Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!!!!!!!! :)

BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

jövök, de most is vendégeket várunk.... 8)

Köszönöm, Zsigusz már sokkal jobban van! :P

/Nóri, ha hányna Farkas az esés után, azért nézesd meg, de csak akkor! :) /

Pusszok, akkor még jövök! 8)
mazsolák
 
 


edu ugyanolyan kishajóink vannak a vonalzóinkban!! :) :)
kerekpocak
 
 


Nóri: Most jönnek az esések. Úgy egy éves korig. Nagyon gáz. Én egyszer kihívtam az ügyeletet is, persze feleslegesen. Beutaltak, hogy koponyaröntgen, férj mondta, hogy mennyekafrancba. És nem mentünk el :) Ha nagyon nyűgös, akkor dokit kérdezd meg, a saját megnyugtatásod végett!!!

Kekszet, szárazabb kenyeret szerintem csak egy éves kora után. Fullasztó lehet. Nyers zöldséget én még mindig nem adok, mert akkorát leharap belőle, hogy elkezd fulladozni, aztán kiköpi. Inkább rendes kenyér puha héját adjál neki, vagy a kifli puhább részét, ne a csücskét.

M.
mircike
 
 

 
 

mircike mirci 001 miatt cserélnél nicket?
kerekpocak
 
 


Hát ja. De aztán lehet, hogy mégis kitartok :) Csak néha idegesít.
mircike
 
 


köszi Csajok, felébredt, nem hány, sírogat de az normális, mozgása jó, nem szédülős.

köszi a köszöntéseket

most mennem kell

pusz

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót Farkasnak!

Nóri - szerintem is konzultálj a dokiddal. Ő biztos mond valami okosat!

Kata - drukkok mennek felétek!!!

Mircike - nickváltás, moderátorok (rendszergazdák) nem tudnak segíteni?

Edus - jó hogy jöttél és hogy Zsigusz jobban van. Jó bulit!!!

Nálunk helyzet változatlan. Estére 37,5, éjjel orrszívás=ordítás. Tegnap volt a doktornéni is. Napközben jókedv, evés (hú de nagyon éhes tud lenni), és küzdelem, hogy elérje a dolgokat. Végre rájött, hogy a járókában is lehet ülni, térdelni. Nem csak hason sírni Anyu után... :D


Puszi mindenkinek, szép napot!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


szerintem fütyülj rá! amúgy megnézegettem és sztem nem lehet, esetleg újra regisztrálhatsz más néve, de akkor megint kezdő felhasználó leszel- nem mintha ez jelentene bármit is. ill nemtom h jelent e??

ill megnéztem 001 hozászólásait, csak olyan h "ismeritek kaszás doktort? hallottatok róla ?? stb stb.. nézd meg. mondom sztem bosszúhadjárat gyanús..
kerekpocak
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok ám, csak Apa ma már dolgozik, Borinak viszont még nincs ovija, ezért nemigen volt időm gép elé ülni. Túl vagyunk 10 fekete péter partin, 20 dominón, rajzoltam legalább 30 királylányt...stb szóval nem unatkoztam... :roll: :D .

[b]FARKAST ISTEN ÉLTESSE!!!!!!!!!!![/b]!!


Márknak sokezer gyógypuszi!!!

KépKép
logi
 
 


Ja, még azt szerettem volna írni, hogy marcinak van ugyan 8 foga, mégsem merek neki darabosat adni, mert nem rág, egyből nyelni akar. Majd eljön ennek is az ideje...
(a nagyika szerint ilyen idősen kiflit meg babapiskótát kéne majszolnia, hiába mondom neki, hogy nem tud még rágni marcus... :roll: )
puszi

KépKép
logi
 
 


sziasztok!

Mircike, most volt idom olvasni a szöveggyűjteményedet :) nagyon klassz, nagyon tetszik, ahogyan írsz! sokszor a saját érzéseimet is visszaolvastam :? :lol:

és nagyon örültem, hogy Samuhóz is át lehet onnan lépni, mert Samubaba írásait is nagyon szeretem!!!! :lol:

kicsi Farkasnak és Márknak puszi!
Nóri, csak nem lesz semmi gond, de én is elég parás vagyok......

Zsóka, hát akkot tényleg nem unatkoztok!!!!
mangó
 
 


Zsóka, nagyon mosolyogtam, hogy Borka édes lehetett, amikor szélben nem vett levegőt!!!
Erre az én picim is ezt pródukálta!!!! olyan zabálnivaló volt!!!! gyorsan be is ültünk a kocsiba :D
mangó
 
 


lányok folyamatosan olyan utalások mennek amiket nem értek... pl ez a szeles hozzászólásod zsóka? nekem ilyen nincs is. lehet h én nem látok bizonyos hszeket????????
kerekpocak
 
 


Zsófi, ezt még régebben írtam, amikor Angéla kérdezte, hogy kiviheti-e levegőzni Bendét :D :P .
Egyébként én is jártam már így, ahogy most Te, vissza kellett lapozgatnom, hogy értsem miről is van szó.. :roll: :lol: .
puszi, :D

KépKép
logi
 
 


Annyira édesen írtad ezt a hszed Zsófi, mint egy kislány :D :lol: :D :P :P

KépKép
logi
 
 


Zsóka: Tényleg olyan :) :) Babapiskótát én is sokáig hallgattam... Egy éves kora körültől kapott a gyermek Biscottit, aztán kábé másféltől babapiskótát. Szerencsére, hogy csak ennyi idősen volt Miki meg karácsony, mert így már annyira nem idegelt fel a csoki, bár előtte sosem evett.

Mangó: Köszi :)

Nick: Nem váltok, közben rájöttem, hogy még idiótábban nézne ki, ha valami csákknorisz névvel jönnék vissza, közben mircikére van mindig reagálva. Én vagyok az igazi és kész :)

Julcsi: Te vagy az a Julcsi, aki bejelölt??? :)

M.
mircike
 
 


Zsófi, bocs :oops: valóban ez egy régebbi írása volt Zsókának, csak nekem is mindig később jutnak eszembe a dolgok :? :D

Csajszik, Bende ma csak 20 percet eszik utána kiköpi a cicit és nem kéri tovább, lehet, hogy ennyi idő alatt végez? eddig mindig megvolt a 40 perc vagy 1 óra.... bizonytalan vagyok, de remélem azért jól lakik, mert azért nyügős egy picit utána.... és nagyon nehezen alszik el... :(
szerintetek?
mangó
 
 


szóval azért vagyok bizonytalan, mert nyűgős a baba..... egy picit össze-vissza írtam, bocsi :)
mangó
 
 


Sziasztok!

Farkasnak boldog hófordulót!!!

Márknak jobbulást változatlanul!

Összejött a játék, fel is adtam!
A kiflit meg a kekszet elszopogatja Niki. A babapiskótát azért nem szeretem adni neki mert könnyen letörik belőle nagyobb darab is és attól már félek... A védőnő mondta, hogy adjam neki. Gyakorolja a rágást. Az elején paráztam rendesen, hogy meg ne fulladjon (volt 1-2 eset mikor lecsúszott egy kissebb darab :oops: ), de mostmár nagyon ügyesen majszolja 8) ! Nekem azt mondta a végőnő, hogy a szárítsam ki a kiflit és úgy adjam neki, akkor jobban morzsolódik és nem tud olyan nagy falatot lerágni belőle ami fullasztaná hanem a nyálával szépen lassan feloldja és "elszopogatja"... Tipikus ahány védőnő annyiféle tanács...

Leköltöztünk a pelenkázószekrényről. Egyszerüen nem bírtam már vele... Ott is folyamatosan állni akart, képtelenség volt pelustcserélni meg fogni, hogy le ne essen közben...

Esések nálunk mindennaposak. Már egy szép kis puklink is volt :oops: Ő is már vagánykodik, és nem kapaszkodik, vagy csak egy kézzel...

Na mentem, ma kiidegelt a kisasszony... Valószínü a front miatt...
Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


sziasztok !!

boldog újévet mindenkinek ! és utólag is köszönöm a hófordulós köszöntéseket !

ezer éve nem jutottam géphez, de ennek még mindig a lakáskörüli felfordulás az oka. ha minden igaz, 4-én végre átköltözünk oda anyukámtól. bár még mindig nagy a kupi, de legalább végre magunk leszünk.

Kisjulcsi, szia - mi még nem "találkoztunk".
nem semmi az új lakás körüli kálváriátok. egyébként pont most a lakásfelújítás miatt mondtam Apának, h. na, legközelebb én már csak vadiúj lakásba vagyok hajlandó költözni, ahol csak annyi a teendő, h. kipakolom a bőröndjeimet. erre tessék, olvasom tőled, h. azért ott sem minden fenékig tejfel.. :?
bocsánat, de nevetnem kellett ezen a telelihegjük a lakást..

Nóri, boldog hófordulót Farkasnak !!
remélem Farkasnak tényleg nincs semmi baja !!
Laura eddig 2x esett le az ágyról :oops: , szerencsére az ijedtségen kívül nem lett baja. bár az ágy sem túl magas, de ő is akkorát puffant, h. még... :cry: aztán együtt sírtunk..

Zsófi, Samu nagyon édes (mint mindig) a képeken, a Ganxtás csúúúcs ! meg az is tetszik, ahol apájával "összeöltöztek" zöldben..
szerintem ha nagyon aggódsz, akkor nézesd meg vmi konduktorral v. más szakemberrel. főleg a saját megnyugtatásodra. hát ja, megint a "nagykönyv" szerinti elvárások, amik paráztatják az anyukákat. egyébként mintha úgy emlékeznék, mintha Samu már pár hetesen forgott volna?

Panni, jobbulást Márknak !! nagyon szép kisfiad van !!

Marcsi

KépKép
alon
 
 


folytatom, csak elküldtem, h. nehogy elszálljon.

Mircike, tök jó, h. MÉGSEM tűntél el, ahogy előirányoztad. remélem azért munka mellett sem fogsz teljesen.
és naná, h. te vagy az igazi... :wink:

Babapiskóta, kiflicsücsök: lisztes dolgokat már ilyen korán, 7-8-9 hónapos kortól lehet adni??? én mintha úgy emlékeznék, h. egy éves kortól, de akkor ezek szerint rosszul tudom?
nekem miért nem mond ilyeneket a védőnő? mondjuk ezer éve nem látott, de én mindent tőletek tudok meg v. önszántamból elkezdek vmit magamtól csinálni.

amúgy jelentem mi (pontosabban Laura) már kétfogúak vagyunk..
ja, és holnap megyünk mázsálkodni, h. bevált-e a karácsonyi hízókúra a 9 dkg-s fogyás után. esküszöm úgy izgulok, mint államvizsga előtt. amúgy Laurának ízlik a pipihusi.. , meg mostmár szép nagy adagokat bepuszil mindenből, sőt a kezdeti nehézségek után azt kell mondjam, ízlenek neki.
a főtt dolgok nem igazán jönnek be (gondolom íztelen lehet), így minden zöldséget-gyümölcsöt fóliában a sütőben sütök neki.

ja, és Laura egész nap kúszik és a 4kézlábat gyakorolja, meg egész nap beszél, a szókincse kibővült a "dáj-dáj-dáj"-jal.. :lol:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


még mindig én...

nálunk is nehézkes a pelenkázás meg az öltöztetés, mert Laura mindig hasrafordul. próbáltuk mi is visszafordítani, meg énekelni, meg figyelemelterelni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel.
aztán azt beszéltük Apájával, h. mi biztos nem leszünk azok a szülők, akik majd a másfél éves gyerek után rohangálnak és könyörögnek a zoknival, h. jaj vedd már fel légyszi.
szóval kb. 1 héttel ezelőtt "szigorú" arccal elkezdtük megmagyarázni Laurának, h. amíg pelenkázás-öltöztetés van, addig nem forgolódunk. és akárhányszor megfordult, visszafordítottuk hanyatt, és megmagyaráztuk, h. nem. aztán megint és megint. egy pelenkacsere eltartott 20 percig első nap, de mostmár esküszöm érti, h. nincs forgás, és ha próbálkozik, akkor elő a szigorú arcot :lol: , és mondom neki, h. "Laura nem." és aztán nem kísérletezik újra. szerintem érti... 8)
persze a kezében azért van egy játék nézegetni, de előtte ez sem akadályozta meg az állandó pelenkázónvaló forgásban.
szóval haladunk :lol:

Mangó, szerencsére ahogy nő a baba, már nem fog 40 percig tartani a szopi. lehet Bendénél most jött el ez a fázis.
van mérlegetek? ha bizonytalan vagy, szerintem mérd le mennyit evett.

Edus, tök jó, h. Zsigusz jobban van !!
meddig maradtok itthon?
ja, Zsófi és Edus, taliztatok végülis?

Kata, direkt hagytalak a végére... nagyon gondolok rátok és szorítok én is nektek !!
Lizu gyönyörű !! olyan kiscsajos, bájos arcocskája van ! annyira cukigombóc a járókában !
és kitartást ehhez a kálváriához, a mostani sok könnycseppnek a torna és egyebek miatt, biztos, h. meglesz a jövőben az eredménye .. vigyázzatok magatokra !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


na ma eldöntöttem, h. megtöltöm a topikot.. :)

Zsóka, még neked akartam írni, h. Borka és Marci gyönyörűek a Karácsonyi képeken. meg azt is, h. nálunk nem lesz keresztelő (és nem Zsófiéknál).

ja, és képzeljétek, ma voltunk Szlovákiában autót szervizeltetni, tök jót kirándultunk. Laura itthonmaradt a nagymamával, és tök jól bírta nélkülünk. jól viselkedett, nem is nyűglődött a szokásosnál többet. persze mondanom sem kell, h. nekem eléggé gyakran itthon járt az agyam. :lol:
viszont nagyon jó volt kimozdulni egy kicsit, kirándulásnak fogtuk fel az egészet, meg amíg szervizelték a kocsit, jó nagyokat sétáltunk, vásároltunk, meg ebédeltünk finom sztrapacskát.

na tényleg búcsúzom

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Én jelöltelek Mircike, Nóri mondta, hogy hogy talállak meg. :D
Hú, Nóri, tegnap akartam írni sms-t, de olyan kakukk voltam, elfelejtettem, bocsi! Szóval Farkaskának boldog 8 hónapot!!! Megkaptam a mailt, majd válaszolok. :D
Örülök, hogy nem lett semmi baja!

Nekük is megvolt az első esésünk, igaz 1 nappal hamarabb, tegnap és ágyról. :( Nagyon fáj már a foga, ha beteszem a kiságyba, akárhogy elaltatom, felébred és sír. Gondoltam melléfekszek és hagyom a nagyon, el is aludt, jól körbe párnáztam minden oldalról. Kint vagyunk a nappaliban, hallom, hogy felsír, mondja párom, hogy biztos megint a foga. Bemegyek, félhomály, keresem az ágyban, sehol, de közben hallom, hogy sír nagyon, felkapcsolom a villanyt, üres az ágy, a túlsó oldalon az ágy és a kiságy között volt a földön háton fekve. Gyorsan felkaptam, néztem a fejét, de nem volt semmi pukli, addigra meg már ő sem sírt, csak átölelt. :)
Nem tudom, hogy hogy buckázott át a párnákon, de soha többet nem hagyon még így sem az ágyon, úgy megijedtünk. :cry:

Panni! Márknak jobbulást! :D

Logi! Te aztán nem unatkozhatsz! :D Kártya, dominó, rajz...! Ez mindennapos program? Te jó ég, mi vár még ránk! :shock:

Marcsi! Szia! :D Akkor most már "találkoztunk". Hááát, igen, ez a lakás számunkra eddig el van átkozva, :evil: eddig mi is azt mondtuk, hogy csak újba, kipakolunk és kész, most azt mondjuk, ha újrakezdhetnénk, csak régibe, 1-2 hónap felújítás és kész. Már 7 hónapja vagyunk itt, a munkások meg ki tudja mikor jönnek még vakolni, meszelni, csempézni, szegőlécet rakni stb. :cry: :cry: :cry:


Képzeljétek! Ma megint csak jól megijesztett Barnus! :(
Kapott karira egy gagyi kis játék telefont, zenélős, mert mindig a miénket akarja megenni. Mosogatok, hátranézek és látom, hogy nagyon sunnyog a játszószőnyegen és mintha rágózna. Odaröpülök, hogy de jó, biztos kijött a 2. fogunk, de nem engedi, hogy megnézzem. Végre benyúlok a szájába, erre mit találok? A telefonnak a hátulján lévő kis kb 2x2 cm-s lapkáját eszi, ami az elemeket fogja oda. Két kis gombelem van benne, tehát nem olyan nagy ez a műanyag bigyó. Kiszedem, ordít, nézem a telefont, sehol a két elem. Basszus, felforgattuk a lakást, de csak az egyiket talátuk meg. 40 percig kerestük a másikat, totál megijedtem, az elem önmagában is tök veszélyes dolog, mi van, ha bent feloldják a savak, mint az őrültek úgy kerestük azt a hülye elemet. De már a szőnyeget felszedtük, az ágyat elhúztuk, aztán a tv állvány alatt megtaláltuk. Hú, azért a sportszelet bent volt a gatyánkban, már pont hívni akartam a dokinénit, mikor szól a férjem, hogy a tv alatt van.

Úgy látszik, most már minden napra kijut valami "érdekes" és aggódni való esemény.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Marcsi! Mi is ezt csináljuk a pelenkázásnál, mondjuk én csak ágyon szoktam pelenkázni. Kap egy játékot a kezébe, vagy a kedvence még, ami leginkább leköti, a papírtörlős doboz teteje, ezzel elvan, felnyitja, kezét bedugja, stb. Nálunk is az ment ezerrel, hogy kb 3 mp múlva, már a hasán volt és mire visszafordíottam, már át is kanyarodott a másik oldalára. De még most is sokszor van,hogy hiába "nem!!!"-ezek, akkor is csinálja. Azért elég fárasztó így, úgyhogy mi is most szokjuk a szigort.

Kíváncsi vagyok holnap mennyit híztatok, feltétlenül írjál! :D

Mircike! Szerintem se váltsál nevet!!! Bár most elgondolkoztam, hogy miért is ez a neved. :shock: Mirkó után?

Kata! Én is szorítok nagyon!!!!!

Jó éjt mindenkinek!
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


marcsi: tegnap samu zokni és pelus nélkül szépen hason tengelye körül forgott. szal kúszogatni próbált. nem parázom, csak néha fene nagy jódolgomban ezzel szórakoztatom magamat....
ja meg meg is ül egyedül pillanatokra szépen- mondjuk támaszkodik azért. de ma pl egész nap a hasonfekvést nyomom neki, hogy turbózódjon a hátizma.
ja akartam írni, h GYERE MEGINT SOKAT!!! ÚGY HIÁNYOZTÁL!!!!

julcsi : korábban mesélte mircike h a cicájuk után lett mirci! jelölj ám be engem is!!!

nem semmi esés sztorikat meséltek csajok, meg a pelenkázós forgós...

reni: samu ma extra nyűgös volt. lehet h valóban a front!!!

nagyon nagyon imádjuk ettől függetlenül :) :) legszívesebben a kis ormányát puszilgatnám egész nap!!!

jó éjszakát mindenkinek!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Marcsi - de jó hogy jöttél. Lisztes cuccok - én azt olvastam itt a babaneten, hogy ha nincs a családban lisztérzékeny, akkor már 6 hóanapos kortól lehet adni, mert a lisztérzékenység öröklődhet. Ha van, akkor csak 1 éves kor után. Mi voltunk a gasztroenterológián és ott rá is kérdeztem, mert nekem Anyukám lisztérzékeny, és azt mondta a dokinéni, hogy csak 1 éves kor után. A babapiskótában meg tojás van, ezért úgy tudom, hogy az is csak 1 éves kor után. De természetesen erről is már ezer félét hallottam. Ez egyszerűen egy őrület, hogy nincs egy egységes álláspont ezzel kapcsolatban sem.


Reni - darabos kaja - nekem azt mondta a doki is, meg a védőnő is kb Márk hét hónapos korában, hogy kezdjek neki darabosat adni. Akkor még neki sem volt egy foga sem. Én meg is próbáltam, de úgy nézett rám... Aztán miután abbahagytuk a szopit újra megpróbáltam, tán már volt 1 foga és akkor az első két falat után furán nézett, de aztán már simán megette. Amióta nem szopizik, egészen másképp eszik kanállal is. Addig csak úgy leeszopogatta a kanálról és ha nem volt elég folyós, már nyűgösködött is.

Szép napot mindekinek!
Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


BENDÉNEK NAGYON NAGYON BOLDOG 2. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


SAMUNAK NAGYON BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó
 
 


Zsófi, köszönjük szépen át is adom a pasikának :)

csajszik, akkor tényleg lehet, hogy front volt tegnap? akkor ez magyarázat lehet a tegnapi nyügire?
mangó
 
 


BENDÉNEK ÉS SAMUNAK NAGYON BOLDOG 2. ÉS 5. HÓFORDULÓT!!!!!! :)

Mangó, lehet a front is, de ha nyügi, próbáld meg rátenni a másik cicre is. Attól nem lesz kevesebb tejed, sőt jobban termelődik.
Meggyógyultál már?
Már akartam írni, hogy nagyon tuti a cápás vonalzód!!! :) :)

Köszönjük mi is a további köszöntéseket is! :)

Marcsi, tényleg tök jó hogy írtál már. A Szlovákiás túrátokat nagyon irígylem. Ilyen hosszú időre én nem merem itthon hagyni Farkót, mert felborul a napirendje. Nem tudja más elaltatni csak én, és a ha esetleg elmegyek itthonról akkor tiszta karikás a szeme mire hazaérek.
Mi egész téli szünetben itthon voltunk, mert Farkas ugye beteg volt aztán meg nem mertem kivinni, nehogy visszaessen. Ma fogunk először sétálni majd két hét után.

Pelenkázás: amíg a papa itthon volt ketten pelenkáztunk, úgy hogy vagy ő vagy én a pelenkázó oldalánál lebuktunk meg felbukkantunk (kukucs), ez reggel 6-kor különösen jó móka volt. :) Ezeken nagyot nevetett és hanyatt fekve maradt a pelus és a harisnya erejéig. Most hogy egyedül vagyok, ingatom a fejem mint egy hülye, és közben énekelek, vagy hülye hangokat adok ki, ezen is nevet és akkor meg tudom csinálni a dolgokat.

Julcsi, a telefonos sztori nem semmi. Látom akkor nemcsak nálunk vannak figyelmetlenségből eredő parák. Én vmelyik nap betettem Farkast a járókába, és kimentem a konyhába. Onnan rálátok, mindig rá is néztem, álldogált a járóka túlsó végén és ő is gyanúsan csöndben volt. Hát gondoltam nézelődik ki az ablakon. Papa azért odament, és látja, hogy a banánfánkat tépázza. Mert a karácsonyfa miatt közelebb került a járókához és belógott a levele, én meg nem vettem észre. Ki is vettük a járókából, erre látom hogy a levélből hiányzik egy harapásnyi darab. Én is elkezdtem mindenüttt keresni, de nem volt meg. Na mondom ezt megette. Már éppen azon voltam, hogy lecsippentek és megeszek egy darabot én is, hogy megtudjam , hogy mi lesz, de akkor megtaláltam a darabot. Utólag józanul rájöttem, hogy hülye vagyok, mert ha mérgező akkor kettőnknek kell a gyomormosás, de akkor csak ez jutott eszembe. Hát nagyon kell vigyázni az biztos!

Zsóka, amikor így rajzolsz meg játszol Borival akkor Marcus mit csinál? Vigyáz rá más, vagy elvan egyedül?

Panni, jó hogy Márk jobban van. Mi tegnap nem orrszívóztunk először. Nagyon rossz ha beteg a gyerek. A lisztes dolgot én is kérdeztem a védőnőtől, de elfelejtettem, hogy mit mondott, de vmi sok hónapot, ezért nem is gondolkodom még rajta.

Edus, Zsófi, Zsóka én is akartam kérdezni, hogy tudtatok-e találkozni?
Hú, Edus lassan mentek vissza.
6-án igaz?

Na, megyek a dolgomra.
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót Samunak és Bendének!!!

A pelenkázással ezek szerint nem csak én küzködök :lol: Én is próbáltam már minden figyelemelterelő dologgal és csúnyán is néztem de mindég nagy bírkózás lett a vége... Most meg, hogy folyamatosan áll lehetetlen... Az az egy jött be nálunk is hogy apa v. valaki ott áll és lefoglalja. Ezzel csak az a baj, hogy reggeltől-estig egyedül vagyok...

Én már tésztát (csak durum) is adok Nikinek lassan 1 hónapja. A bébiételes tésztás témákon is 6 hónapostól írja hogy lehet adni. Szerencsére kezdek leszokni az extra parámról :lol: Hát jó lenne egy egységes okoskönyv, olyan rosz, hogy mindenki mást mond... Na de ameddig nincs baj addig nem idegesítem magam agyon rajta.
Niki 9kg!!! Szépen fejlődik, egészséges, szóval olyan rosszul csak nem csinálom?!
Ja és 2hete keztem adni energianövelés céljából délutáni uzsira bébimüzlipépet és kölespépet gyümivel összekeverve(Holle) . Naaagyon szereti! És újévtől már csak napi 3xszopizik!

Ma is még front van, fáj a térdem.... Niki nyügös is...

Megyek kajálom még alszik a csajom!

Pussz!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Bendének és Samunak boldog hófordulót! :D :D

Most csak rövide leszek, rohanok vissza játszani (kukucska, táncika).
Éjjel kibújt a második fogacskánk!!!!!!!!!!!!!!!
És tök érdekes, hogy én lent vártam, mert az is majdnem áttörte már az ínyét, erre a felső beelőzte, úgyhogy most van egy fent és egy lent.

Na puszi mindenkinek! Majd még jövök!
Zsófi! Hogy talállak meg? Milyen Zsófi? Vagy ott vagy Nóri ismerősei között?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Gratula a fogacskához!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Kép
Engedjetek ki!!!

Kép
Mindent lerámolok!

Kép
A szilveszteri buli! Táncolunk Nikivel :-)

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


gyors reagálás:

köszönjük a köszöntéseket!

eduékkal, ha minden igaz, holnap tali!

julcsi: www-re kattints ott vannak képek is rólunk+a nevemet is látod. (nem vettem meg egy etetőszéket, amiről te is kérdeztél a vaterán??)
apropó VETTEM EGY PRIMA PAPPA ETETŐSZÉKET!!! szinte vadiúj (26 ezer volt :oops: :oops: - mert h alig alig használták) kék-zöld kockás , ilyen nagyon nagyon apró kockás)

lányok hol vettetek hálózsákot? ill ti miben altatjátok éjjel a babókat? samu hálózsákban nyomta de kinőtte :oops: :oops: .. a h&m-ben vettük korábban, de most nem volt csak rózsaszínű virágos...

NIKI NAGYON ÉDES!! Reni te meg nagyon csini vagy!!!!!

julcsi gratulálunk 2. fogacskához!!!

még jövök!!
kerekpocak
 
 


hófordulós samu, új piros nacijában, ahogy hason nyomul :

Kép
kerekpocak
 
 


ja és legújabb arckifejezésünk, amit én csak "öregnéninek" hívok:

Kép
kerekpocak
 
 


JAJ DE NAGYON GYÖNYÖRŰ, ÉDES KIS NYAMMOGÓS SAMU-NÉNI :lol: :lol: :lol:

ISTEN ÉLTESSE SAMUT AZ 5. ÉS BENDÉT A 2. HÓFORDULÓJUKON!!!!!!!!

Julcsi, gratula a fogacskához! Húú nem semmi ez a telefonos történet :? .Nálunk Marcus sokat van a szőnyegen, ezért állandóan porszívózok, söprögetek :shock: , mert az ilyenektől nagyon félek..pláne, hogy Bori állandóan pakolászik és persze ott szeret játszani, ahol Marci van.

Zsófi, nálunk már nem menő a hálózsák, mert megtekeredik Marcin :roll: . Én a kenguruban vettem/veszem a hálócuccokat, elég nagy a választék (pl a Mammut II-ben), hálózsákból is van egy csomó, kül. vastagságú, anyagú...
bizti gyönyörű az etetőszék. Samu kipróbálta már? Fotó?? :wink:

Niki a szupernő :P :wink: :D . Annyira helyes, és az a szoknya...behalás :lol: .

Nóri, mi nem talizunk most Eduval, majd csak tavasszal. Ugye Edu?? :roll: :P :lol:
Borcsival úgy szoktunk játszani, hogy kijövünk a nagyszőnyegre, addig Marci zsupsz be a járókába (kicsit berzenkedik ellene, de aztán elfogadja..), és onnan figyel minket :shock: :P nyúlkál kifelé, próbál elcsípni valamit a szőnyegről... :shock: :lol:

Angéla, Bendéről nincs friss fotó? Annyira cuki lehet :wink:

Mircike, szerintem is maradj mircike!!
Én annyira szerettem "átjárni" a pocis topikba, de mostanában csak olvasó üzemmódban lesek be. Végre lett pár új lakója a topiknak, de most megint úgy tűnik, hogy kihalóban van. :( .

Marcsi, de jóóóóó, hogy újra köztünk vagy. A gyönyörű lányodról is rég láttunk képeket (talán a Mikis fotó volt az utolsó :roll: ).

Marci zabagép lett, pedig milyen rosszul indult a hozzátápi, emlékeztek? Szinte semmit sem volt hajlandó elfogadni. Most meg...állandóan falna.. + még szopizik is. Viszont semmilyen folyadékot nem akar meginni, only cici-tejci :roll: .
Jövő héten csüt-péntek-szomb.-vasárnap elutazunk Bükfürdőre egy kicsit telelni (wellnesselünk). Annnnnnnnnyira várom, le sem tudom írni, mennyire... Viszont izgulok is picit, pl. hogyan fogom megmelegíteni a fiatalember kajáját?? Fel is hívom őket, van-e mikro.

pusszancs, Zsóka

KépKép
logi
 
 


de jó nektek zsóka!! irigykedem :D :D :oops: :P

az etetőszéet megvettem, de sztem hétvégén megyünk el érte.
kerekpocak
 
 


neked milyen van? nekünk "country sun" lesz

pont ilyen:

http://www.brendon.hu/action/viewer.asp ... ctid=71527
kerekpocak
 
 


Az előbb lemaradt:
zsófi , én r.u.body+ pamutrugiban altatom Marcit, nálunk elég hüvi van..

KépKép
logi
 
 


Achtung!!! Félreérthetően fogalmaztam kifli és babapiskóta ügyben. Szóval: szerintem egy éves kor előtt nem jó adni, de nem a liszt miatt, hanem a tojás miatt. Milupa Biscotti a jó drága megoldás. Én, mint főparamama kizárólag egy éves kor után adtam ilyesmit. Még Biscottit is :) Bio Kölesgolyót adtam 10 hónapos kortól, amiben semmi sincsen, és lehet rágcsálni, és ha lecsúszik is hamar olvad.

Marcsi: Majd egy fél év múlva térjünk vissza rá, hogy kell-e Laura után rohangálni a zoknival :) Kriminális az öltöztetés, akár kimegyünk, akár fürdés után.

Julcsi: Nekünk két igazi telefon is Mirkóhoz került játszósnak. Egy nokia meg egy siemens. Kiszedtük az aksit, és úgy adtuk oda, miután a kádban landoltak. Kis darabka keresésért nem irigyellek.
Ja, figyi, a második URL-t, ha kiszeded a vonalzód mögül, akkor nem csúszik el!
Ja és grat a foghoz :)

Nóri: Banánfalevél megevés :)

Reni: Elején én is Holle rizspépet adtam :) Aztán már gabonásat is.
Lassan előveszem a jegyzeteimet, hogy mikor mit adtam, és csinálok belőle táblázatot. Hátha valakinek jó lesz :) Olyan csinik vagytok a lányoddal!!!

Zsóka: Igazából én se szívesen dumálok bele a másik topikba, mindig az az érzésem, hogy ott rendezkedem kéretlenül, csak néha már nem bírom. Amikor pár hónapos volt Mirkó, akkor sokat segítettem, de most már a friss anyukák jobban tudják, meg jobban emlékeznek, ezért is félve írok be mindig, remélem egy idő múlva már nem is lesz rá szükség, hogy rendet tegyek :)
Wow Bükfürdő... Tuti, hogy van mikró. :)

M.
mircike
 
 


Mircike, én nagyon várom a táblázatod!!!Én is paramama vagyok evés szempontból, semmit se merek neki adni, nehogy allergiás legyen.

Julcsi, nagyon édes lehet Barnus egy alul egy fölül foggal! :) Örülj neki hogy kijött a felső mindne gond nélkül. Mi azzal nagyon sokat szenvedtünk.

Reni, nagyon csinosak vagytok tényleg Nikivel! Neked nem is lehetett volna másod mint lány! :) Hú de jól fogalmaztam... :)
Niki nagyon ügyes!

Zsófi, Samu is tündér, a nénis arckifejezés is, de én ezt a teliszájas mosolyát is imádom! :)

Zsóka, a Bükfürdő miatt természetesen én is irigyellek! Mi a házassági évfordulónkra tervezünk wellnesst, de az még nagyon soká lesz.....(júli.30.).

Kép
nóri8
 
 


Mi is köszönjük a köszöntéseket! olyan jól esik, el sem hiszem, hogy már 2 hónapos a pasikám :) hétfőn megyünk első szurira, már izgulok is :oops: :?

Marcsi, én is erre gyanakszom, hogy már elég ügyes Bende és gyorsan megtömi a kicsi bendőjét, van mérlegünk, de én csak este pucin fürdés előtt szoktam mérni és így napi gyarapodást nézek, de lehet, hogy holnap megnézek egy 20 perc utánit is, csak hogy nyugodt legyek :lol:

Zsófi, az elefániban is vannak hálós cuccok, a Bocskai úton vannak. Mi onnan kaptunk 74-es méretet, de az még nagy Bendére.

Jaj Zsóka, én is úgy mennék valahová egy picit pihizni, hármasban :)

Reni, nagyon szépek vagytok!!!!! :))

Nóri, köszi, nekem is tetszik a kis cápa :) Köszönöm jobban vagyok, egy picit fáj még a torkom, de nyomom magamba a citromot :) Amúgy próbáltam rátenni a másik cicimre, de nem kellett neki :(
De ma is elég nagy szél van, és állítólag az is rossz hatással van a pici babákra.

Julcsi, gratulálok a fogacskához!!!!! Nem semmi a telefonos sztori, hát meg a lakás, jaj, kitartás!!!!!

Mircike, én örülni fogok a táblázatnak! és szerintem nyugodtan írj a másikba, nekem anno jól estek a hozzászólásaid és a többiekké is! :D

Zsófi, nagyon cool Samu!!!! 8) :lol:
mangó
 
 


Zsóka! ígérem fogok tenni fel friss képet :)
mangó
 
 


Nahát, csak most olvastam: Zsófi-Edus jó szórakozást!!! :)

Táblázatot szülöm :) Próbálom nem túlbonyolítani. Arra gondoltam, hogy lesz olyan oszlopa, ahol az ajánlott-ehető dolgok vannak, és olyan, amit-amikor én adtam. Nem vagyok valami nagy matekos, úgyhogy kicsit agyalok, aztán valami excel lesz belőle, még idén :)

Ja és lassan teszek fel ám képeket. A gyermekről, amint pelenkázza a babáját!!! Majdnem elájultam. Kijött a konyhába, kihozta a popsitörlőt, meg ilyesmiket, és elő kellett kotornom egy 2-4 kilós pelust, ami jó a babájára :)
Meg aztán cumisüvegből eteti a maciját. És még orrszívózza is. Meg még a Teletubbies babáját is. Be kellett kapcsolnom a porszívót, mert anélkül nem volt jó. Majdnem hanyatt esek mindig, komolyan, amikor ilyen kis okos :) Ennyi idősen ilyeneket utánoz, szinte szerepjáték. (Csak még át kell töltenem a gépre. Idén még igyekszem.)

M.
mircike
 
 


Köszönjük a dicséreteket! Hát nem bánnám ha a tesó is lány lenne! De ha pasi lesz sem leszek oda. Pedig a legelején fiút szerettem volna elsőre :lol:

Panni!
Hogy csinálod a darabos kaját? Villával összenyomod? A husit ha jól tudom tovább kell pépesíteni, ugye?!

Én Hipp-es baby kekszet adok Nikinek. Azt 6 hónapos kortól lehet adni. A tojás miatt kapja a durum (tojásnélküli) tésztát. A jövőhónapban meg elkezdjük a sajtot, joghurtot 8) ! Elméletileg 9hótól lehetne adni a tojássárgáját de azt még nem adtam neki :oops:

Rájöttem mit fogok csinálni peluscserélés ügyben. Ha elfogynak a hagyományos pelusaim (amiből jól bevásároltam amikor akciós volt :roll: ) akkor a belebujósat fogjuk mostmár használni :idea: . Azt nem kell legalább tépőzárazni és akár álva is ráadhatom !

Mi hosszuujjas hálózsákot használunk (lecipzározható az ujja). A C&A-ban vettem őket. A takaró nem marad meg rajta... Alatta meg egy pamut rugi. Ha hüvösebb van akkor még egy vékony takaróval is betakarom néha.

Zsóka
Bükkfürdőre írigy vagyok én is!

Mi a hónap vége felé megyünk Ausztriába sielni pár napra. Vagyis apa siel mi meg szánkózunk :lol:

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Mircike, nagyon várom a képeket. Már annyiszor akartam írni, hogy tegyél fel, de mindig kimegy a fejemből. Édes lehet Mirkó ahogy pelenkáz. :) Ez az orrszívás igazi gyenge pontjuk lehet (mondjuk nem csodálom), Farkas úgy ellensúlyozta, hogy állandóan a porszívóval játszott, és szépen sunyiban letekerte az erősséget. :) Na persze ez nem tudatos, de azért jót mulatunk rajta. :)

Zsófi, Farkas is hálózsákban alszik, de nekünk van öröklött az unokaöcsémtől. Egyet vettünk még a születése előtt, de alig kaptunk normálisat. Én is azon voltam kiakadva, hogy minden olyan lányos, meg csúnya macis. (mármint a maciminta jó, de vannak csúnyamaci minták is.)

Mangó, ha nem kell Bendének a másik cici, akkor szerintem jóllakott. Nem szorul be büfi? Nálunk ez szokott lenni,és akkor az első büfiig sír, aztán már nevet.
Hú, ma tényleg nagy szél volt, ki akartunk menni sétálni, de ahogy kiléptünk az ajtón, olyan éktelen sírásba kezdett, hogy visszafordultunk.:( Talán holnap.

Na, jó éjszakát.
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Húha! Megint annyit írtatok, nem győzök én is írni, olyan kár, hogy mindig éjjel jut rá időm!
Elolvastam végre a pocis topic utolsó pár napjait, basszus ez a Mirci csak nem hagyja békén a kismamákat! :evil: Tényleg nagyon sajnálom őt, de emlékszem akkor is írt amikor még én is pocis voltam (csak úgy - időszakosan visszatér szerintem), na mindegy, róla ennyit!

Köszönjük a gratulációkat a fogacskánkhoz! :D De Nóri, nem jött ez könnyen, 1 hét alatt két fog (mindkettő szerdán), közben meg éjszakai alvás semmi. :( Sokat felsír, ringatás, sírás...
Egyébként tényleg jópofa vele, csak még alig látszik, de ennyiből is látni, hogy akkora kapa foga lesz felül. :( Ennek ilyennek kell lenni? Mindkettő bal 1-es, majd befogom diót törni vele :lol:

Ma nekem is szívni kellett Barnus orrát, jó kis meccset vívtunk, nem bírtam lefogni sehogy, nagyon erős pasi, és nagyon utálja a hangját a porszívónak. Lehet, hogy tetézi neki az, hogy akkor indult el a magzatvizem, amikor porszívóztam, biztos emlékszik a hangjára szegénykém.

Niki de édesen táncol!!! :D Nagyon tetszett, tök ari!
Samu-arcot mi is szoktunk vágni, imádom, amikor ezt csinálja! :D
Zsófi! Hát a Peg Peregót tényleg Te vitted el? Basszus! Én akartam!!! Még akartam is írni napközben, csak nem volt időm, hogy képzeljétek eloroztak előlem egy széket. Kicsit vagyok már csak szomorú, eddig nagyon voltam, de Neked "megbocsátok"! Majd keresek másikat! Ha esetleg véletlenül találnál, szólj már légyszi! Egyébként hol lakik a csaj, ahova érte kell menni?

Zsóka! Bükkfürdő :!: :D Jó pihenést!
Barnus sem alszik hálózsákban. Ő sokat mászkál az ágyban - álmában, szerintem megőrülne, hogy abban nem tud ficánkolni. Nálunk is rövid body meg rugi van, vagy body+ egy kis pizsis gatyó zoknival.

Mangó! Lemérted Bendét cicizés után? Ugye evett annyit, amennyit kell? Szerintem is elég neki annyi! Meg mi sem vagyunk mindig egyformán éhesek, lehet, hogy most olyanja volt, hogy ennyi kellett neki. Nem?

Mircike! A táblázat tök jó ötlet! Én is nagyon várom! :D
Barnus most alig eszi meg a főztömet, ma volt pici krumpli + répa + alma + egy hangyányi zeller főve. Nem kellett neki. Aztán gyorsan egy pici banán bele, úgy már elnyamogott rajta. Olyan nehéz kitalálni, hogy mikor mit adjak. Vagy nem gáz, ha nem olyan változatos? Mit lehet még adni nekik?
Ezt a hülye vonalzót meg nem tudom rendesen megcsinálni, nekem nincs 2. url. Vagyis lehet, hogy csak az van, mert a második valamit kellett bemásolnom, hogy legyen végre valamim. Próbáltam törölgetni belőle, de akkor meg eltűnt teljesen.

Jajj! Mirkót de megnéztem volna!! :D Nem semmi, hogy hogy tudnak már utánozni! Tényleg, tegyél képet !

Mondom én, aki még mindig nem tettem fel egyet sem, bocsi! A "régi-Barnus" a másik gépben, de abból a cd-írót áttettük ebbe, az új képek meg feltöltésre várnak, de valamiért vacakol a program, nem lehet leszedni a fényképezőről, na majd valamikor nekiesünk újra.

Vasárnap megyünk haza apukámhoz Békés megyébe, hétfőn disznót vágunk, csütörtökön jövünk csak haza. Remélem tetszeni fog Banusnak :shock: , még csak most megyünk másodjára ilyen messzire - kocsink nincs. Nekünk otthon van mikró, de a vízforralót meg turmixot azért vigyem, ugye?

Ja! Erről jut eszembe, ezt is már akartam kérdezni régóta. Ivás! Mit isznak a babák, mennyit, hányszor naponta? Vizet meddig kell felforralni?

Timiékkel mi lehet, miért nem ír? Bala beteg? Remélem nem! Timi! Tessék jelentkezni! :!:

Na megyek, elteszem magam holnapra (mára)!
Jó éjt mindenkinek! :) Álmodjatok szépeket, mert telihold van!!! :D
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?