Új privát üzeneted érkezett!

Barbi!

Jobbulást a fiúknak!!!

Benianyu!

Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! Majd tegyél fel képeket, ha áttöltötted őket :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Juci!
Örülök, hogy jobban vagytok :D

Benianyu!
Juj de jó kis szilveszteri progi, várom a képeket nagyon! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tudjátok, aki kíváncsi, hamar megöregszik................!(mondom, én! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Ne gondoljatok nagy dologra, megint a gyarlóságom...! 8)
és lehet, így néznétek, hogy már megint....áhh! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: !!! :lol:
Barbi
Leonnak jobbulást!
Juci
nézted a pü-t?
Hajrá kaki, csak csendben írom, hogy én se kiabáljam el!!!!!
Benianyu
Hévíz :D Jó kis meglepi volt, és igen-igen képeket!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka!

Privi ment!

Kép
kuha

Nyúlné!!!

Majd igyekszünk "szerény igényeidnek" megfelelni, az időpontot illetően.
:lol: :lol: :lol:

Juci!
Örülök a jó híreknek, remélem, jó étvágy megmarad. És akkor hátha a kaki is könnyebben jön!

Benianyu!
Hű, ez aztán a szilveszter!
Tényleg jó lehetett, az meg pláne, hogy ilyen csitt-csatt-dirr-durr mentetek!
Képeket én is várom!

Kép
kuha

na újra itt!
megnéztem a Szív hídjait! :cry: :cry: :cry: szétbőgtem a fejem!pedig már nem először látom!olyan nagyon szép történet!jaj,de zokogtam!
na de újra a régi Nyúlné vagyok :P
Benianyu
de jóóóó nektek,jó fej Beniapu! :P
Juci
kakit akkor nem kiabáljuk mi se el ,csak vigyorgok itt magamban :mrgreen:
Barbi
jobbulásta családnak folyamatosan! :?
Totka!!!
elég a pironkodásból,elő a két sztorival,szerintem ari hogy így görcsölsz rajta,de ki fognak nyírni a csajok! :twisted:
csak keményen!!!! 8) :P
Kuha
nagyon helyes! :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ARanyosak vagytok, hogy így velünk drukkoltok.

Barbi
A fiúk mióta betegek? Ne haragudj, nem vagyok teljesen képben. :oops:

Szia Benianyu! :P
Képeket várjuk ám!

Totka
Még a válasz is ment :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

ja!
és szivünk hölgyénak boldog hófordulót! :P :P :P
(gondoltam egyengetem hős nyuszink szerelmi életét,amíg alszik :wink: )

Emese és MarciKépKép
nyúlné

én tök úgy emlékeztem,hogy Maja idősebb nyuszinál!de nem!szuper!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Barbi!

Hát én is. De az az igazság, hogy kötve hiszem, hogy eddig tökéletesen tejfehérjementes diétát sikerült biztosítanom neki, mert tuti hogy valami valahol becsúszott, pogácsa vagy valami más formájában. És most egy kicsit jobban utánaolvastam a tejfehérje allergiának, és sajnos az van, bármi mennyiségű tejfehérje ki tudja váltani a reakciót. Tehát vagy TELJESEN ki kell irtani a tejfehérjét (ami van egy csomó felvágottban, péksütiben, tésztában, stb) vagy nincs értelme. :?

Egyébként beugrott az is, hogy az amerikai palacsintához amit reggelire evett tejes margarint használtam a serpenyőt kikenni, de hát az is mikroszkópikus mennyiség lehetett... mert külön vettem Zsuzsának olyan margarint amiben nincs tej. De még ott van tonnaszámra a Ráma amit sütikhez akartam használni. :?

Hát nem tudom... annak örülnék legjobban, ha végre egészséges lenne.

Ma este megint hőemelkedése volt, 37,8 popsiban, David meg jól lehurrogott hogy túlaggódom a dolgot és hogy minden icipici fluktuáció miatt tele akarom tömni gyógyszerrel és majd ezzel vágom haza az immunrendszerét. Mert szerinte belefér a hőemelkedés, én nem tudom milyen tüneteket kéne Zsuzsának produkálnia ahhoz, hogy David úgy gondolja, komoly a dolog... Jelzem hogy semmiféle gyógyszert nem adtam a hőemelkedésére, csak merészkedtem megmérni a hőmérsékletét... Holnap reggel is megmérem, bár mire ágyba került, addigra már nem volt meleg, de fürdés előtt láttam is a pofiján hogy kipirult és érintésre is meleg volt, különben nem jutott volna eszembe hőmérőzni, de hát látványos volt.

Szóval lehet hogy a reggeli hányás már megint valami betegséggel kapcsolható össze, mert azt azért nem feltételezném, hogy a tejterméktől hőemelkedése is lesz.

Amúgy is keddre (holnapra) vagyunk visszarendelve kontrollra a doki nénihez, majd megnézi. Hát én azt reméltem, holnap már megkapja az igazolást hogy mehet bölcsibe, mert őszintén szólva ez a két hét bezárva elég nehéz volt... Én rosszabbul bírom mint ő. :?

Látom nálatok sem tökéletes a helyzet, sőt... bár én most már kezdem azt látni más anyukáktól, hogy kicsit higgadtabban kezelik a betegségeket, mint én. Érdekes, hogy most ért utol a paramamaság...

Juci:

Örülök hogy nálatok alakulnak a dolgok!!! A Normaflore-t addig kapta Zsuzsa míg az antibio hatása el nem múlt, mert teljesen egyértelműen az Augmentin hajtotta meg ilyen brutálisan. Azóta normális a széklete.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
Szerintem nem parázod túl a dolgot. INkább David tűnik számomra kicsit "lazának", hogy így fogalmazzak. Már mért ne mérnéd meg a lázát,ha melegnek érzed a gyereket? És az egyáltalán nem normális dolog, hogy már nem tudom hanyadszorra hányja ki szegény a reggelijét. MOst nem megijeszteni akarlak,hiszen Te is tudod. Lehet, hogy egy makacs vírus, vagy vmi ilyesmi van szegénykében. De az is lehet, hogy valóban a tej. Mindenesetre a végére kell járni szerintem is.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Nyúlné! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Róki!
Sajnálom, hogy így alakulnak Zsuzsa dolgai, kívánom én is, hogy minél hamarabb teljesen egészséges legyen.
Sajnos sok okosat nem tudok mondani neked. Meg hát, hogy őszinte legyek, nálad nehez találni olyan valakit, aki nem olvas utána százezer helyen ezeknek a dolgoknak!
És ezt most dícséretből mondom.
Bár ne lenne rá szükség!!!!! :( :(

A "lázas" aggodalmadat abszolút átérzem. Ha láz van, vagy ha még csak hőemelkedés is, rögtön én is parázom. Nehezen viselem, ha nem tudom letornázni a lázát. És ráadásul, valahogy tartok is mindig ettől a láz dologtól.

Kép
kuha

Juci:

Köszi. :) Minden férfi ilyen struccpolitikát folytat vagy csak az enyém ilyen?

Egyébként most a legújabb reményem, hogy majd ha megszületett Szilvi baba, ha nem is fogadja el Zsuzsa a szopit, majd lefejt anyatejet adok neki, akkor legalább nem aggódom halálra magam azon, hogy mit eszik és mit nem...

Körkérdés:

Ti még etetitek a gyerekeket? Zsuzsa nem nagyon hajlandó elfogadni az etetést, SK akar mindent enni, vagy max úgy hogy én szúrom a villájára a falatot vagy merem a kanalába amit ő nem tud, és akkor ő viszi a szájához...

Van még itthon egy-egy kallódó bébikaja, meg kéne próbálni hogy saját magának hajlandó-e kikanalazni. Egy próbát megér, bár nem fűzök nagy reményeket a kisérlethez...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nos mi is itt.

Juci!
Akkor én is hallgatok :wink:

Benianyu!

Azta...férj aztán tud élni :P :P
Srácok mit szóltak, amikor hirtelen ukmukkfukk összepakoltad a menetfelszerelést???

Nyúlné!
Régi Nyúlné :lol: :lol: :lol:

Totka!
Olyan szépek ezek a képek :P :P :P

Csajok...asszem én beteg leszek...szó szerint folyik az orrom..zúg a fejem...... :evil: :evil:
Na nem baj...legalább letudom most. és remélem a sielésünkbe nem kavar be.

And!
Ti mikor is jöttök meg???? :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Róki!

Nem tudom, hogy hol kéne már tartaniuk a gyerkőcöknek, az önállóan való evésben, de egy biztos: nálunk én még etetem Gergőt. Ha nagy ritkán a keze ügyébe kerül a kanál, akkor is csak hadonászik vele, max. bekapja. Persze, nem úgy, ahogy kéne...

Kép
kuha

Juci!
(drukk) Pssszt! :wink:

Barbi!
Szegény Leon! Gyógyuljanak meg hamar. Pussz-pussz nekik. :D

Nyúlné!
Teljesen jól emlékszel, Maja úgy 3 héttel idősebb Kisnyúlnál, csak ez a hülye vonalzó bekrepált. :evil: Próbáltam már újra csinálni, de az is ezt mutatta, valszeg a szerverükkel lehet vmi bibi. Még várok, de ha nem javul meg csinálok vhol máshol újat., pedig ez úgy tetszett. :?

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Roki!

Lénát is etetni kell..
Ugyan próbálkozik, főleg a villázás tetszik neki...
A kanállal is próbálkozik néha, de nagyon ügyetlenke még...

És most vessetek meg...
De én mindig rohanok valahova..mindig késésben vagyok..és ha én Lénát hagyom kanalazni..na akkor takarithatom őt is, a konyhát is...magamat is..és erre nekem sosincs időm :? :? :?
Pedig tudom hogy gyakorlat teszi a mestert....

M.

Kép

Kép
megann

Cleo..

Itt vagy???
Maradj...el ne menj....

M.

Kép

Kép
megann

Roki!
Remélem, hogy nem a vaj volt a ludas. Ezzel persze nem azt kivánom, hogy legyen benne virus, de ha mégis az könnyebben orvosolható. Kiváncsi vagyok mit mond holnap a dokinő.
Maját még lehet etetni pépessel, a SK kanállal evés nem annyira érdekli, vagyis igen de csak játék céljából. De a darab bármit azt csak ő foghatja meg és teheti be a szájába. Pl. a husit. Ha én berakom, kiköpi, megfogja ő teszi be és akkor megeszi. :roll:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Na szóval...csak azt akartam irni..mivel irod hogy Maja nem eszi a zöldséget..

Nos volt egy kis cukkinim és nem nagyon tudtam mit kezdjek vele...
Aztán gondoltam egyet, megpucoltam felkarikáztam...gondoltam kipróbálom a mikro grill funkcióját..

Felkarikáztam a cukkinit..volt néhány szem koktélparadicsomunk..azokat félbevágtam..tettem rá olivaolajat, egy kevés grillfűszert, oreganot, bazsalikomot..kis vizet..és betettem a mikroba meggrillezni...
Hát Léna úgy vadászott a villájával a darabkákra..mintha az élete múlna rajta..nagyon zamatos lett...
És természetesen ez minden zöldséggel megtehető...

Csak tipp. :wink: hátha... :wink:

M:

Kép

Kép
megann

Megann!
Vagyok. :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Rokica
Szerintem egy férfibetegség, de Benianyu lehet hogy mást mondana :lol:

Megann
Jobbulást Neked is!

Rokica
Marci szeret önállóskodni, de még nem megy Neki a kanalazás.
Hát az biztos,hogy megnyugtató lesz, ha megissza az anyatejet, de azért gondolom TE is azt szeretnéd, ha szegénykémnek kiderülne,hogy mi okozza nála a problémát.
Egyébkén írni akartam még pár napja, csak nem jutottam el odáig, amikor az evésről volt szó, hogy Megann, Kuha nagy szerencse, hogy a gyerkőceitek ilyen jól esznek. Nem kívánom senkinek azt a nyüglődést, amit bizonyára azért ismertek páran, hogy próbálkozol hogy a gyerek végre egyen valamit. Meg amikor egész nap csak minimálisat volt hajlandó enni. És elvek ide vagy oda, szerintem általában egy anya megpróbál megtenni mindent azért,hogy a gyerek végre egyen. Hangsúlyozom ezt nem a válogatásra értem, ha lehet így fogalmazni, hanem arra amikor egy gyerkőc olyan rosszul eszik mint pl Marci eszik(vagyis inkább nem eszik) sokszor. Bár a válogatásról is az a véleményem, hogy ha egy gyerek amúgy az ételek 97%-át megeszi, akkor az a 3% az izlésének bedutható. Elvégre a felnőttek sem szeretnek mindent.
Bár csatlakozom Rokica vajszívű táborához. Én valahogy mindig "túlzottan" átérzem a gyerek problémáját.
Na csitt.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann!
Speciel grillezett cukkini darabkákat ő is evett nemrég egy kajáldában a kajámból. De csak kb. 3-4 db-ot mert a őt a szintén grillezett csirke husi érdelkelte. Csak sikerült néha becsempészni a cukkinit. Szóval mennyiséget nem lehet belediktálni. Ezért nem is jutott eszembe itthon ilyen kaját késziteni, de most hogy mondod nem is rossz ötlet, ki fogom próbálni. Köszi. :D Van egy-két üveges kaja, amit megeszik, igy kerül bele vmi zöldség. Pl a kecskeméti zöldborsópüréje csirkével.

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Köszi mindenkinek a kedves fogadtatást! :) :) :)
Elkezdtem visszaolvasni, de olyan esélytelennek néz ki.... Mert ugye mellette még jegyzetelgettem is, de még csak két oldalnál tartok a hatból. :oops: :oops:
Fényképek inkább holnap lesznek, mert nagyon sok fotón piros a kékszemű srácok szeme és azt el kell előtte tűntetnem. :wink:

Rokica,
Sajnálom, hogy Zsuzsa megint nincs jól. A láznak oka van, fontos figyelni. David tényleg kicsit lazán veszi. Remélem, holnap a kontrollon kiderül végre valami.. Valahogy úgy érzem, hogy nem a tej lehet a hibás....
Még a pénteken írtakhoz egy-két mondatban reagálok. Szóval az antibiotikummal kapcsolatban valószínűleg tényleg a tapasztalat szólt belőlem. Ami egyrészt az, hogy sajnos sok orvos rögtön nyúl a receptért és felírja, másrészt pedig Beni lassan 5 és fél éves és kicsit talán kezdem megismerni a betegségeket.
Nehéz ellentmondani az orvosnak, ez nem is jó szó, talán inkább nehéz felülbírálni a diagnózist. Mégiscsak ő ért hozzá, meg az ember fél, nehogy nagyobb legyen a baj.
A mi doktor nénink annyiból rugalmas, hogy megírja a recepteket és ad egy kis haladékot, persze csak ha belefér, hogy kivárjam hová fajul a betegség és ténylegesen muszáj beadni az antibiotikumot.
Dani önállóan falatkákat eszik, az a jó, ha mind a két kezében van egy, biztos, ami biztos alapon. A kanalaznivalót én adagolom a szájába, amit elég jól visel. :wink:

Ayse,
Nagyon nagyon szuper lett a konyhátok! :) :) Imádom ezt a stílust! Gratulálok hozzá! Kellemes főzőcskézést benne! :) :)
És persze családilag is nagyon szépek vagytok! :)

Kb. itt tartok, ez olyan szombati téma. Még olvastam a hisztiről..... Dani is kezdi, nekem is véges a türelmem. Ha olyanért hisztizik, ami értelmetlen, akkor nem engedek neki, inkább én is figyelemelterelek. Ha fáradtabb, nyűgősebb, akkor kicsi babusgatás.
Beni hisztijénél már sokkal keményebb vagyok, simán nem tűröm.
Jucc, ahogy te is írtad, ez már teljesen tudatos, oka van, stb. Én is emelem a hangom, ami miatt sokszor van lelkiismeretfurdalásom... Beninél néha nem hat más. :oops:

Juci,
De jó, hogy Marci étvágya kezd visszajönni. :) :) Kaki ügyben nagyon drukkolok!!! :)

Megann,
Apa már pedzegette pár napja, hogy mi lenne, ha elmennénk itthonról, stb. De nem volt még igazán konkrét szervezés. Beni nagyon bírja a kiruccanásokat, Danika meg igen alkalmazkodó. Úgy mentünk, hogy az autóban aludjon, szinte háztól házig aludt is, oda is és vissza is. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Juci!
Mikor Maja nem evős kedvében van (elég gyakran :( ), akkor nálunk is addig tart az ebéd, amig vmit meg nem eszik. Még akkor is ha az a tizenkettedik kaja amit próbálok. Nekem ezzel semmi ellenvetésem nincs. Én is őszintén örülök, ha végre eszik. :roll:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Juci!

Hmmm igazad lehet abban a 3% ban.. :roll: :roll:
Én aztán tényleg mindent megeszek és férj is...de egyet ki nem állok....a lebbencslevest(nekem szalonnaleves)
Bleeeeeeeeeeee
És régen a tökfözelék is itt szerepelt még..de ma már szeretem..úgyhogy maradt a lebbencs a kakukktojás.

Léna étvágya amúgy visszatért.....

Ma pl tök engedékeny voltam..anyumnál lelopott a tányérról Léna egy nagy piskótatekercset is :roll: és úgy itéltem igazságosnak ha anyósnál is hagyom kicsit legelni...hát ott meg a dióskifli meg a sóssajtos süti volt a nasi tárgya..
Ennek megfelelően a normális vacsora természetesen szóba sem jöhetett :? :?
Na majd elmondom anyósnak hogy EZÉRT nem nassoltatom Lénát...mert pici baba, nem is eszik temérdek mennyiséget és abszolut jóllakik egy darabka sütikével..igy nem jut hely a normális értékes tápanyagoknak..
Ő ilyen...más gyerek még legelés mellett is eszik...
Léna nem...neki a 200 ml tápistej már übernagy mennyiség...leginkább 100-150 ml fogy belőle reggel is ...délután is..

M.

Kép

Kép
megann

Juci, Rokica,
Igen, BeniDaniApa igen (túl)aggódós típus. :wink: Sőt, szereti jól belémvágni az ideget néha. :oops: De valahogy mostanában talán nem annyira teszi.... Ez azért is jó, mert talán nem annyira betegek a fiúk, meg talán kezd rájönni, hogy tudom kezelni az ügyeket. De ő kihívná minden nap a doktor nénit a biztonság kedvéért és az összes antibiotikumot rögtön beadná.

Juci,
Egyetértek abban is, hogy szerencse, hogy ha valakinek jóevő (és jóalvó) a gyerkőce. Az ellenkezője eléggé meg tudja nehezíteni a mindennapokat. :? :oops:

Holnap reggel 1/2 8-ra kell mennünk Benivel vérvételre, a két hét múlva bekövetkező mandulaműtétje miatt. Remélem, hamar túl leszünk rajta, nem fog neki fájni, ügyes lesz a nővérke. Elég rossz tapasztalatunk van a korábbi vérvétel miatt. :( :(

benianyu

Juci!

Kaja ügyben teljesen igazad van, és össze is teszem a kezem, hogy ez így van, és inkább befogom, amikor pedig panaszkodnék.
Márcsak azért is, mert az arány, amit írtál, az nálunk 98.5 %- 1.5%.
És az elveim pedig nagy valószínűséggel azért ilyen "szigorúak" kaja terén, mert ugye úgymond el vagyok kényeztetve, hiszen Gergő szinte mindent megeszik.
És belátom, ha rossz evő gyerekem lenne, lehet, hogy más lenne a rendszer nálunk is.

Ja, a darabos, "megfogható" kajákkal ugyan az a helyzet, mint Cleóéknál. Gergő saját magát eteti.

Az meg, hogy miért nem tudunk még önállóan enni, valszeg nálunk szintén azért van, amit Megann is leírt. Ne vessetek meg, de eddig én is kényelmi szempontból nem adtam kezébe kanalat.
Igaz, Megann, mi ezt a témát anno az Árkádban már kiveséztük...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Cleo

Proba szerencse...

Na csajok...én lépek..hátha távozik belőlem a gonosz-rossz ártó baciszellem reggelre...

Jó éjt...

M.

Kép

Kép
megann

Hümm...

Most elkezdtem böngészni a láz és a hányás témájában, és hát David védelmében azt kell hogy mondjam, hogy az angol szakirodalom merőben mást mond mint a magyar.

Pl. szerintük a lázat nem érdemes csillapítani hacsak a gyerek nem láthatóan szenved miatta, mert a láz a test természetes védekezése illetve vadászata a betegség ellen. Orvost csak akkor kell hívni, ha 38,6 fölé emelkedik vagy napokig eltart, és általában azt javasolja, inkább a gyerek viselkedését figyeljük mint az abszolút számot a hőmérőn, mert egy élénk gyerek magas lázzal kisebb baj mint egy letargikus vagy vigasztalhatatlanul síró gyerek alacsonyabb lázzal.
http://www.cfpc.ca/English/cfpc/program ... lt.asp?s=1

A hányásról meg azt írja, hogy tök normális ha a gyerek sokat hány, mert ennek sok oka lehet, itt felsorolja a gyomorrontást, az autóban utazást, a virusos/bacis betegségeket, a légúti betegségeket, mert a takony irritálhatja a gyomrot (a la Kisnyúl). Erre pedig érdekes módon azt javasolja, adjunk a gyereknek takonyképződést gátló gyógyszert (decongestant, azt hiszem a Fenistil akarva-akaratlanul ezt teszi, de nem erre van kitalálva)... ha jól látom, Magyarországon az ellenkezője a "menő" mégpedig hogy a képződő taknyot kiszippantani vagy felköhögtetni (köptetők), nem pedig gátolni.
http://www.babycenter.com/refcap/toddle ... 11395.html

Szal más a taktika.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én is lépek, mert már kiszáradt a szemem a monitor bámulásától...

Jó éjt!

Kép
kuha

Hú Rokica, nekem kicsit idegen amit az angol szakirodalom ír.
Én vhogy úgy vagyok vele,hogy láznak, hányásnak és minden betegségre utaló jelnek oka van. Ha más nem az,hogy felrázta az autó, túlette magát a gyerek. De azt az okot én tudni akarom. És ha már másodszorra "ette túl magát a gyerek" (mondtam egy példát) akkor alaposan átgondolom,hogy valóban ez e a probléma.
Bocs, hogy pont a hányásra mondom, nem rátok akartam ezzel célozni, csak ez az aktuális éppen.
Szóval hozzám közelebb áll a - mindennek a végére járni alaposan-, mint ahogy hozzád is úgy látom.

Benianyu
Nagyon szorítok, hogy ügyes legyen a nővérke és Beni jól bírja a vérvételt! Dani milyen édes,hogy végig szunyókálta az utat. Hihetetlen milyen különböző a kettő fiú. (Marci és Dani, de mondthatnánk Benit és Danit is szerintem :lol: )

Megann, Kuha
Amúgy azzal teljesen egyetértek, hogy a főétkezésekre kell a hangsúlyt helyezni. Nálunk pl, ha éppen sikerül normálisan ennie Marcinak nem nagyon van nasi. Mondjuk azért egy ilyen pici gyerek elég sűrün eszik, már ha az öt étkezést vesszük.

Hiszti
Hát nem tudom. MInt láthattátok a talin Marci elég nyűgös tud lenni a problémánk miatt. Így nem foglalok állást. Sajnos nálunk ez most nem az az időszak amikor a következetes neveléssel "tudunk törődni". Amúgy ebben is elég liberális vagyok szerintem. Van pár dolog ami szigorúan NEM. A többit meg lehet dumálni velem.

Evés és idő hiánya.
Én is gyakran rohantam amíg nem élesedett így ki a problémánk.
Most már amíg akar addig eszik és minden falatnak örvendezek :? .
Ergo, az étkezésre hagyok bőven időt.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó éjt! :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jóreggelt!

Pocakos kép a 32. és 33. hét között:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné!

Jó reggelt...el ne tűnj.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Azt akartam kérdezni, hogy Kisnyuszi még mindig abban az asztalraszerelhető etetőszékben eszik???

M.

Kép

Kép
megann

Zsuzsával csinibb pocakom volt. :(

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!

Rokica
hihi, de jó kép, az elsőről hiányzik a kádból David!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem mindkét csajszival csini pocid volt/van, Zsuzsával mintha nagyobb lett volna.

Na, most az én körkérdésem:
Ti milyen fogkefével mostok fogat a gyerkőcöknek???

Mi a dm-ben vett babylavos-sal, amiben 3 féle van, de ezt már nem akarok venni.Néztem a figurásakat(Colgate, Oral B, Jordan stb. ), de ezeknek meg olyan nagy a keferészük, meg némelyik 3 éves kortól ajánlott.
Köszi!

Mentem, mert fő a tököm, meg a körömpöri(norbi szerint kenyér nélkül 1-es!) :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka!

KÖRÖMPÖRI :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
TE GYILKOS...... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
IMÁDOM A KÖRÖMPÖRIT...SZÓLJ HA KÉSZ, KÉREK FÉNYPOSTÁN EGY ADAGOT KÖBÜKI :P :P :P :P :P
Ki szoktad csontozni??????

Képzeld én meg már tök rá voltam állva a kocsonyára...erre idén sem anyum sem anyósom nem csináltak az újévre kocsonyát... :evil:
Teljesen odáig vagyok :evil: :evil:
Kénytelen leszek én megpróbálkozni...bár ha már választani kell inkább a körömpörivel bajlódom.....bár ezt meg tuti csak hétvégén...mert Léna szerintem nem nagyon kultiválná ha egész nap kotyvasztanék.... :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Barbi!

Itt vagy??????
Láttad a babaszobán van fönt most peg perego babakocsi...
Figyi, én amennyit fönt láttam eddig az mind olyan fiús szinű?
Szerinted létezik lányosba is, vagy csak fiúsba???
Igaz most is kék kockás Léna nagy babakocsija..
Nagyon úgy látom hogy azt kell vinni sielésre, mert a kicsiba a nagy téli göncökkel alig fér bele Léna..bár igaz nem gyalogtúrára megyünk....
Na majd még megy hányjuk vetjük a dolgot...

Amikor nyaralni voltunk Olaszba...egy bababoltban volt akicósan egy P3 valami 200-250 euroért...
Azóta verem a fejem a falba hogy miért nem vettük meg.... :evil: :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok! :) :)

Túl vagyunk a vérvételen. Nem volt egyszerű, mert Beni már az ajtóban hergelte magát, hogy mennyire fog fájni és nem is tudott megnyugodni. A nővérke kedves volt, aranyos és elég gyors és legfőképp toleráns. Azt mondta, hogy már sok ilyet látott és nem csak gyerekek esetében. :oops: :oops:

Dani ma nagyon korán ébredt, nem is aludt ki magát, de látta, hogy mozgás van és már nem aludt vissza. Viszont most már nyűgi volt, így le is tettem aludni.

Rokica,
Nagyon jó megint a pocakösszehasonlítós kép! :)
A lázcsillapítással kapcsolatban az én véleményem is az, hogy nem muszáj rögtön csillapítani, csak 38 fok felett. A láz valóban a test természetes védekezése, szükséges. Ráadásul minden betegséggel edzettebb lesz a szervezet, egyre könnyebben legyőzi a betegséget. Ha nem nagyon komoly, akkor egy lázas nap után már lehet, hogy jobban is van a kis beteg.

Totka,
Nálam tényleg Norbi 1-es ebéd fő. Spenót. Imádom! Szerencsére Apa és Dani is, Beni meg kap mást. :) Ilyen zabálós néhány hét után tényleg vissza kell vennem egy kicsit.
Daninak Colgate fogkeféje van, a legkisebb. Szerintem nem nagy a feje, mármint a fogkefének. :) :wink:

Megann,
Jobban vagy? Tegnap este elfelejtettem neked jobbulást kívánni. :oops: :oops: Mikor utaztok? Ma?

Megyek, mert lejárt a mosógép és még elég sok a szennyes. Utána meg mennyi vasalnivaló lesz! :? :?

benianyu

Lanyok,

Boldog Uj Evet es nagyon sok egeszseget es mindent, amit szeretnetek valora valtani ebben az evben, pocakosoknak gyonyoru babakat kivanok!

Visszaolvasas remenytelennek tunik, de hatha, Magyarorszag utan meg elruccantunk sielni egy kicsit, tegnap este ertunk haza, nem voltam netkozelben! Utazas nagyon jol sikerult, bar otthon mindannyian beleertve az otthoniakat is beleestunk a hanyos hasmeneses virusba es hat ez egy kicsit rosszul jott ki az unnepekre, de tuleltuk, sokat pihiztem es most meg probalok visszaszokni az ELET-be :lol: :lol: .

Rokica,
Poci :lol: :roll:

Megann,
Mikor mentek sielni?

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Majola!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! És de jó, hogy túl vagy rajta!!!! :):):)

Benianyu!
Köszi :)
Hévíz :)
Kitartást az orvosi tortúrákhoz!
Szegény Beni :(

Önálló evés:
Én ennek a híve vagyok. Láthattátok a képsorozatot Andris evéséről. Elég sokmindent mellédob. A férjem szerint a földről jóllakna még egy gyerek. És elég ideges miatta. Olyasmi típus, mint Megann férj lehet, rend, tisztaság uralkodjon és kikészül, ha nem így van. Szóval rendesen megdolgozom az idegeit. De én úgy látom, hogy Andris nagyon élvezi az önálló evést, és már egész ügyesen betalál kanállal a szájába, pohárból is iszik. Persze ha sietek, vagy máshol vagyunk, én etetetem, szerencsére hagyja.

Hiszti
Szerintem a figyelemelterelést még idősebb korban sem kell becsapásnak elkönyvelni, hanem felkínált alternatívának, amit a hiszti helyett lehet csinálni. Ezt egy nagyobb gyerek így is fogja fel.

Rokica!
Sajnállak emiatt a kálvária miatt. Szerintem simán lehet, hogy még a vírus bújkál benne és ez okozza a hányást. Csak a jól bevált közhelyet tudom vígasztalásul írni: az idő mindent megold!
Én is megmérném a lázát, ha úgy ítélném. Úgy tudom, ogy 38 fok fölött érdemes csillapítani a lázat, mert az a hőmérséklet már káros a sejtekben található fehérjék számára.

Két kis karácsonyi szösszenet:

Szenteste Lili a szüleimmel volt a tamplomban betlehemezésen, amíg mi feldíszítettünk a fát. Mikor értük mentem az autóval, láttuk, hogy más házakban már ott áll a feldíszített fa. Én meg csináltam a sóműsort:
- Hú odanézzetek! Oda már megérkeztek az angyalok!!!
Lili transzba esett:
- Anyu! Ne várjuk meg, amíg hozzánk is megérkeznek! Inkább tegyük bele mi a talpba és díszítsük fel!!!! :lol:
Dehát addigra mi ugye már kész voltunk.... azt hiszem majd ezt a vonalat fogom meglovagolni, ha az angyalka mese-korszaknak vége lesz.

Kapott egy bella balerina nevezetű hmm mit is mondjak, förmedvényt? Ez egy házi balettstúdió, szőnyeggel, korláttal, kibírhatatlan hangon sipítozó oktató dvd-vel. (ez volt az álma). Most míg írok a "Kezdődik a hattyútánc..." kezdetű opuszt van szerencsém élvezni. :lol: Bella Balerina életvezetési tanácsokkal is szolgál a minibalerináknak, pl. hogy egyenek gyümölcsöt, banánt. Lili szívből utálja a banánt, de a kedvéért hajlandó volt beleharapni. Azért egy falat után azt mondta, hogy mégsem szereti....

ayse

Benianyu!

Köszi,denem,egyáltalán nem vagyok jól.
Zúg a feje, folyik az orrom, fáj a torkom, de azért rosszabb is lehetne...
Hozattam férjjel Semicillint...(nem akarom beszedni csak ha nagy gáz van...de gondoltam jó lesz sielésre is, ha ott kapna el valami lázas nyavalya..)
Lénának is viszek Cedax Baby-t végszükség esetére..

Anikio, Benianyu!

13-án megyünk....
Remélem addig kitör rajtunk mindenféle kórság és ott nyugi lesz betegség terén...ha már csak gyepsielni fogunk :? :?
Mert sajna friss hó egyelőre nincs Livignoban, csak az egy hónapos hó.... :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Majola,

Szivbol gratulalok Annahoz, micsoda Ujevi ajandek, akkor nem karacsonyi, hanem szilveszteri baba lett :lol: :lol:

KépKép
KépKép
aniko47

Megann,

Gyogyulj meg hamar es inkabb szedj be gyorsan valamit, nehogy elrontson valamit a vakaciobol ez a franya betegseg.

En is viszem a kicsim dokihoz delutan, meg van fazva de nagyon. :cry:

Rokica,
Micsoda kalvaria, szegeny Zsuzsa baba, jobbulast neki es remelem hamarosan csak rajonnek mitol van ez az egesz. Egyebkent nekem gyanus a tejallergia, hiszen akkor miert csak most jott ki es nekem van egy ismerosom, akinek feherjeallergias a gyereke, de rajta inkabb exemas tunetek jelentkeznek, nem ilyen modon, mint Zsuzsanal. Eszembe jutott, hogy van a gyomorban egy 'nem tudom minek nevezett, talan klappa, majd utanaerdeklodom ma a dokinal"dolog, vagyis a gyomor nincs lezarva, itt nalunk sok gyerek van mutve ezzel, ez jutott az eszembe, ezzel a sok hanyassal kapcsolatban. Mivel Balazs is sokat bukott kicsikent, nekunk ezt neztek meg eloszor. Nalatok nem lehet vajon ez??????? Csak egy otlet!?

Foldrenges,
Jezusom, csak ne legyen tobb!!!!!!!!!!

Megann,
Ha nincs ho, majd megoldjak a muhoval nem?

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó,
Üdv újra netközelben! :)

Ayse,
Liliszáj :) Andrisevés szintén :)

Megann,
Jobbulást! Remélem nem kerül sor az antibigyókra, sem neked, sem pedig Lénának!!!!

benianyu

Önálló evés téma még:

Lili extra rossz evő volt. Ő soha de soha nem vetemedett volna arra, hogy bármit is a szájába tegyen, ezért őt én etettem. Még a mai napig is van, hogy kéri, hogy etessem :shock: .

Andrisnak meg vannak olyan pulóverei, amiket kifejezetten az evés alatt adok rá, így nem bánom ha foltos lesz. Az átöltözés az természetesen garantált.

Na ebből is látszik, hogy ebben sincsenek generál, csakis egyénre szabott megoldások.

ayse

Szia Anikó!

Szerintem amiről írsz, az a gyomorkapu-szűkület (? pont alszik Andris a gyerekorvosi könyveim mellett, nem tudom megnézni). Ez sugárhányással jár, egész kis csecsemőkorban kiderül és főként a fiúk betegsége (persze nem kizáró ok, ha valaki lány).
Amikor Lili egy hónapos volt és véreset kakilt, a kórteremben pont egy ilyen kisfiú feküdt mellettünk :(

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?