Új privát üzeneted érkezett!

Gondoltam egyet és elugrottunk beiratkozni a bölcsibe...
Mi votunk a 13.ak szeptemberre :? :? :? :shock: :shock:

M.

Kép

Kép
megann

Ancsi!

Király ötlet.. :P :P :P
Bár látom Benianyu nagyon hallgat a felvetésemre...
Lehet hogy ő köszi..nem kér belőlünk.. :roll: :oops: :wink:

M.

Kép

Kép
megann

LÁNYOK HELP!!!!

Ma vettem észre Meli fején a homloka felett a hajacskája alatt a fejbőre varas és ilyen nagy darabokban jön le a var!!!! :shock: :shock: Kb.egy 2*2centis részen!!!
Fogalmam sincs mitől van és mit kezdjek vele!!!????
Ötletek????

ancsi26

Ja és még mindig nem alszi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock: :shock: :shock:

M.

Kép

Kép
megann

Megann!!! :lol: :lol:
Ha kér ha nem mostmár azért is kap belőlünk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hogy tetszett Lénának a bölcsi??Szétnézett??

ancsi26

Ancsi!

Hmmmmmmmmm....
Ha lett volna valami sebe azt biztos észrevetted volna..nem????
Érdekes...
Fogalmam sincs mi okozhat még ilyesmit seben kivül????? :shock: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

And
Brigi sem fekszik le magától a kiságyba, sőt ha én lefektetem keljfel jancsi módjára már fel is pattan :twisted: . De ha már nagyon álmos, lefekszik. Briginek van egy alvós macija ahhoz nagyon ragaszkodik és van egy szép színes párnája is az ágyában. Mostanában pedig csatlakozott a csapathoz egy rongy zsebkendő is. Ha így haladunk Brigi nem fog elférni a kiságyban :P

Ancsi
Előre is köszi, küldök mail-t. A skype-t sikerült még este letöltenem, nagyon szupi. A barátnőm Amerikában él már évek óta vele is könnyebb lesz így tartani a kapcsolatot.
Varasodás ügyben nem nagyon tudok segíteni (egyébként ez koszmó szerű valami?). Briginek csecsemő korában volt koszmó a fején. Akkor fejmosás előtt mindig beolajoztam a fejbőrét, jó alaposan megmostam majd leöblítettem neki és jó erősen szinte szárazra törölgettem a haját.

Kép
Kép
maresz

Megann
Brigi is elég nyűgös ma, pedig 9-ig aludt reggel. n1 óta alszik, de már többször felsírt.

Kép
Kép
maresz

Ancsi!

Bölcsi:
Sajos nem :( mert ugye pont alvásidő volt..és a vezetőnő mondta hogy nem járkálnak be mert felébrednek az ajtóra..
De azt mondta bármikor de 10 től mehetünk szétnézni...
Kicsi bölcsi...de igazából ha tetszik ha nem nincs túl sok alternativám..
De kivülről szimpi volt...és a vezetőnő is kedves volt :)
M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Neked annyi :lol:

Kuha, hol vagy?

M.

Kép

Kép
megann

Maresz!

Igaz én is ludas vagyok, mert pont akkor kellett mindig ki be rakni Lénát a kocsiból/kocsiba..amikor elaludt/volna...

Hát ez a szivás...

Akkor gondolom olyan 5-6 felé fog kidőlni végképp..és akkor utána meg majd olyan éjfél körül... :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Megann.

Tuti nem seb,mert akkor azt nagyon csúnyán bekellett volna vernie valahova és az nem maradt volna figyelmen kivűl!!!

Maresz.
Nem tudom,hogy koszmó féle-e,mert Melinek sose volt...

Egyébként pár napja mostam a haját és még semmi nem volt!!! :shock: :roll:

Ti hány naponta mossátok a gyerekek haját???

ancsi26

Zsuzsa 1:15 óta alszik!!! Igaz, én is melléfeküdtem, akkor hosszasabban szokott... és meleg is... biztos felment a láza, ha felébredt megmérem... pedig délelőtt nem volt, és tök élénk is volt, evett-ivott, jókedve volt, játszott...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsi:

Én naponta szoktam... bár lehet nem kéne ilyen gyakran.

Ezt az órát szerintetek mikor fogják átállítani a babaneten? Bár lehet most már felesleges, márciusban állítjuk vissza. :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Megkérdeztem a gyerekfogorvost, két dolgot említett, ebből az elsőnek ad nagyobb esélyt: kezdeti szuvasodás a cumizástól, főleg a cukortartalmú és éjszakai itókákat lehet okolni miatta. A tápszerre direkt rákérdeztem, azt mondta, attól nem, a vastartalma sem olyan, hogy ezt indokolja.
A másik, hogy van egy olyan baktérium, ami fogkövesedésszerű szürkülést okoz, de teljesen jóindulatú a dolog, magyarán nem szuvasodás. De ez nagyobb korban szokott előjönni, ha már kinnt van az összes fog.
Magánrendelőben dolgozik csak, a Profidentben, ami az Astoriánál van, priviben megírom az elérhetőségét, be kell jelentkezni. Kedden és szerdán rendel.

ayse

Ancsi!
Milyen színű a varr? Világos, fehéres, sárgás?
Vagy sötétebb, mint a sebeknél? Máshol nincs a buksiján?
A koszmó leginkább a fejtetőn szokott lenni.
Mi heti 2x mosunk hajat.

Andi&Nati

KépKép
duda

Ancsi!
A sapka teljesen befedi a homlokát, illetve a hajas fejbőrét?
Én egyszer megfázattam a fejbőröm egyetlen nap alatt, mivel svájci sapkát vettem fel, az akkori divatnak megfelelően kicsit hátracsúsztatva. Vagy két évig szenvedtem miatta, iszonyúan korpásodott és vastag szaruhártyák is lettek, sőt, mivel viszketett, vakartam és varas is lett.

Andrisnak akkor mosok hajat, ha rajta van az étlap. Ez kb. heti-kétheti rendszerességet jelent. Itt nagyon tiszta a levegő, nem kell gyakrabban.

ayse

Ayse!

Köszi szépen!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Meséltem a férjemnek, és ő zt mondta, hogy Svájcban az elmex kifejlesztett azt a rendszert, hogy a fogkrém mellé zselét és tablettát is alkalmaznak (a gyerekeknek), amit gyógyszertárban lehet venni. Szokott alaposságoddal járj utána, hátha beválik!

ayse

Kép
nyuszi pihen

Kép
mamiii,nem tudok az okoskodó székbe ülni,mert otthagytál valamit!

Kép
így mindjárt más,a kedvenc jogi könyvem is megvan!

Kép
ez nagyon érdekes!

Kép
régi kedvenc játékunk...

Kép
hány réteg lehet?

Kép
és mennyire strapabíró?

Kép
ennyire!

Kép
és ez nekik minõsééééég????

Kép
jaj mami,most mit vagy úgy oda a kupiért?

Kép
én a helyedben a saját házad körül sepregetnék...:)

Kép
hóembernek kinyomom a szemét!

Kép
most úgy csinálok,mint akit csak a kilátás érdekel

Kép
most meg,mint aki csak megpihen a korláton...

Kép
most meg csak úgy nyújtozkodom...

Kép
NYusziiiii!!!!!!!!!

Kép
nem én voltam,nem én voltam!!!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Duda!!
Hát inkább olyan barnás szinű!!

Ayse.
Két évig!! :shock: :shock: Te jó ég!!
Mindig próbálok rá ügyelni,hogy jól legyen rajta a sapka!!!
Hát nem tudom....

Hétfőn megyünk oltásra,majd megmutatom,csak addig is kezdeni kéne valamit vele!!
De szerintem nem viszket neki,mert figyelem és egyáltalán nem nyúl oda!!! :roll: :roll:

Áztassam fel fürdésnél??
Meli egyébként visit a hajmosásnál,pedig ügyelek rá hogy ne menjen a szemébe!!! :( :(

ancsi26

Maresz!

Mail ment!!

Nyúlné!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát kész vagyok tőled!!!!
Hogy tudsz ennyi hülyeséget kitalálni???? :lol: :lol: :lol: :wink:

ancsi26

Sziasztok lányok

hogy ne induljon jól az újév...visszadobták megint a Cascó-t...mert ilyen nagy értékű autóra nem elég a váltózár...még egy biztondágot be kell megint szereltetni... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: az eszem megáll...újabb 30-50 ezer...és még mindig nincs rajta biztosítás!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Ppanna, jó hogy itt vagy...rég jártál itt :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Itt vagyok én is, már tiszta elvonási tüneteim voltak, hogy nem jöhettem.

KÉpzeljétek, tegnap délben, egyszerűen fogta magát, és elment az internet is, és a tv is.
Persze, a szolgáltató nem elérhető telefonon.
MÁskor is történt már ilyen, így bíztunk benne, hogy max. egy két órát lesz csak szünet.

Ehhez képest, ma délután 2 órakor jött vissza a tv adás és az internet is!!
Gondolhatjátok, már az atya úristent is felhívtam...

Már így is rendesen a bögyömben volt a szolgáltató, mert kb. hetente fordul elő, hogy fél napokra nincs internet.
Úgyhogy most olyan levelet fogok nekik írni, hogy azt nem teszik az ablakba!!
Igazából az dühít, hogy előre kell fizetnünk a hónapot. Tehát mondjuk január 2-ig a januári hónapot kell kifizetnünk.
És az még soha a büdös életbe nem fordult elő, hogy jóváírták volna azt, amikor szünet van.

Úgyhogy ez a mostani volt a csepp a pohárban...

Azért örülök, hogy nem hazudtoltátok meg magatokat, és sikerült három és fél oldalt írnotok egy nap alatt... :) :) :)

Benianyu!

A fentiekből kifolyólag remélem nem gond, hogy utólag KÍVÁNOK BENINEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Képek nagyon jók lettek! Fiúk nagy huligánok!!!

Ja, és fájó szívvel bár, de mégkérnélek, hogy a tábliban javítsd ki a koromat 27-re légyszíves!! :( :( :(

Nyúlné!

Hát ez tök jó, szét röhögtem magam, a Kisnyúl és (istentiszteletes) rádió történteten!! :) :) :)
Szondázós sztori meg aztán a másik fele... :) :) f:)

Ancsi!

Nagyon csini voltál a szilveszteri képeken (is)!!!

Kocsiról is teszel nekünk képeket????
Kiderült, hogy mi van Meli fejecskéjén???

And!

Üdv újra itt!!! Örülök, hogy jól sikerült a síelés! Képeket várjuk!
Sajnálom, hogy az alvással nincs minden rendben, kívánom Neked is, hogy mihamarabb rendeződjenek a dolgok!

Majola!

Jujj, de jó, nagyon vártuk már a képet rólatok!!! Tegyél még sokat-sokat, persze, csak ha lesz egy kevés időd.
Tejcsihez és szopihoz megy a drukk, de biztos vagyok benne, hogy minden oké lesz!

Juci!

Örülök, hogy Marci most jól eszik, és hogy a kaki is alakul(gat).

Megann!

Köszi a hiányolást! :) :)
Hű, ezek aztán a jó kis utazási tervek! Abszolút megértem az aggályaidat, valszeg bennem is felmerülnének ezek a dolgok.
Pedig Léna aztán tényleg nem "egy otthonülős típus" :) :) :)

Bölcsibe már be tudtatok iratkozni?? Hű, ez tök jó!! Ha minden jól megy, kedden elmegyünk mi is terepszemlét tartani...
Majd beszámolok...

Prüntyi!

Casco :( :( :( Inkább már nem is mondanék semmit, mert lehet, hogy kitiltanának...

Még annyit akartam mondani, hogy dögrováson vagyok. KEdden csaviztunk egyet Robival, meg Gergővel, és olyan szép(nek tűnő idő volt), hogy egy szál kardigánban, kabát nélkül rohangáltam.
Na, tegnap délre már fájt a hátam , a mellkasom, és úgy elkezdtem köhögni, hogy csak. Estére hőemelkedésem is lett.
Ma mindez csak fokozódott, szétmegy a fejem, sajog minden testrészem, és lázas is vagyok.
Robi most ment el a patikába lázcsillapítóért, mert nem volt itthon.
Ja, és persze úgy köhögök, mint egy tüdőbajos...

Igyekszem gyorsan kikúrálni magam, 11-ére.

Kép
kuha

Ancsi,
Valoban nagyon jok a szilveszteres kepek! Biztosan jol mulattatok :lol: Nagyon csini vagy am!

Ayse,
En mint ketfius anyuka :lol: , hat mind a kettobe egyforman szerelmes vagyok es nalunk is megy a puszilkodas par hete, ennivaloan aranyos, nyitja a szajat es igazi nyzlves puszit ad am, nemcsak olyan hajde arcosat :lol: :lol:

Megann,
Kepekkel hatha megszan baratnem, nem vittem kamerat a hegyekbe, az itthon maradt. eleg sietosen pakoltunk, csutortokon ertunk haza Magyarorszagrol es penteken mar mentunk is sielni, igaz csak harom oras volt az ut, de sietos :lol: :oops:
Ezzel kapcsolatban, ha meg emlekszel, be voltam tojva nagyon, hogy az en orokmozgo kisfiam, hogyan birja majd az utat a repulon, de le a kalappal, nagyon aranyos volt. Mi jobban ki voltunk faradva, mint ok!!!! :lol: :oops: Epp ezert, olvasva a programotokat, hat meg nektek is huzos lesz szerintem, Lena csak kovetni fog titeket, de az idoelteressel nektek is szamolnotok kell.
En nem hagynam ki, bar azt hiszem, 3 ilyen huzos ut utan, megerdemeltek majd egy kis pihenest is!!! :lol: :lol: :lol: :oops:

And,
Nem rontottal el semmit :lol: , ne aggodj. Balazs is ilyen es mostanaban o is visszatert a hon szeretett ringatashoz, amit en ugy oldok meg, hogy van a szobajaban egy ketszemelyes matrac, ami napkozben ugralasra, jatszasra hasznal, na en ledolok, kipockolom magam parnakkal es igy veszem magamhoz, majd kezdodik a kozelharc, ami vagy 5 percig vagy akar egy oraig is elhuzodhat. Egy idoben nagyon edesen elaludt magatol, de meg a suttogo ellennere is mostmar ez nem megy! Ki tud boritani, ha tobb mint egy fel ora, sajnalom, dehat ugye mosogatni, pakolni, furdrni kell, meghat ott a Matthieu is, aki husegesen varja az esti mesejet :lol: :cry: :oops:
Sajnos Matthieu is csak igy aludt el velem, ugy latszik ez mar csaladban marad, mint szokas :cry: :twisted: Irigylem azokat, mert volt benne reszem rovid ideig, akik egy joejtpuszival el tudjak intezni! :roll:
Szoval nem a te hibad, hanem a gyerekektol fugg ez, higgy nekem!!

Majola,
Nagyon szepek vagytok es nagyon sok kitartast a szopihoz es rengeteg tejet kivanok neked!! Van otthon "homeoplazmine" kenocs? Nalam csak ez valt be!!

Ppanna, Benianyu,

Igen azt hiszem :roll: en irtam a kiwit, de csak bebidesszertben adtam neki, meg mindig nem adog kismagosat, nalunk ket eves korig tiltolistan van!

Rokica,
Elhiszem, hogy kivagy, ebben az allando betegeskedesben!! Szegeny kis Balazsomnak most tudogyuszija van, kedden este vittem dokihoz, azota egyfolytaban lazas es nem tud aludni, annyira kohog, trusszog es dugul az orra :cry: :oops: Igy szerencsere sogornom megszant ket esti nem alvas utan es elvitte magahoz Matthieut tegnap este, aki meg szuneten van egesz jovo het hetfoig es csak vasarnap delutan jon haza. De meg igy nem terhesen is kikeszit ez a ket napja tarto nem alvas+betegseg+nyug es hat elhiszem, hogy terhesen ez csak meg farasztobb!

Benianyu,
Nagyon jok a kepek es igazi oromcsalad vagytok rajta!
Az meg, hogy vannak kisebb nagyobb balhek, hat hol nincsenek(mondja ezt egy szinten ketfius anyuka). Nalunk is vannak stresszes helyzetek, cibalasok, kiabalasok stb, de csak rajuk kell nezni, ahogy olelik egymast, vagy ilyen pillanatok, amiket te is leveszel, hat pontosan ezert jo, hogy vannak nem???????
Nem szoktal lelkizni neha, hogy nincs annyi idod Benire?? Igaz mar kerdeztem, de ez nalam annyira surun visszajon, foleg miota (lasd feljebb) megy ez a cirkusz az alvaszat korul. Meg peldaul most is, hogy elvitte sogornom, igaz, hogy hianyzik, de orulok is egy kicsit, mert a kicsi extra nyugos igy betegen es hat igy csendesebb egy kicsit a haz!

Nyulne,
Hat ez "minden jo, ha jo a vege" story volt :roll: :lol: Meg szerencse, hogy ilyen "joindulatu"(penz ellennere :twisted: igaz) rendorbe botlottal!! Szerencsed volt am!!!
Kepek mint mindig, nagyon jok, igazi kis szivtipro lesz ebbol a sracbol!

Juci,
Jaj de orulok, hogy megoldodni latszi a problema!!! Csak igy tovabb!!!! Drukkolok erosen!!

Pruntyi,
Hat igen, ilyenkor az unnepek utan, gondolom az ilyen +kiadasokat a hata kozepedre kivanod, dehat sajnos ez mar csak igy van mindenhol! :twisted: :evil: :evil:

Mea,
Korkerdesre meg,
Balazs inkabb napkozben szereti, ha meselek neki, fekvesnel elobb leirtak alapjan!

Fogkefe, hat a mi nyolc fogunkat estenkent mossuk hevesen gyerekfogkremmel, ami abbol all, hogy elobb megeszi a kremet, majd a fogkefet :lol: :lol:

Rokica,
A sok hanyas is okozhat elszinezodest!! A hanyadekban(elnezest), olyan savas anyagok vannak, amik jelentosen karositjak a fogak zomancat! Mondtad, hogy Zsuzsa eleg sokat hanyt mostanaban!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Kuha!

Van ami egyáltalán megfelelően működik Mogyin??? :evil:
Elképesztő..
Nekünk max egy kis áramingadozás-kimaradás szokott lenni..

Hmmm felelőtlen tini.. :? Hogy lehet télen kabát nélkül rohangálni???
Remélem hamar meggyógyulsz...

11-e szerintem meg még egyáltalán nem tuti..látva hogy Barbi-család csak nem akar kilábalni a betegeskedésből.. :(

Bölcsi:

Én is meglepődtem hogy bementünk, felirta Léna nevét, születési dátumát, és a lakhelyét aztán kész...
Azt mondta hogy majd nyáron megy be a központi bölcsibe Léna "felvételizni" azaz csak az adatai..és oda kell majd a lakcimazonositó, meg a munkálatói..és ott majd leellenőrzik..
Hmmm...felhivját majd a céget, hogy valóban ott dolgozom-e???
Érdekes lesz???
A lakcimet meg hogy ellenőrzik?Gondolom csak úgy hogy be kell mutatni a lakcimkártyát..
Hát kiváncsi leszek.....és ha túljelentkezés van? Mi lesz??
Az érkezési/iratkozási sorrend a döntő, vagy mi???
Elbeszélgetnek mindenkivel???

Barbi!
Leon hogy van??
Végül kihivtad a dokinénit?
Vagy Ti mentetek???

M.

Kép

Kép
megann

Kuha,
TV-Internet :cry:
Jobbulast kivanok es tessek felvenni kabatot maskor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ancsi,
Szerintem is megfazhatott a fejbore, olajazd be neki este es reggel fesuld ki eros fogu fesuvel!!

Rokica,
Csak egy tipp, ha hanyna meg Zsuzsa, szerintem kend be a fogaid nagyon vekonyan valami babafogkremmel, igy vedi is es hat kalciumot is potol a szervezeteben! Csak egy otlet volt! :oops:

Megyek a kicsiert a dadahoz!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Barbi,

Leonnak kuldom a gyogypuszikat, hat nalunk is beteg a kicsi, mint irtam tudogyulladasa van, mar nekem is elegem van ebbol az allando gyogyszerezesbol!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko!

Tüdőgyulladás :(
És ezt sielés alatt szedte össze, ugy értem megfázásos alapon????
Szegényke...

Hát az altatáshoz én már nem is szólok semmit..eleget dévánkoztam már hogy hogy az úristenbe birjátok??????

Ilyenkor mindig azt vallom hogy a Jóisten tudja, kinek milyen gyereket ad..mert én tuti nem birnám ezt a nemalvásos-altatásos-alvástanitásos mizériát.. :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Igen, én mind a kettőbe szerelmes vagyok, csak máshogy! Ki mondta, hogy nem lehet egyszerre két pasit szeretni???? Még hármat is :wink: :P
Mi lesz, ha a 3. baba is fiú lesz???? :shock:

Ancsi!

Leonnka is szokott lenni a fején ilyen barnás-sárgás koszmó szerű valami. Én olajjal bedörzsölöm fürdés előtt és utén hajmosásnál jól ledörzsölöm neki, le is jön.
Ja egyébként heti 1x mosunk hajat.

Nyúlné!
Kisnyuszi tündéri, ahogy iszkol a fától :D

Prüntyi!
Nem értem ezt a casco dolgot :roll:
Nekünk is picassónk van és simán az autókereskedő megcsinálta rá a cascót......
Miért nem a kereskedésben kötöttetek cascót?

Évi!
Nálunk és néha elmegy az internet, nagyon dühítő! :evil:
Jobbulást neked, kúráld magad gyorsan!

Remélem Leon is meggyógyul 11-re, mert ha nem komolyan csúnyát mondok! :evil: :evil: :evil:
Akkor valaki odafönt nagyon nem akarja, hogy talit csináljak........

Ja, dokinéni ma szabin van, a helyettesn nem jön ki, úgyhogy majd holnap hívom ki a mi doki néninket.
Leonnak ma nem volt láza, szóval holnapig talán nem lesz baj. :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Csak gyors jelentés!!

Elmentünk a bőrgyógyászhoz,mert nem hagyott nyugodni a dolog és.....gomba!!! :shock: :shock: :shock:
Kérdezte,hogy jár-e közösségbe,meg vannak-e állatok??
Hát ugye egyik se,kivéve a heti egyszeri dúdolót,de már ott is vagy 3 hete nem voltunk!!!
Irt fel kenőcsöt,meg ott ahol gombás nizorállal kell mosni,de csak ott!!!!
2 hét múlva vissza kell vinni,hát remélem elmúlik!!!!

Holnap jövök!!!!

Jó éjt!!!!

ancsi26

sziasztok!
köszi az együttérző szavakat és az őszinte véleményeket!

Barbi! nem akarom elkiabálni, de a gyógypuszijaink szembeszálltak a csúnya vírusaitokkal :wink: remélem tartósan :)

na, sírás van, megyek...
ma dél óta nem aludt az Eszti, remélem gyorsabb lesz az alvás.

KépKép
KépKép
and

And:

Zsuzsa teljesen magától átállt az éjszaka átalvására, aztán teljesen magától leállt róla... szerintem ezek dinamikusan változó dolgok, és nem arról van szó, hogy elrontottál valamit.

Anikó!

Hát van hogy elég nehezen bírom, de főleg idegekkel, az az igazság... kérdeztem is Bodzát nemrég, hogy ugye jobb lesz majd ha kibújik a kisebb, de sajna azt mondta, csak más lesz a nyűg, de nem könnyebb. :? Pedig reménykedtem! :)

Majd Majola tapasztalatait is nagyon kiváncsian várom!

Most egyébként azt csinálom, hogy egyszerűen ottmaradok Zsuzsa mellett az ágyban, így többet alszom mintha állandóan át kéne caplatni hozzá mikor felébred... így egyet nyekken és már nyomom a kezébe a cumisüveget vagy csak megsimogatom és visszaalszik. Meg így érzem, ha nagyon magas a láza, mert tegnap éjjel kibontottam a pelenkáját és benyomtam neki egy kúpot, olyan forró volt és annyira rosszul aludt...

Torokgyulladás :(

Fogak:

Ez a doki néni kifejezetten azt mondta, NE használjunk fogkrémet, vagy ha nagyon akarom, akkor olyat amiben nincs fluorid, és azt is csak hajszálvékonyan kenjem a kefére...

De msot már elmegyek kérek másodvéleményt.

De ez a hányás nem is jutott eszembe mint ok, de majd megemlítem.

Barbi!

Leon hogy van?

Juci!

Örülök hogy legalább a javulás útjára a lépett a dolog! Már az is nagy dolog, ha kétnaponta van széklete! Még mindig olyan kemény? És fél tőle?

Rólunk:

Zsuzsának délutánra felment megint a láza, most kúppal raktam le aludni, mert fürdetés után már 38,4 volt popsiban és nyűglődött is keményen. Ellenben nem köhög, egyre kevésbé taknyol (azért még szívjuk naponta párszor) és semmi más tünete nincs. Asszem ha holnap se lesz más tünete mint a láz, kivárom vele a hétfőt mielőtt megint orvoshoz rohannánk. :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anikó!
Tüdőgyuszi??? Te jó ég! Gyógyuljatok meg gyorsan!!!

Barbi!
Ti is!!!!

Olyan pipa vagyok. A 96 éves Dédi is beteg. Megbeszéltük anyósommal, hogy hívjon hozzá orvost. Egyrészt, mert ez ilyen korban már végzetes lehet, másrészt, mert az előző betegséget is tőle kaptam el, amiből még mindig nem lábaltam ki rendesen és kisebb-nagyobb megszakításokkal gyakorlatilag november közepe óta kínoz. Még egyet nem tudom, hogy bírnék ki, már semmi plusz energiám. Erre anyósom nem hívta ki, mert a Dédi nem akarta és már egyébként is jobban van!!! Szegénykém annyira beszámítható, hogy azt mondta, hogy a németek engedték ki a levegőbe ezt a betegséget. Na most én megfenyegettem anyósomat, hogy tavaszig nem megyünk, ha nem jön az orvos.

ayse

Szerintetek, ha egész nap jó étvágya, jó kedve volt, ivott-evett is rendesen, aludt egy nagyot délután... semmi jel nem utal arra, hogy fájlalná valamijét... csak a láza megy fel, és akkor nyűgös, ahogy letornázom, jól van. Szóval szerintetek kivárjam vele a hétfőt vagy vigyem megint orvoshoz?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

na ma a másik véglet történt, ami szintén nem szokott előfordulni. elaludt szopi közben, olyan fáradt volt. pedig apja jött mesét olvasni. egy rénszarvit oda tettem mellé, hátha az bejön, napközben sokat ölelgeti, és ma befektettem az bágyába és betakargattam, és halkan beszéltem, hogy most alszik a rénszarvi.

Rokica!
én is rögtön a hányásokra gondoltam. de fura, hogy pont az ínyénél van ez az elszíneződés. mindenképp elvinném máshoz is én is, kíváncsi vagyok a fejleményekre!
és akkor most a tejmentességgel mi a helyzet, mert próbáltam visszaolvasni, de nem sikerült alaposan, most akkor jobb a helyzet?
egyébként az is lehet, hogy mondjuk olyankor is volt bukás, amikor nem láttad, mert nem jött ki, visszanyelte. legalábbis Esztinél is voltak ilyenek.
és ez a láz ez még a karácsony körüli???? nem lehet, hogy valami taknyos szövődménye van? (arcüreg, fül?) nem akarok vészmadár lenni, de azért már jó régóta lázas, igaz antibigyót is kaptatok...
szóval dupla adag gyógypuszit küldünk Zsuzsának, jó lenne, ha már túl lennétek ezeken és lenne egy kis pihi!

APRÓMAGVAS: elfelejtettem reagálni, bocsánat! nálunk az allergia miatt nem ajánlott adni asszem másfél éves korig. ezért nem elég, ha kikaparjuk a kiviből a magvakat, és ezért nem adtam epres cuccot sem az Esztinek, holott azt írják ezekre a kajákra, hogy leszűrik, meg ilyesmi.

Csikken még neked akartam írni pü-t, mindjárt írom!!

KépKép
KépKép
and

Ayse:

Dédi. :(

And:

Te lemaradtál a jó kis karácsonyi mizériánkról, de röviden annyi volt, hogy még ünnepek előtt beutalt minket a doki nénink látatlanban, mert már szabin volt, a fül-orr-gégészetre. Zsuzsának annyi tünete volt mindössze, hogy egy picit köhögött (de már egy hónapja) és egyre többet bukott, és én nem tudtam eldönteni, hogy a köhögés miatt bukik-e vagy azért bukik ÉS hány mert a tejre valamilyen módon érzékeny. Bementünk a szakrendelésre, azt mondták picit piros a füle, felírtak Augmentint. Ekkor még más baja nem volt, de két nappal később már nagyon csúnyán köhögött, rá egy nappal be is lázasodott, és irtózatos hasmenése lett az Augmentintől, olyannyira hogy az ügyeleten azt mondták hagyjuk abba. Abbahagytuk, hasmenés jobb lett, a láz meg a köhögés még eltartott egy ideig. Ünnepek után látta a saját doki nénije, akkor már volt láztalan napja (tehát 3 napig volt lázas, utána kihagyott egyet), de éppen aktuálisan aznap megint felment a láza mikor kijött hozzánk a doki néni, és azt javasolta, várjunk egy napot mielőtt újrakezdjük egy másik antibiotikummal, mert ha egy napon belül lemegy, akkor valószínűleg vírus. Ez volt múlt szerdán, ugye az volt az első munkanap Karácsony után. Azóta nem volt láza Zsuzsának, a köhögése elmúlt, taknyolás múlóban. Kedden voltunk kontrollon, tüdeje tiszta, füle-torka szép. Viszont tegnap éjjelre felment jó magasra a láza. Szerinted mit csináljak vele? Mert attól félek, az ünnepek alatt is a sok rendelőbe járás meg a hebehurgya gyógyszerelés többet ártott mint használt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anikó!

Szegény , remélem, mielőbb felgyógyul a tüdőgyusziból!!!

Megann!

Hát látod, úgy látszik, nekem már csak ez jutott... Még ez sem működött... :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Bölcsi: nekem azt mondta kb. dec. elején a bölcsi vezetője, mikor telefonon beszéltük, hogy csak!!! ápr. 15-től lehet beiratkozni, akkor van a hivatalos beiratkozás, egy hónapon keresztül.
KErületi lakosnak kell lenni, és azt mondta, hogy bár 96 férőhelyes a bölcsi, nyilván nem ennyi gyereket veszenek fel, hanem jóval kevesebbet. Attól függ, mennyien mennek el bölcsibe.
Az, hogy kit vesznek fel, pedig egy bizottságtól függ.
A beiratkozás után összeülnek, és rászorultsági alapon :roll: :roll: :roll: döntik el, hogy ki kerülhet be. Magyarul, előnyt élveznek azok, akik egyedül nevelik a gyereket, albérletben laknak stb. Mert ugye azoknak nagyobb szükségük van arra, hogy visszamenjenek dolgozni... :roll: :roll:
Szép kilátások, mondhatom...
Dehát bízom a protekciónkban... :roll: :roll:

Barbi!

Leonnak gyors(abb :wink: :wink: ) gyógyulást kívánunk!
Én egy fokkal jobban vagyok, úgy látszik, hatott a lázcsillapító...

Ancsi!
Amindenit, ez érdekes! És nem mondta a dokinéni, hogy ha közösségben is rég voltatok, meg háziállat sincs, akkor mitől lett gombás a kis buksija??

Ayse!
Jajj, szegény Dédi, neki is jobbulást kívánunk!!!

Sajnos az én nagymamám is nagyon le van robbanva, pedig "csak" 78 éves. Most a legújabb, hogy érszűkületes a lába. Nagyon csúnya neki, volt is tegnap érfestésen, de úgy tűnik, szerencsére egyenlőre nincs szükség egyébre, csak gyógyszeres kezelésre.
És agyilag is kezd leépülni, és ráadásul nagyon el is hagyja magát.
És ha tényleg komolyabban lerobban, akkor nagyon nehéz időnk várnank ránk, ill. elsősorban apukámékra.
Mert akkor tuti, hogy oda kell venniük magukhoz, az 50 nm-es panelba. Más megoldás nincs, ugye mindketten dolgoznak még anyummal.

Kép
kuha

Barbi, ott kötöttük, Eurorisk-eset, de gondolom amióta ti vettétek, azóta változtak a törvények is...de azért nem váltottunk biztosítót, mert még az éves díja így is ennek jön ki legolcsóbban...

Kép

Kép
prüntyi

Rokica,
jó nehezet kérdezel :( végülis az a lényeg az egészből, hogy volt egy felső légúti infekciója, amire kapott gyógyszert, és utána egy hétig láztalan volt, sőt, meggyógyult (legalábbis nem volt a dokinéni számára érzékelhető jele a betegségnek), és most megint lázas. nyílván az merül fel az emberben, hogy újra ugyanattól lázas. tudod, én paramama vagyok, én vinném holnap kontrollra.
olyan nehéz lehet gyerekdokinak lenni... egy felnőttől veszek x kémcső vért, elküldöm ilyen-olyan rtg-re, uh-ra és csak kiötlök valamit, még, ha nem is hallok-látok rajta semmit.
szóval, mi van, ha mégis van valami maradék góc neki. nem értem, hogy egy hét javulás után miért jön hirtelen rosszabbodás :( :( :(

KépKép
KépKép
and

Sziasztok! :)

Majola! :)

Nagyon nagyon cukik a lányok!!! :wink:
Sok sok tejcsit kívánok! :)

And! :)

Remélem hamar túl lesztek ezen az alvásdolgon!
Drukkolok!!! :wink:

Megann! :)

Én mennék a helyetekben!!! :wink:
Gratulálok a cumi elhagyáshoz!
nálunk is minden ok cumi nélkül 2 hete :)

[color=red]Juci! :)

Kaksi-ügy!De jó! :D

Kuha! :) [/color]

Hmmmm jó lesz tényleg, ha el tudtok költözni végre, szurkolok, minnél hamarabb sikerüljön!!!!Mogyoród :( :( :(

Anita! :)

Gomba :( Reméljük hamar elmúlik, de nekem is volt anno régen és elmúlt hamar ezzel a Nizorallal.
Tényleg nem teszel fel képet az autódról? :wink:
Egyébként engem is emlékeztet a párod valakire, de valószínűleg valakire hasonlít nagyon.Biztos Megannak is azért ismerős.

Benianyu! :)

Szupik a fotók a srácokkal! :wink:

Ma ilyen kedvem van: :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D

Más: Voltunk ma József nádor téren és megköttetett a szerződés.
Meg is kaptuk első részletet.
Maroson meg már a tetőtérben állnak a válaszfalak, annyira klassz az elrendezése.
És alsó szintnek is nagyon tetszik.
Az egész ház otthonosabb barátságosabb lesz szerintem és az itteni hibákból már tanultunk és így már úgy csináljuk, hogy tökéletes legyen(nekünk).
A szomszéd csajszit meg kiskorom óta ismerem és 1 hónappal fiatalabb a Bendéje :wink:
Úgy hogy tök jól eljátszottak ma is a gyerekek, a csajszi meg 2 évvel idősebb nálam, tök jó.
A párja is jól kijön a párommal.
Már nagyon várom, hogy költözzünk!!!! :D

Nagyon szép éjszakát Mindenkinek!
Puszi

Mea
mea

Ayse, Dédi :( ilyen idős korban muszáj, hogy lássa orvos, sztem is. gyors jobbulást neki!

Kuha, nagymamád tud még menni? mert az a legjobb orvosság az érszűkületre! minden nap sétáljon egy kicsit, ha tud.
és neked is jobbulást!

Prüntyi,
biztostó :evil: :evil: nekem ezek szerint szerencsém voltz, mert ingyen rablásgátlót kaptam, ami elég idegesítő, mert mindig kódot kell bepötyögni, ha kinyitom az ajtót. ezek a biztosítók nagyon tudják a dolgukat...

KépKép
KépKép
and

Két Lili-mondás:

- A Timike olyan, hogy mindig csak magának akar jót!
- Mindenki olyan!
- Én minden embernek akarom a jót!
(és tényleg)

A felség szót feleségnek mondja.
- FeLség - hangsúlyozom.
Lili gyakorol:
- FeLÖség, FÖleség....
:lol: :lol: :lol:

ayse

Mea, köszi neked is!
de jó, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok! mázlista vagy :D (csak, hogy tudd :wink: :wink: :wink: :D :D )

most másolom a síelős képeket, és még beszerzem azokat is, amit a húgom csinált, úgyhogy majd jövök :)

KépKép
KépKép
and

Köszönjük a sok-sok dicséretet, nagyon jólesett!!!
Visszaolvastam, de most nem reagálok, mert igy sincs sok időm. Beteg babáknak jobbulást!

Julcsi nem viseli könnyen a változást, bár szerintem már hosszabb ideje ilyen nyűgös, ez csak rátett egy lapáttal. Én nem aggódom, hiszen beteg szegény, jött a konkurencia...majd változik a helyzet. Néha olyan nehéz vele, mert nem az a bújós fajta, inkább ellenséges, nem ölbe jönni akar, hanem tekeri ki magát az ölemből. Nehéz vigasztalni. Érdekes, a szüleimmel én is ilyen voltam, pedig másokkal nem. Próbálom nem olyan komolyan venni, meg elfogadni, hogy ő ilyen. Van, hogy hosszasan csak sir, bújna hozzám, de ha felveszem, kiabál és tekeredik kifelé (ez eddig is igy volt, nem a kistesó miatt).
Amúgy a nap nagy részében kedves, játszik egyedül vagy velünk, csak minden pillanatban bedühödhet.
Anna annyira nem érdekli, de ha közelit hozzá, kedves vele, simogatja a hátát, fejét.

Szülés: sokkal nehezebbnek éltem meg, mint Julcsival. 7-kor értünk be a kórházba, fél 10kor már előbújt Anna. Végülis ez jó, hogy nem kellett hossazn vajúdni, ám annál fájdalmasabb volt. Nem tudtam annyira koncentrálni, mint először, igy aztán apára sem tudtam úgy figyelni, pedig ő sokat segitette lőször. A végén elég erőteljesen orditottam, szóval nem voltam egy úrinő. A kitolás pedig összefolyt a fájásokkal, nem érzékeltem a határt. Julcsinál még osztogattam asz utasitásokat, CD-t cseréltettem a kitolásra.
Az elején még volt egy félóra, amikor összeszedtem magam, az nagyon jó volt, éreztem az átszellemült állapotot, tánclépésekben közlekedtem, mert az esett jól. Aztán annyira fájt, hogy nem ment tovább.
A kitolás is irtó gyorsan ment, vissza is kellett kicsit tartani. A feje után kidugta a kezecskéjét, igy jó nagyot repedtem, amit persze én nem éreztem, akkor már csak amegkönnyebbülést ész örömöt. Ugyanolyan katarzisnak éltem meg, mikor megláttam. Sőt, most jobban felfogtam, akkor kicsit kába voltam. Anna erősen sirt végig, amig a hasamon volt, amig varrtak, és utána. Nem tetszett neki a változás...de már szokja.

Próbálom levonni a tanulságot, de nem megy, vannak variációk:
1. Fel kell készülni a szülésre, akkor jobban tudtam volna koncentrálni. Ha lesz legközelebb, fogadok dúlát.
2. Betegség közben, után nehezebben éltem meg a szülést.
3. Nincs tanulság, mivel gyorsabban tágultam, jobban fájt és ez már jócskán túl volt a fájdalomküszöbömön.

Mindenesetre a doktorbácsi (aki nem volt ott, csak az ügyeletes, akivel megbeszélte aztán a szülést) gratulált, hogy milyen ügyesen és gyorsan születem. Hááááát.....
Ja, és az ügyeletes doktornő is szimpatikus volt és olyan ügyesen varrt össze, hogy fájdogál, de az elejétől kezdve tudok ülni, hajolni.

Tegnap este káosz volt, a ké gyerek egymást verte fel folyamatosan, mignem éjjel 1-kor nagy okosan rájöttünk, hogy ez igy nem fog menni. anna ágyát átvittük a hálószobába, Karcsi meg Julcsival maradt a gyerekszobában. Anna beköltözött az ágyamba, ott szopizott éjjel, jó sokszor.
Cserébe ma anyabarát napja volt, sokat aludt, ebéd után még én is tudtam aludni, sőt, apa is. Kiváncsi vagyok az éjszakára.

Olyan édes kis csomagocska. Más, mint Julcsi volt, kevésbé kialakult, nemolyan kislányos, de nagyon aranyos. Röffentyűnek hivom, mert rengeteget röfög, amikor ébren van, majd felfalom olyankor.

Szopi: hát igen, fáj még a cicim, de azért alakul, Julcsival hetekig visitottam minden melretételnél. ha most is olyan lenne, vennék bimbóvédőt, de szerintem kezd alakulni a helyzet, bár sebesek a bimbóim. Julcsit nem érdekli a szopi, nem emlékszik, de majd ha már nem fáj, megkinálom őt is. Szerintem nem kell majd neki.
Ő olyan nagylány már. Amikor bent voltam a kórházban, jöttek ismerősök, akik vigyáztak rá a napokban és mondtaák, hogy jól gondoljam át, hogy adom be neki Annát, mert szerintük eszméletlenül okos és sokkal többbet ért, mint a kortársai, sőt, koncepciója van a dolgokról. Segitett neki itthon, megmutatta, hol a villanykapcsoló, holott nem is tőle kérdezték, mindenkit a nevén szólitott, felkeléskor nem azt mondta, hogy anya, hanem hogy Tibi, mert hogy ilyen nevű ismerős állt előtte.... Három nap alatt annyi szót tanult, hogy majd elájultam. És hozta a műanyag zöldségei közül a krumplit, mondta a nevét ... mert én előtte nem jöttem rá, hogy az krumpli, azt mondtam neki, nem tudom, mi az. Közben valaki felismerte, megtanitotta neki, ő meg nekem.

Na abbahagyom, mert már sok lesz belőlem, megyek Röffenytűhöz, mert félek, hogy ennyi alvás után majd éjjel virgonckodik.

Kép

KépKép

KépKép
majola

Mea!

Na, gratulálok a szerződéskötéshez!!!! :lol: :lol:

And!

Köszi szépen!

Egyébként persze, tud menni a nagyim, csak NEM AKAR!! Egész nap mást sem csinál, csak ül a konyhájában. Meg ha el is indul, rögtön nyúl a botjáért.

Egyébként meg, most, karácsonykor, mikor anyuéknál volt, szó nélkül ugrott fel, meg bot nélkül, ha Gergő fogta a kezét, és húzta.
Érdekes...
Már a sarki bolta sem hajlandó elmenni, kenyérét, meg tejért. És a főzésről is "leszokott", kb. 1 hónapja befizetett a helyi nyugdíjas klubba, onnan hozzák a kaját.
Szóval aggaszt az, hogy ennyire elhanyagolja magát. Tudom, hogy főleg ez a baj, mert amit hívom telefonon, meg anyuék mennek hozzá, rögtön sír, hogy ő már nem tud semmit csinálni, stb... :cry: :cry:

Kép
kuha

Majola!

Háát, nagyon gyönyörű kislány ez az Anna baba! Persze, Julcsi sem panaszkodhat.
Azért örülök, hogy a nagy fájdalmat nem számítva gyors szülésed volt.

Attól meg teljesen el vagyok ájulva, amit Julcsiról írsz!!!
Így lestem, :shock: :shock: :shock: mikor olvastam! Nagyon - nagyon okos kislány!!!

Kép
kuha

Kuha,

Hat igen,ismeros, sajnos ez az egyedullettol is lehet nem? Sajnos nekem anyukam volt ilyen, de most, hogy van baratja, mar minden nagyon jol megy hala Istennek!!

Majola,
Hat ez nagyon szep volt!!! Nagyon sok erot es kitartast kivanok neked!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Gyonyoru az Anna lany, Julcsirol ugye meg mindig is tudtuk, hogy kis zseni :lol: :lol:

Ayse,

Lili :lol: :lol: Olyan jo lenne megismerni, biztos kis belevalo csajszi :lol: :lol: lesz belole!!!

Megann,

Hat, a fene se tudja, hetfon delutan kezdodott, mikor hazaertunk. Talan, tudod, nem mindig lehet le es feloltoztetni, ha bementunk atvaltani a pelust, az egesz cuccat le kellett szedni, futas es szankozas utan le volt melegedve, nagyon szep napsute volt, szinte meleg volt, dehat a levego meg a szel jo hideg, biztosan itt lett beteg! Te is vigyazz, mert nagyon csaloka tud lenni az ido es ne felejtkezz meg jo eros napvedorol es kezvedo kenocsrol!

Remelem hamarosan tul lesz rajta, koszi lanyok!!!

And,
Nalunk ma 15 perc kellett a bealvashoz, de sajnos rettenetesen kohog, szerintem biztosan felebred majd ra :cry:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Majola
KOmolyan elámultam amit Julcsiról írtál. MIndig is tudtam, hogy nagyon értelmes kislány, és tényleg... :lol:
Érdekes volt amit írtál a szülésről. Szerintem az alig elmúlt betegséged és Julcsi(hogy otthon kellett hagynod) is közrejátszhatott. Persze ez csak az én elméletem. De lehet, hogy tudat alatt ez dolgozott. Magamból indulok ki. Bennem dolgozott volna.

Roki
Kontrollra szavazok. Aztán majd megszűröd amit hallasz, de érdemes megnézni megint,hogy tüdeje, füle, torka még mindig ok e. Szegény Zsuzsa. MOndjuk az antibigyót nem szedte végig, ugye?
Nem tudnak valami beutalót adni egy "komolyabb" kivizsgálásra?
VAgy még nem indokolt?

And
Kiváncsian várom hogy alszik ma Eszti. Majd írjad :wink:

Kuha
Szolgáltató :shock:
Mamádat nagyon sajnálom. Sajnos nem könnyű általában az idős emberekkel. DE a döntés mégis mindenkinek a saját kezében van arról, hogy akarja e folytatni és hogyan...

Aranyosak vagytok, hogy örültök a haladásnak.
Még fáj Marcinak, de a közérzete sokkal-sokkal jobb, nem kell ettől szenvednie állandóan. Bár hamarabb kitaláltuk volna ezt a "módszert". MIndegy, a lényeg hogy most már kitaláltuk.

Megann
Telihold volt. És nagyon éreztem Marci alvásán én is.
Nagyon édes egyébként Léna sütő fújogatása. Meg a fenyőtüskés is tetszett :lol:

Csibi
Boldog szülinapot így utólag!

Nyúlné
REndőröktől én is "irtózom".(Remélem senkit nem bántottam meg. Anyum is rendőr, nem úgy értettem)
Marci ma bibliával tett egy kört a lakásban :lol:

Most még olvasok

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Aniko
MÉg Neked akartam feltétlenül, hogy jobbulást! REmélem hamar túlesik rajta szegényke!

Ancsi
Gomba :shock: engem is érdekelne, hogy mitől.

Mea
Örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok. Biztos nagyon jó lesz ott Nektek! TAlált már a párod műhelyet?

Kuha
Te is gyógyulj meg! És öltözz fel máskor, ejnye!

Ma itt voltak Benianyuék. Majd teszek képeket, ha eljutok odáig.
Nagyon örültünk Nekik. Mondjuk a kettő fiú szokásukhoz híven váltva aludtak. De ez már lassan egy éve így van :lol:

Ja! És én is nagyon szerelmes vagyok a Fiamba!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?