Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok !!

először is boldog hófordulót a két csodaszép pasinak, Bendének és Samunak !!

köszönöm a hiányolásokat és a welcome back-eket, nem is gondoltam, h. ilyen jól tudnak esni.
na megvolt a mai méredszkedés, 12 dkg-t hízott Laura 2 hét alatt. juhhéjj ! a védőnő már ráncolta a homlokát, de a dr-nő azt mondta, jó lesz ez így. viszont most csak annyi a súlya amúgy Laurának, mint november végén.. :?
aztán mire arról esett volna szó, h. akkor hogyan tovább, a védőnő kiment a folyosóra egy másik anyukával beszélgetni. végül a dr-nő mondott egy-két hasznos dolgot. aztán mikor mi is kiértünk a váróba Laurával, hallom, ahogy a védőnő beszélt azzal az anyukával, és vele u.úgy nem volt képben, h. hol tart a gyereke, mint az enyém lányommal. mindenkinek ledarálja a sablonszöveget, sőt szerintem még arra is emlékszik melyik tankönyv hányadik oldal, és ott hányadik bekezdés. aztán ennyi. kipipálja, h. na ezt is elmondta ennek az anyukának, de hogy ki hogy alkalmazza v. hogy működik melyik babánál nem érdekli. hozzátáplálásról is annyit mondott, h. főzzek meg krumplit, amit esetleg pár hét múlva keverjek répával meg sütőtökkel. azt viszonthallásra. azóta semmi. Laurának meg nem jöttek ezek be, mert kifőtt az íze (szerintem ezért nem evett az elején "rendesen"). szóval én minden zöldséget meg az almát sütőben sütök, alufóliában :arrow: ezeket szereti, mert ízesek. de ezt miért nem mondta alternatívaként?
(remélem azért a védőnénink nem olvassa a Jánosos topikot :oops: ).. bocsánat, h. így kifakadtam, de a védőnőnkön mindig felhúzom magam. nem szeretem, ha vki a munkájában ennyire felületes és futószalagszerűen dolgozik. főleg ami ember v. babaközpontú. na mindegy.

köszönöm mindenkinek a lisztes dolgokkal kapcs. információkat, most nekünk is mondta a dr-nő, h. 8.hónaptól lehet, van vmi HIPP gabonapehely. :?:
Reni, Mircike, ti hol veszitek ezeket a magokat, meg pelyheket meg müzliket? néztem a DM-ben de nem láttam, de lehet, h. csak rosszul néztem.

Nóri, Kisjulcsi, ti honnan ismeritek egymást? mert a babák korából nézve biztos nem onnan, h. együtt szültetek.
amúgy ettől a banánleveles meg elemes történettől a hideg futkosott a hátamon..
Nóri, amúgy ezen hangosan felnevettem, h. te is akartál banánfát enni.
amúgy ezzel, h. anyukámmal is jól elvolt Laura majdnem egy teljes napig, szerintem piszok szerencsém van. v. még nálunk nem jött el a szeparációs szorongás.. babakocsizni nem voltak, amúgy evés - alvásban maradt a napirend, Laura elalszik magától kajaügyileg meg jól kiképeztem a nagyit. meg még van fagyasztott tejünk itthon szerencsére.

Kisjulcsi gratula Barnus második fogacskájához ! nagyon édi lehet ezzel az 1+1-gyel.

Zsófi, mi is hálózsákosak vagyunk egy hosszúujjú bodyval, ohne pokróc.
Samu nagyon helyes, mint mindig - az öregnénis elnevezés meg haláli !!
most nézem hogy megnőtt az avataros képedhez képest Samu haja ! nagyon cuki vele !
jó talizást holnapra Edussal - majd fotókat légyszi !!

Mircike, ígérted Mirkó macipelenkázós-orrszívós képeit, nem látom őket !! :wink:
amúgy elhiszem, h. már sokkal nehezebb lesz másfélévesen öltöködéssel, nekem még nincs tapasztalatom, csak azért írtam, h. nem lehet elég korán a "szigort" elkezdeni.. hát mi próbálkozunk vele már most.

Zsóka, jó pihit Bükfürdőre - irigy-irigy én is !!
fotókat majd letöltöm, de most anyukámnál nemigen volt rá lehetőség. ha minden igaz, holnap TÉNYLEG már az új lakásban alszunk, és akkor tudok újabb fotókat feltenni én is.

Reni nektek is tök jó lesz Ausztriában, még jobban irigy-irigy !!
nagyon édi Niki a kis copfjával !! a szilveszteri táncika meg haláli ! tündériek és szépek vagytok !
ezt nagyon jól írta Nóri, h. neked tényleg csak lányod lehetett !!

na megint hosszúra sikeredtem. így jár aki nem jön napközben.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


te jó ég, amúgy én tényleg ennyiszer használom azt, h. "amúgy?" most olvasom vissza magam. nézzétek el a zavaros fogalmazást, meg a szóismétleseket.

jó éjszakát mindenkinek !

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Julcsi egyszerre írtunk !!

Marcsi

KépKép
alon
 
 

 
 

Sziasztok!
Kép
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!

Talán még emlékeztek ránk! :oops:
Ugyan elkezdtem visszaolvasgatni, s utolérni a csapatot, de dec.1. óta igen aktív volt a csapat :lol: , így lassan megy a dolog. Lázasan jegyzetelgetek, így remélem, hogy egy pár nap, s reagálni is tudok majd.
Elnézést, hogy így eltűntem teljesen, de egyszerűen nem tudok géphez jutni időhiány miatt.
Holnap (azaz ma) remélem bepótolom lemaradásom, s jövök, s mesélek is.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Végre! Pont pár órával ezelőtt emlegettelek, talán hamarabb kellett volna! Örülök :!: :!: :!: :!: :!:
Mi van veletek?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Marcsi!
Nóri + Judy + Én 1-2 nap eltéréssel április legvégére voltunk kiírva. Volt még egy lány Zsuzsi (Mezsu), aki meg 2 kéttel volt csak előttünk. Akkor anno a pocakos topicon szinte csak mi paráztunk és "oktattak" a nagyok (Mircike, Timi, Vera stb.) bennünket. Akkor ez a topic még nem is volt. Szóval mi 4-en aztán egész "összemelegedtünk" ugyanakkora manókkal a pocakunkban. Együtt jártunk a szülésfelkészítőre is - kivéve Judy, ő egyáltalán nem jött, neki meg mindig leírtuk, h mi volt.
Aztán egyszer sms: Judy 34 hetesen megszült, mi 3-an para, hogy a fenébe, te jó ég, stb. Rá 3 napra (péntek reggel) másik sms: Zsuzsi - "megyünk szülni", igaz ő már 36 volt, nem számították koraszülött babának.
Hát minket Nórival a frász kerülgetett, egész nap sms, telefon, ugye mi nem, félünk, ááá, biztos nem, ki kell tartanunk, mi is még csak 34, mi biztos nem stb. Erre én még aznap este sms: megyek szülni, én is koraszültem. Lehet, hogy front volt? Ki tudja!
Úgyhogy mi Judyval együtt a Korán - ennyi jó volt talán a rosszban, hogy nem totál egyedül.
Na innentől meg aztán Nóri parázott szegény, hogy akkor most ő is, vagy mi van, ne már, mi lesz vele stb.
Szóval mi azóta is tartjuk a kapcsolatot, csak Zsuzsi tűnt el a csapatból, róla nem tudunk semmit, meg néha Judyról, de azért ő is feltűnik időnként.
Amíg meg nekünk nem volt netünk az új lakásban, addig Nórival időnként sms + telcsi.

De nagyon jó volt, visszajönni ám! Örülök! :D

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Hú, most nincs időm írni csak annyit, hogy ettől most rendesen libabőrös lettem Julcsi!!! Hát Marcsi az kemény volt! Épp írtam Julcsinak, hogy ááá mi még nem szülünk kitartunk meg minden,erre írja vissza, hogy igen igen, de neki folyik a magzatvize!!!!! HÚ, most tisztalibabőr vagyok! Nagyon betojtam akkor...

Most megyek, délelőtt írok.

Timi nagyon nagyon jól esz ha írsz!!!!! :)

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


julcsi BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI BOCSI

csak hát 1000 éve kerestem pont ilyen széket. a csajszi írta h 24 alatt nem adja, így villámáron elvittem 25ért. ne haragudj!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


sziasztok lányok

végre itt és mostmár jó topicba irok. nem tudtalak benneteket vissza olvasni, de igyekszem pótolni. Minden időmet leköti Benike, ha meg éppen alszik örülök, hogy tudok egy kicsit a házimunkával foglalkozni. Sajnos még mindig hasfájós, mostmár öt hetes, de azt hiszem mostmár kezdünk egymással ismerkedni és barátkozni. Nem goldoltam, hogy minden ilyen nehéz és a szülés emlékeit sem tudom még felejteni egy kép sem halványult még bennem...Szóval nekem nem könnyű sajnos főleg igy hogy egyedül vagyok.De mindegy . Irigylem azokat akiknek több gyerekük van sokat gondolkozom azon, hogyan lehet ezt többször végig csinálni ??? Na mindegy gondolom ha már nagyobb lesz akkor minden rossz emléket hirtelen el fogok felejteni...

jók legyetek és mindenkinek utólag is BUÉK

Iza
ja van fenn egy újabb kép Benikéről
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata. ... ID=8589412

remélem sikerült

Kép
kki
 
 


julcsi figyu van egy ötletem! átadom neked a széket. nekünk még nem olyan fontos még 1 hónap míg elkezdjük a hozzátáplálást. tényleg nagyon szívesen!!!!!!!!!!!!!!!!!! abszolút nem para!!!!!!!!!! 11. ker és szombat d.e. lehet érte menni. szeretnéd? nekem van más is amire költhetem a pénzt!!!
kerekpocak
 
 


JULCSI HAHÓ!!! GYORSAN OLVASD EL ÉS MOND H OK!! NEKEM NEM PARA!!!
kerekpocak
 
 


Na, itt vagyok.

Julcsi, bocs, csak azért gondoltam, hogy könnyen jött a fogacska, mert hogy nem írtál róla, hogy nem alszotok.
Farkasnak is elég nagy a felső foga, és a kettő között jó nagy szünet van. De gondolom ez normális, mert majd a többi összetolja. Hm.:?:

Ivás: Én reggel mindig csinálok 150 ml vizet cumiba, és azzal napközben többször megkínálom. NAgyon változó, hogy mennyit iszik, van hogy egyszerre 60m l-t, de van hogy egész nap csak 30-at. Összeszámoltam, hogy tápszerrel és szopival együtt kb. fél litert iszik naponta. Azt nem tudom, hogy elég-e, de most amikor beteg volt és vettünk neki hipp gyümlét, hogy többet igyon, abból sem ivott sokkal többet.
Forralást én úgy tudom, hogy egy éves koráig kell csinálni. De kérdezzük meg Mircikét!

Zsófi, tök jó az etetőszék, nagyon szép! Nekünk is ilyen van, de nem ilyen szép, meg a márkája sem ez (hanem Brevi). Hú azért jó árat kérnek ezekért a babadolgokért. Nekünk nagy szerencsénk volt. Egyik barátnőm (Erika akit ismersz) barátnőjének (D.Rozi, cseh szakos, szerintem őt is :arrow: neki is van egy 7 hónapos kislánya :) ) a szomszédja elköltözött és egy ilyen etetőszéket otthagyott a lakásban. Mivel a Roziéknak már volt így nekünk adták. :)

Marcsi, elhiszem, hogy ki vagy akadva a védőnőn. Én az enyimre csak terhesség alatt voltam, aztán mostmár megbarátkoztam vele.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Zsófi írok privit mindjárt nézd meg!Pár perc...

Iza, üdv, a képeket maj ddu megnézem. Én is így vagyok, mint te, hogy a képek nem halványulnak, de idővel biztos fognak. A babával meg hidd el egyre könnyebb lesz. Bele fogsz rázódni.

MOst nagyon kell sietnem, pusz

Kép
nóri8
 
 


Zsófi, nem írtam privit, felhívtam Julcsit, hogy nézzen be ide. Úgyhogy mindjárt jön, csak leteszi Barnust aludni. :)

Pusz

Kép
nóri8
 
 


Nóri, Julcsi - ezt tényleg tök jó lehetett, h. így itt összekovácsolódtatok, meg együtt szorítottatok a másikért, annak ellenére, h. túl izgire is sikeredett.

Timi, tök jó, h. jelentkeztél ! pont gondoltam, h. már biztos nem csinálhatsz kari ajándékokat, és tökre hiányoztak a hozzászólásaid. puszi Balának !

szia Iza, tök jó, h. te is írtál ! mi jelent az h. egyedül vagy?
én csak kicsiben tudtam megnézni a fotót, nem tudtam kinagyítani, de azon is látszik, h. Benike gyönyörű !!

Ivás: Laurát én többször megkínálom forralt vízzel, amikor csak szopott akkor is így volt- és elfogadta, és elfogadja a mai napig. majdnem bármikor :lol: szerintem szereti a cumisüveget, v. nem tudom. mert amikor már a látóterébe kerül, tiszta transzba esik.
én mást nem adok neki inni, mint a sima forralt babavizet minden édesítés-ízesítés nélkül. vannak itthon ilyen repi babaitalaink, de láttam, h. tele vannak cukorral - úgyhogy nem lelkesedem értük, és nem ivott még ilyesmit.
[/b]

Marcsi

KépKép
alon
 
 


húú micsoda pörgés van itt ma délelőtt !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


BENI gyönyörű!!!!! iza nem írtam annak idején napirendet neked, de ha még mindig tudok segíteni, akkor megadom a számomat hívj fel. én 2.5 hónapig totál egyedül nyomtam, jó rossz volt....

nóri köszi!!
kerekpocak
 
 


most nekem kell elrohannom de megírom a számomat julcsi priviben, hívj fel!!!!
kerekpocak
 
 


Hali!

Nehéz napnak nézek elébe, Niki tiszta nyűg.... Állandóan kézben akar lenni. Ma aludt már 20percet...

Vizet 1éves korig kell forralni, én is úgy tudom. Én is általában sima vizet adok neki, de van, hogy gyümilevet adok neki higgítva(2részviz 1rész gyümilé). Ritkán teát.

A baby müzli pépet (Holle a márkája) a bioboltokban lehet kapni, de a Kengurúban is láttam már csak ott minden drágább (ez is 200Ft-al!!!)

Megyek, Niki itt ficánkol az ölemben...

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


SOS!
Mit csináljak? B ült a szőnyegen, hátradőlt, fején lett egy pukli, akkor sírt, azóta nem. szerintem jól van. Házidoki nem kijövős, azt5 mondta Heim P. , felhívtam őket, azt mondták ők nem, most a Madarász az ügyeletes, vigyem oda. Azt sem tudom hol van, kocsink nincs, egyedül vagyunk itthon.
mi a fenét csináljak?
ja dokinő mondta, h vsz 1-2 napra bent tartják.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Juli, nagyot esett Barnus? Hányt? Eszik, éber??
Csodálkozom, hogy be kell mennetek a kórházba. Nálunk mindennaposak a hátrahuppanások, néha akkorát koppan Marci feje, hogy csak na... De persze ne érts félre, ha az orvosotok úgy ítéli meg, hogy menni kell, akkor irány a kórház. Taxi??
ÍRJ MINDENKÉPPEN MI VAN VELETEK!!!!!!!!!!!!!!!(izgulok ám értetek...)

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!!
ma egész nap csavarogtunk, olyan meleg van kint, majd megsültem a téli kabátomban.. Jövő hétre áprilisi időt mondanak :roll: :shock: .

Reni, milyen ez a bébimüzli-pép? Mibe kevered? Nekem is ki kell valamit találnom, mert egyre több energiára van szüksége az örökmozgó fiamnak, állandóan falna. Persze a főzelékből nem akar sokat enni, csak a gyümi, tejbepapi és hasonló ínyencségek érdeklik.Na meg a cici :? .

Timi szijjjjjja!!! De jó, már nagyon hiányoztál ám!!!

Nóri, Marcinak is lófogai :lol: vannak fölül, közöttük hatalmas réssel :roll: :lol: :lol: :lol: . Furi, mert Borinak totál más formájúak a fogacskái, neki olyan kis gyöngyfogai vannak.

Szia Iza!!! Gyönyörű Benike. Hát igen, az eleje nem sétagalopp, de mostmár egyre könnyebb lesz. Hogyhogy egyedül vagy??
Amikor Borcsi megszületett és is mindig csodáltam a többgyerekes anyukákat, most meg hogy itt van Marci is, már tudom, hogy nem is olyan vészes a dolog. Mondjuk Borka nagyon nehezen született, iszonyúan elfáradtam, így elég kemény volt az elején, Marci viszont zsipsz-zsupsz megszületett, semmi fáradtság, tudtam mit hogyan kell csinálni, szóval sokkal könnyebb volt.

KépKép
logi
 
 


Reni, akartam nektek ajánlani a bugyipelust, de közben látom, Te is felfedezted. Borinak egyéves kora után csak azt vettünk, mert én sem tudtam ráadni a "rendes pelust. Igaz, hogy drágább, de tényleg nagyon könnyű feladni a gyerkőcre.

KépKép
logi
 
 


Julcsi, be ne vidd! Ha nem sír, nem hány, akkor semmi baj nincs valószínűleg. Kórházban tuti bent tartják, ők ilyenkor csak megfigyelni tudnak, mivel az a biztos. Ha vizsgálnak is, akkor meg csak megszenvedi a vizsgálatokat, teljesen feleslegesen.
De: ha sír, hány, aluszékony, étvágytalan, bármi furcsa, akkor meg inkább hívd ki az ügyeletet. Tuti, hogy van olyan, nemcsak telefonos gyerekorvos létezik. Inkább jöjjön ki egy ügyeletes felnőttorvos, bár ő is tutira megy, és azt mondja majd, hogy vigyétek be.
Ha jól emlékszem a kerületre, akkor mindjárt megnézem neked az ügyeletet...
M.
mircike
 
 


Nem találtam... De biztos, hogy van kerületi ügyeletes orvos, aki kimegy. Még nálunk is van, vidéken. Van egy mobilszám, ami mindig az ügyeletesnél van (háziorvosok vannak beosztva), és kijön kocsival... Tuti van a kerületetekben is.
Írjál, hogy mi van Barnussal!!!

Marcsi: Tejpép néven futnak általában a pépek, babakaják körül, dobozban. Holle beszerzőhelyről ugyanazt tudom, mint Reni.
M.
mircike
 
 


Juj hányszor barult fel niki hanyatt, előre stb... Nemrég egy nagyot féligoldalraelőre. Nekem fájt... Én is figyelem a fent leírt tüneteket. Niki is már beszerzett egy huplit ami kék is lett a homlokán. Tiszta ideg vagyok én is mikor eltaknyol, de nem tudom minden pillanatban fogni... De ha ott ülök mellette is felborul...

Remélem Julcsi, hogy nincs komolyabb gond!!! Szorítunk!

Lányok, az létezik, hogy most, hogy kibujt a fogacska jobban fáj neki???!!! Állandóan azt fogja meg rág rajta mindég vmit és tiszta nyűg...

Zsóka
A délutáni uzsinak szoktam adni gyümivel keverve. Nekünk is energiapótlásként ajánlotta a vnő. De van belőle kölespép, 3-mag babakása, búzadara és rizskrém is. Mindet melegvízzel kell megcsinálni és lehet hozzá adni gyümit vagy akár zöldséget is. Nekünk izlik (nekem is)!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Reni, köszi!!!! Te hol veszed? Itt a környékünkön valahol? :roll:

KépKép
logi
 
 


A Rózsadomb bevásárlóközpontban szoktam venni a Bio boltban!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Nagyon köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
logi
 
 


Szivesen!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


julcsi mi a helyzet??? mentetek kórházba? v maradtatok otthon?
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek BUÉK! Azt hiszem az idén még nem jártam itt. :)
Csináltam vonalzókat, remélem sikerültek. Majd most kiderül.
Jól vagyunk ma voltunk Lizával dokinéninél, mindent rendben talált.
A nagyok oviznak, és nagyon sietnek haza hogy sokat babázhassanak. Voltunk már sétálni, Emma nagyon büszkén tolta a babakocsit. Flóra inkább rollerezni akart rajta, de erről lebeszéltem.
Ha tudok majd még jövök, és igyekszem sokat visszaolvasni, mert jól le vagyok maradva. Még mindíg a pocakos topikba járok, ez a megszokás hatalma.

Nóra

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Na, sikerültek a vonalzóim, majd képet is töltök fel.
N.
anaci
 
 


anaci jók nagyon a vonalzók, gyere többször!!!
kerekpocak
 
 


Iza , Anaci-Nóra jó, hogy itt vagytok!!! Végülis ide tartoztok már :D

Julcsi, izgulunk!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Minden ok, ha letettem aludni, majd leírom, szegénykémet, tényleg jól megkínozták.
Pusz
Zsófi! A széket lebeszéltem, szombaton megyünk érte. Köszi mégegyszer!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


julcsi NA, AKKOR KÉTSZERESEN IS ÖRÜLÖK!!!!
itt voltak nálunk eduék!!!! képes riport következik: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak
 
 


és a magyarázatok:

1. edu, imri, zsiga, zsombi megérkeztek.
2. samu & zsigu
3. zsigu &maci
4.-5. öööööö játék :)
6. rendetraktunk :)
7.csaba zsiguval játszik
8. fiúk (samu már aludt)
kerekpocak
 
 


Ember legyen a talpán aki végül összetudta arakni a habtapikat :lol: :D

Nagyon jók a képek! :D

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


sziasztok!!!

de jó volt így látni Eduékat :)

Julcsi, írj, nagyon kiváncsi vagyok!!!

mindenkinek jó éjt!!!!!
mangó
 
 


Timi, gyere, mert hiányzol!
mangó
 
 


jelentem 20 perc alatt összeraktuk a habtapikat!!!! (először én is azt hittem , h hosszú menet lesz, de nem...)

:D :D :D
kerekpocak
 
 


Gratulálok. Nem csalodtam benned. 8)

És akkor: Zs-k (Zsombi és Zsigu) előtt:
Kép

Zs-k után:
Kép

"20 perc" után ismét :D
Kép

Samu tündéri!!! És végtelen nyugodt baba (volt mikor ott voltunk) :P
Zsófi most már látta, hogy miért tudok egyre kevesebbet írni :D :wink:
mazsolák
 
 


Természetesen a habtapi-várban Samu és Zsiga.
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Egyelőre feladtam, hogy visszaolvassak, mert ha a "régmúltat" olvasom, soha nem érem utol magamat. De még nem adtam fel! 8) Így sorry, hogy csak olyanokra reagálok, amik az előző hozzászólásom óta történtek. :oops:

Jól esik, hogy hiányoztam nektek. 8)
Sokszor eszembe jutottatok, s nagyon de nagyon hiányoztatok, hogy nem tudtam ránézni a topikra mostanság, s egy kicsit az a félszem, hogy mostanság ez így lesz. :cry:

Kicsit megijedtem, amikor gyorsan átlapoztam olvasás előtt, hogy ma mennyit írtatok, s megláttam a Zsófi-Edus tali képeit. Olvasás nélkül átfutott az agyamon, hogy "Te jó ég! Annyira elmaradtam a csapattól, hogy lemaradtam egy rég várt taliról." De szerencsére nem. Remélem tavasszal sikerül ötye-partyznunk valahol.
Ezek szerint Edusék itthon? De jó! Nagyon jók a képek!

Iza!
Beni gyönyörű!
Fel a fejjel, s kitartás! Idővel megszépül minden gond, fájdalom, nehézség. (Jönnek mások... 8) :? )

Julcsi!
Ezek szerint bementetek a kórházba, de haza is engedtek titeket. Hova mentetek végül, s hogyan? Mi történt veletek odabent?
Remélem jól van Barnus, s tényleg csak a riadalom volt nagy.
Potyogások, dőlések: Sajna akár hogyan figyelünk, nem tudjuk elkerülni őket. Balának is volt már nem egyszer púpja, kék-zöld foltja. Valahol kellenek is ezek a koppok, hogy tanuljanak belőlük, de engem is mindig a frász kerülget.

Reni!
Hajaj fogak...
Most igazán átérzem picúrjaink fogas szenvedésit. Az egyik alsó bölcsesség fogam úgy gondolta magában, hogy lelöki magáról a félig még rajta lévő ínyt (pedig évekig el volt ebben a stádiumában). Hát én is szenvedek vele rendesen. Egész nap rágóztam (pedig nem szoktam), hogy masszírozzam valahogy, de akkor per pillanat jól esik, aztán ahogy leállok vele, csak egyre jobban fáj. Úgyhogy szerintem mindegy melyik fázisában tart a fog kijövetele, meggyötri őket.

Anaci-Nóra!
A képeket nagyon várjuk!
Le a kalappal előtted! Három gyerkőccel nem lehet egyszerű!
Egyelőre én is csak csodálója vagyok a többgyerekes anyuciknak. Főleg azokat a mamákat csodálom, akik kis korkülönbséggel vállalják be a következő babó(ka)t. Én egyelőre úgy érzem, hogy Balára sem jut elég időm. Ennek ellenére, ha meglátok egy csöppséget, akor elfog a vágy, hogy jöhet a kistesó. Nálatok is így volt többgyerkőcös anyucik? Vagy ha már úton van a következő, akkor felnő a többgyerekes anyuci szerephez az ember lánya?


Ivás:
Sajna én elkövetem a legnagyobb hibát, amit tehetek e témakörben.
Kép
Az egy dolog, hogy én alig iszok valamit egész nap, de valahogy szerintem ebből fakadóan Balának is kevés innivalót adok. S ennek sajna már jelentkező tünete is lett, konkrétan kegyetlenül szárad a bőre (úgy ahogy az enyém is). Úgyhogy megpróbálok erősen koncentrálni arra, hogy ne felejtsem el őkelmét kínálgatni, hogy akar e inni. Az a szerencse, hogy mostmár szól, ha szomjas. De alapvetően nem szabadna megvárni, hogy szomjas legyen.
Az ivólevektől és a teáktól a dokink minket eltiltott, mert fölös cukornak és kalóriának tartja őket. Szerinte ha a gyerek szomjas, akkor a sima vizet is megissza. Na ez nem jött be. A sima vizet Bala kicsi korától nem hajlandó meginni. Az ivóleveket saját tapasztalat alapján is hanyagoljuk, mert ha valami ilyet kapott, akkor utána egész nap nem evett semmit. Állítólag telíti a pocijukat. Ezalól kivétel a Kubu. Hogy miért, azt nem tudom. De azt is csak nagy ritkán kap Bala.
Ami bejött, s issza is, meg nem telíti, az a tea. Főzött vagy instant változatban (Hipp).

(Elküldöm, mert nagyon pipa lennék, ha elszállna az irományom...)

Kép

Kép
timtom
 
 


...

Kicsit összegezve, miért is tűntem el :oops: :cry: :roll: :

* Az építkezésünk ugyan jelenleg "pihen", de mindig van vele dolog, intézni való.
* A karácsonyi előkészületekben teljesen felapróztam magam, s kissé szétestem. A kézzel készült kariajándékok egy része jövőre kerül majd a fa alá, mert akár hogy igyekeztem (éjjelekbe nyúlóan csináltam), mégsem lettek készen. :cry: Még jó, hogy jövőre is jók lesznek. :lol:
* Háromlakiságot élünk, ami valahol jó (segítő nagyik, akiknek ezer köszönettel tartozok), de meg van a hátulütője is (állandó jövés-menés). Itthon, hármasban szinte alig voltunk mostanság.
Bala megszokta, ebbe nőtt bele. Előnye, hogy a nagyikra bármikor otthagyhatom, nem hiányol, de ez valahol fáj is az anyai lelkemnek. Másik előnye a jövés-menéseknek, hogy se én, sem a gyerkőc nem savanyodunk be itthon. Bala bárhol feltalálja magát, s barátkozós, nem egy félős baba.
Hátránya annak, hogy alig vagyunk itthon, hogy amikor végre hazatérünk, akkor három napig csak mosok, s rámolok.

Folyamatosan azt érzem, hogy nem vagyok eleget Balával.
Más anyucin azt látom, hogy mivel egész nap otthon vannak kettecskén, sokkal szorosabb anya-baba viszony alakul ki kettőjük között. Mivel mi állandóan vagyunk valahol, így Bala nem csak hozzám kötődik. Ez persze előny is, de néha fáj emiatt a lelkem. Az előnyét most fogom érezni ugyan, hogy elég gyakran majd le kell passzolnom Őkelmét teljesen a nagyikra, hogy "hatékonyan" tudjak foglalkozni a szakdolimmal. Jan. 20-ig le kell adnom 20 oldalt :? :x Annyira nem hiányzik most ez nekem, de ha most nem, akkor azt hiszem sosem zárom le ezt a tanulmányom.

Evészetünk továbbra is siralmas. Azt nem tudom, hogy miből nő ez a gyerek. Minden nap meglep, hogy tetemes mennyiséggel telepakol nekem egy pelust, pedig előtte való nap alig evett valamit.
Példának álljon itt a mai kajamennyiségünk:
- 200 ml tápszer reggelire
- 3 kiskanál tejbegríz tízóraira
- egy kiflicsücsök séta közben
- egy kis gyerektál almaleves (ez az egyetlen - bocsi: + gyümölcsleves-, amit bármikor megeszik, de szűken mért mennyiséget csak) uzsira (ebéd bepótlásaként, mert az ebédet átaludta)
- 1 nutellás palacsinta uzsira
- 100 ml tápszer vacsira
Így leírva nem is tűnik olyan kevésnek, de ha jobban belegondolok, szerintem nem ennyit kellene ennünk.
Főzelékek nuku. Szóba sem jöhetnek, kivéve a borsófőzelék, de azt is csak akkor, ha úgy tartja kedve.
Ami még furcsa, hogy nem ülne ám meg egy helyben kaja közben. Ki kell szállni az etetőszékből, mert minden más érdekesebb, mint a kaja. :evil: Bezzeg én lennék ezzel így. Sajna az ünnepek alatt megint csak feljöttek kilók, ahelyett, hogy lefele menne a mérleg nyelve. :x :evil: :cry: Lassan nem merek tükörbe nézni. :oops:

Alvás:
Sajna nagyon elszúrtuk (nem akarok csúnyábban fogalmazni, pedig tudnék :evil: ) valahol ezt a témát Balánál. Eddig olyan büszkék voltunk magunkra. 19 hónapig, beleértve a kezdeteket is, Balát vacsi után letettük, s tudta, hogy akkor most szunya van. Mégha kicsit sírt is néha, nem kellett vígasztalni, befordult, s elaludt. De most...
Volt egy este, hogy nagyon sírt. Mondtuk Apával, hogy majd megnyugszik, s elalszik. Aztán csak nem. Megesett rajta a szívünk, s bementünk hozzá, s úgy aludt el, hogy fogta a Nagyi kezét. Aztán másnap az én kezemet, majd következőnap Apáét. Azóta (lassan három hete) csak így hajlandó elaludni. Mesélve ezt másoknak, szinte mindenki azt mondja, hogy örüljünk, hogy eddig minta babánk volt, ők kezdetektől fogva így alszanak el. Ez egy kicsit megnyugtatott, de három napja ehhez még hozzájárul az is, hogy éberebben alszik, s ahogy észreveszi, hogy eljötünk mellőle, kegyetlen sírásba kezd éjnek idején, feláll az ágyban, s nem lehet megnyugtatni. Nem elég neki az, hogy visszasimogatom, leülök az ágyamellé, s megvárom míg visszaalszik. Nem. Kényszeresen le sem akarja csukni a szemét, nehogy eltűnjek az ágya mellől. Ahogy megmoccanok, hogy visszatérjek a saját ágyamba, kezdjük előlről. A tegnapi éjszakát az ágya mellett töltöttem (majd megfagyva a földön), úgy hogy öt percenként lecsekkolt a Lelkem, hogy ott vagyok e még. Ma éjjel nem tudom hogy lesz, de ez így nem jó. S nem látom a megoldást, hogy lehetne visszaterelni ezt az állapotot a helyes mederbe. :cry: Veletek is volt ilyen?
Hozzá kell tennem, hogy nappal sosem tudott egyedül elaludni, s amióta nagyobbacska, együtt alszunk délutánonként. Így legalább alszik. De nagyon sokáig működött emelett az esti elalvás egyedül, s az éjszaka átalvása felriadások nélkül.

És ami hátborzongató, de mostanában gyakran megesik velünk:
Délutáni csucsák (alvások) elején, amikor még csak éphogy ledőlünk, felnéz a plafonra a Lelkem, s mosolyog, s puszikat küld, meg integet. S amikor megkérdezem tőle, hogy kinek integet, akkor közli, hogy "bá", azaz egy bácsinak. Tegnap a Tv fölé küldött puszikat egy "néi"-nek, azaz egy néninek. :shock: :? :roll:
Valahol én mindig is hittem a szellemvilágban, de míg nem történt ez meg, nem igazán izgatott a dolog. Most viszont nekem is volt már álmatlan éjszakám emiatt, s feszülten feküdtem az ágyban, s nem mertem elaludni. Lehet, hogy emiatt nem alszik Bala mostanában? Passz. De mit tudok én tenni ezzel, ha ez van a háttérben? Kicsinek is mosolygott a semmibe, de akkor még mi is megmosolyogtuk a dolgot. Most viszont, hogy nevén nevezi, hogy nénit, s bácsit lát, kiráz a hideg minket. Fantáziálhat egy másfél éves gyerek? Vagy tényleg lát valaki(ke)t? :roll: :shock:
Mondjuk hozzá kell tennem az én "hiszek a szellemekben" alapelvem azon alapszik, hogy konkrétan emlékszem arra, hogy én is láttam gyerekként valakit, akit más nem látott. Mindig az etetőszékem alá bújt be. Aztán hogy mikor tűnt el, azt nem tudom.
Nektek volt hasonló élményetek?

Átolvasva irományom, elég panaszlevélnek tűnik, pedig Bala egy tündér, zabálnivaló Manó. Huncut kis rossz csont, aki nem akar beszélni. :? (ismét egy panasz) A saját kis jelképrendszerével mindent elmagyaráz, s mindent megért, de nem beszél. Pedig a korosztálya már "csacsog". Mondjuk ha azt vesszük alapul, hogy én az oviban :shock: voltam hajlandó megszólalni, mert ott nemértették meg a jelbeszédem. Viszont akkor egyik napról a másikra beindult a nyelvem, s azóta le sem tudok állni a csacsogással. Úgyhogy most el is dugulok, s megyek vasalni.

Összegezve: Parázok én is ezerrel nem egy dolgon Balát, s magamat illetően. :roll: :cry:

Puszi: Timi

Ui.: Képeket is rakok majd fel.

Kép

Kép
timtom
 
 


Jézusom, de hosszú lettem. Sorry!!! :oops: :roll:

Kép

Kép
timtom
 
 


Majd holnap olvasok vissza, bocsi!
Szóval elmentünk a Madarászba, aminek igazából 3 oka volt.
1. Nem csak a parkettára esett Barnus, hanem a tv-állvány szegélyére és a pukliján van egy csík, egy seb, picikét vérzett, de nem nyílt ki meg ilyenek, csak pont ott (ő hátul kopasz és minden látszott) ment valami ér (véna), ami tökre kidudorodott, ki lehetett tapinti. Ettől ilyedtem meg, ezért hívtam a dokinőt.
2. A dokinő szerint azért vigyem be, mert ha nincs is törés, nehogy legyen valami belső vérzés, hajszálérszakadás stb.
3. Hétvégén hazautazunk, 240 km, a környéken sincs semmi orvos, pláne gyereko. Féltem nehogy pont ott legyen vele valami.

Kórház: vártunk, behívtak, össze-vissza gyömöszölte a doki Barnust, kicsit sírt is, menjünk röntgenre, ott a nő rárakta az asztalra, szemébe világított a lámpa, úgy dobta rá nehezéknek valamai vasköpenyt, hogy szegény gyerek nyekkent, elkezdett ordítani, kapálózott, volna!, de a nő tiszta erőből lefogta, egyik kezében az állát, másikkal a fejtetőt nyomta össze szó szerint, ekkor már üvöltött, mondtam majd én megfogom, "jó erősen, nem akarom kétszer csinálni a képet" stb. másik képnél oldalra nyomta a kis arcát, majd kitörte a nyakát, annyira sírt, alig kapott levegőt. A nőt meg majd megöltem, tiszta bunkó agresszív köcsög volt. Amikor végre lerántotta róla a nehezéket, úgy kapott utánam Barnus, felvettem, átölelt görcsösen és zokogott, mint akit bántottak. Majdnem elbőgtem magam, de annyira dühös voltam (több annál), hogy az volt erősebb. Aztán mondom, eredmény kb mikorra lesz, "5 percet még bír várni?". Hát, ha a férjem ott lett volna, akkor biztos hogy nekiment volna, ha nő, ha nem.
Na ennyi történt.

Szerencsére minden rendben van vele, egész nap nem aludt, délelőtt ugyan letettem aludni, de rá 2 percre elkezdett fúrni a felettünk lakó, alvás ohne, ebéd után indultunk, a kocsiban sem aludt, hazajöttünk kb. 5-re, gyorsan kaja, olyan fáradt volt, hogy hiába tettem le, amint leért a feneke az ágyba csak sírt, kivettem, csak ölben, nyűgös volt, fürdés, vacsi, alvás.

Csak azért jöttem későn, mert pakoltunk a nappaliban, holnap jönnek a burkolók csempézni a konyha részt, megint lapjával lehet elférni, akkora kupi van, minden szanaszét... Útálom már ezt a felfordulást!!!

Timi! Végre!!!
Puszi mindenkinek!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi! Húatyaég. Te is meg vagy ám áldva birkatürelemmel, szerencsére. Nem elég a paraszt röntgenes, még fúrnak is felettetek és még holnap jönnek is, és még közben ott a pukli. Én már nagyon durván leanyáztam volna valakit, akárkit, mindegy. Szerencsére, hogy nincs semmi gond Barnussal!!!

Timi! Jaj, de jó, hogy jöttél, nehogy ám visszaolvass, írjál csak mindig, hogy mi van veletek!!!

Edus: Nagyon élnek a rosszcsontok, édesek a képeken :)

Majd még jövök. M.
mircike
 
 


Timi, nagyon jó hogy írtál. Én azt hiszem betenném Balát éjszakára magunk közé (mármint ti magatok közé:)) Nem ragaszkodnék az ágyában alváshoz. Nagyon sok kisbaba alszik a szüleivel éjszaka (többek között én 6 éves koromig).Főleg ha ilyen fantáziálgatós, lehet hogy fél a sötétben stb. Különös dolog a gyerek lelkivilága. Bennem nagyon erősen él az enyém, nem fantáziálgattam, de mindig azt mondogattam, hogy milyen jó lenne hazamenni. Mármint az igazi családomhoz. Gondolhatod mit érezhetett anyukám, hogy ilyeneket mondok. Meg emlékszem, olyanokat játszottam magamban, hogy egy árva vagyok, akit ez a család befogadott. Lehet, hogy azért mert én 3. gyerek vagyok és valószínű nem kaphattam annyi figyelmet, mint egy első gyerek.
Ezért én pl. minden idegszálammal azon vagyok hogy Farkas boldog legyen, és érzelmileg telített. Felrúgva ezzel minden szabályt, és a saját kényelmemet háttérbe szorítva.
Nehogy félreérts ezzel nem azt akarom erősíteni, hogy nem foglalkozol eleget Balával, mert biztos vagyok benne, hogy rengeteget vagy vele és minden gondolatod az övé, csakazt, hogy lehet, hogy jobb lenne neki köztetek, mert a hideg földön alvás hosszútávon nem megoldás neked, az ötpercenkénti szemnyitogatás pedig neki.
A képeket nagyon várom, hiszen mindig olyan jók!!!!

Julcsi, hihetetlen hogy gyerekkórházban ilyenek dolgoznak.

Edus, Zsófi, a képek magukért beszélnek. :) Jó kis buli lehetett, neked Edus meg jó kis hétköznapjaid lehetnek :lol: .

MOst rohanok, puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?