Új privát üzeneted érkezett!

Kép A Lurdy Házban Kép Benji a széken ül.
fermel

Kép Szenteste otthon Kép Az új konyhával Kép Az új konyhával2
fermel

Nekünk is jól sikarült a karácsony. Ez nálunk azt jelenti, hogy nem volt nagy veszekedés. Mi 23-án le szoktuk adni Balázst anyuéknak és a Jézuska feldíszíti a fát nálunk és a mi ajándékunkat alá teszi. Aztán Ebéd anyuéknál és a szomszéd lakásban a tesóméknál szintén díszített egy fát a Jézuska és a nyagy családi ajándékátadás ott van kaja és alvás (ez csak Balázs) után. Tesóm kicsit (na jó nem kicsit) dilis és állandóan megbánt mindenkit. Nagyon rossz a természete. És ez az egész karácsonyi ceremónia csak az Ő kedvéért van így. Balázs első karácsonyán nem akartam átmenni, hogy itthon hármasban ünnepeljünk, na meg kocsink se volt és nagyon hideg volt. Nagyon megsértődött és mindennek elmondott, hogy egy bunkó vagyok, mert minden normális ember a családjával tölti a karácsonyt, stb. Hát nem akartam megbántani azzal, hogy nekem a szűk családom már a férjem és a gyerek aztán jönnek anyuék és Ő. És a többi családtaghoz karácsony másnapján szokás menni. Persze át is jöhetett volna, de arra lusta volt. Én mindig szívesen látom. Végül mi mentunk. És azóta is mi megyünk most már két gyerekkel, de ha 5 gyerek lenne akkor is elvárná, hogy mi menjünk. Ja és álltalában én itthon egyedül feldíszítem a fát, aztán ott segítek neki, mert Ő szegény hulla fáradt és nem bírja egyedül :) Jövőre lehet hogy nagy sértődés lesz mert első alkalom lesz, hogy kivételesen Kiskunhalasra megyünk férjem tesójáékhoz. Mert hogy Ők is a családunk. Ja amúgy tesóm 2x volt a mi lakásunkban. 1x apuék hozták Balázs 1. szülinapján. 1x meg én hoztam fel, mert mindig én viszem autóval vásárolni és mikor Blanka 2 hónapos volt, csak úgy tudtam megszervezni, hogy vásárlás után felugrottunk szoptatni és csak utána vittem haza. És 4 éve lakunk itt.
Na karácsonyra visszatérve este 8-ra értünk haza és már itt is várt a jézuska. Balázs nagyon élvezte és tetszettek neki az ajándékok, főleg a zenélők. Már szinte minden hangszer megtalálható a lakásban. Imádja őket. Semmi másnak nem örül annyira mint a zenélőinek.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Lánytesód van? Még sose irtál Róla... Akkor azért adtok Ti is a hangulatnak :lol: Mi egyébként 1x jártunk igy, mikor a szüleim és a hugomék megvették pontosabban az apukám megvette a nagy közös családi házat itt Érden, ahol állitólag még a szájuk is elfér békében :!: :wink: egymás mellett, na és akkor Szentestére áthivtak minket, hogy együtt legyen a nagy családi idill. Mondtuk a következő évben, hogy a Szenteste az inkább magunkban, békében... És első nap jöhet az idill, azt jobban tuléljük, minthogy az esténket robbantsák szét...
Nekem az a bajom, hogy a férjem családjánál nem akarom a Karácsonyt tölteni, hideg van, ők nem igazán ünnepelnek, vagy nem ugy ahogy én szeretem, szóval mi még sose voltunk, de Dezső nem is emlitette még soha a 20 év alatt, hogy az ünnepen hozzájuk menjünk. Két ünnep közt, vagy Ujév után, az más, bár az idén szerencsére legfeljebb Mátéval megy, én a baba miatt nem utazom.
Már azon is gondolkoztam, hogy egyszer nekünk is el kéne menni egy jó kis wellnesshotelbe az ünnepre, de nehezen képzelem el, hogy odaszállitsuk az ajándékokat, és mi lesz a fával, stb, meg aztán Máté már nemikgen kapható ilyesmire, most is már tegnap este a barátokkal Karácsonyoztak odaát a másik házban.
Viszont ha elmennénk, akkor kilőhetnénk végre ezt a sok felszines majomkodást, a szüleim is nyugodtan tölthetnék magukban az ünnepet, a hugom családjával, akit valamiért sokkal jobban szeretnk, mint a miénket...
Ma viszont igazán szépen telt el a nap, délelőtt átmentünk a szemben lévő magányos nénihez, vittem neki ebédet, sütit, közben megfőtt az ujházy tyukleves is, és 1 kiadós alvás után (ugye nekem hivatalosan is 2 helyett kell aludnom :wink: ) átmentünk a másik szomszédba, ott is eszegettünk kis bejglit miegymást, meg beszélgettünk 1 jót. Majdnem annyi idősek, mint a szüleim, de valahogy sokkal jobban egymáshoz vagyunk nőve mint velük...
Vadvirág!
Akkor Nálatok igazi jó Karácsonyi hangulat volt, irigyellek is érte! Mi csak mellébeszélgetni tudunk a családdal...
Kedves Druszám!
Érdemes volt megvenni a konyhát, látom nemcsak Benjit kötötte le :D Igy kezdődik a konyhatündérkedés! Nagyon elegánsak voltak a fiuk!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!
Wellness- Karácsonnyal kapcsolatban: a barátnőmék meglépték ezt a lehetőséget. 23-án az anyósnál karácsonyoztak, 24-én magukban + anyuka és 25-én elutaztak, 29-én jönnek haza. Teljesen igazuk van. Ettől nekem is meglódult a fantáziám, és úgy gondolom, hogy talán jövőre nekünk is érdemes lenne. Valami változás már nagyon kéne. Persze inkább abban reménykedem, hogy jövőre kisbabánk születik és attól lesz más a Karácsony.
Egyelőre viszont egy újabb csalódás lett a varákozásból, ráadásul pont 24-én, mert akkor jött meg.

Egyébként Szenteste magunk voltunk, ahogy szoktuk. És az ajándékozás, ünneplés után még sétálni is kimentünk. Felénk nagyon szép fények vannak, sok házat feldíszítettek, jó nézni.
Másnap az én családommal ünnepeltünk, de valahogy úgy volt nálunk is, mint Melcsiéknél: elbeszéltünk egymás mellett. Ha jól belegondolok: órákon át úgy társalogtunk, hogy igazán tartalmas dolog nem került szóba. Persze, ha az evést, ajándékozást leszámítjuk, akkor némiképp jobb a helyzet. :?
26-án ismét magunk voltunk és jókat társasoztunk. A férjem szülei nem élnek, a tesójával pedig nagyon egészséges viszonyban vagyunk: ha összejövünk, nagyon jókat dumálunk, de nem kötelezően Karácsonykor, akkor ugyanis össze sem jövünk, de bármikor máskor, ha kedvünk támad, átmegyünk egymáshoz és jól érezzük magunkat. A barátainkkal is ez a helyzet, de sajna az én rokonaimmal valahogy nem megy a dolog. Pedig igazán rendesek, csak nem vagyunk egy hullámhosszon. Biztos értitek. És ezek a kötelező vagy muszáj dolgok (ünnep, szülinap stb.) engem nem dobnak fel.

Képzeljétek: a beiglivel besokaltunk. Mi a kelt tésztás változatot kedveljük inkább, lett is 3 rúddal. Közben meg a férjem is rendelt a bioból "néhányat". Vagyis 5 mákosat, 5 diósat, mint utóbb kiderült. Azt hittem, rosszul látok, amikor meghozták. Hát sok is, és nem is kelt tésztás, tehát kevésbé finom. Úgyhogy én már ránézni sem tudok. Gondoljátok el: 13 rúd beigli. A harmada sem fogyott el. És ilyenkor kinek osztogassam, kinek nincs? Na, de lesz még vendégség, meg alighanem fagyasztok is le belőle.
regina3

Sziasztok !

Minden gyönyörű babának és kedves családjának Nagyon Boldog és Vidám Új Esztendőt kívánunk sok szeretettel!

Üdv: Ancsi és Lucus

Kép
Kép
Kép
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi! Ezer éve nem hallottunk felőled! Gyönyörű a kiscsaj :lol: ! Gyere vissza közénk!

Nekünk is eltelt a karácsony, ezer vendéggel. Kicsit fárasztó volt, de azért békés és boldog :lol: ! Nálunk mindíg jól telik, közeli rokonok jönnek, ill. eddig mi mentünk, de most ugye még nem mehettünk.
Főzni, sütni nem kellett, mindent helybe hoztak :lol: .

Emese továbbra is elég jó kislány, igaz voltak már nehéz napjaink és éjszakáink, de nem panaszkodom semmi vészes.
Viszont úgy veszem észre, hogy hiába csinálok mindent ugyanúgy mint eddig kevesebb a tejcsi :cry: . Ez eléggé megvisel engem, talán valamiféle kudarcnak fogom fel :cry: .
Azért még reménykedek hátha nem lesz gond!

Melinda! Nagyon helyesek a fiaid, azért még mindíg Benji viszi a prímet :lol: !!

Vadvirág! Milyen szép nagy és vidám család vagytok :lol: ! Sugárzik belőletek a boldogság! ( azért nem mindenkit tudtam beazonosítani :oops: )

Egyenlőre ennyi....

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Nálunk is jól telt a karácsony, hagyományosan vidéken voltunk a férjem szüleinél, mint minden évben. Anyósoméknál szoktunk összegyűlni, ő el sem tudná képzelni hogy ne legyünk ott, együtt a sógoromékkal akiknek a lánya Anna keresztanyja. Anna nagyon rendesen viselkedett, nyugodt volt és jókedvű. Kapott karácsonyra egy Fischer Price Sütifaló Kincsesbödönt a sógórnőméktől, mindenféle gombokat lehet rajta nyomkodni, erre különböző hangokat ad ki, énekel stb, és bele kell dugni a megfelelő formájú lukon át az azonos formájú sütit. Ez ugyan még nem neki való, nem is értem miért ajánlják az ilyen forma-bedugó játékokat fél éves kortól, mikor ez inkább a 1,5 - 2 évesek szintje, de a gombok nyomkodása lassan menni fog, tetszett neki a sokféle hang. Kapott még kiságyra szerelhető plüss mobil figurákat a nagymamától, meg pancsolós játékokat, ruhát, rágókát stb. Jó nagyokat aludt kinn a jó levegőn, 3- 3,5 órát délutánonként és utána pihent és jókedvű volt, még a nagypapa kezében is jól elvolt ami azelőtt nem volt jellemző. Milyen szép is lenne ha itthon is ilyen nagyokat aludna...
A nagyszülőknek és a keresztmamának fényképes naptárat csináltattunk Anna legjobb képeivel, nagyon szép lett, anyósom egész oda volt tőle. Nagyon nehéz volt 12 képet kiválasztani a sok százból... :lol:
Finomakat ettünk, én Feketeerdő tortát sütöttem, nagyon bajnok lett :lol:
Az én anyukámékhoz a két ünnep között készültünk átmenni de bekaptak valami vírust úgyhogy majd ha jobban lesznek... :cry:

Regina
Én imádom a beiglit, de nem a kelt tésztásat, úgyhogy nem esnék kétségbe a helyedben... :wink: :lol:

Mandula
Nekem is kevés tejem volt az első hetekben, és egyre csökkent míg 4 hetes korában már azt hittem teljesen elapad, 3 napig tápszerrel kellett pótolni. Aztán valahogy beindult. Sokat fejtem ennek érdekében, „üresben” is, és pár nap alatt tényleg eredményt hozott, azóta is van elég, sőt tele a mélyhűtő. Próbáld meg a szaporító fejést, 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig felváltva fejni, nem baj ha nem jön belőle, az inger serkenti a tejcit. Nekem bejött. És az is segített mikor mindkét mellből felváltva kezdtem szoptatni, egy szopi alatt 2x-3x cserélve az oldalakat, mert ezalatt is termelődik a tej. Ne add fel! :!:

Ancsi
Végre, végre, végre :!: :lol: :!:
Nagyon édes Lucus :lol:
Írj többet :!:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Rég volt tábla...

SHEILA, RABKRI, TI IS HIÁNYOZTOK!!!

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Mandula!
Beraktam a fotókat (feliratozva hogy ki kicsoda :) ) az 5-ös albumba...

Szuperek a fotók, amiket felraktatok!!! :) Ha lehet, akkor még, még...

Sheila!
Tényleg hol vagy már? :)

Végre visszakerült a gép az asztalra. Hihi! :)

Ma este már szilveszteri díszben pompázik a lakás. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nagyon kellemesen telt a karácsonyunk. Kyra minden ajándéknak nagyon örült. Marcellt különösebben nem érdekelte sem a karácsonyfa,sem az ajándékok,a csomagolással volt elfoglalva :lol:
Kyra kezdett játszani a Marcell ajándékaival és próbálta őt is bevonni. A napokban kezdett el végre játszani a játékaival,most is itt rakosgatja a kockáit.

Icus!
Milyen nagy már ez a lány,csak ámulok és bámulok. Nagyon szép!!!!
Nagyon jó játék ez a sütifaló,de valóban még nem Annának való. Én gyűjtöttem a Pampers pelusról a kódokat,azokat kellett beküldeni és ilyen játékot kapunk majd ajándékba. Még sajnos nem érkezett meg,de már nagyon várom. Marcell Fisher Prise húzogatós kiskocsit és szintén F.P. csigát kapott,/többek között :D /mindkettőbe különböző kockákat lehet dobálni. Szerintem nagyon jók a F.P. játékok. Nekünk van járássegítőnk is,azt is nagyon szerette Marcus.

Mandula!
Látom már vonalzód is van,nagyon szép!
Amit Icus írt a tejtermelés növeléséről,én is tudom ajánlani,nekem is ez segített.A lényeg,hogy ne add fel és ne fogd fel kudarcként ha bármi gond adódik. Ha mégis tápszert kell adni az sem katasztrófa,de azért először próbálj ki mindent. Én ittam Laktoherb teát és szedtem homeopátiás golyócskákat is,azok is segítettek.
Szerencsés vagy,hogy Emese ilyen jó kislány /irigyellek érte/. Marcell még mindig többször felébred éjszakánként,az 1 év alatt pár éjjelt aludt át :(

Regina!
Nálunk nem csak a beigliből van túlkínálat. Rengeteg sütink van még most is,pedig már osztogatom a szomszédoknak is.

Vadvirág!
Nagyon szépek vagytok a fotókon. Én is mintha több gyereket látnék a képeken,mint ahány Nektek van. Gondolom a rokonság.

Melcsi!
Mi idén egy kis asztalra raktuk a fenyőfát, óvintézkedésként Marcell miatt,de szerencsére nem bántja.
Sajnálom,hogy ilyen a viszonyod a rokonokkal,engem is bántana a dolog,ha a szüleim a húgomat jobban szeretnék. Szerencsére
mi nagyon jóban vagyunk a szüleimmel,a férjem őket tekinti az igazi családjának,mert tőlük több szeretetet, odafigyelést kapott az elmúlt 5 évben,mint eddig a saját családjától egész életében. Sajnos náluk sem jellemző a meghitt családi ünneplés,idén anyósom nálunk töltötte a karácsonyt,láttam rajta,hogy nem nagyon tud mit kezdeni magával közöttünk. Én nem erre szeretném nevelni a gyerekeimet. Szeretném ha nekik is fontosak lennének az ünnepek és megadni a módját minden fontos eseménynek.

Melinda!
Szép a családod,kár hogy Te nem vagy a képeken. Látom Benji örül a konyhának.

Ancsi!
De jó,hogy itt vagy!!! Remélem nem csak egy kósza jelentkezés volt,hanem jössz rendszeresen.
Luca gyönyörű nagy lány lett!!!!

Rakok fel én is pár képet magunkról.

Bea

Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép
beátab

Sziasztok!

Bea!
Szuper az összes fotó! :)

Szóval, Maci volna Attila bátyja, Kristóf és Viki pedig Attila előző házasságából a nagy gyerkőcök. :)

Lackó és Balázs pedig az én Öcsikéim. :)

Vadvirág
Vendég

Szia Vadvirág!

Köszi!
Így már értem :D
A Te gyerekeidet nem volt nehéz beazonosítani,a nagyokkal voltam gondban.
Szép nagy család vagytok.
Hogy álltok baba ügyben?

Bea
beátab

Sziasztok!
Ámulok és bámulok, gyönyörködöm a sok szép gyerekben, akik a fotókon láthatók. Mindenki nagyot nőtt, mióta nem láttuk őket.

Bea!
Neked is igazán nagyon szép a családod Jó együtt látni titeket. Kyra igazi kis hölgy, szuper a frizurája. Marcell szerintem nagy „csibész” lehet. Olyan okosan, értelmesen néz a kamerába, mintha nem is csak 1 éves lenne. Nagyfiad meg nagyon komolynak látszik. Természetesen nálunk is készültek egész családos képek, de én nem szívesen mutogatom magamat. Esetleg lehet, hogy majd az albumba felteszek néhányat.

Vadvirág!
Valóban jó látni, hogy ilyen vidámak vagytok. Itt annyian panaszkodtak már arról, hogy nem túl jó a kapcsolatuk a bővebb családdal, hogy igazán öröm ennek az ellenkezőjéről hallani. Szerencsére én sem panaszkodhatom, nálunk is jó a kapcsolat a nagyszülőkkel és a húgomékkal. (a férjemnek nincs testvére)
Ja, és persze a gyerekeid csuda helyesek!!

Icus!
Anna továbbra is gyönyörű. Én sem értem, hogy az említett játékokat miért 6 hónapos kortól ajánlják. Igazából Benji korosztályának való, ő is mostanában kezd érdemben játszani velük.

Ancsi!
Én is nagyon remélem, hogy ismét hallhatunk rólatok. Írjál magatokról bővebben! Luca nőtt a legtöbbet, mert őt láttuk a legrégebben. Talán már óvodás? Mindenesetre ugyanolyan szép kislány, mint amilyennek kisebbnek is láttuk.

Melcsi, Kriszta, Mandula, Regina!
Kérünk szépen fotókat is!!!

Fanny, Sheila, Rabkri! Most már tényleg jelentkezzetek!!!

Paga, Zsenge! Nálatok hogyan telt a karácsony?

Boldog új évet mindenkinek!

Melinda
fermel

Néhány egész friss fotó. Ma (illetve már tegnap) készültek. Kép A Tropicariumban Kép Játszóházban
fermel

Kép Játszóházban2 Kép Játszóházban3
fermel

Sziasztok!

Melinda!
Fantasztikusan klasszak a fotók! :)

Bea!
Köszi. :) Húúúúú, majd szólok azonnal ha van valami fejlemény... Hihi! :)

Vadvirág
Vendég

Kedves Lányok!
Most csak 1 gyors bekukk. Mindenkinek nagyon boldog, egészségben, békességben töltött Ujévet kivánok sok szeretettel!
Mi bébizsurba megyünk, majd kiderül meddig maradunk, de a Himnuszt már biztosan itthon énekeljük Dezsővel. Ugy érezzük, Emesének mégis békésebb lesz itthon alukálni, na meg én se vagyok már a régi :oops:
A képek gyönyörüek, a csuszdázás az nem semmi Fermel!
Icuskám, a táblában légyszi javitsd ki, hogy az én szülésem várható ideje 2007. junius 21.
Most nem tudok többet irni, mert Emese zaklat! Zsarnok némber lett!!! :lol:
Puszi és mindenkinek jó Szilveszterezést kivánok!

melcsi1967

Kép Kép

MINDENKINEK KÍVÁNOK A JÖVŐ ÉVRE EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT, BÉKESSÉGET ÉS SIKERESSÉGET!!!

Bea
beátab

Kép Kép

MINDENKINEK KÍVÁNOK A JÖVŐ ÉVRE EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT, BÉKESSÉGET ÉS SIKERESSÉGET!!!

Bea
beátab

Már megint türelmetlenkedtem :wink:
beátab

BUÉK

Kép

KépKép
nyanya67

Mindenkinek Nagyon Boldog Uj esztendöt kivánok :!: :!:

Kép
zsenge

Melcsi!
Lány tesóm van, pont két évvel idősebb nálam és grafikus.

Regina!
Mákos beigli nekem sose okoz gondott, nincs az a mennyiség amit ne bírnék megenni :)

Vadvirág!
Nagyom jók a képek, de nem jöttem rá melyik gyerek a kakukktojás. Vagy rosszul emlékszem, hogy csak 5 gyerek van, mert most 6-ot számoltam.
Tényleg sugárzik a boldogság a képekről.

Icus!
Én is minden évben naptárat adok apósnak. Eddig lapozós 12 A4-es lap fotópapírra nyomtatva és régi naptárról szoktam leszerelni a spirált és ráügyeskedni a sajátra. Most nem volt jó a nyomtatóm viszont volt itthon egy A3-as fotópapírom és arra szerkeztetttem egy éves naptárat, majd a barátnőm kinyomtatta, mert van otthon A3-as nyomtatója. Meg csináltam kis zsebnaptárt, de azt még nem osztottam ki,mert elő kell hívatni. Egy 10x13-as képre pont 2 db fér és azt kettévágom. Ezek előhívatása meg csak 20Ft ha 100 képet adok le és hát nem nehéz összeszedni annyit.
Majd felteszem megmutatni. Ja és a képválogatással én is mindig bajban vagyok.

Melinda!
Majd teszek fel képet a weboldalunkra, de alig van időm. Eddig a decemberi szülinap és télapó ünnepségről tettem fel. Karácsonyig még nem jutottam.
A Te képeid viszont nagyon jók.

Kép

KépKép
nyanya67

ne ez az A3-as falinaptár, eléggé összecsapott, de após örült neki. Pirossal be van jelölve a két gyerek szülinapja.
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

És ezek a zsebnaptárak. Igazából ezek csak próbák, hogy megnézzem előhívva milyen és jövőre szerkesztek jobbakat. A sok gyerekes képen Balázs a legjobb barátaival, akikkel minden szülinapot együtt ünnepelnek már 3 éve. Itt is épp a tortát várják

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta!
Nagyon jók ezek a naptárak,ügyes vagy,hogy ilyen jókat tudsz csinálni. Milyen programmal csinálod?
Nekünk az üzletben vannak naptár programok a laborgépen,én is csináltam ajándékba a rokonoknak,képeslapokat is saját fotókkal küldtem,mindenki nagyon örült neki.

Kinek hogy telt a szilveszter?
Mi a barátainknál voltunk. Kyrát is vittük,Marcell a mamával maradt,mert sajna megint beteg és nem akartuk megfertőzni a többi kisgyereket. Nagyon jól éretük magunkat,hatalmas tüzijátékot csinált a házigazda apuka a gyerekek legnagyobb örömére. Éjjel 1-kor volt a Belvárosban is tüzijáték azt is megnéztük utána jöttünk haza.
Kyra nagyon boldog volt,hogy bulizhatott ő is.

Bea
beátab

Bea!
Photoshop és CorelDraw programokkal.
Nekünk nagyon jól telt. Két barátnőm férjestől itt voltak és így hatan +Blanka voltunk. Balázs nagyszülőknél bulizott.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Beának már írtam korábban, Kristóf és Viki Attila előző házasságából a nagyobb gyerkőcök. :)

Klasszak a naptárak! :)

Mi itthon töltjük a szilvesztert. Feldíszítettük a lakást számtalan színes szerpentinnel valamint rengeteg parti lufival és tradicionális étkekkel kényeztetjük magunkat.

Vásároltunk mindenféle szemre való (és persze felettébb szemrevaló) maszkot, trombitát, egyéb szilveszteri (nélkülözhetetlen :) ) jópofa kelléket és persze az elmaradhatatlan kölyök pezsgőt.

Éjfélkor (mint minden évben) fél órán keresztül mindenféle fajta, gyönyörűbbnél-gyönyörűbb, érdekesebbnél-érdekesebb tűzijáték, tombita szó, petárda durrogás, stb.

Vadvirág
Vendég

Elfelejtettem az előbb...

Csajok!

Találtam egy klassz oldalt, ahonnan régi könyveket lehet rendelni. Tulajdonképpen egy antikvárium...

23-án rendeltem és 27-én már meg is érkezett a 4 remek Füst Milán kötet, amit sehol sem tudtam megszerezni, pedig már minden lehetséges könyvesboltban érdeklődtem, de újra nem adták ki és a raktáron sem volt már belőlük sehol.

Hátha benneteket is érdekel esetleg:

http://www.regikonyvek.hu/

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bea
Már a múltkor is akartam írni, Marcell milyen nagyfiús lett! A régebbi képeken gyönyörű baba volt, aztán mikor hosszú szünet után újból tettél fel képet mindjárt feltűnt, hogy sokat változott, nőtt, már nem baba, hanem igazi szép kislegény ! :D
Kyra is édes, igazi nő.
Sokszor jutottál eszembe mert régebben is írtad hogy Marcell éjszaka még mindig fel-felébred. Nálunk az utóbbi pár hétben lett újra „divat” az éjjeli szopi, ilyenkor gyakran eszembe jutsz...

Vadvirág
Klasszak a képeitek! Nagyon helyesek a gyerkőcök!
Jó az az antikváriumos link, köszi. :D

Melinda
Nagyon jók a játszóházas képek!
Hogy tetszett a cápa Benjinek a Tropicariumban?
Nekem felnőttként is nagy élmény volt ahogy átúsznak a fejem fölött...

Kriszta!
Szépek a naptárak. Legjobb az első zsebnaptáras kép Balázsról, olyan mintha be lenne zselézve a haja? Nagyon vagány! A többi is jó, meg ahol Blankával hason fekszenek. Blanka nagyon hasonlít Balázsra. Látom a te lányod is szereti a hasát, szép kerek pocakja van, mint Annának... :lol:
A zsebnaptár is jó ötlet, van lamináló gépem is, be tudnám laminálni, lehet hogy én is csinálok!
A képválogatás kapcsán kitaláltuk hogy csinálunk a legjobb 300 képből egy DVD-t, zenével, feliratokkal, 8 pontos menüvel témák szerint úgy mint Megszülettem, Keresztelő, Pancsizok stb. 7 mp-ig mutat egy képet majd áttűnik a következő. Nagyon jó lett, tegnap vittük el anyáméknak, hogy legyen mit nézni a vadonatúj DVD lejátszójukon...
Írtad hogy befejeztétek a HRG tornát. Én nemrég vettem nagylabdát, Anna nagyon szereti, meg azt is ha a lepedőben lengetjük. Őszintén szólva aggódom kicsit, mert Anna még mindig nem forog, ezekkel a vesztibuláris ingerekkel hátha rá tudunk segíteni. 6-7 hónapos koráig belefér... :wink:

Kép nagylabdán tornázok

Kép lepedőben lengetnek

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Tábla javítva :lol:
Mandula kislányát is beírtam végre. Már a múltkor is beírtam őt csak rosszul mentettem el és véletlenül a régebbi táblát tettem fel, de akkor fel sem tűnt.

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Balázs haja csak vizes és úgy borzoltam fel. Nekem is nagyon tetszik így. Blankának meg nem csak a hasa, de a feneke is hatalmas :)
Laminálás jó ötlet így kétoldalast is lehet csinálni. Barátnőm tud is laminálni a munkahelyén.

Blanka már forog minden irányba és hátrafele kúszik. Nemsokára jön az előre kúszás és lassan a felülés. Már nagyon várom. 8 kg és alig bírom tartani a fürdetésnél. A
Hogy érted, hogy nem forog? Hasról hátra és hátról hasra nem fordul meg? Pedig előbb támasztottatok mint mi.
DVD nagyon jó lehet. Anyuék is most akarnak lejátszót venni és nagyon örülnének egy ilyen lemeznek. Hogy csináltátok? Én ilyet nem tudok. Valami speckó dolog kell hozzá? Vagy csak a tudás? Mert azt megoszthatnád velem.
Anna még mindig nagyon szép kislány és a labdás képen tiszta Te.

A többi fotó is fantasztikus, bocsi ha nem dícsérem végig egyenként a gyerekeket, de mind nagyon édes és jók az ünnepi fotók is.

Mi most betegek vagyunk. Ma kezdődött az ovi, de a héten nem megyünk. Balázsnak kezdődő tüdűgyuszija van és köhög, taknyos. Blanka is köhög, taknyos és csúnya a torka.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta

A DVD-hez kell egy megfelelő program, valami videoszerkesztő pl. mi a Movie Maker nevűvel csináltuk. Ez csak XP alatt fut. Jó effekteket tud, jópofa feliratokat. De lehet a Néro-val is, és nyilván sok más progi is van erre a célra. Meg a DVD író kell, más nem. De én csak a képeket válogattam, a többit a férjem csinálta, úgyhogy nem tudom pontosan a részleteket.

Forgás: Igen, úgy értem hogy Anna nem fordul sem hasról hátra, sem hátról hasra. Nem is akar, meg sem próbálja. A hason kitámasztásban 15-20 percig is elnézelődik és ez elég neki, hason fekve nyúl a játékokért amit elér, ezzel elmatat sokáig. És kezd felülni ha az ölemben fogom, hasizomból húzza fel magát, bár ezzel még ráérne. És fürdéskor ha a kádba tesszük, leül és megkapaszkodik, persze nem tartja meg sokáig magát.
Igen, tudom hogy a forgás lenne most időszerű, remélem 7 hónapos korig menni fog, az még épp belefér a normális tartományba. Persze látom a 2006 nyáriaknál hogy ennyi idősen szinte minden baba forog... azért remélem nincs baj, de majd beszélni fogok a dokinénivel.
Emlékszem, a Kismama újságban Veres doktor kislányáról volt egy sorozat hónapról hónapra, ő is 6 hó után kezdett fordulni, és a doki írta, hogy ez is lehet normális. Én is ebben bízom.
Itt a kádas kép:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Ne aggódj egyelőre, a hugom kisfia épp annyi idős mint Emese, és Ő is hónapokkal később kezdett forgolódni mint Pöri.
A kádas kép nagyon aranyos!
Mi is naptárakat ajándékoztunk a nagyszülőknek, de szaktudás hiján nyomdában csináltattam, viszont nagyon aranyosak lettek.
Nyanyuska, a Tieid is édesek!
Ancsi!
Lehet hogy visszatérsz közénk? Várunk!

Ez 1 különös Szilveszter volt.
Emesével a buliból fél 11-kor tértünk haza, gyorsan lefektettük, és ketten maradtunk hirtelen, erre tán évtized óta nem volt példa...
És bizony ha már igy kettesben maradtunk :oops: :wink: :D Épp hogy az éjféli pillanatra odaértünk a TV elé :oops: Csak ketten voltunk, ugy kivántunk boldogságot egymásnak. Üldögéltünk együtt a kanapén, iszogattunk, aztán az uram fél 2 felé lement megnézni a gyerekeket, én meg bebujtam az ágyikóba. Az a csavargó meg reggel 7-kor jött haza, de nem mert bejönni mellém, hanem befeküdt Máté ágyába, ott horkolt, csak ugy zengtek a falak :lol: Szerencsére Emesét ugy kiütötte a dajdajozás, hogy 9-ig aludt :D
Erre, délután, mikor Máté is hazatért végre, megy a fiacskám lábat mosni (mert zuhanyozni tul fárasztó lett volna :evil: ), Pörike fut utána a fürdőbe, hát veszi le a zokniját és dugja Ő is a viz alá, hogy azt is meg kell mosni :lol: :lol: :lol:
Pöttyömtől gyönyörü ajándékot kaptunk: december 30-án érezhetően megmozdult! Sőt, éppen az éjféli öleléskor Apa is érezte!

melcsi1967

Icus!
Pogiéknál a 2006 nyáriaktól is későn forgott a baba és tanították. Lábát felnyomod és a combjánál nyomva segíted, majd a végén kihúzod a kezét. Na ezt nem tudtam jól leírni, de a lényeg, hogy ahogy forognia kell úgy forgasd, hogy ráérezzen a mozdulatra.
Köszi a DVD infót. Meg fogom próbálni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Szücsi!
Tüneményesek a fotók! :)

Nyanya!
Gyorsan gyógyuljatok meg! :)

Ma egész nap folyamatosan gyönyörűen süt a napocska, azt hiszem ez jó kezdete 2007-nek. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kriszta
Igen, szoktam így fordítani, de magától nem akar. Valószínűleg még nem integrálódtak jól a csecsemőkori reflexek, és ez akadályozza a mozgássort, mert fordításnál gyakran befeszít és amíg ez fenáll addig nem tud fordulni ( meg nem is akar). Ezért kezdtem a lengetős és labdás tornát, ez segíti a folyamatot ( HRG tanfolyam).
Ja, majd elfelejtettem, én is mielőbbi gyógyulást kívánok!

Melcsi
Köszia bíztatást :D

Vadvirág
Köszi :D
Mi is indulunk sétálni, ha már ilyen szép idő van.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Én is nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Icus, Nyanyus, Vadvirág, Melinda, Ancsi, Bea, Zsenge csodaszépek a gyerkőcök, és milyen nagyon nagyot nőttek! Örülök, amikor ilyen sok fotós hozzászólás van, mert jó nézni őket nagyon!

És titeket is jó látni legalább egy fotó erejéig!

És tényleg nagyon szép idő van, remélem mindenki aki tehette sétált egy nagyot!

További szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Én is vagyok, sőt olvaslak is benneteket csak mire írnék a kisasszony mindíg felébred :lol: !
Tényleg nagyon szépek a gyerkők egytől-egyig!

Kriszta! Nagyon jók a naptárak!!

Bocs most nem tudok mindenkinek írni, szerintem mindjárt enni kér Mesi.

Icus! MEkkorát nőtt Anna! El sem hiszem, hogy a mi kis manónk is mindjárt ekkora lesz :lol: !

Melcsi! Gratula a kis Mocorgóhoz!!!!!

A mi szilveszterünk alvással telt, majd jövőre bulizunk :lol: .
A nagyok nem voltak itthon, legalább ők kicsit kikapcsolódtak.

Mi jól vagyunk, Emese egy tündér, igaz vannak nehéz napok és éjszakák, de akkor együtt sírunk :oops: . Úgy néz ki a tejcsi sem fog elapadni, megteszek mindent, hogy legyen még egy jó darabig. (pedig hogy utálom már a tejszaporító teát :( )
Sajna képet nem tudok feltenni, sosem jön össze a fotózás.

Vadvirág! Köszi a linket, már régóta keresek ilyen oldalt, bár még nem nagyon volt időm nézelődni.

Bea! Nagyon szépek a gyerekek, a legjobban Kyra tetszik a babával!

Itt is nagyon jó idő volt, de sajnos mi együtt még nem sétálhatunk, még csak tegnap kezdtük a levegőzést 5 percel, és ma 10 és így tovább.... De azért én kimentem egy fél órára mert már 3 napja nem voltam levegőn. Mennyire lehet élvezni egy kis sétát a kertben is :lol: . Állítólag januárban ilyen kellemes idő lesz még.

Mindenkinek szép napot!

KépKép
mandula35

Mandula!

Milyen nagyon szép kis vonalzót szerkesztettél a picurnak! csodaszép a kishölgy!

Icus!

Elfelejtettem kérni , hogy a táblában a koromat kijavíthatnád 38 évre.

Melcsi!

Téged tényleg felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg a te kis Pöttyöd! És milyen nagyon rohan az idő!

Gabi
paga

Mindenkinek sikeres és szerencsés új esztendőt kívánok!!!

Nyanya
Nagyon klassz a naptár, gratulálok hozzá. Nagyon ügyes vagy és a csemetéid is igazán szépségesek!!!

Icus
A ti pöttöm Pannátok is csodaszép lett!!! És már egyáltalán nem olyan pöttöm....

Bea, Fermel
Nagyon jók a képek és klasszak a gyerekek (és a felnőttek is)!

Mandula
Jó, hogy azért tudsz írni időnként. Neked nagyon jó babázást kívánok és sok-sok energiát és jókedvet!!!

Paga
Nem nyáron van a szülinapod??? Hogy lennél akkor 38??? És miért öregítenéd magadat??? (Vagy rosszul emlékszem?)

Nálunk
A beigli ügy egész jól megoldódott. Kettőt lefagyasztottam, jó lesz majd inségesebb időkre. Kettőt elajándékoztam. Aztán a vendégek is meglepően sokat ettek (talán azért, mert csúsztam az ebéddel és kiéheztek), így mostanra már csak két fél rúd maradt...

Egyéb semmi. Én már 2-án dolgoztam pár órát, 3-án az ovi kezdődött, 4-én pedig az iskola. Hétfőre teljesen visszarázódunk.
Én egyébként az ünnepeket alatt minden nap f10-ig aludtam, igaz későn is feküdtünk le, de akkor is nagyon rég nem volt már ilyenben részem.
regina3

Jó reggelt mindenkinek!

Regina!

Jól emlékszel, valóban nyáron van a szülinapom. Nem is akarom magam öregíteni, de egyébként nincs semmi bajom a korommal. Csak egyszerűen így évfordulókor egyszerűbb váltani. De ha most öregítem magam fél évig, akkor az év második felében meg fiatalítom magam, hiszen akkor meg már elmúlok 38. :D :D

Jól tetted, hogy sokat pihentél az ünnepek alatt! Én is ezt tettem, de emiatt sajnos a sok betervezett teendő a szabi alatt elmaradt. De ezt nem bánom!

Sziasztok!

Gabi
paga

Sziasztok!

Egy pár kép... Kép
Kép
Kép Kép

KépKép
mandula35

Mandula!

Már épp kérdezni akartam, mikor láthatunk képeket a Picurról... Nagyon édes Mesi baba :lol:
De jó, hogy van tejci :D a tejszaporító teát én úgy ittam hogy igazi gyümölcsteával ( szárított gyümölcsdarabossal) főztem együtt és úgy jó.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula!
Már nagyon vártam a fotókat. Gyönyörű szép Emese! Ugye milyen csodás dolog ismét kisbabás mamának lenni? Tényleg, mit szólnak a nagyok? Lányod (esetleg a fiad) segédkezik a kicsi körüli teendőkben?

Kriszta!
Blanka hatalmasat nőtt. Nekem is feltűnt Balázs frizurája. Tényleg nagyon vagány!!

Icus!
Benjinek valóban nagyon tetszettek a cápák a Tropicariumban. Bence megmutatta neki, hogy melyik a tigriscápa. Azóta Benji csak így emlegeti őket.
Szerintem is a kádas kép a legjobb. Persze a többin is tündéri Anna.

Melcsi!
Ennél jobban nem is kezdődhetett volna az újév nektek! Igazán hamar megmozdult Pöttyömöd.

Paga!
Jöhetnél gyakrabban is. Mi van mostanában veletek? Barnus már teljesen jól van? Tényleg, már korábban is akartam kérdezni: hogy tetszik neki a felső tagozat?

Melinda
fermel

Mandula!
Nagyon édes, szép baba :)

Mi még mindig betegeskedünk, de már jobb a helyzet. Ma legalább mi kipihentük magunkat, mert Balázs a nagyszülőknél volt.

Képzeljétek a nagynaptárt jól elcsesztem. Nem is figyeltem az angol fejlécet, csak autómatikusan hétfőtől vasárnapigra írtam át, pedig vasárnaptól szombatig volt. Így most elcsúsztak a napok és használhatattlan. Egy külföldi oldalról töltöttem le az alapot psd formátumban. Na mindegy idén csak a képeket nézegeti rajta és kap hozzá egy lapnaptárt.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Egy kis aktualitás, bár valószínüleg hallottátok Ti is a hírekben:

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=2&HirID=8405

Mandula
Nagyon-nagyon helyes a kisbabád!!!

x
regina3

Sziasztok!

Sajnos nem nagyon van időm írni, sajnos a kiscsaj be van rekedve, állítólag a sírástól. Nem mintha sokat sírna de tegnap többet sírt mint szokott :( . Na most egész nap és éjszaka őrködöm, hogy ne sírjon. Remélem hamar meggyógyul.

Kriszta! Jobbulást nektek, csak túl lesztek rajta végre!

Regi! Milyen érdekes, hogy az a terület pont nem a miénk :roll: .

Lányok! Ti milyen pelust használtok? A pampers-ből Mese mindíg kipisil, kikakil :( . Pedig van még vagy 150 db belőle :( .

Na és néhány friss fotó újra :lol: : Kép Kép
Kép
Kép

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?