Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Mielőtt bármit írnék, felteszem a képeket, mert írás után mindig elsodor az élet!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74

Na szóval, mint a képek is mutatják, lassan Barnust kell féltenem Virágtól. Állandóan rámászik a kiscsaj, a cumiját ellopja rendszeresen, ma reggel a fürdőszobában a pisis bilit kiborította a szőnyegre. Pedig tényleg nem maradt ott a bili, ott guggoltam és Barnust öltöztettem. Szóval nem unatkozunk. Pár napja feláll, pedig már annak is örültem volna, ha Karácsonyra megtanul egyedül felülni. Ez túlteljesítve. Iszonyat jó evő lett, 200 ml kanalas kaját lemértem, 3 perc alatt nyomat be. Na, belőlünk ennyi elég is lesz.

Márti!

Fel a fejjel, Sógornőd miatt nem irigyellek, nem tagadta meg önmagát. Holnap beír Anyósom is? Lejöttök hozzánk csomagolni? Na nemcsak csomagolni, dejózni egyet!!!

Barbi!

Kijöttek már a pöttyök? Hogy aludtatok? Nálunk egy pár napja javulás van. Ha megmarad, akkor leírom, mit csinálok másképp. Bár lehet, hogy csak gyenge próbálkozás az egész. Ajándék van már szép szemű Ádámnak?

Zsu!

Hogy álltok evéssel? Szandi haját vágattad már? Mit csinál Ferkó, hogy sokszor esténként is dolgozik?

Évi!

Figyeld az ekcémát, és is napokig törtem a fejem, hogy mit kapott új kaját vagy mit adtam rá ruhát. Aztán egyszer beugrott a nyamvadt mosópor.
Jó sűrű programod van ám! Kicsit irigyellek is. 2008. januárban Virág is bölcsibe megy, és lépek vissza dolgozni. Néha ez vigasztal.

Apu szerdán vagy csütörtökön jöhet haza. Beszéltem a dokival, jobban van. De ez látszik is rajta!!!!

Hú, nem jut eszembe több, mit is akartam írni.

Köszi a halas receptek forrását! Ma nekiesek böngészni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Ja! Tudom mit akartam!

Iza! De jó, hogy benéztél! Csodaszép helyeken jártatok! Tegnap néztem Győzit, a sielős produkciójukat. Hát kb. nálunk is ez zajlana kisgyerekkel, kész bolondokháza volt. Kettesben nem akarok menni, minden gondolatom a gyerekek körül forogna. De kisgyerekkel szerintem kb. 8 év múlva lesz esedékes. Na ezek a kirándulások nagyon hiányoznak ám!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Napsugaras jó reggelt!

Ádámkám enni nem eszik még, illetve csak nagyon alig. Este lázas volt, de most megint nem. Éjjel kb. 1/4 óránként kelt, ha egyhuzamban 1 órát aludt akkor baromi boldog voltam. :?
Sebaj, most már kifelé megy a kórságból.
Pöttyök még sehol.
Viszont az, hogy éjjel állandóan ugráltam, hajoltam az ágyba vagy kivettem-visszaraktam a gyereket nem igazán tett jót a derekamnak, alig bírok megmozdulni. :cry:
Már szóltam a vadásznak, ha erre jár lőjjön le!

Edit, aranyosak a képek, a legjobban a puszizkodós tetszik. Örülök, hogy kicsit jobban alszotok (kopp-kopp, nehogy elkiabáljam), kíváncsian várom, hogy mitől.
Ja, ajándék még mindig nincs az Ádámnak, de csütörtöktől nem dolgozik az István és felkerekedünk.

Julcsi, édes vagy, hájjal kenegetsz. Köszönjük szépen. De szerintem nemcsak az Ádámtól kell majd a csajokat védeni, a pasik sincsenek biztonságban Lívitől és Dorkától. Akire Lívi ránéz, jajj neki.

Iza, de jó volt olvasni, mennyi gyönyörű helyen jártatok. Engem is megesz az irigység.
Mesélj minél többet, kicsit úgy érzem, mintha én is ott járnék.

Évi, a nagyikhoz mikor indultok? Meddig maradtok?

Zsuzsi, igen gondoltam, ha mész a Plazába, megkérnélek, nézz meg nekem valamit. Szólj, mikor mész és akkor privizünk.

Andi, a múltkor anyura akartam bízni az Ádámot, hogy addig elmegyünk az Ikeába. Erre az anyu lebetegedett, így a kispasit vittük magunkkal.
Most meg ugye anyósnál maradt volna. Szóval, én már néha itthagynám, úgy látszik ő még nem akarja.

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Este kimaradt a tegnapi nap nagy eseménye: fürdetéskor észrevettem, h áttört Samu 5. foga! és ez most nem volt kínlódós, juhéjj!!! Majd az örlőfogak - vigasztalt egy ismerősöm...

Zsu, az tényleg nem semmi, hogy Katád egyedül álldogál, nagyon-nagyon ügyes a csajszi. És a védőnő sem semmi, h szavakat kérdez. Jó, hallottam már olyat, h egy gyerek 8 hónapos korában elkezdett tudatosan használni néhány szót, de szerintem ez a fehér holló eset.

Edit, ekcémát figyelem, most úgy tünik nincs újabb pötty, szárazság, hámlás, pirosodás. Ellenben a fejbőrén jelent meg egy kis folton hámlás, de ezt kezeljük fürdetéskor babaolaj+dörzsi módszerrel. Remélem, nem most lesz koszmós - eddig ezt megúsztuk...
gyerekeid gyönyörűek, nekem a 2.kép a befutó - a két pocakos manó :)

Zsuzsi, tényleg nehéz lehet, h nem tudod Szandit rábízni valakire, néhány órára, fél napra. Tényleg, párod ezzel hogy áll? Ő nagyon sokat tudna segíteni, de persze kívülről könnyű okoskodni.

Megyek, meglátogatjuk az unokatesómat! (Nem azt, akinek babája, egy másikat - neki nincs babája, csak szabadságon van a héten:)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Barbi, tarts ki, ma már remélhetőleg nem lesz annyira maga láza.

Edit, nagyon jók a képek! Mekkorát nőttek a "kicsik". Nekem a második kép tetszik a legjobban. Kis huncutok. Az a kis zöld izé a fejük alatt az micsoda? Mi a neve? És hol vettétek? Nem is láttam még ilyet, de jó ötletnek tűnik. Ja, még azt akartam írni. Kicsi fiad meg jobb ha megszokja a csajok támadásait. Amilyen szép csillogó szeme van....

Évi, akkor már csak 15 fog! :lol: :lol: :lol:

MÁRTI!!!! Alszol? Vagy takarítasz?

KépKép
kgiulia

Banyek, azt el felejtettem!

Iza, köszönöm, hogy leírtad az élményeiteket. Nagyon jó volt olvasni, ha van kedved mesélhetsz még. Kicsit valóban olyan mint ha én is ott lettem volna.

KépKép
kgiulia

Jaj,Lanyok!

Csak most tudtam kicsit visszaolvasni milyen dramak tortentek itt a topicban miota nem jartam nalatok! :cry:
Nem is akarom felborzolni a kedelyeket ujra,de nem ertem miert ilyenek az emberek.
Ez egy tapos topic,rossz itt szoptatasrol olvasni.Olyan ez Nektek mintha nekem az ikres topicban irogatnanak.Oda is be szoktam nezni,de soha nem irok. Nem tudnek most hozzajuk tartozni.Es itt nehogy barki felreertsen (Julcsi,Andi)imadom az ikreket lett is egy ikres baratnom itt Csomoron a topicrol.Csak nem tudnek most ahhoz a topichoz tartozni.Igaz olyan nagyon nem is hianyolt ott senki.Nem is irtam meg mi tortent velunk. :cry:
Annyi nehez tortenes van az ember eleteben amihez jobaratokra van szuksege.Arra hogy kibeszelhesse ami faj,vagy csak egyszeruen erezze a szeretetuket. :D Es ez az amiert rossz ha kivulrol durvan a legmelyet erintik a dolgoknak,meg akkor is ha ezt nem rossz szandekkal teszik.Ti pontosan ertitek mirol beszelek.
Persze nevetseges lehet hogy pont en irok arrol hogy masok kivulrol irogatnak...De en itt annyi torodest es szeretet kaptam akkor is amikor meg minden rendben volt es akkor is amikor mar minden remenyunk elveszett.En ezt soha nem fogom Nektek elfelejteni! :D
Marti szemelyeben pedig egy igazi baratra talaltam,aki mindig peldakent all elottem. :D Es tudom hogy ezzel nem csak en vagyok igy! :D
Eppen ezert a baratsag szeretetevel kerlek gyere es irj nekunk azzal a hihetetlen szinesseggel es szeretettel ami csak Rad jellemzo. :D Nagyon durva volt amit a sogornod irt,nagyon rossz helyet valasztott erre.De ez a mi erzeseinket feled ugysem tudja megvaltoztatni. :DJo lenne ha ezt helyre tudnatok hozni.Remelem lehetseges. :)
Szoval nagyon-nagyon varunk vissza,ne sokat agyalj,az tudod nem mindig vezet jora!!! :wink:

Az osszes gyerek kep csodaszep!!! :D Es persze a kepen lathato felnottek is! :D :lol:
Most vszinuleg megint eltunok 2 napra,sok dolog lesz.De sietek vissza szebb hirekre,es szep kepekre. :D
Millio sok puszi mindenkinek:Iza :D
rillisz

Sziasztok!

Sajnos még betegek vagyunk. :cry: Tegnap este az ölemben piszkálta a fülét és olyan büdi szag jött belőle.Hát ma reggel bevittem a fülészetre, nehogy karira legyünk szarabbul.Sajnos mind a két füle be van gyulladva,megint egy csomó gennyet szívott le a doki.Pedig most nem volt láza a füle se fájt,tegnap csak azért piszkálhatta,mert akkor fakadhatott meg és folyt belőle a trutyi.Nagyon elkeseredtem.Ahogy jöttem ki a kórházból-mentem a kocsihoz-csak sírtam.Annyira sajnáltam,hogy megint fel kellett szúrni a fülét.
Aztán itthon hívott a párom és mondta,hogy beszéltek a főorvossal,hogy januárban kiveszik az orrmanduláját,mert arra gyanakszik,hogy onnan fertőződik meg,mert állandóan náthás.És a füle se kivülről fertőződik,hanem belülről.Hát ez van,de remélem hétvégére meggyógul a drága.Most is már 2 órája alszik,biztos megviselték a dolgok szegényt!

Barbi,
örülök,hogy nálatok "csak" a 3 napos láz van.Én is legtöbbször csak konzultálni járok a gyerekorvoshoz,el szoktam találni a diagnózist. :lol: De a dokinénink már jól ismer,és nem haragszik. :lol:

Márti,
hát nem semmi a sogórnőd.Nem tudom mi volt a célja....
Akkor engem is lehurrogna,mert én is kiöntöttem a szívem az anyagi gondjaink miatt.Ami még mindig nem rendeződött.De amikor terhes lettem a Hannával akkor sem volt rózsás a helyzetünk,de mégse bírtam rávenni magam az abortuszra.Látod ilyen a világ sokan függnek már a pénztől és a gyerekeket is abban mérik.

Edit,
nagyon jók a képek!Olyan aranyosak a gyerekeid! :lol:
Majd felrakom én is a szülinapi képeket,de még nincs fenn a gépen.

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Iza, írigyellek nagyon amiért ilyen sok helyen jártatok! biztos szép élmény volt:)

Évi, én sem értettem, mert oké hogy Kata használ egy-két szót, de ez ritkaság. 1 éves kor után szokták kérdezni hogy mond-e szótagokat a gyerek :o nem szavakat :o

Mondjuk én 7 hónapos voltam (állítólag) mikor mondtam hogy hííííta:)

Kata mond egy-két szót, szreintem egyre inkább tudatos. Megy a nem, de ezt akkor mondja ha szólok neki h vmit nem szabad, és az a válasz hogy nem, és rázza a fejét. Ha meglátja a kajáját a kezemben, mondja h hamma, hamma, meg megy a tátá is.

Viszont a foga még mindig nem bújt ki! Már jó két hete meg van dagadva, ki van fehéredve. Szerencsére nem sínyli meg...

Jaj, ma reggel úgy nevettünk rajta a Bencével, annyira édes volt:) Ült az ágyon, és ha észrevette hoy rá figyelünk akkor elkezdte körbe-körbe forgatni a fejét, meg a szemeit, és dugdosta ki a nyelvét, mint egy gyogyós :) És iszonyatosan örült, amikor elkezdtünk nevetni :) Ezt eljátszotta leg. 10x, azt hittem megzabálom :)

Na megyek, sok a dolog, és karácsony egyre közelebb...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Timi, mi Bencével jártunk így, hoy állandóan beteg volt, a 2004-es évünk jóformán csak erről szólt. és mindig ugyanaz, orrfolyás, dugulás, köhögés, stb. aztán kivették az orrmanduláját, (16 hónapos volt) és azóta szeptemberben volt beteg először.

Az orrmandula-műtét kb 15 perc volt, altatással együtt, 1/2 óra amíg felébredt (ebbe a félórába kicsit belehaltam (vmiért nagyon féltem hgoy nem ébred fel)) utána még nagyon kivolt, nem ismert meg minket, üvöltött, kitépte az infúziót, 3-an fogtuk le. Rettenetes volt. Ez kb 1/2 óra volt, utána elaludt. Aludt másfél órát, és mire felkelt, nevetett, kacagott játszott. Du már semmi baja nem volt, másnap reggel mehettünk is haza. Így utólag, semmi nem volt, de azért akkor nem volt semmi:) De gyorsan túl lett rajta.

egyetlen gondunk van, azóta vérzik az orra :( Nem tudom mi lehet az összefüggés..

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Évi, az ekcémára van egy nagyon jó krém, mi is használjuk az Ádámnál. Sajnos pont olyan érzékeny a bőre mint az enyém, és van, hogy torna után rettentően kipirosodik, a térdhajlatban sebes is volt.
A dokinéni ajánlotta, a neve HALICAR. Ez is homeós, nekünk bevált, próbáld ki.

És gratula az 5. fogacskához!

Barbi
Kép
b_barbie

Olvasgatlak ám benneteket, csak elment a hangom.Kicsit gondolkoztam, de már túl vagyok rajta! :?

Edit:nagyon jók a képek és szuper ez a hatalmas kád!!!!!

Timi:sajnálom kicsi lánykádat!!!! :( Akkor a műtét után remélhetőleg minden rendbe jön!!! :roll:
Én sem hinném, hogy a pénzen múlna minden, de nem is szándékozom 10 gyereket szülni!!!És téged pedig totál megértelek, hogy nem akartad elvetetni a kiscsajt!!!!Én sem tudtam a második manót!!!!

Iza:köszönöm a kedves szavakat!!!! :lol:

Arról, hogy a gyerek máshol is jól érezze magát nekem az a véleményem, hogy időben kell szoktatni a dolgokhoz!!!
Zsandi:itthon van apósom, tegnap a csajszi lement délelőtt és csak este láttam viszont mikor lementünk érte!!!!De nagyon is megértem mostmár:, tudom, hogy nem a személyem ellen irányul ez a dolog, de ugye itthon vannak szabályok.Amik odalent sokkal tágabb vannak értelmezve(persze ott sincs megengedve minden), mert ugye ha a csajszi táncolni akar , akkor a papa pattan és táncikál vele, ami mondjuk rólam nem mondhtaó el , hogy egyből azonnal mindent megteszek!!!És én örülök, hogy tudom kire hagyni jószívvel a gyerekeket és tudom hogy erre a szeretetre is mindenképp szükségük van és csak többek lesznek általa!!!!

Igen takarítottam, mert a csajszi lement, Zsombi szunyált, most itt van és ébren mind2 manó!!!Így könnyebb, mert amúgy a fiam állandóan utánam koslat!!!!Konklúzió:2 gyerek jobb mint 1!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Barbi, köszi a kence tippet - holnap megyünk a dokinénihez, meghallgatom a véleményét, de durva kenőcsöt nem szeretnék használni. Egyelőre a rendszeres testápolóhasználat is csodákat művel. Egy ismerősömnek az 1 év körüli babája szteroid tartalmú kencét kapott az ekcémájára - azért ilyennel kezdeni enyhén szólva is túlzás, úgy tudom, h csak a súlyos-makacs eseteket kezelik ilyenekkel... De ez megint csak dilettáns vélemény.

Ja, és Samu is kap agyhártyagyull elleni szurit (a TB támogatott fajtát). A mi dokinénink nem ítélte olyan fontosnak a horror áru cuccost. Ezt a fajtát javasolta és egy másik horror árut :), de egyelőre csak telefonon értekeztünk, majd személyesen holnap kifaggatom.

Timi, mielőbbi jobbulást Hannának!

Zsandi, végül hogyan végződött a kísérlet? Vízzel teli káddal vagy inkább anélkül altatod a gyerköcöket?

Samu ma épp elaludt a kocsiban, mire odaértünk az unokatesómhoz. De olyan mélyen, hogy arra sem ébert fel, hogy kivettem a kocsiból, a vállamra hajtott fejjel aludt akkor is, amikor elsétáltam a házig, aludt a liftben, sőt még az sem zavarta meg, hogy levettem a kabátját. Hát ilyet sem láttam még tőle. Kb 30-40 perc szunya után azonban felébredt, és azóta is nagyon vidám.
És az autózást is nagyon élvezte visszafele, pápázott mindennek :)
É

erpé

Sziasztok!

Edit!
Nagyon szépek a gyerekeid, nagyon jók a képek! Édesek együtt. És micsoda szemek.. Gratula hozzájuk!
Örülök, hogy apukád jobban van.

Barbi!
Mi újság Ádámmal? Pöttyökkel hogy álltok?

Évi!
Gratula az 5. fogacskához, nálatok is megy ez szépen. Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanásotok unokatesódékhoz.
A kísérletem eredménye: passz. A hétvégén egyszer sem keltek, végig bent volt a víz, hétfőn kivittük, és volt az a jó kis 2 órás harcom Marcival, tegnap megint bent hagytuk, most is felébredt, igaz, csak 5 órakor, evett, és aludt tovább. Szóval, gőzöm sincs, lehet nagy hülyeség felé kanyarodtam. De hát mindent megpróbál az ember.

Márti!
Helyes, hogy megjött a hangod, ne is menjen el!
Mi újság a gyerekekkel? Meggyógyultak?
Tűzoltóságról tudtok már valamit?

Timi!
Sajnálom, hogy Hanna megint beteg, ezek szerint valóban jobb lesz kivenni azt az orrmandulát. Remélem azzal megoldódnak a bajok, túl lesz hamar rajta, ilyen kis korban még nem viseli meg őket annyira, mint pár évvel később.

Egy rokon kislánynak karácsonyra névre szóló mesekönyvet rendeltem a neten, épp most kaptuk meg. Nagyon aranyos, a fényképe és általam választott üdvözlőszöveg van az elején, a mese főhősét pedig úgy hívják, mint őt, persze direkt. Remélem tetszeni fog neki.

A gyerekeim ma tiszta gyagyák, nem tudom, hogy mi van velük. Ma eddig alig aludtak, most megyek is, és megpróbálom elaltatni őket, mert már nagyon ki vannak ütve.

Andi
Kép
zsandi

Köszi a dícséreteket a babáknak!

Julcsi! Az a zöld fejalátét a sarokkád fejtartójára való fejtámasz. A kád Ravak típusú és ez pont arra való. Egyébként a kád és a fejtámasz látványnak tényleg jó, de a gyerekek fürdetésén kívül másra nem is használjuk. Mi zuhanyozunk, a kád egyébként nem is kényelmes, túl nagy, a fejem pedig még csak meg sem közelíti a fejtámaszt. Azért ha vásároltok az új lakásba, azért ilyenre is gondoljatok! Baromi sok víz kell bele, hogy bele tudjak süllyedni. A gyerekeknek is épp csak van benne, mert Virág mindig hasalni akar benne. Szóval felesleges pénzkidobás volt.

Timi!

Nagyon sajnálom Hannát! Az hogy lehet, hogy nem fájt neki a gyulladás ellenére? De vigasztaljon, hogy utána ezeket megússza majd.
Amikor írtad, hogy kicsit kivagy a gyerekek miatt (nem fogadnak szót, nem raknak rendet), mintha magunkat láttam volna.
Zsoltika beszéde hogy halad? Tudják már, mitől késik nála a beszéd?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Na mi van drágáim :shock: ?????Remélem csak karácsonyi lázban égtek!!!!! :wink:

Jelentem teljesen rendbe jött a kicsi lelkem voltam Ildikónál!!! :wink: :lol:
Most mire reagáljak????? :shock: Sehol, senki :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Én is most jöttem.

Nálunk anya robot kidőlt, apa robot van szolgálatban. Úgy fáj a derekam, hogy nem tudom még az ágyból sem kivenni az Ádámot. Még menni is úgy megyek, mint aki beszart. Ma anyu volt az ügyeletes, holnap az István anyukája jön. Borzasztóan fáj, már magamra kentem minden csodakrémet, Flektor tapaszt, gyógyszert, semmi.
És azért amellett, hogy az Ádámot is el kellene látni, dolgom is lenne ezer, így karácsony előtt.
Szóltam a vadásznak, de a héten már nem ér rá. :? :lol:

Márti, ha publikus, írd le mi volt.

Barbi
Kép
b_barbie

Barbikám:ááááá már tanultam az esetből, nem írom le, aztán majd megint leharapja valaki a fejemet mert említést teszek róla :shock: !!!Nem -nem!!!Majd megdumáljuk!!!! :lol: :wink:
Sajnálom a derekadat!!!! :( Nagyon rossz lehet, csontkovácsra nem gondoltál????Lilla apukája?????Hátha segítene rajtad!!!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Barbi, nagyon sajnálom a derékfájást, én is elég derékfájós vagyok - apai ágon családi örökség :)
Anno versenyszerűen sportoltam, és sajnos emiatt kellett abbahagynom. És a terhesség végefelé jelentkező derékfájás sem a legkellemesebb emlékem.
Nálad is gyakori, vagy most jött elő, hogy gyakran kellett Ádámot emelgetni? Nekem a sok pihenés segített elősosrban + elnyúlás egy meleg kád vízben, esetleg célirányos masszázs valami izomlazítóval (pl. Richtofit) - kérd meg a párod :), és a kemény felületen való hanyattfekvés is be szokott jönni.

Miután a párom befutott, még az esti vacsi-fürcsi szeánsz előtt ellógtam egy könyvesboltba néhány ajándékkönyvért + keresztanyámnak megvettem a fürdősót. Alakulok, mint púpos a prés alatt - vagy ez nem ide illik? :)

Üdv, dolog van!

erpé

Hannának nagyon boldog első szülinapot kívánok!!!!!
Remélem ezt most úgy ünneplitek, hogy sokkal jobban van a kislánykád!!!!! :wink: Puszilgasd meg helyettem is!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Én is nagyon boldog születésnapot kívánok Hanna babának. Millió puszival! :P
Jobban van már?

Évi, én is nagyon derékfájós vagyok, csak mi (én és az öcsém) anyai ágon örököltük. :lol: Mondjuk szép kis örökség. :?
Próbáltam már mindent, amit csak lehet, semmi sem használ egyenlőre. Már menni nem megyek olyan peckesen, de lehajolni még mindig nem megy.

Nem is írtam tegnap, már nem volt lázas az Ádám. Úgyhogy mi feltaláltuk a 2 napos láz nevű betegséget. Pöttyök nincsenek, szerencsére. Tegnap még a kajálás nagyon gyatra volt, szinte semmi, de ma már legalább rendesen reggelizett.
És nagyon jól aludt, 2x kelt csak, akkor is azért mert keresztben feküdt és nem fért el.

És nem tudom, hogy emlékeztek-e de a múlt hét végén volt olyan éjszakánk, hogy 1/4 óránként kelt. És jött pár nap múlva a láz. Most figyelni fogok, ha nagyon tragikusan alszik felkészülök a betegségre. :roll:

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Na, hát ilyen még nem volt. Képzeljétek. Este mindkét gyereket el kellett ringatnom. Annyira sírtak, hogy nem voltak hajlandók egyedül elaludni. Dorka kezdte, majd Livi is bekapcsolódott. Végül mindkét gyerek a karjaimban tudott csak elaludni. Szerintem nem fájt semmilyük, de azért le viszem ma őket tanácsadásra, nem akarom, hogy karácsonykor valami legyen. De bízom benne, hogy csak anyahiányuk volt.

Barbi, nagyon sajnálom, hogy fáj a derekad. Még szerencse, hogy van segítséged. A Felector tapasz valóban tuti, remélem ahmar segít. Megnéztem a homeos kiskönyvemet. Van benne egy ilyen:
Arnica Montana 15 ch naponta 2X5 golyócska A hátfájás a baba cipelése vagy rossz mozdulat, sérülés miatt alakult ki.
Árpi is ezt szedte az ínyhüvelygyulijára flector tapasszal. Ezt együttesen ajánlották neki a gyógyszertárban. Persze te tudod, de egy próbát megér.

Edit, én azt hittem az a zöld izé a gyerekek feje alatt olyan levegővel teli bigyó, hogy ha a vízbe teszed fent marad a tetején és rá lehet feküdni. Azért tetszett meg, mert gondoltam milyen jó lesz majd a nagy vizekben is. De azért mégse veszek egy fürdőkádat. Meg mondjuk nem tudom a ti kádatok beférne-e a leendő elég pirinyó fürdőszobába.

Timi, nagyon sajnálom Hannát!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem a mandulakivétel segíteni fog. Mikor írtad, hogy sírtál a fülszúrás után, én is könnyeztem. Olyan szomorú, amikor beteg a gyerek és nem tudunk segíteni rajta. Tarts ki, reménykedjünk benne, hogy a mandulakivétel valóban beválik.
Boldog szülinapot az egyéveskének. Remélem már nem érzi magát ramatyul. Ill. már amennyire lehet jobban van. Sok-sok puszit küldök neki, nyünyürgesd meg helyettünk is.

Márti, örülök, hogy megjött a hangod. Ha nem így történt volna, megyünk Árpival oszt seggberugdosunk.

Én meg kicsit elárvult vagyok. Árpival azon tanakodunk mi a csudát csináljunk. Amiket majd most írok, meg fogtok kövezni. :lol:
Na szóval. A csajok új alvási rendszert kezdtek kialakítani. Reggel kilenckor ébrednek először (ne dobjatok túl nagy követ), ami tök jó. Viszont emiatt még alszanak ebéd előtt egyet és ebéd után, kb. 1 órákat. A Dorinának ez az alvás kevés én egész nap fáradtnak látom. (Régebben először 7 körül keltek kajáltak majd szunyáltak még egyet a végleges ébredés előtt + még kétszer a nap folyamán.) Gondoltam már a vérszegénységre is, mert asszem az is fáradtsággal járhat. De lehet, hogy csak szimplán kevés neki a két alvás. Ez az egyik. A másik, hogy az új alvási rend miatt borulnak az evések. Így nincs meg a napi 5. Kérdés, mi van ha 4X esznek egy nap? Vagy legyen meg az öt, de ne legyen meg a 4 óra közte? Eddig úgy csináltam, hogy esznek 9 aztán 11, + még 3X. Utoljára 21 körül. ( a megevett adagok változók) Nem tudom, hogy most ez jó így. Szerintetek? Vagy egyenek 4 óránként és 4X? Nem nagyon akarok adagokat emelni, mert szerintem csak megterhelném a gyomrukat így is mindig labda méretű a pocijuk kaja után. Vagy ébresszem fel őket korábban? Vagy annyira már nem picik? Bocsi, hogy terheltelek titeket, tudom, mindenkinek van nagyobb baja, de ha valakinek lesz kedve írjon valamit. :oops:

KépKép
kgiulia

Julcsi, köszönöm a tippet, tegnap egész nap és egész éjjel rajtam volt a Flektor tapasz. Semmi.
Anyunak is mindig használ, nekem nem. De ezt a homeós bogyót megnézem, már a macskaszart is magamra kenném, ha valaki azt mondaná, hogy az a tuti. :lol:

Az Ádám is pár napja 1/2 9-9 körül kel. :wink:
Persze ezzel nálunk is borul minden, régebben 7-8 körül ébredt és így 1/2 10-kor aludt először, 2 körül megint.
De most ugye nem alszik csak 11 körül (1 órát) és utána sok-sok altatás után (már nem lát ki a fejéből) 5 órakor.
Nálunk is előfordult, hogy úgy jött ki a lépés, hogy az alvások miatt csak 4x evett. Ezzel nem volt semmi gondja. Hiába próbáltam kínálni többször, mivel előtte 2 órával evett, nem kellett neki.
Sőt, nála a tízórai szokott kimaradni, mert akkor alszik. Cserébe elég korán, 12 körül ebédel.

Szerintem ne keltsd fel őket, ha éhesek, úgysem alszanak. A kaja adagjukat sem hiszem, hogy kell emelni. Próbáld meg többször megkínálni, ha fent vannak, úgyis megmutatják, ha éhesek esznek, ha nem, nem.
Ez egy kicsit kusza, de remélem érted! :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

Julcsi:szerintem ezen ne stresszelj!!!!Ébreszteni szerintem nem kell őket, én csak akkor szoktam Zsombit, ha már fürdés idő lenne, ő meg akkor szeretné kialudni magát!!!Azzal sincs semii gond, ha "csak" 4x esznek,Nekem van egy ismerősöm, akinek ugyanígy sokáig alszik a lánya és náluk is a reggeli után az ebéd jön.Aztán lehet, hogy ha majd cseperednek, ugye kevesebb lesz az alvásigényük és akkor visszaállnak az 5x-i étkezésre.Megjegyzem Zsombi kb. 3 és fél óránként eszik!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ja a segberúgást meg vállalom!!!!Jó lenne már talizni!!!!Különben szt mondta az Ildikó, hogy ez a náthás dolog most a gyerkőimnél nem fertőző, mert lelki eredetű ugyebár!!!!!!Tényleg tervezünk talit jövőre, az elmaradt helyett?????? :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

4 óránként esznek a gyerekeitek? :shock:
Samu ennyi idő alatt 3x éhenhal...

Nálunk is 8 - fél 9 körül ébred mostanában, akkor reggeli. Fél 10-kor már éhes, jön a tízórai, ezt követően jön egy hosszabb szünet, és alvás után (2 körül) eszik ebédet. Van uzsi 4-5 között és vacsi szigorúan fél 8-kor, mert addigra már megint kiba éhes. És van olyan, hogy délutánonként 2 uzsi is van :) 8kor fürdés, fél9kor ágybatétel, aztán egyszer csak elalszik.

erpé

Sziasztok!

Timi! Hannának boldog első szülinapot :) Jajj de nagy dolog ez :)

Julcsi, Kata is csak 4x eszik! 8 körül kell leghamarabb, de van hogy csak 9-10 körül. Tőlünk is függ, mert ha csend van sokáig bír aludni.

Csak ő 3x alszik még mindig, pont tegnap beszéltük Tamással, hogy olyan mint egy újszülött, 2 óránál többet nem bír ébren :d

Tegnap is felkelt 8-kor, evett, 10-kor már álmos volt, letettem, aludt 14h-ig. Ebédelt, elmentünk sétálni, a babakocsiban aludt 1 órát. 4 körül hazajöttünk, 5-kor evett, utána aludt, fél 8-kor kelt, és 10 után már nyekergett hogy aludni akar....

Na pusz megyünk tanácsadásra, végre kiderül hogy mekkora is a csajom :d:d:d:d

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kimaradt egy opcionális evés az előző felsorolásból: Samu időnként felébred hajnalban (4-5között), mert éhes.
Summa summarum - ő akár 6x-7x is eszik egy nap, nem is keveseket, nem véletlenül hagyta el a 10,5 kg-ot. Mai mérésen 10,85-öt mértek, de pelenkával, így nem tudom a pontos értéket.
De nagy. És nehéz.

Zsu, Katának tényleg elég nagy alvásszükséglete van! De neki most úgy tünik, h így a jó.

Julcsi! Azt nem lehet, h Dorinát előbb teszed le valamennyivel aludni, mint Livit? Vagy úgysem alszik többet?
É

erpé

Körkérdés:kinél mi lesz a menü karácsonykor???? :lol: :wink:

Én örülök , ha 2 és fél 3 órát alszik napközben a kicsi fiam, azt is 2 részletben, és ugye ő nem ilyen későn kelő!!!!! :shock: Na de ebből láthatjuk, hogy minden manónak más-más az igénye!!!! :wink:

Zsandi, Timi, Edit, Edith :roll: :merre vagytok????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jaj Zsuzsi, drev, Iza titeket elfelejtettelek hiányolni :oops: , nézzétek el nekem már azt sem tudom mikor ittam rendes kávét....azt is mindíg elfelejtem!!!! :lol:
Bár Iza igazoltan van távol 8) , drev dolgozik :? , Zsuzsikám ti merre jártok????Szandi már meggyógyult teljesen?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok

Gyorsan írok, amíg alszik a kishercegnő.

Ismét szörnyű éjszakánk volt. Egyszerűen nem akart elaludni, ilyet még soha nem csinált. Végül fél 1-kor sikerült lenyomni, de nem aludt mélyen, mert ahányszor benéztem, hogy betakarjam, mindig kinyitotta a szemét.
Én nem tudom, mi lehet vele, de most már kezd megrémíteni ez a nem alvás. :cry: :cry:

Julcsi: szerintem se baj, ha kimarad egy kaja. Tudják ők, hogy mennyi kell nekik.
Mi még mindig 3 óránként eszünk napi 5x.

Barbi: remélem hamar rendbe jön a derekad. Nekem a terhesség alatt fájt nagyon, ráadásul semmit nem szedhettem. Volt, hogy alig tudtam reggel kimászni az ágyból.
Lehet, hogy eljutok ma a Plazába, nem 100%, de azért remélem összejön. Mit nézzek meg?

Márti: remélem, már jobban van a lelked.

Edit: nagyon jók a képek, gyönyörűek a gyerekek.

Timi: Hannának nagyon boldog születésnapot kívánok. Remélem, hamar meggyógyul!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Márti: én semmit nem főzök az ünnepekre. :oops: Anyós nekünk külön főz, csak át kell hozni a kész kaját. A nővérem meg megsüti a mézeskalácsot – nekem nem valami jó a sütőm.
Én még szeretnék hidegtálat rendelni valahonnan. A Ferkó nem akar sehova menni a 24-25-26-án. Ezért ha hozzánk jönnek valami, mégis legyen. Bár akik ismernek, tudják, hogy nálunk kajára nem lehet számítani. :roll: :wink:

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi, írtam e-mailt, abban leírtam a rendelésem. :lol:
Előre is köszönöm.

Barbi
Kép
b_barbie

Zsuzsi:sajnálom ezt a nem alvást!!!!Elhiszem hogy kivagy borulva!!!!! :( Fogalmam sincs mitő lehet!!!!Ha nem a foga, akkor passz!!!!!
Persze hogy már jobban van a lelkem, főleg hogy itt vagytok nekem és időm sincs magamba fordulni!!!! :lol: :wink:
Te csinálod jól!!!Mondjuk mi is megyünk le anyósékhoz és ő egy vagon kaját csinál mindíg, de én azért főzök meg ugye jön apukám és az ebédet együtt költjük el(ha így kell fogalmazni :oops: )!!!
Meg most a mindmegettén böngésztem én is, lehet hogy neki ugrok majd méteres kalácsot(a mamám csinált mindíg, ha sikerül viszünk neki is!!!) és kuglófot csinálni.Ezeket még sosem sütöttem épp itt az ideje , hogy elkezdjem!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket nagyon jól estek.Mindjárt megszületik,mert 12.35-kor született.
Szerencsére nem nyügös,nem fáj a füle.Igaz a trutyi ürül belőle.

Becsomagoltam az ajándékokat amíg alutt.Ezért nem voltam eddig.Nem sokára jönnek anyukámék,utána meg megyünk nagycsaládos ajándékosztásra.Biztos hallottátok a tv-ben,hogy a Babtista szeretetszolgálat ajándékokat oszt a rászorulóknak és a nagycsaládosoknak.Olyan jó,hogy ebben a mai világban legalább ilyenkor odafigyelnek a nagycsaládosokra,hisz különben meg csak veszik el a kedvezményeket.Na de ezt hagyjuk,hisz jön a karácsony,amit örömmel várunk!
Meg más cégek is adnak adományt,holnap 400ft-ért 40 kg lisztet kapunk,pénteken meg egy csomagot,amiről semmit sem tudunk,ki ajánlotta fel.

Na megyek etetni a Hannát.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

ez az előbb lemaradt:

Kép

KépKép
zsuzsi78

Barbi: nem jött át az e-mail, küld át mégegyszer!

KépKép
zsuzsi78

Barbi: muszáj indulnom, priviben elküldöm a számom. küld el sms-ben.

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

A kutyafáját, mi volt a tegnapi nem (el)alvás oka? Nálunk tűrhető 2 éjszaka után megint szar következett, de kibújt a 8. fog.

Julcsi!

Csajok rendben vannak? Én nem etetnék sűrűbben, mert akkor lassan a lábad sem tudod kitenni otthonról a gyerekekkel. Ugyanis vagy alszanak vagy esznek. Én a tízórait kihagynám és csinálnék egy porcis elővacsit majd utána tápszer. Szerintem ha nagyobbak, akkor is ez szokott lenni a menet. Egyébként amikor cseperednek a gyerekek, maguktól átállnak a 3 fő étkezésre 2 kisebb kajára. Persze lehet, hogy Nálatok ez most így van. Nálunk egyelőre nincs különbség mennyiségben a kaja típusok között.

Barbi!

Mi történt Szandival? Ugye milyen tanácstalan tudsz lenni, ha nem tudod megfejteni a nem alvás okát? Remélem, azért Ti még helyreálltok.

Timi!

Nagyon boldog szülinapot Hannának és rengeteg gyógypuszi! tegyél már fel légyszi képeket a csajsziról!

Évi!

Nem semmi evőkéje van Samunak! És jelez, hogy éhes a kiskrapek? Nálunk Barnussal annak idején, ha éhes volt, nem lehetett mit kezdeni. Nem mutatta hogy kaját kér (még másfél évesen sem), de evés után mintha kicserélték volna.

Márti!

Én szombaton megfőzöm a töltött káposztát. vasárnap pedig valami tepsis halat. Már nézegettem én is a mindmegette oldalt, de még nem döntöttem. 25-én és 26-án vendégségbe megyünk.

Barbi! Ti mit csináltatok a halból? Örülök, hogy lassan rendeződik Ádám!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edit,
az egyik hal neve
Finomfüves harcsa tejfölben sütve. Ez hagymás tejfölös trutyiban van megsütve, nagyon finom.
a másik
Ponty rácosan. Ez alá a tepsibe krumplit teszel, és lecsós szósz kerül rá. Szerintem ez lett a legfinomabb, sőt, mind elfogyott.
Így a nevük alapján rá is tudsz keresni a mindmegettén.
De ha nem találod szólj, és átküldöm.

Barbi
Kép
b_barbie

Na mi van? Süttök főztök?

Én megsütöttem a kedvenc süteményünk lapjait. Szalakális lapok, 8 db, aztán majd valamelyik nap leötnöm a krémmel.
Úgy szoktam, hogy egyszerre csak 4 lapot öntök le, aztán pár hét múlva a következő adagot. De olyan macerás, akkor már egyszerre kisütöm.
Az Ádám délután tiszta nyűg volt, még jó, hogy itt volt anyós és rázta a seggét amíg én sütöttem.
Az utolsó lapot bedobtam a sütőbe és elvittük megfürdetni. Mire kijöttem füstölt a konyha, mert persze az utolsó lapot benne felejtettem a sütőben.
Még szerencse, hogy itthon volt már az István és kivette.
Így csak 7 lap lett. :?

Ennyit rólam. És ti?

Barbi
Kép
b_barbie

Halihó!!!!
Mi most vettük meg a hozzávalókat a sütni-főzni valókhoz!!!!
Kiscsaj egész nap nem aludt, de kibulizta hogy jöhessen, persze a 10 perces autóút alatt bealudt!!! :? De felébresztettük, nem volt kedvünk cipelni a popóját!!!!! :shock:

Vettünk szárított zöldség keveréket, kifogom próbálni Zsombi kajájához, sem só, sem tartósítószer nincs benne!!!!
:wink:
Zsombi tegnap óta ügyesen tapsol!!!! :wink: Édes nagyon, ahogy ütögeti össze a mancsait!!!!

Ma néztük Szonival az esküvőt!!!!Olyan nagyon jó volt látni!!!!! 8) 8)

Zsandi:nagyon eltűntél!!!!! :roll: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Először is sok-sok puszit küldök a 9 hónapos Virágnak!!!!!

Egyik nap kerestem a Szoninak a Száncsengőt Weöres Sándortól, meglett, de találtam még sok más verset is.De egy nagyon meghatott, ezt bemásolom nektek!!!!Szerintem kicsit gondolkodjunk el, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyönyörű, ügyes, okos manóink vannak!!!!!Itt a Karácsony együtt lesz végre a család, nincs rohanás......engedjük át magunkat a boldogságnak!!!! :wink: Persze ez nem csak mostanra érvényes, de most ez a lényeg:az együttlét!!!!

Csorba Piroska: Mesélj rólam
Mesélj anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam,
és tehozzád hogyan szóltam
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?
Mesélj rólam,
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél?
Meleg tejeddel etettél,
akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem,
úgy neveztél: kicsi lelkem?
És amikor
még nem voltam,
a hasadban rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted, hogy kislány (fiú) leszek?
Mesélj anya!
Mesélj rólam.
milyen lettem, amikor már
megszülettem?
Sokat sírtam, vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy fogam sem?
- Ha én nem lettem volna,
akkor is szerettél volna?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jó reggelt!

Márti, nagyon köszönöm a hófordulós köszöntést! A vers szíven ütött, így reggel már bőgtem is.

Megfigyeltem, hogy hófordulókor Virág mindig extra szarul alszik. Éjjel éjféltől kb. 4-ig csak én voltam jó Virágnak (mint általában mindig). Gondolom ez kapcsolatban lehet a születésével.
Éjszaka hozzám bújt én meg csak simogattam, Ő meg nézett rám a nagy szemével. Áhh, szentimentális hülye vagyok!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Edit!
Nagyon boldog 9. hófordulót kívánok Virágodnak!

Kicsit leamortizálódtam agyilag is meg testileg is, majd azért jövök, ha a törpék is úgy akarják.

Andi
Kép
zsandi

Virág babának nagyon boldog 9. hónapot kívánunk! :P

Pár napja nagyon okosan megállapítottam, hogy extra szar éjszakánk a betegség előtt szokott lenni. Hát... Dugába dőlt minden elméletem, 1/4 11-től hurcibáltam 1/2 1-ig. Elaludt ugyan, de 2 perc múlva ordítva kelt.
Mikor végre letudtam tenni, utána 1 óránként ébredt. Én már feladom, csak tudnám, hogy mitől és meddig tart még.
Már az is eszembe jutott, hogy esetleg rossz helyen van az ágya, vízér vagy valami van ott. :?

Barbi
Kép
b_barbie

Na lassan indulok világgá!!!!:
Roland hívott, hogy reggel vette észre, hogy tegnap míg vásároltunk megnyomták az autót!!!
Zsombi 38.3 , megyünk a dokihoz!!!!Remélem semmi komoly,bár mind2 manó már majdnem meggyógyult szerintem erre most megint nagyon taknyosak!!!! :( :? Ma már én is sírtam, de nem a meghatottságtól!!!! :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti, jajj neeeee!
Remélem semmi komoly baj nincs a kiskrapekkel. Jelentkezz, ha hazaértetek. :cry:

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Márti részvétem a kocsi miatt:( Tudom milyen szar:(

A vers az egyik kedvencem, de mióta van gyerekem, mindig elsírom magam. De úgy tudom az utolsó előtti sor így hangzik: Hogyha én nem ÉN lettem volna, akkor is szerettél volna?

Mi tegnap bevásároltunk karácsonyra, egy vagyont hagytunk ott, így megint hozzá kellett nyúlni a tartalékhoz:( Gáz:( Januártól nagyon meg kell húznunk a nadrágszíjat azt hiszem :(

De a fő hoy szép lesz a karácsony:)

Márti, nálunk Panírozott csirkemell lesz aszalt szilvával és camembert-el töltve, még nem tudom milyen körettel. (szvsz rizzsel) és szegedi halászlé bajai tésztával :)

Meg sütik :)

Mennem kell, mai program rendbevágni a lakást, elmosogatni főzni 3 napra, és este befejezni a díszeket, és ajándékot csomagolni. Na jó ezt ma és holnap kell megcsinálnom, de nem lesz semmi....

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?