Új privát üzeneted érkezett!

Beuka
Ti mikortól huzogatjátok a kukiját? én még nem kezdtem el, pedig kellene, mindig egy picit.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Orsi!

Nekem két féle tetra pelenkám van: laza szövésű és sűrűbb szövésű, a sűrűvel szerintem tényleg jó, de biztos nem annyira, mint a saját belsővel. Majd kipróbálom azzal a hajtogatással. Estére én is eldobhatót adok, de nagy a dilemmám: pont akkor adok rá eldobhatót, amikor hosszabb ideig van rajta - tehát a káros anyagok kiválnak a pelusból, viszont tartok attól, hogy textil pelus használatakor egy esetleges nedvességérzettől felébredne, ami természetes is, én is felébrednék :) , de én vissza is aludnék. De Ábel? Annyira örülök, hogy éjszaka Ábel a szopik után visszaalszik, nem vagyok saját magam ellensége, hogy hajnalban a kialvatlan, nyűgös kisfiam megnyugtatásán kelljen fáradoznom totál kómásan. Ki fogom próbálni, de ha nem jön be, éjszakára inkább az eldobható.

Fruzs
Vendég

Sziasztok!

Bujka!
Hát akkor megértesz ezek szerint, tényleg ahogy írtad, minden napot ajándékként élek meg. És ezt azok nem értik, nem is érthetik, akiknek bőven van tejük, és meg sem fordul a fejükben, hogy mi lesz, ha.... :roll: Ők nagyon szerencsések, hogy nincs ilyen problémájuk. De mivel én olyan nehezen kezdtem, nehezen értem el, hogy most itt tartunk, hogy csak tejet kap, félek hogy mi lesz ha csökken majd a tejem, mert bármikor bekövetkezhet. De nem csak ez lehet az oka a hozzátáplálás elkezdésének, hanem ha a baba igénye megnő, már az a tej ami van, az is kevés lesz.
Az allergiától nem félek, a családban senkinek nincs, nekünk sem, és az a véleményem, hogy túlfélteni sem szabad egy gyereket. Persze ezt mondom én, a paramama, de jobban féltem a levegő szennyezettségtől, mint a sinlactól, például....
Na eldugultam most már tényleg.

Majd még jövök, most megyek vásárolni.

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!

Először is BUÉK mindenkinek!

Mi tegnap jöttünk meg Vácról, ezért is nem tudtam jelentkezni, ott töltöttük az ünnepeket!

Még a visszaolvasással sehol nem vagyok, de igyekszem. :D
A fotókat már meglestem édesek a babák mind, iszonyatos sebességgel nőnek!

Edit24 és Baba888 üdv közöttünk!

Simigabi!
Gratula a fogacskához! Igazi kis hősöd van!

Látom sokmindenkinek most aktuális az oltás, mi is megyünk ma du.
Ez nekünk is elvileg az utolsó lenne, (a koraszülötség miatt kapjuk később), de úgy döntöttem, hogy beadatom a fiúknak a Prevenart is, úgyhogy ma kettőt kapnak, aztán februárban és márciusban még egyet-egyet.

Egyébként Zsombika, a kis sajtkukac már forog. Hasról hátra és hátról hasra is. A Kirike még nem nagyon, csak próbálkozik. Ő a súlya miatt is nehezebben mozog.

Dobok képet aztán még jövök, csak olvasgatok egy picit.

Kép Kép Kép

KépKép
napraforgo13

Sziasztok,

Ez a fütyihuzigálás megint nagyon jó téma :lol: Húzzuk vagy ne??
Én speciel nem bántom, de a tanácsadáson a dokker bácsi mindig úgy megcibálja, hogy megkönnyezem. Egyáltalán, miből látszik, hogy le van tapadva? vagy általában le van tapadva? nem szeretném idő előtt cibálni Peti kukiját, főleg ha nem is kell. de honnan tudjam, hogy kell-e?
A férejmmel próbáltam megvitatni ezt a problémát, de szerinte várjunk néhány évet és majd a csajok cibálják neki....vagy ő magának... 8) 8) Szóval tök komolytalan az ürge, vele nem lehet ilyen fonots témákról dumcsizni.

Csengő,

már hiányoltalak :lol szerintem kerülettől is függ, hogy mennyit "vár el" a doki. de tény, hogy kettő és öt között szoktak adni. bizti nem fog megsértődni, ha kettőt adsz. De van olyan is, hogy a doki előre megmondja a házhoz menés tarifáját.

Napraforgó,

nagyon szép nagyok már a fiaid!!

Edit 24,

már tegnap is akartzam irni, hogy nekem van egy olyan megfigyelésem, hogy ha hagyom Petit sokáig nyammogni, értsd: este már egy órája szopizik, de már nem kajál, csak csócsálgat, akkor gyszer csak nagyon beindul a tejcsi, a kisfiam megrezzen és elkezd nagyokat nyelni. Szóval, a komfort szopinak is van "tejcsináló" hatása.
Ha egy baba nem eszik eleget, akkor egyébként azt is meg kell nézni, hogy mennyire tud hatékonyan szopni, ill hogy nincs-e valamilyen testi tényező, ami gátolja a hatékony szopizást. pl. letapadt nyelvfék, vagy túl hátracsapott áll, amitől nem tud elég nagyra tátani. Szóval eléggé körül kell járni a témát, mire az ember nagyjából képbe kerül és tanácsot tud adni. igy dolgoznak a szopis tanácsadók is, hidd el, érdemes őket megkeresni.
sz_kata

Szkata:
Én ezt találtam:

A kisfiuknál kb 1-1.5 éves korig a letapadt fityma fiziologiásnal tekinthetö; és egyáltalán semmilyen kezelést nem igényel,mert ez a letapadás a gyermeknek kb 1.5 éves koráig legkésöbb teljesen oldodik.Nem szabad eröltetni és jobban hátrahuzni mint ahogy enged,mert akkor hegesdeik és akkor valobban jó esélye lesz a gyereknek a fitymaszükületre..5 éves korig böven elég ha fürdetés elött langyos kamillás lemosást végzünk anyira hátrahuzva csak a bört amennyire erölltetés nélkül is hártajön.
Ha 1.5 éves korig a letapadás nem oldodik akkor a gyermekgyógyász a letapadást kiméletesen oldani tudja.
Ha a gyermeknek valobban fitymaszükülete van,akkor is biztonságos megoldást jelent a bemetszés,legrosszabb esetben is csak a részleges metélés szülkséges.

A gyermekorvosunk ugyenezt mondta .

.Aranyos a férjed.. :lol:
Marvinnak sem lehet hátrahuzni szinte semmit.Bár azt a picurka kukit egyáltalán kész müvészet rendessen megfogni is.. :lol: :lol:

napraforgo:

Nagyon szépek a fiuk..Hatalmassat nöttek..
Vendég

Csajszik,

Ha akartok röhögni egy jót:

http://www.velvet.hu/poronty/2007/01/04 ... #more25875

ugye hogy a tél k. anyját??! :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást mellszívó ügyben. Akkor valszeg elektromos Medelát veszek. Én anno alig tudtam kipréselni egy-egy csöppet :(, és ezzel töltöttem a fél életemet. Remélem, most jobban fog menni. :)

Még egyszer köszi!
méri

Mamy!
Én is mindennap ajándékként élem meg, hogy a jobb cicim(mert a bal nem!!!) termel annyi tejet, hogy csak napi 3x kell adjak tápszert!
És ezúton közlöm a nagyvilággal, hogy kipróbáltam mindent sőt még az ágybabebújós dolgot is, de ott feladtam amikor Flóra rúgkapálva karmolva és végül hangosan ordítva éhezett!!!
Hol kiköpte a cicimet, utána visszaszívta, de mikor semminemjött kiköpte és már görbült is a szája!
Nem érzem magam rossz anyának és Flóra is köszöni jól van!
Csak egy dolog a szar amikor olyanok erőlködnek akik bővelkednek!
Bocsánat a kiakadásomért és többet nem is szólok hozzá a szoptatós témához!

Egyébként engem édesanyám szoptatott, sőt tejtesóm is volt és 8 féle allergiám van! :twisted:
A párom újszülött korától volt tápszeres és még csak meg sem tud fázni, sosem beteg!

Kép
gabriel79

Sziasztok csajszik!

Még várunk a dokinénire, mindjárt oltás...

gabriel: Ha csak így tudod kinyilvánítani a véleményed, akkor talán jobb is, ha nem szólsz hozzá a témához! Ennek a topiknak az a lényege, hogy segítsünk egymáson, olykor megosszuk egymással a titkainkat, félelmeinket, kétségeinket. Természetesen nem egyezhet mindenben a véleményünk, de szerintem ez így van a legjobb barátokkal is. A lekezelő stílus itt viszont kerülendő!! Legyen akár igazad, vagy sem, itt mi nem szeretnénk semmiben sem hajba kapni, meg ellenségeskedni, meg később szétoszlani, mint azt már máshol megtették hasonló emberek miatt.
Egy szóval se írta senki, hogy éhhezenek azok a babák, ahol nincs tej, vagy milyen szemét az, aki nem szoptat, hanem tápszerezik!! Te olvastél ilyet???
És persze örülünk, hogy Flóra jól van.

KépKép
Kép
jadey

Ja, persze én is egy olyan bővelkedős anyuka vagyok, igaz, hogy Bencus szinte napi 24 órában a cicimen lóg.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Huhh latom elojottek meg izgalmas temak...

Kukac ugyben en a kiskonyvben leirtakat kovetem. Tudjatok amit szuleteskor adtak a korhazas dobozban. Abban van egy kozkivanatra cikk. Anyam, anyos es tarsai huzogatnak, en addig huzom ameddig lehet es ott megmosom. Mikinek nemreg oldodott a letapas egy resze, orulok, hogy nem tepegettem, pedig tul vagyunk mar a 1,5 eves koron. Balintet huzni sem lehet, egy gombostunyi kis luk van a vegen...Arra figyeljetek, hogy tudjon sugarban pisilni. Ha ez nem megy, akkor viszont minel hamarabb sebeszetre vinni, mert baj lehet.

Neztem, hogy a tobbi topic, amelyikbol dupla van, vagy a tapszer, vagy a hozzataplalas miatt ment szet. Konyorgom ne sertodjon meg senki, az olyan szomoru lenne. Ha valaki kerdez, mindenki leirja a velemenyet es majd abbol lehet mazsolazni.Neha azon gondolkodom, mit fognak majd a mi menyeink irogatni.
pl.
-kepzeld a huje anyos annakidejen porszivozta a gyerek orrat, pedig az milyen karos
-vagy nem adott neki csak anyatejet, mert az milyen olcso
-kepzeld szoptatosan is csokit evett, stb.....
-muanyag ragokat adott a kezebe es abbol ragta le a gyerek a mergezett koolajszarmazekokat...
-na-glutamatos kajat evett es csodalkozott, hogy a gyerek ordit....
na abbahagyom :)

Gabriel, miert ne szolnal hozza? Pont azoknak kell tanacs, akik nem bovelkednek, es pont azoktol hiteles, akik ezt ateltek!
Nekem speciel mar regota cukkinik lognak a gorogdinnyek helyen, de nem hiszem, hogy nincs tejem.

Amugy bevallom, hogy a tapszer egy fini dolog. En mar megettem egy dobozzal :)

Bio cucc: en is elterveztem miket adok a Mikinek, de a halatlanja nem evett csak krumplit meg sutotokot....Ehettem meg en a fini holles baromidraga kutyuket.

Most persze azt hihetitek hogy mindent megzabalok a gyerek elol....de megegy utolso, sinlacot azert szeretnek mert az olyan fiinniiiiiiii.....

csengo
aki nem alszik pedig a fiai szunyalnak
Vendég

Sziasztok!

Kukihúzogatás: na ez tényleg olyan téma, hogy ahány helyen nézed meg, szinte annyi véleményt olvashatsz. Én leírtam, hogy mi hogy csináltuk Marcival (csak 1 éves kor után nyúltunk hozzá, az akkor dokinénink sem mondott mást). Benivel viszont - ahogy Sz_Katáéknál is - dokinéni jól felhúzta a bőrt (én szívbajt kaptam :shock: ), és totál szépen feljön Neki, minimális letapadás van. Így mi most Beninél hetente egyszer felhúzzuk és kimossuk alatta, hogy ne tapadjon le. Ebből is látszik, hogy egy családban két gyerek és mégis kétféle módszert használunk. Nesztek, ettől legyetek okosak! :lol:

Gabriel!
Sajnálom, hogy el vagy keseredve, mert én azt "hallom" ki a szavadiból. De ha nem így van, akkor bocsi, valamit félreértettem. A lényeg, hogy jó anyukája vagy Flórának. Sajnos én is átmentem hasonlón, hogy a gyerek csak ordított, ha etetni akartam, és mivel nem jött kapásból a tejcsi, rögtön elkapta magát a ciciről és csak jött a visítás. Nekem szerencsém (vagy nem is tudom minek nevezzem) volt, hogy végül beindult újra tejem. Én azt javaslom, amennyi tejcsid van, azt add oda Flórának :wink: És a legfontosabb, hogy élvezzétek egymás társaságát Flórával, mert ez a legfontosabb!!! :D

Csengő!
Én is elkeztem gondolkodni azon, hogy vajon a következő generáció milyen "rémtettünkön" fog csámcsogni, ahogy most mi a 6 hetes hozzátápin tépjük a hajunkat. Jókat "találtál" vagy találtál :roll: :lol:
A Sinlacot én is imádom :lol: És meg ne tudd, hogy én is mennyi kajcsit ettem meg Marci után és nem elől! :wink:

Napraforgó!
A Srácok hatalmasak lettek és nagyon szépek, édesek!
Most olvasom, hogy itt voltál Vácon. Bár ha belegondolok, akkor az ünnepek alatt mondjuk nem nagyon tudtunk volna találkozni, maxi most kedden.
Szurikhoz megy adrukk!

Sz_Kata!
Olyan jót röhögtem, bár csöndben kellett, mert Beni végre elaludt (kopkop!). Szinte láttam magamat, ahogy rohangálok a lakásban készülődés címszóval. Két gyerekkel még izgibb! :wink: Lényeg: UTÁLOM A TELET!

Jelentem nálam is fellépett a kevés tejcsi szindróma, de bízom benne, hogy csak a szokásos havi "elapadás".

Alszik a két kölkec (még mindig kop-kop!!!), úgyhogy megpróbálok olvasni (lassan úgy is elfelejtek).

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Lekaparom magamat!!! Beni ma első FÉLÓRÁS alvását egyenlőre elegendőnek találta. :twisted: :twisted: Megőrülök, miért nem tud aludni ez a gyerök??!!!
M

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Nem jövök egy napig és annyit írtok ,alig tudom elolvasni reagálni meg szinte alig.

Fogacskáknak gratula akiknél kibújt,
Edit24,tündéria baba.
És akik képeket raktak fel szuper mindenkinél,Jadey,bulis képek ,Kata farmeros...Orsi Zsombi olyan drága,és Marvinnak ez a nagy haja ennivaló,imádom Őt nézni :)

Bujka,
Ki a váci dokinéni?Deákváron laktok ha jól emlékszem?Esetleg váltsál, ha gondolod megkérdezem anyukákat ki a legjobb Vácott.De a mi dokink,Gödi hozzá is mehettek ,ha nem vagy a Tiétekkel megelégedve.

Hozzátáplálást nekem megtiltotta dokibácsink,szerinte ha kelkáposztával kínáljuk a gyereket azt is elfogadja,csak utána nem látunk bele a pocakjába és nem tudod mit okoz neki.Persze elsarkította a dolgokat,de Ő is a szopinak a pártján áll,sőt tápszert se nagyon örült anno mikor kértem Tőle és megígértette velem ,hogy csak akkor adom ,ha nagyon muszáj.
Unokatesómnak a dokija viszont már 4 hónaposan mondta kezdjenek a hozzátápláláshoz alma,stb....
Persze ott volt tápszer is meg cici is ,de ha csak szopizik szerintem se szabad.Sógornőm 11hónapig csak szoptatott

Nassol a lányom,tegnapelőtt szépen volt tejem ,de tegnap megint kevesebb volt,este kapott 40g tápszer,de most gyűjtöm a tejet,fejek ezerrel illetve nem sokat ,mert megeszik 60got és kicsurog még 10 fejéssel.Ez tutti attól van ,hogy nem eszik ugy mint régen.És ha ilyen sűrűn rakom cicire akkor csak az előtejet szívja ki mert nem éhes,csak nasizik.Lelkiismeret furdalásom van,hogy kap tápszert.....
Most éheztetem kicsit,hátha jobban és többet eszik.Ja éheztetés nem azt jelenti,hogy hagyom had sírjon,csak eddig óránként evett-etettem,hátha több tejem lesz,de most kivárom a 2-3om órát.

egyébként meg nem is értem,ha beindul a reflex akkor spriccel a tejem,de közbe meg üresnek érzem.
Anyukám szerint, meg mindenen duplán felhúzom magamat az is a baj.Hallottátok a tegnapi kompos balesetet?Hát alig aludtam miatta,utána meg beszéltem barátnőmmel ,akinek egy éves a kislánya ,erre kiderült ha Dóra alszik a kocsiba és Ők vásárolni mennek, Ők benmennek a párjával ,gyerek meg az autóban alszik.Na úgy kikészültem ettől is,hogy ezt nem gondoltam volna a barátnőről,hogy éjjel csak forgolódtam ,mint egy ringlispír az ágyban.

Megyek,mert baba ébredezik,egyébként Nekem is csak 45 perceket akszik itthon ,ha levisszük levegőre ott 2órát .
Csak ha bejön a mínusz,akkor mit csinálok,megfagyok....:)

megyek kész a mosás teregetem a pelusokat.

sue
suezika

ja és még egy kérdés,Nálatok egy hét alatt mennyit fejlődik?
Eddig mindig 200got egy hét alatt, mostmeg ez már a 2.hét, hogy csak 120-130got,Vagy mostmár ne várjam,hogy olyan gyorsan gyarapodik?
:(
sue
suezika

Sziasztok!

Hulla vagyok. Nem tudom ti hogy főztök, takarítotok +gyerek???

Mi felkelés után (10kor :oops: ) elmentünk sétálni, meg a rendelőbe súlymérésre. 6700g-nak mérték Katát, de 1. előtte evett, 2.textilpelussal együtt mérték. 3. ugrált a mérleg, mert ahogy megfogta a védőnő, elkezdett sírni. Ezeket levonva én 6500g-nak veszem.

Kérdezte a védőnő: ugye 4óránként eszik. Mondom nem. Régen 10-12x, aztán 8-9x és január 1-től napi 7x. Mondta jól van nem szól bele, látja hogy szépen fejlődik. Mutatott görbét, hogy hogy áll a súlya, azt mondta első osztályú. :D Meg hogy nem kell adjak neki semmit tejen kívül. Volt olyan gyereke a körzetben, aki 1éves koráig!!!csak anyatejet kapott, semmi mást nem fogadott el, és teljesen egészséges gyerek lett belőle.

Hazajöttünk, elmosogattam, mostam, főztem (krumplipüré, sült hús mustáros páccal), gyerek üvöltött a fáradságtól nagy nehezen elaludt 30percet, etetés és 2x bekakilt. Most nagy nehezen kisütöttem a húst és falatozok végre...éhen haltam majdnem :(
A hátam leszakad, Kata a játszószőnyegen remélem még ellesz egy darabig.

Na kivi vagyok, ti hogy osszátok be az időtöket. Marad mellette olvasásra, tévézésre idő??vagy pihenésre?

Edit

Kép
Kép
edi78

Még vmi: azt mondta a védőnő, hogy minden pelenkázásnál huzzam fel ülésbe a Katát min.5x. Erről eddig nem tudtam. Nem káros ennyiszer? Ti csináljátok ezt? Hallottatok erről vmit?
Köszi.
E.

Kép
Kép
edi78

Szkata
Jo volt a cikk. :lol:
Nekem is eltelik egy kis időbe mig elkészülünk. A férjem meg ki van akadva, hogy nem készülök el időre, de hát mindent én csinálok, mert persze helyettem nem zuhanyozhat, wczhet, meg stb. de most már megértette, hogy nincs olyan hogy akkorra érjünk valahova amikorra terveztük.

Én már nagyon rég nem főztem, hoztak a szülők, vagy laci főzött, de ma muszály lesz valamit holnapra, de annyira nincs kedvem semmihez, pedig még vasalni is kellene.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Gabriel!
Mivel nekem címezted a hozzászólásodat, megkérdezem: most RÁM haragszol??? :shock:
Amikor Geszti annyi idős volt, mint most Flóra, én ugyanebben a cipőben jártam!!! :!:
Hiába csináltam bármit, nem volt elég a tejem és Geszti is üvöltött, mert éhes volt!
2 hós koráig kapott tápszeres kiegészítést. De emellett igyekeztem hogy ne kelljen, és sikerült. Nagyon sok szenvedés és végigbőgött napok után... Nem könnyű, de megoldható. Persze, ha más oka van a kevés tejnek, az más tészta. Szerintem senkire sem kéne haragudnod, tök fölöslegesen mérgelődsz, semmivel sem vagy kevesebb bármelyikünknél, sőt. Leginkább mi, akik megküzdünk a szoptatásért, mi tudjuk hogy ez mekkora kincs!
És én sajna egyáltalán nem bővelkedem, sőt már a hozzátápi gondolata foglalkoztat, ezért ajándék minden nap amikor Geszti csak tejcit kap.

Kép
mamy

Edi78!

megkaptad a képet?

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Gabriel,

bár nm tudom pontosan, kinek szántad a "csak egy dolog szar, amikor olyanok erőlködnek, akik bővelkednek" szösszenetet, de asszem nem tévedek nagyot, ha magamra veszem.
És nagyon sértőnek érzem. (márcsak azért is, mert arra nem voltál képes, hogy legalább névre szólóan írj, ahogyan itt egyébként szokás)
Egyrészt, mert engem mindig a segitő szándék vezérelt, vezérel, és úgy érzem, adtam már olyan tanácsokat gondban lévő topiktársaknak, ami bevált. De ha ez az
"erőlködés" téged zavar, hát akkor nyugodtan ugord át a hozzászólásaimat olvasás nélkül.

egyébként tudod, azok akik tudnak szoptatni, na azok is küzdenek, mert az igény szerinmti szopi sem egyszerű. Éjjel-nappal a cicimen van Peti, este is két óránként (néha másfél!) kelek hozzá, és van hogy napközben fél óránként is szippant egyte kettőt a tejcsiből, vagy martoni másfél órás szopit rendez. most is szoptatom épp. Szóval, amikor esetleg tanácsot adok, tudom miről beszélek, benne vagyok én is, nyakig. és van olyan hogy kevesebb a tej és Peti nyűgös, de akkor sem adom fel.
És hát, szerintem sokan ezért olvassuk a topikot, hogy információkat szerezzünk. Aztán ki-ki a meglévő infók alapján tud dönteni.
Na, ennyit akartam.
sz_kata

Csengő, Bujka!
Ma kiváltottam a sinlacot... :wink: Ha tényleg ilyen finom, lehet hogy én eszem meg az egészet? :wink: :lol:

Kép
mamy

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:04-kor.
Vendég

Mamy! En annakidejen a sogornomtol kaptam sinlacot. De mivel Mikinek nem kellett potlas, megettem mondvan, hogy ugyis tej lesz belole. Most Balint viszont szuletese ota ekcemas, a pottyeire a dokiba azt mondta, hogy allergia, vagy valamit en ettem, vagy a mososzerem. A lenyeg, hogy nala ragaszkodni fogok a vaskalapos modszerhez, azaz minden olyat keson vezetek be, amibol baj lehet. Igy is volt Mikinel egy-ket elhamarkodott lepesem. A szulinapi csokitol egy hetig nem kakalt, de addigra mar keservesen uvolotott a feneket fogva, ugyanis en hulye engedtem, hogy elsore sokat egyen. Pedig elotte a turorudirol is leragtam a csokit elole...Szoval megerne ez is egy miset, vagyis egy poronytyos cikket...

Bujka mindig elfelejtem irni, de tok jo, hogy a ket kissrac igy kijon egymassal.
Napraforgo, edesek a nagyfiuk!

Jadey,Sz- Kata mar reg irtam, de szep kepeket raktatok fel. Csakhat en keson reagalok. Na jo, Katae mar tul sok volt, de talan az irigyseg beszel belolem, en biztosan nem mutatnek olyan jol farmerban, mert az utcso is kettevalt rajtam....

Ja januar 1-tol mertekletes fogyokura szerusegbe kezdtem. Azaz heti fel kilot celoztam meg. Jelentem azota 30 dekaval tobb vagyok, de meg nem adom fel.

Sue, nalam Balint 3 hetig semmit nem gyarapodott, persze oltast is kapott beteg is volt, de mar kezdtem kikeszulni, mostmeg 27 dekaval tobb, mint mult heten. A nagyfiamnal is igy volt, hogy nem fokozatosan hetente hizott, hanem ugrasai voltak. Azt gondolom, hogy addig centire nott nem kilora.

mennem kell, nem tudom mikor jovok es sajnos mire letoltom az oldalakat, mar elfelejtettem kinek akartam irni....

En is szoptattam terhesen es nem tartottam a mehosszehuzodastol, pedig mar volt vetelesem. A sex ezersszer nagyobbat kelt, akkor inkabb arrol kell lemondani, ha valaki fel.....

tenyleg rohannom kelll
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:03-kor.
Vendég

Orsi!
Megkaptam a képet, köszi. :)
Freemailt ritkán nézek.
Edit

Kép
Kép
edi78

Köszönjük a gratulációt Mírácska és Jadey Bencus nevében.
Valóban a jegyben járás felé haladnak. :lol:

Ez a hozzátáplálás és szopi téma jól felborzolta a kedélyeket.
pedig mindenki tudja,hogy nem vagyunk egyformák.Ahogy terhesség alatt sem egyezett mindenki véleménye.

Szerintem is mindenki szűrje le a magának hasznosat.

Mi is a kűzdő szopisok közé tartozunk.
Míra annyira aluszékony volt az elején,hogy a tejem nem akart beindulni.Kijött a gyerekorvos,és tápit írt föl,mert ki volt szegény száradva.
De szerencsére van egy szupi barátnőm Jadey,aki SOS küldött Mírának anyatejet,amit sose fogunk tudni meghálálni.
Én nem hagytam,hogy bármit adjanak neki a kórházban,és annyiszor cicire tettem ahányszor csak tudtam.
De egy alvó gyereket nem lehet megtömni.

A lényeg,hogy nyugalom,és sok kűzdelem árán ma már vas annyi tejem ami Mírának kell,és 2 napja sokkal éberebb!!!!!!!!!!!!!!!!
Kitartás és kűzdelem kell sokunknak,hogy szoptatni tudjunk.
Én is azt hittem,ha akarom menni fog.Valóban,de egy hónap kellett hozzá.

Simigabi:
Milyen édesek a fiaid.
Tomi hozzánk is jöhet fúrni! :lol:

Mamy:
Már pont tanácsot akartam kérni szopi ügyben mert Jadey mondta,hogy neked is gondjaid voltak.De 2 napja alakul a dolog határozottan.
Én is iszom midkét fajta teátma próbáltam a fitolacot)és homeó bogyót is szedek.
Fejni mondjuk nem tudok.

Sue:
A 20 dkg hízás teljesen jó.MivelMíra nálunk ennyire rosszul evett,azt hittem hízni sem fog.De ő is 20 dkg-okat gyarapszik.És 15 is jó hetente.Ráadásul nem egyforma ütemben fejlődnek.Ne izgulj!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi az a sinlak?????????

KépKép
rönci

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nézeteltérések adódtak :(

Na most aztán teljesen tanácstalan vagyok kukiügyben. VAn aki jó darabig egyáltalán nem nyúl hozzá, van aki csak amennyire lehet, nekünk a dokinéni meg azt mondta rendesen minden fürcsinél húzzuk, mert nagyon szűk.
JA igen akkor ezekszerint különbség van szűk és letapadt kuki között ha jól értem. Nekünk azt mondta hogy szűk. Egyébkétn a sugárba pisilés megy, úgyhogy nagy gond nincs.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást ezügyben!

Tina! Köszi hogy válaszoltál a szuris kérdésre, nekünk nem mondta a dokinő, hogy benne lenne a 2. és 3. oltásba az agyhártya elleni. Nem értem én ezt. :shock: És köszi a kukis hozzászólást is. 3 öcsivel a hátad mögött biztos van tapasztalat!

CSengő! Mielőbbi jobbulást Bálintnak cukkini kontra görögdinnye :lol: nagyon teccik!!

Orsi! Igen nálunk is azóta megy kb a "duma" mostanában már kihallok "g" és "b" hangokat is. Mosolygás is megy. Botond már párszor cuppogott a kezével, de a hüvelykujját még Ő sem tudta berakni a szájába. Ezek szerint ZSombi nem cumis. NAgyon édes ZSombi a képen. Te komolyan mondom a fiaink hasonlítanak egymásra :) :lol:
Buksiját mennyire tartja? Szeret hason feküdni?

Bujka! Köszönöm szépen, hogy írtál a kérdéseimre! Jaj nem csodálom, hogy megkönnyezted MArcit, tök jó lehetett, ahogy megkívánta a cicit :)

Hettie! Mi szinte kezdettől húzogatjuk a kukit.

Dorka! Azt elfejeltetem megkérdezni, hogy Bendi hogy viselte az utat? Miben vittétek?

Napraforgó! milyen nagyon kér a fiúk!

Sue! Nálunk is detto. benn max 3/4 óra, kinn akár 2-3 órát is elalszik.

Edi! én nem nagyon főzök, ma is csak sültkolbászt csináltam, ami annyi munkát igényelt, hogy beltettem, egy tepsibe, néha szurkáltam. TAkarítást akkor tudok végezni, ha alszik Boti, leginkább, amikor a teraszra kitolom. Este mindig jut idő tv-zésre, esetleg olvasásra. NA jó nagytakarítást már nem tudom mikor csináltunk :oops: :oops: ja igen, meg mosogatnom sem sűrűn kell, emrt van gépünk.

Gabi! szerencsére nem lett lázas Boti, köszönöm a kérdésed. NA örülök, hogy van azért aki beadatja a szurit, mi is afelé hajlunk. NAgyon édesek a fiaid együtt!!

Tegnap kiróbáltam a koszumó elleni sampont, nekünk nagyon bevált. Na jó elég drága, de szerintem megérte, legalábbis remélem nem nagyon jön vissza.
Egyébként aki még használja, mennyit kell rakni?

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

:lol: Kukihuzogatás? Ezzel nekünk nincs gondunk, na majd később biztos lesz. Oda kell figyelni a csajokra, már nagyon korán kezdik a mai gyerkőcök 13 évesen dizsibe nyomják :roll: 15évesen már túl vannak mindenen. Tisztelet a kivételnek!

Csajok van olyan aki már csinált otthon végezhető munkát vagy távmunkát? Én ma nézegettem a neten, de mindenhol fizess ennyit-meg annyit, meg futtassak valamit a gépen (franciául). Ki tudja lehet hogy tele van vírussal, és ezért pénzt kapsz. Hát vannak érdekes dolgok, de nem akarok mindegyiknek fizetni 5-600 ft-ot a semmiért. Esetleg van valakinek ilyen jellegű munkája amit tudna ajánlani és megbízható?

Szerintem az én lányom alvásproblémás. Délután csak kenguruba hajlandó elaludni. Ma megpróbáltam hogy NEM teszem bele, és erős voltam, fél óra sírás-rívás, puszi, simi, cumi stb. és úgy aludt el hogy egyfolytában nyöszörgött, nyögött stb. Nem akarom hogy megszokja, csak kenguruba lehet aludni. Már több mint 6 kiló amikor lemegyünk a piacra (cuccal együtt bizti van 8-is) majd leszakad a hátam. Amúgy meg babakocsi undora van :evil: Jelentem nekem is :lol:

Sz_Kata: igaza van a párodnak kukiügyben:) Én is ezt mondtam volna, persze én könnyen beszélek mert nunisom van olyat meg már láttam :lol:

Tina:Marvin még mindig a kedvencem! A "kis" kukis, reméljük kinövi:lol:

Na megyek mert lassan felkel a nagy szunyából a Kitti.

Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Sz_kata:
Ma próbáltam minél többet cicre rakni Gabeszt, volt hogy mésfél óránként és kétóránként. De így csak 30-at tudott szopizni mert nem volt idő az újratermelődésre. Ez nem gond így? Ma nem adtam neki délután tápszert csak annyit amit kitudott szopizni.Volt egy kis nyűgi de nem volt vészes. Most este már adtam neki pótlást, hogy tudjon aludni majd éjszaka.Nagyon köszönöm a tanácsokat, nagyon szükségem van rájuk. Próbáltam ma kanállal etetni de sajnos kiköpte mindet.

Mamy:
Nálad hogy volt amikor próbáltad Gesztit leszoktatni a tápszerről.Neked mennyit szopizott Geszti? Nekem így hogy sokat van cicin így csak 30-at.

Tényleg nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a sok tanácsot!!

Kép
edit24

Szia Edit 24,

van elég pisi pelus? jó kedélyű Gabesz? mert ha mindkettőre igen a válasz, akkor nem gond. Én egyszer irtam már valahol, hogy mi nagyon gyorsan megszabadultunk a mérlegtől, így nem tudom mérni, hogy mennyit eszik, ha akarnám se. így nem stresszelem magam, hogy jajj, most csak ennyit meg annyit evett, mert ránézek a babámra és egyszerűen tudom, hogy nem lehet baj. A tejcsi meg nyugi, folyamatosan termelődik az inger hatására. nekem egy szopis tanácsadó mondta egyszer, hogy egy ciciből szoptassam a babám legalább három órán kerseztül (értsd, mindig, ha éhes, ugyanarra a cicire raktam vissza, nem három órán át szoptattam, azért én sem ettem meszet :lol: ) és akkor biutosan hozzájut a hátsó, magasabb zsirtartalmú tejhez. Talán próbáld ki ezt is. És örülök, ha tudok segíteni

megyek,nyügi van
sz_kata

Edit,

még annyit, hogy a 30-as szopizgatásokkal is növeli a babád a tejcsihozamot!
sz_kata

Simigabi: Tündériek a kisfiaid!!! Bocs, nagyfiaid :lol:

Napraforgó: Nagyon nagyot nőttek a kissrácok és tüneményesek! Biztos kényeztetni fognak majd Téged!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Beuka:
Szóval pontosan a Bucsin nevű hegyen voltunk, ami a Gyergyói-medence mellett magasodik - ez a leghidegebb medence Erdélyben, így ott most is volt egy kis hó.
Bendust a hordozójában vittük becsatolva, és pelenkázni meg szoptatni megálltunk. Egész jól viselte, de miután besötétedett - na az rossz volt neki, mert ha éppen nem volt álmos, akkor hisztizett, hiszen nem tudott nézelődni. De ilyenkor kivettem egy kicsit megnyugtatni, ciciztetni.
És ott voltunk összesen 19 felnőtt és 9 gyerek, így azért én inkább a csendes házban voltam sokat Bendussal, vagy a levegőn, mert a túl nagy nyüzsitől kíméltem őt.

Csengő+Mamy:
Nem i hiszitek el, de én direkte magamnak vettem egy doboz Dm-es tejpépet - nagyon finom, imádom, de a gyerek nem kap, mind megeszem én. Bár ezek sajnos naggyon hízlalnak!!!

Kukiügy:
Nálunk a dokinéni megtiltotta, hogy huzogassuk, azt mondta kétéves koráig magától rendeződni fog. Ha picit gyulladtnak tűnne, akkor kamillás lemosást ajánlott.

Gabrielnek üzenet:
Sz_kata, Jadey, Rönci:
Éppen én is ugyanezt akartam írni, hogy nehogy már bárki is azt higgye, hogy a JóIsten minket "szerencséseket" CSAK ÚGY MEGÁLDOTT A "BŐVELKEDÉSSEL" - tényleg alapvető, hogy azért van tej, mert sokat teszem mellre a gyerekemet. És szerintem a maga módján MINDANNYIAN MEGKÜZDÜNK A MINDEN NAPI ELÉGEDETT SZOPTATÁSÉRT illetve szoptatással.
Nálunk is volt szopistrájk, gigahiszti, nyűgösködés esténként - de nekem nem jutott eszembe a tápszer, és a dokinénink teljesen szoptatáspárti. Soha nem sokkol engem semmilyen gyarapodási elvárásokkal. Tulajdonképpen csak annyit kérdez, hogy egy hónap altt hízott-e a gyerek.

És igen, amikor esténként nyűgös a gyerek, mert kevesebb a tej, akkor ciciztetem őt jó sokat, és nálunk is ugyanaz a tapasztalat, hogy egy ideig csak cumizik, de utána megint kezd nyelni.

Szóval szerintem mindannyian ugyanabban a cipőben járunk, több-kevesebb segítséget kapunk hozzá.

Én a magam részéről nem fogom erőltetni az egyéb kajákat, és nem is értem, hogyan alakulhatna ki az ízlése a gyereknek, ha nem is kap mást csak tejet.

Konkrét tippek: kifaggattam ma a nagyon alapos és tudatos barátnőmet, hogy ő hogyan kezdte a hozáátáplálást és a követkzőket mondta:
- akkor kezdte, amikor a nagy súlyú babája éjszaka újra elkezdett felébredgetni, mert éhes volt - na, ezzel nem értek egyet én inkább megszoptattam volna.
- és ekkor este adott neki tört krumplit
- és utána bevezette lassan az almát és répát is, de ez több hónapig tartó folyamat volt
és adott egy tippet: almát összepépesített (bio) gyümölccsel pempőzött, mert az aszalt mazsolában sok a vas.

ja, és a gyerek a mai napig is szopizik
Amúgy ő snagyon szénanáthás, és a gyerekei ezért követnek egy speciális allergia megelőző étrendet. Tej tojást jó sokáig nem kapnak.

Na megyek álmodom magamnak valami szépet éjszaka...

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Helyesírási hibákért elnézést kérek!!!
boróka1973

Hogy a bánatban lehet úgy kihúzni csak 1 db pipsitörlőt a csomagból, hogy ne jöjjön ki a többi, vagy legalábbis még vagy négy egy kézzel, mivel ugye a másik kézben a bébi két lába van fölfelé tartva. (Na jól megmondtam) VAGY ÉN vagyok ennyire béna??? :lol: :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
beuka

Helo Beuka - nem vagy béna, csak a popsitörlős doboznehezen kezelhető, ha túl tele van, vagy ha majdnem üres. Én ilynkor előre ki szoktam venni egy-két törlőt, s csak utána veszem le a használt pelust.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Osoa, Fruzs:

Hol vettétek a vastagabb szövésű Tetra pelenkát???

Én már jó ideje néztem, de sehol sem láttam. és a Bambinomio beszerzésetek is érdekelne - hol érdemes venni???

Köszi,

Dorka

boróka1973

Sziasztok!

Ma voltunk Zegen UH kontrollon,hála Istennek minden rendben volt ,nem kell többet mennünk :lol: Felszívódótt a ciszta is és a mellékvese is normál méretű már!Különben ez a Zegi korház "tök szimpi " nekem,mindig betartják az időpontot és kedves ,normális emberek dolgoznak ott :!:

Napi
Nagyon aranyosak az ikrak :wink:

Orsi
A te fiad is tündéri a vigyorgó vadalmával a ruháján :lol:

Beuka
Hol van még a nyár!!?

Csengő
A tápszert én is szeretem :wink: :roll:

Simigabi
Ti is szépek vagytok!A kis fogacskát megérzed?

Edit
Miért mondta a védőnő az ülésbe húzodzkodást? Mi, Laura 2 hetes korától tornászunk, napi 3x,többek között ezt is csináljuk:ezt azért hogy erősődjön a nyak izma és hogy majd szépen tudja tartani a fejét.Már nagyon szépen tartja,persze azért be-be inog,de nagyon koncentráll és akkor a szemöldökét is ráncolja ,de annyira édes!!! :lol:
Időbeosztás:nálunk van egy napirend ami régóta és elég jól működik, és így majdnem mindenre van ídőm, tudom hogy mikor alszik a Laura és akkor tudök főzni vagy amit kell,persze van olyan nap is hogy nincs erőm se főzni se takizni se semmit se csinálni :lol: ilyen nap volt a tegnap is:akkor vagy maradékot eszünk vagy hideget vagy rendelünk egy pizzát,a házimunka meg ráér másnap.

Betti
Nálunk meg pont az ellentéte van!Mármint az alvás.Laura mindenhol nagyon jókat alszik:babakocsi,kiságy,öl, és szerintem sokat is ezért is van úgymond mindenre ídőm.Délelött is kb 3 órát,du kb 2,és fürcsi előtt is 1 órát. :shock: Szerinted ez nem sok??
Bár éjjel is nagyon jól szunyokál:9 től reggel 7 ig,de még este 11 kor álmában megetetem,van úgy hogy nyöszörög öt körül akkor cumit adok neki és általában visszaalszik de ha nem akkor természetesen megetetem.Na jó tudom nem ez a téma :oops: csak az alvásra reagáltam :wink:

Üdv mindenkinek!!!
Linda

Kép

Kép
czmelinda

Timi
Jajj!!!Gratula!!!3 HÓNAP!

Kép

Kép
czmelinda

Beuka, a koszmo elleni samponra a BEBE-sre gondolsz? Ha igen akkor en "erzessel" adagolom, de mivel neha egy kezzel teszem, igy lesz belole jo sok. Amugy mi termekbemutaton vettuk (igy adtak egyet inggyen is) es ott azt mondtak, hogy ellentetben a leirassal, nem ajanljak megelozesre.

Edit24!
Huhh most latom Hmvasarhelyi vagy. Volt egy Edit csoptarsam kivancsi lennek ra mi van vele. Persze mivel velem egyidos, igy 35 lenne a neve mellett...
Szopi ugyben annyit kerdeznek, hogy miota erzed, hogy keveset szopizik, mikor adsz neki tapszert?Honnan tudod, hogy ehes? (Bocs ha mar irtad, de modemes vagyok es igy is fel ora mire lejon egy oldal, foleg ha tele van keppel)

Nalam B eleinte evett mint egy igazi orias bebi, de aztan o is kezdett rangatozni meg abbahagyni 2 perc utan a cicit. Amikor ehes, o egyertelmuen keservesen sir. Legtobb bajom a pukikkal van, mert ha szopi kozben jon ra, tekereg kikopi a cicit, vagy ami meg roszabb: szajaban a cicivel tekereg. Ilyenkor felveszem vagy varok egy picit, vagy ujra probalom ciciztetni. Sokszor nem is volt ehes, de fel ora mulva jelentkezik a jellegzetes sirasaval. Ha keves a tejem es estere csak ragodik rajta, akkor a kovetkezo napon minden kis szosszenetere rarakom cicire, igy estere mar rendes adag lesz. Persze sokat jelent, ha van delutani alvas. Ti megfigyeltetek, hogyha alszunk akkkor delutan sokkal jobban csorog a tejcsi? Bevallom nektek oszinten, hogy a multkor a neten keresgelve talaltam az szopis pozokrol leirast es nem tudtam, hogy ha eltekeredik a feje, az nem jo neki. Lehet hogy Miki annakidejen ezert mondott le az egyik cicimrol? Mert lehet hogy csordogal a tejem, de Mikinel csak az egyikbol eltunk. (ebbol nem is cukkini, hanem uborka lett)
Szoval Edit, ez mar nagyszeru, hogy estere kihuztatok tapi nelkul. Foleg hogy nem kellettt sirnia szegenynek. Bizom benne, hogy hamarosan teljes lesz a siker! Sajnos egy utazos nap utan, a masnapom azzal telik, hogy visszaalljon a rend. Idegen helyen nem szoptatom sokaig, meg amugy is feszengek, ilyenkor biztosan kevesebbet kap a gyerek. Nekem altalaban 1 nap eleg.

Boroka, udv a tejpep evok taboraban :) Nekem a munkatarsaim ket eve hoztak Mikinek tejpepet, de kikotottek, hogyha nem kell hadd egyek meg ok. Felnott ferfiak!

Valaki kerdezte a sinlacot. Olyan mint a hagyomanyos tejpep, csak eppen tej nincs benne! Persze miel meg nem volt dobozom, lehet hogy nem en vagyok a legjobb forras.

csengo
Vendég

Angel
Neked meg majdnem elfelejtettem írni a szilvás sütiről:finit sütöttem ,mind megettük :lol: Linzertésztát gyúrtam, 3 cipót,egy kakaósat,a lapok közé szilvalekvárt és cukros-tejes diót kentem ,kakaós lap volt középen.Látványos volt felszeletelve is!A szomszédtól kaptam igazi hájat(mangalica:úgyhogy koleszterinszegény)legközelebb hájas-leveles-szilvalekváros nyámi-nyámi lesz :wink:
Babanet faloda :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Mindenkinél bekever a melegfront? Gergő nem alszik, és üvöltve sír...most felírtam receptre APAI ÖLELGETÉST, már kiváltotta, csend van és vigyorgás...

Sos: Gergőnek az alsó hátsó fogainál fel van púposodva az íny. Létezik, hogy ez már a fog?????mert az ujját úgy szopja, hogy közben masszírozza az ínyét vele...

Szopi-tápszer: nagyon elszomorító, hogy így szétválik a csapat.... Itt tényleg csak segíteni próbálunk egymáson, és nem az észt osztjuk...igen, szoptatni rohadt nehéz, és fáradságos, de gyönyörű, és megéri!!!! Én is Gergő születése óta szoptatok, de nem érzem magam különbnek másoknál, sőt, próbálok tippeket adni azoknak, akiknek nehezebben megy. Uis nekem is jólesik, ha segítenek nekem, bármilyen is a problémám.
ITT SENKI NEM NÉZI LE AZT, AKI NEM SZOPTAT! csak segíteni, bátorítani próbáljuk a másikat.
Szkatával egyetértek, az igény szerinti szopi sem hawaii és láblógatás, sőt...állandó készenlétet jelent, olykor óránkénti kelést. És néha minket is elkaphat a para, ha van egy-egy rosszabb nap.
(én most érzem, hogy kevesebb a tejem, de ciciztetem)

Sue, ne aggódj, ha nagyobb értelmi fejlődés alatt áll épp a baba, akár meg is torpanhat a növekedés, mert annyira erre koncentrál...oltásnál uez van!!! ha van elég pisis/kakis pelus, akkor minden ok. és ne legyen lelkifurdalásod!!!!

Melinda:neked visszajött már a mensid? Nekem még nem, de most picit kevesebb a tejem. (írtad, hogy ciklusidőben csökken)

Kukit nem szabad húzogatni, ha pisil, minden ok! féléves korában a doki megnézi, akkor ráérnek vele foglalkozni, előtte káros lehet.-ezt a dokim mondta.

Csengő, cukkini.... :D :D :D na jó, de akkor enyém a kígyóubi-titulus!!!

Szkata, teles cikk :D :D látom magamat.... :D :D

Mindenkinek jó éjt, rohanok, mert nagyon nyűgös a közel 6 kg-os kis zsarnokom!!! :D :D

Angelkriszti
Vendég

Sziasztok!

http://www.szerkeszt.hu/teszt.php

ha van időtök érdemes megcsinálni. :)

Napraforgó!
Jó nagyok már a fiuk, édesek nagyon. :)

Linda!
Nem tudom miért mondta a védőnő, ezért kérdeztem ti hallottatok-e ilyesmiről. Jővő héten a dokinénitől megkédezem. Amúgy azt mondta a védőnő azért kell, hogy erős legyen. Hát nem tudom a Kata így is erős. Majd írok mi volt a doki válasza.

Kata ma iszonyú nehezen akar elaludni. 7kor fürcsi, kaja és azóta nyűgi. 8kor kivettem hátha eszik, evett, de aztán megint nyűgi, lerúgja magáról a takarót vagy magára húzza. Most teljesen besötétítettem nála, férjem mondja állítólag már kómázik, hát itt az ideje...Kiváncsi vagyok éjjel mikor kell. Tegnap 5től ma 10ig aludt, persze közben jópárszor evett meg fürcsi. Ma meg tök sokat fenn van. Franc tud eligazodni..Front van vagy mi?

Én is igény szerint szoptatok, de Kata csak 7x igényli most már. (próbáltam etetni minden nyikkanásnál, de nem kell neki) Meg is volt az eredménye durrannak a cicik, most van a 4.nap, hogy 7x eszik, remélem a cici is hozzászokik. Tegnap fejnem kellett, úgy teli volt.

Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
edi78

Linda:
Igen -igen 3 honap.Nektek is gratula.Szép méretei vannak Laurának is.

Beuka:
:lol: :lol: Hogy a bánatba lehet az hogy akkor fogy el a törlökendö amikor a fiam a legnagyobb adagot legyártja és éppen a popsi tisztittás felénél járok. :lol: :lol: .És persze olyankor csapja bele a sarkát a szaros pelus kellös közepébe. :shock: :shock: Mi a Huggiest használjuk és az szépen kijön egyenként..

Jadey:
El is felejettem a csirkemelles receptet köszi ,istenien sikerült. :P A barátnöm amerikában szintén elkérte és hát a New York-ban élö kis magyar társaságuk egy része ezt ette 26-án karikor..

Lányok egy fontos kérdés:
Szed valaki közületek Cerazett-t?Nekem ettöl állandoan pecsételö vérzésem van..És öszintén szolva kezd k.....ra idegesitteni..

Szerintetek mi van Babokával?
Biztossan megvannak már a lánykák én olyan kiváncsi vagyok rájuk..
Jo éjt mindenkinek..
Vendég

Szia csengo!

Akkor vettem észre hogy kevesebb a tejcsi mikor már nem úgy lett vége a szopizásnak hogy alvás, hanem elkezdte rángatni a cicit, majd síkítás és sírás. Tekergeti magát, és ilyenkor nem igazán tudok mást csinálni mint hogy pótlást adok neki. Volt hogy próbáltam két ciciből szopiztatni de a következő szopizásra nem termelődött újra a tejcsi. Ma tényleg nagyon sokszor ráraktam cicire és nem igazán kapott tápit, de lehet hogy ezt majd most éjszaka fogom érezni, mert így nem ette meg a napi adagját. Most már kezd nyűgös lenni.
A pukikkal nekünk is baj vn, mert ha kell neki akkor mégtöbbet szenvedünk a szopizással.
Megírnád nekem hol találtad a szopis pózokat?

Na megyek mert nagyon nagy a hangja a picurnak!

Edit

Kép
edit24

Csengo!

Egykicsit félre írtam szóval nem alvással hanem sírással!

Bocsi

Kép
edit24

Bettus :
Részemröl áldásom adom a fiatalokra.. :lol: :lol: :lol: Remélem a következö talin személyesen is megismerkedhetnek.Kittike továbbra is gyönyörü..

Gabi:

Nagyon szépek a fiaid.Hasonlittanak egymásra..Nálunk is ez van ha a kicsiröl kép készül muszáj a nagylányrol is csinálni.Nálunk ö sokáig egyke volt igy nem is akadok ki rajta..Picit féltékeny azt hiszem..
Vendég

Edit!
Basszus, nekem 64 pontom lett.... :shock: Pedig világéletemben jó volt a helyesírásom. De ezek szerint 20 év alatt ennyit változtak a szabályok... :roll:
Telihold van, lehet hogy ez zavar be Katánál. Nálunk ma jó napja volt Gesztinek, ellentétben a tegnapival...
Felültetés: nekem nem mondta senki, de néha próbálom, persze nem minden pelusozáskor, inkább az esti tornánál. Csak sajnos néha annyira kimerevíti magát, hogy nem ülő, hanem álló helyzetbe érkezik, az meg nem igazán nyerő most még...

Bocs hogy többet nem írok (ha esetleg valaki kérdezett volna) nem olvastam vissza, hulla álmos vagyok, holnap jövök...

Jó éjt!

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?