Új privát üzeneted érkezett!

Mea!

Még annyit akartam irni..evés témában...

Nyugi...Léna most azt játsza, hogy egy nap jól eszik , egy nap rosszul...
Ma pl nemhogy a lencsefőzelék nem kellett..de pl a 2 deci kakaóból 50 ml ivott meg..aztán pár falat gyümi 5 kor...majd este egy kevéske dióstészta...
Szóval mostanában Léna sem remekel evés ügyben....lehet egy ez egy ilyen periodus...nem???? :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Huh, :oops: :oops: reméltem, hogy így reagálsz!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Sziasztok! :) :)

Az imént lettem kész a vasalással, már elég félhullában nyomom, de muszáj volt jönnöm egy kicsit olvasgatni. Bár már megint alig emlékszem arra, amit az előbb visszaolvastam.

Válaszok a körkérdésre,
Dani egyszer alszik napközben, dél körül, általában két órát, ebéd előtt.
Az elalvással nincs gond, úgy mint Kuha Gergője, bekapja a takaró csücskét és magától elalszik. Napközben néha kicsit tovább tart, de este percek alatt, mert addigra már elég fáradt.
A kanalazás és villázás még nem igazán megy, de próbálkozik. Ma elég érdekes nézett ki ő is és a konyha is a spenót után.
Danit nem igazán érdeklik a mesekönyvek, talán az állatok nézegetése valamennyire, de teszünk újabb és újabb kisérleteket, hátha egyszer rákap. Beninek mesélek minden este, de neki is talán ovis kora óta, előtte nem érdekelte.

Anikó,
Nagyon durva ez a kövér család! Még hogy nem kövér a gyerek, csak jó erőben van! :oops: :oops: Beni 5 és fél évesen 18 kiló.

Ayse, Totka,
Jó kis sztori kerekedett a titkolózásból! :)

Barbi,
Gyors jobbulást Leonnak!
Nem semmi, hogy úgy be mersz ülni a kádba, hogy mind a ketten ébren vannak. Vagy félreértettem? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Vasalás... :lol: :lol:
Szerintem jól értetted, én is úgy vettem le, hogy Barbi simán a fiúk ébrenléte aladt fürcsizett.

Jajjj, még valamit szeretnék kérdezni, aztán már lépek alukálni.

Gergőnek a szájában, egész pontosan az alsó ínyén, ott, ahol a fogának kell nőnie, észrevettem ma egy bazi nagy dudort. De csak az egyik oldalon.
NOrmál esetben azt gondolnám, hogy a foga, csak épp az aggaszt, hogy alul összesen két foga van, az első kettő, ez viszont jóval hátrém, minimum 2 foggal, de még a 3-at is megkockáztatnám.
Szerintetek lehetséges, hogy most 2-3 fog szünettel ott hátul jöjjön valami foga???
Ja, és még mindig csak 6 foga van. Lennt 2, fennt 4....

Kép
kuha

Kuha!

Azért biztos ami biztos alapon én bevágtam egy jó tányér lencsét..meg férj is.. :wink: :lol: :lol:

Jucc!

Vakker..na ezt Te is jól kikaptad...
Gondolom az elmúlt napokra nyomnál egy Delete-t :?

Lassan megyek én is szunyálni..hátha kialszom a kórságot...hagyom dolgozni a hagymákat a szervezetemben..

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
De jó, hogy kimozdultál és még vásároltál is! :) Most már gyógyulj meg tényleg gyorsan, ha a sok hagymától is! :wink: Nem leszek népszerű, de én nem kérném a mai vacsorádat. :oops: :oops:
Cumi ügyben:
Ha Léna csak alváshoz használja, az nem hasonlítható össze azzal amikor a 3 éves kisgyerek szájából lóg ki a cumi. (azt nagyon nem bírom én sem) Egy próbát talán megér, de leht, hogy korai és még nem érti, hogy miért teszed ezt vele. Én még nem veszem el Danitól az alvós takaróját, az hozzá tartozik az alvásához, megnyugtatja, állandóságot, biztonságérzetet ad. Most is tök jól aludt Hévízen, ugyanúgy mint itthon, a takaróját rágcsálva. :wink:

Ayse,
Ez a lejárt szavatosságú levespor nagyon durva, főleg, hogy még elég neves termékről is van szó. Egyébként nálunk is ki volt fosztva teljesen a Spar, állítólag egy hete nem kaptak árut. :?

Mea,
Szerintem is kicsit sok a tápszer, amit Lívi kap. Bár tele van fontos vitaminokkal, meg biztos szereti is, de lehet, hogy meg kéne próbálnod egy kicsit csökkenteni, hátha akkor jobban enne napközben.
Lemaradt az előbb, hogy Dani csőröspohárból iszik mindent, szelepesből, mert azt játszotta, hogy elkezdte kilocsolni belőle a tejet és elpacsálni az etetőszék tálcáján. Ez a halálom. :? :oops: Cumisüvegünk nem volt.

Rokica,
Drukk, hogy a mai tápi bent maradjon és drukk, hogy a fogorvosnál se legyen gond!

benianyu

Mea, körválasz! :)

- Ti meséltek már rendesen a babóknak este vagy napközben???

Napközben mesélünk, nagyon szereti...este nem...villany nehezen megoldott az ágyánál, és egyébként is a babazenére alszik el este hónapok óta...

- Ti altatjátok őket vagy csak leteszitek jóéjt puszival és alszanak?
Változó...nyűgijétől függ, de zömmel ülök mellette és simogatom...

- Napközben már csak 1x alszanak???Mennyit?
ez attól függ mikor kel reggel...ha 8 körül kel, akkor csak egyszer 1 körül 1-1,5 órát, ha korábban kel akkor van hogy 2x 1 órát

- van akinek még cumisüvegből iszik a gyereke?
Csak a tápját és a rízstejet...és csak alváshoz illetve éjszaka ha felkel...

-Lívi még nem nagyon eszik kanállal, villával, nektek?
kanállal már egész ügyes...de én még nem erőltetem...hamar megunja...és akkor nem is eszik tovább...inkább amit tud kézzel..vagy én kanalazom neki...most a borsó a nagy kedvenc! :)

Kép

Kép
prüntyi

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK !

Eléggé le vagyok maradva (megint), de azt látom, hogy Anna baba megérkezett. Nagy-nagy gratula Majolának.

Visszaolvasok.

Kép
Kép
maresz

Kuha,
Lehet, hogy már lassan a rágófogai jönnek Gergőnek. Nem baj, hogy hátrébb van, sőt ott a helye a dudornak.
Elvileg az a sorrend, hogy első négy-négy metszőfog után kibújik a négy kisörlő és utána a 4 szemfog, ami a metsző és a rágófogak között van. Kb. két éves kor körül kibújik még a 4 hátsó őrlő is, aztán vége jó időre a fogzásnak. :) :) :)

benianyu

Jaaaaaaaa, és nekünk is van új szerzeményünk a kikából...két kis szék és egy kis polc...azóta a székre kell ülni állandóan...:)
Kép

és pár szilveszteri kép...

Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rokica
Nagyon helyes a pocakod mindkét csajszival!
Remélem Zsuzsa a gyógyulás útjára lépett, sokat gondoltam rátok hogy vajon mi volt a dokinál.
Fogdoki kiváncsiv vagyok mit mond. MIóta ilyen Zsuzsa foga.

Barbi
JObbulást mormota Leonnak is! A kis hétalvó!

Megann
Éljen a hagyma, a kabát, a lencse!
Én még nem venném el a cumit Marcitól ha cumizna. Asszem. Lehet, hogy meg kellene próbálni az alváshoz kötni a cumit. Hogy csak akkor kapja. Talán ezt tenném.

Mea
Tényleg soknak tűnik ez a tápszer, bár kétségtelen hogy hasznos és sok fontos vitamin van benne. De lehet, hogy ezért eszik ilyen kevés szilárd ételt. Amúgy tényleg vannak periódusok evés és nem evés tekintetében (is). (Mi most eszünk hála Istennek! 8) )

Kérdések
-Én nem mesélek Marcinak, mert nem érdekli egyelőre. Lapozgatni szereti a könyveit.Próbáltam a mesélést, de türelmetlenül ellapozott kb a 2. mondat felénél :shock:
-Marcit este beteszem az ágyába és ott maradok amíg elalszik. Bár ez felborulni látszik mostanában...
-Marci egyszer alszik, mostanság nincsen rendszer abban sem, hogy mikor. És 1-2 órát alszik.
-Marci cumisüvegből iszik, reggelinél kap a pohárkájába egy pár korty italt, az ismerkedés kedvéért.
-Marci segítséggel szívesen eszik kanállal és villával. Más kérdés, hogy egyedül nem megy még.

Kuha
Éljen a gatyó. És szerintem is a foga. Marcinak is volt, hogy nem a soron következő nőtt ki.

Prüntyi
Jobban vagy?

Jucc
Szegény, remélem már teljesen jól vagytok. Ilyenkor Balázs nem tolerálja,hogy nem vagy jól?
Férj :evil: :cry:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu!
Igen, ébren voltak, úgy ültem be :D
Tök szépen eljátszottak, aztán bejöttek megnézni, hogy mit csinálok. Nolcsi megmosdatott a szivaccsal, addig Leon pacsált a vízzel, de nem lett egyik sem vizes.
Elég nyugis mind a kettő, szóval simán bevállalom :wink:

Évi!
Egyszer voltam az Ártörőben, de nagyon gagyinak nézett ki. Habár ha ennyi pénzért vettél farit, lehet érdemes lenne elmenni?!

Prüntyi!
Nagyon csinik vagytok Tüncsivel, édes az új rövid haja :D

Megann!
Na lehet meglesem itt a camponában csütörtökön az árkádot, fiúk Gabi-anyuznak úgyis :wink:
Megértem, ha le akarod szoktatni a cumiról, de ha csak alváshoz kell, az szerintem is ráér még. Nekem is a halálom, ha egy járni tudó gyereknek lóg a cumi a szájából egész nap :evil:
Nolcsit mi is leszoktattuk a nappali ujjszopásról olyan 1 éves kora körül, mindig kivettem a kezét a szájából, eleinte volt nagy üvöltés, de szerintem hosszú távon jól jártunk. Mostmár szerintem éjszaka se szopja, mert nem látom az ujján a nyomait.
Leon meg csak elalvásnál ujjszopizik, de egyelőre kicsi hozzá, meghát erről nem is tudom leszoktatni, remélem ő is elhagyja magától.

Mi most néztük meg a Transamerica c. filmet Felicity Huffmanna-al, aki a Született Feleségek-ben is játszik. Szerintem nagyon jó volt, ittam egy dupla bacardi-cólát, volt popcorn is :P :oops:
Most Gabi fürdik, utána megyek én is......

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc!
Szegények, durva ez a fosós vírus :( :(
Férj meg nem semmi, Gabi ilyet meg se próbál kérdezni, hogy elutazik nélkülünk szilveszterezni, azt hiszem kibelezném, ha megpróbálná :evil: :evil: :evil:
Na jó, ez durva, de Ti otthon vagytok betegen, ő meg bulizik??????? :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi
Nagyon aranyos a Tüncsi új székesasztalkája.És csinik voltatok. :wink:

Ayse
Nem semmi ez a leves. Én mindenen megnézem a feltüntetett szavatossági időt. Eleve bizalmatlan vagyok az ilyesmiben.
MIóta vissza kellett vinnünk a húst, mert negyedszerre volt romlott a vásárolt áru azóta főleg.
Egyébként a múltkor én szóltam nekik, hogy a sajt lejárt és van a polcon vagy tíz db. :shock: (Benianyu Spar!)

Barbi
Azta :P Én csak egy turbó zuhanyzást tudok eszközölni Marcitól. Annak is a felénél már ott volt ma is a kádnál és tuszkolta be hozzám a mesekönyvét, hogy nézzük a csacsit :lol:

Jó éjt!

Jó éjt!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Azt még mindenképpen akartam, hogy

Anikó
Remélem jól vagytok már! És köszi az érdeklődést, rajta vagyunk hogy alakuljon. EGyelőre azért még nem dicsekszem.
És durva ez a kövér kisfiú!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok.

Totka! Nem semmi, hogy nálatok apa bírja a Thomast! :)
Nekem elöször nagyon nem jött be, de már megszoktam.
Most megvettük DVD-n is. (Írottan)

Róki, Mi is ilyen kisasztalt vettünk ma délután. Rolinak is bejött egyenlőre nagyon. ÉS nem volt drága egyáltalán.

Megann, szerintem nem vagy egyáltalán kegyetlen, sőt. Inkább most, mert később nehéz lesz. Nekem sose cumizott Roli szerencsére. Mostanában néha ha megtalálja a fiókba az eltett cumikat (mert azért kapott, csak nem szerette) akkor beveszi és mászkál vele kicsit.

Mea, én kérdeztem a kisasztalt :)
Kérdésedre válazok:
Rolit se nagyon tudja még lekötni a mesélés. De hozza a könyvét és akkor mondani kell belőle mit csinálnak az állatok pl.

Itatás: 90% cumi 10 % más. De főleg cumi, amit lassan le akarnék szoktatni, csak szerintem Rolinál az olyan mint más gyereknél a játszócumi. Állandóan lógatná a szájában. Van hogy nem is fogja a kezével csak a fogaival és úgy mászkál. Elég viccesen néz ki.

Evés: Tápi nálunk is kétszer van mióta visszaszokott rá. Kb 200 ml. Ezenkívül minimum 1 liter tea. Tízórai ha van akkor gyümi vagy jogi.
Ebéd csak darabos lehet, (főziket nem igazán szereti) uzsi: felvágott, sajt, gyümi. vacsi: tápi

Altalás. Ugyanaz mint Rókinál, kivéve, hogy nem én hanem férj altatja. Ő fekszik mellé és amikor elalszik akkor ált. beteszi a kiságyba. Van hogy nem és akkor ketten alszanak én meg a hálóban egyedül :)

Napközben Roli egyszer alszik kb 14-15:30-ig , de Roli 10 előtt nem kell reggel (meg én se) és 11 előtt nem alszik.

Prüntyi: de édesen néz ki Tüncsi, milyen kis rövid haja van. Nagyon jók a képek.

Majd rakok asztalos képet.
Megyek fürdeni. (Vasalást eltolom holnapra :) )
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Jó reggelt!

Benianyu!
Beninek boldog névnapot kívánunk! :)
Ugye most van?? :oops:

Nem tudom, mi van Natival, de két napja iszonyat sz@rul alszik. Folyamatosan nyög, forgolódik, dünnyög. :(
Ma lesz, ami lesz, belenézek a szájába. Remélem fogzik és nem valami más baja van. :?
Hulla vagyok..

Körkérdésre válasz:
Mese: Natinak mostanában egész nap mesélni kell. A többi játék nem is nagyon érdekli, állandóan a könyveit hozza. Ja, és kedvence a Brendon katalógus! :lol:

Altatás: Ő még szopizik, utána magamhoz ölelem, eléneklem a Bóbitát, elmondom, mennyire szeretem, jóéjt puszik sora, leteszem az ágyba és kijövök a szobából.

Napközben ő is csak 1x alszik, dél körül kb. 2 órát. Akkor énekelgetek neki, de akkor mást, nem a Bóbitát.

Cumisüveg nálunk nincs, pohárból, vagy csőrősből iszik.

Kanalazni próbálunk, neki már lenne igénye rá, hogy egyedül egyen, csak én nem bírom mindig idegekkel. :oops:

Prüntyi!
Nagyon csinik vagytok! :)
Miért kellet levágni Tüncsi haját? Koszmó/ekcéma? :?

Juci!
Tőlem is halkan megy a drukk! :)

Barbi!
Bazira irigylem tőled Leon alvókáját!! :) Én is ilyet akarooook! :)

Jucc!
Hát, nem irigyellek! :( Enyém férj soha nem csinálna ilyet.

Megann!
Nati sajnos nagy cumis, én is alig várom, hogy elhagyja, de én még várok a leszoktatással. Abban bízom, ha kicsit nagyobb lesz, meg lehet vele beszélni a dolgot. Gondoltam, valami mesét körítünk majd a dolog köré. Sztem most még nem értené, miért nem kapja meg.

Tegnap én is voltam vásárolni, de csak egy kardigánt vettem a H&M-ben.
Ja, és Barbi, a Camponában fele annyi cucc sincs szerintem, mint az Árkádban! :evil:

Andi&Nati

KépKép
duda

Köszönjük a dícséretet! :lol:

Duda, Igen, a szokásos :( :wink:

Juci, köszi gyógyultan...Oscillo-bogyó hatott! És ti? Marcika?

Kép

Kép
prüntyi

Halihó!

Juci!
Ja azt elfelejtettem mondani hogy Léna csak alváshoz kap cumikát.... :roll:

Csak tudjátok azt nem értem, hogy pl a délutáni alvásnál simán elalszik cumika nélkül is... :roll: :roll:

Azt hiszem hogy még egy-két nap próbálkozom, és ha nem megy a dolog akkor nem erőltetem...

Érti-nem érti kérdés....

Szerintem nem csak azt nem érti egy gyerkőc hogy miért nem adom pl oda neki a cumit..de pl azt sem hogy miért nem adom oda neki a húvágó kést :shock: , vagy miért nem játszhat a domestosos flakonnal :shock: , vagy a wc kefével :shock:
Tudom, hogy a cumi ezek egyikével sem összehasonlitható 100%ban, mert ugye ezek mind életveszélyes dolgok...a felnőtt szemével.. de azért annyiból igen hogy biztos ezt sem értik meg..
Na de jó....ez szar példa volt.....mert ugy a cumi szabad volt a múltban és nem szabad a jelneben....
Mondok mást....
Pl biztos vannak olyan dolgok amiket mondjuk toleráltatok akkor amikor kisebb volt....amikor járni tanult stb...
Ilyen pl nálunk hogy kipakolja a konyhaszekrényt...
Régen elfogadtam,...ma már nem nagyon engedem..
Vagy pl régen hagytam játszani a mobilommal(én hülye)..egész addig amig el nem rontotta, ma már tabu a mobil.

Kicsit ugy érzem magam mint alvástanitáskor..amikor itt többeknek a picije nem értette hogy este aludni kell...lehetőleg anya nélkül..külön ágyban külön szobában...

Na jó...nem elmélkedem itt a cumiról...mert megunjátok :lol: :lol: :lol:

Prüntyi!

Szépek a képek :P

Benianyu!
Képeket azonnal :twisted: :twisted:

Aniko!
Nektek nincsenek sielősek???? :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Ikea asztalkás képek:
Kép
Kép

KépKép
Kép
csikken

Édes Jó Istenem :(

Hallottátok a déli hireket??
Mohácson egy autó a vizbe csúszott egy 3 és egy 6 éves kisgyerekkel...
Az apa utánuk ugrott, de nem tudott segiteni..az autó elmerült :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tisztára kész lettem lelkileg..... :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann
HOgy csúszott be a vízbe az autó???

Cumi
Szerintem ez olyan dolog, mint az alvó párna, takaró, nálunk rongyi(anyag pelus). Biztonságérzetet ad Neki, valami ami mióta megszületett vele van anyán kívül. És amikor anya nincs ott akkor jól esik, hogy ott van egy állandó dolog. MÁsik,hogy Marci még mindig szopizik álmában. Tudjátok, jár a kis szája. Lehet, hogy ezt az igényét elégíti ki pl Léna a cumizással. Szerintem :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci!

A szülők kiszálltak a kompnál jegyet venni...gondolom nem húzták be a kéziféket... :( :( :( :( :(

M.

Kép

Kép
megann

Na most ki is megyünk levegőzni...olyan szépen süt a nap...

M.

Kép

Kép
megann

Jaj, de szörnyű! :( :(

Én is azt gondolom, mint Juci a cumival kapcsolatban. Sztem ezt nem lehet összehasonlítani egy tárggyal.
A szopási ingert elégíti ki, amit a legtöbb gyerek vagy így, vagy úgy megtesz. Kispárnával, ujjal, cumival, stb. Szerintem erre szükségük van.
Egyébként miért akarnád elvenni Lénától? Éjjel kelni kell, mert keresi?

Lehet, hogy Zsuzsáék ma már haza is mehetnek? :roll:
Úgy emlékszem, Julcsival is csak 3 napot voltak kórházban.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Benianyu!

Beninek nagyon boldog névnapot kívánunk!

Déli hírek :cry: én is hallottam, szörnyű :cry:

Cumi: Léna cumizik éjjel, Peti meg még vagy 4x kel szopizni
:lol: Erről hogy szoktassam le??? Tényleg, van még valaki, akinek a gyereke éjjel még szopik, vagyis hogy nem alussza át az éjszakát annyira, hogy akár még 4x is felkel szopizni??? Napközben már egyáltalán nem kell neki, (ált.reggel 6-7-től este fél 8-ig bírja nélküle) ma még reggel sem kérte, de este elalváshoz, meg éjjel még többször is kéri, ha nem kap, nagyon sír, és nem tudom sehogy sem visszaaltatni, hiába ölelem magamhoz, vagy veszem magam mellé, kell neki a cici és kész. Nem tudom eldönteni, hogy most ennek örüljek vagy sem. Én szívesen szoptatom még reggel meg este, de éjjel miért nem bírja nélküle?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Ez a baleset egyszerűen borzalmas! :( Nem is jutok szóhoz! :( Szegény gyerekek! :( Meg persze a szülők is, milyen szar életük lesz ezután! :(

Mi majdnem két órát voltunk lent, olyan szépen süt a nap. Bár csalóka, mert fúj a szél és hideg van, de a napsütés nagyon jól esett. Dani úgy kidőlt, hogy már az etetőszékben majdnem elaludt.

Duda,
Köszi a köszöntést, igen ma van! :)

benianyu

Viki,
Köszi neked is! :)
Régebben is ennyiszer kelt fel Peti éjjel? Vagy volt már kevesebb is? Most már elég nehéz lenne úgy leszoktatnod, hogy sírni hagyod és nem adsz cicit.

benianyu

halihóóóó!
körkérdésekre válasz :!:
MESE:nyuszi minden este mesére alszik el,apja olvas neki általában és változó,hogy akár két hosszú mese ez vagy csak egy-két sor!napközben inkább a mutogatós,egyszerű könyveket szereti és az apja jogi könyvét,olyankor a legtudálékosabb! :lol:
ALTATÁS:
így aztán este mesére :P és nagyon ügyesen altatja közben magát,kicsit ringatózik,nyugtatja magát és jelez,hogy kezdjünk halkabban és uncsisabban mesélni :lol:
napközben meg rádióra!a vicc,hogy azért rádióra,mert a cdés része elromlott!viszont annyira élénk,harsány,hirtelen,és káromkodós adók vannak,hogy csak egy olyat találtam,ami a célnak megfelel,a vallási adóT :roll: így nyuszi imádságokra,szenténekekre,monoton istentiszteletekre,és egy cseppet sem zajos beszélgetésekre alszik el!nem tudom ez jó vagy nem jó,egyenlőre úgy érzem,hogy úgyis csak a monoton dumcsi,amit ért belőle és el is alszik tőle!azon nevettünk,hogy ,ha majd elkezdjük nevelgetni és úgy látja,hogy befejeztük a szónoklatunkat,majd azt fogja mondani,hogy Ámen!vagy,ha megtanul bilizni,akkor egy sikeres kaksi után felpattan és azt kiáltja,hogy HÁLELÚÚÚJA! :lol: (remélem ez senkinek sem sértő :oops: :roll: )
HÁNYSZOR ALSZANAK NAPKÖZBEN:
eddig kétszer volt,de nyuszi újjabban nem hajlandó elaludni délelött,így maradt az egyszeri alvás ,éppen most próbálom ezt igazgatni,hogy akkor már 12elött ne aludjon,hogy ebédeljen elötte,hogy tudjon rendesen aludni és ne ébredjen fáradtan,de iszonyatosan éhesen!
csináltam is ma délelötti programot,nemrég értünk haza,picit beájult hazafelé,de nem vészesen és itthon gyorsan kapott is enni,beraktam az ágyba,erre azóta is huligánkodik tt és nem alszik :?
na ezt még korigálni kell egy kicsit! :lol:
CUMIS ÜVEG:
tápiját abból kapja,reggel,este és csőrőspohárból vagy pohárból issza a többi folyadékot,legyen az bármi(nála ez tejet,teát,de főleg vizet jelent)
EVÉS:
egész ügyes már a kanállal,sőt a villával is,próbálkozna a késsel is :twisted: ,ha hatékony akarok lenni,akkor előszőr én etetem,aztán elé vágok tányért ,kanalat,villát és hagyom kibontakozni,van,hogy élből csak így akar enni,egész sok megy a szájába is,de tény,hogy rengeteg megy így mellé!és természetesen imádja a kezét használni! :twisted:

CUMIZÁS:
nyuszi is cuncizik,én úgy itéltem meg(pedig azt hittem nem leszünk cumis család),hogy neki szüksége van rá!valamire biztosan,ami a izgága életét kicsit lefékezi!annyira gyors és hirtelen és kapkodó gyerek,hogy egész egyszerűen ez volt az egyetlen módja annak,hogy ellazuljon és így aludni tudjon!igazából kibirná a napot cunci nélkül,de mindig kiszúrja ,hogy trehány szülei hová NEMdugták :oops: ,ha viszont strappás napunk van,akkor hogy ki ne akadjon,a végére benyomom a szájába és akkor bírja még egy ideig!
szerintem,mint mindenről erről is le lehet szoktatni akkor,amikor úgy érezzük,hogy itt az ideje!ez gyakran sokkal később van,mint ahogy ő igényelné,de istenkém,aggódó,esendő szülők vagyunk!(gondolok a különalvásra,ami nálunk elég hamar és gyorsan megvalósult,olyan természetesesn,hogy csak ámultunk)
nővérem kissebbik lánya nagy cumizós volt,már ovibamenetel volt,amikor a mami elhatározta,hogy akkor megpróbálja a szétválasztást(elötte próbálták szépszóval ,de hiába)!egyik nap fogta ás keresztbe bevágta a gumirészt!a kiscaj jött ki szájában a cumival és mutatta anyjának,hogy valami nem stimmel!nővérem mondta,hogy már olyan régi ez a cunci,hogy nem bírta tovább,elhasználódott!kiscsaj válát vonta,hogy akkor ennek annyi ,majd gyorsan odavetette,hogy akkor talán most oda is adhatják Kisnyuszinak(mivel ez is egy próbálkozás volt,hogy hátha neki odaadja,hiszen olyan pici,hogy szüksége lehet rá,de nem jött be,azt mondta,hogy az ő szülei mért nem tudnak venni neki is egyet! :twisted: :twisted: :twisted: )
röviden :oops: ,majd leszoktatjuk róla!
de az is lehet,hogy olyan lesz,mint az apja,aki egyik napról a msásikra közölte,hogy neki már nem kell több pelus éjszaka,mert nem fog bepisilni és így is lett! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok:). ÉS BUÉK!

Már megint jó régen nem voltam, EU történetből megyek holnap vizsgázni (Pennával), így érthető, hogy inkább benneteket olvasgatlak:).

Illetve csak ezt az oldalt.

Nyúlné, az altatási módszered annyira tetszik, hogy én is kipróbálom. Hova kell tekerni a rádiót?:).

Viki, Pálma is szopizik éjjel, sőt ha bánata van nappal is. Ha elmegyek egész nap kibírja nélküle, de ha együtt vagyunk mindig van indoka, hogy kicsomagoljon. Nem sokat beszél, de ha szopizni akar, közli: "Te-te-te didit!". Egyelőre a szopiszünetekbe én még kipihenem magam, de nálunk is hasonló a helyzet, se a víz, se a ringatás nem kell neki, csak 5 perc szopi.

Pálma viszont nem cumizik, se ujjat, se cuclit, se semmilyen játékot. Csőrös poharat használ már régóta, próbálgatja az igazi bögréket is, de abból még több megy a pocira, mint bele:). Általában egyedül akar enni, főként villával. A kanál elég ügyetlen, desszervillával szurkálja (döfködi) fel a kajcit. Közben én egy másikkal rásegítek, hogy haladjunk:).

Pálma a két alsó és a négy felső foga mellé most megint fent növesztett egyet, a bal 4-et, és a nyáladzásból ítélve jön a jobb oldali is. Az alsó két metsző elnapolva.

Jó egészséget mindenkinek!

Pálma és a hintaló:
Kép

Dudukly és Pálma (15 hó + 12 nap)
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!!

Itt vagyok én is!!Lassan visszacsatlakozok....tegnap még Zoli itthon volt,de mától minden a régi!! :D :?

Látom volt itt jó pár kérdés,úgyhogy én is válaszolgatnék rá!!

Evés:Meli még csak villával tud enni,de azzal nagyon ügyesen!! :D
A kanalat megmondom őszintén még nem nagyon próbálgattuk... :oops: :oops: ,de lassan már azt is ki kellenne,csak még előtte valamilyen védőfelszerelést be kell szerezni!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Beszéd:apa,anya,mama,hinta,baba és mindenféle hablatyolás...Annyira,de annyira tudja mondani és néha az az érzésem,hogy azt gondolja mikor beszél és beszél,hogy ti hülyék hát nem értitek??!! :lol: :lol: :lol: :roll:

Fogkefe:van dm-es fogkefénk és nemrég vettem szintén a dm-ben MAM-osat!Szerintem jó ez is!

Mea körkérdéseire a válaszok:

Mese
Hááááát,Melit sajnos nem igazán érdekli,ha olvasok neki.Inkább magában elnézegeti... :?

Alvás:
Már nagyon régen egyedül alszik el este is és nappal is!! :P :P
Neki is van bumbija (kispárna),azt magához öleli,kicsit csócsizza és aztán elalszik!!

Napközben már csak egyszer alszik,kb.2-3órát.

Cumisüvegből sose ivott.
A tápiját aventos csőrőspohárból issza,napközben meg vagy pohárból,vagy szivószálas kulácsból!

Evés:
Lásd fent!!

ancsi26

nekem viszont van igazi béna fiatal anyuka sztorim! ))
Csibinek tegnap volt a szülinapja és beültünk este a MOMba a régi kedvec kis kávézónkba!mindketten kocsival voltunk,de úgy voltunk vele,hogy azért egy-egy kis pohár vörösbor belefér!biztos,ami biztos ettünk elötte egy kis saláltát ))!jó is lett a kedvünk,csacsogtunk a 10 órás zárásig ,így átültünk a sörözőbe!na ott is ittunk egy-egy sokkal kevesebb borocskát és aztán ittunk sok-sok vizet és csacsogtunk tovább!nagyon jól éreztük magunkat,de ideje volt menni(éjfél,mondanom se kell,hogy ,mintha hajnali4 lett volna ))))
nagy nehezen megtaláltuk a garázsban a kocsinkat )) és elindult ki-ki a maga hazavezető útján!az enyém volt a rossz irány,mert az első lámpa után megállítottak a rendőrök igazoltatni!és akkor már gondolta az egyik,meg is szondáztat!elkezdtem bénázni,de nem direkt,tuti a tudat alattim és úgy hatodszorra sikerült a dolog!és akkor persze ez a mondta hangzott el,hogy LEGYEN SZIVES KISZÁLLNI A KOCSIBÓL!
nagyon morcin néztek rám és kérdezték,hogy mennyit és mikor ittam,elmeséltem ivásom történetét,mindezt iszonyatos para fejjel és vacogó fogakkal,reszkető lábakkal!kérdzetem,hogy ha megigérem,hogy soha,de soha többet nem teszek ilyet,akkor elengednek e,de mondták,hogy az nem elég!mondtam,hogy és ha akkor egy picit segítene,hogy akkor miként lenne elég?!és akkor az is eszembejutott,hogy én fizettem és összvissz,ha volt nálam 5rongy,akkor már sok pénzem maradt,ezt nekik is elmeséltem és azt is felajánlottam,hogy ha megvárnak,akkor hozok többet,de mondták,hogy ne kockáztassam,hogy újra lekapcsol egy rendőr autó )))én meg csak bólogattam,hogy milyen jó,hogy ők mindenre gondolnak )),!lényeg,hogy pénzem nekik adtam,ők meg azéletemet vissza nekem!és hozzátették,hogy legközelebb együnk is utána valamit és lehetőleg az ne fogyókúrás joghurt vagy saláta legyen ))))))))))
megúsztam!
röhögött is barinőm,hogy eszméletelen mekkora mák,hogy ilyenkor olyan szerencsétlen,világvége arcot tudok vágni és tényleg hangosan kocognak a térdeim,hogy mindig elengednek! ))))))
ne ennyi !
:oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
rég féletem ennyire és nagyon tanulságos este volt,majdnem a jogsimba,kocsimba és sok-sok pénzembe került! :oops: :oops: :oops:
Csibinek viszont emlékezetessé tettem a szülinapját!lesz megint mit mesélni !
BOLDOG SZÜLINAPOT CSIBI! :P :P :P

jaj,de féltem,alig bírtam elaludni utána!rémes volt!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Én is hallottam a kocsis hírt, a gyerekek kiengedték a kéziféket véletlenül :( :(
Csak jegyet venni szállt ki a szülő, nagyim is rögtön hívott, hogy ugye én nem hagyom benne a fiúkat az autóban.....

Csikken!
Édes Roli az asztalnál :D

Ancsi!
Nagyon jók a szilveszteri bulizós képek, helyesek vagytok mind a ketten! :wink: :D

Emese!
Hú, nem semmi ez a rendőrös sztori, de nagyon ügyi vagy, hogy így kidumáltad magad :wink:
Engem még soha nem szondáztattak, remélem ezután is megúszom...... :P

Csibb!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!!!! :D :D

Benianyu!
Beninek meg Boldog Névnapot! :D

Ma itt volt anyum, én elmentem végre Nolcsival sétálni, meg bankba, dm-be, addig ő itthon maradt Leonnal.
Nolcsika úgy örült, hogy 1 hét után végre kimozdulhat, még köhög meg taknyos is, de már 2 napja nem lázas.
Leon viszont nagyon-nagyon taknyos, szerencsére ömlik ki az orrából, meg porszívózni is tudom.
Viszont mind a kettő végigalussza az éjszakákat, ma 1/4 9-kor keltek, mind a kettő full kakásan :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

huh én még nem hallottam ma híreket. Szerencsére ...
Barbapapa köszi, tetszik is neki :)

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Csikken! :)

Nagyon klassz a isasztal, székkel :wink:

Ancsi és Prüntyi! :)

Nagyon csinik vagytok a szilveszteri fotókon :wink:

Megann! :)

Mi kb. 2 hete hagytuk el a cumit, úgy hogy Lívi nem vette be, mert fogzik és úgy aludt el napközben, majd este is.
Utána már nem adtuk vissza többet.
Lehetm hogy hiányzik neki de 1 x sem sírt, semmi.
Szerintem ha már egyszer elhagyja akkor el lehet venni.
Megszokja hamar szerintem :)
De ha sír akkor add oda neki természetesen.

Kuha! :)

Tuti a rágófog, nekünk a két alsó és felső metsző után jöttek ki mind a négy kisrágófog(alul felül).
Szóval simán lehet az.
Nekünk most 16 fogunk van és össze vissza jöttek ki :wink:

Lívi is beszél már ilyeneket: anya, apa, papa, mama, és mindennek az elejét bármit monduk neki.

Kaptunk 18-ára időpontot az ortopédiára, kiváncsi vagyok, de lehet tényleg kinővi majd a befelé csámpizást.Remélem!!!

Lehet, sőt tuti, hogy sok a tápi de annyira szereti és akkor ihatja, nem??????
Vagy inkább szoktassam le ennyiről???
De régebben simán evett emellett még.
Tudom le kéne de úgy szereti a nagy adagját :)
Mit tegyek???

Annak most nagyon örülök, hogy a cumiról ilyen simán lemondott, de a cumisüvegről nem nagyon akar leszokni, mert a csőröst soha nem szerette meg(mindig fogzott és fájt neki mert kemény volt).

Enni sem nagyon akar és tud egyedül sem kanállal sem villával, de majd megtanulja, ráér oviig :lol:
De addigra meg kell!!!!!

Bilizést úgy tervezem, hogy nyáron kezdjük el.
Szerintetek az még nem késő????
Ti mikor kezditek?

Na eleget kérdeztem(fecsegtem).

Ja a szörnyű hírt én is hallottam, én nem élném túl az tuti :cry: :cry: :cry: :cry:
szörnyű!!!!A gyerekek ott a szülők előtt haltak meg és semmit nem tudtak tenni :cry: :cry: :cry: és még ráadásul valószínűleg az ő hibájukból, na ezért nem tudnám túlélni :( :( :( :( :(

Holnap megyünk Pestre 5.kerbe megkötni a szerződést.

Mindenkinek további szép napot!!!!

Puuuussssszzzzzzzziiiiiii

Mea
mea

Mea
Kisnyuszi is nagy tápi rajongó!mivel apósék azt mondták,hogy akár 2éves korukig is adhatom nekik,sőt,ők tejecske helyett inkább azt adnák,ezért így nem is izgat a dolog!természetesen a főzit azért adni kell nekik és lehetőleg husisat,nagyon fontos a fehérje!de engem megnyugtat,hogy amikor beteg és semmit sem hajlandó megenni,akkor legalább a tápit úgy issza,mintha kötelező lenne!viszont megfigyeltem,hogy a cumis üveget a tápival köti össze és nem szerette régen,amikor mást töltöttem bele!
ha a cumizásról ilyen gyorsan és ügyesen leszokott,akkor ez sem lesz probléma!és ahogy halad a szavakkal,addigra majd megdumáljátok! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!!
Tyű az anyját ez aztán a sztori.... :lol:
Még jó hogy igy sült el. :wink:
Engem is egyszer megállitottak mégpedig azért mert az akkori kocsink alatt voltak ilyen kék fények,aminek ugye nem szabad égnie és jöttünk haza egy buliból Zoli meg felkapcsolta én meg nem is tudtam róla!! :?
És hát persze,hogy megállitottak és kérdezték,hogy mikor szereztem jogsit és mi van a kreszben és milyen lámpa éghet egy kocsin....Én meg csak bambultam rá,mint egy nagy marha,mikor is a párom odasúgta,hogy kapcsold már le az uv-t!!! :evil: :evil:
De mondom én se köpni se nyeli nem tudtam,úgyhogy szépen el is engedett,mert látta,hogy velem nem sokra megy!! :lol: :lol: :wink:

BENINEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNUNK!!!!!

Barbi.
Köszi!! :wink:

ancsi26

Sziasztok,

Boldog ujevet mindenkinek!!!

Nyulne:) jokat rohogtem a vallasi adon de utana a rendoros sztori sem volt rossz levezetes.. hasznos a bunbano arc, nekunk egyszer a rendor cserelt izzot es meg sem buntetett a vegen :lol: :lol:

Mese:
David imadja a konyveket de teljesen valtozo, hoy meselni is lehet, vagy csak utogat

Alvas:
Most szoktunk le az ejjeli szoptatasrol, de elalvas tovabbra is szoptatassal..
o sem cumiik es az ujjat sem szopja, ami annyira nem jo, mert igy nem is tudja magat megnyugtatni. nem erdekli sem pelus sem kisparna sem maci sem semmi..

Eves:
villaval szeretne es kessel o is :twisted: , kanallal nagyjabol megy.. hasonloan a nyul csaladhoz a vege fele hagyom huligankodni a kanallal..

Ivas:
Poharbol, bogrebol de mar regota.tapszert neha cumisuvegbol.

Nem tudjatok, hogy miert nem kaphatnak ebben a korban kismagvas gyumolcsoket? David fuget meg kivit kunyeral, es nem tudom mehet-e?

Kép

Kép
ppanna

Beninek nagyon boldog nevnapot kivanunk!!!!!

:D

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!
Én nem tudom mi van velünk(velem és Pannával), de tiszta zizik voltunk mindketten! :? Ő egész nap nyafizott, semmi nem volt jó neki, nekem meg olyan semmi hangulatom nem volt+fáj a fejem is mint állat. :( Ma van telihold, biztos attól.
Én nem hallottam szerencsére az iszonyat tragédiát.
Juci
tök jót írtál erről a cumi-rongy anyapótlókról.Azt hiszem én is valami ilyesmiket tanultam pszichológiából=de Róki a profi, légyszi majd cáfolj, v.erősíts meg.)Szotériáknak-anyapótlóknak hívják, pl.ha a gyerek kórházba kerül, nem szabad elvenni tőllük, nekik olyankor ez az anya.

Panni is csak cumival hajlandó elaludni, de ha napközben véletlenül meglátja, rögtön rácsapígy igyekszem nem látható helyre tenni-és így nem is követeli.
Nyúlné
micsoda sztorijaid voltak!!!! :lol: jó tanulópénz volt gondolom, egy korty után sem fogsz kocsiba ülni!!!
Benianyu
Benidnek boldog névnapot!!!!!!!!!
Ancsi
Nagyon csinosnak tetszik ám lenni!!!!Jó kis buli lehetett!
Prüntyi
mondom én, jól áll Neked, ha ki vagy sminkelve!!Tüncsinek nagyon tuti a tüsi haj!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Thomassane-Szilvi száz éve nem írt már, remélem jól vannak.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Beninek nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

ayse

Ezt a szörnyű hírt én is hallottam, nem is volt kedvem írni emiatt, teljesen kikészültem, plusz még egy másikat is, elég ramaty a hangulatom :(:(:(.

Egyszer minket is megbüntettek, mivel 3 órája (!!!) lejárt a műszaki! Buliból mentünk haza és hétfőre volt bejelentve a kocsi. Ilyenkor szigorított műszaki vizsga van elméletileg, potom 100 ezer forintért! A férjem mondta a rendőrnek, hogy az összes pénzét odaadja. Így is lett. Nem tudom, mit szólt a 2 rugóhoz, amit kapott! :shock: :lol:

Ancsi!
Nagyon-nagyon csinos vagy!!!! És látszik a képeken, hogy milyen jó a kedvetek!

ayse

Képzeljétek, Leon itt alszik a hálóban az ágyon!
Ő még soha nem aludt az ágyunkban, most is lefeküdtem vele az ágyra, mert olyan fáradt volt, gondoltam pihenek vele egy kicsit meg mesélek neki, erre 2 mp alatt elaludt :shock:
Délután nem aludta ki magát, meg gondolom a betegség is kiveszi, itt kiabál a papagáj, Nolcsi a nappaliban Misi mókust néz, ő meg horkol. Olyan édes, legszívesebben össze-vissza puszilgatnám.
Nekem ez olyan nagy élmény, hogy a kezemben aludt el és látom, ahogy alszik. :oops:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu, Beninek boldog Névnapot!!!
Légyszi, hova szoktatok menni a gyerekekkel???
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket Beni névnapja alkalmából! :) Nagyon kedvesek vagytok! :)

Barbi,
Biztos jó látni, hogy Leon a kezedben aludt el, csak kár, hogy a betegség az oka. Gyors jobbulást neki!

Nyúlné,
Nem semmi a rendőrös sztori, ügyes vagy, hogy kidumáltad!
Nálunk váltott iszogatás van, ha kocsival vagyunk, egyik iszik másik vezet, általában én. :oops:

Csibi,
Boldog szülinapot!!! :) :) :)

Ancsi,
Nagyon jók a bulizós képek! :)

Tudom, hogy én is adós vagyok, de nem volt ma sem időm. Amíg Dani aludt és már nem volt házimunkám, Benivel néztem a Dzsungel könyvét.
Most meg itt birkóznak a lábam alatt, amíg én állva bepötyögök egy pár mondatot. :) :) :)

Totka,
A teliholdróljut eszembe.... Beni olyan édes volt ma reggel, felébredt, kinézett az ablakon és pont akkor ment le a hold. Még be is hívott, hogy nézzük együtt. :)

benianyu

Csikken,
Nyaralni (hosszú hétvégére) gondolod?

benianyu

sziasztok!!!

megjöttünk tegnap éjjel a síelésből.

MINDENKINEK BÚÉK ismét :) :) :)!

ezt az oldalt elolvastam, látom, gyarapodtunk egy kis topiktaggal :D
mindjárt visszakeresek, hátha többet is megtudok róluk :) nagyon kíváncsi vagyok rájuk!!

síelés egész jó volt, mire elindultunk haza, a hó is elkezdett esni, de legalább szép időnk volt, gyönyörű hegyek közt síeltünk!
majd igyekszem a képekkel....
Eszti tündérke volt, mindenki megcsodálta. nagyon kedves volt és barátságos, legalábbis azokkal, akik szimpik voltak neki. nagyon büszke voltam rá :) vittünk szánkót is neki, de nem igazán értékelte, hogy totál beöltöztetve kell benne ülnie, szóval maga a hó élménye egyelőre nem jött be.
szilveszter este konkrétan negyed egykor elaludtunk emberrel :shock: húgom baromi boldog volt :lol: mi meg jó fáradtak :lol:
ilyen szilveszterünk sem volt még, de érdekes módon nincs hiányérzetem, pedig én tényleg bulizós voltam.
úgy vagyok vele, hogy amit az év első napján csinálsz, olyan lesz az éved, hátha több jut az alvásból :lol:

a mohácsi tragédia engem is sokkolt :( :( :( :( :( :(

körkérdés
evés: kanállal megyeget, de keveset hagyom :oops:
villát még nem is mertem a kezébe adni.
inni pohárból iszik, a cumisüveggel, cumival nem tud mit kezdeni, viszont azért ott tartom a kezem, hogy ne borítsa a végén magára a maradékot, mert letenni még nem tudja.

alvás: Eszti is úgy van, mint Ppanna Dávidja, semmi nincs, amit szopizna, vagy rágcsálna, vagy bújna.
reggel-este szopi van, de reggel 7-8 előtt már nem szoptatom meg, akkor sem, ha felébred.
Viki!: nyáron még Eszti is 4x szopizott éjjel, és tuti, hogy nem volt rá szüksége, csak azt tanulta meg, hogy ezzel alszik el ill. vissza. tuti, hogy Peti is így van vele. próbáld ki, hogy megsimized, vagy ringatod, vagy valami. nem fog neki tetszeni, eszti is üvöltött, de viszonylag hamar megtanulta, hogy éjjel nincs szopi. pedig Eszti elég kitartó ebből a szempontból.
ma este az apja leültette maga elé, és megbeszélték, hogy mától megtanulnak egyedül aludni. kíváncsi vagyok. én is támogatom az ötletet, de én nagyon gyenge vagyok ehhez. de a derekam meg piszkosul fáj már, úgyhogy... moindig csak dumálok :oops:

Ancsi, nagyon helyesek vagytok emberrel a képeken, és tényleg látszik, hogy milyen jól éreztétek magatokat.

na jön a család többi tagja....

KépKép
KépKép
and

Beninek én is és nyuszi is nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P

tragédia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

arik vagytok,de nem ügyesen kidumáltam magam,hanem teljesen őstinté jön belőlem ilyenkor a jaj istenem,de hülye p... vagyok fej és megszánnak! :lol: :lol: :lol:

rádióadót elfelejtettem megnézni,de holnap pótolom,vagy ha el nem felejtem,még ma! :roll:

betegeknek jobbulást!

Totka,kitartás,de még el sem jutottam posta közelébe! :oops: :oops: :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?