Új privát üzeneted érkezett!

Kép
jön a villmamos

Kép
némi fenntartással

Kép
szemléljük még mindig

Kép
bezzeg a kukáskocsi

Kép
nagyon mulatságos dolog

Kép
és kapukat

Kép
feszítgetni is az!

Kép
de a kedvenc kisboltunk

Kép
zárva?

Kép
hazafelé megpihenve

Kép
Fanni eljött megcsodálni nyuszi Kariját

Kép
mami!elvihetem Fannit a másik szobába...

Kép
kukkolni???:)

Kép
és így virágzik a majomkenyérfám!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Zsuzsa végül negyed nyolckor ébredt, a mai eddigi legmagasabb hője 37,5 volt popsiban, ugye az belefér még a "láztalanságba"??? Nagyon nem szeretnék neki még egy antibiót adni! Viszont továbbra is pöttyös és továbbra is nyűgös. Legalább étvágya van, na nem az igazi, de egy kis margarinos kenyeret megevett és jó sok rizstejet megivott, a különböző gyógyszertartalmú teái mellett. :evil:

Ma 3-ra megyek dokihoz, boltba is be kell ugrani, mert fogytán a rizstej...

Anyukámnak 40 fokos láza van. :( És nagy bolondul lement egyedül a vidéki házába, merthogy jön a szerelő. :evil: Nem tudom hogy jutott eszébe autóba ülni és elmenni valahova ahol tök egyedül van, mikor már akkor érezte, hogy lázas mikor itt volt Zsuzsával!!!

Nyúlné!

Te hogy mersz bemenni Kisnyuszival egy boltba babakocsi nélkül? Zsuzsa még kocsiból is megoldja, hogy pakoljon, én még nem merészkedtem vele boltba úgy hogy ő saját lábán jött...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné!!!

Fotók :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Zenélős vonatosat Léna is kapott :P :P
De az ablakokat még nem igazán tudja kinyitni...mindig nyomni akarja azokat az izéket.. :?
Nyuszi tudja húzogatni????

Figyi!
Most hogy megyünk sielni, megint az eszembe ötlött, hogy kellene vennem olyan asztalra szerelhető etetőszéket..
Nyuszi még abban eszik???
Hány kilóra van az kalibrálva????? :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

A majomkenyérfa ilyenkor virágzik,?????? :shock: :shock: :shock:
Lehet be kell szereznem egy ilyet.. :twisted: :twisted: legalább a nyomorult varjakan kivül látnék valami szépet is ilyen időtájt... :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megjöttem a vásárlásból. :) De jó volt egy kicsit egyedül mászkálni. :)
Tök jó overállt vettem Daninak, 6000 helyett 3000 forintért a C & A-ban. 80-as, de ő még csak 75 centi, simán jó lesz rá. 86-os overállunk van Benitől, de az még óriási. Íme:
Kép
Nem fényes csík van benne, hanem fehér, csak a vaku így hozta ki. És pont ugyanolyan színű kesztyüt is kaptam hozzá.
Ezt meg magamnak vettem. :oops: :oops:
Kép
Még vettem pár más apróságot is, harisnyákat stb. Valahogy elkezdtem fázni az utóbbi napokban. Jön a tél? :wink: :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nyúlné!
Ilyen állatos vonatot Nati is kapott!! :lol: :lol: Ő is komálja! :lol: :lol:
Annyira édesek a kislányok az egyforma rucijukban! :D

Ayse!
Éljen a vásárlás, a koncert, a jókedv!! :lol: Ez neked már kijárt! :D

Megann!
Nem tudom, hallottad-e, hogy a Kikában 50%-os leértékelés van a karácsonyi vásárban?! :shock: Na, én tegnap óta tiszta lázban égtem, így ma el is mentünk Natival! :lol:
Semmi nem volt már, csak néhány vacak tál és dísz, ami senkinek nem kellett eddig... :evil: :evil:

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha,
Nekem két kuponom volt, az egyik páros, a másik páratlan hónapokra. Majd vesztek belőle Gergőnek térdnadrágot, abból jól lesz a 92-es még jövő nyáron is, sőt azután is, mert akkor már pelusa sem lesz. :wink:
Gergő egy hős a gyógyszerekkel! De tényleg! Én már csak tudom, mert Benivel eszméletlen nehéz a mai napig lenyeletni bármilyen orvosságot.

Megann,
Tényleg nagyon szép és óriási a fátok! :) Léna meg nagyon édes, ahogy puszilgat! :)
Én nem hiszem el, hogy nem te tetted az asztalra a papucsot! :wink: :wink: :wink:

Nyúlné,
Micsoda szépséges képek megint! :D :wink: De jó Anyukádnak, hogy három ilyen édes, szépséges, csibész unokája van! :)
A szem középre állítást vettem, majd megpróbálom. :wink:

Ayse,
Dezodor :) :) :)

Zsuzsa,
Mi újság Annababával? :wink:

benianyu

Rokica,
Szegény Anyukád, most meg ő robbant le! :( És még így elmegy otthonról! Jaj... Ki kéne feküdnie talán....
De Zsuzsa remélhetőleg a gyógyulás útjára lépett! Drukkdrukkdrukk! :)

Duda,
Kika :( :(
Ma voltam az Auchanban :( Kb. annyian vannak, mint a karácsony előtti napokban, csak negyed annyi pénztár üzemel. :( És ki is van fosztva rendesen.

Nyúlné,
Nagyon szép a majomkenyérfád is! :) De Kisnyuszi szeme (középre igazítva, vagy a szélén :) ) mindent visz! :)

benianyu

Sziasztok!

Zsuzsa!
Jobban vagy már?

Róki!
És Zsuzsa hogy van? Szilvi baba nagyon cuki, szép lett a felvétel is! :D

Duda!
Natival nagyon helyesek vagytok, tényleg irtóra hasonlít Rád! :D

Emese!
Ikrek is cukik, de Kisnyuszi a nagy sötét szemeivel mindent visz! :wink:
Tényleg óriási szemei vannak :D
Kardi látom még jó Rá... :wink:
Remélem ha hamarabb nem is, de 11-én jöttök :P

Cleo!
Szegény Maja, nagyon sok gyógypuszit küldünk Neki!
Karácsonyi képeken igazi hölgy! :D

Évi!
Én is pont ezt akartam már tegnap is kérdezni, hogy más fp bszéke is libát mond kacsa helyett??? :shock: :shock:
Azta, Gergő már 92-es nacit hord???? Jól belehúzott, mert Leon még csak 86-ost, mondjuk felsőből neki is kell már a 92-es.

Ayse!
Koncert biztos nagyon szuper lehetett :D
Vásárlás :D
Körmös kérdésen én is bepisiltem...meg a dezodoroson is.....
Hú, most olvasom, hoyg megvan Nolcsi kocsija! Jaj de jó, nagyon fog neki örülni, mert megkapta a filmet dvd-n és emlegeti is, hogy elveszett a piros kocsi, de majd kap újat. Amit persze már nem lehet kapni, így venni se tudtam neki..... :evil:
Remélem tudtok jönni 11-én hozzánk talizni és akkor esetleg el tudnád hozni? :wink: :P

Megann!
Karifátok nagyon szép és hatalmas, de Léna igazi édes kisördög :D

Benianyu!
Leonnak is pont ilyen overállja van, de az 92-es és épp hogy jó rá :roll:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
De jó, hogy meglett Nolcsi kisautója! :) :wink:
Remélem, nem lesz kicsi Daninak a 80-as. Bár Leon nagyon magas, simán lehet köztük 10-12 centi különbség. Amúgy jól bevált? Nem ázik át, elég meleg, stb. ? Nekem nagyon tetszik. :)
Mindjárt jönnek haza, rögtön megpróbáljuk. Bár 86-os nem is volt. :?

benianyu

sziasztok!
na most aztán tett fel Csibi képeket rendesen(köszi Csibi :wink: )
Roki,
én merek 8) ,max.rohangászok utána! :? és pakolok! :?
de pocakosan lehet én se próbálkoznék ilyenekkel!lehet te is azért állsz így ezekhez a dolgokhoz!elég fárasztó,sőt lehetetlen lenne Zsuzsa után pakolni így,nem? :roll:
és különben se marad a fenekén!a kisboltokban meg rajongáss van és helyettem rohangásznak az eladók! :wink:
mamidnak jobbulást és kalodát!
Megann
télen is és nyáron is virágzik,ha beviszem a lépcsőházba,tudod az nálunk jó napos!nagyon ledöbbentem,amikor először elkezdtett bimbózni,nem is tudtam akkor még,hogy van virágja!de más növények is kivirágoztak,amiknek elötte a környezetemben senki nem látta még a virágját! :P
Duda
az első karijuk volt feketében(amúgy csak kicsit hasonlított,nem volt egyforma csak a kardigán)
jaj mentem

Emese és MarciKépKép
nyúlné

a vonatos játék nagyon ari szerintem is és nyuszi huzogatja is,nem mindig,de általában ráérez!
de a lejobban eltalált ajándék a felmosós-takarítós szett lett akkor is,egész nap a felmosórúddal rohangászik és,ha nézem,akkor rendeltetés szerűen használja,ha nem,akkor kapirgál vele a polcok tetején :twisted: :twisted: :twisted:
Benianyu
nagyon jó kis overál!

képzeljétek,holnap kiruccanok Bécsbe! :P nyuszi anyuméknál lesz,ikrek szüleivel megyek ,így az ikreket apósékhoz viszik!(szegény após feleség pedig nagyon beteg,de majd a nagypapi összekapja magát) :P kicsit körbenézünk és fagyoskodunk,majd beszámolok!

most mentem,pakolok ,nyuszi cuccot összekészítem és magamat is,hogy holnap csak nyuszival tudjak foglalkozni,aztán már visznek is!jó éjt! :P
és köszi,köszi,köszi a sok szép bókot! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Itt vagyok, ragyogok!
Iiiimádok képet nézni!!!!!!!!!!Annyit írtatok, hogy kb.20percig jegyzeteltem!!Csak győzzétek majd olvasni majd az én irományomat is+ a plusszban felrakott képeimet nézni!! :D :wink:
Apumnak 40fokos láza van, hasmenése, diétáznia(Sóban-vízben krumpli, s.répa)kell.Keresztanyámnak bedurrant a hasnyálmirigye(pedig nem is evett a sok fini karácsonyi menűből), Őt mától 5 napig járok injekciózni.Unokatesómnak meg bedurrant a nyaka-leesett a lóról(17 éves), úgyhogy az meg jár hozzám masszírozásra.
Szerintetek unatkozom?????Még jó, hogy apa itthon van!
Szóval:
(visszafelé kezdem)
Ayse
örülök, hogy jól éreztétek magatokat a koncerten!!!Ennyi mindenkinek jár!!!
cérnadarab :shock: :shock:
El sem hiszed, tegnap éjjel mit álmodtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Bekerültem Veled a Fókusz c. műsorba, hogy 2 hónap alatt leadott ez a két nő 20-20kg-ot, és kaptunk csomó levelet, hogy hogy csináltuk??Ehhez mit szólsz?? :lol: :lol:
Megann
megható a puszis kép, igazán szépek vagytok!Jól áll Neked a piros szín(is)
Kuha
Gergő légúti fertőzése :( :( Pussz-pussz Neki!
Nyúlné
Mamid haja nagyon király, én is, én is ilyen színt akarok!!!!!Nagyon nőcisek az unokatesók!!!!
Benianyu
Nagyon el tudom a göndi hajadon képzelni a piros sapit!!!Majd mutasd be légyszi használat közben is a kollekciót!!
Nagyon bírom a fiaid!Olyan csibészes szemei vannak Mindkettőnek!Kiszúrtam(Te is?), hogy egyforma ülőgarnitúránk van! :wink:
Duda
Nati nagyon szép csajszi a rózsaszín-barna szerkóban!!!!!Hová akarsz Te fogyni???Csini vagy!
Megint Nyúlné
Mekkorát nőttek az ikrek!!!Mondom én, olyan kis pofis lett Marcid, olyan mindjárt hamm bekapom pofikája van!!!!!!!
Rokica
Nekem nagyon tetszenek a 3D-sfelvételek, hiába, a XXI.-ik sz.technikája!Szilvinek is olyan cuki, pufók a pofija!Pannival mi a 24.héten voltunk, és Ő már akkor is ilyen kis pofis volt-meg most is!
Cleo
Majafülecske :cry: :cry: rohadtul tud fájni, de szerintem a Cataflam csepp tuti jó gysz!Nagyon csini ruhácskája volt Kisnyúl Hercegnőjének!!! :wink:
Csikken
Az üvegasztal Roli szájával való találkozása :cry: :cry: Azért jó, hogy nem varrták össze, elég procedúra egy ilyen picinek.Jobbulást Nektek!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Majola
Anna nem akar még kibújni?Te hogy vagy?
Annamami
Húú, nagyon olvasnék már a nyaralásról, az Óceánról, a pálmafákról, és képeket is úgy, de úúúúúgy néznék...! :wink:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Ezek szerintem jól sikerültek!(majd szóltok, ha unjátok!)
Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka,
Igen, már a múltkor észrevettemaz ülőgarnitúrát, csak elfelejtettem megírni. Bár ez az Anyuéknál van.
Köszi a bókokat a fiúkról, meg a sapkáról is! :)
Sajnálom, hogy így lerobbant a családod. :cry: Jobbulást mindenkinek, neked meg kitartás a sok gyógyításhoz. :wink: Szerencse, hogy Apa otthon van, Pannának is jó, hogy sokat van vele, januártól újra megint kevesebbet fogja látni.

Nyúlné,
Jó utat neked holnapra! Remélem, nem fogtok megfagyni és találtok valami jó cuccot a sok leárazásban! :)

Jó lett Danira az overáll, olyan édes benne. :)
Kép

benianyu

Totka,
De jók a képek! :) A kedvencem a mesekönyves. :) Csini ez a kis rózsaszín csíkosujjú ruhácska is! :)

benianyu

A 3.képen az annyira utált sógorom(férj öccse) látható...! :? :? :? :?
Tudjátok, írtam már róla korábban, mennyire egy bunkó......!Kitüntetéses-vörös diplomával végzett 3 éve az ELTE-n, é s azóta otthon döglik(szó szerint) anyósék nyakán!Ja, vegetáriánus, úgyhogy anyóstól elvárja, hogy külön főzőcskézzen neki!
Ami miatt ambivalensek az érzéseim, az az, hogy Pannát nagyon-nagyon imádja!!!Játszik vele, lovacskáznak, olvas neki(pedig egyébként hozzánk egy rohadt szót nem szól, épp hogy köszön), és a lányom is imádja.Nagyon hasznos, szép, kreatív játékokat szokott tőle Panna kapni(de tuti anyósék, v.fogalmam nincs, milyen pénzből)

Más:annyira édes Panni, apja mutatta neki.kérdezi Tőle, hogy Panna hol van a tojáshéj?Panni meg mutogat a popsijára, és vigyorog ezerrel! :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Benianyu
így van, tényleg kevesebbet lesznek apa-lánya együtt, ha vége lesz a szabinak! :(
Daninak már csak a síléc hiányzik a kezéből!!!!!Nagyon édes!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Benianyu
elfelejtettem:Nagyon-nagyon-nagyon jó ötletnek tartom, hogy a műtét után akarod Beninek odaadni a Boribon beteg c. könyvet!!!!!!Ha érdeklődő a könyvek iránt, hátha jobban fogja a torokfájást-ivást, gyógyszerbevételt tolerálni!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nem tudom lányok, de én úgy érzem, Zsuzsa már csak a jó hírrel jön majd! :roll: :) :roll: :)

Totka!
Hú, szegények, nálatok aztán beütött az a bizonyos...
Jobbulást mindenkinek, te pedig tarts ki! :)
Csini a blúzod, Pannád pedig nagyon édi a nagy szemeivel! :)
Köszi a meglátásod, de a fekete slankít! :? :wink:
Tojáshéj :lol: :lol: Elmeséltem Apának, erre azt kérdezte, hogy az Apukák, mindenhol hülyeséget tanítanak a gyereknek? :D
Ő megtanította Natinak, hogyan kell "kimákozni" a lábát! Ez annyit jelent, hogy a gyerek bármilyen körülmények között a "mákos a lábikód?" kérdésre, lekapja a zokniját és elkezdi kiszedegetni a zokni darabkákat az ujjai közül! :lol:

Benianyu!
Daninak nagyon jól áll az overáll! :D

Csak ámulok, milyen méreteket ír Barbi és Kuha! :shock:
Natinak még mindig nagyok a 86-os gatyók! :) Felsőből már azt adok rá, de még az is nagy kicsit.

Nyúlné!
Jóvanna! :evil: :twisted: :evil: A képen egyformának tűntek a csajok! :shock: :twisted: :lol:
Érezd jól magad holnap, aztán számolj ám be! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Totka,
Köszi. :) Tényleg olyan kis vagány benne! :)
Szerintem is jó ötlet! Beni imádja, ha mesélek neki és ennek a könyvnek a tartalma nagyon illik a lábadozáshoz. :)

benianyu

Duda,
Igen, nekem is van egy olyan sejtésem, hogy Annababa már kibújt a nagyvilágra vagy talán épp most bújik ki.... :oops: :) :wink:
Dani simán hord még 74-es cuccokat is, de újból már csak 80-ast veszek neki. Főleg, hogy egy-két ruhának néha elég hülye számozása van. :wink: :wink:

benianyu

Sziasztok!

Benianyu!

Így utólag szeretném neked elmondani, hogy abszolút igazad volt mikor azt javasoltad, hogy nem kellett volna azonnal nekikezdeni az antibiotikum kúrának... Lehet hogy a tapasztalt anyuka szólt belőled? :) Most már sajnálom hogy nem úgy tettem.

Számomra a tanulság ebből az egész kálváriából az, hogy nem szabad a gyereket ünnepek előtt orvoshoz vinni egy hosszú ideje húzódó de enyhe tünettel, mint amilyen Zsuzsa köhögése volt, mert ha aztán a kezelés során komplikáció van, akkor nincs orvos akit el lehetne érni. Szerintem ezt az egész betegséget megúsztuk volna ha nem rohanok vele szerdán szakrendelésre, az antibiotikum okozta hasmenésről nem is beszélve.

Úgy sajnálom szegényt, hogy az én szeleburdiságom miatt ilyen beteg lett. :( Mert a mostani tüneteinek (láz és piros foltok) semmi köze nincs az eredeti tünetekhez (hónapja húzódó köhigcsélés és a tejtermék bukás). Az antibio meg a hasmenés az hab a tortán. :evil: Teljesen nyilvánvalóan ezt máshol szedte össze. Nem ez az a bizonyos három napos láz? Mert szombaton lett lázas, aztán kedden láztalan volt, szerdán megint felment egy kicsit, de mondta a doki néni, hogy van ilyen, hogy a lemenőben levő vírusfertőzés még "rúg egyet" és felviszi a lázát egyszer a láztalan nap után. Úgy tűnik, igaza lett, mert hálistennek ma nem volt láza.

Elképzelhető, hogy a bölcsiben kapta el, de szerintem sanszosabb hogy a rendelők egyikében, amik tele voltak beteg gyerekekkel. A bölcsiben elvileg csak egészségesek vannak, de mindenesetre legalábbis kevesebb a beteg mint egy rendelőben.

Szilvivi:

Köszönjük a dicséreteket. :) Nekem is tetszik a kis pofija, és tényleg hasonlít Zsuzsára! :) Ma voltam Siklós dokinál, aki megnyugtatott, hogy szerinte nem sok a magzatvíz, de azért jövő héten visszamegyek még egy vércukor vizsgálatra, hálistennek csak a zsömlésre, hogy megnézzük, hogy áll a cukrom... mert attól a legvalószínűbb hogy több a magzatvíz (ha az) így a harmadik trimeszterben.

Nyúlné:

Lehet tényleg a pocakosság miatt nem vállalom be... nekem most már a cipőfűzőm elérése is komoly tornát jelent, nemhogy Zsuzsa után hajlongani és menteni tőle a boltot. Egyszer vittem be őt egy ilyen kisboltba, még sokkal kisebb volt, babakocsiban, de egy fél pillanat alatt lerántott a polcról egy bébikajás üveget és össze is tört. Nagyon csúnyán néztek ránk, azóta nem viszem őt oda se babakocsiban, sem anélkül. Tescóban is szigorúan csak a kocsiban lehet és úgy dobálja hátra a cuccokat amiket a kezébe adok.

Totka:

Zsuzsával egyszer 20. héten, utána a 36. héten voltunk 4D-n, és akkor jöttem rá, hogy a huszas hetek vége/harmincasok eleje a nyerő, mert az elsőn még olyan múmiás volt, a másodikon pedig csak a pufók kis pofija látszott az egészből! :)

A te családodnak is mihamarabbi gyógyulást! :? Nem unatkozol tényleg... még szerencse (nekik) hogy ott vagy...

Majola!

Ugye azért nem jössz mert megvan már Annababa! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Andi, de kár, hogy nem igy van :cry: :oops:
Benianyu, én is annak örülnék a legjobban, ha kibújna...bár rossz időzités lenne, miután ma az orvosom is meg a fő gyerekvigyázók is elutaztak. De ez a kisebb baj, megoldjuk :) , csak akarjon már világra jönni. Te hogy birtad ki 13 napig?

Ráadásul még szarul vagyok, nagyon csúnyán köhögök és fáj közben a hátam, remélem, nem lesz tüdőgyulladásom, az most nem kellene.

Végigolvastam ám, csak a szokásosnál is szitább az agyam.

Andi, a lábmákolás haláli :wink:

Totka, helyes Pannid a képeken, nagyon jó a könyvkuckó is :) Sógor :? Azért nem kell ám hasraesni, az ELTE-n, ha már egyszer bekerült az ember, nem olyan nagy kunszt vörösdiplomát kapni, bizonyos szakokon kis ügyeskedéssel megoldható. Meg amúgy sem az számit, hanem hogy milyen ember.

Most már egyre kiváncsibb vagyok, mit tud ez az FP tanulószék. Számolni is tanit???

ÁÁÁÁ, Kisnyúlképekről már nem mondok semmit, unalmas lenne :wink:

KépKép

KépKép
majola

Hajni!
Nagyon szép képeket tettél fel, csini ez a kötött pulcsi/ruci :?: nagyon :D
Meg Te is jól nézel ki :wink:

Benianyu!
Azta, mekkora a differencia a fiúk között, azt hittem tuti épp hogy jó lesz Daninak az overáll, de még bőven jó! Édes benne :P

Róki!
Örülök, hogy ma már láztalan volt Zsuzsa, remélem hogy most már vége az egész betegségnek!
Egyébként anno Nolcsinál nekem is azt mondták, hogy kicsit sok a víz, csináltak egy csomó vizsgálatot és persze semmi nem volt, 1 hónap múlva meg már megint normális mennyiségűnek látták :evil:
Csak én idegeskedtem magam halálra 1 hónapig...... :evil: :evil:

Zsuzsa!
Nem merlek már ma felhívni, de holnap ez lesz az első dolgom :wink:

Annamami!
HOL VAGY?????? :roll:

Képzeljétek, tök összekevertem az időpontokat, azt hittem, ma jönnek Orsi barátnőmék. reggel hívom, hogy akkor hány körül jönnek, amikor is kiderült, hogy holnapra beszéltük meg......és valóban, csak közben holnap délutánra áthívtuk Gabi szüleit, tesójat, keresztszüleit, uncsitesójait......
Végül is reggel jönnek Orsiék, itt lesznek kb. 1/2 3-ig, 4 körül meg jönnek a többiek, jó sűrű nap lesz! :roll:
Ebédet már megcsináltam, lesz tortilla tekercs, meg gesztenyepüré, délután meg tonhalkrém, diós-rokfortos-tejszínes krém pirítóshoz, meg szendvicseket csinálunk. Süti van dögivel :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Róki, szerinted van valami lélektani oka, ha valaki mindig túlhordja a babáit?

Siklós doki ezek szerint itthon van. Akkor nem értem, miért nem bizott rá a dokim, mert Julcsinál ezt tette, amikor 3 napra elutazott.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!!!!
Jaj, nem is tudom, akkor mit kívánjak! :?
Talán, hogy gyorsan-gyorsan gyógyulj meg és aztán hamar bújjon már ki Anna is! :)
Én már biztos iszonyú türelmetlen lennék! :oops:

Barbi!
Húú, ezek aztán fincsi kaják! :D

Lányok, nem tudjátok, a Camponában van C&A is?

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok.
Csak bekukkantottam, de látom még egyben van Majola :)
Rolinak már semmi baja, szerencsére.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Andi!
Van :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!
Mi is megvagyunk, csak a szokásos karácsonyi jövés-menés van nálunk. Ajándékok még mindig özönlenek, lassan kiteszem a megtelt táblát. Sokszor látom a Brigin, hogy nem tudja mivel játszon. Jár a szeme a sok játék között és nem tud választani. Természetesen a legtöbb időt a sátrában tölti. Alig tudom kiimádkozni onnan.

Totka
Utólag is Isten éltessen sokáig :P Panna babája tényleg nem semmi. Én is láttam ilyen egy áruházban és majdnem megijedtem tőle. De a lényeg, hogy teki tetszen.

Benianyu
Képek nagyon jók, főleg a fürdőkádas tetszik, ahol szeretgetik egymást a fiúk.

Majola
Julcsi (és persze Anya és Apa is) nagyon csinos a képeken.

Rókica
Azt hiszem sejtem mit kívántok jövő évre. Én minden esetre nyugalomból jó sokat kívánok nektek. Zsuzsának jobbulást.

Kuha
Gergő is milyen nagy fiú már. Azok a kiváncsi szemek az ajándék bontogatásnál :wink:

Bodza
Nektek hogy sikerült a karácsony?

Cleo
Hajcsattos Maja szokás szerint gyönyörű és nagyon szép ruhája van.

Most hirtelen ennyi, ha időm engedi jövök.

Kép
Kép
maresz

Jó estét!

Köszi, hogy velem örültök!

Totka!
Családi betegségek :(
Hát lassan tényleg a fókuszba illek, mint a legmegátalkodottabb fogyókúra kerülő! :) De lesz ám újévi fogadalmam! (szerintem azért álmodtál velem, mert minket kettőnket zavar legjobban ez az állapot).

Engem elkapott a nátha még egy fordulóra :evil: :evil: :evil: . Szerintem most anyósom variációjához van szerencsém. De hiába igyekszik, az aranyérmet a hangszál + légcsőgyulladás vitte....

Barbi!
Látom, Te is főzőcskéztél. Holnap hozzánk is vendégek jönnek, én vadasmarhával készülök (krokettel).

Mindjárt töltöm a képeket....

ayse

sziasztok!

nálunk is nagy a nyüzsi, mások jönnek mi megyünk, holnap utazunk síelni! :D
látom, hogy Zsuzsa még egyben van, kíváncsi vagyok mikor lesz kedve előbújni a picinek :)
remélem mindenki javul vagy már teljesen jól van.

Ayse!!
mindig elfelejtettem mondani, hogy a barátnőmmel voltunk tegnap a piramis koncerten! én annyira nem ismertem őket, de tetszett. főleg a zene és a dalszöveg, az "ének" kevésbé. de a tuti számokat azért én is énekeltem :wink:

KépKép
KépKép
and

Csemetéimmel, háttérben az új konyha :)

Kép

Kis családom

Kép

A fa plafonigérős :lol:

Kép

Megpillantjuk a karácsonyfát

Kép

Ünnepi asztal

Kép

És néhány kép a konyháról, az elsőn kedvenceim közül ketten is láthatóak

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ayse

A konyhához még annyit, hogy nem teljes a mű, még lesznek függönyök, szagelszívó, spotsor és kép a bárpult fölé, stbstbstb....

ayse

Hú And! Hol voltatok??????
Mi a küzdőtéren elől, jobbra.

ayse

közben pakoltam, most apa elől bújkálva lopakodtam ide :wink:
még mindig nincs kész a bőrönd...
csak a képeket kukkantottam meg, szuper az Ayse-lak :)
gyerkőcök édesek :)

Ayse, mi középen, valahol a sűrűjében :) de mindent szuper jól láttam :)

most mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, és jó egészséget meg sok-sok örömöt, vidámságot jövőre! kistesót kinek kívánjunk? :wink: érezzétek jól magatokat szilveszterkor!
iszom majd egy kortyot az egészségetekre :wink:
sziasztok, jövőre találkozunk!!

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Zsuzsa!
Még mindig egyben :?: :!: Én már nagyon izgulok. :lol: Hess, csúnya köhögés meg nátha és akkor már jöhet is a picuri Anna baba. :D

Kuha!
A nyaklánc ami Maján diszelgett, az nem ajándék volt, hanem annak a több mint harminc :oops: éves ereklye-gyűjteménynek a része, amit anyám egy dobozban megőrzött az én kedvenc játékaim közül és persze alig várta, hogy legyen unokája, hogy végre vki megint játszhasson velük. Maja tényleg imádja ki-be pakolni a dolgokat és persze a lánc a kedvence, de van hozzá karkötő is. :lol:

Benianyu!
A csikos ( :idea: aha, hát ezért tűnt fel neked :lol: ) dobozban egy új porszivó volt, amit az új házhoz kaptunk, mert a régi már nagyon leamortizálódott. :oops: :lol:
Nagyon tutik a zsákmányaid. :lol: Édes Dani az overálban.

Totka!
Nagyon szépek a képek. Édes Panna a könyv-labirintusban. :D

Ayse!
Ti is nagyon szépek vagytok! A konyha meg csodálatos lett. :D
Olyan kellemes hangulatot áraszt.

Majafül:
Látszólag minden rendben, a kedve már teljesen jó (úgy látszik már nem fáj :roll: ), láza sincs, csak egy kicsit sápadt meg még mindig elég étvágytalan. Az antibigyón kivül már nem is adok neki semmit, de azt még keddig. :evil:

Duda!
Majaapa is eszméletlen sok hülyeséget tanit a lányának, amit le se lehet irni, inkább fel kéne venni videóra. :roll: :lol: De nem bánom, mert a kis maki nagyon élvezi és benne van minden hülyeségben. :lol:

Hú, már megint milyen késő van ... :shock:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

ja, And!
Jó sielést nektek és BUÉK! :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Jóó reggelt!

Totka!

Hűű, tényleg jó sürűek lehetnek a napjaid, jól rájárt a rúd a családodra. Jobbulást nekik!!!

Panna nagyon édes, és Te is nagyon csini vagy!

Benianyu!
:lol: :lol: Nagyon jól áll Beninek az overáll, tényleg nagyon jó választás volt! És látom, neki is nagyon tetszik!

Barbi!
Úúúú, micsoda kajákat készítettél!!! Ez a tortilla tekercs, meg a diós tejszínes krém a piritóshoz engem is nagoyn érdekelne, megtennéd, ha egy kicsit nyugisabb idők jönnek, hogy leírod???

Ayse!
Konyhád csodaszép lett!!! Tényleg! És Ti is nagyon helyesek vagytok a képeken (is)

Ja, és ne gondolt, hogy csak Téged és Totkát zavar ez a bizonyos állapot. Már én is azon gondolkodom, hogy hogyan, és milyen újévi fogyókúrás fogadalmat tegyek, amit be is tudok és fogok tartani... :roll: :roll: :roll:

Nyúlné!
Már bizti nem olvasod, de jó utat Bécsbe!!! Beszámolót majd kérünk, és nagyon vigyázzatok magatokra!!!

Hűű, én is úgy jöttem, hogy talán már kibújt Anna baba, de látom, hogy tegnap estig még nem. Bár, ez semmit sem jelent, aztóta eltelt 10-12 óra.. :wink: :wink:

Hát igen, tényleg az apukák hatalmas őrültségekre tudják tanítani a porontyokat.
De olyan jó nézni őket, meg jókat mosolygunk rajtuk, és mi is csak csodálkozunk Robival, hogy napról napra egyre jobban nyílik ki a kis értelmük.
Tegnap tökre levoltam döbbenve. Gergőnek az a legújabb mostanában, hogy harap. Ilyenkor mindig úgy csinálok, hogy hűű , de nagyon fájt, és hogy nem szabad.
Erre, ülök a számítógépnél, Gergő apjával játszik. Majd hallom, hogy apja pusmutol neki valamit.
Erre jön Gergő, és épp a szabadon lévő kezemen, az ujjaimat megharapja. De tök célirányosan jött, látszott, hogy direkt azért jön.
Apja elkezd vinnyogni a röhögéstől, és mondja, hogy nem gondolta volna, azt pusmutolta neki, hogy menjen, harapja meg Anya kezét.
Hát a gyerek jött, megrágcsálta az ujjamat, majd amikor mondtam, hogy aúúúú, ez fájt, akkor örömujjongásban tört ki...

Utána meg mondta neki, hogy menjen, és adjon rá puszit . Na, ezzel már nem nagyon tudott mit kezdeni, mert jött, és kapaszkodott fel az ölembe. Majd amikor felvettem, akkor az arcomra adta a puszit. Hisz úgy tudja, hogy oda szoktuk adni.
:) :) :)

Ja, mégegy::

Annamami!!!!!!
MIzújs????? MInden okés???? Hiányzol ám, és az élménybeszámolód is!!!

Kép
kuha

Sziasztok lányok...bocsi de 3 napja taknyolódom, búra alatt a fejem, és szétszakad a hátam...már javul...Tüncsi még nem kapta el...remélem én is csak megfáztam...

Nagyon jók a képek!!!

Majola, csak nem újévi baba lesz? Én is 41 . hét után szültem Tüncsit...biztos jól érzi magát odabent! :)

Kuha, taknyim után összehozhatnánk már Meával egy törpetalit... :wink: bár lehet, már csak jövőre... :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Helló!

Léna fél órája üvölt mint egy sakál, mert nem engedtem be a garázsba :evil: :evil: :evil: :evil:

Kérdés:Ti meddig birjátok a hisztit????

Hogy kell hivatalosan bánni egy ilyen helyzettel????
Roppant flusztrált lettem :cry: :cry: :cry: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Szépséges konyha :P(és milyen rend van :shock: :shock: ) , mégszépségesebb család :P , és Lili még mindig világszép kislány :P :P .

M.

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Szegény, gyógyulj meg Te is gyorsan!

Szerintem tuti, hogy már csak jövőre tudunk talizni, mert Gergő ugye beteg (légúti ferztőzés).
Aztán meg Apa itthon lesz január 16-ig szabin :lol: :lol: :lol: :lol: HIpp-hipp hurrá!!!!
Úgyhogy szeretnénk őt egy kicsit kiélvezni.

Nekem tehát jobb lenne, ha inkább január második felében taliznánk!

Megann!
Pont rád gondoltam most, ugyanis most lett kész a Megann-féle öntött karfiol. Nyam-nyam.
Valahogy most is nagyon finom lett, nem is tudom, miért... :lol: :lol:
Egy picit még hűl, és Gergő máris hamizhat belőle

Egyébként nyugi, én sem tudom túl sokáig tolerálni a hisztit.
Ráadásul Gergő kb. 4-5 napja úgy kel reggel, hogy felül az ágyban, és ha nem kapja meg azon nyomban a tápszer, akkor elkezd csapkodva hisztizni.
Gondolhatod, milyen kellemes arra ébredni, hogy Gergő éppen képen nyom!
Úgyhogy ma reggel egy kicsit ki is akadtam rá...

Egyébként is , nehezen viselem, hogy beteg, mert egy kissé nyűgi.
Beteg olyan jó kis beteg, hiszen tátja a száját, ahogy viszem neki a gyógyszereket.
Remélem, megtartja jó szokását, és később sem kell majd küszködnöm, ahogy szegény Benianyunak Benivel.
Igaz, most először csinálja ezt, korábban, ha beteg volt, úgy kellett kergetnem a lakásban a gyógyszeres kanállal...

Kép
kuha

Kuha!

Na jó jó....de mit jelent az hogy nem tolerálod?????

Mert én most iszonyú dühös lettem :oops: :oops: , hogy már egy másfél hete nagyon megváltozott Léna, és teljesen 180 fokos fordulatot vett....és NEM AKAROM HOGY HISZTIS LEGYEN.

Én egész egyszerűen már csirájában el akarom folytani a HISZTI elharapódzását.

Most hogy elkezdte a garázs miatti hisztit, egész egyszerűen azt csináltam hogy nem vettem tudomást róla....pedig ő jött orditva..meg bujkált a lábamhoz :( , de egész egyszerűen nem akartam engedni a terrornak...és csak megtöröltem az orrát, estleg odavetettem hogy hagyja abba a hisztijét, aztán fél óra múlva már állati dühös lettem, és betettem a járókába... :( , aztán végülis fél 11 kor hagyta abba, amikor végre elfogadta a reggeli tápiját :shock: :shock: :shock: és akkor kitettem és a kezébe adtam egy zenebonáló játékot...

Közben persze lejött apa is...persze őt is betámadta orditva és csimpaszkodva, mondta is férj hogy a szive szakad meg érte, hogy hogy sir, és hogy hogy sajnálja..de mondta hogy az eszével meg tudja hogy erre apellál a Léna ..és megállta hogy nem kezdte vigasztalni.....

Lányok, segitsetek.......

Ti hogy csináljátok, csinálnátok?????
Félek hogy túl kegyetlennek tűnök, de sajnos most bennem nem túl sok együttérzést váltott ki Léna..........mert ez túl durva volt..hogy csak azért kezdett hisztibe, mert kézenfogva kivezettem a garázsból..... :( :(

Vagy szokjak hozzá, hogy mostmár lépten nyomon ez lesz????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

És hogy majd bevásárláskor leveri magát a földre?????

Komolyan nem lehet ezt elkerülnI?????

Annyira tanácstalan vagyok....és kétségbe is vagyok esve..hogy hogy csináljam hogy kedves is maradjak meg következetes is... :( :(

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Én úgy nem tolerálom, hogy igenis hangosabban rászólok (bocsánat, de van, amikor már szó szerint rákiabálok :oops: ).
És nekem is a szívem szakad meg, de sajnos igazad van a férjednek...

És én bizony a kezére is rácsapok, mert nálunk is kezd elhatalmasodni Gergő hisztije, és mondom, ez a legújabb, hogy két kézzel odacsap, ahol van.
Pl. karácsonykor anyuméknál, valamit nem engedtünk Gergőnek, majd tök dühös lett, elkezdett hisztizni, és őrjöngve ment be a másik szobába.
Ott ott voltak az ágyon a könyvek, amiket anyumtól kapott karira.
És azzal a lendülettel, ahogy Gergő beért a szobába, és odaért az ágyhoz, kapta fel szépen sorjában a három könyvet, és dühében, hisztijében, úgy ahogy volt, szépen sorjában hajította el a könyveket a szoba másik végére.
Szerencsére ott volt az apja pont, aki a harmadiknál elkapta a karját, és rántott rajta egyet, és olyan erélyesen szólt rá, hogy még én is megálltam egy pillanatra.
De érdekes, Gergő rögtön abbahagyta a hisztit, igaz, szerintem ő is inkább döbbenetében.

Sajnos nekem nagyon sok rossz élményem van a hisztis, akaratos gyerekekkel, és a "hagyjuk rá, majd elmúlik" gyereknevelési módszerekkel kapcsolatban.
NEm egy olyan ismerősöm van, ahol egyik pillanatban leordítják a gyerek fejét, a másikban meg abajgatják őt. Na, meg lehet nézni azokat a gyerekeket... Szó szerint a szülők fejére nőttek.
Ja, és ezek az ismerőseim csinálják azt, hogy ha nem kell a gyereknek a kaja, sebaj, még kb. 5 félét elé teszünk reggelire vagy épp ebédre.
Na, ez az , ami nálunk nem működik (ha jól vettem ki, akkor nálatok sem), és ha nem kell a kaja, akkor kész, befejeztük az ebédet.

Én ezekből a rossz példákból indulok ki, mert nagyon nem szeretném, ha 5-10 év múlva szó szerint vigyázba kéne állnom a gyerekem és a saját akarata előtt, mert a sajátomat nem tudnám érvényesíteni.

VAllom, hogy igenis van arany középúta gyerek és a saját akaratom között, ami persze majd csak később fog tudni működni.
De ahhoz , hogy ezeket megtaláljuk, igenis meg kell tanulnia bizonyos dolgokat a gyereknek.
És szerintem a hiszti, illetve annak kezelése a szülő részéről az elsők között van.
Igenis meg kell tanulnia a gyereknek, hogy hisztivel semmire sem megy.

Megmondom őszintén, az is előfordult már (igaz, csak egyetlen egyszer), hogy fogtam, beraktam Gergőt a szobájába, és rácsuktam az ajtót. Pont olyan állapotban voltam, hogy egy percet nem bírtam volna tovább hallgatni.
Kb. 5 percig verte a szobaajtót, majd kb. újabb 10 perc múlva arra mentem be a szobába, hogy békésen dalolgat, és játszik a játékokkal.

Más:
Gergő benyalta a karfiol nagy részét, mondta, hogy nagyon ízlett neki. Én meg mondtam, hogy a Léna anyukájától tanultam.
Erre mondta, hogy örül, hogy Léna anyukája ilyen finomakat tud főzni. Ki tudja, mit hoz a jövő... :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Ja, azt már csak mellesleg akartam mondani, nem teljesen ide passzol, de nagyon tetszik, amit Barbi mondott nekem egy talin.

Valahogy szó került arról, náluk ki az engedékenyebb, ő, vagy Gabi, meghogy mennyire értenek egyet bizonyos gyereknevelési dolgokban, stb.
Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy náluk, ha az egyik szülő tilt, vagy nem enged valamit, akkor a másik nem fogja megengedni a gyereknek. Mégha nem is ért egyet vele. És nem állnak le a gyerekek előtt megvitatni, hogy mit miért nem csinálhat a gyerek, hanem betartják a másik szavát. És később, amikor már nincs ott a gyerek, akkor beszélik meg egymás között a dolgokat, hogy mit miért csináltak, vagy a másik esetleg máshogy gondolná.

Nekem ez nagyon tetszett, és elmeséltem Robinak is, és meg is beszéltük, hogy ha nem is értünk egyet a másikkal, nem fogjuk megengedni mégis a gyereknek, amit a másik megtiltott.
A gyerek sem hülye, előbb utóbb tudni fogja, hogy kihez kell mennie, ha valamit el akar érni.

Szintén visszatérve az előző ismerőseimre, na , ott aztán az egyik szülő homlok egyenest mást engedett meg, mint a másik. Voltak is viták. Ha az anyja azt mondta, hogy ma valamiért nincs esti mese, és a gyerek ment sírva mondjuk az apjához, akkor az apja az ölébe ültette, és együtt nézték meg a mesét. :roll: :roll:
Na, hát ez az, amit szintén szeretnék elkerülni..

Kép
kuha

Kuha!

Hmmmmm, a Férjemnek volt igaza????

Ha tudnád milyen vádlóan beszélt...hogy Én nem sajnálom Lénát...meg nézzem meg hogy sir.. :? :? :( :( :(

Teljesen egyetértek veled meg Barbival.....

De akkor mit csináljak ha fél órát hisztizik???

Most egy órája már alszik Léna..mert úgy kimerült, hogy egyszercsak leült a szőnyegre játszott és egyszercsak látom hogy furcsán dülöngél......
Ülve elaludt.. :shock: :shock: :shock: , odamentem hátradöntöttem és azóta alszik.....

Szóval az érdekel, hogy mi a határa a "sirni hagyásank", meg a nevelő célzatú szigornak??????

Mert pl negyed óra után már biztos vagyok benne hogy fingja nem volt hogy miért is sir...csak sirt és sirt..meg belelovallta magát....

Egyébként én sem hagyom hogy dobálózzon Léna, mitöbb azt sem hagyom hogy megtapossa a játékait...

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Arra gondoltam, hogy a férjednek volt igaza, hogy az eszével tudja, hogy Léna arra apellál, és hogy megálta, hogy nem kezdte el vígasztalni.

Hazudnék, ha azt mondtanám, hogy nekem nem szakad meg a szívem.
De lassan különbséget tudok tenni hiszti és hiszti között.
Ha tudom, hogy fáradt, beteg, stb. akkor azért én sem"lépek fel olyan szigorúan", viszont a csak azért is hisztik kihoznak a sodromból...

GErgő mondjuk nem tapossan meg a játékait, viszont kiakaszt, amikor két kézzel csapkod. És van, hogy nekem is jut belőle.
Pl. orvosi rendelő, szerda délután: mi következtünk, már csak a kis harisnya volt rajta, cipőt is levettük.
Persze, ő akkor akar császkálni. Apja kezében volt, jelezte, hogy ő menne, és hogy Apja tegye le. Robi nyilván nem tette le, erre olyan műsort rendezett, két kézzel csapta apja arcát.
Na, hát mondom, ez a legújabb, és ettől teljesen ki vagyok.
Márcsak azért is, mert monstanában minden reggel erre ébredünk... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kuha

Sziasztok!

Körkérdés!

Szerintetek meddig kell "szobafogságban" tartanom Zsuzsát? Ez a második láztalan napja, de még köhög (mondjuk kapja is a köptetőt), de a kis foltok múlóban vannak, úgy látom. Viszont én bekattanok bezárva vele a lakásba. :( Egész nap utána rohangálok és pakolok, mert a legújabb szórakozása hogy innen oda, onnan ide pakol, főleg a szennyest valamelyik stádiumban... tehát a piszkosat viszi a mosógéphez, a mosógépből kirángatja a nedveset, stb. A szárítóról való lepakolászásról már nagyjából sikerült leszoktatni.

Levegőre ki szabad vinni? Vagy bárhova? Anyukámhoz ugye nem mehetünk, mert ő is beteg. (Én is elkezdtem taknyolni és a torkom is kapar... :?)

Szegénykének a nagy hasmenés következtében új szóval gyarapodott a szókincse. Eddig is tudta, mi az a "poop" (kaki angolul), és mindig meggyőződéssel rázza a fejét, ha kérdezzük, van-e kaki a pelenkájában. De most már mondja is néha a pelenkájára mutatva, hogy "boop" miután bekakilt. :) Olyan aranyos, csak szerencsétlen úgy tanulta meg, hogy közben nyakig kakis volt minden félórában... A pisi ("pee" angolul) pedig "bee" lett nála... minden b-vel kezdődik...

Kuha, Megann:

Én időközben rájöttem, hogy tkp vajszívem van, de én pl nem hagynám félórát ordítani Zsuzsát, még hisztiből sem. Olyan van, hogy valamiért hisztizik, akkor lerakom a földre, de ő relatíve hamar abbahagyja. Inkább elterelem a figyelmét valami mással, mert mint Megann is mondta, negyedóra (de szerintem 5 perc) után nincs már fogalma arról, miért is kezdte a bőgést, tehát szerintem nem tudatosan hisztizik valamiért. Még.

Olyat ő is csinált, hogy rugdosott, azt relatíve zökkenőmentesen megtanulta rászólásból, hogy nem szabad. Egyszerűen mondtam neki, hogy nem szabad anyut rugdosni. Most is rugdos, de a levegőve. Ez nekem elfogadható, nem azt akarom hogy ne fejezze ki ha dühös vagy frusztrált, de abban szigorú vagyok, hogy engem nem szabad.

Az egy kicsit nehezebb volt, hogy apját ne csapkodja arcon, mivel van egy ilyen játékuk hogy David felfújja az arcát és ha Zsuzsa rácsap, akkor mindenféle mókás hangot hallat, de aztán volt olyan is, hogy mérgében csapkodta az arcát. De végül is azt is elég könnyen megtanulta egyszerű rászólásból, hogy nem szabad.

De tény és való, hogy nálunk valaki mindig megvigasztalja illetve eltereli a figyelmét mielőtt a hiszti kicsúcsosodna... a bölcsiben ahol erre nincs alkalom, ott bizony hosszasabban ordít. Úgyhogy Megann szerintem készülj fel ha veled kitartó Léna az üvöltésben, a bölcsiben is az lesz. Nem feltétlenül elkeseredettségében, hanem mérgében, hogy nem az van amit ő akar. De én most már azt mondom, ez azért nagyban temperamentum kérdése is.

Amit a kajával kapcsolatban írtok, hát én abban vagyok egyáltalán nem szigorú... de lehet be kéne keményítenem míg kicsi, csak ilyenkor mindig az a gondolatom támad, hogy magammal szúrok ki, ha nem eszik a gyerek, mert akkor nyűgös lesz és nekem kell a nyűgjét elviselni a következő étkezésig, illetve gyakrabban kelni hozzá ha nem vacsorázott eleget és felébred amiatt hogy éhes. Könnyű lenne ezt is alkatra fogni, mert én se eszem megkötött időpontokban, örülök, ha a vacsorát sikerül Daviddel egy asztalnál megenni. Mostanában rászoktunk arra, hogy Zsuzsa szinte egész nap "legel" a játszószobájában ki van rakva neki ennivaló és rájár ha éhes. Mondjuk amíg beteg volt, fontosabb volt, hogy VALAMIT hajlandó legyen megenni.

Szóval tudom hogy szigorúbbnak kéne vele lenni egy csomó mindenben, de egész egyszerűen nincs rá energiám hogy mindenhova menjek utána, hogy ezt sem szabad, azt sem szabad...

Ebből kifolyólag: nálatok mennyi időt köti le magát a gyerek egyedül? Illetve hol van és mit csinál, mikor ti éppen mással lennétek elfoglalva? Mert Zsuzsa ugye szabadon cirkál a lakásban, ami több tekintetben nem gyerekbiztos, és mire rábukkanok, kipakolta a szekrényt vagy magára döntötte egy polc tartalmát... ez megy saját magát elfoglalás címszó alatt... :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?