor ne hagyd ki!!!)
Egy telcsit, vagy mailt azért megér, ha így se menne, akkor úgyis jön a tápi. De a kedvemért....
hátha mond vmit, amit eddig nem hallottál, végülis ő a profi.
Lehet, hogy neked is ciklusidő van, mert tegnap jobb volt a helyzet.
drukkolok!!
eddig is nagyon ügyes és kitartó voltál, és BÁRHOGY is alakul a dolog, jó anyuka vagy! és ne legyen lelkifurdalásod, mert megharagszom!!! :D :D
Összebújás: gratula!! :D :D

Simigabi, ez az, jó kis vidéki kosz, a legtutibb immunerősítő!!! :D nálunk erről két kutya fog gondosjkodni...(bár, amikor a múltkor itt volt a szippantóskocsi, és az egyik kutya kéjesen FELNYALTA a kicsöppent szmötyit, na, akkor majdnem lefordultam a székről.... :shock: ez naggyon gusztustalan...)

Linda, szilvás sütihez gratula! én a hájastésztát nem nagyon szeretem, most hétvégére vajas sütit fogok csinálni, és a nagyim küld mézespuszedlit, nyammm...(az enyé önvédelmi fegyvernek is beillik, olyan kemény... :D )

Napraforgó, ezek a szemek...hány lány fog megőrülni értük!!! :D nagyon szépek a srácok!

Csengő, ugyanezért szeretek én is mérni...hogy a kiürült tejeszacsira hajazó anti-Pamelából akár 150 is kiszopizható... :D hol vannak már a görögdinnyék....még a sütőtöknek is örülnék...
ja, délután megyek a dm-be tejpépet venni, saját fogyasztásra...most már teljesen felzigattatok vele!

Melinda, nagyon édes lehetett Marci, amikor szopizott!nagyon jó, hogy így szeretik egymást!
Most, hogy mondod, tegnapelőtt éjjel nekem is mensiszerűen fájt a hasam, ki is mentem megnézni, de semmi, azóta se...akkor ez biztosan az...köszi az infót!
A bcg-nek nálunk sincs NYOMA sem... :(

és egy idézet mindenkinek (de főleg takarítás hiányából eredő lelkifurdalástól szenvedőknek :D ) egy régebbi nők lapjából. A riporter egy 10 (!!!) gyermekes mormon családban olvasta,a falon volt kitéve:

NEM AKAROM, HOGY A KILINCSEK FÉNYESEBBEK LEGYENEK A GYERMEKEIM TEKINTETÉNÉL!
no comment :D :D :D

puszi, megyek
Vendég

Sue, ezt találtam, ugyan a sörről már tudjuk, hogy jó, de azt nem, hogy miért. Hát ezért:

Szoptatós kismamáknak sör

A müncheni Ludwig Maximilians egyetem kutatói kimutatták, hogy az árpa elősegíti a tejtermelést irányító prolaktin hormon termelését, s emellett a sörben lévő komló nyugtató hatásával megkönnyítheti a szoptatást.

úgyhogy guríts le gyorsan egy fél liter alkmenteset! :D
Vendég

Angel79,

felhívtam végső elkeseredésemben egy tanácsadót megbeszéltük dolgokat,Viki beteg ezért nem eszik annyit és ez okozza a drasztikus apadást,de azt mondta ,ha nem szoptatnék 2 hónapig akkor is vissza hozható a tej,csak most baba miatt nincs.Meg kérdezte a fogamzás gyógyszert az is okozhatja,pedig nemsokára kimegy belőlem az injekció de többet nem kérek,meg a vérzést is kérdezte,de az Nekem nincs.....
Szóval,

Edit24

próbáld ki ezt tanácsolta,amíg az egyik ciciden szopik a másikat fejed és amikor beindul a reflex akkor az jobban serkenti.Nekem van medela elektromos és most kipróbáltam,láss csodát Viki 90et evett bal ciciből és jobb-ból lefejtem 50et.és ezt 2 óránként kell ismételni,vagy 3om ahogy a gyerek kéri .
Most kicsit lelkesebb vagyok és remélem bejön a dolog,mert AKAROK SZOPTATNI MÉG LEGALÁBB 2 HÓNAPOT.
Sörről hallottam,és mondtam is páromnak hozzon de elfelejtette,majd ha megyünk auchan veszünk.
Megyek,mert nyöszörög a csajszi....
sue
suezika

Sue, nekem is gyanus ez a tejcsicsokkenes es az osszebujas. Azert irom, mert nekem Mikinel, amikor megjott akkor apadt a tejem. Biztos valami hormonalis dolog, de nekem akkor volt eloszor kedvem az osszebujashoz. Ugy latszik a szervezetem addig nem engedte ezt....Ha megkerdeztel szopis tanacsadot ird le mit mondott. Es tenyleg klassz, hogy nem ugy fogod fel, hogy osszedolt a vilag, hanem hogy eddig legalabb tudtal szoptatni!

En is csatlakozom az onsanyargatokhoz, de sajnos a felules es tarsaitol felnek. Egyik a derekam, a masik ok pedig, hogy ne csokkenjen a tejem. En inkabb setalok vagy ilyesmi, ugyis jo ido van.

cs
Vendég

latom elkestem. Huhh, akkor meg barmi lehet.
Vendég

Hajrá Sue, drukkolok!! Szuper vagy, és tényleg tök jó, amit a szopis tanácsadó javasolt. Mi a baja Vikinek??

Jubi,

örülök, hogy segítettem :wink: :wink: én is most kezdtem el tornázni, bár nem túl lelkesen. Nyárra jó csajok leszünk!!! :D

Bali,

én sem akarok huzogatni :roll: De a fiam olyan gyönyörű sugárban pisil, és a lyukat is látom, hogy talán nem is kell :)

Baba,

leptop, hát persze :) meg félkezes bölcsőtartás, persze csak ha bealvós cicizés van.... na meg egy ujjas gépelés....ezért a sok kisbetű és elütés.....

Voltunk Fruzzsal a Fővám téri ázsia boltban. Jól bevásároltam, lesz ám itthon fincsi thai meg kinai kaja, nyammmi. Utána nagy vagányan beültünk egy teázóba a gyerkőcökkel. Akkor még nagyon cukinak talált bennünket mindenki. Aztán én elkezdtem Petit szoptatni (stóla mögött, de azért egyértelmű volt, mit csinálok) és már szaladtak fel a szemöldökök. Aztán P jó hangosan be is rottyantott, úgyhogy a rendelés leadásakor udvariasan meg is kérdeztem, hogy hol pelenkázhatom át a gyreket. Na, lett ám pánikhangulat rögtön :P végül az élelmiszerraktás hűtőjén oldottuk meg a dolgot. Mire befejeztem, Fruzs babája már ordított, majd rövidesen rákezdte az enyém is. Húúú, akkor már nagyon várták, hogy elmenjünk, fél kézzel teáztam, a másikkal öltöztettem Petit, majd rohanvást fizetés és távozás, felszolgálók részéről fellélegzés... :lol: Az utcára érve persze mindkét kölök elhallgatott :wink:
És jelentem, nem érett meg még a társadalmunk a teázgató kismamák látványához. Vagy a gyerekeink nem érettek? :lol: :lol:
sz_kata

mamy,
ment neked privi, láttad? Mostmár biztos, hogy megyünk, 8-ra.

csak egy megjegyzés azoknak, akik netán nem tudnák, olvastam valahol, hogy torna közben tejsav termelődik, így a szopi előtt egy órával már nem ajánlatos tornázni.

Bujka,
mi 17-én megyünk a Söfibe, akkor beszélem majd meg velük az újraoltást, de mindenképp el kell telnie 4 hétnek a szerdán kapott szuri után.

Kép
baba888

Sue,
jaj, de örülök!!! szuper! a nap legjobb híre!!! Nagyon ügyik vagytok!
Csak így tovább, ne add fel! szoptatsz te még pár hónapot, azt súgja a 7. érzékem!

Szkata, teázás. :D :D :D hát igen, értelena társadalmunk, főleg a rottyantás-eltűrési toleranciaindex baromi alacsony.... :D :D

(na, ezt TUTI nem így kell írni, de amúgy is csak 70 pontos lett a helyesírási tesztem...le vagyok törve....elvégre tanár lennék...brühühü...)

nagyon berágtam ma. képzeljétek, kiderült, hogy nagyszüleim meg nagynéném csak szembe dícsérgetnek szopiügyben, de az anyósomnak meg nemtetszésüket fejezik ki, hogy miért nem teáztatom a babaát, amikor azt KELL! teljesen ki vagyok akadva...100-szor elmondtam már hogy miért nem teáztatok, meg hogy ma már mások az elvek, blablabla...és SEEMIT SEM ÉR!!! komolyan, nem merném ott hagyni gergőt, mert megtömnék vmivel...amikor mondtam, hogy 6 hós korig nem adok mást, csak tejet, nagyapám (85 éves) azt monmdta, hogy az nem létezik, igenis kell más kaja...a hócipőm televan.

Anyósom jó fej, őt simán megtérítettem szopiügyben, hallgat is rám, legalább ebben mázlim van.

Na, megyek, nem puffogok tovább...

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Hatalmas siker ma délután a megszokott 30 és 40 helyett 80-at szopizott Gabesz.Nagyon örültem neki,de láthatóan ő is mert nem kellett utána még pótlást sem adnom mert csak nevetett és nemsoká el is aludt. Szopizás előtt megittam egy pohár sört lehet hogy az is segített.

Csengő:

Nem volt valami fényes az éjszakánk, Gabesz 1 -ig fent volt és keservesen sírt. Lehet azért mert nem kapta meg a napi adagját, vagy front volt nem tudom de nagyon nehezen aludt el.Semmi nem kellett neki, próbáltam cicire tettni, de nem ment.Tápi is csináltam, de az sem kellett.Végül álomba sírta magát.Fél 6-kor kelt és akkor szopiztunk, de csak 50-et szopizott és a pótlás megint nem kellett neki.Visszaaludt és csak fél 10-kor kelt fel.
Nem baj, hogy nem aludt este kárpótolta a délutáni szopi!Nagyon örülök hogy így sikerült remélem marad is és nem csak egyszeri alkalom volt!
Már írtam egy szopis tanácsadónak,de még nem válaszolt.Már nagyon várom, hogy válaszoljon.
Nektek most hogy van a szopizás?Szoktál neki pótlást adni?

Suezika:

Köszönöm a tanácsot!
Szóval amíg szopiztatok a jobb ciciből, közben fejjem a bal cicit?Vagy utána?Nekem általában úgy szokott lenni hogy míg az egyik ciciből szopizik addig a másikból szivárog a tejcsi,de persze nem végig.És ha közben fejem akkor a következő szopira nem lesz kevés benne? Én is ittam most sört és többet is tudott szopizni, de azért nem biztos hogy attól.Csak azt nem tudom hogy mennyit kell meginni belőle egy nap.Elég lehet egy pohárral vagy több?

Mamy:

Megtudnád nekem írni hogy te hogy szedted a kapszulát, mert én is megrendeltem.Remélem hatni fog.Meddig és mennyit szedtél be belőle?

Edit

Kép
edit24

Angel!

Azt hiszem, eljött az idő, hogy megkérdezzem:

Miért "kell" teáztatni? Mit szoktak mondani? És pontosan milyen teáról van szó? Nem értem! :shock:

Livi

bali78

Sziasztok!

Livi, az a gáz, hogy én sem tudom...mert nekem nem merik a szemembe mondani...nagyim 55 éve szült, akkor ugye rutinból teáztattak, gondolom, nekem uazt kellene...
azt mondták, hogy szomjas a gyerek, ezért kell a tea,az anyatej csak éhségre jó. és hiába mondtam el már nekik 1 milliószor, hogy NEM jól tudják, egyik fülön be, a másikon ki...
most leöltöttem a netről anyagokat tea és hozzátáplálás-ügyben, elküldöm nekik. hátha...

edit24, nagy-nagy gratula!!!!! tegnap front volt, azért volt nyűgös Gabesz! de mekkorát szopiztott!!!Ügyi vagy!
Sör: én fél liter alk. menteset gurítok le, igaz, málnaszöpöt keverek hozzá, hogy meg tudjam inni :D :D

Ha fejtél a cicből, a köv. szopinál add oda Gabesznek, csak ne cumiból, hanem pohárból, vagy cseppentőből (talán ez jobb is)
minél többet szopizik/fejsz, annál több inger éri az agyad, hogy:

"na de kérem, itt szopiznak ezerrel, akkor talán bele kell húznom a tejtermelésbe, hiszen van rá igény..." és már megy is a parancs sejttől sejtig, és beindul a dolog (azért egy-másfél nap kellhet hozzá, elvégre azt a tejet meg kell termelni :D )

ne add fel, meni fog!!! de hát már megy is... :D :D

(ja, bocsi hogy én válaszoltam, de teljesen belelkesedtem, hogy Sue-nak és Neked is összejött egy nagy szopisiker! :D )

Puszi, Angel

Elindultunk sétlni, erre rögtön jött az eső..rohanás vissza... :D
Vendég

Edit 24!
Nagyon ügyi vagy és persze GABESZ is! :wink: Csak így tovább ,meglátod sitty-sutty(Angel szerinted ezt helyesen írtam?? :roll: )elhagyjátok a tápszert!Nálunk is ez volt az elején és mára már egyáltalán nem kell pótlás :wink: Lehet a sőr a "bűnös" a dologért!Én nem szeretem ,inkább ávizet és azt a "fini"Laktóherbet iszom :roll:

Hú már fél 5 van mennem kell tornásztatni.Mire az ember elolvas mindent meg megpróbál válaszolni ,addigra tuti közbejön valami,persze a baba elsőbséget élvez mindenkor :wink:

Nekem a teszt 42 pontos lett :oops: gáz....hát ez van.... én a növényekhez értek :wink:

Üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Edit 24 és Sue: Gratulálok!!! Én tuti módszerem egy darab félliteres Bucklert "vedelni" és közben meginni egy filter Fitolac teát - kb. fél liter. Nekem ettől általában a következő szopinál csorog a tejecske. És mivel ezt a kombinációt este szoktam - reggelre már tutira jön sok-sok.

Sz_kata:
Jó kis sztori! Szerintem jó volna, ha lennének itthon is baba-mamabarát kocsmák , teázók, üzletek.:lol: Eddig még a legtutibb az Ikea ilyen szempontból.
Levegőn elhallgatás - nálunk is állandóan ez van sjanos.

Irígykedek ám rendesen, hogy Ti Fruzzsal ennyit tudtok közösen babázni meg shoppingolni. Én hiába keresek még mindég nem találtam egy valamirevaló kisnyanyuszt a környéken...

Fruzs: Légyszi írd meg, hogy még mit mondott az ismerősöd a mosható pelusokról. Ő is a Bambinomio-t ajánlotta Tetra belsővel???

Á_kata:
Anyós - nem véletlen, hogy nézi a lottósorsolást. Meg az önök kértéket.

Bali:
Teáztatás - nyáron meg jön a terror, hogy itasd mert kiszárad az a gyerek!!!

Mai élményem: elmentünk a Jánosba a nőgyógyászatra (nem múlt el még mindég az a fránya folyás) - erre két és háromnegyed órát vártunk, a gyerek is velem volt. És pesze senki sem engedett előre még véletlenül sem. Bendus azonban mintagyerek volt - és engem meg nem érdekelt ott szoptattam mindenki előtt...

Edi: Te kinél szültél a Jánosban???

Csajok van valaki, aki hamar vissza kell menjen dolgozni???
Nekem elvileg szeptemberig van állásom, ha nem megyek vissza, akkor lejár a szerződésem. De hát ez annyira korán lenne.

Angel:
Na, hogy ízlik a DM tejpép???

Üdv,

Dorka, aki most éppen egy bio-kókusszeletet falt be.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!
Edi24, kivancsi leszek mikor valaszolnak a szopis tanacsadok, de sajnos ezer levelet kapnak es kb. ez all benne, hogy "keves a tejem, mit tegyek?".Mire leir 20 dolgot es kb az 5. levelfordulora kapsz valami erdemleges tanacsot. Ezert javasolnam a telefonalast, megha neha kitartoan is kell hivogatni.

Bemasolom, hogy ket evvel ezelott mit kaptam arra, hogy nem eszik az egyik mellembol Miki:

Igyekszem felsorolni azokat az okokat, amik lehetnek a csak egyik mell elutasítása mögött. Remélem így sikerül kitalálni, hogy mi lehet a probléma.

Mellgyulladás esetén a tej íze megváltozik, kicsit sósabb lehet. Ha volt 1 hónapja mellgyulladása és az a tej nem izlett a babának, akkor ez okozhat ilyen problémát.

Minden problémára igaz az,hogy a sztrájkoló babák félálomban gond nélkül szopnak a teljes ébrenlét alatt elutasított mellből is.

Esetleg a túl erős tejbelövellő reflex esetén nehezen bírkózik meg a baba a nagy tej mennyiséggel, fulladozik tőle és ezért elutasíthatja a mellet. Ugyan így igaz lehet, ha nehezen indul be az egyik mellben a tej,akkor meg nincs türelme kivárni, míg könnyen jön. Esetleg eleve kevesebb a tej az egyik oldalon, és ezt nem veszi jó néven.

Középfülgyulladás esetén fájdalma lehet a babának szopás közben egy oldalon és ezért utasíthatja vissza azt az oldalt.

Esetleg az egyik mellbimbó könnyebben kezelhető a babának, pl nem annyira lapos, mint a másik és ezért azt jobban szereti, bár ez a probláma korábban szokott előjönni.

Nem tudom,hogy ezek közül gondolja-e, hogy valamelyik igaz lehet a kisbabája esetében?

A valaszom nem volt mindegyikre es a mai napig nem tudom mi volt a baj. Feltem is rendesen, de most Balintnak mindket cicim egyforman tetszik.Telefonon viszont 2 perc alatt lerendeztem minden problemat.
Azert is javaslom a telefonalast, mert ha a kiegeszitest sem fogadta el a babad, akkor lehet hogy mond egy-ket olyan dolgot amibol kiderulhet, hogy nem a ciciddel van a baj, hanem a baba valamilyen okbol nyugosebb pl. natha, fogzas, vagy barmi amit csak ok tudnak.

Ja es a kerdesre a valasz. Mivel Balint lassan 2 honapja egyfolytaban taknyos igy eleg hullamzo a szopizasi kedve. Neha o is 50-eket nyammog, aztan persze este felkel. Neha 120 korulieket, es ez eleg ahhoz, hogy ataludja az ejszakat. De kiegeszitest meg nem adtam neki, inkabb a cicin hagytam ragodni. Persze o jo kisfiu, szinte csak akkor sir, ha ehes vagyha pukizik. Amugy nincs vele gond. ha uvoltene az ehsegtol forogva, akkor kapna tapot, de igazabol annyira nem keszulok ra, hogy cumikat meg nem vettem neki.

Huu en el sem tudom kepzelni, hogy fejnek szoptatas kozben, plane ha a nagyfiu jatekkalapaccsal utlegel meg minket....

Angel, szinte mindenki akibe beleneveltek, hogy teaztatni kell, hatamlmasat aggodik, hogy miert nem kap a baba teat! Anyosek is komolyan feltek es bizony egy ovatlan pillanatban megtomtek a gyereket. Pedig neked jogod ugy etetni, ahogy szeretned. Es tenyleg lattam, hogy minden alkalommal amikor ott vagyok, szinte belehaltak az aggodasba, hogy en tenyleg komolyan csak ciciztetem fel evig??? De kitartas, ha nem fogadnak el, akkor majd csak akkor hagyd ott, hamar mindent ehet a gyerek. En azt mondtam a ferjemnek, hogy csak akkkor mehet nelkulem, ha tudja azt mondani, hogy NEM. Ez is lett Miki elso szava.

Nem csoda, hogy a babak nyugosek, olyan depis hangulatom van....

Autoban en sem hagyom a gyereket, szegeny hazaspar is csak a nagy sietsegben hagyta gondolom benn oket. En meg ha a bevasarlokocsit tolom vissza akkor is kezemben van mindketto...

Megyek a fiacskamhoz, hatha szopizik.

Sue, nagyszeru, hogy megsem olyan hirtelen all le a tejermeles. A nathassag miatt nagyon keveset eszik B, de az orcsepp leviszi a duzzanatot, megha nem is jon semmi az orrabol. Viszont ugye az orcseppnek van mellekhatasa....
Vendég

Sziasztok!

Az lehet hogy a fogamzásgátlótól is kevesebb a tejcsi!
Vasárnap kezdtem el szedni és talán azóta még kevesebb van mint egyébként szokott.

Kép
edit24

Sziasztok, Lányok,

sajna, férjemnek megint bejött egy nonstop meló, nem tudok jönni, visszaolvasni, mert ilyenkor övé a gép - most is csak egy kérdés erejéig vagyok jelen:

hogy kell használni a szélcsövet?????

Végre megérkezett a gyógyszertárba, ki is váltottam, és most lövésem nincs, mennyire dugjam be, mozgassam-e kicsit vagy csak tartsam ott, és ugyan meddig...

help, pliiiiz!!!

Ja, és megjött a Fitolacom is, 477 ft volt (csak az összehasonlitás kedvéért :wink:), most tesztelem.

Puszi - Kata

ákata2

Ákata!
Szélcsövet úgy használd, hogy kb. 1 cm-re dugd csak be, és nagyon finoman mozgasd ki-be, kis szünetekkel. Ha érzed hogy jön az "anyag" akkor gyorsan húzd ki. Én közben a lábait finoman a hasára nyomom, vagyis igazából ez nem nyomás, hanem a lényeg hogy a feneke és a végbélnyílás izom ellazuljon. Sajna egyébként a szélcső hamar eldugul... nálunk párom a duguláselhárító :wink: azaz rohan a fürcsibe kimosni, aztán folytatjuk.
Sok sikert!
Fitolac eddig nálad volt a legolcsóbb, én 486-ért vettem, de a DM-ben valóban 799 :roll: hol élnek ezek???
Azt hiszem, te említetted, hogy a gyógyszertáratokban láttál Naturlandos babaápolási cuccokat? Mert én már a harmadikban járok úgy, hogy döbbent fej, és "áááá, niiiincs, mi nem tartunk" :roll:
Na mindegy, annyira nem lényeges úgysem.

Miért van az hogy amikor leülök fórumozni, Geszti mindig hiányol?... Eddig olyan jól elvolt. Na megyek...

Kép
mamy

Ákata, még annyit, én addig használom a szélcsövet, amíg már kb. 2 perce nem jön sem puki, sem egyéb... :roll:
De jártam már úgy, hogy épp be akartam fejezni, amikor jött a hatalmas puki. Szóval türelem kell hozzá, általában 10 percig tart, a probléma súlyosságától függően.

Kép
mamy

sziasztok!

Hozzátáplálás: Szerintem se vesszünk össze ezen, meg máson sem, csinálja mindenki ugy ahogy jónak látja.

Edit 24
örülök a szopinak, hogy sikerül. De tényleg ugy van ahogy írta más is, ha fejsz akkor csak több termelődik az inger miatt. Az én sógornőm éjszaka nem etetett, mert tartogatta reggelre a tejet, aztán meg csodálkozott hogy elment neki. De ő nem is próbált meg mindent sztem hogy menjen neki. Ugyhogy minden elismerésem azoknak, akik minden megprobálnak hogy tudjanak szoptatni. Hajrá!

Artúr olyan édes, beszélek neki ő meg csak vigyorog, meg nevet hangosan. És már beszélgetünk is. :lol: mondja, hogy eö, nem tudom ez mit jelenthet. :) de jol elvagyunk.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Jubi!
Jól nézel ki a neved alatt levő képen. :) :)

Sue!
Na fel a fejjel, látod lett tejcsi, hidd el el fog indulni. Ha kevesebbet eszik Viki, akkor fejjed le és nem pang a ciciben, hanem termelődik újra. Fogod tudni szoptatni, kitartás. :)

SzKata!
Nyilvános szopi, hát igen, sajnos az emberek "úgy" néznenk ránk, pedig ők is az utcán stb. esznek, egy csecsemőnek is jár, amikor éhes igenis adni kell neki. Tisztába tétel: még jól megúsztad, amikor olvastam soraidat azt hittem elküldenek titeket, hogy sorry de nincs lehetőség.

Dorka!
Én Tatabányán szültem. Vkivel keversz. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Pampers használók!!!!!!!!!!

Kérdés: tegnap szétvágtam egy pelust, mert furcsa kristálydarabokat érzek a pelenkában. Vizet tettem rá, jól megdagadt, kocsonyás géles cuccot kaptam, oké ez a nedvszívó, ezzel nincs baj. De furcsa volt nekem, eddig ilyet nem tapasztaltam, hogy fogom a pelust és darabos, kristályos a tapintása.
Nektek volt ilyen?? Most vettem 2*88db-ot. :(
E.

Kép
Kép
edi78

Mamy,
köszönöm szépen a segitséget! Ma már fürdött Lilikém, de holnap kipróbáljuk fürdés előtt.

Hozzátáplálás:
anyu is kérdezte, adok-e már valamit. Mondtam, hogy fél éves kor előtt nem. Erre azt kérdezte, hogy mit mond a védőnő?! Mit érdekel az engem?!!! - feleltem én... Főleg, hogy a védőnő még a régi iskolában tanult... (Védőnővel egyébként ezt szóba se került.) Anyu egyébként azt mesélte, hogy az ő idejében három hónapos kortól vezették be a főzeléket, ilyesmit, ráadásul két etetés között! (Ez tök fura - elveszi az étvágyat). Igaz, teáztatni is kötelező volt, sőt, nekem tápszert kellett adnia a legutolsó (esti) etetésnél - holott rengeteg teje volt. Micsoda marhaság!
Ma jött a védőnő, és megdicsért, hogy szoptatom a lányokat. Mivel már több védőnő is megdicsért, rákérdeztem, hogy is van ez itt Érden. Erre azt mondta, hogy nem igazán, jobban mondva nem sokáig szoptatnak az anyukák (finomabban fogalmazott, de ez volt a lényeg). Hozzátette, hogy a helyzet már sokkal jobb, mint két éve. Milyen furcsa...

Edi,
felültetés :shock: Ha a gyerek akarja, úgyis jelzi! Nálunk nyújtogatják a kis kezüket, meg az egész testük azt fejezi ki: fogjál meg, hogy felülhessek! Egyébként eszembe se jutna... Viszont kitaláltam egy jó játékot: lefexem, fejem alatt kispárna, mellettem is. Vmelyik csak a hasamon hasal - de nem sokáig, mivel pici csipöemelésemre legurul a párnára (miköben a karommal átölelem). Ez nagyon tetszik nekik - olyannyira, hogy amióta esténként ezt játsszuk, gyönyörűen átfordulnak maguktól.
Pampers: ha nagyon tele a pelus pisivel, a baba popsiján is megjelennek az apró szemcsék. Szerintem semmi vész ezzel. Ha jól tudom, az intim betétben is ez van.
Egyébként mi most Liberót használunk (a szomszédunk jelentősen olcsóbban tudott hozni két gigacsomagot :D), abba asszem nincs zselés katyvasz, viszont át is ázik :shock: (persze csak néha).

Csengő,
ha jól emléxem, Te irtál az egyik cici elutasitásáról. Nálunk Liza két hónapig (kábé) elutasitotta a bal mellemet, és most már nem. Okát nem tudom, biztos nem az, amit idéztél.

Na megyek, férjem már jönne...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Dorka, a kekszes tejpép isteni, vacsi előtt lenyomtam egy adagot...ezeket fogom uzsizni csoki helyett, ezekben legalább vitamin is van...
Apa csokisat választott, de úgyis én fogom megenni...
gergőnek újságoltam, hogy "anya evett finom tejpépet"-erre kinevetett és pukizott egyet...hát nem szemtelen???!!! :D :D

Linda, sitty-sutty ügyben igazad van, sztem is jó...de nagyon gáz, hogy ennyire nehéz ez a helyesírás...pedig nekem kenni-vágni kéne...viszont velem ellentétben Te legalább meg tudod különböztetni a spenótot a sóskától...(én csak akkor, ha mirelit, és rá van írva... :D :D )

Csengő, azt hiszem, én is megatnítom Gergőt a Nem-re...találtam egy csecsemő-szakácskönyvet, 2004-es kiadvány, és legalább5x le van írva, hogy nincs szükség anyatejen kívül más folyadékra...kivétel, ha az orvos vmiért kimondottan nem rendeli (kiszáradás esetén, mondjuk)
Na, ezt holnap beküldöm nekik, hátha vmi jó sül ki belőle...
elképzelem Mikit a kalapáccsal..jujujjj :D :D
Azóta javult a helyzet a két gyerkőc között?

Ákata, Mamy leírta a lényeget, és tényleg vigyázz, mert az áldás váratlanul jöhet! (nálunk a bézs szőnyeg bánta, nagyon esztétikus sárga pöttyök vannak rajta, és nem lehet eltűntetni (remélem, ez hosszú ű... :D )

Edi, sztem bontsd ki a másikat is, de ha nem jó, akkor dobd ki...tudom, bosszantó, meg drága is, de nehogy felsebezze a popsiját. Én azért tértem át Libero-ra, mert abból legalább nem folyik ki...

Megyek füdetni, és sörözni... :D :D

Pussz, Angel
Vendég

Edi
pamperst használok én is d e még nem tapasztaltam olyat, amit te írtál. Érdekes hogy lehet ennyire különböző, hisz ugyanaz??

Én is jol bepipulnék, ha otthagynám anyóséknál a gyereket ők meg beteáztatnák, olyan teával amit mi iszunk. :evil: De elkerülöm, hogy ott hagyjam náluk, főleg apos legutőbbi kijelentéséből, hogy adjak neki teát. Anyukám is mondta, hogy régen ez volt a divat, de ő nem ugy mondta hogy adjak neki, ő rám bízza és a jóváhagyásom nélkül nem ad neki semmit, sztem ez igy korrekt.

hettie

Sziasztok!

Most csak két gyors kérdésre futja az energiámból.
Geszti ma totál kiakasztott.
A fontosabb kérdésem, mitől lehet az, hogy nem akar enni??? :shock:
Délután fél 5-kor evett utoljára, most este fél 9-kor a szokásos esti menetrendben következett volna a hami, és amikor a szájához ért a cici, cékla fejjel üvölteni kezdett. :shock: Egyik cici sem kellett neki. Mondjuk délután jó sokat evett, utána aludt egy órát, és onnantól egész 8-ig meg nem állt, olyan aktív volt, aztán fürcsi, és utána meg nem akart enni. Eléggé álmosnak is látszott, ahogy járkáltam vele, elaludt a vállamon. Letettem és alszik. Ilyenkor mi van???.... Ennyire jóllakott volna, nem értem. Vagy csak nagyon álmos volt, és jobban kívánta az alvást, mint az evést? Mitől lehet ez? Volt már valakinél ilyen??? Geszti ilyet még sosem csinált, vagyis egyszer volt olyan hogy vacsi nélkül aludt el, de akkor hasfájás előzte meg, és nagyon kikészült szegénykém. Akkor is teljesen magam alatt voltam, hogy nem kajált. De most nem volt hasfájás, mert azt már megismerem. És akkor nem aludt volna el.
Bocsi hosszú lettem, de aggódom.
A másik kérdésem, hogy Geszti mostanában amikor hanyatt fekve játszik, mocorog, stb. akkor azt csinálja elég sűrűn, hogy "hídba megy" azaz totálisan behomorítja a hátát, háton fekve, de persze nem olyan a híd mint egy felnőtt embernél, nem a kezével tartja magát, hanem a fejével!!! Még nézni is rossz, ahogy hátrafeszíti a nyakát, és a buksiján tartja a testét, és teljesen kifeszül. Közben hátrafelé néz. Ez mitől lehet??? Vagy normális, új mozdulat, próbálkozás, és hagyjam? Félek nehogy megerőltesse a kis nyaki gerincét.
Jaj de problémás vagyok, mi?... :?

Kép
mamy

Sziasztok!

Elkezdem a visszaolvasást.. nem tűntem el, csak beszippantott az ELTE jogi kara.
gyorsan elmesélem mai élményemet: sajna nem sikerült a büntetőeljárásjog vizsgám előszörre, és ezért ma délután ismét megpróbáltam az írásbelit. Erre a vizsgán közölték velem, hogy adjam le a dolgozatot, mert kétszer nem lehet írásbelizni, menjek szóbelizni. aszittem, megőrülök. éjjel kettőig tanultam, tök jól tudtam az anyagot. szóbelizni viszont halálos ebből.
Aztán jött egy mentőötlet... odamentem a tanszékvezető Kabódihoz (szokott lenni a tévében jogi szakértőként) és megmondtam neki, hogy 4 hónapos pici babám van, nem tudok jönni még egyszer és szóbeliztessen le akár a vizsga után, nagyon felkészültem. gondolkodott, aztán aztán megengedte, hogy megírjam. Hehe. tök büszke voltam magamra, hogy ilyen leleményes vagyok. (mondjuk van egy csaj az évfolyamon, tavaly mindig úgy jött a szóbelikre, hogy hozta a babáját, mint valami corpus delictit és előadta, a nem tudtam kire hagyni kamudumát - ami tényleg kamu volt, volt segítsége. persze többnyire átengedték. ehhez nekem nincs pofám.)

na jó, már el is dugultam, csak gondoltam, hogy írok egy kicsit off témáról is :lol: most kezdek ráébredni, hogy van élet a külvilágban is... :lol: persze azért a babás élet sokkal, de sokkal szebb és nyugisabb.

na pusz, mindenkinek kool 7végét! :wink:
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Mamy
Az leső kérdésedre:
Nekem is volt ilyen amit írtál. Sztem csak egyszerűen jollakhatott, meg nyűgös lehetett és álmos, azért is aludt el. de ez csak az én véleményem, mert sztem ha éhes lett volna biztos evett volna.
A másodikra: nekem is szokta csinálni Arti, főleg már mikor alszik, leteszem a kiságyba és akkor, olyan mintha nyújtózna, és a fejével tartja magát. Sztem nem erőlteti meg, ezzel még az is lehet hogy erősödik is a nyaka, mert gondolom a fejecskéjét már tudja tartani. ugyhogy sztem baj nem lehet belőle, legalábbis én nem vettem észre.

Arti meg pár napja már nemigen alszik nappal, eszik és közben elalszik, de ahogy lerakom pár perc és már fel is van. Most épp alszi, ilyenkor este alszik inkább kb 1-2 órát, utána 1-ig eszik meg picit alszik is felváltva. Nem tudom hogy lehetne erről leszoktatni, olyan jo lenne ha legalább 11 kor már elaludna. mit tegyek, vagy ugysem tudok semmit? Nem baj az ha mostanában kevesebbet alszik?

hettie

Krisszi, mar eppen akartam irni, hogy jol eltuntel pedig mar 2 napja levizsgaztal. Tenyleg ugyi vagy, hogy kidumaltad!

Mamy! Ez a hid ismeros (nagyfiutol). Bocsi, ha nem figyeltem, de Geszti forog mar? Ha nem akkor gondolom furdes elott hagyjatok egy kicsit meztelenkedni, mi ilyenkor szoktuk gorgetni, meg mindenfelet csinalnia gyerekkel.Tornanak meg masszazsnak nem neveznem a dolgot, mert nincs benne rendszer, csak ugy parasztosan hancurozunk. Ha mar forog ,akkor ezer bocsi, akkor nem a mozgasigenyet eli ki. Mennyire sokszor csinalja? Csak ha vele vagy? Hallottam olyanrol, hogy a feszultseget igy vezetik le a babak. De nyugodj meg, minden gyereknel van ilyen idoszak, hogy eppen "lehidal".

csengo
nekem 56 lett a teszt pontszamom, de en mar oreg vagyok... 8)
Vendég

Krisszi,
Köszönd meg Ricsikének..:)
Mamy,
Nem vagyok nagy szakértő-ez valszeg kiderült már kevéske hozzászólásaimból- de erre kifejezetten tudom a választ az anyukámtól..miszerint annyira fáradt, h nincs kedve enni. Ne aggódj éjjel nem tudnak kiszáradni és majd jelez, ha megéhezik.
A másik kérdésedre pedig az lenne a válaszom, h bármi, amit magától csinál nem árthat neki. Nehogy gátakat szabj a kis akrobatának.:)
Mi a tapasztalat a 3.hós oltásról???
rolex

Na, eljutottam két oldalig...

Mamy, szerintem is várj a hozzátápival. Minek? A mostani kisnyanya amúgy tök jó, van hozzá naptár és benne tippek a hozzátáplálásról.

Dorka, anyósod egy ... nem mondom mi. Örülök a kiruccanásotoknak, jól tettétek!!! :lol: közig sztem nem sikerült, de sebaj, megyek még egyszer.

Bettus, az allergia egy nagyon alattomos dolog és pont fordítottan korrerál a a modern korral. régen nem volt ennyi gusztustalan műkaja, ilyen szennyezett levegő, stb stb. kár rádolgozni a környezeti hatásokra mindenféle oda nem illő kajával, stb. nekem az Anyukám is allergiás (60 éves) meg egyre több idős ismerősöm. Az, hogy valaki hányszor fázik meg, illetve hogy sterilizál-e, az tök más téma. Sőt, a sterilizálás pont hogy hajlamosít az allergiára. Nem vagyok orvos (de még lehetek :lol: ) viszont elég sokat tudok ezekről a dolgokról, személyes érintettség miatt. aki szerencsés és hírből ismeri az allergiát, az örüljön és kopogja le. :lol:

Krisz

krisszi

Sziasztok!

Hihetetlen milyen termékenyek vagyunk :)

na nem tudom mi lesz mínusz 5 fok alatt, ma Botond 3× aludt jót (2-2 órát) Mindháromszor csak kin na levegőn. Benn nem tud elaludni nappal :? Jó mondjuk ha "rá leszek szorulva" csak elaltatom valahogy remélem :?

Betti! Nem hangzik tól jól ez a kenguruban elalvás sem :(

Dorka! Törlőkendő, köszi! Igen, azt még akartam írni, hogy nem csoda, hogy kitisztult Bendi nózija Erdélyben!
Szerintem tök bunkók az emberek, hogy nem engedtek előre!

Linda! jó hallani, hogy minden rendben volt, és nem kell már nmenni!! Ügyesek vagytok ezzel a napirenddel!!

CSengő! Igen a babe samponról beszéltem! No igen, egy termékbemutató nekem sem ártott volna, mert a dobozra szinte semmi nincs felírva :evil: viszont marha jó illata van, de nem jövök rá, hogy mi! Jó hogy írtad, hogy nem ajánlják megelőzésre, akkor ezekszerint csak addig haználja, amíg ot a koszmü?

Angel! Kiderült végül hogy fog-e? Hogy vetted észre, hogy megdagadt az íne? Én úgy tudom, először az első fogak jönnek, de természetesen még nem volt bébim, úgyhoyg lehet, hogy nem így van. Komolyan ha Boti nem 2 hónapos lenne, már én is gyanakodnék. Többször tömi a kezét a szájába, és mostanában nyáladzik. Ma bedugtam az ujjam a szájába, és "rágta" az ínével :? :?
NAgyon tetszett az idézet a kilincsről :) Nekem most sikerült végre megértetnem anyukámmal, hogy nincs értelme teáztatni, fölösleges. HA nem nagy kérés nekem is elküldenéd azt az anyagot a hozzátápival?

Edi! Ma nekem is csordultig tele van a cicim :) nem tudom, hogy a hét eleji óránkénti etetés, vagy a fitolac hatása. Esetleg a telihold :)

Tina! No igen, a sarok becsapódsásáról a kakiba nem is beszélve :lol: :lol: Nekem azt a gyógyit írta fel a dokim, amit Te szedsz, de én még nem szedtem be, ezek után amit írtál, nem is fogom, ha arra fogható.

Melinda! Nagyon édesek a fiaid, és mennyire hasonlítanak egymásra! No nekünk akkor szűk a kuki, nem letapadt. legalábbis a dokinéni úgy mondta.

Anikó! köszi a klímás hsz.t!

Sue! Örülök, hogy ilyen jól alakulnak a szopis dolgok nálad! Ügyesek vagytok!

JubI! Akkor ezekszerint a védőnő szerint egy "Jó" baba nem is sírhat ha szurit kap???? Végülis az nem fáj, áááááá (még nekünk is baromira sz@r)

Edit24! Ügyesek vagytok!!

Á_Kata! Igen, már én is figyeltem a pelusokat, hogy látszik hogy benne van a kaki, gondoltam, hogy még jó, hogy Boti nem kakil annyit hogy átázzon, de ezek szerint előfordulhat :shock:

Krisszi! Jó igen az túlzás, amit a csajszi csinált, de azért igenis néha be lehetene vetni a bébit is vizsgáknál, hisz egy szoptató anyukának azért nem olyan egyszerű időt szakítani a tanulásra :wink:

Mamy! a helyzet ma este kisértetiesen hasonlított a tiétekhez, azzal akülömbséggel, hogy Boti végül a beájulás után fél órával felébredt, és evett egy jót. De én is attó ltartottam, hogy kaja nélkül alszik el.
Híd nálunk is van, főleg érbedés után nyújtózkodáskor.
Akkor azt hiszem én nyertem, 460-ért vettem a Fitolacot.

Na most jó sokat írtam, és mennyi hiba lehet benne :roll: :roll: nem is merem megycsinálni az a tesztet, amit emlegettek... :roll:

Bea

Kép
Kép
beuka

Húú, elolvastam MINDENT!!!
nem csoda, egy nap alatt 500 oldal a rekordom :lol:

Mamy, Ricsi ugyanezt csinálja, tök ijesztő, homorít, mint egy kis akrobata... megkérdem a gyerekorvost.

SzKAta - tök ismerős, amit írtál. Mi is leültünk a Barátnőmmel az Árkádban egy kávéra a két picivel, akkor még mosolyogtak az emberek, persze, amikor kezdődött a haddelhadd, sírás meg minden, akkkor csóválták a fejüket. Mi meg csak röhögtünk és távoztunk. Elég primitív társadalom a magyar - sajna. Hollandiában pld tök természetes, hogy megszoptatják a pici babát a vendéglőben.
Sőt, a pici lányka, akire vigyáztam jól lepisilte a yachtklub méregdrága szőnyegét - akkor szoktattuk ugyanis bilire és még nem volt 100%-osan szobatiszta :lol: Persze mindenki röhögött egy jót és jöttek feltakarítani a pisit. Távozáskor még extra ajándékot is kaptunk. hát, ez a különbség.

Angel, nálunk is megy a "miért nem teáztatod, miért nem adsz tejpépet meg kutyaf@szát a gyereknek???!!!" Belőlem elég nagy indulatokat vált ki ez az okoskodás, mert BAROMSÁG és OSTOBASÁG OLYAT KÉNYSZERÍTENI A GYEREKRE, AMIT NEM AKAR. (üvölt a cumisüvegtől)
Ha nem lenne tejem, nem éheztetném és adnék tápit, de ha van, akkor mi a fenének más? egy négy hónapos gyereknek?
Jól megkínlódtam a szopival, nem volt valami könnyű vérző mellel félóránként csócsáltatni meg fejni, de ha már van tejem (nem bővelkedek, de van), akkor nem fogom elcseszni. Kitartás! :wink:

Egyébként tényleg mindenki csinálja, ahogy akarja, egy ANYA érzi, hogy mi a legjobb a babának. Viszont a WHO talán tud valamit a témáról, én inkább rájuk hallgatok mint a körzeti védőnőre meg egy olyan orvosra, aki 66-ban diplomázott.
uff.
:lol:

A mostani kisnyanya tényleg jó...

Krisz

krisszi

Sziasztok!

Rolex!
Nagyon köszi, megnyugtattál! Nálad is előfordult ilyesmi, ezért kérdezted meg anyukádat? Létezik ez, hogy annyira fáradt, hogy nincs kedve enni??? :shock: Ez nekem új, ilyen még sosem fordult elő. Geszti mindig eszik, ha kínálom a cicit. Bár ma tényleg mozgalmas napja volt, reggel korán mentünk a csípő uh-ra, de már 11-kor itthon voltunk, délben is jól kajált, meg délután is, jó sokat. Lehet az is, hogy még nem volt kellően éhes.
3 hós oltásról nekem az a tapasztalatom, hogy nem vészes, legalábbis Geszti nem reagált rá rosszul, nem volt lázas stb. A 2 hós oltás megviselte, mert nagyon nyűgös volt, de a 3 hós már nem. És most a 4 hós sem, legalábbis eddig. Bár lehet, hogy ez a nem-evés is ennek tudható be?...

Hettie!
Neked is köszi, szerintem is ilyesmi lehet, hogy nem volt annyira éhes, inkább erősebb volt az álmosság. Meg lehet, hogy még az oltás is dolgozik, tegnapelőtt kapta. Bár tegnap nagyon jó napja volt, és jól is aludt.

Csengő!
Igen, mi is fürdés előtt hagyjuk meztelenül hancúrozni, főleg ilyenkor csinálja ezt a hidat, de máskor is szokta. Forogni már forog, de még nem rendszeres, csak egyszer-kétszer sikerült neki eddig, de nagyon igyekszik!

Na megyek én is aludni, ki tudja mikor kell kelnem a csajszihoz.
Jó éjt!

Kép
mamy

Krisszi,

Gratula a vizsgádhoz :lol:
kisnyanya: qva életbe, nem hozza a postás :evil: a szaklapot :lol:

jóccakát mindenkinek!

ps: légyszi' küldjetek már álommanókat Petinek, mert még most is pörög és mondja a magáét....
sz_kata

......meg cibálja a hajam a kis szaros... :roll:
sz_kata

Mamy,
Rolex a számból vette ki a szót :D Nálunk is volt uez, letettem aludni, fél-egy óra múlva aztán rámharapott... Van ilyen, ha kifáradt a gyerek. Mozgás: szintén Rolex... amit akar, azt hagyni kell. (Lilikének a mániája, hogy bemászik fejjel az ágyrácsvédő mögé, aztán onnan kukorékol panaszosan :shock: Megfulladni nem tud, hiszen ott ugyanaz a levegő van, mint a védő előtt, mégis szörnyű látvány, ahogy eltűnik a kis feje. Kihúzom, vigyorog ezerrel és egy perc múlva megint ott van. Leszedni viszont azért nem akarom, mert féltem a hemangiomáját, hátha a rácsnak veri... Na ezt a sztorit csak azért irtam, hogy lásd, van ilyen is...)
Szélcső: kipróbáltuk, bejött!

Angel,
köszi, tényleg volt termés szélcsövezés után, de már rutinos vagyok :lol:

Krisz,
gratula! Irtad már, hogy milyen volt Szoboszló? Nem voltam pár napig, lehet, elmulasztottam... :oops:

Allergia-témához:
volt azért régen is, csak nem foglalkoztak vele ennyit, és nem ilyen hangzatos neve volt, hanem elintézték azzal, hogy szénanátha... Például melyikőtök nem volt csalánkiütéses kiskorában? Én gennyes puklikat növesztettem a mikuláscsokitól - és mindössze annyi történt, hogy miután kiderült (kizárásos alapon), hogy mitől volt, többet nem kaptam mikuláscsokit. Ma már persze ilyenkor vizsgálódnak tovább, hogy mire allergiás még a gyermek - nálam ez még nem volt, kinőttem, kész. Ja, meg a szülők nem kaptak kész listát az allergénekről, és - ami a legfontosabb - az allergia nem volt olyan mumus, mint most, hiszen régen sokkal elevenebb volt a diftéria és a többi szörnyűségtől való félelem. Na megyek, mert elalszom ültő helyemben, és már alig birom kisajtolni magamból a szavakat...

Puszi - Kata

ákata2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?