halihóóóó!
körkérdésekre válasz
MESE:nyuszi minden este mesére alszik el,apja olvas neki általában és változó,hogy akár két hosszú mese ez vagy csak egy-két sor!napközben inkább a mutogatós,egyszerű könyveket szereti és az apja jogi könyvét,olyankor a legtudálékosabb!
ALTATÁS:
így aztán este mesére
és nagyon ügyesen altatja közben magát,kicsit ringatózik,nyugtatja magát és jelez,hogy kezdjünk halkabban és uncsisabban mesélni
napközben meg rádióra!a vicc,hogy azért rádióra,mert a cdés része elromlott!viszont annyira élénk,harsány,hirtelen,és káromkodós adók vannak,hogy csak egy olyat találtam,ami a célnak megfelel,a vallási adóT
így nyuszi imádságokra,szenténekekre,monoton istentiszteletekre,és egy cseppet sem zajos beszélgetésekre alszik el!nem tudom ez jó vagy nem jó,egyenlőre úgy érzem,hogy úgyis csak a monoton dumcsi,amit ért belőle és el is alszik tőle!azon nevettünk,hogy ,ha majd elkezdjük nevelgetni és úgy látja,hogy befejeztük a szónoklatunkat,majd azt fogja mondani,hogy Ámen!vagy,ha megtanul bilizni,akkor egy sikeres kaksi után felpattan és azt kiáltja,hogy HÁLELÚÚÚJA!
(remélem ez senkinek sem sértő
)
HÁNYSZOR ALSZANAK NAPKÖZBEN:
eddig kétszer volt,de nyuszi újjabban nem hajlandó elaludni délelött,így maradt az egyszeri alvás ,éppen most próbálom ezt igazgatni,hogy akkor már 12elött ne aludjon,hogy ebédeljen elötte,hogy tudjon rendesen aludni és ne ébredjen fáradtan,de iszonyatosan éhesen!
csináltam is ma délelötti programot,nemrég értünk haza,picit beájult hazafelé,de nem vészesen és itthon gyorsan kapott is enni,beraktam az ágyba,erre azóta is huligánkodik tt és nem alszik
na ezt még korigálni kell egy kicsit!
CUMIS ÜVEG:
tápiját abból kapja,reggel,este és csőrőspohárból vagy pohárból issza a többi folyadékot,legyen az bármi(nála ez tejet,teát,de főleg vizet jelent)
EVÉS:
egész ügyes már a kanállal,sőt a villával is,próbálkozna a késsel is
,ha hatékony akarok lenni,akkor előszőr én etetem,aztán elé vágok tányért ,kanalat,villát és hagyom kibontakozni,van,hogy élből csak így akar enni,egész sok megy a szájába is,de tény,hogy rengeteg megy így mellé!és természetesen imádja a kezét használni!
CUMIZÁS:
nyuszi is cuncizik,én úgy itéltem meg(pedig azt hittem nem leszünk cumis család),hogy neki szüksége van rá!valamire biztosan,ami a izgága életét kicsit lefékezi!annyira gyors és hirtelen és kapkodó gyerek,hogy egész egyszerűen ez volt az egyetlen módja annak,hogy ellazuljon és így aludni tudjon!igazából kibirná a napot cunci nélkül,de mindig kiszúrja ,hogy trehány szülei hová NEMdugták
,ha viszont strappás napunk van,akkor hogy ki ne akadjon,a végére benyomom a szájába és akkor bírja még egy ideig!
szerintem,mint mindenről erről is le lehet szoktatni akkor,amikor úgy érezzük,hogy itt az ideje!ez gyakran sokkal később van,mint ahogy ő igényelné,de istenkém,aggódó,esendő szülők vagyunk!(gondolok a különalvásra,ami nálunk elég hamar és gyorsan megvalósult,olyan természetesesn,hogy csak ámultunk)
nővérem kissebbik lánya nagy cumizós volt,már ovibamenetel volt,amikor a mami elhatározta,hogy akkor megpróbálja a szétválasztást(elötte próbálták szépszóval ,de hiába)!egyik nap fogta ás keresztbe bevágta a gumirészt!a kiscaj jött ki szájában a cumival és mutatta anyjának,hogy valami nem stimmel!nővérem mondta,hogy már olyan régi ez a cunci,hogy nem bírta tovább,elhasználódott!kiscsaj válát vonta,hogy akkor ennek annyi ,majd gyorsan odavetette,hogy akkor talán most oda is adhatják Kisnyuszinak(mivel ez is egy próbálkozás volt,hogy hátha neki odaadja,hiszen olyan pici,hogy szüksége lehet rá,de nem jött be,azt mondta,hogy az ő szülei mért nem tudnak venni neki is egyet!
)
röviden
,majd leszoktatjuk róla!
de az is lehet,hogy olyan lesz,mint az apja,aki egyik napról a msásikra közölte,hogy neki már nem kell több pelus éjszaka,mert nem fog bepisilni és így is lett!