Új privát üzeneted érkezett!

Timocska:

Egyáltalán nem vagy önző dög, egy fáradtságtól idegbajos anyuka a babának se jó! Sőt. Tehát itt van az már megint, hogy ha a legjobbat akarod a babádnak, akkor magadról is gondoskodnod kell, mert ha te lerobbansz, akkor nem tudod őt se ellátni. Ergo muszáj "önző dög"-nek lenni és arra is gondolni, NEKED hogy lenne jó, illetve a túlélhető. Az első hetek velejárója a fáradtság, nem véletlenül hívják ezt a periódust gyermekágynak, ezt komolyan kell venni! Ez nem azt jelenti, hogy a gyermek ágyban van, hanem hogy TE ágyban vagy! :) És pihensz amennyit csak lehet. A szülés is borzasztó megterhelő, sokáig tér magához a szervezet utána, a baba ellátása is megterhelő (és érzelmileg is! nagy fordulat, nehéz megemészteni még akkor is ha az ember alig várja), és akkor arra még rájön a teljesen felborult illetve drasztikusan lecsökkent alvás... szerintem az első 6 héten aki nem kap idegösszeroppanást, az valami díjat érdemel.

Zaj: majd kitapasztaljátok, mennyire érzékeny a baba a zajokra, ez is lehet egyéni, ezenkívül minden baba megszokja azt a zajszintet ami körülveszi. Nálunk mindig is nagyon csönd van a lakásban mert nem szól se TV se rádió, de ettől függetlenül Zsuzsa édesdeden aludt hatalmas hangzavar közepén is. Főleg az újszülöttek képesek úgy aludni, hogy ágyúdörgés se kelti fel őket. Meg úgy is, hogy ha hangosabban szuszogsz, netán urambocsá megpróbálod letenni őt, akkor azonnal kipattannak a szemei! :lol:

Egyébként itt van egy cikk, az a címe, hogy 8 tény a csecsemők alvásáról amit minden szülőnek tudni kell(ene): http://www.lll.hu/node/187


Pocakkeményedés:

Elsősorban a fáradtság és a kiszáradás az okozója! Az elegendő folyadékfogyasztásra nagyon oda kell figyelni, mert görcsöket okozhat. Másodsorban pedig jó rá a magnézium (mandula, stb) és a kálium (banán). És hát a pihenés...


Kami:

Nagyon aranyos vagy, én átadom neked nemalvásom okait: Zsuzsát is meg Davidet is!!! :) Hova szállítsam őket? :lol: Bár tegnap semmi panaszra nem volt okom, Zsuzsa fél nyolctól hatig aludt (aludt volna szegény még, de kelni kellett és készülődni bölcsibe), David pedig csodák csodája nem állította be valami hajmeresztő időpontra (hajnali 4-5 :? ) az ébresztőjét, úgyhogy most már csak saját magam meg a pisilés miatt ébredtem kb kétóránként. ;)


Én is a Westendbe próbálom motiválni magam, az öcsémnek ott akarok ajándékot venni, aztán tovább a Kálvin térre, de voltam ma már piacon is és olyan borzasztó hideg van, hogy szívem szerint autóval mennék, csak nem tudom megindokolni magamnak, mert ugye itt lakom Újpest központnál, és mind a Nyugati, mind a Kálvin egyenes vonalban elérhető metróval is. Csak... brrrr... meg nehéz a pocakom is, szóval lusta vagyok.

Előbb megvárom hogy megsüljön a zöldséges csirkecomb...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki!
Mindig olyan jókat tudsz írni! :) Köszi a linket is, amint hazaérek a munkából alaposan átolvasom! :)

Kami, Ági!
Olyan jó nektek, hogy mehettek vásárolgatni, bár egyáltalán nem lennék a helyetekbe, borzasztó tömeg van mindenhol! Pár napja voltam én is a Westendben, de alig vártam, hgoy kikecmeregjek onnan! A legjobb lenne éjszaka vásárolni, vagy hajnalban, ha már aludni úgysem tudok! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Róki, jó, hogy mondod a folyadékot! Az tényleg lehet az oka a mehkeményedésemnek. Tudom, hogy keveset iszom. Próbálok, de egyáltalán nem vagyok szomjas, ez világéletemben gond volt, most nagyon figyelek rá Boldi miatt, de ezek szerint még mindig nem eléggé :shock:


Deako, te hova jársz védőnőhöz?? Nem lehet, hogy tegnap veled találkoztam a Trefort utcában?

Kép
Kép
agiboldi
 
 

 
 

Sziasztok!

Eltűntem, de van alibim :D Végre Gábor is szabin van! Idén először!!! Mosta aztán igyekszünk maxinálisan kihasználni minden percet :D

Timi! Nem is mondtam még, de nagyon klassz a vonalzódban az új kép Bukisról! :D Tök, jó! Nemsokára már Te is pihizhetsz ezerrel!!! Éljen-éljen!!! :D
Lassan jöhet egy tali mostmár januárban!ll
Nekem Emma a hétvégén kezdett el úgy mozogni, hogy hullámzik a pocakom! Ez időnként azzal jár, hogy beletérdel - vagy nem tudom mit csinál... - a tüdőmbe, és alig kapok levegőt... Na meg egy-két rúgás már nekem sem esik valami jól...
Timi! Nekünk az a srác szerezte a légzésfigyelőt, akiknél a bútort is rendeltük! Azt mondta, hogy adjuk meg a számát nyugodtan másnak is ha gondoljuk! Mi olyan légzésfigyut vettünk, ami bébiőr is egyben, szóval én így nem izgulok, mert nemcsak a légzését felügyeli, de akárhol vagyok a lakásban, tudom vinni magammal a másik felét a szerkenytyűnek és hallom, hogy mi történik a bababirodalomban :D Na ehhez volt most ajándék pelustároló és én mindenhol 35e-árt láttam, a srác meg 27e-ért hozta nekünk!!! És ebből csak a kuka 8e - amit mondjuk külön nem vennék meg, de így azért nem rossz :D Szal ha érdekel, megadom a srác telefonszámát priviben!
Én egyébként azt tervezem, hogy ha problémás lesz az éjszakai átjárkálás (mondjuk nekünk egmás mellett van a két szoba - összeér a két ajtófélfa :D ), akkor én költözök át a babaszobába, de azt mindenképpen úgy szeretném, hogy amikortól hazajövünk, ő a saját kis kuckójába szokjon be!

Ági! Nagyon ügyesen "gyűjtögetitek" Petikénak a dolgokat! :D Én ma nem tudtam ellenállni a DM-ben egy teknőc formájú körömcsipesznek úgyhogy megvettem :D pedig harisnyáért mentem be... :D

Móni! Végül kézzel összerakott Gábor mindent, aztán tegnap visszavittük az OBI-ba azt a sz...rt és visszakértük a pénzt... Többet nem megyünk oda, az biztos!

Kami! Nagyon klassz lett a Zsebi kép! :D Kaptál keretet?

Ágiboldi! Remélem sikerül befejezned a vásárlást! Meddig dolgozol az Ünnepek előtt? Vigyázz magadra!!! Pihenj többet (le van sz...va a karácsonyi ajándék ilyenkor!!!) és kíméld magad! Ne cipekedj már! Főleg ne könyveket!!! Én NoSpa-t kaptam az elején, napi 2-t - a fetrengős görcseimre. Azt kismamiknak is szabad!

Na, és akkor a képek! Bocs, hogy ennyi helyet elfoglalok majd, de nem fér bele egy képbe minden... Még egy állólámpát szeretnék a pelenkázó meg a komód közé, na meg képeket a falra és egy falvédőt is varrok majd a kiságy mellé :D
A szoba másik fele nem látszik, de mondjuk sok hely nem maradt, meg nincs is ott semmi, csak a fal :D
Na, megyek! Puszi Mindenkinek!

Barbi és Emma


Kép

Kép
Kép
Vendég
 


Barbi, nagyon klassz a szoba!!! Nagyon tetszik, kár, hogy nálunk nincs hely külön szobára, de sabaj, a hálószoba fele az övé, azt majd megcsináljuk színes babalakhelynek.

Igenigen, nem cipekedek, sőt a barátom rámparancsolt, hogy a kézitáskám tartalmát is csökkentenem kell (ami persze lehetetlen, hiszen, ott az utolső esernyő, krém és notesz is létfontosságú... :P )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Barbi!
Nagyon klasszak a bútorok, jó kis kuckója lesz Emmának! :)
A telszámot megköszönném, várom priviben! :)
Ja, a vonalzómon nem Buksi látható, koppintottam a képet valahonnan! :oops: Csak januárban megyünk 4D-re megint! :)

Boldiági!
az én kézitáskám is jó nehéz, akárkit is fejbevágok vele, biztos megérzi! Úgyhogy nem utolsósorban önvédelmi eszköznek is megfelel! :) Ja, és nekem is van benne esernyő, notesz, egy-két sminkeszköz, zsepi stb. :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timocska:

Köszi, örülök hogy használható amiket írok. :) ... sajna tapasztalatból szólok, mert volt amikor olyan fáradt voltam már, hogy magam is megbántam, hogy Zsuzsával hogyan viselkedtem. :( Ez mondjuk nem újszülöttkorában volt, hanem mikor újra teherbe estem, de Zsuzsa éppen visszatért egy újszülött alvásritmusához éjjelente, magyarul kétóránként kelt, nappal sem aludt félóránál többet (ezáltal én sem), én alapból olyan zombi voltam hogy majd eldőltem a terhesség miatt, és ezt már egész egyszerűen nem bírtam. Türelmetlen voltam vele, ki is kapott tőlem amikor egyáltalán nem érdemelte meg, szóval nagyon szégyelltem utólag. Fel kellett volna tudni mérni, mi az amit már nem bírok és átadni az apjának vagy bárkinek, hogy én pihenhessek... mondjuk ez konkrétan akkor történt, amikor David is éppen kórházban volt a szeme miatt, és a nagynénémet is pont akkor műtötték a daganatával, szóval mindenképpen ki voltam idegileg, és erre még rájött az az iszonyú kimerültség. Az ember egy bizonyos szintű fáradtság után nem TUD normálisan funkcionálni, ez nem kényesség, ez tény. Szóval ne sajnáld magadtól a pihenést, csak ártasz vele, ha ezzel "spórolsz".

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Barbi, nagyon klassz a szoba!!! Nagyon tetszik, kár, hogy nálunk nincs hely külön szobára, de sabaj, a hálószoba fele az övé, azt majd megcsináljuk színes babalakhelynek.

Igenigen, nem cipekedek, sőt a barátom rámparancsolt, hogy a kézitáskám tartalmát is csökkentenem kell (ami persze lehetetlen, hiszen, ott az utolső esernyő, krém és notesz is létfontosságú... :P )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Barbi, nagyon klassz a baby bútor! Imádom ezt a bútor színt.

Timocska, hasonló lehet a lakásaink elrendezése, mert nálunk is távolabb esik a gyerekszoba a hálótól és a WC-vel szemben van. Én is azon rágódtam a múlt héten, amit te is taglaltál, ráadásul a lépcsőházhoz legközelebbi szoba a kicsié. (ahol nálunk az idős szomszédok vitatják borzasztó hangosan az élet nagy dolgait). Állítólag ösztönből fogjuk tudni és érezni, ha menni kell. Persze én is beszerzem a megfelelő kütyüket és odaköltözöm eleinte hozzá....:)

Képzeljétek, nekem tegnap volt az első méhösszehúzódásom, amit nagyon éreztem. Legalábbis remélem az volt. Egy Auchan-os túra után ki kellett mennem a WC-be, mert nagyon rosszul lettem. Nem tudtam, hogy meg fog-e jönni, vagy csak WC-re kell mennem, vagy mi a franc van? Ráadásul valami nyákos cucc is mellém szegődött 3 napja. Lehet az összehúzódások miatt? Azért mindenképp mesélek a dokinak az esetről, mert borzasztóan megijedtem és hazafelé a kocsiban azon gondolkodtam, hogy hányjak, vagy guggoljak, sehogy nem volt jó.
Aztán hazaértünk és fekvő pozícióban fél óra múltán lassan elcsitult a hirtelen jött rosszullét. (már a legrosszabbra is gondoltam...:):)
Mondjuk talpaltam egész nap...:( Hülye voltam, tudom. ......

Csütörtökön megyünk megnézni a babót 4D-n! Már kíváncsi vagyok, hogy van-e fütyije, vagy nincs?

Bea

KépKép
babzsak27
 
 


Ja, és még valami. Ezt a kalkulátort a múlt héten találtam. Bocs, ha valaki korábban már felrakta....:)

Szép délutánt mindenkinek! Én most lepihizek, nehogy úgy járjak, mint tegnap.

http://www.inetcom.hu/piglet/babasmamas/kiszamolo.htm

Bea

KépKép
babzsak27
 
 


Róki!
Igazad van azzal kapcsolatban, hogy pihenni kell, hisz azért "gyermekágy"-as időszak ez. A szülést követően az első héten Balázs lesz itthon velünk, aztán valszeg jön anyukám is. Talán így könnyebb lesz, bár szopiztatni ők sem tudnak helyettem! :) De ennek is vége lesz és nekem kell helytállnom majd! Biztos nem lesz könnyű, de hát mások is megcsinálták már! :D

Babzsák!
Vigyázz magadra, nem szabad ennyit talpalni, inkább minden szabad percet ki kell használni a pihire (mondom én, aki egy munkamániás dög)! :D Szerintem is mindenképp szólj a dokinak. A nyákos cucc az erősödő folyás is lehet, ha színtelen, szagtalan, akkor biztos az. Ha színes és szagos, akkor irány a doki!!!!
Majd az uh után gyere mesélni! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Egy ideje mar itthon vagyok es sziesztazom. Megjartam a Westendet, sajna fenyofa kepkeret nincs, csak vilagosabb fa keret, ugyhogy azt valasztottam (volt egy nagyon dogos nadkeret is, csak nagy bumszli lett volna a kephez), januar 4-en mehetek is erte. Korbejartam a WE mindegyik emeletet, de igazabol nem hatott meg semi sem (csak a Marks & Spencerben egy renszarvasos csomipapir, de nem vettem, nem volt kedvem vacakolni a sorbanallassal + fizetessel), a tomeg is turheto volt es oda-vissza volt helyem a metron is. Hazafele meg betertem a Plazaba is, hogy harapjak valamit, de egyik kaja se tetszett igazan, igy elmentem a Matchba es vettem selyemkalacsot, hmmmmmmm! Azt ebedeltunk Zsebivel, vajas kalacsot + kakaot. Fincsi volt, el is tuntettem a kalacs felet!!! (Mentsegemre szoljon, hogy csak egy bogre tejet reggeliztem...)

Amit a legjobban utalok ezekben a maszkalasokban, az a lepcsozes itthon: meg mindig nincs lift es az otodiken lakunk. Majd' osszetojom magam, mire folerek. Mindegy, milyen lassan jovok, az ajtoban ugy kapkodom a levegot, mint egy asztmas balna. De - elmeletileg - csutortokon mar hasznalhato lesz a lift, addig meg csak kibirom valahogy! Napi 1 lepcsozes amugy sem art...

Barbi! nagyon szep a kisszoba! En mondjuk a vilagos fenyobutorokat szeretem, de szep harmonikus, izleses lett es ez a lenyeg! Lennek nalatok baba :) Az a himbalozos szek meg egyenesen kiraly! Egy baratnomeknek is van, nemreg voltunk naluk, beleultem es nem voltam hajlando kiszallni belole (csak mikor pisilni kellett mennem :)), annyira jol elringat!!!!

Holnap jonnek anyukamek meglatogatni Debrcenbol. Az iden masodjara (!!!) talalkozom veluk. Ahhoz kepest, hogy egy honapja kb meg nem is beszeltunk, ez nagy szo toluk. Remelem nem fogunk veszekedni, de valahogy nem hiszem. Anyu tokre orul, hogy felhivtam a multkor, tiszta lelkes (na emiatt egy kicsit felek...), szoval csak elleszunk jol...

Hu, lanyok, csak ovatosan a pocikemenyedesekkel. Akinel ez jellemzo, pihenjen jo sokat. Tudom, hogy rengeteg a tennivalo, karacsony meg szules hamarosan meg minden egyeb - de higgyetek el, a baba a legfontosabb. Ha barmi bajotok lesz, vagy a babanak, megette a fene az egesz keszulodest a karacsonyra meg szilveszterre meg stb. Ez most a legfobb feladatunk: VIGYAZNI a kolkokre! Mondom en, aki jon-megy, mint a mergezett eger - mentsegemul csak az szol, hogy nekem semmilyen panaszom nincs egyelore... de akinek van, az vegye ezeket komolyan, nem jo dolog, hogy az utcan / boltban elakadtok, mert gorcsol a poci!!! Fekudni, fekudni, amikor csak lehet! Probaljatok meg kitalalni, kinek mi legyen az ajandek es a listat adjatok at a kedves parotoknak! Ti meg szepen agyban ulve becsomagoljatok majd az ajikat. Sutes-fozest megintcsak apura bizni! Nem kell "kitenni magunkert" ezalkalommal, csak mert jonnek a szulok meg vendegek - a karacsony lenyege a szeretet es a csalad, az egyuttlet, nem pedig a flancos ajik meg kajak. Es aki meg utazik a csaladhoz - amellett, hogy meresz - extra vigyazzon magara! Hatsoulesen ulni, labakat foltenni, hatatok moge kabatokat begyurni, apu meg vezet elol!!!

OK, ramjott a tanarneni, le is allitom gyorsan. De komolyan! Ami engem illet, a 31. hetben vagyok, szamolok azzal, hogy BARMI johet BARMIKOR. De lassan ti is itt fogtok jarni es ezt jo eszben tartani!!!

Na, eldugulok. Ne utaljatok a fenti szonoklatert, de halalkomolyan gondolom. PIHENNI, VIGYAZNI, FEKUDNI!!!

Kamimami + Zsebibaba
kami
 
 


Igenis, Kamimami! Pihenünk, fekszünk, vigyázunk! :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helyes, helyes, Agiboldi-kislanyom. Pirospont a hozzaallasert :)
kami
 
 


Sziasztok! :)

Tegnap beszerelték az új ablakunkat! :) Persze, a szakemberek reggel 8-ra ígérték, Bali otthon is maradt szabin emiatt. Na, mikor jöttek? Délután 5-kor!!!! :evil: Már én is otthon voltam! Kicsit felháborított, de legalább kész van! :D
És még hős is voltam, mert tornáztam RR-ra! :)

Kami!
Biztos klassz lesz a Zsebi kép így is! :) Most amúgy én is képkereteket vadászok, remélem ma tudok is venni.

Lányok!
A bölcsőhalálról, újraélesztésről találtam egy tanfolyamot: www.leghajo.hu oldalon van. Nem tudom mennyire kell ilyet elvégezni, hogy tudjuk mit kell tenni, ha netalán esemény van! (Sági, te ezt ne olvasd! :D ) A tanfolyam ára elég húzós, 10000 Ft/fő, ha párban mentek, ha egyedül, akkor 12000 Ft. Egy napos, szombatonként van.
Ti mit gondoltok?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Barbi
Angelcare légzésfigyelőt vettetek amihez a "kukát" adják?És a kettő volt 27 ezer?Ha igen akkor elküldenéd nekem is priviben a számot ahonnan (akitől) ezt be lehet szerezni ennyiért?Köszi!

Timo
Miért nem mentek a Madarászban levő tanfolyamra?Az is egy napos és úgy tudom ingyenes!
Vendég
 


Szia Ági! :)
Igaziból még nem gondoltuk át, csak tegnap a net-en böngészés közben bukkantam rá. Erről a Madarászosról van valahol info?
Ja, vagy nekem úgy is jó lesz, ha te kiképezel bennünket! :D
Amúgy hogy vagytok?

Barbi!
Én is várom ám a privit! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo
Most hirtelen ezt találtam!Amúgy lehet,hogy mi is elmegyünk egy ilyenre a párommal.Mert felmerült benne,hogy mit van ha történik valami és én nem vagyok otthon,szeretné ha lenne valéami fogolma róla és ott szerintem van baba is amin lehet gyakorolni. http://72.14.221.104/search?q=cache:Igq ... clnk&cd=12
Vendég
 


Ági!
Ez is tök jól hangzik, azt hiszem benevezünk egy ilyenre. Ha valamilyen okból mégsem jönne be, akkor megyünk a fizetősre! :D Januárban mindenképp elcsalom Balit is, együtt mégiscsak hasznosabb, mint egyedül!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Gyorsan életjelet adok, mert ma UTOLJÁRA :D :D még be kell mennem dolgozni!
A keményedések szerencsére engem is elkerülnek, mióta nem tervezek nagy túrákat, szóval tényleg a kímélet a titka a dolognak. Vmelyik este viszont, már az ágyban fekve, a jobb oldala a hasamnak annyira begörcsölt és fájt, hogy mozdulni sem bírtam, csak arra gondoltam, hogy te jó ég, ha tényleg vmi ilyesmi érzés lesz a szülés, csak mindkét oldalon egyszerre, akkor az egy kicsit durvább, mint ahogy számítottam...azóta szerencsére nem volt még csak hasonló sem!
Valószínű, hogy kicsit sok volt egyszerre a munka meg a Karácsony + a szakdolgozat védésem is korábbi időpontban volt mint számítottam, + az utolsó pillanatban szóltak, hogy Power Point-os bemutatóval kell készülni. Teljesen kivoltam! Ti hallotatok már ilyet? Nekem az előző szakdogámnál csak kérdésekre kellett válaszolni, nem egy egész előadást tartani!!! :evil:
Mindegy, lényeg hogy megvan, és vége a munkának is! :D :D
Most már csak egy koll. és az államvizsga van hátra, csak hogy ne unatkozzak januárban! :lol:

Mozgással kapcsolatban: kedves Gergőm kedvelt szórakozása az utóbbi napokban, hogy úgy beleül hirtelen a hólyagomba, hogy szinte lépni sem tudok, mert úgy érzem, mindjárt bepisilek, majd odébbcsusszan, az inger elmúlik, én meg folytathatom az utamat. Így egy kicsit szaggatott a járásom, ami csak akkor kínos, ha nem vagyok egyedül és el kell magyarázni, hogy most miért is állunk meg már megint. :roll:
Valaki írta, hogy a tüdéjét rúgdossák, hát a Gergő szerencsére (még) nem elég erős a tüdő rúgásokhoz, úh. általában a gyomrom hűlt helyén mocorog. :lol:

Más: vásárlásaim során megpróbáltam kismama fehérneműt is beszerezni, és meg kellett állapítanom, hogy az ilyen jellegű termékeket a földhöz lehető legközelebbi polcon/fiókban helyezik el, gondolom mert viszonyleg kevés a kismama vásárló, én viszont nem tudok guggolni, csak nagyon rövid ideig, úh. ennyit a vásárlásról! :evil:

Egyébként nagyon kevés boltban van szék, vagy bármi, amihez legalább támyaszkodni lehetne, így legutóbb egy túrafelsz. boltban a földön ülve konzultáltunk az eladóval....no comment.

Na ennyit hirtelen, remélem majd gyakrabban be tudok jelentkezni, most hogy már NEM FOGOK DOLGOZNI!!!! :D :D :D
Vendég
 


Pann!
Jó, hogy jelentkeztél, mostanában mindenki úgy el van tűnve!
Annak idején nekem kellett bemutatót csinálnom a szakdogám védésénél, miközben vetítettem, kérdezgettek.
Tök jó, hogy vége a munkának, nekem a holnapi az utolsó napom, hihetetlenül várom!!!! :D :D

Nekem van egy tuti kismama boltom a Pólusban, ahol nagyon-nagyon kedves az eladó, eddig mindenemet onnan vettem. Lehet, hogy drágább kicsit, mint máshol, viszont a szivélyes kiszolgálás kompenzálja ezt. Javaslom, nézd meg te is! :) Ja, és fehérnemű is van és nem az alsó polcon! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na itt vagyok csak elsétáltam a pedikűröshöz.Jól esett mind a kettő! :lol:

Mi ez a pangás,mindenki vásárol készülődik a karira?!

Pann
Éljen,éljen az utolsó munkanap!!!! :P

Timo
Milyen fehérneműk vannak abban az üzletben a Pólusban?
Vendég
 


Köszi Barbi!!!
Vendég
 


Ági!
Mindenféle: kismama melltartó, szopis melltartó, harisnya, eldobható bugyi, kismama bugyi. Én eddig itt vettem mindent. Kismama melltartót 4500 Ft-ért. Persze, vannak drágább dolgok is. Ja, és egy csomó kismama ruci is van. Meg bébiholmik is. Na, egy a lényeg: nekem bejött! :D

Én péntek reggel megyek fodrászhoz és ha belefér, manikűröshöz is! :) Húú de jó lesz egy kis kényeztetés! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szasztok.

Most mentek el anyukamek. Hoztak egy rakas ajandekot, szivem szerint mar most kibontanam :) De hat majd beteszuk a fa ala es akkor, egyutt Gaborkaval :) Elmentunk egyutt a dokihoz, setaltunk egyet, delben hazajott Gaborka is, dumaltunk, ettunk-ittunk (reggel sutottem mezeskalacsot, mielott jottek), es most elindulnak haza, meg be kell menniuk a Plazaba es aztan gepelnek vissza Debrecenbe.

Akinek ez az utolso hete, gratula - ugye milyen jo erzes????? En imadok itthon lenni es mindig olyan gyorsan eltelik a nap...

Magzatmozgas: na kinek nem aludt a babaja tegnap ejszaka??? Hat nekem!!! Csajok, olyan bukfencezest, rugkapalast, mozgolodast rendezett Zsebibaba tegnap ejjel, hogy arra gondoltam, talan tul gyorsan ajanlottam fol nektek az ejszakai alvasos cseret :) Legalabb 3 oran keresztul FOLYAMATOSAN mozgott, de nem am pilleszarny-rebegtetes volt odabent, hanem FOCIZAS!!! Probaltam en mindent: pisilni, hideg vizet inni, haton fekudni, oldalt fekudni, de ez a kolok le nem allt. Aztan ugy dontottem, front lesz es azellen nem tehetek semmit (hat sut is itt a nap, mit ne mondjak) es megadtam magam a sorsomnak. Ez a kis maki nagyon sokat izeg-mozog, biztos erezte, hogy ma jonnek a nagyszulei... vagy nemtom mit erzett... reggel oylan voltam, mint a mosott sz*r, es vagyok is meg most is (ennek ellenere mielott megjottek anyukamek, kimostam a hutot Domestosszal es sutottem egy adag mezeskalacsot), ugyhogy most le is fekszem es elvezem, hogy fekhetek. Addig is legyetek jok!!!

Kamika es Makigyerek
kami
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok. Sokszor olvaslak benneteket, de már a végén nincs erőm írni.

Voltam hétfőn cukros vizsgálaton, már meg jött az eredmény 4,9 evés után 1 órával, ami jónak tűnik.

Én még a héten két napot dolgozok, a két ünnep között nem és még januárban az első 4 napot. Alig várom már, hogy otthon lehessek és rendezgessem az én kicsi Grétababának a cuccait.

Barbi:
Gyönyörű szép a szoba, nagyon tetszikez a fa szín, jól megy hozzá a színes függöny. Nekünk a pici az első néhány hónapban velünk lesz a hálószobában, egy kis baba sarkot csinálunk neki, mert elég nagy a szoba. És én egy picit még félősnek tartom magam, hogy egyedül hadjam.

Mi januárban megyünk a szülőosztályra szülés felkészítőre apucival, mivel hogy bent lesz a szülésnél. Kiváncsi leszek mi lesz rajta.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Hello lányok! Bics, de megint nem voltam net-közelben egy ideje.
A múlt héten a szülésfelk. után megnézhettük a szülőszobákat. Igazán tetszetősek voltak.Ráadásul az a szülésznő vezetett körbe minket, aki a dokim magánrendelőjében szokott lenni. Máris jobb érzés volt, hogy egy "ismerős" magyaráz.
Bigsis: a spanyol tanárodat véletlenül nem H. Andinak hívják??

Agiboldi: Hát ez igazán vicces lenne, mégis valószínű, hogy én voltam az hétfőn a Trefortban, együtt vártuk ezek szerint Tabinét, a védőnőt. Ügyesen felismertél :D

Most csak ennyit tudtam írni, megyek, mert még ezer dolgot kell csinálnom karácsonyig. Pá!

Kép
Kép
deako
 
 


Ja és persze akis pici szívem a szomabati UH-n farfekvéssel feküdt, még van egy jó pár hete és remélem megfordul.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Deako, ez vicces, h tényleg együtt vártunk ott. Másnap jutott eszembe, h olyan ismerősnek tűntél valahonnan, és visszakerestem a pocakos képedet, meg a táblában az adatok is stimmeltek, h feb. közepe és kislány. lehet, hogy ha azt is mondod, h Csenge, akkor ott helyben rájövök :D
Szuper, akkor egy helyen lakunk, van közös védőnénink, majd szerzünk közös gyerekorvost is :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hát nem sikerült ma eljutni a 4D ultrahangra. Zsuzsát szakrendelésre kellett vinni, és amíg a beutalójáért rohangásztam, addig az autó felmondta a szolgálatot, leállt velem az út közepén, pont a villamos síneken. :evil: Nem lehet sebességbe rakni, és hab a tortán hogy még defektet is kaptam hozzá, mert a nagy igyekezet közben nekimentem a járdaszegélynek. Úgy kellett elvontatni.

Zsuzsának meg van egy csokor tünete, amiről eddig nem feltételeztem, hogy összefüggnek, de most odáig fajult a helyzet, hogy muszáj volt őt elvinni szakrendelésre, mivel 4 nap alatt háromszor hányt/bukott evés után, ehhez párosul egy több hete nem múló köhögés. Lehet hogy valami baci, de az is lehet hogy tejallergia vagy tejcukor érzékenység. Nem lehet tudni, hogy azért hány, mert köhög (tehát valami felsőlégúti megbetegedés) vagy azért hány ÉS köhög mert ezek az allergiája tünetei.

Szóval már megint úgy érzem, ránk jár a rúd. :( És szegény Szilvivit se láttuk. :(

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
Zsuzsának jobbulást. Mikor derül ki mi a baja?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Monisa:

Jó kérdés... most azon morfondírozom, hogy mivel egyszerre kapja az antibiot és a tejmentesítést, ebből nem fogok rájönni, hogy melyik az. Viszont januárra kaptam időpontot gasztroenterológiára, ott tudnak allergia vizsgálatot csinálni, esélyes, hogy ott kiderül. De nagyon remélem addigra a tünetei elmúlnak...

Az is felmerült bennem, hogy nem mindegy, hogy tejfehérje allergia vagy tejcukor érzékenység, mert az utóbbi nem olyan súlyos, akkor a savanyított tejtermékeket fogyaszthatná. Egyelőre szeretném ha elmúlna neki ez a hányás meg köhögés, aztán lehet kísérletezni azzal, hogy szépen lassan megpróbálok neki tejterméket adni, hogy vajon visszatérnek-e a tünetei...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jóreggelt! :)

Ma van az utolsó napom! :D :D

Róki!
Nagyon sajnálom, hogy tegnap ilyen rossz napod volt, remélem Zsuzsa is hamar jobban lesz! Ilyen édi kiscsajnak nem lehet komoly baja! :wink: :D

Hát a tegnapi napom nekem is maga volt a pokol! Hazafelé tömegnyomor a buszon, de, mint a heringek. Senki nem akarja észrevenni, hogy mi a helyzet... ráadásul egy annyira büdös pálinka-sör lehelletű pasi állt mellettem, folyamatosan fujtatva, hogy majd rosszul lettem... aztán mikor leszálltam, eltört a mécses.. :( Utána elmentem a háziorvoshoz intézni a betegállományom. 20 perce ültem a váróban, amikor megjelent nagykabátban, hogy ő most elmegy, majd jön vissza! :evil: Ekkor kapott el a második sírás roham... :( Délután 4-kor indultam el a melóhelyről, este 7-re értem haza... :evil: :evil: :evil:

Remélem mindenki jól van! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Roki!

A baratnom babaja 2,5 eves kb es neki artcureggyulladassal vannak / voltak ezek a tunetek. A boilcsibol hivtak a baratnomet legutobb, hogy mindent kihanyt szegeny Lili. Elotte mar 1 hetig otthon volt es hat sajna meg mindig nem 100% a gyogyulas. A tejallergiaval viszont fosas jar, az csak akkor sanszos, ha Zsuzsa fosikal is. Na, azzal meg a tesomek kuszkodnek eppen most Vikivel (5 eves) - o must ugy tunik vagy tej-, vagy liszterzekeny. Szoval ha nincs fosas, valszeg felsoleguti betegseg a dolog - estleg epp arcureg-gyulladas... Mindenesetre jobbulast Zsuzsonak, remelem gyorsan folepul!!! 4D-re meg majd elmentek maskor, meg van 9 heted :)

Hu Timi, teged sem irigyellek... halistennek az en hazidokim idopontot ad, mindig a rendelesek vegere, es alig kell varni... Mondom elore, aki hazidokihoz tappenz miatt menni esedekes: jo ha van a nogdokitoktol egy igazolas, hogy veszeleyztetettek vagy valami vagytok, ami alapjan ki tud irni. Nekem nagyon laza a dokim, de kellett neki egy ilyen nodoki-igazolas! Neked nem kellett ilyen, Timo?

En ma nagyon lusta vagyok. De el akarok menni kinai piacra. Itt van viszonylag kozel es akarok venni finom csokikat... Megyek is keszulodni...

Sziasztok!
Kami
kami
 
 


Csajok!

Nektek nem vérzik az orrotok?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


sziasztok,

Timo,
felteszem megint a linket a MAdarász tanfolyamról:
http://www.heimpalkorhaz.hu/oszt_bel_SIDS.htm

Róki,
a legszörnyűbb álmaim egyikét élted át, sajnálom. Állandóan frászban vagyok, hogy lehetetlen helyen lerobbanok az autóval. (ráadásul a beteg kislányoddal-remélem, Zsuzsa hamarosan jobban lesz!)

Deako-Ágiboldi!
Nagyon vicces, hogy összetalálkoztatok a védőnőnél!
(Ha kimozdulok itt Dunakeszin (pl. henteshez vagy postára stb. én is állandóan résen vagyok, hogy látom-e Barbit :lol:

Deako,
a spanyoltanárom nem Andi, hanem José Luis F.

Pann
,
ügyes voltál a védésnél, gratu! (én sem szeretem a POwer Pointot-szerencsére nekem akkoriban még nem kellett prezentálnom a szakdolim-örültünk, ha mi magunk gépelhettük a dolgozatot Word-ben, mert inkább csak a suliban voltak sz.gépek-otthon nem nagyon) . Ilyen vén csont vagyok :cry: (ááá-nem érzem ám úgy :D )

Na, bevetem magam a konyhába, mert nálunk ma lesz szenteste kettesben, aztán országjáró körútra indulunk a leendő nagyszülőkhöz Egerbe és Kanizsára.

Móni,
neked is jó kirándulást a hazai Zalába!!! (majd mutatok képeket a decoupage-cuccaimról).

Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt!
Kata
Vendég
 


Lin,
De, nekem szokott, erosen csak hebe-hoba, de ha kifujom az orrom, ver mindig van jjelen, inden reggel pl... De ez tok normalis, en ezert nem is irtam rola eddig, mert meg csak nem is zavaro...

Sis,
Ovatosan utazzatok. Ma estere meg gyonyoru karacsonyt :)

En most keszulodom, nemsokara talizom egy baratnommel, akit kb 2 eve (!!!) nem lattam!!! Ugy volt, hogy delben talizunk, de attettuk estere es mar nagyon varom!!!

Pusz nektek, aki mar nem tud jonni, Boldog Karacsonyt!!!

Kami
kami
 
 


Sziasztok!
Na, túl vagyok az utolsó napomon! :D Kicsit fura, hogy egy darabig nem fogok jönni, de jó érzés is. Persze, nem bírtam ki bőgés nélkül, a legjobb az egészben az volt, hogy a főnököm is elpityeredett (egy szívtipró agglegény) :D
Kaptam egy fényképalbumot és egy Zsolnay porcelán gyertyatartót kis ékszeressel együtt! :D És várnak vissza!

Bigsis!
Te vagy egri vagy a párod? Csak azért, mert én is egri lányka vagyok! :wink: :D

Mindenkinek további szép napot, holnap jövök! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Rokica,
Petinek is valszeg tejallergiája van. Szárazabb foltok jelentek meg a bőrén, de ezt nem lehetett összekapcsolni a tejtermék fogyasztásával (tehát nem közvetlenül a joghurt evése utáni órákban, napokban jött ki). Hogy a tejnek mely részére allergiás (valószínüleg) nem is került kivizsgálásra, én egyszerűen nem adok neki. Ez az elején nagyon nehéz volt, mert imádta a joghurtot és ugye 13 hósan már nem kért anyatejet. De aztán felfedeztem a zabtejet és a szójatejet (mondjuk a szója is sokakat allergizál).
Ezt csak azért írtam, mert Petinél csak a kiütésekben (ekcéma szerűség) jelentkezett, hogy valszeg vmire allergiás. És már hosszú hónapok óta (mióta nem kap tejterméket és pár másik ételféleséget) nincs is semmilyen tünete. Állítólag az allergia (nem tudom ez e a jó szó) sokféleképpen, különböző tüneteket produkálva kijöhet. Remélem Zsuzsa bírja a tejet, úgy sokkal többféle kaját tudsz neki csinálni.

Timi,
Igazolásokat, táppénzpapírokat nem tuda leadni a háziorvos a portán/recepción? Nekem több orvosom is volt, mind képes volt erre a manőverre (már terhesség alatt, egyéb esetekben persze nem). Mondjuk én halál ideges is voltam, hogy minek kell beteg emberek között órákat ülnöm egy darab papírért.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok,

Kami:

Zsuzsának valóban vannak híg székletei is, de amint olvasom, a tejallergia/érzékenység tünetei igen széles skálán mozognak. Pl Zsuzsának nincs bőrtünete, "csak" köhög, taknyol, imbolyog, néha híg széklete van és sokat bukik/hány. Jó kérdés, hogy ezek közül melyek összefüggőek és hogy van-e olyan (vagy az összes) amit tényleg a tej okoz. Ezt már csak a teszt fogja kimutatni.

Monisa:

Az a baj, ha tejfehérje allergia, akkor MINDEN tejterméket ki kell irtani az étrendjéből, és nagyon sok mindenben van tejfehérje... a felvágottól kezdve a péksüteményeken keresztül a margarinokig... Ezért lenne jó tudni, mi is a baja tkp. Mert ha "csak" laktóz érzékenység, akkor azt könnyebb kikerülni, és arra van gyógyszer is, illetve nem gyógyszer, hanem az a természetes enzim ami a laktózt lebontja (laktáz), ezt lehet tabletta formájában szedni hogy segítse a tejtermékek emésztését. A tejfehérje allergiára nincs más megoldás mint kiirtani az étrendjéből a tejfehérjéket.

Nem tudom, de gyanítom hogy azért vannak fokozatok... lehet elég csak csökkenteni a tejtermék fogyasztását, és már attól javulnak a tünetei. Úgyhogy most tejet, tejterméket (sajt, joghurt, puding, vaj, stb) nem kap, de pl a péksüteményeket meg a felvágottakat (amiből mondjuk nem eszik sokat) nem fogom megvonni tőle. Margarinból vettem olyat amiben nincs tejpor, David már ezért is ferdén nézett rám, hogy fanatikus vagyok.

És most meg kell tanulni tejtermék nélkül főzni. :? Olyat amit a totyogó is meg az apja is megeszik. Zsuzsa ugyebár nem nagyon fogadja el a húst, az apja meg csak szárnyast vagy halat hajlandó megenni, ha most a tejterméket is kivonom, akkor pl a hagyományos magyar konyhából nem sok minden marad... :roll:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt!

Kami:

Sajnos nekem elég szépen vérzik, tegnap má fújás nélkül is elindult. Kérdeztem a dokim és ő is azt mondta, hogy ez természetes és szedhetek rá Rutascorbint, mert az lényegében majdnem 100 %-ban c-vitamin. :? De ha sajnos nem szűnik meg tőle 1-2 héten belül el kell égetni az eret, amit nem igazán szeretnék. :( :?

Elég nagy a pangás, úgy láttom mindenki készülődik a Karácsonyra!

Ebben az évben ez az utolsó napom és még január első hetében lesz 4 nap és én is otthon lehetek. :P

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Szia Lin!
Nekem ez az elejen volt, az elso 3 honapban. Mosma csak szolidan verezget, nem gazos egyaltalan. A kauterezes annyira nem veszes, mint amilyennek hangzik!!! Szoval ne izgulj, ha el kell egetni, hat el kell... Vernyomasod rendben van? Nem jarul esetleg az is hozza a verzeshez? Nekem a baba elott mindig magas volt a vernyomim es akkor nagyon durvan verzett az orrom - volt, hogy BEFELE verzett, ereztem, hogy nyelem, nyelem, de ki nem jott semmi. Epp a metron ultem. Hatrahajtottam a fejem an biztonsag kedveert, majd otthon kifujtam es hat nagyon brutalis lett az eredmeny... De miota baba van, azota alacsony a vernyomasom es semmi extra orrverzes... szerencsere... remelem ez igy is marad a szules utan is...
kami
 
 


Rokica,

Van szója tejföl, szója joghurt, sokféle tej (szóján és zabon kívül mandulatej és rizstej is - ezekből sütni, főzni is lehet).
Persze sokkal drágábbak, mint a sima tej, tejföl, joghurt és nem mindenhol lehet őket kapni (Dm, Rotschild, bio boltok). És szójapuding is létezik.

És a bio margarin nagyon finom. Mondjuk nála kis mennyiségű tejtermék nem okoz gondot (felvágottak... - bár ritkán kap).

Nekem egyébként azt mondta a gyerekorvos, hogy azzal csak használok, ha az első években minél kevesebb tejterméket kap a gyerekem. Nem tudom, hogy csak bíztatni akart, vagy tényleg így gondolta. És ha tényleg így gondolta vajon igaz-e.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Kami!

Hát ez az, hogy nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom a terhesség előtt és most is.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltünte, de rossz volt a gép, most meg a videókártyát kell kicserélni, és hullámzik az egész. Visszaolvasni így nem is tudtam, de majd pótolom :wink:

Remélem mindenki jól van :wink:
Mi jól vagyunk, és most már nagyon készülünk a karácsonyra :wink: :wink:

Nem tudom, hogy tudok e majd jönni még az ünnepek alatt, és ezért most szeretnék mindenkinek Boldog, békés karácsonyt kívánni!!! Kép

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Kedves Lányok

Jégvirág költözött mindegyik ablakba,
gőzölgő kalácsból jusson az asztalra!
Legyen sok ajándék, szívemből kívánom,
gazdagon, örömben teljen a karácsony!


Boldog ünnepeket kívánok sok szeretettel:
Móni

Kép
móni23
 
 


Lányok!

Békés,Boldog Karácsonyt Kívánunk Nektek és Családotoknak!!!Mindenki nagyon vigyázzon magára!!!Mi most haza utazunk,de szilveszterkor jövünk vissza!
Addig is puszi mindenkinek:Polányi család :P
Vendég
 


Sziasztok!
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!

Olvastalak Titeket a héten, de már sosem volt erőm írni :oops:

Nagyon Boldog, Békés Ünnepeket kívánok Mindannyiótoknak kis családom nevében is! :)

Barbi
Vendég
 


Kukucs!
:D

Na, jól eltűntem én is, de mentségemre legyen mondva, hogy csak pénteken tudtam otthon maradni kari előtt és borzasztóan le voltam maradva a készülődéssel! Nagyjából tegnapra utolértem magam! :)
Már nagyon várom, hogy feldíszítsük a fát stb.

Remélem mindenki jól van! :)

Boldog Karácsonyt, sok ajándékot, még több boldogságot kívánok magam, Bali és Buksi nevében is! :D

Az ünnepek alatt még jövök, remélem más is! :)

Puszi!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?