Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan:
Rita, a zeller almaval fini (ezt Lilla ajanlotta anno). Ö anyatejet is kever hozza, Biii nagyon csipi, ha jol emlékszem :wink:
Körtével is finom. Lehet mind3-at is (tehat zeller, alma, körte).

Majd jövök még késöbb!

Sára

Kép

Kép
saara

Anid, én is úgy jártam mint Te. Nem is tudok másra gondolni azóta se, csak arra a szegény családra :(

Gabek, a Maxi Cosi szerintem nagyon jó, nekünk az van. 40-70 között van az ára, attól függ, hogy milyen típust veszel.

Fájdalomcsillapítás. Hát én bármit megadtam volna az EDÁért, csak engem előtte lebeszélt a szülésznőm, amikor meg már annyira fájt, hogy magamon kívül voltam, akkor már késő volt. Legközelebb tuti ragaszkodni fogok hozzá.
emma8

Sziasztok,

jöttem kicsit, mert elaludt a Kisember. Beteg :( két napja 39 fokos láza van. Semmi más nincs vele, a doktornő megnézte, tüdeje tiszta, torka nem piros, nem folyik az orra, "csak" lázas. Nem eszik semmit, csak szopizni hajlandó. Most gyűjtöttünk éjszaka vizeletet, apa reggel elvitte a laborba, délután lesz eredmény. Kiváncsi vagyok. Már két napja nem alszunk, ő forgolódok, nyöszörög, sirdogál csukott szemmel, hol hideg, hol meleg a kis teste, elég ijesztő, én meg minden rezdülésére ébredek. Kérdeztem a dokinőt, h lehet-e a foga miatt, mert ez a 8. elég nehezen akart kibújni, de azt mondta, h csak nagyon extrém esetben okoz ilyen magas lázat.

Bevallom elég felületesen olvastam vissza, de nagyon örülök, h jelentekztek az eltűntek, mint Julcsiék és Rita.

Prücsök: Nálunk Bí 8 hónapos korára alakult ki az, hogy egy szopi elmaradt. Ráadásul pont a déli, mikor főzelékezünk. Sokáig még szopizott utána, aztán egyszercsak próbáltam mellre rakni a főzi után és elfordította a fejét. Ez most volt egy két hete kb. Most úgy vagyunk,h reggel szopi kétszer (6-kor egy, majd visszaalszunk és 8-kor megint), délelőtt gyümi+szopi, délben főzi, délután szopi, este tejpép vagy gyümi és keksz+szopi elalvás előtt. Éjszaka nem kel már fel.
(Bevallom, én először etettem, aztán szopiztunk, nem sztenderd szerint csináltam, tehát h először a szopi aztán kínálom, mert akkor már nem fogadott el semmit, úgy teleszopizta magát. De így sem választódott el hál'Isten.)
Szóval ez most így volt, de ki tudja, h ez a betegség mennyire zavar össze majd mindent, mert most két napja csak szopi van. :shock:

Rita: Zeller-alma nagyon finom, Bí egyik kedvence - ahogy Sára írta. A kettőt megpucolom és megpárolom párolóban, aztán összeturmixolom anyatejjel. Mostanában adok hozzá egy evőkanál holle rizst is, azzal még finomabb, meg laktatóbb is.

Mágnessel mi lehet??? Szerintem gyanús a csend, biztos megszületett már Anna Sára :)

Fájdalomcsillapítás: Az EDA nekem nagyon bejött. Igaz én császáros voltam, de vajúdtam előtte jópár órát, és iszonyatosan fájt. De mikor beadták az EDA-t azt a pillanatot igazi megváltásként éltem meg.

Autósülés: Szerintem a Maxi Cosi nagyon jó árban van 50-ért, mi a Mini Manóban néztük, és ott 60-nál kezdődtek a Maxi Cosik. Állítólag az egyik legbiztonságosabb márka. (ott ezt mondták) A hordozónk nekünk Maxi Cosi volt, és én nagyon szerettem.

Anid: Bí pohárból iszik vizet, vagy teát filteres Kamilla vagy Mecsek baba tea ízesítetlenül. Van ilyen két füles Nuby pohara, aminek van felül ilyen szilikonos teteje kis csőrrel, amiből csak akkor jön, ha a szájával összenyomja, biztonságis, h ne öntse le magát. A két fülénél meg tudja jól fogni, és tud egyedül is inni. DM-ben lehet kapni.

Puszi
Lilla

lilló

Szilvi: Nekem nagyon jó volt, hogy ott volt a párom velem. Igaz a vajúdásnál volt csak jelen, meg az EDA-nál, mert a műtőbe már nem jöhetett be. Biztonságérzetet adott, hogy ott volt, az akihez tartozom. Bár lelkileg kicsit megviselte őt, hogy az imádott nő szenved, látszott rajta, h fáj neki, de végül nem bánta. Ami még jó volt, h mivel császár lett a vége ezért ő kapta meg a babát, míg engem "befejeztek", tehát a Kicsink azonnal egy családtaggal lehetett a születése után és nem egy idegennel.

Szuri: én úgy emlékszem, h szülés után a gyerekágyon napi két szuri volt, egy a popsiba egy a vállba.

Rakok még egy táblát, mert az már rég volt:
Kép

lilló

Bocs, az előbb csengettek, ezért nem fejeztem be.

Lilló
Csak nem a 3 napos láz ütött be nálatok? :shock: Szegény Bíí, mond meg neki, hogy Bergő is feltette a wiwre a közös képet, hátha ettől jobb kedve lesz :-) Jobbulást!

A zelleres almában mi a több a zeller vagy az alma? :roll:

Gyerekülésről még mindig nagyon várom a tapasztalatokat, mert a párom jövő héten szabin van és ezután fogunk rohangálni. :?

Na most el is köszönök, nem úgy mint az előbb:
Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Halihó

Rápróbálok egy ilyen pohárra. Hátha!

Gabek
Téged olvasva, én túl gyorsan tértem át a kajálásra, nálunk két tápos kaja van, és három sima.
A gyümi, ill. főzelék után hiába próbálkoztam a táppal nem volt hajlandó enni belőle!
Ez most baj?

Szilvi
Valóban férje válogatja! A párom még gyerektelen időőnkben mindig mehgátrált a papás szüléstől, de amikor eljött az idő, fel sem merült,hogy kimegy, csak akkor kellett nagyon erősnek lennie és nem mutatni, hogy fél/féltett, mikor a doki a császárnál döntött nagyhirtelen.
Aztán mikor kihozták neki Manót még akkor is félt, mert engem még vartak!
De azt hiszem legközelebb is apás szülésként indítunk, fájdalomcsillapítás nélkül!
Bár ez a fájdalom teljesen más, mint a foászaton megismert! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ami endorfin felszabadul a végén az töröl mindent, ezért vállalkoznak a nők a többszöri szülésre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérédésem lenne:
Normális a nagyon erős vérzés az első mensikor?
Nekem szülés előtt max.3 napig volt és egy napos erős vérzés, most meg! :twisted: :roll: :shock: :shock: :shock:
Mikor kóros? Vagycsak elszoktamettől?

Kép
anid

na még mindig alszik...úgyhogy gyorsan írok

Gabek: Zelleres almánál Bí adagja egy közepes méretű alma és egy közepes fej zeller fele. Szóval az alma van túlsúlyban.

Van még egy jó receptem. Kipróbáltuk a Stahl Judit féle mazsolás almát, nagy sikere volt annak is. Egy almát összepároltam fél marék mazsolával és egy kocka csirkemellel, ezt összeturmixoltam. Nagyon fincsi volt.

A doktornő is mondta, h van egy ilyen betegség, h három napos láz... Nemtom az-e :shock:

Ha felkelt a Kisember megmutatom Neki Berregő iwiw oldalát :)

Anid: Mensi ügyben nem vagyok otthon. Szerencsére nekem tavalyelőtt nyáron volt utoljára meg :) :lol: Nem is hiányzik.

lilló

Lilla, nagyon sajnalom, hogy ilyen beteg Biiii :cry:! Küldünk egy halom gyogymanot! Nem 3 napos laz?

Szilvi (azt hiszem Te kérdezted)? Nalunk az elején a férjem nem akart annyira bejönni, aztan ahogy nött a pocak egyre jobban. Végig bent volt, abszolut nem banta meg, söt!
Nekem mindenképp segitett a jelenléte, a doki és a szülésznö hangjara nem nagyon tudtam figyelni, az övére viszont igen, ö menedzselte a kitolast :lol:! Jo, ha ott van egy olyan ember, akit jol ismersz, megnyugtato szerintem.

Ugy rémlik Agi bement a sogornöje szülésére (Apa helyett), hatha benéz valamikor.
Szerintem a lényeg, h ugy csinaljatok, ahogy jonak latjatok! Te nem szeretnéd, h ott legyen vagy forditva?

Renata, Szilvi, ugy érzem nagyon igaz, amit Prücsök irt, jo igy is ugy is felkészülni! Az egyik baratnöm ugy képzelte ö ugyis siman meg tudja szülni a gyerekét (merthogy az anya is sik-suk szült :roll: ) aztan mind 3 gyerekénél csaszar lett (tul szük a medencéje) és azota sem tudja ezen tultenni magat :(.

Prücsök, ugy csinaltam a hozzatapit ahogy Gabek. Tehat akkor jött egy uj kaja, ha mar megevett egy teljes adagot. Minden uj kaja bevezetéséig letelt legalabb 1 honap... Nem tudom ugy irja-e a nagy könyv :roll:, nekünk ugy alakult.
A tappancsot a Brendonban vesszük (azota van uj :mrgreen:), 1680 Ft azt hiszem. Szilikonnal van bevonva a zokni talpa. Nagyon szeretjük.
A labas nacikat Franciaorszagban vettem nyaron egy Auchan féle szupermarketben. Szerintem ilyen helyen érdemes keresni.
Turiban is lattam parat a napokban, de ki kell fogni. Azt is nagyon szerettük, nagyon praktikus.

Anid, én is csak vizet adok Vincinek, elöször csörös poharbol kapta aztan aventes itokabol. Azt nem probaltad (marmint a csörös poharat)? Eleinte nalunk sem csuszott aztan mostmar annyit akar inni mindig, h el kell dugni a poharat kajalas közben :).

Bevallom, nem igazan értettem a kérdésedet: "Hova kell fordulnom, ha meg akarom tudni milyen homeos típusú?" :oops: A különbözö embertipusokra gondolsz, ami meg szoktak allapitani a homeos dokik?? Akko el kell menni homeos dokihoz!

Vince kapott mar homeos bogyot, nem volt töle baja. Ugy tudom a Remedias (nem Boiron-os) bogyok nem tartalmaznak laktozt.
Vérzés: nem tudom mennyire normalis, de én is azt hittem elvérzek az elsö 3 alkalommal. Fajt is baromira. Mostmar sokkal jobb a helyzet.

Timi, nem hiszem, h utolag adnanak pénzt az allergiara :(.

Gabek, az autoülésekre PP felrakott egy linket régebben. Ha jol emlékszem abban az volt, h a Maxi Cosi Toby a legjobb aztan a Römer King (ezek nem isofixes ülések). Nekünk Römer King van, 50 ropi volt :o , szerintem jo. Bar sajnalom a hordozot, mert azt sokkal könnyebb ki-beszerelni, mint barmelyik ülést!
Nemrég volt erröl egy valogatas a kismamaban, nem nézted meg (talan oktoberben v szeptemberben??)?

Zelleres alma: nalunk sokkal több az alma, de mi szuper finnyasak vagyunk :wink:. Bar nem panaszkodom, mar csuszik a kaposzta, a karalabé és a répa is (tökkel persze 8)).
En is elkezdtem elöbanyaszni az elrakott gyümiket, nagyon jol jön. Mindegyiknek isteni illata van (a sargabarack a csucs), mikor lesz mar nyaaar :)!

Tündi, és mitöl van ez a hirtelen pocifajas? Remélem hamar elmulik! Lehet fogacska is gyötri Imit :?

Anid, Emma, nekem is eszembe jutott többször az a tragédia. Szörnyü.

iii, megint jo sokat irtam :roll: :oops:

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok

Szuri a gyerekágyon: én úgy emlékszem, hogy reggel és este gyógyszerosztáskor a popsiba adnak 3-4 napig = méh összehúzó.

Kajcsizás: Ákoskám Humana 1-et és most 2-öt kap vacsira, de ő elfogadta az első pillanattól fogva. Ő viszont a normál kajákban válogatós nagyon, amit ma megeszik, azt holnap már nem, a napokban pl. már a gyümölcsök sem kellenek neki, és hát így sajnaos nagyon nagyon vigyázz az alakjára, ma a méreckedésen is mindössze 8710g-ot nyomott, de azért nem csontkollekció szerencsére, csak vékony.

Anid
mensi: nekem is más milyen lett mint előtte volt, de a legjobb az egészben hogy nem görcsöl a hasam, hanem csak épp hogy megérzem a hasam előtte 1-2 órával és már itt is van, nekem a mennyisége már terhesség előtt is 2-3 évvel változott, rövidebb lett mint előtte, most pedig olyan közepes minden téren., szerintem normális hogy más mint előtte.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13

Anid, nekem is atom vérzésem volt szülés utáni első pár mensikor. Pedig előtte max. 3 napig volt, mint neked. Viszont utána... félóránként kellett cserélni a legvastagabb betétet is.
Szóval ez normális. Annyi vigasztaljon, hogy egyre kevesebb lesz és visszaáll előbb utóbb a régi rend.
emma8

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat mindenkinek, olyan jó, hogy vagytok, sok segítséget kapok tőletek, habár még csak virtuálisan ismerek mindenkit, de remélem nemsokára már személyesen is találkozhatok veletek.

Saara: én nem szeretném, hogy ott legyen. Hogy miért? Mert tudom milyen, amikor aggódik értem, és engem ezzel az őrületbe tud kergetni néha. Nem akarom, hogy ott is ez legyen, inkább magam csinálnám végig a szülést. Valahogy jobban érzem magam, ha nem lát szenvedni életem Párja... :D

Szuriknak nem örülök, de katona dolog lesz már a szülés után:-)) Meg akkor már ott fog szuszogni a kis Drágám, biztos meg sem fogom érezni a bökést:-))))
Már csak a kórházban eltöltött 4 napot kell kibírni, ami engem még mindig elriaszt, hogy 5 ágyasak a szobák... Na nem baj, biztos csupa olyan mamival leszek együtt, aki rendes, és esetleg még segíteni is tud:-)))

Annyira hamar eltelik a terhesség, még csak most vettem tesztet, és tessék, már alig van idő a szülésig:-))

Na megyek, megpróbálom összeírni, hogy miket kéne még vennünk addig :lol:

Puszi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Köszi a gyors zeller-infót.

Jelentem, Máté tud ülni! Azt hittem, majd előbb ül, és csak utána mászik, dehát nálunk ez fordítva lett --- már jó pár hete mászik, most meg végre ül is. :)

Bevallom, én még nem váltottam ki szopit, illetve, ha úgy vesszük, mégis. Hozzátápi előtt háromóránkánt szopizott, most meg négyóránként kap valamit, ebből háromszor hozzátápi, de utána mindig felajánlom a szopit is. Teljesen rapszódikus (vagy rabszodikus? :oops: ), hogy kér vagy nem. Ha eleget csinált neki az anyja :oops: , és ízlik is, akkor nem kér.

Anid,
pont mostanában olvastam valahol, hogy szülés után erősebb, és tovább tart... éljen.

R.

Egyébként közlöm veletek, hogy rosszul emlékeztek. (Vagy csak engem részesítettek különleges elbánásban??) Napi három szuri volt, egy reggel, kettő este. Az egyik fajta a vállba (Fraxiparin? véralvadásgátló) a másik csipőtájt (méhösszehúzó). Nekem így rémlik.

Viszont Máté is keveset iszik, a vizet kifejezetten úúútálja. Ezért is nem bánom, hogy van szopi kaja után. Bevallom azt is, hogy M kap teát... ez szörnyű a mai modern táplákozástudomány tükrében.. hát ilyen anya vagyok.
rita81

Sziasztok!

Köszi a gyors zeller-infót.

Jelentem, Máté tud ülni! Azt hittem, majd előbb ül, és csak utána mászik, dehát nálunk ez fordítva lett --- már jó pár hete mászik, most meg végre ül is. :)

Bevallom, én még nem váltottam ki szopit, illetve, ha úgy vesszük, mégis. Hozzátápi előtt háromóránkánt szopizott, most meg négyóránként kap valamit, ebből háromszor hozzátápi, de utána mindig felajánlom a szopit is. Teljesen rapszódikus (vagy rabszodikus? :oops: ), hogy kér vagy nem. Ha eleget csinált neki az anyja :oops: , és ízlik is, akkor nem kér.

Anid,
pont mostanában olvastam valahol, hogy szülés után erősebb, és tovább tart... éljen.

R.
rita81

Bocs, kicsot megakavartam az előző hsz-emet, ráadásul kétszer is elküldtem. Nem baj, Nobel csont annak, aki kiigazodik rajta!... :lol:
rita81

Ne szaporítsuk a szurik számát, jó? :lol: :lol: :lol:

Tiszta pánik leszek, mire oda jutok, hogy most akkor hány szuri, és egyáltalán, minek??? :-)))))))

b.szilva

Helló!

Szilvi
Szurit kap az ember,mert méhösszehúzó és trombózis ellen is. Azt hiszem valamikor a nyáron történt egy eset a klinikán, kismami tök jól volt, aztán szülés után kapott trombózist és kómával átszállították a Kútvölgyibe.
Erre bevezettek egy újabb szurit! szerintem ne parázz, jobb ma két szurival több, mint öntudatlanul vegetálni!
Bocs, ha lelkedbegázolok!

Tök jó ötlet a zeller, spec én utálom,de hátha bejön a csajszinak!
ki is próbálom!

A mai nap csúcsai: krumlis lábas odaégett, lábas repült; sötőtökös botmixer repült a pultról, persze tökösen! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A gyerek du.csak üveges kaját kap és remélem az apja addigra hazaér! :twisted: :oops:

ÚÚÚÚÚtálom ezt a vérzéses témát! Aztán ha meg már nem lesz, azért zizi az embber lánya :roll:

Kép
anid

Lilla
Bíínek jobbulást!!!!!

Kép
anid

Sziasztok!

Milyen szuriról írtok? Ez a császárosoknak jár a gyermekágyon? Én nem kaptam se szurit se gyógyszert. Ha jól emlékszem még a szülőszobán kaptam valamit a méh összehúzódásának elősegítésére, de utánna semmit. A dokim megnyomkodta finoman a hasamat másnap vagy harmadnap és megállapította ebből, hogy szépen húzódik össze a méh, nem kell gyógyszer.

Hát mi is betegek lettünk. :( Nem kaptuk meg kedden a 4 hós szurit sem. Örültem is, hogy most a dokibácsi nem engedte az oltást. Apa kezdte a náthát, aztán én, most pedig Anita. Hála az égnek láza nincs (kop-kop-kop), de ez az örökös orrszívás!? :roll: Na mindegy, majd kialusszuk magunkat (apa szavaival élve, majd ha 6 éves lesz a gyerek) .
Ti tudtátok, hogy ha 1 éves kor alatt adatjátok be a nem kötelező oltást (jelen esetben az agyhártya gyull. ellennit), akkor vissza lehet igényelni az árát? Nekünk persze ezt akkor mondta csak a védőnő, amikor már kiváltottuk és nem kértük a számlát a gyerek nevére. Pedig előtte már beszéltünk az oltásról.

Vérzés: Nekem is elég erős volt most az első, de a hasam nem görcsölt, csak kellemetlenül éreztem, hogy van. Pedig terhesség előtt még hánytam is az első napon, olyan görcseim voltak.

Lányok, a védőnénitek titeket is mindig a legrosszabbkor látogat meg váratlanul? :roll:
Múltkor a takarítás kellős közepén jött, most meg a grízt csináltam pont a grízestésztához.

Lilló: Jobbulást kívánunk Bálintnak.
Kép

Rita81:
Gratulálok Máténak az új tudományához! :)

E.
Kép
educi

Sziasztok,

Anid
Nekem a vérzésem sokkal kevesebb, mint korábban volt 8)

Én napi 2 szurira emlékszem.
A Fraxiparint én gyógyszerbe kaptam az tuti, mert még venni is kellett és egy hétig szedtem, szép rózsaszín színe volt.
A váll az ok, de a csípőmben én még a 3. hónap után is éreztem a helyét, jobban fájt mint a vágásom :x

Szilvi, ne aggódj biztos lesznek jó fejek, hiszen mi is mind ott szültünk :lol: :lol:

Gab

Kép

Kép
gabek

Stét,

Kisember újra alszik. Közben megjött a vizelet eredmény, tök negatív minden, tehát örülünk. Felhívtam a dokinőt, azt mondta, h mostmár egyre inkább ő is a három napos lázra voksol. Holnap d.e. megyünk vissza hozzá, mégegyszer megnézi a gyermeket. Elvileg szombatra el kell múlnia a dolognak, ha nem akkor tovább kutakodunk.
Köszönjük a jókívánságokat!

Rita, tényleg három szuri volt, most hogy írod. Kettő fenékbe este-reggel, egy meg vállba.

Ezek szerint Gabek részesült külön elbánásban, hogy neki kimaradt a vállba szuri. A kis csókos. :) :twisted: A rózsaszín kis kapszula az Astrix vagy micsoda volt, azt én is kaptam még bónuszban a szuri mellé.

Na most aztán jól megrémisztettük szegény kismamákat, a végén még otthon szülnek. :) :wink:

Anid: Mi van anya, konyhatündérkedünk? :)

Anitának jobbulást!

A mohácsi tragédiát ne is mondjátok, tegnap egész nap bőgtem, mikor eszembe jutott a két kisgyerek, most még érzékenyebb vagyok, hogy a gyerekem beteg. Szerencsétlen szülők, nem hiszem, hogy ezt valaha fel bírják dolgozni. És akkor még eljárás indul ellenük, ÁÁÁÁ, nem is akarok rágondolni.

lilló

Sziasztok!

Hát mi is előkerültünk!

Mindenkinek boldog új esztendőt!

Nemigen ültem gép elé az utóbbi időben, csak néha bekukkantottam olvasni.

Kismamik! Én sem kaptam egy szurit sem! Mondjuk nem császáros voltam.
Érzéstelenítés: én szerintem olyan átlagos első gyermekes vajúdó voltam. A magzatvíz elfolyásától számítva 8 óra múlva tarthattam a kezemben Pankát. Az első 3 óra hawai volt, aztán erősödött a fájdalom, az utolsó 2 óra nagyon fájt. Én eléggé rosszul tűröm a fájdalmat, ezért eléggé le is gyengültem, kis rókakoma is volt a szülőszobán, viszont a kitolási szakasz megint hawai volt, és nagyon gyors. Gondolom amiatt is, hogy nem kaptam semmi érzéstelenítőt. A dokik és a szülésznők is szerintem nemigazán ajánlják, de ha valaki biztos benne, hogy a hatalmas fájdalom összességében hátráltatja, az kérjen EDA-t. A gyerkőcorvos-ismerősünk is azt ajánlotta, ha tudom, hogy ennyire megvisel az erős fájdalom, inkább kérjek.
Ami még jó, ha nem fekve vajúdtok. Rajtam infúzió (sós vizet kaptam) és a CTG-s tappancs is volt, állandóan hányingerem volt, alig álltam a lábamon a gyengeség miatt, de járkáltam a 2 nm-en, vagy ácsorogtam. Ez biztos gyorsítja a folyamatot, meg a babának is jó.
De hát nem vagyunk egyformák, akkor és ott mindenki tudni fogja, mi lesz a jó. És szerintem majdnem mindenkinek van olyan pillanata a vajúdás durvább óráiban, hogy én ezt nem csinálom tovább, hazamegyek... :D :D :D
Úgyhogy Szilvi nyugi, hipp-hopp megszülsz, kicsit fájni fog, de aztán határtalam öröm és semmi szuri!!!

Panzej!
Én is ettem a gyógynövényes tejserkentőt, nekem spec. egyáltalán nem használt. Az Urens Urtica sokkal jobb volt.
De hát, nem vagyunk egyformák. Ezt mintha már írtam volna.. :D

Manó!
Örülök, hogy megoldódott a helyzet, és nem is a tejcsivel volt a gond. Akartam múltkor válaszolni, de nem működött...
A 9 órai alvás úgy sikerül, hogy Panka nagyon jó alvó. Ezt is gyereke válogatja. Mi szerencsések vagyunk.

Mi egyébként jól vagyunk. 3 és fél hónaposan már forgott a kiscsaj, azóta meg sem áll. Állandóan izeg-mozog, mindig ülni, állni akar. A hátán nemigen marad meg, mint a csík, már fordul is. Szerencsére a betegségek elerültek minket. Ma megvolt a 4 hónapos oltás, holnap pedig elkezdjük a babaúszást. Majd mesélek róla, ha valakit érdekel. Lassan megismerkedünk az almalé ízével is. Nagyon kíváncsi csemete, állandóan kinézi a szánkból a falatot. A sörömre (Panzej, a tejcsire tényleg jó, asszem Manó is írta) pedig mesziről ráúszik és állandóan lenyúlná. Hihetetlen izgatott lesz, már ha messziről meglátja, vadul kapálózik, amíg meg nem kaparintja. Fogja a kzével a kezem, és a szájához húzza a poharam, és már nyalakodna is. Az a vicces, hogy múltkor a nyelvét érte és ízlett neki! Jövő héten előveszem a házipálinkát. :)) (a jó alvás titkai? :))
Szóval mi jól vagyunk.

Viszont van valami, amiben elbizonytalanodtam: ti mikor szoptatjátok (szoptattátok 4 hónaposan) a babáitokat? Mi eddig felkelés után ettünk, aztán jáccccás, szuszika, és ébredés után evés. De lehet, hogy így felébred arra, hogy éhes? Mert van, hogy tovább van fent, csak akkor teszem le, ha más álmos, viszont lassan éhes is lesz. Jobb alvás előtt szoptatni? Napközben is. Vagy a kettő között félúton? Ti hogy csináljátok?

Olyan jó olvasni, hogy melyik baba hogy fejlődik. Mi mindent csinálnak már! Ahogy leírjátok, olyan jó olvasgatni. Vagy csak én vagyok ilyen szentimentális?

Most hirtelen ennyi.

Ja, majd kifúrja az oldalam a kíváncsiság, mi van Mágnesékkal! Nem tud valaki valamit?

Na, puszi mindenkinek,

Panka, Cseragi

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

b.szilva:
Szurit és sem kaptam egyet sem a gyerekágyon. Még a szülőszobán nyomtak valamit belém, szerintem az volt a méhösszehúzú, de nem emlékszem rá, mert akkor már el voltam foglalva a fiammal.
Egyébként a négy nap alatt én SEMMIT sem kaptam. Reggelente a viziten megkérdezték hogy jól vagyok én mondtam hogy igen, és ennyi. De jól is voltam.

Apa kontra nem apa a szülésnél. Szerintem próbáljátok meg apával és ha valamelyikőtöknek kellemetlen, akkor szól és kimegy.
Szerintem ilyen egyszerű a dolog. De mindenképpen próbáljátok meg, mert nem tudod hogy mit vesztesz. Egy életre megváltoztatja a kapcsolatot, és poz. irányban.

Sára: a pocija szerintem azért fájt mert sokat evett. Mindig azt hittem hogy éhes, azért sír, közben pedig a pocija fájt. Aztán adtam neki teát. És azóta jobb. :)

A menszi nekem is erősebb. Két óránként jártam cserélni... Én is meglepődtem, hogy ez így normális???

Holnap jön a védőnéni és gondolkodom hogy elkezdjük e a hozzátápit vagy várjunk még.
Félig nem lehet elkezdeni? Mert nem akarok én kiváltani egy étkezést sem, csak akkor adni Neki ha kevés a tejcsim.
De ezt így nem lehet, ugye?
Hát nem tudom. Anyukám itt duruzsol nekem hogy adjak már szegény gyereknek normális kaját, a védőnő meg "Nehogy adjak neki mást a tejen kívül" brrrr.... Én meg már azt sem tudom hogy fiú vagyok e vagy lány...

Na megyek mert hazajött apa és morci...

Tündi, Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Anid: dehogy gázoltál a lelkembe. Én is tudom, hogy nyilván nem véletlen szurkálják az embert! Ugyhogy semmi vész, én is túl fogom élni :lol:

Lilló: nem is rossz ötlet, egy itthoni szülés :lol: :lol: Bár mintha nagyobb lenne a rizikója, mint néhány szurinak :D :lol: :roll:

De tuti, hogy Cseraginak lesz igaza, és gyors szülés lesz, aztán semmi döfködés:-)))

Olyan jó, hogy ennyi hasznos info jön-megy itt, mire már eljutok oda, profi leszek a kajcsiztatás terén is:-) De ha mégsem, akkor majd jól zaklatlak Titeket:-)

És hát igen, bízom benne, hogy mindenki, akivel egy szobában leszek, ilyen jó fej lesz, mint Ti!!!!!!
Szóval az ismerősöket küldjétek szülni március elejére, hogy jó szobatársaim legyenek:-)))

Legyen nyugis az estétek, a betegeskedő Babuciknak sok ellenbacit küldök manócskákkal!

Puszi:Szilvi

b.szilva

Sziasztok, mint érintett, szót kérnék apás szülés ügyben! ;-)

Nekem életem legfelemelőbb élménye volt, nagyon örülök, hogy ott lehettem, láthattam mennyit segítek Julcsinak azzal, hogy ott vagyok, erőt meríthet belőlem, láthattam kibukkanni lányaim kobakját, és meg tudtam nyugtatni anyát, hogy minden rendben velük, amikor annyira kimerült volt, hogy még a felsírásukra sem tudott koncentrálni, hogy okés-e minden? Szerintem semmi borzalmas nincs benne egy apa számára, annál rosszabb szerintem nincs, mint odakint ülni, állni vagy járkálni és várni a híreket. Az ember ott áll döbbenten, megtanulja megbecsülni ezt a csodát, és a párja kitartását. Bár nekem fenntartásaim sem voltak a bentléttel kapcsolatban, szerintem akinek minimálisak vannak, azok sem bánják meg, ha részt vesznek ebben a csodában.

Szilvi, ki lesz a szülésznőtök? Nálunk az Ács doki - Eta páros nagyon bevált.

Lilló, ha holnap piros pöttyök jelennek meg, akkor valszeg háromnapos láz lesz az. Livi is átesett rajta.

Tápszer ügyben Gabekhoz hasonlóan a Mildibé az, ami bevált a mi esetünkben.

Tudom, képeket hiányoltok, mindjárt tolok fel párat...
Vendég

KépDorkával és Livivel
Kép Livi álldogál
Kép Dorka célbavette Julcsit
Vendég

Szia Érintett Apuka:-)))

Nekem Ács a dokim, és Etát szeretném szülésznőnek, még nem beszéltem vele, tervezem, hogy felhívom, bár szerintem még nem vagyok elkésve, még van idő márc. 9-ig:-)))

Szóval Te semmi pénzért nem hagytad volna ki. Hát látod, ezért hezitálok, mert nem akarom megfosztani az élménytől, de nem tudom, jó lesz-e ez így? Szóval még mindig bizonytalan vagyok, és jobban hajlok arra, hogy inkább várjon meg kint.. Valahogy úgy érzem, hogy jobb lesz így. És ő sem akar annyira bent lenni, én legalábbis ezt vettem ki a beszélgetésekből.

Jó pihit mindenkinek!

Puszi: Szilvi

UI: Nagyon édik a képek a csajszikról, gratulálok hozzájuk:-) Remélem nemsokára már én is tölthetem fel a kisfiam képeit:-)

b.szilva

Drev: Még lehet egy kérésem: írnál a fenti párosról nekem esetleg priviben, hogy milyenek voltak szülésnél?

Köszönöm előre is!

Szilvi

b.szilva

Sziasztok:)

Ne hari, hogy eltüntem, de néha még aludni sincs időm, erre volt konkrét két nap is, hogy több, mint 36 órát fentvoltam:(

Köszönöm, hogy hiányoltok, nagyon jól esik.

Előre is elnézést, hogy csak össze vissza fogok irkálni, de fáradt vagyok és nem tudom mennyi időm lesz az irásra.

Szülés témához először :)

A párom irtózik a korháztól, minden ilyen helyzettől, ezért nem is merült fel, hogy bejön a szülésre, a barátnőmet hivtam be Dani születésénél. Egyrészt jó volt hogy ott volt, másrészt igy visszagondolva még se sokat segitett, jobb lett volna egy kevésbé régen szült, vagyis élményekben még gazdagabb személy segitsége, de késő bánat eb gondolat :wink: :lol: :lol: A végén ugye császár lett , igy apuci előbb látta a fiát, mint én, sajnos altatás volt, amit bánok, sőt másodszorra is altatás volt, de ott már nem az idő hiánya miatt, hanem az alkati problémából adódóan. Az elsőre nem készültem fel eléggé lelkileg, a másodiknál már rendben volt a lelkem :)

Viszont ami valahol kárpótolt a csasziért az a sógornőm szülése volt. A párja (hasonlít a dologban a bátyjára :wink: ) nem akart bent lenni, igy én vállaltam hogy bemegyek vele. Fantasztikus élmény volt számomra is, és a véleménye szerint nagyon sokat segitettem neki, hogy ott voltam. Eta nagyon profi módon dolgozott, a gátvádelem is sikerült és elmondhatni hogy első szülésre egész gyors volt (5 óra alatt megvolt a baba ). Érdemes homeos támogatásról is beszélgetni Etával, én ugy láttam hogy nagyon sokat segitett a sógornőmnél. Vaciláló apukáknak üzenem, hogy bátran vágjanak bele, egy hatalmas élményben részesülhetnek.

Magunkról gyorsan pár szót, mert mocorgás van a gyerekszobában...

Pepe meglepett minket karácsonyra: elindult a drágaságom, igy rohanhatok mindenhova utána, mert már gyülnek a kék foltok rendesen :):) Sajnos hörghurutot kapott igy évvégére, igy AB zünk, meg minden frinc francot kell szedni, amit hol sikerül bekanalazni, hol a ruhán landol. Dani is köhög rendesen, de ő még csak a szimpla megfázás kategóriába esik a dokinéni szerint, igy neki csak légzéskönnyitőt és rinatiolt kell szednie. Hab a tortán hogy én is elkaptam tőlük a náthát, igy folyik az orrom és szépen köhögök, nagyon jól mutatunk, mikor mind a hárman rázenditünk :lol: :lol: :lol: apa még birja a kiképzést, kérdés meddig :)

Talival kapcsolatban még mindig tartom a felajánlásomat, hogy ha van kedvetek lehet nálunk rajcsurozni egyet, persze ha mindenki meggyógyult csak utána, nem szeretném bármelyik édi babót megfertőzni, szal kb két hét múlva jó lehet.

A képeket megnéztem és minden babó tündéri, Timi Bon Jovija meg egyenesen királyi :):) Minden új fogacskához és új tudományhoz gratulálok, csak így tovább. Beteg manóknak sok gyógypuszi, és rengeteg gyógyenergia.

A hiányzóktól meg egy kis életjelet ha kaphatnánk :wink: Pirus, Csillah, Joe, Angyalka, Cserági, Toreau , Aysegül, PP, Dorka24 és tuti hogy van akit kihagytam, de hiányoztok. Mágnes meg már biztos otthon van a pici lányával, azért várjuk a jó híreket.

Pocakosoknak kitartás, már nem sok van hátra és élvezzétek ki a nyugalmat, szülés után fogjátok csak igazán megtudni, hogy milyen jó volt elötte pihizni, nyugiban lenni :wink: :P :lol:

puszi

Ági és a dáthás fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

Ági- tök jó, hogy Pepe elindult, az én Lucám még mindig nem, de már próbálkozik, néha elengedi a dolgokat és lép 1-et. De nem erőltetem majdcsak elindul vlamikor.

Anid!- szülés után az első mensim nekem is nagyon brutál volt, már azt hittem, hogy valami baj van. Ráadásul 1 hétig megvolt, de aztán visszaállt minden a régi kerékvágásba.

Szuri ügyben én csak méhösszehúzót kaptam azt tuti, de azt még jóval utánna is éreztem itthon a derekamba. A vállamba én nem kaptam semmit az tuti. De szerintem a szuritól ne féljetek, az már meg se kottyan.

Fájdalomcsillapító téma: én valamit kaptam a vajúdás alatt, utánna meg szívtam egy kis "gázt" és már aludtam is ugye a császár miatt. Nálunk is apa előbb látta a lányát mint Én, na meg persze az egész család én voltam sztem az utsó.

Na most mennem kell, hív a kkötelesség.

Csáó

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Lenne egy bonyolult kérdésem. Van egy barátnőm, akinek nincs babája, pedig már négy, lassan öt éve próbálkoznak a férjével. Kiderült, hogy nőgyógyászati baja van... hosszú a sztori, röviden annyi, hogy nem biztos, hogy lesz neki valaha is babája, de még van esélye rá. Viszont így most elég rossz neki velem találkozni, beszélgetni, mert nekem meg itt a Máté. Voltatok ti is hasonló helyzetben? Mit csináltatok? Ilyenkor az a jobb, ha az ő érdekében, jegeljük a barátnőséget? Annyira bírom azt a csajt, de olyan rossz látni, hogy miattunk (is) szenved.

Rita
rita81

Anid,

megkaptad a pü-m? Többször próbáltam elküldeni.

Próbálok vonalzót beilleszteni...

Kép
rita81

próba...

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita, nalunk hasonlo eset van a csaladban, bar ott messze nincs akkora keserüség. Csak akkor lattam rajtuk szomorusagot, mikor elmondtuk, h terhes vagyok. Azota minden ok, imadjak Vincét.
Szerintem beszélj erröl a baratnöddel. Talan nem megoldas, ha nem talalkoztok, mert igy is ugy is latni fog babakat, gyerekeket az utcan...
A baratsagra pedig szükség van, föleg, ha ilyen helyzetben van!

Szilvi, tök jo, amit Tündi irt: bemegy veled a férjed és kiküldöd, ha ugy alakul. De igy legalabb kap egy esélyt! Es ha meg van beszélve elöre nem sértödik meg talan, ha mégis kiküldöd. Ha veled marad, akkor mindenkinek jo :) !
Sok szurit csak csaszar esetében kapsz. Normal szülésnél elvileg max 1 (fajaserösitö). Azt kaptam pedig anélkül is elég gyorsan haladtunk, na mindegy.

Drev, édesek a csajok. Szép kis huncut banda!

Agi, akkor sok gyogymanot nektek és gratula Pepének a jarashoz!

Tündi, az anyukaink idejében mar két honapos kortol adtak gyümit meg kiflit a babaknak. Azt gondoltak, nem elég a tej. Azota eléggé megvaltozott az allaspont. Mindenhol az irjak, h az anyatej a legjobb, valtozik ahogy nö a baba és teljesen kielégiti a szükségleteit 6 honapos koraig. A kismama is ezzel van tele, biztos olvastad Te is :). Elkezdheted hamarabb a hozzatapit csak ha kevesebbet szopizik kevesebb lesz a tejed, ez a vészélye ennek, tudod, a kereslet-kinalt c. történet.
De te tudod mi a legjobb Iminek :)!
Emlékszem anyosom is csodalkozott, h Vince csak szopizik, mikor még az volt az aktualis. Ez van!

Cseragi, ha jol emlékszem mi is ugy csinaltuk ahogy Ti (felébred, evés aztan jatszas, stb. és alvas). Ha nagyon sokat volt fent, néha szoptattam alvas elött is. Jo, hogy benéztél!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Dec. 28-án 13 óra 23 perckor megszületett Anna Sára 2800 grammal és 52 cm-rel. Gyors szülés volt, délben burokrepesztés, és másfél óra múlva kirobbant a leányzó:)
Már itthon vagyunk végre!

Csak egy gyors bejelentkezés, a csajszi éppen alszik. Visszaolvasni még nem volt időm, és ülni sem tudom, csak két szék között, hála neked aranyér. :(

Kezdünk beállni napirendre, Panna folyton enne, de itt bőgtem már tegnap, mert ciciből nem hajlandó elfogadni a tejet. Ami van bőven, 300 ml-eket fejek le naponta.... De csakis cumisüvegből kell neki....
Ha van ötletetek, hogy mit csináljak, szívesen fogadom, minden nap szenvedünk a drágámmal, de üvölt, mint a sakál, ha ciciről van szó...

Puszi mindenkinek, ha tudok már ülni, akkor visszaolvasok...

Kép
Kép
Kép
mágnes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1167999666.9.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nagyon tetszik a topic,és szeretnék csatlakozni.Én is a II.nőin fogok szülni(márha addig be nem hozzák a az uj törvényeket a kórházválasztásról).
Az én dokim Gidai doktor,van aki esetleg ismeri,illetve van vele kapcsolatban tapasztalata?Március elejére vagyok kiirva,és kislány lakik a pocimban aki a Flóra nevet fogja kapni.
Mivel ő az első babám ezért nagyon rutintalan vagyok.Most például a babakelengye kérdése foglalkoztat,mit érdemes megvenni és mit nem.Jó lenne ha tudnátok tanácsot adni hogy mit figyeljek a légzésfigyelő megvásálásakor és hogy mi a tapasztalat,tényleg fontos hogy meglegyen?
Előre is köszönöm! :D

Judit
vmogyi

Mágnes!

Hatalmas gartula mindkettőtöknek!!!! Nagyon örülünk a leányzónak!!!

Nem tudom, miért nem szeret ciciből enni, próbáld gyakran mellre tenni. Nem lehet, hogy túl gyorsan ömlik a tej (ha ilyen sok van), és köhög, krákog tőle, azért nem szereti? Vagy nem próbálták a kórházban a fejét fogva rányomni a mellre? Azt nagyon utálják a minimanók, ha a fejüket fogják. Inkább tarkónál érdemes fogni. HA végképp nem megy, hívj fel egy LLL tanácsadót, nagyon rendesek (tök ingyen). És ez az első időszak meghatározó abból a szempontból, hogy miként alakul a helyzet a továbbiakban.

Úszógumid van? Állítólag azon könnyebb ülni ilyenkor.

Judit!
Üdv köztünk. Ha jól rémlik, a te dokid volt Lillával a műtét alatt - ő majd biztos mesél róla (csak jót)!Ha van a profilodban emailcím, küldök neked egy listát babkelengyéről, de úgy tudom másnak is van valami profi listája. Ezt a listát én állítottam össze, van, ami nem is kell, szemezgess belőle.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Jajj, bocs, hogy velem van tele a topic, de nem írtam a nap hírét:

Máté aranyvirágszál felállt!!
Nem semmi a kis gazfickó, pár hete kezdett el mászni, tegnap óta tud tudatosan egyenes derékkal ülni, úgy, hogy nem támaszkodik, ma meg belekapaszkodott a fotelba, és felállt. Amióta mászik, ezt gyakorolja, és sikerült neki! Most egyfolytában állni akar, persze a leülés még nemigazán megy. Úgyhogy koppant is egy nagyot a feje rendesenn. De érdekes, hogy meg se látszik rajta.
Ennyi!
Pusssz.
R.

Kép

Kép
rita81

Köszönöm.Sajna még nem sikerült rájönnöm hogy hol tudom a profilt megváltoztatni,igy inkább megirom a cimet:kelemen.judit@freemail.hu.Előre is köszi :D
lenne egy kérdésem.Sajnos pár napot bvennt kellett feküdnöm a terhes patológián és szó szerint menekültem haza.Félelmetes állapotok uralkodtak.nem volt viz a szobában, egy db 40-es égő világitott a plafonon,kb 30an jártunk egy wcre stb..Nem vagyok finnyás én is kórházban dolgoztam,de ez azért nekem is sok volt.Nyugtassatok meg hogy a gyerekágy illetve a szülőszoba nem ilyen.. :lol:

Kép

Judit
vmogyi

Sziasztok (megint :))!

Csak nagyon gyorsan:

Magnes, hatalmas gratula a leanyzotokhoz :))! Sok boldogsagot és jo egészséget kivanok!

Szerintem mindenképp hivj fel egy LLL tanacsadot (www.lll.hu, ott talalsza tel.szamokat is). Ne hogy megszokja a cumisüveget, utana nem lesz hajlando ciciböl (üvegböl könnyebben jön). Lehet masképp kellene mellre tenni? Probaltal több poziciot is? Esetleg szopi elött probald meg "elinditani" a tejet, tehat addig szivni mellszivoval, amig nem jön magatol, igy nem kell ennyit dolgoznia a kisbabadnak.
Védönéni nem jart nalatok segiteni?

Rita, gratula Maténak :)!!

Sára

Kép

Kép
saara

Judit, szia (bocs, kihagytalak az elöbb a nagy siettségben) :)!

A gyerekagyon 5 agyas szobak vannak. Nem ötcsillagos, de allitolag jobb, mint a pathologia (ott nem jartam). Minden szobaban van wc+zuhanyzo.

A dokidat nem ismerem, légzésfigyelönk nincs, de biztos segitenek a lanyok!
Lillanak is van egy jo kis listaja, biztos benéz valamikor!

na mostmar tényleg lépek!

Sára

Kép

Kép
saara

Még valami :lol:

Magnes, nem hasznalsz uj parfümöt, krémet, öblitöt, mososzert, stb, ami zavarhatja a Annat?

Sára

Kép

Kép
saara

Mágnes!

Gratulálok a kislányotokhoz! Kívánok nektek egészséget, boldogságot!

Judit szia itt köztünk. Én sem vagyok túl régi itt, de a lányok nagyon sokat tudnak segíteni.

A terhes pat.-on én is feküdtem a terhesség alatt és a szülés előtt is. A gyermekágy egészen más. A szobákhoz saját WC és zuhanyzó tartozik. Persze a folyosón is van, de azt inkább nem részletezem. Amikor én feküdtem bent, még izzó sem vot a WC- ben lévő lámpákban. De az az igazság, hogy ott már nem is nagyon ezzel voltam elfoglalva, hanem a szoptatás elsajátításával és a kicsiben való gyönyörködésben.

A szülőszoba nagyon szuper. Amikor én szültem még WC papírt is hozott a szülésznő, pedig volt nálam.
Ja, és nem volt fogadott szülésznőm, csak orvosom, de így is szinte mindig velem volt.

Rita:
Gratulálok Máténak a mutatványához!

Ági:
Pepének is gratulálok. Bár mi is már itt tartanánk. De azt hiszem gyorsan repül az idő és hamar itt lesz, hogy én is rohangálhatok Anita után. Legalább lemegy az a pár kiló a pociról és popóról. Már mint nekem.

E.

Kép
educi

Szasztok,

Mágnes
Adj neki olyan cumit az üvegre amin csak 1 lyuk van, az direkt kisbabáknak való, mert abból ugyebár kevesebb jön, mintha több lyukú lenne.
Vagy a Medelának van egy ún. szoptanít cucca, azt is nézd meg, hátha bejönne neki, mert ott cicin van ugyan de egyszerre kell ennie a ciciből is és egy bagyon vékonka csőből jön mellé a lefejt anyatej is, tehát olyan, érzése van, mintha a ciciből könnyebben jönne.
Ja, és gratulálok :-)

Rita
Éljen a Máté új vonalzója!!! Bár én mindig tudtam, hogy mennyi idős, mert még az elején úgy terveztük, hogy Ritával együtt szülünk, de beelőztem :-)
Máté viszont beelőzte Bergőt az állásban, nekünk még csak az ülés megy. Gratula neki is!!

Vmogyi
Ha van időd olvass vissza, már írtunk a légzésfigyelőről jó sokat, hogy igazából nem szükséges, de a saját magad megnyugtatására jó ha van. És soha nem tudhatod, mikor történik baj, jobb megelőzni és inkább riasszon egyszer-kétszer, minthogy baj legyen.

Nagyon szar idő van, hogy menjünk így sétálni???!!!

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szasztok,

Mágnes
Adj neki olyan cumit az üvegre amin csak 1 lyuk van, az direkt kisbabáknak való, mert abból ugyebár kevesebb jön, mintha több lyukú lenne.
Vagy a Medelának van egy ún. szoptanít cucca, azt is nézd meg, hátha bejönne neki, mert ott cicin van ugyan de egyszerre kell ennie a ciciből is és egy bagyon vékonka csőből jön mellé a lefejt anyatej is, tehát olyan, érzése van, mintha a ciciből könnyebben jönne.
Ja, és gratulálok :-)

Rita
Éljen a Máté új vonalzója!!! Bár én mindig tudtam, hogy mennyi idős, mert még az elején úgy terveztük, hogy Ritával együtt szülünk, de beelőztem :-)
Máté viszont beelőzte Bergőt az állásban, nekünk még csak az ülés megy. Gratula neki is!!

Vmogyi
Ha van időd olvass vissza, már írtunk a légzésfigyelőről jó sokat, hogy igazából nem szükséges, de a saját magad megnyugtatására jó ha van. És soha nem tudhatod, mikor történik baj, jobb megelőzni és inkább riasszon egyszer-kétszer, minthogy baj legyen.

Nagyon szar idő van, hogy menjünk így sétálni???!!!

Gabek

Kép

Kép
gabek

Na sziasztok,

Kisembernek mára huss eltűnt a láza. Voltunk a dokinéninél, ő is mindent rendben talált. Kedve a régi, mosoly ragyog kicsi arcán, úgyhogy az enyémen is :) Gyógyultnak nyilvánítva. Lehet mégis ez a fogacska volt a ludas. Ma már hajlandó volt délben egy adag őszibarackos csirkét is benyomni, szóval már ma nemcsak szopi volt. Most azért a biztonság kedvéért alszik. :)

Mágnes: Hatalmas gratula Nektek! Egy napon születtünk a lányoddal :) Emlékszel? Még anno írtam is Neked, h biztos dec. 28.-i lesz, mert a nagyemberek akkor születnek :wink: Nagyon jó egészséget és minden jót kívánok Nektek! Nagyon szépek vagytok a képen. De jó, hogy ilyen jó gyors szülésed volt. Át is raklak gyorsan az anyukás táblába :)

Drev: Gratulálok az új lakáshoz, így már biztos klasszabb lesz, jobban elfértek. Nagyon helyesek a lányok, köszi a képeket.

Rita: Gratulálok Aranyvirágszállnak az álláshoz. Innentől kezdődnek a nehéz napok anyának :twisted: :twisted: :twisted:

Upsz, eddig mindenkinek csak gratuláltam :):):)

Szia Judit! Üdv. közöttünk. Csatlakozz bátran! Ha elküldöd az adataidat e-mailben, akkor a listánkba is beraklak.

Gidai doktorról én csak jót tudok Neked írni. Rita jól emlékezett, tényleg ott volt velem szülésnél. Nekem nem ő a dokim, de ő adta be nekem az EDA-t, meg a műtét alatt ő állt a fejemnél és nekem nagyon pozitív élménnyé tette az egészet (már amennyire egy császár metszés pozitív lehet). Iszonyatosan kedves volt, mindent elmondott, hogy mi történik a zöld lepel túloldalán, beszélgetett velem végig, nagyon szívesen gondolok vissza rá. Illetve egy barátnőm is nála szült ikreket, ő is csak jót mesélt róla. Állítólag nagyon profi a genetikában.

Listám is van, elküldöm Neked, aztán majd összeveted Ritáéval, és akkor biztos nem marad ki semmi a csomagból.

Én légzésfigyelő párti vagyok, engem nagyon megnyugtatott, hogy ott van Bálint alatt. Főleg, h eleinte nagyon kis mohó volt, és orrba nyelte a kaját, emiatt leállt kétszer a légzése a kórházban.

Lilla

lilló

Sziasztok

Rita
és a barátnőd hova jár orvoshoz? Mert én ennyi idő után bizti hogy orvost váltottam volna már. De én mi úgy érezzük itthon hogy jó kezekben voltunk és leszünk is az idén. Ennek ugye már van is tanúja a lassan 1 éves Ákos babóca.

Mágnes
nagyon nagyon gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Örülök hogy jól vagytok.
És ha szabad kérdezni a dokibácsi milyen volt?
Cici ügy: hát sajna segíteni nem tudok, mert nekem a kis drágám elfogadta, ő olyan 6hónaposan mondta azt hogy kész vége (mondjuk ekkor már tápira is szükség volt), mikor oda raktam megfeszült hidat csinált és ordított, míg elnem vettem onnan. Nálunk így ért véget a cici korszak.

Vmogyi
a patológián tavaly januárban még jobb helyzetek uralkodtak, én a takarító nénitől voltam nagyon kiakadva, (a bent töltött 3 hét alatt) az első héten végig kávéval traktált - minden reggel megkérdezte hogy kell-e, hiába ismételgettem minden reggel hogy nem, stb. stb. de a mi szobánkban is 1x az egyik férj hozott és cserélte ki az egyik égőt, és a zuhanyzóban is a gégecső hiába cserélték ki csak néhány napig bírta, és persze volt néhány beteg is aki nem igazán a tisztaságáról lehetett híres, (a wc erről árulkodott - de sajna nem jött rá senki hogy ki lehet, pedig mi még az wc ajtóra is kiírtuk hogy úgy hagyd ahogy találtad. de a takarító nénik és a nővérek is azt mondták hogy mindig van 1-2 ilyen túl tiszta beteg,
a gyerekágyon 5 ágyas szobák vannak és minden szobában wc-zuhanyzó
a szülőszoba vajdi úúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Nálunk Ákos baba pár napja egyre többet próbálkozik az egyedüli járással, így sajna egyre több rajta a kék zöld lila folt. És már van 6 szép fogacskája is.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Judit!
Én is nagyon féltem, hogy milyen lesz a gyerekágy. Szobatársak, körülmények, stb. De nagyon jó volt. Nem egy Hilton, de ami kell, ott van, szobában a zuhi, finom reggeli tejeskávé, aranyos nővérek. Mindig (!) kérdezz, szólj, ha valami nem jó. Akár a gyerekágyas, akár a csecsemős nővérektől. Én mindig abajgattam őket, és mindig maximális segítséget (sokszor kedvességet és figyelmet is, mikor a gátsebemmel bajlódtam) kaptam. De neked kell kérned, kérdezned.

Rita, én is gratula Máténak!

Mágnes! A nyelvét mutasd meg a gyerekdokinak, a szobatársamnál a többedik napon derült ki, hogy le van nőve (pedig észre kellett volna vennie a vizsgáló gyerekorvosnak mindjárt az elején -ejnye-bejnye!), és utána csodálatosan szopizott. Reméljük nem ez van (habár ez sem egy nagy gond), de azért jobb a biztos. Aztán hajrá, hajrá!
Ja, és isten hozta ezt a gyönyörűséget ezen a világon! Nagyon szép neve van! (Panka is Anna. :D )

Saara!
Köszi a választ! Ha másoknál máshogy volt az alvás-evés-játék sorrend, arról is szívesen hallok! :)

Ja, az első babaúszás nagggyon klassz volt. Élvezte fenemód. Cuki kis fürdőbugyija meg úszósapkája is volt. És ahogy vigyorgott benne! Szóval eddig csudajó!

Ágiéknak jobbulást, annál is inkább, mert hancúroznánk nálik már egyet!

Évi, merre vagy?

Na puszi mindenkinek,

Cseragi, Panka

ui. Mióta Machintoshunk van, nem tudok képet feltölteni. Tud vki segíteni?

Kép

Kép
cseragi

Mágnes: Nálunk ugyanez volt, hogy eleinte nem fogadta el a gyermek a cicit. Én is fejtem és adtam neki cumisüvegből. Sajnos erőltetni kell. Nekem volt, hogy két szobatársam nyomta a gyerek fejét a cicire, meg volt, hogy minden szoptatásnál a csecsemősökhöz mentem, h segítsenek mellre rakni a gyermeket. Végül a bimbóvédő lett a megoldás, azt könnyebben a szájába bírta venni, mint a mellbimbót. Próbáljátok meg, hátha... Aztán 2-3 hónapos kora körül magától elhagyta a bimbóvédőt és máig anélkül szopizunk.
Vagy még egy trükk, hogy anyatejes cumisüvegből adsz neki, gyorsan kiveszed a szájából és rá a cicire, ezt a csecsemősök mutatták nekem. De ez nagyon sok gyakorlást igényelt. Kb. húsz próbálkozás után jött egyszer össze, de hátha te ügyesebb vagy.

Ha már cumisüveg, akkor nagyon kislyukú legyen. És folyton fejj, mert kell a mellnek az inger.

Hát én ennyit tudok tanácsolni.

lilló

Sziasztok!

Csak végigfutottam gyorsan, sajna nincs időm, de holnap (apuka is itthon lesz :D :D ) visszaolvasom a lemaradásomat, és megírom a szüléstörténetet is.

Mágnesnek és a kis tündérnek nagyon-nagyon gratulálok!!!
Nagyon bájos a kis baby, szépek vagytok így együtt. Kíváncsi vagyok milyen volt a szülés, és hogy érezted magad a kórházban. Persze csak ha jobban vagy és tudsz már ülni, én is csak épp túl vagyok a nehezén.

Holnap jövök még...
endy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?