Új privát üzeneted érkezett!

Bunny, dehogy baj, hogy éjjel nem eszik Máté, sztem örülj, hogy átalussza az éjszakát!!! Én nem is kelteném fel, hanem lefejném a tejet.
Az orrszíváshoz használsz Sterimart? Azzal könyebben kijön a taknyi.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan.

Nekem szopi alatt a másik mellemből általában 50-60ml tej csepeg ki. Gyűjtöm is szépen a bimbókiemelőbe, ami egyben tejgyűjtő is. Így fejnem sem kell, hogy a fagyasztóban legyen tej :)

Egyébként jól megszívtam, mert szép fokozatosan abbahagytam a Laktoherbet, és szépen el is ment a tejem. :( Az addigi 130 helyett 80-at tudtunk max kiszedni belőle Zsombival, és a fentebb említett csepegés is minimális (kb 5ml) volt. Most megint iszom a teát, érdekes mód megint van egy csomó tejem. Szóval szerintem, ha valakinek bejön akármilyen módszer (tea, bogyó, őszilé, stb), akkor inkább ne tegyen le róla addig, amíg szoptatni akar. Szegény Zsombit úgy sajnáltam, állandóan cicin volt, és nem jött neki semmi, így aztán a fagyasztóból is fogyott a tej. És ezek után jöttem rá, hogy valszeg nem a homeós bogyó (homeogene 9) volt a hibás.

Ja, és jelentem, hogy Zsombi átalussza az éjszakát (kopp-kopp). Ma is este 11-től reggel 7-ig :D

Megyek, olvasok tovább, csak ezt mindenképp le akartam írni.

Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Tegnap voltunk a dokinál. Nagyon rendi volt. Jövő hét kedden is megyünk.
Lilla baba 2600gr, minden rendben van, méhszáj zárt.
Ha nem lesz semmi gond, akkor 18-án lesz a császár.
Nagyon izgi, már mindjárt itt van....

jkzsanett
 
 

 
 

Sziasztok,
na ma aztán végigjártuk a védőnőt, körzetidokit, szülészt!
Vérnyomásom enyhén alacson 100/65, a bűvös 80kilót még nem értem el, de meglesz a jövő héten, az tuti (65,5-ről indultam), meghallgattuk Ákos szívhangját, nagyon szép ritmusos és nagyon erős szívhangja van. Olyan jó volt hallani!

Aztán doki bácsi megvizsgált, és mondta, hogy nagoyn lent van a baba feje, szépen beékelte már magát, nyitva még nem vagyok, de megrövidült a "cső". CI2000
Na itt úgy van, hogy mostantól uh minden héten, és az első NST majd a 37. héten lesz! Ezek szerint ez mindenhol máshogy van!
Ma nagyon ficánkolt a baba, biztos érezte a szeles bolond időt. Szerintetek jelent valami rendszerességet, hogy minden éjjel pontosan 4 óránkét fent vagyunk? De szinte percre 2-kor, és 6-kor. Ez a két idő ami már hetek óta fix kelés, és nekem wc. Remélem ha megszületik, akkor is marad ilyen rendszer az életében!

Zsanett: miért tuti a császár? Farfekvéses?

Mot: nálatok mi a helyzet? Nincs forgás, van időpont?

Cic: hát Léna olyan gyönyörű formás tündérarcú igazi kis hölgy, nagyon aranyos! Hát ez jó hogy összement! :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Zsanett, akkor mi találkozhatunk majd :)

Cic, haláliak a képek, igazi "kisasszonyos" :)

Nagyon tetszenek a szoptatós dolgok, amiket írtok, ha majd Sleepy odajut, ezek is mehetnének fel a honlapra, mert mire odajutok, tuti elfelejtem őket :oops: :?

Zsuzsa, további kitartást! Tök jó, hogy már vannak kis eredmények!

Laktoherb teát már én is beszereztem....

Figyeljetek az normális, hogy még nem szállt le a hasam? de nagyon nem? és még mindig rengeteget ficánkol a kisasszony.... na nem akarom sürgetni, de azért ilyen előjelek lehetnének már lassan, hogy valamikor majd történik valami :)
holnap megyek dokihoz, meglátjuk, miújság odalenn...

Tünde, ez a borostyánkő nyaklánc micsoda? :? :oops:

na és akkor néhány kép:

Kép 8 hós pocak

Kép kiskarácsony

Kép babaruhaválogatás közben.... :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Cic!

Nálunk is összement Máté :-) 47 cm mondtak, amikor megszületett, amikor átvitték a másik kórházba, ahol 1 hónapig volt, ott már csak 42 cm volt a gyerek :lol: Most már 60 cm :-) és 6350 gr :D

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Deszilvi
Azért tuti a császár, mert a méhlepény teljesen fedi a méhszájat... szegény Lilla nem tud keresztül jönni rajta :D

Winnie
Néztem a táblázatban... majd kereslek bent jó? Hátha tényleg talizni fogunk bent ;)

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Segítsetek! Ma voltam doki bácsinál és a pocakomat mérte, meg szívhangot nézett. Pocak így a 38. héten 37 cm. Nagy az? Mert ő azt mondta, tuti, hogy Lili az átlagosnál jóval nagyobb baba lesz. Kicsit kibuktam rajta. Nem akartam, hogy kiselefánt legyen. :cry: Mindjárt fotózok, de szerintem a 9. hónapban nem is olyan óriás pocakom van. Én már láttam ennél sokkal nagyobbakat is.

Szóval a pocak tükörből fotózva. Tényleg olyan extrém nagy lenne?
(Nehogy azt merjétek mondani, hogy igen!!!! :D :D )

Kép

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy: szerintem sem túl nagy a pocid. Máskülönben meg állítólag a pocakméretből nem lehet korrekt következtetést levonni a baba nagyságára. Úgyhogy ne izgasd magad. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!
Köszi, édi vagy! Ezt akartam hallani. Vagyis olvasni. :wink: Amúgy én is úgy tudom és úgy gondolom, hogy a pocak nem mérvadó a baba súlyát tekintve. Igazából nem tudom, mire alapozza a doki bá, de hát van már némi tapasztalat a háta mögött. Azért remélem, hogy téved ici-picit. :) A 32 hetes uh-n tök átlagos méretei voltak a drágámnak. Igazából azért drukkolok, hogy a buksi könnyen kiférjen (ha van ilyen, hogy bármi is könnyen kifér ott, ahol most egy tampont is elég lenne feltömködni...), a többi alkatrész meg már pikk-pakk kicsúszik, remélem. :D
Gondolom, már Te is nagy izgalomban vagy! Hogy viseled a célegyenest?

Minden kismamának, akik azóta szültek, hogy nem tudtam jönni, nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok a babájukhoz!! Jó egészséget és elegendő tejecskét a picúroknak! Igencsak beindult a babaeső!
:wink: :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


halika!!
tinu:ma nekem is elment az összes viz a lábamból olyan mint régen :D :D !!!gyorsan leis kisértem apát a buszmegállóba.a doki is bizti megfog lepődni.még jó hogy nem fuj a szél igy bemertem vállalni lehuzott kabáttal aszt a 10 percet mig lent voltam :roll: !!de amugy marha jó idő van.nembánnám ha ilyen maradna egész télen :D !!hogy birod??én mais olyan jól voltam hogy csak na.mint kb 4 héttel ezelőtt :o .lehet hogy ez a vihar előtti csend.egyedül az zavar hogy eddig is sokat kellet pisilni menni de most még annál is többet.de inkább ez mint a dagadt lább :lol: !!!
andykamama:nekem a 37. héten volt 37 cm a pocim :) !szerintem nekem sem nagy :) !!meg neked se!!!!!!!!!enyém meg még csikos is :cry: .pedig kentem rendesen de ez van.

jaj már nagyon kiváncsi vagyok mit mond holnap a doki:):):):):):)!!remlem jó hireket:)jóészakát mindenkinek!!!
kismama18
 
 


andikamama:nekem a babó valószinüleg nagy lessz mert a 36.héten 95mm volt a buksija!!!!a combcsontja meg 66!!!aszt olvastam hogy a feje akkor egy 39 hetes babának felelt meg a combcsontja meg egy 34 hetesének.de semmit nem mondott a doki ugyhogy én nem aggodom csak szegény párom!!na tényleg jóéjt mindenkinek!!
kismama18
 
 


Kismama! (a keresztnevedet sajna nem tudom, bocsi...)

Köszi az infót, sajna nekem a 32. héten volt utoljára uh, többet nem lesz, de ott Lili buksija 80 mm volt, a combcsontja 60mm. Szóval, nem nagyon aggódom, csak kíváncsi voltam, itt kinek milyen adatai vannak, hogy lássam, miben térek el, mire alapozhat vajon a doki.

Andi


Kép
andykamama
 
 


andykamama:nekem a 31.héten 80mm és 61mm volt.párom pont ezért aggódik hogy a lábikója csak 5 mm-ert nőtt 5 hét alatt a buksija viszont 15-öt.de aszt olvastam hogy ilyenkor mikor már a buksija lent van akkor nő a feneke meg a lábai,meg születés után.dehát férfi:)!!amúgy Eszti :wink:
kismama18
 
 


Tudod mit, Eszti? Semmi se számít, csak egészséges, szép, okos babócák legyenek! A többi részletkérdés. Mint első babások szerintem túlparázzuk kicsit. Legközelebb már lehet, el se olvassuk a doki papírjait. :D :wink: Ha valami nem stimmelne, úgyis mondaná, ilyen meg még nem volt szerencsére, úgyhogy én nem is aggódom tovább semmi miatt. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Én még mindig nehezen bírom. Holnap kettőből is referálok, egész nap talpon leszek (d.e. NST) és az aranyerem megint begyulladt a több napos számítógép előtt üléstől. :roll: Szóval szenvedek.
Remélem, holnap kicsit jobb lesz a helyzet, majd ha este 8 felé hazaesek...
És azt is remélem, hogy nem indul meg a babó, mert még vizsgáznom kell 11-én...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!
Nem tudom, hogy nem mondok-e hülyeséget, de az aranyér miatt nem próbáltál meg mondjuk úszógumit rakni a székbe és így ücsörögni? Talán így kevésbé nyomódik, meg dörzsölődik, nem? Vagy ez nem ettől függ? Nem értek (szerencsére) az aranyérhez... csak egy tipp volt. Vizsgához nagy kalappal és reméljük, a kicsi se szól bele. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

ma utóutoljára bejöttem dolgozóba, összepakolni azokat a cuccokat végre a szekrényemből, amiket hazaviszek. Aztán 11-re megyek CTG-re. És hát jobb volt így, hogy apa legalább eddig behozott :)

Andi, nekem pocakméret: 28. hét: 29 cm, 32. hét 35 cm, 36. hét 34 (?) cm, de akkorra viszont nőtt a körfogat. szerintem sincs bazi nagy pocid :)

Tinu, Neked itarást, nem semmi, hogy még vizsgázgatsz, minden elismerésem! És drukkolok, hogy utána még maradjon 1-2 napod pihenni és átaludni a napot! :)

Eszti, Neked mitől ment le a víz? Te is gyüminapoztál?
Én is fontolgatok még egyet, de egyelőre nem olyan durva a vízhelyzet. Meg mostanság igyekszem többet pihizni....

UH-méretek. Én nem igazán bízom bennük..... elég jelentős elmérések vannak, úgyhogy annyira nem izgatom magam. a 32. hetes 1500 g, és a 34 hetes 2300 g közül legalább az egyik sántít. Aztán meg 36 hetesen 2100 g, majd utána 2440 g a következő méréssel....
Ma megyek megint, kivi vagyok, mi lesz most....

na minden jót, megint pakolok egy sort a dobozomba :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kismama, ha már ilyen sokat írsz, és gyakran vagy itt, nincs kedved bekerülni a táblázatba?
Ha az adatokat beírod ide a fórumba, akkor felveszem a táblázatba.

Andy, szerintem abszolút nem nagy a hasad, az meg hogy kívülről mekkora, szerintem nincs teljesen összefüggésben a baba méretével...

Kép
szdorka
 
 


Drágáim!!! :)

Kedvesem már a Rókus Kórház vendégszeretetét élvezi!!!!

:)

Még jelentkezem!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok.

Andy: szerintem sem nagy a pocakod, teljesen normális a hetekhez képest. Ne aggódj a doki miatt. És szerintem sem szabad hinni és parázni a méretek meg a súlykalkuláció miatt. Láttunk mi itt már csodát. Nem is tudom ki íta, hogy 4 kilós babát mondott a doki, és még a 3000-t sem érte el.
Nekem a doki azt mondta, hgoy nagy a baba (uh alapján) (30. hét, BPD83mm, AC:268mm - egyből egy héttel idősebbre vették) Pocakméretek: 27.hét: 27cm, 31. hét: 30cm, 35. hét: 33cm - ez tegnapi adat! Uh hétfőn lesz a következő, kíváncsi vagyok!
Na szóval nekem azt mondta, hogy nagy a baba, pici a pocak, biztos befelé van neki nagy helye, ezért nincs akkora hasam. Ez szerintem típusfüggő is, nem lehet a méretet errre alapozni szerintem sem! Barátnőm egyébként két héttel van utának, és mindig is nagyobb volt a pocakja, ráadásul ő egy vékony alacsony nádszálkosasszony volt! Szóval ez nem mérvadó!
Te egyébként már tgyáson vagy?

Kismama-Eszti: a bőrrel ugyan ez a helyzet, látod, kenegeted, aztán mégis csíkos lett. Én meg voltam győződve, hogy szét fog repedni az egész bőrőm, mert hajlamos vagyok rá, erre egy csíkom sincs - eddig! Örülök, hogy újra jobban vagy, és hoy a vacsi jól sikerült. Ti merre laktok? Igen, ha van kedved, Dorka biztos nagyon szívesen felvesz a táblázatba, jó lenne!!

Dorka: bírod még? Te mára vagy kiíva!! Előérzet? lesz valami?

Tinu: hát nem semmi amit csinálsz így 38 hetesen. Bírod? Egész nap dolgozol, referálás, vizsga...vigyázz ám magatokra!

Winnie: mi volt a viszgálaton, minden ok? Szóval akkor tényleg megkezdődött a babypause, könnyes búcsut vettél a munkahelyedtől! Klassz képeket tettél fel, tök jó, hogy ott állt már a karifa az új lakásban! Van ám babaruha rendesen, van miből válogatni! Fel tudsz kelni segítség nélkül ebből a fotelből? Az biztos, hogy szopihoz nagyon kényelmes lesz, és jól fogjátok érezni benne magatokat!

Zsanett: ok, ígymár értem a császárt, de nemis hallottam még ilyenről! Mióta fix, hogy császár lesz, ez az elejétől tuti? Nembaj, én nem lettem volna elkeseredve, ha császárral kellene szülni, hamar túllesztek rajta, és tutira tudod, mikor jöna baba! Remélem nem izgulsz nagyon!!!!!!
Vendég
 


Mot: már bent van? Itt az idő??????
Vendég
 


Szilvi!
Nem, még nem vagyok tgyáson, mert a mi háziorvosunknak (ő állítja ki a tp. papírjaimat) az a bevett szokása, hogy csak a szülés napjától ír tgyást a tp. papírra. De ez így szerintem jobb is.

Mot!
Mi újság? Miért van assszonyka már a kórházban? Csak nem ki akar jönni Kriszta baba? Vagy ez tervezett dolog? Még lenne egy kis időtök a kiírás szerint.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Most hívott anya!!

A kinyújott láb nem tetszik a dokinak, ha szivárgás van azonnal műtő!!!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok!

ja, megvolt a doki, CTG rendben, doki is megvizsgált, és azt mondta, hogy nagyon nem úgy tűnik, mintha 3 héten belül meg akarnék szülni. Méhszáj tök zárt, meg hátul, baba tök fent. :( éppen műtőből jött ki, nem volt túl jó kedve, nem is volt ma olyan kedves / bíztató. Én meg tökre elkenődtem, hogy sosem szülök meg. :( MOndjuk még nem akarok, de már jó lenne valami jel, hogy azért valamikor megfogok. még a végén mindenki megelőz :(
Mondjuk aggódni ugye nem kell, mert a baba rengeteget ficánkol, akkor meg gondolom nem lehet baj, hiszen van elég oxigén, meg jól érzi magát.
Na, a másik meg, hiába volt uh időpontom, mégsem volt orvos (nem a füzetbe írták be az időpontomat, hanem a naptárba, onnan meg peszer elfelejtették). úgyhogy most kaptam időpontot holnap 9-re, de kérdés, akkor lesz-e valaki..... hogy így ma csakúgy beírtak...

szóval most nem vagyok topon, pedig elvileg nincsen okom rá, ugye?

Ami jó, voltam DM-ben, és vettem pelust, popsitörlőt, így lassan tényleg a 98%-ból 100% lesz a babakelengye :)
még gyerekdoki+receptek hiányoznak asszem...

na, majd még lehet, hogy jövök!

Moték elvileg velem egy napra vannak kírva, de lehet, hogy igyekszik a picúr :)

Szilvi, :)
ja, még fel tudok kelni, de már nehezen ;) így utóbbi időben inkább apa birtokolja a fotelt :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Deszilvi
Ez nagyon ritkán fordul elő, de én minden jót kikapok :)
Az elején még reményjedtünk, hogy feljebb megy, ment is egy kicsit, de utána még lejjebb ment....
Elkeseredve én sem vagyok, de reménykedtem a normál szülésben.
Csak azon izgulok, hogy addig ne legyen semmi gond.

Mot
Már jön a baba?

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Winnie!
Még bármi lehet, elvégre holnap már betöltöd a 38.hetet.
Én Jázit tavaly húsvétkor szültem. Ugye húsvét vasárnap és hétfői napra esik. Azon a héten kedden voltam védőnőnél, mondom neki, hogy sokak szerint húsvétra baba lesz. Ááááá,az ki van zárva. Csütörtökön nst-n voltam a szülésznőmnél. Mondom neki, hogy sokak szerint húsvétra baba lesz. Ááááá, az ki van zárva. Pénteken dokinál voltam. Mondom neki, hogy sokak szerint húsvétra baba lesz. Ááááá, az ki van zárva. És Jázi szombaton este 21.52-kor megszületett :) Húsvétra :D


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Deszilvi, igazából nem a mai a kiírás napja, csak az elején elírtam, aztán már nem változtattam rajta. Ma vagyok 39+6, szóval csak holnap 40+0 :-)
Teljesen jól vagyok, barátnőmmel épp most jártuk meg a Camponát, estére meg mozit tervezünk a párommal. Ha mozgok akkor minden rendben, de ha egyszer elhelyezkedem a kanapén, onnan nehéz felkelni :-)
A tegnapi NST alapján még bármeddig húzhatjuk, doki már régen látott, majd hétfőn rácsörgök hogy akkor hogyan tovább (hacsak addig nem bújik ki Márk).

Zsanett, én is izgultam egy darabig a méhlepény miatt, de szerencsére nekem feljebb ment. És miért van már most eldöntve a császár időpontja? Vagy ilyenkor a biztosra mennek, és inkább kiveszik hamarabb a babát mint hogy elinduljanak a fájások? De igazán mindegy is, hamarosan itt a 18.a!!

Cic, nem is írtam, hogy Léna gyönyörű!!! Úgy irigykedem mindig a kislányok miatt! Én azért titkon kislánynak jobban örültem volna elsőre, de azért a fiúnak is nagyon sok "előnye" van :-)

Mot, akkor ezek szerint még akár hetekig bent lehet a párod, csak inkább biztos kezekben akarják tudni?

Kép
szdorka
 
 


Ha szülnék, kinek küldjem az SMS-t? (a Cic által átküldött lista alapján)

Kép
szdorka
 
 


Elvileg Tünde meg én vagyunk az smsfelelősök, de szerintem lassan visszadjuk a stafétabotot Cic-nek, hiszen lassan mi következünk, Cic meg már boldogan babázik :)
úgyhogy végülis mindegy :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Simon 2 hét alatt 90 dkg-t hízott :shock: :D. Azt hiszem nem kell aggódnom a tejcsimennyiség miatt. :D:D Most 4370 g.

Nyákdugó: érdekes, mert nekem Nátánnál szülés elején, amikor fölébredtem az összehúzódásokra, akkor távozott, Hannánál 4 nappal szülés előtt, most meg egyáltalán nem, még 4 ujjnyi méhszájnál sem. Hogy mitől függ??

Mot!

Már kórházban?

Ilgya!

Szerintem sem szabad bűntetni egy kétévest. Neki ezt tényleg fura lehet, hisz nálatok ráadásul eddig egyeduralkodó volt Dávid. És tényleg te is látod, hogy csak a figyelmeteket akarja felhívni. Ha te tényleg külön is figyelsz rá, játszol vele, babaalvásidőben vele foglalkozol, ill. ha a baba ébren van, akkor is időnként nem te, hanem apujuk foglalkozik a babával, te meg Dávidozol, akkor szerintem mindent megteszel azért, hogy ne legyen gond. Tőlem az egyetlen tanács a sok-sok türelem. Ez kell most Dávidnak és a figyelem. A féltékenység idővel enyhül, és ha Réka is nő, lehet vele már játszani, akkor jól összeszoknak majd.
Anno Nátán is rejtetten volt féltékeny Hannával, szeretgette, de volt olyan, hogy szopi közben odajött (többnyire fekve szoptattam/tok), és minden előzmény nélkül arconcsapta! Nem is kicsit! Ezt persze nem engedtük (testvért megütni soha, semmikor nem szabad, de verekedni egyébként sme), de nagyon hamar abba is hagyta.
Nálunk Hanna jól fogadta Simont, kicsit érzékenyebb lett az első napokban, pl. ha rászóltam, akkor rögtön sírni kezdett. Most már jobb a helyzet. De nálunk azért más, mert ugye ő sohase volt egyedül, és most is ketten vannak itthon Nátánnal Simonon kívül. Ők egyébként is jól elvannak (kivéve, amikor épp egymást nyúzzák :D:D).
Hanna nagyon gondoskodó, ez már korábban is látszott azon, ahogyan a saját babáival, vagy akár velünk viselkedett (pl. betakargatott), és ez jól kihasználható, be tudom vonni Simon gondozásába. Cipelné is, de persze nem bírja el...

Rucik: érdekes, hogy az Istvánba mennyi mindent kell vinni. Én most a Mávon egészen meg voltam lepődve, mert nagyon csinin öltöztették őket, ráadásul a fiúkat fiús színekbe a lányokat lányosokba. Egyáltalán nem volt elhasznált a rucijuk (pedig korábban a nagyobbaknál volt olyan, hogy hozattam ruhát, mert annyira csúnyácskák voltak, amit adtak rájuk).

Niki!

Na ja, ez mindig gond, hogy mindenki mást mond. A másik ágyon egy kezdő kismama feküdt, és hát jól meg volt zavarodva, annyi mindent mondtak neki, meg az is keveredett, amit korábban hallott, olvasott.
De neki is csak azt tudtam mondani, hogy csak ő dönthet. Ki kell választani valamit, aztán megpróbálni, ha nem működik, akkor rugalmasan kell kezelni a dolgokat és váltani.
A szoptatás pl. tipikusan ilyen. Mondanak mindent (egy mell, két mell, mennyi ideig, hányszor, hoygan), de csak a tapasztalat hozza meg úgyis a tudást.
Az orvostól ne félj. Ha sírni kezd, felveszed, ha bekakil átpelusozod :D:D Megoldod!! :D:D (Orvoshoz mindig vigyél pelust, csererucit, babaalávalót, textilpelust.)

Snoopy!

Van két dolog, ami még felmerült bennem:
1. A kórházi védőnő azt mondta a másik kismamának, hogy minden táplálkozással kapcsolatos dolgot feljetsen el, hogy pl. a rostos gyümölcslé mit okoz a babánál, mert az anyatejbe a rostok nem mennek át, hisz az anyatej a vérből készül, és a vérbe nem kerül rost. Hogy is van ez?
2. A mellsebről te is írtad, hogy akkor keletkezik, ha a baba nincs jól a mellen, de nekem mindkét kicsinél volt, pedig érzésem szerint jól voltak mellen. És mindkét gyerkenél tipikus alakúsebem volt, vízszintes, és a baba laposra szívta a mellem, ami szintén ezt támasztaná alá (mármint azt, hogy nem voltak jól mellen). Viszont semmin nem változtatva 1 hét alatt mindkettőnél begyógyultak a sebek, és utána nem keletkezett újra se Hannánál, sem most. Ezért én az gondoltam, hogy még jó mellrehelyezésnél is szokatlan igénybevétel miatt lehet ilyen gond. Vagy nem?

Kataa!

Viszont nekem épp te vagy a példa rá, hogy a szoptatás sikere múlhat a kezdeteken, és arra is, hogy egy sikertelenség után nem kell, hogy másodszorra se sikerüljön. Éppen ezért bukik "az anyukámnak, nagymamámnak se ment", hosz ki tudja, nekik milyen lehetőségük volt, mennyi segítséget kaptak.
Nagyon örülök, hogy iylen jól megy, és gratulálok a kitartásodhoz is!! :):):)

Bocs, megyek, mert Simon alszik, és még vasalnom is kell...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Cic: A kislányod egy tündi bündi.nagyon édes :)

Winnie: szép pocika :9 nekem sincs még leszállva a hasam de nem aggódok :9
Andykamama: neked is szép nagy már a pocid:) az enyém már 39 cm és azt hiszem aránylag egyidősek vagyunk:9 ne aggódj nekem a védőnő azt mondta hogy ahány hetes vagy annyi a cm a hasra legalábbis ez az átlag

Nekem uh szerint a 37+5 napon 4100g volt a baba és a pocim mindig 2cm-el nagyobb mint ahány hetes vagyok.de hát a gép is tévedhet.Sogórnőmnek 39.héten azt mondták uh szerint 3600g aztán egy hét múlva megszült 3000g-al

Ma voltam újra nst-n de húzódásaim egyáltalán nincsenek.Egyenlőre nem fogok szülni bár én megbeszéltem a kicsivel hogy 21-én szülessen hogy vizöntő lehessen :)
Majd kiderűl

nika70
Salgótarján
 
 


Na csajok a méretekről csak annyit, hogy amikor beindult a szülésem, akkor egy 1000-1200 grammos babát vártak. Azt mondták kb ekkora Máté. És ehelyett kipottyant 1670.... Szóval nem tudják pontosan megállapítani :-) És annyi, hogy itt nem a méret számít, hanem, hogy egészséges legyen :lol:

Ja, én 4900 voltam, Anyu fél óra alatt megszült... Ne aggódjatok, mindenkinek gyönyörű babája lesz :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szdorka
Azért tuti ez az időpont, mert akkor töltöm be a 39. hetet. Tovább nem akar várni a doki, mert ha nyílik a méhszáj, akkor elkezdhet leválni a lepény, jön a vérzés.... a fájásokat sem várják meg ilyenkor. Inkább biztosra mennek. De nem bánom.

Mot
Nagyon szorítok nektek :)

jkzsanett
 
 


Voltam dokinál, minden ok, tök zárt vagyok, baba jó magasan van.
Olyan röhejes volt, elkezdett vizsgálni, aztán még közelebb is kellett lépjen, hogy behatóan meg tudjon nézni... :oops:
Kedden kezdődik az NST menet.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Én is ma voltam NST-n. :) Semmi fájás. Megnéztek UH-n is, de én semmit nem láttam belőle és a dokinő macskakaparását sem tudom elolvasni. Semmit nem mondott, csak hogy II-es a méhlepényem. Meg is lepődtem, mert legutóbb még 0-ás volt. De biztos mondott volna mást is, ha van valami (mondjuk nyílok vagy ilyesmi). A baba méretéről is csak annyit mondott, hogy a 38. hétnek megfelelő. De a fejét nem is nagyon tudta megmérni, mert nem úgy helyezkedett. Mindegy, különösebben nem érdekelnek már ezek az eredmények. Majd észreveszem, ha beindul a szülés. :)
Nika: én is a Vízöntőre hajtok, de a szülésznő azt mondta, hogy ha betöltöm a 41. hetet, akkor be kell feküdnöm. Azt nem nagyon akarok. Elvileg 22-én töltöm be a 41.-et, úgyhogy nem is tudom... Majd eldönti a dolgot Tündi. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


hali!!
winnie27:én semmit nem csináltam hogy kimenjen belőlem a víz csak már nemtudtam sehova menni pár napja és ithon feküdtem egész nap.
szdorka:2007.01.14.-ére vok kiirva,Patrik Dominik lessz ha minden igaz győri vagyok és a Petz Aladárban fogok szülni.ha valamit kihagytam ird meg!
ma aszt mondta a doki hogy 2 ujnyira vagyok kinyilva de 90% hogy nemjön meg egy héten belül :cry: !kedden nemigazán volt fenn a drágám NST közben ma meg 170 körül volt a szive egész végig.a doki is meglepődött hogy cipőben mentem nem papucsban.:)fogytam is 2 kilót.kb ennyi viz ment ki belőlem:):)most ennyi jut eszembe ha valamit kihagytam nyugodtan irjátok meg nem bunkóság csak már este van:)
kismama18
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat a tesóval kapcsolatban,az az igazság,hogy a sok foglalkozás ellenére rosszalkodik a Dávid,úgyhogy itt szerintem akkor az idő fogja megoldani a mi problémánkat,és tényleg az lesz,ahogy írod Beszti,hogy összeszoknak.....

Annyit foglalkozok vele,amennyit csak lehet,az apja is hasonlóképpen,szóval biztos így jön ki rajta a féltékenység,olyanokat csinál,hogy

*építünk a kockákkal,aztán az egyik pillanatban odajön és az egyik kockával megüt,de tiszta erőből....
*egyszer csak fogja és kiönti a poharából a vízet a szőnyegre...
*egy másik pillanatban odajön és megszeretget,és mondja is,hogy szeretlek anya!...
*vagy,ha jön valaki,és hozzászólnak(anyós,após,szüleim,stb..rokonokra gondolok),akkor nyafizik,hogy ne nézzél!!!!mármint,hogy őt ne nézzék....

Nem verésre gondoltam,mint bűntetés,de a zsebpénzét nem vonhatom meg vagy a tévéről se tudom letiltani....de mit csináljak,ha nem segít se a szép szó,se az,ha durvábban reagálom le, amiket művel?...Már sírva fakadtam egyik nap,annyira kiborított...
De tényleg kiteszem érte a lelkemet is,mindent megcsinálok,a szó szoros értelmében egésznap játszunk,énekelünk,mondókázuk,zenét hallgatunk,gyurmázunk,festünk,stb...a terhességem utolsó hetéig elhordtam Tücsökzenére,Játszótérre,Játszóházba,rengeteg helyre)és mégis ilyen,na azért vagyok kibukva :cry: :cry: :cry:
Most is sokszor apa vigyáz a Rékára én meg lemegyek vele az udvarra,vagy elviszem sétálni,és mégis .....
Reménykedem,hogy visszafog változni ugyanolyan kisangyallá,amilyen volt,ész érvekkel meg lehetett győzni,ha valami rosszaságot akart csinálni,most meg "még azért is csinálom" lett a dologból.
Akkor csak az idő hozhat javulást :x akkor várok türelmesen!!!!

Tinu!,
igen,megvalósítani a legnehezebb. :shock:
Szorítok a vizsga miatt,miből lesz amúgy?És egy kalappal természetesen!

Beszti!
Nagyon szépen hizik Simon!

Köszi a hsz-t.
Sajnos nem tudom belevonni a Réka "gondozásába",még nem érdekli annyira,hiába hívom,még a fürdésnél se akar ott lenni :( Lehet,hogy így tiltakozik,de nem érdekli...

Zitaanyu!
Én is azt hittem,hogy könnyebben fogja viselni,mivel mégcsak két éves és két hónapos volt mikor született,de csalódnom kellett...lehet,hogy nálatok azért könnyebb lesz,mert Zita csak egyéves múlt :)
Majd azért remélem erre visszatérünk akkor :wink:

Örülök,hogy minden rendben volt a vizsgálaton!

Kataa!
Ezt is megpróbáltam,hogy szopi közben,de az azért nem jött be,mert akkor egyfolytában puszilgatja a babát,ilyenkor nem akar mesekönyvet nézegetni,vagy szerepjátékozni se,akkor a baba körül forog minden,és nem érdekli más...
Még szerencse,hogy elég gyorsan eszik a Réka és általában 3 óránként...és eddig apa is itthon volt szabin,aki elvonta a figyelmét,ha már nagyon "szeretgette" a hugit!

Annyira édes Leon a képen,nagyon elgondolkodott valamin :D

Dorka!
Köszi a javítást! És természetesen neked is nagy nagy hajrá,és szorítunk ezerrel...

És hidd el három kislányért se fogod elcserélni a fiadat! :wink:

Szilvi!
A viszketés nem lehet,hogy a szárazságtól van?Csak egy tipp...

A pizsi praktikusabb,de kinek mi kényelmes,én vittem ezt is azt is.
Mivel az Istvánban rooming van,így éjjel nappal szopiznak a babók,és a látógatók meg özönlenek,viszont olyan meleg van,hogy meg gyulladsz,ezért akaratlanul is kitakarozol,és a hálóing felcsúszhat,na meg a betétet is jobban tartja,ha nadrág van rajtad.
Nekem anyukám csináltatott szoptatós pizsamát,és a szopival se volt gond.

Nekem is mindig melegem volt a terhesség alatt,de engem tudom mi melegített,nade téged??? :oops: :wink:


Éva!
Gratula Gergő babához!
Kép

Kép

Winnie!
Köszi!
Nagyon ügyi vagy,hogy nem híztál semmit,micsoda teljesítmény,ez igen, főleg az ünnepek miatt mondom... :D

Tök jók a képek,nekem a ruhaválogatós tetszik a legjobban!

Nagyon szupi,hogy ennyire kész vagy a babakelengyével! :wink: Már csak Ficánkának kell megérkeznie!

Niki!
Sajnállak,hogy így alakul és Danikának nincs széklete,a gyerekdokit kérdezted már? Nekünk Espumisan cseppeket mondott és édesköményteát is kap naponta a kisasszony.

Zsuzsu!
Megy a drukk a szopihoz!
És bízzál magadban!

Cic!
Réka háromhetesen akkora,amennyivel Léna született :D

Bunny!
Szerintem is örülj,hogy átalussza az éjszakát,nem kell felébreszteni!

Brigó!
Tök jó,hogy Zsombi már átalussza az éjszakát.
Nálunk egyszer min. eszik.Ügyesek vagytok!

Zsanett!
Továbbra is megy a drukk,18-a tényleg itt van a nyakunkon!

Andykamama!
Tök formás a pocakod,mással ne foglalkozz! :wink:

Kép




Mindenki feji a tejcsit szopi után?(Körkérdés)Természetesen,akiket érint.


Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok

Tegnap megjartu ka csiposzurest,egy maganhoz mentunk,mert a Heimben orakat kellene varni. Szerencsere minden Ok vele.
Tegnap nagyon nyugodt volt delutan is,szinte alig akart kezben lenni,nezelodott,figyelte Alexet.Mi csak csodalkoztukn apaval :lol:
Jaes ejjel (meg mar tegnap is)5 orat aludt egyben.Na az kiraly volt nekem is :lol:

Tunde
Koszike,kozben eszembe jutott hogy anyunak van ilyen lanca ,ugyhogy csak atk ell fuzni kisebbre.Neked meddig er Zitanak?
Bareleg vicces lesz egy pasin,talan megvarom en is a fogzast es ha gaz akkor hasznaljuk.Alex nem volt tole nyugos,ezert is nem kellett semmi.

Snoopy
Persze azert is vettem en is,de hiaba kentem.Jo nekem extra meretu volta sebem vagere (amit lattal,annak a duplaja )tehataert sem tudott segiten. De a koromvirag+Bioptron lampa egy het alatt rendbe tette.

Zsuzsi
Hogy mennek a dolgok a szopival?Sikerult valakit felhivni,kihivni??

Bunny
Amiket nemreg irtal hogy mennyit eszik egyszerre,szerintem tokeletes ha aha hagyod ejjel aludni.orulj neki hogyalszik.O mar nem kisbaba,nem fog kiszaradni,csak azelso par hetben kell ebresztgenti ejjel is.
En mar most sem teszem,par dkg es elerkjuk a 4 kg-t :D Felebred ha ehes es akkor jol belakik.
Delelott meg ejjelente 150-t eszik,nala mamr ez is nagy eredmeny hogy ennyi van.

Cici,Ilgya
Imadom a talpig rozsaszin kepiteket.Latszik, hogy elsore fius mamik voltatok :lol:

Cic
Nekem Leon fel orakat eszik,jo en kettobol etetek ,talan azert.

Brigo
latod ne ma homeogene volt a laudas.Orulok hogy ujra visszajott a mennyiseg.Gondolom az allando szopitol is.

Winnie
Nagyon jok a kepek,csinike vagy!
Folega ruhahalmos tetszett!!!

Beszti
Jaj koszi,tok jol esett :lol: :oops:
Hat igen olyan problemas esetekben mint en tuti hogy ak ezdetekeen mulik.Most a korhazban hogyennyit segitettk,mar volteleg tej es az otthoni mellgyula utan visszajott,mert volt mi.Tudod anno akarmit csinaltam,nem jott...
Talan most nem isidegeskedtem annyit,az is nagyon befolyasolo.
Igazad van,nekem is jol volt a mellen,megis sebes lett...ugyhogyaz igenybeveteltol is lehet a seb.

Ilgya
Igazad van csak a turelem segithet.De senki nem vetne meg erte ha neha jol kiadnada merged.Azert mar ilyenkor is jo szerintem ha erzik a hatarokat a gyerekek.


na mennem kell,szirena van.

kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Ilgya Réka baba nagyon szép kislány és milyen édesen alszik ennivaló :)

nika70
Salgótarján
 
 


SZiasztok Lányok!

Köszi a biztatást... Most úgy tűnik, hogy beállt a rend. Máté reggel 4 (ekkor 190-200 gr eszik), 8 (120-150 gramm), 12 (120-150 gramm), , 4 (120-150 gramm), , 8 (120-150 gramm), , eszik. Ez nagyszerű, mert ha lefekszem 10kor akkor tudok aludni jó 6 órát :-) Az igazság az, hogy örülök, hogy hajnalban felkel, mert majd szét durran a cickóm. Akinek átaludja az éjszakát a babája mit csinál cicidurranás ellen??

Azt hiszem eleget eszik a "kis" Törpém.... Ja dec 26án 6130 gram volt, tegnap meg 6320. Miből lesz a cserebogár :-))

Ilgya:

én csak a hajnali szopi után fejek. Akkor Máté megeszik 190-200 gr és tegnap pl még 140 ml lefejtem... Azt hiszem van elég tejem :-) A mélyhűtőben már csak tej van... Na meg akkor kénytelenvagyok fejni, amikor Máté nem ürít ki teljesen és becsomósodom :-(


Annyi szép menyasszonya van Máté babának, lányok, gyönyörűek a lányaitok :-)

OK fiús mamák nem fogunk összeveszni. A skacok is gyönyörűek :-) Kellene majd egy találkát szervezni tavasszal a városligetben :-) Piknik.... Mit szóltok hozzá??? Akár egy szombati nap, mert ha a pécsi, vagy a győri, akár a ceglédi, vagy egri kismamák is el szeretnének jönni :-) Mit szóltok hozzá???

Köszi még egyszer mindenkinek a biztatás és megnyugtatást . Megyek megnézem a levest.... Épp főzök :lol:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Beszti!

Simonnak sok boldogságot kívánunk névnapja alkalmából:
Kép

Kataa!
Örülök,hogy minden rendben volt a csipőszűrésen.
Nekünk Kispestre kell vinni az Sztk-ba,ott is rengetegen vannak mindig ( azt nem tudom,hogy most ott is van vizitdíj meg ilyenek? :oops: )

Nem mindig öltöztetem rózsaszínbe Rékát,most például kék/fehérbe van :wink: :D de imádom a rózsaszínt! :D Kép

Csak így tovább az alvással!!!Drukk-drukk!

Nika!
Köszi!
Megkaptad a privit?(iwiw)

Ildikó
ilgya1
 
 


Ilgya

én úgy tudom, hogy 18 éven aluliaknak nem kell vizitdíjat fitzetni

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Ilgya! Nagyon édes Réka! És az a sapka :) Hol vetted?
Én Miklósra vittem anno Gergőt, szerintem most is oda fogom vinni Lénát, beutaló nélkül megnézte a doki Gergőt (mert hülye anyja elfelejtette elkérni :oops: ) ráadásul a piciket előre veszik.
Jaja, vizitdíj a babáknak nincs, meg a kismamáknak sincs. Én most arra leszek kíváncsi, hogy ugye több gyógyszertári terméknek meg gyógyszernek kevesebb lesz az állami támogatása. Pl a popsikrém amit mi használunk kerül valami 60 Ft-ba, rajta az állami támogatás 1500. Szóval ha ezek is emelkedni fognak, hát nemtom mi lesz.

Még neked akartam Ildi írni, hogy én is csak a lefoglalást tudom javasolni. A büntetés tényleg nem jó, én bele estem régebben abba a csapdába, hogy mikor rossz volt, rácsaptam a kezére. Erre Gergő úgy reagált, hogy ő is elkezdett minket verni, ha valami nem tetszett neki. Ami érthető is, mert ugye ezt látta tőlünk. Szóval ez nem jó. Én mindenhez hívom, szóval a pelusozom Lénát, akkor ő adhatja a törlőt, meg a pelust, igaz így dupla idő, de beválik.
Mosogatni is szokott segíteni, ő nyitja zárja a csapot, adogatja az egényeket.
De szerintem ne aggódj, majd elmúlik ez a kisebb fajta féltékenykedés.

Léna kinőtte az 56-os rucikat :shock: És ő sincs mindig rózsaszínben :wink:

Pussz, cic
cicmerák
 
 


Kép Kép
cicmerák
 
 


Itt az előreugró köldök, felette közvetlenül van a köldöksérv. szóval annyira pici, hogy igazából alig látni.

Kép
cicmerák
 
 


vagy itt talán jobban látszik

Kép
cicmerák
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, a csajszi éppen alszik. Visszaolvasni még nem volt időm, és ülni sem tudom, csak két szék között, hála neked aranyér. :(

Kezdünk beállni napirendre, Panna folyton enne, de itt bőgtem már tegnap, mert ciciből nem hajlandó elfogadni a tejet. Ami van bőven, 300 ml-eket fejek le naponta.... De csakis cumisüvegből kell neki....
Ha van ötletetek, hogy mit csináljak, szívesen fogadom, minden nap szenvedünk a drégémmal, de üvölt, mint a saál, ha cicről van szó...

A születéstörténetet én is megírom, bár hosszú nem lesz, tekintve, hogy szó szerint kirobbant belőlem a csajszi másfél óra alatt.. :D

Puszi mindenkinek, ha tudok már ülni, akkor visszaolvasok...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes

bimbóvédővel próbálkoztál??? Az hasonlít a cumira az üvegen.... Mikor találkozott cumival?

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mágnes

hívd fel a szoptatási tanácsadókat


Tőzsér Berta: 30/3501657 nagyon segítőkész

Schneiderné Diószegi Eszter : 30/9522115
dormouse@freemail.hu

ha nem veszik fel akkor babáznak, mivel Bertának 3, Eszternek 4 gyereke van :-) küldj smst akár, mert válaszolnak és segítenek :-) Akár az iwiwen is fel tudod velük venni a kapcsolatot :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?